Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

7 Ocak 2011 Cuma

SORULAR...



Sormussunuzdur gozumden kacmistir...


Ayni soru cok sorulup, cok cevaplandigi icin tekrarlamamisimdir...


Cevabi zaten yazilarin icinde vardir...


Yine de sorular yeniden buraya lutfen...


7 Ocak 2011'Roma

58 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Ben sabah kahvaltıda küçük bir domates ve salatalık ilavesi yapıyorum, bazen de biber yiyorum. Dereotu ve maydanoz da yiyorum.

Yanlış mı yapıyorum.

Teşekkürler,

Gülpembe Serpil

Zehra Özdemir Memiş dedi ki...

Bu beslenme modelinden anladığım özet, lütfen yanlışlarımı düzeltirmisiniz;
Günde 5 öğün yiyeceğiz
Akşam yemeği en geç 19.00 da
Günde en az 2 lt su içeceğiz
En az 2 gün yürüyüş
Karbonhidrat, kurubakliyat, pilav, makarna, börek öğlen yenecek
Akşam daha çok çorba, sebze veya et, balık, salata
Ara öğünlerde meyve+ceviz veya yoğurt
Şimdi sorum sizden sonra yaşamımıza bu anladığım gibi mi devam edeceğiz yoksa öğlen saydığım yiyecekleri sınırlarımızı bilerek akşam da yiyebilecekmiyiz...? Yemeseniz daha iyi olur derseniz anlarım, sadece siz hayatımızdançıktıktan sonra yanlış yapmamak adına aklıma takılanları netleştirmek istiyorum çünkü ben aşağı yukarı sizin sayenizde hedefime ulaştım 6 kilo verdim,15 sene önce bekarken bu kilodaydım en son. Şimdi bunu sabitlemek en büyük çabam. Size çok çok çokk teşekkür ediyorummm...

Zehra Özdemir Memiş dedi ki...

Bu arada siz hayatımızdan zayıflatma programı ile çıksanızda Mevsimlerden Roma ile hep yanımızda olacaksınız umuyorumm:::))

berrinoymak dedi ki...

16Sevgili Mehtap Hanım,
Bloğunuzu uzun süredir okuyorum ve çok keyif alıyorum.Programınıza katılmadım çünkü kilo problemim yok,50 yaşndayım şu ana kadar hiç olmadı ama artık menapoza girmek üzereyim ve sanırım bu nedenle vücudumda kilo depolanmaya başladı.Sporu hayatımdan hiç çıkarmadım o yüzden biraz daha fazla spor ve yemek alışkanlıklarında ufak tefek değişiklikler ile üstesinden geleceğim.Size yazmamım sebebi yaptığınız şeye duyduğum saygı.Yazılarınız çok keyifli,siteniz sık kullanılanlara ekli ve her sabah bakıyorum yeni birşey yazmış mısınız diye.Çok klişe bir laf ama iyi ki varsınız,yeni yılda da keyifli yazılarınızı okumak dileği ile esen kalın.
Berrin Oymak

Eser Kartal dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
her zamanki gibi derken hangi öğün listesini uygulayacağız, proteinleri öğlen mi akşam mı yiyelim?
çorba içelim mi öğünlerde?

teşekkürler, sevgiler
Eser

Adsız dedi ki...

MEHTAP HANIMCIM, ANTİDEPRESANLAR İLE KİLO ALIMI/İŞTAH ARTAMASI ARASINDA BİR BAĞ VARMIDIR?YOKSA BU MİT SADECE EFSANE Mİ? ASLI K.

Öge dedi ki...

merhaba Mehtap hn;
Gene ben...biraz kafam karıştı da yeniden sormak istedim...

ben sizin programınızda ilk iki haftayı programa tamamen uygun bir şekilde bitirdim ve 2 kilo verdim.Sonra yılbaşı geldi ve ne yazık ki bri bakmışım ki bir günlük yılbaşı izni olmuş 3 gün..Çok abartmadım belki ama sonuçta fazla "izin" yapmışım.
Bu hafta Salı,Çarş ve Perş."proteinsiz" 3 gün programınızı uyguladım.
Şimdi bugünden itibaren kaldığım yerden yani 3.haftadan devam edeyim mi? Yoksa fazla izin yaptığım için en baştan bir daha mı başlayayım ?Hepsine hazırım yeter ki yeniden düzene gireyim...Bu arada moralimi bozmamak adına tartıyı da kaldırdım:)

Y

oyuncu dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Bizlere 'diet cola' içmeyin diyorsunuz ya.Biz de mümkün olduğunca içmiyoruz ama bazen özellikle içkili yemeklerde içki yerine içebiliyorum.Ürün şekersiz olduğuna göre bunun başka bir sebebi olmalı.Acaba nedir?
Sevgiler,saygılar...

drazra dedi ki...

sayın meslektaşım, benim programa başlayalı 5.günüm metabolizma çayına ne zaman başlamalıyım? programlarda turşu serbest mi? kaçıncı günde tartılacağım? başlangıçtan itibaren bütün yazıları okudum ama metabolizma çayını nerde okuduğumu bir türlü bulamadım...

Brajeshwari dedi ki...

Mehtapcim
yeni yılın nasıl geçiyor? Keyfin yerinde mi? Benim sorum bu...:)


öpüyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap,
metabolizma çayının tüketim süresi yapıldıktan sonra kaç gündür?

her şey gönlünce olsun
Ankaralı

Adsız dedi ki...

Günaydın! Hikayemle sizi sıkmayacağım takip ettiklerinize katılmak istiyorum sadece. yeni grubunuz ne zaman başlayacak tam tarih olmasa da olur su aralarda deyin yeter .şimdilik mental olarak yeme düzeninize alışmaya çalışıyorum zira ailemin evinde leğenle ve sürekli yemeye alismisim
Gunümüz güzel geçsin :)

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım malumunuz kıştayız ve geceler oldukça uzun:))sizde en geç 6 da yiyin diyorsunuz, en geç 12 de yattığımızı varsayarsa önümüzde 6 saat olur hiçbirşey yemeden içmeden(içmeden kısmı lafın gelişi:)). Neyse diyeceğim şudurki zararsız atıştırmalık hiçbirşey yokmudur önereceğiniz

Duygun

Esma dedi ki...

Kan tahlilimdeki total,LDLve HDL kolestorolümün bazıları biraz yüksek bazısı alt sınıra yakın . Bunları normal sayılara nasıl getirebilirim diye sormuştum size....
Beslenmemi sizinde bildiğiniz gibi yapıyorum her gün yürüyorum .Bu değerlerin daha normal olması için başka neler yapmalıyım???
Bunlar daha çok kilom normale dönünce mi normal değerlere dönecekler onu merak ediyorum???
Yapacağım başka bişey varsa bana düşen bu konuda yapmak istiyorum..
Sevgiler saygılar size...
Esma

Sinem dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba,

Sitnizin yenifarkında oldum, açıkçası her yazınızı okuyamadım. Tam olarak nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum, yol gösterirseiz sevinirim.

Sinem

Unknown dedi ki...

sanırım çoğu kişi gibi ben de sonradan sizi tanıyanlardanım ve evet ben de yeni bi grup kurulursa katılmak istiyorum, ama nasıl? bu mümkün değilse eski yazılardan hangisinden başlamalıyım?
bir de şunu çokça duymuş olsanız da tekrar etmek istiyorum: (kısaca) başarılısınız! çalışan, çocuk yetiştiren ama hayatını çok güzel uğraşlarla doldurabilmiş başarılı bir kadınsınız, o yüzden de takip edeniniz giderek çoğalıyor.
size kolaylıklar diliyorum, yazmaya devam edin lütfen...

Adsız dedi ki...

Selamlar Mehtap Hanim;

Ben Meryem Gurbet sessiz ve de grubunuzda olmayan takipciniz :). Neyse ben daha ikinci haftami uyguluyorum ama birsey kacirmamak icin takip edip not aliyom listeyle alakali yazdiklarinizi. En son ki degisiklikte Ogle ve AKsam yemeginde sadece salatami yenecek? Yoksa sebze yemegi veya et yemegi var mi ? Kusura bakmayin burayi anlamadim tam olarak.
Birde 31 Aralik- 3 Ocak arasi hayvansal gida yok demissiniz. Peki bunu 7 Ocaga kadar mi uygulamak gerekiyor. Cunku arada bosluk kaliyor 3 Ocakla-7 Ocak arasi.Neyse umarim cevap alirim alamazsam da ne yapalim nasip deriz geceriz. Ilginize tesekkurler. HAdi kalin saglicakla :).

Adsız dedi ki...

merhaba
25 kasımda başlayan 16 günlük bölümde öğlen yemeklerinde et yok. işyerimdeki yemeğe göre hazırlıklı gidiyorum gerekirse, ancak çok zorda kalırsam( max. 2-3 sefer)öğlen ve akşam yemeğini birbiriyle değiştirebilir miyim ?
Suzan

Eya dedi ki...

Mehtapcgim...sormak istedigim su ki...fazla tatli düskünü biri degilim.Kilolarimin sebebi güzel yemek yeme merakindan...ama birsey farkettim uzun zamandir. Yemek sonrasi inanilmaz tatli ihtiyaci duyuyorum.Mutlaka ve mutlaka tatli bisey agzima atmam gerekiyor,1 kuru kayisi,1 kasik recel veya Nutella...sonra seker istegim sakinlesiyor. Cevremdekiler seker ile ilgili bir problemim olabilecegini veya gizli seker olabilecegini söylediler...sen ne dersin? Tahlil yaptirmam gerekirmi? Gerekirse hangi tahlil? Sevgiler

xxx dedi ki...

mehtap hanım merhaba,
herşey yolunda ama duraklama evresine girenlerdenim, birazcık ipin ucunu kaçırmış olmamında etkisi var :( itiraf ediyorum :)

- üç gün boyunca en son verdiğiniz listeyi mi uygulayacağız; et ve perotein öğlen olan kuru fasulye vs olan liste mi?

- akşam altıdan hiç mi birşey yemeyeceğiz, çok zor olacağını şimdiden söylemek isterim.. altı yedi saat boyunca..

-birde farkettm ki hiç protein almadan günü geçirmek çok zor oluyor, acıkıyorum ve elimin altında ne varsa saldırıyprum resmen. ama en azından ton balıklı salata bile çok daha tok tutuyor beni sadece sebze yemeğine göre..

şimdiden tşk ederim..

cennetyıldızı dedi ki...

merhabalar bende bu hafta biraz şaşırdım yani öğünlerimin saati karıştı bazen ara öğünleri atlamak zorunda kaldım cok sevdiğim arkadaşımın babasını kaybettik 6.7 gündür her gün oralardaydık ve bu gün okuması vardı pilav t avuk ve tatlı yedik ama sonra 1,5 saat yürüdüm yani yediklerimi eritmeye calıştım akşamda 2 bardak cay icicem sevgiler

Esma dedi ki...

Herkese Merhabalar
Hayvansal proteinleri almadığımız hafta kendimi, çok hafif ve rahat hissettim.
Bu günkü normal listemte öğle öğünümde çorba(yeşil mercimek),sebze ve 1 dilim kepek ekmek yedim.Akşam öğünümde ise tavuk eti,sebze çorba ve karışık mevsim salata yedim ekmeksiz....
Her şekil beslenmede rahatım ama bazen eskiden kalma alışkanlığım olsa gerek daha fazla yemek içimden geçiriyorum ,sonra o eskidendi şimdi bu kadar yiyeceksn deyip geçiyorum kendime....
Bunları başarıyorum çünki kendime söz verdim bu işi bu sefer halletmek için...
Mehtap hanıma çok teşekkürler her şey için o olmasaydı bu işi ben başaramazdım ,bu güne kadar başaramamıştım.Başarmam için her şeyi Mehtap hanım ayarladı sağolsun ben de onun için mutlaka başarmak istiyorum...
Sevgiler :-)
Esma

gözde dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Vücudumun üst kısmı alt kısmına göre çok daha kilolu.Kollarım ve göbeğim kilolu ama bacak ve kalça bölgesi normal. Bu nedenle vermiş olduğunuz programda bir değişiklik yapmama gerek vardı. Özellikle kafamdaki bu soru nedeniyle içim rahat bir şekilde programımı uygulayamıyorum.Konu hakkında müsait olduğunuzda bilgi verirseniz çok sevinirim.Kendinize iyi bakın.

SEVGİLERİMLE
Gözde

Adsız dedi ki...

mehtap hn,öncelikle emeğinize ve enerjinize sağlık.
yemekleri kişibaşı bir tatlı kaşığı olacak şekilde pişirin diyorsunuz. sadece sebzeleri yesekte yine fazla yağ almış olur muyuz? teşekkürler,
julya

Adsız dedi ki...

merhaba,
1 saatlik hizli bir yuruyusten once ve sonra neler yemeliyiz ki yag yakimi olsun? Ve de kas kaybi onlensin? Kisaca spordan once ve sonra ne zaman ne yemeliyiz?

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Mehtap hanim,ayagimda olusan bir sorundan dolayi spor yapamiyorum,yuruyus te kezâ öyle...Yani anlayacaginiz evde yaptigim günlük isler disinda hareket sansim yok...onlari da ayagimin rahatsizligindan dolayi eskiden oldugu gibi öyle hizli hizli yapamiyorum...Bu durumda günde ortalama kaç kalori almaliyim ki düzenli kilo verebileyim,lütfen bilgi veri misiniz? Simdiden tesekkurler....
petitte

LEMAN dedi ki...

mehtap hanım benim sorum ben sadece ip atlıyorum ama çokta güzel ter atıyorum sizce yeterlimi yemeklere dikkat etmenin yanı sıra bu birde ip atlamak kalça bacak ve göbekte etkisi olurmu yağ eritmeye?

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Bende daha önce yazmıştım.Öncelikle size çok teşekkür ediyorum.Sizin sayenizde kendime geldim.167 boy, 96,7 kg ile Nisan 2009 programınızdan başladım.3 haftayı bitirdim.4,9 kg verdim.Aynı zamanda haftada 3 gün 1 saat spor yapıyorum.Benim sorum 6. haftadan sonra nasıl devam edeceğim.Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.Tekrar çok teşekkür ediyor ve iyi seneler diliyorum.ZEYNO

Adsız dedi ki...

Ben programa bir hafta once basladim,ilk hafta cok guzeldi,
benim sorum Patlican da yiyebilicemiz sebzeler arasindami?
birde kestane simdi mevsimi ve ben cok severim, ara ogunde flan yememiz mumkunmu acaba?
Tesekkurler...

calistemon dedi ki...

Merhaba Mehtap Hn,
Ağır bir polikistik over hastasıyım. Bu nedenle yaklaşık 4-5 aydır çocuk sahibi olabilmek için ilaç tedavisi görüyorum. Hastalığım nedeniyle de kilo vermem gerektiğinden 8 kasım günü programınıza başladım. Ve program süresince 26 aralık gününe kadar 62 kg'dan 56,5 kg'a düşerek 5,5 kg verdim. Bu arada doktor takiplerim ve ilaç tedavim devam ediyordu.Çok sayıda (9adet)yumurtlama olduğundan vücudumda bazı dengesizlikler ve rahatsızlıklar başladı. Aşırı ağrı, bulantı, kusma... Bu dönemde beslenme düzenime dikkat edemedim ve düzenli yaptığım spora ara vermek durumunda kaldım. Geçtiğimiz hafta da doktorum protein ağırlıklı beslenmem gerektiğini söyleyince programdan tamamen çıktım. Bu arada kilo da aldım, ama bu şişlikten mi yoksa gerçekten düzensizliğimden eklenen kilolar mı bilemiyorum. Size sorum, nereden nasıl devam etmeliyim? Bugünlerde kendimi daha iyi hissetmeye başladım ve programa ve edindiğim doğru alışkanlıklara devam etmek istiyorum. En başa mı dönmeliyim yoksa programa sizin yeni verdiğiniz listelerle devam edebilir miyim? Yardımlarınız ve emekleriniz için kendi adıma tekrar teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

merhabalar,
bloglardan yemek tarifleri de bakıyorum. herşeyin içine patates,havuç,bezelye,mısır gibi garnitürler konuyor. evde özellikle et yemeklerinde ben de kullanıyorum. şu anda bu besinleri tüketmiyorum ama istediğim kiloma gelip de korumaya geçtiğim zaman bu besinleri yiyebilcek miyim?
akşam yemeğinden sonra birşey yememek her zaman için geçerli mi?(kiloyu verirken de korurken de)
Fatma M.

miraclelife dedi ki...

sevgili mehtap, başından beri yazılan herşeyi okumaya çalışıyorum ama biri 20 aylık biri 14 yaşında iki harika çocuk , sevgili bir eş ve çalışma hayatı ile tanımlayabileceğim bir yoğun trafik nedeniyle henüz 2009 yılındayım, ancak geç kaldığım bu grubun yerine yeniden açılmasını umut ettiğim yeni bir gruba katılmayı çok istiyorum.
39 yaşındayım, ağır seyreden hipoglisemim var, ama hala emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum, 17 kilo fazlam var her gün yeni gramlar ekleniyor, içim yaşam sevinciyle dopdolu olduğu halde enerjim hiç yok, hayatı asgari gereklilikleri yerine getirerek yürütmeye çalışıyorum, kan şekerim hem açken hem tokken 70 civarında oluyor, yükseltmek adına karbonhidrat içerikli bir şey yersem daha da düşüyor, karbonhidratı kesersem tamamen tükeniyorum, bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim

mavi uyum dedi ki...

Merhaba Mehtap,
6 hafta önce doğum yaptım ve bebeğimi emziriyorum. Kilo da vermek istiyorum. Emzirirken beslenme şekli nasıl olmalıdır?

İlgin için teşekkür ederim

Mavi

Esma Kütükcü dedi ki...

Günaydınlar...
Şimdi tartıldım 78 kg olmuşum.Bu sefer 1800 kg eksilmişim çok iyi emin ve sağlam adımlarla gidiyorum....:-)))))
Emeğinize sağlık Mehtap hanım.
Esma

xxx dedi ki...

mehtap hanım

bu hafta liste aynı mı? akşam altıdan sonra karbonhidrat hala yasak mı ?
sevgiler

oyuncu dedi ki...

Selamlar,
Ayıp olmazsa bir sorum daha var.Öyle hergün içki içen bir kişi değilim,sosyal içiciyim diyelim.
Biz bu programda hiç içki içmeyecek miyiz?İçersek bunu nasıl telafi edeceğiz.
Bazen içmek zorunda kalınan içkiler yüzünden programa uymuyor olmak istemiyorum.
Şimdiden teşekkürler...

Düş Bahçesi Butik Tasarım dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım;
10 Ocaktaki tartı sonuçlarını sanırım bu yazıya gönderiyoruz.Gerçi hiç kilo gönderen olmamış ama ben yine de gönderiyorum.
Başlangıç kilom
8 Kasım 2009 62,500
10 Ocak 2010 57,700

Banu A. dedi ki...

2 haftadir, 2 senedir hic gecirmedigim kadar agir bir grip geciriyorum. Kismen toparladim gibi ama programi ciddi anlamda aksattim :( 2 kilo geri aldim :( Baslangic 67'ydi, aldigim 2 kilo ile birlikte 64'um su an. Nerden yakalamaliyim programi tekrar? 2 hafta once kaldigim noktadan mi? Ya da bir step geri mi gitmek gerekir? ne yapilabilir aksamalar sonrasi sevgili Mehtap??

Banu A. (Frankfurt)

Ferat dedi ki...

Duygun hanim,

Yemek sonrasi atistirma kilo almanin en kolay yoludur cunki aldiginiz hersey vucudunuza fazladan giren kalori demektir. Dolayisi ile yemekten sonra atistirmamak cok onemlidir. Mehtap'in daha once de belirttigi gibi onemli olan devam ettirilebilir sekilde kilo kaybetmektir. Aksi takdirde verdiginiz kilolar geri gelir. Ilk zamanlar yemek sonrasi atistirmalar bizim icinde zordu. Benim acizene tavsiyem dogal olarak kalori icermeyen birseyler icmenizdir. Mesela biz cok zorlandigimizda kafeinsiz mevya cayi yada yesil cay iciyorduk. Tabiki sekersiz olmak kosuluyla. Eger kilo hedefinizi yakalamissaniz belki bunu yagsiz bir bardak ilik sutede cevirebilirsiniz. Inanin Turk insaninin aldigi kilolarin cogunlugu yemek sonrasi atistirmalardan kaynaklaniyor cunki abur cubur ama kucuk gorunen seylerin kalorileri asiri yuklu. Kolay gelsin..

Ferat

Ferat dedi ki...

Esma hanim,

Hayvansal gidalar konusundaki gozleminz cok yerinde. Biz hedef kilomuza ulasmis olmamiza ragmen bazen hayvansal gidalari bir hafta sonu boyunca almadan sistemimizi biraz rahatlatiyoruz. Hayvansal gidalar gerekli ama bir o kadar da tehlikeli. Kolay gelsin.

Lemaninignesinden:
Ip atlamak en yararli sporlardan birisidir. Dediginiz gibi iyi ter atarsiniz ve sandiginizdan daha fazla kasiniz calisir. Sadece diz ve bel bolgelerinizin guclu olmasina dikkat edin.

Ferat

Ferat dedi ki...

Fatma M.

Evet, herseyi yiyebileceksiniz ama bilerek yiyeceksiniz. Kilonuzu koruma kismina geldiginizde hepimizin kendi vucut yapimiza ve yasam bicimimize gore bir gunluk kalori hedefimiz olacak. Bu kalori hedefi icerisinde cesitlilikleri devam ettirerek herseyi yiyebileceksiniz. Fakat, size garanti veriyorum bugun bunlari ileride yiyecegim diye belki hayal ettiginiz seyleri o zaman o kadar cok istemiyeceksiniz. NE eliniz ne de kalbiniz varacak yemeklere kasik kasik yag koymaya. Yada, sadace havuc patate ve etten olusan bir yemek yapmak istemeyeceksiniz zaten. O yuzden benim tavsiyem su anda Mehtap'in onerdiklerini harfiyen yerine getirmeye devam edin ve en onemlisi Mehtap'in onerilerinin sebeplerini anlamaya calisin. Bunun sonuclari zaten size cesaret verecektir.

Kolay gelsin.

Ferat

Adsız dedi ki...

teşekkürler Ferat Bey...
Fatma M.

Esma dedi ki...

Ferat bey
Hayvansal gıdaları almadan sistemi rahatlatma işini ne sıklıkta yapmalıyız???
Ayda 1 yada 15 de 1 gibi mi?Yoksa daha uzun arada mı?
Teşekkürler.
Esma

derya dedi ki...

Merhaba,
Bende doğumdan sonra kilolarımı vermek için uğraşıyorum. Bu süreçte sizin blogunuz ile karşılaştım. Zayıflamak ve doğru beslenme alışkanlığı kazanmak isteği bir yana, keyif alarak okuduğum bloglardan biri oldu. Bir yazınızda "daha önce devam eden grup bu listeyle devam etsin, yeni başlayanlar için uygun değil" benzeri bir ifade okumuştum. Önceki kayıtlara dönmek istedim ama bir taraftan küçük bir bebek, diğer taraftan bitirmeye çalıştığım bir tez ile çok uzun süre okumaya devam etmem kolay olmuyor. İlk başlangıcın hangi tarihte olduğunu söylemeniz bile çok zaman kazanmamı sağlayacak ve bende programın sessiz takipçilerinden biri olmaya çalışacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Derya Atik

HGA... dedi ki...

PROĞRAMA DAHİL OLMAK İSTEYEN TÜM ARKADAŞLARIN DİKKATİNE...

sevgili Derya,

Program sıramız:
1-
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2010/11/ilk-gunler.html

3 gün bu listeyi uyguladık...

2-http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2010/11/10-24-kasim.html
10 kasım-24 kasım= 15 gün
2 hafta bu listeyi uyguladık...

3-http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2010/11/benimle-ilgili-yazdigi-her-referans.html
25 kasım-11 aralık = 16 gün
28 Kasımda tartıldık...yani bu listeye başladıktan 3-4 gün sonra...
12 Aralık Pazar kahvaltıda Pazar sabahi kahvaltida iki cok ozledigimiz seyi yedik. Yani sucuk, simit, pastirma, ay coregi, su boregi.. Ne özlediysek. asil kahvaltimiza ek olarak. Secimde serbest ama miktarda degildik, yani abartmadık.

4-http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2010/12/mutfaga-yakisan-erkekler.html
5 gün
listemize yeşil çorba eklendi, metabolizma çayı eklendi....bu listeyi uyguladık...

5- ve...
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2010/12/ara-vermek-yok.html
19 Aralık – 31 Aralık =13 gün
şimdi bu liste ile yılbaşına kadar devam edeceğiz...



6...
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2011/01/alistim-birtanem-alistim-sana.html....

7.
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2011/01/yeni-yilin-ilk-gunaydini.html

3 gün saat 18.00 den sonra karbonhidrat YOK!!!


umarım bu lista işinize yarar...
kolaylıklar diliyorum....

sevgiler...


HGA...

Esma dedi ki...

Sevgili Derya Atik
Listemiz 7 Kasım 2010 tarihli İLK GÜNLER isimli yazı ile başladı.Sonra 10-24 KASIM Tarihli yazı ,daha sonra 25 Kasım 2010 ARTIK BAŞLADINIZ BİR KERE isimli yazı diye devam ediyor...Tarihlerini takip ederek sırayla gelebilirsiz buralara kadar.
Kolay gelsin
Esma

Ferat dedi ki...

Esma hanim,

Bizim belli bir rutinimiz yok o konuda. Hayvansal gidalarin cok tuketildigi zamanlarda sindirim sistemimiz kendisini belli ediyor. Nasil aciklanir bilmiyorum ama belki biraz siskinlik, biraz sindirim yavasligi gibi aciklayabiliriz. Eger yapilabilirse bir kac ayda bir yapmak bence yararli olur ama bu konuda Mehtap daha iyisini bilir. Bizim uygulamamiz her uc ayda bir gibi oldu ama kisiden kisiye degisebilir. Kolay gelsin. Ferat

çiçekkız dedi ki...

Mehtap Hanım bir yazınızda harmonik vücut kitle indeksinden bahsetmiştiniz.Araştırdım ama pek veriye ulaşamadım biraz daha açıklama yapabilirmisiniz lütfen?
Sevgiler

Aslihan dedi ki...

Merhaba
Soru kismini yeni gordum.
Doktorlarin(beslenme uzmanlarinin) haftada 1-2 defa yumurta hakkiniz var demesinin sebebi ne?
Yumurtayi cok seviyorsak ve her sabah kahvaltisinda bir tane yiyip gun icinde de yediklerimize ictiklerimize dikkat etsek zarari olur mu?
Sevgiler

serap 7 dedi ki...

Önemli bir sorum olacak.. listeye yeni başlayacağım.. ilk 3 günkü listede sabah kahvaltısında 1 ince dilim ekmek önerilirken, haftada 1 gün, en altta, beyaz peynirli 2 adet tost diyor.. yani 4 dilim ekmek eder.. Acaba bir yanlış yazım mı söz konusu, yoksa ben mi anlayamadım..
sevgiler, saygılar..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
soru sorma suresi doldumu acaba?
ben meyva secenekleri arasinda
Muz yiyebilomuyz acaba?elmaya nazaran
daha sekerli ve kalorili bir meyva,
birde arada birde olsa Kuru kayisi ve hurma yer degistirebilirmi?programa uzun suredir devam eden arkadaslarda cevap verebilir,
tesekkurler....

xxx dedi ki...

mehtap hanım
iki gündür sebebini anlamadığım şekilde listeyi herşeyi kenara koydum ben. abartmadım ama saçma şeyler yedim. neden bilmiyorum ? sürekli kontrol altında olmak biraz zorluyor beni pikolojik olarak belki de..
yarın sabahtan itibaren sanki hiçbir şey olmamış gbi devam edeceğim.
sevgiler

Öge dedi ki...

Merhaba Mehtap Hn;
Umarım iyisinizdir,birkaç gündür sizden ses çıkmayınca merak ettim.

Bunca yoğunluğunuzun arasında bizlere zaman ayırmanız gerçekten büyük incelik ve fedakarlık diye düşünüyorum.Fazla vaktinizi almayayım,birkaç sorum var,yardımcı olursanız çok sevinirim;

1- Listede pilav olduğunda bunu makarna ile değiştirebilir miyim?

2- Mesela haftada bir gün veya iki haftada bir , bir kadeh şarap veya bira içesim geliyor ,bunu yapabilir miyim ? Yaparsam telafi için ne yapabilirim listelerimi bozmayacak ?

3- Etle pek başım hoş değil, ne tür olursa olsun et yemek benim için zor oluyor.Yani deyim yerindeyse içim almıyor. Alternatif olarak bakliyat yiyebilir miyim et yerine ?En azından arada bir ?

Çok teşekkür ederim,selamlar,sevgiler.

Öge( Yaramazlıklar nedeniyle yeniden başladım,gayet iyi gidiyor,5 .günümdeyim)

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanim,
bugun benim tarti gunumdu :)
3 haftadir tartilmiyordum ve az once tartildim..
evet yuzumde ki gulumsemeden anlasilacagi gibi cok hayret verici :))
85.500 ile basladigim bu yola
83.300 ile devam ediyorum
2.200 gr vermisim
belki sizin icin cok sıradan ve yuzlerce hastanizdan aldiginiz bir haber ama
bu bana oyle moral oldu ki anlatamam.
eskiden 2 gunde verdigim bu 2 kilo beni mutlu ettirmezken
simdi 3 hatfada verdigim bu kilo mucize gibi geliyor :D
evet mutluyum cunki yemek yiyerek kilo verebilecegimi ve saglikli verebilecegimi hic tahmin edemiyordum..
cok mutluyum cok hatta regl donemime yaklasmis oldugum hatta ve hatta arada kacamak yaptigim halde..
artik benimde bir umudum var :)
veeeee size mazhar alanson'dan benim hala umudum var sarkisini armagan ediyorum
size ve butun yoldaşlarıma gelsin..
saglikli gunler diliyorum
elif ;)

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap,

bir haftadır senden ses seda yok.

Merak ediyorum.

Umarım sen ve ailenle ilgili herşey yolundadır.

Sevgiyle kal

Serpil

xxx dedi ki...

mehtap hanım
spor konusu ile ilgili sorum olacak, ne yapacğımı bilemedim.
bu zamana dek sadece yoğun kardiyo çalışması yaptım ve sağlıklı beslenme sistemi ile yedi kilo verdim. spor salonunda yapılan ölçümde kilolarımı çok yoğun olarak yağlardan verdiğimi ölçtüler. ama bu arada kastan da az miktarda kaybetmişim. şimdi hocalar derler ki; ağırlık çalışmasına da başlayıp kaslarını sıkılaştırmalısın yoksa sarkma olacak dediler. ama bu arada kas kütlesi artacağı için tartıda azalma olmayabilir hatta artma olabilir ama beden olarak incelirsin dediler. karasız kaldım, eskisi gibi kardiyo devam edip kalan 5-6 kiloyuda vermeli miyim sarkmayı göze alarak yoksa kardiyo+ ağırlık çalışarak beden incelmesi mi yapmalıyım ?
sizin fikrinizi merak ediyorum..
şimdiden tşk ederim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Siz kas kitlesini 1 ayda artiramazsiniz. Onun icin hemen kas calismasina baslamanizda bir sakinca yok, yeterki bunun size zayiflamiyormussunuz gibi gozukecegini bilin yeter... Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanim merhaba. Ben de blogunuzu yeni kesfeden ve gec olmasi hic olmamasindan iyidir diyen gruptan bir takipcinizim. Benim yaklasik 5 kilo fazlam var. Disaridan bakinca normal görünüyorum ancak yüksek kolestrol sebebiyle kilo, özellikle de yag kaybetmem lazim. Verdiginiz listelere göre alisverisimi yaptim ve hatta hangi gün, hangi ögünde neler yiyecegimi bir excel tablosu olusturup yazdim.

Bu sürec icinde sevdigim sebzeleri ve meyveleri daha sik tüketerek yeni yasam bicimini daha zevkli hale getirmek istiyorum. Bunun icin de size bir sorum olacakti. Ben avakadoyu ve hurmayi (kuru hurma, hani su genelde ramazan ayinda tüketilen, kücük kahverengi olan) cok seviyorum. Bu iki besini diyet icinde nereye koymayilim? Ya da diyet süresince yiyebilir miyim? Avokadoyu özellikle bol limon, sarimsak; cok az tuz ve zeytinyagi ile karistirip salata yerine yiyorum. Bunu diyette de yapabilir miyim?

Simdiden tesekkürler Mehtap Hanim. Ve daha saglikli bir yasam icin cabalayan herkese mutlu bir gün diliyorum :)