Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

2 Nisan 2012 Pazartesi

EKMEKCİKIZ’IN ANLATACAKLARI VAR!



Sevin yaşantıma birdenbire giren bir kadın... Öylesine bir mektupla başlayan bir arkadaşlık, hiç te öylesine olmadan süren bir dostluk...

Akıllı, düzeyli, bilgili, yaşamı seven, arkadaşlık etmeyi bilen, paylaşabilen, açık sözlü açık yürekli bir güzel genç kadın, sevgi dolu bir anne... Bir hukukçu...

Dikkatle okuyun, hem anlatımına, hem de iradesine hayran olacak, kendinize ait pek çok ortak yan bulacaksınız...

Ha bir de bakın bakalım fotoğraflardaki aynı kadın mı?

Sevgili Sevin, paylaştığın için çok teşekkürler... Ama ençok keyifli dostluğun için...
2 Nisan 2012, Türkiye


.......................................................................................................................................................


Aslında anlatacaklarım pek çok kadına tanıdık gelecek bir öykü. Yaş ilerledikçe kilo almak, hayat sıkıntılarını yemek yiyerek gidermeye çalışmak ve bunu doğal bir gelişim saymak çoğumuz için ne kadar bildik durumlar değil mi?
Oysa bu durum hiç de doğal değil. Hayatın önümüze çıkardıkları nedeniyle kendimizi avutma yolları aramamız doğal evet, doğal olmayan bunu bedenimize ihanet ederek yapmaya çalışmak.

Kadınları orta yaş sınırlarında zorlayan menapoz, beni tam da ayrılık, boşanma ve kendimi yeniden bulma sürecimde yakaladı. Evliliği ayakta tutma, evlilik sorunlarına kendi kendime hal yolu bulmaya çabası bana pahalıya mal oldu. Sanırım duygusal sarsıntımı telafi için yemeğe yüklendim, belki de kendimi eksik hissettiğimden kilolarla kendimi tamamlamak istedim.

Ailemin anne tarafı kadınlarına göre çok erken erken yaşta, 42-43 yaşında başlayan aksaklıklar üzerine doktorum hormon tahlili yaptırmış ve östrojenin çok düştüğünü, bu durumun pre-menapoz olduğunu söylemişti, "bu haliyle bir-iki sene sonra da menapoza girebilirsin, beş-altı sene de sürebilir demişti. İkinci tahmin doğru çıktı.

Genellikle menapozun kadını sıkıntıya soktuğu düşünülür, ya da öyle bilinir. Oysa bende tersine oldu, menapoza girince pre-menapozdaki uykusuzluk, terleme gibi sıkıntılarım bitti. Bitmeyen sıkıntım kilolu oluş halimdi. Doğumlarımda atak yapan kilolarım pre-menapozun ardından zirveye ulaşmıştı.

Bir gün karar verdim; bu böyle gitmeyecek!
Bu kendini bırakmış kadın ben değilim!
Ne yapmalı?

Önce egzersiz yapmaya başladım. Egzersiz yaptıkça, kendimi daha enerjik hissettim. Yürüyüş ve egzersizle 2-3 kg. verince, kilo verebileceğim fikrini benimsedim. Oysa o sıralar, kilo vermeyi imkansız sayıyordum.

Tam da o dönemde Mehtap, blogunda bir grup insanı önüne düşmüş ve onların kilo kaybetmelerine yardımcı oluyordu. Mehtap’ı tanımam o zamandan epey öncesine gidiyor, aslında. Yaklaşık dört senedir Mevsimlerden Roma’daki yazılarını okuyorum, zarif anlatımının hayranıyım.

Bir süre o diyet grubunu uzaktan izledim. Sonra ikinci grup başladı, bu defa uzaktan değil, daha yakından izliyordum. Mail grubuna kayıt olmadan Mehtap’ın yayınladığı listeleri günlük beslenmemde uygulamaya başladım.

Tam olarak tarihi hatırlıyorum, 2010 yılının 29 Ekim günüydü. Bir arkadaşıma akşam yemeğine gitmiştim. “Ben bugün diyet yapmaya başladım haberiniz olsun, bu sofradaki pilav ve patates kızartmasından yemiyorum, şarap içmiyorum, sadece köfte ve salata yiyeceğim!” dedim. Arkadaşlarıma müteşekkirim, hiçbir tanesi ne o gün ne de sonra “aman bu akşam ye, yarın başlarsın” demediler. Bunca zamandır beni hep desteklediler, yüreklendirdiler.

Bir seneden fazla zamandır, yaklaşık 15 aydır, yavaş yavaş kilo veriyorum. Kendime hep küçük küçük hedefler koydum; şimdilik 4 kg versem iyi, bak bu oldu 2 kg daha vereyim, kızımın mezuniyet töreninde 70 kg. olayım, doğum günümde 66 kg. olacağım, yılbaşında 65’i göreceğim, bu aya 1 kg. daha vereyim gibi. Zaman zaman iki ay hiç kilo vermedim, bazen bir ayda 4 kg verdim, kimi ay 2 kg. Ama, hep sağlıklı beslendiğimin bilincinde oldum ve verdiğim her kiloda biraz daha hafiflediğimi hissettim.

Hafiflemek dediğim sadece kilo bakımından değildi, belki daha da çok ruhen hafifledim. Çok içten söylenmiş bir söz bana dünyaları veren bir iltifat olmuştu. “Menapoza girdikten sonra kilo veren ve gençleşen tek kadın biliyorum, sensin!” demişti bir arkadaşım.

Doğrusu ben de kendimi gençleşmiş en önemlisi dinç hissediyorum.



Boyum 166 cm, gençliğimde uzun seneler 56 kiloydum ve 38 beden giyerdim. İlk doğumdan sonra (yaş 32) 66, ikincisinden sonra (yaş 37) 76 kilolarda demirledim. Menapoz sonrası, spora başlamadan önce 80 kg olmuştum ve 44 beden dar gelmeye başlamıştı. Bu ay tartıda 63 kg.’ı gördüm. Kısacası, 15 ayda 15 kg verdim ve 40 beden giymeye başladım.

Bir süredir giyinirken üstüme yakışana bakıp aynada kendime gülümsemeye başladım. Şimdi dolabın önünde durup giydiğimi beğenmeyip çıkarmamım nedeni “bu da daralmış, lanet olsun!” değil, “bu da bol geliyor, yaşasın!”. Kilo alırken yavaş yavaş genişlemiş olduğumu farketmezden gelmiştim, şimdi yavaş yavaş daraldığımı sevinerek farkediyorum. Kızımın doğumundan sonra giydiğim jean pantalonu yıllar sonra yeniden giydiğim günkü keyifle sırıtıp herkese “bu pantalon kaç senelik biliyor musun?” diye sormuştum.Bir süre sonra bir başka pantalon ceket takımını da aynı keyifle yeniden giymeye başladım. daha önemlisi, “karnım var, belim yok, güzel durmuyor” diye vazgeçtiğim etek giymek yeniden hayatıma girdi. Artık, belim de var, etek de giyiyorum!

Bütün bunlar olurken, her şeyi çok kolayca başardım dersem, yalan söylemiş olurum. Bir defasında üç hafta hiç karbonhidratlı besin almadım. Bir kaşık pilav, bir dilim ekmek, ucundan bir lokma simit, bir parçacık börek, bir çatal makarna, mantı bir kenara şöyle sulu bir elma bile yemedim. Bütün bunların yerine, çiğ karnabahar, brokkoli, yer elması yemenin tadını, bayır turpunun pekala çatur çutur keyifle yenebileceğini, sebze yemeğine konulan bir kaşık zeytinyağının damak çatlatan lezzetini öğrendim.

Çocuklar kendileri için pişirdiğim pilavı, makarnayı kaşıklarken, kırk çeşit sebze ve otla pişirdiğim yeşil çorbaları içtim. Bütün sebzelerin kendine özgü lezzetlerinin az yağla piştiğinde daha çok belirginleştiğini anladım.

Oyuncu Ezgi Mola, diyet yapıp çok kilo verdikten sonra, “sebzelere tapıyorum” gibi bir söz söylemişti de insanlar dalga geçmişti. Bu sözün tamamen doğru olduğuna inanıyorum; kendi suyu ile azıcık pişen sebze kadar lezzetli yemek yok!

Spor, egzersiz hayatımda hep olmuştu; jimnastik yaptım, tenis oynadım, yüzdüm, yoga yaptım, koştum, bisiklete bindim. Sonra kilolarla birlikte hareketsizleştim, egzersiz de yapmaz oldum.

Şimdilerde haftada üç defa spor salonunda egzersiz yapıyorum. Haftada iki kez genellikle cumartesi pazar bir saattten fazla yürüyorum, hafta içinde iki-üç kez de yirmi-otuz dakikalık yürüyüşler yapıyorum.

Yemek ve beslenme düzeniyle ilgili onca çabadan ve gelişmeden sonra, ne yalan söyleyeyim, en büyük zaafım hâlâ akşam yemeğinden sonra kuruyemiş, çikolata, meyve atıştırmak. Mehtap’ın listelerini izlerken, akşamları atıştırmadığım ölçüde başarılı oldum. Bunu da itiraf edeyim!

İtiraf edeyim derken bir yandan da kendime haksızlık etmeyeyim; artık, eskisi kadar bol kuruyemiş yemiyorum. Mutlaka bir meyveyle birlikte ve sayarak yiyorum, 8-10 badem, fındık, 2-3 ceviz gibi. Fazlasını kaçırırsam da kaçırdığımı biliyorum, kendime yalan söylemiyorum.

Kilo aldığım dönemde en çok yaptığım hataların neler olduğunu önce keşfettim, sonra bunlardan kurtulmanın yollarını bulmaya çalıştım.

Örneğin, yemek hazırlarken kâh tadına bakmak için, kâh o sırada çok acıkmış olduğum için yediğim bir-iki kaşıkcıkların birike birike tabaklar halindeki fazlalıklar haline geldiğini anladım.

Çocukların tabaklarında kalan bir-iki lokmaların atılmasına kıyamayıp yemenin, kendimi çöp tenekesi saymak olduğunu anladım, artık onların artığını ben yemiyorum. Böylelikle her gün farkında olmadan yediğim fazla yiyecekler biraz daha azaldı.

Sonra, yemeğe -özellikle kendi yediklerime- göz kararı yağ koymanın ne kadar ek kalori demek olduğunu anladım. Benim göz kararı “bir kaşıktır bu” dediğim ölçünün en az iki kaşık olduğunu anladım.



Artık daha az yağ kullanıyorum, mesela çocuklara kek yaparken koyduğum yağ ölçülerini yarı yarıya azalttım onun yerine süt ya da yoğurt koyuyorum, merak etmeyin lezzeti yerinde duruyor.

Eve pasta, cheese cake almıyorum, yağsız ya da meyveli kekler yapıyorum, dışarıda pasta ikram edilirse ve zorunlu kalırsam bir çatal yiyorum. Yemeğe çıktığımda tatlı ısmarlamıyorum, canım çok çektiyse yanımdakinden bir çatal alıyorum.

En önemlisi bütün bunları eskiden yediklerimi anarak ve yememeye kahrederek değil, böylesinden zevk alarak yapıyorum. Öğrendiklerimin en önemlisi, çok kalorili bir yiyecekten iki kaşık, üç çatal yemekle alınan zevk ve keyifle bir dolu tabak yemenin verdiği zevkin aynı olduğu. Yediğimle doyuyorsam, damak lezzetim yerindeyse, neden fazla yiyerek vücuduma hamallık yaptırayım?

Bu arada, “Ekmekcikiz” oluşuma ihanet ettim sanmayın! Ekmeklerimi yine yapıyorum, soğuyunca dilimleyip buzluğa kaldırıyorum ve her sabah bir dilim ekmeğimi keyifle yiyorum. Çocuklar ikişer dilim yesinler, onların gelişme çağı, bana yeteni öğrendim artık.

Şimdiki hedefim Sevgililer Günü’nde 62 kg olmak. Kendime vereceğim en güzel armağan budur diye düşünüyorum. Baharda 60 kg olunca hedefime ulaşmış olacağm. Sonrası tabii ki gelsin baklavalar, gitsin börekler olmayacak! Mehtap’tan öğrendiklerimi uygulamayı sürdüreceğim.

Mehtapcığım,

Sana bir kez daha teşekkür ediyorum; öncülüğün, yol göstericiliğin, desteğin ve en önemlisi hayattaki duruşun ve zarafetin için...

81 yorum:

hbtum dedi ki...

tebrikler.... gerçekten ve en içtennn ..yürekten...

Mehtap Hanım'ın (benim hocam :) )displini, ciddiyeti, düştüğünde elinden tutması ve çok iyi kriz durumu yönetmesi kelimelere sığmaz bu gün benim elimden tuttu benim kendimden önce hocama böyle güzel bir hikaye yazma borcum var usanmadan sıkıntıma cevap verdi ben ağladım o yazdı bana kısa ve net...velhasılı sizi EKMEKÇİ KIZ 'I tekrar tebrik ediyorum yolunuzdayız arkanızdan gelıyoruz şuan uzaktayız(m) ama bı gün bitiş çizgisinde olucaz


sevgiler...

oyuncu dedi ki...

Sevgili Ekmekçi Kız,

Zor bir iş başarmışsınız. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır.Darısı başımıza diyorum.

Sevgiler...

Serap dedi ki...

Çok güzel, samimi ve içten. Böyle insanları okumanın keyfine bayılıyorum. Ben zaten Mevsimlerden Romayı'da bu yüzden severek takip ediyorum.İyi haftalar.

Filiz dedi ki...

pazartesi sabahı için mükemmel bir hayat hikayesi.. harikasınız

Esma dedi ki...

"Duygusal sarsıntımı telafi için yemeğe yüklendim " diyor ekmekçi kız..çok doğru bende annemden sonra ,alışmak için mutfağı kendime yer edinmiştim sarsıntıyı telafi için ...Ama sonunda Mehtapla doğruyu bulduğuma inanıyorum...
Ekmekçi kızı tebrik ediyorum.İstemek ve en önemlisi amacından uzaklaşmamak ve kopmamak gerekiyor zaman içinde.....
Sevgiyle kalın
Esma

EHA dedi ki...

Çok başarılı bir öykü daha, maşallah :) darısı başımıza.

Hayatın Tatları dedi ki...

SEVİN HANIM SİZİ TEBRİK EDİYORUM.O KADAR DOĞRU YAZMIZSINIZ Kİİ KENDİ HATAMI FARKETTİM: UZAK HEDEFLER KOYUYORUM ULAŞAMIYACAĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜMDE DE ÇABUK BIRAKIYORUM SANIRIM. ŞİMDİYE KADAR BAŞLAYIP BIRAKMAK YERİNE KÜÇÜK HEDEFLER KOYARAK DEVAM ETSEYDİM MUTLAKA YOL KATETMİŞ OLURDUM. NEYSE SANIRIM GEÇ DEĞİL ŞİMDİ "TAM ZAMANI"DIR...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Mehtapcığım,
Ne güzel sürpriz oldu bu yazıyla bu sabah karşılaşmak, bilsen!

Güzel sözlerin ve dostluğun için sağol, yeniden ve her zaman...
:))

beste dedi ki...

harika bravo sana ekmekci kiz:) darisi basima bende birgun yayinlarmiyim acaba:)

Leylak Dalı dedi ki...

Ekmekçi kızla aynı biçimde tanışmış biri olarak benzer yollardan ben de sayenizde geçtim. Artık üzerimde 20 kiloluk bir fazlalık taşımıyorum. Bu yıl soğukların getirdiği hareketsizlikle gelen bir 3 kilo var ve şu anda onu ve 1-2 kilo daha fazlasını atmak için çabalamaktayım. Ara sıra dayanmakta zorluk çektiğim kuruyemiş ve çikolata krizlerim olmuyor değil ama az yemeye ve sonraki günler dengelemeye çabalıyorum. Ve yememem gereken şeyleri eve almıyorum. Sayenizde ameliyat önerilen dizağrılarımı hafiflettim hafifleyerek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız. Size ve Ekmekçi Kız'a kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevin HANIM
Müthissiniz ! Mehtap HANIMIN güzel motive edici yazilari için siteyi açmışken sizin başarı öykünzüde okuyarak yolumda daha emin adimlarla yürüyecegim :)
Sevgiler -ebru

mehtap dedi ki...

Merhaba

Tebrikler Sevin Hanım, Güzel bir yazı olmuş. Ayrıca kilo vermedeki gayretinizi kutluyorum. Mehtap Hanım benim küçük bir sorum olacak. Ben çerezi çok seven biri değildim.Ancak önerdiğiniz listeleri uygulamaya başladığımdan beri sürekli çerez yemek istiyorum. Acaba çok mu acıkıyorum da canım istiyor diye düşündüm ama ben bu listeleri uygulamadan önce daha az yerdim. Belli bir nedeni olabilir mi yani herhangi bir besini mi eksik alıyorum acaba? bana kalırsa hayır, her şeyden yiyoruz. ama nedenini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

kolay gelsin.
Sevgiyle kalın:))

pınarpare dedi ki...

geçtiğimiz haftayı başarısız geçirmiş biri olarak...Mehtap tan öğrendiğim şekilde kendime kızmıyor önüme bakıyorum ama ekmekçi kız da iyi bir tablo oldu zihnimde...ekmekçi kız;ekmeklerin kadar sevdim hikayeni de:))bu arada havaların güzelleşiyor olması egzersiz ruhunu coşturacak herkesde...ne kadar hareket,o kadar bereket lafzı bu duruma da uygun düşer mi ki acaba:))

Eya dedi ki...

GÖNÜLDEN TEBRIKLER SEVGILI EKMEKCI KIZ... DSARISI BIZIM BASIMIZA :)))

ZEHRA

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Sevin,

Ben burada sadece bir zayıflama hikayesi okumadım, satır aralarında her bakımdan yenilenmiş bir kadın hikayesi okudum, çok keyif aldım.
Sevgiyle kalın...

Seda

u.aydin dedi ki...

sadece BRAVO diyorum hem de kocaman

Füsun Güzelmeriç dedi ki...

Kilo verme ve beslenmeyle ilgili olmakla birlikte, bana daha çok kendine değer verme, kendinin sevme, hayatı güzel yaşama çabasını düşündüren ilham verici bir deneyim. Bizimle paylaştığınız için teşekkürler..

Füsun Güzelmeriç
İstanbul

ELİF dedi ki...

Çok güzel bir hikaye ...bayıldım ...sizi tebrik ediyorum umarım bende ,bizde başarırız sizin gibi.
SEVGİLERİMLE..

InceBelliFevkalade dedi ki...

Ekmekci Kiz,
O kadar zarif, o kadar nasrin gorunuyorsunuz ki son resimlerinizde! Yanlis anlamayacaginizi bilsem, birakin artik diyeti, hep boyle kalin, cok ama coooook yakismis bu hal size derim.
Okurken neden bilmiyorum, sanki sizi taniyormus gibi sizinle gurur duydum! Ve beynimin en ucra koselerine yerlesmis tabularimi bulunduklari kuflu, rutubetli yerlerinden cikartip, denize attim!

Ben sizden cok sey ogrendim! Umarim ogrendiklerimi hayata gecirebilirim.
Sevgiler

Hayâl34 dedi ki...

Öncelikle; yuvaya hoşgeldiniz, sevgili Mehtap... :)
Türkiye kaydı gördüm tarihin yanında.

Bâzı şeyler yaşanmadıkça anlaşılmıyor. Kim tadarsa o biliyor durumun gerçekliğini...
Bu meyanda; çok zor bir dönemin şokunu atlatıp, kendinizi böylesine yenileyebilmeniz tebrik ve takdîre değer, sevgili Ekmekçi Kız...
Aynı zamanda, bu eylemi zamana yayarak, kendinizi çok kasmadan gerçekleştirmiş olmanız da hoşuma gitti. Ne kadar yavaş ve sağlıklı, o kadar sabit ve kalıcı, diye düşünürüm.

Size bir de teşekkür borcum var, yeri gelmişken zikredeyim. :)
Kekinizi her pişirip yedikçe şükranla sizi andım.
Biraz da makyajladım onu. Artık un olarak Söke un köy ekmeği karışımı kullanıyorum, bir bardak yaklaşık 100 gram.

Teşekkür ve sevgilerle... :)

Terazi dedi ki...

Dünden beri kaçıncı defadır okudum hikayenizi bilmiyorum. Etekli fotoğrafınıza bayıldım! "Bir gün tekrar giyeceğim" diye elden çıkarmayıp, sakladığım ne çok kıyafetim olduğunu hatırladım. Gerçekten de ne çok yerde "aa, ben de..." dedim. Tebrik ediyorum yürekten, darısı bizim başımıza saçılmaya başladı bile :))

Mehtap Hocam, verdiğiniz destek öyle önemli ki... Kendi adıma ne desem, ne kadar teşekkür etsem de; minnetimi anlatmaya yetmez. İyi ki varsınız!

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım,
ben de kayıt dışı takipçilerinizdenim :) bir sorum olacak, tam cevabını internetten araştırmama kadar tam bulamadım, bulduklarımsa tatmin etmedi. Süt ve süt ürünlerinin içindeki kazein (marangozların kullandıkları tutkalın ana maddesiymiş)maddesinin vücutta su tuttuğu ve ödem-selülit yaptığı, bu nedenle kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini duydum. Ne derece doğrudur? Bilgilendirirseniz mutlu olurum.
çok teşekkürler,

seda

Adsız dedi ki...

Hayatını reset etmiş ekmekçi kız... Baştan başlamak da güzel olmalı istedikten sonra...tebrikler duruşun ve başarın için...

Adsız dedi ki...

tebrik ediyorum.harika görünüyorsunuz:)
yaşamınızın geri kalan süresince hep keyifli ve güzel anlar yaşamanızı diliyorum...

hoşkalın.

hepimiz midye kabuklarımızda değerlenmeyi beklemeden önce aslında ne kadar önemli ve değerli olduğumuzu kendimize sık sık hatırlatmalıyız.


ada a. joon

Esma Ercengiz dedi ki...

Motivasyonum düşmeye başladığında hemen bu güzel hikayelerden birini okuyorum. İyi geliyor..

Esma Ercengiz dedi ki...

Motivasyonum düştügünde bu güzel hikayelerden birini okuyorum iyi geliyor

mehtap dedi ki...

Merhaba

Kilo:54.1
Yaş:27
boy:161

Kolay gelsin:)))

dilek dedi ki...

ekmekçi kızı kutluyorum. Büyük bir değişim ve özgüven var hikayesinde. Bizde yavaş yavaş ilerliyoruz. Bu sabah tartıldım ve 1 kilo daha vermişim şu bir haftalık programla. Harikasınız mehtap hanım ben tek başıma 2 ileri bir geri olurdum. Şimdi kilom 75 oldu. 83 ten 75 lere inmek harikaaa. Bu yolculuktaki tüm arkadaşlara sabır diliyorum.

benim dedi ki...

Tebrik ederim sizi,inşallah bu yola giren herkes sizin kadar başarılı olur.
Bilmiyorum bu başarıu hikayesinin altına yazmak doğru mu? Aama bugün perşembe tartı günü :)

82,4 başlamıştım bu sabah tartı 78,5 'i gösterdi bu sabah :)

yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum.Teşkkürler Mehtap Hanım...

Esma dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Benim tartım bu gün beni tam 2 kilo eksik gösterdi , baya bi zaman oldu kilomu eksilmiş görmeyeli çok güzel...
Teşekkürler sevgili Mehtapcım....
Sağlık ve sevgiyle dopdolu mutlu günler diliyorum..
Esma

enigma maya dedi ki...

Mehtap Hn,
Sabah itibariyle 56 kg. Bu hafta akşam en erken 21:00 gibi işten çıkabildim. Evde yemek yapamadığım için öğle ve akşam yemeklerini ofiste yedim. Dolayısyla sebze ve yeşil çorba günlerine uyamadım ama öğünlerimde ne yemek varsa çok az tüketmeye gayret ettim makarna pilav hiç yemedim ama 1 dilim ekmek kaçamaklarım oldu. Kilo veremediğim için çok üzülünce eşim sabah biraz araştırmış. Benim gibi ofisten çıkamayanlar için yardımı olabilir diye yazıyorum, yemeksepeti.com sitesinde diyet menüler hazırlayan restoranların listesi var. Şehir ve bölge uygunsa gece geç saatlere kadar servis yapıyorlar.
Tüm işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

nilhan dedi ki...

mehtap hanım merhaba,
ben bugün tartıldım bildireyim dedim.Ben de hiç bir değişiklik yok :( Nerde hata yaptım acaba

maya dedi ki...

Merhaba,
Muhteşem bir sonuçla ilerlemeye devam.

29/2/2012 72,2
05/3/2012 67,4

Daha ne olsun !!!!

çiğdem dedi ki...

sevgili Mehtap,ben bu hafta hiç kilo vermedim.81.5 ile başlamıştım 77.00 olmuştum bu sabah yine aynıyım.nedenini biraz tahmin edebiliyorumregly döneminin 3. günümdeyim ama olsun ben yine devam aynı disiplinle.bir de belki yaşta kilo vermede etken olabiliyor.neyse bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.türkiyeye gelmişsiniz hoş gelmişsiniz benim bulunduğum yere de yakınsınız keşke görüşebilsek çok öpüyorum....

Adsız dedi ki...

Ben Ekmekcikiz Hanim'la iki gun once bulustum. Kendisinin incecik, tas gibi, citir son halini tam olarak yansitan bir fotografi ben burada goremedim,kendisini canli olarak gormenizi tavsiye ederim; ilham almak icin :)arzu

halime dedi ki...

Merhaba,
bende rapor vereyim, son tartilmamizdan bu yana 800 gram vermisim.55.8 Kiloyum. Bu son haftada istedigim kadar kilo verememin sebebi rahatsizligim nedeniyle spor yapamamam oldu. Ama durmak yok, yeni listeyi sabirsizlikla bekliyorum.

Halime

http://pustoo.blogspot.com dedi ki...

ağır ağır kilo verişimden endişeliyid ama bu yazıdan sonra daha da heveslendim ..herkese çok teşekkürler

Esma Ercengiz dedi ki...

Perşembe sabah 71,2 çıkmıştım, bu sabah 71,8 çıktım. HEmen etkilendim, canım sıkıldı. Tartılardan bu yüzden uzak durmamızı istiyorsunuz sanırım..
10 gün önce 72,8 kg idim.
Sevgiler.

Gülşen dedi ki...

Ekmekçi kız darısı bizim başımıza diyorum. Değişiminiz çok güzel çok hoş olmuşsunuz. Böyle güzel başarı yazılarını okuyunca motivasyonum daha da artıyor. Bende başarabilirim diyorum kendime.

Arada kaçamaklarım olsada bunu aynı gün veya ertesi gün telafi etmeye çalışıyorum. Daha fazla yürüyorum veya yediklerime çok dikkat ediyorum.

Başlangıç :68,00
B gün :66,50

halime dedi ki...

Merhaba yukariya yanlislikla hayarimdeki kiloyu girmisim:-) 55.8 degil 65.8 im

sevgiler

Adsız dedi ki...

Mesimlerden Roma isimli bir forum oluşturulsa, herkes başlıklar altında yorumlarını bıraksa ne güzel olurdu.Mesela forum haftalara ayrılsa aynı haftada olanlar öğünlerini paylaşsa,zorladıkları günleri yazsa,aynı beden kitle endeksine sahip olanlar birbirini takip edip motive olsa ne güzel olmaz mıydı? NUVOLA/İST

Ayça dedi ki...

29 Şubat : 64,1
6 Nisan: 58

Toplamda 6,1 çok mutluyum teşekkürler Mehtap Hanım arada kaçamaklarım oluyor ama pes etmiyorum devam ediyorum :)

EMEL dedi ki...

HERKESE MERHABA,

Ben de Mehtap'ın yaklaşık
4 aydır gizli takipçisiyim.
Tam yılbaşı zamanı
zaman zaman olduğu gibi kilolarımdan ençok
şikayetçi olduğum
bir dönemde Mehtap'a ulaştım.
Bir yıl önce bir arkadaşımın komşusunun
yaklaşık 20 kg verdiğini
duyunca ona sorup
Mehtap'ı ilk defa ondan dinlemiştim.
Ama yılbaşında
hem o hem de ben
tam olarak hazır
olmadığımız için 28 şubatta sizlerle başladım.

Başlangıç kilom 82.4
şimdiki kilom 79.1
yaşım 53 olduğuna ve
de menopoza girmek üzere olduğuma,ayrıca da
sigarayı 6 ay önce
bırakmış olmama göre
3.3kg uygun buluyorum.
bilmem Mehtap bu duruma
ne der ama...
Ayrıca ben zaten
3 yıldır hergün enaz
1 saat yürürüm.yaz kış,
yağmur çamur farketmez.
ama sanırım bundan
başkaca spor da yapmak gerekiyor.çünkü sanırım
vücudum yürümeye alıştı.
ayrıca vücüdumun belden
aşağısı oldukça ince ve
kaslı,yani benim derdim
belden yukarısı,
pek çok kadının tersine..
neyse arkadaşlar şimdilik
sadece bu kadarını sizinle paylaşmak istedim.
Umarım yakında
çok çok kocaman azalmış
kilolarımı da sizinle
paylaşırım.
Hepinize bol
zayıflamalı
günler diliyorum.
Sevgiler..EMEL

Unknown dedi ki...

merhana mehtap hanım sızı sureklı takıp edıyorum ve mınnet duyuyorum sıze.ben sızın programlarınızı uygulamaya basladım uzun zaman once,bırseyı merak edıyorum ve en ıyı bılgı verecek sızsınız dıye dusunuyorum dukan dıyetını yapıyor kuzenım o dıyete cok guvendıgını ve arastırdıgını soyledı ben sıcak bakmıyorum o dıyete bu dıyetle ılgılı dusuncenız nedır ?

umitvari dedi ki...

Merhabalar,
Bendenizde 89.00 kg olmusum sagolun mehtap hanim. Bazi kacamaklarim olsada devam edecegim.

Umitvari dedi ki...

Merhabalar,
Harika bir hikaye bunlarala bende motive olmuyor degilim tesekkurler Ekmekcikiz. Bende tam anlamiyla yapamasamda pes etmeyenlerdenim. su an 90 nin altindayim
Kilo: 89.9 kg
Sagolun Mehtap hanim

Adsız dedi ki...

Nasıl devam edeceğiz :(((((((

Zülal

ayşen uyaroğlu dedi ki...

ben bu motivasyonumu napıcam arkadaşlar. neden acaba istikrarlı davranamıyorum....:((

Adsız dedi ki...

merhaba önçelikle ekmekçikız tebrik ediyorum başaranlar arasına katılmak harika bir duygu olsa gerek............. Mehtap hanım biliyorum çok yoğunsunuz ama nasıl devam edeceğiz ben şuan bir bocalamadayım neyi uygulayacağın bir önceki
mi yoksa beş günü tekrarlayacakmıyız. perşembe günü tartıldın bir haftada yaklaşık 800 gr gitmiş başlangıç 75kilo şimdi 71 kilo 700gr şuan yememedikkatetmekle beraber motivasyonumda bir düşüş var size herzaman minnettarım bize emek harcadığınız çok teşekkür ediyorum. acaba ara öğünlerde rüşeym yiyebilirmiyim on kuru üzüm yanına ruşeym veya 4 kayısı iki tatlı kaşığı ruşeym ve çay nasıl buarada sütle aram olmadığı için kdaha çok kefir arasırda yoğurt tükediyorum yoğurduda ruşeymle yiyorum .bu yolda azimle devam eden herkese sevgi saygılarımla başarılar diliyorum

Adsız dedi ki...

sorularımızın yanıtlarını ne zaman yayınlıycaksınız??

ESER dedi ki...

Mehtap Hanım 5 gün artı 2 günlük sürem bitti. tartıldım bu hafta hiç kilo verememişim hatta 300 gram almışım bu normal mi, endişelenmeli miyim.. önceden tecrübesi olan arkadaşlar bunu yaşadı mı acaba.. Geriden geliyordum ama şimdi sizlere yetiştim dolayısıyla yeni listeyi merakla bekliyorum. arada boşluk olmaması için ben önceki yaılardan kendi kendimin editörü başlıklı listeyi uygulamaya başladım umarım doğru yapıyorumdur.. tek merak ettiğim 1 haftalık listede kilo vermemiş olmak hatta 300 gr almak normal midir kilo bildirimim şöyle
64.7 öncesi şu an 65
ANKARADAN ESER

Adsız dedi ki...

Sevin hn. tebrik ederim. inşallah ben de birgün burada hikayemi ayınlayacağım.

sevgiler/Dilek

özlemce dedi ki...

Ekmekçikız tebrik ediyorum. Sayın Ayşe Uyaroğlu motivasyon için başaranların hikayelerini tekrar tekrar okuyun, çok işe yarıyor.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ MEHTAP. SAKIN YANLIŞ ANLAMA AMA BİLİYORUM ÇOK YOĞUNSUN. HALİYLE BLOG LA YETERİ KADAR İLGİLENEMİYOSUN. GERÇEKTEN GEÇMİŞTE DE ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE YÜRÜTTÜN BU ZAYIFLAMA PROGRAMINI. AMA BIRAK İNSANLAR SENİ ÖYLE HATIRLASIN. SON KEZ DEMİŞTİN EN SON AMA YİNE RİCALARI KIRAMAYIP TEKRAR BAŞLATTIN AMA GÖRÜYORUM Kİ NE SENDE NE DE İNSANLARDA ESKİ MOTİVASYON YOK BENCE. SEN DE YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİN. ZATEN YAPACAĞINI YAPMIŞTIN. BIRAK ZAMAN İÇİNDE HERŞEY ŞEKİLLENSİN. BEN SADECE DOĞRU YAPMAYA ÇALIŞTIĞIN Bİ İŞ İÇİN İNSANLARDAN BİZİ YİNE YARI YOLDA BIRAKTI TEPKİLERİNİ ALMAMAN İÇİN KÜÇÜK BİR ÖNERİDE BULUNMAK İSTEDİM. HEPSİ BU... SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

ben hiç kimsenin Mehtap Hanım için bizi yarı yolda bıraktı dediğini düşünmüyorum. geçmişte başlattığı programlarda da bazı zamanlar bir kaç günü aşan aralar olmuştu. ama işin özünü zaten şimdiye kadar çok güzel aldık diye düşünüyorum. beklemede olan çok tanıdığım var, evet burdan yeni bir listeye göre yemiyoruz. ama o kadar güzel bir denge öğrendik ki şu an için aynı şekilde sağlıklı beslenip hiç bir şeyi abartmadan, ara öğünlerimizi kaçırmadan yemeklerimizi yiyoruz. burdan Mehtap Hanımın desteği ile bir çok arkadaşım 5-6 kilolar verdi ve gelecek yeni listelerle de vermeye devam edecekler. Merak etme sakın biz seni sabırla bekliyoruz.

Esma dedi ki...

Sevgili Mehtap yolda bırakmaz ,sonuçta o da bir insan değil mi arkadaşlar,onunda ara vermesi gereken zamanlar olabilir.Bu arada bakleyelim ve bize gösterdiği gibi beslenmeye,spor yapmaya su içmeye dikkat ederek yaşayalım .Sonuçta bunu bizim yerimize baskası yapmıycak biz yapacağız.ben öyle yapıyorum devam yılmak yok.....Yaza az kaldı ....Herkese sevgiler...
Esma

ELİF dedi ki...

merhaba diye başlamak istiyorum yine ...
sadece yılmadım ,bende devam edip sabırla bekleyenlerdenim demek istiyorum aslında...
eski programnları da baktım araştırdım hepsinde böyle aralar olmuş benim anladığım kadarıyla...bu durumdan önemli olan bizim yemek tarzını öğrenmemizdi sanırım...en azından ben öyle anlıyorum bu benim için bir diyet değil asla artık ,benim yaşam tarzım diyelim biz buna... ki bu hafta yazılanları değilde bir önceki listeyi uyguladım eski yeme düzenime dönmedikçe sorun olacağını sanmıyorum ben...çünki her halukarda eskisinden daha düzenli devam ettiğim ve birilerinin aniden gelip beni kontrol edeceğini bildiğim için kontrolümü elden bırakmamayı, kendime verdiğim sözü kendime saygımdan tutmayı öğrendim ve bunu hayatımda ilk kez yaşıyorum bu bile çook bir şey benim için!

sırf bunun için işte asıl bunun için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum ben kendi adıma....

ben burdayım sevgili mehtap ...

verdiğin tüm listelerin karmasıyla devam ediyorum yola benim düzenim çoktan oturdu sanırım bundan sonra hayatımda olmayan 3 litre su ve günlük en az 30 dakikalık stepim var hayatımda bide vereceğin listeler bundan sonra sadece metobolizmamı şaşırtmak için olacakmış gibi geliyor bana ...önemli olanda, senin yapmaya çalıştığında işin özünde buydu sanırım ...ben ve eşim başaranlardanız ...SIKILMADIK ,YILMADIK,DEVAM EDİYORUZ VE HALA BURADAYIZ...

SEVGİYLE...

SEDA (İST) dedi ki...

Mehtap bence de yarı yolda bırakmaz. son gruba kadar uygulamadım ama hep sessiz takipteydim. Önceki listeye devam o yoksa da. eminim ilk müsait olduğu anda burda liste olacaktır. Önemli olan o yokken de bunu yapabilmek. bunun için sürekli eski yazıları okuyun veya önceki listelerden birini alıp uygulayın.
Motivasyon için de başarı hikayelerini okuyun derim :))
herkese başarılar. bu arda ben bir kere vermiş olduğu kaçamak günü dışında hiç kaçamak yapmadan. bu sabah tam 4 hafta oldu. Ama geçen haftadan bu haftaya 200gr aldım. dün akşam biraz moralim bozuldu. eski tırtıkçı günlerime dönmek istemiyorum. ben burda yazanlar gibi bir ayda 5-6 kilolar vermedim. Hiç bozmadan listeyi tam uygulayarak 3.6 kg verdim. Almaktan iyidir diye düşünüyorum.
Ve artık spora başlamak lazım. çok tembelim bu konuda. inanın hiç içimden gelmiyor.

oyuncu dedi ki...

Mehtap Hanım bu blogdan izleyenlerine o kadar destekleyici, sabırlı ve anlayışlı yaklaştı ki galiba onu annemiz zannetmeye başlayıp,tüm sorumluluğu ona atmak istiyor bazı arkadaşlar.

Mehtap'ı bizleri ihmal etmekle, yarı yolda bırakmakla suçlayan 'adsız' arkadaş sadece kendi adına konuşuyor diye düşünüyorum. Bu blogda üç yıldır hiçbir maddi karşılığı olmadan yapılan ve bizlere sağlıklı beslenme bilinci vermeye çalışan Mehtap'ın emeğine saygı göstermek bu grubu izleyen adlı,adsız herkesin sorumluluğudur diye düşünüyorum.

Şu ana kadar burada ki sinerjiden etkilenmediyseniz belki de size gereken motivasyonu başka bir yerde aramalısınız?(Küçük bir öneri benimki de)

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

ben ''tam zamanı'' programına başladım. ama sütüm azaldı galiba :(( emzirip de diyete devam eden anneler, yardım edebilir misiniz?? tavsiyelerinizi bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Motivasyon düşüşü olan arkadaşlarıma örnek olması için son durumumu gönderiyorum:
Bende beklemedeyim.Yeşil çorba içemediğim için (nedense midemi ayağa kaldırıyor) bol bol sebze yemeği pişiriyorum, nezle olamamıda fırsat bilip akşamları metabolizme çayı içiyorum, haftada en az 2 gün 45 dk lık 4 km lik yürüyüş yapmaya dikkat ediyorum.Şubat ayı başından beri 5 kilomu verdim.Ama çevremdeki herkes 5 kilodan fazla olduğunu idda ediyor.Bu da beni çok mutlu ediyor.Deniz mevsimini açana kadar 5 kilo daha vereceğim ve bikilerimle çok güzel bir yaz geçireceğim.
NUVOLA / İSTANBUL
boy 1,69 yaş 31
09.04.2012 kilo 67,8
Mehtap Hanım,sakın bizi bırakmayın.Ben başıma çoban istemiyordum zaten,siz nasıl başaracağımı öğrettiniz,bende bunu uygulamaya devam ediyorum.Yeni liste ne zaman gelirse o zamanda o programla devam edeceğim.

Herşey dilediğiniz gibi olsun,İstanbul'dan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..

Tijen dedi ki...

Sevin,
Ne kadar sevindim yaşamı yeniden bulmana. Ne büyük mutluluk. Her anının tadını çıkarman dileğiyle.

Unknown dedi ki...

merhaba öncelikle sizi çok takdir ettiğimiz bilmenizi istiyorum insanlara faydalı olmak için çok çabalıyorsunuz teşkkürler. benim kızım 15 yaşında boy 163 kilo 82 iki doğduğundan beri allerjik sorunları var 3 senedir astım şimdi iyi ama kortizonlu ilaçlar mahvetti zayıflayamıyor sitenizi bir senedir takip ediyoruz verdiğiniz listelerden bir kere denedi 15 gün yapabildi şimdi gene başladı son yazdıklarınızdan inşallah bu sefer başarabilr benim sorum gelişme çağında olduğu için listeler uygun mu yoksa özelbir diyet varmı aynı zamanda yürüyüşede başladı her gün düzenli yapıyor cevabı mailime atabilirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum minenin@gmail.com

Adsız dedi ki...

Zülal

Mehtap Hanım'ın bizi yarı yolda bırakmayacağına inanıyorum. Hepimiz gibi onun da bir evi işi çocuğu var hepimizin farklı farklı sıkıntıları oluyor zaman zaman ona da hak vermek lazım bize yardımcı olmaya mecbur değilki zaten. Şahsen ben kendisine minnet duyuyorum ve dua ediyorum onun için. Ve bırakmadığımı belirtmek isterim bir önceki listedeki gibi ara öğünleri de aksatmadan farklı farklı devam ediyorum. Allah kolaylık versin ve yardımcın olsun sevgili Mehtap, öpüyorum. Biz(en azından ben:) ) hep burdayız. Eski yazılarını okuyorum,yemek tariflerini çok sevdim. Tofu gruptaki yazılarını tekrar tekrar okuyorum ve yazdıklarını okumaya bayılıyorum..

sevgiler..

Zülal

Gülşen dedi ki...

Evet arkadaşlar , Mehtap bize bu işi nasıl başaracağımızın bilgisini verdi. Temelimiz sağlam yani. Asıl önemli olan bu bilgiyi hayata geçirip, yaşam şekli haline getirmek.
Listeyi beklemeye gerek yok ki ne yapmamız gerektiğini zaten biliyoruz biz. Mehtap sayesinde.

Emeğine sağlık Mehtap, daima takipcinim.

Sevgiler.

EHA dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım Nasılsınız?
İnşallah günleriniz güzel ve huzurlu geçiyordur.
1 haftadır hiç kilo veremediğimi hissediyorum tekrar bir asılmak lazım galiba :)
yürüyüş tam gaz devam,nerdeyse heryere yürüyerek gidiyorum :)
Ama bu aralar azıcık kaçamak yaptım :(
Sizin yeni yazılarınızı,Türkiye'de neler yaptınız nereleri gezdiniz,sabırsızlıkla bekliyorum. Kendinize iyi bakın Hoşçakalın.:) :) :)

Esma dedi ki...

Güzel doktorumu özledim nerelerdesiniz,buradan bi el sallayın bize iyimisiniz ,nasılsınız....:-)
Sağlık ve sevgiyle kalın
Esma

Adsız dedi ki...

yeni yasam stilimi sürdüremiyorum verdiğim kiloları almak istemiyorum:(((

Adsız dedi ki...

selamlar Mehtap hanım.ilk 15 günlük süreyi sorunsuz bitirdim bugün sebze haftasına başlıyorum.başlangıç kilom 75.5 bugün 73..

özlem dedi ki...

mrb bende baslamak ıstıyorum lutfen yardımcı olabılırmısınız

enigma maya dedi ki...

Herkese Merhaba,

Hafta hafta Mehtap Hn'ın programını Sevgili Pratik Anne özetlemiş:) Buyrun aşağıdaki linke:
http://pratikanne.com/2011/12/mevsimlerden-roma-ile-saglikli-beslenme.html

Mehtap Hn tüm kalbimle umuyorum ki bir sağlık sorunuyla uğramıyorsunuz, sadece çok yoğunsunuz ne bileyim tatildesiniz belki. Lütfen yazamıyorum diye üzülmeyin siz anahtarı verdiniz, kapı orada, girmek isteyen(gerçekten isteyen) açıp girer...

Sevgiler&Selamlar

özlem dedi ki...

benıde motıve edebılırmısınız:)))agustosta dugunum var ve kılolardan kurtulmaya ıhtıyacım var...:(

Adsız dedi ki...

Zülal

Merhaba Mehtap Hanım, umarım iyisinizdir. Bir ses verin lütfen çok merak ettim sizi. Sevgiler..

Zülal

Adsız dedi ki...

herkese iyi günler neyapıyorsunuz . sağlıklı yaşama proğramınızı neye göre devam ettiriyorsunuz . ben sadece yediklerimin miktarını azaltım bir öğünde üç porsiyon yiyorsam bunu yarıya indirdim
ençokta ekmekten kıstım. çünkü pazı yapıyorsam içine attığım bulgurdan karbohidratalıyorum diye düşündüm . yada yoğurtlu çorba yaptıysam içindeki pirinçler yeterli diye düşündüm sabah kahvaltısında bir iki dilim yiyorum diğer zamanlarsa yemiyorum. acaba doğrumu yapıyorum birde ara öğünde neyersem yiyeyim mutlaka bir iki kaşık ruşeym yiyorum. günde en az üç bardak kefir veya ayran içiyorum .daha çok kefir kefiri evde kendim yapıyorum . meyve den çok busıralar sebze tükediyorum... arada kaçamaklarda oluyor malesef mesela dondurma ve baklava kaçamağım oldu : ama hergün enaz birsaat olmak üzere ya yürüyoruz veya evde yürüyüş proğramını yapıyoruz .. sizler neyapıyorsunuz buarada güzel doktorum söylemedi ama ben tartıldım bir haftadır aynı kilomdayım nevermişim nede almışım bunuda kaçamaklara bağlıyorum hedefim 60kilo olmak bakalım nezaman ulaşacağım buradan enerji alarak yoluna devam eden arkadaşlra başarılar diliyorum sevgi ve saygılsrımla- GÜLSÜMZÜMRA -

nilhan dedi ki...

mehtap hanım hergün aksatmadan bloğunuza bakıyorum yeni yazı yok!
sorun değil... ben eskileri tekrar okuyorum,uyguluyorum,devam ediyorum ve daha önce de dediğim gibi yakınen takibinizdeyim.
Tek merakım sizsiniz.bu kadar uzun süre ara vermezdiniz,umarım sıkıntı ve üzüntü yaratan bir durum sözkonusu değildir.
sevgilerimle,

durununannesi dedi ki...

herkese merhaba ,
ben verdiğim 15 kiloya bir 10 daha eklemek için burdayım..bu sefer geç kalmıştım programa inş yetişeceğim :))20 günde 3 kilo gitti...devamı da gelgcgk inşşş...

Adsız dedi ki...

Merhabalar nereye yazacağımı,sizinle nasıl iletişim kuracağımı bilemedim..O yüzden buraya yorum olarak yazmak mecburiyetinde kaldım..Gerçekten tüm değişimlere,kişilerin azimlerine hayran kaldım..Bu sürece gerçekten çok içten olarak katılmak istiyorum..Hem de annemle birlikte istiyoruz :) Mail adresim ;sweetsword123@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba, ben Betül.
Gecen bütün haftami, sitedeki diet listesinin sirasini bulmak, kendimi motive etmek ve nihayetinde evet basliyorum moduna girmekle gecirdim:) Dün 87 kilo ile basladim, ama bugün görüyorum ki, Mehtap hanim yeni bir diet listesi baslatmis. Iki günlük dietimin üzerine yarin aktuel diyete basliyorum. Yoklama yapilirsa ben burda olacagim:))))
Hepimize kolay gelsin...

Dilek dedi ki...

ekmekçi kız'ı tebrik ederim gerçekten çok güzel bir başarı.. Ben de son 4 ayda 4 kilo verdim. 59 dayım , 53 veya 55 olmalıyım. Şimdi ilk hedefm 55.. bakalım.. Umarım benim başarımı de yakında blogumda okursunuz:)

Adsız dedi ki...

yorumlarımı sonraya bıraktım

ışık mı karanlık mı dedi ki...

müthiş