Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

1 Nisan 2009 Çarşamba

BAHAR'in OYKUSU...

Merhaba,
Ben Bahar,

Sevgili Mehtap’cığım sayesinde 14 kilodan kurtulma öykümü sizlerle paylaşmak benim için çok büyük bir zevk. Ben, bu zayıf halime gelişimin üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen hala büyük bir zevkle, çevremdekilere ve soranlara nasıl zayıfladığımı anlatıyorum.

Benim zayflama öyküm 2007 yılının yaz tatilinde Mehtap’la alışveriş için gittiğimiz İzmir gezisinde başladı bence.

İzmir’de sezon sonu ucuzluğundan beğendiğim giysileri 44 beden olmam nedeniyle alamadım. Benim beğendiğim giysilerin çoğunun zaten 44 bedeni yoktu ki!! Mehtap bana yumuşak yumuşak ‘’ Bahar’cığım istersen ben sana yardımcı olurum’’ dediğinde çok heveslendim ama doğrusu bunu başarabileceğimden ben bile emin değildim.

Tatil dönüşü eylül 2007 de başlayacaktık ama bağlantıyı birkaç ay sağlayamadık. Ben tam umudu kesmiştim ama İtalya’dan gelen bir telefonla bu işe başlamaya karar verdik. Önce Mehtap’a tüm vücut ölçülerimi ve kilomu (tam 63 kiloydum) bildirdim ve hemen bir sağlık kontrolünden geçtim, tahlillerim yapıldı. Yemek alışkanlıklarımı, ailemin yediklerini zaten daha önceden benden öğrenmişti Mehtap. Bana başlamadan önce büyük bir motivasyon mesajı da geldi bu arada Mehtap’tan.

25.Ocak.2008 tarihinde diyete başlayacaktık. Başlamadan üç gün önce bir arkadaş toplantısında bütün ikram edilen pasta börekleri yedim. Hatta yanımdaki arkadaşım en son yediğim kocaman kurabiyeyi elime aldığımda ‘’onun hepsini yemeyeceksen paylaşalım.’’ dedi. Fakat ben kabul etmedim afiyetle hepsini yedim. Diyete başlayacağım için bir süre bu tatlardan uzak kalacağımı ve çok kararlı olduğumu da herkese ilan ettim. Çünkü vazgeçmemeye karalıydım.

Mehtap bana 15 günlük periyotlarla diyet listeleri yolladı. İlk 15 gün metabolizmamı hızlandırma süreciydi ve daha önce yediklerimden daha fazla ama çok düzenli beslenerek hemen kilo vermeye başladım. Kendime iki tane etek ayırdım ve hemen hemen bir ay boyunca hep bu etekleri giydim. 42 ve 44 beden eteklerdi bunlar. Giderek bollaşmaya başladılar.

Bu arada tartılmam yasaklanmıştı ama ben dayanamadım, arada tartıldım. İlk 15 günün sonunda dört kilo vermiştim bile. Hem de hiç aç kalmadan.15 gun sonra sira, yağlarımdan kurtulmaya gelmişti. Bu süre boyunca her sabah sadece iki yumurta yemek zorundaydım. Sanki bittiğinde bir daha yumurta görmek istemeyeceğimi ve gıdaklamaya başlayacağımı düşünmüştüm ama hiç öyle olmadı hala yumurtayı severek yiyebiliyorum.

Ve ikinci 15 gün bittiğinde giysi ihtiyacım oluştu. Hemen bir butiğe gittim ve kendime iki tane 38 beden etek aldım. Biraz sıkı olsalar da içlerinde çok rahattım bu eteklerin. Bu arada 23 şubat doğumgünümdü ve arkadaşım bana 38 beden bir elbise hediye etti. Bu elbiseyi daha önce bedenimdeki katların yüzünden giymeyi asla düşünemezdim ama çok güzel durdu üzerimde.

Tabii Mehtap’cığım sürekli bana motivasyon mesajları yolluyordu. Ben de ona önce zayıflamadan önceki resmimi gönderdim. Arkasından zayıflamaya başladıktan sonraki resimlerimi göndermeye başladım. Artık her hafta bir yere gitmek üzere hazırlanıp, süslendiğimde veya pazar günleri doğa yürüyüşüne gittiğimizde sevgili eşime ve oğluma resimlerimi çektirip, Mehtap’a yollamaya başladım. Kilo vermeyi başarmak, aynada inceldiğimi görmek, yeni ve küçük beden giysiler almak, herkesin beni gördüğündeki şaşkınlığı beni çok mutlu etmeye başladı tabii. Oysa ki şişmanken bana zayıfla diyenlere ‘’ben böyle mutluyum, şişman insan mutlu insandır, kocam beni böyle beğeniyor.’’ gibi cümleler kuruyordum. Ama anladım ki kendimi kandırıyormuşum, zayıflamaya başlayınca da çok ama çok mutlu oluyormuş insan.

Daha sonra birkaç kez daha onbeşer günlük diyet listesi gönderdi bana Mehtap. Bunlar beni tekrar normal ama düzenli ve doğru beslenmeye alıştırıyordu. Yavaş yavaş yediklerimi ve çeşitleri arttırarak programı tamamladık. Ben bu arada birbuçuk ayın sonunda hemen bir spor salonuna üye olup düzenli spor yaptım. Daha sonra düzenli sabah yürüyüşleri yaptım hergün.

Sonunda Mehtap bana’’Bahar’cığım hedefin ne , kaç kilo olmak isterdin ‘’ diye sorduğunda ‘’doğum yapmadan önce 52 kiloydum o kiloya düşebilsem’’dedim. Mehtap’’ gerçekci bir hedef koyalım artık o yaşta değilsin’’demişti. Tartıldım 54 kiloydum çok sevindik tabii ama benim kilo vermem durmadı. Diyeti bıraktım ama dikkatli, fazla karbonhidrattan uzak durarak ve yürüyerek kilo vermeye devam ediyordum. Sonuç olarak ben dört ayın sonunda tam 14 kilo vererek 49 kiloya düşmüştüm. Görenler’’ aaa Bahar Hanım diğer yarınız nerede, nasıl yaptınız, diyet listenizi bize de versenize, çok güzel olmuşsunuz.’’ cümleleri kurmaya başlamıştı artık. Hatta 47 yaşında olmama rağmen bana abla diyen çocuklar olmaya başlamıştı. Yaşadığım yer olan Aydın küçük bir şehir ve hiç ummadığım yerlerde benim çok zayıfladığım konuşulmaya başladı. Uzun süredir görmediğim arkadaşlarım ‘’Bahar çok zayıfladığını duydum dur önce bir sana bakayım’’ diye beni karşıladı.

2008 yılının haziran ayından beri 49-50 kilo olarak yaşamımı sürdürüyorum. Tüm giysi dolabım yenilendi. Artık nasıl kilo almıyacağımı bilerek besleniyorum. Özellikle akşamları yediklerime çok dikkat ediyorum. Mehtap’ın tavsiyelerine her zaman uyuyorum. Hiç kimseden etkilenmiyorum, kısacası dolduruşa gelmiyorum ve kilomu koruyorum. Biraz fazla ve lüzumsuz yediğimde sonrasında ne yapacağımı biliyorum. Çünkü kilo almak çok kolay ama vermek çok zor. Gerçi ben çok istediğim için hiç zorlanmadım. Çevremdeki herkes diyet yaparken kararlılığımdan dolayı beni takdir etti. Tatlı yemeyi o kadar çok severken hiç canım istemedi. Mehtap bana diyetin sonunda “git en çok istediğin şeyi ye” dediğinde hemen profitrol yemeye koştum ama o kadar da çok özlemediğimi farkettim. Çünkü insan yemeyince alışıyor, belki tadını unutuyor ve canı istemiyor. Ama birazcık yiyeyim bir kaçamaktan bir şey olmaz derseniz ve ucundan bir lokma alırsanız arkası geliyor. Diyet yaparken kurallarına uymak bunun için çok önemli bence. Azaltarak sigaranın bırakılamayacağı gibi.

Tabii tüm bu süreç içinde Sevgili Mehtap bana hep moral ve destek verdi. Her mesajında sabırlı olmamı, yakında dondurma yiyeceğimi yazdı. Ama ben de doktorumu hiç yanıltmadım bana 10 fındık yiyebilirsin dediğinde 11 fındık yemedim. Ama 9 tane de yemedim! Diyet yaptığım ikibuçuk ay boyunca sadece bir kez bir kase aşure ve bir kez de pide yemek zorunda kaldım. Bunun dışında gittiğim her yerde benim iyiliğim için bana ısrar etmemelerini ve amacıma ulaşmak için yardımcı olmalarını söyledim ve tüm zararlı ikramları geri çevirdim.
Artık giden kilolarımı geri almaya hiç niyetim yok. 36 beden pantolonlar giyiyorum. Daha önce giyemediğim ve heveslendiğim tüm modelleri deniyorum. Çok büyük keyif bu.

Fazla kilosu olan herkese Mehtap’cığım gibi bir doktorla (aynı zamanda yaşam koçu bence) birlikte çalışmalarını söylüyorum. Nasıl zayıfladın, diyet listeni versene diyenler, bunu kendi başlarına çok zor başarırlar bence. Çünkü ben daha önce çok denedim internetten, gazeteden aldığım listeyle diyete başlamayı. Ama bu listeler bana göre hazırlanmadığı için hiç başarılı olamadım.

Mehtap yoğun yaşam temposunun içinde benimle uğraştı, vakit ayırdı ve ben kilo verdikçe benimle sevindi.

Geçen yaz kilo vermiş halimle ağustos ayına kadar Mehtap’ı Artur’da bekledim. Ama bu yaz aynı ve zayıf halimle seni bekliyorum Mehtap’cığım.

Sevgilerimle teşekkür ediyorum.

1 Nisan 2009'Roma

p.s: Bugun Bahar size oykusunu anlatiyor.. onunla ilgili anlatacagim cok sey var.. Hepinize tek tek cevap yazacagim.. Bu iki kararli ve akilli kadinin yaptiklari diyetlerin farkindan da bahsedecegim.. Lutfen kanal degistirmeyin...:-))
Bu arada oykusunu anlatmakta nazlanan bir de yakisikli var sirada.. Nasil gurur duyuyorum bu oykulerden bir bilseniz..

39 yorum:

Nilambara dedi ki...

Mehtap'cığım, yaklaşık 20 gündür uzak kaldım bloglardan... Neler kaçırmışım, neler.... :)
henüz okumadım,sadece şöyle bir göz attım, ilk fırsatta detay detay okuyacağım ama öncelikle Sevgili Funda'yı, Sevgili Bahar'ı ve tabii ki seni yürekten kutluyorum...
şu postayla diyet işini ben niye, nasıl kaçırdım... :(
sıradayım haberin olsun, çok değil 4-5 e razıyım ;)
sevgilerimle

berrin dedi ki...

mehtap cım
yazıların süper
en sıkı takipcilerindenim
merak ettiklerimi buradan sormak hoşuma gidiyor:)
metabolizma hızlandırmada kişiye özel bir formülmü uygulanıyor?
sevgiler gönderiyorum
berrin

Eya dedi ki...

Benimde böyle bir hikayem olsun istiyoruuuum :(((

Sevgiler

zehra

Zehra Gürgen dedi ki...

Bahar hnm'ın dediği birşey varki kesinlikle doğru.Bu iş diyet listesi alıp yapmakla olmuyor.Beslenme koçu diyorum izninizle ben buna.Ve hatta yaşam koçuda denebilir.Eminim hepimiz yemememiz yapmamamız gereken herşeyi biliyoruz ama neden yapıyoruz? o ışığa ihtiyacımız var.Birinin bize o işığı tutup yolu aydınlatmasına ve kendi daranışlarımızı gösterip yüzleştirmesine. Siz çok yoğunsunuz. Pek çok hastanız,yoğun işiniz,ve bunun yanında özel ilgilendiğiniz yaşam koçluğu yaptığınız insanlar..bu desteği alabilenler şanslı,ama ya biz alamayacaklar?
Ben diyetisyenede gittim ama olmadı.Kabullendim mi?hayır.Kiloluyum ama mutsuzum, çabalıyorum ve olmuyor.Biz nerede bulacağız yaşam koçumuzu?

Adsız dedi ki...

Son iki aydır sizi takip ediyorum.Eski yazılarınızın da hepsini okudum.Bana yaşama sevinci verdiniz.İstenirse herşeyin olabileceğini bana bir kez daha çok gerçekçi bir şekilde hatırlattınız.Bundan sonra bende sıkı bir takipçinizim.Sevgiler

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Bahar' ın azmini ve sizin desteğinizi takdir etmemek imkansız. Peki ben de onlar kadar şanslı olabilir miyim? Işığınız buralara da uzanabilir mi? Yoksa kelime aralarına gizlennmiş şifreleri kendim mi çözmeliyim? Ben de böyle bir mutluluk hikayesi yazmayı ve hayatın bana gülen yüzünün de olduğunu bilmeyi nasıl isterdim. Selamlar, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Mehtapcım lütfen bizimde böyle bir hikayemiz olsun bizde gururla anlatalımm.Herşeyi deneyip de yapamayanlara da yardım edin lütfenn Öncelikle seni daha sonra Funda ve Baharı tebrik ediyorum yürekten.Cevabını bekliyorum. Lütfen özel bi durum daha var anlatılması gereken Hoşçakal AYFER

Adsız dedi ki...

merhaba ne guzel zayıflamaışın yuruşlre devam edınce kılo alınmıyor darısı bıze canım

selma dedi ki...

merhaba,
sessiz takipçilerinizdenim..biliyorum şansım yok ama biz nasıl faydalanabiliriz koçluğunuzdan..insanları bu derece mutlu edebilmenin hazzını tahmin edebiliyorum. ne mutlu size..kendinize iyi bakın.bizi de görün n'olur:))
mail adresim: selmasusan@gmail.com

ayshe dedi ki...

Yaklaşık 4 yıl önce kendi azmim ve akapunktur desteği ile 30 kilo verip 5 kilosunu geri aldım ama hala 15 kilo fazlam var :( Dediğim gibi azim gösterdim ama şuanda yeni evli olduğumdan azimsizlikten hiçbir şekilde kilo veremiyorum:( Benimde böyle bir hikayem kendi başıma var ama sizinle birlikte güzel bir hikayeye imza atmak istiyorum yardımlarınız ricası ile....
sevgiler
ayşe

Belgin dedi ki...

Mahtap`cim seni ve Bahar hanimi büyük basarilarinizdan dolayi kutluyorum, gurur duymakta haklisin canim, beraberce cok zor bir isi basarmissiniz.
Ne olur bunlari bizimle paylasmaya devam et.
Sevgilerimle

durutarifler dedi ki...

Ne güzel bir duygudur eminim. Başarmış olmak. Aynannın karşısında kendini ince görebilmek
Allah'tan benim hiç böyle bir hikayem olmadı. Benim ki ömür boyu yediklerine dikkat çünküüü

Adsız dedi ki...

Mehtapcım, başarı öykülerini okumak çok heyecanlı ve merak uyandırıyor, burnumuzun dibindeki diyetisyenlerle bu işi başaramıyorken bi de bunca uzaktan böyle süper neticeler almanızı takdir ediyorum..

bir de şu var: hani terzi kendi söküğünü dikemez derler ya (gerçi bu da çok kötü bir kodlama) ben bir yaşam koçu olarak pek çok sevgili dostla çalışıyor, onların mucizelerine tanık oluyorum da şu bikaç kiloyu hayatımdan çıkaramıyorum. ee koçların da koçlara ihtiyacı varmış :) sevgilerimle...

Bir Kadın dedi ki...

Cok tesekkurler bu yaziyi paylastiginiz icin ...Ben de boyle bir hakiyem olsun isitiyorum .. vE INANIYORUM ....Mehtap ablam , bende yazilariniz ve motivasyonunuz sayesinde su an 4 kilo verdim ..Artik diyetisyenim sizsiniz bilesiniz ..Sonsuz slm ve sevgilerimle..Tum islerinizin kolaylasmasi ve boylece blogunuza daha cok vakit ayirabilmeniz dilegiyle...

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım merhabalar,
sitenizin çok sıkı ve aynı zamanda sessiz takipçilerindenim. sürekli takip ettiğim blogların listesinden -italyayı görme arzusu içinde olduğum için- "mevsimlerden roma" başlığı dikkatimi çekmiş ve sizi bu şekilde keşfetmiştim.iyi ki de keşfetmişim, yazılarınızı büyük bir heves ve merakla okuyorum. özellikle de son bir kaç yazınız benim gibi kilolarından ve doğru olmayan beslenme alışkanlıklarından muzdarip birçok kişi için çok değerli bilgiler içeriyor. size kendi adıma çok teşekkür ederim. benim malesef 5-6 kilo kadar fazlalığım var, üzerine bir de çocuk düşünüyorum, bu yüzden hamile kalmadan kilo vermeye çalışıyorum. hani demiştiniz ya bir yazınızda, "liste yapın" diye. listeyi yapıyorum. peki sonra? yani metabolizmamızı nasıl hızlandıracağız? bunun için test yaptırmak gerekiyor mu? gerekiyorsa ne gibi testler olacak? bunları bilemiyorum. şu anda izmirde yaşıyorum ama doğup büyüdüğüm yer bursa, o yüzden burada hangi dr iyidir, hangisi bana faydalı olur bilemiyorum.bir arkadaşımın kötü tecrübesinden dolayı da herkese güvenemiyorum.ben de tıpkı bahar hanım gibi ordan burdan duyduğum diyetleri malesef ki yaptım ve doğal olarak hiçbir sonuç alamadım. bu konuda sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim.Sevgilerimle,
derya özdemir/izmir

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Baharı kutlamamak ne mümkün..
hemda canı gönülden kutluyorum. hayran kaldım son haline..
senide yüreğinden öpüyorum mehtapcığım.kanatsız bir melek oldun bizler için..

AMA BEN KENDİMİ NİYE KÖTÜ HİSSEDİYORUM :((((
HEM DE ÇOK !!

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap abla.sitenizi yeni kesfettim .ilk funda hanimin yazisini okudum okadar hosuma gitti ve beni motive ettiki zaten zayiflamak icin arama yaptigimda sizin site cikti karsima,cok imrendim sizin gibi dostu olduguna,ben 28 yasindayim 3 cocugum var 2 ay once dogum yaptim ve 83 kiloya ciktim okadar rahatsizimki ilk defa bu kilodayim,cok utaniyorum kilomdan ve caresizim ama funda hanimin yazisini okuyunca neden olmasin dedim,iyiki sizi buldum,o degerli vaktinizden birazda bana ayirip yardimci olurmusunuz inanin cok mutlu olurum.

hilal dedi ki...

merhabalar,yazılarınızı severek takip ediyorum.kilo veren arkadaşları da burdan tebrik ediyorum.benim hipotroidi sorunum olduğu için çok zor kilo veriyoru,verince bile geri alıyorum.bana da bir kaç ipucu verirseniz çok mutlu olurum.sadece 3-4 kilo vermem lazım...

Adsız dedi ki...

Selamlar,
ben Canan dünde yorum bırakmaya çalıştım ama olmadı. Bu kez başarabilirsem size nasıl ulaşabilirim. Tabi vaktiniz olursa, mail adresinizi almamda sakınca varmı? Diyet yazılarınıza bayıldım, benim sorunum kilo verdikten sonra onları almamak, belki çoğu kişinin öyle. Yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler
Canan

suspect dedi ki...

ne güzel çok sevindim her iki arkadaşınız adına da. okudukça da özendim. ama yıllardır yaptığım diyetlerden sonra ben de bıkkınlık hissi çok var. ve yapamıyorum artık :( yeniden başladıkça daha da çok kilo aldım üstüne. böyle bi hikayeyey sahip olmayı çok isterdim oysa ki. tekrar tebrik ediyorum sizleri.

beenmaya dedi ki...

çok kıskandım çokkk bende hkayemi yazmak istiyorum sana ama kilo verdikten sonra tabi :))

e. t. dedi ki...

merhaba
az zamandır dolaşıyorum sitenizde, hoşuma gitti :)
sıklıkla gelmek isterim.
sevgilerimle...

Ingiltereden Alisveris dedi ki...

cok guzel tebrik ederim tabi her ikinizide. bende biraz kilo versem ama yapamiyorum olmuyo karbinhidrat ne neyicem ne yemicem hala anlamis degilim :(

ella dedi ki...

Ne kadar büyük bir mutluluk gerçekten. Ah bizde de var böyle bir hikaye paylaşmak isteyen ama ikna edemiyorum onu :) rejim deyince evde benden kaçabildiği kadar uzağa kaçıyor. Takipteyim :)

Adsız dedi ki...

Bahar hanim sadece kilolarini degil, aldigi yaslari da kaybetmis, genclesmis, guzellesmis..
valla kutlarim ne diyeyim..
Kiskandim..
selma

banu dedi ki...

hayata bakışınızı seviyorum ben de iki buçuk ay kadar arkadaşlarımın tavsiye ettiği bir diyetisyene gittim hiç bir sağlık sorunum olmamasına verilen diyet ve egzersizi de uygulamama karşın sadece bir kilo verdim tabi bu da sıkılmama ve pes etmeme sebep oldu bursa da yaşıyorum çalışıyorum kırk yaşındayım benim için de tavsiyeniz olabilir mi acaba selamlar:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Bahar,
Ben seni en son Cun'da
ya gittigimiz deki beyaz jeanle hatirliyorum.Superdin.Burdaki fotograflarina bakinca yine oylesin.Senin ki kararliligin,prensiplerinden vazgecmeyen bir insanin basarisi.Butun yaz ne dondurmandan ne aksamustu deki cay kurabiye keyfinden vaz gectin ne de yuruyuslerinden.Ama en onemlisi doktoruna olan inancin.
Sana mutlu ve saglikli bir yasam diliyorum sevgili arkadasim.
Bir de artik yasini soyleme.Kimseyi inandiramazsin
Ps.Mehtap icin ne soylesem az.Ne de olsa kardesim..........

Adsız dedi ki...

Sevgili Bahar,
En son seni Cunda'ya gittigimiz deki beyaz jeanle hatirliyorum.Superdin.Simdi bu fotograflarda da supersin.Senin ki kararliligin,prensiplerinden vaz gecmeyen bir insanin basarisi.Butun yaz ne dondurmandan vazgectin,ne aksamustundeki cay kurabiye keyfimizden ne de yuruyuslerinden.Ama en onemlisi doktoruna olan inancin.
Sana saglikli ve mutlu bir yasam diliyorum sevgili arkadasim.
Birde artik yasini soyleme cunku kimseyi inandiramazsin.
PS.Mehtap icin ne desem az.Ne de olsa kardesim.....
Gulcin

yass dedi ki...

ben gıderek kıskanmaya baslıyorum... cok tebrık ederım.. cokk..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili arkadaslar, hepinize tek tek cevap yazacagim..Bu arada yolladiklarini yayinlamami istemiyenlerin sorularini da blogumdan cevaplayacagim..
yapabildigim kadar, hepinize yardim etmek isterim ama bu kadar yuksek bir sayi beklemiyordum..
gosterdiginiz guven cok hos..
tesekkur ederim.. sadece biraz sabir lutfen..

Brajeshwari dedi ki...

ben insanların hayatına dokunan, onları hayata motive eden, kendine inandiran kadınları seviyorum. Ve o kadınların başkalarına da aynı dokunuşu yapacağını görmek harika..sen gurur duymayacaksın da kim gurur duyacak?

Bu arada, sıradaki öykü sahibi çok mu yakışıklı:)

Romali dedi ki...

Ben de böyle bir hikaye istiyorum! Benim derdim tatlilar degil, tuzlular (özellikle de makarnalar). Simdiye kadar birkac defa istedigim gibi kilo verdim ama hic bunu tutmak mümkün olmadi - belki Mehtap Hanim'la basaririm bunu!
PS: ben de Roma'da yasiyorum!
PPS: Size email ile ulasmak mümkün mü?

hayaller ve gerçekler dedi ki...

merhaba Mehtap hn,

sizi ve Bahar hn'ı içten tebrik ediyorum. darısı bana ve benim gibi kilolu arkadaşlara olsun :(

sizi ve bloğunuzu yeni keşfettim.tüm yazılarınızı tek tek okumaya çalışıyorum. ben de sizin tavsiyelerinizle kilolarımdan kurtulmak isterim. ama nerden başlayacağımı bilemiyorum. bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

sevgiler

Emine dedi ki...

Merhaba Mehtapcim,
Ben sitene yeni rastladim. Artik isigi goremiyorum derken sanki bir mum isigi oldun benim icin. Yalniz bir sorun var, ben tam olarak nerden nasil baslayacagimi bilemiyorum. Bazi insanlar 15 gunluk diyet planlarindan bahsediyor ama bunlari sitede nasil bulacagimi bilmiyorum. Eger bu konuda bana yardimci olabilirsen cooook sevinirim. Boyum 1.68, kilom 72. yogunluk karin ve kalca kisminda. Ne yapacagimi bilemiyorum. Lutfen bana yardimci ol.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Blogunuzu yeni kesfedim muptelasi olmaya baslayanlardanim. Bende bu kervana katilip basarili olmak istiyorum. Yalniz nereden baslamam gerekiyor 15 ginluk listenizlemi baslayacagim acaba?
Bu arada benim metabolizmam yavas calisiyor kilo kaybetmem cok zor oluyor ayriba tiroid hastasiyim operasyon ile bir tarafim alindi ve duzenli ilac kullaniyorum
Olculerim: Boy: 1.57
Kilo: 92
Meslek: Ogretmen
Lutfen bana yol gosterebilirmisiniz....
Sevgiyle Kalin.....

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de yeni gördum bu bloğu bende katılmak istiyorum aranıza 88 kilo 165 boyum var diyet yapmak isteyipde bir türlü yapamayanlardanım ama burda sihirli bir ışık gördum arama çubuğuna da sihirli diyet listesi girmeştim siz çıktınız karşıma en kısa zamanda haberlerinizi bekliyorum sevgiyle kalın

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.