Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

5 Şubat 2012 Pazar

ESMA'NIN OYKUSU...




Esma'yi blogumdan taniyorum... Pozitif, icten, sicacik bir insan... Varligini ve destegini cok incelikle hissettiren, sanki kapi komsunuzmus gibi size bunaltmadan sahip cikan, merak eden, soyledigi her sozcugu dikkatle secen, sevecen, sevgi dolu bir insan...

Oykusunu bana yazali oldukca uzun bir zaman oldu... Yeni yilin ilk oykusu olarak yayinlayacagim demistim... Gercekten de yeni yilin ilk oykusu olmaya degecek onemde bir oyku onunki... Verdigi 20 kusur kiloyu hic abartmadan anlatiyor... Ictenligine ve azmine hayran olmamak mumkun degil... Lutfen yazdiklarini cok dikkatle okuyun... Oylesine onemli noktalarin altini ciziyor ki, bana soyleyecek fazla birsey kalmiyor... Yazinin sonundaki iki fotografa cok dikkatle bakin lutfen... Yenilenmenin, degisme gucunun, guvenin, inancin fotograflari gordukleriniz... Gelin benimle beraber Esma'yi tebrik edin...

Sevgili Esma... Umarim birgun bir yerlerde karsilasiriz... Ben de size sarilip, "iyi ki varsiniz" diyecegim o gun... Roma'dan size ve bu yazinin bana ulasmasina teknik anlamda yardimci olan yakisikli oglunuza sevgilerimi yolluyorum..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009 yılının sonlarıydı yolum Mevsimlerden Roma’ya düştüğünde.

Gittiğim endokrinoloji doktoru bana sen obezsin zayıflaman lazım dedi elime yasaklar ve serbest yiyeceklerin olduğu bir liste verdi.

Çok bunalmıştım o liste ve obezsin demesi beni iyice bunaltmıştı..Ama elime verdikleri yasaklar, serbestler ve dikkatli yenilecek yiyeceklerin olduğu bir listeyle bu işi başaramayacağımı biliyordum.

Daha önce de böyle listeler verilmiş fazlası ile geri almıştım verdiğim 3 -5 kiloyu...Bir arkadaşım” zayıflamak istiyorsan ,Mevsimlerden Roma diye güzel bir site var, güzel bilgiler ve listeler var istersen oraya bir bak,faydalanırsın” dedi.Böylece Mehtap’la hikayem başladı.

İyiki de başlamış…

Mevsimlerden Roma’nın bütün yazılarını okudum.Sorulan soruları,verilen cevapları hepsini inceledim.Bir canlılık,bir hareket ve sağlık vardı sitede.Daha önceden uygulanmış 6 haftalık bir liste bulunuyordu, onu uygulamaya karar verdim ve başladım.

2010 yılının Şubat ayının 2 ‘si.İlk günler biraz zorladı,alıştığım bozuk yeme düzeninden böyle bir düzene geçmek , ama YAPMAM GEREKİYORDU ,YAPMALIYDIM,ve BAŞARMALIYDIM….Çevremde görüştüğüm insanlar ye canım bir şey olmaz,her gün buraya mı geliyorsun,o kadardan zarar gelmez diye diye sürekli beni, bana faydası olmayan şeyleri yemeye zorluyorlardı.Ben de seviyor ve yiyordum hamur işlerini. Bu tarz teklifleri geri çevirmeyerek kiloma kilo katmıştım.

Artık her şeye evet demeyerek başladım işe. Hamur işi değil bana çorba ikram edin,salata yapın, sebze yapın dedim.Gittiğim yerlerde bu şekil beslendim geri kalan zamanlarda yürüyüş yaptım ve arada yüzmeye gittim.Kendi kendime başladığım zayıflama programını 31 Mayıs 2010 da bıraktım.92 kilodan 82.500 kiloya inmiştim sessizce Mehtap’ı ve siteyi izleyerek.


Yaz tatilinde İzmir’e yazlığa gittik.Orada da yürümeye,yüzmeye ve öğrendiğim kadarıyla sağlıklı beslenmeye devam ettim.Sebze yemeklerine ve çorbalarına ev halkı biraz itiraz etti tabiki. Herkese sevdiği yiyecekleri pişirmek beni bu anlamda yorsa da önceliği kendi yemeklerime verdim.Mutfağıma daha çok sebze ,meyve almaya ve tüketmeye özen gösterdim.Sağlıklı çorbalar ,sağlıklı tatlılar , yemekler ve salatalar öğrendim.. Kalorisi az olanları çok ,yüksek olanları az ve seyrek tükettim.

Ağustos ayında kadın hastalıklarından ameliyat oldum ve ameliyat sonrası menopoza girdim.Doktorum yediklerine dikkat et kilo alırsın dedi.Ama Mehtap’ın bir yazısında tiroid hormonlarının çalışması normalse menopoz kilo vermek için engel değil dediğini biliyordum.Onun için kilo almaktan korkmadım.Mehtap’a çok güveniyor ve sürekli onu izliyordum.Ameliyatımdan sonra bir iki ay hareket edemedim ve bir iki kilo aldım.

2010 yılı 8 Kasım’ı sağlıklı beslenme programının sınıfla devam eden bölümü başladı.Kilo 85 ben hala obez.Yeni programla birlikte, daha çok ve düzenli hareket ederek, yediğim içtiğim her şeye dikkat ederek, yeme içme saatlerini bir düzene koyarak hayatım değişti.Ben bu yaşta, hem de herkesin kilo aldığı menopoz döneminde her 3 haftada bir 2-2,5 kilo vermeyi her şeyi yiyerek başardım.


Önceden 25 dk.da gittiğim yolu şu anda 10 dk.da yürüyorum.Önceleri beni tutan bir şeyler vardı sanki yürürken, şu anda çok rahatım çok hafif hissediyorum kendimi,beni tutan fazla kilolarmış,yıllarca taşıdığım yağlarmış .Sanki kanım damarımda ağır akıyordu ,şimdi hızlandığını hissediyorum.Hareket etmediğim zaman kendimi kötü hissediyorum, mutlaka yürümeli bir şeyler yapmalıyım bu anlamda.

Mevsimlerden Roma’da Mehtap’la sağlıklı beslenmeyi öğrendim.Neyi ne zamanlar ve ne miktarlarda yemem gerektiğini öğrendim.Benim için gerekli olanı yedim,gerekli olmayanlara ise hayır dedim. Her şeyi ölçüyorum,tartıyorum fazlasını yemiyorum. Her gittiğim marketin sebze bölümünü geziyorum artık. Hangi meyve 100 gr.gelir gözümle tartabiliyorum.Yeni çıkan sebzeleri hemen alıyorum ve artık severek sebze tüketiyorum.Bir yerde yemek yiyeceksem bana zarar vermeyecek yiyecekleri seçebiliyorum.

Hayatım her anlamda sağlığını kazandı.En son kontrolde doktorum troidimin çok çalıştığını ve bu nedenle troiddeki nodüllerimin küçüldüğünü söyledi.Ben de bunu beslenmemdeki sağlıklı değişime bağladım ve mutlu oldum.yine yeniden kontrol oldum nodüllerim az da olsa küçülmüşler…

Sağlıklı beslenmeye ve yaşamaya devam edersem o günüm iyi yoksa çok rahatsız oluyorum ateş basıyor ,başım ağrıyor kendimi mutsuz hissediyorum ..Yürüyüşümü yapmışsam iyi beslenmişsem çok iyi oluyorum..

Şu andaki kilom 75 obezlikten kurtuldum.Zayıflama yolundaki yolculuğum devam edecek.MEHTAP ve MEVSİMLERDEN ROMA bende alışkanlık ve bağımlılık yaptı.Benim vazgeçilmezim oldu burası.Seviyorum Mehtap’ı, bir çok insan buradan öğrendikleri ile hayatıni düzenledi.Sağlıklı beslenmeyi öğrendim..Sevgili Mehtap bildiği her şeyi severek paylaşıyor hem doktor hem güzel bir insan olması sebebiyle.Ona ne kadar teşekkür etsem az gelir.


Belki bir gün bir yerde karşılaşırız ve canım benim der sarılırım ona….





Çok teşekkürler GÜZEL İNSAN, her şey için, bütün bana kazandırdıkların için,hayatımın bu döneminde ,böyle güzellikleri bana yaşattığın için,bu anlamda kendime güvenimi yeniden getirdiğin için,kendimi her konuda iyi hissettirdiğin için,kilo vermek istiyorum deyip kilo verdirdiğin için ……

Her zaman var ol Sevgili Mehtap

Esma

5 Subat 2012'Roma











35 yorum:

Melange dedi ki...

Her sey kafamizda basliyor degil mi, is kafamizin bize simdi demesine bakiyor ve ardindan azim geliyor..ne nutlu Esma icin. Ve ama ne mutlu sizin icin, baska kisilerin, hatta gercekte hic yüzyüze dahi gelmediginiz kislere mutluluk, saglik verebilmek..ne büyük bir mutluluk..

Zamandan Sızan dedi ki...

Şahane öykülere devam

Adsız dedi ki...

Merhaba MEhtap Hanim. Yaklasik 3 haftadir sizin programinizi uyguluyorum. Aslinda cok fazla bir kilo problemim yok, 1.68m boyundayim, 62kg'dan 59kg'a dustum ve mutluyum. Ancak artik kilo vermem tamamen durdu. Cok zayif olma gibi bir gayem yok, ama oturdugumda gobegim katlanmasin, bikini giydigimde yanlardan yaglar fiskirmasin istiyorum. En onemlisi yaslandigimda saglikli, dinc bir kadin olmak istiyorum. yaklasik iki aydir haftanin en az 4 gunu sabahlari 40 dakika tempolu yuruyorum. cumartesileri de 1,5 saat yoga yapiyorum. Kendimi cok iyi hissetmenin disinda, ve hafif bir degisiklik disinda birsey gozlemlemiyorum kendimde. Hafta ici calistigim icin maalesef daha uzun sureler spor yapma imkanim yok, bunun icin bile 5'te kalmam gerekiyor zaten. Bana ne oneririsiniz? Normalde de zaten saglikli, dengeli beslenirim. Tatli, cikolata vs gibi asiriliklarim yoktur. Yani benim normal beslenmem de zaten sizin programiniza yakin. Bana ne tavsiye edersiniz? Yaptigim ezgersiz yetersiz yada etkisiz mi kaliyor? Cok tesekkurler.

lezzet sefasi dedi ki...

Keske bende basara bilsem ve Esma gibi bir yazida ben yaza bilsem.Imrendim ve gipte ile baktim.
Esma icin cok sevindim lakin kendi basarisizligimdna dolayi cok uzuldum.
Tebrikler Esma ve Mehtap sizler adian cok sevindim.

lezzet sefasi dedi ki...

Mehtap hanim bir kac yazinizi okudum sayfanizda, siz e mail yazmak istedim ama bulamadim mail adresinizi. Mum kun ise bana mail adresiniz yazarmisiniz.
SANIRIM BENIM DE SIZIN YARDIMLARINIZA IHTIYACIM VAR

elifhüma dedi ki...

ne güzel bir öykü olmuş. tebrikler!!! ben de şu anda ikinci çocuğuma 8 aylık hamileyim. birinci çocuğumdan sonra mehtapla 13 kilo vermiştim. şimdi doğumu bekliyorum dört gözle. çünkü çok fazla kilo almadım bu siteden edindiğim alışkanlıklarla. bakalım ilk on gün içinde kaç kilom gidecek? ben bir de hayatımdan mevsiminde olmayan ve ambalajlı olan her şeyi çıkardım. bunun da faydasını hamileliğim süresince hemen hiç şişmeyerek gördüm. şimdi son ayımda olduğum için mi bilemiyorum ama şişmeye başladım. doğumdan sonra yine mehtapla yoluma devam edeceğim. sevgiler!!!

crispy dedi ki...

Esma'yı da seni de tebrik ediyorum . Ben hamilelik sonrasında kalan on kiloyu veremedim daha , yirmi kilo vermek hayal gibi

çiğdem dedi ki...

Sevgili Esma,sizi kutluyorum.Harika bir iş başarmışsınız.İnşallah bende sizin gibi başarı öykümü Mehtap'a yollayabilirim.Darısı başımıza..Sevgili Mehtap bize nezaman sınıf açacaksın lütfen,motivasyonun süper seni çok seviyorum..Bu sefer bende başaracağim seninle..Kendimi iyice alıştırdım.Seni sabırsızlıkla bekliyorum..Sevgiler.....

Elifin Terazisi dedi ki...

Esma seni, kocaman ve yürekten tebrik ediyorum. Mutluluğunu anlıyorum:)

Esma dedi ki...

Sevgili ,değerli güzel doktorum teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Bizden de çok sevgiler size :-)
Esma

Adsız dedi ki...

Merhaba
bende hep o sessiz sedasız tüm yazılarınızı hayranlıkla severek ve bayılarak okuyanlardanım
2003 yılında 60 kilo ile nişanlanan
2004 yılında 65 kilo ile evlenen ve takip eden yıllarda 2009 da
doğum öncesi 85 , doğumdan sonra ise 93,6 lara olasan kilomdan 75,6 kiloya düşebildim yani 18 kiloyu kendi kendime sırf sağlıklı beslenme modelini takip ederek sporsuz ve 6 ayda verebildim, ayda verdiğim kilo hiç 3 kg geçmedi yavas oldu ama sukur bende obezlikten cıktım en azından ama yaşım 34 vermem gereken bir 12 kilo daha var
motivasyonsa biraz dusmekte
o yuzden yazılarınıza
bsarı oykulerinize cok ama cok ihityacımız var
lutfen binlerce isiniz ve aile hayatınız arasında sizdne ümitle yazılarınızı bekjleyenleri unutmayın ve orada bizimle kalın
sevgilerimleeeeeee

Adsız dedi ki...

çok şükürler olsun sonunda yazılarınıza kavuştuk... :)) sizi çok sevdik biz tıpkı diğer fan larınız gibi.. ben haftasonu sizi anlattım 1 ayda nasıl da yüzün küçülmüş nasıl da kilo vermişsin diyenlere... sizi çok seviyorum ve sizin iyiliğiniz için dua ediyorum... 11 ocakta bilinçlenmeye basladım sayenizde ve o günden bu güne 25 günde 4 kilo verdim... artık yemeklere açgözlülükle değil saygıyla bakıyor ve eskiden burun kıvırdığım ya da asla ana öğün kabul edemediğim sebze yemeklerini yerken ne kadar lezzetli olduklarını hissedip Allah a şükrediyorum.. teşekkürler Methap:))
rumuz:Gülpembe

lezzet sefasi dedi ki...

Mehtap hanim merhaba. Ben bu yaziyi size mail olrak yazmak istemistim, ama mail adresiniz bulamadim.
Inanin goz yaslari icinde yaziyorum bu yorumu.
Kendimi hic bir konuda bu kadar basarisiz, bu kadar pasif, bukadar yeteneksiz bulmuyorum. Diet konusnda hic basarili olamadim.Yillardir denemedigim kalmadi.Akapukturdan tutunda, ilaclara kadar herseyi denedim. Ama denedikce daha fazla kilo aldim. Kilo aldikca piskolojim bozuldu, piskolojim bozuldukca kilo aldim. Hic bir zaman istedigim kiyafeti, istedigim mayoyu , ayak kabiyi giyinemedim. BENIM SIZE IHTIYACIM VAR :(...
Yasamimdaki tum uzucu olaylar bana kilo olarak geriye donuyor.
Artik kilolarim sagligimi etiler oldu. Piskolojim her gecne gun daha cok bozuluyor. Burda daha fazla sey yazmak istemiyorum. Size ulasmak iicn bir yol varsa lutfen ne olur beni haberdar edin. www.lezzetsefasi.blogspot.com benim blogum
mail adresim; sefaa_t@hotmail.com
Bana olumlu yada olumsuz bir haber verirseniz cok sevinirim.
Sevgiler
Sefa

GZNTPSEDA dedi ki...

Esma'cığım ne güzel bir öykü bu, her satırını senin için ve Sevgili Mehtap adına gurur duyarak okudum.
Seni gönülden tebrik ediyorum.

Sevgilerimle,
Seda

P.S.:Teknenin ismi de gözümden kaçmadı :-)

Esma dedi ki...

Öncelikle beni öykü yazacak düzeye taşıyan güzel doktoruma teşekkür ediyorum.Öğretmenini seven çocuklar derste başarılı olur ya hani bende doktorumu sevdiğim için bu işi başardım.Başarmak istedim çok....
Yoorum yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.İnsan isterse yapıyormuş bunu anladım .Bu beslenme düzenini sürekli uygulamak gerekiyor.O gereken bilgiyi Sevgili Mehtap burada veriyor uygulamak bize kalıyor .Ben başardım sizde başarabilrsiniz buna çok inanıyorum.......
GZNTSEDA o tekne yazlıkta benim yürüyüşümde hedefti onu görünce dönüşe geçiyordum .Heryerde sevgili Mehtap....
:-)....
52 bedenden 44 bedene geldim kolay olmadı ama geldim.
Güzel doktorum sağolsun ....

Sevgiler
Esma

InceBelliSaziye dedi ki...

Cok guzel bir yaziydi, buyuk keyif alarak okudum.
Insallah bir gun bizim de boyle bir hikayemiz olacak!

Serap dedi ki...

Tebrikler. İnsanın gerçekten inandığı ve istediği bir şeyi başarması eminim çok güzel bir duygudur. En önemlisi mutlu olmayı başarmak bence. Siz hem kilo vermeyi, hem mutlu olmayı başarmışsınız. Etrafımdaki insanların çoğu kilolu iken kilolu hallerinden, rejim yaparken diyetten mutlu değiller. En önemlisi başarmayı istemek sanıyorum.

ayşen dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım;
mevsimlerden romaya yeni katılanlardanım. eski arşivi geziyorum. kendimden birşeyler buluyorum yazılarınızı okudukça.İzmir de görev yapıyorum.İzmirliyim ve DR.Veteriner hekimim.yazılarınızı okuyunca yeniden tez yazıyormuşum gibi geldi. uykusuz geceler.içinizin rahat etmemesi uyuya kalmalar sonr auyanınca kendine kızmalar...Üniversiteyi Konya da okudum ve eski esimde Konyalı. balayımızıda roma da gecirdik.Roma özlemimi fotoğraflarınızdan gideriyorum.Veeeeeeeeeeeeee tabiki benim de kilo problemim var.
karar verdikten sonra hersey kolay oluyor ama iş karar verene kadar. 2 gün önce karar verdim çünkü aldım başımı gidiyorum üç haneli rakamlara ...:(
sitenizi cok beğendim ve takip edicem.diyetin psikolojik yönü ile ilgileniyorum şu aralar.biraz daha fazla gaz alırım belki :))
kendinize iyi bakın.
yazılarınızda diyosunuz ya çok hoşuma gidiyor Siz de İyiki Varsınız. Ayşen Uyaroğlu

ayşen dedi ki...

Mehatap hanımcım yine ben yukarıdaki yorumlarda 3 haftadır sizin programınızı uyguluyorum dıyen arkadaş hangi programı uyguluyor acaba bilgi verebilirmizsiniz...sitenin tamamını henüz inceleyemedim de kendinize iyi bakıngörüşmek üzere... .Ayşen Uyaroğlu

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım seni ve doktorunu tebrik ediyorum özellikle senin azmini takdir ediyorum ...Yıllar önceki zayıf haline dönmene çok az kilon kaldı...öpüyorum seni cevriye

Terazi dedi ki...

Yürekten tebrik ediyorum ben de... Bilhassa; kilo alma korkusu yaşanılan 'menapoz' döneminde sizin kilo vermeniz çok ilgimi çekti ve bir konuda yanlış bilgi sahibi olduğum için ilk defa sevindim :)

moonrose dedi ki...

Çok güzel ve başarılı bir öykü.Bir gün hepimizin yazması dileği ile.Mehtap önderliğinde bol başarılar

Esma dedi ki...

Yine yorum yapan arkadaşlarıma ve Cevriye arkadaşıma teşekkürler...
SERAP arkadaşım benim durumumda birinin kilo vermesi özellikle çok sevindirici bence istemek ve titizlikle yiyeceklere dikkat etmek...Bu beslenme modeli ve düzenli spor yapmak insanı doğal olarak mutlu ediyor.Özellikle sevgili doktorumun listelerini uygulamak çok iyi geliyor insana yeterli ve dengeli ,ne az ne çok...Yasak hiç yok zaten :-)
Güzel dilek vedüşünceler için teşekkürler
Soğuk Roma da sıcak günler diliyorum sevgili Mehtap ımıza
.....
Sevgiler....
Esma

nilgün dedi ki...

esmacım tebrikler umarım birgün bende böyle bir başarı öyküsü yazabilirim İSTANBULdan NİLGÜN

elif dedi ki...

ne güzel bir öyku ben de zayıflayıp oykumu yazmak istiyorum buraya ..mehtapcım vereceğin listeye çok acil ihtiyacım var.. 80 kiloyum 60 kılo olmak için herşeyi veririm.. am a tek başıma olmuyo. çok denedim yapamıyorum...

Adsız dedi ki...

Sevgili Esma,
Seni ve azmini kutluyorum. Artik yasini kimseye soyleme.Sadece doktorun bilsin kontrole gittiginde. Fotograftan bile farkediliyor giden kilolarin sana getirdigi,dinclik,dinamiklik ve tabiiki enclik,guzellik.Dr.Mehtap'a artik biz ne desek az. Ayse Arman okuyucularina soruyor ilginc kisilikleri bana bildirin diye. Bizde Dr.Mehtap Hanimdan Ayse Arman'i haberdar edelim diyorum.
Ne dersiniz????? Evet diyenler hadi burda haberleselim.Topluca email atalim yada nasil onerirseniz oyle yapalim.
Sevgiler
Meltem

k.i.s.d. dedi ki...

Esma hanımı tebrik ediyorum, azminden ve alışkanlıklarını değiştirme inancından ötürü... Harika:)

Canım Mehtap hanım, size bir sorum var: Yeni bir sağlıklı beslenme süreci başlatacak mısınız? Ben 2010 kasım programını takip etmeye başladım ama yeni bir grup kurulursa hemen dahil olmak istiyorum.

Rapor verebilir miyim:

3.2.2012 de düzenli beslenmeye başladım
başlangıç kilosu 62.1
Boyum: 154 cm
Yaş: 29,5

İlk 3 günlük programın ardından kilo
61.3
şimdi tartılmamam gereken 2 haftalık süreçteyim.Herşey yolunda gidiyor, dün bir yemeğe katılmam icap etti ve yazdıklarınız yardımıyla yeme dengesini kolaylıkla kurabildim ama dayanamadım ve sanırım 8 yudum beyaz şarap içtim. Şarap içtiğim için bugün öğle yemeğinde karbonhidrat almadım. İyi bir öğrenci olmaya çalışıyorum.

Acil şifalar diliyorum yeniden, sevgilerimle... Napoli'den Roma'ya :)

Kübra

GZNTPSEDA dedi ki...

Ayşen Hanım,

Eğer en başından başlamak isterseniz Sevgili Mehtap bloğun yan tarafına ilk programları ekledi,İk günler başlıklı yazı ile başlayıp tarih sırası ile programı takip edebilirsiniz.

Belki sizde bize öykünüzü yazarsınız birgün, ne dersiniz?

Sevgiler,
Seda

begum dedi ki...

merhaba mehtap hanım,yeniden bir program yapacakmısınız acaba?ben de katılmak istiyorum..teşekkürlerçç

Adsız dedi ki...

selam herkese,
ben de bu blogu takip ederek zayıflamıştım. derken 2. bebeğim dünya geldi. hiçbirşey ilk hamileliğimle aynı değil. bu sefer sütüm çok değil, ben de bırakın iki kişilik yemeyi nerdeyse üç kişilik yiyorum. rezene çayı , ısırganotu çayı, still tee... denemediğim şey kalmadı. tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. bir de bir ara Mehtap Hanım emziren annelerin beslenmesiyle ilgili birşeyler yazacağını söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam. tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden çok sağolun...
Fatma M.

BAHAR dedi ki...

Ben bir öğretmenim ve şuanda izindeyim.25 yaşındayım. 1.70cm boyundayım.5 aylık bir bebek annesiyim.Çok zorlu yollardan geçerek kızımı kucağıma aldım.Kızıma hamile kaldığımda 64 kiloydum. Çok zor bir doğumdan sonra eve geldim ve 40 gün yatakta yattım zor bir doğum oldu. 71 kiloya düştüm sonra ama uykusuz geçen gecelerden sonra 75.6 kiloydum tartıya çıktığımda gözlerime inanamadım. Hiçbir kıyafetimin içine sığmıyordum. Artık dikkat etme zamanı geldi. Daha önce bir defa daha hayatımda 75kg görmüştüm ve 5 aylık uğraşla 11 kg vermiştim. Aç kalmadan sadece dikkat ederek. Azimliyim yine başladım 6 gün oldu 1.6kg verdim. Şuanda 74kg yum.(mastid olduğum için sütüm gittim.4 ay emdi kızım :(çok üzdü bu durum beni.emzirmediğim için diyete başlamaya karar verdim.) Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.

AYŞEN dedi ki...

GZNTPSEDA İlginize teşekkür ederim. Henüz 2009 tarihli yazıları okuduğumdan o tarihe gelememiştim.Esma hanım gibi başarabilirsem bende sizinnle paylaşıcam.Takib edicem :)) kendinize iyi bakın..

Tijen dedi ki...

Esma hanımcığım,
Neden o mesajı bıraktığınızı şimdi anladım. Harikasınız. Siz de Mehtap da. Her gününüz böyle güzel, sağlıklı ve olumlu geçsin.

Adsız dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim başarı öykülerini okuyorum okudukça kendime geliyorum Esma hanımı ve kilo veren herkesi tebrik ediyorum.

hbtüm dedi ki...

sevgili Mehtap hocam saat sabahın 05.35 i ve ben saatlerdir bloğu inceliyorum sanırım bu 1000.olsun hala yıllardır 'diyet'değil sağlıklı beslenme bu kızımmm başla yarın dediğim YARIN I beklıyorum notlar aldım beslenme lissteleri vs vs bu defa BAŞARICAKMIŞIM GİBİ GELİOR.herkes size en samimi duygularını iletiyor kimi dua ediyor kimi yere göğe koyamıyor HAKLILAR....yalnız şunu bilin yıllardır aradığım doktorsunuz...teşekkürler.yeni yazılarınızı bekleyenlerdenim sevgiler...