Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

8 Mart 2010 Pazartesi

SEHNAZ'IN KIRMIZI KALEMLE YAZILMIS OYKUSU...

Sehnaz, Nur'un ablasi... Hani bir onceki oykude inanilmaz degisimine sahit oldugunuz, sahit olmakla kalmayip hayran oldugunuz Nur'un ablasi...
.
Aslinda hersey Sehnaz ile basliyor, o bu blogu kesfediyor ve kiz kardesini de ikna ediyor...
.
Bana, o siralarda yazmisti Sehnaz, birgun oykumu hem de kirmizi kalemle yazacagim diye... Basaracagi belliydi, basardi da...

Iste o gun geldi... Okuyun ve bu guzel kelebegin kararliligina ve inancina siz de sahit olun...
Hepinize iyi haftalar...

Sevgili Mehtap Hanım,


Sitenizi 28.04.2009 tarihinde Mutfakta Zen sayesinde tesadüf eseri keşfettim. Kayıtlarınız kapanmıştı tüm gün yazdıklarınızı okudum. Diyet listelerinizi, yapmam gerekenleri ve yazılarınız içinden beni motive edecek cümleleri dosya haline getirdim. En çok da Yağ hücreleri dışında hiçbir boşluk, yiyerek dolmaz cümlenizden etkilendim. Pazartesi olmasını beklemeden alış veriş yapıp 29.04.2009 Çarşamba diyete başladım.

33 yaşındayım 1.65 boy başlangıç kilom 79.8 troid bezlerim 2004 senesinde alındı her gün düzenli olarak troid hormon hapı kullanıyorum. Düzenli aralıklarla kan tahlillerimi yaptırıyorum şeker kolestrol gibi rahatsızlığım yok.

Hayatımın hiçbir döneminde çok zayıf olmadım hep balık etliydim ama evlendikten sonra aldığım kiloları kullandığım hormon ilacına bağladım. Artık irice bir balık olmuştum J

O güne kadar kaç kere diyete başladığımı, kilo verip kısa sürede verdiğim kiloları fazlasıyla geriye aldığımın sayısını inanın hatırlamıyorum. Artık bu konuda çevreme karşı da inandırıcılığımı yitirmiştim. Başladığım her yeni diyet maceram hüsranla sonuçlanıyordu ve ben her seferinde kendime olan güvenimi biraz daha yitiriyordum.

Ancak ne olduysa o gün oldu. Samimi, sıcak ve yalın anlatımınızla beni resmen büyülediniz. Bahar ve Funda Hanımın öykülerini kaç kere okuduğumu hatırlamıyorum. Tüm yorumları ve cevaplarınızı okudum. Kendimce listeler hazırladım. Bahar Hanımın öyküsünden şunu anlamıştım ne derseniz onu harfiyen yerine getirecek başka şekilde yorumlamayacaktım. Onun değimiyle 10 badem ise 10 badem 9’da değil 11’de…

Bu diyet maceramın farklı olacağını bana en başında hissettirmiştiniz. Diyete başladım kolay mı oldu? Hayır. Ama hep şunu tekrarladım 1 kişi yapabildiyse sende yapabilirsin. Sen bu sefer başaracaksın. Bak yine yapamadım diyip hayal kırıklığı yaşamayacaksın. Bilgisayarımdaki masa üstüne 6 yıl önceki bir fotoğrafımı koydum. Kendi kendime zaman belirlemiyorum ama bu resimdeki gibi olacak, o gün üzerinde olan kıyafetleri tekrar giyeceksin dedim. Ne zaman diyet dışına çıkacak olsam hep o fotoğraf gözümün önüne geliyordu. Böylelikle bir kontrol sistemi oluşturdum. ( o kıyafeti de bu sene bir düğünde giydim )

Girdiğim sosyal ortamlar bazen beni zorladı ama ben yılmadım ve o ortamlardan kendime yapamadın dedirtmeden çıkabilmek için maksimum çaba sarf ettim. Bu süreçte 1 hafta var ki hatırladıkça gülmek ile ağlamağı aynı anda yaşıyorum.

Arınma haftasına başladığım dönem İstanbul’dan hafta sonu tatili için Çeşme’ye gelen misafirlerim ve annemin safra kesesi ameliyatına denk geldi.

Çeşme’ye giderken yanımda bir araç buzdolabı yemekle gittim. Onlar Hanedan’da tam tekmil kahvaltı yaparken ben evde közlediğim kırmızı biber, yeşillik, domates zeytin ve yeşil çayımla kahvaltı ettim. Onlar midye yerken ben ara öğünde elmamı yedim. Onlar balık yerken ben zy taze fasulye yedim. Bu böyle uzar gider ama o hafta sonu diyet dışına çıkmadım. En zoru annemin ameliyat olduğu zaman dilimiydi. Hastanede yanında kaldım. Akşam yemeği diye aldığım zy semizotu o kadar pirinçli, yağlı ve kötü yapılmıştı yiyemedim. Eşimi aradım bana domates salatalık bir şeyler getirmesini rica ettim. Sabah kahvaltımı yanıma götürdüğüm müsli ve meyve suyu ile yaptım. Bir şeyi yeter ki isteyelim çözüm geliştirmek bizim elimizde.

Bu zaman zarfında hareket etmekten hiç üşenmedim her gün 50 dk tempolu yürüdüm. İzmir’in o sıcak günlerinde uykumdan feragat edip 05.30’da kalkıp yürüdüm. Eve gelip hazırlanıp 07.00’de servise yetiştim.

Bu tempoda kıyafetlerim belleri boşalmaya pantolonlarımın düğmelerini açmadan giyip çıkarabilmeye başladım. Öyle bir zaman geldi ki kilodan dolayı olmayan kıyafetler artık zayıfladığım için olmuyordu.

Sadece Ramazan Ayında oruç tuttuğum için denge biraz bozuldu. Ama hiç endişelenmedim artık neyi ne zaman ve ne kadar yiyebileceğimi öğrenmiştim. Ramazan sonundaki metabolizmayı hızlandıran diyetle 65 kiloyu gördüm. İstediğim kiloya ulaşmama az kalmıştı.

Ama sonrasında ipin ucu biraz kaçtı. Yemek biraz abartıldı, yoğun iş temposu nedeniyle yürüyüş askıya alındı o ara 68 kiloya kadar çıktım. 1 Şubat itibariyle 1. haftadan başladım ve şu an tekrar 65 kiloyum. Toplamda 15 kilo verdim.

Bunları neden yazıyorum kilo verdim, 3 kilosunu geri aldım ama bu verdiğim kiloların tamamını geri alacağım manasına gelmiyor. Sizin sayenizde nasıl beslenmem gerektiğini öğrendim. Sizden gelecek son bir silkelemeyle de hedef kilom olan 58’e yaklaşacağım.

Beni görenler çok ama çok şaşırıyor. En son 6 rakamı ile başlayan kiloları ne zaman gördüğümü bile hatırlamıyorum. Ancak bu başarıya neler yiyebileceğimi planlayarak, listeler yaparak, en önemlisi de yazdıklarınıza harfiyen uyarak anlayacağınız emek harcayarak ulaşabildim.

Aldığım sonuçta seni en mutlu eden ne diye soracak olursanız. Alyansımın artık parmağımı sıkmaması ve hayatım boyunca giyemediğim hatta böyle bir çizme giyemeden gidersem gözüm açık gideceğim dediğim diz altı çizmenin bacaklarımın zayıflamasından dolayı rahatlıkla kapanabilmesiydi J O anki mutluluğumu sizlere kelimelerle ifade edemem.

Şunu biliyorum ben yapabildiysem sizde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sadece biraz sabır ve özveri lütfen bunları kendinizden esirgemeyin.

Bir çok kez yazdım ama bunları yazmaktan bıkmayacağım. Bize göstermiş olduğunuz anlayışınız, sabrınız, bilgi paylaşımınız ve yalın yazım diliniz için sonsuz teşekkürler.

Not : Kardeşim Nur’un başarısı çok daha büyük ve benim için çok daha önemli. Hikayesini okudunuz. Sağlıklı beslenme programına hala başlamayanlara sesleniyorum lütfen kendinize bir şans verin ve hayatınızı değiştirin.

İzmir’den kucak dolusu sevgi ve selamlarımla.


28.04.2009 – 79,8
20.05.2009 – 74.6
05.06.2009 – 72.2
24.06.2009 – 69.2
24.09.2009 – 66.0
16.10.2009 – 64.8
01.02.2010 – 68.0
21.02.2010 – 65.0

8 Mart 2010'Roma

24 yorum:

Özlem dedi ki...

Kadınlar gününüz kutlu olsun....

Hayattan Azıcık dedi ki...

İnanamadım ve gurur duydum. Bende yapabilirmiyimlerde gezerken bir türlü diyete başlayamama, aslında hayatı boyunca hep iskeletor diye çağrılırken birden balık eti olma durumuna alışamamamdan dolayı bir türlü diyete başlayamadım. Bu blogda herkes bir hikayeyle başlıyor belki de ama sabaha kadar da olsa bütün bloğu okumaya başlayacağım. Vermem gereken 10 kiloyu gözümde o kadar büyütüyorum ki sanki asla verilemez gibiyken hikayeniz bana cesaret verdi. Ne nasıl olacak bilemiyorum ama bu blogda bulacağımı umuyorum. Sevgiler...

Filiz dedi ki...

filizhamzaoglu@gmail.com

Filiz dedi ki...

şehnaz ,gerçek şehnazla buluşmuşsun.yanına kardeşinide almışsın. güzel izmirin güzel bayanları.:)

Ferat dedi ki...

Wooow!!!
Sehnaz Hanim,
Hikayesiniz muhtesem. Hele Cesme giderken yaninizda goturdukleriniz ve acik bufelere tenezzul etmeyisiniz azminizin ve inancinizin derecesini cok acik gosteriyor. Biz tatile gittigimizde 4 er kg almistik. Gercekten tebrikler. Kalan kilolar icin kolay gelsin.

Ferat

Selhan dedi ki...

Tebrikler Sehnaz... Geriye kalanlar da hallolur... Ne kadar genc gorunuyorsunuz kilo verdikten sonra... Sanki 15 kilo ole 10 yas genclesmissiniz...

Sevgiyle,
Selhan

beenmaya dedi ki...

işte istedikten sonra herşeyin yapılabileceğinin bir örneği daha tebrikler :))

Betül İnce dedi ki...

Merhaba. Son bir kaç haftadır neredeyse yazılarınızın tümünü okudum ve şimdi "Yağ hücreleri dışında hiçbir boşluk, yiyerek dolmaz" sözünüzü buzdolabımıza yapıştıracağım kendim ve kızım için.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Muhteşem bir azim ve irade örneği, gerçekten hayranlıkla okudum tüm diğer başarı hikayeleri gibi..
Bizim sınıftan bir uçan bir de kaçan kilo kurtulacak bu gidişle desenize :)
Mehtap Hanım'ın yerinde olmak isterdim
Herkese sevgiler

Nükhet Z. (Boy:160 Kilo:55.6)

Adsız dedi ki...

aman cok güzelbir başarı Allah tamamına erdirsin inş.2 ikinizede maşallah.nazarlar degmesin sevgiyle cok mutlu kalın..

Delfina ; dedi ki...

Şehnaz,sadece zayıflamakla kalmamış aynı zamanda gençleşmiş ve daha da güzelleşmişsin.Tebrik ediyorum ben de seni.

Mehtapcığım,sonsuz kez sonsuz teşekkürler sana...

Adsız dedi ki...

tebrikler. iki fotoğraf birbirinden ne kadar farklı. ne kadar zarif olmuşsunuz.

Adsız dedi ki...

sevgili şehnaz tebrikler.inanılmaz gençleşmişsiniz..bunu bana da söylemişlerdi zayıfladıktan sonra cildin parıldıyor diye demekki bu sağlıklı yaşam bize çok şey kattı.hem eridik hem cildimiz güzelleşti...kalan kiloları hiç dert etmeyin.dikkatli beslenmeye devam..sevgilerimle

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

acaba bende kortizolden arındığım zaman :(
'' PEMBE KALEMİMLE ''
ve hatta gökkuşağının tüm renkleriyle ,
Roma'ya bir başka masal yazabilirmiyım dersin Mehtap'cığım ?

hani beyaz thisort'ü sen yollayıp ve blujeanımla da poz verirmiyim dersin :( ?
veripte yollayabilirmiyim ki ?
:(

Şehna'zı kalben tebrik ediyorum..
ne kadar güzel bir duruş
ve
ne güzel bir gülüş öyle..
yıldızlar serpilmiş adeta üzerine !

En büyük servet İRADE ! olsa gerek,
artık öyle karar verdim.

HEPİNİZE SEVGİLER..

Nur dedi ki...

Bende ablamı canı gönülden kutluyorum ablam olmasaydı bende kilo veremezedim ikimizde büyük bir azim göstererek öykümüzü yayınlayabildik darısı herkesin başına :)))))

SEVGİYLE NUR

Terazi dedi ki...

"...ve hayatım boyunca giyemediğim hatta 'böyle bir çizme giyemeden gidersem, gözüm açık gideceğim' dediğim..."

Aynen Şehnaz'cım! Bu yazdığın bana damardan geldi, biliyor musun?

Başarın için yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten de, iki fotoğrafın enerjisi birbirinden çok farklı. Kalanları da yine Mehtap'ın önerileriyle; sallayarak, şaşırtarak kolaycacık halledeceksin, eminim...

ikizlerimbenim dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım,

artık yeter diyip programınıza 2 gün önce başladım ve didik okumaya dikkat ediyorum. Ancak birkaç sorum olacak; cevaplarsanız inanın çok mutlu olacağım..
öğle ve akşam yemeklerini yalnış anlamadım umarım; verdiğiniz örnek öğünlerin yanında 1 dilim ekmek tüketiyoruz değil mi? örneğin dün ben öğleğin yağsız tavuk döner ( kendim pişirdim, dışarıdan değil ) 1 dilim kepekli ekmek ( en incesinden ) tükettim..akşam ise salata + 1 dilim ekmek..( cevap vermenize ihtiyacım var )

2. yoğurt yerine ara öğünlerde 1 bardak yarım yağlı süt ( ben laktaz süt içebiliyorum ancak ) tüketebilir miyim?

3. ara öğünlerdeki kepekli büsküvi bildiğimiz e.tiform büsküvilerinden olur mu?

4. 6 haftalık liste yazabildim; gerisini bulamadım, 6.haftadan sonra 1.haftadan devam edip mi yapacağız? yol gösterebilir misiniz?

ve size söz veriyorum, burada birgün benim de yazımı yayınlayacaksınız..artık kilo vermek ve aynalarla barışmak bana farz oldu..başaran bütün arkadaşları tebrik ediyorum, sizlerde bana yardımcı olur musunuz??

sevgiler

hcr dedi ki...

Mehtap Hanım ve herkese merhaba,

Nur'un öyküsünü okuduktan sonra çok etkilenmiş ve yorum yazmıştım. Bugün Şehnaz Hanımın öyküsü ile de çok şaşırdım ve başlamamanın benim için ne kadar büyük bir kayıp olduğunu anladım. yarın da değil şimdiden başlıyorum rejime. bir kaç ay sonra verdiğim kiloları burada yazacağımı biliyorum, kararlıyım. Şehnaz Hanımın dediği gibi ben de rahat bir şekilde çizme giymek istiyorum, önümüzdeki kış çok özendiğim çeşit çeşit çizmeleri rahatlıkla giymek istiyorum :) sevgiler, 15 gün sonra verdiğim kiloları yine bir yorumda yazmayı ümit ediyorum...

Filiz dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Şehnaz dedi ki...

Sevgili Estergonyesili ;

Nu mutlu bana sizi cesaretlendire bildiysem. 10 kiloyu hiç dert etmeyin sadece Mehtap Hn. yazdıklarını yaşam şekli haline getirmeniz yeterli.

Sevgili Filiz, Ferhat ve Selhan ;

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben bu noktaya başta Mehtap Hn. ve bu serüvene katılan tüm arkadaşlarımın paylaşımlarıyla gelebildim. 12 kuralın hala benim ve annemin buzdolabında asılı duruyor : )) gerçi bire indirdim dedim ama olsun.

Sevgili Beenmaya ve Betül;

Çok teşekkür ederim. Betül Hn. sizi motive edeceğine inanıyorum.

Sevgili Nüket Z.;

Sizin öykünüzde süperdi. Yine yazıyorum biz bu başarıyı hep beraber elde ettik. Sizden de karın bölgesinde ki yağlarla ilgili bilgiyi beklediğimizi hatırlatmak isterim : )

Sevgili Selinka;

Sizinde yazdıklarınızı dikkatle okuyorum ve onca olumsuzluğa rağmen başaracağınıza inanıyorum. Ne diyoruz 1 kişi yapabildiyse bende yapabilirim.

Sevgili Delfina, Adsız ve Adsız;

Çok teşekkür ederim. Evet herkes aynı şeyi söylüyor. Kimse 33 yaşında olduğuma inanmıyor.


Sevgili Nunu;

Ben aynadaki kadını, tabağımdakilerden daha çok seviyorum demiştiniz.

O dönemde kayıtları kaçırmış olsam da motivasyonumda yazdıklarınızın büyük etkisi oldu. Siz zaten blogunuzda gökkuşağının tüm renklerini kullanıyorsunuz. Hikayenizde neden kullanamayasınız ki. Blujean ile poz verir yollarsınız da. Çünkü siz o enerji sahipsiniz.

Sevgili Kardeşim,

Evet biz birbirimize bu konuda yol arkadaşı olduk. Ama bu başarıda Annem ve Eşim de ayrıca teşekkürü hak ediyorlar. İyi ki varsınız.

Sevgili Terazi,

Güzel sözlerinizi için teşekkür ediyorum. O mutlulukla sanki bir daha bulamayacakmışım gibi dükkandan aynı modelin iki rengini alıp çıktım : )

Sevgili Hcr;

Lütfen kayıp olarak algılamayın. Zararın neresinden dönerseniz kazançtır. Rejim diye düşünüp kendinizi strese sokmayın. Burada yazılanlar yaşam biçiminiz olsun. Çizmeye gelince ben yapabildiğime göre sizde yapabilirsiniz. Yeterki isteyin ve kendinize inanın.

Şehnaz dedi ki...

Sevgili İkizlerimbenim;

Mehtap Hanım için bir sakıncası yok ise sağlıklı beslenme sürecinde yaptıklarımı sizimle paylaşmak ve sorularınızı cevaplamak isterim.

1. Evet her öğünde bir dilim ekmek hakkımız var mümkün olduğunca çeşitlendiriyoruz ( kepek, çavdar, buğday v.s. ) ama makarna, pilav, patates gibi karbonhidratları tüketecekseniz ekmek yemiyorsunuz. Akşam için sadece salata olmaz ya da salata olacaksa içinde protein olmalı. Ben 1 öğün sebze 1 öğün protein olarak planlamıştım.

2. Ben ara öğünlerde yarım yağlı süt içiyordum ama ½ su bardağı yanında mutlaka meyve ya da bisküvi ile tüketiyordum.

3. eti form, kepekli grisini ve hatta eti form diyet etimeği var onları tüketebilirsiniz.

4. Hayır başa dönmüyorsunuz. 4. hafta listesini baz alıp 6 ay kadar devam ediyorsunuz. Fiziksel aktiviteyi atlamayın ve ilk haftalarda lütfen kaçamak yapmayın.

Güzel haberlerinizi en yakın zamanda bekliyoruz.

Sevgiler,
Şehnaz

ikizlerimbenim dedi ki...

Merhaba Şehnaz,

cevapların için inan çok çok teşekkür ederim, 3 gündür Mehtap'ın blogunu ezberledim neredeyse :) ama gözümden kaçan veya yorumları okumadığım yazılar oluyor. tekrar teşekkür ederim, ayrıca kız kardeşin ve senin başarını da ayakta alkışlıyorum..darısı başıma..senin başlangıç kilon benim şuanda sahip olduğum kilo :))

anlamışmıyım; 6 haftalık listeyi yapıyorum; sonra 4.haftanın listesini 6 ay yapıyorum ( şükür anlamış diyebilirsin :)) ben de öğleleri protein, akşamları sebze tüketmeye çalışıyorum; işin kötü yanı balıkla aram yoktur, eti kavuruyorum ( yağsız ), sebzeleri de 1 tatlı kaşığı z.yağı ile veya buharda pişiriyorum..ara öğünlerim dediğin gibi meyvelerimi tek tüketmiyorum, badem/ceviz veya 2 adet büsküvi tüketiyorum..okuldan ancak 12 civarı dönüyorum; Antalya gibi bir yerde sıcakta çıkıp 1 saat yürüyüş yapıyorum..

desteğin tekrar teşekkür ederim, sanırım benim için ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsin..sevgiler..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Her verdiğim şiiri yayınlamak durumunda değilsiniz Sevgili Mehtap.

İşi showa çevirmek gibi bir düşüncem söz konusu değil.

Sağlık ve sevgilerimle

AGYILMAZ dedi ki...

lütfen kendinize bir şans verin ve hayatınızı değiştirin.

BENCEDE YA...NE GÜZEL ANLATMIŞSIN TEKRAR MOTİVE OLDUM.TEBRİKLER