Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

24 Ocak 2011 Pazartesi

KÜÇÜK BIR ÖYKÜ DE BENDEN...

Hepinizin òykùsu çok ozel, hepinizin òykùsu cok gùzel ama Yasemin’in òykùsù benim yasantimda farkli bir yerde duracak hep. Kendime ozùrler, bahaneler arayip, “ne yapabilirdim ki” diye kacmak istedigimde acip okuyacagim.

Yasemin, bùyùk bir mùtevazilikle “kùcùk” dedigi bu bùyùk òykùde, hepimize kararliligin, azmin, istenirse her engelin a§ilabileginin dersini veriyor...

Gòzlerimi dolduracak kadar etkilendigim bu oykùyù, ozellikle yenleri ve yerleri hep dar olanlarin tekrar tekrar okumalarini diliyorum...
Sevgili Yasemin,
bu oykuyu hepimizle paylastiginiz için tesekkurler...
Ozel bir tesekkur de, size destek olan esinize, Lùlù’ye ve tùm aile bireylerine...
Gercekten tùm kalbimle kutluyorum
---------------------------------------------------------------------------------------------

KÜÇÜK BİR ÖYKÜ DE BENDEN

Hikayemin adını ve rumuzumu kimden kopya aldığımı dikkatli okuyucular hemen anlamışlardır. 7 ay önce bu yolculuğa başladığımda bir gün ben de hikayemi yazacağımı biliyordum motivasyonum düştüğü zamanlarda NükhetZ’nin hikayesi bana güç verdi. Nedenini bilemiyorum fakat kendime çok yakın buldum. O zaman karar verdim benim hikayemin adı da Küçük Bir Öykü de Benden olacaktı.

Benim için her şey 23 Nisan 2010’da başladı anasınıfına giden oğlumun gösterisi vardı dijital makinemizle de fotoğraf çektiğimiz halde orada bulunan fotoğrafçıya da birkaç poz çektirdim ama fotoğrafların elime geçmesi biraz zaman aldı 1 ay kadar sonra resimleri görünce seneye 23 Nisan’da böyle resimlerim olmayacak dedim ama bir türlü başlayamıyordum .

Bu arada arkadaşlar kışın aldıkları birkaç kiloyu tatile gitmeden vermek için bir arkadaşın evinde haftada 3 gün cd’ den jimnastik yapacaklarını söylediler beni de çağırdılar küçücük bir ilçede aktivite olur diye gittim.3 günün sonunda bu iş de bir iş var ya onlar deli ya ben deliyim dedim.

3-4 kilo fazlalıkları için çabalarını gördüm sana ne oluyor 30-40 kilo fazlan var daha neyi bekliyorsun dediğimde tarih 3 Haziran 2010’nu gösteriyordu.

İşyerindeydim ve sürekli düşünüyordum bu arada siteniz aklıma geldi bir yıl önceki programdan haberim vardı hatta kendi kendime blogcuların kendi aralarındaki saçmalıklarından biri daha demiştim.Sitenize arada bir uğruyordum birkaç ay önce Nur’un resimlerini görmüştüm madem spor yapıyordum yanı sıra diyete başlasam iyi olurdu
Hemen sitenizi açtım 1.ve 2.haftanın listesini bir kağıda yazdım öğrenciyken de yazarak daha iyi anladığım için.Eve gelince listeyi ve 23 Nisan fotoğrafını buzdolabına astım.Lülü’müze ve eşime diyete başladığımı söyledim kendime 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir sebze yemeği pişirdim.

Son birkaç aydır evime 500 m kadar olan işyerime eşim arabayla bırakıyor bazen akşamları da alıyordu. Sabah eşime artık yürüyeceğimi söyledim böylelikle maraton başladı. Sitenizde 6 haftalık program vardı 6 hafta sonrada kuzenimin düğünü vardı. Düğüne kadar yapacaktım hedef 93 kiloydu verebilirsem devam edecektim.

Sabahları sırayla peynir-zeytin,yumurta,müsli,peynir-zeytin,yumurta,kek, pazarları da ne olursa şeklinde zeytin günlerinin biri siyah ise diğeri yeşil yanlarında bol yeşillik ile öğlen ve akşamları sebze ve et değişerek genelde sebzenin yanına yoğurt etin yanına bol salata ile ara öğünlerde en az 4 çeşit meyve alınıp iki gün üst üste aynısını yememek için1’er meyve ertesi gün iki ayrı çeşit meyve sabah bisküvi ile yendiyse öğleden sonra değişen kuruyemişlerle(ceviz,badem,fındık)

Her sabah ve öğlen iki küçük şişeye su dolduruluyor, 2 litrelik su gün içinde bitiriliyor sabah öğlen ve akşam ayrıca su içiliyor.

Yaşadığım yerde beyaz ekmekten başka ekmek bulunmuyor bin bir hevesle aldığım ekmek yapma makinemi piyasaya çıkardım evde bulunan karışım unlarımla değişik ekmekler yaptım dilimleyerek buzluğa attım.Şehre gidene kadar böyle idare edilecekti.Metabolizma çayını demledim günde üç bardak içmeye başladım Günler geçiyor benim gözümün önünden börekler,çörekler,pastalar durmadan geçiyordu.

3 gün arkadaşa spora gidiliyor,4 gün tek yürüyüş alanı olarak bulabildiğim okulun bahçesinde 1 saat yürünüyor Bu arada metabolizma çayının bana iyi gelmediğini fark ettim zaten kabızlık problemi olan biri olarak daha kötü olmuştum.13.gün pes ettim öğlen eve gidince ne bulursam yiyecektim.
Lülü 13 günümün boşa gideceğini emeklerime yazık olacağını söyledi bende birinin yanında iradesizliğimi göstermemek adına akşama bozmaya karar verdim Lülü’de bir komşusunun bahçesinden topladığı semizotlarını değişiklik olur diye pişirmiş hiç sevmediğim halde yedim
işe döndüm akşam eşime bozacağımı söyledim O’da şimdiye kadar yediklerine say tadını bilmediğin ne var değince O’nun yanında da bozmadım.

Bu arada öğlen yediğim semizotu işe yaramıştı ve ben rahatlamıştım.Devam etmeye karar verdim evde tartı olmadığı için kaç kiloyla başladığımı bilmiyordum.

Şehirde oturan birkaç haftada gittiğimiz kardeşimin tartısıyla takip etme kararı almıştım.O akşam komşumun şehre gideceğini duyunca hem tartılmak hem de yürüyüş ayakkabısı almak için gittim.13 günün sonunda tartı 98 kiloyu gösteriyordu 3,5 yaşında olan kızımı emzirirken yediklerime biraz dikkat edince tartı birkaç kere 99 göstermişti yıllardır bu kiloyu görmemiştim bu sadece 13 günde olmuştu.

4. hafta dolduğunda kuzenimin düğünü için alışverişe gidildi tabi ki yine tartıya çıkıldı gözlerime inanamıyordum 93 kiloydum düğüne hedeflediğim kiloya 4 haftada ulaşmıştım 2 hafta sonraki düğüne yeni hedef belirledim 90.9 olacaktım.

Bu sevinçle çarşıya gidildi nişanda kıyafet ararken çok zorlanmıştım şimdi mağazalardaki en büyük bedenleri değil de biraz küçüklerini deneyebiliyordum Böylelikle nişanda %50 indirimle aldığım kıyafetin 1/3’ü fiyatına bir elbise aldım.

6.haftayı doldurduğumda tartı 90.9 gösteriyordu ertesi gün arınma diyetinin son günüydü ve akşam düğün vardı ertesi gün tartıya çıktığımda pek bir şey umut etmezken tartı 89.0 gösterdi. Defne Hanımın bir gün sonra neden o kiloya indiğini anlamıştım.6 hafta sonunda 93 olan hedefim 89.0 ile bitmişti tabi ki devam edilecekti

8 hafta bittiğinde tartı 86.3’dü. Ondan sonra 1 hafta tatil +5 hafta ramazan ve bayram vardı yani önümde 6 haftalık zorlu bir yolculuk vardı .Arife günü tartı 83.3 gösteriyordu. 8 hafta çok sıkı bir diyet yaptım kaçamak yapmamaya çalıştım artık beslenmeyi öğrenmiştim hayatımı değiştirdim.

Daha az yağlı daha az kalorili daha sağlıklı yemekler yapıyordum önce sıradan bir kek yaptığımda bile daha lezzetli olsun diye elime ne geçerse ceviz,havuç,çikolata katıp üzerine de çikolata sos, bol hindistan cevizi- antep fıstığı ile de süslüyordum. Şimdi en basitinden light sütle,yağı azaltarak daha az kalorili bir kekinde aynı lezzette olabileceğini keşfettim.8 haftadan sonra her şeyi yiyorum ama ÖLÇÜLÜ,SIRALI.

Ben 30 Temmuz 2010 günü diyeti bıraktım 86.3 kilo ile şu an 71.8 kiloyum.Bu süre zarfında yürüyüşümü hiç aksatmadım yağmur ,kar,soğuk ,sıcak demeden haftanın en az 6 günü 1 saat yürüyorum eve gelince 100 mekik çekiyorum.Yürüdüğüm yeri görseniz bir okulun bahçesi 1 saatte 30 tur atıyorum

ilk başlarda akşama doğru yürüyordum ramazandan itibaren geceleri çıkmaya başladım ilk gece çok korkmuştum her yerden kertenkele,fare, kurbağa sıçrıyor civcivden bile korkan ben asla pes etmedim (Ayrıca ilk günden itibaren 2-3 köpek) Bizim burada hafif rüzgar çıksın yağmur yağsın elektrikler kesilir sonbahar gelip yağmurlar başladığında elektrikler kesilince eve dönmedim cep telefonumun ışığıyla yürüdüm.

Ramazanda 17.00 işten çıkıp eve gelince iftar hazırlığı,çocuklarla ilgilen,etrafı topla
20.00-20.30 iftar yap sofrayı topla sahura ön hazırlık yap
23.00 yürüyüşe git
24.00 yürüyüşten gel duş al
01.00 yat
03.00-03.300 sahura kalk
04.00-04.30 yat
07.30 kalk işe git öğlen eve gel eşim izinli olduğu için Lülü yok çocukları yedir tekrar işe git.
17.00 işten çık
bu tempoda geçen ramazan boyunca 5 gün yürüyüş yapmadım oda misafirlerim olduğu için onlar gittikten sonra gidebilirdim ama zaten bütün gün temizlik ve yemekle uğraştığım için yeterince hareket etmiştim.Yaz boyu hemen hemen her hafta sonu şehre gittik 2 günlüğüne .
Çocuklu bayanlar bilirler 2 çocuğun kıyafetleri,bizimkiler ben birde spor çantamı ekledim ayrıca az yağlı yemeklerimde bizle beraber geldiler.
Şehirde de ancak geceleri yürüyüşe gidebiliyordum yürüyüş alanı gece bir bayanın tek başına yürüyüş yapamayacağı bir yer olmadığından eşim ,kız kardeşim yada erkek kardeşimden işi olmayan benle geliyor diğerleri de evde çocuklara bakıyor eğer hava müsaitse çocuklarda götürülüyor onlar parkta oynarken ben yürüyordum.

Anlayacağınız ben çok emek verdim
Gelecek sene keşke dememek için bu sene bunu başardım.Her zaman kararlarını kendi veren ve arkasında duran biri olarak ben bu sene zayıflamaya karar verdim ve yaptım yanı sırada pek çok şey öğrenerek Mehtap Hanıma çok güvendim yazılarını tekrar tekrar okudum sitedeki resimleri bile inceledim .

Diyetin ilk başlarında saç rengimi değiştirdim baktım resimlerde güneş gözlüğü var hemen kendime yeni bir gözlük aldım bir yazısında 40 yaş altı bayanların meme ultrasonu çektirmesini yazmıştı ne zamandır aklımdaydı ama ihmal ediyordum 2 ay önce gittim onu da çektirdim hatta sonucu 2 ayrı hastanede 2 ayrı hekime gösterdim.Artık hayatımdaki diğer önceliklerin yanına kendimi de ekledim.
Başarısız insanların bahaneleri vardı benim ise planlarım olacaktı 1 saatlik yürüyüşlerde planlarımı yaptım kendimi dinledim dinlendirdim. Ben bir değişim gerçekleştiriyordum Esas Kızın yazısını okuyana kadar öyle görüyordum evet Esas Kız haklıydı bu bir değişim değil DÖNÜŞÜM’dü ama ben Gregor Samsa gibi böcek olmamıştım biraz megalomanlık olacak belki ama kuğu olmuştum.
Ben yaptıysam herkes yapar inanın kendinize sizin kararlılığınızı görünce çevrenizdekilerde size yardımcı olacak. Mehtap Hanım çok çok teşekkür ederim.

Bu blogu tanidim, hayatim degisti.
14 Ocak 2011
---------------------------------------------------
diyor Yasemin... Fotograflara bakin, nasil yenilenmis bir genc kadin var karsimizda degil mi?
Ne muthis bir kùçùk (!) òykù bu , gercekten...
24 Ocak 2011'Roma

75 yorum:

Adsız dedi ki...

Yasemin,
Bu kadar guzel bir oyku,boylesine guzel gulumseyen gozler.Ama niye agliyorum okurken anlamadim.
Sizi COKKK tebrik ediyorum.
Bu azimli insanin karsinsinda buyuk bir sevgiyle egiliyorum.Baska ne denebilir ki?????????
Nilgun

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin,
En az 30 yas fark var ilk resimle son resim arasinda. Inanamiyorum gercekten ayni insan mi.
Sizi butun kalbimle kutluyorum.Butun engeller karsisinda dimdik durusunuz azminiz ve basariniz icin.
Gercekten dilim tutuldu.Butun guzelliler sizinle olsun yeni yasiniz ve yeni hayatiniz da.
Sevgiler
Gulgun

Unknown dedi ki...

gercekten supper..
ne mutlu..
wala kac yasında bilmiyorum ama ilk resimde heralde 40 yasında gorunuo dedigim bayan sonunda 25 yasında gorunuyo gibi..gercekten supper bir degisim..tebrik ederim =)=)=)

Adsız dedi ki...

Okuduğum en anlamlı küçük öykülerden biri bu, benden güç aldığınızı yazmışsınız, öykünüzü okuduğumda ben de sizi kendime çok yakın hissettim. gerçekten ve yürekten tebrik ederim...

Nükhet Z.

Çiğdem Atabey dedi ki...

harika bir değişim ve dönüşüm olmuş.. nasıl güvenli duruyor, nasıl gülüyor gözleri.. gönülden kutlarım..

Esma dedi ki...

Yasemin arkadaşımı çok tebrik ediyorum zoru başardığı için...
İlk resimle son resim aynı kişi gibi durmuyor.Değişim çok hoş...
Kolay gelsin herkeslere....

müge dedi ki...

vaaaav süpersin ilk fotografla son fotograf arasında inanılmaz fark var kilo demekki insanı daha olgun yaşlarda gösteriyor.mehtap hanım bende istediğim kiloya geldiğimde yeni beni size ve blog okurlarıyla paylaşmak istiyorum bu küçük ama muhteşem yazı beni motive etti.

Zehra Özdemir Memiş dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

yasemin hanım sizin başarınız ,
yaptıklarınız benim yüzümde bir tokat gibi patladı.kendimden utandım yapamadıklarım , yapmadıklarım için...sizi canı yürekten tebrik ediyorum.

sevgili mehtap hanımcım,bırak boş kalsın elim başlıklı yazınızda,
bazıları geri döndü bile demişsiniz ya,ben dönmedim vallahi,
billahi dönmedim.
mümkün mertebe kendimce dikkat ederek beslenmeye çalışıyorum,
öğlenleri 45 dk.yürüyüş,15dk.yemek
olarak geçiriyorum.benim hatalarım var ,onları biliyorum. hatalarımla barışık olmamda başka bir hatam galiba...
fakat sizi bırakmayı hiç düşünmedim
asla bırakmam...
sizin yazılarınız,sizi okuyanların yazdıkları beni sizin blogunuzun müptelası yapıyor adeta.
benim başarı hikayem diye buraya birşeylar yazamasamda kilomu koruyor olabilmek bile beni mutlu ediyor.(bir hata daha)
sizi çook seviyorum...
iyiki varsınız...
hep bizimle olun lütfen...
izmirden emine bayır...

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin,

Seni ve Mehtap hanımı tebrik ediyorum.Darısı başıma diyorum.Bende seninle aynı durumdayım ve kızlarım için kilo vermeye karar verip Mehtap hanımın ilk iki haftalık programıyla başladım.Umarım bende senin gibi başarılı olabilirim.Tekrar tebrik ediyorum.Süper bir başarı.Sevgiler.ZEYNEP

Adsız dedi ki...

41 bin kere massallah genc kiz gibi olmus. darisi basimiza azminize hayran oldum. hayatta bir kisi bile basardiysa biz neden basarmayalim ki oykunuz icin tesekurler bizede basarma istegi verdiginiz icin isteklerimizi ertelememek icin ilkay

oblomov dedi ki...

woooooooow harikasııııııııın!!!

Brajeshwari dedi ki...

yasemin
harika görünüyorsun.Kutlarim...

Adsız dedi ki...

Yasemin Hanım,
Ben de gözlerime inanamadım.Müthiş bir değişim gerçektende.
Azminizden dolayı sizi tebrik ediyor ve başarı öykünüzü bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle,
Şehri Abay(İzmir-42)

Adsız dedi ki...

tebrikler gerçekten bahaneler üreten değil çözüm üreten birisi olmuşsunuz...görsellik işin güzel yanı

Hayatın Tatları dedi ki...

kesinlikle süper bi başarı öyküsü. Azmin zaferi tebrik ediyorum ve bu azmin 1/3 inşallah banada gelir diyorum.

nalan dedi ki...

neredeyse 15 yaş fark etmiş.
sağlığı, keyfi, rahatlığı cabası.
bravo ona.

bilgece dedi ki...

Yasemincim,
Elimizde ki imkankanlarla hala daha bahaneler uydurup arkasına sığınırken sen zoru başarmışsın.Çok kutluyorum. Hepimize güç verdin. Soluksuz yazını okuyup gözümde yaş boğazımda bir yumrukla bir daha yazını okudum. Bu gün hava soğuk spora gitmiyeyim derken (hem de spor kulubünde) bana cesaret verdin.Eline yüreğine sağlık. Mehtapçım ne güzel bizleri bir çatı da topladı, bilinçlendirdi.
Meral

Ipek Eryetis dedi ki...

Sevgili Yasemin,

Bu blogdaki her başarı öyküsü farklı etkilemiştir beni. Her bir öyküdeki kararlılığa, mücadeleye ve sonunda gelen başarıya hayran olmuşumdur.

Ama bu derece etkilendiğim ve ağzımın açık kaldığı olmamıştı sanırım, hatırlamıyorum.

Ne büyük emek vermişsin, nasıl mücadele etmişsin, helal olsun. Hiçbir "yok" seni yolundan çevirememiş. Yürekten tebrik ediyorum seni.

Nasıl genç, nasıl hoş ve güzel göründüğünü bir bilsen :))

p.s: ayrıca sana destek verenleri de tebrik etmek gerekli bence...

Pratik Anne dedi ki...

Fark inanilmaz. Hakikaten sadece kilo vermek degil bu. Yeni bir isilti gelmis yuzunuze. Ilham verici.

şimalyıldızı dedi ki...

ilham verici harika bir öykü bu
tebrik ederim

Terazi dedi ki...

Sevgili Yasemin,

Burada yayınlanan her öykü farklı etkilemiştir beni ama senin paylaştığın hikâyeyi okurken ağzım açık kaldı resmen... Emeğine, mücadelene ve hiçbir "yok"a yüz vermemene, hayran oldum Yasemin.

Yürekten tebrik ediyorum seni ve mücadelende sana destek olanları...

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Sizi tebrik ediyorum .Mehtap hanım ın da emeğine sağlık.Biliyorum çok olduk ama şu beslenme listenin linkleri haftalara göre yan tarafta oluyordu. Tekrar koyarmısınız listeyi.Ben de denemek ve başarmak istiyorum..
fatoş

Selhan dedi ki...

Yasemin hanim super bir is basarmissiniz! Tebrikler!

Sevgiyle,

Selhan

BAL ANNE dedi ki...

resımlerınıze bakarak farkı gordum
muthıs oykunuz ve azmınız resımlere yansımıs
kılolu ve kılosuz halınız arasında en az 20 yas fark varr
mehtap hanıma ve basaran herkese
mutluluklarr

bilge dedi ki...

gercekten muhtesem bir basari kilo vermek icin en buyuk sey azimli olmak ve iradeli ..
benim merak ettigim Yasemin hanimin hangi diyeti uyguladigi 10 kilo fazlam var ve artik vermek istiyorum ...

HGA... dedi ki...

inanılmaz bir öykü!
etkilenmemek olanaksız...

Yasemin tüm yüreğimle kutluyorum seni ve bu dönüşümün kıvılcımını çakan sevgili meslektaşımı:))

HGA...

oyuncu dedi ki...

Sevgili Yasemin,

Küçük bir öykü bu diyerek kendinize haksızlık etmeyin lütfen.
Fotoğraflara bakınca,verdiğiniz mücadeleyi okuyunca bu öykünün(ve başarının) ne kadar büyük olduğu anlaşılıyor.
Tebrik ediyorum.

HBC-Roma dedi ki...

Sevgili Yasemin
Gerçekten azmine hayran kaldım.İlk resim ve son resim anne-kız gibi duruyor.Motivasyonumun düştüğü şu günlerde nasıl iyi geldin bana tahmin edemezsin.Yeni hayatında tüm güzellikler seninle olsun...

Sevgili Mehtap Hanım
Bu nasıl bir sihirdir,büyüdür böyle.Binlerce km.ötede yaşayan bir insanın gözlerini böyle ışıldatabilmek.Sizi,Yasemimin fotoğrafının karşısında keyifle 'İşte onca emeğimin karşılığı..'derken hayal ediyorum..

cennetyıldızı dedi ki...

yasemin hanım cok teprik ediyorum bütün arkadaşlara aynı sevinci ve güzelliği yaşaması dileği ile haa gayret diyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

Bazi cumlelerin alti cizilmeli bence.Cep telefonumun isigiyla yurudum.Fareler,kertekelelerle birlikte yurudum.Az yagli yemeklerimde benimle geldi.Ramazandaki saatleriyle bir gunluk yasam.
Burda cok sey var ders alinicak.Azim kararlilik ....
Insanlar yuzyuze hastalarina soz dinletemiyorlar.Mehtap Hanim napiyorsunuzda insanlar sizin bu guclu yorungenize simsiki baglaniyor.
gercekten NE YAPIYORSUNUZ???
Bu basari hem Yasemin'in hem Mehtap Hanim'in
Necla

Adsız dedi ki...

yasemin hanım
çok gençleşmişsiniz

Adsız dedi ki...

cok tesekkürler yasemin hn. öykünüz icin . tam motivasyonum düsüse gecerken kendime geldim ...sevgilerimle

züleyha BONN / GERMANY

Tijen dedi ki...

Yasemin,
Gerçekten çok etkileyici bir öykü bu. Teşekkürler başardığın için, teşekkürler paylaştığın için.

Adsız dedi ki...

Yasemin,
Harika bir oyku suan gozlerim yasardi,cunku bende 20 kilo vermek istiyorum,ocak 2 de basladim ilk 3 hafta cok iyi gitti simdide iyide
hep icimden zararli seyler yemek geliyor,oykunu okuyunca tekrar bende basarabilirim dedim.
Birde arinma haftasi ne arkadaslar?
belki yazan olur ben kacirdim sanirim.

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Yasemin,
İlk olarak bıraktığınız yorum dikkatimi çekmiş ve öykünüzü merak etmiştim. Şimdi ise çok özel öykünüzü okurken hepimize küçük değil aksine ne kadar büyük bir ders verdiğinizi düşünüyorum. Sadece zayıflama konusundaki irademizde değil hep ertelediğimiz, başlayıp bıraktığımız,irade savaşına yenildiğimiz her noktada satır aralarında ne çok şey söylemişsiniz. Sizi gönülden kutluyorum.

Ve Sevgili Mehtabın bu satırlardan ne kadar gururlandığını da tahmin edebiliyorum.

Confessa parçası içinde ayrıca teşekkürler, bu blogla tanıştığım sonrada sık sık dinlediğim bir parça.

Sevgilerimle,
Seda

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Ne tatli yazmissiniz.
"BU blogu tanidim hayatim degisti"
Gercekten buyuk bir degisim.Sadece estetik goruntu degil,siz kiloyla gelen bir cok hastaligada kapilari kapatmissiniz saglikli yasami secerek.Biz sizden bu oykunun devaminida bekliyoruz. Sizin bu basarinizdan kimler etkilendi kimler sizden sonra Mehtap Hanimin programiyla zayifladi.Nolur yazin bize.Hem bizi guclendirir hem Mehtap Hanim'i mutlu etmis olursunuz
Sevgiler
Nigde'den Neriman

Adsız dedi ki...

Yasemin hanim 8 hafta sonra diyeti biraktim demissinz,tabiki yurumeye ve dengeli yemeye devam etmissinz,
herseyden yedim OLCULU ve SIRALI demissinz,vaktinz varsa kisacikta olsa bahs edermisinz,tesekkurler.

Mehtap hanim zamani gelince yazicatir ama,ben sadece sabirsizlaniyorum:)

http://meltemleyolculuk.blogspot.com/ dedi ki...

Ben ve kızım sizin öykünüzü hayranlıkla okuduk.Sizi kutluyoruz,itiraf etmem gerekirse sizin kararlılığınız beni çok etkiledi,biraz da utandırdı...
Mehtap'ın da belirtiği gibi motivasyonu kaybettiğimiz anlarda dönüp dönüp okunulacak ve dersler alınacak bir başarı öyküsü olmuş.Sizi kutluyoruz.
Melyem ve Gonca

eputi dedi ki...

sadece kilo vermemişsiniz siz, 20 yıl gençleşmişsiniz...

tebrik ediyorum

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Seni çok ama çok tebrik ediyorum.Ne kadar fit ve de güzel olmuşssun.
Ben de sağlıklı yaşama yeni başladım daha doğrusu yeni yeni adapte etmeye çalışıyorum kendimi. Ama başaracağım, uzun zamandır beni hiç kimse Mehtap kadar motive etmemişti.
Sevgili Mehtap aslında sana mail atmak istiyordum ama blogunda mail adresi bulamadım. Resim verebilir miyim bilmiyorum ancak öykümü sana yazıcam. Bu sefer başarılı olucam. Ben bir sürü diyetisyene gittim ama bana hiç kimsenin söyledikleri seninkiler kadar gerçek gelmedi. Beni uyandırdın,sen bir meleksin Mehtap...

Adsız dedi ki...

Lütfen bunu yayınlama Mehtap. az önceki yorum benim Mehtap ama rumuzumu yazmayı unuttum. Bana yazmaya vaktin olursa kod adımı zümrüt diye söylebilirsin. Hiç vaktin yoktur gerçi yoğunsun biliyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap ve Yasemin
Müthiş bir öykü ve müthiş bir başarı
Bizler açısından da büyük bir motivasyon kaynağı ,tebrik ediyorum .iyiki varsınız Sevgili Mehtap ,iyiki blogları takip etmişsin Yasemin.
sevgiler Nil

Adsız dedi ki...

Ben bu arada yeni kilolarımızı yazdığımız yazıyı kaçırmışım şimdi okudum:( ben de niye tartılmıyoruz diye düşünmüş ve kaçamak yaparak tartılmıştım.15 ocak itibariyle 57,6 kg . toplamda 7,7 kg verdim geri kalan kilolarımı da hiç zorlanmadan vereceğimi biliyorum.Bu bir dönüşüm projesi bence ,şu 2.5 ayda çok şeyi değiştirmeyi başardım .
Biliyorum asıl iş ,değişmek kadar bu değişiklikleri uzun ömürlü kılabilmekte .
Sevgiler Nil...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanımm
blogunuzu bugun kesfettimm bayagıı yogun ve güzel bir blog ..
basarılarınızınn devamını dilerim.. bennim size yazmamın sebebi ablam için .Ablam için. sizinle iletişiem gecebileceği adres veya telefon numrası varsa cok memnun olurum.çünkü cok defa deneyımlerı oldu ve basarısızlıklarla karsılastı yardımcı olursanız aılecek sevınırız. iyi çalısmalar.

Ferat dedi ki...

Yasemin hanim,

Bizde kendimizi cok buyuk bir is basarmis gibi goruyoruz. Sizin yaptiklarinizdan sonra bizim verdiklerimiz hicbirseymis. Cok tebrikler. Mehtap'in donusumunun sadece kilo vermek olmadigi resimlerinizden o kadar belliki. Bu arada resimdeki memleketimdeki evi gorunce cok heyecanlandim. Amasya'da herseye ragmen sporu yapabilmis ve her turlu zorluga karsi koymussunuz. Tekrar tebrikler. Ferat

çakmadeli dedi ki...

gözlerim doldu okurken.tebrikler ve teşekkürler.

Meryem Gurbet dedi ki...

Selamlar Yasemin Hanim;

Masaallah cok guze olmussunuz. Insaallah verdiklerinizi almamaniz umidiyle. SImdiye kadar okuyupta beni etkileyen oykuydu bu. Bende bazi arkadaslar gibi agladim ama kendime cok uzuldum. Ben 83 kiloyum ve 65 kilo olup ikinci bebegi istiyorum ama basaramiyorum. Basliyorum ve kararli olamiyorum. Bana zor geliyor her ogun baska yemekler yapmak. Oglen yedigimi aksamda yemek istiyorum. Ufff bilmiyorum. SIz ne guzel 98 den dusmussunuz. Bayagi da genclesmissiniz. Lutfen tavsiyelerde bulunun bize. Kendimi cok yalniz hissediyorum, cevremdekilerle uyusmuyoruz ve ben uyuyorum onlara. neyse ben coook uzattim. ne guzel ulasmissiniz hedefinize ben ise baslayip birakiyorum. Size hayatinizda basarilar. Tavsiyelerinizi bekliyoruz. Mehtap hanima da sevgiler. Keske benim de bir grubum olsa:((. Meryem Gurbet

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Siz kucuk bir oyku degil bir kitap yazmissiniz.Ilk fotografla sonuncusunun ayni insan olduguna inanmak ne kadar zor.
Yepyeni bir insan yepyeni bir hayat.
ne mutlu size ne mutlu Mehtap Hanim'a.
Mehtap Hanim bir kez daha bize hatirlattiniz.Doktorluk sadece size gelen insanin eline recete vermek degil kendinizi O'nun yerine koyup hissettiklerini hissedip guclendirmek,cesaret vermek,elinden tutup yol gostermek.
Eminim bir cok meslektasiniz sizden bu mesaji almistir.
Sevgiler
Nihat

Adsız dedi ki...

Merhaba; eminim kimsenin bırakmaya niyeti yoktur hele bu öyküden sonra. Kiloları nereye yazıyoruz göremedim ben de buracığa bırakı vereyim dedim.
65 kg ile başladım
62 kg oldum
59,9 kg gördüm biri beni durdursun yavvv.
Teşekkürler Mehtap, iyi ki varsın,
BEGO

yaseminç dedi ki...

HEPİNİZE GÜZEL SÖZLERİNİZDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.Hikayemde hayatımın kilo ile ilgili kısmını yazmaya çalıştım ama hayat bir bütündü ben ne yaptım elimle üzüntülerime,acılarımı yaşanmışlıklarımı, yaşanmamışlıklarımı ittim siz bir kenarda durun şimdi BEN varım dedim 35 yılık hayatımın sadece 6 ayı merkezde ben oldum kendim için özel yemekler yaptım yiyecek alışverişi yaptım öncede evde en çok yiyen ben idim ama önüme ne gelirse yiyordum şimdi eyvah yarın ara öğüne meyve kalmamış,akşam yemekte ne yiyeceğim şimdiye kadar sevdiklerim için sofralar kurdum şimdi ise önce Ben.Hikayemde ben çok yoruldum gibi gelebilir ama tersi hayatımın en kolay 6 ayıydı diyebilirim saatlerce uğraşıp çeşit çeşit yemek yapmaktan daha kolaydı en basit bir kurabiye bile insanın 1 saatini alırken ben o saatte yürüdüm hemen hemen her akşam mutfakta yeni çeşit denemeleri yapmaktan daha basit ve kolaydı kendime yaptığım yemekler örneğin karnıyarık yapmaktan daha kolaydı 1 soğan 2-3 domates 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı biraz suyla patlıcan yemeği yapmak

yaseminç dedi ki...

Hikayemde abartı ve uzun olur diye anlatamadıklarımda var tabiki yememe kısmı değilde benim için spor kısmı zor olduğundan dolayı o bölüme daha çok yer verdim imkansızlıkları görün diye yaz boyu her akşam bahçelerden gelen mangal kokusuna, sonbaharda kış hazırlıkları için yapılan yufka ,gözleme kokularına okulun çevresinde,balkonlarda,pencerelerde trene bakar gibi bakanlara rağmen ha bi okulun bahçesi değince bana ait bir yermiş gibi gelmesin bir köşesindeki parkta oynayan çocuklar diğer köşesinde maç yapan 10-15 çocuk kimi zaman onlar beni yavaşlattı kimi zaman ben onları ama hiçbir zaman birbirimize birşey söylemedik.Yaz boyu okulda tadilat vardı 5-6 işçi ile bahçenin bir kısmını kaplayan malzemeleri kalaslar borulardan atlayarak yaptım ben bu işi .Sağır, dilsiz ,kör oldum duyularımı bir süreliğine dünyaya kapattım ama sonunda ben başardım.

yaseminç dedi ki...

Yazın yürüyüşlerimde 3-5 günlüğüne bana eşlik eden bayanlar oldu ama bir süre sonra beni bıraktılar yaz bitip kışın herkes tekrar toplanıp bendeki kilo kaybınında iyice fark edildiği Kurban Bayramından itibaren sayımız giderek artarak yürüyoruz.Artık okulun bahçesine sığmadığımızdan 3-5 kişilik gruplar halinde İlçenin her köşesinde herkes kendine uygun saatlerde yürüyor. Kimi 9 aylık ikizlerini,kimi 4 çocuğunu bırakıp geliyor.Kimi yemekler hazır sofrayı hazırlar yersiniz kimi beni bekleyin yürüyüşten sonra sofrayı hazırlarım dedim diyen geliyor.
Geçen gün hastalanıp hastanede serum takılırken arkadaşların eşleride oradaydı bırakın bu işi soğuklarda ara verin baharda başlarsınız derken diğer arkadaş ta dışarda eşime bıraksınlar bu işi hiç hastayım demeyen eşim hastayım yorgunum demeye başladı deyince eşimde elebaşlarıda içerde serum takınıyor demiş kardeşime anlatınca sizin iş Müjde Ar'ın Şalvar Davasına dönmüş dedi filmi hatırlıyorum ama sonunu unuttum bizim köyün (buranın halkı buradan köy diye bahseder İlçemizin adı Ortaköy olduğundan belkide) Şalvar Davası nasıl bitecek merakla bekliyorum.
Gelişmelerden haberdar ederim.
Sevgilerle.

(Kusura bakmayın bölerek yazmak zorunda kaldım sayfa zaman aşımına uğradığından)

Adsız dedi ki...

YASEMİN Hanım gerçekten çook tebrik ediyorum sizi azmin zaferi bu olsa gerek.Başlangıç kilonuzu yazmamışsınız yanlış anlamadıysam 1,5 aydan biraz fazla sürede 13 kg vermişsiniz .Çok kısa sürede mvermişsiniz lütfen biraz daha detaylı yazın ki bizede bu sihir bulaşsın .30 temmuzda bıraktım diyeti diyorsunuz .Gerçekten çok büyük bir zafer darısı benim başıma başladım bile .Arada sizin resimlerinize bakıyorum nereden nereye diyerek.Ben de başaracağım ve buna inanıyorum ilk adımımı attım bile artık i,şe yürüyerek geliyorum.Ha sakın mehtep hanımı unuttuğumu sanmayın ona sonsuz teşekkürler
fatoş

aysegül dedi ki...

sevgili yasemin hepimize cok güzel motive oldu yazdiklarin,mehtap hanimin dedigi gibi yerim dar diyenlere güzel bir örnek, yürekten kutluyorum azmini ve seni
kilonun kisiyi nasil degistirdigini ve neseli hale getirdiginin en güzel ispatisin
yüzündeki gülümseme hic eksilmesin.

yaseminç dedi ki...

Ferat Bey neden sizin Trabzon'lu olduğunuzu düşündüm acaba.Ben Amasya'da değilde komşunuz Çorum'da başardım bu işi Amasya 'ya gezmeye gittiğimizde çekindiğim bir resimdi yinede hemşeri sayılırız değilmi? Siz ilk grubun sayesinde başardık sonrakiler hikayemde de belirttiğim gibi ilk başka inanmamıştım sizler Mehtap Hanım 'a önünüzde örnekler olmadığı halde güvenip başardınız bizlerde sizlerin hikayeleri ve resimleriyle inanıp başlayabildik sizin altın kurallarınızı unutmak mümkün mü? Mehtap Hanım'ın sırrı bence insanlara olan sevgisi ve verdiği değer işine olan sevgisi belagat yeteneği diye düşünüyorum.
Eşim size olan inancımdan bahsederken kendinizi balkondan atmanız gerekli derse onuda yapacaksın demişti.Size o kadar güvendim ve inandım ki sonuçta ortada inanın duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum gözlerinizde ki ışık hiç sönmesin sevgilerle

malli dedi ki...

Yasemin Hanım müthiş bir öykü.
Bizde sizin gibi istikrarlı olursak hikayeler bitmez. Mehtap hanım yansıttığınız ışık hiç sönmesin.

YENİ BİR HİKAYE BAŞLANGICI dedi ki...

süper bi zim hepiniz harikasınız bu siteyi yeni keşfettim sormak istediğim acaba bu diyet listeleri neler,yişil çorbe ne mehtap hanım size nasıl ulaşacağız nasıl iletişim kuaracağız benimde yardıma desteğe ihtiyacım var vermem gereken 20 kg ve daha fazlası var mehtap hanım size ulaşmak ve iletişim kurmak isterim saygılarımla

nesli dedi ki...

yasemin abla acayip güzel olmuşsun acayip değişmişsin gözlerime inanamadım yani emin ol şuan sen bana abla diyebilirsin bile.Birçok kişiye önder oluyorsun gösterdiğin azimle seninle gurur duydum.Bu arada Çoruma gelince şu diyet kekinden bize de yaparsın demi. Hayatındaki herşey senin kadar güzel olsun öpüyorum canım ablacım
NESLİHAN

Ferat dedi ki...

Yasemin hanim,

Sizin dediginiz gibi esas kaynak Mehtap. Bizler ona koru korune inanmadik aslinda. Bizim inandigimiz onun sicakligi ve karsiliksiz ama ciddiyeti gerektiren yardim cigliklari idi. Iyiki de inanmisiz. Onun sayesinde yarim olan dogrularimiz tamamlandi ve hep beraber enerji yuklenerek hem fiziksel hem ruhsal olarak temizlendik. Iyi ki varsin Mehtap.

Bu arada ha corum ha Amasya fark etmez. Hemsehriyiz demektir. Corum'un benim cocuklugumdaki yeri bambaskadir. Yaz tatillerinde Amasya'ya giderken her durusumuzda tadina baktigimiz leblebiler. Hatta neresinin leblebisi daha lezzetli arastirmalari ve tartismalari hic aklimdan gitmez. Iki yaz once sabah 4'de durdugumuz kucuk bir leblebicide ilk demlenen cay ile yedigim taze kavrulmus leblebi ise en yeni corum hatiramdir. Tekrar tebrikler. Azmini devam ettir. Inan kilolari korumak cok daha kolay oluyor ama hicbir zaman "ben oldum, tamam" deme. Onu hissettigin yada dusundugun andan itibaren vucut kilo almaya programlar kendisini. Hazir genclesmisken tadini cikarmalisin. Tekrar tebrikler ve kolay gelsin. Ferat

yaseminç dedi ki...

Neslihan sen Batman'lardan geleceksinde ben sana kek mi yapmıcam sen gel daha neler yaparım.
Ferat Bey akıllandım tartıda o kiloları bi daha görmek mi...Çorum'a yolunuz düştüğünde beklerim Mehtap Hanım'ın sırrından bahsederiz bir leblebicide ben tavsiye edeyim Ulucami'nin orda Hayvalı dedinizmi kime sorsanız gösterir. Öyle çevresindeki lüks leblebicilerle alakası yoktur köhne bir yer ama Çorum'un birincisi ha bide kredi kartı geçmez eski üsul.

yaseminç dedi ki...

Neslihan sen Batman'lardan geleceksinde ben sana kek mi yapmıcam sen gel daha neler yaparım.
Ferat Bey akıllandım tartıda o kiloları bi daha görmek mi...Çorum'a yolunuz düştüğünde beklerim Mehtap Hanım'ın sırrından bahsederiz bir leblebicide ben tavsiye edeyim Ulucami'nin orda Hayvalı dedinizmi kime sorsanız gösterir. Öyle çevresindeki lüks leblebicilerle alakası yoktur köhne bir yer ama Çorum'un birincisi ha bide kredi kartı geçmez eski üsul.

Adsız dedi ki...

Yasemin tebrik ederim azmine hayran kaldım.Benimde vermem gereken 23 kilom var.ben başlayalı 1 hafta oldu umarım senin gibi zaferle sonuçlanır.Mehtap Hanım'a ve sana teşekkürler,başarırsam sayenizde...
SELMA

Adsız dedi ki...

ne zaman kendime yürüyüş yapmamak için bahaneler yaratmaya çalışsam aklıma azminiz geliyor yasemin..asli k.

Adsız dedi ki...

ya bende bu diyete başlamak istiyorum ama listeyi tam anlayamadım
yardımcı olursanız sevinirim vermem gereken 20_25 kilo var

sevim dedi ki...

merhaba arkadaşlar bu yayına bende yeni katıldım bende acilen zayıflaması gereken biri olrak yardım bekliyorum nerden ve nasıl başlıyacağımı bilmiyorum kilo veren arkadaşada hayran olduğumu belirtmek istiyorum yıllaraca hep zayıf gezen biri olarak şimdi 86 ları görmek beni çok üzüyor ama nasıl başlayacağımıda bilmiyorum

Adsız dedi ki...

yasemin hanım gerçekten müthişsiniz. 20-30 yaş gençlerşmişsiniz adeta. kutluyorum azminizi. ama bu arada tabiiki en büyük kutlama mehtap'cığıma. bunları okudukça kimbilir ne kadar seviniyordur.

bahar

Adsız dedi ki...

bend eüye olmak istiyorum bende zayıflamak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum? :((((

darkolivee dedi ki...

ayy resmen teyzelikten, ablalığa terfii etmişsiniz, harika harika ayakta alkışlıyorum...
bende o hantal kiloları üzerinden atmış biri olarak gerçekten zayıflık sultanlıkmış :)

Adsız dedi ki...

BENDE ÜYE OLMAK İSTİYORUM BENDE BU GURUPTA OLMAYI ÇOOK İSTİYORUM NE OLUR BANA YARDIMCI OLUN... YASEMİN HANIM SİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM..

enigma maya dedi ki...

Sevgili Yasemin Hn,
Gözlerim dolarak okudum öykünüzü. Fotoğraflarınızda nasıl güzel göründüğünüzü anlatamam.Müthişsiniz.
Buradaki öyküleri okuduğumda anlıyorum birbirimizden ne kadar uzakta , ne kadar farklı olursak olalım, eş , anne , çalışan kadın olmak ,evin ve düşünülecek herkesin yükü hep aynı. Hepimizde aynı.

MFÖ'nün şarkısındaki gibiyiz. Çılgın dünyanın TAM ORTASINDA :)

`Tam ortasındayım yağmurun
Karın soğuğun ortasındayım
Nasıl da paylaşıyor insan isterse
Nasıl da birmiş meğer hasretler
Nasıl da mecburmuşuz sabretmeye
Sevmeye, öğrenmeye
Tam ortasındayım yolun
Hmmm koşunun ortasındayım
Tam varıyorum ki hedefe
Bir yenisi başlıyor
Bu oyun hep aynı, değişmiyor
Hâlâ devam hâlâ figân
Hem de bile bile
Nasıl da paylaşıyor insan isterse
Nasıl da birmiş meğer hasretler
Nasıl da mecburmuşuz sabretmeye
Sevmeye, öğrenmeye...`

SERAP dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SERAP dedi ki...

MERHABALAR,
YASEMİN HANIM BU YORUM SİZE ULAŞIRMI BİLEMİYORUM AMA BU KADAR SENE SONRASI,BEN MERAK EDİYORUM HALA KİLONUZU KORUYOR MUSUNUZ?
DİYET OLARAK MI DEVAM EDİYORSUNUZ? VE BAŞLADIĞINIZDAN İTİBAREN TOPLAM KAÇ KİLO VERDİĞİNİZİ ÇOK MERAK EDİYORUM.

TEŞEKKÜRLER

Unknown dedi ki...

azminize hayran kaldığımı söylemeliyim.bende umarım sizin gibi başarılı olabilirim.

Adsız dedi ki...

Harikasınız :) ilk resim ve ikinci resim arasında büyük fark var.
Başarınızı tebrik ederim. İmkansızlıklar içinde imkan yaratmak bu olsa gerek. Çok zor bir durum sizi çok iyi anlayabiliyorum. Neyse ki geçmiş gitmiş kilolar.
Darısı başıma diyorum ve kilosundan şikayetçi herkes için dua ediyorum.