Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

14 Kasım 2010 Pazar

ONEMLI OLAN SIZSINIZ...




Dun gece saat 23.59'dan sonra gelecek hicbir yaziyi artik dikkate alamiyacagimi soylemistim Seda'ya (GZNTSEDA) saat 22.00 civarinda... O ve Aslihan gelen bilgileri siniflandirmaya, benim arzu ettigim sekilde ayirmaya ve onemli sayilacak detaylari eklemeye ugrasiyorlar...

Bu konudaki hizlarina ve duzenlerine hayran olmamak elde degil... Ikisine de buradan tekrar tesekkur ediyorum...


Ustelik hic te azimsanmiyacak bir sayiya ulastik ve bir cogunuz sorulara tam cevap vermedigi gibi, BMI hesaplarinda da ciddi yanlislar gozume carpiyor...


Bizim eski grubun tecrubeli arkadaslari coktan yardim onerilerini yapmislardi zaten, Tijen , Mutfakta Zen'de verdigi her tarifin kalorisi de yaziyor. Ferat cevaplar konusunda bana destek vermeye calisiyor... NuNu' Bir Dur Masali'nda corba tarifleri hazirliyor...

Neyi yasaminiza gecirmek istiyorsaniz, onun icin sadece istemek yetmiyor, bir programiniz, bilginiz, duzenli olarak bazi seyleri yapma kararliliginiz olmasi gerekiyor. Eger herseyi akisina birakir, "na'palim bugun de boyle oldu, yarin tekrar denerim" derseniz, hep baslangicta kalir, asla ikinci seviyeye gecemez, kendinizde basarisizlik duygusu da yaratirsiniz.

Simdi ben saat farklarini da goze alarak bu sabaha kadar bekledim. Bundan sonra gelecek bilgileri dikkate almayacagim. Bunun aslinda sizin acinizdan hicbir farki yok, burada kayitli olmak ya da olmamak, yapmaya calistigimiz degisimin kalitesini etkilemiyor.

Cunku hersey sizde bitiyor, hersey sizin ne kadar kararli, ne kadar istekli ve ne kadar bilincli oldugunuza bagli... Ben sadece bazi yanlis aliskanliklari degistirmek, yerlerine daha dogrularini koymak icin size destek olacagim...

Ama hep soyledigim gibi, evinize, is yerinize gelemem, salataniza koydugunuz yagi, kek dilimlerinizin kalinligini olcemem... O gereksiz mayonezi, sandvicin icinie bosaltirken elinizi tutamam... Ne olur simdi bu saate, bu gereksiz seyi yemesen diye sizi uyaramam...

Herseyi yiyebileceginiz kontrol mekanizmasini edinmeniz gerekiyor. Bunu edinmeden, istediginiz "Zayiflama diyetini" uygulayin, cozum asla kalici olamaz. .

Biz nasil akillica yiyebilecegimizi, boylelikle hicbir besinden mahrum kalmamizin gerekmedigini ogrenmeye calisiyoruz. O arada dogal sonuctur kilo vermek...
Onemli olan beni ne kadar onemsediginiz degil, siz kendinizi onemseyin, kendinize, aldiginiz bu karara, size yasam verenlere saygi gosterin...

Onun icin hepinizin bu surecte kalici olmanizi diliyorum... Onumuzdeki birkac gun icinde profilimizden konusacagiz butun ayrintilari ile birlikte...




Sevgilerimle

14 Kasim 2010'Roma

73 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

MEHTAPCIĞIM CANIM BENİM KENDİME VE SANA KARŞI MAHCUBUM.Geçen sana başlayıpta bitiremediğim bir sağlıklı beslenme sürecinde bu defa kayıt olmadan uzaktan takip edeceğim.Geçen sene elimde olmayan nedenlerden dolayı yarım bıraktım Bu defa istekliyim bakalım hayırlısı artık.
Ben iki hafta geriden takipteyim sizi.24 kasımda başlamayı düşünüyorum..
Kızma olur mu bana:))

Esma Kütükcü dedi ki...

Çok Kıymetli Mehtap hanım
yarın sabah 15 günlük düzenli yemek alışkanlığı kazandıracak olan yemek listemi, mutfak terazimi ve spor ayakkabımı alıp,Ankara'dan İzmir' e gidiyorum.Bayram sonu hiç hata yapmamış olarak buraya dönmeyi umuyorum.
Her şeyimi ayarlayıp,azaltıp düzene sokarken size olan sevgi ve saygımı artırıyorm :)...
Yaptıgınız herşey için sonsuz teşekkürler.
ESMA

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ben karar veren ama nereden başlayacağını bilemeyen biriyim. Hayatı boyunca iskelotoriçe diye çaırıldım hep zayıftım. Ama evlendikten sonra aşırı kilo aldım boyum 1.60 kilom 58 kendimi dünyanın en şişman insanı olarak görüyorum. Diyetisyene gitsemmi gitmesemmi bilemiyorum. Sizin yaptıklarınızı hep kaçırıyorum. Akşamları sadece salata yesem diyorum? Ne yapmam lazım bana da yardım edermisiniz?

Adsız dedi ki...

şu anda bile bayağı hafiflediğimi hissediyorum,bayram da ve daha sonra da aynı kararlılıkla yoluma devam ediyor olacağım...

teşekkürler ve kolaylıklar...

sevgiler..
HGA

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,daha şimdiden hafiflemiş hissediyorum.Yo-yo sendromu bu defa bitecek diyorum. yediklerimi günlük yazmaya başladım .Tek korkum BAYRAMI ATLATABİLMEK.Benim durumumdakiler için önerinizi bekliyorum .güzel ve özel gönlünüzden gelen desteklerinizi bekliyoruz .Size dua ediyorum .Allah evladınızı ve sevdiklerinizi size bağışlasın,herkese iyi bayramlar.HOŞÇAKAL KOCA YÜREKLİM... TÜLTÜL

Tijen dedi ki...

Mehtap'cığım,
Arkadaşlar Beden Kütle İndekslerini (BKİ) doğru bir şekilde görmek isterlerse internete girip "BKİ hesaplama" yazmaları yeterli. Pek çok site var bunu kolayca hesaplayabilecekleri.
Yeni grubun tüm üyelerine, ama buraya kaydolan ya da kaydolmadan kilo vermeye çalışan, hepsinden önemlisi sağlıklı yaşamak isteyen herkese iyi şanslar ve kararlılık diliyorum. Gerçekten kararlı olmak çok önemli. Dün elimde 1.5 kiloluk bir paketle yürürken ağırlığı beni rahatsız etti. Sonra düşündüm, üzerimizdeki her fazla kilo dizlerimize nasıl yük oluyor. Sadece onlar da değil, iç organlarımız, ruh halimiz, kadınlar için adet düzeni, hastalık riski, kendimize olan güvenimiz... Bu yüzden dilerim tüm arkadaşlarımız sonuna kadar kalır ve senin yüzünü kara çıkarmazlar (tabii kendi yüzlerini de, ne de olsa hepimiz kendi sağlığımızın en büyük sorumlusuyuz!)

Elifhüma dedi ki...

merhaba Mehtap. Ben de iyi gittiğimi haber vermek istedim. 8 kasım dan beri ara öğünlerime düzenli olarak uyuyorum ve ana öğünlerime de tabii ki ama arada bir iki kaşık ucu ile veya bir iki dilim patates kızartması ile kaçamaklarım oldu ama çok nadir :-) bir de tatlı günümüzü sabırsızlıkla bekliyorum ve de tartılma iznimizi!!! ben de hafiflediğimi hissediyorum ama verebildim mi çok merak ediyorum :-) Sevgiler

Zeytin dedi ki...

İnanıyorum ki sizin sayenizde bu gereksiz kilolardan,hantallığımdan,gıdımdan,alay konusu olmaktan,aradığım kıyafeti bulamamaktan ve kendime güvensizlikten kurtulacağım.
Teşekkürler..

101 dedi ki...

İstemek ile gerçekten oluyor her şey.
2009 Aralık'ta yola çıktığımda dile kolay 35 kilo fazlam vardı.
95 kilo...
Evet boyum kısa deği vs vs vs ama neticde bu obezliği değiştirmiyordu.
Hele ki gençliği düzgün kilolarda geçirip, 2-3 senede bu kiloları aldı iseniz, durumun vehameti her gün daha çok çarpıyor göze.

Geçen sene 20 kilo verip, bu yaz 2 kilo aldım. 79 ile tekrar başladım, henüz tartıl demediğiniz için tartılmadım, ama giysilerimden anlıyorum ki 75 dolaylarındayım.

Geçen sene aralıktan beri aksatmadığım sporum var. Haftada 6 gün, 1 saat cardio 1 saat strech dersleri; haftada 3 günde ağırlık.
20 kiloda sarkma yaşamadı isem, bu yüzden.

Bu sene herkesi önceden aradım ve bayramda kimse ile bir araya gelemeyeceğimi, çünkü kalanları vermek için sıkı yönetime girdiğimi söyledim. Ne burun kıvıranlara kulak astım, ne de kendilerince ayıplayanlara.

dışarıda olduğum anlarda da yemem gerekenleri buldum mutlaka. bir gün ara öğünümü marketten bir ufak yoğurt bir meyva alarak hallettim, bir gün starbucks'a girip bir dilim kek alıp beşte birini yiyerek.

Her şey kararlı olmakta, geçirdiğim dış gebelik operasyonu olmasa muhtemelen o 2 kilo da gelmeyecekti yaz sonunda. aman nasılsa ekledim demeden durmak lazım. Eşim her gece mutlaka ızgara et yiyenlerden olduğu için, tencere yemeklerimi kendime gmre hazırlıyorum. Ona hazırladıklarımı da o evde iken yapıp, tuzu vs için tatmak gerekirse ona tattırıyorum. Gereksiz 2 kalori bile almak istemiyorum. Avrupa yakasında çalışıp, asya yakasında oturuyorum. Her akşam spor salonuna girmem 8i geçiyor. akşam yemeğimi ofisten çıkmadan yiyorum, yanımda taşıyorum. 70 liraya ucuz bir mikrodalga aldım koydum ofise, ısıtma problemim olmasın diye. Yemeğe zamanında harcadığım paralara kıyas ile hiç acımadım, hiç kafama takmadım aman patrona kıyak mı yapıyorum diye.

istemek....
çok istemek....
ne olursa olsun yolda kalmak.
etrafa ayıpları değil, kendi sağlığımızı düşünmek.

Ne eve geç gelmek sorun, ne de vakit. Sabah 6da başlıyor günüm, eve girişim 11. Yakınmıyorum, bu yatırım kendime; eve ait sorumluluğumu paylaşabilirim. ama kimse benim için yürüyemez, spor yapamaz. Ben ayarlayabildiğim için 6 gün yapıyorum, çocuğum olsa en fazla 3 gün yapabilirdim belki. ama yapmaktan kaçmazdım.
Sizlerde kaçmayın lütfen, siz istedikten sonra her şey çözülür.

101 dedi ki...

İstemek ile gerçekten oluyor her şey. 2009 Aralık'ta yola çıktığımda dile kolay 35 kilo fazlam vardı.
95 kilo...
Evet boyum kısa deği vs vs vs ama neticde bu obezliği değiştirmiyordu.
Hele ki gençliği düzgün kilolarda geçirip, 2-3 senede bu kiloları aldı iseniz, durumun vehameti her gün daha çok çarpıyor göze.

Geçen sene 20 kilo verip, bu yaz 2 kilo aldım. 79 ile tekrar başladım, henüz tartıl demediğiniz için tartılmadım, ama giysilerimden anlıyorum ki 75 dolaylarındayım.

101 dedi ki...

Bu sene herkesi önceden aradım ve bayramda kimse ile bir araya gelemeyeceğimi, çünkü kalanları vermek için sıkı yönetime girdiğimi söyledim. Ne burun kıvıranlara kulak astım, ne de kendilerince ayıplayanlara.

dışarıda olduğum anlarda da yemem gerekenleri buldum mutlaka. bir gün ara öğünümü marketten bir ufak yoğurt bir meyva alarak hallettim, bir gün starbucks'a girip bir dilim kek alıp beşte birini yiyerek.

Her şey kararlı olmakta, geçirdiğim dış gebelik operasyonu olmasa muhtemelen o 2 kilo da gelmeyecekti yaz sonunda. aman nasılsa ekledim demeden durmak lazım. Eşim her gece mutlaka ızgara et yiyenlerden olduğu için, tencere yemeklerimi kendime gmre hazırlıyorum. Ona hazırladıklarımı da o evde iken yapıp, tuzu vs için tatmak gerekirse ona tattırıyorum. Gereksiz 2 kalori bile almak istemiyorum. Avrupa yakasında çalışıp, asya yakasında oturuyorum. Her akşam spor salonuna girmem 8i geçiyor. akşam yemeğimi ofisten çıkmadan yiyorum, yanımda taşıyorum. 70 liraya ucuz bir mikrodalga aldım koydum ofise, ısıtma problemim olmasın diye. Yemeğe zamanında harcadığım paralara kıyas ile hiç acımadım, hiç kafama takmadım aman patrona kıyak mı yapıyorum diye.

istemek....
çok istemek....
ne olursa olsun yolda kalmak.
etrafa ayıpları değil, kendi sağlığımızı düşünmek.

Ne eve geç gelmek sorun, ne de vakit. Sabah 6da başlıyor günüm, eve girişim 11. Yakınmıyorum, bu yatırım kendime; eve ait sorumluluğumu paylaşabilirim. ama kimse benim için yürüyemez, spor yapamaz. Ben ayarlayabildiğim için 6 gün yapıyorum, çocuğum olsa en fazla 3 gün yapabilirdim belki. ama yapmaktan kaçmazdım.
Sizlerde kaçmayın lütfen, siz istedikten sonra her şey çözülür.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Mehtap'cım ben yetişemedim galiba ama kendimle ilgili sormak istediğim sorularım vardı, sana nasıl ulaşabilirim?
Verdiğin diyeti kendi gayretimle yapacağım artık.
Bu arada listede yumurtayı haftada 2 gün diye okuyunca çok utandım çünkü ben bu hafta her sabah kahvaltıda yumurta yedim:( Neden ama? Oğluma örnek olsun, yumurta sevsin diye.
Neyse zararın neresinden dönsem kâr tabii.
Diyet listesinin çok seçenekli olması hoşuma gitti.Hemen çıktı aldım ve başlayacağım.
Sana sormak istediklerimi de sorarsam her şey daha iyi olacak sanırım.
Katkıların için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Mahtap Hanım merhaba,
Bayram tatili için ailemizin yanına Ankara'ya geldik. Yaptığı güzel yemeklerin tadına bakmıyorum diye eşimin annesini mutsuz ettiğimin farkındayım ama bu sefer kendime vermiş olduğum sözde durduğum için içim öyle rahat ki...
Tüm tavsiyeler ve cevaplar için çok teşekkürler.
Sevgiler,
DeryaK

Esma Kütükcü dedi ki...

Bu bayram herkese sağlık sıhhat ve mutluluk getirsin.Buradaki amaca hizmet eden, başta MEHTAP hanım olmak üzere tüm arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
Hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

merhaba bugün 7. günüm ve ben dediklerinize harfiyen uymaya çalışıyorum kaçamaklarım olmadı tartılmakda aklıma bile gelmiyor sonuçta nekadar fazla şeyler yediğimi gördüm sayenizde listelerdeki seçeneklerden ne varsa mutfağımda onu yiyorum şimdiye kadar açlık çekmedim teşekkürler
NİLGÜN

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım.ne yazık ki kayıt olamadım.ablam kayıt olmuş(annebal).onunla yardımlaşacağım.size bir sorum olacak 5.5 ay önce doğum yaptım.bebeğimi emziriyorum.acaba dediklerinizi uygulayabir miyim?emzirme sürecinde...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Neseli Gunler, onemli olan hazir hissetmek ve kararli olarak baslamak... Ben burdayim, bekliyorum sizinle beraber 24 kasimi

Esma, iste bundan soz ediyorum... Biraz dayanacaksiniz, ondan sonra her bayramda dilediginizi yiyecek, miktarlara dikkat edecek ama yaninizda hic terazi filan tasimayacaksiniz... Yeterki simdi kararli olun, dayanin...

Estergon yesil, once biraz sakinlesin ve kendinize daha objektif bakmaya calisin. Hic te oyle buyuk bir sorun varmis gibi durmuyor..

HGA, onemli olan karaliligi elden birakmamaiz

Tultul guzel dileklere tum kalbimle tesekkur ederim, sakin bu heyecaninizi kaybetmeyin...

Tijen, soylediklerin bilimsel gerceklere dayanan seyler.. Destegini hep bekliyorum...

Elifhuma, eninde sonunda vermeye baslayacaksiniz, cunku onemli olan dogru beslenmekte israr etmek...

Derya, corbalardan filan yersiniz olculere dikkat ederek nasilsa ama ne olur dikkat edin, kayinvalidenize benim tarafimdan da iyi bayramlar dileyin, kusura bakmasin bu seferlik...

Tesekkurler Esma ve Nilgun, lutfen bu kararlilik devam etsin...

Adsiz, emzirme cok ozel bir donemdir, hem kendi sagliginiza hem bebeginkine dikkat etmeniz gerekir. Bu beslenme modeli dengeli ve cesitlidir, ama siz sutun kalitesini, bebege gaz yapacak besinlerden uzakta durmayi filan da dikkate almalisiniz. Onun icin ya bir doktora ya ana cocuk sagligi merkezine bas vurun lutfen. Biz nasilsa burdayiz...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Zeytin, "kendi sayenizde" yapacaksiniz, ben sadece bildiklerimi aktariyorum, uygulayacak olan sizsiniz...

101, katkilariniz icin cok tesekkur ederim, hem oykunuz cok guzel, hem yazdiklariniz cok ogretici... Bazen yapmamak icin arayip buldugumuz bahanelerin kendisi bizi agirlastiriyor. Aldiginiz ve alacaginiz sonuclar icin kutlarim...

101 dedi ki...

sizin kadar güzel bir yol gösterici varken yapmamak mümkün değil

öğrettiklerinizin hayatımdaki yeri için size ne kadar teşekkür etsem az.
38'de kilo vermek eskisi gibi kolay değili ağzıma bile alamıyorum :)
bahanelerimi tükettiniz siz...

Eya dedi ki...

Canim Mehtapcigim....bize verdigin bilgi ve destekten dolayi o kadar minnetarim ki...bu sekilde hitap etmeyi uygun gördüm.

Bende kayit oldum zamanini gecirmeden ama gecikmeli olarak baslayacagim yarin.Umarim bir sakincasi yoktur...

Gecen yil yine 1 hafta gecikmeli baslamistim ve 1,5 ayda 8 kilo verdim.Öyle bir verdim ki ben kendim bileanlamadim nasil kilo verdigimi,resmen akip gitti üzerimden fazlaliklar.Elimden olmayan saglik sebeplerinden dolayi devam edemedim. Bu programin ve en önemlisi senin desteginin nasil bir sonuca ulastigini biliyorum o yüzden hemen zarin programa basliyorum...

Sana sonsuz tesekkürlerimi gönderiyorum

zehra

Eya dedi ki...

Canim Mehtapcigim....bize verdigin bilgi ve destekten dolayi o kadar minnetarim ki...bu sekilde hitap etmeyi uygun gördüm.

Bende kayit oldum zamanini gecirmeden ama gecikmeli olarak baslayacagim yarin.Umarim bir sakincasi yoktur...

Gecen yil yine 1 hafta gecikmeli baslamistim ve 1,5 ayda 8 kilo verdim.Öyle bir verdim ki ben kendim bileanlamadim nasil kilo verdigimi,resmen akip gitti üzerimden fazlaliklar.Elimden olmayan saglik sebeplerinden dolayi devam edemedim. Bu programin ve en önemlisi senin desteginin nasil bir sonuca ulastigini biliyorum o yüzden hemen zarin programa basliyorum...

Sana sonsuz tesekkürlerimi gönderiyorum

zehra

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Hosgeldiniz Eya, umarim bu sefer arzu ettiginiz sonuca ulasirsiniz

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba
bende kayıt yaptırmadan programı uygulayacaklardanım.
Umarım başarılı olacağım ki metabolizma çayınız dahi bende çok fark yatarıyor.Çünkü dönem dönem bu kürü uyguluyorum.
Fakat benim sorunum regl dönemlerinde açılan iştahım ve tatlı krizlerim.Ayrıca vücudumun da çokça su toplaması.Bunun için bir önerin var mı Mehtap!?
2 yaşında bir oğlum var sezeryan ile doğum yapmış olduğumdan göbeğim bir miktar daha var.En zoru sanırım iri kemikli olduğumdan ne kadar incelirsem inceleyim hala yine ''balık eti'' formundan görünmem.
Sevgiler,

Mine

Ankara
Yaş 33Boy:1.66
Kilo 75
Bim: 28
Bilgisayar Mühendisi

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım, bu sefer sınıfa katılmak için çok istekliydim ama izin dönemime denk geldi kaçırdım. Olsun bende dışardan takip edeceğim aynen geçen seferki gibi ve kilo vereceğim inşallah. Geçen sefer 9 kilo verdim çok büyük katkılarınızla çok teşekkür ederim. Fakat malesef can sıkıntısı nedeniyle son zamanlarda gene çok değil aşırı yemeye başladım. Kendi inadıma yiyorum:( Ama bir son vermenin zamanı geldi sizi takip edeceğim ve sevindirici haberleri sizinle paylaşacağım. Sınıfınızda madden yokum ama manen burdayım ve hep duacınızım, Allah razı olsun.
IŞIL

cennetyıldızı dedi ki...

merhabalar mehtap hanım bende gecen seferki sınıfı kacırmıştım ama bu kez bende varım ama yinede sayenizde 7 kilo verdim 5 aydır tık yok daha veremiyorum yine sizle başaracağım 10 kilom daha var hepimize kolay gelsin

Efsun dedi ki...

Mehtap su anda saat 11:07 ve 1,5 lt lik suyumun bitmesine 1 bardak var:) Önceleri ölsem bu kadar su icmezdim, icemezdim...Sadece tartilmadigimi ama icimdeki hafifligi hissettigimi paylasmak istedim, tesekkürler:)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kurban Bayramı'nın İslam'a ve insanlığa barış, sevgi, hoşgörü getirmesini diliyor, sizin ve ailenizin bayramını kutluyorum. Sevgilerimle...

oyuncu dedi ki...

Herkese selamlar,

Yarından itibaren hep beraber özel bayram yiyeceklerine karşı mücadele edeceğiz.Biliyorum ki hem kendimize hem de Mehtap'a söz vermiş durumdayız.
24 Kasım'da tartılınca kaybedettiğimizi gördüğümüz kilolar baklava yemişiz etkisi yapacak eminim ki.

İyi bayramlar olsun.
nc

suspect dedi ki...

Bilgisayarım bozuk ve bu yazıyı okuyamayacak kadar kısa bir süre için netteyim(misafirlikte). Sanırım yni bişiiler başlamış ve ben kaçırdım :( Bilgisayarım düzelir düzelmez misafir katılımcı ola bilir myim dışarıdan? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bence tüm problemimiz hareketsizlik gibi geliyor ,tatil günlerinde kisin sicacik evimizde oturalim , yazin güneste disari cikmayalim gibi .almanlar özellikle hafta sonlari kücügünden büyügüne ,kar kis demeden ya bisikletle yada bol bol yürürler .keske bizimde böyle aliskanliklarimiz olsa .kücücük bebeklerini bile bisiklete takilan pusetlerine bindirip yolda sokakta nehir kenarlarinda hep görürüz . bende buna deginmek istemistim ...4 yasinda minik bir kizim var krese götürüp getiriyorum ,giderken arabayla götürüyorum ama dönüste artik yürüyerek dönüyoruz .menü secenekleriniz muhtesem hergün degisik sebzeler ve az yagli ,esimde dikkat ediyor bana bakarak 24 kasima kadar sanirim yeme düzenimiz sekillenmeye baslar ...cok tesekkürler emeginiz ve sabriniz icin . sanirim zamaninda sinifiniza kayit oldum . gurbet ellerde ailemizden uzaklarda nasil bir bayram olucaksa artik .sinifimizdaki tüm arkadaslarima ve size iyi bayramlar ZÜLEYHA BONN /GERMANY

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap
Sana vebütün arkadaşlara iyi bayramlar diliyorum .
Sevgiler Nayloş

Unknown dedi ki...

merhaba
iyi bayramlar dilemek istedim hep birlikte huzur ve sağlık içinde nice bayramlara inşallah...
Bayramla alakalı yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum yazacaksınız değil mi ayrıca Türkiyeye dönmeyi düşünüyor musunuz yazdıkllarınızdan olsa gerek sizi romaya ait hissedemiyorum heran çıkıp gelecek gibisiniz(umarım)SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

mrb mehtap hanim süper bi blog yapmisiniz.burayi bi tesadüf buldum ve begendim,benimde kilolarimla sorunum var insallah sizleri akip eder biran once kurtulurum.bayraminiz mübarek olsun

Terazi dedi ki...

sevgili mehtap
ben özel bir durumdan dolayı 5 gün geriden takip editorum sınıfı ama inanki çok iyiyim :)) neşemin ,kararlılığımın ve kendime güvenmemin sebebi sensin
bayramdada kimseler anlamadan devam edeceğim ( kuru kayısı ve fındıklar bayram çantamda )iyiki varsın
senin ve ailenin bayramını kutluyor istanbuldaki bayram sevincini romaya yolluyorum

çakmadeli dedi ki...

iyi bayramlarrrr:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Hayatımda ilk defa kurban bayramının ilk günü eşim kurban kesimi için gidince bende sabah 7.30da yürüyüşe çıktım inanır mısınız:)
Ve bunu sadece Mehtap hanım siz başardınız!Sana olan garip sorumluluğum ve inancım,beni ve bizi motive etmen sayesinde ilk kez kurban bayramında kilo almadan geçiriyorum.Kendime ne 10 puanlar verdim bi bilsen:)(kavurma baklava çikolata börek vb)
Alah senden razı olsun,seni çoooook seviyorum
İNCİR (ve KIZI)

Adsız dedi ki...

ailenizle ve sevdiklerinizle gönlünüzce bir bayram geçirmeniz dileklerimle sevgiler
NİLGÜN

Adsız dedi ki...

sağlıklı,mutlu bayramlar diliyorum,yaşamınızdan bayram sevinçleri eksik olmasın...

HGA

müzmin diyetçi dedi ki...

iyi bayramlar mehtap hanım...ben bayramın 1. günü raporunu vereyim istedim..bizim akrabalar biraz kalabalıkça..ikram edilen 10 dilim baklava,6dililm börek,10adet çikolata,12adet yaprak sarma yı geri çevirdim..ısrarlara karşı bahanem ilaç kullanıyorum midem çok kötü oldu...üstelik evde büyük bir tepsi baklava yaptım tadına bile bakmadım..nasıl olmuş diye çocuklarıma sordum..börek ,yaprak sarma ve kurabiye evde de var...ikram için yaptım...şimdi yediğimi söylüyorum...1.2. gün kahvaltıda 1er dilim börek ve çay...24 kasımı iple çekiyorum..herkes inceldiğimi farketmeye başladı...kucak dolusu sevgiler..

Esma Kütükcü dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım
burada internetim yoktu küçük bir yer.Kafe buldum başka çocuklar oyun oynuyor ben yeni yorumları okudum.Hiç kaçak yok.1 adet çikolata bile yemedim.Büyük bir inançla devam ediyorm.
Size ve Ankara'daki çocuklarıma
Sevgiler:)
Esma

Eya dedi ki...

Sevgili Mehtapcigim...sevgili arkadaslar...ben kayit oldum ama geriden takip edenlerdenim. Bugünm ilk günüm, aciiim :)))) ama azimliyim. Bu aksamki bayram ziyaretinde su ve sütlü kahve var listemde.Diger herseye cok tokum deyip geri cevirecegim.3 günü atlatayim güzel tavuklu sandovicler, salatalar yiyecegim...bakalim neler olacak...sevgiler ve hepinize iyi bayramlaaaaar ...

zehra

Elifhüma dedi ki...

merhaba Mehtap. Ben de fırsat bulduğum ilk dakikada sana ilk iki günümün raporunu vereyim; sabah kahvaltılarında birinci gün bir dilim börek ve çay ikinci gün klasik kahvaltı yaptım. öğle yemeklerimi çorba muhakkak ve tavsiye menün üzere yiyip diyet yaptığımı kimseye söylemiyorum. ara öğünlerimi kesinlikle atlamıyorum ama saatte çok fazla değişti, kaydı bu sebeple iki akşam öğünümü de meyve ve bir bardak süt ile geçirdim, sofra davetlerini midem rahatsız bahaneleriyle reddettim. ama oğluma yedirirken baklavanın tadına baktım :-)şimdilik bu kadar. Herkese sevgiler...

Adsız dedi ki...

herkese önce merhaba sonra iyi bayramlar sonra kolay gelsin :)
bayramın 2.günü gecesi bu iki günde ikram edilen bisürü baklavadan hiç yemedim 2 adet çikolata yedim bu arada kocam ilk günü kurban kestirmeye gittiğinde ben kızımla sabahın köründe ebru şallı ile plates yapıyordum :) yürüyüş yapamıyorum ama akşamları 25-30 dk hızlı hızlı bisiklete biniyorum belki işe yarar ...benim de inceldiğimi farkedenler oldu ama en önemlisi evlendiğimden beri aldığım 55 kg dan 71 e çıktığım için son 4-5 aydır olmayan alyansımı takabiliyorum artık :)
sevgiler

101 dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba,
Genellikle pms dönemlerinde tatlı krizi adettendir ama, benim 1-2 aydır derdim değişti.
Müthiş bir karbonhidrat isteğinde vucudum. Makarna olsun, ekmek, poğaça...
Vucut neden karbonhidrat için böyle delirir? Her öğün 1 dilim ekmeğim var, kıtlıktan istiyor diyemiyorum.
Spordan çıktıktan sonra hele 2 gündür ciddi bir savaş oldu ekmeklere saldırmamak.

101 dedi ki...

dalgınlıkla soruyu buraya yazmışım
sora sora bagadata geçirdim soruyu hemen fark edip

Esma Küyükcü dedi ki...

SEVGLİ MEHTAP HANIM,
İZMİR İN MANDALİNALARI İLE ÜNLÜ KÜÇÜK BİR DENİZ KÖYÜNDEYİM ŞU AN.MANDALINALAR AĞAÇLARDAN YERLERE KADAR UZANMIŞLAR.YEŞİL VE TURUNCUNUN HER TONU VAR.ÇOK GÜZELLER.ÖNCEDEN OLSA HER AĞAÇTAN BİR MANDALİNA ALIRDIM AMA ŞİMDİ SABAH ARA ÖĞÜNÜNÜ BEKLİYORUM.:)
BU ARADA BALIK MİKTARINI NE ARADA TUTMALIYIM BİLEMİYORUM.200 GR MI?
300 GR MI?
BİZLERE SAĞLADIĞIN HER ŞEY İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER SİZE. BEN DE SİZİ ÇOK SEVİYORUM:)ANKARA'DAKİ ÇOCUKLARIMA DA SEVGİLER:)
SAĞLIK VE SEVGİYLE KÖYÜN KAFESİNDEN.....

rebarcan dedi ki...

Merhaba,

Kaydolup kaydolmadığıma bile bakamadan,başlayamadan acil bir hastalık haberi ile başka bir şehre gittim.Dün döndüm,akşam neler yapmam gerektiğini okudum.Bugün başladım.Bu sefer başarmak istiyorum.3 gün sonra vazgeçmek istemiyorum.Lütfen bana destek olun.Motivasyona çok ihtiyacım var.

müzmin diyetçi dedi ki...

merhabalar...bayramın ikinci günü misafirim olduğu halde diyet dahilinde yedim...3.gün yani bu gün yine ikramları midem rahatsız diye geri çevirdim...sürekli diyetli olduğum için ısrarlar çok oluyor ama ...ben bugünü de başardım..nerdeyse ilk gün kü kadar baklava ,börek, dolma çikolatayı geri çevirdim..mutluyum,mutluyum....nuriye

Adsız dedi ki...

sevgili mehtap hanim bayraminizi kutluyorum ,ve diger arkadaslarinda bayrami kutlu olsun.. bayram aslinda zorlu bir sinavdi hepimiz icin,bahane uydurmaktan yorgun düstüm ama pisman degilim:))isin tuhafi uydurdugum bahanelere bir süre sonra kendimde inanmis olmak,neyse herkese kolay gelsin,inceldimmi bilemiyorum sanki pantolonum biraz bol,yinede devam,hersey icin tskler..
aysegül..

Eya dedi ki...

Sevgili Rebarcan....sakin vazgecme. Bende ayni dertten muzdarip biriyim. 3.gün birakanlardanim. Bak bugün 3. günüm ve inan kendimi cok hafiflemis hissediyorum. Evet ilk 3 gün cok yiyenler icin zor geciyor. Dün gece ac uyudum resmen ama yarindan sonra mis gibi mercimek corbasina seviniyorum, tavuk izgaraya seviniyorum...bunlar listeye ekleniyor... ve hic ac kalmadan zayiflayacagiz. Yol göstericimiz Mehtap´i cok mutlu edecegiz.Sonucta aciz degil akilli kadinlariz. Niye basarmayalim????

Mehtapcigim...kusura bakma haddime düsmeden arkadasima bir yorum yaptim.:)))))

Zehra

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ MEHTAP,çocukluğumun kötü bayram anılarını üzerimden atamadığım bir bayramı daha geride bırakıyoruz.Ben her sene olduğu gibi yine mutsuzdum,acısını malesef yiyeceklerden çıkarttım.Çok üzgün ve mahcubum.Yaklaşık 3 saattir eski yazılarını içime sindirerek okuyorum. Kararlı bir şekilse yarın başlıyorum.Ne olur bana kızma ve beni diskalifiye etme.10 gün geriden takip edeyim .LÜTFEN CEVAP VER YOKSA ÇOK ÜZÜLECEĞİM.Mdhcubiyetim ve suçluluk duygum yetiyor zaten.SEVGİLER KOCA YÜREKLİM....TÜLTÜL

gülsüm dedi ki...

Merhaba Mehtap Hn. Ben, 'zayıflamaya bende varım' ilk sınıfından Gülsüm. Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım. Bu yaz başka bir şehre taşınma nedeniyle,yazılarınızı aralıklı zamanlarda okuyabildim. Bu arada bayram tatili nedeniyle uzun bir aradan sonra bu gün siteyi açtığımda geç kaldığımı gördüm ama olsun dedim. Ben yine sizi 10 gün geriden de olsa takip edeceğım.
Ben geçen sene 14 kilo verdim, 78 kg.dan 64 kg. indim ama daha verecek 5-6 kg. olduğu halde taşınma ve yerleşme telaşı içerisinde beslenmeme dikkat edemedim. Bu arada 2 kg. kadar kilo aldım. şu an 66 kg.mım boyum 1.66 cm, yaşım 54 halen bir kamu kurumunda çalışıyorum.Sadece bu gün yarın değil, bir ömür boyu takipçiniz olduğumu söylemeliyim. Yazılarınızı büyük bir zevkle okuyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
sevgilerimle
Gülsüm

gülsüm dedi ki...

Bu arada BKİ. mi yazmayı unutmuşum.
BKİ.24
İnşallah yarın sabah (20 Kasım) bende yeniden düzenli yemeye başlıyorum.
Tüm arkadaşlara şimdiden kolay gelsin. Biliyorum başaracağız. kararlıyız ve hepimiz başaracağız. Çünkü bizi motive eden Mehtap gibi bir hocamız olduktan sonra başarılı olmamak mümkün değil.
Gülsüm

Adsız dedi ki...

İkinci haftayı bitirmemize az kaldı. Ve ben çok net hissediyorum kilo verebildiğimi. Her gören daha da zayıflamışsın diyor. Her gün düzenli spora devam.Kaçamak yapmaya gelince. dün tüm gün dışarıdaydım. O nedenle dışarıda yemek yemek zorunda kaldım. Sabah ve ilk ara öğünüme sadık kaldım. Sinemada 2 avuç patlamış mısır yedim :) Filmden çıkışta öğle yemeği saatim gelmişti. Ve sadece 1 dilim fırında pişmiş tavuk yedim yanında içecek olmadan, kepek ekmeği ile. Eve döndüğümde 2.ara öğünümü yaptım. Ardından akşam yemeği. Akşam yemeğinden sonra eşimin alıpta gözümün taaaa önüne koyduğu muz yüzünden saat 19:30 da bir tane muz yedim :) Fakat öğlen yemeğini tavukla geçiştirdiğimden midir muzun üzerine 4 adet de diyet bisküvi yedim. Fakat hiiiiiç vicdan azabı hissetmedim. Onun yerine bugün sabah bol salatalık,domates,5 zeytin,1 dilim esmer ekmek yedim. ara öğünde elma ve yoğurt. Amaaaa! Dün akşamki muzu ve öğlen yediğim 2 avuç mısırı telafi için öğlen ve akşam yemeğinde sadece Mehtap' ın meşhur yeşil çorbasını içtim. Ve o çorbanın ne kadar doyurucu olduğuna inanamadım. Brüksel lahanası, pırasa, 2 adet soğan ve brokoli den oluşan çorbam gayet de lezzetliydi. Bu çorbayı içtikten 1,5 saat sonra yüzmeye gittim ve nasıl bir enerji verdiğine inanamadım. Hele çorbanın içindeki liflerin çokluğu beni çok şaşırttı. Sanırım bu yüzden çok tok tutuyor. Yani dün akşamki kaçamaklarım için vicdan azabı çekmek yerine bugünü sadece yeşil çorba, 2 saat tempolu yüzme, ara öğünler ve sade bir kahvaltıyla bitirdim. Vicdan azabı çekince mücadeleyi bırakma riski çok yüksek. O yüzden ertesi gün beslenme şeklimize aynen devam etmek gerek! Teşekkürler sevgili Mehtap! :)

esmanazan dedi ki...

NE KADAR KATLANABİLİRİM KENDİME SENSİZ
Nerelerdesiniz hergün enaz üç kere bakıyorum sitenize belki bir merhaba demiştir diye ama yoksun...
iyi olduğunuzu bilmek kafi selam vermesenizde

ozz dedi ki...

ne oldu nasıl oldu bilmiyorum.
hicbir bahanenin arkasina siginamam.
10 gunu problemsiz atlatip 11. gunde on gunun acisini birkac saat icinde cikamanin, uzerine deliler gibi mutsuz olup kendini uykuya vermenin, yetmezmis gibi saatlerce mide agrisi cekmemin ne gibi bir aciklamasi olabilir bilmiyorum. acliktan degil. kararsizliktan degil. bayramdan degil... yalnizca ve yalnizca "hayir" diyemeyip attigim elimi geri cekememekten!! cok kizginim kendime.
ama yine de vazgecmeyecegim!! burdayim! 10 gunluk emegimi bir cirpida silmis olmama ragmen vazgecmeyecegim!!

imza: sucluluk duygum :(((

Terazi dedi ki...

sevgili MEHTAP
bayramı bitirip sağ salim evime döndüm
Hemde çok iyi döndüm ,ara öğünlerimi tam ve zamanında yedim hiç kaçamak yapmadım ama ana öğünlerimden kaçırdıklarım oldu (bayram ziyaretlerinin yoğunluğunu tahmin edersin )kaçırdığım öğünlerin acısını bir sonraki öğünde çıkarmadım gayet sakin ve kontrollü yemek yedim tartıya çıkma isteği bizim gibi kilolu insanlarda bir takıntı sanırım onuda iki bardak suyu üst üste içip şimdi tartılsam yanlış gösterir moralim bozulur deyip kendimi böyle frenledim
(tatile gitmeden son yazılarının çıktısını alıp önemli yerlerin ve motive edici cümlelerin altını çizmiştim ne zaman boş kalsam o kağıtlara şöyle bir göz attım ve bunun da çok faydasını gördüm sanırım )sınıfındaki terazinin hal ve gidişatını bil istedim SEVGİLER

Elifin Terazisi dedi ki...

Merhaba, bayramı fire vermeden atlattım hamdolsun.
İkramları geri çevirdim.
Bayram ikramlığı için yaptığım, 2 tepsi tereyağlı baklavanın, 1 tencere zeytinyağlı yaprak sarmasının, 3 tepsi el açması patatesli böreğin tadına bile bakmadım. Sadece susamlı incir lokmasından günde 1 tane yedim. Onda da yağ ve şeker yok, ara öğün olarak yedim, ohh mutluyum:)
Teşekkürler:)

müzmin diyetçi dedi ki...

merhaba mehtap hanım...bayram bitti ve bu gün akraba düğünü vardı yemekli...ben gururla söylüyorum ki bayramın 1.2. günleri yediğim 1er dilim börekten başka baklava,börek,dolma,şeker.çikolata,makarna,pilav,patates,reçel,marmelat ve asitli içeceklerden yemedim ve de içmedim..zannediyorum ki(tartılmadım)hayatımda ilk defa bu bayram kilo verdim....sevgi ve saygılarımı sunuyorum..nuriye

Adsız dedi ki...

bayramıda geçirdim hayırlısıyla listeme sadık kaldım bir dilim dahi baklava yemedim bir tane bile sarma almadım ağzıma iki kere yaş pasta yaptığım halde ikisinden de bir dilim dahi yemedim bayramda ki zayiat sadece bir buçuk dilim börek bir dilimini sabah ara öğününde yedim suçluluk duyarak o gün ekmek yemedim ertesi gün bir sigara böreğinin yarısını ikindi ara öğününde yedim suyumu içmeye devam ediyorum ama bu birkaç gün içinde yürüyüş yapamadım
NİLGÜN

Adsız dedi ki...

of ya üzülmelimiyim sevinmeliyim acaba? demek tek sapıtan ben değilim bugün baklava yedim 3 adet bayılarak misafirlerime yaptığım bisküvili pastadan 2 adet z.yaprak sarma ve 4 adet çiğköfte :( biliyorum abarttım ama 1 saat sabah tempolu yürümüştüm öğlen sebze yemeğimi yemiştim ve arkasından 17.00 a kadar tüm bunları gövdeye indirdim eve geldim plates yaptım 40 dk 1 lt su içtim şimdide bisiklete binicem birdaha yememek için birdaha hata yapmamak için sanırım cezamı çekmem gerek tabi bu arada akşam yemeği yemeyeceğim söylememe gerek varmı bilmiyorum bi daha evde pasta falan yapmam bayram çikolatası isteyen varmı ben yemiyim diye verecek birilerini arıyorum da Mehtap istersen sana göndereyim sen çok zayıfsın nede olsa hımm olurmu :)

Adsız dedi ki...

merhaba,

bayramda düzenimi bozmama kararımı uyguladım,çok mutluyum:)
yemekler,pastalar,baklavalar gözümün önündeydi,her ikramı geri çevirdim...
çantamda ara öğünlerle dolaştım...
misafirlerimi tantuni lokantasına oturtup,balık lokantasına(misafirler balık yemek istemedi)gidecek kadar ciddiye aldım kuralları...
günlük yürüyüşlere devam ettim,misafirleri de yürüttüm:))

birkaç kişiden 'zayıflamışsın'sözünü duydum bile:))
ve kemerimi bir delik ileriye aldımmmmm:))

teşekkürler,teşekkürler:))

HGA...

Adsız dedi ki...

merhabalar..
bende bayrami kacamaksiz gecirdim.. cok mutlu hissediyorum kendimi. bu isi basaracagima simdi dahada inaniyorum. bayrama baklavalara cikolatalara böreklere misafirlere herseye ragmen ben kacamak yapmadiysam, bundan sonra bir kacamak yapmam cok abes olacagindannnnn bende kacamak falan yapmiyacagim allahin izniyle.. tesekkürler mehtap hanim vaktinize,sabriniza,icinizdeki insan sevgisine..
Beyhan

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Mine, regl donemindeki tatli krizleri ile ilgili bir yazi yazacagim yakinda… Siz simdi daha cok cocugunuza odaklanin ve vucudunuza eski gunlerine donmesi icin zaman taniyin.
Isil, emeklerinize yazik etmeyin… Hicbir seyin acisini yiyerek cikartamazsiniz
Cennet Yildizi, duraklamalar, yavaslamalar olabilir, hareketinizi artirin, cesaretinizi kirmayin sakin
Efsun, sizin icin yeni olan hersey palasi bizlerle, mutlaka birilerinin isine yarar…
Oyuncu, mucadele besinlere karsi degil, aliskanliklarimiza karsi veriliyor aslinda… Sonucta herseyden yiyip, kilonuzu contro edebileceginiz bir beslenme duzenine kavusmak amacimiz…

Suspect, biz burdayiz ama ben sonra sizi yine Cafe Fernando’nun cikolatali keklerinin yaninda bulmayayim da…

Zuleyha, cok haklisiniz diyecegim sadece, ama bilmek yetmiyor uygulamak gerekiyor…

Nazan, ben cok Turk’um… Yuregim oyle carpiyor ama simili yasantim, evim, ailem burada…

Terazi, bu heyecaninizi yitirmemeyi basarirsaniz, bui is oldu demektir… Bunu bu gunlerde yazdiginiz herseye dayanarak soyluyorum… Basaracaksiniz…

Incir ve kizi, harikasiniz… Bu bayrami bir milat olarak hatirlayacaksiniz ve anlatacaksiniz…

Muzmin diyetci, gelin bu ismi degistirelim… Cunku artik muzminlikten kurtulacaksiniz bence… Hayatinizda boyle bir stress olmayacak, hicbirseyi geri cevirmeyeceksiniz ama oyle 77 kilolarda da gezinmeyeceksiniz… Kendinize inanin ve umut veren bir isim secin…

Esma, sonucta gecirdiginiz degisime kendiniz de sasacaksiniz, ve o kadar seyi nasil yiyordum diye soracaksiniz…

Elifhüma, nasil gidiyor?
banu, yuzukler, camasirlar, ayakkabilar hersey degisecek, yenilenecek… Siz hazir olun yeterki… Bu arada kiziniz kac yasinda?

101, karbonhidratlar bizi mutlu ederler, sonucta sekere donusurler, ayrica biz ekmegi, boregi, patatesi seven bir kulturden geliyoruz…

Esma, ortalama bir balik porsiyonu 200-250 gramdir, orta boy bir cupra yani
Rebarcan , hepimiz burdayiz… Umarim hastaniz iyidir… Moralinizi bozmayin, hicbirsey ortadan kaybolmuyor…

Aysegul, herkesle birlikte herseyi yiyeceginiz gunler gelecek, sirrinizi soracaklar, cok kolay diyeceksiniz…
Zehra, yardimina tesekkurler

Tultul, ben sadece kimlerin katildigini bilmek icin kayit aldim. Siz hicbirseyi benim icin yapmiyorsunuz… Kendiniz icin yapiyorsunuz… Siz kendinizi diskalifiye etmeyin… Hicbir aci, cok cikolata yiyince tatliya donusmuyor, kendinize “ozurler” bulmayin,

Gülsüm , yeniden merhaba, ilk iki yil cok onemlidir, kiloda alip vermeler olabilir… Onemli olan moralinizi bozmadan, duzenli beslenme aliskanliginizi korumaya calismak olmali
Maviye Yolculuk , bu kadar bilincliyken kendinizle ilgili olumlu degisiklikler yapamazsaniz cok sasiririm…
esmanazan, sadece sizi kendi halinize birakiyorum.

ozz, sucluluk duymayin ama tekrar yapmayin, bak 10 gun bile dayanamadim, butun bir hayat boyunca hic dayanamam dersiniz ve yersiniz… Ama siz normal kilolu bir bireysiniz degil mi?

Terazi, Elif’in terazisi ayni kisiler mi?

Nilgun, sucluluk duymanin, iyi gidiyor…
banu , aksam yemegi yememeniz cozum degil, ustelik sabaha cok acikmis uyanip yine baska fazlaliklar yersiniz… Onemli olan yediklerinizin cinsi ve sayisi degil, 3 baklava, iki dolma, herneyse… Onemli olan kendinize soz gecirememeniz…


Hga ve Beyhan iste budur… Harikasiniz…

Elifin Terazisi dedi ki...

Mehtap Hanım, Terazi ve Elifin Terazisi farklı kişileriz, teşekkürler:)

ozz dedi ki...

Yeniden merhaba,

Benim ideal kilom 51-53 civari. 31 yasindayim ve gecen yila kadar 54'u hic gecmemistim. ne zaman ki, o 3 kilodan kurtulmak istedim uzerine aldikca aldim. degisen zamanlarda alip verdigim 2-3 kilo sorun degil de iki ay gibi bi surede 10 kilonun uzerinde aldim. gorunurde normal kilolu bi bireyim ancak psikolojim icin ayni seyi soyleyemiyorum :) insanin kendi kendini cezalandirmasidan daha buyuk bi ceza yokmus gercekten. su son iki ayim kendimi aclikla ya da yemekle cezalandirmakla gecti/geciyor (gecmeyecek!). durdurmak istiyorum cunku yedigimden de yemedigimden de tad alamiyorum. o yuzden blog vasitasiyla yuruttugunuz sey cok kiymetli, hepimiz icin. Uygulamak bizim elimizde ve gercekten bunu kimse icin degil kendimiz icin yapiyoruz.

cok sevgiler,
oz.

Terazi dedi ki...

sevgili Mehtap
elifin terazisi ve ben aynı kişiler değiliz
ben sizin aklınızda kalsın diye beni unutmayın diye bu ismi seçtim
(yanılmıyorsam kızkardeşiniz ve eşiniz terazi burcu )bir terazi de sınıfınızda olsun istedim:))
yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim ...nasıl iyi geldi o cümleler tahmin edemezsiniz ...

Zehra Özdemir Memiş dedi ki...

Merhabalar Mehtap hn, İlk defa bir dokuz günlük tatil artık bitsin dedim. Çünkü iş hayatında daha düzenli yiyorum, ama evde ve birde bayramdaysanız çok zor. Bildiğiniz gibi insanımız çok misafirperver ve yemeyince gönül koyuyor, sizinde dediğiniz gibi bir dilimde olsa baklava yemedim gerisi gelmesin diye ama bu son iki gündür tatlı çekmeye başladı canım adet günüme 10 gün var,arada organik kuru kayısı atım ağzıma. Bayramda her tek yapamadığım yürüyüş ve çok su içmek oldu çünkü devamlı aile ziyaretlerindeydik, çok fazla su içince çok tuvalet ihtiyacı hissediyorum.Neyse iş başlıyor daha düzenli ve sıkı takip edeceğim. İşde 11,30 da ara öğün yaptıktan sonra 12 de 1 saat yürüyorum, gelince öğlen yemeğimi yiyorum. Umarım doğrudur, unutmadan geçmiş bayramınız kutlu olsun... Sevgiler....Zehra Memiş

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,yorumunuz bana şefkat tokadı gibi geldi.Evet bahanelerin arkasına saklanmamamız gerekiyor.Olan oldu önemli olan ders çıkarmak.Okurkan çok yaralansamda iyi geldi,gerçeklerle yüzleştim. İki gündür iyi gidiyorum epey artı puanım oldu.Ben yinede 24 kasımda kilomu paylaşacagım. Belki kilo vermemiş olacagım ama otokontrol için yapacagım. SEVGİLER KOCA YÜREKLİM...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Ozz, son yillarda ideal kilo, estetik kilo, istenen kilo gibi kavramlar cikti. Saglikli kiloyu kimse konusmuyor nedense... Dogru beslenmeye baslarsaniz, dengeyi bulacaksiniz ve fazla oldugunu dusundugunuz kilolariniz gidecek.
Teraziler, aslinda elimde listeler var ve farkli kisiler oldugunuzu biliyordum ama yine de sorayim dedim, cok benzer seyler yazmistiniz. Ikiniz de iyiki varsiniz. Ben terazileri severim, onlarin da bazilari beni sever. Bizim evin tek terazisi ablamdir.

Tultul, cevabim biraz sert gozukuyor haklisiniz, niyetim asla sizi kirmak degildi... Sadece "taniyorum, biliyorum, cok karsilasiyorum" diyeyim... Guvenin kendinize, inanin, kararli olun lutfen...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Zeyno, keyfini sureceginiz bayramlar gelecek, hicbir seye hayir demeniz gerekmiyecek. Cok dogru bir sistem kurmussunuz, devam edin...

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım ve hepinize iyi bir gün diliyorum.
Mehtap Hanım'ın hazırladığı listeye göre beslenme programıma 01.11.2010 tarihinde başlamıştım.Kilom 82 idi. 21.11.2010 tarihinde tartıldım. Kilom 79.5 çıktı.Toplamda 2.5 kilo vermişim. Bayram süresince beslenme programımızın dışına hiç çıkmadım.
Yardımlarınız için size ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle,
Şehri Abay ( İzmir )

Adsız dedi ki...

Mehtap,
Kurban bayramı sonunda okuldaki herkes kilo almış,şişmiş bir halde döndüler ama ben kemerime iki delik açacak kadar fit görünerek döndüm(Her sabah eşim ve kızımla yürüyüş ardından masa tenisi oynadık çünkü) ve herkesi şaşırttım.Kızımda daha toleranslı bir yol izledim.Tüm 9 gün boyunca 2 dilim baklavayı ısırıp bırakıp tekrar canı istediğinde bi ısırık daha alacak şekilde tüketti,sarmada gözü kaldığında tabağına 4 tane koyup ekmek vermedim gibi.Kızım da eteği bol gelerek okuluna gitti.Sen zayıfladın mı,diyet mi yapıyorsun yoksa bu yaşta diye soranlara da"yooo ne diyeti,boyum uzamıştır kilomu çırpmışımdır belki"diye cevap vermiş:)

Aslında "neden kurban bayramının geçmesini beklemeden başladı ki Mehtap"diye önce sana sitem bile etmiştim ama iyi ki bayramdan evvel başlamışız yoksa "nasıl olsa diyete gireceğiz,şu bayramın iyice tadını çıkartayım "diye vereceğimiz kilolara +2 kilo eklemek an meselesiydi benim ve birçoğumuz için.

Demek ki
1-İnsan isteyince herşeyi yapabiliyormuş

2-Homini gırtlak yemeyince kimse gelip ye ye diye boğazımıza yapışmıyormuş

3-Evde kalıcı misafirler bile olsa sağlıklı yaşam düzenin istersen değişmeyebiliyormuş

4-Bir yola baş koyduysan herşeyi ona göre ayarlayabiliyormuşsun.Yürüyüşünü sabah erken kalkıp yapmak gibi

5-Çantana ana ve ara öğünleri koyup yemeğe,gezmeye de çıkılabiliyormuş.Yeter ki iste!

6-Aslında"hayır"deyip red ettiğin her tabak karşındakine kızgınlık yerine kararına duyduğun inanç ve istikrarın için hayranlık uyandırıyormuş

7-Dayanamayıp yediğin bir yiyecekle savaşırsan devamı geliyormuş.Önemli olan vicdan azabı duyup"bitti bu iş,buraya kadarmış işte,benden adam olmaz"demeden diğer öğünleri fazladan yediğine karşı ayarlamak ve dengelemeyi başarmakta varmış.

"hayatımda ilk defa kurban bayramında KURBAN BEN OLMADIM"Mehtap,seni seviyorum.

İncir ve Kızı