Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

8 Mayıs 2009 Cuma

VAZ GECMEK YOK..


















Merhaba,

Nasilsiniz?

Bazilarinizdan hic ses seda cikmiyor..
Ilk 15 gunun kayiplari arasinda misiniz yoksa sessiz ve derinden mi zayiflamaya karar verdiniz?

Ya da size ve de bana, "hayat kisa abi ya, erkek dedigin gobekli olur" ya da "aman sekerim bak senin icin yaptim bu pastayi, veriyorum bir dilim daha" diyerek yardimci olmaya calisan(!), saglikli beslenme karsiti arkadaslarin kurbani mi oldunuz..?

Ya da buyuk bir hevesle baslamistiniz ama solugunuz mu az geldi..?

Bahaneler mi coktu yoksa..?
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
-
.
.
.
.
.
.
Bana nedense sandigimiz kadar cok degilmisiz gibi geliyor..

Sevgili kalanlar.. Kararlilar, basladiklari her isi sonuna kadar tasiyan, ilk zorlukta geri donmeyen, kendisine saygisi olanlar grubu.. simdi sizinle konusuyorum..
Bundan sonraki haftalarda hedefimiz, surekli ve kalici bir zayiflama elde etmeye yonelik olacak. Oyle 1 haftada 4 kilo verdiren bir diyet ariyorsaniz, ben dogru adres degilim..

Bunu ozellikle sunun icin soyluyorum.. Her hafta ayni kiloyu veremiyebiliriz.. Duraklamalar, yavaslamalar olabilir. Belki henuz kilo vermemis bile olabilirsiniz.. uzulmeyin.. Olabilir.. Moralinizi bozmayin.. hepimizin degisiklikliklere verdigimiz cevap farklidir.. Vazgecmek ve "yoruldum" demek yok..
Asil zor kismi atlattiniz.. Tartilmamayi bile basardiniz.. En sevdiginiz yiyeceklere elinizi surmediniz.. Uyumlu ve kararli davrandiniz..Birbirinize ve bana cok destek oldunuz.. Oyleyse devam..

Yarin size soyleyeceklerim var.. Bugunluk sadece sorularin cevaplari...

Kendinize cok iyi bakin..




Papatya Prenses, Aklin yolu birdir sanirim. Ozellikle Dogrular soz konusuysa

Eya, gecmis olsun.

Nukhet; “confessa” itiraf et anlamina gelir. Funda’ya takilirken koymustum ilk o sarkiyi..Benim de cok ama cok sevdigim bir sarkidir. Birgun vaktim olursa hepimiz icin tercume ederim sozlerini..

Funda’cigim, zayifladiktan sonraki ilk yil vucudun dengeleri bulmasi ve aldigi kalorinin bu kadar olacagina inanmasi acisindan cok onemlidir. Verilen kilolarin buyuk oranda geri alindigi yildir ilk yil. Giysi yenilemek ne buyuk bir keyif degil mi, daha kucuk bedenlerle yenilendiginde ozellikle..
Sen yine de dikkat et pizza ve patates kizartmasini birlikte yeme. (fast food’a gidilmis saniyorum J) Bu arada Ebru Salli ve adini hatirlamadigim sarkici “0” beden sacmaligi ile gencecik insanlara cok buyuk kotuluk yaptilar bence..

Diyet gunlugu, umarim iyi bir baslangic yapmissinizdir.

Belgin; elbette basaracaksiniz

Halime, sonucta nerede ne piserse secerek ya da miktarini control ederek yiyebilceginiz duzeye gelmek hedefimiz.

Oyku, geceleri az uyuyorum. Bu hep boyle oldu, yeterince gece olunca calismaya baslarim genellikle.. Ama son zamanlarda biraz ihmal ettigim seyler var tabii hayatimizda ama “hamama giren terler”.. Bu programa cok inaniyorum.. Umarim yorulduguma deger..

Guldem, siz ne yemegi tercih ediyorsunuz.? Genellikle evinizde ne piser?

Yesim G, once dayanmak gerek. Istenilen kiloya gelene kadar biraz zorluk cekmeyi goze almak, katlanmak gerek. Sonra da eski yanlis beslenme sistemine donmeden, herseyden yiyerek, kiloyu korumak gerek. Lutfen sabirli ve kararli olun.

Duslerimin Incisi; Birsey degil.

Basak, metabolizma cayi ile ilgili fikrinizi ben de deneyecegim..

NuNu’cugum, bu iste payini, hergun verdigin tarifleri, basindan beri bize gecirdigin heyecanini bu sinerjinin icinde hesaba aliyorsun degil mi?

GZNTPSeda, bu hafta sonu tartilacaksiniz degil mi? Iyi haberler bekliyorum sizden de..

Hatice, kimbilir ne kadar farkli yasantilari ve dunya gorusleri olan insanlariz. Yaslarimiz, mesleklerimiz, ilgi alanlarimiz belki inanclarimiz bile farkli ama bakin ne kadar dostca ve insanca birseyleri paylasiyoruz..

Deniz Sefasi, dogum contro ilaclarinin eski yuksek doz hormon iceren tipleri odeme yol acabilirdi. Artik yan etkileri minimal duzeyde. Kilo uzerine etkileri yoktur.

Tijen, hem verdigin tariflerle hem de uyarilarinla bize cok buyuk katkida bulunuyorsun.. tesekkurler..

Canan, cayi istediginiz surece icebilirsiniz. Baska corbalar zaten menumuzde var ama hangi corbalar? Hicbir konuda simdilik kafaniza gore takilmanizi arzu etmiyorum. Pisireceginiz sebzeye ve ete karar vermek disinda tabii..

U.A.A, yesil corba 3. haftaya ait. Istediginiz kadar cay kahve icin ama hepsinin fazlasi fazladir, unutmayin..

Adsiz, ben sadece elmayi ve limonu ezin demistim. Biberleri sakin ezmeyin diye yazmistim.. Bogumlariniz siz zayifladikca azalirlar. Ama gogusleriniz kuculmez ve boyle olmasi da daha iyidir bence.
Karin dokusu cok cabuk deforme olur. Bizim gobek diye algiladigimiz, bazen sarkmis ve diriligini kaybetmis dokudur ve kilo ile pek bir lakasi yoktur.

Belgin, yesil corba yapilabilecek en basiy sebze corbasidir. Sevdiyseniz ne mutlu size. Tabii yiyin ama surekli olarak sadece corba degil..

Eda, artik acikiyor olmanizdan hoslanmadim. Ara ogunleri ikiye bolun boylece 7 ogununuz olsun. Yani 3 ana ogun 4 ara ogun. Ama dikkat, yenilen miktar da bolunecek ona gore..

Sinem, cevabim ise yaramis, memnun oldum.. nasil gidiyor simdi?

Hatice ve seker kizi Nisanur, Delfina logo’nun altina tariflerin oldugu yazilari koydu kolaylik olsun diye. Orada cayin ve corbanin tarifleri var.

Nur, umarim ayni kararlilikla devam ediyorsunuzdur..

Edanik, pisirmeyin tatli ya da cok az pisirin, yoksa bu kisir dongunun icinden cikamazsiniz..

Gulumser, bana capuccino paketinin ustunde yazan kaloriyi yazar misiniz? Gunde kac fincan icmek istiyorsunuz?

Gulumser, fazla fiziksel aktivitenin, ozellikle agonistik yapiliyorsa zararli oldugunda hemfikirler otoriteler. Yuruyuse birsey demem, salinda ne yapiyorsunuz?

Acemi Sef, ne kadar suredir bizimle birliktesiniz? Bu kadar kolay mi vaz gecmek? Eger oyleyse hic yormayin kendinizi.. Biraz ugrasmak gerekir, yavaslamalar, sonuc alinamayan haftalar olabilir.. dayanan kazanir..

Pinar, verilemsi beklenen miktari vermssiniz.. afferim size.. sakin vaz gecmeyin.. Sakin..

Cumba yildizi, neden hemen bir tam sayimi yaptirmiyorsunuz? Belki de kansiz olabilirsiniz.. Bizim diyetimiz her besinden icerir. Saglikli beslenme biciminin ornegidir. Bu kadar cabuk yoruluyorsaniz, belki baska sorunlar olabilir altta yatan.. kontrol olmakta fayda var..

Safiye, once en ufagini bile ihmal etmeden kontrollerinizi olun, tedavinizi uygulayin.. sonra kilolari dusunelim.. simdilik buradayim.. Kacmiyorum.. beklerim sizi..

Ada’cigim, hafta icinde gosterdigin kararlilik cok ama cok ovguye deger.. hem dondurmani yersin, hem de gardrobunu yenileyecegin icin Alsancak’ta vitrinlere iyice bakarsin..

Suspect tesekkur ederim.. ben iyi niyete ve duaya cok inanirim.

Didem, Roma’da kizinizla hicbir zorluk cekeceginize inanmiyorum. Gezecek, gidecek cok yer var ama siz de goreceksiniz geldiginizde, nerede olursaniz olun, su icebileceginiz cesmeler, biraz soluklanacaginiz parklar, istediginiz her cesit yemegi bulabileceginiz kucuk kucuk kafelerle dolu bir sehirdir Roma.. Aklima gelen tek zorluk, agustos ayi cok sicaktir ve hava cok nemlidir. Dolasmak o yuzden biraz zor olabilir.. iyi tatiller ve iyi eglenceler..


Gorusmek uzere..

P.S: buradayim yazisinin cevaplari yazinin kendi altinda..

8 mayis 2009'Roma

77 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın,
Ben sessiz kalanlardanım(vejeteryan olan), çünkü 23 yaşında bir kızım var ve onunla tekrar başladım.Bugün beşinci gün,ancak kızımın finalleri yaklaşıyor, bu dönemde stres altında olduğu için diyetin zor geçmemesi için bir öneriniz olabilirse çok sevirim.Genelde o da
sizin gibi gece okul kütüphanesinde çalışıyor, bu önemde ne yapabiliriz.Bu arada ben ilk yaptığım dönemde 1.9 kg verdim.
Teşekkürler ve sevgiler.

Meltem

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Ben hala buradayım. Sesim çıkmasa sa yola devam. Kararlıyım, başaracağımıza inanıyorum.Sevgiler.

SUPERİSİ dedi ki...

Mehtap Hanım Günaydın,
Çokmuyuz azmıyız bilmem ama aynı hevesle,aynı solukla devam ettiğimi bilmenizi istedim.Zaten çok meşgul birisiniz.Bize gerekli bilgileri veriyorsunuz motivasyonumuz azalınca da eski yazılarınızı okuyorum.Sizi yormak istemiyorum.Sessizim ama herşeye aynen devam ve inanın sonucun güzelliği şimdiden belli olmaya başladı bile.Abartmıyorum kendimi hiç bu kadar zinde ve sağlıklı hisetmemiştim.Sadece bilin istedim ne kadar teşekkür etsem az.......:)(ELİF)

Adsız dedi ki...

Vazgeçmek yok...!
Merhaba üçüncü haftayı bitiren gruptanım ben de.Pazar günü tartılacağım,sonucun iyi olacağına inancım tam çünkü giydiğim beden küçüldü,benim için en elle tutulur sonuç bu şimdilik daha önce de demiştim aynalar aynı gösteriyor beni bana.
Yeme düzenim sebze ve et dönüşümlü(bir öğün biriyse,diğer öğünde ötekini tüketmeye özen gösteriyorum)Ne var ki su içmeyi alışkanlık haline getiremedim,iş yerindeyken; az sonra,birazdan içerim deyip sürekli unutuyor akşam evde de zorlarsam 3 bardak içebiliyorum en fazla.
Bugün evden kocaman bir bardak getirdim onu sürekli dolu tutmalıyım diye telkinde bulunuyorum şimdilik.

Ben burda olmaktan mutluyum,pazarı da iple çekiyorum :)

Selamlarımla
Elif Nur

Adsız dedi ki...

unutmadan bir şey daha eklemeliyim ; sizi seviyorum :)

Elif Nur

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben Gülüzar

Bende varım burdayım..Sınıfınıza 27 nisanda kayıt oldum.Bugün hesapladım, tam 11 gün olmuş. Açıkca belirtmek istiyorum,bir uyum süreci yaşıyorum.Yoğun iş temposunda ara öğünleri kaçırdığım oluyor.Öğlen ve akşam yemeklerini çok geç yediğim oluyor.Ama inatla verdiğiniz bilgiler doğrultusunda devam etmeye çalışıyorum. Çantamda artık 10 tane badem ve dilimlenmiş elmayla dolaşıyorum. Yoğun tempoda vakit bulamazsam diye ekmek arası haşlanmış tavuk dilimleri ve yeşil sebzelerden oluşan sandviçler bulunduruyorum yanımda.Gün içinde acaba ne kadar su içtim durup düşünüyorum.Mümkün olduğunca çok su içmeye çalışıyorum.

27 Nisanda tartıldığımda 89 kiloydum.Boyum 1,60. Her sabah ve akşam tartılıyordum bu alışkanlığımı yenmek için tartımı kaldırdım.

Yazılarınız bana umut veriyor ve artık bu sorunumu halledeceğime inanıyorum.

Bana verdiğiniz bu inanç ve umut için teşekürler..Sizin yüreğiniz çok geniş...

TuBiKKo dedi ki...

merhaba sevgili öğretmenim,

ben aynen devam ediyorum yolumda kararlı adımlarla.. :) 3. haftam bitiyor pazar günü ve ben tartılıp size güzel sonuçları bildirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.Bu arada sanırım midem de biraz küçüldü çünkü dediğiniz ölçüler bazen fazla geliyor bana yemeğin ortasında doyuyorum.Ayy bu bana çok geldi diye söylenirken sırf dediğinizden az yememek adına devam edip biritiyorum tabağımı. Böyle zamanlarda kendimi çok yemişim gibi bi garip hissediyorum öyle olmadığını bildiğim halde.İşte bu neden onu çözemedim :) Neyse tartılmasam da görenlerin tepkileri belli ediyor zaten inceldiğimi bu pazar da neticeyi göreceğim. En çok eşim geldiğindeki tepkisi ne olacak onu merak ediyorum.Kendisi askerde ve son bir haftası kaldı. O giderken ben 71 kiloydum sizinle tanışana dek düzenli beslenme ile ben 6 kilosunu vermiştim bile.Şimdi o gelene kadar 2 kilosunu daha vermiş olsam ( kıyafetlerden varıyorum bu kanıya :) ) toplamda 8 kilo vermiş olacağım ki kendisi benim kilo vermek konusunda iradesiz olduğumu düşünürdü.Şimdi düşündüğümde haklıydı da galiba sanki tatlı yemesem biraz daha az yesem ölürmüşüm gibi davranıyormuşum eskiden ama şimdi o kadar güzel bir beslenme disiplinine girdim ki sayenizde... Tekrar teşekkürler öğretmenim bunlar hep sayenizde iyi ki varsınız.....

Zehra Gürgen dedi ki...

Ben devam ediyorum.
Tartılmıyorum, dikkatli yiyorum kararlıyım :)
Ben zaten kolay kilo verebileceğimi düşünmemiştim.Metabolizmam yavaştır.Ama ağır ağır vereceğime inanıyorum.Herşey bir yana 3 öğün 2 ara öğünü hayatıma soktum. Kabız olmuyorum, bunlar önemli gelişmeler benim için. Eskiden saatlerce acıkmazdım, şimdi ara öğünde vücudum sinyal veriyor. Herzamankinden fazla ama çeşitli yiyorum.Çok acıkıp yemek yerine tatlıya saldırmıyorum. Sadece bazen bazı yemeklerin sonunda inanılmaz bir tatlı ihtiyacı duyabiliyorum.Ama o da sanırım yediğim yemekten kaynaklı? bol su içince o da geçiyor...

sevgiler...

suspect dedi ki...

Dün de yazdığım gibi herşey yolunda, kilo vermiyorsam bile mutluyum -ki verdiğim her halimden belli oluyor- doğru düzgün yemek yemeyi öğrendim :) ama ben hep bir dilim tost ekmeği yiyordum, şimdi onu çoğaltmama gerek var mı? anlamadığım bir nedenden hiiç iştahım kabarmıyor ekmeklere ki en büyük zaafımdır benim. güzel günler diliyorum sana. sevgiler...

EHA dedi ki...

MERHABA
bana cevap yazdığınız için teşekkürler.bugün 4, günüm ve çok iyi gidiyorum sizi izlemeye devam :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Vazgeçmek mi! Sizin gibi harika bir doktorla asla!
Herşeyden önemlisi,bizi önemsiyorsunuz;emek ve zaman harcıyorsunuz..

Bi alttaki yazıda tarçın ve yoğurt meselesini yazmış bi arkadışımız.

Ben Dr. Mehmet Öz'ün sitesinde okumuştum tarçının kan şekerini dengelediğini,vücut ısısını ayarladığını. Çaylarımıza ve yoğurtlarımıza katabileceğimizi yazmıştı.
Ben de yoğurdu tek başıma yiyemediğim için bol tarçır serperek yiyorum o günden beri. Bu aralar da ara öğünümde bir tatlı kaşığı kara üzüm atıyorum yoğurdun üzerine. Hem douyurucu hem tatlı niyeti oluyor.
Bir yanlışlık yok değil mi?

Asortik Krep dedi ki...

Aslında en çok benim size ihtiyacım var :)
Kadroya torpilli yedekten girebilirmiyim ..?

meyse dedi ki...

merhabalar, burda olduğumu söyleyeyim istedim:) benim bir şeyi böyle azimle devam ettirmişliğim pek görülen birşey değildir aslında:) eşim dayanamadı geçen gün tartıldı, valla çok yalvardı kıramadım:) biz daha ikinci haftadayız ama onun 3 kilosu gitmişti bile, gerçi bunun her zaman böyle olmayacağını ikimiz de biliyoruz, ama bizi asıl sevindiren, eşimin de bu işin peşini bırakmamasını sağlayan en önemli şey sağlık problemlerinin ortadan kalkmış olması, nerdeyse her gün Talcid kullanıyordu, azıcık birşey de yese şişkinlik oluyordu, huzursuz ve mutsuzdu yani, şimdi hiçbiri kalmadı:) sana ne kadar teşekkür etsek azdır, dedimya biz ikinci haftamızdayız, ama salı başlamıştık biz:) çorba olarak ne yiyebilirz diye sormuştum ama görmedin sanırım o sorumu, biraz önce bir cevabını okudum, ne çorbası yiyorsunuz demişsin, demekki yemememiz gerekenler de var:) yine çok uzattım, konuşasım var galiba, seviyorum sana birşeyler anlatmayı, neyse yine gelirim ben, görüşürüz...

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Ben burdayım:)

Her sabah işe gitmek için giyinirken daha önce giydiklerinizin üstünüzde farklı (bol,büyük)durması çok sinir bozucu oluyormuş onu anladım:) Keşke hep böyle bozulsa moralimiz:)

Aşırıya kaçmak fazla kaçırmak diyoruz ama zaten belli bir süre sonra insanın vücudu alışıyor verilen miktarla doymaya, bir lokma fazla yemek bile bende acayip kötü etki yapıyor. Eskiden daha çok yiyipte doymadığım zamanlara bakıyorumda sanırım ben çok fenaymışım:)

Yardımlarınız, desteğiniz ve moticasyolarınız için tekrar tekrar teşekkürler:)

beenmaya dedi ki...

valla ben 1 hafta geriden, gayet emin adımlarla ama sessiz ve derinden ileriliyorum rapor vereyim dedim :)))

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
bu sabah kahvaltımı yaparken yine sana şükrettim, yaşasın yemek yemek, hem karnını, hem ruhunu doyurmak ne güzel bişey. Allah kimseyi aç bırakmasın, ayrıca kimsenin hakkını da yedirmesin. Dünki yorumlarda Aliş ekmek gramları ile ilgili sormuş, buna göre ben de bu güne kadar hep 30 gr civarında yemişim ekmeği, şimdi 2 dilime çıkarmalımıyım (2 farklı çeşit olarak) yoksa başka önerin olabilir mi? yada böylemi devam edeyim. Bu günki yazın yine harika hiç vazgeçmiyorsun, bizde vazgeçmicez...

Peşindeyiz :)
Canan

diyet gunlugu dedi ki...

mehtap hanım merhaba :)
çok inanarak başladım..önce size sonra kendime..hatta kolay denetlenebilmek adına *hem siz beni, hem ben kendimi* blog oluşturdum, gün içinde yediklerimi yazıyorum.ancak benimki sanırım biraz yumaşak bir başlangıç oldu.yediğim bazı kalemlere baktığımda hiç olmaması gerektiğine inanıyorum ama buna karşın iştah konusunda kendimi hizaya sokmaya başladığım.
bir haftayı doldurduğumda yorum ve görüşlerinize ihtiyacım olacak.

Ankara'nın güneşli ve aydınlık bir sabahından hepinize sevgiler, selamlar :)

Tijen dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Ah demişsin ya börek yapmayı bilmem, inan bizim kızlardan en az elli tanesi -ben dahil- gelip sana bir güzel börek tattırmayı arzu etmiştir. Bir gün yolun Antalya'ya düşerse seni Tevfik ustaya götüreyim. Böreğin hasını yapar o güzelim usta elleriyle.
*
Bedenin kilo verdikçe şekil değiştirmesine dair şunu söylemişti biri: "last in first out". Bunu Wall Street çalışanlarına örnekle anlatmıştı: Kriz zamanı hep son işe alınanlardır ilk atılanlar. Gerçekten bedenimiz için de öyle. En son alınanlar ilk verilenler oluyor. Tecrübem bu yönde. Karın bölgesi genelde ilk aldığımız kiloları depoladığımız yerse eğer, onlar son gidecek çoğumuzda, muhtemelen. Belki karın kaslarını çalıştıran egzersizler araştırıp bulmalı, günlük hayat hayhuyuna dahil etmeli. Demişsin ya, göğüsler küçülmez kilo verirken, küçülüyor, hem de nasıl. Çünkü kilo aldıkça büyümüşlerdi zaten. Aynada gördüğümüz beden nasıl da değişiyor zayıfladıkça ve nasıl da iyi geliyor insana. Bunu farkeden tüm dostlarımızın kilo vermeyi sürdüreceğine, verdiğin programı uygulayacağına eminim. Belki programa yazılan 155 kişinin her biri sesini çıkarmıyor ama sana sesini duyurmadan dışarıdan uygulayan pek çok kişi var. Emin ol bu hareket bu sayıda kalmadı, kalmayacak. Düşünsene, sınıfa kaydolan kimi dostlarımız annelerini, kardeşlerini, eşlerini, evlatlarını da harekete geçiriyorlar. Bu sayıyı ikiyle, üçle, beşle çarpmak lazım etkisini tahmin edebilmek için. Ayrıca diyeti uygulayan çoğumuz (başta tabii sevgili, biricik başkan NuNu hatun) sağlıklı, hafif, leziz, dengeli yiyecek tarifleri veriyoruz sitelerimizde. Bu tarifleri/yazıları binlerce insan okuyor. Harfi harfine programı uygulamasa da okuyanlar, hayatlarında -eminim- bir şeyleri değiştiriyordur. Ben şahsen kötü polis/hafiyeliğimi sürdürüyor, bloglarda 250 gram margarinli falan tarifler gördüm mü bu neee utanmıyor musunuz, yapmayın allahaşkına demekten alamıyorum kendimi.
*
Acemi Şef'e yazdım, diyetle sporu birlikte yapıyorsa kilo vermiyor gibi görünebilir belki, sen de diyorsun ya, tartılmayın, aynalardır asıl doğruyu söyleyen, giydiğimiz etekler, pantolonlardır... Kesinlikle! Diyete başladıktan sonra 3. ayda neredeyse hiç kilo vermedim ama gün aşırı spora gidiyor, iki saat ter döküyordum. Üzerimdeki penyeleri sıksan suyu çıkar. Tartıda bir değişiklik olmasa da göğüs, bel, kalça ve bacak ölçülerimde 2-5 cm.lik incelmeler olmuştu o süre içinde. Yani sen bize doğru olanı söylüyorsun, tartılmayın, günlük değişimler yanıltır insanı diye.
*
Diyeceksin ki öyleyse niye tartıldın bu sabah? Gördün mü sahiden tartıldığımı? Tartıldım vallahi. Eksildiğimi gördüm, pek sevindim. Ben bu işi daha da ciddiye alalı 10 gün oldu, 3. hafta sonunda verdiğim kiloyu NuNu ve Funda'nın "kayıp" listesine ekleyip onlara veda edeceğim...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Benden de pek ses çıkmadı son günlerde, dersler, makaleler, çocuklar derken sesim soluğum kalmadı ama hala burdayım ve devam ediyorum...Senin emeğini ve yüreğinin enginliğini karşılıksız bırakmam, emin ol...

Sevgiyle...

Ebru D.(ancient)

Unknown dedi ki...

merhaba mehtap hanım vazgecenlerden degılım sadece daha sesszı takıp edıyorum ...iş yogunlugu belkı de!

ben uc haftanın sonunda 3,5 kılo verdım hedefım 5 kıloydu zaten az bı yolumun kaldıgını bılmek cok guzel...tabıı sonrasındakı kılomuzu nasıl koruruz programını dort gozle beklıyorum.
sevgıler herkese de dıetınde buyuk bı ırade dılıyorum

Adsız dedi ki...

tMehtap Hanım ben blogunuzu sessiz takip edenlerdenim sınıfa kaydolma şansım olmadı.Zaten daha birinci haftanın içimdeyim.Bugün 5.günüm gerçi henüz kendimde bir değişiklik hissetmiyorum.Eksik olarak yaptığım ise yürüyüşler onun farkındayım.Ev,iş,çocuk derken biraz zorlanıyorum.Eve yorgun gelip çocuk ve ev işleri derken tekrar dışarı çıkıp yürüyüş yapamıyorum ama onu da yoluna sokmayı istiyorum.Size sorum diabetik reçel yerine içine şeker katılmadan yapılmış olan yani üzümün kendi şekeri ile olan pekmez olabilir mi?Size bu program için ve verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum.Bu kadar işiniz arasında bunu takip edebilmeniz ben de büyük bir hayranlık duygusu yaratıyor. Özlem ÇAKIRTAN

Ilknur dedi ki...

Ben burdayim Mehtap Hanim ve diyetimin 10.gunundeyim. Cok zamaninizi almak istemedigim icin nadiren yorum birakiyorum ama yazilarinizi gunu gunune izliyorum.
Bu beslenme programi gecen yilki diyetimle buyuk oranda ortustugu icin kolayca adapte oldum. Sadece bir aksam yemeginde elimde olmayan nedenlerle diyetin disina ciktim.

Vucudumda genel bir suzulme hissediyorum, bu da cok hosuma gidiyor. Ama soylediginiz gibi tartilmiyorum, ucuncu haftanin bitmesini bekliyorum. Sansa bakin ki ucuncu hafta sonunda regl donemine rastliyor. Dorduncu hafta sonunda tartilsam olur mu?

Hazir durum raporu vermisken aklima takilan birkac noktayi sorayim:
Eski diyetimde aksam icin de ara ogun tuketme aliskanligi edinmistim, bu yuzden aksamlari mutlaka bir meyve yeme ihtiyaci duyuyorum. Sizin oneriniz iki ara ogun uzerineydi, benim aksam araogunu almam sorun olur mu?

Mumkun oldugunca oglen ve aksam ogunlerinden birinde et, digerinde sebze tuketmeye calisiyorum ama her ikisinde de olculu olmak kaydiyla iki ogunde de hem et, hem de sebze yedigim oluyor. Sizin bu konuda bir tercihiniz var mi?

Bu arada metabolizma cayina bayildigimi soylemeden gecemeyecegim. Simdiye kadar ictigim bitki caylari arasinda favorim bu. Kokusu bana sicak sarap iciyormusum hissi veriyor.

Toplantida veya disarida oldugum ara ogun saatlerini sadece diyet biskuvi ile gecirmemin bir sakincasi olur mu? Ideal sayi ne olabilir? 3-4?

Gecen sene bu zamanlar simdiki halime gore 5 kg daha zayiftim. Hizli alinan kilolarin daha kolay verilecegi konusunda duyduklarima inanmayi cok istiyorum, inanayim mi:))

Varliginiz ve desteginiz icin tekrar tesekkurler. Ses vermesem de buradayim, merak etmeyin.

Sevilerimle...

Zerrin dedi ki...

Kararlı ve azimli olarak yoluma devam ediyorum. Pantalonlarımın beli hafif bollaşmaya başladı bile :))
Ben dediğiniz gibi tartımı falan da kaldırmadım. Ama aldığım karar üzerine onu görmüyorum bile...
Şu ana kadar özlediğim bir yiyecek de yok :)) Kısacası kendimi mutlu,enerjik hissediyorum. Haftasonları sabah akşam. Hafta içi de akşamları yürüyorum. Gün içerisinde hep hareket halindeyim zaten. İşyerimde eğer fazla oturmuşsam kalkıp büroda da yürüyorum.

Sevgiler...

agro dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Doktor olmasaymışsınız öğretmen olurdunuz sanırım. Çok iyi yönlendiriyorsunuz bizleri. Merak etmeyin buradayız, diyetimize devam ediyoruz azim ve şevkle. Yalnızca çok yazıp sizi sıkmak istemiyoruz. Yolunda gitmeyen birşey olursa haber vermeyi ihmal etmeyiz tabii ki.Benim diyetim biraz farklılaştı gerçi. Aknelerim nedeniyle süt ve ürünlerini tüketemiyorum ama bunun da yararını gördüm. Artık iyileşiyorlar. Böyle giderse antibiotiklerden ve yüzüme sürdüğüm tüm o ilaçlardan kurtulacağım. Daha çok sebze ve et yiyorum. Kahvaltıda zeytin ve yumurta yiyorum. Çok sevgiler

Unknown dedi ki...

benge sınafa kaydolanlardanım..biraz geç başladım şu anda 2.haftadayım gayet iyi gidiyor.sabahları 1 saatlik tempolu yürüyüşle öğlenden sonralarıda yarım şarsaatlik bisiklet ve stepperla destekledim rejimimi tartılmayacağım ianat ettim.size sonsuz teşekkür ederim...her dediğine harfiyen uyuyorum.kaçamak yapmadımDiyet biskivü yerine kendi yaptığım kepekli kurabiyeleri yedim.başaracağım..iyiki varsınız

M dedi ki...

mehtap hanım;
ben size yorum yazarken hep tedirginlik hissediyorum, sanki zamanınızdan çalıyormuşum gibi hissediyorum. Sessiz ve derinden ilerliyorum; tartılmayı haketmedim daha ama kıyafetlerim bollaşmaya başladı.
sevgiyle
yasemin

Nur dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Buradayım ve elbette kararlılıkla devam ediyorum, elimi hiç bir şekilde unlu mamüllere (ekmek ve diyet bisküvi hariç) sürmedim, tatlı yemedim, şeker zaten yok:) Elimden geldiğince ızgara ve haşlama et yiyorum. Yalnız bugün döner vardı yemekte başka alternatif de olmayınca en yağsız görünenlerini yedim. Bu tarz şeylerin dışında sorunum yok.

Kendi blogumda da, disiplinli bir öğrenci modunda hergün ne yedim ne içtim dakika dakika yazıyorum otokontrol amaçlı. Aslında sizin de vaktiniz olursa diyet günceme bir göz atabilirseniz sevinirim. Yoksa da önemli değil elimden geldiğince kontrollü ve sizin öğütlerinizle uyumlu bir program takip ettiğimi düşünüyorum.

Henüz 5.günümdeyim, 2.hafta sonuna kadar tartılmayacağım. Herşey gayet iyi.

Teşekkürler ve sevgiler.

Lezizsofralar dedi ki...

Mehtap Hanim merhabalar, sizinde dediginiz gibi sessiz takipcilerinizdenim bu ilk mesajim size 3,4 haftadir önerilerinizi uyguluyorum ve tam olarak yapamama ragmen 5. kilomu vermek üzereyim okadar hafifledimki anlatamam,yemek ve tatli istegi tamamen kayboldu simdi cok rahatim yediklerim yetiyor ve bazen artiriyorum bile tabagimi...
Türkiye tatilim icin önümde 2 ayim ve bir 5 kilom daha var bu gidisle 3 sene ugrasmama ragmen veremedigim kiloyu düzenli bir sekilde 3 ayda verecegim gibi görünüyor,tanimadiginiz bu kadar insana zaman ayirdiginiz ve herkesin sorunlariyla tek tek ilgilendiginiz icin adima cok tesekkürler ediyorum,
Romaya sevgilerimi gönderiyorum...

Seval

Sibelbek dedi ki...

Merhaba, ben daha ilk haftamdayım. O yüzden sesimi çıkarmıyorum. Bugün 5. günümü doldurdum. İyi gittiğime inanıyorum. Galiba bir iki yanlışım oldu öğünlerde :( artık daha iyi oturtacağıma inanıyorum. ilk 3 haftayı bitirince sesimi çıkartmayı düşünüyordum ama ben de burdayım bilin istedim :)))

orguknit dedi ki...

Mehtap hanım sizlere kolay gelsin.2 sene önceye kadar ben de kilolarla uğraşıyordum.Sabırla 12 kilomdan kurtuldum.Darısı başınıza.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba;

Peki diyette keten tohumunu aç karna sabah-akşam yeme konusundaki fikriniz nedir?

Şehnaz dedi ki...

Mehtap Hanım,

Sitenizi 28.04.2009 tarihinde Mutfakta Zen sitesi sayesinde tesadüf eseri keşvettim. Kayıtlarınız kapanmıştı ama tüm gün yazdıklarınızı okudum. 15 günlük diyetinizi, yapmam gerekenleri ve yazılarınız içinden beni motive edecek cümleleri dosya haline getirdim. En çok da ‘’yiyerek dolan tek şey yağ hücreleridir’’ cümleniz beni etkiledi.

Pazartesi olmasını beklemeden 29.04.2009 Çarşamba diyete başladım. Sessiz sadasız bir şekilde ilk 1 haftamı tamamladım. Hiç kaçamak yapmadım. Metabolizma çayımı düzenli içtim. Her gün 40 dk. tempolu yürüdüm. İşten erken gittiğim bazı günler bu 60 dk buldu. Girdiğim sosyal ortamlarda listeme uydum, hatta hafta sonu Çandarlı’ya gitmiştik ara öğünde yanıma bir şey almamıştım karşıda Pehlivanoğlu market vardı. Koşar adım oraya gittim. Bir light yoğurt, kepekli grisini ve plastik kaşık alındı kasaya ücreti ödendikten sonra 3-4 kaşık yoğurt ile 2 adet grisini yenildi ve ara öğün bu şekilde çözüldü. Tijen Hanım’ın kek ve kurabiye tarifi yapıldı buzluğa atıldı ertesi gün yiyeceklerimi tasarlarken ihtiyacım olan kadarı çözdürüldü. Aynı işlem değişik ekmek çeşitleri içinde yapıldı. Tercihimi kepek, çavdar ve tam buğdaydan yana kullandım. Su içmek konusunda hiçbir zaman sıkıntım olmadı çünkü çay, kahve yada asitli içeceklerle aram yoktur. Hatta 3 lt üzerinde su tüketiyorum diyebilirim.

Şimdi ikinci haftanın içindeyim ve gayet iyi gidiyor pantolonlarımın belli bollaşmaya başladı bile size çok teşekkür etmek isterim bu yaşıma kadar kendimi hiç bu kadar iradeli görmemiştim. Bu sizin ve buradaki katılımcıların sayesinde.

Biraz da kendimden bahsetmek isterim 33 yaşındayım 165 boy 79.8 kg. troid bezlerim 2004 senesinde alındı her gün düzenli olarak troid hormon hapı kullanıyorum. Düzenli aralıklarla kan tahlillerimi yaptırıyorum şeker kolestrol gibi sorunlarım yok.

Tekrar çok teşekkürler 3. ve 4. hafta önerilerinizde dosyalı kullanım zamanının gelmesini bekliyorlar 3. hafta sonunda tartılıp sonucu sizlerle paşlaşacağım...

Şehnaz

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım, benim bugün dördüncü günüm ama metabolizma çayı içmeye başlamadım henüz:( bazı malzemelerim eksikti. Belkide ilk 15 günlük bölüme 4-5 gün daha eklemeliyim değilmi? Yani metabolizma çayı içmeye başlayana kadar diyetim boşamı gidiyor ya da en azından kilo veremesemde almıyorumdur diye düşünüyorum. Sizin fikrinizi almak istedim.
Azimle devam ediyorum diyetime etrafımdakilere rağmen. o kadar caydırmaya uğraşıyorlarki ama pes etmeyeceğim. kimse benim yerime karar veremez ne yiyeceğime öyle değilmi:)
sevgiler..
Ü.A.A.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
sınıfımıza bir erkeğin daha kayıtlı olmasa da katıldığını müjdelemek isterim :)

eşimin arkadaşı her zaman kilolarından muzdaripti, bendeki değişimi farkedince ve elimdeki çayı görünce "bu çay mı zayıflattı seni bu kadar" diye sordu :)
Ben de fırsat bu fırsat tüm ayrıntısıyla programı anlattım. hemen bir alışveriş listesi hazırladı ve pazartesi programa daha doğrusu "sağlıklı beslenme" uygulamasını hayata geçirmeye başladı. Çok yoğun çalıştığı için internete giremiyor. Ama gördüğüm kadarıyla çok kararlı. Dün tansiyon düşüklüğünden ve halsizlikten şikayet etti. ben de sizin daha önce verdiğiniz cevaplara istinaden çayı biraz azaltmasını hatta bir kaç gün ara vermesini yerine ıhlamur yada yeşil çay içmesini önerdim. bilmiyorum doğru mu dedim :) Eğer farklı bir öneriniz varsa onu da iletmeye hazırım. bir de kabak çekirdeği yiyip yiyemeceğini sordu. onun da cevabını bekliyor. ben de size iletiyorum soruyu.

Ben dördüncü haftadayım, bu hafta her şey daha kolaydı. spor yapmak bile :) pilavı çok özlemiştim, yemek yasak olmadan iki kaşıkda olsa "kaşıklamak" çok keyifliydi :)

Bir de reglim gecikti. Hamile olma ihtimalim yok. bir kaç test yaptım negatifti. hanüz kan testi yaptırmadım. bi hafta daha bekleyeceğim. uygulamaların böyle bir etkisi olabilir mi? kalorilerin düşmesi falan yani regli geciktirir mi?

Sevgiler...

Nükhet Z.

hilal dedi ki...

merhaba sevgili Mehtap,ben de hala yola devam edenlerdenim.Ama bu sıralar şişkinliğim var,her regli dönemi öncesinde olduğu gibi..Bu hafta spora da başladım evdeki spor aletimle.bir dahaki kilo kontrolümüz ne zaman?merakla bekliyorum. yılmak yok yola devam.... herşey için teşekkürler...

deniz sen dedi ki...

merhaba mehtap hanım,bende ne yazıkki kaçamaklar falan yaptım.onun için motivasyonum düştü.ama bırakmak için çok çok erken çünkü 2-3 kaçamgıma ragmen 2 haftamda 1 kilo verdim.ve 3-5 cm inceldim.spor kursumda tartılıp ölçüldüğüm için biliyorum.ve zayıfladıgımıda söylüyorlar görenler.ve ben haftada 2 gün spor salonunda 1.buçuk saat çalışıp,iki günde birde eşimle beraber açıkhavada yürüyüş yapıyorum.(kendimi hatırlatayım.bir mesajma cevap vermiştiniz.polikistik over oldugumu söylemiştim.tahil yaptırdım kan seviyelerim dışında herşey normal.bundan önce çok detaylı yorumlarda bıraktım ama ne yazıkki gözünüzden kaçtı.uzun uzun beklemedim yanıtınızı.)şimd o ilk günlerdeki motivasyonumu tekrar geri getirmek için sizin metabolizma çayınızı yapacağım.teşekkur ederiz yol gösterdiğiniz,ilgilendiğiniz ve denetlediğiniz için.

nuralp dedi ki...

merhaba mehtap hn. vazgeçmedim elbette. ama malesef önce eşimin daha sonra 2 yaşındaki oğlumun (ki hala devam ediyor) dizanteri rahatsızlığı oldu.(salgın varmış)hastanelerde cebelleşiyorum.benimde (belki üzüntüden die düşündüğüm) tahlillerde idrar yolu enfeksiyonu başlangıcı denen bi rahatsızlığım var.aşırı derecede midem bulnıyor. bu arada ayakta kalmak oğluma bakmak zorundayım.mide bulantısından hiç birşey yiyemiyorum. 59 kiloya düşmüşüm 1haftada (1kilo)ama şu durumda kilo verdim diye sevinmiyorum.aksine sağlıklı olup tekrar sizinle kilolarıma direnmeyi tercih ederim.ne yapacağımı şaşırdım.desteğinize ihtiyacım var.oğlum iyileşsin istiyorum.:(( eridi gözümün önünde. şimdilik hoşçakalın. ortalıktan bir süre daha kaybolucam. sağlıklı günlerde grşmek üzere...

Unknown dedi ki...

mehtap hanım ben burdayım olabildiğince iyi devam ediyorum ben hafta arası başlamıştım programa perşembe günü 3.hafta listesine başladım kıyafetlerimde bir rahatlık gözlemliyorum umarım tartıdada yüzümü güldüren sonucu görebilirim herşey için tekrar teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben de artık başlamak istiyorum ama, 3 aylık bebeğim var.Süt verirken metabolizma çayı içebilir miyim? Acaba bebeğin metabolizması da etkilenir mi?
Ayşegül

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben de artık başlamak istiyorum ama, 3 aylık bebeğim var.Süt verirken metabolizma çayı içebilir miyim? Acaba bebeğin metabolizması da etkilenir mi?

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Rejimin 3. haftası bitmek üzere, pazar tartı günüm.Tartılmadım ama kilo verdiğimi giysilerimden ve insanların tepkilerinden anlıyorum. Rejimde tek eksiğim,yürüyüşler...İşteyken o kadar yoruluyorumki ve evimden işe gidiş, geliş süremde çok uzun ve yorucu dolayısıyla eve geldiğimde yürüyecek halim kalmıyor. Ama allhtan hareketli bir iş yapıyorum ve yürümek için her fırsatı değerlendiriyorum.Desteğiniz, varlığınız için sonsuz teşekkürler...
Sibel

diyet gunlugu dedi ki...

sevgili Mehtap
yeşil çorbayı 1 porsiyonluk miktarlarda cam kaplara aktarıp deepfreezde saklasak olur mu?

Adsız dedi ki...

mehtap hnm ben afilli cevaplarınız için çok tşkler.benim3.haftam tartılcam pazar günü.zayıfladığımı kıyafetlerimden hissediyorum.ne yazıkki küçülmeye ğögüslerden başladık.göbek ve midemde çok az küçülme var.ama olsun sizinle ve arkadaşlarımızla beraber herşeyin üstesinden geleceğme eminim.size ve yorum yazan arkadaşlara çok tşk ediyorum sizin sayenizde herşeyden çabuk sıkılan ben diyete deavm ediyorum ve inş. bi hayat boyu devam edicem.ben sadece akşamları işten eve kadar yürüyebiliyorum.ama hayatımda içmediğim kadar su içiyorum.metabolizma çayımı içiyorum.yazdığınız herşeyi dikkat etmeye çalışıyorum.iyi ki varsınız ve bizimlesiniz sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım,

Bu aralar interenete çok seyrek girebiliyorum, yorum da yazamadım o nedenle kusura bakmayın.

Ben söylediklerinizi yalnızca 4 gün uygulayabildim, o da programın 2. haftasında. Fazla bir kilo sorunum yok, o 4 günün öncesinde 53,5 - 54 arasıydı kilom. Yemeklerimde herhangi bir değişiklik yapmadım, sebze yemeğime bulgur koydum, canım çekti bezelyeli dereotlu pilav yaptım. Ama ara öğünleri ihmal etmedim. Sabah kahvaltılarında da, çeşitli yiyemesem de, bol maydanoz, yanında 2 kibrit kutusu kadar peynir ve 1 dilim ekmekle sınırladım kendimi. Bir de o dikkat ettiğim süre içinde 3 gün "10 minutes pilates" adlı bir videodan faydalanarak günde 30 dakika pilates yapmaya çalıştım (ilk defa denediğim için ne derece başarıyla uyguladığım tartışılır. Ve tabii metabolizma çayını da yaptım içtim bu arada. Ve 51 kiloya indim. Yalnızca 3-4 günde. Hatta nişanlım "sen şekle girmişsin sanki, bu pantolon böyle güzel durmuyordu üzerinde" dedi :)

Yani ben pek düzenli takip edemeyeceğim anladığım kadarıyla. Ama özelikle ara öğünler konusunda söylediklerinizin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Bugün dikkate etmeye ve pilatese yeniden başlıyorum, bakalım bu sefer ne olacak :)

Teşekkürler ve sevgiler...

singing

Halime dedi ki...

Bende burdayım hala diyetteyim.Bugün bana hediye çikolata kahve ve kitap geldi.Sevgili Oylumdan...Çikolatadan bir kare yklaşık 20gr falan tattım.Kalanını sakladım.Kahvemi şekersi içemiyorum ama şeker kullanmak istemiyorum.Bana ne önerirsin acaba ?

aysegul dedi ki...

Meltem ablacığım,
2 kilo eksiğim var.Nasıl kilo alabilirim,off yaa...

Anneler gününüz kutlu olsun:))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhabalarr..1-2 haftadır dıyet saglıklı beslenme adına yaptıklarınızı takip ediyorum,okuyorum:)

okadar paylaşımcısınızkı sıze nasıl tesekkur etsem, takdır etsem az...

ben kilo vermeği hiç düşünmemiştim daha dogrusu küçüklükten beri yediklerine dikkat eden biriydim,meyvemi,kuruyemişimi yemeğimi vs. hep düzenli yerdim ben.. hatta rejım yapanlara acırdım cunku rejımlerı cok katıydı ve sonra yıne alıyorlardı.. evlenene kadar hıc kılo problemım olmamıstı.

evlendım,dogum sonrası ciddi bir depresyona girdim,ilk çocugum olmasından sonra 2 kere düşük yaptım:(hastalandım ve hayatım altüst oldu.Şimdilerde yeni yeni hayata alışıyorum çocuğum 4 yaşına geldi bende kendime gelmeye başladım şükür...

metabolizmam eskisine nazaran çok ama çok yavaş:(

48-50 kıloda olan ben 63 kilo oldum:( eger bogazıma dıkkat edersem ancak 3 kılo verebılıyorum okadar:(daha asagıya ınmek bana zulüm oluyor...

benım bır blogum yok,blogcuların guzel sayfalarının takipcisiyim..bu güzel yazılardan okuduğum soru - cevaplardan sonra ciddi bir karar verdim 5 sene evvelki sağlıklı yaşamıma gerı donmelıydım:(


Sanırım geç kaldım ama eğer benide aranıza kabul ederseniz bende sizden olmak tekrar sağlıklı beslenmeye başlamak istiyorum...yazım bıraz uzun oldu kusura bakmayın,cevabınızı beklıyorum,kabul edersenız boy kılomu verıp bazı sorular sormak ıstıyorum....

sevgı ve saygılarımla...

ayşe-rüküye er

Adsız dedi ki...

bende burdayım yarın tartılacağım hipotroidim olduğu için fazla kilo verdiğimi düşünmüyorum ama yine de rahat olmak bile yeter.herşey için teşekkürler...
silveric

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÇOK DEĞERLİ MEHTAPCIĞIM,
HER ŞEY GEÇSEDE, HER ŞEY DEĞİŞSEDE,
DEĞİŞMEYEN TEK DUYGU HELEDE YAŞANMIŞSA, ANNELİKTİR !!!!
BENDE ÖNCELİKLE FEDERİCOYU SEVGİYLE ÖPÜYORUM,YÜCE YARADANA VE SANA, SEVDİKLERİNE EMANET EDİYORUM.
ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN.
EN GÜZEL GÜNLERİNİ GÖRMEN DİLEKLERİMLE SEVGİLERİMİ İLETİYORUM......
sayfamdasın !!

Adsız dedi ki...

henüz tartılmadım ama bir beden inceldim diyebilirim,giysilerimden anlıyorum:)önüzdeki pazar yani 17 sinde 4 hafta bitmiş olacak o zaman tartılacağım:)

Bizim evimizde 2 yaşında oğlum olduu için hertürlü yemek pişiyor.Biz sebze ve meyve odaklı yaşıyoruz,et benim için son sırada diyim.peynir,yoğut ve süt bol kullanıyorum.zeytinyağlı sebzenin binbir türlüsü pişer bizde,klasik bir egeliyiz.ve düzenli meyve tüketimimiz vardır.Bizim sorunumuz hamur işleriydi çok şükür 3 haftadır ayrıyız,şükür diyorum çünkü inanılmaz hafif hissediypruz.ben eşimle beraber yapıyorum diyetinizi.aa tabii birde haftada en az 2 kere balık yeriz,ızgara.Bizim beslenme şeklimiz bu,sevgiler...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım bende buradayım sessiz sedasız PES etmeden ,sağlıklı beslenmeye devam ediyorum..

Daha tartılmadım pazartesi 3.haftayı dolduracagım ve sonucu size yazacagım.
İnanın size nasıl teşekkür etsek az.pantolunlarım zor oluyordu artık daha rahat vuruyorum düğmelerimi.
Akşam eve geldiğimde ilk yaptığım iş blogumu açıp acaba Mehtap Hanım ne yazmış diye sizi ziyaret etmek oluyor.
Bu aralar iş yogunluğundan dolayı koşamıyorum ama haftaya tam gaz devam edecegim koşmaya.
Benim için hafta sonları biraz zor oluyor.mesai zamanında günün nasıl geçtiğini anlamıyorum.
Arkadaşlarım zayıfladığımı söylüyor.bakalım tartı ne söyleyecek.?3. HAFTA pazar kahvaltıda serbesttik değil mi tek kişilik özgürlükdü değil mi?
Bu arada ANNELER GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUM .
KOCAMAN SEVGİLERRRR:))))

Unknown dedi ki...

anneler gününüz kutlu olsun mehtap hanım sevgiler

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sevgili Mehtap,
ben sizin guruba katılamadım ama keşke bir şekilde katılabilseydim :)yalnız bir sorum olacak sana?
Ben yaklaşık bir yıldır diyetisyene gidiyorum. 80.8 kg dan 70'ye düşmeyi başardım bu süre içinde sonra işim gereği biraz beslenme dengem bozuldu bu da bana 3 kilo olarak geri döndü.
Şimdi yine diyetteyim. Bu ikinci diyet dönemimde tatlı krizlerime engel olamadım, çözüm de bulamadım.
Ben öğretmenim ve 9 saat aralıksız derse girdiğim zamanlar oluyor, tatlı krizleri de bu döneme rastlıyor.
Şu anda buralarda "elma krom" çok popüler ama ben de diyet yaparken bu tür içten tüketilecek şeylere oldum olası karşı oldum. Fikrini almak istedim ne yapmalayım bu krizi aşmak için ve metabolizmayı hızlandırmak için?
Elma krom hakkında düşüncelerin nelerdir?
Bana yazarsan çok sevinirim.
Sevgilerimle...

SUPERİSİ dedi ki...

MEHTAP HANIM;
Sizin ve bütün annelerin anneler günü kutlu olsun. Federico'ya SEVGİLER.::::::::))))))))
(ELİF)

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Anneler günün kutlu olsun Sevgili Mehtap. Evladınla sağlıklı,mutlu,huzur dolu günler dilerim.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
anneler günün kutlu olsun,

Sevgilerimle.

Canan

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
3.haftamdı bugün, işte tartı sonucum 66.6 iken 61.8 olmuşum. Hedefime 4 kilo kaldı. Artık bundan sonra yavaş yavaş ve daha çok yürüyerek. Sonsuz teşekkürler, varlığın ve desteğin için.
Sibel

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap ve blogu okuyan tüm anneler,

Anneler Gününüz Kutlu Olsun:-)

SİBEL

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Anneler gününüz kutlu olsun.
Selamlar

TuBiKKo dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Öncelikle anneler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum :) Şunu tüm içtenliğimle söylemeliyim ki oğlunuz sizin gibi bir anneye sahip olduğu için çok ama çok şanslı :) eminim onu da kendiniz gibi özverili,yardımsever,iyilik yapmaya önem veren bir evlat olarak yetiştiriyorsunuzdur :)

Ve sonrasında bu sabah tartıldığımı ve tartımın sonucunu size gururla bildirmek istiyorum :) Sizinle yola çıktığımızda 65,1 kg idim.Bu sabah 3 haftanın bitimi itibarı ile tartıda 62,9 kiloyu gördüm ve şaşırdığımı itiraf etmeliyim :)) 64 leri geçmişim 63 leri de ve 62 lerin sonuna gelmişim bile :)) Yani sevgili sınıf başkanımızı hepimizden eksilen kilolara benim adıma da 2,2 kg ekleyebilir :) ayrıca annem de tam olarak adapte olamamakla birlikte olabildiğince benim sizden öğrendiklerimi uygulayarak 76 kilodan 72 kiloya inmiş bu sürede ve bu sabah inanılmaz mutlu oldu :) bu bana en güzel anneler günü hediyesi dedi hatta ve hatta :))) Bizim aileden sonuçlar da böyle işte :)


Bir de benim size iki sorum olacak aklıma takılan;
birincisi 4. haftada iki kere iki kaşık pilav hakkımız olduğunu söylemiştiniz. Bize izniniz var dediğiniz şeyleri sadece o hafta mı tüketmemiz gerekiyor yoksa ondan sonraki haftalarda da aynı miktarda uygulayabiliyor muyuz?
İkincisi; pirinç ve havucu ne zamandan itibaren yemeklerimize ekleyemeye başlayabileceğiz ben bunu merak ediyorum :)

Sevgiler ve sonsuz teşekkürlerimle..Hiç yılmadan sözünüzden çıkmadan yola devam :)

Belgin dedi ki...

Mehtapcim, anneler günün kutlu olsun canim:) Oglusunla güzel bir gün gecirmen dilegiyle
sevgiyle kal:))

nslhn06 dedi ki...

Anneler Gününüz Kutlu Olsun Tüm Sevdiklerinizle Bir ömür Boyu Masal Gibi Yaşayın:)
nslhn06

Adsız dedi ki...

Mutlulukla dolu bir anneler günü geçirmeniz dileğiyle.

Meltem

crocus dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Senin ve tüm annelerin anneler gününü kutlarım.
Sevgilerimle
Çiğdem

Adsız dedi ki...

Mehtapcığım, senin ve liderliğinde yol alan "yılın hafifleme hareketinin" tüm yolcularının anneler gününü gönülden kutluyorum.. sevgimle kucaklarım herkesi

suspect dedi ki...

Sevgili mehtap, senin ve bütün arkadaşların anneler gününü kutluyorum :)

Adsız dedi ki...

Anneler gününüz kutlu olsun sevgili Mehtep Hanım.Dilerim oğlunuzla hep sağlıklı,mutlu ve huzurlu zamanlar paylaşırsınız.
Bana gelince,benim bile farketmediğim kadar sessiz ve derinden oldu bugün aldığım sonuç.3.haftamın sonunda başlarken 62.8 olan kilom şimdi 58.8 :)))
Üstelik sevinçle eklemeliyim ki tartım bana küsüp oyun oynamadıysa yağ oranım %25'ten %22'ye düşmüş durumda.Emeğiniz,zamanınız ve sabrınız için çok teşekkürler.Ben aynı kararlılıkla sözünüzü dinlemeye devam edicem.Sevgiler
EKDO

meyse dedi ki...

merhabalar, herkesin anneler günü kutlu olsun, inşallah hepiniz evlatlarınızla ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür sürersiniz, ben de tabi:) gerçi daha anne değilim:)

eyerhagu dedi ki...

bende sessiz kalanlardanım tatilde olduğum için daha 1 hafta oldu diyete başlıyalı inş dayana bilirim emzirdiğim için biraz zor oluyor benim için. nereye kadar dayanabileceğim bakalım sevgiler

Beyza dedi ki...

Mehtap Hanim,
Anneler gününüz kutlu olsun. Federico cok sansli bir cocuk :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Mehtap Hn. sizin ve tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.
Sevgilerimi yolluyorum.
Gülsüm

GZNTPSEDA dedi ki...

Merhaba Mehtap hn.,
Öncelikle sizin sonrada grubumuzdaki tüm annelerin anneler gününü kutlarım,

Sevgiler,
Seda

hilal dedi ki...

Sevgili Mehtap anneler günün kutlu olsun,oğlunla bir ömür boyu mutluluklar dilerim,sevgiler...:)

Adsız dedi ki...

merhabalar
ben aranıza yeni katıldım ilk 2. haftadayım.Ben çorbadan sonra sebze yemeği yemek istiyorum. Baktım böyle bir alternatif göremedim bunu yapabilirmiyim bunu öğrenmek istedim.

alis dedi ki...

Geçen hafta programa tam manasiyla baslamamistim, ama prog. zaten kendi beslenme duzenime benzedigi icin asagi yukari takip edebilmistim, metabolizma cayim da yoktu. Bugün %100 basliyorum diye dun tartildigimda normalden 900 gr azdım ve cok sasirdim, aylardir tarti sadece daha yukariyi gosteriyordu cunku. Sizi sessizce takip eden hasimotolu annem de dayanamayip tartilmis, 1 haftada 1 kilo vermis. Sayenizde yediklerimden daha cok keyif aliyorum, beni en cok etkileyen "gerisi kuslara, hayvanlara kalsin" lafiniz. Yemege acgozluler gibi yaklasmamak, kendi dengemizi bulurken gezegenimizin dengesine de katkida bulunmak dusuncesi beni en iyi motive eden sey oldu. Artik 3 kilo 5 kilo umrumda degil, sadece hakkim ve ihtiyacim olanla yetinmenin verdigi huzuru istiyorum :) Sevgiler..

Cani tatli ceken arkadaslara: Ara ogunde dogradiginiz elmanın üzerine tarcin serpin, elmalı tart yiyormussunuz gibi oluyor. Ya da meyve salatasi, tarcin, cok az süt; bu da nefis.

ps: Gecen yorumumda birkac aydir adet gormedigimi yazmistim, doktora tekrar gittim, belirgin bir sebebi yokmus, sadece vucudun dengesiyle ilgili olabilecegini, sizin diyetinize benzer tarzda beslenmemi ve sporu elden birakmamami soyledi ve adet duzenleyici ilac yazdi..

Adsız dedi ki...

ben sizinsiteye katılamadım nasıl oluyo ben gülay

Emel dedi ki...

Merhaba,
39.5 yaşındayım. 40 yaşıma girerken şişman olmak istemiyorum.
Bu altı ay içinde fazla olan 25 kilomun en az 12'sini vermek istiyorum.. Hala fazla kilolarımı verebileceğime dair bir umudum var.
Sevgiler,
Emel