Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

22 Şubat 2013 Cuma

BIR ELIN NESI VAR?



Siz bilmem farkinda misiniz yarattiginiz sinerjinin, aslinda ne kadar onemli ne kadar ozel ne kadar guzel bir degisimin bireyleri oldugunuzun?

Ben farkindayim... Hem de cok... Buyuk bir degisim, insanin yapmakta en zorlandigi seylerden birini, beslenme aliskanliklarinizi degistiriyorsunuz... Zor biliyorum... Ama zaten kolay olsaydi, dunyada kilo problemleri pandemi duzeyine gelmezdi, ya da cozmek cok kolay olurdu... zoru basaracaksiniz ve yasantinizda, hem kendiniz hem de sizin yakininizda yasayanlar icin, daha saglikli bir yasam icin kapilari acacaksiniz..

Daha once "komsuda piser" demistik, birbirimize cok guzel tarifler vermistik... Ben fuzyon mutfagini hic sevmem, dolma dedigin dolma gibi yenir, kadayiftan sushi yiyecegime, kadayifin kendisini hem de cevizle yemek isterim filan. Klasik tariflerin degistirilmesine icim ciz eder, Turk mutfaginin ozelliklerini ve guzelliklerini kaybederiz diye korkarim. Onun icin "diyet yemegi" diye yazilan bircok yemegi anlamsiz bulurum.

Bugun harika bir yesil corba tarifi geldi yorumlara, daha once de bir borsh corbasi tarifi almistik... Hadi simdi onerilerinizi bekliyorum. Nasil yemekler kesfedeleim, biz icad edelim, arada hafiflemek istedigimizde yeni tatlar olsun soframizda...

daha once tariflerini yorumlara birakanlar, bu yaziya tekrar yazarlarsa sevinirim.... hepinize Roma'dan sevgiler...

22 Subat 2013 'Roma

38 yorum:

Adsız dedi ki...

Verilmis cok emek var sana
hayat....iyiki varsın......

Unknown dedi ki...

Birebir tarif degil benimki nacizane oneri...Eger benim gibi yagsiz keki kuru buluyosaniz (tepsi veya kaliptaki)esmer seker kullanarak (veya pekmez) bir kac kasik zeytin yagla cupcake yapabilirsiniz. Hem daha az kalorili hem de evde minik eller icin ideal boy oluyor.

Adsız dedi ki...

Allah ne verdiyse corbasi

250-300 gr.dondurulmus Brüksel lahanasi
1yesil kabak
2 tane pirasanin yesil kismi
2-3 tane yesil soganin yesili
100 gr kadar ispanak dali ( ispanak sotesinden artmisti )
1 yesil Paprika (iri dolmalik biberde olur)
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dere otu
2-4kasik esmer Pirinc
1/2 Brokkoli
2-3 yesil kerevizin dali
1yaprak defne yapragi, 1tutam kekik. 1tutam Kuru nane
Tuz,Kir.biber,Kar. Biber istenirse sarimsak
Tencereye lahanalari 4 e keserek koydum,Brokkoli ciceklerini ekledim,kabagi kücük küplere kestim, kerevizin ve ispanagin dallarini ince dogradim,biberide ayni sekilde.
Defne yapragini koyup biraz da su ekleyip yumusuyana kadar pisirdim ve inmesine yakin maydonozu,dereotunu ve z.yagini ekledim. Önceden pirincini eklemistim.Afiyet olsun.yemegi blendirdan gecirmedim.Önce yazmamisim ama siz birazda limon suyu ekleyip yiyin.Benim cok hosuma gitti tadi bir önceki postu okumayanlar icin tekrar yazayim acayip TOK tutuyor.Afiyet olsun.
Sule( Hamburg )

22/2/13 10:09 ÖÖ

zeynebb dedi ki...

Merhaba ben bu yemeği kayındalidemden öğrendim güneydoğuda muhtemelen bilinen bir yemek ama ben diyetlerde kullanıyorum hepimiz seviyoruz:
3-4 patlıcan
7-8 sivri biber
5-6 domates
sarımsak
yumurta
patlıcanları közleyip eziyorsunuz benim sabrım olmadığından blender kullanıyorum,
diğer bir tarafta önce biberleri kavurun sonra küp doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Eğer isterseniz bu dometesli biberin içine yumurta kırıp pişirin(ben sevmediğim için kullanmıyorum)
enson sarımsakları ezip patlıcanla bereber domateslerin içine atıp 2-3 dk. hepsini beraber pişirin afiyet olsun umarım beğenirsiniz.
İnşallah karışık anlatmamışımdır.HOŞÇAKALIN...

Esra dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım, sevgili arkadaşlar. Herkes için herşey yolunda galiba, benim için de öyle. Son iki gündür evdeki baklavayla ilgili kötü fikirlerim olsa da, şu ana kadar hiç fire vermeden eşim ve ben bugüne kadar geldik. Halimizden gayet memnun bu akşam da yeşil çorbamızı içeceğiz. Evvelki akşam yaptığım bir sebze yemeğini (aslında soğuk meze) tarif edeyim:
Brokoliyi az haşlıyoruz, kırmızı biberleri fırınlıyoruz. Her ikisini de küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. İki ya da üç diş sarımsağı dövüp, üzerine 1 kaşık yağ, biraz nar ekşisi ve sirke ekleyip sebzelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Afiyet olsun, aklıma geldikçe başka tarifler de ekleyeceğim:)))))

Unknown dedi ki...

Misafirlikte oldugum ev yabanci degildi yesil corba yaptim kendime.
4 dal ispanak
1 yemek kasigi ince bulgur
1 kck sogan, 2 dis sarimsak
Yarim yemek kasigi zeytinyagi

Dogranmis sogan ve sarimsak cok az yagda cevrilir kiyilmis ispanak katilir bir iki dakika sonra 1 su bardagina yakin ilik su ve ince koftelik bulgur ve tuz ilave edilir. 3 dakika icinde yemege hazirdir.
Blog reklami yapmak istemem ama bu pazar yaptiklarim yulafli lavas (tortilla), cavdarli eriste iilginizi cekerse adim adim tarifi var

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Arkadaslar,
Esmer pirinci önceden pisirmistim.cunku sebzeler pisene kadar pirinc pismez sert kalir. Ben Uncle Ben's markasini kullandim,125 gr, posetin icinde ve pismesi 10 dk. Sürüyor.
Sule.

Unknown dedi ki...

Lahana Corbasi
Yarim orta boy Lahana
Kahve fincani esmer bulgur ve ya corbalik mercimek
1 orta boy kuru sogan
1 sarimsak
Zencefil
Kimyon
Tuz
Karabiber
Lahanalar ve sogan safimsak dogranir. Uzerini biraz gececek kadar su ilave edilir. Bahaatlar zencefil haric atilir. Pisince Zencefil atilir 5 dk daha pisirilir. Zencefil icinden alinir. Uzun sure kalirsa kokusu keskin olabiliyor.
Isterseniz zeytinyagini pisince de atabilirsiniz. Isterseniz tum malzemeleri ayni anda atabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Dereotlu kepekli pohaca
1 yumurta
1 bardak yogurt
1 cay kasigi karbonat
Tutam tuz
Yarim demet dereotu
Yagsiz lor
1 bardak yulaf kepegi
Aldigi kadar kepekli un
2 kasik zeytinyagi

Tum malzemeler karistirilir. Sekil verilip tepsiye dizilir. Uzerine corekotu serpilip 160 derecede Pisirilir.
Afiyet olsun


evaural dedi ki...

bende bır guneydogu yemegı tarıfı vereyım bulabılırmısınız bılmıyorum ama kurutulmus patlıcanları suda haslayıp soguk suyla yıkıyoruz buyuk bır soganı kup kup dorayıp az yagda kavurup salca kımyon baharat karabıber kırmızı bıber tuz ve patlıcanları ekleyıp bıraz pısırıyoruz cok lezzetlı hemde kalorısı dusuk afıyet olsun...kuru patlıcana kurutulmus domates ve bıberde eklenebılır aktardan bulabılırsınız

Adsız dedi ki...

Tarif defterimi karistirirken bir Tarife rastladim ama kaynagini yazmamisim sadece HIZLI ZAYIFLATAN corba
diye not düsmüsüm!

50 gr kiyma
1 Sogan
2 Domates
1 Kabak
1. Havuc
Biraz. Ispanak
1/2. Demet maydonoz

Kiymayi 1 kasik z.yagi ile kavurun.üzerine domatesi
Rendeleyin,tazesi yoksa konservede olur yada 1 kasik salca .suyunu cekinceye kadar pisirin sonra suyunu ekleyin1 lt. Kadar .Sebzeleri kücük dograyip üzerine ekleyin istenirse 1 dis sarimsakta güzel Tat verir.suyu az gelirse tekrar su ekleyebilirsiniz. Istediginiz baharati kullanabilirsiniz.
Öglen ve aksam icince metobolizma daha hizli calisiyormus. Bildiginiz sebze corbalarindan deneyebilirsiniz, malzemeleri aldim yarin pisirecegim.yukardaki tarifler siraya girdiler denenecekler.hergün degisik bir tarif negüzel sikilmadan
gececek günler insaallah. Selamlar.Sule ( Hamburg )

Adsız dedi ki...

BORSCH CORBASI ,
1 küçük lahana , ince dogranmis
1 büyük pancar , rendelenmis
1 büyük soğan,küp dogranmis
1 havuç ,rendelenmis
7-8 adet mantar , dogranmis ( isteğe bağlı)
1-2 dış sarımsak ,rendelenmis
Dereotu, maydanoz ince dogranmis ,
Et suyu veya normal suyu tencerede kaynatalim, lahanaları,havuclari,mantarları icine atalım. Ayrı bir yerde soğanları pancar ile birlikte kavuralim, pisen lahanaların icine ilave edelim birlikte kaynatalim.inmesine yakın sarımsakları icine rendeleyelim. Limon ve üzerine dereotu ,maydanozla birlikte servis edelim.
Kış günlerinde içinizi ısıracak çok güzel bir çorba.Mutlaka deneyin .
Herkese selamlar


Rumuz: umut

Adsız dedi ki...

Detoks haftası gosterdiki salata dısında sebze yemeklerini yerken cidden zorlanıyorum.Sebze yemekleri benim icin ana yemeğin yanında yenilmesi gerekiyor. Yanlizca sebze yediğimde mutsuz oluyorum. Bir de domates ve bol z.yağ olmadan pisirilirse !
Benim gibi soğuk ülkede olup uzuuun kıs boyunca lahana,pırasa,kereviz,brokoli yemekten bıkanlar için değişik bir tarif önermek istiyorum. Şaşırtıcı derecede lezzetli oluyor .
Tavsiye ederirim.
1 porsiyon icin
Yesil Fasulye,(donmuş Franch been kullandım)
1 küçük kırmızı soğan ( beyaz kullanmayın, aynı lezzeti vermiyor)
1 çorba kasığı balzemik sirke,az zeytin yağı

Fasulyeleri hafif diri olacak sekilde haşlayalım.
Soğanları piyaz dograyip zeytinyağında soteleyelim, icine fasulyeleri atalım biraz çevirdikten sonra inmeden önce 1 kasık balzemik sirke ekleyelim kavuralim. Tuz , karabiber ile tatlandiralim.
Afiyet Olsun


Selamlar ,sevgiler


Rumuz : umut

Acemi Sef Meysun dedi ki...

ELMALI YAGSIZ KEK

4 yumurta
2 su bardagi esmer seker
1,5 su bardagi kepekli un
1 kabartma tozu
3 iri elma ( iri kup halinde kesilmis)
1/2 bardak blueberry ( likapa)
1,5 tatli kasigi tarcin

Yumurta ve sekeri, seker eriyene kadar cirpin. Butun malzemeleri ekleyin. COk hafifce yaglanmis dkdortgen borcamda yada yag gerektirmeyen firin kabinda onceden 180 C / 350 F derecede pisirin.

Elifin Terazisi dedi ki...

Merhaba ben eski gruptanım ama sessizce sizi kenardan izliyorum.
1 kğ ıspanağı ya da karışık taze otları kaynar sudan geçirin , doğrayın.
2 kuru soğanı 3 kaşık yağda kavurun.
4 yumurta, ıspanaklar, kavrulmuş soğan, 2 parmak keçi peyniri, tuz, karabiber, çay kaşığının ucuyla muskat rendesi hepsini karıştırın.
Tepsiyi 1 kaşık yağla yağlayın, yarım bardak galeta ununu serpin, otlu karışımı yayın, yarım bardak galeta ununu üzerine serpin, doğru fırına, kızarıncaya kadar pişirin.
Şimdiden afiyet olsun:)

Adsız dedi ki...

YULAFLI TOST EKMEKCIGI

1 yumurta + 1 yumurtanin beyazi
4 yemek kasigi yulaf kepegi
3 yemek kasigi azyagli-yagsiz Yogurt
1 cay kasigi Kabartmatozu
Isteyen 1 cay kasigi corekotu , 1 cay kasigi ketentohumu, susam
Cay kasiginin ucuyla azicik zencefil,kakule,zerdecal
1-2 damla z,yagi

Bu istenilerler kismiyla istediginiz gibi oynayabilirsiniz
Zevkinize bagli. Bende sik sik yapiyorum.

Yumurta ve yogurdu cirpip yulaf kepegini ve k.tozunu
Ekleyip tekrar cirpip 5-10 dk dinlendiriyorum .Mikro dalgaya uygun birkapta yada Silikon muffin kalibinda oda yoksa kücük bir porselen kare yada dikdörtgen forma
Karisimi koyup bir 5dk daha bekletiyorum,acelesi olanlar
Bunu gecebilirler.M.dalgada kapaksiz 6dk.600 watta pisiriyorum.kare Form olarakborcamin en kücügünüde
Kullaniyorum.yulafli hamurlar Pek kabarmaz Kendine has bir dokusu vardir. Bu hamura göz Karari biraz Cavdar biraz normal un koyup hacmi ve dokusuyla oynayabilirsiniz tabii hamuru biraz süt ekleyerek katilasmasini önleyebilirsiniz.kardomanve zerdacali
Pakistanli komsumdan taniyorum.degisikbir Tat veriyor.
Olmasada olur.cikardiktan sonra nemligözüküyor .kaliptan cikarin1-2 dk .dinlendirin.tostu beyazpeynir,maydonoz,roka Domates .Tere (gartenkresse) ,dere otu ile zenginlestiriyorum.yulaf kendinin3 Kati kadar suyu emebiliyor. Üstüne 1 bardak su icin. Benim sevdigim bir ekmek cesididir ve her durumda beyaz tosttan daha saglikli. Deneyeceklere Afiyet olsun. Sule( Hamburg)

Adsız dedi ki...

SIPSAK YULAF EKMEKCIGI

1 yumurta
2 yemek kasigi yulaf kepegi
1tatli kasigi k .tozu
1 yemek kasigi Quark ( susuz kati Yogurt )
Hepsini cirpip mini tart kalibina, porselen tasa yada muffin
Kalibina koyun 4 dk. Pisirin kaliptan cikarin biraz dinlendirin. Yulaf ezmeside olur sanirim ya blendirdan gacirin yada cekin ungibi.bu tarif bir seferlikolup 1kisi icindir.Afiyet olsun.yineSule :))

Adsız dedi ki...

YAGSIZ YULAFLI PEYNIRLI MUFFIN

2 yumurta
3 kasik yagsiz Yogurt
6 kasik yulaf kepegi
2-3 kasik yagsiz lor peyniri
1kasik kasik Cavdar unu( bunukatarsaniz 1-2kasik süt ekleyin)
1-2 damla z.yagi ( istenirse)
1/2 tatli kasigi k.tozu
Dereotu,nane,reyhan hepsinden biraz evde ne varsa.
Karabiber,bircimdik tuz ( azicik)

Hepsini cirpip 175 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.isteyen önceden cörek otu, susam,keten tohumu
Ekleyip,serpebilir. 6 muffincik cikiyor. Yine Ben........

Adsız dedi ki...

EVDE CÖKELEK VE LOR YAPIMI

Önce cökelek Yapimi:
Yogurdu sulandirip ayran haline getirin ve ocaga koyun.
Kaynayinca altini kapatip 30 dk-1 Saat bekleyin ve süzün.
Suyu iyice süzülene kadar süzgecte süzülsün iyice.
Tuzlayin.
Cörekotu ,kekikve ve 1-2damla z.yagi ile nefis oluyor.CAHIDE VE JIBEK BLOG diye Not düsmüsüm. (Ayrana 1-2 kasik
Limonsuyu yada Sirkede konulabilir.)

Lor Yapimi:

1 Litre + 1 kutu krema ( olmasada olur )
2 yemek kasigi susuz Yogurt

Hepsini karistirin kaynayana kadar cirpin.
Kisik ateste 20 dk. Pisirin 15 dk. Dinlendirin.
Tülbent icine koyup iyice suyunu alin.Bezi yüksek bir yere asip süzdürün.15 dk. Sonra dügümü acip cikarip cam bir kaba koyup buzdolabinda dinlendirin.hafif
Sertlestiginde 1 günsonra servise hazirdir. Bu tarifin yaninda Yeturla Lezzet Kareler diye yazmisim. Malesef
bu Blog kapandi. Bu iki tarifi bizlerle paylastiklari icin tesekkürler .Yagsiz sütlede yapabilirsiniz. Güzel oluyor
Denemistim.dahasonra bir Tarif daha yazacagim. Benden kurtulus yok !!!!!!!

Yine yeni yeniden Sule (Hamburg):)))))))

Ekim dedi ki...

Burada tarif vermek pek benim harcım değil çünkü her ne kadar yemek yapmayı pek sevsem de buradaki tariflerden çıkardığım kadarıyla benden katbekat deneyimli insanlar konuşuyor :)
Ben kabağı bu yemeği yiyene kadar hiç sevmezdim. Şimdi evde kabak pişeceği zaman ya rendelenip kavruluyor ve sarımsaklı yoğurt ekleniyor ya da aşağıda yazdığım şekilde yapılıyor.

4 orta boy kabak
2-3 olgun domates -mevsimi değilse bir paket domates püresi-
1 demet dereotu
5-6 diş sarımsak
tuz
1 yemek kaşığı kaşık zeytinyağı

Kabakları baş parmak boğumu büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir kapta üzerine zeytinyağını döküp iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 175 derecede kenarları kızarana kadar pişirin. Ya da yapışmaz tavada suyunu salıp hafif renk değiştirene kadar. Önemli olan kabakların hafif diri kalması. Rendelenmiş domatesleri doğranmış sarımsak ve tuzla beraber bir taşım kaynatın ve önceden servis tabağına alınmış kabakların üzerine dökün. Üzerine istediğiniz kadar dereotu koyup dolapta bir gece bekletin. Yanında ayran ya da yoğurtla soğuk soğuk yiyin :)

Adsız dedi ki...

SIPSAK Pisen ekmekcik MIKRO DALGA firinda 4 dk. Pisecek,eksik yazmisim.

cigdem dedi ki...

Degerli arkadaslar ben kendimce nacizane sunu tavsiye etmek istedim.

eger düdüklü tencere kullanma aliskanliginiz varsa cogu yemegi onda yapabilirsiniz hem vitamini kaybolmaz hem cabuk hazirlanir.Örnegin taze fasulye icin sogani domatesi yagi herseyi cigden koyup pisirin yada 1 kasik z.yaginda soganlari ve fasulyeleri biraz cevirip sonra domates tuz ve az suyunu ekleyerek pisirin.

Yada pirasayi havucu dograyip az pirinc 1 kasik yag tuz ve isterseniz domates püresi ilavesiyle cokda az su katarak pisirebilirsiniz..Cok cabuk pisiyor 10 dk bile fazla geliyor bazen

Yada düdüklüde degilde normal tencerede mesela patlicani pijama gibi kesip iri iri dograyin yine sivri biberleri domatesleride iri dograyin birkac dis sarimsak katin yag tuz ekleyip kisik ateste pisirin ilk sicakligi ciktiktan sonra bol maydanoz kiyin ve ekleyin üzerine

Yine kabak patlican biberi cok azyagla tuz ve baharatlarla harmanlayip firinda pisirin üstüne sarimsakli az sirkeli domates sosu pisirin mesela

Havuc kavurmasini ben 1 kasik yagla cevirip sonrada üstüne kaynar su ekleyip pisiriyorum sarimsakli yogurdunu ekledikmide alin size süper bir meze...

Bunun kabakli versiyonunuda yapabilir hatta ikisini karistirabilirsinizde

Esra dedi ki...

Kıymalı bakla: Kıymayı ve soğanı azıcık suyla kavuruyoruz. Küçük küçük doğranmış baklaları ve salçasını ekliyoruz. Çok az zeytinyağı ve üzerine yarısını örtecek kadar su koyup karıştırıyoruz. Düdüklüde 15 dakika pişiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun:)))

Adsız dedi ki...

Közleme yemeği
Patlıcanlar ve kırmızı salçalık biber közlenip temizlenir
Zeytinyağda doğranmış 2 soğan ve 3 diş sarımsak hafif kavrulur
2 yeşil biber doğranıp eklenir
3 domates ince doğranır
Üzerine iri doğranmış patlıcan ve biber eklenip
Birazcık su ile 10 dakika pişirilir
Nefisssss
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Hafif kabak yemeği
Teflon tencereye 3-4 soğan piyazlık doğranır
Üzerine 1 kğ kabak doğranır
En üste 2 biber ve 3 domatess eklenip kağak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir
Suyu azalırsa az su iave edilir
İnmeye yakın 3-4 kaşık zeytinyağı gezdirilir
Sarımsaklı yoğurtla harika oluyor
Nur

Adsız dedi ki...

mantar tava
mantarlar islak pecete ile silinir.
ince dilimlenir ben saplarini dogramadim.
kirmizi Paprika ve Yesil paprikalar biraz iri dogranir ve 1 kasik zeytin yagiyla beraber Teflon tavada cevrilerek kizartilir üstune mantarlar, kendi suyunu cekene Kadar kavrulur.sivi baharatlarla yada soya sosu ile tatlandirilir ve baligin yaninda garnitür olarak yenir. ben dondurulmus Alaska somonundan (Beyaz etli ) üstü brokolili baligi firinda 30 dk.pisirip öglen menüsünde yedim.yapacaklara afiyet olsun.

turuncu Tabak

somon baligi limanlanip tuzlanip
z.yagiyla yaglanmis Teflon tavada
kizartilir fazla kurutmadan,yanina
ya semizotu salatasi yada benim yaptigim gibi havuc kavurma :
havuclar rendelenir iri gözüyle,kirmizi ve Yesil biberler dogranir .önce biberler 1kasik z.yagiyla bereber Teflon tavada cevrilir rendelenen havuclar eklenir.
havuclar yumusayana Kadar cevrilir orta ateste agzi kapali vaziyette.
tuzu baharati atilir. isteyen maydanoz ve dere otu ve sarmisakta kullanabilir.
bu iki Tarif 2 gün üst üste yapildi
üstelik ekmeksiz yendi ,ihtiyac duymadim ve bayagi doyurdu.denemek size kalmis .:)))

Adsız dedi ki...

Hamur Mantolu Balik

Istenilen miktarda kilcigi ve derisi temizlenmis
Beyaz balik filetosu ( Hazir dondurulmusda olur)
Balik miktarina göre 1-2 tane yumurta
Un ,tuz,karabiber
Limon
Ayni tavuk sinitzel yapar gibi kaygana kivaminda koyu
Az tuz ve karabiberle( sart degil) yumurta ve unu cirpin
Biraz su ile kivamini ayarlayin.tuzlanmis biberlenmis ve limonsuyu serpilmis (donmus baliklar cözdürülecek) Baligi karisima bulayip pane yapar gibi kizartin.
Peceteyle fazla yagini cektirin klasik olarak yaninda yesil salata yada havuclu kervizli salata ile servis yapin.
Tabii bunun yaninda olmazsa olmazi haslanmis patetes
Sart ama bu hafta bize yasak siz evde izinli olanlara yapin derim. Disi unlu yumurtali oldugu icin yaninda
Ekmek tüketmeyelim.zaten salata sinirsiz olunca yeterli oluyor.Bu 3.balik tarifi ama bugün yapilmayacak:))
Bugün haslanmis karnibaharin yaninda izgaraköfte ve havuc salatasi var Yapmak isteyenlere afiyet olsun.
Bu tarifin orjinalinde bira kullanirlar ,Ben su kullaniyorum.tadi nefis oluyor.Sule

Adsız dedi ki...

Bende cok sik kullaniyorum düdüklü
Tencereyi.Gecen ay yenisini aldim,önceki Cok eskimisti.(16senelik)özellikle calisanlar icin
Büyük kolaylik,cok güzel Modeller var. Ben vital özelligi sectim.vitaminleri öldürmeden cabucak pisiriyor,tavsiye ederim.Sule

Adsız dedi ki...

Firin posetinde Dalyan köfte

500gr köftelik kiyma
250gr Mantar
2-3. Kurusogan
1. Sogan rendelenmis
1. Sarimsak ezilmis
1. Yumurta
Köfte baharati
1/2. Maydonoz
2 kasik galeta unu
1/2. Su bardagi Su

Su galetayla karistirilip
Sisirilir rende Slogan ile Diger malzemeler güzelce yogurulur.Dalyan köfte Formu verilir.mantarlar dilimlenir.2-3sogan (istenirse)2ye kesilip ince dilimlenir(isteyen renkli biberlerdende koyabilir).
Köfte ve sebzeler firin posetine
Konur.soguk tepsi yada kaliba yerlestirilip önceden isotilmis 180derece firinda 60dk pisirilir.
Istenirse biraz erken posetten cikarilip üstünün kizarmasi saglanir.dometesli sos ile Servis yapilir.

Salcali Biftek

Biftekler arkali önlü kizartilip 2-3dk. Tencereye alinir üzerine bilindigi gibi baharatli salcali sos yapilir 1su bardagi Su ile .kisik älteste etler yumusayana Kadar pisirilir.

Tavuk CöpSis
2tavuk gögsü
Cesitli sebzelerle(kiraz domates,renkli biberler, Mantar arpacik sogani )
Cöp sisler islatilarak etler takilip firinin izgarasinda kizartilir.
Marinesi
1kurusogan
1cay kasigi köri
1cay kasigi soya sosu veya
Maggi baharat sosu
1kasik yogurt yada süt
1gece önceden olursa daha güzel olur yada1-2saat bekletilir.
Sise takarken fazla sosu silin.


Fazla kurutmadan izgara izleri cikanakadar pisirin.


Tepsi kebabi
Evde et döneri

500gr. Bonfilelik et
Siviyag
Döner baharati

Eti iyice baharatlayin .eti cesitli yerlerinden delerseniz baharati icine daha iyiceker.eti bildiginiz gibi marinede edebilirsiniz. Buzdolabi torbasina koyup buzlukta dondurun ,kolay kesilecek duruma gelene Kadar.cikartip Döner yapragi gibi incecik kesin.tuzu ve karabiber ekleyip tavada sag ile hafif isida agzi kapali olarak kavurun üzerine kekikte cok yakisir.
Afiyetle yiyin.


Firinda kadinbudu köfte
500gr köftelik kiyma
1 Cay barcagi haslanmis Pirinc
1tane yumurta
1tane 1kurusogan
1/2 maydanoz
Köfte baharatlari
2corba kasigi un

Kiymanin icine rendelenmis 1kurusogan,ince dogranmis maydanoz,y.sarisi,pirinc,baharatlar(ben icine normalde hindistan cevizi rendeside koyuyorum)iyice yogrulur.
Iri parcalar koparilip form verilir ve yagli kagit serilmis tepsiye dizilir. Üzerine un serpilip 200derece isinmis firinda 30dk. Pisirilir. BU tarifi daha önce denemedim. Yillardir kitapligimda Duran bir kitaptan aldim.(Diyet Yemekleri Gülsen Ortac)

BU tarifler hepimizin yaptigi yemekler sadece fikir olur diye yazdim.

Sule(Hamburg)

rhea dedi ki...

Dolma için vakti olmayanlar veya farklı pişirme yöntemi isteyenler için çok iyi sonuçlar alacağınız bir sebze pişirme yöntemi aşağıdaki linkte. Tavsiye ederim.
Sevgiler.

http://cocukyemekleri.blogspot.com/2008/04/kymal-pirinli-kabak-yemei.html

Adsız dedi ki...

Karnıbaharı haşlıyorum.Kıymayı kavuruyorum soğan ekliyorum üstüne karabiber salça sıcak su.Haşladığım karnıbaharları ekliyorum pişmesine yakın bir avuç kuşüzümü ve tarçın tuzda ekliyorum.Ben çok seviyorum tarçınlı karnıbaharı etle yapılan yemeklere ayrıca yağ ilave etmiyorum.
Tomurcuk

cigdem dedi ki...

Merhabalar

Sevgili Asli G. nin blogu Diyetorfoz uda girip okumaya calisiyorum.Cok hos bir blog bizlere yemek tarifleride veriyor.

Onun yaptigi bir tarif bana görümcemin yaptigi bir tarifi animsatti.

Herhangi bir ölcü vermeden anlatmak istiyorum
Öncelikle sogani soteliyoruz tabiiki kisi basi 1 kasik yagla sonra kusbasi tavuk gögsünü katip onuda soteliyoruz ayni anda tavuk etlerini kenara cekip ayiklanmis dogranmis ispanaklari koyup onuda kavuruyoruz daha sonra hepsini karistirip tuz k. biber ve curry ilavesiyle tatlandiriyoruz (curry hissedilecek) ve sonuc yaptigimiz karisimda yuvalar acip yumurta kiriyoruz cok lezzetli oluyor..

Tek düsüncem hem tavuk hemde yumurta olmasi Mehtap ne der bilmem..

Sevgili Aslinin tarifi icinse buraya http://diyetorfoz.blogspot.ch/2013/03/mutfak-marifetleri.html tik tik

Sevgiler hepinize

Adsız dedi ki...

Tavuklu Körili Yag Yakici Corba

125gr. Tavukgogsü
1findik kadar Taze zencefil
1 dis. Sarimsak
1 kurusogan
1 Brokkoli
1havuc
50gr. Shitakemantari( kültür Mantari)
1y.kasigi fistikyagi(z.yagi)
1tatli kasigi köripaste acili yada acibiber ve Köri
100ml sekersiz hindistancevizi sütü
300 ml tavuksuyu
Tuz,yesil LIMON,(normalde olur)
1y.kasigi tuzsuz fistik ( koymadim)
2-4 maydonoz yapragi

T.etini kusbasi dograyin,zencefili,sarimsagi,sogani kücük yemeklik dograyin.
Brokoliyi ciceklere ayirin,havucudilimleyin,Mantari 4e bölün.
Yagi isitip eti kizartin,sogani,zencefili,sarimsagi ekleyin cevrin.köripasteyi baharatlari,h.cevizi sütünü ve tavuksuyunu ekleyip kaynatin.
Sebzeleri ekleyip kisik ateste 10dk. pisirin üstüne maydonoz serpin.
Artan corbayi dondurabiliyormusuz.tarif yag eriten yemekler kitabindan.ben beyaz etli baliktan yapmistim onunda hos bir lezzeti vardi.deneyeceklere Afiyet olsun.

Detox- Omlet

1 yumurta
2yumurta beyazi
1 yemek kasigi soya sütü ( süt)
1/2 yemek kasigi z.yagi
1dilim tam tahilli Bugday Ekmegi
Biraz Tere yada roka

Hepsini karistirip yaglanmis Teflon tavada pisirin,Omelett ekmegimi üzerine koyup tereyi Serpip afiyetle yiyin.
Detox yemekleri tariflerinden....
Sule

Adsız dedi ki...

Pasta Detoxiana

10gr. Dolmalik fistik
1/2 kavanoz Enginar kalbi(bildiginiz Enginar konservesi)
1/2 kavanoz.sardellen( Konserve hamsi)
25 gr. Kapern
2 yemekkasigi z.yagi
10 gr. Kurutulmus cranberrys
125 gr. Esmer cubuk makarna
Feslegen

Fistiklari teflon tavada kavurun ve sogutun.Baligi,kapernleri ve enginari kücük dograyin.Yagi,feslegeni ,fistiklari ve cranberrys beraber karistirin .Makarnayi bildiginiz gibi pisirin.Sosu hafif isitip sicak makarna ile karistirin.
Deneyenlere Afiyet olsun.
Tadini bende merak ediyorum.Cranberrys: kizilcikmis,
Kapern: kaperi
Sule

Adsız dedi ki...

Detox corbasi ( BASEN SUPPE )

1 patetes
1 havuc
1 Rezene ( yumru)
200 ml sebze suyu

Hepsini 12 dk. Pisirin ve Püree yapin.
Ben düdüklünün sebze ayarinda 5 dk.. Pisirdim.
Istediginiz baharati kullanin.
Ikinci versiyonunu kendim söyle yaptim.

1 Kabak,1 havuc 2 dis sarimsak,buzdolabinda kalan yesil kereviz dallarini pisirdim.

Tarif 2 kisiyede yeter porsiyonlar kücük olursa.
Püreden sonra bebek mamasi gibi olsada ( isteyen suyunu biraz fazla kor ) niyahetinde misafirlere cikmiyor ve kendi sagliginiz icin.:)))))
Sule

ekim dedi ki...

KARNIBAHAR ÇORBASI

1 orta boy karnibahar
1 adet sogan
1 Adet havuc
1 küçük patates
1 kepce/bardak tavuk suyu
2-3 dis sarimsak
1-2 defne yaprağı
1 cay bardağı yağsız süt
Su

Tüm malzemeyi tencereye koyup kaynatin. Baska sebzeler de eklenebilir, ben brokoli de ekliyorum bazen. Patatesi çıkartabilirsiniz de.
Malzemeler iyice yumusayinca defne yapraklarını çıkarıp blenderdan gecirin ya da benim gibi corbayi taneli seviyorsaniz catalla ezin.
Kremasiz ama karnibahar sayesinde harika kivamli ve lezzetli bir corba oluyor.

Adsız dedi ki...

Ödem Atici ve Duraklama Kirici Cay Icecegi

2 yemek kasigi Hibiskus ( NAR cicegi)
1 yemek kasigi Yesilcay

1-2 kusburnu ile cezvede kaynatilir iilitilir.1litre soguk suyla karistirilir.Icine 1-2 Dilim limon kabugu ile beraber ve 1 cubuk tarcin istenirse 1-2 Dilim zencefilde konulabilir.sart degil.hepsi karistirilip soguyunca icilir.isteyen tatlandiricida ekleyebilir.özellikle Yazin güzel olur.Buzdolabinda saklayin.
Ben sik sik kusburnu hibuskuslu cayi sicak icerim.özellikle soguk alginligina ve bagirsaklara iyi geliyor.hafif eksimsi isteyen balla,Agaven surubuyla,Ahorn surubuyla veya tatlandiriciyla icebilir.yüksek C vit. Iceriyor,isteyen karanfilde ekleyebilir. Yesilcayi Sade icemiyenler icinde bir alternatif.Afiyet olsun.Sule

Adsız dedi ki...

Firinda Sebzeli Somon

Kabaca Tarif edecegim.Bizim evde haftada 1-2 defa Pisen ve pratik yemek.
Dondurulmus sebze karisimi (Iglo ürünü).burda tereyagli olarak satiliyor
Buttergemuse 300gr. 1paket (2 kisilik) bezelye,havuc,karnibahar var icinde
Dondurulmus Somon filetosu yada dilim kisi basina büyükse 1 kücükse 2 Dilim
Patetes küp küp dogranmis kisi basina 1-2 tane

Sebzeleri karistirip (benim icin tereyagi cikariyorum) zeytinyagi gezdiriyorum.alümunyom kagidin üstüne yerlestiriyorum.baligi limonlayip tuzlayip onun üstüne koyuyorum.kagidi paketleyip tepsiye koyup onceden isinmis firina atiyorum.donmus ise 45dk. Cözülmüs ise 30 dk. Pisiyor.200derece isida.firin torbasindada yapabilirsiniz.iki türlüde yumusak ve nefis oluyor.Baligi fazla pisirip kurutmamak lazim.o pserken sizde spormu yaparsiniz,ev isimi,kitapmi okursunuz size kalmis .Afiyet olsun.Sule