Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

25 Şubat 2013 Pazartesi

YAVAS YAVAS HIZLANALIM ARTIK...

Metabolizmamizi sasirtmamiz, sarsmamiz, harekete gecirmemiz gerek, bunu da kendimizi de harekete gecirerek, yani fiziksel aktivite yaparak iki katina cikartabiliriz. Unutmayin, burada yaptigimiz hersey, sadece beslenme aliskanligimizi duzenlemek, bildigimiz ama israrla yapmaya devam ettigimiz yanlislari en aza indirmek, bos kalorileri hayatimizdan mumkun olabildigince uzaklastirmak. Hayat elimizde listelerle gezebilecegimiz, surekli kalori hesabi yapacagimiz, habire o diyet senin bu diyet benim dolasacgimiz bir sinif degil. Hic ummadiginiz anda karsiniza cikan yemek onerileri, ikramlar, toplantilar ya da imkansizliklar, zamansizliktan atistirilan sandvicler, ekmek aralari, araya giren seyahatler, kavusmalar, ayriliklar, tanismalar... Yemek icin cok nedenimiz var ve akillica yersek, akillica secmeyi ogrenirsek, hicbir seyden vaz gecmemize gerek kalmayacak. Simdilik biraz disiplin sadece... Ama bunun icin sizin caba gostermeniz gerek, sizin kararli olmaniz, anlamaniz, yorumlamaniz ve kendinize inanmaniz gerek.


Snoopy diyor ki, "hic kimse bir yigin cikolatali biskuvinin beni cagirdigina inanmiyor"

Ben inaniyorum ama gitmem arkalarindan. Siz de gitmeyin. Simdi sabahin 5'inde, gece hic uyumadan calismisken, beni nelerin cagirdigini bir bilseniz? Sicak cikolatalar, nutellali ekmekler, koca bir dilim kek ve sutlu kahve... Ama dinlemeyecgim bu cagrilari. Pazar gunu keyifli ve ozel bir oglen yemegi yedik annemlerle. Herseyi yedim, sarap ictim, tatli yedim. Bu gun dikkat etme gunum. Dinlemem Snoppy filan...

6 gunluk bir metabolizma programina basliyoruz. En iyisi adini koyalim, onumuzdeki Pazar gunu 1 ogunde serbest olacaksiniz, istediginiz herseyi normal olcude bir porsiyonla tuketeceksiniz, Pazartesi yeni bir hafta baslayacaksin. Bu hafta metabolizma nasil sarsilacak? Hazir misiniz?
GAMZE ZAYIFLAMAYA BASLIYOR… (24 subat-10 mart)



KAHVALTI

Sekersiz cay (arzu edildigi kadar) veya sekersiz kahve

ve

1,5 dilim ekmek (cavdar veya yulaf ekmegi tercih edilmeli, 1 dilim yaklasik 30-40 gram kadar olmali)

ve

1 dilim az yagli-yagsiz peynir

4-5 adet zeytin (yesil, cizme, kirma, siyah vs degistirerek)

veya

haslanmis, kayisi veya rafadan yumurta (en fazla haftada 3 gun)

Domates, salatalik, maydanoz, yesil biber, roka

(isterseniz omlet yapin)

Veya

1 bardak sutlu kahve ve 4 adet petit beure biskuvi veya 2-3 etimek + 2 tatli kasigi bal veya recel

Veya

Tost ekmegi ile yapilmis, beyaz peynirli 1 adet tost

Ara Ogun (oglen yemeginden iki saat once):

1 fincan sutlu kahve veya 1 fincan cay + 2-3 kuru biskuvi



OGLEN YEMEGI:

1 porsiyon tencere yemegi, yani sebze ve et bir arada pisirilen yemeklerden. ( mesela kiymali karnabahar, etli kis turlusu, kuru patlican yemegi-tarifi bir elin nesi var da bulabilirsiniz, mesela borsh corbasi, o da blog da var, mesela tavuklu bamya, mesela iki dolma, ) Yemeklerde bakliyat olmayacak, her yemek kisi basina 1 yemek kasigi z.yagi ile pisecek. Pilav, borek, pure yok . Illaki sebzenin arasinda et olmasi sart degil, ornegin bol havuclu pirasa da olabilir ama princini cok olculu koymak kaydiyla.

ve

Istendigi kadar salata (yarim kasik z.yagi, istendigi kadar limon, cok az tuz)

Ve

1-1,5 dilim ekmek.



Ikinci ara ogun (aksam yemeginden iki saat once)

yarim adet kirmizi,yarim adet yesil yarim adet sari meyve + iki adet biskui veya 2 ceviz

veya

cay + 1 incecik dilim evde yapilmis kek

veya

1 fincan sutlu kahve

Aksam Yemegi:

EKMEK, MAKARNA, PILAV, BAKLAGILLER, PATATES YOK.

1 porsiyon izgara, haslanmis, veya firinda pismis et. (balik, kirmisi et veya beyaz et)

Ve

Sinirsiz salata ya da haslanmis broccoli, veya pazi, veya hindiba veya ispanak vs. Neyi severseniz, sebzeleri firinda da pisirebilirsiniz dilerseniz. Et icinde en uygun olani o ama nasil kolayiniza geliyorsa ya da nasil caniniz cekiyorsa oyle yapin.

Tercihinizi baliktan yana kullanmanizi oneririm.

Su icmeyi ihmal etmeyin. Tatli yemiyorsunuz, cok caniniz cekerse iki kucuk parca bitter cikolata yiyin. Tatli hakkinizi pazar gunu kullanirsiniz isterseniz. Mutlaka hareket etmeye calisin.

Hicbir seyin fazladan kalan parcasini siz yemeyin, atmayin da. Sarip kaldirin ya da esit olarak bolusturun masadakilerle. Iradenizi zorlayacak besinleri almayin, evinizde bir sure cips, dondurma, gofret pop corn olmasin, ne olacak ki... Snoopy’e kulak asmayin, o cok yaramaz bir kopek ama fit.

Bu haftaki programimiz onceki haftalardakilere benziyor bu hafta ama sadece “benziyor”

Hepinize iyi haftalar

25 Subat 2013'Roma


85 yorum:

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

Kolay gelsin Canim hayırlı sabahlar

Feride Nizamettin dedi ki...

günaydın Mehtap hanım, yeni haftamız hepimize hayırlı olsun, size de bu koşturmanız arasında kolaylıklar diliyorum ve bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Tartı bugündü sanırım ben geçen haftayla aynıyım 71.4 ama sebebini biliyorum:)) kucak dolusu sevgiler

Adsız dedi ki...

Saat sabahin altisi uyaninca ilk isimdi bloga bakmak.
Liste geldimi derken iki Post birden :)
Güzel bir motivasyon sizin icin anne ve babanizin
Sizi ziyareti , eminim federico icin d.günü hediyesi olmustur.
Kendinize iyi bakin enerjiniz bol olsun Mehtap Hanim
Hamburgtan sevgilerle Sule.

Adsız dedi ki...

Sizi Seviyorum...!

Heyecanla biraz fazla mı oldu sanki ?

Lütfen kendinizi Cok yormayın . Siz bizim icin cok değerliğiniz .

Sevgiler

Rumuz: Umut

nuran dedi ki...

sevgili mehtap hanim
bu haftaki listemiz eger digerlene sadece benziyor . iyi bir hafta gececegini umuyorum. zaman gectikce bazi seyler aliskanlik haline gelmeye basladi. en azindan artik cocuklardan kalanlara bakmiyorum veya onlara ne yaparsam yapayim ucundan almak istedigimde kendime karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum. zamansizlik icinde harcadiginiz bu emekler ve bizim mucadelemiz bosa gitmeyecek ... ben kendi adima cok kararliyim eminimki pek cok arkadasimda benimle ayni duygulari paylasiyor.. biz kilolara degil onlar bize yenilecek.. herkese sevgiler

Unknown dedi ki...

Tekrar Günaydııın :)

Birde pcden bakayım sindire sindire okuyayım demiştim ki yeni post yayınlanmış

Teşekkürler Mehtap

zeynebb dedi ki...

Merhaba öncelikle kolay gelsin umarım herşey bir anda yoluna giriverir bu yoğunlukta bizi unutmadığınız içinde teşekkürler...Sevgi ile kalın ve yeni diyette umarım hepimizin yağlarından şıp diye kurtuluverdiği bir hafta olur...

Adsız dedi ki...

Çok mutlu oldum açınca listeyi görünce
Geceki yazıyı okudum ve liste veremeyecek mehtap yoğunluğundan herhalde diye önceki listeleri karıştırıp uygun bi liste aramıştım
Gerçekten çok çok teşekkürler mehtap
Bu kadar işinin arasında bize vakit ayırdığın için
Nur

Tully dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım, öncelikle harikasınız bende her zaman diyeta pazartesi sabahı başlayıp, öğlen sonlandıranlardanım. Bu sabah gördüm yazınızı sabahki kahvaltımı saymazsak bende yarından itibaren hatta bugün öğlen bu programa başlamak isterim. Yaşım:28 kilom:65/66 civarı bi kaç haftadır tartılmadım:( Boyum 1.64 Boy ile kilo arasında 10 kilo fark olmasından yola çıkarak kilom 54 olmalı yani bu demek oluyor ki 12 kilo vermem gerek. Evlendikten sonra inanılmaz kilo aldım artık aynaya bile bakmak istemiyorum. Olmayan kıyafetlerim beni süsleyeceği yerde dolabımı süslüyor:( Ayrıca bu zamanlar da eşim artık çocuk sahibi olmamız için ısrar ediyor. En azından hamile kalmadan önce biraz kilo vermek istiyorum. Bu konuda önerileriniz var mıdır? Hamile beslenmesi ve bu dönemde kaç kilo alınmalıdır gibi yazılar da yazarsanız biz gençler için çok aydınlatıcı olmalıdır.

Başarılarınızın devamını dilerim..

Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım,
yoğun bir tempoda olduğunuzu biliyor ve bize zaman ayırdığınız için içtenlikle teşekkür ediyorum.
ben tartılmamaktan yanaydım, başka yorumlarımda yazmıştım ama hem soranlara bi cevap vermek hem de çeşitli programların sonunda ne kadar ilerleme kaydettiğimi bilmek için ilk kez bu pazar(24 şubat) tartıldım başlangıçta 88-89 kiloydum şu an 82 kiloyum ve çok mutluyum, elimden geldiği kadar listelere sadık kalmaya çalışıyorum, iş yerinde yemekhanede çıkanlar bana uymazsa yanımda getirmeye çalışıyorum, en kötüsü daha hiç spor yapamamış olmak, umuyorum ona da başlıyacam ve bu beni hızlandıracak.
liste harici yaptıklarım: 1-akşamları çayı siyah kuru üzüm eşilğinde içmek
2- bazen(haftada 3-4 kere) yatarken ılık sirkeli (ev yapımı elma sirkesi)su içmek, sanırım bunlar da büyük hatalar değildir!

hem size teşekkürlerimi iletmek hem de okuyan diğer arkadaşlara motivasyon katmak adına yazdım bunları.
hepimize kolay gelsin
opoyraz
ankara

opinions dedi ki...

merhaba mehtap hanim,

gecen hafta havanin azizliginden yuruyus yapamadim o yuzdende basta verdigim 3kg nun 1kg su geri gelsi maalesef :-(((( bide regl donemim geldi tam oldu odem had safhada vucudumda.ama dun 1aylik toplabtimizda beni gorenler nasil kilo verdigimi neguzel zayifladigimi soyleyip sordular.hemen sitenin adresini verdim katilin bize dedim.gectigimiz hafta beni en cok zorlayan 5gunluk kahvesizlik oldu.anladimki hayvansal proteinlerin hayatimda onemli bir yeri varmis.birde kilo verdikten sonra bende bir ozguven bir hayata bakis acisi farkliligi oldu ki bundan en cok esim memnun ;-)))

crispy dedi ki...

çikolatalı bisküviler beni de çağırıyorlar :)

Asli Gunel dedi ki...

bu listeyi çok tuttum! :))
açık söylemek gerekirse, evden işe yemek getirmemi gerektirmeyen tüm listeleri çok tutuyorum sanırım, uygulaması geçen haftaya oranla daha kolay olacak sanıyorum.

eğer doğru anladıysam, pazar'a kadar bunu uygulayacağız. pazar günü de bu listeyi uygularken seçtiğimiz bir öğünde (makul ölçülerde) serbest olabileceğiz. pazartesi sabah da yeni listeyle karşılaşacağız. süper! :)

arkadaşlar, bu arada tartılmakla ilgili ne durumdayız bilemiyorum ama ben detoks + yeşil çorba sonunda durumumu merak ederek tartıldım. hafta içerisinde 2 kilo vermişim (14 ocak'tan bu yana toplamda 12 kilo vermiş oluyorum böylece). özellikle benim gibi çok kilosu olduğunu düşünenlere listeleri ibadet edercesine hassasiyetle takip etmelerini ve iradeli davranıp dışına çıkmamalarını öneriyorum. ben yapabiliyorsam ("yasak"lara 35 yıl boyunca ağır tepki veren bir yapım var) herkes yapabilir diye düşünüyorum.

herkese sevgiler, iyi haftalar.

Ayşe Sena dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ayşe Sena dedi ki...

yemeklerde ayran yoğurt tüketebilir miyiz?

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım
kahvaltı yumurta seceneğinde ekmek yemiyor muyuz?
pelin

rhea dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin.
Sevgili mehtap bu yoğunlukta bize zaman ayırdığın için sana minnettarım.
Bu kadar yoğunlukta iki post yazabiliyorsan bizde bu postları sana soru yöneltmeden önce yalnızca iki kere okuyabiliriz.
Buna göre belirtildiği gibi;
listede yoğurt ve ayran yok.
Bu liste 24 Şubat-10 Mart'ı kapsıyor ve aradaki Pazar serbest gün.
Akşam yemeğinde ve sonrasında hiçbir karbonhidrat yok.
Tartılmaya dair hiçbir bilgi yok, bekliyoruz.
Yanlış anladığım bir yer varsa gruptaki arkadaşlardan düzeltmelerini rica ediyorum:))
Herkese sevgiler.

Esra dedi ki...

Herkese merhaba, gece saat 2'ye kadar yeni yazıyı bekledim. Sabah kalkınca ilk işim bloga bakmak oldu. Bu iş benim için bağımlılığa dönüştü galiba:))) Yeni liste güzel, sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Hepimize kolay gelsin:)))

Esra dedi ki...

Herkese merhaba, gece saat 2'ye kadar yeni yazıyı bekledim. Sabah kalkınca ilk işim bloga bakmak oldu. Bu iş benim için bağımlılığa dönüştü galiba:))) Yeni liste güzel, sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Hepimize kolay gelsin:)))

Esra dedi ki...

Bingo!!:))))) 3 sene öncesinden kalan 40 beden pantolona girebildim:))))))))))) Bu arada 44 beden giyiyordum bu programa başladığımda. Kilo vermemden daha çok inceldim gibi. İyi gidiyorum galiba:)

Adsız dedi ki...

41 kere massallah ,Aslicim,
Ben gecen sene hayatta yaptigim ilk ,ciddi ve cok siki bir
Diyetten sonra 3 ay sonunda 9 Kiloyu anca vermistim.4 ay korudum ama gecen yilin son 2 ayinda hafif hafif almaya basladim ve
Yilbasi önü esimde izinliyken 3 hafta da 2 kilo aldim.verdigim kilonun 5 kilolsunu geri almayi basardim
:((
Yilbasindan sonra saglikli beslenmeye sizlerle basladim ,
Ne Iyide ettim.
Ben tartilmadim 1 hafta sonrasini bekliyecegim.malum günler.
Ama hissediyorum hafifligi göbek erimeye kücülmeye
Basladi . Spora biraz agirlik verecegim .36 strec pantolona giriyorum ama öyle rahat rahat degil. O günlerde gececek arkadaslar.insaallah.Sule

SERAP dedi ki...

MEHTAP HANIM ÖNCELİKLE SİZE SAĞLIKLI GÜNLER OĞLUNUZ FEDERİCO' YA HAYIRLI YAŞLAR DİLİYORUM.
BU HAFTAKİ DİYET LİSTESİNİ BENDE ÇOK TUTTUM. ÇÜNKÜ EVDEKİLER İÇİN PİŞİRİLEN YEMEKLER BİZE İŞYERİNDE VE AKŞAMLARI EŞLİK EDEBİLİR.
BU ARADA TARTILIP KİLOMUZU BİLDİRECEK MİYDİK BİLEMİYORUM AMA BENDE 14 OCAKTA 120 KİLO OLUP:(((
25 ŞUBATTA 112 KİLOYUM.
HERKESİN DAHA HAREKETLİ BİR HAFTA GEÇİRMESİ DİLEĞİ İLE:)))

Unknown dedi ki...

Cok tesekkurler Mehtap Hanim, bunca yogunlugunuzun icinde bizlere vakit ayirdiginiz icin...Sitenizdeki daha once yayinlanan yazilarinizi okumanin faydasi oluyor gercekten.Asagi yukari ne tarz bi liste olacagini kestirebiliyorum. Okumayan arkadaslara da tavsiye ederim.Cok ciddi beslenme bilgisi birikmis 2008 den bu yana.Lutfen bundan faydalanalim.Ben kendi adima kilo verme surecim yavaslamaya basladigindan hareketimi arttirma ve degisme yoluna gittim 3 gun once.Yuruyus elbette var ama ona ilave olarak aksamlari agirlik kullanarak da calisiyorum 17 aylik oglum uyuyunca.Yazinizi bu sabah gorunce sanirim dogru yapiyorum dedim :-) Hepinize selamlar, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Detox haftasi bana cok yaradi. Is yerinde cok yogun oldugumuz icin fazla hareket edemedim. En zorlandigim kisim kahvesizlik oldu. Hayatimdan tadlandiricilari falanda cikararak. Ihlamur, Ada cayi yesil cay idare ettim. Gene aynen devam etmeye calisacagim.
Bu sabah ise gelirken kurutucudan cikarip genelde zorlukla icine girebildigim pantalon ustume hic zorlanmadan cok guzel oturunca, cok sevindim. Dayanamadim tartildim ve tartida uzunca bir suredir gormedigim bir kiloyu gordum. Gozlerime inanamayip tekrar tekrar 4 kere tartildim. Ve Sonuc degismedi.
Genelde su icemem. Unuturum. Bir arkadasin tavsiyesi uzerine evde oldugum zamanlarda. Bir limonu ince ince dograyip bir surahi suyun icine katip masa ustunde bulundurdum. Aklima geldikce onu ictim. Suyun tadi biraz degisiyor ve icmesi daha bir zevkli oluyor. Belki sizlerinde isinize yarar.
Her sey icin cok tesekkurler.
SADE

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım.
sanırım en çok sabırsız benmişim.

Bu hafta sanki hiç geçmedi gibi ama ben bu diyeti ancak 26 sında uygulamaya başlıyorum .çünkü sabah işe giderken bile görmedim.

İnşallah güzel bir hafta olur zira geçen hafta kötüydü.

AGYILMAZ : yeni kilom 71.2 dir

Adsız dedi ki...

Harikasınız Mehtap hanım.Tam motivasyonum biraz düşmüştü ki bugünkü yazı ilaç gibi geldi.Ben 14 kasımda başladığım için sanırım.Ama şu anda yeni başlıyor heyecanındayım.Aslı G.gibi bu listeyi ben de çok tuttum.7 şubattan beri 1 kilo eksilmişim.toplamda 9 kilo.Bu hafta ivme kazanacağımıza inanıyorum.Ben hedefime yaklaştım ama bu beslenme düzenini hayat boyu kalıcı kılmak esas amacım.Herkese kolay gelsin. LKKNK

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap,
Aman ne guzel liste boyle!Tam bana gore.Onumuzdeki on bes gun beslenme acisindan mutlu gececek benim icin.Ben hala ayni kilodayim.Olsun hala aliskanliklarini degistirmek icin kendimi egitiyorum.Basariyor gibiyim.Luzumsuz,yarasiz bir cok yiyecegi cikardim hayatimdan.O degil cocuklarim da beni ornek alamaya basladi.Evde bir saglikli beslenme sohbetleri sormayin.
Bu yeni donemde butun arkadaslarin istedikleri sonuclari almalarini diliyorum .Sevgiler.

SERAP dedi ki...

SEVGİLİ FATMA BU DİYET 6 GÜNLÜK BİR PROGRAMI KAPSIYOR.BU GÜN 26 ŞUBATTA BAŞLAYIP 3 MARTTA BİTECEK.PAZAR GÜNÜ BİR ÖĞÜN SERBEST VE YENİ LİSTE GELECEK.
YANLIŞSAM DÜZELTİN ARKADAŞLAR BEN OKUDUĞUMDA BÖYLE ANLADIM ZATEN YAZININ İÇİNDEDE 6 GÜNLÜK METABOLİZMA HIZLANDIRMA DİYE GEÇİYOR.
HERKESE İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR

Serçe dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım, inanın hep "kışın kilo alınır, verilemez" yargısını bu kış tek kalemde sayenizde sildim bu bile büyük! çok büyük! kocaman başarımdır yüreğimde. VE SİZİN SAYENİZDE! Bırakın kilo almayı 2 kilo verdim bile :)
Teşekkürler! Her şey için!

TL Yükleme Merkezi dedi ki...

herkeze günaydın Sitenizi yakından takip etmekteyiz okuduğumuz makaleleri arkadaşlarımızla paylaşıyoruz

Birim dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Şule Pasin ile bir akrabalığın var mı? Kendisi üniversitede hocamdı. Birden soyadınız çağrışım yaptı. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur. Eğer öyle ise kucak dolusu sevgilerimi iletirsen çok sevinirim.

Birim

emrem dedi ki...

mehtap hanım sağlık ve başarılar diliyorum hayatınızda benim merak ettiğim ben siz söylediğiniz günden beri hiç tartılmadım ama buraya yazanların hemen hemene hepsi tartılmış benmi yanlış yapıyorum sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

ben de bu yazıdan;
programın 6 günlük olduğunu ve 7. gün olan pazar gününde sadece 1 öğünde serbest olduğumuzu ayrıca listede yoğurt veya ayran olmadığını anlıyorum!!! sanırım yazının sonundaki"...zayıflıyor, ..şubat.. mart" kısmı biraz kafamızı karıştırdı, ama mehtap yoğunsa bile seda'dan bir cevap alabliriz diye umuyorum...
opoyraz

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Ayşe Sena,
Ana öğünlerde yoğurt yok :-(

Sevgili Pınar,
Kahvaltıda yumurta ile ekmek yiyebilirsiniz ama haftada aşmamanız gereken sayıya dikkat :-)

Sevgili Fatma,
Harikasınız...

Sevgilerimle,
Sedea

GZNTPSEDA dedi ki...

Arkadaşlar,

Yorumları okudukça enerjim artıyor, programı takip eden herkes sonuçlarını almaya başlıyor. Hepiniz harikasınız gerçekten.

Bu süreçte sinerjiyi daha yüksek tutmak adına (hedefe ulaşmak şart değil), şu ana kadar verdiğiniz - vermeye devam ettiğiniz kilolarla vedalaşma hikayenizi yazsanız, Mehtap'ı, beni , burada olan herkese gücümüzü somut olarak da gösterseniz, birbirimizin etkisini hepimize yaysanız, mail adresimize bu hikayeleri yollasanız ve yayınlasak çok güzel olmaz mıydı?

Ne dersiniz?
Sevgilerimle,
Seda

rhea dedi ki...

Sanırım beni öyle düşündürmeye iten şu parantez içerisinde yazan (24 Şubat-10 Mart)
Şu 6 günlük metabolizma hızlandırma günlerini atlatalım Mehtap bizi yönlendirecektir mutlaka.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Herkese ne oldu ki, Kimseden ses Seda yok?

Adsız dedi ki...

Kizlar nerdesiniz????????? Bir Yorum........

Adsız dedi ki...

http://www.facebook.com/photo.php?v=610206052327025&set=vb.143187742362194&type=2&theater


bu linki görmelisiniz mehtap hanım:

AGYILMAZ

kardelen dedi ki...

yeni liste gelince ne çok sevindim anlatamam bende detoks yaptıktan sonra tartıldım 2 kilo vermişim inşallah kalıcı olur aynen devam ediyorum bi kaç kaçamak yaptım ama:(

Mecnunun Leylası dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım...

Sevgili Seda'nın teklifi üzerine bu mesajımı tekrar yolamaya karar verdim...
Bunca koşturmanız arasında böyle hayırlı bir işe vakit bulabilmeniz hepimizi hem hayrete düşürüyor, hem de size hayranlığımızı daha da artırıyor... Sizin iki dünyada da mutlu olabilmeniz için dua ediyoruz. Biz on gün kadar geriden takip ediyoruz eşimle programınızı... Yarın detox programını yapmaya yeni başlayacağız inşaallah. Geçen hafta cuma günü tartılabildik...
Eşim:
başlangıç kilosu:92
Bir ayın sonundaki kilosu:82

Ben:
Başlangıç kilom: 76
Bir ayın sonundaki kilom:70

Not: Biz sizin programınıza harfiyyen, kaçamaksız uymaya çalışmakla beraber her gün 90 dakika kadar yürüyoruz tempolu şekilde... Hem motivasyonumuzda, hem değişik listelerle sıkılmamızı önlemekte hem de halsiz düşmeden zayıflamamızda çok büyük katkınız var... Çok teşekkür ediyoruz, hem size hem de yorumlarla, ara ara sorulara cevap vererek merakımızı gideren Seda, Terazi, ve daha adını tek tak sayamayacağım arkadaşlara... Durmak yok.. Eşimin ifadesiyle:
BANTTAN İNMEYESÜZ...

hüseyin kagıt dedi ki...

çok güzel olmuş

Birim dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Bu sosyal proje, ayırdığın vakit, verdiğin emek ve moral için çok teşekkürler. Bugün itibari ile ben de "sağlıklı yaşam" programına başladım. Diyet, demiyorum çünkü bunu beynim reddediyor her seferinde.

6,5 aylık bir kızım var ve emziriyorum. ama gördüm ki, programda yenmesi gereken hersey var, yemmemesi gerekenler yok :) Ve EVET dedim HAYDİ BAKALIM.

Hedefim önce dogum öncesi kiloma (76) inmek. İkinci aşamada ise evlendiğim kiloya (68). Yani 16 kilo. ama yavaş yavaş.
Programını epey geriden takip edeceğim. Aralarda emziren anneler için de paylaşımların olursa memnun olurum.
Bilgilerim:
Kilo:84 Boy:174cm
Şehir: İST Eğitim: PhD

Çok teşekkürler
SEvgiler
Birim

Adsız dedi ki...

Mehatap veya Seda hanım,
hangi mail adresine yazalım ???

bir de şunu sormak istiyorum: aralarda günde 1-2 çay kaşığı keten tohumu alıyorum, sindirim sistemime çok faydalı olmuştu, sakıncası var mıdır?
opoyraz

Adsız dedi ki...

Güneşli ama hafif soguk gün bugün.hava sanki dahada
Isinacak gibi hatta baharimsi.
Aldanmamak lazim burda1 günde 4 mevsimi yasamak
Cok olagan.
Buda bizim MEVSIMLERDEN HAMBURGUMUZ :)))

Bugün moralimiz cok güzel isten sonra bizden uzaktaki
Markete gittim.Gidis gelis yürüyerek 1 Saat sürdü.
Bir tasla iki kus vurdum.

Sizler neler yaptiniz veya yapacaksiniz?

Umarim herkesin keyfi yerindedir...
Ben herkesi Yorum icin katilima ve daha aktiv paylasima
Davet ediyorum. Mesela bugun ne pisirdim veya hangi
Sporu yaptim ,ne kadar sürdü vs,vs
Birbirimizi motive edelim dimi ama?
Bilgisayar basinda olanlar hemen iki satir tiklatin...:)))))

Meşgul Anne dedi ki...

Mehtap öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.Ben pek yorum yapamıyorum .Ama mutlaka yazılarınızı ve listelerinizi okuyorum.Diyet listelerinize tamamen uyamasam da diyetim ağır ama emin adımlarla ilerliyor. Umarım hep beraber istediğimiz kilolara hedeflere ulaşacağız. Tekrar teşekkürler .

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım Merhaba,

Yavaş yavaş hızlanmak gerçekten de bu noktada tam da ihtiyacım olan şeydi benim. Listelerinize büyük ölçüde uyarak kendime yepyeni bir beslenme düzeni çıkardım ve son bir buçuk aydır bu düzenin dışına çıkmadan tam 4 kg verdim. Benim gibi son 5-6 yıldır 58-61 kg arasında gidip gelen 153 cmlik ufak tefek biri için bunun büyük başarı olduğunu düşünüyorum. Eskiden çok yoğun spor yapardım (aslında epeyi bir koşucuydum) ancak son yıllarda işti, kızımın okuluydu derken bu konuda epeyi tembelleşmiştim. Siz bu yazıyı yollamadan 4-5 gün önce ben artık daha fazla hareket etmezsem aynı yeme düzeniyle daha fazla pek de kilo kaybedemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım. O günden beri düzenli koşularıma geri döndüm. Giden 4 kiloyla çok daha rahat koşabildiğimi farkettim. Bu sabah 10 yıl önce giydiğim bir eteğe girebildiğimi farkedince yaşadığım sevinci size anlatamam. Her şey için çok teşekkürler. Artan motivasyonumla sizi takibe devam.

Herkese selam ve sevgilerimle,

Pınar B.G.

Adsız dedi ki...

Arkadasim benim anladigim kadariyla yumurtali kahvaltida ekmegi degil peynir ve zeytini yemiyoruz..ekmek var yani..tubaunsal

Adsız dedi ki...

Baslangic kilom 70ken detoks haftasinin sonunda 66,5 olmustum.. bu haftaya aynen harfiyyen birtek kacamak bile yapmadan uyuyorum. iki cocugum var ve bu sabah nisanlik kiyafetimi guzelce giyindim.. ne kadar tesekkur etsem az..

Adsız dedi ki...

Sevgili Pinar,
Boy ve kilomuz birbirine cok yakinmis ve kilo kaybimizda
3 asagi 5 yukari ayni belkide yasimizda yakindir.
Ayni sekilde bende spora agirlik vererek bu hangi Tür
Olursa olsun hiz kazanmak istiyorum.kosmaya cok hevesim
Olsada kosamiyorum bana o kadar zor geliyor ki.cross trainer ile 90 dk. Kosup 1000 kalori yakabiliyorum ama 20 dk. Zor kosuyorum.cok denedim :(
Kosanlara imrenirim.once hizli adim yürüyün ilk hafta
Derler sonra azar azar hizlan derler....
Gecen sene denedim devamini getiremedim ilkbaharda
Tekrar denemeye basliyacagim. Hep beraber bu yolda
Devam,kolay Gelsin hepimize.sevgiler Sule.

Unknown dedi ki...

Sevgili Opoyraz sanirim mail adresi su olacak; mpgdiyeti@gmail.com.
Mehtap Hanim bunu bizim grup icin acmisti.
Ben de musait oldugum en kisa surede biseyler yazip gondermeyi planliyorum.Hala katedecek yolumuz var ama olsun, hersey guzel gidiyo simdilik ve bunu paylasmak gerek.
Bence Mehtap Hanim in bloguna es kaza yolu dusenler yorumlardan ziyade basari oylukerine bakiyolardir ilk once;-) Ben oyle yapmistim.Daha sonra yorumlar dahil yazilari okumustum.Muptelasi oldum sonra orasi ayri...

Herkese selamlar,sevgiler...

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili opoyraz,

mpgdiyeti@gmail.com

Sevgilerimle,
Seda

Esma dedi ki...

Arkadaşlarım

Bu gün öğle öğününe yaptığım yemeği anlatmak istedim...

Kuru soğan,yarım ayva,iki kabak,1 havuç doğranıp güzelce kavrulur 1 kaşık yağla..sonra içine sarımsak ve karnıbahar ilave edilir çok kısık ateşte pişirilir.Kuru nane keyfe göre baharat ilave edilir,indirmeye yakın ince doğranmış pazı yaprakları eklenir be altı kapatılınca 1 kaşık zeytinyağı ilave edilir,1 dilim ekmekle yenilir,yemek iki kişiliktir..

Kolay gelsin
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili mehtap hnm,
SIze ne kadar tesekkur etsem az.Aslinda bircogumuzun bildigi ama is uygulamaya gelince usendigi bu beslenme seklini hayatimiza soktunuz.
Burada yaratilan sinerji de yillardir arayipta bulamadigim destek oldu
Benim 6 kilo fazlam kaldi ama hic acelem yok.Sindire sindire bu aliskanliklari hayatima kaziya kaziya devam etmek istiyorum.
Bu yolda emek harcayan herkese kolayliklar dilerim.
Sevgiyle kalin...
Angelika istanbul

Adsız dedi ki...

sevgili Seda ve Sevcan ilginize çok teşekkür ederim,gözümden kaçmış adres, siz yazınca hatırladım!!!

henüz yolun başında sayılırız ama yazmak belki sinerjimizi artırır demiştiniz ya,bu sebeple bir kaç detayı yazmak isterim, umarım yakın zamanda da mail atarım.
hepinize teşekkürler.
opoyraz

Asli Gunel dedi ki...

Herkese merhaba!

Ben de buraya bir küçük yorumla durumumu anlatmak isterim:

14 Ocak'ta 94 kg ile başladım diyete. En son 24 Şubat'ta tartıldım, tartıda 82.2 gördüm. Bir sonraki tartı günümü de (kendi kafama göre) bu programın bitişi olan 10 Mart Pazar'dan sonraki sabah 11 Mart olarak belirledim - başka bir tartı günü varsa kaçırmış olabilirim her zaman çok yakından takip edemiyorum yorumları maalesef. :)

14 Ocak'tan bu yana 3 adet kaçamağım oldu, hepsi de Şubat ayında! :)) Ev yapımı bir dilim (ama gerçekten UFAK bir dilim) kıymalı börek yedim, bir gece midem çok fazla kazındığında 6 adet badem yedim ve geçen akşam tamamiyle hatalı bir şekilde listede olup olmadığını hatırlayamadığım için et yokluğunda sebzemin yanında 2 kaşık yoğurt yedim. Bunun haricinde tek bir kaçamak yapmadan listelerdeki kaçamaklardan kendime en uygununu uygulamaya çalışıyorum. Bazı günler hiç zorlamıyor, bazı günler ise sinirlenebiliyorum, asabi ve depresif olabiliyorum ama geçiyor hemen.

Yolum daha oldukça uzun, hemen hemen 12 kilo vermiş olmama rağmen daha vermeyi hedeflediğim 17 kilo var, zaman sınırım yok. Bu program gittiği kadar devam edeceğim ve sonrasında da muhtemelen en başa dönüp tekrarlayacağım. 1 yıl sürebilir, daha da uzun olabilir, hiç sorun değil. Şafak karanlık ama imkansız değil. ;)

Motivasyonum çok yüksek anlayacağınız gibi. Pes etmezseniz olacak biliyorsunuz. Daraldığınızda başka insanların da aynı zorlukları yaşadığını ve hatta çok daha fazla kilo vermeyi hedeflediğini düşünürseniz belki yardımı olur.

Son bir not: uzun uzun yürümek zor geliyorsa ya da saatler nedeniyle yapamıyorsanız, evinizde youtube'da bulabileceğiniz Jillian Michaels'ın 30 day shred programını uygulayabilirsiniz, sadece 25 dakika sürüyor! Ağırlıkla çalışmak istemiyorsanız Leslie Sansone'nin 20 dakika süren 1 mile walk ya da 45 dakika süren 3 mile walk programlarını uygulayabilirsiniz. Hepsi parmağımızın ucunda.

Herkese sevgiler! :)

Adsız dedi ki...

Merhaba
Ben 14 Ocakta başlarken 65.5 kiloydum kışa girerken 62 kiloydum ve kilo almaya başlamıştım.Sonra Karatay diyeti yapıyım dedim sonra az yiyim almıyım dedim bir baktım 65 kiloyu geçtim.Mehtap hanım listeleri yazmaya başladığında bende başladım.Acıktığım zamanlar oldu ama o his sonrasında geçiyor.O acıktığım zamanlarda öğünlere denk geldi.Dışarda genelde yemedim hadi bir seferden birşey olmaz demedim.Eğer bu söyleniyorsa zaten yapılamaz diye düşünüyorum.Evet kilo vermek zor ama herkes için zor emek gerektiriyor.Nerdeyse 2 aydır haftanın 5 günü evden yemek taşıyorum ve haftasonu misafirliğe gittiğim evlerede taşıdım en çok beni bu yoruyor.Ama ilk defa kışın zayıfladım Nisan ayı gelipte aaaaa yaza az kaldı rejim yapmam lazım diye bir düşüncem olmayacak.Çünkü bu listelere sadık kalan insanlar yaza zayıf girecek.Bundan sonrada kilo almadan hayatımıza devam edeceğiz.Şimdi 59 kiloyum hedefime 2-3 kilo kaldı.Kimse ben başaramadım diye düşünmesin çok emek isteyen çaba gerektiren birşey herkes için de aynı şartlar geçerli.Zayıflamanın en güzel tarafıysa pantalonların belinin sıkmaması yanlardan pörtleyen çıkıntıların olmaması :)
Sevgiler
Tomurcuk

Seda T. dedi ki...

Herkese merhabalar,

Mehtap Hanım,
Öncelikle yoğun temponuzda kolaylıklar diliyorum...

Merak ettiğim bir şey var arkadaşlar, ne zaman tartılacağız? Sanki bugünlerde tartılacakmışız gibi anladım yorumların bazılarından ama geriye dönüp okurken bir tarih göremedim. Belki ben göremedim tartılıyoruz diye tartıldım bakalım :)
14 Ocak: 73 kg (Başlangıç)
7 Şubat: 68 kg
27 şubat: 65 kg
Çok mutlu oldum ama ben, hatalı bir tartılma yaptıysam da :)
Herkese kolaylıklar, mutluluklar diliyorum..

Adsız dedi ki...

Aman Allahim,
Benim boyum 154 cm simdiiiiii 44 kilomu olmam lazim
Valla agzimla kus tutsam Ben o kiloya inemem.
Yukardaki bir yorumda okudumda :)))))

20 sene önce 49 kiloydum.Evlendikten sonra 52 ,53 yavas yavas arti,ara sira kontrolle korudum ve hamileilge 54 le
Baslayip dogumdan sonra 57 dim ve bu 3 kiloyu Uzun zaman tasidim ara ara 54-55 oldum sonrasi en son
Gördügüm Kilo 64 kg.di hayatimda ki en Yüksek Kilo
Boy kisa olunca rahatsizlik hissettim bu böyle olmaz deyip
Care aramaya basladim. Hergün 1 Saat sabahlari yürüdüm
Ögleden sonra veya aksamlari 30 dk- 1 Saat Cross Trainer ile evde spor yaptim.ayni zamanda dukan
Dietine kendimce basladim ,günlük yeme,icme,spor listesi tuttum ve hemen hergün tartilip Not aldim.
Protein agirlikli olan dietin 3 .asamasina baslamadan
Tatile gittik ardindan ramazan derken 55 kiloya indim 1-2 ay kiloyu korudum ve Sabahlari 3 er Saat calismaya basladim diete devam edemedim benim icin cok zor ve siki bir dietti. Simdiki gibi bir listeyi hayal edemezdim.
Neyse dikkatsizlikle yilbasi öncesi verdigim 9 kilonun
Cogunu geri almistim. Kendime kiziyordum. Tam yilbasindan sonra cok zoruma gitsede eski diete yenidenmi baslasam Yoksa mevsimlerden Romanin listelerini kendimce devam etsem diye düsünürken (gecen sene sürekli takipte ediyordum sayfayi ) Mehtap Hanimin yeni gurup kuracagini okuyunca hemen kararimi
Vermistim Ben saglikli beslenecektim artik.
Önceleri ne yapiyordum:
Sabah Tek basinayim diye Ayak üstü 1 kahve 1 Dilim ekmek hindili yada peyniri,tütsü somonbalikli ,nutellali
Bazende Sade kahve .saat 10 gibi yiyordum.
Öglen oglumla beraber Az. Atistirma ,girip cikip Gaga Gaga gibi gereksiz atistirmalar Hani acliktan degil agiz
Bos durmasin,can sikintisi gibi nedenlerden

Aksam yemegi Ana ögün gibi bizde cok cesitli olmaz ama pilavlar, patetesli kasarli gratinler, etler aksam Pek ekmek yemem ,salata mevsiminde mutlaka olur balik haftada 1-2 olur.bazen Sirf corba salatada olur.

Benim en korkunc günlerim haftasonralari kahvalti sofrasi 2-3 ekmekcigi Yerim herseyden tatlisindan tuzlusuna.gec yaptigimiz icin aksamda gec yenir ve 2 ögün yemis oluruz. En kötü huyumuz Genelde haftasonralarina Denk gelirki gec saatte yemekten sonra
Pasta ve kahve fasli :((((
Gec saatte yedigim siyah cikolatada Buna dahil....Hepside keyiften yani acikmadan degil.

Simdi ne degisti : Düzenli yemek yiyiyorum. Ilk basta ben
Bu listedeki herseyden yersem Kilo alirim demis ve korkmustum ,halen ogle ve aksam listesindeki herseyi
Yiyemiyorum doyuyorum.Ama kilomuda veriyorum.
Herseyin basi Düzen . Düzenli yiyip düzenli Az yada cok
Hareket etmek. Öyle Yan gelip yatmakla oturmakla kilolar gitmiyor.kendimi zorluyorum,kendime hatirlatiyorum hareket etmek gerektigini,Yorumlara hergün bakmak kimin ne yaptigini okumak insani tesvik
Ediyor .paylasimi ve okumayi oneriyorum.Almanlarin bir
Sözü var tercümesi söyle : Topta Kalmak diye .BIrseyin devamliligi ile ondan kpmamak icin hic bir sey de yapamiyorsan oynayamiyorsan bile en azindan topla beraber kal Yoksa bir bakmissin TOP ELINDEN KACMIS GITMIS.Sevgi ve saglicakla Kalin.cooookkkk Uzun oldu
Gene benim Yorum.:))))) Sule ( Hamburg )

Adsız dedi ki...

Sevgili Şule,
Koşu biraz sabır sahibi herkesin kolaylıkla yapabileceği en zahmetsiz ve maliyetsiz spor bana göre. Elbette diğer tüm sporlar gibi öncelikle irade ve sebat gerektiriyor. Bunu söylemek kolay ama yapmak çok da kolay değil. Yoğun bir tempoyla çalışır ve bir de ailenizin, evinizin düzenini korumaya uğraşırken bir de bakıyorsunuz ki hiç vaktiniz kalmamış koşmaya ayıracak. Ben yine de seçtiklerimle vazgeçtiklerim arasındaki dengeyi kurmaya çalışırken oyumu tekrar koşmaktan yana kullanmaya başladım. Koşarken ve sonrasında hissettiğim mutluluk bambaşka. Sana da kolaylıklar diliyorum koşu denemelerinde.

(Bu arada yaşım 40:)

Selam ve sevgilerimle,

Pınar B.G.

Adsız dedi ki...

Ben de 43 :))
Hani kimsenin birseyine imrenmemde bir Tek kosanlara!
Sabahlari önceden oglumu Okular götürürken yolda bir adami uzaktan görürdüm simdide sabah erken ise giderken (yürüyerek gidiyorum Yakinda) yine görüyorum.bu Adam yaz demez kis demez yagmur firtina demez hep ayni saatlerde kosar artik isten mi gelir uyumadan kosar Yoksa
Kosup ise mi gider bilemem .taktir ve hayret. Hani zayifllamak icin degilde Stress atmak icin sanirim aliskanlik
Olmus galiba ,ne güzel.Bahar Gelsin bakalim ayakkabilar
Hazir :)))Sule

Adsız dedi ki...

Ben 86 ile başlamıştım
Bugün tartıldım
78 geldim
Herkes de farketmeye başladı zayıfladığımı
8 kilo
Gerçekten az değil
1,5 ay gibi bir sürede
Genellikle kurallara uyuyorum ama küçük kaçamaklar da olmuyor değil
Misafirlikte falan meyve ya da kuruyemiş az az kaçırdığım oluyor
Yemeklerde yoğurt ve ayran ilavesi oluyor
Buna rağmen düzenli öğün saatleri olduğundan herhalde güzel kilo verdim

Adsız dedi ki...

arkadaşlar mehtap şimdiye kadar 1 kere tartılın dedi tartılanlar meraktan bir de evde tartıları olduğu için tartılıyorlar ben tartılmadım çok meraklıyım ama evde tartı yok :)
mehtap tartılın demedi yani onu diyorum.
öyle aslı gibi 3 kaçamağım var demek isterdim ama 14 ocaktan beri 2çatalcık hariç tatlı yemedim, söylenenden daha çok ekmek yemedim, 2 arkadaş günü atlattım diyet mevzusu yapmamak için birer parça aldım sunulanlardan, en uygununu bulmaya çalıştım hep.
ama canımdan bir parçayı kaybedince pazartesi akşam salı öğle ve akşam ve aralar şaştı şimdi evdeyim hayat devam ediyor galiba hayatımıza bi düzen giriyo ve hemen nasıl toplanıp devam edeceğimizi biliyoruz üzgünüm hastayım ama eskiden yaptığım gibi gecenin bir yarısı ekmek peynir ezme ve zeytine sarılmadım
ben zaten bu işe yakınlarımın kilolarına ve hastalıklarına bakıp başladım tansiyon şeker her şey var ailede yoksa boy 167 kilo 66 idi şimdi kaç bilmiyorum(tartım yok dedim ya)

ben aslında sizleri de merak ediyorum neden zayıflamak istiyorsunuz görsel kaygılar mı sağlık mı daha çok ya da her ikisi de mi
herkese başarılar diliyorum, nuri

SERAP dedi ki...

HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR,
BAKTIM Kİ HERKES DİYETE BAŞLADIĞIMIZDAN ÖNCESİ VE SONRASINDAN BAHSEDİYOR BENDE BİR İKİ SATIR BİRŞEYLER YAZMAK İSTEDİM.

YORUMLARIN ÇOĞUNA BAKIYORUMDA ARKADAŞLAR KATEDİLMESİ GEREK EN UZUN YOL BENİMKİSİ,ÇÜNKÜ KİLO 120 VE BENDEN BAŞKA ZANNEDİYORUM BU KİLODA OLAN KİMSE YOK. BAZEN UMUTSUZLUĞA KAPILIYORUM AMA 
VERECEK ÇOK KİLOM VAR. BİR YAZISINDA MEHTAP HANIMIN DEDİĞİ GİBİ KENDİNİZE HEDEFLER KOYUN DİYORDU. BENDE ÖNCE BİR 10 KİLO DEDİM VE 8 Nİ VERMİŞ BULUNUYORUM. BUNU 10 YAPTIKTAN SONRA BİR 10 DAHA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.YOKSA BİRDENBİRE 40 KİLO VERMEM GEREKİYOR DİYE DÜŞÜNÜNCE BENİM İÇİN DAHA ZORLAŞIYOR HERŞEY.

AMA DİYETE BAŞLADIĞIMDAN BERİ KENDİMİ ÇOK MUTLU VE ENERJİK HİSSEDİYORUM. MEHTAP HANIM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN. 40 KİLOYU KAÇ YILDA VERİRİM BİLEMİYORUM AMA ARKAMIZDA MEHTAP HANIM GİBİ BİR YAŞAM KOÇUMUZ OLDUKTAN SONRA GÖZÜM PEK BİRŞEYDEN KORMUYOR.
YİNEDE BU ŞEKİLDE PAYLAŞIMLARLA, ANLATIMLARLA MORAL BULMAK VE YANLIZ OLMADIĞIMI BİLMEK BENİ MUTLU EDİYOR.
HERKESE İYİ GÜNLER VE BOL HAREKETLER 

Birim dedi ki...

Herkese günaydın,
İstanbul'da serin güneşli, insanı motive eden bir gün. Diyet süt ile hazırlanmış bir ufak latte içerken yazasım geldi. Kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Belki benimkiler de bir işe yarar :)

Nuri sormuş : "Neden zayıflamak istiyorsunuz?" güzel soru.Bir de "neden kilo alıyoruz?" diye sormak gerek kendimize bence.

Hanımlar önce estetik kaygı ile cevap verirler.Güzel görüneyim, giydiğim yakışsın vs.Ama bir de insanın bedeninin kaldırabileceği bir kilo var. Alıştığınız kilonun üzerine çıktıkça, vücudunuz isyan etmeye başlıyor. Önce merdivenlerde, rampalarda, sonra yokuşlarda. Hayatımda sigara kullanmadım, ama merdiven çıkarken konuşursam cümlenin sonunu getiremiyorum.
Bir de ciddi sağlık sorunları var. Doğumdan sonra sırtımda fıtık çıktı. Sırtüstü yatamadım. Gece uyanıp hüngür hüngür ağladığım oldu. Emzirdiğim için ilaç alamadım.Kızım 3 aylıktı beşiğinden alırken resmen işkence görüyor gibi ağrım oluyordu. 3 saatten fazla yatamıyordum. Doktorlar önce kilo vermenizi tavsiye ediyorlar.

Nasıl bu kadar çok kilo aldım, büyük beden giyer oldum? 68 kilo iken bile diyet yapan ben (Boy 174cm), 2sene önce evlendiğimde 72 kiloydum. Hamile kaldığımda 76,5. Hamilelikte hergün yürüdüm. Herşey yedim ama ölçülü. Doğumdan sonra 5 kilo fazlam kalmıştı. Doğum izninde iken evdesiniz. Düzenli yemek, süt olsun diye kompostolar, tatlılar, bebek çikolataları,5 çayları börekler çörekler. Ve hareket etmiyorsunuz. Böyle aldım 5 kilo, oldum 85.

Önce anlamıyorsunuz kiloları. Ama birden bir bakmışsınız 2-3 olmuş 5-6 kilo. Sanki gece yatmış, sabah balon gibi şişmişsiniz. Sonrasında da iradeniz zayıfsa "su içseniz yarıyor":)

Masa başında işi olanlar için kilo vermek zor. Üniv. hocasıyım. Boğazınız kuruyor, sıcak birşeyler içiyorsunuz, yanında ufak tefek atıştırmalar.Öyle diyet biskuvi, kuru üzüm falan da değil.

Bizim evde kızartma yapılmaz. Actifry var. 1çorba kaşığı yağ ile kabak, biber, patates pişirebiliyorsunuz. Ben kuruyemiş, cips falan da yemem.Yemeklerde sadece zeytinyağı, az miktarda tereyağı kullanırım. Ama bazen tatlı krizine girdiğim olur.
Beni mahveden çayın yanında yediklerim arkadaşlar. Bu bahsettiklerimi hayatımda neredeyse yok gibi olunca bünye yaptığım diyete hemen cevap vermiyor herhalde diye düşünüyorum. Bilmem haksız mıyım Mehtap?

Bu arada da 26 seanslık bir diyetisyen üyeliğim vardı. Hamileliğim sırasında çok faydasını gördüm. Çünkü uyabildim. Sanırım annelik içgüdüsü, bebeğin konforu, sağlığı, rahat doğum yapabilme adına beyin kontrolü elinden bırakmıyor. Ama doğumdan 4 ay sonra tekrar diyetisyene başladığımda zaten alacağım kiloları almıştım. Ve malesef o iradeye bir daha sahip olamadım. Hep aynı liste, sadece bademlerle meyvelerin; et ile sebzenin yeri değişiyor. Çok sıkıcı..

Veeee bu ayın 27'sinden beri Methap'la ve sizlerleyim. Ya simdi kontrolü ele alırım ya da bir daha alamam. Üstelik ikinci bebeği istiyorum. Artık ceviz, kuru üzüm, diyet biskuvi, grissini, kuru kayısı vb. bulunduruyorum çekmecemde. Mesela dün akşam tereyağlı pilav vardı YEMEDİM, koklamakla yetindim :)

Kendi tecrübelerimden öğrendiğim birşey daha: benim bünyem sadece spor ya da sadece diyetten anlamıyor. Spor yapınca hissettiğiniz kas ağrıları size amacınızı hatırlatıyor. Hergün sporda 1 ya da 1,5 saat zaten hiçbirsey yiyemiyorsunuz. Kontrol mekanizması otomatik çalışıyor :) Şimdi, spor salonuna üye oldum. İşyerimde öğlen saatlerinde gidiyorum. Üzerine 45 dk sonra hafif bir şeyler atıştırıyorum. Şimdilik kardiyo sonrasında yüzme. Haftada 3 bile yapabilsem kardır. Akşamları yatınca 80-100mekik çekiyorum. Karın bel bölgenizdeki ağrılar amacınızı unutturmuyor.

İşte benim hikayem. Şimdi hergün blogu takip etmeye çalışıyorum. Yazdıklarınızı okumak, Mehtap'ın tavsiyelerinden paylaşımlarından yararlanmakla, motivasyonum daha da artacak ve bu sefer pes etmeyeceğim.

Tekrar sana ve arkadaşlarına teşekkürler kucak dolusu sevgiler Mehtap.
Görüşmek üzere,

Adsız dedi ki...

Sevgili Birim,
Elbette pes etmiyecegiz!
En sevdigim spor türü bisiklete binmek biraz tembel isi ondan midir?
Hava yagisli degilse ve kar yagmamissa oglumun spor aktivitelerine bisikletle gideriz yillardir kisa bir zamana kadar
Haftada 5 gündu simdi 3 gün okuluagirlastigi icin.belkide Bu yüzden ev hanimi olarak cooook Kilo almadim,30 dk.
günde.35 yasinda ögrendim sürmeyi :)))
Benim gencligimde cocuklugumda bizim oralarda kizin bisiklete binmesi coooookkkkk ayiptti:(((
Evde Uzun bir zamandan beri kösede duran mekik aletimle uzaktan uzaktan süzüsüyoruz göz ucuyla bir birimize bakiyoruz simdi birden olmazda hafif hafif kaynasma Zamani geldi söyleaksamlari 60-80 mekik
Cekmenin . Hem kim korkar ondan öcü degilya
Alti üstü bir kac gün karnimin kaslari agrir Kim bilir belkide oglumun sixpacklerine rakip cikar.o kadarda abartmiyim:)))örnek oldugun icintesekkürler.sule

Adsız dedi ki...

Ayrica paylasimin icin tesekkürler,Birim
Diger akedimistleride aktiv olmaya cagiriyorum kendi adima.
Yol coooookkkkk Uzun, yol arkadasligina ne derseniz?
Cesitli dalgalarda yayin yapiliyor biz MEVSIMLERDEN ROMA frekansindayiz sesinizi biraz daha yükseltirseniz
Sizide duyariz, dinleriz.:)))))Sule

Adsız dedi ki...

Ayrica paylasimin icin tesekkürler,Birim
Diger akedimistleride aktiv olmaya cagiriyorum kendi adima.
Yol coooookkkkk Uzun, yol arkadasligina ne derseniz?
Cesitli dalgalarda yayin yapiliyor biz MEVSIMLERDEN ROMA frekansindayiz sesinizi biraz daha yükseltirseniz
Sizide duyariz, dinleriz.:)))))Sule

ekim dedi ki...

Serap, bence supersin! Yolun uzun, evet, ama bence hic yanlız kalmayacaksin. Kendi adima konusmam gerekirse burada yorumlardan tanidigim herkes benim diyet kardeşim. Ister hedefleri 5kg olsun, ister 30kg. Hedefe ulastigimda da buradan uzaklasmaya hic niyetim yok :)

TUĞSEM dedi ki...

Merhaba burada olan herkese,
Ben mevsimlerden roma ile tanıstığımda 88.300 gr dım.nasıl olacak diye düsündüm.once bütün saglik yazılarını okudum.mantığını anlamaya çalıstım.sonra basladım sürekli kendime bir günde almadın kı bu kiloları bir günde vereceksin diye telkinde bulundum.ve sunu düsündüm yiyince mi mutlu oluyorsun yoksa yemediğnde mi dedim cevap hep yemediğim zaman oldu.Yaseminin esinin dediği gibi tadını bilmediğim ne vardı...evlendikten sonra 7 kilo almıstım.sonra ilk doğum ve ikinci derken30 kilo almıstım.simdiye kadar kilo problemi olmayan ben esofman lardan baska bir sey giyemiyordum.9ay önce başladım.su an 72 kiloyum.2 kilo dogum kilom 7 kiloda evlilikte aldığım kilo simdi bu 9 kiloyu vermek için tekrar basladım.ben proğramı geriden takıp ediyorum.5 martta 2.liste bitiyor.arasıra kaçamaklar oluyor ama hiç birsey olmamıs gibi ertesi gün devam ediyorum.Aksam yemeklerimi saat 18 den sonra ya bırakmamaya gayret ediyorum.günde 5 lıtreye yakın su içiyorum cünkü14 aylık oğluma süt veriyorum işte böylee....sessiz takipçilerdendim. hedefim bir gün bende basarı hikayemi yazmak istiyorum.SANA KOCAMAN TESEKKÜRLER MEHTAP HANIM.ilkdefa sayenizde saglıklı beslenmeyi öğrendim.YOLUNUZ HEP AÇIK OLSUN...SEVGİLERİMLE TUĞSEM

canancan dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

listelere tam olarak uymaya çalışıyorum.Hareket ediyorum.Hele bu hafta nerede merdiven görsem inip çıktım:)Akşam ve sabah 30 dk yürüyorum.Başlangıçtaki kilom 67,5 idi.Geçen h.sonu 63,10 oldu en son.Fakat aradan 1 hafta geçtikten sonra bugün tartıldığımda kilom aynı 63,10.Biraz moralim bozuldu.Neden hiç oynamadı kilom,ne yapmalıyım:(Arakadaşların 8-10 kilo verdiğini okuyorum gıptayla bakıyorum.ben neden veremiyorum.

Esma dedi ki...

DSevgili Canancan

Hiç kiloya takılma arkadaşım,çok sık ta tartılma,bu düzene kendini alıştırmaya çalış,listeleri uygula ve hareket et,veremezsin sonra öyle bir tartı yaşarsın ki nasıl verdim bu kiloyu dersin...Sev alış bu düzene kilolar mecbur kalırlar gitmeye,devam et er yada geç başarı bizimle olacaktır unutma,

Ben tartılmıyorum şu sıralar ama pantalonlarım belden boydan daralttırıyorum sürekli,devam ediyoruz bıkmadan...


Kolay gelsin..
Sevgiler

zeynebb dedi ki...

Merhaba bu diyet kardeşliği tanımı çok hoşuma gitti. Bence son 3-5 kg'yu vermek 20 kg.yu vermekten daha zor sanki o yağlar hiç gitmiyor çivilenmişler gibi gayet bana sadık bir şekilde duruyorlar onun için çok kg. vericek olanlarda demoralize olmasınlar bende şu son kalan 3 kg.yu biliyorum ancak 2 ayda vericem hergün yürümeme ve listelere sadık kalmama rağmen pek takılmamak gerekiyor galiba tartıya bir de Mehtap'ın da dediği gibi yaşam tarzımız olursa bu beslenme daha rahat edeceğime inanıyorum DİYET KARDEŞLERİMİZE kolaylıklar diliyorum...
Birde bu haftaki beslenme şekline bayıldım daha sonralarıda buhaftayı tekrar edeceğim.

Adsız dedi ki...

yasasın bgun ıtıbarıyle 12 kılo vermıs bulunuyorum.cok mutluyum ınsallah daha ıyı olacak yaza bayağı zyıflamıs olacagımmm

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Canancan,

1 hafta kilo vermediniz diye moralinizi bozmayın,sabrederseniz daha sonraki haftalarda da daha hızlı kilo verdiğinizi göreceksiniz. Metabolizmanızın size yaptığı oyunlara yenilmeyin lütfen.Biraz sabır sadece...

Sevgili Tuğsem,

Siz büyük bir başarı yakalamışsınız, gelin öykünüz 1. kısmını yayınlayalım, hedefe ulaştığınızda da 2. kısmını yayınlarız.Tebrik ediyorum kocaman. Harikasınız.

Sevgili Birim,
Bu içten paylaşımınız hepimize çok iyi geldi.Teşekkürler...

Sevgili Serap,
Sizi gönülden kutluyorum. Çok doğru bir yoldasınız.Aşama aşama hedefinize ulaşıyorsunuz. Kendinizle gurur duyabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Seda

Unknown dedi ki...

Canancan aynı konuda bende muzdariptim. Sağolsun mehtap bana
kilo kaybının sürekli ve düzenli olmak zorunda olmadığını hatta imkansız olduğunu söyledi. Tartılmayın diyor.. Haklı. Tartıldıkça kilo verdiğinizi gördükçe gereksiz cesaret kazanırsınız diyor vermediğiniz gördükçe moraliniz bozulur iç disiplininizi kaybedersiniz diyor. Birde kiloya odaklarsak kendimizi distres diye bir duruma sokuyormuşuz hormonlarımızın salgılaması değişiyor sürekli kendimizi aç hissedebilir, doyma hissimizi kaybedebilirmişiz.. Tartılmayın diyor. Sabırlı olun, inatçı olun sonuç mutlaka değişecektir diyor..
Bunlar bana ilaç gibi geldi moralim düzeldi Motivasyonum yerine geldi..
Umarım sanada yararlı olur Canancan.
Hem ona hem kendime söz verdim tartılmayacağım nereseyse bende 90 gündür sağlıklı beslenmeye çalışıyorum 8,5 kilo verdim.. Bir ayda 12 kilo veren Aslı G gibi arkadaşlara bende imreniyorum ama
son artık kilo verme alma yok.. Bi vereyim yeterki..

"Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir."

Adsız dedi ki...

mehtap hanım rica ederek cevabınızı bekliyorum ben eski listelerinizle başladım ve 67.5 62.2 düştüm emziriyorum 13 aylık bebeğim var benim sizden öğrenmek istediğim yeni listelerinize başlıyayım sizinle yoksa eskiye devam mı ama öyle kendimi yalnız hissediyorum siz ne dersiniz.. bide kilo vermem durdu sanki....

Adsız dedi ki...

Mehtap hncigim bugun tartiliyormuyduk. baslarken 69 yazmistim ama sonra tekar tartildigimda 70 cikmistim. baslangic kilomu 70ten sayarak bu sabah tartildim..65,5... cok mutluyum. bu bilnci saglamamizda verdigin destege binlercetesekkulr....tubaunsal......

Adsız dedi ki...

Benim hedefime( 54 kg) 3-4 kg,daha var ,bende yavas
Ilerliyorum ama bu guruba sonuna kadar devam edecegim.
51-52 kg ye ulasirsam cok güzel olur.
Zaten hedefe ulastik deyip geriye cekilme yok, öyle degil mi?
Her zaman saglikli beslenme platformunda kalmak bence
Yanliz bu yolda yürümekten daha emin.
Ayrica diyet kardeslerim günlük sporsuz, hareketsizlikle kalori alimi
Azalsada depodaki yaglar yakilmiyor,malesef.kendimizi
Biraz zorlayalim.Bugün 30 Dk. Evde spor,,40 dk. Yürüyüs yemekten sonra, aksam üstüde internetten evde yürüyüs videosuyla spor yapilacak .
Ama simdiye kadar belki 3 bardak su icmisimdir ,cok
Az.:(((
Aksam yemekten sonra Film bakilacak bu günkü aktivite
Yeterli olur sanirim.kendinize iyi bakin,Moralleri yùksek tutun.Yoldan CIKMAK yok ara sokaklara SAPMAK yok.:)))Sule.

zeynebb dedi ki...

Sevgili Şule bende 55 kg. olmak istiyorum ve yıllarca orada fikslenip kalmak umarım hepimiz hedefimize varır ve daim olur başarımız sevgiller :))

Adsız dedi ki...

acaba 4 mart pazartesi son listeye devam mı edicez? yoksa yeni listeyi mi bekliyecez??? bilen var mı???
opoyraz

Esra dedi ki...

Yeni listenin gelmesi lazım. Gece geç vakit gelir diye tahmin ediyorum:)

Birim dedi ki...

Tekrar merhaba,
herkese iyi haftalar.

Günaydın Şule. Ne mutlu biraz motive edebildiysem. Evde mekik aletinin olduğundan bahsetmişsin. Biz de de kosu bandı vardı. bir dönem mekik aleti de. Ama sadece evde yer kapladı. Hatta bir ara koşu bandını kapatıp aslılık olarak da kullandık :)
Sabah saat 06.00 da kalkıp, 07.00da evden çıkıp, en erken 19.00 da eve giriyorum. Ve malesef o saatte ve yorgunlukla koşu bandını görmüyor insanın gözü. Yemek faslı, eşinle sohbet biraz dinlen derken yatma vakti geliyor. Zaten tok karnına spor yapılmaz. Anlayacağın, ben evdeki aletleri kullanamadım hiç bir zaman. Benim için spor akşam eve girmeden olup bitmeli.
Aslında sahile çok yakın oturuyorum. Her sabah serviste işe giderken sahilde yürüyen insanları görüyorum ve çok hoşuma gidiyor. Ben neden yapamıyorum ? Ya da bu insanlar işe gitmiyorlar mı? Neyse bu konuda dertliyim. Plan yapıp düzene sokamadım birtürlü.
Ama ev hanımı olma avantajını mutlaka kullan derim. Spora vakit ayırma gibi bir lüksün var ve mutlaka işe yarayacak emin ol.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben bugün gecen haftaki isteyi aynen
Devam ediyorum.Yanlis anlamadiysam zaten listenin basinda 10 Marta Kadar diyor sadece pazar günü serbestti yani önceki menülerden Birini secebiliyorduk.yani devam yanlis bir sey yapmis olmayiz 😥
Sevgi ve saglicakla Kalin.Sule

arsız bela dedi ki...

çok güzel olmuş