Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

15 Şubat 2013 Cuma

YAVAS, SAGLIKLI VE GERCEKCI...

Cok mutluyum..

Gercekten cok guzel sonuclar bunlar.. Lutfen kararli olmaya devam edin.. Ozellikle 10-15 kilonun uzerinde fazlasi olanlar.. Kolay bir surec olmayacak biliyorum ama dayanacaksiniz.. Yavas, saglikli ve gercekci olarak hedefinize ulasacak ve o hedefte duracaksiniz..
Sadece biraz sabir..
Bazilariniz kilo veremedim diyor..
Bundan ozellikle vaz gecmenizi istiyorum..
Lutfen birakin sizi ben izleyeyim.. Ya da kendi basiniza davranacaksaniz, o zaman beni birakin ben eskisi gibi asktan, Roma’dan, gunluk hayattan, modadan, mutfaktaki yakisikli erkeklerden  filan bahsedeyim..
Kilo veremediniz degil... Beslenme aliskanliklarinizdaki degisiklik henuz hedefine ulasmadi. .

Yoksa siz “7 gunde 7 kilo vermek isteyenler” sinifina mi kayitlisiniz..?

O zaman ben yanlis yerdeyim demektir.. Hedefimiz ayda 4-5 kilo civaridir, bunu bilin, size gereken zamani hesaplayin ve sabrinizi ona gore idareli kullanin..

Bu hafta cok ozel bir hafta..














Vucudumuzda bir cesit temizlik yapacagiz.. Sabahlari gozlerimiz sis olarak uyanmayacagiz, kendimizi daha enerjik, daha hafif ve zinde hissedecegiz.. Bu bir cesit detox... Ama aslinda Dunya Saglik Orgutu tarafindan kabul edilmis tek diyet Kousmine diyetidir ama 1400 kisiye birlikte uygulatmak hic olasi olmadigi gibi, teke tek uygulamak bile gercekten cesaret ister. Immun hastaliklarin tedavisinda ya da kontrolunde cok onemldir. Bizim detox haftamiz da, ayni bilimsel yontemi goz onunde tutar.


Hazir misiniz?

5 gun yani 16 subat cumartesi, pazar ve pazartesi, sali, carsamba  gunleri diyetimizden hayvansal proteinleri cikartiyoruz.. Buna yogurt, sut ve peynir de dahil.. Beyaz unu ve beyaz undan yapilmis herseyi de unutuyoruz bu 5 gun.. Kahvenin yanina bile yaklasmiyoruz.. Metabolizma cayina da ara veriyoruz..
21 subat Persembe, cuma, cumartesi tek ogunde yesil corba iciyoruz.



Pazar gunu artik hep haftalik degisecek cok ozel gunler gelecek.

Bu haftanin icecegi ihlamur olsun, yesil cay olsun, ya da siz karar verin..

Bu o kadar sihirli ve yararli bir haftadir ki, zayifladiktan sonra da zaman zaman akliniza gelecek ve tekrarlayacaksiniz inanin bana..

Kahvalti

  • 1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs ekmek (75 kilonun uzerinde olanlar 1,5 dilim yiyebilirler)
  • 6 zeytin
  • 1 tatli kasigi recel
  • salatalik, roka, kirmizi, yesil biber.

Veya

  • meyve suyu + 4 kasik musli + 1 meyve (tercihen yesil elma)

Birinci Ara ogun

  • 1 meyve
  •  5-6 badem veya 3 ceviz
Oglen yemegi

  • 1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs. ekmek veya 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna
  • 8 yemek kasigi etsiz sebze yemegi ,patates, domates ve patlican kullanmayacaksiniz.(ispanak, lahana, kereviz, pirasa, broccoli, yesil fasulye vs)
Veya

  • 5 gunde 2 kez etsiz kuru fasulye veya nohut yenebilir ama 6 yemek kasigi yenecek, 7 degil. 8 hic degil.
Ve
  • 1 havuc + kirmizi pancar + roka salatasi (uzerine 1 tatli kasigi susam veya 1 tatli kasigi dolmalik fistik kavurun)
Veya
  • Yesil salata



Ara ogun
  • 1 meyve + 3 ceviz
Veya
  • Kucuk bir kulah meyveli dondurma (meyveli demek sutlu, cikolatali, karamelli vs olmayan demektir, anlamazliga gelmeyin) bu secenek 5 gunde en fazla 2 kez kullanilacak
Aksam Yemegi

  • 1 kase corba (domates, mercimek, sogan corbasi vs)
  • 6 kasik sebze yemegi
  • 1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs.ekmek
Veya

  • ekmek yerine 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna.
Fiziksel aktivite ile desteklenmeyen butun diyetlerde kilo kaybi beklenenden yavas olur, unutmayin..

Hareket edin.. Merdiven inip cikin, dans edin, yuruyus yapin, kaldirima inip cikin yururken..

Ne yapip edin, hareket edin.. Metabolizmaniz hizlansin..

Su icmeyi unutmayin..
Ara ogunleri atlamayin..
Bu cok degerli bir haftadir.. Lutfen kendinize bahaneler yaratip, kacamak yapmayin.. Miktarlara uyun. Umutmayin ne yediginiz kadar ne kadar yediginiz de onemlidir.

Sali gunu yine programimiz degisecek..

Kolay gelsin hepinize..

16 Subat 2013'Roma

82 yorum:

kırmızıpikini dedi ki...

bu hafta sanki veremedım gibi geldi. listeye tam uyamadım. arada ufak tefek kaçamaklarım oldu. yarın sabah ilk işim markete gidip sebzelerimi almak olacak.
eskisi gibi diyet dışı yazılarınızı özledik :)
sevgilerimle, iyi geceler

cigdem dedi ki...

Mehtap hanim sesinizi duymak ne güzel..

Hedefimize yavas ulasacagiz ama saglam ulasacagiz

Kolay gelsin hepimize

iset dedi ki...

Merhabalar,
Ben iset, diğer postun altına yorum bırakacak vakit bulamamıştım ki yeni post geldi. Şu an 68 kiloya indim, çok yoğun bir dönem geçiriyorum ama elimden geldiğince programlara uymaya çalışıyorum. Umarım bu detoks haftasını uygulamayı başarabilirim. Her şey için teşekkürler Mehtap hanım, programları yüzde yüz uygulayamasam bile sağlıklı beslenmenin mantığını anlamış bulunuyorum. Bu sayede umarım hiçbir zaman o kiloları tekrardan görmem.

Adsız dedi ki...

yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum sürekli:)kilo verdim ama vermesemde üzülmiycem çünki artık reflü sorunum yok ağzıma acı su gelmiyor bu bile devam etmek için yeterli :)) bir sorum olacak zeytin yerine ne tüketebilirim ceviz fındık yada badem olur mu ?
Herşey için çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Mehtap programı değil seni bekler olduk arada Roma'dan Berlin'den oğlundan hayattan da bahset seni okumak harika.
Yanlış anlamadıysam kuru fasulyenin yanında ekmek yok ve balık da yok :( akşam marketten kepekli ekmeğimi almıştım iyi ki
Şimdi yarım bardak sütümü içecem öyle yatıcam kısa bi süre ayrı kalacağım için.
Mehtap bi de tasavvufla ilgilenenlerde hayvansal protein almayıp gönül gözlerini açmaya çalışırlarmış en azından eskiden öyleymiş hadi bakalım hayırlısı sevgiler...

Nuri

Unknown dedi ki...

Merabalar cigdeme katilmamak mumkun degil sizden haber almak guzel.. hemde uyumama saniyeler kala.. Her ne kadar ayda iki kilo bana yeter diye dusunsemde yorumlari okuyunca biraz demoralize oluyorum . Zayiflamak icin o kadar cok caba sarfettim ki. Simdide sarfediyorum ama az mehtap sana guveniyorum. sonra kendimi metabolizmamin durumunu dusunup oldugum gibi kabul ediyorum buyarim Yada bir saatlik surecte kendimi gereksiz yere strese sokuyorum. Yorumlardan ziyade basari hikayelerindeki kisilerin resimleri e 10 saniye bakip gozlerimi kapatiyorum.zayifoldugumun hayalini kuruyorum. Son 10 12 gundur kilo veremesemde nerdeyse 8 kilo hafifledim. Hala hafiflemem gerekiyor...

yogurtsuz olmak biraz zorlayayacak ama o kadar olsun.... iyiki varsin mehtap.

beyhan dedi ki...

Merhaba
Durmak yok yola devam
Emeklerinize yureginize saglik
Beyhan

nuran dedi ki...

merhaba
yeni listemizi merakla bekliyorduk.. artik arada bir yemek krizine girsek de bunu frenlemeyi ogrendigimizi dusunuyorum ... bu isin sonucunda bu kadar emegimize degecegini biliyorum.. herkese tekrar iyi sanslar...

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanim, onceki yaziya yorum birakmaya calistim ama olmadi sanirim. ben de onceki porgramla 84 ten 80 e dustum. birkac gun ara vermek zorunda kaldim, geriden de olsa takip ediyorum. yazilarinizin bizi ne kadar motive ettigini biliyorsunuzdur :) basari oykuleri de cok faydali oluyor. hersey icin cok tesekkurler.
rumuz: gulru

Adsız dedi ki...

selam

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Ben ginger.Baslangictan bu yana 1.5 kilo verdim.Ilk listede zorlandim ama 2. daha kolay geldi,bundan sonrasi daha kolay olacak ..cok haklisiniz Mehtap aliskanliklari degistirmek hic kolay degil.Emeginize tesekkurler..

elifhuma dedi ki...

Merhaba herkese. Ben de cok mutluyum. Hafifledim hem de cooookkk.. Detoks haftasini merakla bekliyordum. Tam bana gore. Emziriyorum ama simdiye kadar ki kismin bir zararini gormedim. Bunda da sebze ve protein var bol bol. Tesekkurler. Haydi herkese kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

günaydın iyi günler
rumuz :onur istanbul(K)
başlangıç:67.7 kg
07/02/13 :65.9 kg
16/02/13 :65.2 kg

Adsız dedi ki...


sabah kaltığımda gördüm inanın öyle mutlu oldumki sanki arkadaşım la sohbet ediyor gibi hissediyorum mehtap her şey için teşekkürler iyiki yolum buraya düşmüş......... sizleri tanımasan da seviyorum benim duruma gelince yavaş yavaş incelmeler başladı ben tartı yerine bel basen göbek göğüs ölçülerine bakıyorum. bu beni daha mutlu ediyor benim iki zaafım var kuru meyvalara dayanamıyorum. ara öğünlerde incir kayısı türü yiyorum .eski alışkanlığımda saymadan yiyordum şimdi bir ara öğünde en fazla iki tane yiyorum .acaba yanlışmı yapıyorum?.birde karnıbaharı göremedim buhafta karnıbahar yokmu ? emeğiniz için çok teşekkürediyorum bu haftayı sabırsızlıkla bekliyordum.HEpİMİZE KOLAYGELSİN ARKADAŞLAR...
umut55 samsun

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
her sabah ve günün değişik saatlerinde çocuklardan laptop ne zaman boş kalsa ilk senin sayfana bakıyorum, bir şeyler yazmış mısın diye.Lütfen arada üç satırda olsa bir şeyler yaz,bizi ne kadar motive ettiğini bir bilsen.En zorlandığım bölüm geçen bölüm oldu.Yeni detoks haftamız tam benlik,hem de yüksek olan kolestrolümde düşecektir eminim.
Sevgili Mehtap bize kendimize güvenimizi ve yaşam sevgimizi verdin,karşılaştığım ve çevremdeki herkese senden bahsediyorum.Dün tatil boyunca görmediğim nakış kursu arkadaşlarım en az 4-5 kg vermişsin ve bütün vucudunda belli olmuş dediler,nasıl bir mutluluk yaşadığımı anlatamam.Belli bir kilonun üzerindeki bizler yani obez sınıfındaki insanlar her yerde ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz, bu ruh haliyle verilip tekrar alınan kilolar ve onların kendisinden çok insana verdiği fizikselden çok psikolojik yorgunluk.'Neden verdikten sonra koruyup bu sıkıntıdan kurtulmadın' diye soracaksın belki.Hiçbir zaman kafamda kurduğum makul kiloya inecek kadar sabrım olmadı ve nasıl olsa tekrar diyet yapacağım diye tekrar aldım.Şimdi düşünüyorum da geçen 22 seneme ve vücüdumda kilolardan dolayı oluşan hastalıklara çok üzülüyorum.
İlk defa başaracağıma inanıyorum,hayatım boyunca çok zayıf olmak gibi bir hedefim
olmadı 65kg hedefliyordum şimdilerde 70 kg bile razıyım.Giydiğim bir kıyafetin üzerimde hoş durduğunu görmek istiyorum, oysa kiloluların kıyafetleri küçük bedenlere göre her zaman çok daha pahalı.Diğer insanlardan daha fazla para harcıyorsunuz ve sonuç fiyasko...
Lütfen arada sadece GÖZÜM ÜZERİNİZDE kadar kısa olsa da bir şeyler yaz,bizleri çok bekletme....
Sevgiler...sevgi-liebe

Feride Nizamettin dedi ki...

merhaba bu listede sanırım kahvesiz durmayı başarırsam benim için zafer olacak ama durmak yok yola devam:)

14.Ocak 77.4 kg ve bu sabah 71,7 kg
çok teşekkürler, sevgiler
Pisikopati ben

el-emegimiz dedi ki...

günaydın.daha dün cevap yazacaktım ama,hastalıklardan başımı kaldıramıyorum.oğlumda kuru öksürük,hele geceleri bitip tükenmek bilmeyen bu illet.sabah saat 4e kadar bana nöbet tutturuyor.bende de öksürükle başladı.dikkat etmezsen zatüreye dönebilir dedi dün doktor.ne yapacağımı bilemiyorum.bu arda listeye fazla bağımlı kalamıyorum daha doğrusu 2.ara öğüne kadar herşey tamam sonrası biraz sekteye uğruyor.ama azmederek başarmak istiyorum.bu arada 7 şubat91,8
16şubatta 90,1.gerçi bu sabah yazıyı okuyuncaya kadar sütlü cornflaksimi yemiş bulundum.ama sonrasına uyacağım.rahatsızlığımdan dolayı yürüyüşlerime ara verdim.öksürükten içim dışıma çıkacak gibi oluyor.buna başka ne gibi çözüm bulabilirim bilemiyorum?
paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

NAZLI dedi ki...

yeni programda super gorunuyo hepimize saglikli gunler diliyorum NAZLI

sibelinmutfagi dedi ki...

merhabalar size teşekkür ediyorum bende bu hafta kırılma noktası yaşadım ve yerimde sayıyorum. ama devam edeceğim. fakat bu hafta çok zorlanacağım gibi çünkü süt, peynir ve yumurta benim olmazsa olmazlarım. birde kemik erimesi olması nedeniyle ben ara öğünlerimi hep yoğurt ve ayranla gideriyorum. akşam süt içmeden uyumuyordum. bakalım 5 gün sabredeceğiz inşallah 5 günden sonra serbest olabilir.
kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba,
Super bir bes gun gecirecegimizi umuyorum. Kiyafetlerin bollasmasi,cildinin parlamasi ,karin gurultusu cok guzel bir duyguymus. Inis cikislar olabilir. Varsin olsun.Mehtap hanim, yazilarinizi okumak hepimize iyi geliyor. Bizi umut verici sozlerinizden mahrum birakmayin.
Sevgilerimle Arzu

zeynebb dedi ki...

merhaba mutluluktan ağlayabilirim MAKARNA VE DONDURMA yiyceğiz böyle detoksa canım feda herkese sevgiler...

moonrose dedi ki...

İyi sabahlar.Malesef geç okudum.Peynirli kahvaltımızı yapmış bulunduk.Olsun hemen yeni listeye uymaya başlıyoruz.
Bir ayda 2.600gr verdim.
Az gibi geldi ama yine de çok memnunum.Durmak yok,devam.
Teşekkürler Mehtap Hanım.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım
Bloğunuzu yeni keşfettim ve bir haftadır deli gibi okuyorum
Benide aranıza alırmısınız
Bende 87 kg dan 72 kiloya düşmüştüm fakat sağlıklı beslenmeyi bırakınca 5 kilosunu geri alıverdim boyum 1. 68
Sizinle beraber olmak için ne yapmalıyım

Tugba

Adsız dedi ki...

Mehtapcigim onceki yazina attigim mesajim cikmadi..basladigimizdan beri iki kilo verdim..hemde yirmi gundur yatili akraba misafirlerim var. Nufus klabalik lokanta gibi calisiyorum. inan yemeklerin tuzuna bile bakmiyorum.yaptigim ve yemedigim yemekleri bi gorseniz. sabretmekte zorlanan arkadaslar varsamoral olsun..tesekkurler . tuba unsal

Adsız dedi ki...

İtiraf ediyorum , Protein olmayan dietlerden hiç hoşlanmıyorum! O kadar zorlanıyorum ki .... Ne pişirsem..ne yesem... büyük bir sorun benim icin . Et yemeden sanki doymuyormusum gibi geliyor ama inanın elimden geleni yapacagım. Yeni menü tam zamanında geldi motivasyonum yerlerde sürünüyordu ama şimdi daha iyiyim. Yolum çok uzun, bazen bunu düşününce umutsuzluğa kapılıyorum bu zamanlarda yazılarınız bana güç veriyor.
Bunun icin teşekkürler ,
Selamlar ,

Rumuz: Umut

canancan dedi ki...

Mrb,

salı günü listemiz değişecek derken 26 şubatımı kastettiniz?

Adsız dedi ki...

Mehtap merhaba,

Bu hafta zor mu geçecek ne. Ama olsun vazgeçmek yok. Arada tatlı krizine girsem de devam diyorum. Artık tatlı krizini dondurma ile atlatabirim. Tekrar teşekkürler.

Annecik

Seda T. dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba,
Siz gerçekten özel bir insansınız...
Tanımadığınız yüzler binler için verdiğiniz emek muhteşem; sonuçlarını gördüğünüzde mutlu olmanız bir başka muhteşem...
Güzel yüreğiniz her zaman mutlulukla dolsun taşsın...
Detox haftasında herkese kolay gelsin.
Sevgiler,
Seda T.

Asli Gunel dedi ki...

her şey bir yana, kahvesizlik ve yoğurtsuzluk benim için en zorlayıcı şey olacak sanırım ama ilk günün öğle vaktine kadar kahvesiz gelebildiysem kalanını da yapabilirim sanırım :)

hadi bakalım o zaman! devam ediyoruz...

(doğru anladıysam eğer, perş-cuma-ctesi günleri yeşil çorba haricindeki yiyeceklerin listesi salı günü gelecek, değil mi?)

canan beycan dedi ki...

Mehtap Hanım size çok teşekkür ediyorum.Bedenen o kadar rahatım ki.Ve ruhende. Çok kilo vermemiş olmama rağmen kendimi çok iyi hissediyorum.bunu da size ve buradaki sinerjiye borçluyum.Ağır ama kararlı adımlarla ilerliyorum.Size ve yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Mehtap Hanım
Metabolizma Çayını diğer diyette uygulanacağını yazmışmıydınız? Ben neden göremedim öyleyse.
Sadece yeşil çorba içtim 3 gün.

Unknown dedi ki...

Bu hafta kaçamaklar olmadı değil şuan tartı için komşuya gidemedim.Kilomu yazar bildirirm.
zor bir hafta olacağa benziyor yanlış mıyım?
istediğimiz kadar ıhlamur içebilir miyiz?

Adsız dedi ki...

Perşembe gününe kadar herşey çok güzeldi.Yavaş yavaş etkilerini hissettiğim diyetimle kendimi çok huzurlu hissederken birden bir halsizlik sürekli bir uyuklama sebep 4.7 küçük 9.6 büyük tansiyon sanırım tuz konusunu fazla abarttım. Zaten tuz kullanmazdım yaptığım yemeklere tuz koymayı unutunca dengem bozuldu. Bu yeni listeyle kendimi nasıl toparlayabilirim bilmiyorum. Ne yapmalıyım?
Gezgin

Adsız dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım
Ben Gürbüz tartı zamanında çok kilo verememiştim ama sonra bu haftada bir anda yarım kilo verdim dediğiniz gibi metabolizmamız karar veriyor ne zaman hızlı kilo verip ne zaman yavaşlamalar yaşayacağımıza bize düşen inancımızı kaybetmeyip sabırlı olmak. Bu dönemle ilgili sormak istediğim bir şey var kafeiniz kahve ve diyet kola içebilir miyiz?

Adsız dedi ki...

Kahvaltıda ya da salata da domates tüketmenin sakıncası var mı
Nur

Unknown dedi ki...

haftanın 2 günü öğlenleri yemek yeme durumum olmuyor işten koştura koştura çıkıp kursa gidiyorum o sırada hemen atıştırmak için sandviç tarzı birşey yesem doğru olur mu? Yada ayakda atıştırmalık en sağlıklı ne yiyebilirim ?

Adsız dedi ki...

üzgünüm çünki yazıyı ctesi akşamı yani şimdi gördüm! haliyle 1 gün geriden gelicem!!!
opoyraz

Adsız dedi ki...

Patates,havuç, bezelyeyi falan anladım da öğle yemeğinde domates neden yok,yazdığınıza göre vardır bir sebebi, çok merak ettim...

nalan dedi ki...

reflünün geçmiş olması, ağza o acı suyun gelmemsi ne mutluluk. iyi giden o kadar çok şey olacak ki daha!
ben nefes alamayıp boğulur gibi oluyordum. epeyce zamandır bu problemim kalmadı şükür. ama şimdi ne zaman kaçamak yapsam böğrüme bir öküz oturuyor da kalkmıyor sanki :)
detoks da candır, sevgiler
nalan

yazmasaydım olmazdı dedi ki...

Mehtap Hanım, bir tanesiniz gerçekten. Her şey için teşekkür ediyorum. Kendime inancım arttı. 14 Ocaktan bu yana 4 kilo vermişim. Önceleri aksamları açlık hissederken şimdilerde dolu mideye tahammülüm yok ve daha enerjiğim. Umarım detoksun da hakkından geleceğim. Ödemden kurtulacak olmak şahane.

crispy dedi ki...

Mehtap bizim içinde Roma dan Frederico dan aşktan hayatttan bahset.

Adsız dedi ki...


Merhaba Mehtap Hanım,

Yeni liste için teşekkürler, güzel destek sözleriniz için de elbette. İflah olmaz bir süt çocuğu olarak süt ve yoğurt eksikliği şimdiye kadar zor gelen ilk şey olacak ama sabrın sonu selamettir derler :)

Benim bir iki sorum var size: İlk beş günden sonraki perşembe, cuma ve cumartesi hayvansal protein alabiliyor muyuz? Alabiliyorsak nasıl alabiliyoruz? Sütü kahvaltıya (müslinin yanına), yoğurdu ara öğüne veya etsiz sebze yemeği yanına ekleyebiliyor muyuz mesela? Bir de bu üç günde yeşil çorbayı sadece bir öğünde (ve o öğünde sadece yeşil çorba) içiyoruz değil mi?
Selamlar,
BilgeBAY

Adsız dedi ki...

Yaptığınız bu güzel şeyler için çok teşekkürler.Ben katılamadım ölümdü,hastalıktı derken başlayamadım ancak bu pazartesi 18.02.2013 tarihi itibariyle başlayabileceğim bana sıralam ve tarihler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Hülya izmir den

Hanife dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Yine harikalar yaratiyorsunuz. Muhtesem.. Takip ediyorum vakit buldukca.
Ben Mehtap'in programini neredeyse 2 yil once uygulayanlardanim.
O kadar kararliydim ve hevesliydim ki. Ilk 3-5 gun cok zordu, dayandim.. 3 hafta kadar sonra bir tartildim ki gram bile vermemisim. Ama hic orali olmadim, guvenim hic sarsilmadi. Once Mehtap,'a sonra kendime inanmistim. 6 haftanin sonunda 6-7 kilo gitmisti. 59 kilodan 53 e dusmutum. Tabi spor herzaman vardi hayatimda. Sonrasinda ayni sekilde cok kasmadan, arada kacamaklari fok dert etmeden devam ettim ve ediyorum. Son 1.5 yildir kilom 49-51 arasi gidiyor.
Sakin yilmayin, inancinizi yitirmeyin. Burada basaran yuzlerce insan var, siz neden olmayasaniz..
Sevgiler..

BADEMER dedi ki...

merhabalar
başlangıç 78
07/02/13 76
17/02/13 74
teşekkür ve selamlar

Unknown dedi ki...

CANIIIIIM MEHTAPPPPP;

2 KİLO VERMİŞİM.BU 5 GÜN ÖNCESİNDE KİLOM: 73

BAŞLANGIÇ KİLOM ; 83 İDİİ....

AGYILMAZ

Adsız dedi ki...

Metabolizma çayına ara veriyoruz demişsiniz ama benim başlandığından bile haberim yok:((
Nur

Adsız dedi ki...

Fatmazen:

Bu hafta kilo olarak değişiklik olmadı.
spor ile(hergün 30 dakikalık tempolu yürüyüş)desteklemeye çalısıyorum.
Mehtap Hanım size sorum:
55 yasında ve genelde son verdiğiniz liste kapsamlı beslenen biri oldugum için mi 60 kilodan aşagıya fazla düşemiyorum.Hedefim 57 kilo.farklı ne yapmam gerekiyor?
Teşekkürlerimle... sevgiler))

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Nuri,
Baklagil öğününün yanında salata dışında pilav/makarna/ekmek seçeneği de mevcut.

Sevgili Umut55,
Karnabahar yiyebilirsiniz, afiyet olsun.

Sevgili Tuğba,
Ocak ayındaki Start Up yazısı ile başlayabilirsiniz.

Sevgili Canancan,
Yeni liste 24 ŞUBAT PAZAR günü geliyor.

Sevgili Aslı G.,Sevgili Bilge Bay,
Perşembe-Cuma-Cumartesi yeşil çorba dışındaki öğünleri istediğiniz listeden seçebilirsiniz.Bu 3 gün protein- süt- yoğurt var.Yeşil çorba yanında başka bir şey yok.

Sevgili Arzum Yılmaz,
Metabolizma çayını özelikle belirtilmediği müddetçe arada yapıp içebilirsiniz.

Sevgilerimle,
Seda

Nurşen Aksoy dedi ki...

Merhabalar,blogunuzu yeni buldum ve hemen üye oldum..Süpersiniz,altın bulmuş gibi oldum..Benimde 5 kilo fazlam var..Daha önce hiç diet yapmadığım için bir türlü motive olamıyorum..Bendemi aynı listeyi uygulayacağım..dönerseniz sevinirim..Benimde bir yemek bloğum var,ama sanmayınki her yaptığımı yiyorum..Sadece yapıyorum..uğrayıp bakarsanız sevinirim..sizin metobolizma çayınızı yapıp yayınlıyağım blogumda..sevgiler..www.nurlumutfakta.blogspot.com..

Ayça dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba,

Emziren anneler için de yazacağınızı söylemiştiniz.Ama ben göremiyorum.Acaba bir yerde atladım mı?Yanlış bir şey yapmamak için yazınızı bekliyordum-beliyorum.
Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Seda sağol nohutumu etmeksiz bol salata ile yedim artık kuru fasulyeye...
Özlemiştim nohutu bu hayvansız :) menü zorladı et tok tutuyordu kahve de yok neyse Mehtap ne derse o
Sevgiler....
Nuri

Adsız dedi ki...

mehtap hn,işiniz sizi her yerde buluyor.doktorların kaderi bu galiba.kahve içerken mutlu olduğunuz bir cafe vardı köşede.oraya gidin ve bizden bir kahve için,bize de yazın :)selamlar,julya17

Adsız dedi ki...

Seda Hanım,
Çok teşekkürler, iki gün geçti bile 3 güncük daha dayanırım süt-peynir-yoğurtsuzluğa nedir ki. Nohut ve fasulyenin suyuna bir dilim de olsa ekmek banabileceğime de ayrıca sevindim :)
İlk hafta turşu sormuştum, fasulye nohutla birlikte izin çıkacak demiştiniz. Fasulye-nohutun yanına salata yerine turşu koyabilir miyim?
Selamlar, sevgiler, kolay gelsin hepimize.
BilgeBAY

Adsız dedi ki...

SELAM BEN ZİPİRCİM YORUM BIRAKMAYI YENİ ÖĞRENDİM BİLGİLERİM BAŞLANGIÇLA UYUŞMUYOR 65 KİLO BAŞLADIM İKİNCİ 12 GÜN SONUNDA 61 KİLO OLDUM ÇOK MUTLUYUM DETOKS HAFTASINI BİR GÜN GERİDEN TAKİP EDECEĞİM EMEĞİ GEÇEN HERKESE TŞKLER

Adsız dedi ki...

YİNE BEN ZİPİRCİM KURU FASULYENİN NOHUTUN YANINDA EKMEK VAR MI BUNU ÇÖZEMEDİM ACİL CEVAP RİCA EDİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Unknown dedi ki...

Benim kilolar direniyor simdilik.Ama yenilmeyecegim.Bir yerlerde bir yanlis yapiyorum.Bulup en kisa zamanda degistirecegim.Programa kaldigimiz yerden devam :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
16 Şubat Cumartesi sabahı itibariyle 56,2 kg oldum. Başlangıç kilom 60'tı. Uzun süredir 58 kg'nın altına düşmediğim için buna inanamıyorum. Benim için inanılmaz bir motivasyon oldu. Her şey için teşekkürler, tam motivasyonla devam.

Herkese selam ve sevgiler,

Pınar B.G.

Adsız dedi ki...

RUMUZ :10 NUMARA
MEHTAP HANIM MERHABA BEN 2.ONİKİGÜNÜN SONUNDA KİLOMU BİLDİRMİŞTİM AMA ÇIKMADI.3,5 KG VERDİM.HEM BİRİNCİ LİSTENİN SONUNDA HEMDE ÜÇÜNCÜ LİSTENİN SONUNDA ÇOK AĞIR GRİP OLDUM.BİRAZDA O YÜZDEN GEÇ BİLDİRİYORUM.YANLIŞ YAPTIĞIM BİRŞEY Mİ VAR? YADA İLAVE VİTAMİN ALMAMI ÖNERİRMİSİNİZ? TEŞEKKÜRLER...

Adsız dedi ki...

Bir kitapta okumuştum."Kendimi seviyorum. Bu yüzden bedenime bakıyorum. Onu sağlıklı besinlerle besliyor, temiz tutuyor, temiz giysilerle donatıyorum. O da bana sağlıkla,canlılıkla ve dolu enerjiyle karşılık veriyor." diyordu. Sizlerle de paylaşmak istedim. Yol arkadaşlarım hepinize başarılar diliyorum. Mehtap hanım, size, Seda,Terazi ve Esmaya çok çok teşekkürler, iyi ki varsınız...
Suhendan

Adsız dedi ki...

merhabalar 3 gündür net yoktu dün baktim ve bugun uygulamaya basladim ama anlamadigim birsey var tekrar kilo bildirimindemi bulunmamiz gerekiyor yorumlara baktimda ayrica hazir dondurmalardan nasil secimte bulunacagiz hepsinde süt yokmu ki?

Adsız dedi ki...

ben bir gün gecikmeyle başlamıştım detoksa, ama 2. günün sonunda ciddi bir baş dönmesi ve halsizlikle karşılaştım! akşam 5'e doğru küçük bir kaç grissini yedim, acaba gerçekten yediklerim az mı geldi yoksa başkaca bir problemim mi var emin olamadım??? buna benzer durumla karşılaşan var mı acaba???
listenin haricinde ekstra olarak sadece akşamları çayın yanına kuru üzüm yiyorum o kadar umarım fazla bi sakıncası yoktur, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
opoyraz

yazmasaydım olmazdı dedi ki...

merhaba,
detoksa başladığımızdan bu yana ben ve bir arkadaşım tuvalete çıkamıyoruz:( ne yapmalı bu konuda.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esma dedi ki...

ÇOk güzel geçen ,bedenimin,sindirim sistemimin çok mutlu olduğu güzel bir beslenme modeli uyguluyorum..Ben mutluyum hayvansal proteinlerin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkileri kalkıyor bu beslenme modeli ile sanki...Çok iyi geldi bana..

Teşekkürler, sevgiyle kolaylıklar herkese..

Sardunya dedi ki...

Bugün detoks programindaki ucuncu gunum. Programi harfi harfine uyguluyorum ama enerjim yerlerde surunuyor, kipirdamaya gucum yok. Sanirim detoks programindaki kahvalti alternatifleri beni ac birakiyor. Kalan iki gune nasil devam edecegimi bilemiyorum :( Varsa onerilerinizi bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım, peynirsiz nasıl kahvaltı yaparım diye düşünüyordum ama tahmin ettiğim gibi zorlanmadım. Detoks öncesi kaçamaklarım oldu maalesef ama detoks şimdilik çok iyi gidiyor. Hafiflemiş hissediyorum gerçekten. Bunu tartıda da görmek çok keyifli. Teşekkür ediyorum tekrar. Meliha..

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım Detox haftası bana da çok iyi geldi. Özellikle bağırsaklarıma. Acıkma hissini hissettiğim zamanlarda bol su içiyorum. Akşam yemeğinden 1 saat sonra yeşil çay yerine soğanı 1 bardak suda kaynatıp suyunu içiyorum. Açlık hissimi bastırıyor sanki. Bilemiyorum doğru mu yapıyorum?
Suhendan

Adsız dedi ki...

Ben iki hafta geriden takip ediyorum baslangic kilom 65, su anda 62.5

Sevgiler,

b.

Ayşegül Balcı dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
15 Şubat cuma tarihli yazınızda 5 gün hayvansal proteinleri çıkarıyoruz demiştiniz 20 Şubat çarşambaya kadar ve Salı günü yine programımız değişecek demiştiniz. 19 Şubat Salı yazınızı bekledim çıkmadı, bu durumda pazar gününe kadar yine hayvansal proteinler olmadan aynı listeyle mi devam edeceğiz. Perşembe itibariye 1 öğün yeşil çorbayla birlikte tabi.
Teşekkürler

canancan dedi ki...

Merhaba,

detoks haftasından çok umutluydum ama benim kilom yerinde sayıyor.Bunda aynı hafta regl olmamın payı var mıdır?İnsan bu zamanlarda kilo veremez mi

Adsız dedi ki...

Ayşegül bağcı salı yeni yazı çıktı ve eski bir programdan örnek verildi Perşembe cuma çts için de Seda yeşil çorba ve diğer menüler için de diğer listelerden seçim yapabilirsiniz demişti biraz yukarıda
Nuri

Adsız dedi ki...

Sevgili Bahar ara ögünde meyve secenegini 3 Kuru Erik ile
Yada 3-4kuru kayisi ile kullanabilirsin üzerine 1 bardak Su
Ilik limonlu olursa daha iyi olur.bana her zaman iyi gelmistir.
Ayrica Form kayisili cayida acayip etkili ilk önce aksam
Iciver,Sabah nasil rahatlayacaksin göreceksin.gecmis olsun.sule (Hamburg)

Adsız dedi ki...

Sevgili Aysegül Balci ,
Bu sorunum cevabi Ah Kalbim 2 de var. Oraya bakabilirsin.Yorumlara !

Adsız dedi ki...

Sevgili Canancan,
Kendi tecrübemden ve bilip ,duyup okuduklarimdan
Yola cikarak sunu söyleyebilirim: Evet ,veremez yada
Vücut versede göstermez.Cünkü bu dönemde vücut
Özellikle göbek kisminda Su topluyor,onun icinde göbegímiz
Daha bir sis gözükür.Adet bitiminde verilen kilo kendini gösterecektir eminim.Zaten bu dösemde tartilmayi önermezler.Gönlünü serin tut.sevgiler.

Mecnunun Leylası dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım...

Bunca koşturmanız arasında böyle hayırlı bir işe vakit bulabilmeniz hepimizi hem hayrete düşürüyor, hem de size hayranlığımızı daha da artırıyor... Sizin iki dünyada da mutlu olabilmeniz için dua ediyoruz. Biz on gün kadar geriden takip ediyoruz eşimle programınızı... Ancak bir ayın sonunda tartılabildik...
Eşim:
başlangıç kilosu:92
Bir ayın sonundaki kilosu:82

Ben:
Başlangıç kilom: 76
Bir ayın sonundaki kilom:70

Not: Biz sizin programınıza harfiyyen, kaçamaksız uymaya çalışmakla beraber her gün 90 dakika kadar yürüyoruz tempolu şekilde... Hem motivasyonumuzda, hem değişik listelerle sıkılmamızı önlemekte hem de halsiz düşmeden zayıflamamızda çok büyük katkınız var... Çok teşekkür ediyoruz, hem size hem de yorumlarla, ara ara sorulara cevap vererek merakımızı gideren Seda, Terazi, ve daha adını tek tak sayamayacağım arkadaşlara... Durmak yok.. Eşimin ifadesiyle:
BANTTAN İNMEYESÜZ...

Adsız dedi ki...

Bugün yeni liste çıkmayacakmıydı
Nur

Adsız dedi ki...

Yeni liste ???????

Adsız dedi ki...

Pazar günü liste degisecekti dimiiiiiii?
Bugün eski listeyimi takip edicegiz?

zeynebb dedi ki...

Merhaba bende bugün kafama göre takıldım yeni liste gelmedi diye umarım sevgili Mehtap ciddi bir sorununuz yoktur sevgiler...

cigdem dedi ki...

Yeni liste hala gelmedi ben bugün gelecek diye biliyordum.

Neyse diger listelerden biriyle devam edecegiz artik.

Sevgiler ve kolayliklar diliyorum herkese

zeynebb dedi ki...

merhaba arkadaşlar detox haftası CANANCAN gibi benimde regl haftama denk geldi ama ben daha önceki tecrübelerimden biliyorum ki o hafta kilo veremiyorum buna rağmen yinede listeye birebir uydum zaten 1 ayda ancak 3 kilo verebiliyorum sevgi ile kalın...