tag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post7841300830291635357..comments2024-02-26T16:24:23.851+00:00Comments on mevsimlerden Roma...: BIR ELIN NESI VAR?Mehtap Pasin Gualanohttp://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-64266140309114245892013-04-26T11:42:46.027+01:002013-04-26T11:42:46.027+01:00Firinda Sebzeli Somon
Kabaca Tarif edecegim.Bizim...Firinda Sebzeli Somon<br /><br />Kabaca Tarif edecegim.Bizim evde haftada 1-2 defa Pisen ve pratik yemek.<br />Dondurulmus sebze karisimi (Iglo ürünü).burda tereyagli olarak satiliyor<br /> Buttergemuse 300gr. 1paket (2 kisilik) bezelye,havuc,karnibahar var icinde<br />Dondurulmus Somon filetosu yada dilim kisi basina büyükse 1 kücükse 2 Dilim<br />Patetes küp küp dogranmis kisi basina 1-2 tane<br /><br />Sebzeleri karistirip (benim icin tereyagi cikariyorum) zeytinyagi gezdiriyorum.alümunyom kagidin üstüne yerlestiriyorum.baligi limonlayip tuzlayip onun üstüne koyuyorum.kagidi paketleyip tepsiye koyup onceden isinmis firina atiyorum.donmus ise 45dk. Cözülmüs ise 30 dk. Pisiyor.200derece isida.firin torbasindada yapabilirsiniz.iki türlüde yumusak ve nefis oluyor.Baligi fazla pisirip kurutmamak lazim.o pserken sizde spormu yaparsiniz,ev isimi,kitapmi okursunuz size kalmis .Afiyet olsun.SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-4222209484296932222013-04-22T08:37:57.091+01:002013-04-22T08:37:57.091+01:00Ödem Atici ve Duraklama Kirici Cay Icecegi
2 yeme...Ödem Atici ve Duraklama Kirici Cay Icecegi<br /><br />2 yemek kasigi Hibiskus ( NAR cicegi)<br />1 yemek kasigi Yesilcay<br /><br />1-2 kusburnu ile cezvede kaynatilir iilitilir.1litre soguk suyla karistirilir.Icine 1-2 Dilim limon kabugu ile beraber ve 1 cubuk tarcin istenirse 1-2 Dilim zencefilde konulabilir.sart degil.hepsi karistirilip soguyunca icilir.isteyen tatlandiricida ekleyebilir.özellikle Yazin güzel olur.Buzdolabinda saklayin.<br />Ben sik sik kusburnu hibuskuslu cayi sicak icerim.özellikle soguk alginligina ve bagirsaklara iyi geliyor.hafif eksimsi isteyen balla,Agaven surubuyla,Ahorn surubuyla veya tatlandiriciyla icebilir.yüksek C vit. Iceriyor,isteyen karanfilde ekleyebilir. Yesilcayi Sade icemiyenler icinde bir alternatif.Afiyet olsun.SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-81587582952646059392013-04-13T19:03:21.585+01:002013-04-13T19:03:21.585+01:00KARNIBAHAR ÇORBASI
1 orta boy karnibahar
1 adet s...KARNIBAHAR ÇORBASI<br /><br />1 orta boy karnibahar<br />1 adet sogan<br />1 Adet havuc<br />1 küçük patates<br />1 kepce/bardak tavuk suyu<br />2-3 dis sarimsak<br />1-2 defne yaprağı<br />1 cay bardağı yağsız süt<br />Su<br /><br />Tüm malzemeyi tencereye koyup kaynatin. Baska sebzeler de eklenebilir, ben brokoli de ekliyorum bazen. Patatesi çıkartabilirsiniz de.<br />Malzemeler iyice yumusayinca defne yapraklarını çıkarıp blenderdan gecirin ya da benim gibi corbayi taneli seviyorsaniz catalla ezin.<br />Kremasiz ama karnibahar sayesinde harika kivamli ve lezzetli bir corba oluyor.ekimnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-11009577022036075572013-04-02T10:06:54.672+01:002013-04-02T10:06:54.672+01:00Detox corbasi ( BASEN SUPPE )
1 patetes
1 havuc
...Detox corbasi ( BASEN SUPPE )<br /><br />1 patetes<br />1 havuc<br />1 Rezene ( yumru)<br />200 ml sebze suyu<br /><br />Hepsini 12 dk. Pisirin ve Püree yapin.<br />Ben düdüklünün sebze ayarinda 5 dk.. Pisirdim.<br />Istediginiz baharati kullanin.<br />Ikinci versiyonunu kendim söyle yaptim.<br /><br />1 Kabak,1 havuc 2 dis sarimsak,buzdolabinda kalan yesil kereviz dallarini pisirdim.<br /><br />Tarif 2 kisiyede yeter porsiyonlar kücük olursa.<br />Püreden sonra bebek mamasi gibi olsada ( isteyen suyunu biraz fazla kor ) niyahetinde misafirlere cikmiyor ve kendi sagliginiz icin.:)))))<br />SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-82686083457032336942013-03-26T13:02:32.925+00:002013-03-26T13:02:32.925+00:00Pasta Detoxiana
10gr. Dolmalik fistik
1/2 kavanoz...Pasta Detoxiana<br /><br />10gr. Dolmalik fistik<br />1/2 kavanoz Enginar kalbi(bildiginiz Enginar konservesi)<br />1/2 kavanoz.sardellen( Konserve hamsi)<br />25 gr. Kapern<br />2 yemekkasigi z.yagi<br />10 gr. Kurutulmus cranberrys<br />125 gr. Esmer cubuk makarna<br />Feslegen<br /><br />Fistiklari teflon tavada kavurun ve sogutun.Baligi,kapernleri ve enginari kücük dograyin.Yagi,feslegeni ,fistiklari ve cranberrys beraber karistirin .Makarnayi bildiginiz gibi pisirin.Sosu hafif isitip sicak makarna ile karistirin.<br />Deneyenlere Afiyet olsun.<br />Tadini bende merak ediyorum.Cranberrys: kizilcikmis,<br />Kapern: kaperi<br />SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-68213367659020233452013-03-21T16:07:59.770+00:002013-03-21T16:07:59.770+00:00Tavuklu Körili Yag Yakici Corba
125gr. Tavukgogs...Tavuklu Körili Yag Yakici Corba<br /><br />125gr. Tavukgogsü<br />1findik kadar Taze zencefil<br />1 dis. Sarimsak<br />1 kurusogan<br />1 Brokkoli <br />1havuc<br />50gr. Shitakemantari( kültür Mantari)<br />1y.kasigi fistikyagi(z.yagi)<br />1tatli kasigi köripaste acili yada acibiber ve Köri<br />100ml sekersiz hindistancevizi sütü<br />300 ml tavuksuyu<br />Tuz,yesil LIMON,(normalde olur)<br />1y.kasigi tuzsuz fistik ( koymadim)<br />2-4 maydonoz yapragi<br /><br />T.etini kusbasi dograyin,zencefili,sarimsagi,sogani kücük yemeklik dograyin.<br />Brokoliyi ciceklere ayirin,havucudilimleyin,Mantari 4e bölün.<br />Yagi isitip eti kizartin,sogani,zencefili,sarimsagi ekleyin cevrin.köripasteyi baharatlari,h.cevizi sütünü ve tavuksuyunu ekleyip kaynatin.<br />Sebzeleri ekleyip kisik ateste 10dk. pisirin üstüne maydonoz serpin.<br />Artan corbayi dondurabiliyormusuz.tarif yag eriten yemekler kitabindan.ben beyaz etli baliktan yapmistim onunda hos bir lezzeti vardi.deneyeceklere Afiyet olsun.<br /><br />Detox- Omlet<br /><br />1 yumurta<br />2yumurta beyazi<br />1 yemek kasigi soya sütü ( süt)<br />1/2 yemek kasigi z.yagi<br />1dilim tam tahilli Bugday Ekmegi<br />Biraz Tere yada roka<br /><br />Hepsini karistirip yaglanmis Teflon tavada pisirin,Omelett ekmegimi üzerine koyup tereyi Serpip afiyetle yiyin.<br />Detox yemekleri tariflerinden....<br />SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-80286430935847185852013-03-13T00:09:17.797+00:002013-03-13T00:09:17.797+00:00Merhabalar
Sevgili Asli G. nin blogu Diyetorfoz u...Merhabalar<br /><br />Sevgili Asli G. nin blogu Diyetorfoz uda girip okumaya calisiyorum.Cok hos bir blog bizlere yemek tarifleride veriyor.<br /><br />Onun yaptigi bir tarif bana görümcemin yaptigi bir tarifi animsatti.<br /><br />Herhangi bir ölcü vermeden anlatmak istiyorum<br />Öncelikle sogani soteliyoruz tabiiki kisi basi 1 kasik yagla sonra kusbasi tavuk gögsünü katip onuda soteliyoruz ayni anda tavuk etlerini kenara cekip ayiklanmis dogranmis ispanaklari koyup onuda kavuruyoruz daha sonra hepsini karistirip tuz k. biber ve curry ilavesiyle tatlandiriyoruz (curry hissedilecek) ve sonuc yaptigimiz karisimda yuvalar acip yumurta kiriyoruz cok lezzetli oluyor..<br /><br />Tek düsüncem hem tavuk hemde yumurta olmasi Mehtap ne der bilmem..<br /><br />Sevgili Aslinin tarifi icinse buraya http://diyetorfoz.blogspot.ch/2013/03/mutfak-marifetleri.html tik tik<br /><br />Sevgiler hepinizecigdemhttps://www.blogger.com/profile/18172350333861281716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-57131384865365638302013-03-10T17:46:32.337+00:002013-03-10T17:46:32.337+00:00Karnıbaharı haşlıyorum.Kıymayı kavuruyorum soğan e...Karnıbaharı haşlıyorum.Kıymayı kavuruyorum soğan ekliyorum üstüne karabiber salça sıcak su.Haşladığım karnıbaharları ekliyorum pişmesine yakın bir avuç kuşüzümü ve tarçın tuzda ekliyorum.Ben çok seviyorum tarçınlı karnıbaharı etle yapılan yemeklere ayrıca yağ ilave etmiyorum.<br />TomurcukAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-8954882800645135362013-03-10T11:18:27.564+00:002013-03-10T11:18:27.564+00:00Dolma için vakti olmayanlar veya farklı pişirme yö...Dolma için vakti olmayanlar veya farklı pişirme yöntemi isteyenler için çok iyi sonuçlar alacağınız bir sebze pişirme yöntemi aşağıdaki linkte. Tavsiye ederim.<br />Sevgiler.<br /><br />http://cocukyemekleri.blogspot.com/2008/04/kymal-pirinli-kabak-yemei.html<br />rheahttps://www.blogger.com/profile/17120627727864345830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-64149051839256342013-03-06T11:40:46.544+00:002013-03-06T11:40:46.544+00:00Firin posetinde Dalyan köfte
500gr köftelik kiyma...Firin posetinde Dalyan köfte<br /><br />500gr köftelik kiyma<br />250gr Mantar<br />2-3. Kurusogan<br />1. Sogan rendelenmis<br />1. Sarimsak ezilmis<br />1. Yumurta<br />Köfte baharati<br />1/2. Maydonoz<br />2 kasik galeta unu<br />1/2. Su bardagi Su<br /><br />Su galetayla karistirilip<br />Sisirilir rende Slogan ile Diger malzemeler güzelce yogurulur.Dalyan köfte Formu verilir.mantarlar dilimlenir.2-3sogan (istenirse)2ye kesilip ince dilimlenir(isteyen renkli biberlerdende koyabilir).<br />Köfte ve sebzeler firin posetine<br />Konur.soguk tepsi yada kaliba yerlestirilip önceden isotilmis 180derece firinda 60dk pisirilir.<br />Istenirse biraz erken posetten cikarilip üstünün kizarmasi saglanir.dometesli sos ile Servis yapilir.<br /><br />Salcali Biftek<br /><br />Biftekler arkali önlü kizartilip 2-3dk. Tencereye alinir üzerine bilindigi gibi baharatli salcali sos yapilir 1su bardagi Su ile .kisik älteste etler yumusayana Kadar pisirilir.<br /><br />Tavuk CöpSis<br />2tavuk gögsü<br />Cesitli sebzelerle(kiraz domates,renkli biberler, Mantar arpacik sogani )<br />Cöp sisler islatilarak etler takilip firinin izgarasinda kizartilir.<br />Marinesi<br />1kurusogan<br />1cay kasigi köri <br />1cay kasigi soya sosu veya<br />Maggi baharat sosu<br />1kasik yogurt yada süt<br />1gece önceden olursa daha güzel olur yada1-2saat bekletilir.<br />Sise takarken fazla sosu silin.<br /><br /><br />Fazla kurutmadan izgara izleri cikanakadar pisirin.<br /><br /><br />Tepsi kebabi<br />Evde et döneri<br /><br />500gr. Bonfilelik et<br />Siviyag<br />Döner baharati<br /><br />Eti iyice baharatlayin .eti cesitli yerlerinden delerseniz baharati icine daha iyiceker.eti bildiginiz gibi marinede edebilirsiniz. Buzdolabi torbasina koyup buzlukta dondurun ,kolay kesilecek duruma gelene Kadar.cikartip Döner yapragi gibi incecik kesin.tuzu ve karabiber ekleyip tavada sag ile hafif isida agzi kapali olarak kavurun üzerine kekikte cok yakisir.<br />Afiyetle yiyin.<br /><br /><br />Firinda kadinbudu köfte<br />500gr köftelik kiyma<br />1 Cay barcagi haslanmis Pirinc<br />1tane yumurta<br />1tane 1kurusogan<br />1/2 maydanoz<br />Köfte baharatlari<br />2corba kasigi un<br /><br />Kiymanin icine rendelenmis 1kurusogan,ince dogranmis maydanoz,y.sarisi,pirinc,baharatlar(ben icine normalde hindistan cevizi rendeside koyuyorum)iyice yogrulur.<br />Iri parcalar koparilip form verilir ve yagli kagit serilmis tepsiye dizilir. Üzerine un serpilip 200derece isinmis firinda 30dk. Pisirilir. BU tarifi daha önce denemedim. Yillardir kitapligimda Duran bir kitaptan aldim.(Diyet Yemekleri Gülsen Ortac)<br /><br />BU tarifler hepimizin yaptigi yemekler sadece fikir olur diye yazdim.<br /><br />Sule(Hamburg)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-68274377237584292702013-03-04T12:50:50.196+00:002013-03-04T12:50:50.196+00:00Bende cok sik kullaniyorum düdüklü
Tencereyi.Gecen...Bende cok sik kullaniyorum düdüklü<br />Tencereyi.Gecen ay yenisini aldim,önceki Cok eskimisti.(16senelik)özellikle calisanlar icin<br />Büyük kolaylik,cok güzel Modeller var. Ben vital özelligi sectim.vitaminleri öldürmeden cabucak pisiriyor,tavsiye ederim.SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-70897561458284218812013-03-01T12:20:59.084+00:002013-03-01T12:20:59.084+00:00Hamur Mantolu Balik
Istenilen miktarda kilcigi v...Hamur Mantolu Balik<br /><br />Istenilen miktarda kilcigi ve derisi temizlenmis<br />Beyaz balik filetosu ( Hazir dondurulmusda olur)<br />Balik miktarina göre 1-2 tane yumurta<br />Un ,tuz,karabiber<br />Limon<br />Ayni tavuk sinitzel yapar gibi kaygana kivaminda koyu<br />Az tuz ve karabiberle( sart degil) yumurta ve unu cirpin<br />Biraz su ile kivamini ayarlayin.tuzlanmis biberlenmis ve limonsuyu serpilmis (donmus baliklar cözdürülecek) Baligi karisima bulayip pane yapar gibi kizartin.<br />Peceteyle fazla yagini cektirin klasik olarak yaninda yesil salata yada havuclu kervizli salata ile servis yapin.<br />Tabii bunun yaninda olmazsa olmazi haslanmis patetes<br />Sart ama bu hafta bize yasak siz evde izinli olanlara yapin derim. Disi unlu yumurtali oldugu icin yaninda<br />Ekmek tüketmeyelim.zaten salata sinirsiz olunca yeterli oluyor.Bu 3.balik tarifi ama bugün yapilmayacak:))<br />Bugün haslanmis karnibaharin yaninda izgaraköfte ve havuc salatasi var Yapmak isteyenlere afiyet olsun.<br />Bu tarifin orjinalinde bira kullanirlar ,Ben su kullaniyorum.tadi nefis oluyor.SuleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-32124322055818066802013-02-28T15:16:59.866+00:002013-02-28T15:16:59.866+00:00mantar tava
mantarlar islak pecete ile silinir.
in...mantar tava<br />mantarlar islak pecete ile silinir.<br />ince dilimlenir ben saplarini dogramadim.<br />kirmizi Paprika ve Yesil paprikalar biraz iri dogranir ve 1 kasik zeytin yagiyla beraber Teflon tavada cevrilerek kizartilir üstune mantarlar, kendi suyunu cekene Kadar kavrulur.sivi baharatlarla yada soya sosu ile tatlandirilir ve baligin yaninda garnitür olarak yenir. ben dondurulmus Alaska somonundan (Beyaz etli ) üstü brokolili baligi firinda 30 dk.pisirip öglen menüsünde yedim.yapacaklara afiyet olsun.<br /><br />turuncu Tabak<br /><br />somon baligi limanlanip tuzlanip<br />z.yagiyla yaglanmis Teflon tavada <br />kizartilir fazla kurutmadan,yanina<br />ya semizotu salatasi yada benim yaptigim gibi havuc kavurma :<br />havuclar rendelenir iri gözüyle,kirmizi ve Yesil biberler dogranir .önce biberler 1kasik z.yagiyla bereber Teflon tavada cevrilir rendelenen havuclar eklenir.<br />havuclar yumusayana Kadar cevrilir orta ateste agzi kapali vaziyette.<br />tuzu baharati atilir. isteyen maydanoz ve dere otu ve sarmisakta kullanabilir.<br />bu iki Tarif 2 gün üst üste yapildi<br />üstelik ekmeksiz yendi ,ihtiyac duymadim ve bayagi doyurdu.denemek size kalmis .:)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-37253457216100573402013-02-27T14:36:20.560+00:002013-02-27T14:36:20.560+00:00Közleme yemeği
Patlıcanlar ve kırmızı salçalık bib...Közleme yemeği<br />Patlıcanlar ve kırmızı salçalık biber közlenip temizlenir<br />Zeytinyağda doğranmış 2 soğan ve 3 diş sarımsak hafif kavrulur<br />2 yeşil biber doğranıp eklenir<br />3 domates ince doğranır<br />Üzerine iri doğranmış patlıcan ve biber eklenip <br />Birazcık su ile 10 dakika pişirilir<br />Nefisssss<br />,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,<br />Hafif kabak yemeği<br />Teflon tencereye 3-4 soğan piyazlık doğranır<br />Üzerine 1 kğ kabak doğranır<br />En üste 2 biber ve 3 domatess eklenip kağak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir<br />Suyu azalırsa az su iave edilir<br />İnmeye yakın 3-4 kaşık zeytinyağı gezdirilir<br />Sarımsaklı yoğurtla harika oluyor<br />NurAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-29303184618322272662013-02-26T11:31:20.162+00:002013-02-26T11:31:20.162+00:00Kıymalı bakla: Kıymayı ve soğanı azıcık suyla kavu...Kıymalı bakla: Kıymayı ve soğanı azıcık suyla kavuruyoruz. Küçük küçük doğranmış baklaları ve salçasını ekliyoruz. Çok az zeytinyağı ve üzerine yarısını örtecek kadar su koyup karıştırıyoruz. Düdüklüde 15 dakika pişiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun:)))Esrahttps://www.blogger.com/profile/14652291527368786878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-26602886890556431462013-02-25T22:03:58.266+00:002013-02-25T22:03:58.266+00:00Degerli arkadaslar ben kendimce nacizane sunu tavs...Degerli arkadaslar ben kendimce nacizane sunu tavsiye etmek istedim.<br /><br />eger düdüklü tencere kullanma aliskanliginiz varsa cogu yemegi onda yapabilirsiniz hem vitamini kaybolmaz hem cabuk hazirlanir.Örnegin taze fasulye icin sogani domatesi yagi herseyi cigden koyup pisirin yada 1 kasik z.yaginda soganlari ve fasulyeleri biraz cevirip sonra domates tuz ve az suyunu ekleyerek pisirin.<br /><br />Yada pirasayi havucu dograyip az pirinc 1 kasik yag tuz ve isterseniz domates püresi ilavesiyle cokda az su katarak pisirebilirsiniz..Cok cabuk pisiyor 10 dk bile fazla geliyor bazen<br /><br />Yada düdüklüde degilde normal tencerede mesela patlicani pijama gibi kesip iri iri dograyin yine sivri biberleri domatesleride iri dograyin birkac dis sarimsak katin yag tuz ekleyip kisik ateste pisirin ilk sicakligi ciktiktan sonra bol maydanoz kiyin ve ekleyin üzerine<br /><br />Yine kabak patlican biberi cok azyagla tuz ve baharatlarla harmanlayip firinda pisirin üstüne sarimsakli az sirkeli domates sosu pisirin mesela<br /><br />Havuc kavurmasini ben 1 kasik yagla cevirip sonrada üstüne kaynar su ekleyip pisiriyorum sarimsakli yogurdunu ekledikmide alin size süper bir meze...<br /><br />Bunun kabakli versiyonunuda yapabilir hatta ikisini karistirabilirsinizdecigdemhttps://www.blogger.com/profile/18172350333861281716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-59163703658016449202013-02-25T12:13:39.166+00:002013-02-25T12:13:39.166+00:00SIPSAK Pisen ekmekcik MIKRO DALGA firinda 4 dk. Pi...SIPSAK Pisen ekmekcik MIKRO DALGA firinda 4 dk. Pisecek,eksik yazmisim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-39261253852521153252013-02-25T10:31:33.599+00:002013-02-25T10:31:33.599+00:00Burada tarif vermek pek benim harcım değil çünkü h...Burada tarif vermek pek benim harcım değil çünkü her ne kadar yemek yapmayı pek sevsem de buradaki tariflerden çıkardığım kadarıyla benden katbekat deneyimli insanlar konuşuyor :)<br />Ben kabağı bu yemeği yiyene kadar hiç sevmezdim. Şimdi evde kabak pişeceği zaman ya rendelenip kavruluyor ve sarımsaklı yoğurt ekleniyor ya da aşağıda yazdığım şekilde yapılıyor.<br /><br />4 orta boy kabak<br />2-3 olgun domates -mevsimi değilse bir paket domates püresi-<br />1 demet dereotu<br />5-6 diş sarımsak<br />tuz<br />1 yemek kaşığı kaşık zeytinyağı<br /><br />Kabakları baş parmak boğumu büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir kapta üzerine zeytinyağını döküp iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 175 derecede kenarları kızarana kadar pişirin. Ya da yapışmaz tavada suyunu salıp hafif renk değiştirene kadar. Önemli olan kabakların hafif diri kalması. Rendelenmiş domatesleri doğranmış sarımsak ve tuzla beraber bir taşım kaynatın ve önceden servis tabağına alınmış kabakların üzerine dökün. Üzerine istediğiniz kadar dereotu koyup dolapta bir gece bekletin. Yanında ayran ya da yoğurtla soğuk soğuk yiyin :)Ekimnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-70562289759251989702013-02-25T08:38:40.540+00:002013-02-25T08:38:40.540+00:00EVDE CÖKELEK VE LOR YAPIMI
Önce cökelek Yapimi:...EVDE CÖKELEK VE LOR YAPIMI<br /><br />Önce cökelek Yapimi:<br />Yogurdu sulandirip ayran haline getirin ve ocaga koyun.<br />Kaynayinca altini kapatip 30 dk-1 Saat bekleyin ve süzün.<br />Suyu iyice süzülene kadar süzgecte süzülsün iyice.<br />Tuzlayin.<br />Cörekotu ,kekikve ve 1-2damla z.yagi ile nefis oluyor.CAHIDE VE JIBEK BLOG diye Not düsmüsüm. (Ayrana 1-2 kasik<br />Limonsuyu yada Sirkede konulabilir.)<br /><br />Lor Yapimi:<br /><br />1 Litre + 1 kutu krema ( olmasada olur )<br />2 yemek kasigi susuz Yogurt<br /><br />Hepsini karistirin kaynayana kadar cirpin.<br />Kisik ateste 20 dk. Pisirin 15 dk. Dinlendirin.<br />Tülbent icine koyup iyice suyunu alin.Bezi yüksek bir yere asip süzdürün.15 dk. Sonra dügümü acip cikarip cam bir kaba koyup buzdolabinda dinlendirin.hafif <br />Sertlestiginde 1 günsonra servise hazirdir. Bu tarifin yaninda Yeturla Lezzet Kareler diye yazmisim. Malesef<br />bu Blog kapandi. Bu iki tarifi bizlerle paylastiklari icin tesekkürler .Yagsiz sütlede yapabilirsiniz. Güzel oluyor<br />Denemistim.dahasonra bir Tarif daha yazacagim. Benden kurtulus yok !!!!!!!<br /><br />Yine yeni yeniden Sule (Hamburg):)))))))<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-92027171782389417802013-02-25T08:08:52.970+00:002013-02-25T08:08:52.970+00:00YAGSIZ YULAFLI PEYNIRLI MUFFIN
2 yumurta
3 kasik...YAGSIZ YULAFLI PEYNIRLI MUFFIN<br /><br />2 yumurta<br />3 kasik yagsiz Yogurt <br />6 kasik yulaf kepegi<br /> 2-3 kasik yagsiz lor peyniri<br />1kasik kasik Cavdar unu( bunukatarsaniz 1-2kasik süt ekleyin)<br />1-2 damla z.yagi ( istenirse)<br />1/2 tatli kasigi k.tozu<br />Dereotu,nane,reyhan hepsinden biraz evde ne varsa.<br />Karabiber,bircimdik tuz ( azicik)<br /> <br />Hepsini cirpip 175 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.isteyen önceden cörek otu, susam,keten tohumu<br />Ekleyip,serpebilir. 6 muffincik cikiyor. Yine Ben........<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-90027832416270988172013-02-25T07:50:13.337+00:002013-02-25T07:50:13.337+00:00SIPSAK YULAF EKMEKCIGI
1 yumurta
2 yemek kasigi y...SIPSAK YULAF EKMEKCIGI<br /><br />1 yumurta<br />2 yemek kasigi yulaf kepegi <br />1tatli kasigi k .tozu<br />1 yemek kasigi Quark ( susuz kati Yogurt )<br />Hepsini cirpip mini tart kalibina, porselen tasa yada muffin<br />Kalibina koyun 4 dk. Pisirin kaliptan cikarin biraz dinlendirin. Yulaf ezmeside olur sanirim ya blendirdan gacirin yada cekin ungibi.bu tarif bir seferlikolup 1kisi icindir.Afiyet olsun.yineSule :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-3421649206642529162013-02-25T07:28:08.188+00:002013-02-25T07:28:08.188+00:00YULAFLI TOST EKMEKCIGI
1 yumurta + 1 yumurtanin ...YULAFLI TOST EKMEKCIGI<br /><br />1 yumurta + 1 yumurtanin beyazi<br />4 yemek kasigi yulaf kepegi<br />3 yemek kasigi azyagli-yagsiz Yogurt<br />1 cay kasigi Kabartmatozu <br />Isteyen 1 cay kasigi corekotu , 1 cay kasigi ketentohumu, susam<br />Cay kasiginin ucuyla azicik zencefil,kakule,zerdecal<br />1-2 damla z,yagi<br /><br />Bu istenilerler kismiyla istediginiz gibi oynayabilirsiniz<br />Zevkinize bagli. Bende sik sik yapiyorum.<br /><br />Yumurta ve yogurdu cirpip yulaf kepegini ve k.tozunu<br />Ekleyip tekrar cirpip 5-10 dk dinlendiriyorum .Mikro dalgaya uygun birkapta yada Silikon muffin kalibinda oda yoksa kücük bir porselen kare yada dikdörtgen forma<br />Karisimi koyup bir 5dk daha bekletiyorum,acelesi olanlar<br />Bunu gecebilirler.M.dalgada kapaksiz 6dk.600 watta pisiriyorum.kare Form olarakborcamin en kücügünüde<br />Kullaniyorum.yulafli hamurlar Pek kabarmaz Kendine has bir dokusu vardir. Bu hamura göz Karari biraz Cavdar biraz normal un koyup hacmi ve dokusuyla oynayabilirsiniz tabii hamuru biraz süt ekleyerek katilasmasini önleyebilirsiniz.kardomanve zerdacali<br />Pakistanli komsumdan taniyorum.degisikbir Tat veriyor.<br />Olmasada olur.cikardiktan sonra nemligözüküyor .kaliptan cikarin1-2 dk .dinlendirin.tostu beyazpeynir,maydonoz,roka Domates .Tere (gartenkresse) ,dere otu ile zenginlestiriyorum.yulaf kendinin3 Kati kadar suyu emebiliyor. Üstüne 1 bardak su icin. Benim sevdigim bir ekmek cesididir ve her durumda beyaz tosttan daha saglikli. Deneyeceklere Afiyet olsun. Sule( Hamburg)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-6979065518369292222013-02-25T07:14:19.604+00:002013-02-25T07:14:19.604+00:00Merhaba ben eski gruptanım ama sessizce sizi kenar...Merhaba ben eski gruptanım ama sessizce sizi kenardan izliyorum.<br />1 kğ ıspanağı ya da karışık taze otları kaynar sudan geçirin , doğrayın.<br />2 kuru soğanı 3 kaşık yağda kavurun.<br />4 yumurta, ıspanaklar, kavrulmuş soğan, 2 parmak keçi peyniri, tuz, karabiber, çay kaşığının ucuyla muskat rendesi hepsini karıştırın.<br />Tepsiyi 1 kaşık yağla yağlayın, yarım bardak galeta ununu serpin, otlu karışımı yayın, yarım bardak galeta ununu üzerine serpin, doğru fırına, kızarıncaya kadar pişirin.<br />Şimdiden afiyet olsun:)Elifin Terazisihttps://www.blogger.com/profile/11333979672673139995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-73872215251906452272013-02-24T23:55:48.570+00:002013-02-24T23:55:48.570+00:00ELMALI YAGSIZ KEK
4 yumurta
2 su bardagi esmer s...ELMALI YAGSIZ KEK<br /><br />4 yumurta<br />2 su bardagi esmer seker<br />1,5 su bardagi kepekli un<br />1 kabartma tozu<br />3 iri elma ( iri kup halinde kesilmis)<br />1/2 bardak blueberry ( likapa)<br />1,5 tatli kasigi tarcin<br /><br />Yumurta ve sekeri, seker eriyene kadar cirpin. Butun malzemeleri ekleyin. COk hafifce yaglanmis dkdortgen borcamda yada yag gerektirmeyen firin kabinda onceden 180 C / 350 F derecede pisirin.<br />Acemi Sef Meysunhttps://www.blogger.com/profile/07047551071680310252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-65585237019709021452013-02-24T05:22:24.878+00:002013-02-24T05:22:24.878+00:00Detoks haftası gosterdiki salata dısında sebze yem...Detoks haftası gosterdiki salata dısında sebze yemeklerini yerken cidden zorlanıyorum.Sebze yemekleri benim icin ana yemeğin yanında yenilmesi gerekiyor. Yanlizca sebze yediğimde mutsuz oluyorum. Bir de domates ve bol z.yağ olmadan pisirilirse !<br />Benim gibi soğuk ülkede olup uzuuun kıs boyunca lahana,pırasa,kereviz,brokoli yemekten bıkanlar için değişik bir tarif önermek istiyorum. Şaşırtıcı derecede lezzetli oluyor .<br />Tavsiye ederirim.<br />1 porsiyon icin<br />Yesil Fasulye,(donmuş Franch been kullandım) <br />1 küçük kırmızı soğan ( beyaz kullanmayın, aynı lezzeti vermiyor) <br />1 çorba kasığı balzemik sirke,az zeytin yağı<br /> <br />Fasulyeleri hafif diri olacak sekilde haşlayalım.<br />Soğanları piyaz dograyip zeytinyağında soteleyelim, icine fasulyeleri atalım biraz çevirdikten sonra inmeden önce 1 kasık balzemik sirke ekleyelim kavuralim. Tuz , karabiber ile tatlandiralim.<br />Afiyet Olsun <br /><br /><br />Selamlar ,sevgiler <br /><br /><br />Rumuz : umut <br /><br /> Anonymousnoreply@blogger.com