Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

19 Ekim 2010 Salı

VARMANI ISTIYORSA HAYAT....


"Varmani istiyorsa hayat, anlami sen bulma" diyor siirde...

3 aydir cantamda tasiyorum gittigim heryere Mehmet'in siir kitaplarini... Ayrac olarak parfumerilerde kullanilan ince uzun parfum kagitlarini kullaniyorum...

Her okudugumda yeni bir satir, her okudugumda yeni bir anlam, kalbime degen bir duygu buluyorum... " siz sehirli kadin duyarliliginda bakiyorsunuz siire" demisti Mehmet bana... Ben sehir kadini oldugumu biliyorum onun icin onun siirinde , "beni unsuz say ve nasil istersen oyle Oku! yazdigi gibi, nasil istersem oyle okuyorum... Nereye baksam, oyle sehirli sehirli bakiyorum...

Yasamin istedigi yerlere variyorum bugunlerde... 3 yillik bir ulusal projeye katilan 24 bolgeden sadece 7 tanesi ulasabiliyor sonuca... Biz de onlardan biriyiz... Bologna yolu gozukuyor onumuzdeki hafta...

Bu aralar valizim hep kapida hazir... Hersey yolunda... Beni, bizim icin endiselenecek kadar hayatinizda kabul etmeniz, yuregimi isitiyor... Zamaninda cevap veremedigim icin uzuluyorum...

Ben de sizi yasamimin bir parcasi, bana daha dogrusu bize ait sayiyorum... Tanimadan taniyorum cogunuzu, yasamlariniza, duslerinize, o duslerin kirilip dokuldugu noktalara, sonra yenilenmenize, gucunuze, fikirlerinize, varliginiza bir sekilde tanik oluyorum..

Bir kisminiz yeni bir sinif bekliyor... Sinifi ben acmamistim... Ne kayitlari ben aldim, ne adini ben koydum, ne de gercekten izleyebildim... Ben yazilarimi yazdim sadece...

Hersey NuNu ile Delfina'nin basinin altindan cikmisti... Cok emek verdiler, Delfina gercekten cok yoruldu... Sonra sevgili Tijen'de onlara katildi... Sonra Ferhat konuk ogretmen oldu benim yetisemedigim her anda... Herkes bildigini anlatti, ogretti, cevap verdi, zaman ayirdi...

Beklemeyelim yeni bir sinifi... Bir tarih secin ve baslayalim... Soyleyeceklerim hep ayni aslinda... Simdiye kadar baslasaydiniz, sadece kendinize inanarak, bir suru yol almis olurdunuz... Artik daha fazla vakit kaybetmeyelim... 8 kasim tarihini bir kenara yazin...
Yarin sorularin cevaplarini koyacagim, bu kadar geciktigim icin kusura bakmayin...

30 Ekim 2010'Roma

p.s: Mehmet Altun'un Adimi Yak Adinla siirinden alinti

12 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba bu kadar yoğun işlerinizin arasında bizlere bir şeyler yazdığınız için teşekkür ediyorum. ben yavaştan başladım sağlıklı yaşamak için, sağlıklı beslenmeye .sabah dokuz olmadan kahvaltımı yapıyorum .bir dilim ekmek yetmiyor malesef iki dilim yiyorum yavaş yavaş azaltırım inşaallah ara öğünde dört kaşık yoğurt üzerine tarçın ekiyorum bir elma yada armut her gün değiştirmeye çalışıyorum öyle ne pişirdiysem öyle akşam yemekleri arasında dışarıda olduğum için ara öğünü geçirmemek için ne bulursam azıcık yemeye çalışıyorum su içmeye çok dikkat ediyorum porsiyonları küçültemedim. şimdilik sizin dediğiniz gibi son kaşığı geri koyurum servis tabağına .yürüyüş yapamadığımı söylemiştim madem yürüyüş yapamıyorum evde işlerimi hızlı yapayım dedim ve bir saat koştura koştura iş yapıyorum dinlenmemeye çalışıyorum akşam sekizden sonra birşey yemiyorum .ve sizin bloğunuzda kişisel olarak yazacağınız bir kaç satıra da çok ihtiyacım olduğunu biliyorum 8 kasımı aklımın not etmem gerek kalmıyor sizinle yatıp sizinle kalkıyorum .inanın yıllardır diyet yapıp hayatı kendime zehir ettiğimin farkına vardım diyet yapmanın bir anlamının olmadığını herşeyin dengede olduğunu sayenizde anladım heyecanla bekliyorum NİLGÜN

Esma kütükcü dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım,
Radyo konuşmanızı kayıt ettim ihtiyaç hissettikçe açıp o güzel sesinizden sağlıklı beslenmeyi dinliyorum.İnsanın sevdiği bir şarkıyı dinlediği gibi.
Sizinle yeniden böyle bir programa başlamak çok güzel olacak.8 Kasım ı not ettim.Sizin haydi demenizi öğrettiğiniz her şeyi uygulayarak,hayatıma devam ederken heyecan ve merakla bekliyorum.
İyiki varsınız,mutluyum.
Sağlık ve sevgiyle kalın.
Tatlı dillim,güler yüzlüm şarkısını da bekliyorum bu arada ......Esma

Esma Kütükcü dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım "Varmanı istiyorsa hayat" yazınızın tarihi yine yanlış olmuş 19 Ekim gösteriyor bilgilerinize .....saygılar.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili Mehtap'cığım..
Bir hayat ağacı düşün ! Her birimizi bu hayat ağacının dalları gibi hayal et hatta !
zamanı geldiğinde yeşeren, meyveye duran, senin gibi birini Güneş ve Su Kabul edip meyvelerini tatlandıran bir ağaç olduğumuzu hayal et.
İşte Biz Senin emeğinle,senden aldığımız ışık-su ve güneşle DİMDİK AYAKTA DURAN HAYAT AĞAÇLARININ TA KENDİSİYİZ.
Tüm gönüllü arkadaşlarım adına bir kez daha ÇOK TEŞEKKÜRLER ediyor, 2 ay sonra İlk Yorumumu Sevgiyle sana yolluyorum..

Yolun açık olsun..
Kalbine sevgiler, Yaşamına ise başarılar dolsun..
Sevgiyle...

oyuncu dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Bilgisayarın sana oyun oynamaya devam etsede sana ulaşmamızı engelleyemiyor.
Radya programın çok hoştu.Sesini duymak,doğruları kaleminden sonra sesinden de duymak bize iyi geldi.
8 Kasım tarihini beklerken boş durmayıp biraz yol almakta fayda var.
Diyorsun ki 'daha önce sınıfı ben açmadım.'Çok mütevazisin.Yeni bir sınıf açılması sırasında çorbada tuzum olacaksa eğer ben varım.
Evet arkadaşlar ne diyorsunuz?

Sevgilerimle.
nc

özlem dedi ki...

nasıl bir samimiyet bu...nasıl bir zerafet..ve duru..dupduru bir türkçe..evin iki erkeği uyuduktan sonra bilgisayarı açabilme imkanım oldu..zira büyük olana çay ve yanında canım güllüoğlu baklavası servisi..küçük olana süt ikramının yanısıra kaçıncı kez okuduğumu hatırlayamadığım masal seromonisi..
senden haber alınca rahatladım..bıraktım ders çalışmayı(fransızca öğrenmeye çalışıyorum da..)hemen sana bişeyler yazmak istedim..
bu arada sınıf açılmasını beklemeden kendi sınıfımı açtım ve kaydımı yaptım..salı gününden beri senin yazdığın şekliyle uygulamaya çalışıyorum..ama itiraf etmeliyim biraz zorlanıyorum..yürüyüş ve met.çayını ihmal ediyorum..şimdi bir gayret yürüyüş bandı alma sevdasına düştüm ama sanırım bu da işin bahanesi..
tembellik desek daha mı doğru..
şimdi yazacaklarımı okumaya hazır mısın?ben bundan üç sene önce ankaranın çok saygın bir hastanesinin çok değerli bir diyetisyenine gittim..ve dediği herşeyi eksiksiz yaptım tek bir şey haricinde..yürümedim..maalesef yürümedim..neticede ne mi oldu..hemen söyleyeyim..nur topu bir göbeğim oldu..
çünkü ben kilo vermeye değil..kilo almaya gitmiştim..ardından bana metroda..otobüste..minibüste yer vermeye başlayan pek kibar ve duyarlı insanlar hasıl oldu...
ah mehtap..nasıl hikaye ama..
ben şimdilerde ikinci bir çocuk için planlar yapıyorum.anlayacağın''gerçekten''hamile olmak istiyorum..ama önce yapmam gerekenler var..
bana yardım eder misin...
sevgiler...
özlem...

Canan dedi ki...

Selamlar, bu sınıfınıza, klanınıza, klubünüze neyse işte beni de alın lütfen yaw:)

Canan.

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Sessiz bir iletişim içinde giden ilişkimizde sesini duymak çok hoştu.Radyo programını keyifle ve gururla dinledim. İyi ki varsın.
Sevgiler,
Seda

Aslihan dedi ki...

Günaydın,
haklısınız, kendi kendimize de başlayabiliriz ama sizin katkınız da yadsınamayacak bir motivasyon ve disipline olma metodu. Ben bugünden başlayarak yediklerimi düzenli olarak kaydetmeye ve mümkün olan her aralıkta -bu bazen günde iki kez de olabilir- yürümeye başlıyorum. İnsanın gerçekten kendisini rahatsız etmeyen şeyleri değiştirmek için çaba göstermediğini konuşuyorduk eşimle haftasonu. Her zaman olduğu gibi bu yolculukta da bana tam destek veriyor, verecek. ve ben alıştığım, kanıksadığım kilo ile hayata devam etmeyeceğim, bunun beni gerçekten rahatsız ettiğini kabul ederek başlıyorum. Bir ara size bazı tahlil değerlerimi de yazarım, vaktiniz olursa görüşlerinizi alırım belki.
Sevgilerimle

Sezer dedi ki...

Dizinde yine bir yanlışlık olmuş, sanırım ama yeni yazınıza ulaştım yine de. Sizden haber almak çok güzel!
Sevgiler,

Tijen dedi ki...

Mehtap'cığım,
Senin emeklerin ödenmez. Delfina ve NuNu olmasa bu sınıf olmayacaktı belki ama sen ışık tutmasan, harekete geçirmesen dostlarımızı, bugünlere gelinmezdi. Ben bir şey yapmadım ama adımı anmandan onur duydum, bilesin.

Ferat dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Radyo programin gercekten guzeldi. Sesinde yuregin kadar guzelmis. Benim icin gonullu hocalik yapti demissin. Cok tesekkur ederim ama benim ki hocaliktan cok senin soylediklerini kendi kafamda toparlamamdi. Dediklerimin hepsi senin eserindi yani. Yeni gurup icinde elimden gelen ne olursa yapmaya hazirim. Sonucta senin sayende hayatimiz degisti. En azindan yeni gelenlere yardim ederek bir bakima borcumuzu geri odemek isterim. Yeni katilacak arkadaslara simdiden iyi sanslar. Bir ise baslamak bitirmenin yarisidir. Mehtap'in sisteminde baslamk belkiden isin %80'i cunki kilo vereceksiniz ve verdikce daha cok heveslenip devam edeceksiniz.