Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

4 Ekim 2009 Pazar

VIRGULUNE DOKUNMADAN...EMOS'UN OYKUSU...


Sevgili Mehtap,

Benim oykumu asagidaki sekilde yazdim .Umarim yeterlidir.Dun yuruyus bantinda aklima ortaokul siralarinda arkadasligimizn basladigi ve uzun yillar suren kiz arkadaslarim geldi.Sizin yazilarinizda o donemdeki arkasliklarimin duygusal kalitesini buluyorum.Cesitli nedenler ile su anda onlar ile cok az sey paylasabiliyorum ve onlarin eksikliginde , ayni duygusal kalitede insanlari bir daha bulamadim.Ya da bir daha arkasliklarima o kadar emek verecek zaman bulamadim..

Hayatta her sey emek istiyor, arkadasliklar da...

Kucuk defterime sizin su sozunuzu de yazmistim.“Ben sansli bir insanim...Etrafimda duygusal kaliteleri yuksek insanlar buldugum icin,O insanlari tanima firsati buldugum icin şansli bir insanim.Umarim sizler de”

Ben de bir zamanlar bu konuda cok sansli olduguma inaniyordum...Ama simdi artik bu konuda calismam gerektigine inaniyorum.Fiziksel acligi yenmemizin yontemini siz verdiniz ama duygusal aclik sanirim gunumuzun en buyuk sorunu... Etrafinizdaki kalabaliklar icinde yalnizliklar.. Tatmin etmeyen sohbetler,arkadasliklar...Lutfen diet disi yazilariniza devam edin,onlari da cok seviyorum.
Hersey icin cok tesekkurler.
Harikasiniz.

diyor Emos mektubunda.. Onun ki bir erken basari oykusu... Yani daha hedefine ulasmis degil.. Ama cok ozel bazi noktalar iceriyor.. Yasamin keyfini kacirmadan, kacamaklar yaparak bile olsa istenilen kiloda kalinabilecegini anlamis o.. Bakalim neler anlatiyor.. Virgulune dokunmadan...



...........................................
Merhabalar,

Liseyi yeni bitirmistim ve oldukca zayiftim. Benden 3-4 beden buyuk teyzem yeni aldigim bana oldukca bol tisortu ustune gecirmis ve Emos aslinda ben o kadar da sisman degilim,vucudum sis su icsem yariyor diyordu.
Teyzeme cok uzulmustum.Su icse yariyordu.Ailemin butun kadinlari cok guzeldi ama ne kadar yakissa da birazcik toplulardi. Annem,anneanem ve diger iki zavalli teyzeme de su icse yariyordu.

Ben zayiftim cunku onlara gore kus gibi yiyordum.Anneanneme gore benim yedigimle kuslar bile doymazdi. Oysa onlar,daglari mi yiyorlardi? Herkesin yedigi kadar yedikleri halde kilo aliyorlardi.
Ne mi yiyorlardi? Her aksam mutlaka corba,salata ,zeytinyagli ,ana yemek, pilav yada makarna yeniyordu. Ekmek yememek gibi bir durum asla soz konusu degildi. Yemek sonrasinda ise meyve ,tatli veya cayin yaninda kek,borek.

Universite bitti. MBA bitti ve ben is hayatina basladim. 47-48 kiloluk Emos yavas yavas kilo almaya basladi. Butun gun oturarak calisma ve bedensel calisan bir iscinin almasi gereken kaloriye gore hazirlanmis olan ogle yemegini yiyerek uc senede 52 kiloya ulastim ama bundan rahatsiz degildim.Tombul anneannecigimin beni gorup ,gorup kizim bu istahsizlik ne demek, onu bir de ben de bilsem deyisi artik mazi olmaktaydi.
Sonra evlendim.Evlendigim yil 53 kiloda idim.Hala zayif.Sonra ard arda iki dogum yaptim.Bu dogumlarimin her ikisini de 67 kilo ile normal dogum olarak yaptim.Yogun is tempom nedeni her ikisinde de doguma tek bir gun izin yapmadan gittim amacim 4 aylik toplam iznimi bebeklerimi emzirerek gecirmekti.Ikinci dogumumdan sonra yine kilo verdim ama bebegimi 1,5 sene emzirir iken istah denilen o korkunc canavarla tanisdim.

Doyma nedir bilmiyordum.Yarim tepsi borek ile beraber bir tencere brokoli salatasini istahla yiyor, ustune de su icsem yariyordu.

Paket paket cipsler yiyordum.Bu arada yemegini cok yavas yiyen ben, bebeklerimin arasi yalnizca 23 ay oldugu icin, degil sofraya oturmak,cignemeye vakit bulamiyordum.

Kizim 1,5 yasinda ve oglum 3,5 yasinda iken ben 67 kiloya tekrar ulastim ve dogum yaparken giydigim pantolonlarimi giymeye baslamistim. Anneannecigim ise beni her gordugunde , bak simdi kadin oldun, ne al, ne ver diyordu.



Bu arada is tempom yine cok yuksekti ve gun icinde cocuklarimi degil aramak , dusunecek vakit bile bulamiyordum. Ayrica hemen her hafta yurt ici seyahati, bir kac ayda bir de deniz asiri yurt disi seyahatim oluyordu.

Esim bu arada her erkek gibi benim icinde bulundugum durumu hic anlamiyor, “ne halin boyle, niye kendine bakmiyorsun” diye soyleniyordu. Oysa ben ise giderken ve donerken o kadar yorgun oluyordum ki, konusmaya bile halim yoktu. Bu iki cocugumu da ben istemistim ve sikayet etmeye asla hakkim yoktu.

Emzirmeyi birakmamla beraber istahimi kontrol edebilir hale geldim, sagliksiz bir bicimde yalnizca cok az yiyerek 62 kiloya dusdum.

Gelelim Mevsimlerden Roma’ya yolumun nasil dustugune.

Bir kac sene once, buyuk paralar vererek oglumun sunneti icin dikdirdigim tuvaleti bu yaz yapilacak bir dugune giyme olanagim dogdu. Bu dugun bulundugum sehir disinda yapilacagi ve kiyafetimi oradakilerden en fazla 5-10 cok yakinim gordugu icin, cok rahat giyecektim. Ama tek bir sorun vardi. O zaman ki halimden bir kac kilo fazla idim. Haziran’daki dugun icin, Ocak ayinda zayiflama karari almistim ve nasil olsa 6 ayda 2-3 kiloyu verirdim. Oldukca dikkat ettim ama nisan ayina geldigimde 2-3 kilo daha almistim ve son yillardaki en yuksek kilom alan 64,5 kiloya ulasmistim.

Artik butun kiyafetlerim uzerimde patlayacak gibi duruyor yada iclerine hic sigamiyordum. Esim ile beraber bir spor merkezine yazildik ama merkez mayisda aciliyordu.Internette bloglar arasinda dolasirken Mevsimlerden Roma ile karsilastim. Mehtap’in yazi tarzina, zarefetine, bilgisine , gorgusune ve insanligina hayran kaldim.
Bu kadar mi olurdu...? O siralar Nisan ayinin ortalari idi ve Mehtap bir beslenme seklinden ve diyetten bahsediyordu.
Ben arsivdeki butun yazilarini 2 gunde buyuk bir zevkle, bitmesin isteyerek okudum. Bitirdigimde kesin karar vermistim. Internetten daha bir kac gundur tanidigim bu insan, ardindan gidilecek biriydi ve bu konuda icimde en ufak bir suphe yoktu.21 Nisan’da Mehtap’in diyetle ilgili yazdigi herseyi kucuk defterime gecirmeye basladim. Butun yorumlari ve cevaplari okudum ve isime yarayacaklarini dusunduklerimi de defterime yazdim.

Ben 1. haftaya digerlerine gore bir hafta sonra basladim. Her yedigimi kucuk defterime yaziyordum. Bazen o kadar basit bir liste olmasina ragmen kafam karisiyor, kucuk defterimdekileri okudukdan sonra ne yiyecegime karar veriyordum. Defterimi her yere tasidim. Ayrica arada yediklerime bakiyor, hep ayni tip yememeye calisiyordum.
Mehtap’tan 3 seyi kesinlikle ogrenmistim.Birincisi verdigi 5 ogunu de yemem gerektigi, ikincisi bunyemi sasirtmam gerektigi ve ogunlerimde 3 degisik rengi bulundurmam gerektigi.

Ben genelde ilk ara ogunumu 1 porsiyon mevsim meyvesi +5-6 badem olarak yaptim. Ikincisini de 3 kasik yarim yagli yogurt ve yarim porsiyon meyve ile yaptim.
Bu ne idi? Yarim seftali, yarim elma, ya da 5-6 cilek gibi.

3 haftanin sonunda 2 kilo verdim.Metabolizma cayini yaptim ama migdem rahatsiz oldu . Onun yerine gunde 2 defa tarcin ve ihlamur cayi ictim. Bu arada haftada 3-4 gun agirlik ve fitness yaptim. Spora cocuklarimi yatirdikdan sonra saat 22.00 gibi gidebildim. Bu arada kacamaklarim da oldu. Hafta sonlari gidilen davetlerde bir kadeh sarap, bir ince dilim pasta gibi, bazen de daha fazlasi..

Bu arada elbise hala olmuyordu ve nerede ise Mayis’in ortalarina geliyorduk.Ama ben inancimi kaybetmedim ve yeni bir elbise almadim.
6 haftayi da tamamladim.En cok detoks programinda zorlandim ama harfiyen tamamladim. Bittiginde tartildigimda 60,5 kilo idim ve dugunde elbisem rahatca oturup, kalkmami saglayacak kadar rahatti.Haziran ayinda tam 5 tane dugun ve kina gecesi vardi ve hepsi sehir disinda idi ve duzenim oldukca bozulmusdu. 1,5 ayda verdigim kiloyu rahatca geri alabilirdim.

Ayrica dugunlerde yemek, icmek istiyordum.Bu yuzden madem yiyip iceceksin o zaman dansedeceksin dedim ve dugunler bitene kadar dansettim , cok da eglendim.5 dugun yapmis ve haziran bitmisti. Simdi de yazlik zamani idi. Kayinvalidemin yanina tatilimizin bir bolumunu kullanmak uzere 1 haftalik gidecektik ama bir talihsizlik sonucu basima gelen bir kaza yuzunden bir hafta erken gittim ve 2 hafta kaldim.

Kayinvalidem de biraz toplu ve zayifligin insana yakismadigi konusunda da oldukca kati bir gorusu var. Benim zaten neden zayiflamak istedigimi bir turlu anlamiyor, biraz daha kilo verir isem yuzumun dusecegini cirkin olacagini soyluyordu.Kendince hakli idi . Onumde 2 secenek vardi. Ya kayinvalidemi zorlayacak,saglikli beslenecektik ama oldukca gerilecekdik, ya da ben diyet/koruma lafini bir yana atacak , ona belli etmeden kontrol edebilecegim faktorlere yogunlasacakdim.

Neydi bunlar? 1 dilim ekmekden fazla yememe, yaptiklarini buyuk bir begeni ile yerken olabildince servisleri benim yapip, kendime kucuk porsiyonlar koyma , pogacalar ve borekleri ara ogun zamani yalnizca 1 tane yeme seklinde idi ama en onemlisi kendime verdini, “gunde 2 saat yuzeceksin” talimati idi.
Gecirdigim kucuk kaza sonucu bunu yalnizca tatilimin 2.haftasi yapabildim.Temmuz ortasinda tatilden dondugumde ise tekrar haftada 2-3 defa spora gitmeye basladim ama yemeklerimizi esimle beraber icdigimiz bir kac kadeh icki de suslemiyor degildi. Ama bu yazdi , cocuklar yazlikda idi ve benim de esimin de rahatlamasi gerekiyorduSonra ikinci tatilimizin sirasi geldi ve bol bol yenildi ,icildi ve yine gunde 2 saat yuzuldu.9 Agustosdan 24 Eylul’e kadar da bir daha spora gidemedim. Ama ne yaptim? Hareket etmekden korkmadim. Kendi islerimi evdeki yardimcima gordurmek yerine kendim de yapmaya basladim. Mehtap’in hareket etmemiz gerektigi hakkindaki yazisi beni sanki bir uykudan uyandirmisti.

Spora gidiyorduk,kalori yakmaya calisiyorduk ama eve dondugumuzde tembellikden yerimizden kalkamiyorduk.Usenmeyi biraktim.Yaptigim her hareketin sonucunda yakmis olacagim kaloriyi dusunerek, yoruldukca mutlu oldum. Hafta sonlarinda uzun zamandir bir turlu giremedigim mutfaga girerek cocuklarima limonatalar,serbetler , muhallebiler ve yemekler yapmaya basladim.

23 Eylul gunu Mehtap “tatil bitti” dediginde tartiya ciktim ve 60 kg idim.Cok mutlu oldum. Aldigim kiloyu bu kadar duzensiz hayata ve bir hafta once yaptigim yurt dısı seyahatine ragmen korumustum.
Kilom benim genelde bacaklarima vurdugundan dizustu sortlar bende guzel durmuyordu.
Magazalarda dizde bermuda bulamayinca esim, bir tane dene diye verdigi sortu giydigimde o kadar begendi ki? Oysa ben artik diz ustunde bir sort giyemeyecegimi dusunuyordum..Bu arada 40+ yasinda,1,64 buyunda 60 kg agirliginda 2 (9-11)cocuklu calisan bir bayanim.

Esas onemle vurgulamak istedigim yaz boyunca Mehtap’in soylediklerini aklimdan cikarmadigim.Her seyin bir nedeni vardi ve bunu daha once ogrendigim bilgiler ile sorgulamadim. Madem bes ogun diyordu, niye baska diyetisyenler gece de bir seyler veriyordu demedim. Cok dayanamayacak durumda olmadikca 5 ogunde kaldim.Bir ogunde bozsam bile diger ogunlerde olabildigince dikkat etmeye calistim.

Yazima ailemdeki kadinlar ile baslamamin nedeni genetiksel olarak kilo almaya yatkinligimi gostermekti. Eger ben de frene basmasam 67lerden 70lere cikmak o kadar kolaydi ki ama su anda hem anneannem hem annem hem de teyzelerim kilolari nedeni ile o kadar cok bacak ve dizlerindeki agrilardan cekiyorlar ki? Ben guzellikten cok, ilerideki yaslarimda, yasam kalitemi olabildigince yuksek tutmak istiyorum.

Secimimi yaptim ve kararliyim.Vazgectiklerim ( aslinda hic bir sey den vazgecmek zorunda degilim, azaltiklarim diyelim) inanin ki buna gore cok onemsiz. Zaten gecmiste yapmis oldugum gibi abartamiyorum.
Mehtap nasil bir sey yapti bilmiyorum ama “sabredin, herseyin bir nedeni var” diyordu. Artik canim istemiyor. Pilav ,makarna yiyeceksem bunu oglen yemeginde yiyorum.. Cocuklarima ve misafirlerime yaptigim tatlilarin yalnizca tadina bakiyorum. Aslinda ben pilav ve borek delisi idim. Yani pilavi ekmek arasi bile yiyebilecek olanlardan. Ekim ayindayiz ve ben gecen seneki ekimi o kadar net hatirliyorum ki? Aklim bol kalorili yemeklerde idi ve hep actim.

Su anda Mehtap’in eskiler icin baslattigi tatil bitti diyetini uyguluyorum ve hic zorlanmiyorum. Amacim yalnizca 2 Kg vermek.Hafiften spora da basladim. Hareketlilige devam.

3 haftada hepsini veremesem de ne gam?

Verene kadar devam ederim.Vazgeçmek yok.
.......................

diyor Emos... otokontrol dedigimiz seyi bir kez oturtursak yasantimiza, istedigimizi yiyerek, arzu ettigimiz kiloda kalmamiz iste boyle mumkun.. Benim cok merak ettigim oykuler var daha yazilmamis.. Delfina'yi, Beenmaya'yi, Nukhet'i, Cheetos'u ornegin cok merak ediyorum.. Sadece onlari degil, hepinizin oykusunu merak ediyorum.. Yazdiklariniz, yeni baslayanlara yardimci olacak.. Onun icin deneyimlerinizi oldugu gibi yazin.. Yoruldugunuz , bunaldiginiz anlari nasil asabildiginizi, yeme krizlerinizi nasil atlattiginizi, yasadiginiz zorluklarin tumunu... Bekliyorum..

Bu arada bir onceki yazida tonum biraz sert mi cikmis?
Ben hircin sayilabilecek bir insanim ama insanlari kirmaktan hic hoslanmam.. Burada kendim istedigim icin yapiyorum ne yapiyorsam... Onun icin uzulmeyin... Hepinize ayri ayri sevgilerimi yolluyorum...


Hepinize iyi haftalar..


5 Ekim 2009'Roma


p.s: Hala Ceceli'nin sarkisi var burada.. Biraz daha dursun.. belki bir cumlesi de sizi vurur tam yureginizin orta yerinden.. kimbilir

Sevgilerimle...

28 yorum:

melike dedi ki...

ISTE BUDUR... BU IRADENIN,INADIN,INANMANIN,SORUNU COZMENIN HIKAYESIDIR.ONEMLE ALTI CIZILECEK OLAN DURUM ISE BIR KADININ TANIMADIGI BASKA BIR KADINA GUVENIP,INANIP,ONU TAKIP EDEREK BASARIYA ULASMANIN KEYFIDIR..
ALLAHIM BANADA NASIP ET BENDE BEYAZLA YAZABILEYIM HIKAYEMI.. INSALLAHHHHHHH

Fevkalade dedi ki...

Bir gun, benim de bir basari hikayem olacak!
Ve hikayemi sayenizde, binler okuyacak!

Adsız dedi ki...

mrb mehtapcım.yine muhteşemsin.sabah sabah bizi mest ettiniz emoşla.azminiz,başarınız harikasınız.şuan eşim ve büyük oglumu okula gönderirken bilgisayarı actım mehtap yine güzel güzel neler azmış diye.gercekten daha önce başarmış arkadaşlar lütfen yazın mehtap bizi hiçbırakmasın harikasın.biz ona güc ve enerji aksın kendine iyi baksın bizde 4gözle 2 haftalık sonucu bekliyoruz.cuma günü yazacagız.iyi gidiyor bakalım yapan arkadaşlarada kolay gelsin.hepimiz başaralım.mutlu ince kızlar olarak yaşayalım gerci 35 üzeri olcak ama idare edecegiz artık.hepizi seviyoruz.kendinize iyi bakın.mehtabcıgıma 2katı enerji dileyelim.selinka....

pelin dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Ben de diyete yeni başlayanlardanım. bugün 5. günüm.
Emoşun hikayesini okuyunca kendimi gördüm sanki.vermek istdiğimiz kilolar ve durumumuz aynı nerdeyse.diyete başlamadan 64.6 kilo gelmiştim. umarım ben de başarabilirim.

Ebru dedi ki...

Mehtap,

Ben bir önceki yazını okuyana kadar en son verdiğin listeyi takip ediyordum. Ancak Ramazan da diyet programını uygulayamadığım için bugün itibariyle en başa döndüm.(Bu programa çok alışmıştım hatta bayılmıştım:( ) Bilgin olsun istedim öğretmenim :)
Çocukça gelecek ama uygun mudur diye yorum yaparsan çok sevineceğim

Ebru A.

bengü dedi ki...

mehtap hanım iyi haftalar diliyorum öncelikle...hikayelerimizi duymak istemişsiniz bizlerden haklısınız elbette siz o yogunlukta bizlerin kendimizi mutlu sağlıklı olmamız için çabalarken bizler size anca teşekkürlerimizi gönderebiliyoruz.ben 38 yaşındayım bir kızım var 1,62 boyum kilom 59,5 idi tatil sonrasındaki diyete başladığımda.vermek istediğim 2 kilo idi tartılmadım çünkü 3.hafta bitince tartılacağım.ben kendime bir bloknota bir çizelge yaptım hangi saatte neler yiyebileciğime dair 3 haftayı kapsayan bir liste.heran elimin altında bakıp kontrol ediyorum kaçamak yapmak aklima bile gelmiyor.çünkü ben yaşam kalitemi yükseltmek istiyorum.hayatımın geri kalanında sağlıklı olmak istiyorum.benim derdim düzensiz yemek saatleri ve hamurişiydi ama artık düzenliyim.nisan ayından sizinle zaten 3,5 kilo vermiştim koca bir yaz tatilindede almadım.düzenli olarak yürüyüş yada kondisyon bisikletine biniyorum...ama herşeyden önemlisi kararlı olmak.ve bu beden bize emanet ona iyi davranmalıyız.gereksiz yüklerle organlarınmızı yormanın anlamı yok...tekrar teşekkürler...sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

SEVGİLİ EMOŞ,
seni takdir etmemek ne mümkün !!
senin azmini karşıma alıp bakakldım bir süre..
her şey , yaşadıkların saniye saniye gözlerimin önünden geçti,
elbette hayatın içinde keyif dlou anlar var, bunlar yiyerek içerekde yaşanıyor zaman zaman, kimilerince çoğu zaman,
ama FARKINDALIK,
KARARLILIK,
ARKAYA DÖNMEDEN YÜRÜMEK, ARADA GÖZ UCUYLA SADECE GEÇTİĞİMİZ YOLLARA BAKMAK,VE,
İLERİYE DOĞRU BAŞIMIZ DİMDİK YÜRÜMEK....

çok CESARET VERİCİ ..
TEBRİK EDERİM..
SEVGİLER EMOŞ.
--------------------------------

Sevgili Mehtap:
hocalar arada sert de olur,
düşündürücüde olur,
şaşırtıcıda olur !!
ama...
ne olurlarsa olsunlar,
EMEKLERİ DAİMA IŞIK TUTAN OLUR.

sevgiler ateşböceğim :)
güzellikler

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

26 Aralık doğum günüm.
Yeni yaşıma diyetimi yüz akı ile bitirmiş olarak girmek için elimden geleni yapıyorum.
Ve inanıyorum ki benim hikayem de bir BAŞARI hikayesi olacak.
Sevgiyle kal Mehtap, iyiki hayatımıza dokundun.

kekik dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Öncelikle senin farkının çok iyi bir motivasyon sağlamak olduğunu söylemem lazım.. Daha önce de bir çok kez kilo verip aldım, ama hep diyetteyim psikolojisindeyim. Şimdi ise "sağlıklı besleniyorum" diyorum, bu da 12 kilo önceki bel ağrılarımın, yorgunluğumun ve daha bir sürü arızamın kaybolmasına neden oldu.

12 kilo önce, kendimi aynada görmek bile istemiyordum. Alışverişe çıkmıyordum, çünkü üzerime giyecek bir şey bulamayacağımı biliyordum. Geçen sene kış aylarında 48 beden pantolonlar yanlarından patlarken, şimdi 42 beden olmama az kaldı. Kendimi uzun zamandır bu kadar dinç hissetmemiştim. Yakında hikayemi yazmak istiyorum uzun uzun.. Az kaldı... Artık bir daha o kiloları almak da istemiyorum. Herşey için teşekkürler...

beenmaya dedi ki...

evet ben tembellik ettim ve yazmadım hala. ama söz en kısa zamanda yazacağım olduğu gibi :))

pelin dedi ki...

Sevgili Mehtap,
inan bütün yazılarını baştan aşağı okudum bir yeri atladım mı anlayamadım mı bilmiyorum ama sormak zorunda kaldım. 3. haftada içilen yeşil çorba tek başına öğün olacak yanında hiçbir şey eklenmeyecek değil mi?

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR ALLAH AŞKINA ACLIKTAN HEPİNİZ BAYILDINIZMI.şaka ama gercek yönüde var.1-2 haftadır yapan arkadaşlar lütfen yazında motivasyonumuz artsın.ben selinka 2 haftam cuma bitiyor tartılıyım diye düşünüyordum cuma ama dayanabilirsem tartılmıyacagım.merakla bekliyorum inş herşey güzel olur .paylaşırım benim mehtapla diyete başlamadan önce prpfesyonel diyet yapıyordum kalori miktarını bilmiyorum fakat ara ögündeki meyvam3 taneydi siz düşünün ben şimdi aclıktan kıvranıyorum.ama mehtapın yazılarını okuyunca tüm yemek alışkanlıklarımı degiştirdim.başarılı olacagımı umut ediyorum.kilom73 boyum 1.70 hedef kilom64 başarılı olcakmıyım hep beraber görcez.mehtabın dedigi gibi bende burdayım.hepinize kolay gelsin arkadaşlar.güzel diyetler.....mehtaba bol enerjiler......selinka..

yaseminnn dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,sizinle tanışalı daha 1 hafta oldu.programınızı zevkle uyguluyorum ve 1 haftada daha bi mutluyum sanki yürümem bile değişti:) psikolojik mi bilmiyorum ama pantolonum sanki daha rahat geliyo bana:))
çevremdeki herkese sizi şiddetle tavsiye ediyorum.ben 28 yaşındayım ve 1.5 yaşında bi kızım var.kızım 1 yaşına geldiğinde çalışmaya başladım ve aynı zaman da da kilo almaya:( dogumumdan hemen sonra sadece 1 kilo fazlam varken bu şimdi 4 kilo oldu.tam bi çıkış yolu ararken sizinle tanıştım. inşallah 1 ay sonra normal kıloma kavusurum...
sizi gerçekten çok seviyorum (bilgilerinizi paylaştığınız için)sevgiler...

BAL ANNE dedi ki...

selam....
yaklasık 10 gun once tanıdım
blogunuzu ve sızı
ve dun sabah basladım dıyete
yazılarınızın tamamını okumaya calıstım
umarım hersey yolunda gıder ve
3 hafta sonra buyuk bır zevkle
karsınızda olurum
kılom 75.7
boy 157
3 hafta sonra 72 olmak ıstıyorum
zor deyıl bılıyorum
basarı oykulerını buyuk bır zevkle okuyorum
ve bende o basarı oykulerının kahramanı olmak ıstıyorum

ankaradan sevgıler

Aslihan dedi ki...

Merhaba,
ben sizi yeni kesfettim. 36 yasindayim. Metabolik sendromdan muzdaribim ve maalesef isim, beslenmemi duzensiz kilan bir programsizlik getiriyor gundelik yasamima. Geçen hafta carsamba gunu, programiniza basladim. Bugun 1 hafta oldu. Gercekten 3 - 4 gun sonra aclik hissi kalmadi, rahat uyabiliyorum listelere. Cesitlilik konusunda size cok katiliyorum ve bu konudaki onerilerinizi uygulamaya calisiyorum. Is yuzunden uygulayamadigim ara ogunleri, arabama, el cantama, laptop cantama saglikli ufak ara ogun secenekleri ekleyerek cozmeye calisiyorum, ki ise de yariyor. Braz ilerleyeyim, gelismeleri bildiririm. Sevgi ve saygılarimla
Aslihan

BAL ANNE dedi ki...

kararlıyım
zayıflamaya
zayıf ve sağlıklı yaşamaya
ve sizinle olmaya

ben pazartesi başladım programa
büyük bir kararlılıkla
devam ediyorum
yanlız bır sorum var
eski yazılarınızı okudum
ama cvp bulamadım

akşam yemeğinde zorlanıyorum
aksam evde makarna etli biber dolması ve yogurt corbası var
corba ve dolma pirinclı dıye yemedım makarna yasak
kendıme tekrar bırsey hazırlamak zor geldı
meyveli müsli ve yarım bardak az yaglı süt le aksam yemegı yapsam
olurmu;)
hazırlaması kolay ve severek yıyorum ve yanlıs yapmak ıstemıyorum

birde sizi herkese şiddetle tavsiye edıyorum
ve size inanıyorum

Ebru dedi ki...

Mehtap,

Azimliyim, kararlıyım, listedekileri yiyemediğim günlerde de dengelemeye çalışıyorum. 3-5 haftaya kadar ben de sana hikayemi yazacağım. Bir sorum var:
Bu aralar bir kongre için çok yoğun çalışıyorum ve sürekli bilgisayarın karşısındayım, bol enerjiye, uykusuz kalabilmeye ve en önemlisi konsantrasyonumu yüksek tutacak bir şeylere ihtiyaç duyuyorum. Ders çalışırken konsantrasyon arttıran ve zinde tutacak bir şeyler öenrebilirsen sevineceğim. Teşekkürler.

Ebru Ancient

pelin dedi ki...

MERHABALAR,
yukarıda pelin adıyla yollanan iki yorum da bana ait .sen birini soramdan diğerlerini sıralıyorum ama gerçekten bunu bu işe gerçekten heveslendiğime sayıp umarım mazur görürsün. ben 3. haftayı bitireceğim gün 5 günlük bir tatile çıkıyor olacağız.ve ben dietimi orada muhakkak bozacağım.çünkü şimdiye kadar hiç gitmediğim bir yer ve yemek istediğim bir sürü şey olacak.lütfen kızma bana:))) acaba 5 günden sonra kaldığım yerden devam etsem olur mu? yoksa hiç aralık vermeden olduğu kadar mı yapıyım?

Adsız dedi ki...

Benim bugün son verdiğiniz listeye başlamamın 4. günü mayısta başladım 6 ay oldu. 6 ayda 7-8 kilo verdim abarttığım zamanlarda oldu tekrar kaldığım yerden başladım.En önemlisi aman bugün yedim artık yesemde olur düşüncesi yediniz devam edin listeye uymaya bırakmayın.Hiç 56 kilo olduğumu hatırlamıyorum bunu başardım 30 lu yaşlardan sonra metabolizma yavaşlar zayıflama zorlaşır diye söylenir.Ne kadarı doğru bilmiyorum ama 20 li yaşlarda 75-80 kiloda olup, 37 yaşında 56 kilo olduğumu görebilmek başarıdır benim için.Bir kişi başarmışsa bunu bence çoğu insan yapabilir.Zayıflamak bunu başarabilmek kolaymı diye sorarsanız, bence hiç kolay değil bütün alışkanlıklarımız değişiyor.Kimse sanmasın benim için daha zordu diye hepimiz için aynı şey geçerli.Zayıflayabilmek zor ama burdaki her isteyen bunu başarabilir.

oyuncu dedi ki...

Şimdilik hikayemi yazmaya değer bulmuyorum,biraz daha yol almayı bekliyorum belki de.

Ama her gün bilgisayarımı açtığımda bize yeni bir yazı yolladınız mı diye bakmadan edemediğime göre,belki sizde bizden haber aldığınızda seviniyorsunuz ve emeklerinizin boşa gitmediğini düşünüyorsunuzdur.

Şimdilik hikayem yok ama ben buradayım.Bir yandan programa uyarken bu üç haftalık programdan sonra ne gelecek diye merakla bekliyorum.

Teşekkürler...
nc

Adsız dedi ki...

mrblr arkadaşlar benim gibi yeni başlayanlara kolaygelsin ben mehtabın diyetine 1.haftadan başlamıştım.eski yazılarına göre yani.buğün15 günü bitirdim ve sabah tartıya cıktım15 gündür tartılmayınca cok heyecanlandım.birde ne göreyim 71.500 yani başladıgımda 73.100 dü.1.5 kilo gitmiş.cok sevindim ve bir okadarda şişimki anlatamam.ödem berbat halde.mehtabın dedigine göre bundan sonra inşallah yaglar gidecek.ben cok umutluyum yeni başlayan arkadaşlara hiç umudunuzu kaybetmeyin.devam bizde burdayız.mehtap lütfen arada bize süpriz yap sabah erkenden mehtap belki yazmıştır diye umutla bakıyoruz.biz senin yazılarını cok özlüyoruz.bekliyoruz motivasyonumuz artıyor enerjinle. bazen kacamak küçük bir ceviz yiyince.kadın okadar işinin içinde size zamanayırıyo200 kişiyle ugraşıyor sen bogazına hakim olamıyorsun deyip kendime kızıyorum.enkısa zamanda seni aramıza yazılarınla bekliyoruz.kendine iyi bak sevgiler selinka.....

suspect dedi ki...

Gün saymıyorum ama, 3 haftanın 2si bitti bile :) Artık sanırım her bir kiloda vücudumda değişiklikler oluyor, yüz kemiklerim ortaya çıkıyor :) İçimden süper düper bir hatun çıkıyor galiba :P Şaka bir yana yazılan ikayelerden birisi de benim, hani kitap yapsam bile olacak sanki hikayeyi :) Kilo vermeyi tamamladığımda tam 22 yıllık yükümü atmış olacağım çünkü :) Mehatp'çım san aişlerinde kolaylıklar, herkese sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba...
ben zehra,28 yasinda edebiyat mezunu yazilarinizi mart ayindan beri takip eden bir okurunuzum..yaklasik olarak tüm yazilarinizi okudum,okudukca ferahladim,okudukca mutlu oldum,okudukca müthis bir enerjiyle doldum..
sinifiniza kaydolmak icin gec kaldigima dair bir mail almis, delfinadan,üzülmüstüm..garip bir motivasyon eksikligi oldu ve ben diyete baslayamdim..zaman benim aleyhime isleyip durdu..derken bu gün evin sessizligi(esim is dolayisiyla yurtdisinda,kizim uyuyor)yalniz olusum ve yazilarinizin belli bölümleri "Artik yeter bu tembellik" dedirtti..bu kadar basari öyküsünün icinde bende olmaliyim,hem neden olmayayimki..pazar ilk gün..yani 11 ekim..164 boyunda 74 kilo agirligindayim ve hedefim 56 kilo..birdahaki yaza farkli baslamak istiyorum.. olmasi icin tavsiyelerinizle elimden gelen tüm gayreti gösterip sevincimi ilk sizinle paylasacagim..almanyadan sevgiler,selamlar..

Adsız dedi ki...

mrb zehracım ben selinka.yeni tanışanlara hoşgeldin burdaki arkadaşlar eski bizde yeni başlayanlar oluyoruz. bende yurtdışından yazıyor ve yaşıyorum.benim okuduysan bu hafta 3 haftam zor geciyor yurtdışında oldugum için sebze,yogurt,malzeme azlıgı yaşıyorum eski arkadaşlar türkiyede oldugu için tabiki zorlukları pek bilemezler.bizim sıkılmamızıda anlayamazlar.bende mehtabın yazılarına bayılıyorum.senin haberlerini ve başarılarımızı paylaşalım lütfen kendine iyi bak başarılar herşey güzel olacak başaracagız hep birlikte.sevgiler selinka...........

BAL ANNE dedi ki...

gunaydınnn
ankara dan roma ya sevgılerr
sevgili mehtap
bugun dıyette 7 gunum
ve dune kadar hersey cok guzeldı
ufak bır sınır harbı bana krem karamellı kek ve 3 dılım kızarmıs tavuk etıne mal oldu
hem yedıgıme sınırlendım hemde
dıyetı bozduguma hayatımda ılk defa duzenlı dıyet yapıyordum ve acıkmıyordum tatlı krızlerım yokolmustu ve ılk defa kendıme ınanmıstım ;(
nasılsa dıyetı bozdum
mehtapa ve kendıme verdıgım soz bıttı dıye tartıldım
74.7 yanı 6 gunde yaklasık 800gr
hemen kendımı toparladım ve dıyete devam dedım
metobalızma cayını kaynattım
aksama kadar su ıctım
roka yedım bolca
ve dıyete son hızla devam
kararı aldım
ve eskı yazılarınızla kendımı motıve etmeye calıstım
eskı yazılarınızda bırebır cvpler var
daha sık yazmısınız ve
funda ya ımrendım

sevgıler

EHA dedi ki...

merhaba methap hanım.
bende varım geç oldu ama,nerden dönsem kar.önceden başlatıpta bırakanlardanım ben :(.
şimdi 5.günümdeyim ve herşey iyi gidiyor inanmıycaksınız ama 3 kişi şimdiden zayıfladıgımı bile söyledi,tabi bunda sürekli yemekle dolu oldugu için kocaman olan karnımın şimdi düzleşmiş olmasının payıda var çünkü eskisinden çok çok çok daha az yiyorum ve şişmiyorum,gece yüzüklerimi çıkarmıyorum ama rahatsız etmiyor bunlar bile tartıdan daha önemli benim için inanın daha fazla hareket edebiliyorum kendimi daha dinç hissediyorum.bu sabah 45 dak. yürüyüş yaptım ve geldigimde kahvaltımı yaptım ev işlerimi yaptım birazdanda ailece burda çok güzel bir koru var oraya gidip temiz havada gezip eglenicez inş.önceden olsa pazarları yataktan kalkmak benim için ızdıraptı sonrasında çok agır bir kahvaltı ve yine işleri yapmadan koltukda pineklemek demekti yaa akşamları gezmelerde yenen agır yemekler hemde yataga girene kadar.

25 yaşındayım,1,65 boyunda 70 kilo ile başladım saglıklı beslenmeye.19 yaşında hamile kaldıgımda 63 kilodaydım.dogum sonra 74 kilo ile başbaşaydım 1,5 yıl sonra 3 ayda 13 kilo verip,aç kalıp yürüyüş bandının anasını aglatıp vermiştim o kiloları.sonra nasıl olduysa inanın hiç hatırlamıyorum 1 yıl gibi bir zamanda kendimi yine 73-74 lerde buluverdim ne arada aldım o kiloları bilmiyorum.şimdi bir kaç ay sadece tatlıları biraz hafifleterk 70 oldum ama iyi bir degişime ihtiyacım vardı ve sizinle 2.kez daha kararlı olarak 1.haftadan itibaren başladım.25 yaşındayım gencim ve eğer istersem hamile kaldığımdaki kilonunda altınada düşerim.hayatımda hep kilolu oldum ben,yada herkesin benzetmesiyle balık etli,belkide bu yüzden hiç sevmedim dar elbiseleri,belkide bu yüzden rahat edemem ben diye giymedim topuklu ayakkabıları belkide bu yüzden gene en çok siyah kıyafetleri sevdim.şimdi azda olsa topuklu ayakkabı giymek,şık gömlekleri giymek,üşüyosam kalın kazak giyebilmek istiyorum,kilolu göstermesin diye çok bilirim üstüme bi hırka almadan dolaştığımı :( ne geregi varki adam gibi ye kurtul dedim kendi kendime,ve sadece kendime kimselere demedim küçük not defterime 1.2hafta menüsündekileri yazdım ve başladım hergün ne yiyosam yazmaya inanın hiç açlık hissetmiyorum ve canım tatlı falanda istemiyor ki ben tatlı delisiyimdir yemek yemem tatlı yerim o derece biliyorum onları ne zaman yiycegimi dahada sizden neler öğrencegimi :) iyiki varsınız bi zamanlar benim kilolarıma sizde çıkmışsınız şimdi bu güzel bakımlı ve zarif resimlerinizi görünce dahada bir içim açılıyor.çogu yazınızı okudum size çok güzevinorum ve beni destekliyceginizi iliyorum.iyiki varsınız.saglık problemim pek olmaz ama eğer önerirseniz tahlillerimide yaptırmak isterim,ne tahlili yaptırcagım konusundada bi fikrim yok.

çok uzun oldu biliyorum ama benimki bir başlangıç hikayesi,geri dönüp okuyup bazı yerlerini çıkarmak istemiyorum,hatalarım varsa affola.
kendinize iyi bakın sevgiler.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar deneyimli olanlar,lütfen bize yardımcı olun mehtap cok yogun.eger mehtapcım okursa cevaplarsa cok sevinirim ben yurtdışında yaşıyorum.beyaz et ve balıkda cok zorlanıyoruz burda hep kurutulmuş balık ve bizim yemedigimiz balık ceşitleri var.bize 3.hafta için ne önerirsin.birde yürüyüşe cıkamıyorum bebegim var.evde sadece plates yapabiliyorum.yeterlimi gecen 2 haftada sadece1.5 kilo vermiişimsence kötümü.bana kızacaksın ama yeşil corbayı her hafta 3günde 1er ögün diye anladım yanlış yapmıyorumdur inş.kendine iyi bak bizi bırakma sevgiler selinka....

Adsız dedi ki...

Aile de gözlemleriniz çok başarılı olmuş kiloya dikkat anlamında Emoş hanım.
Mehtap hanım,
ben bu konuda farkındalığı son bir yıl içerisinde edindim. 103 kg çıkınca, daha 28-29 yaşlarındasın evlisin çocuk yok ve olmamamsı için bütün zemini hazırlıyorsun. evdendiğim de 57 kiloydum, 5-6 yıl boyunca hiç tartılmadım, kıyafetlerimi diktirdim. dış görünüşü sağlığı hiç düşünmedim. ne düşündüğümü bilmiyorum o aralar sanırım düşünmemem gereken herşeyi düşündüm ve kendimi yordum. ta ki doktorum yaşam kalitenizi yükseltin diyet yapın spor yapın diyene kadar. son bir yıldır spor salonuna gidiyorum diyet yapıyorum 8 ayda aslında 20 kg verdim fakat son 4 aydır kilo vermiyorum. diyet e ve spor a devam ettiğim halde. size ulaşacağım bir mail bulamadım. bir kaç gündür hikayeleri okuyorum. ve diğer arkadaşların mutluluğuna hafifliğine katılmak istiyorum. isterseniz endokrinoloji tahlillerimi gönderebilirim size maille.
mail adresim: dilekduzpolat@gmail.com
paylaşımlar 4-5 yıl öncesine ait, yapılan yorumları onayladığınıza göre yazdıklarımı görüyorsunuz.
sevgilerimle...