Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

21 Ekim 2009 Çarşamba

KUCUK BIR OYKU BU....

Kendisi koymus oykusunun adini Nukhet Z.

Aslinda cok buyuk bir oyku bu...

Kararliligin oykusu...
Okuyun ve uzerinde iki kez dusunun derim ben size...
Aylari ve verilen kilolari sayin... Soyle basitinden bir hesap yapin...
Denge demistik degil mi?...

Sevgili Nukhet, kendine tesekkur etmekte cok ama cok haklisin... Harikasin... Gercekten harikasin... Kutlarim...


...................................................................................................................................................................

Merhaba,Ben Nükhet Z.
"zayıflamaya ben de varım" deyip sınıfa kaydolalı nerdeyse tam 6 ay oldu.

Başından beri takipteyim.

Mehtap Hanım "öykünü yazma vaktin geldi artık" dediğinde garip bir heyecan ve mutlulukla doldu içim.

Çünkü onun blogunda Bahar Hanım'ın ve Funda Hanım'ın öykülerini okuduğum ilk zamanlarda (ki defalarca okudum sanırım) böyle bir hikayeye sahip olabileceğime pek ihtimal vermiyordum.

Buna ister umutsuzluk deyin ister azimsizlik, isteksizlik her neyse belki de hepsi...

29 yaşındayım. Eczacıyım. Bir hastanede çalışıyorum.5 yıllık evliyim. 2 yaşını henüz dolduran bir oğlum var. 2 yıldır İstanbul'da yaşıyorum.

İnterneti mucize rejimler aramak dışında bir de oğlumla ilgili bilgiler toparlamak için kullanıyordum. İşte böyle bir blog takibi sırasında meripointteki linki tıklamamla başladı hikayem. Niye tıkladım hatırlamıyorum bile.

Mehtap hanım'ın blogunu ilk gezmeye başladığımda da "işte yine bir zayıflama blogu" demiştim kendi kendime. Böyle yazıları okumayı bırakalı aylar olmuştu. Ben umutsuz, iflah olmaz bir vakaydım ve derdime de çözüm yoktu işte. Bunu kabul etmiştim ve doğum öncesinden, hamileliğimden ve hatta doğumumdan sonra kalan kilolarımla mutlu mutlu depresyondaydım.

Kapatmak üzereyken bir kaç satır yazı ilişti gözüme. Kararlı ve güven verici sözler vardı yazılarda. Hazır oğlum da uyuyorken okuyayım bari dedim, ne kaybederim ki...Okudukça bir telaştır aldı beni, anlamsız garip bir telaş.


O anlar dün gibi gözümün önünde, 2009 Mart sonlarıydı.

Gittim kendime bol sütlü bir kahve yaptım ve oturdum, okumaya başladım arşivi. Farklıydı tarz üslup her şey farklıydı. Bu sefer olacak mıydı ?

13 Nisan sabahına ayarladım saatimi. evet bir pazartesiydi yine :). Pazar günü en yakın alışveriş merkezindeki KFC restoranında bol yağlı tavuklardan doyasıya yedim. Sonra tatlıcıda tavuk göğsü kazandibimi bir güzel mideme indirdim. alışveriş yaptım pazartesi için. çeşit çeşit ekmekler az yağlı peynirler, sütler, yoğurtlar, meyvalar aldım.metabolizma çayı için tarçın, karabiber aldım.

Pazartesi sabahı miladım oldu. Önce tartıldım ki uzun zamandır tartılmamıştım. Tam 83 kiloydum. Teaffuz etmek bile garip geliyor şimdi ama o zaman için çok normaldi hatta ben çoktan 90 olmuşumdur diyordum. 83 çıkınca sevindim bile. Hatta hiç unutmam Mehtap Hanım "158 boya 83 kilo çok fazla hem de çok fazla" yazmıştı da kendi kendime "90 da olabilirdim" diye telkinlerde bulunmuştum bilgisayar başında :)

Her zamanki yada hiç bir zamanki kadar istekle uygulamaya başladım bana söylenenleri. Evet ilk bir kaç gün gerçekten zorlandım. Aklıma gelip canım her istediğinde istediğim her şeyi yiyememek hele akşamları tv karşısında elim boş oturmak canımı gerçekten sıkıyordu ama denemem gerekiyordu bir kez daha.

Mehtap Hanım'ın da yazdığı gibi Perşembeye geldiğimde artık her şey daha da kolaylaşmıştı. Metabolizma çayımı düzenli olarak öğünlerden önce tüketiyordum. İş yerimdeki yemeklere bir süre ara vermem gerekti. Evden getiriyordum öğlen yemeklerimi termoslu saklama kaplarıyla. Böylece öğleye kadar yenebilecek sıcaklıkta kalıyordu. Zaten genelde zeytinyağlı sebze yemeği ve haşlanmış tavuk getiriyordum ki bunların da çok sıcak olması gerekmiyordu yerken. Salatamı yemekhaneden alıyordum. Renk renk meyvalarımı, bademlerimi fındıklarımı cevizlerimi her gece ertesi gün için porsiyonlar halinde hazırlıyor çantama koyuyordum. Akşam yemekleri zaten evde ve çok hafif geçiyordu.

Spor yapmaya pek vakit bulamamıştım ilk zamanlar. Ama kendime hareket imkanları yaratıyordum. Arabamı otoparkta en uzağa park ediyor, öğle yemekleri sonrası hastane bahçesinde yürüyordum. Asansör asla kullanmıyordum ne evde ne iş yerimde. Sık sık Mehtap Hanım'ın yazılarını okumam gerçekten motivasyonumu yükseltiyordu.

Tabi bir de Confessa. Bilenler bilir confessa dönem dönem Mehtap Hanım'ın blogunda da çaldığı Adriano Celentano'ya ait bir şarkı. Blogu takibetmeye başladığım ilk günlerde de bu şarkı vardı fonda. Sonraları farkettim ki bu şarkıyı dinledikçe bir heyecan bir azim bir istek oluştuğunu farkettim içimde. gün içinde enerjimin düştüğünü ara ara artık yapamayacağımı düşündüğümde blogu açıp bu şarkıyı dinlemediğimi farkettim. ama tabi şarkı bir süre sonra değişti :)
Eşimin italyadaki bir arkadaşına sipariş attim hemen bu şarkının içinde olduğu Celentano cdsini. Per Sempreydi albümün adı. sanırım sonsuza kadar anlamına geliyormuş. İsminde bile motivasyona davet vardı :) Sonraları confessa neredeyse günümün her anı benimle oldu. sabah arabamada akşam işten dönerken hatta bazen iş sırasında bile dinledim bu şarkıyı. Benim motivasyon aracım bu şarkı oldu diyebilirim. Belki yavaş bir şarkıydı ama benim içimde inanılmaz bir heyecan yaratıyordu.

Size de tavsiyem belki bir şarkı belki bir özlü söz bir şeyler olsun hayatınızda size zafere giden yolda yardım edecek.

Neyse günler geçiyordu. Mehtap Hanım sürekli sorularımızı cevaplıyor, umut dolu yazılar yazıyordu. Bense sürekli takip ediyor soru soruyor sınıf arkadaşlarımın sorduğu benim aklıma gelmeyen ayrıntıları öğreniyor ve not alıyordum.

18 gün gerekiyordu davranışların alışkanlığa dönüşmesi için ve 21 gün sonunda artık hayatımın beslenme anlamında gerçekten değiştiğini farketmiştim.

Bu arada etraftan gelen saçma sapan tepkilere kulaklarımı tıkamış beni destekleyenlere her fırsatta minnettarlığımı bildirmiştim.

Bu konuda eşimin desteğini hiç bir zaman unutmam. Bana güvendiğini inandığını her fırsatta dile getirdi. Tatlıyı çok sevmesine rağmen bu süreçte asla yemedi. kendim için pişirdiğim yemeklerden başka ekstra bir yemek talebinde bulunmadı. zaman zaman sabahları erkenden kalkıp benimle yürüyüşe çıktı. Kendisinin hiç bir zaman kilo problemi olmamasına rağmen o da benimle bu hayata uyum sağladı. hatta artık kendini daha zinde ve güçlü hissettiğini bir süre sonra kendi de söyledi. Bunlar gerçekten güzel destek araçlarıydı benim için. Şanslıydım. Burada kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Mükemmel bir eş ve mükemmel bir baba olduğu için :)

Yaz tatili yaklaşırken artık insanlar bendeki değişimi farketmeye başladılar. Ben de artık 46 beden eteklerim belimden düşmeye başlayınca duyduğum mutlulukla gardırobun önünde oturup bir güzel ağladım bir sabah :) Hemen eteklerimi daralttırdım. Yeni etek yada giysi almak istemiyordum çünkü kilo vermeye devam edeceğimi biliyordum.

Bir yandan makarnalı yapmayı tercih ettiğim yeşil çorba bir yandan metabolizma çayı ıhlamur, yeşil çay, bir yandan mis gibi zeytinyağlılar, ızgara etler aslında hayat umduğumdan da lezzetli geçiyordu :)

Ilk başlarda içimde var olan dayanılmaz tartılma duygusuyla baş etmem çok zordu ama ona da alıştım. Mehtap Hanım ne derse harfiyen yerine getirmek için tüm yaşam enerjimi kullandım . hata yada eksik yada fazla yapmak istemiyorum. Ona olan güvenim sonsuzdu ve bu güven hiç bir zaman boşa gitmedi. O bu sayfalarda yüzünü görmediği, adını bilmediği insanlara yardım etmek için yapabileceği her şeyi yaptı.

Tatil yaklaştıkça gerçekten mutluluğum da artıyordu. kilo vermem devam ediyordu ve ben 1,5 yıldır görmediğim anneannemin yanına gidecektim. eminim bu değişimi o da farkedecek ve çok sevinecek hatta kutlamak için koca bir tepsi su böreği yapacaktı :)

Korkmuyordum bu defa tatile gitmekten . eskiden tatil demek rahatlamak ve kilo almakla eşdeğerdi benim için ama bu defa gerçekten her şey çok farklıydı. 15 günlük tatil boyunca hemen her akşam yürüyüş için sahile gittim. hemen her sabah anneannemin yaptığı güzel hamur işlerinden tattım ama makul miktarlarda. bol bol su içtim. metabolizma çayına ara verdim onun yerine ıhlamur ve yeşil çay içtim. tüm yüksek kalorili yiyecekleri yememi öğle öncesine ayarladım sonra aynen zeytinyağlı balık salata meyva yoğrut yemeye devam ettim. Bol bol su içtim. Böylece tatilde ne katı bir rejim derdinde oldum ne de ufak lezzet kaçamaklarından men ettim kendimi.

İşin sırrı dengedeydi ve ben gerçekten dengenin doruklarında bir tatil yaptım. Döndüğümde 1 kilo verdiğimi gördüğümde nedense pek şaşırmadım.:)

Bugün 10 Ekim 2009 Cumartesi. Önce sağlık deyip sınıfa kaydolalı tam olarak 6 ay oldu.


Yaşım:29 Boyum:158 cm. 5 yıllık evliyim. 2 yıl önce doğum yaptım.

13.04.2009: 83 kg

25.09.2009: 57.5 kg

25 kg verdim ben.

İnanmak zor olsa da verdim.

Uzun yıllar sonra ilk defa bir şeyi gerçekten başardım. Ben yaptım, biz yaptık.

Mehtap Hanım'la başardık.:)

Dün 38 beden bir etek aldım.

Evlendiğimde giydiğim S beden eşofman altımı giydim yazıyorum bunları :)

Darısı kalan 3,5 kg.a

Bu beslenme biçimine başlamamış olan arkadaşlarıma sesleniyorum.

Sayfanın sağında etiketler başlığını bulun ve "önce sağlık" etiketini tıklayın. çıkan yazıları kronolojik olarak okumaya başlayın. ama yorumları atlamayın onları da okuyun. sorulan soruları, Mehtap Hanım'ın hemen yada bir sonraki yazısında verdiği cevapları dikkatle okuyun. notlar alın. başarı öykülerini tekrar tekrar okuyun.

Olmaması için imkan yok, olamasaydı benimki olmazdı.

Herşey için herkese, eşime, Mehtap Hanım'a ve de özellikle kendime teşekkür ederim ...:)
.
.
.
22 Ekim 2009'Roma

51 yorum:

Belgin dedi ki...

Nükhet hanim, bu cok güzel bir basari öyküsü, sizi tebrik ediyorum. Kalan 3,5 kiloyuda atacaginizdan eminim. Basari öykünüz bizim gibi daha cok yolu olanlar icin cok güzel bir motivasyon olacak. Size ve Mehtaba cok cok tesekkür ediyorum:))

Sevgilerimle

Gül dedi ki...

Süper bir başarı hikayesi. Çok etkilendim.25 kilo! Azminizden dolayı gerçekten tebrik ederim. 3 hafta içinde sadece 1 kilo verebilmiş biri olarak, şu anda müthiş motive oldum.
Ben de son 3 kilomu en kısa zamanda ama sağlıklı! bir şekilde vereceğim inşallah.
Tebrikler.
Gül

Adsız dedi ki...

ben selinka mrb arkadaşlar yorum.ve hikaye yazan herkese,ve bu hikayeleri bize gönderen,ve başarıya imza atan mehtaba teşekkür ediyorum.motivasyonumuzu nerdeyse tam gaza aldık gidiyoruz.ay allahım bende istiyorum böyle bir hikayem olsun başarayım.arkadaşlar kadar azimli ve başarılı olmak istiyorum.inş başarırım.sizi mehtapla hepinizi kutluyoruz.bizede dua edin başaralım.her dediginizi yapmaya gayret ediyorum mehtapcım.ah birde zamanım olsada herşeyi ezberleyecek kadar okuyabilsem.hepinizi cok sevdik kendinize iyi bakın SELİNKA

Unknown dedi ki...

dilerim ben de bir gün böyle bir hikaye yazabilirim

alis dedi ki...

Harika, tebrikler :)

TuBiKKo dedi ki...

Sevgili Nükhet;

Seni canı gönülden bütün kalbimle tebrik ederim. Yorumlarını takip ediyordum çok kilo verdiğini de biliyordum ama bu kadarını inan tahmin bile edemiyordum.25 kiloyu görünce gözlerim açıldı resmen :))

Ve haklısın,bizim bu fazla kilolarımızı vermemizde sağlıklı beslenmeyi öğrenmemizde mehtap hanımın o kadar katkısı var ki.O kimsenin başaramadığını başardı.Ve artık yolun sonuna doğru yaklaşmışken ben biliyorum ki bir daha asla eskisi gibi kilolu olmayacağım.Çünkü artık işin sırrını öğrendik :DENGE :)))

Dilerim o son 3,5 kilonu da rahatlıkla verirsin ve istediğin kiloyu da korursun kalan zamanda; ki bence bu kadarını başarmış bir insan için korumak da çok zor olmasa gerek :)))

Adsız dedi ki...

Nükhet Z. kutluyorum sizi. Bu başarıda katkısı olan herkesi de kutluyorum. Gerçekten bu süreçte evdeki kişilerin anlayışı çok çok önemli. Benim de eşim, aynı Nükhet Hn.mın eşi gibi bana desteğini hiç eksik etmedi. Ancak çevremdeki bir kaç kişi, hep fazla verdiğimi, artık yeterli kiloda olduğumu (nasıl bir hesap yapıyorlarsa?) söyleselerde ben kararlı olarak yoluma devam ediyorum. Hedeflediğim kiloya fazla birşey kalmadı.
Teşekkürler, her yazınızla daha sıkı sarılıyoruz yaşama, hayattan daha zevk alarak, kendimizden emin adımlarla ilerliyoruz bu yolda.
Ayrıca, saç renginiz ne olursa olsun fark etmez, her halinizle güzelsiniz benim gözümde. Federico'da gerçekten pırıl pırıl,çok güzel bir çocuk, Allah sevdiklerine bağışlasın, bir kaç yıl sonra Federico'yu görmek isterim. Kim bilir ne kadar yakışıklı bir delikanlı olacak. İyi günler görür, şansı güzel olur inşallah.

Mutlulukla,sevgiyle kalın.
Gülsüm

Deniz dedi ki...

Bravo! Ben doğumdan sonra doğum önceki kiloma dönmek için gereken 5-6 kiloyu verene kadar canım çıktı. Büyük başarı!

Adsız dedi ki...

muhteşemsiniz Nükhet hanım çok çok tebrik ederim!!!

Mehtap Hanım eminim çok mutlusunuzdur, öğrencilerinizle gurur duyuyor olmalısınız. kucak dolusu sevgilerimle.

bende 12 kilo veren öğrenciniz Ü.A.A.

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Tamda motivasyonumun düştüğü bu zamanlarda ilaç gibi geldi...

Nükhet hanım kutlarım bu muhteşem bir öykü, muhteşem bir başarı =)

e. t. dedi ki...

woooowwwww
bu ne motive olmuşluk,
bu ne motive edici bir yazı
ve ne büyük, ne güzel bir başarı !
başta ön-ayak olan olarak Mehtap hn. sizi, sonrada Nükhet hn. ı canı gönülden kutlarım.
bravo !!!
:)

kütahya dedi ki...

YAZIYI OKUYUNCA VAY BE(ÜNLEM İŞARETİNİ BULAMADIM) DEMEKTEN KENDİMİ ALAMADIM SEVGİLİ NÜKHETİ KUTLUYORUM.25 KİLO DİLE KOLAY.BENİM SADECE 10 KİLOM VAR.DARISI BAŞIMIZA.İRDE DOMUZ GRİBİ AŞISI GÜVENİLİR Mİ?ÖĞRENCİ VELİLERİM TELEVİZYONDAKİ TARTIŞMALAR YÜZÜNDEN ÇOK ENDİŞELİLER. SİZE DE SAĞLIK MUTLULUK VE BOL ENERJİ DİLİYORUM

kara kitap dedi ki...

okurken tüylerim diken diken oldu.ben de aynı durumdayı.1,57 boy,82 kilo,5 yaşında bir çocuk.tek fark,kilolu ve yemeyi seven ve kilo verme sürecimde beni hiç bir zaman desteklemeyen bir kocam var.ben de böyle bir hikayeye sahip olamk istiyorum.ama hiç iradem yok.çok çabuk sıkılıyorum.daha önce iki ay dikkatli diyet yaptım.sonra bırakınca verdiğim tüm kiloları aldım.çok fena depresyondayım.

denizsen80 dedi ki...

merhaba mehtap hanım ve nükhet z.,

öncelikle nükhet seni başarın için kutluyorum.

mehtap hanım, ben sizin sınıfınıza kaydolmuş başlarda sıkı sıkı uymuş sonradan da bırakmış tembel bir ögrencinizim.ne yazıkki 4-5 kilo verip,alanlardanım.sizinle bir kaç mailde durumumu paylaşmıştım(polikistik over oldugumu bu yüzden de kilo vermekte güçlük çektiğim hakkında). evet şimdi yine beni korkutan bir iştah artışım var ve ipleri tekrar ele almanaın vakti geldi diye düşünüyorum.nükhetin bu yazısını okumakta bana çok iyi geldi.eve yarından itibaren baştan sıfırdan başlayacağım.(165-65)
inşallah verdiğim 10 kilonun hikayesiniyle bende sayfanıza konuk olurum.görüşmek üzere hoşçakalıın.

Adsız dedi ki...

Helal olsun Nukhet Hanim, helal olsun Mehtap Hanim :)

Ne kadar yureklendirici bir ornek, tebrikler...

Beste

EHA dedi ki...

süperrrr
verdigi kiloyu görünce agzım açık kaldı vallahi süper,tebrik ediyorum ve dahada umutlanıyorum.
harikasınız

mariposa dedi ki...

Darısı başıma, çok tebrik ediyorum sizi

Adsız dedi ki...

evet yazınızı okurken göz yaşlarımı tutamadım çünkü bende aynı durumdayım 12 kilo verip 2 sini geri aldım ve hala diyete tekrar başlayamadım tüylerim diken diken acaba bende başarabilirmiyim? boy 156 kilo79 hedef 59 nagihan uzun

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

!!!!
BENİM YÜREĞİM GERÇEKTEN KABARDI..
GÖĞSÜM DE !
TEBRİK EDİYORUM..

selinka dedi ki...

mrb mehtap ben selinka.buğün 4 hafta bitti.yarın 5 gectim biraz moralim bozuk ama bırakmak asla yok.bu ödemdenmi bilmem az kilo verdim ama devam hiç durmak yok.ben daha öncede hep diyet yaptıgım için mi bilmem vücudum cok direncli.15 gün sonra 1 kilo vermişim.toplam 1 ayda sdece 2.5 kilo verebildim.ama bırakmak yok devam edecegim çünki mehtaba güveniyorum.sonuna kadar gitcem inş.37.5 yaşındayım 2 tane cocugum var.1.70 boyundayım.70.5 kilo olmuşum.progestron spiral kullanıyorum.plates yapıyorum.5 haftaya girdim asla cok büyük kacamak yapmadım belki 1 ceviz yada küçük kaşık sütlü tatlı.1 kaşık sadece herşeyi yapmaya gayret ediyorum.mehtap okursa haberi olsun diye yazdım inş bende başarırım.başaran arkadaşlara cok teşekkür.bizde istiyoruz.hemde cok. ben burdayım hep sevgiler.SELİNKA

ikizlerimbenim dedi ki...

inanılmaz birşey Nükhet Hanım, başta Mehtap Hanımın yol göstermesi ve evde de eşinizin desteği ile güveninizi yeniden kazanmışsınız..burada yazan arkadaşlar gibi benim de temennim başarı öykümü yazmak.
Mehtap Han, danışmak istediğim bazı noktalar var. eğer daha önce yazılarda açıklamışsanız burada tekrar olacaksa özür dilerim.
1.sağlıklı beslenmeye başladığımdan beri özlediğim spora da döndüm. 1.5-2 saat kadar salon sporu (fitness)yapıyorum. 1 saat yürüyüş-20 dk. bisiklet.bilmiyorum fazla mı oluyor? öğle vaktinde yaptığım için sporu yemeğimi spordan sonra yiyorum, doğru mu yapıyorum?
2.kendimce sağlıklı menüler oluşturmaya çalışıyorum, verdikleriniz dahilinde. mesela haşlanmış kabak içine lor peynir+dereotu yerleştirip fırında pişiriyorum.
3.yoğurt yiyemedim zaman süt içsem olur mu?

vaktinizi aldığım için tekrar özür dilerim. inanın binlerce kez çabaladığım bu diyet kıskacında o kadar umutla bakıyorum ki ileriye..teşekkür ederim..

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Kutlarım Nükhet hanım :)))

oyuncu dedi ki...

Nükhet hanım,gerçekten büyük bir iş başarmışsınız.Tebrik ediyorum. Kilo verme sürecinin ne kadar zorlu olduğunu bilen biri olarak diyorum ki kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır.

Mehtap hanımın böyle güzel hikayelerin yaşanıp yazılmasına aracı olurken yaşadığı keyifli gurur da işin tuzu biberi mutlaka.
nc

Şehnaz dedi ki...

Günaydın Mehtap Hanım,

Nüket Hanım’ın öyküsü harika kendisini tebrik ediyorum. Okurken beni şaşırtmadı yorumlardan zaten takip ettiğim bir arkadaşımızdı sizin desteğinizle istediği kiloya ulaşacağı belliydi.

15 kilo vermiş bir öğrenciniz olarak darısı kalan 7 kiloya diyorum ve hatırlatıyorum ben öykümü kırmızı kalemle yazıp resim ekleyeceğim. Nur’da öyle onun bir kot pantolonu var onunla öncesi sonrası yapacağız :)

Bizimle paylaşımlarınız için çok teşekkürler. İzmir’den kucak dolusu sevgiler.

Şehnaz

kekik dedi ki...

Sevgili Nükhet Z.ve Mehtap Hanım,

Tebrikler! Başarı hikayeleri beni çok motive ediyor. MOtivasyonum bozulduğu an tekrar tekrar okuyorum. Teşekkürler paylaştığıınız için, sevgiyle kalın...

Adsız dedi ki...

Başarmanın verdiği o inanılmaz mutluluğu paylaşan, paylaştıkça artıran sevgili arkadaşlarım, özgvenimi tavan yaptıran güzel sözleriniz için hepinize teşekkür ederim.:)

Sizler de bilerek yada bilmeyerek sorduğunuz sorularla, yazdığınız başarılarla bana en güzel desteği verdiniz.

Umarım bu sayfaları umutla takibeden herkes "aaa ne kadar çok kilo vermişsin sen harika görünüyorsun" cümlesini en kısa sürede duysun. emin olun güzel görünmek bir yana sadece bu sözleri duyduğunuzda hissettiğiniz mutluluk ve gurur için bile zayıflamaya değer :)

Sevgiler

Nükhet Z.

melda dedi ki...

25 kilo! harikasınız nükhet hanım!
ben de programa başladım. dünden beri arşivi okuyorum. bu tarz hikayeleri duymak motivasyonu artırıyor. :) teşekkürler mehtap hanım..

Delfina ; dedi ki...

Çok duygulandım sevgili Nükhet,harikasın muhteşemsin...Azmin böylesi hepimizin başına.Sevgili Mehtap'a ne kadar teşekkür etsek az.

Tebrikler

Özlem Felah dedi ki...

Bence Mehtap'ın yazısının başlığı büyük bir öykü bu olmalıydı. Gerçekten büyük bir öykü bu. Bu öyküde emeği olan herkese tebrikler. Ağzım açık kaldı.Azmin ve iradenin; ha birde Mehtap'ın başarısı bu. 46 bedenden sonra 38 giymek ve aynada ince ve bakımlı bir kadın görmek nasıl güzel bir şey değil mi, ne giysen yakışıyor o zaman.Şimdi ne büyük bir zevle gardrobunu değiştirir sevgili Nükhet. Bravo sana Nükhet Z.

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Sevgili Nükhet,
Yazıyı ancak bugün okuyabildim.
Gerçekten de övünülecek bir öykü olmuş seninkisi. Seni ve mehtap hanımı kutluyorum.
Selamlar

bengü dedi ki...

sevgili nükhet hanım tebrikler...vermiş olduğunuz 25 kilo sonrasında bulduğunuz muhteşem kadın herşeyin en iyisini hak ediyor.başından beri burada olan başaran, başarmak üzere olan ve başarmaya çabalayanlara kocaman bir motivasyon sizinki.başından beri kendine ve sevgili Mehtap hanıma güvenen hiç kimsenin buradan hayal kırıklığına uğrayarak ayrıldığına veya ayrılacağına inanmıyorum.Mehtap hanımın yapmış olduğu kocaman yardımında kendisine iyilik,güzellik,mutluluk ve sağlık getirmesi dileğiyle...sevgilerime bengü.

Adsız dedi ki...

Tebrikler Nükhet hanım ben ilk okuduğumda hem çok mutlu oldum, hemde duygulandım.Mehtap hanım siz bu öyküleri okudukça kim bilir nasıl seviniyorsunuzdur bizim adımıza mutlu oluyorsunuzdur.Teşekkürler.

funda dedi ki...

sen beni çok unuttun mehtapcım..azıcık sitem edip başlıyım...istanbullarda üzüntüden zayıflıyomusunn diye sor bi bana :) sor sor..
tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış muhabbetini bırakıyım ben de gerçekten tebrik ediyim ikinizi..nükhet hanımla konuştuk bugün mehtabın sihri bu dedim..her zaman kıymeti bilinmeli... ben 6 ay oldu 1 gram bile almadım ..hadi benimle de gurur duy ve yaz bana olur mu...özledim...

Ferat dedi ki...

Nukhet hanim gercekten cok buyuk bir is basarmissiniz. Bunda mehtap hanimin programini harfiyen uygulamanizin cok buyuk etkisi oldugunu dusunuyorum cunki ben yeterince spor yapamamis olmama ragmen ve diyete nerede ise 2 ay ara vermis olmama ragmen ciddi kilo almadim. Tatilde bile saglikli yasam icin yemek mantigi bizi kurtardi. Tabi evimizdeki gibi olamadi ama Turkiye'nin sebze cenneti olmasinin buyuk yarari oldu. 14.5 kilo vermis birisi olarak sizi gercekten tebrik ediyorum. En sevdigim cumleniz ise en son cumlenizin son kismi. Insan kendisini sevip kendisine tesekkur edebilmeli boyle durumlarda. Esinize de ayrica tebrikler.

Aslinda bu noktada benim bir itirafim var. Benim esim bu diyete basladiginda ciddi bir basari gelecegini dusunmemistim. Esim diyete basladiktan 3 hafta sonra ben 3.5 kilo kaybedince Mehtap hanimin ne kadar dogru bir kombinasyonu bize sundugunu farkettim.

Bu noktada sayin Kara Kitap'a bir tavsiyem olacak. Esiniz evde yemek yapmiyor ise onun sizin konsantrasyonunuzu bozmasini engellemeniz zor olmaz. Sizin hazirladiklarinizi yerse ve o da kilo verirse (benim gibi) goreceksiniz o da size katilacak. Kilolu olupta durust olarak kilo vermek istemedigini soyleyebilecek birisi olamaz. Mumkun degil bu. O yuzden yilmadan siz devam edin ve vereceginiz kilolar ile onu ozendirin. Bunlari soyluyorum cunki benim esim Mehtap hanimin saglikli yasam diyetini devam ettirmese benim bunu tek basima yapmam mumkun degil. O yuzden umutsuzluga kapilmadan devam edin. Bunu kendiniz icin, esiniz icin, ve hepimiz icin yapin.

Son olarak, Mehtap hanima sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum. Bize guzel ve iyi yiyerek saglikli kilo vermeyi ve onu korumayi ogrettiginiz icin cooooook tesekkurler. Insanin askerde iken giydigi pantalonun icinde cok rahat girmesinin verdigi mutluluk aciklanamaz. Su ana kadar hep spor yaparak kilo verip geri alan ben ilk defa nerede ise sadece diyet yaparak zayifladim ve kilomu koruyabiliyorum. Size olan minnetimi ettigim tesekkurler kesinlikle aciklayamaz.

Sevgiyle kalin.

selinka dedi ki...

mrb mehtap. yeni ögrenci almadıgını cok iyi biliyorum mehtapcım.ama bizide en azından yönlendirecegini biliyorum.göz atsan yeter.herkes başarmış bende başarmak için cabalıyorum inş.ben önceki mailimde yanlış atmışım hem onu düzeltiyim hemde sorayım nasıl gidiyorum diye istedim.nasılsa bir ara göz gezdirirsin bloga.ben 4.haftayı bitirdim.toplam 2.200 gram vermişim.15 günde 600gam gitmiş.daha öncede söylemiştim şişligim okadar fazlaki.belki ondan belki metobolizmam yavaş.haftada mutlaka 4 gün plates yapıyorum.bol su içiyorum.metobolizma hızlandırıcıyı kullanıyorum.bebeklerim var mecbur ayaktayım.sence umut vericimi.şu anda 70.900 deyim.5 haftaya başladım inş birşeyleri yanlış yapmıyorumdur.biraz,sebze meyve,et balıksıkıntısı ceksemde yaaşadıgım yerden dolayı yapmaya gayret ediyorum.hem nükhete,fundayda maşallah darısı bizim başımıza.ay allahım saglıkla kurtuluyum şu kilolardan bıktım,hormonlarla ugraşıp ters yöne kürek cekmekten.neyseki seni tanıdım moralim bozuldukca acıp okuyorum.şimdi 3 hafta tartılmak yok.sonucu bildiririm.senin eski yazılarına göre devam.kendine iyi bak sevgiler sana ve federicoya.

MoonLight dedi ki...

Sevgili Nukhet
ne yorum yapabilirim ki... mutluyum, hayranım, kıskanıyorum... ömrünü keşkelere mahkum etmediğin için tebrikler...

SELİNKA dedi ki...

sevgili mehtap taksit taksit soruyorum ama sen daha önce içebiilirsiniz demiştin ama bazı yazılarda daha farklı yazıyor.yeşil corbayı ben 4 haftada içmiştim şimdi 5 haftadayım ya 2gün yine içtim bir sakıncası yok degilmi.birde bugün tatlı hakkımı kullandım2 küçük kuru baklava yedim.okadar tatlı gittiki kendim bile şaşırdım.ya kıymetini bilmeden tükettigim şeyler aslında nekadar kutsal.farkında degiliz.birde bu programda haftada 2gün oruç tutsak acaba diyet bozulurmu seni yine meşgul ettigim için hakkınıhelal et cünki senin hakkın bize cok geciyor.emegin gönlüne güneş gibi güzel dogsun,ışıl ışılsın ama allah yardımcın olsun ki herşeyin üstesinden gel.yine uzun tuttum.ama sen hafta sonu bugün bize süpriz yaparsın belki.seni seviyoruz.

agro dedi ki...

Bu son zamanlarda duyduğum en güzel başarı hikayesi.Şişmanlık insanın değerini düşürmüyor. Sağlığını bozuyor. Bu blogun sıkı bir izleyicisi olarak ben de hem kendimle hem sizinle gurur duyuyorum.Mehtap Hanım'a çok teşekkürler.

Selhan dedi ki...

Nukhet Hanim tebrikler! Esinize de ve size de cok tebrikler. Biz henuz kari koca toplam olarak 25teyiz...

Herkese kolay gelsin! Tekrar cok tesekkurler Mehtap hanim!

Sevgilerle...

Selhan

Lale Göl dedi ki...

Sevgili Mehtap,kilo verirken göbek kısmımın eskisi gibi incelmediğini,biraz kalın kaldığını görüyorum.Yürümeme ve yüzmeme rağmen göbek kısmım zayıflamamla orantılı olarak incelmiyor gibi.L-carnitin gibi bir ilaç kullanmayı önerir misin?Sevgili Nüket seni de tüm kalbimle kutluyorum,bizlere motivasyon oldu,tebrikler.Lale Göl

Terazi dedi ki...

Yürekten tebrik ediyorum..Tüylerim diken diken, gözlerim dolarak, heyecanla, gururla okudum hikâyeni...

Çok etkilendim! Belki giden kiloların rakamsal büyüklüğü -ki benim de vermem gereken miktar en az bu kadar- etkiledi beni, belki sürecin başından beri postlarından seni takip ettiğim için yazdığın her şeyi çok daha oturtabildim yerli yerine..

İnancın ve azmin zaferini bir kez daha hatırlattın bizlere.. Bunun için bir teşekkür de bizden sana Nükhet..

Ve sevgili Mehtap.. Tüm bu başarı öykülerindeki sevinç, gurur ve övüncün "aslan payı" sana.. Yolları burada seninle kesişen herkesin ortak söylemi "iyi ki varsın Mehtap"..

Minnet ve sevgiyle..

cansu dedi ki...

Merhaba Methap Hanım,

Oncelikle Nuket Hanımı bu guzel basarı oykusu icin kutluyorum.

Mehtao hanıma bir sorum olacak. Ben diyetinize gecen hafta basladım. harika gidiyor.
ancak bir sorunum var. gece calsitigim icin gece de bir ara ogun yemem gerekiyor cunku danscıyım ve dans ettikten sonra cok acıkıyorum.

acaba neden kısıp oraya bir ara ogun eklesem ?

yardımcı olursanız mutlu olurum.

yeni oldugum icin nasıl cevap vereceginizi bilmiyorum ama cevabı bu postun yorumunda bekliyor olacagım.

cansu

Adsız dedi ki...

bukadar basari öyküsünün arasina basarisizligimi yazip kimseyi üzmek istemiyorum..sorun tamamen bende..size güvenim sonsuz,tavsiyeleriniz müthis ama gelin görünki iradeli olma konusunda cooook zayifim..denedim ama olmuyor..hic destek verenim yok,yalniz kaliyorum..hamileyken ve lohusayken girmedigim ruhi bunalimlara sanirim simdi girdim..kilo verip zayiflayarak özgüvenimi toparlamak istiyorum..bunu basarmak beni kendime getirecek biliyorum ama yapamiyorum..nasil bukadar kilo aldim(165-74) hala anlamiyorum..sizi her zaman takip edip basaranlari görünce sevinecegim,kimbilir belki birgün bende yapabilirim.. sevgiler...zehra

suspect dedi ki...

Merhaba sevgili Mehtap,
Öncelikle Nükhet Hanımı tebrik ediyorum.
Geçen çarşamba günü doktorumla randevum vardı, her gittiğimde kilo kontrolüm yapılıyor. Yeni kilom 85,3 çıktı. Yani en başından beri 109-85,3=23,7 kg vermişim. Ve bu verdiğim kilonun hemen hemen 20 kilosu yağ. Bunlar benim için çok sevindirici gelişmeler. Gel gelelim o günden beri ben de bir motivasyonsuzluk durumu hakim. Neredeyse eski tip beslenmeme dönmek üzereyim, kaçamaklarım arttı, bu da moralimi bozuyor. Bir de her akşam et yemeyi beceremiyorum, çok et yemeye düşkün biri olmadğımdan belki. kısacası ben bugünlerde beceremedim bu beslenme şeklini hayatıma uygulamayı. Sana sormak istediğim acaba en başından mı başlamalıyım ben? Aslında biraz da utana sıkıla yazıyorum, böyle kendime hakim olmamaış olmak da moralimi bozuyor. Şimdi aşşağı yukarı Nükhet Hanım ın ilk başladığı kilodayım ve ben de sonraki 6 ayın sonunda hedefime ulaşmak istiyorum. Herşey için teşekkürler, sevgiler...

muko dedi ki...

Merhaba,Tebrik ederim sizi Nükhet hanım ne kadar azim dolu bir öykü,gözlerim doldu dolu okudum başarınızı.Bu konuda Mehtap hanımın da katkısı çok anladığım kadarı ile.

Bende sürekli diyetler yapıp kilo veren bıraktığında ise fazlası ile kilolarını geri alanlardan biriyim.

Ve sizin öykünüzden sonra mutlaka bende burada diğer arkadaşlarla birlikte olmalıyım diye düşünüyorum harikasınız.Hemen etiketlerde dedğiniz yeri bulmaya gidiyorum. Bende bir gün böyle güzel bir başarı hikayesi yazacağım

elif dedi ki...

suan gozyaslarimi tutamiyorum..
sel oldu.
muhtesemsiniz..!!
muhtesem.

24 yasinda
160 boyunda ve 79.2 kilo olan biriyim
bu basari hikayesini bende yazmak istiyorum..
bugun pazartesi ve geckalmis degilim..
bizi yalniz birakmayin mehtap hanim.

bu arada 2. bi sinif acmaya ne dersiniz? :D

sansimi deneyim dedim.
elif..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Sevgili Meltem Hanım,

Bizde hayata geçikenler grubundan bir kardeşinizim.Yani sadece kendimi kastedmiştim.

Biliyormusunuz hep gecikmek dıygusunu,işte o duyguyu...neyse
maksatım duygu sömürüsü yapmak değil.

İsteğim arkadaş listenizde yeni bir blogcu olarak zaatalimin sitesinide görmek.Gerçekten bunu çok istiyorum.

Eklesenizde eklemesenizde canınız sağolsun...ama sessiz sedasıuz eklerseniz kendimi çok mutlu addedeceğim.

Sağlıklar,huzue ve başarılar hep sizden yana olsun.

Sevgi ve saygılarımla...

O kız dedi ki...

merhaba.buradaki yaşam hikayelerinden çok etkilendim. yola çıkarak başaran herkesi tebrik ediyorum harikasınız.bana da umut oldunuz. çünkü kilo nedeniyle girdiğim depresyonun derinliklerinden çıkabileceğimi hissettim.27 yaşındayım ve 86 kiloyum ve yaklaşık 9-10 ay sonra düğünüm olacak ve ben bu kilolarımla gelinlik giymek istemiyorum :(( artık içimde bir umut belirdi.nasıl bir yol izlemeliyim. mehtap hanım banada yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim.gelinliğimi zayıf olarak giymek istiyorum. teşekkür ederim. iyi akşamlar.

Adsız dedi ki...

Hmm, may well take me over sixty minutes, for
sure, to accomplish all those things, but usually I truly do it in pieces.
One example is, I'd cut down numerous orders, then file, then solder.

Here is my web site; ,Cheap Trendy Earrings

Adsız dedi ki...

I enjoy the Noveau Link Bracelet. It's so refreshing to discover these brilliant, different designs. Well done. They ara all lovely.

Here is my webpage: ,cheap costume earrings uk

Adsız dedi ki...

I used to be able to find good information from your blog posts.


Visit my website: pilgrim jewellery wholesale