Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

23 Eylül 2009 Çarşamba

TATIL BITTI !


Benim yilbaslarini, dogum gunlerini filan pek takmayan, hatta reddeden tavrim bu yilbasinda keskin bir “U” donusu yapmis,

kendimi 31 aralik gecesi elimde bir kadeh, bir adet nar, basimda ucu puskullu bir sapka ile, Roma’nin en buyuk bulvarlarindan birinde 4 yol agzinda bulmus,
"bu yil da, senin dedigin gibi girelim bakalim yilbasina" diyen arkadaslarimla beraber, onumuzdeki butun yollarin acik olmasini dilemis..


leyleklerin o sirada bana surekli hareket halinde olmama neden olacak bir yil planladiklarini anlamamistim..
Ben mi leylekleri havada gordum, onlar mi bana tepeden baktilar bilmiyorum ama bayram bitmis, ben canta hazirla, valiz kapat derken bayramin bittigini far etmemisim bile..
Dersiniz bos gecmis.. Kusura bakmayin..

Hazirmisiniz?
Artik cok ciddi bir sekilde devam etmemiz, tatildi bayramdi, motivasyonum azaldi, bahaneleri ile kendi kendimize yavaslattigimiz zayiflama hizimizi tersine dondurmemiz gerekiyor..

Lutfen dikkat..


Bu programi; bastan beri duzenli olarak diyet programina uyanlarin izlemesini oneririm.. Elbetteki hepiniz kacamaklar yaptiniz.. "Yapmadim hic" deseniz de pek inanmam, ama programa baslayip, 2.3. haftada birakanlarin veya hic baslamamis olanlarin, en basa donup duzenli ve ciddi bir sekilde tum programi uygulamalari daha dogru.

Cunku yaptigimiz herseyin fizyolojik temellere oturan bir aciklamasi, bir nedeni ve zamani var.. Yaptigimiz hersey, bir sonrakine basamak olusturdu.. Lutfen buna cok dikkat edin..

Simdi, bioritmimizi GH adi verilen hormonun salgilanma ritmine uydurmaya calisip, yavaslayan metabolizmalarimizi hizlandiracagiz.. Almamiz gereken kalori miktarini yaklasik olarak hesaplayip, aldigimiz kalori miktarini haftada 500 kalori kadar azaltip, 1 ayda 4-6 kilo verecegiz.. Bu kez ben de sizinle birlikte uygulayacagim..

Sabah Kahvaltisi:
Her zamanki gibi..

Verilecek kilosu 10 kg’in altinda olanlar 1 dilim, 10 kg’dan fazla olanlar 1,5-2 dilim ince kesilmis ekmek yiyecekler (hergun degisik bir cesit olmak uzere)
İnce bir dilim yagsiz peynir, 5-6 zeytin
Salatalik, biber, domates, roka, maydanoz istenildigi kadar ama domatesler cok olgunlarindan olmasin.
Veya 1 ince dilim evde yapilmis kek (haftada iki kez)
Veya 1 yumurta, yarim dilim peynir, 1 tatli kasigi bal veya recel
Veya 1 kase sut, 4-6 kasik misir gevregi
Veya iki yumurta, yagsiz peynir ile hazirlanmis omlet (ekmek bir dilim).
Veya tost ekmegi ile hazirlanmis 1 tost
Veya 2-3 etimek, 1 cay kasigi tereyagi, iki tatli kasigi kadar recel veya bal.
Istendigi kadar cay (sekersiz veya tatlandirici kullanarak)

Sabah kahvaltisinda yogurt +meyve secenegi yok..

Ara ogun:
1 meyve + 3 ceviz veya 10 findik veya 10 badem
1 kucuk kase yogurt + 2-3 petite beur biskuvi
1 kucuk kase yogurt + 2 kuru kayisi
Meyve salatasi + 5 badem
Yani hemen hemen her zamanki gibi.

Oglen Yemegi:


Ozgursunuz...


???????????????????????????????????????

Yani?

Yani siz secin..

Uzerine yag eklenmemis 1 kase corba, 1 tabak et yemegi (1 kasik yag ile pismis olacak), yaninda biraz pilav, iki kasik yogurt..?
Izgara kofte, yaninda biraz bulgur pilavi, 1 kase cacik veya bol bir salata?
İki adet etli dolma, yaninda yogurt, 1 dilim ekmek?
Kuru fasulye, pilav, tursu?
Karniyarik, pilav, cacik?
Firinda balik, bol salata?
Kizartma ben onermem ama siz bilirsiniz..
Secenekler sonsuz.. Tatli simdilik yok.. Ama simdilik yok..

Biraz pilav ne demek?

ONUN CEVABINI SIZ BILECEKSINIZ..


Ne kadar yiyordunuz, kac kiloydunuz, siz biliyorsunuz..


Ortalama 1 porsiyon ne kadardir goz karari bilirsiniz.. Degilse eski yazilara donup kontrol edersiniz ama abartmayacaginizi biliyorum..


Onun icin, ne kasik, ne gram, ne kase olcusu veriyorum..

Bildiginizi, kendinizi kontrol edebildiginizi, kararli oldugunuzu biliyorum cunku..


Ikinci ara ogun:

Burada cok guzel bir yenilik var..
Sabah yemediyseniz 1 dilim kek ve cay
veya
1 pogaca
Veya
1 incecik dilim borek (firinda)
Veya
1 tost (tost ekmegi kalinliginda ve buyuklugunde ekmek ile yapilacak, kasar peyniri degil, beyaz peynir kullanilacak)
Yani ufaktan ufaktan 5 cayi keyfi geri geliyor.
Ve cayinizi yudumluyor saat 18.00’de kapinizi karbonhidratlara kapatiyorsunuz.
Yani?

Aksam Yemegi
Et ve sebze (corba olarak ta tuketebilirsiniz, patates, havuc, pancar haric)
Yani?
Tavuk, balik veya kirmizi et..
Haslanmis, firinda, torbada, yagiz tavada veya aluminyum kagitta pismis..
Sadece 1 kasik sivi yag hakkiniz var..
Sebze istediginiz kadar..
Karnabahar, lahana, ispanak, pazi, brokkoli.. Secin, begenin, haslayin, limon ekleyin ve yiyin..
Marul, roka, iceberg.. yikayin, salata yapin yiyin.. istediginiz kadar..


Meyve yok, ekmek yok, pirinc, bulgur, kuru fasulye, mercimek filan yok..
Kuruyemis, kuru pasta, arkadasimin dogum gunu, bir catalcik olsun tadina baksam, is yerinin yemegi vardi?
Cayin yanina iki kuru biskuvi olsun?
O da yok..

Ya da siz bilirsiniz.. Yormayalim hic birbirimizi o zaman..

İlk 2-3 gun biraz zor gecer..

Dayanacaksiniz.. 3 hafta.. Goz acip kapayana kadar gececek..
Yarin sabah tartilin, kaydedin bir kenara.. 3 hafta tartilmayacaksiniz bir daha..Sonra gozlerinize inanamiyacaksiniz.. Ozellikle yeryuzunde var olan butun diyetleri denemis olan kronik sismanlar.. Bu kadar kolaymis da, ben niye yapmamisim diyeceksiniz..

Siz bu yaziyi okuyun, haftalik yemek planinizi yapin..
Onemli bazi noktalar var dikkat etmeniz gereken.. Onlari da yarin soyleyecegim..

Pazartesiyi beklemeyin.. Cuma gunu baslayin.. 3 haftanin sonra elimizdeki guclerden birini daha kullanip, sonra tekrar Italyan-akdeniz diyetine donecegiz..

Size kolay gelsin.. Bana da..

24 Eylul 2009’Roma

44 yorum:

melike dedi ki...

:)))) finally my sun is rising from west... thank u very very much
sonunda baslayabildik yine yine yeniden ve benim gunesimin ilk isiklarini batidan gostermeye basladi,kutuplarda gece bitti cok sukur...i am folowing u, sizi adim adim takip ediyorum mehtap hanim, agzinizdan cikana sahip cikmaniza,verdiginiz sozlerin arkasinda durmasini bilmenize cok saygi duyuyorum,bu beni cidden cok etkiliyor, ve kadin oldugunuz icin sizinle gurur duyuyorum.. cok tesekkur ederim

Nur dedi ki...

Mrb Mehtap Hanım

Ben Nur(ablam şehnaz ile diyete başlayan) Bayramın 1. gününden beri sizi 4 gözle bekliyrdum.Her sabah uyanır uyanmaz ilk iş bilgisayarı açıp siz yazmışmısınız diye merak ediyordum bugün sabahta yürüyüşten döner dönmez hemen açtım baktım ki yazınızı görerek büyük sevinç duydum kalan 14 kilomu da vereilceğim için yazdıklarınız harfiyen uygulayacak bi öğrenci var karşınızda tam da bugün Türkiye de okullar yeni açılmışken ben de yeni ve cici bir öğrenci olarak 3 hafta sonra durumu bildiricem inş size şimdiden teş ederim

Bu arada ablam aradı şimdi bizi o da tam size yazıyomuş ama ben yazdığımı söyleyince o zaman sen yaz dedi ama bizim aklımıza takılan sorular var onları sorabilirmiyim bu 3 haftalık diyette metebolizma çayını içmiyoruz galiba bir de yürüyüşlerimeze aksatmadan devam ediyoruz
(ablamın slmı var)
hoşçakalın Nur-Şehnaz

Nur dedi ki...

Mrb Mehtap Hanım

Ben Nur(ablam şehnaz ile diyete başlayan) Bayramın 1. gününden beri sizi 4 gözle bekliyrdum.Her sabah uyanır uyanmaz ilk iş bilgisayarı açıp siz yazmışmısınız diye merak ediyordum bugün sabahta yürüyüşten döner dönmez hemen açtım baktım ki yazınızı görerek büyük sevinç duydum kalan 14 kilomu da vereilceğim için yazdıklarınız harfiyen uygulayacak bi öğrenci var karşınızda tam da bugün Türkiye de okullar yeni açılmışken ben de yeni ve cici bir öğrenci olarak 3 hafta sonra durumu bildiricem inş size şimdiden teş ederim

Bu arada ablam aradı şimdi bizi o da tam size yazıyomuş ama ben yazdığımı söyleyince o zaman sen yaz dedi ama bizim aklımıza takılan sorular var onları sorabilirmiyim bu 3 haftalık diyette metebolizma çayını içmiyoruz galiba bir de yürüyüşlerimeze aksatmadan devam ediyoruz
(ablamın slmı var)
hoşçakalın Nur-Şehnaz

kekik dedi ki...

Mehtap Hocam,

Tartım bozuktu demiştim ya, Bayramda abimin evinde tartıldığımda 77.5 çıktım üstelik tok ve üzerimde kıyafetlerle! En son Temmuz sonu tartıldığımda 79-80 dim. Yani kilo vermeye devam etmişim!!!! Hedefim 65. Başlangıç kilom ise 87.5 du. Gerçi 89'a kadar çıkmıştım geçen sene. Demekki Mayıs'ın 13'ünden beri 12 kilo vermişim. Bu da ayda ortalama 3 kilo demek. Sayenizde hocam. Yine başlıyoruz, hadi bakalım!!!
Sevgiler...
Candan

oyuncu dedi ki...

Pencereden bakıyordum, önerilerinizi gördüm.

Sağladığınız motivasyon ve pencereden bakmamıza gösterdiğiniz hoşgörü için teşekkürler.
nc

Adsız dedi ki...

merhaba ben öğrenciniz rana, ilk 2 haftayı uygulayıp sınıftan kaçmıştım dolayısıyla verdiğim 3 kiloyu da hemencecik aldım.

Ama bu sefer kararlıyım hocam bu haftadan mı başlayım yoksa 1. haftadan mı başlamalıyım??

Bir de kilo verirken vücdumun gevşemesini istemiyorum çalıştığım için akşam spora gitmek ölüm gibi geliyor. yürüyüş yapsam tam olarak yeterli olmaz diye düşünüyorum önereceğiniz evde yapabileceğim egzersizler var mı??
Teşekkür ederim.

TuBiKKo dedi ki...

Merhaba MEhtap Hanım;
Bayram süresince sabırsızlıkla beklediğim liste nihayet geldiii :) Dediğiniz gibi belki ilk zamanlar yalnızca akşam öğünleri zorlar bizi ama ondan sonrasında sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.Ben oldukça motive olmuş bir şekilde başlıyorum bugünden itibaren.Kalan 4-5 kilo da su gibi akıp gidecek inşallah.İyi ki varsınız bize güç veriyorsunuz,hepimize kolay gelsin :)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanim. Sitenizi yeni kesfettim ama ne iyi etmisimde kasfetmisim. Bir haftadir butun yazdiklarinizi okudum ve uygulamaya basladim basladim ama benim gibi esinin ailesiyle surekli ici ice yasayan biri icin bu listeye uymak oldukca zor oluyor ama imkanlarim el verdikce uymaya calisiyorum, daha yesil corbayi deneyemedim onuda yapicam ins. cok yavas geliyorum arkadan kalumbaga hiziyla ama basarabilecegimi umut ediyorum, sizler zafer yolcularisiniz ve zafer bayragini gururla elinizde dalgalandiracaginiza cani gønulden inaniyorum.

Adsız dedi ki...

Hadi bakalım, yeni bir döneme başlıyoruz. Kalan son 4 kilom ile tekrar başlıyorum ben de.
Cuma başlayın demişsiniz ama ben de yazıyı okumadan önce domates, peynir, 1 kuru incirli kahvaltımı yeni bitirmiştim. Neden perşembeden başlamayayım ki dedim. :)

Sevgilerimle
Gül

suspect dedi ki...

İnsan hiç tatil bitti diye bu kadar sevinir mi :) Sağol sen, sevgiler...

Eya dedi ki...

Mehtapcigim..harikasin...süper görünüyor liste....ama ben bastan baslayacagim...biliyorsun ilaclar falan kilo aldim...o yüzden bastan baslayacagim...sevgiler

zehra

beenmaya dedi ki...

tatil zamanında ve hatta bayramda bile rejimine aynen devam eden, yaptığı ufak tefek kaçamaklarda bile sınırını bilen ve duruma göre hemen önlemini alan, bunun karşılığında kilo vermeye devam eden ben bir konuda izin almak istiyorum senden.

şöyle ki: pazar günü benim doğum günüm. haftasonu hem aile hem de arkadaşlarla malum bir takım aktiviteler yapılacak. elbette durumu abartacak falan değilim amma velakin ben doğumgünü çocuğu olarak tam anlamıyla pzt başlama izni isteyebilir miyim acaba :)))

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Bayram biter birmez dün itibariyle eski düzenime zaten dönmüştüm şimdi çeşit ve miktarlarda biraz oynamayla düzene koyabiliriz artık :) 3 hafta sonra mutlu haberlerle ilk koşanlardan biri olacağım, eminim:)

Sevgilerimle.
Aslı.

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hn,
sizi keyifle takip ediyorum ve mutlu oluyorum.
yasadiginiz yer cok ilgimi cekiyor. dilerim birgun italyayi, yasadiginzi yerleri ziyaret etme sansim olur.
bende yaz donemi diyete baslamistim ama sizin blogunuzu sonradan kesfettim.
suanda 2 kilo vermek istiyorum. sizin diyeti uygulamam herhalde cok problem yaratmaz. guzel,keyifli,saglikli,neseli, paylasim dolu guzel gunler diliyorum.
sevgimle,
harika :)

elizabeth dedi ki...

Roma masal kentimdir benim. Roma'dan hayatı okumak keyifli olacak benim için...

Nur dedi ki...

Hoşgeldiniz Mehtap Hanım:)
Daha önceki yazılara da yorum yazmıştım epey ama blogger'in azizliğne uğradım sanırım, çıkmadı yorumlarım. Artık uzun yazmıyorum kısaca yazıp sorumu soracağım:), Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz,ne iyi ettiniz de sınıfı açtınız. Sayenizde istediğim kiloya ulaştım, 2 aydır da sabitlendim gibi ama havalar da soğuyor bir yandan, biraz biraz kilo alır mıyım diye endişelenmiyor da değilim. Yeni program için tek sorum var, kilosunu korumak isteyenler ne yapmalı? Porsiyonları mı artırmalı biraz yoksa ara öğün sayısını mı? Artık kilo vermek istemiyorum, bu programa uyarsam da verecek gibiyim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bundan sonra?

Çook teşekkürler.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Hiii!!!!
Mehtapcığım,
Ben bu gün ".." iki nokta yanyana nedir, ne işe yarar başlıklı bir yazı yazmıştım.
Bak sen ne çok kullanmışsın!
Bu durumda sorumun cevabını sen biliyorsun, belki de.

Aslında bu yorum, senin bugünkü yazınla pek de uyumlu olmadı. İstersen yayınlama, cevap yazmak istersen benim blogu kullanabilirsin.
Sevgiler.
:)))

müge gürler dedi ki...

Mehtap Hanım;
Merhaba buradayım.Yine sizi uzaktan takip ediyorum bu sefer fazlalık olan 5kg'mu almamak üzere vereceğim.
Geçmiş bayramınızı kutluyorum.
müge g.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

MEHTAPCIĞIM TATİLDE UYGULAYAMADIM.
:( ŞİMDİ SİL BAŞTAN YAPACAGIM .SONRADA SİZE YETİŞİRİM.HIZLI KOŞUCUYUMDUR .İNSAN KENDİ EVİNDE OLUNCA DAHA DİKKALİ OLUYOR.YAZ TATLİNDE AİLELERİMİZİN YANINDA OLMUYOR YA. NE KADRA İSTESEKTE OLMUYOR .YENİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA SAĞLIKLI YAŞAM PROGRAMIYLA BAŞLAYACAGIZ.ÖĞRETMENİMİZ SİZ OLDUKTAN SONRA KİM TUTAR AY BİZİ.:)
SEVGİLER

Adsız dedi ki...

süper daha önce hiç yorum yazmamıştım ama sizinle birlikte uyguladım.şimdi yine varım...kalan 3 kilo sayenizde gidecek sevgilerimle bengü

Selhan dedi ki...

Merhaba,

Tatil bittigi icin cok mutluyum! Moralim o kadar iyi ki kilo vermek konusunda, sisman insanlari bagislamamaya karar verdim! Istenirse oluyor!

Cok tesekkurler Mehtap hanim!

Sevgilerle,

Selhan

deruni dedi ki...

Eğlenmek, helede kafa dengi insanlar yanındaysa dünyanın en keyifli işi. Fotoğrafı görünce içim açıldı:) nice yılbaşlarına diyelim o zaman...

kara kitap dedi ki...

1.55 boyunda ve 80 kiloyum.geçen yıl diyetisyene gittim.diyet ve yürüyüşle 6 kilo vermiştim.ama diyetisyenimin ilgisizliği yüzünden gitmeyi bıraktım ve verdiğim tüm kiloları geri aldım.5 yaşında bir oğlum var ve onun abur cuburlarına bayılıyorum.prediyabetim ve hipotriotim var.ama bugün yazınızla birlikte dengeli beslenmeye tekrar başlıyorum.motivasyonum çok çabuk kırılıyor.daha önce bir zayıflama sitesine üye olmuştum.ama çok da motive olamadım.bir de bursa'da yaşayan bir spor arkadaşına ihtiyacım var.koyun psikolojiliyim ben.illa bana hadileyen biri olacak.diyet için de spor için de.

bengü dedi ki...

mehtap hanım sabah size yazmıştım zaten yaz başından beri ölçülü gidiyordum benim için zor olmadı ve bu gün hemen başladım.tüm yaz boyunca yaptığım 5 km lik yürüyüşler sayesinde hiç kilo almadım.fakat benim amacım 55 veya 56 kilo olmak şu an 59,5 kilodayım.bol bol yeşil çay içiyorum ama kahveyede hayır diyemiyorum akşamları eşimle birlikte sade neskafe içmem sorun yaratırmı?3hafta sonunda tartılacağım sevgilerimle..bengü

Adsız dedi ki...

Yaşasın tatil bitti...

Sibel

Adsız dedi ki...

selam mehtap hanim ben sizinle 6 kilo verdim cok fazlam yok ama gine devam etmek istiyorum 4 kilo kadar ama benim yuz kismim cokk zayifliyo vucudumdan once gorenler kucucuk yuzun kalmis diyolar bunu nasil onleye bilirim acaba sadece vucudum zayiflasa hersey gonlunuzce olsun iyi aksamlar

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Tatilde bütün yazdıklarını defalarca okuyup notlarımı almıştım. Yeni yazın motivasyonumu çok arttırdı. Hiç bir mazaret bulmadan programa devam edeceğim.
Çok teşekkürler zaman ayırarak bizimle ilgilendiğin için.
Tüm isteklerinin gerçekleşmesini, gittiğin her yolun sana uğurlu gelmesini dilerim.
Sevgiler
Emel

Cocukla Cocuk dedi ki...

selamlar, ben de başlıyorum çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım bizde bugün 1-2 hafta diyetlerine sizinle ilk defa başlıyoruz inş başarılı oluruz.siz ilk günler zor diyorsunuz ama diyete alışkın bu bayan5 yıldır sıkı diyet yapıyor bakalım nekadar başarılı olcaz kolay gelsin

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Vira bismillah,başladık, hayırlı olsun.sevgiler.

Emos dedi ki...

Sevgili Mehtap,

17 Nisan’da programina baslamis ve Haziran’a kadar 64,5 kg dan 60,5 kg a kadar inmisdim.Aslinda amacim nerede ise bu idi.Boyum 1,64 ve 40+ yasindayim.Bu kiloya gelirken 1.haftadan itibaren sizi takip ettim ve sinifiniza kayit oldum.(Emos).Verdiginiz listelerin tamamini icinde kacamaklar da olsa uyguladim.(Her hafta sonu maalesef kacamak yaptim ama hic bir zaman diyeti birakmadim.Bu kacamaklar genelde bir iki kadeh sarap idi )

Haziran ayi benim icin dugunler ayi idi.Buyuk dugunler ve bunun ile beraber yemeler ve icmeler.Dugunlerde yememe ve icmeme dikkat etmedim.(edemedim) ama madem yiyor ,iciyorsun dans edeceksin dedim.Dugunlerde cok dans ettim.Dugunler bir de bulundugu sehirde olmadigi icin duzenim oldukca degismisdi.Bu bir ay diyetim icin tek yapabilecegim sey dans etmekdi.Ardindan tatile gittik.Orada da yememi icmemi cok kontrol edemiyordum cunku yazlik,benim yazligim degildi ama madem yiyip,iciyorsun ,her gun 2 saat yuzeceksin dedim.

Temmuz ortasinda tatilden dondugumde is temposu ile haftada 2-3 gun spora tekrar baslamisdim ki,2.tatilin sirasi geldi ve bu her haftasonu sosyal yasamin gerekleri yerine getirilmisdi.

Gecen hafta da yurt disinda cok yorucu seyahatte idim.Orada da elimden geldigince yurudum.
Dondugum de bayramdi)

9 Agustosdan 24 Eylul’e kadar da bir daha spora gidemedim.Iki cocuklu (9 ve 11yaslarinda ) calisan bir anne oldugum icin de ayni zamanda zaman fakiriyim.Yazinizi okudukdan sonra dun gece spora tekrar basladim. Spora genelde saat 22.00 de gidiyorum.

Bu sabah tartildim.60 kg cikdim.Bu zaman zarfinda yaptigim buyuk kacamaklar olsa da dengeleyeci olarak yaptiklarim ise yaramisdi.Hep sizin yazdiklarinizi dusundum.Spora gidiyoruz ama yeri geldiginde yerimizden kalkmaya useniyoruz.Artik usenmiyorum.Asagiya yukariya bir sey gerektiginde usenmeden inip ,cikiyorum.Uzun zaman televizyon karsisinda pinekleyecegime,mutfakda vakit geciriyorum.Bir sekilde hareket ediyorum ve hareket etmek icin hicbir firsati kacirmiyorum.Sunu onemle belitmek istiyorum ki ,ne kadar kacamak yapsam da uygulayabildigimde her zaman sizden ogrendiklerimi yaptim yani hic bir zaman tam birakmadim.Bir yerden sonra ogrendiklerim yasam tarzim oldu.Boylece kilomu korumayi ogrenmis oldum.

3 haftalik yeni programiniza bugun ben de basliyorum.Amacim yalnizca 58 kg ya dusmek.
Yani verilecek 2 kg var.

Sizin yazilarinizi cok seviyorum.Beraber tekrar baslamak cok guzel.


Sevgilerimle,

Emos

Ebru dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Ders zilini o kadar özlemişim ki anlatamam. Hemen şu dakikadan itibaren (öğle yemeği ile birlikte) başlıyorum sınıfın kurallarına uymaya...Çok teşekürler...Sevgiler

Ebru (Ancient)

Ebru dedi ki...

Bu arada ben sınıftayım hala...:)
Ebru (Ancient)

TuBiKKo dedi ki...

Mehtap Hanım benim sormak istediğim birşey var.Akşam öğünümüzde sebze ve et gözüküyor.Karbonhidratları kaldırdık onu da anladım.Yalnız merak ettiğim bi iki nokta var. 1. sebzeleri sadece haşlama şeklinde mi yememiz gerekiyor yoksa et ve sebzeyi birleştirip etli sebze yemeği şeklinde de tüketebilir miyiz? 2. sorum ise akşam katbonhidratları kaldırdığımz gibi süt ürünlerini de kaldırıyor muyuz? yani sebzenin yanında yoğurt,ayran,cacık yok ayrıca yatarken ki sütümüz de yok sanırım? bunları da öğrenirsem daha düzgün devam edebileceğimi düşünüyorum.şimdiden teşekkürler.

serpil dedi ki...

Mehtap hanım merhaba
sizi bir tesadüf sonucu buldum..çok da iyi oldu.
bende ramazan sonrası diyete başlama düşüncesindeydim nasıl yapacağımı bilmiyordum.Yaşım 49 boyum 1,75 ve kilom 80. Çalışıyorum.Yıllarca ince insan oldum hatta 29 yaşında doğum yaptıktan sonra bile 55 kiloya düşmüştüm. ama son senelerde her sene kilom ilerlemeye başladı 60-70 derken 80 oldu demek ki durmayacak. daha menepoza girmedim.vermiş olduğunuz liste bana da uygun mu..ayrıca 21 yaşında kızımda yapmak istiyor beraber aynı diyeti yapabilirmiyiz.

MAVICICEGIM dedi ki...

Sonunda sonunda başlıyor....
Sevgili Mehtap sonunda başladın. Nedense ben kendimi sana endeklemişim. Adım adım arkandayım. Bu sefer kendime değil sana karşıda sorumlu olduğumu hissediyorum.Bende eksik olan parça buydu.
Bekle beni eski pantolonlarım ben geliyorum.
Sevgiyle kal, bizimle kal Mehtap
Mucuksss...
maviçiçeğim

Adsız dedi ki...

Merhaba,

o kadar uzun süredir GH (Growth Hormon=Büyüme Hormonu) hakkında araştırma yapıyordum ki siz de yazınca çok şaşırdım ve etkilendim.

Ben kısaca şunları anladım:

Ergenlik dönemi sona erdiğinde GH beden maddesi bakımıyla ilgilenmeye başlar. yani kemik, kıkırdak, kas ve protein yapıları gibi hücre dokularındaki onarım ve yenilenme süreçlerinden sorumludur.

Ağırlıklı olarak geceleri aktif hale gelen bir hormondur. Geceleri onarım çalışmaları için gereken enerjiyi "depolanmış yağlardan" alır.

Akşamları proteince zengin, karbonhidratsız yemek yiyen, bunun yanı sıra yeterli ve dinlendirici bir uyku uyuyup büyüme hormonunun yüksek konsantrasyonda olmasını sağlayan bir kişi uykusunda bile zayıflayabilir !!!!!

Büyüme hormonu üretimini artıran dört önemli kural:

-akşam yemeğini erken yemek (en geç 20:00)
-akşamları karbonhidratsız ve bol proteinli yemek yemek
-akşamları düzenli ve ılımlı bir kas geliştirme egzersizi yapmak (egzersiz GH salgısını artırıyor)
-erken yatmak (GH uyumaya başladıktan yaklaşık 1,5 saat sonra çalışmaya başlar)


Doğru mudur bu bilgilerim :)

Nükhet Z.

Ebru dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Hani sınıftayım hala demiştim ya, sınıfa benimle beraber 2-3 misafir öğrenci bile getiriyorum, bilmem sakıncası var mı?...

Sizi birlikte takip edeceğiz(birbirimizi motive etmek açısından ), yalnız iletişimi ben sağlayacağım kayıtlı bir öğrenci olarak :)

Ebru

Ebru dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Hani sınıftayım hala demiştim ya, sınıfa benimle beraber 2-3 misafir öğrenci bile getiriyorum, bilmem sakıncası var mı?...

Sizi birlikte takip edeceğiz(birbirimizi motive etmek açısından ), yalnız iletişimi ben sağlayacağım kayıtlı bir öğrenci olarak :)

Ebru

Adsız dedi ki...

metabolizma çayımızı içmeye devam edecek miyiz?

Nükhet Z.

Terazi dedi ki...

herkese merhaba,

mayıs'09 tarihinde başladı "kararlı yürüyüşüm".. son dakikada sınıfa kayıt oldum, harfi harfine uygulayamasam da -çok yüksek motivasyonla- bayram dönemine kadar devam eden "sağlıklı yaşam" yolculuğum devam etti..

ramazanda bile kilo vermem devam etti ama bayramın bittiğinden beri ben kendimi freni patlamış kamyon gibi hissediyorum :( önüme geleni süpürüyorum ama özgüvenimden de hiçbirşey kaybetmiş değilim:
"yola devam" diyor içsesim ama bir yandan da çikolata paketinden bir parça daha götürüyorum..

bu sınıfa başladığımdan ve sınıfla beraber söz verdiğimden beri bende "pazartesi sendromu" kalmamıştı.. çünkü ben artık diyet yapmıyor, sağlıklı besleniyordum.. ama 5 ay sonra, yarın pazartesi ve ben sabah nasıl hissedeceğimi bilmiyorum.. endişelerim var ama dedim ya özgüvenim de yerinde.. aldığım olumlu tepkiler bunun en önemli sebeplerinden..

benim raporum:

başlangıç 104 kg. (mayıs)
son durum 91 kg. (bayram sabahı)

bir yandan ramazan, okuldaki seminerler diğer yandan bayram, yazlıktan taşınma derken; kayıt yenileme tarihini, 15'ini kaçırmışım, üzgünüm.. ama birebir ilgi olamasa da sevgili mehtap, motivasyonlarınızdan nasiplenelim yeter :)

teşekkür ve sevgilerimle

gülçe dedi ki...

merhaba mehtap hanım size daha öncede yazmıstım ve yorumlarınızı takip etmiştim şimdi sizinle yeniden baslamak istiyorum çünkü 2 ay boyunca programa cok sıkı uymama rağmen ancak 2-3 kilo verebildim onlarıda malesef geri aldım bu yüzden simdi yeniden baslarken acaba bazı tıbbi testler yaptırmalımıyım ya da ne gibi testler yaptırabilirim, bende büyük ihtimalle anemi var ancak bu ne ölçüde etkiler bilemiyorum size bir danışmak istedim 168 boyunda 60 kiloyum 21 yaşındayım.
teşekkürler..

Adsız dedi ki...

merhaba ben de sitenizi yeni keşfettim ben 70 kiloyum normalde 60 olmak istiyorum tatlı çikolata dondurma çok aşırı seviyorum yıllardır hep çok yerim ama Aralıktan beri sigarayı bıraktım ve artık yediğim herşey bana kilo yapmaya başladı dikkat ediyorum ama çok hareketsiz bir işim olduğundan kilo veremiyorum bende katılsam size yarından itibaren olurmu siz başlayalı bir hafta olacak ben bir hafta geriden gelicem demektir artık yapıcaz bişeyler

Hanife dedi ki...

Mehtap hanim merhaba,
Beslenme programiniza yeni basladim ben de. Ilk haftadayim ve arsivlerinize bakip bir dosya hazirliyorum.
6. haftaya kadar olan listeyi not ettim, saniyorum burada verdiginiz liste 7. hafta icin, degil mi??
Arsivinizde bu listeler icin ayri bir yer olmadigi icin sormak istedim, umarim cevabini verebilirsiniz..
Size sevgilerimi gonderiyorum,
Hanife