Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

2 Mayıs 2009 Cumartesi

1 KISILIK OZGURLUK...

Hastanede bazi gunler, yapilmasi gerekenler onlerinde yuksek duvarlar varmis gibi birturlu ilerlemez..

Neye elimi atsam, baska birinin yapmasi gereken bir seyi beklemektedir.

Yani ya tahliller hazir degildir, ya rontgenin yorumu yoktur, ya da hersey vardir ama hasta gelmemistir filan.. Eger bizden kaynaklanan birseyse duvarin yuksekligi, herhangi bir nedenle heyecan yukselmis, bir turlu ise konsantre olunamiyorsa “Ragazzi, a che punto siamo ? ” derim ben.. Bu Italyanca da, “Arkadaslar, ne durumdayiz, hangi asamadayiz ?” anlamina gelse de, benim dilimde “toparlanin artik” demektir..

Simdi ben, kacamak yaptim deyip, itiraf edenlere sesleniyorum..

A CHE PUNTO SIAMO? YANI BENIM DILIMDE "TOPARLANIN ARTIK.."





















Itiraf edince fazladan aldiginiz kaloriler silinmiyor..

Ben fazladan koydugunuz yaglar icin gelip elinizi tutamam..

Durup dururken yediginiz 1 tabak tatli icin, lokmanizi sayamam..

Buzdolabiniza asma kilit te takamam ve suc ortaginiz olmak ta istemiyorum..

Yani bize itiraf etmeyin kacamaklarinizi..

Eger kilo vermiyorsaniz, biz kendimiz anlariz zaten bir yerlerden birseylerin yanlis yapildigini..

Elinizi simdilik yememeniz gereken herhangi bir seye uzatirken sorun kendinize, iradeniz su sirada nerede tatil yapiyor?

Hicbirseyin yasak olmayacagi, dengeli bir beslenme duzenine gecmek icin biraz dayanmaniz gerekiyor sadece.. Lutfen dayanin.. bu kadar kisi basariyorsa, siz de basarirsiniz..

3.HAFTA GRUBU BU PAZAR TARTILIYOR..

3 Hafta gecti bile.. Artik gercek anlamda kilo vermeye baslamaniz gerekir.. 1 kilo bile olsa, terazide farklilik gormeniz gerekir..

Eger ogle olmamissa, hemen caresizlige kapilmayin ve moralinizi bozmayin..

Bana yazin, birlikte sebebini anlamaya calisalim..

Yine 3.hafta grubu, (kilo verememis olanlar da dahil) bu pazar sabahi kahvaltida diyet disi herhangi bir sey yemekte ozgur..

Bakin bakalim caniniz en cok ne cekiyor?




















Borek mi? Sucuklu yumurta mi? Kasarli-sucuklu tost mu? Omlet mi? Pastirma mi? Recel-tereyagi surulmus bir dilim ekmek mi?

Afiyetle ve keyifle yiyin..

Ozgursunuz.. Ama abartmayin yine de.. Yani ozgursunuz diye 3 kisilik yemeyin..

1 kisilik ozgursunuz..

Ama diger ogunler ayni kalacak ve soz verin bu pazar yagmur da yagsa, kar da yuruyeceksiniz..

Tabii, soyluyorum diye illaki yemek zorunda degilsiniz.. ozlediyseniz, caniniz cekiyorsa ve kendinize guveniyorsaniz yiyin..

Gelelim gec kalmis soru yanitlarina..

Neseli Gunler “bugun aksam yemegimi biraz gec yedim…” diyor.. Olabilir.. yasantimizi herzaman dakika dakika planlayamayabiliriz.. ama ne kadar erken yersek, o kadar iyi tabii ki..
Serin Mavi ve Emel sizlere iyi sanslar..
Meyse; “en buyuk rahatsizligimiz karin cevresinin kilo almasi” diyor.. bu aslinda uzun suren acliklarin arkasindan cok kalorili ogunler yemenin, hareketsizligin, metabolizma yavaslamasinin, insulini cok hizla artiran tarz da beslenmenin sonucudur. O bolgelerden yag kaybetmezk biraz zordur ama imkansiz degildir.. fiziksel aktivite bu konuda cok yardimci olur..
Mujdemi isterim; Zeytinyagli yemek cok guzel bir aliskanlik ama ne kadar “zaytinyagli” oldugu cok onemli..Hele yaninda pilav, makarna veya patatesle tuketilince.. Ogle yemeginde sadece salata da uygun degil.. duzenli ve dengeli yemelisiniz..
Ebru, tesekkur ederim.. turkiye’den isteyecek o kadar cok sey bulurum ki ben.. ama sagolsunlar hem annem babam hem de arkadaslarim bizi hic bos birakmazlar.. Yine de cok naziksiniz.. aklimda bulunsun..
Ozlemhan, emzirmek zaten zayiflatir.. Yuruyus yapmaya da baslamissiniz.. Simdilik “dayanamiyorum” dediginiz tatli ve hamur isini azaltarak baslasaniz.. Bebeginizi alip, guzel yuruyusler yapsaniz..? Cebinize bir kitap, bir elma, iki ceviz koyup guzel bir parka gitseniz, guzel havalarin tadini cikartsaniz? Beslenme ile ilgili ilk yazima bir goz atin.. Kendinizi bulacaksiniz..
Belgin, kesinlikle bizden daha bilincli bir kusak yetisiyor ama beslenme konusunda onlarin modelleri oldugumuzu unutmadan, dogru aliskanliklar vermemiz gerekiyor.. afferim Kucuk cadi’ya.. ona Roma’dan buyuk bir opucuk yolluyorum..
Berrin, ALT yuksek. Tek basina bir anlam tasimayabilir. Hepatit antijenleri bakilmis peki ya anticorlar? Testlerin daha etrafli olarak yapilmasinda ve izlenmesinde fayda var..
Bana da sizin diyetinizde fazla karbonhidrat var gibi geldi.. Her insulin direnci diabete donusmez. Sadece diyetisyen degil, doktor kontrolunde olmanizi oneririrm ben size..
Cumba Yildiz, hergun yumurta olmaz tabii. Balik ta mi sevmiyorsunuz?
Owl; tesekkurler
Gida Muhendisi; Muhtemelen yediginiz abur cuburlarin icindeki tuz ve doymus yaglar metabolizmanizi alt ust ediyor. Sebebini biliyorsunuz, cozumu de ben size soyluyorum.. karar verin ve aliskanliklarinizi degistirin..
Denizz, yaptiginiz herseyi sizi izleyen doktorunuza danisarak yapin lutfen.. Yazdiklarinizin hicbiri cozumu olmayan sorunlar degil, ama binlerce kilometre uzaktan uzerinde kolayca konusulacak kadar da basit degiller..
U.A.A; ben mumkun oldugunca sik ve az yemek taraftariyim. Benim onerdigim ara ogunler kan sekerini hizla yukseltmemek uzere ayarlanmistir ve insulin de o nedenle kontrollu salinir.. Eger bu soylenenler dogru olsaydi, Italya’da diabet pandemisi yasanmasi gerekirdi..
Seda, ilk 3 hafta Pazar kahvaltisinda kacamak yok. 2 kuru kayisi+2 ceviz cok isterseniz haftada 1 kere yiyin ama hergun degil..
Neseli Gunler, ilk iki hafta yesil corba icmemize gerek yok.. yaptiysaniz da afiyet olsun.. zarari da yok, sonucta sebze corbasi.. Yag miktari artmiyor... yaramazlik yapmaya niyetlenmeyin... J)
Guguk Kusu, kayit aslinda kac kisiyiz diye kontrol etmek icindi.. Siz kaydolmasaniz da izleyin..
Ruzgarin Kizi, ben yag olarak her zaman zeytin yagini oneririm. Kalorisi daha az oldugundan degil, icerigi acisindan en saglikli yagdir.
Diana, oncelikle yediginiz kuru yemis miktarini azaltin.. Haftanin belirli gunlerinde kendinize izin verin.. Tek bir programda yemek icin hakkiniz olsun ve mumkun oldugu kadar az kuruyemis alin evinize..
3 prenses, buradaysaniz, katilmissiniz demektir.
Adsiz, almis ve gozumden acirmia olabilirm yazdiklarinizi.. Tekrar yollasaniz?
Nymphea; haberler gayet guzel.. Kendinize kizmayin kacamaginiz icin ama tekrarlamayin da.. yerseniz olacak tek sey, kendinize olan inancin kaybidir ki, bunu hic istemiyorum..
Hulya; “ben neden kilo veremiyorum” diyor.. Ogunlere sadik kaliyor musunuz? Nelerden, ne zaman, ne kadar yiyorsunuz’? Hareket ediyor musunuz?
Tijen, soylediklerinde cok haklisin.. Et yemezlerden kastin, balik ta yemeyenler ise, yumurta, yogurt, yagsiz peynir eklenebilir. Baklagiller, sadece et yemeyenler icin degil, hepimiz icin cok degerli besinlerdir.
Meyse; yogurt porsiyonu 2-3 kasiktir. Ara ogunde yendiyse, ogunlerde de tuketmek yag acisindan biraz fazla olabilir. En iyisi 1 ara, 1 ana ogun seklinde yaymak olabilir. Aksam yemeginden sonra, yatmadan once yarim bardak sut onerebilirim.. Belki 1 elma veya baska bir mevsim meyvesi..
Pelin’ce.. activia’nin etiketini okuyun.. Icinde hangi basiller ve fermentler var?
Idil, iyi dileklerinize tesekkurler.. sizi de kutlarim...
Yesim, hosgeldiniz.. Ben de size inaniyorum.. isterseniz basarirsiniz..
Dolunay, burdaysaniz, katiliyorsunuz demektir..
Gonca-Pembe-Merdane, dayanin lutfen.. tadin ama sadece tadin ve bir kere tadin..:-)
Gzntpseda....
Derya, haberlerinizi bekliyorum o zaman..
Zarpandit, badem elbetteki cok yagli bir secim.. Kac tane badem yiyorsunuz bir seferde..? Tatli krizi cozumu simdilik uygun.. Cok dayanamaz hale gelirseniz 1 tane bitter ince cikolata yiyin (superfine) Bu arada cafefernando bloguna biraktiginiz mesaj gozumden kacmadi, haberiniz olsun..
Superisi ve Suspect, biraz gec kalmis bir cevap olacak ama yesil corbayi gunluk olarak pisirmeye gerek yok. Ogunde sadece yesil corba yenecek. Yag hesabi dogru, sebze goz karari, bol miktarda olmali. Porsiyon basina 1 kasik bulgur veya princ veya makarna (arpa sehriye vs)
.Halime, burada olmaniza sevindim..
Delfina’cigim, erkekler de bilincli beslenmeyi kafalarina takarlar ve birseye karar verince bize gore daha cok uygularlar.. Niyeyse?
Zehra, artik aclik duygunuzun kaybolmus olmasi gerekir.
TuBiKKo, ben de tam sizin soylediklerinizi anlatmaya calisiyorum.. Tatli bagimliligi, daha cok duygusal bir bagimlilik. Asilabilir.. Mecburiyet degil, keyif haline donusebilir..
Cumba yildiz, hergun yumurta yemek cok dogru olmaz ama alternatif olabilir.
Adsiz, yuzuk bollasmasi guzel haberdir. Gereksiz siskinliklerin gittigini gosterir. Anneniz sizde degisiklik farketti mi, cok merak ettim..
Aysu, burada olmaniz ve bizi izlemeniz yeterli..
Meyse, kararliliginiz cok guzel hatta muthis demeliyim.. Benim davetlerde hayir deme direncim cok dusuktur, hele sevdigim yemekler varsa, herkes nasil bu kadar cok yiyebildigime sasirir.. Onun icin, sizi kutluyorum..
Sevil, sonuca cok sevindim ama yaramazlik yapmayin tekrar tartilmayin..
Adsiz, diyelim ki elma sirkesi hakikaten zayiflatiyor olsun.. ne yapacaksiniz, hayatinizin sonuna kadar ekma sirkesi mi iceceksiniz? Neden bizim programimizi uygulayarak, ciddi ve akilci bir sekilde baslamiyorsunuz zayiflamaya?
Meyse, simdilik misira hayir diyecegim.. yesil biber dograyin ton baligina ya da yesil fasulye de yakisir.
Yasemin-Ada, hayatin keyfini kacirmamiza hic gerek yok.. Yani sosyal yasantiniz arada bir , zayiflama programlarinin tam ortasina boyle “sinavlar” koyabilir.. azar azar yiyin, cok soslu mayonezli besinlere biraz uzak durun.. Iyi eglenceler..
Adsiz, umarim istediginiz gibi sabir liste olusturmak icin zamanim olur. Yapmaya calisacagim..
Nymphea, harika bir haber bu.. Cunku gercekten zayiflamaya basladiginizi gosteriyor.
Meyse, domatesin en kirmizisini isirarak yiyeceginiz gunler kapinin arkasinda..
Nane Sekeri, tekrar yaramazlik yapmayin.. tutun kendinizi.. sonuc almaya basladiginiz da kontrol etmeniz de daha kolay olur isteklerinizi.. dayanin..
Aysegul, tabii ki ekleyebilirsiniz..

.
3.hafta grubu..Tarti sonuclarini bekliyorum..


Ilk iki haftanin icinde olanlar ise, tartilmiyorlar.. Su icmeyi, ara ogunlere dikkat etmeyi unutmuyorlar..

Ve cesaretlerini ve kararliliklarini kaybetmiyorlar..


Umdugunuzdan daha cabuk ve kolay olacak hersey.. Inanin bana..
.
2 Mayis 2009'Roma

75 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Mehtap;
Ben tam anlamıyla diyete pazartesi
günü başladım tabii aynı zamanda spora.Evimin yanındaki parkta önce
likle 10 tur(8km)yürüyorum,sonra aletlerde çalışıyorum.Beslenmeme çok dikkat ediyorum.Boynumdaki fazlalık gitti hafiflemeye başladım
pazartesi kısmetse tartılıcam inşal
lah değişiklik görürüm:))Kocaman sevgiler...

Zamandan Sızan dedi ki...

mehtap yazında kullandığın resimlerlede iradeyi sınıyorsun sanırım :)

Belgin dedi ki...

Mehtabim, seni her okuyusumda sanki yanimdasin hissine kapiliyorum, ne güzel motive ediyorsun bizleri:)) Su kilolari verdimmi, solugu Romada alicam haberin olsun:))

zero dedi ki...

Sevgili Mehtap, senin bu enerjin pek çok insanı yeniden kendiyle barıştırıyor, bilmem farkında mısın? rejim yapmıyorum ama sizleri büyük bir keyifle ve çok şey öğrenerek izliyorum:)

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım ben yüzükleri bollaşan adsız :) ismımı yazmayı atlamısım gruptan nagıhan ;)

annem ılk gordugunde aaaaaaa cok zayıflamıssın gıbı anı bı tepkı vermedı ama ozellıkle gobegımı farkettı hemen ve tepkısı tamam artık boyle cok ıyı olmussun ugrasma daha fazla kılo vermeye oldu :) ama ben hedefım olan 5 kıloyu verdıgımı dusunmuyorum .bu pazar bakalım ne gosterecek merak edıyorum ....

Adsız dedi ki...

MEHTAP HNM MERHABA ARA ÖĞÜNLERDE MEYVE OLARAK ERİK YİYEBİLİRMİYİZ.KAÇ TANE YEMELİYİZ.
ÇOK YORUM BIRAKTIM AMA GÖREMEDİM.HERALDE BİR YERLERDE YANLIŞLIK YAPIYORUM.CVP İÇİN TŞK.

TuBiKKo dedi ki...

Dün akşam uzun süredir görmedğimiz bir arkadaşımızla ve en son iki hafta önce görüştüğümüz bir arkadaşımızla beraberdik. Bir aydır görmediğim arkadaşım görüşmediğimiz süre zarfında ne kadar zayıfladığımı son iki hafta önce görüştüğüm arkadaşım da iki hafta önce de zayıflamış olduğumu ama bu hafta daha da incelmiş gördüğünü söyledi beni :))) çok mutlu oldum,böyle şeyleri duymak daha da motive ediyor beni..Başarma azmimi kamçılıyor:) paylaşmak istedim,bizi bir süre görmeyenler bunu daha iyi farkedebiliyorlar yani biz kendimizi her gün aynada gördüğümüz için aynada çok fazla farketmesek de başkaları hemen anlıyorlar :)) bence bu bizler için çok güzel bir motivasyon :))))

Unknown dedi ki...

merhaba mehtap hanım öncelikle güzel bir haftasonu geçirmenizi diliyorum,ben ikinci haftaya yeni başladım ilk haftam gayet güzel geçti tartılmadım ama özellikle midemdeki şişliğin kaybolduğunu hissediyorum ufak bir sorunum var yanlız diyetle birlikte kabızlık şikayetimde başladı malesef geçen yılda aynı sorunu yaşamıştım (akapunktur uygularken)yağ miktarını azalttığımız için olduğunu söylemişti uzman kişi,form çaylarından kullanmam gerekirmi ki hiç kullanmak istemiyorum yoksa beslenme şekline göre herşey normale dönermi ,değerli zamanınızı ayırdığınız ve sorularımızı cevapladığınız için sonsuz teşekkürler sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba böyle şeylere takılmak istemiyorum ama bu sefer sanırım yaptığım iş çok ciddiye aldığımdan takılmadan geçemedim.şimdiye kadar tam yağlı yoğurt ürünleri kullandım. geç mi oldu bilmiyorum ama 3. haftada yağsız ürünlere geçmeye karar verdim ancak az yağlı süt ve az yağlı yoğurtlar lıght ürünlere göre daha pahalılar. bu durumda lıght urunlerin ne gibi bir özelliği var. tercihlerimizi bunlaradn yana kullanmamız gerekir mi?

zarpandit dedi ki...

dün unutup berbat ettiğim diyetimin üstüne yüzüm yoktu yorum yazmaya ama badem sayısı belirtmemişim dogru ya.. 10tane falandır sanırım bir avuc yiyorum elmanın yanında.. şekersiz kepekli biskuvi yiyorum yada 2-3 adet..

bugün kendime o kadar cok kızdım ki herseyi baştan alıp olmamıs sayacagım kaçırdıklarımı :(


cafe fernandoya gelince: toblerone gerçekten enfes bişi ama diyetteyim yanında gecemiyorum :(
pek tabi çikolatalı kekinde yanıdan gecemiyorum.. :) yaptıklarımı yemiyorum blogdakilere hep önce ki yaptıklarım arşivden su aralar yaptıklaırımdan uzagım..hemen paketleiyip anneme veriyorum dogru arkadaslarına gidiyor..

2 hafta sonra evde olacagım en azından dogru durust diyetten nasibimi alacagım bnde..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

DEMEK YARIN AK KOYUN,
KARA KOYUN MEYDANA ÇIKACAK
:)))))
BENİMKİ ESMER KOYUN BAK ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM
:)))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))

Adsız dedi ki...

MEHTAP
BLOĞUNUN 1.YAŞINI KUTLARIM.DİLERİM HEP MUTLU OL
DİYETE DEVAM DUYGULARIM VE SORULARIM İÇİN SIRAMI BEKLİYORUM
SULTAN

suspect dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Dün akşam arkadaşlarım ve kardeşlerimle harika bir gece geçirdim, bol sohbetli, kahkahalı. Kardeşim pasta kursuna gidiyor, orda öğrendiği pek çok şeyi yaptı hazırlık olarak. Nasıl oldu bilmiyoruz ikimiz de ama hiç ama hiç birisinde ne aklımız ne gözümüz kaldı. Beni bu kadar kendime inandırdığın için teşekkür ediyorum sana. Sabah bilgisayarın başına geçip yarın bir diyet dışı hakkımız olduğunu öğrenince birbirimze baktık, kendimizi gözden geçirdik 1-2 saniyede,ııh canımız bir şey çekmiyordu :) Sdc kahvaltı zenginliği olsun diye klasik peynir zeytinli kahvaltıya 1 haşlanmış yumurta ve 1 çay kaşığı reçel eklesem olur değil mi? Bir de çorba cevabını bir öncekii postunda vermiştin, çorbayı kardeşimle birlikt eyaptık, içine brokoli, semizotu,ıspanak,yeşil soğan,kara lahana, pırasa, naen,maydanoz,kabak,biber yane ne kadar yeşil yapraklı sebze bulduysak koyduk :) Ben tadını sevdim, baharat ilavesiyle. Son olarak çalışkan öğrenciliğime leke getirmeyeceğimi umarak, evimde tartı olmadığı için annemlerde tartıldım bu sabah. Gerçekten verdiğim kiloyu sayamadım :) Tam olarak 8 kilo vermişim :)Biliyorum çoğunu son dönemlerde aldığım için bu kadar çok oldu ama şu anda midesi dingin, kendisi mutlu hatta musmutlu bir insanım. Sana çok ama çok teşekkür ediyorum, annemin ve kardeşimin tartı sonuçlarını yarın yazarım. Sana bunu yayınlamazyın lütfen diye mesaj yazan halimin çok uzağında görüyorum kendimi şu anda:) Herşey için çok teşekkür ederim, yanımda olduğunu bilmek güzel :) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben daha yeni keşfettim sizleri ve bu güzel dayanılmayı peki ben geç mi kaldım ne yapacam şimdi tombul kuş mu kalacam ??

deryah dedi ki...

en buyuk hatalarım olan:
1-liste dışı abur cuburları,
2-gece yemek ataklarını
3-gece geç saat öğünlerini

hayatımdan çıkardım. 66.6'dan 64.7'ye dustum (su bile atmış olsam sadece, çok sevindirdi bu beni), şişkinliğim gitti.
iki hafta boyunca tartılmayacagim ancak daha yüksek moralle sariliyorum saglikli beslenme programina simdi.

geçen gece canim feci tatli istedi. kalkıp havuçlu kek yapacaktim. hiç üşenmeden.. 3 dilim kek yiyip başa döneceksin yine dedim. onun yerine bol ıhlamur demleyip içine tarçın attım. bunu içtim.

tatlı isteğimi bastırdım, başa dönmemiş oldum.

hiç bir yiyeceği fetişleştirmeyeceğim. kararlıyım :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Merhaba, böyle sanal zayıflayacağımı hiç düşünmemiştim, çok mutluyum, 2 haftamı bitirmek üzereyim, ve regl olmama rağmen 4 kilo vermiş gözüküyorum, çok teşekkür ederim, böyle bir manevei destek harika oldu, aslında bolca hastalıklı ve sorunlu bir insanım, daha önce yazamadım çünkü bir boyun probemi yaşıyorum, pzt dr a gidicem, artık ne dir bilmem.
Benim esas sorunum, demir anemisi, 20 yıldır bu şekilde yaşıyorum, ve sık sık ilaç alıyorum değerler yükseliyor, bir zaman sonra tekrar düşüyor, neyse tedavi oluyorum..
Ve boynum gibi belimdede sorunlar var geçen sene ayağımı kırdığım için, hem kilo aldım hemde kaslarım bayağı zayıfladı sanırım, ama şimdi beynim öyle bir inandıki kilo vericeğine, hem pilates yapıyorum hem yürüyüş, ve diyet tam liste , tekrarr çooook teşekkür ederim, umarım hayatta her istediğin gerçekleşir, ve mutlu olursun, bende umarım bu şekilde devam eder sana 90 kilodan 65-70 kiloya düşmüş bir fotoğrafımı gönderirim, bu arada ben Kayseri de yaşıyorum ve 38 yaşındayım, tekrar çok teşekkür edrim öpüyorum sevgiler

crocus dedi ki...

Şu an tok halimle 2kg vermiş görünüyorum.
Çok mutluyum.
ÇOOOOOOOOK TEŞEKKÜRLER.........
Çiğdem

SEVAL AYŞE dedi ki...

Öncelikle size çok teşekkür ediyorum Mehtap Hanım.Sessiz bir takipciniz olarak 8-10 gündür sitenizi takip etmeye çalışıyorum.bende birçok insan gibi değişik diyetler denedim fakat sonu hüsran malesef.Sizin grubunuza kayıt olmaya çalıştım fakat süre dolmuştu.Bugün sabahtan itibarende listenize uymaya çalışıyorum,metabolizma çayınızın tadı mükemmel.Aranızda olamadığım için çok üzülüyorum, hep beraber kilo vermek beni motive edecekti,lütfen benide aranıza alın yada en azından kayıtlarınız yeniden açılacak mı onu iletebilir misiniz?sizi çok çok öpüyorum şimdiden teşekkürler herşey için.sevgilerimle!!

Zehra Gürgen dedi ki...

Mehtapcım kilo verdim mi bilmiyorum? sanmıyorumda..ama sindirim sistemim hiç olmadığı kadar iyi çalışmaya başladı.Bu benim için çok büyük bir gelimşe çünkü kiloda verebilirim bunun sayesinde :)
Ödemlerim azaldı, gün içinde su miktarım azalırsa tekrar şişiyor ayaklar ve parmaklar ama olsun..
Birde birşey soracağım.Ben hergün alerji şurubu yada hapı içiyorum, ve astım ilaçları alıyorum.Gece hapım ve sabah akşam kortizonlu ilacım var.Birde doğum kontrol hapı.alerji şurubu Mayıs ayından sonra içmeme gerek kalmayacak, alerjilerimde azalacak ve hatta şişmelerimde azalıyor bahardan sonra.soru ne diyeceksin ? soru bu ilaçlar direnç yaratır mı? yaratması umrumda değil ama işimi kolaylaştırmak için astım hapımı iki günde bire düşürdüm :)hiç etkisi yoksa içeyim bari :)))
kilo verememem ile ilgili mailimi aldınmı bilmiyorum ama ben yazarken farkettim, protein fazla sanırım. Tekrar düzenledim, biraz geç kaldım ama olsun.Bu durumda ben bu ilk iki haftalık diyeti tekrar yapayım mı? yapayım yapayım
sevgiler..

Beyza dedi ki...

Mehtap Hanim,
benim tartilmama daha cok var ama ben simdiden cok fark görüyorum. Kemerimde bir delik geri atladim bile :) Belki cok kilo vermemis olabilirim ama yürüyüsler sayesinde forma girmeye basladim ve cooook mutluyum. Tekrar tesekkür etmek istedim :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım, ben sınıfın üyelerinden biriyim. Ben biraz geç başladım, daha 3 gün oldu. Ama insanları çok iyi motive ediyorsunuz. İnsan sizi okuyunca diyete inançla devam etmemesi mümkün değil. Bu arada ben de radyoloji uzmanıyım. 7 yaşında bir oğlum var. Ben bazen gün içinde sizi okuyacak zaman bulamıyorum. Bu kadar işinizin arasında bloğunuza ayırdığınız her dakika için sonsuz teşekkürler ediyorum size. Dilek

Terazi dedi ki...

merhaba,

"benim hikayem" hakkında çok detaylı yazmadım, temelinde diğer öğrencilerden çok farklı olmadığından belki de...

tam da o "son nokta"da buldum sizi ki elbette tesadüf değildi: sitenize geldiğimde "kayıtların son günü" deniyordu ve günün bitimine sadece 2 dakika kalmıştı; evet, sadece 2 dakika! ve sınıfa kabul edildim: teşekkürler..

şimdi sizden 1 haftalık izin istiyorum çünkü sağlık sorunlarım sebebiyle 1 haftalık bir tedavi ve detoks programı için şehir dışında olacağım (2 hafta önce rezervasyonu yapılmış bir program)..

döndükten sonra 1. haftadan başlayacağım ve sınıfın çok gerisinde kalmış olacağımı biliyorum.. ama bunun son şansım olduğunu da biliyorum ve başarmaktan başka çarem yok!

tüm paylaşımlarınız ama en çok da sabrınız için size teşekkür etmek istiyorum ve biliyorum ki en büyük teşekkürümüz başarı hikâyelerimiz olacak :))

sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap,
Sizden daha önce diyete başlamıştım, diyete başladıktan sonra seni buldum
17 mart diyete başladığım tarih, o tarihte 68 kiloydum, o günler kendi çabalarımla bişeyler yaptım sonra sizinle devam ettim, şu anda 63 kiloyum
Ama bu aralar kötü hissediyorum kendimi, sanki sıkıldım ve nedense daha fazla zayıflayamazmışım gibi hissediyorum
Moral veren yazıların acayip iyi geliyor
Onlar için teşekkürler
Ama bana, yaklaşık 7 haftadır diyette olan, bu aralar moral motivasyonu zayıflamış ve canı sürekli bir şeyler yemek isteyen birisine söyleyeceğin farklı bir şeyler var mı onları merak ediyorum ve kilo verme durumum nasıl görünüyor oradan 
sevgiler
sinem

aysegul dedi ki...

Mehtap ablacığım,
Benim kilo sorunum yok.Sizi çok ama
çook seviyorum,tabii Roma'yıda.Aşk
Çeşmesi'ne benim için bozuk para
atar mısınız?Sevgiler:)

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

sevgili Mehtap ,
öncelikle blogunun 1. yaşı kutlu olsun.nice güzel yıllara sevgiyle sevdiklerinle inşallah.
BİR KONUYADA DAHA DEĞİNMEDEN EDEMEYECEGİM.tek tek hepimizin sorularına egilmeniz ilgilenmeniz bizleri mutlu ediyor .ben aslında biraz takılmıştım yeşil çorbaylar ilgili soruma cevap vermedi Mehtap hanım diye. sonra kendi kendime ya kadının bir sürü işi var tek işi biz miyiz dedim :)
2 gündür memleketteydim, bloguma ugrayamadım .döndüğümde sorularımın cevaplerını görmek beni inanılmaz mutlu etti.evet bir kez daha dogru kişiye güvendiğimizi anladım.ve diyetime son sürat devam ediyorum.senin bu güvenini alakanı boşa çıkarmamaya çalışacağım.şanlıurfa'dan kucak dolusu selamlar sevgiler

Eya dedi ki...

Canim Mehtapcığım... ben 1.haftamı yarın bitiriyorum.Tatrtılmıyorum ama fark ediyorum.Ama 2çhaftamın sonunda sana müjde vereceğim.Hiç listemin dişina çıkmadım. Dün muffinler pişirdim eşime 2 tane ayirdim ve gerisi komşuma hediye edildi.Bugün dışarıya gezmeye gittikçÖnce panik oldum eyvah ne yaparım diye, hemen çantama elmam ve cevizim girdi.1 şişe de suyum. Gayet de güzel geçti.Birde bol bol bisiklete binildi. SEN olmasaydın bunu başaramazdım inan.Pozitif enerjinle motive oluyoruz, sevgiyle kal.

Zehra

Delfina ; dedi ki...

Yaşasııııııııın,pazar sabahı eeerkenden kalkıldı ve aç karına tartıya çıkıldı...

Tam 5 kilo vermişim mehtapcım,muhteşem birşey bu.Sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

Üstelik tam bir ay olmadı başlayalı,ayın 13 ünde 1 ay olacak.

Demek vücut kilo vermeye başladı ben de spor aktivitelerimi artırmak istiyorum...

Çok mutlu ettin beni mehtapcım,çok çok tşkler...

Adsız dedi ki...

82.5 ile başladım 3 hafta önce. bu sabah tartı tam 79.1'i gösterdi. yani 3.4 kg. silmişim hayatımdan :))))

Tartıdaki bu sonucu görünce kahvaltımı normal yapmaya karar verdim. ekstradan bir şeyler eklemeyeceğim yani. belki bir daha ki pazar...

Çok teşekkürler

Nükhet Z.

aysema dedi ki...

Merhaba,

İki saattir blogunuzu okuyorum. Çok sevdim...

Kendimle ilgili kararlar vermeme neden oldu yazdıklarınız. Teşekkür ediyorum.

İzlediklerimin arasına aldım sizi...Yine yazacağım. Sevgiler...

aysema dedi ki...

Bu arada blogunuzun birinci yaşını da kutluyorum. Her türlü övgüyü hak ediyorsunuz. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
sabah tartıya çıkarken umutluydum ama bu kadarını beklemiyordum. Belki hatırlarsın benim hikayem diğerlerinden biraz faklıydı. Ben senle yemek yemeğe başlamıştım :) Yinede 3 hafta sonucu beni terkeden 3 kilo :) Kahvaltıdaki özgürlüğümü herzamanki listeden yana kullandım. Sordum aslında kendime ne yemek istiyorum diye, çavdar ekmeği, peynir, zeytin, dom. o kadar cazip ve doyurucu geldi ki... Hem bedenimi hem de ruhumu doyurduğun için teşekkürler.

Sevgiyle kal
Canan

nuralp dedi ki...

günaydın mehtap hn. bu sabah itibariyle 60 kiloyum.yaklaşık 3.5 kilo vermişim :)çok teşekkür ediyorum.tam olarak sizin listenize uyum sağlamadım ama bize aşılamaya çalıştığınız mantığı uyguladım.listeye uymadım deyince tepki göstermeyin hemen:)uymadım derken: ara öğünlerde meyve ve yoğurt değil sadece meyve yedim.yoğurt hakkımı yemek yanında kullandım.izin verdiğiniz halde simit,kek,badem,ceviz,fındık,kuru kayısı gibi şeyler yemedim.az yağlı hafif yemekler yedim.yeşil çorba değil normal çorbalardan az yağlı yedim.metebolizma çayınızı içemedim:( midemde sorun olduğu için ama sizde zaten içmeyebilirsiniz demiştiniz.onun yerine bitki çayları içtim.bu şekilde 3 haftayı bitirdim.tek kaçamağım küçük bir dilim az yağlı az şekerli irmik helvası oldu.onada bin pişman oldum.çok teşekkür ediyorum.umarım doğru yoldayımdır...sizin önerileriniz benim için çok önemli.mehtap hn size merak ettiğim bir kaç soru sormak istiyorum.
1- yemek yerken su içmelimiyiz? içmemelimiyiz? (zaten bol su içiyoruz ama yemek esnasında içmeyin diyenler var)
2- hergün değişik çeşit ekmek yememizin sebebi ne?
3-kilo vermek aynı hızla devam edermi? azalırmı? çoğalırmı? (metebolizmamız alışınca artar diyenler var.azılır diyenler var)
bundan sonraki hayatımdada sizin verdiğiniz bilgiler çok işime yarıyacak. cvp için şimdiden teşekkürler... durmak yok devam...

hilal dedi ki...

Sevgili Mehtap öncelikle mutlu bir pazar diliyorum,sayende ben de çok mutluyum:)ben 3.haftada olanlardanım ve bu gün tartıldım 2 kilo vermişim belki küsüratı da var ama olsun onları biriktip tam yapıp düşeceğim,daha eğlenceli oluyor:)bu kadarını beklemiyordum,çünkü hipotroidi hastasıyım ve kolay kilo veremiyordum senle tanışana kadar..üstelik bu kiloyu sadece yemeklere dikkat ederek verdim,hava şartlarından dolayı yürüyüş yamamadım.artık havalar da düzeliyor yürüyüşümü de yapacağım...herşey için çok teşekkürler,yeni hafta için talimatlarını bekliyorum sevgili hocam.....söz yaramazlık yok:)

suspect dedi ki...

Günaydın :)
Ben:109'dan 101'e , annem 83'ten 77'ye, kardeşim 62.5'tan 57,5'a düştü. Ailemizden 19 kilo eksildi yani :) Çok teşekkürler herşey için. sevgiler :)

SUPERİSİ dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Sizinle üçüncü haftam bitti.Ama ben diyete 24.03.2009 da başlamıştım 75 kg ile şimdi 68 kg . bugün kahvaltıda fazladan birer dilimlik 2 çeşit peynir yedim sadece canımın istediği birşey bulamadım ve 3.haftada hiç yaramazlık yapmadım herşeye uydum (size verdiğim sözü tutmak ve emeklerim boşa gitmesin diye)dünkü davette ki (tatlı,hamurişi vb)hiç tadına bile bakmadım. Öncelikle verdiğiniz motivasyon ve bilgiler için çok teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.(ELİF)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

MERHABA MEHTAPCIĞIM :)
18 GÜNDE 1.5 KG VERMİŞİM.KAS KİTLEM HIZLA ARTIYOR.
METABOLİZMA HIZIM ARTMIŞ.
BUGÜN SPOR CLÜBÜMDE DOKTORLARIMLA BU HAFTAKİ AKTİVİTEM VE BESLENMEM DÜZENLENDİ.GİDİŞATI YAŞ VE GEÇİRDİĞİM HASTALIKLAR ÇERÇEVESİNDE BAŞARILI BULDULAR. HALA GÜNDE 2 SB SU İÇİYORUM :((( BUNA ŞİDDETLE KARŞILAR HAKLI OLARAK.
YAĞLARIM BU YÜZDEN AZ YANIYOR TABİKİ.
SU İÇMEYE ALIŞMAM LAZIM. YOKSA AĞIR AKSAK DEVAM EDER BU İŞ !!
BİRDE ZEYTİNYAĞINI 1 TATLI KAŞIĞINDAN FAZLA KULLANMAM SALATALARDA İŞİMİ UZATIYOR.BUNLAR EKSİLERİM :(
BU HAFTA DAHA İTİNA GEREK BANA.
TEŞEKKÜRLER SEVGİLER... :)))

funda dedi ki...

örtmenim ben de giden kiloları toplamayı görev edindim kendime.. son 12 kişinin verdiği toplam kilo 53 :) harika bişey bu..benim de 10 kilomu eklersek 13. kişi olarak 63 kilo ağırlık azaldı dünyanın üzeinden daha şimdiden..
dünyanın ağırlığı hafifletiyosun sen, dünya sana müteşekkir ..
(devamını da ekleyebilmek için son toplam nunuda- bu kendime not)

Adsız dedi ki...

İyi pazarlar
Bugün ikinci haftayı geride bırakanlardanım bende , ancak tartılmayın dediğiniz için tartılmadım oysa öyle çok merak ediyorum.
Ailem ve iş arkadaşlarım bende ki değişimin farkında üstelik kıyafetlerden ben de farkediyorum bir yerlerimin eksildiğini ama aynalarda hala aynı görüyorum kendimi.
Arkadaşları okudukça öyle mutlu oldum , öyle gurur duydum anlatamam.Umarım bu kararlılık hayatın her alanında gösterir kendini,en azından kendi adıma dileğim bu yönde şimdi...
Teşekkür ederim hocam ve arkadaşlar herkese,hepinize.

Elif Nur

paNDuf dedi ki...

Zaten sporla beraber kilo verme aşamasında olan ben; senin sayende Mehtap istediğim beslenme düzenine geçiş yaparak tam 3 kilo kaybettim.
Sabah uyanıp tartının başına geçtim ve inanamadım gördüğüme.
3 kilo :))
Ve kendimi inanılmaz zinde hissediyorum. Ara öğünler beni hiç olmadığım kadar neşelendiriyor. Hatırlayacağın gibi müthiş bir tatlı severdim ve krizlere nasıl dayanacağımı düşünüyordum. Şimdi hiç biri aklıma bile gelmiyor. Meyveler herşeyi eksiksiz yaşatıyor bana.
Dün akşam ağırladığım misafirler
(uzun zamandır görüşmüyorduk) zaten notu verdiler bugün tartılmaya izin olmasaydı da ben yeterince mutluydum. Şimdi gelecek periyotlara hazır ve nazırım. Motivasyon ve özgüven TAM. Herkese başarılar diliyorum :))

Sevgiler paNDuf

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Sizinle en son mailleşmemizden sonra düzenden çıkmış diyetimi tekrar düzene soktum. Yarın kontolüm var bakalım ne kadar vermişim merak ediyorum.

yeşil çorbayla ilgili bir sorum olacak,çorbayı içeceğimiz zaman yanına bir dilik ekmek yiyebiliyormuyuz,veya sadece çorba mı içiyoruz.
bir de ben içine kabak ve çarliston biber de ekledim,zararı olur mu?

Belgin dedi ki...

Oleeey benden de gitmis 3,8 kg. Funda benide saymayi unutma:))
Mehtap seni de bir güzel öptüüüüüm yanaklarindan, cok tesekkürler:))))

Tijen dedi ki...

Mehtap'cığım bu yorumları okudukça çocuklar gibi seviniyorum hafifliyoruz diye. Yüreğin dert görmesin!
*
Funda'cığım sana katılıyorum, dünyanın yükünü hafifletiyoruz. Hele bir de hafifleyen kendi yüklerimizi ve şifa bulan organlarımızı düşünsenize! Gariban dizlerimiz, belimiz, ayaklarımız, bütün iç organlarımız, saçlarımız, tırnaklarımız, derimiz... Hepsi, hepsi bize minnettar, tabii Mehtap'a da.
*
Ben bir süre uzaktan izledim, malum, huysuzum. Sonra da baktım ki yaptığım şey zaten senin önerdiğine çok yakın. Kahvaltılarımı çeşitlendirmeye başladım, meyveyi azalttım (günde 4 porsiyon meyve yiyordum, çok severim), salatadaki ayçiçeği ve susamı kestim kaloriyi düşürmek adına. Et yemediğim için (balık da pek yemiyorum) söylediğim gibi çeşitlendiriyorum yemeklerimi, sebze-bakliyat veya sebze-tam tahıl şeklinde. Nefis bir yürüyüş parkurum var, her gün biraz daha uzağa gidiyorum ve her seferinde yeni yerler keşfediyorum. Son yürüyüşüm 110 dakika. Bir de dut ağacı keşfettim, olmaya başlamış dutlar, yanına geldiğimde uzanıp 3-4 dut koparıyorum. Değmesin kimse keyfime... Bakalım tartılar ne diyecek bu duruma?

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım,
Yeşil çorbayı içmeye cuma günü başladığım için bugün öğlen bitti 3. gün. Niyetim bu nedenle yarın sabah tartılmaktı ama bir biri arkasına bırakılan mesajları okudukça heyecanlandım ve tartıldım. 3 hafta önce 73 kiloydum, şimdi ise 68 gösteriyor tartının ibresi. Ben tartıya çıktığımda hiç birşey değişmeyecek diye düşünürken sessiz sedasız 5 kilo ağırlık gitmiş üzerimden. Hiç anlamamışım. Teşekkürler size ve sınıftaki diğer arkadaşlara. Fundacım 5 kiloda benden ekle verilen kilolara.
Bugün sabah kahvaltıda ekstra yiyebileceğimizi söylemiştiniz. Önce düşündüm, canımın çok istediği, özlediğim birşey bulamadım. Sağlıklı beslenmek bu olsa gerek. Gereksiz abur cuburlara artık karnım tok.
4. hafta için tavsiyelerini heyecanla bekliyorum. Başlangıçta inanıyordum, şimdi biliyorum da. 38 biraz bol gelecek hepimize.
Selamlar, sevgiler.

agro dedi ki...

Mehtap Hanım,
3 haftadatam üç kg.da benden düşebilirsiniz. Çok mutluyum. Yalnız,metabolizma çayımı yeşil çorbamı istediğiniz gibi içtim.Öğünlerimi atlamadım. Dengeli ve düzenli gittim. Fakat son birkaç gündür kabızlık problemim yine başgösterdi. Sabah aç karnına kuru kayısı yiyip su içiyorum. Arkadan metabolizma çayımı da içiyorum. Birazyardımı oluyor ama ne yapmalıyım size danışmak istedim. Herşey için çok teşekkürler. Kalan 3 kg da verirsem yaza incecik ireceğim sayenizde.

Halime dedi ki...

Mehtap Hanım ;
Az önce tartımın pilini değiştirip tartıldım.Ve 3 hafta da 4.5 kilo gitmiş.İnanamıyorum sanki hiç vermemiş gibi hissediyordum oysa.Bugün tek kişiik özgürlüğümü yaptım.Farkettim ki o kadar çok özlememişim.Sırf ödül için yaptım ama gereği yokmuş.VE mutlaka yürüyün dediğin için yürüdüm.Artık okuldan eve yürüyerek geleceğim.4. hafta için önerilerini bekliyorum.Seni ve sınıfımı çok seviyorum !

Adsız dedi ki...

herkesin yazdıklarını tek tek okudum ve o kadar sevindimki gözlerim doldu sanki kendim vermiş gibi hissettim ben ikinci haftada olduğum için tatılmadım haftaya inşallah ama verenlere kocaman tebrikler ve bu işin mimarına kocaman yürekten sevgiler saygılar...
silveric

Adsız dedi ki...

Benden de iki kilo gitmis.Odul olsun diye kahvaltida balini suzdurerek yedigim 3 parca portakal recelini yedikten sonra anladim ki aslinda hic te ozlememisim.Simdi yuruyuse gidiyorum.Yola devam
Mehtapcigim bu arada bu zamana kadar bu guzel yesil corbayi bana daha once niye soylemedin.Bizimkisi yesil yemek oldu.Burda hic bilmedigim,daha once tatmadigim yesillikleri bile kesfedip ekledim.Tam bize gore.

vesile dedi ki...

Sevgili Mehtap, üçüncü haftada 3,5kilo verdim.Şimdi yürüyüşten geldim size yazıyorum.Öyle sevinçliyimki desteğiniz için, motivasyonunuz için, sayenizde oluşan bu güzel grup için sonsuz teşekkürler.. ÖNERİLERİNİZİ heyecanla bekliyorum...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Portakal recelini yazmisim adimi yazmayi unutmusum.Yuruyuse gitme telasindan herhalde....
Gulcin

banu dedi ki...

Sevgili Mehtap
Ben de 75 kiloyla başlamıştım 73 kilo geldim iki kiloda benden gitmiş.
Desteğin,emeklerin için çok teşekkürler...

Özlem Mertler dedi ki...

Evimde -bilerek- baskül olmadığı için 3 hafta öncede tartılmamıştım. 4. haftadan sonra satın almayı düşünüyorum.
Şimdilik göz kararı verebileceğim bilgi şu olur;
Bel ve karın bölgesinden kilo verdim, bunu da giysilerimden anlıyorum.
Ayrıca pazar kahvaltısında taze börek olmasına rağmen, tadına bile bakmadım. Özlememişim. Diğer yorumları da okuyorum ve genel olarak sınıfımıza şu motive edici sloganı uygun buldum:

İrade bizim doğamızda var:))

funda dedi ki...

21 kişi, 79.5 kilo oldu :) tam da ölçme ve değerlendirme notlarımı çalışmışken, gelip ölçeyim dedimdi..
(kendime not- en son banuda kaldım)

Lale G. dedi ki...

Sevgili Mehtap,blogunu keşfedeli 4-5ay oldu.Sürekli takibimde idin zaten ve tam da diyet yapmaya karar vermişken zamanlaman müthiş oldu.Ailenden,oğlundan,kendinden fedakarlık ederek bizlere zaman ayırdığın için,motivasyonların için,şefkatli ve sevecen otoriten için tşk.ler sana.3.hafta 64kg.dan 62 ye düştüm.2kg. da benden gitti.Üstelik de ufak tefek kaçamaklarımla.Ancak her gün 30-40 dk.yürüyüş yapıyorum ve de cildimin bile ışıl ışıl olduğunu hissedebiliyorum.Bu arada sekreterim de heveslendi ve O da benim motivasyonlarımla 1.haftada.Sırada 1 hemşire arkadaş da var.Bu arada sizle meslekdaşım,jinekolog doktorum ve seni ilk keşfettiğim günlerde Mehtap'ın hayat karşısındaki duruşu ne güzel,karşılaşabilseydik eğer ne güzel dost olabilirdik diye düşünürken kendimi sana yazarken buldum.Sana yazmak bile beni mutlu etti.Bu kadar kişinin hayatına pozitiflikler kattın bu güzel enerji mutlaka sana da geri dönüyordur.Sağol,varol iyi ki varsın ve iyi ki seni keşfetmişim.

http://sagliklidiyetrehberi.blogspot.com/ dedi ki...

Merhaba,
İki haftada 1.9 kg gitmiş benden de :) 4 kg verenler olduğunu okudum. Neden olduğunu tahmin edebiliyorum. 16 nisandan beri spor salonuna gidemiyorum. Çok yürüdüğüm de oldu ama iki haftada ancak 3-4 gün.
Yarından itibaren spora tekrar gideceğim. Yine bir hastalık çıkmazsa spor düzenimi bozmadan devam etmek istiyorum.
Sağladığınız motivasyon için sonsuz teşekkürler.
Sevgiler...

Nur dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Blogunuzu 1 ay önce keşfettim ve zevkle okuyorum. Sonra diyet yazılarınız çok güzel geldi, çoğu yerde aa ben de bunlara dikkat ediyorum ne güzel diyerek okudum ama açıkçası hayatımda hiç diyet yapmadığım ve kendimi kısıtlamayı sevmediğim için diyete hemen başlayım da demedim, sonra ilk 2 hafta sonuçları gönderilen yorumlar ve teşekkür mektupları beni de gaza getirdi ve sınıfta kayıtların son günü olduğu öğrenir öğrenmez de kaydoldum ama o hafta içinde boynumun feci şekilde tutulması nedeniyle başlayamadım, değil yemek yapmak eğilemiyordum bile, dolayısıyla akşam yemeklerinde dışardan hazır yemek zorunda kaldım. Dünden beri de iyiyim hazırlıklara başladım, Bir heves yeşil çorba yaptım ama bugün tüm yorumlarla , diyet yazılarınızı baştan aşağı okurken onun 3. hafta için olduğunu farkettim. Artık onu da saklama kabıma boşaltıp, dondurucuya attım, zamanı gelince çözdüreceğim. Tüm yazı ve yorumları elimden geldiğince dikkatle okudum ve notlarımı aldım. Şimdi de 15 günlük yemek listemi hazırlamak üzereyim ama öncelikle sorularım var size, daha önce sorulduysa benim gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın şimdiden.Öncelikle kendimi tanıtmak ve beslenme tarzımla ilgili bilgi vermek istiyorum. Sorularım da peşlerinden geliyor:)

27 yaşındayım, boy 1.60 kilo 55. Üstte 36 , altta 38-40 beden arası giyiniyorum. Aslında kendimi kilolu bulmuyorum ama derdim daha çok düzenli bir şekilde sağlıklı beslenme sistemini ev genelinde oturmak ve siz bunun için bana mükemmel bir başlangıç verdiniz, başaracağımı hissediyorum şimdiden teşekkürler. Bir de beden bilgilerinden anlaşılacağı üzre fazlalıklarım basen ve göbekte. Spor salonuna da gidiyorum ama çok düzenli değil maalesef, evde iki beyle uğraşmak, özellikle birisi pek obur:)), master yapmak, iş yoğunluğu ve pek çok sosyal aktiviteye yetişeyim derken kendimi bolca ihmal ediyorum.

Beslenme alışkanlıklarıma bakarsak:
Tüm çay ve kahveleri şekersiz içerim. Bir tek türk kahvesi az şekerli ve onu da haftaiçi hergün içiyorum. Türk kahvesi içmemde bir sakınca var mı?

Pek meyve yeme alışkanlığım yok, yıka hazırla soy zor geliyor:) Sizin diyette de sadece ara öğün olarak 1 porsiyon tüketmek iyi oldu ama. Peki meyvelerde bir ayrım var mı? Mesela havuç,bezelye, brüksel lahanası ve olgun domates yasak, meyvelerde yasaklı olanlar varsa nelerdir?

Sabah kahvaltılarım genelde sütlü gevrek, sonra vakit varsa tost (artık tosta da elveda sanırım). Zeytin sevmiyorum yiyemiyorum (yemesem sorun olur mu?). Cevizle bal yemeyi severim(Bu ikiliye ne zaman kavuşabilirim tekrar?). Haftasonu kahvaltılarımız iyidir biraz, sanki haftaiçinin acısını çıkartırcasına, ama bu hafta sonu alıştırma yaptım sizin listenizdekilerden yedim sadece porsiyon biraz fazla olsa da.

Pek alkol tüketmem ama rakı-balık yapmaktan da geri kalmam, bira sevmem ve sosyal gereklilik dışında içmem ama kırmızı et, makarna ya da pizza ve kırmı şarap ikililerine de itiraz etmem. Sanırım bunları da uzun süre görmeyeceğim.
İş yerinde yediklerime dikkat ederim hergün mutlaka diyet çorba seçeneği, ana yemek ve salata alırım. Bazen de güzelse sütlü tatlılardan, başka tatlıları hiç yemem.
Evde yemeklerim genelde ya fırında pişer ya da düdüklü de , kızartma çok nadir yaparım, yapınca da pek yemem, taliplileri yer, sebze yemeklerim ve çorbalarım hep zeytinyağlıdır ve onların da yağının 1-2 kaşığı geçtiğini zannetmiyorum. Ekmek sadece sabah kahvaltısında tüketiyorum, akşam da belki bazı çorbaların yanına. Şimdi sanırım benim hatam, sebze yemeklerinin yanına pirinç ya da bulgur pilavı olması, aralara pizza yememiz bir de makarna tabi. Yani bol yağlı yemekler yemememe, elimden geldiğince spor yapmama rağmen 1 senedir aynı kiloda olmam sorunmuş gibi geldi ve metabolizmayı sarsmaya hazırım.

Eğer belli bir hesap yapıp rakam verebiliyorsanız günlük kaç kalori almalıyım sorabilir miyim?

Şimdi tariflerinizle ilgili sorularım olacak:
1)Metabolizma çayındaki limon kabuklu mu? Ezilirken kabuğunu nasıl ezeceğiz?
2)Izgara et yaptım bu akşam ve açıkçası bana biraz zor geldi, fırında bu işi yapmak meşakkatli üstü açık olmadığından rahat çeviremiyorum, birazı çok pişmiş birazı normal pişmiş oldu, bunun yerine sanırım haşlanmış tavuk ya da fırın balık da tercih edebilir miyim? ya da kuru fasulye, nohut,mantar gibi besinlerden yemek yapsam olur mu? Baklagiller sonra gelecek demişsiniz bir yazınızda ama yine de bu ilk 2 hafta için durum ve kısıtlama nedir sorayım dedim.

Bir de mikrodalga da pişen yemeklere ne dersiniz? Mesela bir türlü yapmıştım , nasıl yaptığım şurada. Bunda patates var ama mesela başka sebzelerle aynı şekilde yapabilir miyim, ben olabildiğince yağsız, sağlıklı ve çabuk bir pişirme şekli olarak görüyorum ama size de sorayım dedim.

Son olarak, öğlen iş yeri yemeklerime göre öneriler de verebilir misiniz zahemte olmazsa yarın size haftalık listeyi göndersem?

Ah, araya bir de kardeşimi sokmak istiyorum, o da 1.80 boylarında ve 95 kilo ve henüz 19 yaşında. Bana çok şişman görünüyor göbeği de var. Ne yapsam çok yemesini engelleyemiyorum, bu diyeti ev genelinde uygularsam da isyan çıkar, zaten şimdiden ne o diyette misin diye beni kızdırıyorlar:) Erkekler için ne yapabilirim, bu iki haftalık diyette onlara biraz fazla porsiyon önersem ve arada tatlı yemelerine göz yumsam olur mu? Hiç yoktan iyi değil midir? Yoksa bu ilk 2 haftada tüketileceklerin kısıtı onlar için de şart mıdır?

Biliyorum, her birimizle uğraşmak çok vaktinizi alıyor, hele bir de ben sürüye sonradan eklenmişken, herkes 1. ayını bitirken ben daha yeni başlamışken size biraz tekrar hissi vereceğim ama bilgileriniz hepimiz için faydalı olacaktır eminim.

Şimdiden çom teşekkür ederim, her işinizde kolaylıklar dilerim.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

yaaa benim neden bu kadar geç haberim oldu bu oluşumdan,ben de varım demek için geç mi kaldım?

diyet gunlugu dedi ki...

Mehtap hanim merhaba..
bende ogrencinizim..bu aksam kendime bir blog olusturdum ..kendimi size tanitmaya calistim..omrumun sonbahar mevsimini yasamaktayim :)
burada onerilerinizi bir araya getirdim, getirecegim..ve diyet gunlugumu buraya yazacagim...
p.tesiden itibaren uygulamaya basliyorum..
kendime ve tum sinif arkadaslarima basarilar diliyorum.. :)
sevgi ve saygilarimla...

TuBiKKo dedi ki...

merhabalar,

arkadaşlarımın başarıları göz dolduruyor inşallah bir dahaki haftaya ben de güzel haberler vereceğim :) bu arada bu yazıyı okuyunca aklıma birşey takıldı benim onu sormak istiyorum size. Hani demişsiniz ya kaçamak yapsanız dahi itiraf etmeyin diye evet bu konuda katılıyorum ama bişey de kafama takıldı. Diyelim ki bir anlık kendimizi kaybettik ve ipin ucunu biraz kaçırdık.Mesela yemememiz gerektiği halde ısrar edildi ve tatlı yedik ya da ne bileyim fındık ya da ceviz fazla kaçtı belki de gibi... (Tabi bunları yaptığım için söylemiyorum onun altını da önemle çizmek isterim :) yapmaya da niyetim yok) İpin ucunu biraz kaçırdığımızda herşeye en baştan mı başlamak gerekir yoksa kaldığımız yerden devam mı etmeliyiz? ben bunu merak ettim açıkçası.yazdıklarınızdan kaldığımız yerden yaptığımız hatayı bir kez daha tekrarlamadan devam etmemiz gerektiği kanısına vardım aslında ben.doğru mu düşünüyorum acaba?

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım:)

Sizi ilk keşfettiğimdeki lütfen bu yorumumu yayınlamayında bahsettiğim kilo aşağı yukarı 80 civarıydı. Pazar sabahı aç karnına tartının üstüne çıktığımda ibre tam tamına 75'i gösteriyordu ne bir eksik ne bir fazla. Ben 3.haftanın bir hafta kadar önündeydim. Daha erken başlamıştım. Yaklaşık 1 ay gibi bir sürede 5 kilo. Zaten kıyafetlerimden ve aynadan gördüğüm profilimde bir küçülme vardı ama bu kadarını beklemiyordum:)

Tavsiyeleriniz ve desteğiniz için çok teşekkürler:)İyi ki varsınız:)

meyse dedi ki...

sevgili mehtap, bilgisayarın başına daha yeni geçebildim, o yüzden birinci yıl kutlamanı şimdi yapabiliyorum, nice senelere, seninle karşılaştığım için çok mutluyum, sevgili Nunu'ya seninle karşılaşmama vesile olduğu için de teşekkür ediyorum...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Sevgili Mehtap, nasıl mutluyum anlatamam :)) 2.5 kg vermişim :))

Çokkkk teşekkür ederim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım, ben size tahlil souçlarımı yazabilirmiyim. Kansızlığım varmış. Diyet listenize ben de katılmak istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum. huriye

Adsız dedi ki...

Yasemin ve Ada tartı sonuçlarını veriyor:
Ada: 77 kg ile başlamıştı, 73.4 kg
Yasemin 71 kg ile başlamıştı, 68.1 kg
Istanbul'da tam kontrollü olamadım tabiki ama çoook yürüyerek biraz dengeledim sanırım. Erguvanlar muhteşemdi:)
Şimdi kaldığımız yerden devam. Hafta sonu ağırlığını atmak için yeşil çorba yapayım mı bir iki gün?
Çok sevgiler, Yasemin-Ada

Adsız dedi ki...

merhaba Mehtap hn.ben hafta sonu evden ayrı yerde olduğum için mesajımı yazamadım. Bende 4,5 kg verdim ve çok mutluyum.diyete başlarken 76,5 kilodaydım şu anda tam 72 kg.boyum 168.Yorumlardan anladığım kadarıyla sınıfın yaş ortalaması 30 larda. yanılmıyorsam belki de ben sınıfın en yaşlısıyım diye düşünüyorum.Takdir edersiniz metabolizmamın gençlerden daha yavaş işlediği bu dönemde, onlar kadar hareketli olasam da, bu işi en iyi başaranlardan biri olduğum söylenebilir. Tabi hepsi sizin sayenizde. Hafta sonu 3 gün gittiğim yerde yakınlarımı sizin sitenizle tanıştırdım ve hepsi kararlı olarak zayıflamaya bizde varız dediler.Zaten bendeki farkı görünce, bu kadar incelmemin 3 haftada gerçekleştiğini de duyunca inanamadılar ve hemen bizde varız dediler.
Bir de ben hipertansiyon hastasıyım, venöz yetmezliğim var.Doktorum 9-10 yıl önce kilo vermem gerektiği söylenmesine rağmen verememiş üstüne bir kaç kilo daha almıştım.Bu yüzden
2.ilacıma başlamak zorunda kaldım. Şu anda ilacı bire düşürdüm. Ayaklarıma binen yük azalınca daha çok yürüyebiliyorum ve daha az yoruluyorum. İyiki varsın Mehtap Hn. iyi ki sizi tanıdım, size minnetimi nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum, ömrün boyunca, sevdiklerinle mutlu ve sağlıklı yaşa, başarıların daim olsun. Sevgilerimle :))
Gülsüm

Adsız dedi ki...

Ya ben bu sabah dayanamadım o muhteşem sayıyı görmek için yine tartıya çıktım :) yarım kilo daha vermişim, (78.6 kg olmuşum) iyi ki pazar kahvaltısında bişey yememişim dedim. demek dünki yürüyüş de işe yaradı :)

Nükhet Z.

Bayan Dağınık dedi ki...

Mehtap Hanım Merhabalar
öncelikle 3.haftasını tamamlayıp kilo veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ben 2. haftasına bugün başlamış biri olarak inşallah bende zayıflayacağım günleri bekliyorum. Mehtap Hanım size bir sorum olacaktı. Diyet güzel gidiyor çok acıktığımı hissetmiyorum. Ama ne zamanki hareket etmeye başlasam inanılmaz yoruluyorum ve hemen geri oturuyorum ben normalde çok hareketli biri değilim belki ondandır bilmiyorum eşim kalori almıyorsun ondan diyor. Cumartesi günü parkta 30 dakika yürüdüm eve geldiğimde tansiyonum düşmüştü çok zor toparlandım.Aç karnına yapmıştım ondan mı oldu ama siz tok karnına spor yapmayın demiştiniz bende sabah kalkıp direk spor yaptım. Normalmi sizce bu durum yada nasıl bir çözüm bulmalıyım?Saygılarımla..

Adsız dedi ki...

MEHTAP HNM ARA ÖĞÜNLERDEKİ YOĞURT İÇİN ACTİVE GİBİ YOĞURTLAR YİYEBİLİRMİYİZ.ÇALIŞTIĞIM İÇİN EVDEKİ YOĞURTTAN GETİREMİYORUM.VE GÜN İÇİNDE ARA ÖĞÜNLERDE YOĞURT YİYEMİYORUM.SİZE İNANIYORUM BAZI KAÇAMAKLAR YAPIYORUM KENDİMDEN UTANIYORUM.AMA SÖZ VERİYORUM ARTIK KAÇAMAK YOK SAĞLIKLI YAŞAMA MERHABA KİLOLARA ELVEDA DİCEM SENİNLE BİRLİKTE SABAH İLK İŞ SENİ OKUYORUM DAHA SONRA İŞLERE BAŞLIYORUM.BENİ MOTİVE ETTİĞİN İÇİN ÇOKK TŞK.EDERİM.BENİM 2.HAFTAM METABOLİZMAM ÇOK YAVAŞ ÇALIŞIYO ONUN İÇİN ÇABUK KİLO VEREMİYORUM AMA METOBOLİZMA ÇAYI ÇOK İYİ GELDİ.AYRICA BEN HAMUR İŞLERİNE ÇOK DÜŞKÜN BİRİSİYİM AMA SAYENİZDE BUNDANDA KURTULDUM PASTALARI YAPIYORUM AMA CNM İSTEMİYO BUNU İÇİNDE ÇOK TŞK.ASLINDA SİZE O KADAR ÇOK TŞK VAR AMA BURDA HANGİ BİRİNİ SAYIYIM BİLEMİYORUM. EN ÖNEMLİSİ BENİM NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUMU BANA HATIRLATTIĞINIZ İÇİN ÇOK MİNNETTARIM İYİ VARSINIZ VE BİZİ DİNLİYORSUNUZ.SİZİ GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM.ARTIK BENİMDE ROMADA DERTLEŞECEĞİM BİR ABLAM OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM.

Nur dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba tekrar, yemek listemi aşağıya ekliyorum elimden geldiğince listeyi eledim ama size de danışmak istedim. Çarşamba evden getireceğim. Bugün de listedekileri aynen yedim, tabakta %25 gibi bir oran kaldı kavurma ve çorbada.

PAZARTESİDİYET KABAK ÇORBA
ÇOBAN KAVURMA
YEŞİL SALATA
ICEBERG SALATA
ROKA SALATA

SALIDİYET FESLEĞENLİ DOMATES ÇORBA
TAVUK KÜLBASTI
ZY.KEREVİZ
YEŞİL SALATA
MISIR SALATA
ÇOBAN SALATA
CHEF SALATA

PERŞEMBEFESLEĞENLİ MANTAR ÇORBA
DİYET TARHANA ÇORBA
PATATES OTURTMA
ZY.TAZE FASÜLYE
YEŞİL SALATA
KÖZ BİBER SALATA
DOMATES SALATA
MEVSİM SALATA

CUMAYAYLA ÇORBA
DEİYET TAVUK SUYU ÇORBA
ET DÖNER
YEŞİL SALATA
KARIŞIK TURŞU
ÇILBIR
PATATES SALATA
ÇOBAN SALATA

Teşekkürler tekrar.

meyse dedi ki...

yarın ikinci haftamıza başlıyoruz,ilk haftamız güzel geçti, yazdıklarından eğer gözden kaçırdıklarım olmamışsa ikinci haftada pek bir değişiklik yok dimi, yanılıyor muyum? cevpaların için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum, birilerinin zaman ayırdığını bilmek insana kendisini iyi hissettiriyor, senden arkadaşlara bahsediyorum, şu soruma bu cevabı verdi filan dediğimde, gerçekten herkese tek tek cevap verebiliyor mu diye şaşırıyorlar:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım, ben blogunuzla ilgili pek bir şey bilmeden okumadan ara öğünlerle ilgili bir soru sormuştum. Siz sorumu cevapladıktan sonra blogunuzu baştan sona okumaya karar verdim. İşteyim şu anda ve sadece işteyken okuma şansım var neredeyse bitirmek üzereyim. Çok etkilendim ve KARAR VERDİM çünkü hem size çok fazla güvendim hemde kendime güveniyorum. Cumartesi günü pazardan bütün yeşillikleri ve meyveleri doldurdum eve. Bugünden itibaren yediklerimi saati saatine yazıyorum. Ve yemeklerimle ilgili düzenlemeler yapmaya çalışıyorum. Zaten hafta sonları eşimle yürüyüş koşu filan yapıyoruz bazen ara versekte,ama artık ara vermeyeceğim. Ama nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Lütfen hani şu sınıfınız varya bende katılmak istiyorum!
Ü.A.A.

Adsız dedi ki...

Yine ben Ü.A.A. yazmayı unuttum metabolizma çayının listesini çıkarttım listedeki çubuk tarçını ve tane karabiberi bulmam lazım acil, onları alınca içmeye başlayacağım. kahvaltı ile ilgili ve "yiyerek dolmaz" yazılarınızın ve bir kaçtanesinin daha çıktısını aldım evde ezberleyeceğim:)ve kendime göre liste hazırlayacağım. Yalnız bu su içme olayı biraz zor olacak çünkü ne kadar su içersem o kadar tuvalete gidiyorum? boşuna içiyormuşum gibi geliyor. neyse çok uzattım. mutlu günler dilerim
Ü.A.A.

EHA dedi ki...

inanın siteyi 1 saat önce fark ettim ama taaa zayıflama olayının ilk günlerine kadar okudum nerdeyse.inanın bana zayıflamayı çok istiyorum keşke daha önce farketseydimde bende dahil olsaydım o sınıfa:((.ben 24 yaşında 1,65 boyunda 73 kiloyum :( ve inanın zayıflamayı çok istiyorum banada,banada destek olun.çok güzel bir şey bu yaptığınız,valla çok imrendim size.bende zayıflamaya çalışan arkadaşlara sizin tavsiyelerinizi geriye dönük okuyarak yetişmeye çalışıcam inşallah.tavsiyelerinizi bekliyorum

Selhan dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanim,

Ben de 4.2 kg vermisim bu 3 haftada :-)) Kizlarim biraz rahatsiz oldugu icin son hafta spor yapamadim (uyku bile uyuyamadik ya o ayri mesele)! Bende yesil corbaya karabiber ve limon ekledim. Esim de cok severek icti.

Destekleriniz icin tekrar cok tesekkurler. Yola devam :-))

Sevgilerle.

zerrin - misss dedi ki...

Mehtap ve diğer arkadaşlar, hepiniz harikasınız.. Tebrikler...

Sıcacık Kıbrıs'tan sımmsıcak sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bugün tartıldım, sizle mailleştikten sonra yani bir hafta içinde 500 gr vermişim hepsi yağdan.
Yarın sabah itibariyle sanki aylardır diyet yapmıyormuş gibi herşeye sil baştan başlıycam,sizin sayenizde ve verdiğiniz moralle.

Bir sorum olacak, metabolizma çayına ben bir kaşık renkil tane karabiber koydum. yani kırmızı,beyaz,kahve ve yeşil. evde tamamen kavrengi olan karabiberden yoktu. bi sakıncası olur mu,yoksa yeni çay yaparke kullanmak için yeni biber almalı mıyım?