Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

7 Mayıs 2009 Perşembe

BURADAYIM...



Arkadaslar, hatlar koptu biraz..


Cok yogun gunler gecirdim ve geciriyorum..


Sorularinizin cevaplarini bu aksam yanitlayacagim..


Sakin ben buralarda degilim diye, diyetinizin disina cikmayin lutfen..


Aybala

Emel Asia

Naila Ugur

Singing


Sizden biraz ayrintili haber alsak? Burada misiniz?


7 Mayis 2009'Roma

16 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Mehtapcığım,

Diyete öyle sadığız ki,eskiden nasıl yemişiz o kadar şeyi diye düşünmeden edemiyoruz.

Bu arada, diyet listelerine ulaşmakta zorlanan arkadaşlar için, sınıf listesine güncelleme yaptım.tıkladıklarında direk o sayfana ulaşabilirler.

sevgiler sana ve romaya...

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım, merhaba.
Bir hafta oldu sizi bulduğum, çok şükür. Hemen başladım bende önerilerinizi uygulamaya, hipotiroidim var, ilaç kullanıyorum. Metebolizmam kilo vermeme engel olsa bile iyi bir şey yaptığımı biliyorum kendim için. Yürüyüşler yaparak daha az ve dengeli yiyerek sonunda bende hafifleyeceğime inanıyorum. İlk günden itibaren kaçamak yapmayınca sanki hafiflemiş gibi hissetmeye başladım. Belkide sizin olumlu enerjiniz yüzünden ama kendimi daha mutlu ve enerjik hissediyorum.
Size çok teşekkür ederim.
Bu arada 40 yaşında, 1.60 boy,74 kilo olarak başladım takibe, 35 yaş, 1.60 boy (onu değiştirmek biraz zor :-))57 kilo olarak ayrılmak istiyorum sınıftan. Sevgiler.
Nesrin

SEVİL dedi ki...

mehtapcım ben burdayım hala diete devam ama nedendir bilmem feci bir şekilde karnım şiş ve sanki dahada kilo almışım gibi bir haldeyim
karpuz yemek serbestmi ara gunlerde yiyebilirmiyim meraktayım dün yedimde acaba omu şişkinlik yaptı bugun gene 2 lt suyum bitti daha fazla su içmelimiyiz 2 lt yeterlimi
birde bir yerde okumuştum gene bir blog arkadaşımızdı ay şimdi ismini hatırlamıyorum ama diette imiş ve canı tatlı isteyince yogurtun içine tarcın ekliyormuş sanki sütlaç yiyorum hissi alıyorum diye yazmış bizdemi öyle yapsak ne dersin mehtap ablam
bu arda salı gunu 3 haftamı tamamlıcam ve 3 hafta sonunda ortalama kaç kilo vermiş olmalıyız?
şimdiden tşk ederim sevgiler
BU ARADA ARKADAŞLAR SİTEMDE TARİFLER YAYINLANIYOR AMA ONLARIN HEPSİ YAZARLARIMIN TARİFLERİ SAKIN BEN YAPIPTA YİYORUM SANMAYIN...:)
SINIFA DUYURAYIM İSTEDİM MEHTAPCIM :)

alis dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım, zayıflama sinifinin basarisini ilgi ve hayretle takip ediyorum. 23 yasindayim, omur boyu ince ve ufak tefek bir kizken 2-3 sene önce disarda ve asiri beslenerek aldığım 5-6 kiloyu kendi kendime disarda hic yemeyip dengeli beslenerek, spor yaparak vermiştim, hala da sporu hayatımdan eksik etmem. Ama gelin görün ki o kadar dikkat etmeme rağmen son aylarda hic anlayamadığım sekilde tekrar 5-6 kilo aldım, tatlıya karşı tuhaf bir zaaf gelistirdim. Ailemde hasimoto var diye tahlil yaptırdım ancak benim tahlillerimde hiç bir problem yok. Bu arada Cerverix asisi olduğumdan beri 3-4 aydır adet gormuyorum ki hayat boyu hiç aksamamıştır düzenim.. Onunla ilgili de tahliller yaptirdim, sadece ostrojen çok hafif dusuk cikti.
Vücudum spor sayesinde o 2-3 sene onceki tombul halime gore daha siki ama cok sıkıntılıyım, hic bir pantolonuma giremiyorum. Caresiz hissetmeye baslamistim ki programinizdaki hergun yiyeceklerde degisiklik yapma esasının bende eksik oldugunu farkettim. Kisacasi ben de basliyorum:)

Size sadece 2 sorum olacak, ilk 2 hafta icin verdiginiz listede oglen ve aksam yemeklerinin hepsinin yaninda salata goremedim, gunluk toplam yag miktarini asmamak kaydiyla marul, domates, salatalik, tatli kirmizi biber, roka'dan yaptigim salatayi öğle ve akşam yemeklerinin yaninda yemem uygun olur mu? Bir de ekmek dilimlerinin en fazla 60 gr olmasi gerektigini yazmissiniz, benim aldigim genellikle pakette tost ekmegi bicimli olanlar ve 1 dilimi 28-33 gr. Bu durumda sizin 1 dilim ekmek yazdiginiz yerde bunlardan 2 dilim mi yemeliyim?

Özveriniz ve verdiginiz degerli bilgiler, ama en önemlisi de verdiginiz olaganüstü motivasyon ve umut için çoook teşekkürler..

Zehra Gürgen dedi ki...

Ben hala ilk haftadayım :)
proteini dengeledim..kendimce iyi gidiyorum gibi geliyor ?
sanırım bu defa doğru yapıyorummm :))

Zamandan Sızan dedi ki...

Kolaylıklar dilerim sevgili Mehtap..
Sen iyi ol yeter biz idare ederiz..

ayşe seval dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım;sağlıklı beslenmeyi biraz geç farkettim ama herşey çok güzel,yaşama sevinci,mutluluk bu keşifle beraber geldi.Bir hafta kadar oldu henüz başlayalı ama fark çok belli oluyor.Sizi o kadar çok kişiye anlattım ki herkes merakla blogunuzun adresini alıyor.Herşey için çok saolun.sizi kocaman öpüyorum.Bu arada metabolizma çayın etkiside tadıda mükemmel.size sorum acaba çay kahve ne kadar içebiliriz gün içinde? (tadlandırıcı ile birlikte)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:) MERHABA MEHTAPCIĞIM.
BUGÜN DELFİNAYA DİYORUMKİ
YAHU BİR DİLİM KEK VE BİR DİLİM SU BÖREĞİ BU KADARMI ÖZLENİR.
:))))
VALLA ASKERDEYKEN BİRDE OĞLUMCUĞUMU BU KADAR ÖZLEMİŞİM MEĞERSE BEN :)
GEL TEZKERE GELL :)))))

Adsız dedi ki...

sevgili Mehtap Hn. siz hiç merak etmeyin bizler aynen söz verdiğimiz gibi yola devam ediyoruz. Hayatımızda artık diyet diye bir şey yok.Sağlıklı yaşam için yeme alışkanlığımızı değiştirdik ve normal bir şekilde besleniyoruz.bizleri o kadar güzel motive ettiniz ki, artık hiç kimsenin bundan sonra geriye dönmek isteyeceğini sanmıyorum. Aksine her gün katılımlar çoğalıyor ve daha da çoğalacak. Yeter ki siz bizlerden bıkmayın. Allah size kuvvet versin, o kadar yoğun iş temponuza rağmen nasıl zaman bulupta bunca insanın sorularına cevap veriyorsunuz merak ediyorum. Bazen aklıma takılan soruyu, size sormadan önce yorumlarda bulup cevabını sizden alıyorum.
Bu nedenle özellikle diyete yeni başlayan arkadaşların dietle ilgili tüm yazı,yorum ve cevapları öncelikle dikkatlice okumalarını öneriyorum.İnanın aradığınız her şeyin cevabını yazılarda bulacaksınız.
Böylelikle sizin işinizi kolaylaştırmış ve kıymetli zamanınızı daha fazla sizden almamış oluruz.
En güzel günler sizin olsun.
Gülsüm

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Tabii ki buradayım. Hergün mutlaka okuyorum. Gerçi eskiden de çok keyifle takip ederdim blogunu. Sadece beslenme düzeni önerilerin değil, aynı zamanda birçok şeye yetişebiliyor olman beni motive ediyor.

42 yaşındayım. Boyum 165- 76,5kg olarak başladım. şu anda 73.5 kg. Aslında daha çok kilo verebilirdim ama arada az da olsa kaçamaklarım oldu. Geçen günkü yazın beni kendime getirdi.

Mutlaka yürüyüş yapıyorum. Benim kilom göbek çevresinde toplanıyor. Gerçi zayıflayınca o da gidecek ama yine de zamana ihtiyaç var. Eskisi gibi kısa süreli zayıflama hevesinde değilim. Yavaş olsun, sağlıklı olsun.

İlgin ve emeğin için tekrar teşekkürler.

Sevgiler
Emel

Beyza dedi ki...

Mehtap Hanim,
ben bugün 15. günümü bitirdim ve dayanamayip tartildim. Simdiden 2,5 kg vermisim. Listenin disina cikmiyorum hatta bazen az yedigim bile oluyor. Biliyorum bu da cok dogru birsey degil, biraz daha dikkatli olacagim bu hafta.
Emekleriniz icin cok tesekkürler.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Delfina'cigim, hersey icin tesekkurler.. Bir sonraki grupta sozluden kurtulurum diye yapiyorsan butun bunlari, yaniliyorsun soyliyeyim..:-))

Nesrin, evet bayagi bir kilo var verilecek. siz istiyorsaniz yaparsiniz.. Yavas yavas ama mutlaka gider kilolar.. baslayalim mi?

Sevil, bu diyetle karin siskinligi olmaz. tabii gaz yapan yiyecekler yemediyseniz.. regl olmak uzereyseniz, karninizda siskinlik olabilir.. Pazar gunu tartilinca bana yazin bakalim ne oluyor..

alis, once hemen bir jinekologa danisilacak yazdiginiz sorun icin.. salata istediginiz kadar yiyin, kirmizi domatesi simdilik cok abartmayin. aslinda normal diyetlerde ekmek 40 gram civarindadir, ben size torpil yapiyorum.. tost ekmeginden iki parca yiyeceksiniz..

Zehra, tartildin mi yine de bu hafta?

Kiymet'cigim.. biliyorum idare edersiniz de, kucukler camdan sarkarlar diye korkuyorum..:-))

Ayse-seval, istediginiz kadar icersiniz de, kahve selluliti artirir, yine de abartmayin derim..

NuNu'cugum, hepsinin zamani gelicek.. ben de borek cok ozluyorum ama kilo yuzunden degil yememem, yapmayi bilmiyorum..

sevgili Gulsum, uyarin icin cok tesekkurler..ben size cevap yazarken, sorulari print ediyorum ve tek tek okuyarak cevap yaziyorum. Cevaplari okurken, yanda sorular olmadigi icin yeterince anlasilamiyor olabilir ama, word'un pencere acma opsiyonu ornegin ise yarayabilir.

Emel, kalici olan da budur zaten, yavas yavas, organizmaya kararliligi kabul ettirerek...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Beyza, artik kendinizi tutun.. 3.haftanin pazarinda tartilmayin..
Lutfen verilenden daha az yemeyin..
biraz fazla yerseniz uzulmem ama az yerseniz hatta kizarim bile biraz..:-))

GZNTPSEDA dedi ki...

İstanbul'dan Romaya selamlar Mehtap hn.
Güzel haberleri sizinle paylaşacağım zamanı ben de bekliyorum ama sanırım tartı zamanım gelmedi öğretmenim:) Ben biraz geriden geliyorum.Bu pazar 2. haftam bitiyor.Önümüzdeki hafta sonu tartılıp sonucu söyleyeceğim.
Bu arada konu ile ilgili ufak bir itirafım var:( 3 gün önce dayanamadım tartıldım, yaklaşık 1kg vermiştim.Bu ara sayılara takılmadan vücudumun inceldiğini hissediyorum ya da hissetmek istiyorum. Sizin bir kelimeniz yetiyor beni motive etmeye.Çok teşekkürler,
Sevgiyle kalın,
Seda

Bir Kadın dedi ki...

Nam-i diger AYbala geldi ..Kacmadim korkmadim burdayim ablacimm sadece oglumun okuldaki musamere haizrliklari icin yogundum bu ara ama ne diyim bi kac davetede katildim yahu biz hanimlar sanirim birbirimizin bas dusmaniyiz hani su gunlerdeverilen ikramlar var ya onlardan dolayi ..Geri cevirmesini ogrendim am aben nedense bu gunlerde cok halsizim bahardan dolayi sanirim uzerimde bir kirginlik ve tatli ihtiyaci sanki yesem bana guc vercek ..ama inanin yemiyorum ..Davetlerde hayir diyorum ama kacamak yapmadim deseme yalan olur bitter cikolatayii biraz kacirdim sanirim .. Hala hayattayim diyetteyim ve kararliyim ayrica 3 8 kilo fazlasi olanlarada gicigim :P hatta uyuz oluyorum siz bari demeyin yaaa abartmayin yani ..:P

Adsız dedi ki...

merhaba,
metabolizma çayını ne kadar zaman da bitirmek gerekir?henüz diyete başlamadım ama sanırım salı günü başlayacağım. neden salı olduğuna gelince pazartesi başlayınca devamıgelmiyor da ondan :))

cnn