Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

16 Mayıs 2009 Cumartesi

AKLIMDA KALAN...

Kuzey egenin kucucuk bir sehrinde yasiyoruz biz..


Kucugum daha..Cok soguk bir gun.. Ayaz iliklerine isliyor insanin.. Evimiz sobali.. Babam sobanin ilik kullerini alip, bahceye inmeye hazirlaniyor her sabahki gibi..


Gitme diyor annem, cok soguk usursun.. Fidanlarin diplerine koyacagim diyor kulleri, donmasin kokleri, daha cok kucukler..

“Agaclar da usur mu ki” diye soruyorum babama..

Cevabini bugun bile bilmiyorum bu sorunun.. Aklimda kalmamis..

Aklimda kalan, babamin fidanlari korumak icin gosterdigi caba, onlara duydugu sevgi.. fidanlari tutsun, incecik govdelerine destek olsun diye yanlarina topraga sapladigi comaklardan bile yeseren yapraklar..

Aklimda kalan, her tarafi zaten deniz olan yazligimizda, denizle aralarina tek bir golgenin girmesine bile tahammul edemiyen insanlarin, birbirleri ile agac yuzunden ettikleri kavgalar, evlerin sahipleri gelmeden, acimasizca dallari kirilan, ortalarindan ikiye bolunen, ya da koklenen agaclarin hikayeleri anlatildikca, evin ustundeki corak tepeye minicik fidanlar dikmeye devam eden babam..

Aklimda kalan, incecik titrek seslerimizle ilk okulda soyledigimiz “sakin kesme, yas agaca balta vuran el onmaz” siiri..

Aklimda kalan, guzelim, sabirli, vefakar zeytin agaclari bir bir kesildikce, yerlerine hepsi birer zevksizlik abidesi olan yazlik siteler yukseldikce, ailecek duydugumuz uzuntu..

Hayatta bugun yasadigim herseyin, gecmiste kalan bir nedeni olduguna inanirim..


Yasam; bir nedenler ve sonuclar iliskisidir aslinda bana gore..


Onun icin bu gunumu, yarin sebep olacaklarimdan oturu dikkatle yasamaya gayret ederim..

















Benim bir yerlerde birilerine kizarak baslayan “dogru beslenmeyi” ogrenme merakim, yillarin icinden geldi gecti, uzerine bilgiler eklendi, denendi, inanildi, vaz gecildi, silindi yeniden baslandi.. tekrar birilerine kizildi, daha baska kitaplar, bilimsel yayinlar okundu, kurslara gidildi gelindi...

Sonuc?


Dun sari bir zarfla teslim edilen, icinde Ataturk ve Turkiye kart postallariyla gelen muhtesem haber.. Bu iste sonuc...

Yardimcimiza teslim edilmis, gazetelerle birlikte rafin uzerine konmus, anne eve cok gec gelmis, zarfi actigi anda gozlerine yaslar dolmus, ama gulumsuyormus ayni zamanda aglarken.. Bu iste sonuc..

Bir yerlerde, her yil binlerce km2' lik topragini erozyonda kaybeden, binlerce hektar ormani ya dikkatsizlik ya da kasitla yok eden, goge yukselen dumanlarda, o ormanla beraber yuvasini ve canini kaybeden bortu bocegin, kuslarin, hayvanlarin sessiz cigliklarini duydugunuz bir ulkede, bir yerlerde sizin sayenizde buyuyecek olan 46 tane agac... Sizin sayenizde, TEMA vakfi araciligi ile..

Sanliurfa ve Tekirdag hatira ormanlarinda, varliklarina sizin sebep oldugunuz agaclar ..

Hepinize tek tek, butun kalbimle tesekkur ediyorum..

Buyuyecek her agac adina, o agaclarin dallarina yuva kuracak her kus adina, kabuklarin altina saklanacak her bocek adina..

Oradan gececek ruzgar adina.. O agaclara siginacak hayvanlar adina.. Golgede buyuyecek minicik cicekler adina.. Yerdeki karincalar adina..

Kelebekler adina..

Butun kalbimle tesekkur ediyorum..

Sanliurfa’ya da Tekirdag’a da hic gitmedim.. Ama birgun bu agaclara tek tek elimle su verecegim..

Agaclar usur mu bilmiyorum hala..

Bildigim ormanlarin yurekleri oldugu ve simdi sayenizde butun ormanlarin yureklerinin sicacik oldugu...



P.S: Bilmem yaniliyor muyum ama bu konuyu sinif baskaniniz NuNu ve Delfina organize ettiler gibi geliyor bana..

Zarfin icinde kimsenin adi, kimsenin imzasi yoktu.. O guzelim sicacik mektup, Mehtap’in sinifi olarak imzalanmisti..




.



.



.



.


Ikisini de bu programin basindan beri gosterdikleri destek ve getirdikleri heyecan icin ayrica sevgilerimi yolluyorum izninizle.. Aklimda hep kalacak iki guzel insan..

Sadece onlar degil.. Hepiniz.. İyi ki varsiniz ve ne guzel bir seye araci oldunuz ...


Benim de yasantimda sizlerle birlikte cok sey degisti.. degismeye de devam edecek.. Inanin bana..

16 Mayis 2009' Roma







47 yorum:

Adsız dedi ki...

sizin gözleriniz doldu mu bilmem ama mektubu okuyunca benim gözlerim doldu.Eminim çok büyük bir haz'dır.Ne mutlu size ve sizi tanıma şansına eriştiğimiz için bize...

Halime dedi ki...

Mektup çok güzel gerçekten.Bunu organize eden arkadaşa/arkadaşlara sıcacık sevgiler.Tekirdağ benim memleketim ;).Beklerim :)).Bence herşeyin en iyisini hakediyorsunuz ne desem n söylesem az aslında.Bu yaptığınız muhteşem birşey !

Zamandan Sızan dedi ki...

Mehtap,yaşadığın duygunun bu olacağı o kadar açıktı ki..Çok değerlisin, satırlarınla başlayan desteğinle devam eden koca bir sınıf oluverdik..Ne mutlu tanıdığıma seni..
O ağaçların hepsinin adı sen..

Adsız dedi ki...

çok çok güzel bi haber bu. çok sevindim. ne kadar güzel bir davranış, keşke hepimizin elinden gelse böyle bir şeyler yapmak.bunu yapanlara ve bunu yapan arkadaşlara sebep olan size Mehtap Hanım çok teşekkürler. ne kadar sevindiğimi anlatacak kelime bulamadım okurken. sevgiler..
Ü.A.A.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

benimde gözlerim doldu :)
ormanın yeşili gözlerimde,
rüzgarı saçlarımda dolanır gibi şu an adeta.
her dalında mehtaplar, her filizinde,federicolar gün be gün yeşerirken,
ÇOK SEVGİLİ ATAMIZ GÜLÜMSÜYOR,
VATANIMIZ İSE SENİNLE GURUR DUYUYOR OLACAK.
O YÜZDEN ATATÜRK VE VATAN KARTPOSTALLARINI SEÇTİM.
SANA MİNNETTARIZ.

SEVGİLERİMLE.. NuNu

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili adsiz, o an yasadigim seyin adi "mutluluktu".. ama cok samimi bir mutluluk..

Sevgili Halime, umarim birgun bir yerlerde karsilasiriz..

Sevgili Kiymet, benim degerim sizin bana verdiginiz kadar.. onun icin anladim ki, gercekten cok degerliyim..

Sevgili U.A.A, bu blog boyle bir sonuca ulastigi icin her gecen gun daha da cok mutluyum ben..

Sevgili NuNu, sozcuklerin yetmedigi anlar vardir ya, iste oyle.. sozcukler yetmiyor.. tesekkur ederim binlerce, beni ve federico'yu cok sevindirdiniz..

alis dedi ki...

Mehtap Hanım'ın ektiği iyilik tohumu kocaman bir orman olmuş..Gerçek anlamıyla! Sınıfa kayıtlı olmasam da bir sınıf dolusu iyi kalpli, iyilik düşünen insanın yakınlarda biryerlerde olduğunu bilmek çoook güzel...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Kurak tOpraklarda yeşeren bir ağaç o bölgedeki insanlara mutluluk verir,renke olur, umut olur. yüreklerine bir damla serinlik düşer.Ben şanlıurfa da yaşıyorum buranın yeşile bürünmesinde sizin de bir katkınız oldu yani yüreklere bir yeşil damladı. ne mutlu bizlere bir gün yolunuz buraya düşerse ki düşmesini çok isterim ,sizi tanımak isterim.adınıza dikilmiş ağaçları birlikte sular,arkasından Balıklı gölde Şanlıurfa havası çekeriz ne dersiniz.
Siz tüm güzelliklre layıksınız.
sevgiler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Alis, bunu ben yapmadim ki.. Ben iyi bildigim bir seyi paylasmaya calistim sadece.. Bu, oylesine bir guzellik ki, bunu yapanlar bu sayfayi okuyanlar, bu sinifi olusturanlar.. Ne guzel degil mi?

Sevgili Neseli gunler, ben gelirim gelmesine ama agzi acik, agzi yumuk isterim.. cikifte isterim.. Hatta cok istedi demezseniz, adini iyi bilmedigim bir yemek var "yuvalama" galiba, ondan isterim.. Geleyim mi?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Neseli gunler, butun bunlarin yaninda yuha ekmegi de isterim..
:-))

Tijen dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Ağaç sevgiyle büyür, orman olur. Gözyaşı sudur, ağaçları sular. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için sağlıklı bir çevre lazım, sağlıklı zihinler, yürekler, bedenler lazım ki hepimiz güzel tohumlar ekelim, o güzel tohumlar fidan boylu ağaçlara dönüşsün, çocuklarımız o ormanlarda temiz hava alsın, geleceğe sevinçle, inançla baksın. Evrende herşey birbiriyle ilintili gerçekten. Bir tohum neler doğuyor görüyor musun? Hep güzel tohumlar ekmen dileğiyle.

Tijen dedi ki...

Not:
Evet evet, NuNu'yla Delfina çok koşturdu. En büyük teşekkür onlara!

Adsız dedi ki...

mehtap hanim, merhaba:-)
benimde gözlerim doldu ve öyle mutlu oldum'ki, inanin bu güzel jest bana gelmis gibi sevindim.
belki yurtdisinda yasamanin verdigi yeri gelince buruklugu ile bu güzeliklerin yurdumuzda gerceklesmesi ayrica cok mutlu eti beni. cok duyarli bir sinif secmissiniz kendize:-)
insallah hayatiniz boyunca hep güzelikler sizinle olur.

buarada bende sizi sesiz takib edenlerdenim. beslenmemi degistirmeyi öyle cok istiyorumki, klasik bir hikayem var, evlendikten ve hamilelikten sonra kalan kilolar...öyle cok kiyafetim varki olmayan. ama artik kiyafetlerimi durmadan bir beden daha büyük almaktan vazgectim ve dogru zaman gelince beslenmemi degistirmeyi pilanladim. ama.... önce yapmam gereken birkac sey var diye düsündüm hep. hatta öyle yogunum'ki, finans sektöründe calisiyorum ve son aylardaki global kriz ile is tempom artik tavan yapti, ayrica sizde biliyorsunuz calisan bir anne olarak ev isi, kizimin derslerine yardim etmek vs. derken zaman akib gidiyor magalesef. hep sunu sunu yapayim, kafam biraz rahatlasin diye düsündüm. derken birgün delfina'nin sayfasi beni roma'ya götürdü.... renkli renkli resimler, harika tasarimlar ama en önemlisi yazilar beni etkiledi. yazi dili ve anlatimi.. beni aslinda istedigim yere götürdügünü nerden bilebilirdim..sonra sizde tutuklu kaldim. girdim ciktim, herseferinde daha cok benimsedim. sinifin kuruldugunu ve kayitlari kacirmistim ama okumaya devam etim. verdiginiz listeleri ve arada sorulan cevaplara önerilerinizi hep cok dikkatli bir sekilde not etim. yeri geldiginde "ama böyle olmaz" dediklerinizi de dikkatli okudum, gercekten cok inandim bende arkadaslar gibi size. sizde kesin öylesinizdir mehtab hanim, ben bir ise baslayacaksam onu en iyi sekilde ve her sartlarda yaparim. onun icin olsa gerek kendimce dogru zamani bekliyordum. bir taraftan'da arkadaslarla birlikte baslamis olsaydim simdi bunca yol katetmistim diye hayiflanmiyordum'da degil hani...ama sanirim beni en cok kendime getiren yazi baskentli'nin ki oldu.disarida yürüme imkani olmadigi icin balkana kosubandi aldiginda inanin kendimden utandim, isteyince oluyormus meger dedim. zira bizim evin kapisindan cikar cikmaz tempolo yürüyüse ve hatta her türlü spora müsait bir yerde yasiyoruz. etraf yemyesil ve hatta orman bile yakin. oysa ben cok yogun bir tempoda calistigim icin aksam eve kendimi zor atib ve beni bekleyen bir sürü is oldugu icin spora vakit bulamiyanlardandim. kendi kendime muhasebe yaptim, otuzlu yillarim böyle gecti ama gelecekteki yillarimi böyle gecirmemeye karar verdim. ve fark etim'ki sirf sizin yazilarinizi okudurken aklimda kalanlar ile ben aslinda diyete baslamisim meger...ve birkac gün sonra karnimdaki sisligin azaldigini ve kendimi gercekten haiflemis hissetmeye basladim. ve iste o zaman beynimde bir seyin "tik" etigini fark etim. sonra aslinda birkac haftadir yanimda tasidigim listemi cikardigimda fark etim'ki aslinda ben sizin programa baslamisim bile haberim olmadan...
ilk saskinligim kahvalti seceneklerine bakarken oldu - 1 dilim sade kek bile vardi, cok mutlu oldum. her zaman yermiyim? hayir, onun varligi beni cok rahatlati sirf. bende eskiden kahvalti yapmazdim, ara ögünler tüketmezdim, zaman zaman kendimi daha fazla sivi tüketmeye zorlasamda kisa bir süre sonra yine bu durum degisebiliyordu. en büyük zaafim 2 yildir azaltmis olmama ragmen cola light'di. ve simdi sizin bir yaziniz'da okudugum gibi hic aramiyorum. uzun yillardir bizim eve artik kola girmiyor (annem nasil mutlu bir bilseniz, ve cok sükür'ki kizim gazli icecekleri hic icmez bu yönden ona kötü örnek olmuyordum).
gün boyunca su iciyorum, artik masamin üzerinde hep bir sise su var. yani bu problem'de cözülmüs oldu.

aslinda iyi'ki varsiniz demek istemistim.

güzel bir haftasonu gecirmeniz dileginle

sizi ve yakisikli fernando'yu öperim.

sevgilerimle
nese sahin, zürih

ps: size 23. nisan ile postunzdan sonra ilk defa yazmistim, bilmiyorum gözünüzden kactimi. orda önerdigim
hala gecerli haberiniz olsun:-)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Tijen, bir tohumla oluyor hersey gercekten.. Bu arada senin de bu tohuma hem kendi blogundan, hem buradan yaptigin katkilari asla goz ardi edemem.. kalorileriyle birlikte verdigin tarifler, hepimizin cok isine yaradi.. tekrar tesekkurler..

sevgili Nese, ne guzel yazmissiniz.. Biz calisan kadinlar, hele de anne isek, enson kendimize geliyor sira.. oysa, ozellikle de anne oldugumuz icin sagligimiza cok dikkat etmemiz gerek.. baskentli'nin mektubu beni de cok etkilemisti.. onun icin, diyete bir sekilde baslamaniza cok sevindim..
mektubunuz gozumden kacmamisti.. Keske gerceklesse.. kim bilebilir..

B. dedi ki...

ben ne zamandır merhaba diyememiştim size,
ama şimdi nerdeyse daha yakın olabilmek hatta sınıfta olabilmek için keşke başı kilolarıyla dertte olan biri olsaydım diyeceğim =)
şaka tabi bana kızmasınlar =)

bence ağaçlara ve çevreye nasıl davranıyorsa insan, diğer insanlara da öyle davranıyordur...

bu yapılanlar, yazılanlar "sevgi" kaynaklı çok ama çok güzel şeyler...

ben de görünce okuyunca çok mutlu oldum.

sanki o ağaçlardan geçen rüzgar geldi burda beni buldu...

çok sevgiler...

Unknown dedi ki...

mehtap hanım
duygularınızı ne kadar güzel ifade etmişsiniz gözlerim dolu dolu oldu ,nunu ve delfina çok emek verdi onlarada tekrar teşekkürler sevgiler

nslhn06 dedi ki...

merhaba
artık sessizliğimi bozayım dedim dün 3. hafta bitti 3,5 kilo gitti !
rejim yaptığımın farkında bile değildim Sınıfımı ve sizi çok seviyorum teşekkürler Bir gün karşılaşırız diye yediklerimi yazdığım defterim bile var:) bu defter sayesinde yeme düzenimin nasıl değiştiğini fark ettim (1.68 boy 29 yaş ve bir zamanlar 68 kg )

Adsız dedi ki...

çok güzelllllllllll

Belgin dedi ki...

Mehtapcim, sen bir tohum attin, bak kocaman bir orman oldu, yarin o ormanda yetisen agaclarda tohuma durdumu, orman dahada büyüyecek, ayni senin güzel yüregin gibi. Biliyorum ki sen hayatin boyunca güzel tohumlar ekmeye devam edeceksin:) Dilerim ki gözünden yesillik, saclarindan esinti hic eksik olmasin. Iyiki varsin, iyi ki buradasin, güzel yürekli kadin. Seninle gurur duyuyorum ve seni cok seviyorum. Eger yolun düserse beklerim:) Kendime sözüm var, kilolari attim mi, gelicem Romaya, seninle tanismaya ve seni öpmeye:))
Hep mutlu ol, hep güzelliklerle karsilas. Iyi ve güzel bir hafta sonu diliyorum sana, kendine iyi bak.
Sevgilerimle

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Mehtap hanım,
Sizi mutlu edebildiysek ne mutlu bize.
Selamlar.

Eya dedi ki...

Sevgili Mehtap...o kadar önemli bir kisi oldun ki degil bizim hayatimizda, sanirim tüm blog dünyasinda. Önce kendimizi sevmeyi ve deger vermeyi ögrettin. Sonra da hayatta yemek yemekten daha önemli degerler oldugunu. Dolayisiyla bu ormani sonuna kadar hakettin.Bu orman ki senin emegin ve bizlerin sana olan sevgi seliyle kocaman olacak bir orman...iyiki varsin...hep burada ol, sevgilerimle

zehra

GZNTPSEDA dedi ki...

Mehtap hn.
Duygularınızı o kadar güzel ifade etmişsiniz ki okurken kendimi sizin yerinizde hissettim, çok duygulandım , sizin güzel kalbiniz çok şey hakediyor. Nunu ve Delfina'ya da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Bu arada İstanbul'da yaşıyan bir Antepli olarak yuvalama dahil yöresel ne isterseniz göndermekten büyük mutluluk duyarım.

Yarın sabahta 3. haftamı tamamlayıp raporumu vereceğim.

Sevgiler,
Seda

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili B, kilo sorununuz olmamasi bizimle olmaniza hic engel degil.. tam tersi, bunu neye borclu oldugunuzu dusunuyorsaniz bizimle de paylasin..

Sevgili Duslerimin Incisi, NuNu ve delfina kimbilir ne cok emek vermislerdir.. ustelik gelen mektupta da zarfta da hic isim yoktu.. Bu nasil guzel bir davranis boyle, hepimiz adina oyle degil mi?

Sevgili Nslhn06 (yani Ankara'dan neslihan mi?), yenilenlerin yazilmasi, bilimsel gecerliligi olan bir yontemdir. insan hic birsey yemedim dedigi gun bile neler yedigini ya da ne kadar yanlis yedigini gorur.. umarim bir gun gorurum notlarinizi..

evet sevgili yesim, gercekten cok guzel..

Sevgili Belgin, her mesajda bir daha gozlerim doluyor.. cok tesekkur ederim.. zayiflamadan da gelin Roma'ya..

Sevgili Kagittan Gemiler, hem de nasil mutlu ettiniz beni.. Hem de nasil..

Sevgili Eya,
sizler de iyi ki varsiniz.. Ama gercekten iyi ki varsiniz.. Yasamda bazen, hesaplar kitaplar yapilmadan da iyi sonuclar alinabilecegini hatirlamaya ihtiyacim vardi.. Varliginiz iyi geliyor bana..

sevgili GZNTPSEDA, cahilligim ortaya cikmis.. Yuvalamayi urfa yemegi saniyordum.. bu yemekle ilgili uzucu bir anim vardir.. Hic yemedim ve yedigim gun o aniyi silecegimi biliyorum.. (Federico'yu emziriyordum daha.. Bir tanidigimizla oturuyorduk acik havada bir yerde.. Bir arkadasi geldi ve hadi yuvalama soguyacak gel masaya deyip onu cagirdi.. o da kalkip gitti.. Bana hicbir sey sormadilar.. tadini bile bilmedigim bir yemegi cok canimin cektigini, bu davranisa kirildigimi hic unutmuyorum..)

Fatih Mika dedi ki...

Sevgili Mehtap

siir yaz
denize at
halik bilmez ise
balik bilir

Lale GÖL dedi ki...

Sevgili Mehtap,sürprize böyle bir coşkuyla karşılık vereceğini biliyor ve ben de bu güzel anları kaçırmamak,anında yaşamak için her gün heyecanla blgsyrın başına oturuyordum.Tahmin ettiğim gibi oldu ve ben de sanırım diğer sınıf arkadaşlarım gibi çok duygulandım.Bu güzel sürprize emek ve zaman ayıran sevgili Delfina ve NuNu'ya tşkkrler.Görünen o ki yakaladığımız bu kollektif ruhla daha çok güzellikler yaşayacağız.Mehtap,bir taş attın suya ve nasıl dalga dalga büyüdü,bizi kucakladı ve sana daha da büyüyerek geri döndü.Sevgiler...Lale GÖL

Terazi dedi ki...

... çok etkilendim.. gecenin bu bir yarısında yuvalama yapmak ve size ışınlamak isterdim...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Her yazın bir yol, bambaşka güzel yollara götüren, dönüşen, düşündüren...
Sözün gücü...
İyki bu blog sayesinde yaşamımızdasın...
Ağaçlar gibi nefes aldıran...

Sevgiler Sibel...

Zehra Gürgen dedi ki...

Hayatta bir fark yaratabiliyorsan ne mutlu sana !!
Ve daha öncede söylemiştim, çok büyük bir fark aratıyorsun.Tüm gün işinde hastalarına, sonrada bizlere...
Çok çok teşekkür ederim kendi adıma.
Ve tabii organizasyonu yapan sevgili sınıfımada teşekkür ediyorum.
Herşeyin iyisine layıksın :))

SUPERİSİ dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Sizin, Sevgili Nunu ve Delfina'nın sayesinde hem sağlıklı bir beslenme düzenimiz hem de kocaman sevgi dolu bir ormanımız oldu. Arkadaşlar çok uğraştı gerçekten emeklerine burdan tekrar teşekkürler. Ben de ilk öğrendiğimde(fidanları) sizin gibi çok duygulandım(inanılmaz büyük bir mutluluk bu) İlk yazışmalarımızda kilo kotrolünü size sorduğumda hele bi 60 kg ol ben size anlatacağım dediğinizde bana büyük bir azim ve güç verdiniz hala aynen devam ediyorum (arkadaşlarım hayatta olamazsın deselerde)SINIFI BAŞARIYLA GEÇECEĞİM.......(ELİF)

suspect dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız, Nunu ve Delfina süper organizatörler :)

GZNTPSEDA dedi ki...

Tekrar merhaba Mehtap hn,
Bu güzel yemeğin zihninizde bu şekilde yer etmesine çok üzüldüm.Canı gönülden söylüyorum, İstanbul'da veya yolumuz her nerede kesişir ise size bu yemeği tattırmak ve aklınızda sadece tadı ile kalmasını çok isterim ve çok mutlu olurum.
Bu arada belki Urfa'da da yapılıyordur, bilemiyorum.
Bildiğim ise yapılma aşamasında çok emek ve zaman gerektirmesi (çok ufak köftelerden yapılır, 1 kaşığa 40 tane sığması gerektiği söylenir.) ve sonucunda da biraz sulu bir yemek olması sebebi ile çorba diye nitelendirilirse yapanların bu ifadeye bayağı alındıklarıdır.

Bu arada raporumu da vermek istiyorum. 3. haftamın sonunda 2,3 kg vermiş olarak size teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yaklaşık 1 yıldır sürekli bir diyet modunda bir bozma modunda olduğum için vücudumun dengesini bozduğumu düşünüyorum ve sanırım artık düzene giriyor.

Sizi sevgiyle öpüyorum.

Seda

Belgin dedi ki...

Mehtapcim, yuvalama anina cok üzüldüm (arkadaslarida kinadim), yuvalama nedir bilmiyorum ama ögrenir gelirim Romaya gelirken, beraber yapariz:))
Sevgilerimle

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Fatih, bu durumda balik da bilmis, malik te.. Ne guzel degil mi..

Sevgili Lale, gercekten kendi kendine buyudu hersey.. buradaki birlik bilinci beni cok mutlu ediyor..

sevgili terazi, yaparsiniz eminim.. Gercekten..

sevgili Sibel, sizler de iyi ki varsiniz.. Bunu butun ictenligimle soyluyorum..

sevgili Zehra, buradaki farki hep birlikte yarattik.. Ben degil, siz yarattiniz, once bu sinifi olusturarak, sonra zayiflayarak ve sonra bu inanilmaz guzel armaganla.. zayiflamaya devam ettiginiz surece de yaratmaya devam edeceksiniz..

Sevgili Su perisi, 60 kilo olamiyacaginizi size degil, bana soylesinler arkadaslariniz.. :-)) nedenleri ile birlikte tabii.. Cunku ben cok kolayca soyleyecegim onlara neden olabileceginizi.. Lutfen siz kararli olun.. Bunu sadece sizin kararliliginiz basarir, unutmayin..

sevgili Suspect, Delfina zaten kayitlar sirasinda da bu konudaki yetenegini gostermisti.. NuNu zaten sinif baskani.. Beni hic sasirtmadilar ama cok mutlu ettiler..

sevgili Seda, bu verilen son 10 gunun kilosudur. yani normalde ilk haftalarda kilo verilmez.. dayanirsaniz sonuc muthis olacak.. inanin bana.. yuvalama yemege gelecegim birgun.. bir kasikta 40 tane olmasa da olur ama herhalde 40 tanesini yerim ben.. :-))

suspect dedi ki...

Bu arada yazmayı unutmuşum, ablam da seninle zayıflıyor ne zamandır.3. haftası doldu geçtiğimiz çarşamba,3 kilo vermiş o da :)sağol sen :)

nymphea dedi ki...

Mehtapcım sen bu kadar kişinin bugüne kadar yapamadıgımız şeyi yaptırdın bize, sadece kilo vermek değil, gerçek beslenme düzeni nasıl olur onu öğrettin. Hem de çok uzaktan. Tartıda kilomu her gördüğümde dua ediyorum sana:)

Bu güzel ve ince düşünce için de Nunu ve Delfinoya binlerce kere teşekkürler.Kendimi çok şanslı hissediyorum aranızda oldugum için:)

Adsız dedi ki...

Mrb.Hislerimi anlatacak söz bulamıyorm.Ama burada olmaktan çok mutluyum.Bu sürprizi yapanların ellerine sağlık.
3.hafta bitti.Sabahleyin kalkınca hemen tartıya koştum.Sonuç 4 kg.vermişim.Tekrar tekrar tartıldım.Acaba yanlışlık varmı diye.10-1 günde bir akşam yiyecek birşeyler aramıştım.Şu diyeti bozayım,böyle olmayacak .En azından 1,5 sene böyle olurmu?öff çok zaman demiştim kedi kendime .Şimdi iyi ki yanlışlık yapmamışım kendime baktığımda değişiklikleri görünce, hareketlerim daha seri hal olunca daha memnun oluyorum.Bu kocaman ormanda bir ağaç olmaktan çok memnunum.Emeğinize,yüreğinize sağlık.Sevgiler,saygılar.... Yeşim G.

Özlem Mertler dedi ki...

Sınıfımız adına hem Mehtap'a, hem de doğaya bu güzel jesti yapanlara, kabul edenlere teşekkür ederim.

Hepiniz harikasınız.

sueyda dedi ki...

merhaba ;
Ben 3. haftaya girdim...Ses vereyim istedim.

Oya Kayacan dedi ki...

Mehtap'çığım, nasıl da yüreğimi ferahlatan bir yazı... Sizin sınıfta kanat çırpamadım ama gözümü de ayıramadım senden.

beenmaya dedi ki...

senin bıraktığın izin samimiyeti, sıcaklığı ve büyüklüğüyle ilgili bu aslında...senin yüreğinin güzelliğinin yansıması emin ol buna...

agro dedi ki...

Ben de sınıfta öğrenciyim ama bu faaliyetten haberim olmadı. Çok üzüldüm ben de isterdim bir yaprak dahi olsa hediye etmeyi,Mehtap Hanım'a ve dünyaya.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ne kadar güzel yazmışsınız, ne kadar güzel anlatmışsınız duygularınızı. Boğazımda bir yumru, gözlerim dolu, keyifle okudum sizi. Verdiğiniz her dakika için sonsuz teşekkürler. Herşeyin en iyisine layıksınız. Nunu ve Delfina'ya da çok çok çooooooook teşekkürler. Sevgiyle kalın. Herşey gönlünüzce olsun. Ben de İzmir'de yaşıyorum. Buralara yolunuz düşüyor yazılarınızdan anladığım kadarıyla. Eğer haberim olursa Reci's Cafe'de güzel bir salatayı sizle paylaşmak beni çok mutlu eder. Tekrar sevgiler. DİLEK

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

sevgili Mehtap istediğin ağzı açık ,yuvalam,ağzı yumuk,çiğkifte olsun .ne demek canım benim başım gözüm üstüne.sen gel bak daha neler neler var:)
sevgiler
Ay sen bunları nerden biliyorsun böyle bak ağzım açık kaldı.?

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Dallar kol kola görünür,yaprak yaprağa sürünür,kışın karlara bürünür. Orman ne güzel ne güzel :))

Yazınız ve mektup çok güzeldi :))
Sevgili Nunu ve Delfina'ya teşekkürler...

Bizlere yoğun iş temposo içinde verdiğiniz emek ve motivasyonunuz içinde tekrardan teşekkür ederim Sevgili Mehtap...

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

çok güzel bir şey bu, ne kadar ince düşünülmüş
kim düşünüp, uygulamaya geçirmiş ve bizi de unutmamışsa çook teşekkür etmek istiyorum,
sinem

Selhan dedi ki...

Ne kadar guzel bir dusunce... Ne kadar guzel bir hediye... Emegi gecen herkese cok cok tesekkurler!
Sevgi ile kalin...

Selhan

Nilambara dedi ki...

Mehtap'cığım yine rötarlı geldim ama duygularını yüreğimde hissettim, seni okurken çook güzel anlatımınla gözlerim doldu, satır aralarındaki upuzun hikayeler ile.... sana yazılan o güzel satırları okurken ise daha da büyüdü yüreğim... bu konunun haberini Edirne'deyken almıştım Funda'dan, (kulaklarını çınlattık bol bol, yanımızdaydın aslında) ama okurken apayrı bir keyif aldım, mutlu oldum, gururlandım senin adına ve bir kez daha yürekten takdir ettim seni bu özverili, sevgi dolu girişimin için, çabaların için hatta hepinizin çabaları için :))

Yürekten kutluyorum önce seni ve sonra tüm kelebeklerini :))
Hepinize içten sevgilerimle...