Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

17 Mayıs 2009 Pazar

6.HAFTA GRUBUNA...


6. haftaya girdik bile..

Aslinda bu hafta bizi onemli birkac degisiklik bekliyordu.. Ama cogunuz tatilde sanirim..

En azindan 6.hafta grubunun butunlugunu bozmamak icin, carsambayi bekliyelim diye karar verdim ..

Bunlar en onemli haftalar, onun icin lutfen gevsemeyin, programinizin disina cikmayin..

Cunku henuz organizmaniz yasadigi saskinligi atamamis durumda ve inatla her kaloriyi saklama egiliminde.. Verdiginizden daha kolay geri alirsiniz kilolari, soylemedi demeyin..

Siz organizmanizdan daha inatci olun.. Yuruyun, evin icinde hareket edin, dans edin, merdiven inip cikin.. Gardroplariniz tumden degisecek, Magazalara bir goz atin hizli hizli yuruyerek..

Yemeklerinizi duzenli yiyin, su icin.. Kacamak yapmak icin bahaneler yaratmayin.. Karar verip uygulayan da, bu karari bozan da kendinizsiniz unutmayin..

Basladiniz, sonuc aldiniz, basarabileceginizi gordunuz.. Birakmayin..

Bu sizin kendinize karsi bir basari oykunuz olsun.. Onu siz yazin..
.
Bu arada “bana kirmizi cok yakisiyor” yazisindaki sorulara, yazinin yorumlar kisminda cevap verecegim..
6.haftadakiler.. Lutfen bana;
Yas: Baslangic kilosu: Boy: Verilen kilo: Fiziksel aktivite: durumunuzu kisacik yazip yollayin.. Adinizi veya takma adinizi da tabii

Yayinlamiyacagim ama icinizden bazilarina farkli bir program yapmak gerekebilir mi diye bir goz atacagim.. Bir de tek bir satirla “kacamak yaptim veya yapmadim” diye yazin lutfen.. Sadece 6 haftadakiler simdilik..

Bekliyorum..


.
18 Mayis 2009’Roma

43 yorum:

Adsız dedi ki...

mehtap merhaba,
seninle birlikte 6. haftam
30 yaşındayım
başlangıç kilom 67
verilen kilo 5
boyum 163 cm
hafta içi hergün en az 45 dk genelde 1 saat yürüyorum tempolu bir şekilde
kaçamak yapmadım, arada gizli saklı tartılmayı saymazsak :))
sanki yavaş kilo veriyormuşum gibi geliyor bu aralar
ne diyeceğini çok merak ediyorum
sevgilerimle
sinem karakaş

Bayan Dağınık dedi ki...

mehtap hanım bende dün 3.haftamı bitirenlerdenim. toplamda 4 kg verdim. En son bu kiloda ne zaman olduğumu bile hatırlamıyorum size (mehtap hanım ve tüm sınıf arkadaşlarıma ) ne kadar teşekkür etsem azdır. Yola sabırla devam ediyorum. Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. :) cumba yıldız

Delfina ; dedi ki...

Diyete ısrarla devam ediyor,listemize sabırla sadık kalıyoruz.Neden sabır dersen mehtapcım,diyet işi sabır işiymiş.bunu yeni öğrendim.önceden 8 günde 7 kilo verdirip hoop x2 olarak aldıran diyetlerle zaman kaybettiğimden ilk kez öğrendim diyetin sabır işi olduğunu...

hala çok şey öğreniyorum,çok teşekkürler...

6.hafta öğrencisi olarak;

yaş; 34
Başlanggıç kilosu; 85
Verilen kilo; 5
Fiziksel aktivite; günlük 40-50 dk ormanda yürüyüş.
delfina :)
"kaçamak yaptım"

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım,
Uzun zamandır sitenizi zevk ile izliyorum.Uzun zaman bende Avusturyada yaşadım şimdi Ankarada yaşıyorum.
Diet sınıfının öğrencisim ve çok kilom olmasada vermey başladım.Hafta sonları hariç(rada fire veriyorum)son derce iyi takipteyim.
Çayımı düzenli içiyorum.Çorbaya bir kez ihtiyacım oldu.
Bunda sonraki diyetimin devamı için size ihtiyacım olduğunu hissediyorum.
Boyum 150cm,iki çocuk annesiyim,38 yaşındayım.
55 kgile rejime başladım,şimdi 52,5 kg yum,aç iken 49 tok iken 50 kg olmak istiyorum.
Size devam ediyorum ve ömür boyu bu sistemle devam etmek istiyorum.

Teşekkür ederim.
Müge Gürler

Belgin dedi ki...

Ben 104,6 kg basladim, verilen kilo 3,8 kg., boyum 165 cm, ara sira sekerim düsünce bir iki bonbon ve ya kücük kurabiye yedim:))
Sevgilerimle

engindeniz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım;
Sizin sayenizde düzenli beslenmeyi ögreniyorum, ilk önce teşekkürlerimi ileteyim.Tabi Delfina Hanımı da unutmamak lazım onun aracılığıyla sizi tanıdım.
Perşembe günü bende 6.haftaya giriş yapacam.Yaş:23, başlangıç kilo:57.100, boy:1.58, verilen kilo:3,300. 3.hafta sonunda tartılmıştım sadece sonra tartılmadım.Genel olarak bütün gün oturarak calısıyorum.Eve geliş ve gidişler de yürüyorum.Tatlı krizlerimde 2 defa kaçamak yaptım.

(e-mail adresinizi bulamadığım için, yorum kısmına gönderiyorum.)

Sevgiler..

beybii dedi ki...

Merhabalar,
Hayranlık,saygı,sevgi ve merak hisleriyle okuyorum sizi,maıl attım katılmak ıcın ama bu donem ıcın uye kabul edemıyoruz maılı geldı,yazılarınızı okuyorum ve yapmam gerekenlerı daha bı cıvılıyorum,ben pcos luyum,bu durumun bılıncıde bırı olarak hep spor yapmaya calıstım ve beslenmeme mumkun oldugunca dıkkat ettım 66kg ve zorlukla hamıle kaldım ve 95kg. ile doguma girdim,su an 75kg.yım azımle,belkı musaıt olursanız bloguma da bakarsanız fıkrınız olur,PCOS ve ınsulın dırencı ıle ılgı bılgılerınızı paylaşırsanız cok sevınırım,75 de takıldım...hedefım 65..boyum 1,65, yasım 32 cok tesekkurler,sevgıler
**bırde ısın psıkolojık kısmı varkı,bu durumun benı cok etkıledıgını dusunuyorum,iş stresı,özel hayat..malesef sıkıntı ve uzuntulerımi yiyerek gecıstırme sorunum var
**bu kadar kılo vermıs bı vucuda hala nıye kılo veremıyorum dıye kızmak yazık dımı?nasıl rahatlatayım kılo vermeye devam etmesı ıcın? 1-2 aydır aynı kılodayım.

cok tesekkurler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Yayinlamiyacagim dedigim icin cevaplarinizi koymuyorum;
kisa kisa ben yazayim..
suspect; hayir urfa ile hic alakam yok.. ama Urfa gelinleriyle arkadas olabilirm :-))
Belgin; yas? fiziksel aktivite?
Delfina; boy? (Funda'nin sinifina yollayacagim seni de :-))
Cumba; Yas, boy, baslangic kilosu, fiziksel aktivite?

Adsız dedi ki...

MERHABA arkadaşlar benim diyet devam 5.haftam ama ben acayip bi yorgunluk ve halsizlik hissediyorum.canım bişey yapmak istemiyor.bunu sebebi belkide bahardır. bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.belki bildiğiniz bi çay bitki vs mehtap hnm çok yoğun bende onun için sizlere sormak istedim.çalışan bi bayanım sevgiler afilli

deniz dedi ki...

Merhaba,çok güzel bir bloğunuz var ve yaptığınız şey inanılmayacak kadar güzel.Dün tanıştım sizinle ve teşekkür etmek istedim,iyi şeyler de varmış,dedirttiğiniz için bugünlerde.Ben 163 ve şu an 79 kiloyum 2008 de 13 kilo vermiştim sağlıklı beslenerek sizin de yazdıklarınızı yaparak ama sonra bazı sorunlarla yavaş yavaş eski alışkanlıklara dönünce ... Nasıl pişmanım bilseniz,çok zor vermiştim kiloları ama çok kararlıydım.Sizinle yeniden toparlandım sanki bugün sağlıklı beslenmeye yeniden başlıyorum ve bu kez hiç bırakmayacağım.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
ben de 6. haftamdayım.
Yaş:29
Boy:160 cm
Başlangıç kilosu: 83
Verilen kilo: 6.5 (bu sabah dayanamadım tartıldım da :) )
fiziksel aktivite: çok az = haftada 2 gün 40 dk. yürüyüş, masabaşında hareketsiz bir işim var.işyerinde ve evde 6. kattayız. 6 haftadır asansör kullanmıyorum. öğle yemekleri sonrası 20 dk. bahçede yürüyorum. arabamı otoparkta en uzak yere park ediyorum.
Kaçamak olarak 2 defa 5 tane beyaz leblebi yedim. çok severim de :) ama başka bir şey yok. her şeye harfiyen uyuyorum.

Nükhet Z.

Adsız dedi ki...

Bakın yazmayı unutum, çarşamba yazacağı dediniz ya değişiklikleri. ama tatilde olmayanların suçu ne :) merakla bekliyorum....

Nükhet Z.

Selhan dedi ki...

Yas: 41
Baslangic kilosu: 74.5kg
Boy: 1.62 cm
Verilen kilo: 6.4 kg
Fiziksel aktivite: haftada 3-5 kez 50 dakika yurume & bisiklet

Kacamak yaptim!

2 tane kucuk kizim var onlar hasta olunca sporda yapamadim...

Emeklerinize cok tesekkurler. Esim de bize katildi :-)))Ailece zayifliyoruz.

Sevgiler,

Selhan

Bayan Dağınık dedi ki...

cumba yıldız Yaş : 29 boy:1.70 başlangıç kilosu:68 fiziksel aktivite: çok değil

fatma u dedi ki...

slm mehtap abla,isterseniz msjmı yayınlayabilirsiniz,ben bi sakınca görmüyorum.
yaş:29 boy:167 başlangıç 74 kilo
şuan 68 kilo .12saat oturarak yapmak zorunda olduğum bi işim var,
hergün toplamda yarımşarsaat yürüyebildim sadece:(
biriki defa kaçamak yapmak zorunda bırakıldım:(vijdan azabı çekerek.
ısrarlar yüzünden .
unutmadan sizi ve sınıfımı çoook seviyorum.
fatma u.

Adsız dedi ki...

merhaba benim 2. haftam yeni başlayabildim ilk başlayanlardan olmak istedim olmadı. nisan sonu italya turuna katıldığımız için olmadı bölünüp baştan başlamak istemedim. 1 haftalık dönemde açlık hissi pek hissetmedim sadece bu sabah kek yemek istedim bütün şekerler boğazımda kalmış gibi bir his oldu. şeker kullanmıyorumdum çayda sadece süt ve türk kahvesini şekerli içerdim bu bir hafta onlarıda şekersiz içtim tatlıyı seviyorum bu arada. yürümeyi sverim ama pazar sabahları hiç yürümezdim niye yürümemişim şimdiye kadar dedim :) bu sabah merak edip tartıldım 65.2 kiloydum bu sabah 63.4 kiloydum. 37 yaşındayım 20 lerin ortalarında 75 li kilolardaydım daha bilinçliyim ama bazen o bilinç kayboluyor. diyetisyen desteğiyle 58 lere indin 2 sene önce sonra kansızlık başladı hem o yüzden hemde sıkıldığım için devam edemedim. diyetisyenim sen ne yemen ne yememen gerektiğini biliyorsun gelmek istemiyorsan gelme demişti artık. ilk gittiğim zamanda şişman olmadığımı düşünüyordu yanlardaki çıkıntılar ne o zaman demiştim böyle başlamıştık. kendimi hiç zayıf hatırlamıyordum zayıflayabileceğimede inanmıyordum isteyince oluyor şimdi tek isteğim aynı kiloda kalmak önemli olan bu. bilgilerinizi karşılık beklemeden paylaştığınız için teşekkürler.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili afili, hic bir seyi bahara yormayin ve hemen bir kan sayimi ile ise baslayin.. diyetimiz dengeli oldugu icin diyete bagli bir problem oldugunu dusunmuyorum.. halsizlik ve yorgunlugun bir cok nedeni olabilir.. Mutlaka bir uzmana danisin.. ezbere vitamin filan da almayin..

Özlem Mertler dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Bende durum şudur:

Yas:38
Baslangic kilosu:71
Boy: 1.60
Verilen kilo: 4
Fiziksel aktivite:her gün düzenli yürüyorum

çok açken lahmacun yedim ama bir tane.

teşekkürler, sevgiler...

özlemin dogasi
özlem mertler

Ancient dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Ağaçlarımız büyüdükçe umarım dostluğumuz ve paylaşımlarımız da büyür, engin birer orman olur güzel ülkem için...

Herkese bol enerji, bol neşe ama önce sağlık tabii...

Ebru

Not: Yaş, boy, başlangıç kilosu ve fiziksel aktivite en kısa sürede bildirilecektir.

Adsız dedi ki...

6 hafta harfiyen uydum haftada 4 gün 30 dakika evde bisiklete bindim
yaşım 30
ilk kilo 91
son kilo 89
sürekli kabızlık yaşıyorum bitki çayları ilaç pek işe yaramıyor dr göre bişiyim yok sadece şişkoyum

aslıhan

Halime dedi ki...

Sevgili Mehtap;
Hemen yazıyorum.
Boy:168
Başlangıç kilo:88
3.haftada tartıldığım kilo:83.5
Yaş:22
Hemşirelik Öğrencisiyim.3 gün okul 2 gün staj şeklinde.Günde en az 45 dakikadan az yürümemeye çalışıyorum.Çok büyük kaçamaklar yapmadım düzenli olmaya çalıştım.

SUPERİSİ dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Raporumu veriyorum:
Yaş: 33 Başlangıç kilom 24.03.2009 tarihi itibarı ile 75 (geçen hafta 66 kg idim)Boy:1.58 Evde koşu bandım var hergün bir saat tempolu yürüyüş
kaçamak yaptım (2 kere)abartmadım
(ELİF)

SUPERİSİ dedi ki...

Belki bilmek istersiniz.....
Her öğünü düzenli ve sizin dediğiniz gibi değiştirerek yiyorum ara öğünlerim bile gayet düzenli evde ve işte (midem küçülmüş) hiç aç kalmadan ilk defa bu kadar rahat kilo verdim bir lokma fazla yemek bile rahatsız ediyor artık.
Hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum...:)

crocus dedi ki...

Merhaba Mehtap,
Ağaçlara ancak senin gibi biri bu kadar sevinebilirdi.
Delfina ve NuNu'ya da emekleri için tekrar teşekkürler.
Bana ve diyete gelince ben biraz bozdum(regl dönemi tatlı ve yeme krizleri).Ama verdiğim 2kg'ı koruyorum.Bugün silkinip yeniden başladım.
Yas:37
Boy:1.68 cm
Baş.Kilo:88
Şu anki kilo:86
Fizik.aktivite:Haftada 2 gün yürüyüş
Tip 2 diyabetim var(söylemiştim).Aç kalamıyorum.Sorun diyet listesi değil benim programsızlığım:((
İyi bir azarı hak ettim biliyorum.

crocus dedi ki...

Adımı yazmayı unuttum:)
Sevgilerimle
Çiğdem

denizsen dedi ki...

merhaba ben 5.haftadayım.kaçamaklar yapmama ragmen 4 kilo verdim.hareketli 2 hafa sonu geçirdiğimden sanırım.ama özellikle karın bölgemi hiç sevmiyorum.oraya yönelik birşeyler yapmaya çalışıcam. 165 boy 61 kilo.yaş 29.

Adsız dedi ki...

merhaba bende sizi sessiz takip edenlerdenim. öncelikle her şey için teşekkür çok ediyorum. tüm bu yaptıklarınız gerçekten inanılmaz
yaşım 25 boy 1,68 başlangıç kilosu 75 fiziksel aktivite orta seviyede diyebilirim.(kaçamak ise çok küçük bir şekilde yaptım) sema...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sema, simdi kac kilosunuz?

aslihan, size soracaklarim var, bana haftalik yemek listenizi, neyi nasil pisirdiginizi, ne kadar yag koydugunuzu, yemek yeme saatlerinizi filan tum ayrintilari ile yazin lutfen.. bence bu yavaslaigin sizin gozunuzden kacan bir nedeni olmali.. Porsiyon olculerinizi de bilmek isterim..

Adsız dedi ki...

şuan 70 kiloyum sema.

Adsız dedi ki...

Mehtap Hn. Öncelikle hepimizin, özellikle çağdaş yaşamı özümsemiş olanların başı sağolsun.Mekanının zaten cennet olduğuna inanıyorum Türkan hocanın.
öncelikle 5.hafta sonu 2 gün kaçamak yaptığımı söyleyeyim istedim. Bahanesi de İstanbul'dan misafirlerimizin olması. Ama bunu telafi edeceğime emin olun. Benim yaşım 53, Boyum 168, başlangıç kilom 78, şu anki kilom 71,7 , yaptığım aktivite yürüyüş ve her gün bisiklete binmek (işime her gün bisikletle gidiyorum, bu aktivitem 14-15 yıldır devam ediyor.Evim 4. katta ve merdivenlerden her gün 6 kez inip çıkıyorum). Ayrıca bu hafta yaz sezonunu açıyorum ve her gün olmasada haftanın 3-4 günü yüzmeye çalışacağım inşallah. Herşey için içten teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek isterim. Sevgilerimle
Gülsüm

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Mehtap hanım merhaba

Aslı ben yada sınıftaki adımla tatlıcadıca.Bende 6. hafta grubuyum. Yaşım 23,başlangıç kilom 80'di,boyum 1.67,en son tartıldığımızda 75 kiloydum.Şimdilerde durdu gibi geliyor bana.fiziksel aktivite yapmaya pek fırsatım olmasada yürüme fırsatlarını değerlendirmeye çalışıyorum,bide asansörü bırakıp merdivenleri kullanıyorum:)Bir defa kaçamak yaptım:(

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım,
İstemiş olduğunuz bilgileri kısacık yazacağım. Desteğiniz ve yardımınız için teşekkürler.
Selamlar
Yaş:36
Boy:160 cm
Kilom
Başlangıç: 73 kg
4. hafta sonunda: 68 kg
Şu an: 67 kg
Fiziksel aktivite: Haftada 4 akşam yürüyorum, mümkün oldukça işyerinde çok nadir olsa da yürüyorum. Merdivenleri yürüyerek inip çıkıyorum.
Kaçamak: Geçen hafta 2 gün şehir dışında idim. Yeşil çorbamı salı, çarşamba içtim öyle gittim. Ama perşembe akşam ve cuma günü öğle yemeğininde salata, akşam yemeğinde ise sandeviç ile geçiştirdim. Çok fazla kaçamak yapan biri değilim. Tek kusurum bazen porsiyonları büyük tutmam sanırım.
Metabolizma çayını severek içiyorum.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Gamze,
ben 6.hafta grubunu genel anlamda degerlendirmek istiyorum. artik bu haftada herkesin kilo verme temposu belli olur. o nedenle, varsa eger kilo vermekte zorlananlara belki farkli oneriler getirebilirmiyim diye bakiyordum.
Bu arada erken de olsa, sizin durumunuza da goz atmis oldum..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Nukhet, boyle bir program bu kadar cok kisiyle ancak bir kez takip edilebilir. O nedenle 6. haftayi birbirinden kopartmak istemiyorum. Turkiye'de tatil oldugunu hesaplamadim, yoksa degisiklikleri onden verirdim..

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap abla,6.haftadayım
ilkiki hafta daha fazla kilo vermiştim şuan durdu kilo vermem,
yaş:29 boy:167 başlangıçkilo:74
şuan:68,6.genelde listeye bağlı kalmaya çalıştım.suyumu rahat içebiliyorum.çayımıda,fakat yürüyüş yapamıyorum 12saat oturarak yapmak zorunda olduğum biişim var,aksam yemek saatim malesef 21.00 yada 21.30
tşk..sağlıcakla..fatmau.

banu dedi ki...

Sevgili Mehtap
Yaşım 39,boyum 170,başlangıç kilom 75,şu anda 71.5 kiloyum .
KAÇAMAK bir iki kere oldu şehir dışına çıktığımda ve dışarıdan gelen misafirlerimi gezdirmem gerektiğinde, bahane bulmamak lazım biliyorum ama diyette olduğumu eşim ve kayınvalidemden başka kimseye söylemedim ,söyleyince senin boyun var şişmanmısın sanki gibi uzayan bir konuşma oluyor...
FİZİKSEL AKTİVİTE : belim tutuldu ve onbeş gün yattım ,sabah on da işe gidiyorum akşam sekizde geliyorum ,işyerim üç katlı in çık derken akşam çok yorgun oluyorum evde yürüyüş bandım var ama hadi diyorum onbeş dakika yürü..yorgunluktan halim olmuyor :(
ARA ÖĞÜNLERE dikkat etmeye çalışıyorum iş yerindeki şartlarımdan dolayı kuru meyve bazen de bisküvi yiyebiliyorum.
ALKOL hiç kullanmadım, zaten yemeklerimi az yağlı yapıyordum, beslenmemden çıkarttığım sadece ara sıra yediğim tatlılar bir de kocaman tabak soslu makarnalar oldu..
Birbuçuk sene önce önce bağırsaklarımdan hastalandım candida tedavisi oldum ilaç vs. üç ay boyunca sadece toprak üstünde yetişen sebzeler et ve süt tükettim patates ,pirinç, buğday ürünleri,her türlü meyve ,peynir,yoğurt vs. hepsi yasaktı dr.beye iyi dedim biraz kilo veririm ,vermezsin dedi bir elin ette bir elin yağda olucak gerçekten 68 kiloyla başladığım perhizden 75 kiloyla çıktım gerçi perhizin hemen arkasına bir de bacağımdan ameliyat olup iki ay da hareketsiz kalmıştım.
DENGELİ BESLENMENİN önemini yaşayarak öğrenmiş oldum...
KAN DEĞERLERİM düşüktür sık sık ferro sanol duodenal kullanıyorum,bir de damarlarım için daflon kullanıyorum.
İLGİNİZ İÇTENLİĞİNİZ GÜZEL YAZILARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM...
NOT:kaçamak dediysem çok ileriye gidilmedi sadece diyet muhabbetine girmemek içindi..ben hiç bir zaman kolay kilo alıp kolayca veren birisi olmamıştım:))banu pamuk

hilal dedi ki...

sevgili Mehtap 2 gündür nete girememiştim bu gün merakla ilk senin sayfana baktım 6. haftada neler var diye...Sayende iradem güçlendi yemekler, özellikle de abur cubur konusunda...hemen bilgilerimi yazıyorum sana..
YAŞ:29
BOY:150 cm
BAŞLANGIÇ KİLOM :55
ŞUANKİ KİLOM:51

Yani sayende 4 kilo vermişim çok teşekkür ediyorum,yıllardır benimle olan göbeğim bile dayanamadı bu tempoya ,küçüldü ama daha tamamen gitmedi:)Ben yaklaşık 3 yıldır hipotroidi hastasıyım ve günlük ilaç alıyorum.Köfte dışında et yiyemiyorum ama baklagillleri, sebzeleri seviyorum.Bu yüzden verdiğin tavsiyelerin et kısımlarına bitkisel kaynaklı protein koymaya çalıştım.Ben hemşireyim.Hastanede olduğum zamanlarda aktifim ama onun dışında pek spor yapamıyorum.Yani bu 4 kiloyu sporsuz verdim diyebilirim.Şu son bir haftadır evdeki spor aletimle 3 günde 2000er adımdan toplam 6000 adım attım.Açık hava yürüyüşlerine de başlıyacağım bundan sonra.Günde en az 2 litre su içiyorum.Bunun faydasını çok gördüm.Artık vücudumda ödem olmuyor.Nerdeyse alyansım parmağımdan düşecek:)Çevremden de zayıfladığımı söyleyenler oluyor,kıyafetlerimden de farkediyorum dediğin gibi.Bunlar beni çok mutlu ediyor:) Tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum...Şimdiden teşekkürler,Kayseri'den kucak dolusu sevgiler:)

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

6.hafta

Yaş:42 Boy:1.59 Başlangıç kilom:68.3 Şu anki kilom:64.1 verilen kilo:4.200 gr.

Kaçamak yapmadım. Aktivite olarak yürüyorum.fırsat buldukça jimnastik hareketleri yapıyorum.

Kilo vermeye başladıkça kendimi daha zinde hissetmeye başladım. Arada tansiyonumun düştüğünü hissediyorum.Başım dönmeye başlıyor...

Tekrar teşekkürler Sevgili Mehtap.

agro dedi ki...

Yaş:40,Boy: 1,65m Başlangıç kilom:61,5kg,şu anki kilom:57,80kg haftada en az 3 gün yürüyüş çok küçük kaçamaklar yaptım. Süt ve ürünlerini tüketmedim.(aknelerim nedeniyle)

paNDuf dedi ki...

paNDuf ( gülin)

boy:158
yaş:28
başlangıç kilo 60
verilen kilo :5
fiziksel aktivite: haftada ıkı gun step aerobık- dığer gunler en az 1 saat tempolu yuruyuş.
Kaçamak geçen hafta regl donemım oldugu ıcın maalesef yaptım :(

seni çok seviyorum mehtap iyiki varsın. Sesini hep duyar gıbıyım.
Azimli ve kararlıyım.
Lütfen benim durumumuda cızelgene ekle...
sevgiler..

Saliha dedi ki...

5.gunumdeyım ve ferahlamaya basladım:)daha sonuc yok belkı bılemıyorum cunku tartılmadım ama bende sınıftayım degıl mı?benıde not alıyormusunuz:D

detoksu bızde yapabılırmıyız?yoksa 6.haftadakıleremı sadece?..

sevgılerımle..

Benim Dünyam dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Sitenizi ilkez dün ziyaret ettim.İnsanları daha sağlıklı beslenmeye ve spora teşviğinize hayran oldum.Onları öyle çok kıskandım ki anlatamam.Böyle bir grup kurmuş olmanız ve diğer blog üyelerinin sizin çalışmanızı desteklemeleri ve bu konudaki heyecanlarını takip etmek çok güzeldi.Sanırım yaklaşık yüze ulaşan bir grubunuz var ve yeni üye kabul etmiyorsunuz haklı olarak.Tekrar bu tarz bir aktivite yapacakmısınız merak ettim.Gözlerim hep siteniz üzerinde olacak çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Limonlu Bilgi dedi ki...

Yazılarınızı paylaşmak için kısa yol kullanmak istermisiniz.

http://limonlubilgi.blogspot.com/2009/08/yazlarnz-paylasmak-istermisini-share.html

linkinden nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.