Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

20 Ocak 2013 Pazar

SULAR SELLER GIBI...



Cok yogun ve karisik bir haftayi bitiriyoruz. Universitede master tezlerini benimle yapan adaylar, sinav oncesi cok heyecanli ve gerginler, ben onlardan daha cok heyecanliyim. Neyseki sonuclar cok ama cok mutluluk verici. Sinavdan sonra, onumuzdeki haftadan baslamak uzere, diyet derslerini anlatacagim belli oluyor. Bolum baskani, parmagini yuzume dogru sallayarak "bizim protokollerimize bagli kalacaksin, unutma" diyor. Bu benim icin zor otesi bir durum. Cunku ben herkesin uyguladigi klasik, onceden basilmis, standart diyetleri, ciddi besin kisitlamalarini sevmiyorum. Programin belirli araliklarla degistigi, butun yontemlerin ic ice oldugu, hastalari izlerken beni cok yoran ama sonuclardan cok mutlu oldugum bir programim var. Yuzum cok degisiyor ki, bolum baskani, tabii arada diger yontemleri de anlatabilirsin ama ders programindan  uzaklasma diyor.

Gelen haftalar daha az yogun degil. Sali gunu, cok uzun zamandir hazirlandigim bir proje "start up" diyor ve Milano'dan toplanti icin geliyorlar. Calismam, verileri tekrar gozden gecirmem, hazirlik yapmam gerek. Bu proje de beslenme ile ilgili. Cok buyuk zorluklarlarla baslangic dugmesine basiliyor ama simdilik sadece umut ediyorum. Gerisini gorecegiz bir sekilde..

Federico matematikten 7 aldi diye "mecburen" seviniyoruz. Okul aile birligi toplantisinda butun ogretmenler Federico'nun terbiyesinden, sempatikliginden, aklindan ovguyle bahsediyorlar ama hepsi birden sinifta cok yaramazlik yapiyor diyorlar. Biliyorum yaptigini da, ne yapacagimi bilmiyorum. Arkadaslarina isim takiyor, cok konusuyor, herkesi gulduruyor, disiplini bozuyor ama yine de "terbiyeli" sinifina girmeyi basariyor. Notlarini simdilik gormezden geliyoruz, verilen sozleri tutacagina inanmak zorundayiz, cunku evin tek cocugu, goz bebegimiz ama kendi basina buyuyor bir kenarda... Kimse arkasindan kosmuyor, cantasini kontrol etmiyor, dersini yaparken yaninda oturmuyor. Bir tek NiNi var dizinin dibinden ayrilmayan, ama o da yaramazlik konusunda Federico'dan geri kalmiyor, zaten onun icin cok iyi anlasiyorlar.

Roma'ya beklenen kar yagmiyor, sevimsiz bir yagmur var sadece. Klee sergisi icin Modern Sanatlar muzesine gidiyoruz bugun. Sergi cok ama cok hayal kirikligina ugratiyor beni. Klee denecek hicbir sey yok sergide,. Ustelik 3-10 yas arasi cocuklar Klee tarzi resim yapmayi ogreniyorlar. Icerisi cigliktan gecilmiyor, anneler babalar daha cok bagiriyorlar, icerisi ugul ugul cinliyor.

Seda tarihleri alt ust ettim diye beni uyariyor. Halbuki ben, onden vereyim de, hazir olun istemistim sadece. Delfina, eski sinif baskanidir. Bu bloga cok emegi gecmistir. NuNu ile birlikte buyuyen agaclarimizi organize etmislerdir. Mehtapcim, yazilarin basliklarina tarih koysan daha iyi olur sanirim diye nazikce uyariyor beni..

I. program ayin 25'inde bitiyor
26 ocak-6 subat II. programin ilk kismi
TARTILIYORSUNUZ VE BIZE YAZIYORSUNUZ
7 subat-15 subat II. programin ikinci kismi
18 subat detox haftasi geliyor. Cok hosunuza gidecek biliyorum.

Yeni bir hafta basliyor. Hepinize iyi haftalar diliyorum. Kendinize iyi bakin...

Sevgili Seda ve Esma, yardimlariniza ve buradaki varliginiza tesekkur ediyorum.


Sevgili Pitir, Emrem, Gulbeseker, Cigdem ben de size tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin..

Sabırsız minikkuş, seker, fundi, burcudem, nuri, dilekdoruk, sarya, tulay, nur orhan, daps, basak pdr, yesilelma, badem, Monique, Arsiz bocuk, Burcu Terlikci, gulumse, Hira, Zehra Ozdemir, Sarya, NilgunK, Egmen 0gun, SGolcuk, Seda T, Nilgun, Eskobi, fatma-ankara-80, Ozlem Tekin, Fatmazen, Scanan, Unknown, Zumrut, Burcu, Zevkalade, Dzazra, Nihan, aekmekci75, Asya, Karauz, Sibeli’in mutfagi

Burcu Terlikci, Ilkbahar, kendiniz icin uygun olani secin ama birseyi unutmayin, burada yapilan herseyin mutlaka bir nedeni var.

Gulumse, ogunler yer degistirmeseler iyi olur.

Adsiz mutluson, süt eger az yagli olursa daha iyi ama cok da fark etmez aslinda, salatada yaginiz elbette var,

Nur Orhan, kiziniz . 21 yaşında,53 kilo ve 168 boyunda ve zayiflik sinirinda. Mutlaka fiziksel aktivite yapsin ve klasik 5 ogunluk akdeniz diyeti uygulasin.

Butterfly, 80 gram ton baligi az bence, yagini iyice suzun ve iki kutu yiyin lutfen.

Emineson, onemli olan takip etmek. Geriden ya da cok geriden bile olsa. Bu arada keske komsumuz olsaydiniz, matematik odevlerini yapamadigimizda size kacardik. ) Basimiz bayagi bayagi dertte cunku…

Zikriye, simili spordan baska yapacak pek bir sey yok gobeginiz icin ama simili

Fatmadil Gokce, acikiyorsaniz, beslenmenizdeki li fmiktarini artirin lutfen. Daha cok marul, daha dogrusu daha cok sebze yiyin, iki ara ogun yapmaya calisin.

Sabirsiz Minikkus, Esma tarif verdi. Ya da herhangi bir tuzlu corek filan da yenebilir. Ama evde yapilmis olacak, unutmayin.

Nafo, sizin caniniz ne cekiyor yatmadan once yemek icin, ona gore cevap vereyim. Ekmek peynir derseniz hayir derim. Sut ve iki biskuviye ise evet.

d@eli, kilo vermenin yavaslamasi herkese, her turlu diyette olur. Fiziksel aktiviteyi artirarak, biraz da beslenme stilini degistirerek asilabilir

tobe, kaldiginiz yerden devam edin lutfen.

Adsiz, dogum gununuz kutlu olsun, Syrah icin umarim gec degildir. Yoksa size twitterden zaten cevap verdim mi?

Fundi, elbetteki kendinize gore duzenlemeler yapacaksiniz. Hepimmizin yasami, saatleri, ritmi ayni degil. Yeterki bos kalorileri yasaminizdan cikartin ve farkli, cesitli yemege calisin.

Serap, sadece simili olmak kaydiyla kirmizi pancari cok az kullanin. Benim programimda hicbir sey yasak degil aslinda.

Serap, Zehra Ozdemir Gece yatmadan once verilen acikanlar icin uygun. Istemezseniz yemeyin daha iyi.

Terazi, kendinizi bu kadar strese sokmayin. Uyabildiginiz kadar uymaya calisin. Haslanmis tavuk ya da izgara olmasi cok fazla bir sey degistirmez. Onemli olan yemeginizde protein ve sebze olmasidir, Tabii ki kizartmayi kast etmiyorum. Daha kolay haberlesmek icin oneriniz varsa, ben uymaya hazirim ama cok istememe ragmen, hepinize tek tek cevap verace zamani bulmam cok zor. Biz burada yasamimizdan bos kalorileri ve yanlis aliskanliklarimizi cikartiyoruz. Sonrasi kendiliginden gelecek. Cay icebilirsiniz.

Gulmay, calisanlar icin ekleme yapmaya calisirim. Hatirlattiginiz icin tesekkurler.

Neslisah, ayrana ve sodaya evet. Ama abartmadan, yogurt zaten yeterince var.

Hlya, tarihlere bakarak uygulamaya calisin.

Adsiz, 47 yas nadir ki, yasimdan oturu diyorsunuz. Yasaminiza yuruyus basta olmak uzere fiziksel aktivitiyei getirin, sorun kendiliginden cozulur.

Elif, tek bir biskuvinin kalorisi 30’u gecmesin.

Bahar, Hira, n131cay icebilirsiniz.

Nilgun, ilk haftanin programi sizing icin uygun eger baska sekilde onerilmediyse. Yine de doktorunuzla baglantinizi kesmeyin. Biz buradayiz.

Sule Guller, benzer besinler secilebilir, ben bircok diyet listesine gore bircok secenek sundugumu dusunuyorum. Gerisi sizing yaraticiliginiza kalmis.

Siskoman, metabolizmaniz yavaslamasin diye hareketinizi artirin lutfen

Scanan, sadece corba yeterli olur mu? Sonradan acikmazsaniz, bence saglikli bir secim.

A, diyet iccege evet ama abartmadan. Cunku tatlandiricilar hic saglikli degiller biliyorsunuz

Serce, Uzun Yollarmetabolizma cayini isterseniz icebilirsiniz.

Sule, eger verilecek kilonuz varsa tabii ki yemek yeme stilinizi duzenlerseniz verirsiniz. Bahar’in oykusunu okuyun. 15 kilo verdi ama normalde yediklerinden daha fazlasini yiyerek verdi kilolarini.

Unknown keten tohumunu nasil bulabiliyorsaniz oyle tuketebilirsiniz.

Agro, her ogunde 1 yemek kasigi yag hakkimiz var, yaga gereksinimimiz var ayrica barsaklarimizi da dusunmeliyiz.

Asabi, vitamin destegi alabilirsiniz. D vitamininiz niye eksik? Gunluk miktarlara uyan bir multivitamin bulmaya calisin.

Why Not, degisiklik hem farkli secenekler sunmak, hem metabolizma hizimizi korumak acisindan ve farkli elementleri almamiz icin gereklidir. Uyabildiginiz kadar uymaya calisin. Yumurtayi baklagille degistirmenin sakincasi, protein disinda karbonhidratta yemek demektir. Sabah kahvaltisindan ekmek dilimini oglene kaydirin ama bu beni pek te menu etmez aslinda. Aksama hic ekmek kaydirmak yok. Simdilik makarna, pilav yok.

Esma, avokado cok kiymetli bir besin ama simili ceyregi gecmesin hakkiniz.

Dido, elmanin uzerine tarcin serpip yeseniz? Yada bir kucuk parca bitter cikolata, ama 1 tek parcada kalmak kaydiyla

Burcu, salatalara yag koyuyorsunuz degil mi? Su iciyorsunuz degil mi? Sebzeleri buyuk parcalar halinde dograyin, sabah kalkinca bir bardak su icin hemen, ve yuruyus yapin.

Sade, sut yerine size uyan herhangi bir secenek veya cay

Seycan Sasmaz, once yuruyus sonar yemek daha uygun ama tersi de uygun kosmadiginiz surece

Umut, ikinci listeyi biraz daha anlasilir hale getirsem iyi olacak. Yogurt veya sut ile olmali tabii ki…

Nurcan, siz yeterki baslayin gerisi kendiliginden gelir.

Hulya, mecburen koyacaksiniz o zaman biraz seker

Goca, paylasim icin tesekkurler.

Gunseli, biz o 11 kilonun oykusunu bekliyoruz.

Tulin, ne kadar naziksiniz. Bu kadar sorunun icinde cevabini en sevinerek verecegim soru bu. Cok iyiyim , tesekkur ederim.

MNC, bana cogunuz Mehtap diyor zaten, bence bir sakincasi yok. Oglumun arkadaslari da bana hep ismimle seslenirler.

Pitir, tesekkurler. Yazilarin uzerine tarih araligini eklesem iyi olacak sanirim.

Zenebb, Daha tartilmiyoruz.Kolay tarifleri acacgim. Federico sinavdan 7 aldi. Mecburen “cok sevindik”

Jale, keten tohumunda bitkisel ostrojen bulunur, onerdigim miktar cok az olmasina karsin, yine de sizi takip eden doktorla konusmanizda yarar var.

Pofidik, meyveyi aksama kaydirabilirsiniz eger sizin icin bu kadar zorsa. Meyve secimi konusunda cok detayli bir yaziyi, once saglik basligi altindaki yazilarda bulabilirsiniz ama hergun farkli bir meyve yerseniz sorun olmaz aslinda

pinarK, size uygun olan yemekleri secmeye calisin. Daha dogrusu simdiliksize uygun olmayanlari tabaginiza koydurmayin.

Sarya, fark etmez, ben tane olani aliyorum, olcmek daha kolay oluyor.

Irem, icinde princ yoksa onun adi zaten dolma olmaz. Yumurta haftada iki gun yense iyi olur. Istediginiz dolmayi yapabilirsiniz. Lahana, biber, domates, patlican, kabak

Sibel’in mutfagi, illa da kahve degil tabii ki, ben kendime gore yazmisim diyeti demek ki.

Dudu, aliskin oldugunuz yag miktarini cok mu azalttiniz acaba? Lifli besinleri tercih edin. Daha once yazdigim cevabi okuyun ayni sorunla ilgili olarak. Tavugu istediginiz gibi tuketebilirsiniz. Yesil cay metabolizmayi hizlandirir, yag yakar, tuketin tabii. Sabah kahvaltida, maydanoz,, roka vs tuketin, domates palatali olmasa da olur.

Bilgebay, evet patates veya 1 dilim ekmek, sebze ne kadar ve kac cesit isterseniz yiyebilirsiniz. Sebze kizartma haric, her turlu yenebilir. Kahve yerine cay icebilirsiniz.

Adsiz, sizin sorunuzu en sona biraktim. Benim gunluk kalori alimiyla ilgili bir on gorum var mi diye soruyorsunuz. Olabilir mi? Olmali mi? 13-70 yas arasi BMI’lari 18-50 arasinda degisen bir grupta herkese ayni kaloriyi onermem mumkun mu.? Simdilik sadece yeme aliskanliklarimizi gozden geciriyoruz, saatleri duzenliyoruz. Yavas yavas, porsiyonlari ogreniyoruz. Sonra gruplara ayrilacagiz ve tekrar konusacagiz.

20 Ocak 2013'Roma

169 yorum:

Esra dedi ki...

Mehtap hanım ben hurmayı sormuştum, ara öğünlerde yenebilir mi diye??? Bu arada incelmeye başlamışım, çok sevindim. Kolay gelsin, sevgiler...

Adsız dedi ki...

iyi geceler mehtap bu kadar yoğunluğunun arasında bizimle ilgilendiğin için teşekkürler çokk. bir de şu emziren anneler için önerilerini istesem tekrar..

EserSanat Atölyesi dedi ki...

Sevgili Mehtap.Ben Ebru(İstanbul). Ne güzel ne sıcak bir anlatmın var.Ben vejeteryanım.Listeyi tüketebildiklerimi yiyerek tamamlıyorum.Uygun mudur?Bir de haftasonu pek istediğim gibi gitmedi.12 günü başa mı alsam acaba?Sorularımızı cevaplayan,bize emek veren arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.Burada ki tüm dostlara selamlar,sevgiler.

nilgün dedi ki...

yeni bir haftaya merhaba mehtap hanımilk hafta benim için kolaylıkla geçti çok mutluyum size minnettarım daha sağlıklı beslenmek herkes için önemli fakat benim için psikolojik olarakta bana çok iyi geldi sağlığım için hiçde gerekli olmayan yiyecekleri çıkardım hayatımdan sayenizde doktorum liste için olumlu karar verdi okadar yoğunişleriniz arasında bize cevap yazdığınız için teşekkürler ınanın motivasyon için çok çokkkkkkk iyi geliyor

Fatma dedi ki...

Harikasınız Mehtap Hanım kırkbir kere maşallah size, Frederiko'ya da maşallah tabi. İyi bir hafta dilerim yine çok yoğun bir hafta geçiriyorsunuz sanırım, kolay gelsin, güzel geçsin haftanız, sevgiler.

SERAP dedi ki...

GÜNAYDIN MEHTAP HANIM,
SORULARIMIZA VERMİŞ OLDUĞUNUZ CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER.
ÖNÜNÜZDEKİ HAFTALARDAKİ İŞ YOĞUNLUĞUNUZDA SİZE KOLAY GELSİN İNŞALLAH.
TÜRKİYEDEN SEVGİLER.

newlife dedi ki...

sevgili mehtap bütün koşturmaların için kolay gelsin. ben emziren anneler için önelerilerini bekliyorum yeşil çay içmek istiyorum ama uygun mu bilmiyorum.

EMREM dedi ki...

herkese iyi haftalar diliyorum ben galiba alıştım bu listeye çok hoşuma gidiyor eşimle oğluma akşamları herşeyi hazırlıyorum ama kendim yemiyorum ve kendimi huzursuz hissetmiyorum daha hafifim sanki teşekkürler Mehtap Hanım

Unknown dedi ki...

merhabalar,

geçirdiğim küçük bir operasyon sebebiyle ben listelerime yarın başlayacağım çok mutluyum :)
umarım bu sürede hepiniz bolbol gramlar, kilolar ve yağlardan kurtulmuş ve mehtap hanımla diğer arkadaşları mutlu etmişsinizdir :)
ben geriden de olsa takibinizdeyim :)

herkese kolay gelsin

Unknown dedi ki...

MErhabalar
Sevgili Mehtap Hanım
Tüm cevapları okudum..:) Bitmez enerjinize hayranım.. Soran arkadaşlara da teşekkürler. Aklımda olna ama soramadığım birçok soru aydınlamış oldu..:)

Güneşli bir samsun gününden hepinize kocca bir avuç dolusu masmavi deniz kokusu gönderiyorum..:)

sevgileer

ZÜZÜ dedi ki...

merhaba...
Ben psikolojisini zaten zor ayakta tutan bir geçmişinin magduru ve anne olarak,şişkolukta eklenince aynada tiksindiğim bir kadın görüyorum.Çok hastayım ama yinede başladım diyete mecburum buna kendim için.İlk 12 gün olanı uyguluyorum,sonra 18 ocaktakı ikinci 12 günü yapıcam.Yani ben geriden gelicem hep. Bu nedenle gruplara ayrıldıgınızda ben aranızda olmayacağım sanırım çok üzgünüm.
Bilgilerim
ad Zübeyde
şehir Ankara
yaş 32
kilo 69
boy 158
vkı 27,64

drazra dedi ki...


Mehtapcım ama benim sorumun cevabı yok:( Emziren annelere farklı diyet mi vereceksiniz?Bu diyeteti uygulamaya devam mı?

nilhan dedi ki...

mehtap hanım müthişsiniz söyleyecek başka birşey bulamıyorum.bu kadar insana bu kadar zamanı ayırıp tek tek cevap veriyorsunuz ya helal olsun...
ben yaklaşık 2 yıldır sizi takip ediyorum toplamda 21 kg verdim çok uzun süre de korudum bu kilomu 2-3 kg arası aldım son zamanlarda o da benim hatam biliyorum.bu grup da gene varım ama uzun süredir takip ettiğim için sanırım neyin yerine ne koyabilirim neyi ne zaman yememeliyim v.s.daha kolay oluyor benim için... bunların hepsi sizin sayenizde,herşey için çok çok teşekkür ediyorum,duygularımı anlatmam yazıya dökmem benim için çok zor ama eminim siz beni anlıyorsunuz...iyi ki bu siteyi tesadüfen de olsa buldum,iyi ki sizi takip ettim iyi ki siz hayatıma girdiniz.

sevgilerimle.

tüm bu emekleriniz için herkes adına tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

mehtap hanım merhaba

ben ay ışıgı

yeni grubunuzu çok uzun süredir bekliyordum ancak bir aydır yurt dışında tatildeydim ve döndüğümde programın bir haftadır başlamış olduğunu gördüm. yine kaçırdım diye çok üzüldüm.

boyum 159 cm
kilom 69,5
yasım 30

10 kilo vermek istiyorum.

programınıza bir kaç gün geçikmeli olarak başladım, ancak hala kayıt olabilirmiyim bunu öğrenmek istedim. olmaz derseniz geriden takip edeceğim.
benim çok önemli bir sorunum da diyetleriimi devam ettiremiyorum çünkü irite bağırsak ve migren problemleri yaşıyorum, bu konuda bana önerileriniz varmı acaba?

çok teşekkür ederim
ay işiği

nilhan dedi ki...

mehtap hanım ben ne sormaya girdim neler yazdım :) bir de soracağımı unuttum.şimdi öğle yemeğinden geldim az çorba+az sebze bana fazla geliyor artık öğlenleri sadece birisini yesem olur herhalde diyorum akşamı da ona göre ayarlarım.yani öğlen sebze yediysem akşam et yerim mesela. olur değil mi?
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

mehta hanım merhaba,
ben ay ışığı az önce bir yorum bıraktım aynı yazıya ama size bir de mailimi vermek istiyorum

armaganocal@yahoo.com

çok teşekkürler

ay ışığı

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanim,
Gecen sene blogunuzu sürekli takipteydim ve bütün basari
Hikayelerinide okumustum. Baharin hikayesini hatirlattiginiz
Icin tesekkürler ederim, hemen tekrar okuyacagim. Tesekkur
Ederim. Bu kadar Yogun temponuzun arasinda bizimle ilgileniyorsunuz ya harikasiniz.
Benimde bir oglum var.Bu ay 12 olacak. Tek cocuk . Lisede
Ve Tek basina birakmaya gelmiyor sürekli kontrol gerekiyor.
Ama Anne ve Baba calistigi zaman bu ne yazikki zor oluyor.
Federicoyla sik sik kültürel aktivite yapmaniz ne güzel. Biz
Daha cok spora yogunlasmis durumundayiz. Oglum 4,5 yasindan beri Judo yapiyor ve 3 senden beri de futbol
Takiminda. Futbolu tek cocuk oldugu icin sectik (ekip calismasini ,paylasmayi ögrenmesi ve bencilligi yenmesi ).Judoyu burda cocuk dokrorlarida cok tavsiye ediyorlar.
Yenme ve yenilmeyi ögrenmesi ,disipline alismasi, konzantereyi yogunlastirmasi ,sportiv bir vücuda sahip olmasi, rakiplerine, arkadaslarina saygi duymadim,vs vs
Belki Siz Doktor olarak zaten biliyorsunuzdur .Federico
Sporla ilgileniyor mu? Zamani varmi? Tabii bilemiyecegim.
Ben özellikle Judoyu denemesini tavsiye ederim bir erkek
Cocuk annesi olarak. Derslerinde ona kolayliklar ve basarilar dilerim.Sizde kendinize iyi bakin .Hava burdada cok soguk.
Bu hafta - 20 dereceyide görecekmisiz.Sevgiler.Sule ( Hamburg )

Dudu dedi ki...

Merhaba
Cevaplar icin cok cok tesekkurler Mehtap Hanim. Haddime degil, mutfakta yeniyim fakat pogaca tarifi isteyenlere yardimci olabilirim. 1 brd yogurt, 2 yumurta (bir tanesinin sarisi ustune surulmek uzere), 1 pkt kabartma tozu ve aldigi kadar (olabildiginca az) un. Icine de biraz pul biberli, maydonozlu, beyaz peynir karisimi yaptim. Mayasiz oldugu icin daha iyi iyidir diye dusunuyorum. Afiyet olsun!

elif dedi ki...

Mehtap Hnm merhaba,
blogunuzla bir arkadasimin tavsiye uzerine tanistim,cok da memnun oldum.çanakkale de yasiyorum,dishekimiyim.ama biraz gec kalmisim sanirim programiniza dahil olmaya?yine de size bir danisayim sitedim.nasil katilabilirim grubunuza?yardimci olursaniz sevinirim.mail adresimi ekliyorum,burda n da bekliyorum cevabinizi,sevigiler...

elif dedi ki...

mail adresimi eklemeyi unutmusum: elifcimentepe@yahoo.com

Anadiyo dedi ki...

cevabınız için teşekkürler mehtap hanım vakit ayırdınız :)

Fides dedi ki...

Sevgili Mehtap

Bol enerjili günler diliyorum...

Fides

Kelebeksi🦋 dedi ki...

Merhabalar 23 yaşındayım 65 kiloyum boyum 1,56 yaklaşık 15 kilo vermem lazım birde kilolarım bacak bölgesinde bana yardımcı olurmusunuz hangi dieti uygulamalıyım :/

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Siz süpersiniz, birtanesiniz...
Sizi çoook seviyorum.

Sevgiler,

a.hande

zeynebb dedi ki...

Merhaba siz süper kadınmısınız bu kadar yoğunluğun içinde herkese tek tek cevap yazmak hayranlık uyandırdı bende doğrusu.Ayrıca benim engelli bir kızım var onun yaramaz bir çocuk olmasını o kadar çooook isterdimki FEDERİCO bence bir tane görmede sevdim onu izninizle ve çoooook kola gelsin size...

Adsız dedi ki...

gerçeten sizi çok takdir ettim. herkesin sorusuna tek tek cevap vermişsiniz. bizlere zaman ayırdığınız ve bizi önemsediğiniz için yürekten teşekkürler Mehtap hanım.

Unknown dedi ki...

birde şimdi akşam yemeğine 3 çeşit yazılmış yani biz 12 gün boyunca bu 3 çeşiti çevirip çevirip mi yapacağız:)

Adsız dedi ki...

cok tesekkür ederim, kendi adima cok mutlu oldum yaziniz cok motive etti dogrusu..dün ve bugün maalesef coook zorlandim nedense:(( cok "fazla" maalesef kacamaklar yaptim, umarim yarindan itibaren yine ilk günkü saglam iradem tekrar yerine gelir diyorum:)tek tek buradaki herkezi düsünüp cevap verdiginiz, bize deger verdiginiz icinde ayrica cok tesekkür ederim..eger basaramazsam cok utanacagim o kadar cok emek veriyorsunuz ki siz ve seda, esma, terazi..
Asya

beyhan dedi ki...

Merhaba;
Federico'nun durumuna sevindim umarım bu alacağı daha iyi notların bir başlangıcı olur. Sizi ve yorumları sıkı takip ediyorum yorum kutusu çok gürültülü ama siz çok sakin herkese yanıtını vermişsiniz, harikasınız Teşekkürler
Beyhan

Adsız dedi ki...

mehtap hanım merhaba...
size ne kadar teşekkür etsem azdır...bu programa başladığımdan beri kendimi o kadar zinde ve o kadar hafif hissediyorum ki..bu sanki bir diyet mantığında öte sağlıklı beslenme..ve şunu gördüm ki ben bu programa başladığımdan itibaren önceki süreçte ne kadar çok yiyormuşum aslında..az yada çok..yiyormuşum işte..ama şimdi ne kadar zindeyim ne gereksizmiş..son kez çok teşekkürler..sevgiler...

Esma dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar

Sevgili Mehtap o kadar yoğun işlerinin arasında bizler için zaman ayırıyorsa bizde onun bizler için hazırladığı listeleri uygulamaya çalışalım mı ? Zaman la vücudumuz, metabolizmamız alışacak.Herşey daha kolay olacak ileride ,önceleri biraz dayanmak gerekiyor tabi,yılların alışkanlıkları bir anda değişmiyor ,inanın buna herşey çok güzel olacak... Yılmak yok ,vazgeçmek ,devammm...

Çok teşekkürler Sevgili Mehtap cım.kolaylıklar olsun her işinde..

Sevgilerimle

sibelinmutfagi dedi ki...

merhabalar mehtap hanım gerçekten yaptığınız çok güzel zaman ayırdığınız içinde ayrıca teşekkürler. ben eşimle birlikte yapıyorum. Yalnız sanki çok bir şey fark etmedi gibime geliyor ben menepoza girdim sonrasında bel bölgemde ve karnımda kalınlaşma oldu acaba bu hormonlardanmı bu diyetle onları verebilirmiyim ilaç kullanmıyorum ama işim daha çok masa başı sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar, tüm yoğun temponuza bizide katıyorsunuz ya, helal size :)) Allah kolaylıklar versin. 7 iyidir iyi.. Federico inş. daha iyi notlar da alacaktır. Sevgiler.
Meftun

Adsız dedi ki...

Sevgi-liebe
Sevgili Mehtap Hanım;
Nasılsınız,umarım yorgun değilsinizdir?Buradaki topluluğun hepsi inanın size sinerjimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.Sizinle Roma'yı gezdim,oğlunuzun imtihan sonucunda duyduğunuz duyguları yaşadım,üniversitedeki konuşmada içten içe kendinize olan güveninizle gülümsemenizi hissettim.Bir insan karşısındakine yaşadıklarını ancak bu kadar iyi hissettirebilir.
Senelerdir sizi takip ediyorum,bir defa size katılmayı düşündüm ,başlamıştık, babamı kaybettim.Bıraktım o bırakış, arkasından 6 ay sonra cushing hastası olduğumu öğrendim .İki sene arayla 2 defa hipofiz adenomundan ameliyat oldum.Şu anda kortizol seviyem normal sınırlar içinde, sadece hipotroid var Kilolarımdan dizlerdeki dejenerasyon nedeniyle yürürken zorlanıyorum.Artık buna dur demenin zamanının geldiğine inanıyorum.Geçen sene kardeşimin katledilişi ve arkasından annemin kaybından sonra hayatımda iyi bir şeylerin olmasını istiyorum.Diyetim kaçamaksız devam ediyor, sizin sayenizde başarmak ve biraz mutlu olmak istiyorum.NE dersiniz 51 yaş geç bir yaş değil değil mi?
Lütfen proğram bitse bile devam edlim ve uzun zamandır hayalim olan 65 kg bir göreyim(daha fazlasını ümit edemiyorum)Belki de gençlik kiloma ulaşırım ne dersiniz?
Sizi ALLAH'a ve onun korumasına emanet ediyorum, ALLAH nazardan korusun ve kuvvetinizi ,enerjinizi artırsın.
SEVGİLER....

Adsız dedi ki...

Merhaba sanırım geç kaldım ama seyahatte idim ve ancak siteye bakabildim. Mayıs 2012 de sizin verdiğiniz sağlık programı ile 9 kilo verdim. (4 ayda) Şimdi de 6 kilo vermek istiyorum. Ama sessiz takip değil bu sefer isteğim.
Geç kalmış olsam bile grubunuza alırsanız sevinirim.

Rumuz: HERGÜNBAHAR
Yaş: 35
Cinsiyet: kadın
Kilo:63.5
Boy:169
VKI:22.23
Şehir: Kayseri
Öğrenim durumu: üniversite / mimar

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim cevabınız için
Acaba kızım için 5 öğünlü akdeniz diyetini nerden bulabilirim
Sizin yazılarda var mı
Link verirseniz çok sevinirim
Bu arada ben eşimle beraber uyguluyorum diyeti
Hiç zorlanmadım ve çok hafifledim
İnceldiğimi de hissediyorum
Kaçamak falan da olmadı pek
Çok mutluyum
Her gün yarım saat yürüyorum bantta
Bir doktordan duymuştum
4 dakika bandın 4,5 hızında 30 saniye 11-12 hızında yürüyorum
Bu şekil metabolizmayı şaşırtarak daha az süre yürüyüp daha çok kalori yakılıyormuş
Doğru mu yapıyorum acaba

Adsız dedi ki...

itiraf ediyorum ben henüz başlamadım :(

çünkü en geç 09.30 da kahvaltı yapılacak cümlesini okuyunca sabah 5-6 gibi uyuyan biri olarak o kadar erken saatte kalkmam imkansız diye düşündüm ve vazgeçtim. ne zaman ki bir işe girer ve hayatım sıkıcı,iğrençte olsa bir düzene kavuşursa belki o zaman başlayabilirim.

belki de tek sorun geç yatıp geç kalkmamdır ama gözlerimi erkenden açacak bir nedenim yok.

ahhh bu arada depresyon kilo aldıyordu deği mi ?

sevgilerimle

tosunların kraliçesi

mürüvvet dedi ki...

Günaydın mehtap hanım. Emziren anneler için pazartesi diyetlerini ekleyecektiniz. biliyorum çok yoğunsunuz ama dört gözle bekliyoruz diyeti. ne olur yardım edin. sevgiler...

Feride Nizamettin dedi ki...

Herkese günaydın, AslıG isimli arkadaş diyetimize özel güzel bir blog açmış belki ilginizi çeker

http://diyetorfoz.blogspot.com/

Sevgiler ve hepimize başarılar:)

Unknown dedi ki...

merhaba mehtap. :) bu şekilde görmeden birisine karşı hitap etmek ve kendisine saygı duymak çok güzelmiş.haftasonunu biraz kaçamaklarla geçirmek zorunda kaldım ama ısrarlıyım bırakmıycam.istediğim 7-8 kiloyu bu hoş tavsiye ve sohbetlerle vereceğim inş.bzim oğlanında matematik problemi var federico gibi ama yapamadıklarından değil gereken ilgiyi derse vermediklerinden diye düşünüyorum.sevgilerle kendine iyi bak bize lazımsın.

Dudu dedi ki...

Tosunlarin kralicesi; umarim bu yazdigimi gorursun. 2 hafta oncesine kadar ben de senin durumundaydim, yaklasik bir 1 ay icin. Noel tatili, isimin bitmesi, tez surecim derken... 4'de yatip 1'de kalkmaya baslamistim. Kendi istegimle, ise filan girmeme gerek kalmadan, kendim duzelttim uyku sistemimi. Ite kaka lutfen gece kacta yatarsan yat 9'da kalkmaya calis, sonra onu 8'e cek. gun icinde cok yorgun olacaksin, kafan dusecek ama lutfen uyuma. Cunku o yorgunlukla aksam bir bakacaksin ki en gec 12'de uyumussun. 1 haftada duzeldim ben. Simdilerde sabah 7:30-8 gibi kalkip 11:30-12'ye dogru uyuyorum. Uyumayi cok seven, erken bile yatsam 12'lere kadar uyuyabilecek bir insanim ama duzene girmek, kilo vermek icin bunlar gerekiyor. Lutfen ise girmeyi bekleme, harekete gec!!!
Sevgiler

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Ahsen,

Buradaki programın hangi kısmına adapte olamadınız? Tek menülü değil, alternatifler çok, sizi zorlayan kısımları yazsanız ya da sizin yaptığınız diyet ne gibi farklılığı var? Bunu anlamaya çalışalım isterseniz.

Sevgili Betül,

Çorbalarda ben un yerine kereviz, yer elması gibi yoğunluk veren sebzelerden faydalanıyorum. Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Esma'nın verdiği tariflerde size yardımcı olmuştur. Çay ile ilgili hem ben hem Mehtap yanıt verdi.

Sevgili Ezgi

Tatlı olarak ara öğünlerde yoğurdun içine zencefil, tarçın, limon kabuğu, suyu, vanilya,taze meyveyi damak lezzetinize göre az tatlandırıcı ile püre yapıp biraz dondurup dondurma niyetine yiyebilirsiniz.

Elmayı rendeleyip tarçın ile karıştırıp bisküvi hakkınızla tüketebilirsiniz.

Sevgiler,
Seda

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Nilhan,
Bence tek tip sadece çorba veya sadece sebze yemeyin.Öğünlere aynen uyun , fazla geliyorsa miktarı size göre azaltın derim ben.

Sevgili Elif,
Biz buradayız, siz buradasınız, herşey elinizin altında.Hemen başlayın , bu sinerjinin içine girin lütfen.

Sevgi Liebe,

Yaşınızda ne var ben anlayamadım inanın, Füreyya kitabı beni etkileyen kitaplardan biridir.O zamandan beridir istedikten sonra hiçbir şey için geç kalınmadığını öğrendim ben.

Sevgili tosunların kraliçesi,
Hayatı ertelemeyin bence...

Sevgili Nur Orhan,
Sağ taraftaki önce sağlık etiketli yazılarda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Sevgili Asya,
Lütfen kaçamakları unutun, biraz hareketi artırmaya çalışın, biz buradayız.Zorlandığınız herşeyi yazarsanız daha kolay aşarız.Ne dersiniz?

Sevgili Newlife,

Yeşilçay ile ilgili Sevgili Mehtap bu yazıda yanıt vermişti.

Sevgilerimle,
Seda

ay dedi ki...

...

Serçe dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Cevaplar için çok teşekkürler. Metebolizma çayını bugün içeceğim :) Ben de iki haftadır listeye uyuyorum, ama hani o eski alışkanlıklar yok mu? haftasonu biraz üzdüm kendimi, çünkü çocuklar için yaptığım kurabiyeden biraz fazlaca yedim.. Lakin genel anlamda listeye uyarak, akşamları hafif ve dinç olarak ve mutlu yaşıyorum. Bunlar hep sizin sayenizde! Eskiden olsa yediğim 3-4 kurabiyeye bırakın üzülmeyi daha ne yesem derken şimdi bir farkındalık oluşmuş bende.. İki hafalık listede hiç zorlanmadım çok güzel, nerdeyse tamamen doyurucu ve kolay bir listeydi. Bu arada arkadaşlarımızdan İlkbahar 2. beslenme sürecinde akşamları 3 çeşit mi yiyeceğiz diye sormuş, listeden (bir kaç sebze hariç) çok çeşitli çorbalar var, tavuk, balık ve et de bence oldukça bol bir seçenek oluşturmuş. Kabak dolması bana da biraz ilginç geldi ama :) Sadece bir soru önerisi, kabakları tencereye dizip üstüne biraz pirinç koysak dereotlu kabak yemeği yapsak o da olur değil mi? Emekleriniz için çok teşekkürler... Yola devam ediyoruz! "Unutma! Bahardır kışın sonu!" Mehtap, Size iş yerinizde ve evinizde de kolaylıklar başarılar diliyorum. Ankara'dan Sevgilerle..

zim dedi ki...

Mehtap hanım
öğlen yemekleri fabrikada bezelye,kuru fasülye,ıspanak falan çıkıyor.Yapılan çorbalarda un kokusu çok bariz geliyor.Ben sadece sulu yemeği alıp yiyorum ama bu çoğu zaman bakliyat oluyor.Bunun bir sakıncası var mı?
Emeğinize teşekkürler

kurts dedi ki...

Ben HANİFE, emziren anne diyeti Pazartesi demiştiniz ama ben göremedim galiba.....

kurts dedi ki...

Ben HANİFE, emziren anne diyeti ne zaman verilecek .pazartesi demiştiniz ama göremedim

Uzun Yollar dedi ki...

selamlar mehtap hanım bukadar yoğunken bizimle ilgilendiğiniz için çokk teşekkürler. harikasınız :)
bir de emziren anneler için pazartesi yazacağım demiştiniz unutmuş olabilirsiniz diye hatırlatmak istedim
sevgiler

Emineson dedi ki...

Ben de size komşu olmayı çok isterdim,Federicoya da seve seve matematik anlatırdım....Yine de internet üzerinden yardımcı olmaya çaılışırım merak etmeyin...1 hafta geriden geliyorum ama herşey yolunda....Bu hafta sonu tatile giriyoruz ...Bol bol yürüyüş yapabileceğim...Herşey için teşekkürler...Size ve Federico'ya kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...(Bu arada bilgilerimi size yollamadım bir sorun olmaz sanırım?????)))

adilosbebek dedi ki...

Merhaba,

Bugün bir kurabiye yaptım tarifini paylaşmak istiyorum :)

Yarım ayvayı rendeledim içine yarım muz ekledim. Bir kaseye 4-5 kuru incir ve yarım avuç kadar kuru üzüm koyup sıcak su ile 10 dk kadar ıslattım. Sonrasında incirleri ufak ufak doğrayıp üzümlerle beraber muzla ayvaya ekledim. İçine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yumurta, göz kararı tarçın ekledim. 2:1 oran olacak şekilde yulaf:un ekledim. Kaşık kıvamına gelince hafif yağladığım bir tepside 170 derece ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirdim.
Ev yapımı
Çok hafif
KATKISIZ
Afiyet olsun :)

Esma dedi ki...

Sevgili Sibelin mutfağı,
Başkaca bir sağlık probleminiz yoksa menapoz kilo vermek için engel değil,bunun canlı şahidi ve örneği benim yıllarca biriktirdiğim kilolarımı Menapoza girice Mehtapla birlikte verdim...
Yediklerinizin miktarlarına dikkat edin,gerekiyorsa ekmeğinizi tartın gr da fazla olsa onu ayırın yemeyin, detaylar çok çok önemli,verirsiniz ,vereceksiniz hareket şart ama unutmayın ..

Sevgiler

Esma dedi ki...

Sevgili Sevgi-liebe

Hayatta insan olan insanın başına herşey gelebiliyormuş bunu,bende çok iyi biliyor ve sizi çok iyi anlıyorum..Ama ne varki iyi olmak,dik durmak ve hayatta yaşamak zorundayız.Bunun içind en önemli şey sağlıklı olmak,gerisi arkadan geliyor.Siz kendiniz için güzel şeyler yapmaya başlamışsınız bile ,karar vermişsiniz ve azimle devam ediyorsunuz bu şekilde devam edin,başaracaksınız..Bende sizin yaşlarınızdayım az kaldı benimde çoğu gitti azı kaldı..Kilolar bizden korksun...

Yanımızda bize her zaman destek olan Mehtap gibi muhteşem bir insan varken başarmamak biraz zor
..Sakın yılmayın devam edin ,çok insan başardı sizde başaracaksınız

Sevgiler

tosbagalar dedi ki...

Bizde de var bir federico öğretmenleri "çok saygılı efendi ama derslerle arası yok diyorlar":))

Adsız dedi ki...

cok tesekkür ederim Seda cevabiniz icin! 2 yasinda oglum ile cok kosusturuyorum, su anda izinliyim oglum ile ilgilenmek icin..ve dogrusu cok alismisim yorgun ve uykusuz oldugumda enerji toplamak icin kahve ve tatli yiyeceklere:( aslinda tek sorunum bu. ve su son iki günde yine cok uykusuzum oglumu gecede ara ara emzirdigim icin, buda beni gün icerisinde kacamaklara biraz zorluyor..
bu arada düzenli spor yapmaya basladim ama:)
cok selamlar
Asya

Unknown dedi ki...

sevgili mehtap!
ben çalıştığım için öğlenleri dışarıdan yedim bu hafta hep..ama ölçüsünü kaçırmadan..yalnız akşamları kayınvalidemde yedigimiz için onun yemeklerinden yemek zorunda kalıyorumaksamları pek lısteye uyamıyorum..neyapmalıyımm?bir an önce düzenimi oturtmalıyım.çünkü acil kilo vermem lazım gerçekten..vücudum gerçekten bozulmuş..şubat ayında günümüz var en azından o güne kadar biraz olsun kilo vermiş ılmak istiyorum arkadaşlarımı şaşırtmak istiyorum...(eymenin annesi)

Adsız dedi ki...

mehtap hanım emziren anne diyetinizi dört gözle bekliyoruz :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Ben FATOŞ KOCAELi,
Uzun süredir sessiz takipçinizdim.Sınıf açtğınızı görünce havalara uçtum.Programı alınca heme kendime çizelge hazırladım.Ne zaman ne yiyeceğimi verdiklerinzi ikkate alarak çizelgeye yazdım.Bu benim daha düzenli olmamı sagladı.Üst üste aynı şeyleri yememi ve kaçamak yapmamı engelledi :)
2. programın çizelgesi de hazır :)Alışverişleri tamam :)

Ancak 26 ocak -11 şubat Arası Arabistana gideceğim internete ulaşımda sorun yaşayabilirim.
Sizden rica etsem (7-15 şubat)2. programın 2. bölümünü de yayınlar mısınız?
Lütfen Lütfen Lütfen :)
Burada sizlerle olmaktan cok mutluyummmm
Sevgilerimle FATAOŞ KOCAELİ









*

Unknown dedi ki...

MEHTAP HANIM tekrar merhaba!
benim üst tarafım alta göre daha geniş özellikle kollarım çok kalın ..bu görüntü beni çok rahatsiz ediyor listeye tam anlamıyla uyamasam da yine de gunduzlerı tam uyuyorum sayılırr.ama bu ıkıncı lıste için hiç kacamak yapmak yok..her kacamak yaptığımda sizi dusunuyorum sonra cok pişman oluyorum.aslında kendı evımde yemek yıyebılsem hıc sorun kalmıcak ..aksamları kayınvalımde yedıgımız ıcın kacıyor malesef..ama kacıyor diye ipin ucunu asla bırakmyıyorum mecbur kaldıgım ıcın oyle. cok kararlıyım zayıflamak ıstıyorum artık.. görüntümden gercekten cok rahatsız oluyorum.evlendiğimde 52 kiloydum şimdı ise 67 ...vücudum orantısızlaştı.2. lısteyı cıkarıp hazırlıklarımı yapıcam bır an once onda hiç kaçamak yapmak yok...yalnız üst tarafım için ne yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim mehtap hanımm..şimdiden tesekkurler...(eymenin annesi)

SERAP dedi ki...

HERKESE MERHABA,
ÇORBA SEÇENEĞİNDE TARHANAYI KULLANBİLİRMİYİZ?
BİRDE YENİ LİSTEDE AKŞAM YEMEĞİNDEKİ DOLMA ETLİ MİDİR? ETSİZ Mİ ACABA?
KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.

Adsız dedi ki...

Bildigim kadariyla incir henüz müsadeli degil.yukarda ki kurabiyede geciyorda. Hatirlatmak istedim. Kabizlik sorunu olanlar Form kayisili cayini aksam
Icsin. Sabah farki farketeceksiniz ve Armut ta cok etlili . Ayrica yogurdun icine 1tatli kasigi yulaf ezmesi yada yulaf kepegi katip üstüne 1 bardak su
Icin. Bunlarin Hepsinin bagirsak hareketlerine, sindirim sistemine olumlu etkisi var. Denenmistir :)) Sule (Hamburg )

Why Not dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Çok vaktinizi almamak için hemen konuya geçiyorum; mpgdiyeti mail grubu aktif mi? Bana o gruptan hiç mail gelmedi. Rica etsem müsait olduğunuzda mail grubuna gelen maillere göz atar mısınız?


Teşekkürler (her şey için)...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanim,

Ben GÜNSELI
Nasilsiniz? Uzun zamandir buralarda (Münih) hic günes yoktu bugün nasil isisklar sacarak isitti bizi anlatamam.

Noel Baba sigarayi henüz birakamadi ama su anda kesinlikle daha az iciyor. ikinci bölüm bittiginde kendisine hedef koydu sigaradan kurtulma konusunda. Esim de ayni fikirde. o da oldukca azaltti ama henüz birakan yok :(
Sigarayi birakamadilar ama bu diyete inanclari beni gercekten cok sasirtiyor. asla bir lokma fazla istemediler henüz. Neyse onu yediler.

Ben 11 kilonun öyküsünü yazmaya basladim. ilk halimin resimleri yok ama 11 kilonun sonrasindakiler mevcut:) sanirim önceleri kendimi pek begenmiyordum bu yüzden resim cektirmemisim...!

Bir konu var, saglikli beslenmenin tabii ki vucut icin degeri büyük. Benim 1,5 yilda iki gebeligim de düsükle sonuclandi. Esim inanilmaz düzensiz besleniyordu. Ama su anda kendisi bile sebze yiyor olusuna cok sasiriyor. (hic sebze yemiyordu. Et ve özellikle sarküteri ürünleri vazgecilmeziydi.) Bunun bizim icin olumlu etkisi olacaktir degil mi? yazacaginiz yorumu ona da okutacagim ve biraz daha sebze meyve yemeye tesvik edecegim. diyet dönemimiz bitse de, sebze ve meyveyi de böylelikle yasamina ekleyecegini umuyorum.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ESMA VE SEDA
her ikinize de verdiğiniz destek ve ümitverici sözleriniz için teşekkür ederim. Mehtap Hanım'ın yardımıyla başaracağız.Hepinizin kandili mubarek olsun. SEVGİ-LİEBE

Terazi dedi ki...

Nur Orhan:
"... Her gün yarım saat yürüyorum bantta... Bir doktordan duymuştum: 4 dakika bandın 4,5 hızında 30 saniye 11-12 hızında yürüyorum. Bu şekil metabolizmayı şaşırtarak daha az süre yürüyüp daha çok kalori yakılıyormuş. Doğru mu yapıyorum acaba?" demiş...

Sevgili Nur,

Bu dediğiniz "İNTERVAL ANTRENMAN SİSTEMİ".

İster yürüyüş-koşu, ister bisiklet, ister yüzme; bu sistemi istediğiniz dalla birleştirebilirsiniz.

* * *

İnterval antrenman yaparken dikkat edilecek şeyler:

Her ne dalda spor yapıyorsanız;

Önce her zaman 5-6dk ısınma

Yüksek şiddette: 1dk boyunca yapabildiğimizin en hızlısı

(yavaş ve hızlıyı 1-10 arası değerlendirirsek bu 9-10 şiddetinde yapılmalı)

Orta şiddette: 2dk boyunca orta şiddette devam

Set sayısını istediğiniz kadar tekrarlayın (3 setten başlayıp, 6 sete kadar çıkabilirsiniz, sitede bilgi var...)

En son her zaman 5dk soğuma



* * *


"Yağ Yakmada En Hızlı Yöntem İnterval Antrenman Sistemi" başlıklı yazıdan alıntıladığım üstteki bilgilerin daha detaylısına, ilgilenenler şu linkten ulaşabilirler:

"http://uvfitness.net/yag-yakmada-en-hizli-yontem-interval-antrenman-sistemi"


Ayrıca şu linkte de; Leslie Sansone'un 5 millik yağ yakmaya yönelik yürüyüş videosu var (her milin sonunda, yukarıda bahsettiğimiz interval sistem gibi, 2 dk. tempoyu iyice yükseltmesi esasına dayanıyor-boosted walking-power walking-)

Leslie Sansone 5 Mile Fat Burning Walk:
"http://www.youtube.com/watch?v=ZEEOSE5dBo4"


Bolll sporlu günlere...

Sevgilerimle,

ipek

sibelinmutfagi dedi ki...

sevgili esma teşekkürler allaha şükür şimdilik sağlık sorunum yok ekmeği değil peyniride tartıyorum daha önce bir diyet yapmıştım 60 gr peynir 60 gr ekmek vardı her sabah onlar tartılarak yeniyor iş yerimdeki yemekler hesaplanıyor yarım kase çorba içiyorum (unlu oldukları için) etli sebze yemekleri yada köfte tavuk vb yeniyor salata yeniyor ekmek yarım dilim birgün kepekli bir gün beyaz (onlar var sadce) ara öğünler atlanmıyor tatlı tüketilmiyor ama bugün kandil ve ben yarım kandil simidi yedim ikindi ara öğünümde akşamlarıda hergün salata yanında 1 tabak sebze yemeği ya da ızgara (tavuk,balık köfte).ama sorun hareket onuda yapabilsem

Unknown dedi ki...

Merhabalar mehtap hanım :) Aslında burayı 3 gündür keşfettim ve inanırmısınız işi gücü bıraktım buradan çıkamıyorum.. oku oku bitiremiyorum doyamıyorum :)

okadarki buradaki herkesi etkiniz altına almışsınız (iyi anlamda)

mehtap hanım yerine izninizle mehtap abla demek istiyorum .. sizin bu enerjiniz beni buna itti :))

ben 1.73 boyunda ve 26 yaşındayım. üniversite yıllarımda sınava hazırlanma süreciyle birlikte 76 kilo olmuştum.. ama ne giyse yakışır durumundaydım abartılacak bir durumum yok diye düşünüyordum.. daha sonra birden karar verdim ve spor ve akşam 18 den sonra birşey yemeyerek 68 kiloya düştüm.. bu kilomu korudum 2 yıl boyunca.. sonra tekrar kilo aldım ve 78 oldum ... bir yıl sonra onuda verdim ve 70 kilo oldum... ve bir yıl yine korudum kilomu... ama ne olduysa yüksek lisans tezimi bitirdikten sonra oldu :( yüksek lisansımı bitirdim ve bir yıl evde oturup hareketsiz ingilizce sınavına çalıştım ... doktora için şarttı belirli bir puan almam... ve sitres ve hareketsizlik ve sürekli tatlı karbonhidratlı şeylerle tıka basa besledim kendimi.. okadarki akşam uyumadan önce rahatsız oluyordu midem cok yemekten.... doydugum halde yiyordum midem bulanana kadar... sonra birde baktımki tardıda hayatım boyunca görmedigim rakamm 84 kilo olmusum :( inanamadım görünce ve direk spora ve dikkat etmeye basladım.. ama beni okadar etk,ilemiştiki sok diyetlerle günlerce salata yogurtla diyet yaptıgım oldu ve ben kısa sürede 5 kilo verdim... sonra ne oldu kış geldi ve ben tekrar sitrese girdim doktoraya başlayamadıgım için ve tekrar aldım o kiloyu yani 84 oldum.... böyle dengesiz bir serüvenden sonra ne yapacagımı bilemiyordum... sizinle tanısana kadar.. blogu okuyorum kaç gündür ama ne yapmam gerektigini anlayamadım henüz... yardımcı olursanız cok sevenicem.. sevgiyle
kalın :)

bilgece dedi ki...

mehtapçim iyi ki varsın.
seni çook seviyorum.
İçimden geldi.
Bilgece35

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap hn.
Önerilerinizi büyük bir dikkatle uygulamaya çalışıyorum. Daha önce diyet yaptığımda yaşadığım açlık duygusunu sizin programınızda hiç yasamadım. Bu nedenle inanılmaz mutluyum. Ac olmadan bütün gün acaba bir sonraki öğün ne yiyeceğim diye düşünmeden geçirmek inanılmaz rahatlatıcı . Şimdiden hafiflediğimi hissediyorum. Benim ise fiziksel aktivite ile ilgili , kendimi inanılmaz yorgun hissediyorum , azıcık yürüsem bütün kemiklerim ağrıyor, sürekli uykum var ,sabahları yataktan çok zor kalkıyorum.
Benim kadar kilolu biri icin belkide normal , ancak bunu nasıl aşabilirim, yaşadığım yerde çok az güneş görüyoruz,yorgunluğum bununla ilgili olabilir mı?önerilerinizi rica ediyorum.
İlginiz icin simdiden teşekkürler


Rumuz: Umut

Adsız dedi ki...

d.gulum

25 ocak bugün tartıldım 1 kg.
87 oldum.

Adsız dedi ki...

İnsan ordaki kalabalık gruptan güç alıyor galiba.Hiç başlayamam dediği sağlıklı yaşamaya başlayabiliyor.Tek başına yapmaya çalıştığında kendinde o gücü bulamıyor.Yeni alışkanlıklarımızı kazanmak için 21 güne ihtiyacımız varmış.İnşallah bu sefer bir daha kilo almamak üzeredir verdiğimiz çaba.Önemli olan zayıflamak değil her zaman aynı kiloda kalabilmek galiba.Çok fazla sebze meyve türü şeyler yediğimiz halde bağırsaklarımızda sorunlar çıkıyor(çok fazla su içsekte).Ben buna şöyle çare buldum kivi,kayısı kurusu ve armut tavsiye ederim.Sıcak birşeyle yiyin armut ve kayısıyı.

fevzus dedi ki...

Merhaba,ben fevzus
75.300 olarak başladığım ilk 12 gunü 74,400 olarak tamamladım.
Bu süre zarfında haftada 2 gün strechıng yaptım hoca eslıgınde,benım ıcın 1 kg bıle çok ıyı çünkü hipotiroid hastasıyım,ama ıkıncı lısteden sonra daha çok yürüyüş yapıp metabolizmamı hızlandırmayı planlıyorum.herkese basarılar.ınanın bu 1 kg bıle benı coookkk mutlu ettı:)))kolay gelsın ve ıyı çalısmalar

fevzus dedi ki...

Fevzus
75,300 den 74,400 e indim
Yaklaşık 1 kg
Hipotiroid hastası oldugum ıcın onumuzdekı donem daha cok yürüyüş yaparak yağ takımını ve metabolizmamı hızlandırmayı düşünüyorum
Herkese teşekkürler ve kolay gelsın ...

Adsız dedi ki...



merhaba bende bu topluluğun içindeyim.Ama benim kabızlık sorunum var. Kilo verebilirmiyim bilemiyorum. Merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım sizi tebrik ediyorum yaptığınız fedakarlık için ben her seferinde hastaneye gidip diyete başlayıp bırakanlardanım herseferinde bir bahane buldum hastalıklar,kızımın evlenmesi annemizin hastalanması ve en son onu kaybetmemiz..Artık bir dur demeliyim..start verilmiş ama ben geriden gelsem olur herhalde..Başarılarınızın devamını diliyorum.Size ve ailenize sağlıklı,huzurlu ve mutluluk dolu günler diliyorum.Hülya

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım ve gruptaki herkes.Ben yaklasık 10gündür yazıları takip ediyorum 2009 daki grupların yazılarını bile okudum diyebilirim. İradesini kullanıp fazla kilolaından kurtulan yada o yolda ilerleyen arkadaşları tebrik ediyorum. Ve çok büyük bir hayıflanma ile ben neden yapamıyorum diyorum. Resmen kendimden nefret edesim geliyor. Bunu kendime ve kilodan hiç hoşlanmayan eşime bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Hergünüm ve her duamda Rabbim benimde irademi güçlendir bu nefsi yenmeme yardım et diyorum. ama malesef yine yenik düşüyorum. Kendine çok kızıyorum çook. Herkesi sevgi ile selamlıyorum.

Adsız dedi ki...

Gecen yillarda bendede kabizlik sorunu Vardi. Doktor bol su icmeyi ve yüremeyi,spor yapmayi tavsiye etmisti. Hareketsizlik kötü etki ediyor. Ayrica
Yukardaki yorumlardaki tavsiyeleride Dikkate alirsaniz rahatlarsiniz.ama Kronik bir sorun varsa doktorada bir gözükün. Siyah cay ve kahve iyi gelmiyor. Kefir ve Buttermilch cok yararli. Almanyadaki yaslilar hemen hemen hergün kurutulmus erik yerler ve yourtlarina bugdaykepegi, yulafkepegi ve ketentohumu
1 er kasik karistirip yerler. Bunlarcok saglikli yöntemler. Ilaclarin Yan etkileri olabiliyor ve bagimlilik yapiyor. Saglicakla Kalin.

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım ve gruptaki tüm arkadaşlar. yaklaşık 10 gündür tüm yazıları, yorumları ve hatta 2009 yılı yazılarını bile gözden geçiriyorum. Bende yaklaşık 20 kilo vermesi gereken VKi si 29.07 olan biriyim. Gruptaki başarı hikayelerinin kahramanlarını ve bu yolda gidenleri canı gönülden tebrik ediyorum. ben neden yapamıyorum diye kendime çok ama çok kızıyorum. Kendimden nefret edesim geliyor. Kendime ve kilodan hiç hoşlanmayan eşime bu eziyeti yaptığım için ölesim geliyor. yedi yıldır evliyim 6 yıldır kiloluyum. ne yapacagım ben.....
Hepinizi sevgi ile selamlıyorum.

Adsız dedi ki...

mrb mehtap hanim ; suan yine ayni sikintiyla basbasa kalinca yazamadan edemedim ben 13:00 da calismaya basliyorum ve 23:30 gibi is yerini kapatiyoruz aktif hareket gerektiren bir is aksam yemeginden sonra saat 9 gibi acikmaya basliyorum bu arada oglumda yanimda o da emiyor bir kac aksam yagsiz tuzsuz misir yedim bugun kendimi tutuyorum ama midem kaziniyor ve 2 litre suyuda tüketiyorum gun icinde ne yapmaliyim emziren anneler icin listenizde gelmedi :(
gül almanyadan..

Adsız dedi ki...

herkese günaydın istediğm gibi olmadı ama yinede devam ettiriyo olmak çok güzel sonuçlarımı bildiriyorum başlangıç kilom:70kg
şimdiki kilom:68.100gr çok teşekkür ediyorum sizleri çok seviyorum. hepinizin cumasıhayırlı olsun .
umut55

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Eymen Övün
Kayınvalidenizde sulu yemek, zeytinyağlı, salata...olmuyor mu? Ne tarz yemekler oluyor? yazarsanız yardımcı olabiliriz belki.

Sevgili Serap,
Tarhana çorbasını yağ ölçünüze uyduğunuz müddetçe içebilirsiniz, dolma sorunuzun yanıtını bu yazının içinde bulabilirsiniz.

Sevgili ayluh ayluh,

Ocak ayı içindeki Start up yazısı ile başlayabilir ve devam ederek ilerleyebilirsiniz.

Sevgili Bengü Su,

Ben hikayemde de yazmıştım, bir insan gerçekten ama gerçekten kalben ve beynen isterse yapamayacağı/başaramayacağı şey yok. Eğer siz isterseniz biz ve buradaki 1200 kişi size yardım edebiliriz.Neyi yapamıyorsunuz, neden zorlanıyorsunuz,yeme isteğinizi ne zaman - hangi durumlarda aşamıyorsunuz, gerçekten acıktığınız için mi yemek istiyorsunuz bir irdeleyelim bakalım.

Sevgilerimle,
Seda

Adsız dedi ki...

Selam Mehtap hanım.Birinci tur kaçamaksız bitmek üzere.Aslında ben 1 ay önceden başlamıştım sizin verdiğiniz eski listelerle ama 14.01. itibariyle de yeni listelerle devam ediyorum.1 ay öncesinde üzerime küçük gelen 2 tane pantolon almıştım.Yaklaşık olarak 15 gündür giyebiliyorum onları :)Yani tartılmadım ama kıyafetlerim konuşmaya başladı :)Emekleriniz ve desteğiniz için çokkkk teşekkürler.Bir de ben hiçbir şekilde yumurta yiyemiyorum, ama bunun dışında listeye uyuyorum.Böyle gidebilir mi? yoksa yerine şunu ye diyebileceğiniz bir şey olabilir mi?Sevgilerimle hoşçakalın....DİLEK- ANKARA

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Nuri,

Yanıt 1: İçindekilere bakıp yağ olmayan markaları(çoğu marka yağ içeriyor.) kullanabilirsiniz ki ben de arada sırada alıyorum.
Yanıt 2: Olur, Mehtap her zaman der ki hepsinin bir nedeni bir sırası var.
Yanıt 3: Sizce, tabi ki olur.
Yanıt 4: Soğan , sarımsak tabi ki çok karamelleştirmeden tüketebilirsiniz.
Yanıt 5: Çok teşekkür ederiz bu teklifinize. burada olduğunuzu bilmek güzel, ihtiyaç anında bu teklifi kesinlikle değerlendireceğiz :-)

Sevgilerimle,
Seda

Adsız dedi ki...

Merhaba Ben Sitare.
hukuk 3. sınıf öğrencisiyim.
sitenizi bir dönem boyunca takip ettim. listeleri uyulamasam da genel olarak sağlıklı beslenme ve sporla 12 kilo verdim 6 ayda. şu anda 76 kiloyum hedefim 66.
son bir ayddır siteye girmiyordum. kayıt alınıyormus galiba ama ayın 25ine kadar yazılmış acaba geç mi kaldım bilemedim.hangi liste ile diyete başlanacak? emekleriniz için çok teşekkürler.
sevgiler:)

Yaş:22
kilo:76
boy:1.74

Adsız dedi ki...

Mehrap Hanım merhaba,

26 Ocak Cumartesi başlayacak olan ikinci programda, verilen kahvaltının yanında daha önceki yeşillikler (maydonoz, roka, yeşil biber vs.) de var mı yoksa kahvaltı listede verildiği kadar mı? Sabah yenilen yeşillikler insanı tazeliyor da :)

Yoğun çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, bitmek bilmez sorularımızı yanıtlayarak yardımcı olan herkese teşekkürler.
BilgeBAY

Adsız dedi ki...

68 kilo olmusum.... 1 kilo vermisim..kas rahatsizligi gecirdim.. cok hareketsizim. ona ragmen verdigime sevindim..
tubaunsal

zoe dedi ki...

Merhaba,

Yemeklerden sonra tatlı isteğini bastıramıyorum bu nedenle de bir türlü tam olarak programa uyamıyorum. Tatlı yemeden yemek bitmemiş gibi hissediyorum.

Tatlı isteğine nasıl bir çözüm önerebilirsiniz?

Sevgiler, Zoe

Turkmen dedi ki...

Mehtap Hanim, merhabalar,

Yine bir diyet sinifini kacirmisim. Okuyunca 25 Ocak'ta basliyor sandim, bir sevindim, meger ikinci kisimmis :( Bir daha ne zaman sinif acilir acaba? Aradan dereden bir yerlerden girmem mumkun mu? Iki sene once dogum yaptim, ondan beri dengem sasti. Hamileyken cok kilo almadim ama kalani da veremedim bir turlu. 40li yaslar betermis meger, bir de tiroidim yavasladi dogum sonrasi. Omrunun 3/4'unu diyet yaparak gecirmis biri olarak, eskisi kadar disiplinli de olamiyorum. Bebekle tek basima hasir nesir oldugumdan kendime ozel yemek de yapamiyorum. EN onemlisi motivasyonum yok, diyete niyet etmekle kaliyorum cok zaman. O yuzden buranin enerjisinin bana da faydasi olur diye dusunuyorum. Katilabilecegim bir zaman ve grup olursa yada hadi gel ikiden basla derseniz cok sevinirim.

Unknown dedi ki...

Mehtap hanım, emeğinize sağlık. Yaptığınız işe hayran olmamak mümkün değil. Bütün güzellikler sizinle olsun.
Bugün itibari ile 1.6 kg verdim.(Başlangıç kilom 69.9)

Adsız dedi ki...

Evet bu sabah tartildim.. 66 civari baslamistim. Bu sabah 63.4 gosterdi tarti. Cok sasirmadim. O civarlarda cikacagimi tahmin ediyordum. Genelde 63 kg dan sonra kilo kaybetmem zorlasiyor.
Gunde 20 dak bile olsa yurumeye calisiyorum.

Rumuz :SADE

Adsız dedi ki...

İLKNUR ben :)
Sadece 1 kg verebildim 72 oldum dilerim başarılı olurum :)

Betül (İstanbul) dedi ki...

Merhabalar,
Bende bu sabah tartıldım 2 kilo vermişim. 68 oldum şimdilik daha devamı gelecek ama :)

Unknown dedi ki...

Ben bugün tartıldım 85 ile başlamıştım şimdi 82 olmuşum
Çok mutlu oldum
3 kilo bana biraz fazla gibi geldi ama normal mi acaba
Hergün yürümeye çalıştım yarım saat
Tam olarak da uydum diyete
Kaçamak yapmadım

Adsız dedi ki...

Rumuz: ada
Başlangıç kilom 59 idi, 58 olmuşum. Hatalarımı biliyorum. Küçük bazen büyük kaçamaklar, sporsuzluk ve az su.... Gelecek sınavda daha iyi sonuç alacağım :)))
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Arkadaslar ben mi yanlis anladim acaba, Mehtap Hanim'in yazisindan ben ikinci 12 gunluk program bitince tartilacagiz diye sonuc cikarmistim. Bazi arkadaslar tartilip sonuclarini paylasmislar goruyorum ki. Mehtap Hanim, veya Seda Hanim veya Esma Hanim sizlerden rica ediyorum beni aydinlatabilir misiniz? bugun mu tartilmamiz gerekiyor?
Bu arada ben mevsimlerden Roma yi aralik ortasinda kesfetmistim, o gunden bu yana yiyip ictiklerime dikkat ediyorum,daha cok hareket ediyorum. yani baslangic tarihim 14 Ocak degil aslinda. Bu zamana kadar gozle gorulur bi sekilde inceldim, esim arkadaslarim coktan fark ettiler, pantolonlar bollasmaya basladi ama yenilerini almaya niyetim yok henuz. Henuz yolun cok basindayiz ama istegimde hic azalma yok, bu isi guzel sonuclara baglayacagiz insallah. Tesekkurler Mehtap Hanim.

Esma dedi ki...

Sevgili Sevcan şasmaz
26 Ocak 6 Şubat bölümü bitince tartılıyoruz,çok sık tartıyı fazla önermiyor sevgili Mehtap her şeyin bir nedeni olduğu gibi bunun da bir nedeni var.....Şu an tartı yok ...Bu kısım bitince...

Sevgiler

sağlıkçı dedi ki...

selam arkadaşlar
ben 2.grubun
6.haftasını tamamlayıp
bu listeye başladım.
Hiç zorlanmadan eksiksiz uydum.
Ancak son 3gündür
programa uymakta
çok zorlanıyorum.
PCOS nedeniyle
yaşadığım sıkıntıdan
deyim yerindeyse yemeden duramıyorum.
Yine aynı durumdan dolayı inanılmaz sinirliyim.
Karbonhidratlar nerdeyse ye
beni diye üzerime saldırıyor.
Ve de açıkcası çok da iyi
geliyor o an..gözüm dönmüş gibi..son 2 gündür
biraz daha iyi
ama kurallara tam
uyamıyorum, büyük
pişmanlık yaşıyorum.
Şimdi tedaviye başladım..
umarım birkaç günde
normale dönerim.Sürekli
yorumları ve başarı
hikayelerini okuyorum motivasyonumu arttırmak için.
kendime mehtap hanımın
bahsettiği emniyet subabı
bu,pes etme
telkini yapıyorum
Bu 2.listede umarım
bu durumu atlatırım.
Sadece paylaşmak istedim.
Herkese kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Esma Hanim hizlica cevabiniz icin. Herkese iyi haftasonlari, Cincinnati den selamlar, sevgiler.

Unknown dedi ki...

tartılma konusunda bir iki şey paylaşmak isterim; beynimizin daha doğrusu bilinç ve bilinçaltımızın nasıl çalıştığına dair okuduğum kitaplarda kısaca şöye diyor:
farkında olmasak da bilinçaltımıza yerleşen düşünceler (ki bunlar sanıldığı gibi komplike şeyler değil sade ve basit fikirler)vücüdumuzun davranışını belirler, işte bu düşünce örneğin "10 kilo versem bana yeter" , "düğüne kadar 7 kilo zayılasam ne iyi olur" gibi bir limit içeriyorsa (maalesef hepimizin böyle limitleri var!)o sınıra ulaşınca otomatik olarak "görev tamam" moduna geçer ve naparsanız yapın zayıflamanız durur ya da en azından uzun süre bir noktada sabit kalır, ama eğer tartılarak sınırınıza ulaşıp ulaşmadığınız bilgisini bilinçaltınıza sunmazsanız, zayıflamaya devam edersiniz!
umarım anlatabilmişimdir, konuyla ilgilenenler yasemin soysal'ın kitaplarını okuyabilirler...
ben şahsen Mehtap tartılın dese de tartılmayı düşünmüyorum, kıyafetlerim, arkadaşlarım, annem bana zayıfladığımı söyleyecek zaten ve o süreç tamamlandığında ben zaten doğru ve dengeli beslenmeyi öğrenmiş olacam,önemli olan zayıflamış olmak, kaç kilo verdiğimiz o kadar da önemli değil!
küçük bir not daha; alışkanlık dediğimiz şey aralıksız 21 gün tekrar edilen şeylerden oluşur bu süre beynimizde iki nöron arası sabit bir kimyasal bağ kurulana dek geç süredir, yani bazı alışkanlıklar asla vazgeçilemez hissi verir ancak 21 gün dirayet gösterilirse sonuç kendiliğinden gelecektir.
hepimize kolay gelsin.
yazdıklarımda yanlış noktalar varsa lütfen düzeltin, ben de henüz yeni yeni araştırıyorum.
opyraz
ankara

Adsız dedi ki...

ben begüm60 bende 57 :)başlangıç kilom 59.5 idi...teşekkürler:))
teyzem oyamm ise 87 ile baladığı maratonda 84.7:))

İlknurundünyası dedi ki...

Sevcan Şaşmaz ben yanlış anlamışım :) Ama ne yalan söyliyim çok sevindim çünkü sadece bir kilo verebilmiştim ve çok üzgündüm dilerim bu dönemim sonunda gülümseten sonuca ulaşırım.
opyraz sizin paylaşımınız çok güzel, inanıyorum başaracağım.

Adsız dedi ki...

şey emziren anneler için bir liste verebilecekmisiniz?
çok acıkıyorum akşamları

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Muku, 1 kilo vermis bulundum, yarin yeni diyete basliyorum.Cok tesekkurler

Anadiyo dedi ki...

mehtap hanım sınıf öğretmeniyim ben düşündüm de siz bizi bizden çok düşünüp yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. ben de size yardım etmek isterim. yani oğlunuzun dersleriyle ilgili ya da psikolojisi ile ilgili herhangi bir sorununuz olursa severek yardımcı olmaya çalışırım.belki de rehber öğretmeniniz vardır elbet ama ben gene de çok severek yardımcı olurum.çocukları çok seviyorum ve ilgilenmek çok hoşuma gidiyor.annelikten beri de acayip şefkat doluyum çocuklara karşı.6 yaşımdan beri öğretmen olmak isteyen biriyim yani o derece :) busaltuntas@gmail.com mail adresim.

ahsen dedi ki...

sevgili seda hanım benim uyum saglayamam şu yüzden ben kahvaltıyı geç yapıyorum onun için öglen yemegimi yiyemiyorum akşam yemegine kadarda iki ara ögün yapıyorum öglenden sonra yogun geçiyor oyüzden ayak üstü ya bir meyva yadaçay bisküi yiyorum.benim yaptıgım diyette her şeyden yiyorum ama ölçülü olmak kaydıyla.ilginiz için çoook teşekkürler.kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben fatsa
Bugün gittiğim mevlüd de ikram edilen mis gibi etli pilav ve baklavayı yemeden kalktım.akşam da annemin kaymaklı revanisine hayır dedim.bu sefer oluyor galiba.....

Adsız dedi ki...

Rumuz: Yoyo

Günaydın,

74 ile başladığım ilk bölümü 71 ile bitirdim.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben Kürk Mantolu Madonna
Tartıldım;başladığımda 85 idim,şimdi 81 kg'yum.Hipotiroidi olmama rağmen hızlı kilo kaybımı diyet döneminde ağır bir soğukalgınlığı geçirip diyet dahilinde olan pek çok şeyi bile yiyemememe bağladım.Çok bol su içtim.Yoksa bir haftası hiç yürümeden bu hızla kilo kaybedemezdim.Teşekkürler,devammmmmm....

parka dedi ki...

yıllar senden hiç götürmüyor.
aksine güzelliğine güzellik katıyor Mehtabım.

Adsız dedi ki...

Bir kisiye 40 gün deli derseniz 40 gün sonra deli olduguna inanir derler.cok dogru bir söz. Bizlerinde bu saglikli beslenme stiline alismamiz ve onu
Bellegimize yerlestirmek icin bu süreye ihtiyacimiz var.Gercektende tartiya simdilik gerek yok diettaslar, etegimiz, pantolumuz bize hemen Haber
verecektir.Bu arada sabirsiz heyecanli olup tartilan bayanlar eger umdugunuz gibi bir rakami göremezseniz hemen üzülmeyin ve umutsuzluga
Kapilmayin derim.kadinlar regl zamaninda gökbekte su tutarlar ve biraz siskin olurlar. Buda kendini tartida hemen gösterir.
Tatli ihtiyaci olanlar kahve yerine yagsiz sute 1 kasik tarcin katip isitip icebilirler, kullaniyorsaniz icine Stevia ekleyebilirsiniz.sevgi ve saglikla Kalin.
Sule ( Hamburg )....

Adsız dedi ki...

Merhaba,

60 kg başladığım diyette bu sabah 58 kg'yum. 58 kg bende bir direnç noktası gibi bir süredir. Bundan sonra neler olacağını merak ediyorum. Motivasyonum yerinde ve bozmadan devam. Herkese sevgi ve selamlar.

Pınar B.G.

Ekim dedi ki...

Rumuz: Ekim
Baslangic kilom 71 kg
26 Ocak kilom: 68,6 kg

Seda T. dedi ki...

Merhabalar,
İlk aşamayı hiç de zorlanmadan bitirdik. Bitirdik diyorum çünkü 12 gün boyunca nişanlım da (arada küçük kaçamaklar yapsa da) bana ayak uydurdu ve benimle 21 günlük programa devam etmek istediğini söyledi. Aslında bana destek oluyor ama kilo vermeye ve en önemlisi sağlıklı beslenmeye onun benden daha çok ihtiyacı var.. Özetle kayıt olmayan gizli bir katılımcı oldu kendisi. Tartılma günü geldiğinde onun da başlangıç kilosu ile ulaştığı kiloyu paylaşmak isterim.
Bir de sorum olacak; ben gün içinde ortalama 3 lt su tüketen bir insanım. Yaz aylarında bu miktar daha da fazla oluyor. Ama buna rağmen çok da fazla bitki çayı tüketiyorum. Günde en az 5 fincan adaçayı, ıhlamur vs. içiyorum ve bu konuda 12 gün boyunca hiç değişiklik yapmayarak içmeye devam ettim. Hayatım boyunca çay ya da kahveye şeker atmadım neyse ki... Acaba yanlış mı yapıyorum? Bitki çayı tüketimini hangi seviyede tutmak sağlıklı olacaktır?
Bu konu aklımı kurcalıyor ama içmeden de yapamıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
Ve 21 günlük devam programında herkese başarılar diliyorum.
Sevgilerle,
Seda T.

Adsız dedi ki...

Rumuz :Limoni
Başlangıç 91,5
Bugün 89.1
Teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım; sabah tartıldığımda 75 kilo olduğumu gördüm, bozuldum biraz ama yola devam. Sevgiler.Gonca

yolcu dedi ki...

emziren anne diyeti!!! ben de onu bekliyorum. mümkün olduğun az kaçamakla bitirdim birinci kısmı. sen emziriyorsun bu kadardan bir şey olmaz sözlerine rağmen taviz vermedim diyeblirim. emziren anne diyeti gelmediği için ben bugün ikinci listeye başladım. ama kahvaltı çok az geldi. iki saat sonra halsizlik başladı. bakalım devam edeceğim.

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanim merhaba,

Baslangic : 70 kg
26 Ocak : 67.3 kg

Sevgilerimle.
ZeynepK

Adsız dedi ki...

mrb MEHTAP HANIM; SEDA; TERAZI;
gül almanya
benim sorum ögle yemeginde verilen keten tohumu salatayami katilcak yoksa direk yenmelimi?
birde aksam yatmadan önce süt biskuvi yada cikolata secenegi yerine patlamis yagsiz tuzsuz misir yiyebilirmiyim? ne ölcüde tabi?
mehtap hanim okadar isinin arasinda bizimle ilgileniyor minnettarim sikinti vermek istemiyorum ama pes edicem korkusu sariyo emziren annelerin listesini bende bekliyorum vakti olursa insaallah rabbim kolaylik versin ayrica federicoyada basarilar ...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar yanlış anlamadıysam bu ikinci programın ilk bölümü bitince yani 6 şubatta tartılacağız buraya o zaman yazacağız erkenden tartılıp moraliniz bozulmasın tartıyı evdeki birine saklatın 6 şubata kadar size vermesin en iyisi :) dikkatli okuyalım lütfen herkese sevgiler

CALIMERO

Unknown dedi ki...

AGYILMAZ
12 GÜN SONRA KİLOM : 81 OLDU.
ESKİ KİLOM : 83 İDİ.
YENİ HAFTAMIZ HAYIRLI OLSUN

Adsız dedi ki...

Ben başaramadım ilk hafta çok iyi uyguladım sonra pazar yaşadığım sorunlardan bıraktım hafta bası çarşambaya kadar yaptım tekrar hep akşamları bozdum sabah öğlen uygulayın aksam ne bulduysam yedim kendi kendime söz verdim bu 12 gunü uygulayacağım diye ama yone bozdum aksam ağlıyorum sadece başaramadım oysaydı ne kadar çok istemiştim

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap,
Uzulerek yaziyorum, hic bir degisiklik olmadi.Ama bunun benim yaptidim yanlislardan dolayi oldugunu biliyorum.Yuruyus yapamadim ve yeterince su icemedim.Yine de devam edecegim.
Burcin

ruby70 dedi ki...

Herkese selam ve sevgiler aynı zamanda başarılar
Başlangıçtaki kilom 78
şimdi 75.4
haftada 3 gün 45 er dk step plates yaptım arada da kaçamaklarım oldu özellikle davetlerde
regl dönemim yakın sanırım biraz da şiştim
benim birkaç sorum olacaktı
salatalara nar ekşisi somak nane vb kullanabilirmiyiz
tatlı ihtiyacı yüzünden gözüm bazen dönüyor:)bunu nasıl halledebilirim?
havuç yerine turp kullanılabilir mi?süs biberi turşusunun 3 5 tane tüketsek zararı olur mu? şimdiden teşekkürler herkese kolay gelsin

opinions dedi ki...

Merhaba mehtap hanım benTutQcheege,

Ben annemle ankaradaki Dikmen vadisinde 1saat tempolu yuruyordum ama spor sonrasi saatler suren basagrilarim sonucu birakmak zorunda kaldim sebebi nedir sizce bu agrilarin?

Bide esim 46 beden bir elbise almis normalde bedenim 50-52 dir.giyemeyecegimi dusunup uzulerek giydim veee surpriz sonuc elbise bol geldi :-) cok mutluyum ve basta size olmak uzere emegi gecen herkese cok tesekkur ediyorum.

sibelinmutfagi dedi ki...

bugün kahvaltıdan sonra tartıldık eşim 115 le başlamıştı 105,5 olmuş ben 59 dum ve hiç vermedim derken 57 olmuşum teşekkürler ve yeni haftaya devam (üstelik kekten poçadan ödün vermeden ve hiç acıkmadan buraya kadar geldik)

Adsız dedi ki...

Adsiz arkadasim,
Zararin neresinden dönülürse dönülsün ,kârdir. Biraz geriden takip edersiniz, ne olacak kiyamet kopacak degil ya :))) Hatanin farkina varmak, onu yarimda olsa onu düzeltmektir.( Bu sözü bugün Almanca ödevinde oglumdan ögrendim :))) ) yarin yeniden baslayin .basininizi kaldirin ve onünüze
Gelecege umutla bakin. Saglicakla ve iyimser Kalin. Sule .

yasemın dedi ki...

yatmadan once 1 kase yarçınlı yogurt yesek bışey olurmu sut bıtter yerıne 6 şubatta tartımı yazıcam

Adsız dedi ki...

merhaba
lütfiye yılmaz ben
92 ile başladım
listeye %50 uyabildim
o bile farketti. 90 oldum
devam ediyorum inşallah
sevgilerrr

el-emegimiz dedi ki...

merhaba mehtap hanım kilo bildirimini nereye yapacağız bilemediğim için biraz gecikmeli yazıyorum,ama doğru sayfa mı yine tereddüt etmekteyim.
adet döneminde kilo kaybı olur mu bilemiyorum.ama çikolatayı çok aradım ve yedim.(bitter)kilo olarak 90.5tum 26sında.umarım bir diğer kilo bildiriminde daha iyi olur.her gün 40 dak.yürüyorum.ancak adet dönemindeki yoğun kanamadan dolayı.ara vermek zorunda kalıyorum.evde 5 dakika da bir wc deyim ilk 2 gün.buda normal mi bilemicem. ama bitter çikolatdan çok haz etmedim bu defa.sütlü çikolata aryışı içndeyim.kendimi yememek için zor tutuyorum. ne yapacağımı bilemedim. bu arada yaşım 38.bursa da halk eğitimde almanca öğretmeniyim.
umarım hedefime bende ulaşır.başarı hikayemi yazarım.

Unknown dedi ki...

Merhaba,
ben kayıt olurken 61 yazmıştım fakat 14ünü unutup 16 sında başladımdı ve o zaman 63 kg kadar çıkmıştım
Şu an kilom 60.7 kg hem de reglim:(
arada kaçamaklarda oldu çikolata konusunda özellikle :(
sporda evde pilates yapıyorum haftanoın 2 günüde spor salonundayım.
55 kg mı en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum. En çok indiğim 58kg oldu :(
Bu arada hep tv lerde yiyerek zayıfladım falan derlerdide o nasıl oluyor yaaa biz yemediğimiz halde veremiyoruz derdim:)))

Bu arada Mehtap Hanım size ve ailenize çok çok dua ediyorum:)
Bizleri bilinçlendirdiğiniz için çok teşekürederim:)

Yeni listeyi kaçamaksız bol kilo kayıplı ve sağlıklı tamamlamamk dileği ile:)

Mecnun'un Leyla'sı dedi ki...

Çok kıymetli Mevsimlerden Roma ekibi, sadece Mehtap hanım değil, bir gönüllüler grubusunuz maşallah...

Ben de bir süredir uzaktan uzağa sizi takip ediyordum. 4 gün kadar önce programa 10 gün rötarla katılmış oldum.

Yaşım:33 yaşındaki bir bayanım
Boyum: 1.70
Kilom: (Ömrümde ilk kez, üç aydır) 76

Eşim:39 yaşında
Boyu:1.72
Kilosu:92

Programa harfiyyen uymaya çalışıyoruz eşimle birlikte, ancak, bizim her akşam 8-10 arası fiziksel aktivitemiz var, 80 dakika kadar tempolu yürüyor, birkaç da hareket yapıyoruz. Gündüz fırsatımız olmuyor, bu sebeple akşamları yürüyoruz. Tabi yürümeden 2-2.30 saat önce akşam yemeğimizi tamamlamış oluyoruz. Yemek vakitlerimiz şöyle:
06.00 bir meyve
08.30 kahvaltı
11.30 araöğün
13.30 öğle yemeği
15.30 araöğün
17.30 akşam yemeği
22.00 (yürüyüşten sonra) bitkisel çay (eşim bir litre kadar, ben de yarım litre kadar), 2 hurma, 2 kayısı(kayısı yemeyin demişsiniz ama evde onlar vardı, değiştirmeye çalışacağız alışveriş yapınca)
22.30 (sadece ben, açlıktan) küçük bir fincan süt
23.30 yatış saatimiz

Acaba akşam yemeğini ve son araöğünü o saatte yemekle ve yürüyüşten sonra yiyip içtiklerimizle yanlış mı yapıyoruz? Bize de yardımcı olabilir misiniz?

Mecnun'un Leyla'sı

Why Not dedi ki...

Sevgili Adsız,

Bu mesaj özellikle sana hitaben yazılmıştır. Lütfen pes etme, senin yaptığının birebir aynısını yaptım hem de kelimesi kelimesine. Ekibin morali bozulmasın diye buradan yazmak istemedim , ama son bir gayretle yeniden başladım. Bİraz geriden geleceğim, belki listeler sınıfla birlikte takip etme fırsatının kaçırdım ama olsun ben de böylece herkesin geçirdiği aşamalrı bizzat takip ederek devam etmiş olacağım. Sadece kendini motive etmeye çalış ve ne yap ne et yürümeye bak, hem moralini düzeltiyor, hem mutluluk hormonları salgılanıyor hem de kilo vermeni hızlandırdığı için diyetteki ufak kaçamakların olsa bile onları daha hızlı telfai etmeye yardımcı oluyor. Yorumlarda galiba Seda'nın önerdiği bir site vardı Leslie ... diye, onunla başlayabilirsin. Emin ol farkı göreceksin. Bu arada seni bilmem ama ben tam olarak ağırlığımın yarısını kaybettiğim zaman sağlığıma kavuşmuş olacağım. Bunun için öngördüğüm süre 1 yıl ama seneye doğum günümü kutlarken bambaşka biri olacağıma inandığım için bunu başaracağımı ve o bu programda geçireceğimiz her bir günün bize ne güzellikler getireceğini biliyorum, tüm kalbimle inanıyorum. O gün iyiki başlamışımi iyi ki pes etmemişim diyeceğim, diyeceğiz.O nedenle lütfen sen de pes etme, ve birbirimizi sürekli motive etmeye çalışalım. İnanıyorum, olacak, başaracağız , hepimiz.Selamlar...

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım daha önce de sormuştum. Kahvaltılarda çeşitlilik açısından önerdiğiniz corn flakes'in sadesini bulabiliyoruz fakat müsliler kurutulmuş meyve ilaveli paketler olarak satılıyor. İkisi arasında kalori alımı açısından bir fark var mıdır? Kurutulmuş meyveli müsli yediğimizde sabah verilen meyveyi yemememiz gerekir mi?
Sevgiler...
Gözde, İzmir

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

aekmekci75
Baslangic kilom 76
26 Ocak 72.6
12 gunluk diyet menusu biraz zorluyor. ozellikle kahvalti secenegi.....

GÜLMAY dedi ki...

selam ben GÜLMAY
Şuan 80 kg yim yürüyüş yapamıyorum çünkü iki ayağımdada topuk dikeni var ve 3 kez belfıtığı ameliyatı geçirdim ve bunlar başarılı olmadı her nedense ama ben yinede sizzinleyim sizlerin yazdıkları beni motive ediyor sadece kıyafetlerimde biraz bolluk hissediyorum sevgiler


hira dedi ki...

GÜNAYDIN HERKESE
14 OCAKTA 69 KİLOYLA BAŞLAMIŞTIM ŞUANKİ KİLOM 67 TESEKKÜRLERRRRRRRR:)))

Tuba dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba
İlk diyetinize birkaç gün rotar ile başlamıştım. 12 günün sonunda 900gr vermiş gözüküyorum. Şimdi 57.1 kiloyum. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum
Rumuz: Tuba
Kilo: 57.1

Tuba dedi ki...

Mehtap hanım merhaba
İlk diyetinize birkaç günlük rötar ile başlamıştım. 12 gün sonunda 900 gr vermişim. Emekleriniz için teşekkür ederim
Rumuz: Tuba
Yeni kilo: 57.1

newlife dedi ki...

arkadaşlar merhaba umarım hepiniz iyisinizdir benim bir sorum olacak keten tohumunun emziren kişiler tarafından kullanılmaması gerektiği yazıyor verilen oran tehlikesiz midir yoksa yerine susam mı tercih etmeliyim sevgiler..

Esma dedi ki...

Sevgili gözde,

Sadesini bulabilirsen daha iyi,hazır meyveli olanların katkıları var şeker ilaveli ,kalorisi fazla olabilir,meyvemizi kendimiz koyalım,

Ben yulaf ezmesi sade paket alıyorum,onu bulabilirsin umarım..

Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

merhabalar herşey güzel gidiyor ..havuç ve turpu salatalarda tüketebilirmiyim? sevgile kalın.
(antalya emel)

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım;
Başlangıç kilom 66,5
Cumartesi tartıldığımda 66 kilo olmuşum. Yarım kilo bile benim için önemli. Hafta sonları diyete sadık kalamadım fakat diğer günler düzenli uyguladığım halde yarım kilo verebilmişim. Bu arada 2 aydır regl olamıyorum. Zannedersem bu yüzden yavaş kilo veriyorum. Yeni diyet programını dairede oda arkadaşlarımla birlikte aynen uyguluyoruz hatta bu sebeple bugün toplu alışverişimizi yaptık herşey çok güzel gidiyor. Teşekkürler Mehtap hanım ve tüm emeği geçen arkadaşlar...
Suhendan

Adsız dedi ki...

Nilgünk
Mehtap hanım merhaba,
ilk 12 gün kolaylıkla geçti. Belki de daha önce uyguladığım içindir. 2010 yılında akdeniz diyetinizi 6 ay boyunca uygulayarak ben 9 eşim 10 kilo vermiştik. Bazı sağlık sorunları nedeniyle (ülser &kolit ve bebek tedavisinde kullanılan hormonlar) nedeniyle 5 kilo geri aldım. Şimdi bu ilk 12 günde daha önce verdiğim hızda kilo kaybı olmadı gibi. sadece 500gr vermişim gibi gözüküyor. Beslenme tarzım bu yaptığımız diyet gibi olduğu için olabilir mi acaba? ikinci tura 500gr eksik başladım. 63.5 oldum bilgilerinize. Nilgünk

Gunes dedi ki...

Yorumu daha önce de birakmistim ama yayinlanmadı, tekrar deniyorum:-)
baslangic kilom:84,4 idi
26.aralik kilom:82,4 olmustu.
Sonsuz teşekkürler, ikinci 12 günlük beslenme plani ile devam, bu sefer sabah kahvaltisi cok hafif geliyor, cok acikiyorum :-)

Adsız dedi ki...

kıymetli mehtap hnm.vaktinizi almadan sorayım peynire aşırı düşkün biri olarak dilim değerini tutturamıyorum galiba.Referans noktası için. İnce bir dilim mesela avuç içi genişliğinde olabilir mi.Veya lor kaç kaşık olmalı.Karbonhidrat değeri yükseliyor diye közlenmiş biberden -kırmızı veya yeşil-uzak duruyorum kahvaltıda tercih edebilir miyim.ayırdığınız her bir an için teşekkür ederim .GÜNEBAKAN

Unknown dedi ki...

D@li. 2.programin ilk bolumu bittiginde tartilacagimizi saniyordum. bu sabah 85.2 kg yim. Kacamak yaptim diyemeyecegim. Menunun bana uymadig zamanlarda haslanmis yumurta ve bir gunde iki kase yogurt tukettim

Unknown dedi ki...

D@li. 2.programin ilk bolumu bittiginde tartilacagimizi saniyordum. bu sabah 85.2 kg yim. Kacamak yaptim diyemeyecegim. Menunun bana uymadig zamanlarda haslanmis yumurta ve bir gunde iki kase yogurt tukettim

Adsız dedi ki...

Arkadaslar NIYE TARTILIYORUZ KI??????????
BU ACELE NIYE???
Ben mi yanlis anladim, 2. Kismin sonunda tartilmiyacakmiyiz???
Ayrica herkesin bünyesi ayri ,bu yeni beslenme tarzina her vücüdun tapkisi ayri,
Erken yorumlarinizla Kimi arkadaslari ümütsizlige itmeyelim lütfen.

guliz dedi ki...

Emzikli hanimlar icin diyet pazartesi aciklanacakti diye hatirliyorum ama yeni sayfa goremedim yardimci olabilir misiniz?
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım ben 72 kiloyla başladım.Şuan ki kilom 70.5.Yeni listeyi de inşallah başarabilirim.Herkese bol iradeli diyetler diliyorum.Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Bimge

Adsız dedi ki...

Rumuz :Marilyn Monreo
27 Ocak Pazar sabahı itibariyle(ben sizden 1 gün geç başladım)tam 2 kg vermişim resmen 59 kg oldum.Hissettiğim incelik ise verdiğim bu kg dan daha fazla.Ne diyeyim size ve yardımlarını bizlerden esirgemeyen gönüllü hanımefendilere çooooook ama çooooook teşekkürler.İyiki varsınız:)))))))))))))))

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Günlerdir sesin soluğun çıkmıyor.Emziren arkadaşlarımız için menü yayınlayacaktın, yayınlamadın, yeni sorulara cevap gelmiyor. Seni merak ediyorum. Nasılsın? Umarım sadece iş yoğunluğudur. Senin ve ailenin sağlığı ve keyfi yerindedir. Bu kadar yoğunluğun arasında bizlere vakit ayırığın için tekrar çok teşekkürler.
Sevgiler,
Pıtır

Umitvari dedi ki...

Mehtap hanim, bende bir degisiklik olmadi cunku adam akilli yapamadim listeyi bulundugum yerde internet baglantisida yoktu ama su an evdeyim devam edecegim yalniz bastanmi baslamam gerekir yada 2.listeden devammi edeyeyim ne dersiniz?

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım merhaba,

benim başlangıç kilom 110 idi şu an 106,5. Üstelik ne yazık ki gündelik koşturma dışında yürüyüş sadece bir defa yapabildim. Hazır itiraflara başlamışken peynir porsiyonu konusunda biraz sorun yaşadığımı söylemeliyim. Size emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bu gün itibariyle 2.listeye başladım. Bakalım nasıl gidecek. Sevgiler

Maya-İst.

Adsız dedi ki...

26 OCAK - 6 SUBAT kismi bitince TARTILACAGIZ diyor MEHTAP HANIM ,lütfen önceki yorumlarida OKUYUN !'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba..
Her sabah kahvaltimi hazirlarken,o anda yaklasik 1200 kisinin de ayni umutlarla kahvalti sofrasina oturduklarini düslemek beni cok mutlu kiliyor. Hani tüm mahalle toplanip bir kir piknigine gitmisiz duygusu gibi simsicak huzur dolu bir his gelip oturuyor yüregimin bir kösesine..Ben bundan yaklasik 7 ay önce burada yayinlanan listelerle simdi olusturulmus olan yeni grup kurulana dek 17 kg. vermis biriyim.. Ama artik Mehtap'in tabiriyle konseri fuayeden degil de,locadan takip etmek istedim ve yeniden bir grup olusturulacagi haberini okudugumda dahil oldum bu birliktelige.Yorum yazan arkadaslari aksatmaksizin okuyorum.Dikkatimi ceken ve benim uygulamadigim bir tarz var cogu kiside.Verilen listeler elimizde ve bu listelere göre besleniyoruz evet, ama bu listeler ve bu beslenme tarzini ben hayatimin odak noktasi haline getirmiyorum. Sürekli aklim diyet yapiyorum düsüncesi ile dolu degil.Ben sadece,artik saglikli besleniyorum diyorum kendime ve soranlara.Hepsi bu kadar.."Diyet" sözcügü bende olumsuz bir tavir olusturmama neden oluyor.Kendimi kisitliyormusum gibi hissediyorum.Oysa hic bir kisitlama yok hayatimda beslenme acisindan.Ve yasamin tüm renklerini,tüm hüzünlerini,ve tüm güzelliklerini doya doya yasiyorum.Ac kalmadan, kendimi diyet yapiyorum düsüncesinin kafesine kapatmadan..Bu yüzden nacizane bir önerim olacak sevgili arkadaslarima.Hani diyorum listenizi elinizden geldigince uygulamaya calisin,ama bu konuyu hayatinizin merkezi haline getirmeyin.Dünyanin en dogal seyini uygular gibi davranin,hayatta kalabilmek icin beslendiginizi düsünün.Ve yasaminiza farkliliklar katmaya calisin.Sadeces size ait olan farkliliklar..Sizin hosunuza giden seyler..Hep baskalari icin birseyler yapmis olan sizler simdi de kendiniz icin birseyler yapiyor olun.Ve inanin sizi mutlu kilanlari uyguladiginiz anda yemek düsüncesi zaten buharlasip gidecektir.
Cok uzun yazdim :) kusurum affola..
Sevgiyle kalin..
Ay

Adsız dedi ki...

HERKES 7 ŞUBAT SABAHI TARTILACAK!!!

Adsız dedi ki...


...

adsiz dedi ki...

Sevgili Ay harika seyler soyluyorsun. Tipki sen gibi dusunuyorum. Bu saatte iyikide en son kim yorum yazmis bir okuyum diye girmisim. Cok dolu dolu bir yorumdu tesekkur ediyorum. Sevgiler. Dilek...

guliz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanim,5 sorum var...
1.Keten tohumunu oguterek mi eklemeliyiz?
2.Bir de Dubaide yasiyorum ve burada eti form cinsi tuzlu sekersiz diyet biskuvi yok kepekli biskuvi seceneklerini hangi markadan alabilirim?Yabanci markalari alabilirim cesit cok ama hangisi saglikli italyan markalardan mevcut birini onerebilir misiniz?
3.Esim de katilmak istiyor ama biraz gec kaldi bendeki ilerlemeden kiskandi sanirim en basindan baslamasi gerek degil mi?
4.Arkadaslar kilolarini yazmis ama 6 subatta tatrilmamiz gerek miyor muydu?
5. Emzikli bir anneyim kizim 5 aylik pazartesi diyet burada olacak demistiniz kacirdim mi? Siteyi inceledim ama bulamadim.
Saygilar ve cok sevgiler...
Guliz

Adsız dedi ki...

Günaydın Mehtap Hanım;
2. listenin akşam yemeğinin seçeneklerinden kıymalı yumurtalı ıspanağın tek başına tüketileceği sonucuna vardım. Çorba ve salata sadece et ,balık seçeneğinde var gibi anladım. Dün akşam sadece kıymalı yumurtalı ıspanak yedim ve çok acıktım.Doğrusu benim anladığım gibi mi yoksa ben mi yanlış anlamışım.Lütfen cevap verirseniz bundan sonraki günlerde o şekilde devam ederiz.SEVGİLER
Sevgi-Liebe

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım merhaba
Ben diyetin ikinci listesini uygulamaya başladıktan sonra tansiyon düşüklüğü problemi yaşıyorum.Daha önce böyle bir problemim yoktu.Diyetimi kaçamak yapmadan uyguluyorum.Ve devam da etmek istiyorum. Fakat bu durum beni tedirgin ediyor. Ne yapmalıyım?
Cevabınızı bekliyorum.
RUMUZ: UMUTSUZ

Esma dedi ki...

Sevgili umutsuz,

Tansiyon düşüklüğü bende de oluyor ara ara,biraz yediklerinize tuz atın,biraz tuzlu ayran için bu şekilde tansiyonu ayarlamaya çalışın bende öyle yapmıştım,umutsuzluğa kapılmayın davam...

Kolay gelsin..

Esma dedi ki...

Sevgili sevgi-liebe

Evet bu listede,az kıymalı yumurtalı ıspana yemeği yanlız çorbasız,ama siz doymuyorsanız yeşil olan herşeyden yağsız limonlu salata yapabilirsiniz kendinize,marul, kıvırcık,aysberg gibi bir zararı olmaz bence,yeşillikten korkmayın istediğiniz kadar tüketebilirsiniz..

Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Sevgili Dilek,
yorumun icin tesekkürler.Düsüncelerimle bir basima olmadigimi ögrenmis olmak inan beni cok sevindirdi :) Elbette herkes icin gecerli olmayabilir bu tarz, ama bende olumlu sonuc verdi.Herkese düslediklerinin gerceklesmesi ve varmak istedikleri sonuca saglikla ulasmalarini diliyorum.
Sevgiler
Ay

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgi-Liebe,

Mehtap'in yazmis oldugu en son yazida sorunuzun yaniti var.Sanirim gözünüzden kacti.

AKSAM YEMEGI:

1 porsiyon corba (patates, havuc, fasulye baklagil koymadan) BUTUN SECENEKLER ICIN GECERLI

VE
1 porsiyon izgara balik veya tavuk veya dana + salata
veya
Iki yumurta + biraz kiyma ile yapilmis ispanak yemegi (eger oglen yemeginde yumurta yenmediyse)
Veya
Iki-uc adet dolma (kabak-domates-patlican-biber ne varsa) + 1 kase yogurt

Yani corbayi tüm aksam yemegi seceneklerinden önce tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Sevgiyle kalin
Ay

Unknown dedi ki...

merhaba ben dilvin programa başlarken76 kiloydum şimdi 75 kiloyum.mevsimlerden roma harika bir site.benim buluzum 40 beden eteklerm 44 beden bundan rahatsız oluyorum.bu durumdan nasıl kurtulabilirim.tavsiyelerinizi bekliyorum.herkese teşekkürler kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Cok ozur dilerim internete baglanma sorunum var.
RUMUZ- Ella Sofiya
07.02 - 91.2 kg

Adsız dedi ki...

selam mehtap hanim,

ben aliye, biraz gec kaldim ama ben 76 kilodan su an 71,800 kg düstüm. cok mutluyum, herkez fark ediyor zayifladigimi ve soruyor bunu nasil yaptigimi.Size ve önerilernize cok tesekkür ediyorum.
selamlarla