Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

19 Temmuz 2010 Pazartesi

YEMEK TE YAPARIM, KARIYER DE :-))


Ben bu isin bu kadar uzun surecegini, ustelik tam da bu gunlerde sehrin dort bir yaninda yapilacak isler olacagini, ve tam o sirada Roma’da havanin delirip 40 °C’lere vuracagini bilseydim, sivri tirnaklarina mavi yaldizlar surmus trafik polisine oyle donuk donuk, tepeden tepeden, “al istersen ehliyetimi de, ne olacak ki yani” havasinda bakar, hemen bir araba kiralayalim diyen Antonio’ya “bosver simdi, bir de onun islemleri girmesin araya” dermiydim hic...?
Muhtemelen derdim de...
.
Na’palim gecti iste 10 gun...
.
O arada calistigim yere arabasiz ulasmanin zorlugunu anlamis oldum, cok guzel bir ekmek firini kesfettim, metronun cikisinda harika kahveler yapan baska bir barim oldu, metroda 3 degisik gazete dagitildigini, bu sicak gunlerde gunde 70.000 sise suyun gelene gecene armagan edildigini filan ogrendim... Bir de, ne kadar araba bagimlisi oldugumu ve cantamin ben Mary Poppins olmadigima gore ne kadar gereksiz buyuk ve ne kadar gereksiz ivir zivirla dolu oldugunu da...
.
Siz kotu haftada ne yapacaginizi ogrenmek icin beklerken, ben sizden biraz daha onde oldugum icin, bu donemi 4 kilo vererek kapattigimi soyleyeyim... Cook yavas yavas alinmis 4 kiloydu, aslinda olcumlere gore fazla kilo sinifina girmediklerinden, verilmesi daha zor olan kilolardandi, ama iste iyi hafta-kotu hafta derken hic zahmetsiz verdim gittiler... Aslinda bu vesileyle, uyku ve kahvalti duzeni dahil cok seyi yoluna koydum, 1 ay oncesinden duzenli yemek yemege, ara ogunlere, iyi uyumaya basladim sonra da metabolizmami biraz sarstim diyelim...
.

Kotu haftaya gelince, guzel ve her zamanki gibi degisik secimlerle kahvaltinizi yapiyorsunuz, ara ogun yine sadece sabah ama biskuvi, ceviz-badem seceneginiz yok, yogurt ve meyve yiyorsunuz, oglen yemegi de dahil olmak uzere, ekmek, pilav, makarna, patates, borek, tost filan yemiyorsunuz. Mutlaka protein de iceren bir sebze yemegi (etli fasulye gibi, ama etli dolma degil ornegin) ya da izgara et, izgara balik yiyorsunuz yanindaki sebze garniturunu hergun degistiriyorsunuz ve her zamanki gibi yaklasik 1 kasik zeytin yagi ile pisiriyorsunuz yemeklerinizi.
.
Aclik duygusunun olmamasi gerekir, varsa almaniz gerekenin altinda protein aldiginiz icin olma olasiligi yuksektir...
.
Ben 2 iyi, 1 kotu haftayi yeterli buluyorum. Sonra yavas yavas once oglen ogunlerine sonra da abartmamak kaydi ile aksam ogunlerine karbonhidrat eklemeye baslayabiliriz...
.
Aksam yemeklerinde karbonhidrat alimini enaz duzeye indirmek aslinda kilo korumak icin de uygun bir yontem. Yemeyin demiyorum, dikkatli yiyin diyorum. Eger pilav varsa, corbanizi ekmeksiz yiyin ornegin. Eger cok fazla yediginiz bir gun gecirdiyseniz, sakin sucluluk duymayin, sonrasindaki iki gun, kotu haftanin kuralini uygulayin... Yani guzel bir kahvalti, oglen ve aksam karbonhidrat yok...
.
Bu arada su icmeyi ve ne kadar olursa olsun hareket etmeyi ihmal etmeyin...
.
Bugune kadar bu blogda soylediklerimin hicbiri ozellikle zayiflamak icin verilen diyet ornekleri degildir. Onlar kisiye ozel hazirlanir, pek cok faktorun goz onune alinmasi gerekir, daha rijid donemlere gereksinim duyabilir. Ama sizler sadece aldiginizla harcadiginizi dengeleyerek, beslenme tarzinizi biraz duzene sokarak, kendiniz ve yakininizdaki herkes icin cok akllica bir secim yaptiniz, ustune ustluk bir de zayifladiniz...
.

Guzel yemek pisirmeyi bilmek, “fit” gorunmeye engel degil... Hele yiyip-icmekten keyif almaya hic mi engel degil...
.
Isin sirri dengede...
.
P.S: Yemeklerin hepsini ben pisirdim... Yarmali ayran asi bizim evde kisin sicak, yazin soguk icilir, ben yarmayi buharda pisirdim...
.
Karniyarigin tarifi annemden, fazladan bir tek sarimsak koydum, Cafe Fernando’nun tarifinden alip... Bir de annem son yillarda kizartmiyor patlicanlari –ben kiziyormusum-.. Ben bu seferlik soyle bir hizla cevirdim yagda...
.
Fransiz usulu, fasulyeli mantarin tarifi de annemden...
Cok lezzetlidir gercekten, ama yok istemem derseniz, Turk usulu zeytinyagli fasulye pisiririm... Soganlari biraz buyuk dogranmis aceleden ama tadi guzeldir... Cok beklenmedik bir anda gelenlere de hicbirsey bulamasam, sarisi dagilmamis yagda yumurta, ya da soya filizli salata yaparim...
.
Yani o kadar yemek blogu yapamam, ama yine de ac birakmam kimseyi...
.
Ustelik, Puglia’li bir babaannenin, torununun annesinden, “hani o senin sade risottondan pisirsen bugun” (pilavdir kendisi) ya da “ bu corbayi yapiyorum ama seninki kadar guzel olmuyor bir turlu” (kars usulu, tavuk corbasi) demesi o kadar da siradan birsey degildir...
Babannedir, Italyandir, 3 erkek cocuk annesidir ve Pugliali’dir...
.
Bilmem mesajim yerine ulasti mi...?
.
.
P.S2: Giusy Ferrero sizin icin "yaz" sarkisini soyluyor...

19 Temmuz 2010’Roma

32 yorum:

Adsız dedi ki...

Annemi aradim gecenin bir vakti.Hayirdir dedi bu saate.Ayse kadin fasulyeyi nasil dondurucam hala soylemedin dedim. Ruyandami gordun dedi bir guzel fircaladi.Korkmus telefon calinca.Anne dedim bak doktorun yesil fasulye pisirmis aklima geldi.Birden sesi degisti.Oldu mu benim doktorum gercekten dogru soyle dedi. Anne konusucam uygun zamani ekliyorum.Daha kesin degil dedim.Odemenin birazini bende yaparim konus lutfen dedi.Fasulyeyi de soyle acele tarafindan tarif etti.Bugun mevlutteydim gec geldim dedi.Simdide tvnin karsisinda icim gecmis biraz.Uzulmussundur dedim.Yok yok iyi oldu dedi.Herkes suslenip gelmis.Guya mevlut ama kolsuzlar,miniler.Soyle usulen birer esarp ortmusler ama kollar,acik bacaklar acik yakalarin vesi nerdeyse karna kadar acik....Anne diyordum kesti sozumu.Herkesin elinde fotograf makinesi.Aaaa rahmetlinin fotografini mi cekiyorlar.Yok canim dedi herkesin blogu var yemekleri birde bizleri cektiler.Benim hic sesim cikmadi.Gelince sende bana bir blog yapsan diyorum.Birde yine diyetlerden acildi tabii.Ben yine bir sey demedim.senden haber bekliyorum diye.Bizim komsusnun kizini gormeyen duymayan kalmamis.Herkes isim aliyor kim doktorun diye.Oda cok tatli anlatti guzelce.Ama herkesin yedigi ictigi kilosu yasi fakli siz danismadan yapmayin dedi.Anne dedim peki mevlut?? Aman sekerim babana da soyledim.Ayagini yere siki basicaksin.Bak gidene oluyor.Kalan yalandan 2 damla gozyasi dokuyor sonra hayat devam ediyor. Bana niye soyluyorsun dedi baban sen kendine soyle dondurmalari yiyen ben degilim dedi.Bugun mevlute ac gitmistim ac geldim dedi. E hani herkes masanin fotgrafini cekmisti dedim.Cheese kek,cup kek bunlar vardi.Soyle bizim peynirli puacadan yada bir ev kurabiyesi olsa yerdim.Bak iyiki uyandirdin agzima iki lokma birsey atip oyle yatiyim.Hadi iyi geceler dedi kapatti telefonu.
Annem dediki

GZNTPSEDA dedi ki...

Merhaba Sevgili Mehtap,

Yemeklerde bilgilerde çok güzel, elinize-kaleminize sağlık.

2 iyi 1 kötü hafta derken iyi-iyi-kötü mü yoksa iyi-kötü-iyi mi uygulasak daha etkili olur, ne dersiniz?

Yemeklerinizin güzel olduğu yazılarınızın satır aralarından belli oluyordu.Portakallı somon tarifinizi hala yapıyorum.

Babaanne çok şanslı bir elinde bin marifet bir gelini olduğu için.

Kars usulü tavuk çorbasının tarifini de uygun olduğunuz bir ara paylaşır mısınız?

Sevgiler,
Seda

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Annem Dedi ki, neredeyse bir arkasi yarin lezzetinde dinliyorum yazdiklarinizi. Ben bugunku yaziyla beraber, bu konuda soyleyeceklerimi bitirdim artik... Sanirim engec eylul ayinda Turkiye'den bir saglik grubunun onerisyle web araciligi ile danismanlik yapmaya baslayacagim... Annenize soyleyin yazi keyifli gecirsin ama nasilsa eylulde baslayacagim diye kontrolu de kaybetmesin....
Sevgiler

Sevgili Seda, dikkatiniz icin kutlarim... Yazmamisim degil mi? bir iyi hafta, bir kotu hafta olarak gidecegiz. Sonra da aksamustu ara ogununu ekleyerek iyi haftayi hep surdurebiliriz.
Bizim evde pisen yemekleri, hani ben kereviz sapi kemirip zayif kaliyorum sanmasin kimse diye yaziyorum. Gerisi isin sakasi...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Seda, Kars corbasini havalar serinler serinlemez yazarim, o kadar sicak ki hava, degil corba pisirmek, corba dusunmek bile perisan ediyor insani... :-))

kara kitap dedi ki...

yine çok keyifli ve güzel fotoğraflı bir yazı olmuş.mantarlı fasulyeye bayıldım.o yuvarlak fasulyelerin cinsi ne acaba?

bir de buğdayı buharda nasıl haşlıyorsunuz ve ne kadar sürüyor.yoğurtlu çorbayı ben de buğdaylı seviyorum,ama geç haşlanıyor diye pek yapamıyorum.bir kez haşlayıp buzluğa koydum tadını sevmedim.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Kara Kitap, benim buhar makinem var, onunla pisiriyorum ama burada buldugum dovme, 15 dakikada pisen cinsten. Duduklu tencerede de pisirilebilir, delikli aksesuarlar satiliyor bu is icin, ben hic denemedim cunku duduklu tenvcereyi cok verimli kullanabilen biri degilim.
Fasulyelere gelince Italyada en cok bulunan cinstir. Fagiolini fini (ince fasulyecik) denir. Bizim yesil fasulye cok bulunmaz, daha da pahalidir. Ben borulceye biraz benzetiyorum, tadini degil ama goruntusunu...

Adsız dedi ki...

Sevgili Meltem,

6 ay önce okuduğum yazılarınla kendimi silkelememe ve üstüme yapışan 15 kiloyu vermeme yardımcı olduğun, ayrıca son haftalarda sabitlenip bir türlü hareket etmeyen kilomu da geçen hafta yazdıklarınla tekrar inişe geçirdiğin için çok teşekkür ederim.

6 ay önce başarı öykülerini okurken hep imkansız hayalleri okuyor gibiydim ama azimli olunca gerçekten başarıya ulaşılıyormuş...

sevgilerimle,
H.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili H, yani benim ismim disinda hersey yolunda demektir...:-))

Kutluyorum... 15 kilo cok ciddi bir rakam... Gercekten kutlamaya deger...

Adsız dedi ki...

Ah senden hemen once okudugum Meltem'in sucu cidden:) Sen 6 ay bekle cesaret bulup yazmak icin sonra da yanlis yaz:)

H.

EKMEKCİKIZ dedi ki...

Mehtapcığım,
Bence, yemek yapmayı iyi bildiğin ve lezzet uzmanı olduğun içindir ki, kilo kontrolünde çok daha başarılısın.
İyi yaşamak için iyi* yiyorsun diyebilir miyiz?
:)
*Açıklamak gerekir mi, ama, buradaki "iyi"den kasıt, çokluk değil, kalitedir.

deniz dedi ki...

Merhaba mehtap Hanım
eylül ayına kadar bekleyecekmiyim ben de?Durumum daha farklı oldugundan sordum yoksa burdaki programa baslayabilirmiyim bir ekleme azaltma yapmadan?SEVGİLER

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Ekmekci Kiz,

ben oyle aman aman yemek yapmayi bilmem ama bizim evde de sonucta her evde pisen seyler piser az cok. Ben Italyan'larin "buona forchetta" (iyi catal) dedikleri gruptanim. Yani iyi yemegi anlarim ve severim ama "buon cucchiaio" (iyi kasik) yani cok yiyen biri olmamaya calisiyorum. Basladigimda duramiyacagim yemekler vardir, tencerenenin dibini gormezsem uyuyamam ama onlari da pisirmeyi bilmem...
Benim sansim cok abur cubur duskunu olmamam olabilir belki de... Bir de kek-borek-kurabiye cok az piser bizim evde o da Federico icin...
Aslinda ascilik konusunda hicbir iddiam yok, nereden olsun ki...? Bu isin sakasi...

funda dedi ki...

mehtapcım bişey sorucam.. şimdi bizim bey geçen akşam hani şu meşhur maranki var ya onu dinlemiş ve bir detoks tarifi vermiş..yapıcam diye tutturdu bizimki..3 gün önce beyaz ekmek ve et yememeye başlıyomuşsun, sonraki 3 günde de 3 öğün karpuz ve bol bitki çayı içiliyomuş, bir de birazcık ceviz ve badem..
benim de senden öğrendiklerim kadarıyla tek tip beslenmenin çok uygun olmadığını biliyorum , sana da danışmak istiyorum illede yapıcam diyen adama " e iyi ne yaparsan yap " mı demeli, yoksa senin söylediklerini mi fısıldamalı diye..
ne dersin hı ??

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Deniz, sizin cok uzun bir yolunuz var alinacak ve bir yerden mutlaka baslamaniz lazim. Siz ne kadar kararlisiniz onu soyleyin once...

Funda'cigim, beni artik cok iyi taniyorsun... Sen benim verecegim cevabi zaten biliyorsun... Neyin detoxu bu? Et yemeyi birakinca, azot ve artiklari, ure miktari azaltilmis olur. Ekmegi de keselim tamam, ama karpuz neyin nesi, seker almak icin mi?
Ben sevmiyorum boyle seyleri... Sonra tekrar normal duzene donunce ne olacakmis onu da soylemis mi?

NUR dedi ki...

Mrb Mehtap Hanım

iyi hafta ile ilgili prgrama uymaya başladım ama kötü hafta programı şu aralar bana hiç uymuyor öğle yemekleri saatlerinde kursta oluyorum ve ders aralarında sadece 10 dk oluyor:(:( o yüzden bende evden yaptığm kepekli sandviçleri götürüyordum.Kötü haftada karbonhidrat yok ben ne yapmalıyım.

Teşekkürler Nur

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Nur, sadece "iyi hafta" yapin o zaman... Faydasini goreceksiniz inanin...

deniz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
kararlıyım artık kacabileğim yer sığınabileceğim bahane kalmadı.Tatile cıkacagız önümüzdeki tarihlerde muhtemelen tayland olacak orda tamamen yapamasamda dikkat edebilirim .Ağustosun ortasında da döneceğiz.Ama tam disiplinli bir şekilde ondan sonra yaparım diye düsünüyorum.Tatilde jübilemi yapıcam da denilebilir.Bu benim fikrim ama sizin her önerinize de acığım.sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım Merhaba,

Bende sizi 1 yıldır sessiz okuyup, kilo veren ama çok değil :) 5 kilo sonrada geri alan Aslı.

Şimdi tekrar kilo veriyorum eski listeri takip ederek.

Kilo almamdaki neden de eskisi gibi sürekli aburcunur yememdi.

Sormak istediğim kötü haftda akşam ne yiyeceğimizi göremedim. (Protein ve salatamı)?

Şimdiden teşekkürler,

Ayazma dedi ki...

E Puglia'lı babaanne, geleneksel bir italyan yemeklerinizi beğeniyorsa olay bitmiştir. Zaten yemekleriniz de çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. :)

Handan dedi ki...

ne iyi ettim sizi keşfetmekle.

misk dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,

Ben Şubat ayından beri blogunuzu çok severek, içim açılarak takip ediyorum, oldukça fazla şey de öğrendim. Popüler tıbbı ben de herkes kadar takip ediyordum, ama sizin blogunuz uygulama şevki yarattı bende, teşekkürler!

Benim bir kilo sorunum yok sanırım, genelde 1-2 kilo alıp veririm, spor yaptığım dönemler olur, sonra araya başka dönemler girer, yani rejim yapmış biri pek değilim, doğumdan sonra denediğim bir kaç şey dışında. Blogunuzdaki sınıfta önerdiğiniz listeden de kendime güzel ilkeler edindim, fakat son paylaştığınız iyi-kötü hafta rejimine geçen hafta salı günü itibarıyla başladım, giderek daha ciddiyetle uyguladım (çok da ciddiyet gerektirmiyor gerçi, çok rahat bir yöntem geldi bana) bugün de kötü haftama başladım. Kendimi çok iyi hissediyorum, kilomu bilmiyorum, herhalde 50-51 arası (boy da 1.60 civarı). Zaten yemekle aram yoktur, unuturum, işe dalarım, çanlar çalınca hatırlar yerim, oğlum olmasa! fakat başladığım doktorayla beraber sistemim bozuldu, değişik duygular, yorulmalar, (yaş 39- bu işler için geç kaldım aslında- hayat bende 30 sonrası başladı gerçi:) reflü sorunu, dengem bozuldu ve irade sorunları da ortaya çıktı.. Bu yeni verdiğiniz yöntem zorlanmadan disipline girmeme yardım etti. Kötü hafta da kulağıma hiç kötü gelmedi, neyse ki part time çalışıyorum ve yaz tempom düşük. Tartılmıyorum, ama geçen sene giyemediğim eteklerimde rahatım, yuvarlanmaya başlayıp canım sıkan bir takım hatlar da düzelmeye başladı:)
Büyük keyif alıyorum yazdıklarınızdan, yola devam sizinle:)
Sevgiler, Bahar

Sezer dedi ki...

Yeni projede başarılar, Mehtap Hanım!
Sevgiyle kalın!

buket dedi ki...

en son 10 subatta yazmısım. baya zaman gecmiş aradan. dediğim gibi 5 kilo fazlam vardı ve verdim kafamı sadece 5 kiloya programlamısım sanki.şimdi 4-5 aydır aynı kiloyu muhafaza ediyorum boyum 1.69 ve kilo 60 su anda ama bizim tartının iki kilo eksik tarttıgını düşünürsek diyelim 62. siz bir ara ara vermiştiniz.o zamanda bir an kendimi üzgün hissettim. piskolojik desteginize ihtiyacım var. yeni yazdıgınız listeyi uygulasam olur mu acaba merak ediyorum?

Oya Kayacan dedi ki...

Mesaj çoook, hangi biri nereye ulaşacaktı ki? Ama yazının kalbime saplanan yeri bana 'dengesiz' demen oldu ;) Sei anche un buon coltello! Hüüü hüüüü yine de hühü...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Deniz, tatilinizi uykularinizi duzene sokmak ve yemek yeme aliskanliklarinizi biraz iyilestirmek icin kullanmaya baslayin... Bir yerden bir sekilde baslamaniz gerek, yolunuz cok uzun, muhtemelen profesyonel yardim almaniz gerekiyor ama siz biraz duzene girin once... Lutfen kararli olun, cok gencsiniz... Boyle bir yuku ne bedeniniz ne de kalbiniz tasisin...

Sevgili Asli, aksam yemeginde yenecek olan balik, tavuk, izgara et ve sebze veya etli sebze yemegi... Hepsi bu.. Yaramazlik yapmayin, alip vermeyin kilolari... Sevgiler

Sevgili Ayazma,
hani beni kereviz sapi kemiriyor da zayif kaliyor sanmasinlar diye cekiyorum fotograflari.. Herkesin evindeki gibi bizim evde de yemekler... Puglia'li babanne ciddi kaynanadir da, ben gelin degilim, isin sirri o..

Sevgili Handan, hos geldiniz...

Sevgili Bahar, mektubunuz beni cok mutlu etti. Cunku 1 yildir bazen "ben deli miyim" diye sorarak ama cok emek vererek yaziyorum yazilarimi. Bir sekilde sonuc alinmasi beni de sizler kadar mutlu ediyor...

Sevgili Sezer, cok tesekkurler... Siz de..

Sevgili Buket,
ben burdayim... Hepimiz burdayiz.. Iyi hafta-kotu hafta cok ise yarar ya onu deneyin ya da kararli olun en basindan baslayin...

Sevgili Oya, cok ama cok guldum yine... Sizin gibi "dengesize" can kurban... Hic bu kadar keyifle yemek yapan, bu kadar keyifle anlatan, insanda o mutfakta olma istegi uyandiran baska birini tanimiyorum... Varsa biraz kilo fazlasi, onu da birakin halledelim hem de catali, bicagi kasigi usulune uygun kullanarak...

deniz dedi ki...

haklısınız bende tatilde uyku düzeninin sırf daha cok yer görmek ve günden sonuna kadar faydalanmak amacıyla düzeleceğine inanıyorum ve kararlıyım.sevgiler

birdutmasali dedi ki...

ah şu arabasızlık !
hele alışınca,bide zaruri yoksunda kalınca ;
insan ne köşelerde, ne ara sokaklarda ve nerelerde neler keşfediyor :)
tecrübeyle sabittir de efendim !!
:)))

ben şimdi yemeklere fena TAKILDIM !
Aaaa .. dedim Noluyoruz bakiym ?
masalın pabucu dama mı atılo ne !
alla allaaa... :)

harikasın inan. Kim aç kalır ki bu güzelim yemeklerle.
Hemde Tümm samiyetimle !

GZNTPSEDA dedi ki...

Günün aydın olsun Sevgili Mehtap,

Sadece yeni yaşında değil hayatın boyunca herşey gönlünce olsun.

Doğum günü hediyesi olarak bu sefer ben bir şarkı seçtim, umarım beğenirsin.

http://fizy.com/#s/1ajbuc

Nice yıllara,
Parçalı bulutlu İstanbul'dan sevgiler,
Seda

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım,
size bir sorum olacak. geç saate kadar işyerindeyim ve burda balık,tavuk,et yame imkanım yok. akşam öğününde peynir-salata, yoğurt-salata ya da yumurta-salata falan yesem uygun olur mu??
Fatma M.

Kara Kalem dedi ki...

senin parmakların değmiş olan her yemeğide, kariyerinide yirim ben :) Güzel gözlüm.

Tijen dedi ki...

Darısı başıma diyeceğim. Belki bir gün... Belki ben de... Yemek yapma kısmı değil, bu ara bol bol yemek yapmam gerekiyor, misafir nedeniyle...

buket dedi ki...

çok sevindim yeni yasınız siz hayatı böyle güzel yorumladıkça daha da güzel gecer eminim.saglıgımız elimizde olsunda biz bir sekilde tutunmasını biliriz hayata ve zevk almasını hayattan.size ne kadar tesekkür etsek az bu kadar insanın sevgisi sizi zaten koruyacaktır.burda yaratttıgınız samimiyet için ayrıca tesekkürler.enerjinizi hiçkaybetmemeniz dileğiyle.