Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

1 Mart 2010 Pazartesi

NUR ARTIK O ESKI NUR DEGIL....



Oykuler cogaliyor... Fotograftaki fusya renkili tisortu giyen genc kadinin ismi Nur...Bugun onun oykusunu okuyacaksiniz... Hani karar verme asamasinda, "Nur eski Nur, basaramazsam kaldigim yerden yemege devam ederim" diyen Nur...
Nur ile ablasi Sehnaz'in fotograflarini gordugumde onlara "kozadan cikmis kelebekler gibisiniz" diye yazdim...

Oyleler gercekten... Degisen kilolari degil, duruslari, bakislari, havalari degismis, yenilenmis... Ve cok guzel olmus...

Elime ulasan her yeni oykude, farkli bir keyif duyuyorum... Yorulduguma, uykusuz kaldigim onca geceye, butun cabalarima degdi diyorum...

Bana inandiginiz icin kendimi cok sansli buluyorum ayrica...
Nur ve Sehnaz'in arkasindan Filiz'in oykusu gelecek... Sonra bakalim daha kimlerin...

Arkaniza yaslanin, elinize cayinizi alin ve bu guzel oykulerin tadina varin...
Ve sundan emin olun birkez daha... Nur birdaha hic eski Nur olmayacak...
Hepinize sevgilerimle...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Merhabalar,

Şu anda bilgisayarın başında ablam (Şehnaz) ile birlikte benim öyküm hakkında ne yazsak diye düşünüyoruz.

Aslında en başından başlamalıyım. Ben 22 yaşımda 1.67cm boyundayım ve en son 7 yaşımda zayıftım o dönemden sonra yaşıtlarımdan daha farklıydım hep kiloluydum .kilo almama neden olan en büyük etken ise ailemin bana zorla yemek yedirmesiydi. Bir süre sonra artık ailemin ısrarı olmadan gayet güzel yemek yiyordum öyle olmuştu ki iştahım çok fazla açılmıştı . Artık kimse yemek yememe engel olamıyordu. Bu uzun yıllar bu şekilde gitti. ilkokul, ortaokul, lise, üniversite hep kiloluydum . Zayıf halimi ne ben nede etrafımdaki arkadaşlarım ,ailem hiç kimse hatırlamıyor.Kilo aldıkça çevremdeki herkes başta ailem olmak üzere sürekli uyarıyordu. Buna rağmen kimseyi dinlemiyordum ve sürekli yemek yemeye devam ediyordum.

Üniversiteye hazırlandığım yıldan itibaren fast food tarzı beslenerek her geçen gün daha da fazla kilo alıyordum. Haftada 3-4 gün muhakkak ya pizza ya hamburger yiyordum.Bazen işi abartıyordum bir öğünde 2 menü yediğim oluyordu doymak nedir bilmiyordum .Etrafımdan sürekli çok yemek yememem konusunda uyarı alıyordum. Belki de bu uyarılar bende ters etki yaratarak yememe daha çok neden oluyordu.

Kilolu olmama rağmen hiçbir zaman özgüven sorunum olmadığı gibi tam tersi her ortamda kendimi ifade edebilen özgüveni yüksek pozitif bir yapıya sahiptim. Ben böyle kilolarımla mutlu mesut yaşarken ve onlardan ayrılma gibi bir niyetim yokken ablam tesadüf eseri sizin sitenizle tanıştı. ( tanışma hikayesini onun öyküsünde dinleyeceğiz ) Kendisi sağlıklı beslenme programınıza kayıtlar kapanmasına rağmen başlamıştı.

Beni de programınıza başlamam konusunda ikna etme çabaları vardı ama ben pek oralı olmuyordum J Ne zamanki ablam bir akşam bize gelip en azından üç hafta denemem konusunda beni ikna edene kadar. Bu süreçte ben ablama ‘ tamam , üç hafta senin için bu program dahilinde ne dersen uyacağım ancak şunu bil üç hafta sonunda kilo veremez isem Nur eski Nur yemeğe kaldığı yerden devam eder ‘ dedim.

İlk gün tartıya çıktığımda 95 kiloydum ama yine söylüyorum bu kilo beni hiç rahatsız etmiyordu. 3 haftalık programa başladım. Sizin bu program dahilinde bize verdiğiniz listeleri harfiyen uyguladım 3 haftanın sonunda 7.5 kilo vermiştim.Bu sonuç beni oldukça mutlu ve motive etti büyük şevkle kalan haftaları uygulamaya devam etmeme teşvik etti.

Bir süre sonra bendeki değişikliği çevremdekilerde fark etti.Bana ikram edilenlere hayır dememe şaşırıyorlardı .Çünkü bu zamana kadar bu şekilde kararlı olduğumu hiç görmemişlerdi.

Sonuç olarak 10 ayın sonunda 25 kilo verdim .Uzun zamandır beni görmeyenler yolda gördüğünde beni tanıyamıyorlardı.Eskiden yeme diyenler şimdi ye deseler de ben artık sağlıklı olan yemekleri tercih ediyorum. İfade ettiğim gibi ilk başladığım zaman 95 kiloydum şu anda 70 kiloyum .Vermek istediğim 10 kilo daha var ve umarım sizin yardımlarınızla kalan son 10 kilomu da verip ulaştığım ideal kilomu korumaya geçiceğim.

Öncelikle bu kiloları vermemde yardımcı olduğunuz için size, sizinle de tanışmama vesile olduğu için ablama ne kadar teşekkür etsem azdır.

SEVGİLERLE NUR

25 yorum:

sedef öztürk dedi ki...

müthiş bir azim. tebrikler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aslında ne kadar güzel bir duygu değilmi yaptığınız bir işin iyi sonuçlarını görmek ve başkalarını mutlu etmek. Sevgiler.Mine

Selhan dedi ki...

Tebrikler Nur! Eminim basaracaksin geriye kalan kilolardan da kurtulmayi ve sonra da korumayi...

Sevgiler,

Selhan

Ferat dedi ki...

Sevgili Nur,

Gercekten guzel bir is basarmissin. Basarilarinin devami dilegiyle. 10 ayda 25kg muthis bir basari. Ben kalan kilolarida verebilecegine inaniyorum. Kolay gelsin.

Mehtab hocam,
Gercekten muhtesemsin. Senin sayende neler basardik, basariyoruz. Bir gun tuttugun bir sey altina donusurse hic sasirma..:)

Sevgiyle

Delfina ; dedi ki...

Gözlerime inanamadım,harikasın Nur,müthiş bir insansın başardığın için...

Mehtapcığım,işte bu nedenlerden ötürü yüzbinlerce ağaç dikip senin adına solumalarını istiyoruz,iyi ki varsın,iyi ki...

sinem dedi ki...

Nur tebrik ederim seni harika görünüyorsun gözlerime inanamadım..
Mehtapcım müthişsin...
ben maalesef verdiğim 9 kilonun 4 kilosunu geri aldım kış döneminde ve şimdi tekrar buradayım en baştan başlamak için..

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle harika...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok etkilendim.Sizleri ve Nur'u kutluyorum.Bendende sevgi ve saygı sizlere.....

bengü dedi ki...

böyle hikayeler çoğaldıkça hepimizle özelliklede bize inanan bizden nelkide daha fazla çaba harcayan mehtap'la gurur duyuyorum.hepimizin hedefine ulaştığını okumak süper.ben 4 aydır korumadayım.zaten bu şekilde sağlıklı beslenmeye alışınca devam etmek hiç zor değil..sevgili Nur tebrikler...ve sevgili Mehtap acaba anlayabiliyormusun çok ama çok sevildiğini.teşekkürler sana

Tijen dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Değdi tabii tüm emeklerine değmez mi?
Teşekkürler Nur, öykünü paylaştığın için!
(Ne zamandır yoktum, özlemişim Roma'nın mevsimlerini...)

Adsız dedi ki...

maşallah diyelin ne kadar güzel kendim yapmış ve başarmış gibi sevindim darısı hepimize herşey için teşekkürler sevgili mehtap ve sevgili nur devamını saglarsın inş.sevgiyle cok mutlu kal..

Terazi dedi ki...

Fotoğraflar "yapılan işin büyüklüğünü" daha iyi göz önüne seriyor.

Can-ı gönülden tebrik ederim.

Mehtap'ı da -bir kez daha- saygıyla selamlarım.

Filiz dedi ki...

merhaba ben fotograf gönderemiyorum. bana yardımcı olurmusunuz.

Şehnaz dedi ki...

Merhabalar;

Ablası ve eniştesi olarak çokçok seviniyor ve bir kez daha bu başarısında ki azminden dolayı canı gönülden tebrik ediyoruz.

Gördük ki başlamak bitirmenin yarısıdır.

Sevgili Mehtap Hanım,

Paylaşımlarınız ve emeğiniz için size tekrar teşekkür ederiz.

Şehnaz - Serkan

hcr dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Çok kısa bir süredir blogunuzu takip ediyorum ve bugün Nur Hanımın öyküsünü okuyunca çok etkilendim.
Gerçekten Nur hanımınki büyük bir sabır ve irade, tebrik ediyorum.

Ben de zayıflamak istiyorum ama bir türlü o iradeyi gösteremiyorum. Sizin vesilenizle ben de zayıflamak istiyorum. Bu kadar kişiyi mutlu ettiğiniz gibi beni de mutlu edebilir misiniz? :)

Unknown dedi ki...

merhaba..
annem coook uzun bir suredir sizi takip ediyo..yazın yaklasık200sayfalık bir word dokumanını bana verdi,sizin blogunuzdan toplanmıs yazılardı hepsi..okudukca etkilenmemek mumkun diil tabi ki..1ay kadar yaptım dediklerinizi..surekli tartınmayın dediğiniz icin ne basında ne sonunda tartıldım ama gobeimin kuculdugunu hissedebiliyordum..sonra calısmaya basladım ve...tabi ki bitti bu olay da..oncelikle biraz kendimden bahsedeyim..ben metabolizmasını tamamen bozmus biriyim..ortaokuldan beri cesitli zamanlarda rejim yapan biriyim..cok uzunca bir sure de yaptıgım rejımlerın sonucunu hep aldım..lisede akaounktur yaptırdım(biliorum cok kotu bida yaptırmıcam)ve 75kilodan60kiloya dustum sonra 2-3 kılo alıp 63te sabıtlendım ta kı ossye kadar.tekrar75 oldum oss'ye girene kadar unıversıtede dıyetıstene gıttım ve 64'e kadar dustum ama ondan sonra tıkandı ve yaklasık 2ay hıc kılo veremedım..ne yaparsam yapayım..uzunca bı sure de boyle devam ettıkten sonra unıversıteyı bıtırırken gene aynı oss mısalı cok zor bır donem sonunda tekrar 75e ulastım..ve suanda da aynen bu kılodayım..isin kotusu maalesef umudumu da kaybettım 2 hafta 3 hafta coook dusgun beslendıım bırkac denemem oldu ama 2 3 haftanın sonunda 1gram bıle veremedıgımı gorduum her sefer bıraktım..olmuyosa nıye yapıyorum dedım..ama ısın kotusu ınsan normal yıyınce aynı kılosunda kalır,cok yıyınce alır ve az yıyınce verır ya ben de oyle degıl durum..ben normal yersem de alıyorm az yersem aynı kılomda kalıyorum ve vermem gıbı bır durum artık mumkun deil..eger birazdan sayacagım kosullara ragmen tugce sen gene de bu dedigim seyleri yap emın ol verıceksın ... surede dersenız ve o sureyı de bana soylersenız(yanı ucu cok da acık olmazsa) gercekten tekrar denıycem..eger 2 3 hafta sonra herhangı bı artısını gorursem aynen Nur gibi gercekten bırakmadan devam edıceme soz verıyorum..ogle yemeklerını ıs yerınde yıyorum baska bı sansım yok orda cıkan yemeklerde corba %100 cıkıyo,2.yemek ya makarna ya pilav, 3.yemek ise kırmızı ya da beyaz et olabılıyo sebze coook nadır oluo genelde baklagıl oluyo..activia ve etıform alıyorum sureklı ogle ıle aksam arasında bırını sabah ıle ogle arasında da dıerını yıyorum..kahvaltıda genelde nesfıt yıyorum aksam da et corba ve salata =) bunları tabı elımden geldıınce dedıklerınıze gore degıstırmeye calısıcam/calısırım(sabahla aksam yemeklerınde zaten hıc bı sorun olmaz ama ogle yemeklerını degıstırmem bıraz zor gorunuyor) bana da yardımcı olabilir misiniz????gercekten coooooooook mutlu olurum...

FÜSUN dedi ki...

Harikasın NUR,

Gerçekten müthişsin senin tanıdığım için ilk başlarda bu kadar kararlı ve iyi sonuç alacağını beklemiyordum.

Hayranlıkla ve ağzı açık şekilde fotoğraflarına baktım ve aklıma staj yaptığın dönemde öğle tatilinde spor odasına zorla kapatıp yürüttüğüm günler geldi o zamanlar kilo verme konusunda çok inatçıydın ama bize şunu gösterdin ki insan isteyince herşeyin üstesinden gelebiliryormuş.

Bu başarından dolayı seni tebrik ederim.

Mehtap Hanıma da sende varolan çocuksu güzelliği ortaya çıkardığı ,ablana da bu konuda seni ikna ettiği için teşekkür ederim.

Sevgilerimle Füsun :))

Filiz dedi ki...

nur,harikasın.sayende sınıfımızın çevresine bir halka daha eklendi.10 kgnun lafı bile olmaz,eminim daha da çok yakışacak sana.birde 1yıl korursan herşey daha güzel olacak.sevgiler

Adsız dedi ki...

nur'u yürekten kutluyorum. fotoğraflar harika. benim de yolculuğum bitmek üzere. arada durdum, yeniden başladım, yavaşladım ama iyi olan şey verdiklerimi geri almadım. yavaşladım ama geri gitmedim. şimdi iyiyim. üstelik yolun sonuna çok az kaldı. mehtap hanım ne güzel bir bahar geliyor değil mi? kendinize iyi bakın, size ve tüm blog dostlarına sevgiler, selamlar. güneş.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Arkadaslar, hepinize burada oldugunuz, okudugunuz, birbirinize destek verdiginiz icin tesekkur ederim...

Tek tek yardim isteyenlere gelince, buna gercekten zamanim yok. ama herkesin basardigi seyi siz niye basaramiyasiniz... programi uygulayin derim ben size...

Sevgili Filiz, bana mail adresinizi yorum olarak yollayin, bloga tabii ki koymam. size fotograf konusunda yardimci olacagim.

hepinize sevgiler

sevim dedi ki...

mehtap hanım ben size 3 hafta kadar önce mesaj yazmıştım.6 kilo aldığımı tekrar baştan başlayacağımı ve 3 hafta sonra size sonucu bildireceğimi yazmıştım.İki gün önce tartıldım 70kilo geldim.benim tartım hassas tartı olmadığı için gramlarını bilemiyorum ama 2kilo civarında vermişim çok sıkı yapamadığım halde.Bir arkadaşımda benimle birlikte sizin programınıza uymaya çalıştı oda üç haftada 79 600' den 77 400'e düştü.İnşaallah yine devam edeceğiz.Ayrıca Nur hanımıda azminden dolayı tebrik ederim sevgilerle

kirazzade dedi ki...

Darısı benim başıma. Ama bu program nedir nasıl katılınıyor bilgi verebilir misiniz?

Eda dedi ki...

Mehtap Abla,

Emeğin, çalışman için çok teşekkür ederiz. Bunun gibi bi sürü başarı öyküsü sayende elde edildi. Nur'un fotoğraflarına inanamadım gerçekten. Bunları duymak sana müthiş hissetiriyo olmalı. :) Hak ediyorsun. ellerine yüreğine sağlık.
Ben de, yazın ortalarında annemin bu blogdaki diyet programını uygulamaya başlamasıyla çaktırmadan bu olaya girmiş bulundum. Başta çok inanmadım, internetteki sıradan diyet listelerinden sandım. Annemin de benim de başarı elde edemeyeceğimizi düşünüyordum. Ama gittikçe yuvarlaklaşan bi genç olmak da istemiyordum tabi, gelen geçen yanağımı sıkıyordu. (Size yapılana kadar ne kadar gıcık bşey olduğunu anlayamazsınız!) :)
Ama baktım... Gerçekten uygulamaya başlamışız, ciddi ciddi. Salataları sevmeye, çikolatayı eskisi kadar yemememeye başlamıştım. Ve ne olduğunu anlamadan ilk hafta ikinci üçüncü derken tam altı kilo verdim! Minik yuvarlakcıktan incecik bi kız olmuştum. Yaz başında 52 kg.yken okula 46 kg. dönünce tüm arkadaşlarım da şaşırdı tabi.
Şu an çok mutluyum, sağlıklıyım. Gerçi iki kiloyu geri aldım ama okul kapanınca onu da telafi etçeğimden eminim. E okul stres, hareketsizlik tabi...

Bu arada benim de bi blog um var bi göz atarsan sevinirim ;)
http://vanilyakaramel.blogspot.com

Tekrar sana teşekkür ediyorum. :) ellerine, yüreğine sağlık diliyorum.

özlem öztürk dedi ki...

nuru bide şimdi görün harikaa bi kız oldu çıktı.. verdiği kilolar ona özgüven olarak geri döndü vee şimdi herkesi peşinden koşturuyor.. :)
canım arkadaşım herşey gönlünce olsun..

AGYILMAZ dedi ki...

Degisen kilolari degil, duruslari, bakislari, havalari degismis, yenilenmis..

BENCEDE KATILIYORUM MEHTAP.ÇÜNKÜ BENİMDE YÜZÜMÜN DEĞİŞTİĞİNİ VE GENÇLEŞTİĞİMİ SÖYLEYEN İNSANLAR VART :)