Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

20 Şubat 2009 Cuma

SIZE HANGISINDEN VERELIM...?


Cok onemli kararlar aldigim zamanlarda oldugu gibi, elimde buyuk bir fincan limonlu cay, bacaklarimi karnima cekmis oturuyorum.. Benim bu isi kimseden yardim almadan cozecek egitimim de, klinik bilgim de var ve ben boyle aynalara sigmayarak dolasiyorum diyorum kendi kendime..

Bilgisayarin basina geciyorum.. Kendime uygun, beni kisa surede zayiflatacak, muthis hatta sihirli bir diyet bulmam gerek..

Beverly Hills ya da Hollywood diyeti mi yapsam acaba diyorum.. ? Yakisir da ..? Gozlerimde eye liner, soyle huzunle pencerenin onunde dururum.. Uzerimde somon rengi ipek sabahlik, tuylu terlikler, hatta satiliyorlarsa hala, sigara biciminde sakizlardan da , uzun sedef agizligin ucuna koyarsam tamamdir bu is.. Cunku star olmak icin bile sigara icemem.. Gerisi diyeti uygulamaya kalmis.. Sonuc kesindir ve bu sihirli bir diyettir.. Cunku zayiflatir.. Besinlerin icindeki enzimi, besinleri eritmek icin kullanir..

Sabah: istedigim kadar ananas
Oglen: istedigim kadar ananas
Aksam; istedigim kadar muz

Istedigim kadar su, istedigim kadar sampanya.. Dikkat etmem gereken tek sey, besinleri (yani muzu ve ananasi) birbirine karistirmamak olmali.. Hepsi bu.. Sonuc garanti.. 15 gun kadar dayanmam gerekir.. 15 gunun sonunda karides, midye, ekmek, tereyagi, kuzu etinden yapilmis sis ve princ eklenebilir..

Inanmiyor musunuz?

Bakin bakalim google’da bu diyetle kimler zayiflamis..?

Ama sonra ne olmus diye bakmayin bosuna.. Pek yazmaz bir yerde sonrasi.. Zayiflamak istemiyor muydum? Eeeee..?

Ne olur ki, Tarzan’in cikitasi gibi muz yiyerek yasasam? Ekmegin, pogacanin, acmanin kokusuna basimi cevirmesem.. zeytinyagli dolmanin once icini, sonra kabugunu, en son kenara ayirdigim uzumlerini ve fistiklarini yemesem ne olur..? Bugulu siyah uzum, yaninda koy ekmegi, bir de Ezine peyniri, benim icin uzak bir hikaye olsa ne olur?.

Ananas ve muz ve bir de sampanya diyorum.. Sonuc garanti diyorum..

Protein almadigim icin kaslarim zayiflayabilir, mineral eksikliginden kalp atimlarim degisebilir, kollarimda bacaklarimda kramplar gelisebilir ama o kadarcik kusur kadi diyetinde de bulunur..


Hosuma gitmiyor.. Bioritm Metabolizma Diyeti yapmaya karar veriyorum.. Sihirli bir diyet.. Sonuc kesin.. Yapmam gereken tek sey, oglen ekmek, pilav, makarna, borek, pizza yemek.. Aksam da et, tavuk, balik.. Hepsi bu.. 1950 yilinda kesfedilmis ve hala cok revacta.. Bioritm bu.. Saygi gostermem gerekir.. Yani kuru fasulyenin yaninda pilav, koftenin yaninda biraz fiyonk makarna, puf boregiyle ayran, ekmek arasi sardalya filan bir hayal olmali benim icin..

Mantiyi nasil yemem gerekir mesela, hani olsa diyorum..? Mantinin hamurunu oglen, icindeki kiymayi ve yogurdunu da aksam yerim.. Bunu bilmeyecek ne var.?. Daha da kolayi, hic manti yememektir ki, o da denenebilir yani.. (ben olsam yagini daha az koyarim ama konumuz o degil simdi)

Ben yapamam.. dolmanin kiymasiyla princini ayiramam.. Kekin ununu, yumurtasini ayri pisiremem.. Olmaz.. Ben hayatta hicbirseyi ayirarak bir sonuca ulasamam.. Siz ulasabilirsiniz belki.. Sihirli bir diyettir.. Ise yarar.. Mutlaka zayiflarsiniz..


Simdi gitmem gerekiyor.. Yarin devam edecegim..

Soz verip te tutamadigim cok oldu blogumda.. Bugun iki elim de mesgul olsa, yazimi yazmaya baslayacagim dedim..

Sabah evin telefonu ve internet bozuktu.. Bekledigim cok onemli bir mektup, print etmem gereken iki yazi vardi.. Neyse, cep telefonumla hallederim dedim..

Ise geldigimde cep telefonum da calismiyordu.. Hastanenin sadece interneti degil, telefon sistemi de arizaliydi.. Aklim postamda gunumu gecirdim...

Arkadasim arabamin kapisini biraz hizli kapatti.. Cam kendi kendine asagiya indi.. Federico’yu okuldan alacaktim, Dadiya da, okula da haber veremedim.. Yani boyle karmakarisik bir gundu.. Ustune bir de animatorun megafonla bas bas bagirdigi bir dogum gunune gittik..


Eve geldim.. Yardimcimiz agliyordu.. Birsey yokmus oyle onemli.. Morali bozukmus.. Mars ters acida dedi..

Haaaaaaaaaa….. Ben de cok korkmustum neler oluyor diye.. Mars ters acidaymis… Neyse.. herkesin oldugu gibi gezegenlerin de ters olduklari zamanlar oluyor demek.. ben bu konulardan pek anlamam aslinda..


Ben yine de yazimin bir kismini yazmayi basardim.. Telefonlar normale dondu.. Mektubum elime ulasti..


Mars ta acisini degistirir umarim..

Donerseniz sevinirim.. Degilse siz bilirsiniz.. Yazin google’a “Mehtap’in sihirli diyeti” diye.. Belki cikar..

Kim bilir..




20 Subat 2009'Roma

26 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Yaziyi okudum.. biliyorsun burada kamp kurup geceledim...

söyle bir ses cikti benden... "Huoaaa" ve soru işaretleri.. Ananas ve muz beni düşündürdü. Bu lahana çorbası diyeti gibi oldu dedim. Ciddi olamaz Mehtap dedim. Sağlıklı mı bu dedim.En iyisi ben çadırıma döneyim, düzgünce uyuyup yarini bekleyeyim..Dibinde yatıyorum kapının... Mars bana uğramasın sakın !!

beenmaya dedi ki...

arkası yarın gibi oldu bu seri...esas kız hala ortaya çıkmadı anlaşılan :)))

Belgin dedi ki...

Sevgili Mehtap bu kadar ters giden seylerin icinde bize vakit ayirip, sözünü tuttugun icin Tesekkürler. Döktürmüssün gene, yazinin gerisini de cok merak ediyorum, insallah bu gezegenler ters aciyi bir an evvel birakirlarda, sen de yazmaya devam edebilirsin.

Sevgiler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Burcu'cugum, ben de tam onu soyluyordum aslinda.. Yani lahana yiyerek te zayiflarsin.. Ama sadece lahana corbasi yiyerek yasayamazsin..
Yani Huoaaaaaaaaa demek te haklisin.. Ustelik zayiflamayi basarmis biri olarak, ben benim sihirli diyetim, seninkine benziyor mu cok merak ediyorum..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Beenmaya, haklisin.. Esas kizin gelmesi biraz uzadi.. Ama gelecek ve umarim bizimle kalacak..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Belgin, elbetteki boyle birakacak degilim.. olur da hakikaten Hollywood diyetini oneriyorum sanan cikabilir..:-))

Profesyonel olarak altindan kalkamam boyle bir yukun..:-))

Zehra Gürgen dedi ki...

Reaimlere baktım meyveler ? yok canım daha bir post önce olmaz öyle şey demişken ?
Okudukça ahh yine sazan gibi atladık mı sihiri diyete dedim kendime.
sihirli diyet belki yok, ama sen yazdıkça bu konularda sihirli bilinçlenme olacak :))

Nilambara dedi ki...

ben sabırlıyım, beklerim... yarın da olur öbür günde, sen ne zaman rahatlarsan :)
o sıkışıklıkların içinden çıkıp ta zaman ayırmaya çalışmak stresini bilirim, sokma kendini o strese... :)
biz kapıda sohbete devam ederiz, Brajeshwari'nin çadırına uğrayım biraz da...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Zehra, bana hic "sazan" gibi gelmediniz.. zaten asla boyle bir seye kalkisamam..
sadece bu konudaki yanlislara dikkat cekmek istiyorum.. onemli olan sadece zayiflamaksa, her diyet zayiflatir..
Ama ya hasar?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Nilambara, ben senin yorumunu almadim.. sen benim 7 temel okurumdan biri olarak, en cok yorum bekledigim arkadaslarimdan birisin.. Biliyorsun..
Ama bugun karisik bir gundu..

Bence senin bilmedigin bir sihir soylemiyecegim.. Hatirlatacagim sadece..

Zamandan Sızan dedi ki...

Mehtap bu Mars varya bu Mars beni etkisine alınca feleğim şaşıyor..tüm gücümle itiraz etsemde bir ikizler olarak birimden biri kapılıyor bu Marsın çekim gücüne :(
Neyse bilirim ters ginince işler nasılda ardıardına gelir..
Ben hala kapıdayım..Burcu gibi ilk satırlarda ananas muzu görünce hadi canım dalga mı geçti bizimle Mehtap demedim değil yani :) toparlanmam zamanımı almadı..okuduğum satırlardan zihnimde kalan yazılarından Mehtap'ın yapmayacağı..

funda dedi ki...

yok mehtap kensi için bunu kesinlikle yapmaz.. kendisi için yapmadığı bişeyi başkası içinse asla yapmaz , ben bunu bilirim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Funda'cigim, yazdiklarim hala orada burada kisilere onerilen diyetlerdir.. Bir makarna diyeti gecti elime gecenlerde.. Okudum, duzunden, tersinden, sagindan, solundan okudum.. amuda kalktim okudum.. Inanamadim..
Neler var daha bilsen.. daha neler var..

Unknown dedi ki...

valla ne menem bir hadisedir bu diyet kilo verme işi asla geçerliliğini yitirmeyen var oldukça bizler...
O halde hocam da bilir ne yapıyoruz aldığımız kalori yaktığımızdan daha az olacak yanılıyor muyum hocam ?

Adsız dedi ki...

Sihir "common sense" te aslinda ama iste insanin bir yani sihire inanmak istiyor. "Ne yiyorsan yarisi, ettigin haraketin iki kati" diye matematige bile dokulebilecek, bildigimiz ama gormezden geldigimiz formuller de vardir kenarda kosede.

Bu arada ben niye tersim ve gicigim diyordum, Mars'tanmis, hay Allah, bilseydim keske daha once. :))

Sevgiler, beklemedeyim,

Beste

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Funda ve Beste, demek ki o zaman siz de buyu yapmayi bilen cadilar sinifindansiniz..
:-))

neseersoy dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Bende sigarayı bıraktıktan sonra 38 bedenden 42 bedene terfi ettim , ama inat ve sebat ile diyetisyenle sürdürdüğüm diyet sonrasından tekrar 38 bedene düştüm ama yemeklerimiz o kadar güzelki yememek ve içmemek imkansız:-)Şimdi 40 bdende fiksledim sayılır ama şu sıralarda yeni bir nefis tutma harekatı içindeyim:-)
Yazıların çok güzel.
Güzel bir hafta sonu dilerim.
Sevgilerimle

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

mars -jüpiter -uranüs -ay-güneş vs :) hiç bir şey umurumda değil şimdi ... :)
sadece yazının devamı önemli :)

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
okudum severek yazılarınızı.Heyecanla bekliyorum devamını.önceden hiç öyle kilo sorunu olan kafaya takan biri değildim ama cezayir e geldiğimden beri tombik oldum çıktım. ne yapsam hiç bilemiyordum.ve geceleri bile inanın onu da mı yiyemiyeceğim diye üzülüyorum.uyurken taze ekmek kokusu duyuyorum.yemek yemeği çok seviyorum.böyle tombik biri olarak bir dahaki yazıyı bekliyorum..sanırım ömrüm boyunca minnettar kalacağım size:):)bilmem öyle hissediyorum:)

HADİYE dedi ki...

Selam Mehtapcığım,

Ankaradan selamlar sevgiler yolluyorum. Tarihine baktımda yazının tam üç yıl olmuş yazılalı. Ben o günlerdede okumuştum yazılarını ve bir heves zayıflayacağım umutları kurmuştum. O aralar 7 kilo kadarda (zorla) vermiştim. Ancak şimdilerde yine tombik ve hantal biri olarak okuyorum aynı yazıları. Yeniden en başından başladım okumaya. Fırsat buldukça tek tek okuyacağım hepsini. İçime sindirmek, Kafama kazımak istiyorum herşeyi tüm ayrıntıları. Zaman zaman yazacağım sanada. Umarım vede inşallah başarırım kendimle mücadelemi.

Sevgilerimle*

MisHale dedi ki...

Artık çıkıyor :) Çok memnum oldum sizi tanıdığıma, geç kaldığıma da üzüldüm... Aslında bir taraftan da güzel; dizi bölümü biriktirir gibi bir sonraki yazı ne zaman gelecek diye bir kaygım yok bu aralar. Akşam uyumadan önce, sabah yataktan çıkmadan, bir kahve eşliğinde, birini beklerken kendi kendime gülüyorum üç beş gündür, bambaşka bir pencere açtınız sanki bana teşekkür ederim yazdıklarınız için...

Unknown dedi ki...

Kolay gelsin hepimize..ben dukan diyeti ile 11 ayda 34 kilo verdim..bütün evrelerin hepsini yaptim su an ki tek sorunum koruma döneminde kilomu sabitlemek..sürekli yediklerimin bana kilo olarak dönebileceğini düşünüyorum sonrada birey olmaz diyorum.tabi bu yediklerim kuru fasulye nohut gibi bakliyatlar..hafta içi diyetime sadik kaliyorum hafta sonu ipin ucunu biraz saliyorum.. Çünkü hafta sonu ailemle vakit gecirebiliyorum.. Sizin de onerilerinize acigim hayatin boyunca diyet yapmak beni bezdirecek daha yeni korumaya geçtim iki aya yaklastim..dolunaydir regli dönemidir artilarim oldu..herşeyi çok güzel anlatmissiniz ..metabolizma cayinizin tarifini de kopyaladim..calistigim için aksamdan hazirlayacagim artik önerilen miktar bir gün içinde bitirilmezse ertesi gün içilebilir mi? Kendlnlze ve kilonuza iyi bakin :)

bahar dedi ki...

bloga nasıl kayıt yapiyoruz beceremedim

bahar dedi ki...

bloga nasıl giriyoruz beceremedim

bahar dedi ki...

bloga nasıl kayıt yapiyoruz beceremedim

bahar dedi ki...

bloga nasıl kayıt yapiyoruz beceremedim