Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

2 Kasım 2009 Pazartesi

GUNES DIYOR KI...


Birdenbire sonbahar geldi Roma'ya...

Saclarima sonbahar renklerinin golgelerini ekletmistim persembe gunu komur karasi tatli cay rengine daha fazla tahammul edemeyip... Yollarda savrulan yapraklarin sari, turuncu, tutun renkleriyle cok uyum icindeyim... Hava o kadar serin ki, evde kalsam, bir battaniyenin altina siginip, elimde sicacik demli, limonlu bir fincan cay, yarim yarim birakilmis kitaplarima gomulsem istiyorum...

"Istemek" cicegi, kralin bahcesinde bile acmaz diyor Italyan'lar...
Dogru soyluyorlar... Kalkiyorum, giyiniyorum, sonbaharin icine atiyorum kendimi...

Bu arada program degisikligimiz gecen haftaymis, kacirmisim sanirim... Onemli degil artik basinizin caresine bakmayi, akillica davranmayi, kendinizi kontrol etmeyi, cizgi disina ciktiginizda yapmaniz gerekenleri ogrendiniz sanirim...

Daha yolu cok uzun olanlari uyarmistim, kilo vermenin yavaslayacagi doneme giriyoruz diye... 2 haftamiz var benim hesaplarima gore... Simdi iki hafta suresince, baslangic diyetimize donecegiz ve vucudumuzu bir sure "denizde sirt ustu yatiyormusuz" duygusuna birakacagiz... Yani yuzmeyecegiz ama batmayacagiz da... Sakince gunesin gozbebeklerimize kapali gozlerimizin arasindan bile sizdigini hissedecegiz ve denizin kipirdanislarinin sesini dinleyecegiz...

Bu arada Gunes, kisa bir mektup yazmis...

Cok guzel ve onemli seyler soyluyor size... Mektup kisacik ama ici kitaplara sigdirilamayan onemli noktalarla dolu.. Cok hosuma gitti ve buraya aldim... Sadece istiyorum ki, "biz sismanlarin" diye baslayan cumleler kurmasin... Bir cogumuzun problemi ayni... zayif olup ta, cok kotu beslenen pek cok birey var... Oyle degil mi?

gunes'in yazdiklari uzerine dikkatle dusunun lutfen... Hepinize iyi haftalar...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Merhabalar...

Ben tartılmıyorum artık. ama giydiklerimden, bedenimin görüntüsünden giderek zayıfladığımı izleyebiliyorum. daha uzun bir süre tartılmayacağım. acıkmadığım, programa da tam uyduğum için, henüz çok başlarda sayıldığım halde (4. hafta) haddim olmadan, Mehtap hanımdan da özür dileyerek naçizane deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Mehtap hanımdan öğrendiğim şey şu: bu iş mantık, akıl ve Mehtap hanım vermese de aslında bir ölçü işi.

Yediklerimizin miktarı önemli; Mehtap hanım ekmek dışında hiç bir şey için net bir ölçü vermiyor gördüğünüz üzere. Yani kendi "makulunüzü" yaratmalısınız. günlük almanız gereken protein miktarını ve o miktarın ne kadar ette, sütte, yumurtada vs. olduğunun ip uçlarını Mehtap hanım vermişti. onları hakikaten iyi öğrenmek gerekiyor.

Yani Mehtap hanım miktar vermiyor diye günde bir tavuk yemek de, tek bir yumurta yemek de yanlış. Ifratla tefritin arasını bulmak şart: biz şişmanların pek yapamadığı şey bu, en azından benim hatam buydu.
Miktar önemli ama çeşitlilik de önemli, her şeyde; protein de de, yağda da, karbonhidrata da...


Bir de hareket edelim arkadaşlar. hareket edelim, hareket edelim, hareket edelim. Günlük 1 saat yürüyüş iki elim kanda olsa ve dışarda acaip soğuk olsa bile aksatmadığım bir şey. Evimde yürüyüş bandı var ancak dışarda yürümeyi tercih ediyorum.
Bir de akşamları canım bir şeyler istediğinde (ki artık hiç olmuyor böyle bir şey) egzersiz yapıyorum: 1000 veya 2000 step (maksimum 20 dakika sürüyor), 100 ya da 150 mekik çekiyorum. yürüyüş bandı çok pahallı olabilir ama kimi parklarda da görülen step aletini internet üzerinden aldım; 60 liraydı ve bir yönünde step yapıp diğer yanında belinizi çevirme hareketi yapmanızı sağlayan işlevsel bir alet. basit ama gerçekten etkili, belimin inceldiğini görebiliyorum, bel oyuğum ortaya çıktı, üst bedenim küt diye kalçaya bağlanmıyor artık.

Televizyon izlerken egzersizin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. bu aletten önce kendimce icat ettiğim üst üste koyduğum iki tahta üzerinde step yapıyordum, yani illa para verip bir alet almak gerekmiyor.

Mehtap hanım dans edin diyor ben yalnızken bile dans etmeyi hiç sevmem, size garip gelebilir bu ama siz dans edebilirsiniz hakikaten de. mehtap hanımdan anladığım bir şey de şu: hayat tarzımızı değiştirmeliyiz. şimdi ben yıllardır ama yıllardır televizyon izlerken, bilgisayarda çalışırken, boş boş otururken hep bir şeyler atıştırmışım. abur cubur olmuş meyve olmuş fark etmez, bir şeyler yemişim. Ağzım, midem ve elim ne zaman otursam yiyecek bir şeyler aramaya alışmış. Ondan kurtulmaya çalışıyorum esasında. özellikle gün bitip oh deyip koltuğa uzandığımda canımın bir şeyler isteyeceğini ve benim de bunu açlıkla karıştıracağımı biliyorum. bu alışkanlığımı kırmak için egzersiz yapıyorum. Vallahi çok değil, 15 dakika, maksimum 20 dakika ve sonra hakikaten canım, elim, midem hiç bir şey istemiyor.

Simdilik 4. haftada kurtulduğum fazlalıklarım şunlar: gıdım, belimin yanındaki yağ topları, mide bölümündeki kilolarımdan hala gidecek çok yağ olsa da herkesin fark edeceği kadar çöktü, alt ve üst bacaklarım inceldi bir de ellerim küçüldü. minicik ama tombalak ellerim vardı benim şimdi öyle zarif görünüyorlar ki vallahi sürekli ellerime bakıyorum. devam ediyorum, devam edeceğim.


Ben daha önce de çeşitli kereler diyetsiyenle olsun, kendi başına olsun bir dolu diyetle kilo vermiş hepsini fazlasıyla geri almış biri olarak bu defa hakikaten hayatımda bir devrim yapmaya çok kararlıyım ve önderim de Mehtap hanım. derdim kiloları vermek de değil vereceğimi biliyorum.

Benim asıl mücadelem koruma programıyla başlayacak. hepinize dirayetli günler diliyorum. ve Mehtap hanıma yine, bir daha, tekrar ve tekrar teşekkür ediyorum (çünkü ne kadar etsem de az gelir biliyorum).
Yine ben, Güneş.
Kusura bakmayın abarttım gevezeliği belki ama size yaptığım yemeklerden de biraz söz edeyim, fikir vermesi açısından. her öğünde protein alıyorum ama eti hep ızgara etmiyorum.
Orneğin kabaklı, biberli, bol soğanlı ve sarmısaklı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve sevdiğim baharatlarla hazırladığım sebze yemeğim var. ister tavuk eti isterseniz kırmızı et koyabilirsiniz bu yemeğe. benim ellerim küçük o nedenle ölçü olarak kendime bir elimin orta parmak boğumuna kadar genişlikteki, çok ince olmayan ama asla kalın da olmayan bir et miktarını ölçü aldım. yaklaşık 100-120 gram olduğunu sanıyorum. ölçmedim emin değilim, ama acıkmamı önleyen bir miktar bu. mantarlı et sote, tavuk sote, çeşitli etlerle salatalar, kabak, biber ve bilumum dolmalar yapıyorum.
Ama dolmalarımı sadece çok küçük kıydığım etler (tavuk, kırmızı), bol soğan, yeşillik ve baharatlarla dolduruyorum. farklı ve lezzetli oluyor öneririm. aynı sebzeleri ikiye kesip içini oyup bahsettiğim tarzda baharatlarla hazırlanmış eti koyup fırınlıyorum. yanında yoğurtla yiyiorum. sebze ızgarayı çok seviyorum ve sık yapıyorum. kırmızı eti ya da tavuk etini incecik dövüp içine yağsız hazırladığım mantar sote koyup, rulo yapıp, kürdanla tutturarak fırınlıyorum. şık bir yemek oluyor öneririm.
Yani sadece ızgara yemek insana tümüyle diyet duygusu verdiği için ben ızgarayı pek tercih etmiyorum. eğer acelem yoksa tabi. çünkü acil durumlarda eti atıveriyorum tavaya, yağsız ızgara ediyorum, yanına söğüş, cacık, artık ne çabuk olacaksa koyuyorum. balığı çoğunlukla ızgara ediyorum ama palamutu zaten pilaki severdim yine pilaki yapıp yiyiorum. geleneksel tarifimden tek farkı içinden havucu çıkarmam oldu. yoksa zaten yağ miktarı çok ama çok az olan bir yemektir kendileri.
Daha bir çok tarifim ve yöntemim var, kendime göre geliştirdiğim. şimdilerde ben mutfakta çok eğleniyorum, öğreniyorum, keşfediyorum.
Demiştim sanırım asıl hedefim kilo vermek değil, verdiğim ve vereceğim kiloları bir daha geri almamak, onun için de yeni bir hayat tarzı oturtuyorum, Mehtap hanım benim bu noktada hocam, canım, ciğerim. yeni hayat yeni mutfaktan geçiyor anladığım şeylerden birisi de bu.

Güneş...


2 kasim 2009'Roma

25 yorum:

Terazi dedi ki...

ne söylenebilir ki:

yazılanlar çok içten ve insanın içine işliyor, fotoğraflar ve müzik alıp götürüyor...

burada olmak ise tarif edilemez mutluluk...

iyi ki, iyi ki, iyi ki varsınız başta sevgili Mehtap ve tüm paylaşımda bulunan yolculuk arkadaşlarım...

Dilara dedi ki...

Merhabalar...
Ben saglikli yasama bugün ilk adimimi attim, inaniyorumki bu yarin bitmeyecek türden.
Günes hanim cok güzel bir konuya deginmis. Sanirim ben saglikli yemek pisirmesini bilmiyorum.
Verdiginiz ilk hafta planinda "sebze yemegi"ni görünce düsündüm kendimce acaba ne pisire bilirim diye...
güzel önerileri olanlar Günes hanim gibi bizimle paylassa ne güzel olur :)

Sevgilerimle
Dilara

Aslihan dedi ki...

Mehtap hanım merhaba,
size daha evvel yazmıştım ve insülin direnci sorunum olduğundan bahsetmiştim. Yazar yazmaz başlayamadım, biraz gecikti. 2 haftadır programı uyguluyorum. Yediğim herşeyi bir liste halinde kaydediyorum. Bu listeye ilişkin bir yorumunuzu almayı çok isterim. Zamanınız çok kısıtlı bunu biliyorum, acelem yok, beklerim. Bana bir email adresi verirseniz, listeyi göndermek isterim. Benim email adresim şöyle: aslihan.gurescier@kocsistem.com.tr
Sevgi ve saygılarımla,

Adsız dedi ki...

Güneş hanım sıcacık anlatmış, bu soğuk Ankara gününde pek güzel geldi.. Ben de bugüne kadarki uygulamalarımdan öğrendiğim bişey söylemek isterim: İNSAN GERÇEKTEN İSTEYİP, KAFASINDAKİ YAPAMAM / YAPAMIYORUM KODLAMASINI SİLİNCE iş bitiyor. Ondan sonra ne acıkıyor insan, ne de olumsuz düşünüyor.. Yediklerimiz kadar düşündüklerimiz de önemli ve gerçekten üzüntüler, acılar, sorunlar, duygusal yoksunluklar yiyerek geçmiyor..
sevgiler herkese..

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım ve yol arkadaşlarımız hepinize sevgilerimi yolluyorum.burada olmak negüzel bir şeyi çok isteyipte yaparken insanın yanlız olmaması .her yazıda her soruda ve her cevapta insan isterse o kadar çok şey öğreniyor ki bilemezsiz şaka bilirsiniz bilirsiniz. ben henüz 1aydır bu proğramı takip ediyorum bu gün 5. haftaya başlı yorum .aslında geçen mayısta başladımyürüyüş yaptım önce biraz salata yoğurt 2 dilim ekmek ve biraz tavuk hergün hemen hemen aynı şey sıkıldım birsüre sonra zatan 5 çayları falan derken ipin ucu kaçtı zaten üç ayda 5 kiloyu zor verdim da ha sonra yaz geldi tekrar kilo almadım ama yüzdüm yürüdüm daha sonra doktorum lale göl hanımla tanıştım bu benim için çok büyük bir şansoldunedenmi çünki zaten yazın kafama koymuştum bu işi buyıl halledecek tim .ama nasıl yapacağımı bilmiyordum.muhtemelen yina yürüyüş yapar yemek kısmını es geçerdim .şimdi anladığım birşey var herşey denge meselesi .ilk dört hafta boyunca arada aksamalar olsada proğrama bağlı kaldım haftada 4-5gün yürüyüşler yaptım .pişirdiğim her şeyin yağını ölçtüm,tabiki ölçülere uydum hiç aç kalmadan herbesin grubundan yedim zaten sebze severim tavukta balıkta ette sütte önceden alışveriş yapmadım o an neyi gözüme kestirdiysem pazı ıspanak bamya karnbahar yada balık sonuç olarak bu ay 5 kilo verdim devam edeceğim taki hedefime kadar.... işteböyle mehtap hanıma teşekkür etmek az kalıyor tabiki lale hanıma da onları öyle benimsedimki sanki beni görüyor gibi geliyor herkese selamlar sevgiler 2 kasım 2009 nayloş

selinka dedi ki...

mrb arkadaşlar.valla beni kıskanclıktan öldüreceksiniz,maşallah hepinize bende istiyorum.ama ben umutsuz vakayım.herşeyi düzgün yapıyorum ama hiç ilerleyemiyorum.neyse bende sizi takip edecegim artık.bırakmayı asla düşünmüyorum,vermesemde durdurmam bile bana yeter diyecegim artık neyapalım saglık olsun.belki benimde birgün sıkılır metobolizmam bırakır yagcıklarını.hepinizi sevgiyle öpüyorum,başarılarınızı okuyorum.kolay gelsin.artık dengeli kızlar olur adımız.sevgili mehtabımızada bol enerji ve mutluluk diliyorum.cok uzak mevsimlerden selinka.

Ferat dedi ki...

Yani bu kadar olur Mehtap hanim,

Gecen hafta siz yeni diyeti baslatmayinca. Selhan'la konusup ve basa donmeye karar vermistik. Zayiflama cayimizi yaptik ve ilk zamanlardaki sistemimize donduk. Yani bir haftadir biz sirt ustu yuzuyoruz desene. Bu arada benim kilo vermem yavasladi ama sporu daha rahat yapabildigim icin vucudum daha fit olmaya basladi ve fazla kilo vermesemde pantalonlarim bollasmaya devam etti. Son olarak, Pazar gunu 4 yil sonra futbol oynadim arkadaslara, hemde iki saate yakin ve vucudumda pek hamlama da olmadi. Cook cok tesekkurler tekrardan. Burada kazandiklarimiz bizim kendi kendimize okuyup uygulamaya calistigimiz seylerdi ama sizinle bir perspektif sahibi olduk ve bu isi ogrendik. Mukemmelsiniz.

Gunes hanima da cok tebrikler. Olayi iyi kapip ozumsemis. Selhan'in dedigi gibi bizde hikayemizi yakinda yazacagiz. Bu arada kilosundan memnun oldugunu soyleyen erkeklerin %98.2'si yalan soyluyor. Yani anlayacaginiz "gobeksiz erkek balkonsuz eve benzer" lafi klasik bir zugurt tesellisi. :) Sevgiler..

Adsız dedi ki...

GÜNEŞ hanım harika anlatmış ben fazla kilo veremeyenlerdenim.ama hiç kilo almadım.benim hareket problemim var.masa başında çalışıyorum .güneş hnm gibi olmay istiyorum. kilo ermek deilde korumak istiyorum aslında ama başarılı olamıyorum.başta mehtap hanıma daha sonra burda görüşlerini belirten bizler için motive yazıları yazan bütün arkadaşlara tşk ediyorum.iyi ki sizi tanımışım.hepinize sağlıklı bir yaşam diliyorum sevgiler. gonca

elif dedi ki...

merhabalar..
bugun ikinci adimimi attim ve kosu bandi aldim kendime :D
evet bu yolda yuruyorum,
hatta kosuyorum mehtap hanim..
sizin yazilarinizi okuyupta ayaga kalkmayan kimse olamaz..
OLMAMALI!!!

Sevgilerimle
ELIF

kütahya dedi ki...

HARİKASINIZ! hepinize veöncelikle mehtap hanıma çok teşekkür ediyorum.son yazılar resmen bana ilaç gibi geldi.ben de tam vazgeçmişken beni utandıdınız şimdi yine dikkat etmeye başladım alışveriş yapıp metabolizma çayını da yapıp başlıyorum.haraketle ilgili bir sorunum yok sürekli ayaktayım birde yürüyüş çok çok yoruyor.onun için karın kası çalıştıran şu aletlerden almak istiyorum kullanan var mı?destekleriniz için çok teşekkür ederim.sevgiler

Adsız dedi ki...

Bayildim "istemek cicegi" lafina. Her kulturun ne guzel laflari oluyor. :))

Beste

selinka dedi ki...

sevgili mehtapcım ve sevgili arkadaşlar.malesef sizi 1 ay kadar takip edemiyecegim.ailevi sebeblerden dolayı cok acil konya ya dönüyorum.malesefbugün belli olunca cok şaşırdım ama gitmek zorundayım..ama inanki en cok mehtabın yazılarını ve sizin yorumlarınızı özleyecegim.bilgisayarla vedalaşmak zorundayım,modem bozuk cıktı konyadaki.ama yinede erişebilirsem okumaya gayret gösterecegim.bende hiç pes etmem görüşürüz,gelince yazmaya kilomu bildiririm.hepinize kolay gelsin.tabiki en cok ta bana.şimdiden bayramınızı kutlarım.sevgiler.

Adsız dedi ki...

sadece merhaba demek istedim hepinize istanbul kaç gündür aşırı yağmurlu ve ayaz soğuğu var üşüyorum dışarı çıkınca sonra yürünce biraz ısınıyorum sizlerde durum nasıl .Kışın inşallah kar yağar doya doya kızlarımla kar topu oynarız. her mevsimin ayrı bir güzelliği var .yazda baharda kışta .....NAYLOŞ

Adsız dedi ki...

gece gece okuyorum ve yazıyorum iyi geceler mehtap hanım ve arkadaşlar (SİZE MEHTAP DİYEBİLİRMİYİM HANIM DİYİNCE ÇOK RESMİ OLUYOR OYSA SİZ ÇOK SICAK BİRİSİNİZ YAZILARINIZDAN ANLADIĞIM KADARIYLA)DAHA ÖNCEDE YAZDIM AMA GÖNDERİRKEN BİR ŞEYLER OLDU YAPAMADIM ZANNEDİYORUM.Neyse önemli değil zaten .bir yolunu buldum adsız olarak gidiyor altına adımı yazıyorum .ben hiç ekrana yazı yazmayı sevmem kızlarla biraz dalaşırız msn yüzünden . sadece size yazıyorum büyük keyif alıyorum ....artık herkese iyi uykular tatlı rüyalar......NAYLOŞ

Adsız dedi ki...

BU ARADA 4HAFTA BİTTİ 6KİLO GİTTİYÜRÜYÜN SPOR YAPIN ÖNERİLERE UYUN MÜMKÜN DEĞİL KİLO VERMEMENİZ ARKADAŞLARIMI HEPSİZE YÖNLENDİRİYORUM BU TOPLUCA HAREKET ..... NAYLOŞ.......

ebru dedi ki...

merhaba mehtap hanım,
sizi birkaç haftadır okuyorum ve iki buçuk haftadır da maaile diyetteyiz. bu programla ilgili uyamadığımız tek şey tartılmamak. malesef biz eşimle tartıldık. o 2 haftanın sonunda 4,5 kilo verdi bense 2,5. onu sabote etmeye karar verdim. :-) ama galiba erkekler daha kolay kilo veriyor. aslında onun da diyette olması beni motive ediyor. yoksa ben kendimi çok iradesiz buluyorum. ondan bişey olmaz diyip diyip kaçamak yapma potansiyelim yüksek. buarada bu gün sabah annemin de kilo verdiğini öğrendim. annem ben çalıştığım için 8 aylık oğluma bakmak için bizde kalıyor. dolayısıyla o da sağlıklı besleniyor o da 3,5 kilo vermiş.burada en az kilo veren ben olmuşum ama bu bile benim için bir başarı. inşallah sonuna kadar uygulamak istiyorum. herşey için teşekkür ediyoruz sayenizde evimize meyve ve balık girdi....

Unknown dedi ki...

merhaba mehtap ablacığım :)
yeni saçını güle güle kullan tekrardan :) bu arada fotolar harika çok güzeller...
Güneş hanımı tebrik ediyorum güzel bir başarıya dogru yol alıyor ayrıca diğer arkadaşlara da devam diyorum mehtap adı gibi huzur veriyor renk katıyor :))
sevgiler...
hafta sonunuzun güzel geçmesi dileğiyle...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

demek sonbahar saçlarına değdi..
:)aklıma bir şarkı geldi
' değdi saçlarına bahar gülleriiii ))))))
aman kalplerimizden uzak olsun..
:))))
güneş'ede selam ola..

New York'tan dedi ki...

Sayfayı acınca kucuk oglum muzıgın ritmine gore das etmeye basladı :)
Mektubu okudum, cok samimi ve icten,kilo problemim yok ama yuruyus yapmayı severim yapmazsam hafta ıcınde,eksiklik hissederim, duzenli beslenmeye calısıyoruz ailecek evde kucuklerde olunca mecburuz.
Sevgiler Seyma

zarife dedi ki...

slm,
14 gün önce help send. teşhisi konuldu ve tedavim devam ediyor. Tansiyon sorunum var. 98 kilo ile doğum yaptım şimdide sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorum. sağlıklı bir yaşam için. bana yardımcı olursanız sevinirim

balim dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanim
E-mail adresinizi aradım ama bulamadım. Bende sizden yardım istiyorum. Kendi cabalarımla daha once 17 kilo vermistim ama şimdi vermeye calıstıkca geri alıyorum son 6 -7 kiloda. Lutfen bana mail atar mısınız? mail adresim Berna.alim@gmail.com.
Lutfeen lutfeen size gercekten cok ihtiyacim var.
Simdiden cok tesekkur ederim.
Gorusmek uzere..

oyuncu dedi ki...

Güneş'in dediklerini okuduk, anladık, kendisini tebrik ettik,

Her sabah ilk iş internette sayfanızı tıklatmayı adet edindik,

Peki 'Mehtap diyor ki'sayfası nerede?
Yoksa artık bizden bıktınız mı?

Sevgi ve saygılarımla...
nc

pelin dedi ki...

merhabalar Mehtap Hanim,
gecen hafta arkadasimdan duydum adinizi o gece siteyi inceleyip hemen ertesi gun basladim diyete :) fena gitmiyor diyetim simdilik. birkaç sorum var benim size. yatmadan once sut icmiyorum ben.. icmeli miyim? yogurt yerine kefir tüketebilir miyim? bagirsaklarimin calismasi icin sihirli bir formul var mi?
sevgiler..
pelin

Zeyno dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Ben 42 yaşında, 96 kg /1.67 cm boyundayım.Şimdiye kadar kilo vermek için hiç çaba sarfetmedim.Geçen hafta karar verdim ve diyetisyen gittim.Bugünde sizin sitenizi gördüm ve sizin önerileriniz bana daha cazip ve kolay geldi.Ben nisan 2009 tarihinde verdiğiniz liste ile başlayabilirmiyim acaba.Tahlil sonuçlarımda trigliserit ve kolesterolüm yüksek çıktı.İlaç kullanıyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Sevgiler

seziler dedi ki...

Merhaba,mevsimlerden roma ile bir arkadaşım sayesinde tanıştım.bana sizden ve kilo vermek için yalnız değilde grupla çabalarsam daha başarılı olacağımı söyledi.blogunuza bakınca kayıtlar dolmuşturyazısıyla karşılaştım moralim bozuldu ..listenizin çıktısını aldım ama uyguladım desem yalan olur .....bir kaç gün denedim çabaladım olmadı özellikle hareket etmeyince tek başına diyetin çözüm olmadığını gördüm bir de anladım ki bireysel çaba ile ben bu işi beceremeyeceğim eğer mümkünse bu yıl size katılmak istiyorum hipotridim bunun için bir ilaç kullanmaya başladım sanırım artık diyetinde vakti geldi.benide grubunuza eklermisiniz?