Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

4 Mart 2013 Pazartesi

BAS GAZA SEVGILIM, BAS GAZA...


Boyle bir sarki var miydi yoksa ben mi uydurdum bilmiyorum… 



Yasamin kalitesini dusurmemek icin aslinda sevgilim (hani mesela diyorum) rallici degilse,  normal bir hizla araba kullansa, daha az kosturarak yasasam, nefes nefese bir isten oburune, bir konudan digerine atlamasam, secimlerimi dusunerek yapsam, lokmalarimi yeterince cigneyerek yutsam, bogazim 9 bogum olsa ve esip kopurmeden soylesem soyleceklerimi ne guzel olurdu…



Yasantimiz cok frenetic, o kadar hizli yasiyoruz ki, yasadigimizi anlamadan bitiyor payimiza dusen gunler, bonusumuz yok, yedegi  yok, artik yil filan yok… Bitiyor…
Gazeteci arkadasim Roberto ile cok onemli bir besin fuarindayiz. Stendlerden birinde benim daha once onlar icin bir konferans verdigim, zeytinyagi ureticisi bir grup var, onlarla selamlasiyoruz. Yanlarindaki bir bayani tanistiryorlar benimle, doctor bilmem kim diye. Selamlasiyoruz, bana hemen kartini veriyor, benim kartim  yok  verecek, kendimi tanitmak gibi bir cabam zaten olmadi hic, mutevazi bir sekilde calisiyorum ve yasiyorum. Bana verilen karta bir goz atiyorum, “slow medicine uzmani” yaziyor uzerinde.

Oldugum yerde durup, “cok merak ettim, uzmanliginiz nedir ?” diyorum… Slow medicine uzmaniyim” diyor doctor bilmem kim… Okumayi biliyorum ama yani ?” diyorum.  Sesimin buzlugu beni bile donduruyor.

Roberto kolumu cekistiriyor, “sana olaganustu bir siyah bira tattiracagim” diyor. “ Yani ? “  diye yineliyorum sorumu… “Yanisi cok basit diyor cevap olarak doctor bilmem kim,  “doktorun hastasini dinledigi,  ona cok uzun zaman ayirdigi, gerekirse hastasinin ailesini tanidigi, onun sorunlarina egildigi bir tip benim uzmanligim” diyor. Gulumsuyorum, pardon, lutfen sozunuzu unutmayin diye cebimden I phonumu cikartiyorum, bir mesaja bakar gibi ariyorum,  asistanim google bana bu doktor hanimin aslinda veteriner oldugunu soyluyor,  beslenme gruplarinin uyesi, ve slow medicine uzmani (!)… Roberto firtinayi seziyor ve hadi bira tadacagiz diyor, ben sadece gulumsuyorum.

"Ne kadar hos bir uzmanlik dali" diyorum, "hele hastanin ailesi ile dost olmak, mesela cocuklarin karnelerini filan kontrol etmek, mesela 1 gunde 50 hasta bakan bir doktor icin ne kadar muthis bir ozellik. Komadaki hastalar, acil servislerin kirmizi kodlu odalari, kollarinda kemoterapi serumuyla gozleri kimseyi goremiyecek derecede endiseli hastalar, buyuk ameliyatlarin sabahlari odasinda endise ile bekleyenler  filan kimbilir ne kadar mutludurlar sizin slowlugunuzdan".  Roberto’nun koluna giriyorum,” hadi bira tatmaya” diyorum. 

Olaganustu bir siyah biradan tadarken diyorum ki, hastayi dinlemek elbetteki sart, ama hastanin hastaligini dinlemek ve anlamak gerekli, cocugunun gelinlik provasini degil, vakit yok, gozden kacar, gecikir tani da tedavi de. Hasta ile doktor arkadas degiller, olmalarina da gerek yok. Karsilikli olarak birbirlerine saygi gosterecekler ve doktor doktorlugunu en iyi sekilde yapacak, hasta da iyilesme umuduyla doktoruna inanacak. Ve kimse ama kimse oturup boyle “doktorculuk”  oynamayacak…

“Hav hav hav” diyor cevap olarak. Gulumsuyorum…  Sen o zaman doktor hanimin yaninda kalsaydin, slow slow anlatirdin diyorum.
Yani hiz da dengede olmali, yavaslik ta… Yerinde, gerektiginde slow, gerektiginde de hizli olmak zorundasiniz. Iste biz simdi metabolizmamizi sasirtacagiz, hem “slow” hem “fast” ama aslinda tam gaz calistiracagiz.
Eger hedefiniz zayiflamaksa, uyguladiginiz butun diyetlerde bir sure sonra zayiflama hiziniz duser, almazsiniz ama vermezsiniz de. . Bizim sonuclarimiza bakinca, boyle bir dusus yasamadigimiz gibi, bugun Seda’nin da bana hatirlattigi gibi 10 kilolar artik bizim icin neredeyse siradan sonuclar…  Ne kadarlik surede? Ne yaptiniz? Ne kadar aclik cektiniz? Uzak durdugunuz, asla yemediginiz ne vardi bu kadarcik surede?
Simdi 3 haftalik yeni bir surec…
Slow, fast ve slow olmak uzere 3 hafta. Fast haftanin sonunda tartilacaksiniz. 

SLOW WEEK YANI YAVAS HAFTA ( 4-10 MART):  Bizim bu hafta yaptigimiz sey, buyume hormonunun (GH) bioritminden faydalanarak, vucuttaki yaglarin harcanmasina yonelik bir program. Yaptigimiz sey , aksam saat 18.00’den sonra karbonhidrat almamak... Buna meyve de dahil... Guzel bir kahvalti (ilk haftanin kahvalti secenegi cok uygun), orta dereceli bir oglen yemegi (sebze, protein agirlikli ama pirinc, bulgur, patates veya ekmegi haric tutmadan ve protein miktarini abartmadan)... Ara ogun sadece  1 kez ve sabah-oglen arasi...)

Yani cay+ekmek+peynir+zeytin+domates+salatalik+maydanoz+nane+ 1 tatli kasigi bal veya recelli bir kahvalti, haftada iki gun yumurta eklenebilir, omlet yenebilir, haftada birgun kek ve sutlu kahve olabilir ya da evde yapilmis pogaca ve cay.
Ara ogun meyve ve ceviz, hatta iki yarim meyve ve iki ceviz. Diyelimki is yerinde 3 arkadas birlikte ara ogun yapiyorsunuz. 3 ayri renk meyve (kiwi-portakal ve muz ornegin + 6 tane ceviz)



Oglen yemeginde haftada 1 kez kuru fasulye +pilav (5+4) nohut+pilav seceneginiz veya iki dilim borek +ayran seceneginiz var,
veya
 4 kofte+evde yapilmis 3 kasik pure (sadece sutle yapin, yag koymayin lutfen) Ve salata
veya
corba + herhangi bir sebze yemegi
veya
balik, tavuk ya da kirmizi et ama mutlaka sebze veya salata ile, onden bir kucuk kase corba icilebilir.



Yani hersey var, bazi seyler biraz olculu olarak var ama var. Siz benim verdigim secenekler ile kisitli kalmayin. Bulundugunuz ulkede, yasadiginiz sehirde bulabildiklerinizden kendi seceneklerinizi yaratin. Ama etli fasulye yapmak yerine, pirasayi tercih edin ornegin. Ya da kapuska yapin, kis turlusu yapin.
ikinci ara ogun,  belki bir fincan cay + iki biskuvi olabilir. Yemeseniz daha iyi.
Aksam yemegi yenebilecek en erken saatte yenecek ve sadece et+sebze+salata olacak. Aksam meyve biskuvi, tatli, kuruyemis filan yok.
FAST WEEK (11-17 Mart)  Guzel bir kahvalti, oglen ve aksam karbonhidrat yok...)(Bu aynı zamanda çok kaçırılmış ornegin ck buyuk bir pizza yenmis günün ertesi icin de  geçerlidir.)
Guzel ve her zamanki gibi degisik secimlerle kahvaltinizi yapiyorsunuz,  oglen yemegi de dahil olmak uzere, ekmek, pilav, makarna, patates, borek, tost filan yemiyorsunuz. Mutlaka protein de iceren bir sebze yemegi (etli fasulye gibi, ama etli dolma degil ornegin) ya da izgara et, izgara balik yiyorsunuz yanindaki sebze garniturunu hergun degistiriyorsunuz ve her zamanki gibi yaklasik 1 kasik zeytin yagi ile pisiriyorsunuz yemeklerinizi.



Aksam yemeginde yenecek olan balik, tavuk, izgara et ve sebze veya etli sebze yemegi...
Aclik duygusunun olmamasi gerekir, varsa almaniz gerekenin altinda protein aldiginiz icin olma olasiligi yuksektir...
FAST WEEK’in son gunu,  tartilacaksiniz – Ve 1 hafta daha slow week yapacaksiniz.
Bu donemde metabolizma cayi icmenizi hararetle oneririm. Sadece tansiyon problemi olanlar lutfen dikkat etsinler, tansiyon dusuklugune yol acabilir.

Metabolizma cayi:
1 elma, kabuklu olarak 4’e bolunecek
1 limon, 4’e boluncek
1 cubuk tarcin
1 tatli kasigi tane biber (asla ve asla toz karabiber degil)
2 karanfil
3 litre suda, su yarilanana kadar pisirilecek. Elmalar ve limonlar ezilebilir ama aman dikkat, tane karabiberleri zmeyin- Sonra soguk ya da sicak olarak 1 fincan yemeklerden yarim-1 saat once icilecek.
Bu arada su icmeyi ve ne kadar olursa olsun hareket etmeyi ihmal etmeyin...
.
 
Bugune kadar bu blogda soylediklerimin hicbiri ozellikle zayiflamak icin verilen diyet ornekleri degildir. Onlar kisiye ozel hazirlanir, pek cok faktorun goz onune alinmasi gerekir, daha rijid donemlere gereksinim duyabilir.

 Ama sizler sadece aldiginizla harcadiginizi dengeleyerek, beslenme tarzinizi biraz duzene sokarak, kendiniz ve yakininizdaki herkes icin cok akllica bir secim yaptiniz, ustune ustluk bir de zayifliyorsunuz.

Yarin bu grubun ilk oykusu geliyor. Bu bir baslangic oykusu, ara oyku. Tam tamina 12 kilo. Ama ben susacagim, o anlatacak...

Ben yaptiklarimizdan cok hosnutum, siz de kendinizle gurur duyun.
Roma’dan sevgilerimle

3 Mart 2013’Roma

117 yorum:

Adsız dedi ki...

Ağzım açık kaldı. Hadi bakalım kolay gelsin hepimize. Nuri

Adsız dedi ki...

selamlar mehtap hanım ben zipircim şimdiden 8 kilo verdim çok mutluyum yola tam gaz devam yeni programda FAST WEEK kısmı çok açık değil dilerim ilave bilgiler verirsiniz SLOW WEEK te çok açık ve açıklayıcı yazılmamış diğer programlar daha netti ilgi ve alakanızı en kısa sürede beklerim şimdiden kolaylıklar dilerim

Unknown dedi ki...

Merhabalar

3 Haftalık listemiz bedenimize, midemize hayırlı uğurlu olsun...

12 kilo veren arkadaşın Aslı G olduğunu düşünüyorum. Farklı Biriyse eğer bedenimin her hücresini önce bir güzel seveceğim sonra pat pat döveceğim... Onlardan neyiniz eksik diye...
Şaka bir yana Kutluyorum şimdiden o arkadaşı..
Yeni liste için teşekkürler Mehtap ve ekibi...

GZNTPSEDA dedi ki...

Evet Arkadaşlar,

3 haftalık sürecimiz başlıyor.Özetle;

4-10 Mart Slow Week
11-17 Mart Fast Week
17 Mart Tartı günü
18-24 Mart Slow Week
25 Mart Yeni program

Ve ara öyküleri bekliyoruz, hızımıza hız motivasyonumuza motivasyon katması için.

Sevgilerimle,
Seda

Esra dedi ki...

Öykü kimden gelecek merak ediyorum:)

Adsız dedi ki...

gülümse/hande
merhaba mehtap hanım,
haftaya yeni yazı ve liste ile başlamak başlı başına bir mutluluk sebebi.değerli vaktinizi ayırarak hayatımıza kattığınız pırıltılar için çok teşekkür ederim.
fast week'te ara öğün olmayacakmı?
ve metabolizma çayı fast week'te mi yoksa 2.slow week'te mi uygulamalıyız?

istanbuldan sevgiler,

kumcocuk dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Sevgili arkadaşlar,

Muhteşem bir İstanbul sabahından merhaba,Güneşli ama soğuk bir gün.Olsun Güneş var ya her şey daha bir umuda bulanmış:)
Çok güzel yazmışsınız yine Mehtap Hocam,hızlı yaşıyoruz ve yanımız agereksiz yükler biriktiriyoruz..
Bedenen ve ruhen bu kadar ağırlaşmamız bundan..
Şimdi yine çok güzel 3 hafta başlıyor..Ne yapacağını bilen insanların eminliği ile yola devam ediyoruz.
14 Ocak dan bu güne kadar tam tamına 5 kg verdim.Şimdi 73 kg olarak yola devam ediyorum.Verdiğim 1 kg da olsa bunu önemse ve çabamı önce kendim takdir ederdim.
Bu sürede hiç bir şeyden uzak kalmadım.Ah yiyemedim deyip özlediğim hiç bir şey olmadı..Üstelik çok da milimi milimine listelere uyan çalışkan öğrencilerden değildim.Ama asla bırakmadım:) sonuç hiç zorlanmadan sadece bilinçli yiyerek ana yoldan sapmadan verilen kilolar.İşin ilginç yanı görünen etki daha fazla..Son hafta hiç kilo veremeyenlerdenim.Belki arada durduğum başka zamanlarda olmuştur çok sık tartılmadım ama regl öncesi-sonrası bakmak istediğim için biliyorum durumu.Moralim bozulmadı, motivasyonum hala yüksek..Çünkü DEVAM EDİYORUZ:)
Tartılarda daha yüksek rakam görenleri tebrik ederim tabi ki daha az görenleri de takılmayın derim çünkü ben takılmıyorum:)
7 haftada geldiğiniz noktayı lütfen küçümsemeyin ve dahası asıl şimdi başlıyor çünkü yolun başı heyecandan dolayı kolaydır.
Bakıyorum da herkesde ufakdan sıkılmalar,bozulmalar var..Güzelim yaz uzaktan seslenirken günler baharı taşırken hayat tüm hızıyla akarken ve hala yapacak bir çok ihtimalimiz imkanımız varken neden :)
Uzun yazdım affola..
Olacak oluyor çünkü.

Sevgiler herkese.

nugili hayat dedi ki...

Bir süredir takip ediyorum sizi. İnsanlara ilham verdiğiniz için sizi tebrik ederim. Yavaş olmak konusunda sizde bu kısa zamanda şunu gördüm ki siz asla yavaşlayamazsınız. Ama bu güzel bir özellik bence. böyle devam edin bize de iilham katın:))

ekim dedi ki...

Mehtapcıgım, sabah sabah daha yataktan çıkmadan şarkının sözlerini başlıkta görünce gülmeye başladım. Pek güzel bir haftaya başladım sayende.

Beslenme fuarındaki "slow medicine uzmanı" arkadasa az bile demişsin. İnsanların ihtiyaçlarını bu sekilde popolarindan meslek uydurarak sömüren insanlara cok kıziyorum. Yöntem yok, eğitim-birikim hak getire; ama uzman... peh!

Ilk hikayeyi okumak icin sabirsizlikla bekliyorum. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Merhabalar Mehtap,
Sanirim benim kilo verme maceram biraz agir olacak.Son on bes gunde sadece 1 kilo verebildim.Olsun yinede kararliyim, yola devam.Bir yerlerde bir aksaklik var.Bakalim bulup cozecegim bir sekilde.Vazgecmek yok :)

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap ve adlarını bile bilmediğim bine yakın arkadaşım
mavi melek ben
öyle alkışlanacak bir başarım yok bu süreçte gerçi vermem gereken kilo da çok değildi ama 5 kilo ile iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum.kaldı iki kilo ve daha sonra geldiğim yeri korumak.herşeyden önce beni mutlu eden şey dengeli ve sağlıklı beslenmeyi öğreniyor olmak öğreiniyor diyorum çünkü yaşam boyu sürecek bir süreç bu.ben ve ailem sizeçok teşekkür ediyoruz mehtap. emeğinize sağlık

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Mehtapcığım,
"Slow Medicine Uzmanı" demek? Vay vay vay...
Bu çağda insanlar iş ve meslek icat edip kendilerine unvanlar vermek konusunda çok başarılılar!
Genelde kabul görenin insanlar üzerinde ruhsal bir baskı oluşturduğu bir gerçek, ancak, gerçekten farklı bir iş yapan dürüst insanların unvana filan ihtiyaçları yok.

Hatırladığın gibi bir şarkı var, muhtemelen Türkiye'ye geldiğinde yollarda filan duydun. :)
Buyrun işte şarkımızın linki burada:
http://youtu.be/UJABkZ1c5kI

Asli Gunel dedi ki...

neredeyse başlangıçtan bu yana öğle yemekleri kabusum önümüzdeki bir hafta boyunca bitti çok mutluyum! az önce şirket menümüze baktım da, her gün ayrı bir güzel şekilde örtüşüyor listemizle, yaşasın!! :))

gerek yavaş haftamız olsun gerekse de hızlı haftamız, ikisi de pek güzelmiş, herkese kolaylıklar ve irade gücü diliyorum.

sevgiler!

(not: çok büyük bir terbiyesizlik yaparak dün tartıldım. bunu itiraf etmeliyim. moral bozucu olabilirdi ama olmadı neyse ki aklım & mantığım - ve de destekçi arkadaşlarım - engel oldu moralimin düşmesine, sabrederek burada "tartı günü" denmedikçe tartılmayacağım bundan böyle. listelerimize bunca sadık kalıp egzersizimi hiç aksatmazken şu tartı meselesinde nasıl disipline olamadığımı aklım almıyor yahu!)

Zehra Özdemir Memiş dedi ki...

Mehtap 2. hafta ara öğünler var mı? Teşekkürler..

guliz dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanim, bu 3 haftalik donemin tumunde mi yoksa sadece FAST WEEK (HIZLI HAFTA'da) mi metobolizma cayini oneriyorsunuz?

Yanlis yapmamak adina soruyorum.
Sevgiler,
Guliz

cigdem dedi ki...


Sevgili Mehtap

Hersey gönlünce olsun Seni cok seviyorum:))

Bize verdigin emekler icinde tekrar tekrar tesekkür ediyorum

Arkadaslar hazirmiyiz? E hadi ozaman

Sevgiler hepinize

yasemın dedi ki...

bende hıkayemı yazma ıstıyorum 21 aralıktan berı lıstenıze uyan ve 8 kılo vern bırı olarak ama nereye nasıl yazacagımı bılemedım

Esra dedi ki...

Yanlış anlamadıysam fast haftasında öğleyinde, akşamda etli sebze yiyebiliyoruz, öyle mi?

Unknown dedi ki...

Mehtap hanom 4-11 mart arası öğlen yemeklerinde ekmek yok sanırım.bu konuda yardımcı olur musunuz?

güneşli pazartesiler dedi ki...

yoğurt, süt var mı yok mu?
gördüğüm kadarıyla börek+ayran diye bir seçenek var ama yoğurt, o güzel yoğurt??? yemeklerimizin yanında 3-4 kaşık olsun yiyebilir miyiz?

Esra dedi ki...

Et yemeğinden kastımız, sadece ızgara mıdır? Yoksa örneğin; içine soğan ve biber koyup kavurduğum kıyma da olabilir mi??:))

Adsız dedi ki...

SEVGİ -LİEBE
Sevgili Mehtap Hanım,
keşke herkes sizin gibi bazı şeyleri aşmış ve sindirmiş olsa.Yazınız almamız gereken derslerle dolu ve hayatın gerçeklerinden.Sizi görmeden inanıyorum ve güveniyorum, daha ötesi var mı. Benim durumumda olan binden fazla insan var.Önemli olan sizinde zaman zaman vurguladığınız gibi ismin önündeki ünvanlar değil ,gönüllerde kurulan köprüler....
Diyetim zaman zaman ümidimi biraz kaybetsemde iyi gidiyor,ağır ama emin adımlarla ilerliyorum.
Börek yerine esmer unlayapılmış kepekli makarnayı makul miktarda yiyebilirmiyiz.
Sevgilerle.....

zevkalade dedi ki...

merhaba mehtap hanım; ben zevkalade... İlk hafta çok motive olarak başladığım programa kayınvalidemlerin gelmesi ve bende kalmalarıyla ara vermek zorunda kaldım. Bu arada sayfayı takip etmeyi hiç bırakmadım. Daha önce hareket edemediğim için motive olamadığımdan bahsetmiştim. Bugün yani pazartesi tekrardan ve en geriden başlayarak tüm yapılacakları yerine getireceğim . Hatta eşimle iş çıkışı belediyenin spor salonuna yazılıp hergün yürüyüş işini de o şekilde halletmeyi düşünüyorduk ki; kayıtlarda yer kalmadığını öğrendik. Bilmiyorum nasıl yapıcaz şu hareket meselesini. Motivasyonumu bu sefer hiç bozmak istemiyorum. Çözüm yolu arıyorum. Oniki gün sonra ilk haberimi ben de burada vereceğim inşallah. Sizi ve sizi takip eden herkesi çoooooook seviyorum. Hayatımda önemli bir yeriniz var. Umarım 12-15 kilo hedefime eylül ayına kadar varırım. yi ki varsınız....

Adsız dedi ki...

Daha yeni gördüm listeyi😡
Diyetorfozdan Haber aldim son sürat
Gelip hizlica okuyup kara kapli deftere not aldim.😊
Ögleyi eski listeden yedim ,simdi tam gaz devam yola .(benim kilolar
🐌 🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌hizinda gitselerde........Sule

scanan dedi ki...

merhaba,

ben de diğer arkadaşların sorduğu hususu soracağım, fast week'te ara öğün durumu nasıl?

Ben 14 Ocaktan beri 6 kilo verdim, daha önceki 3 ayda da eski programlarla 5 kilo vermiştim, yani aralıktan beri 11 kilo vermiş oldum. Hedefim 20 olduğu için asla pes etmiyorum, ancak bozmamama ve de spora da gitmeme rağmen 2 haftadır gram veremiyorum.

Bir duraklamada olduğumun bilincindeyim ve de kararkıyım, inşallah tartıta 79'u da göreceğim yine, nitekim 91'den başlamıştım, hedefim de 70.

herkese kolay gelsin.

SERAP dedi ki...

HERKESE MERHABALAR,
4 MART - 10 MART ARASINDAKİ
ÖĞLEN YEMEĞİNİN SEÇENEKLERİNİN HEPSİNDE YEŞİL SALATA VARMI? YOKSA SADECE YAZILDIĞI KADARI MIDIR? BİRDE ÖĞLEN YEMEKLERİNDE BAKLİYAT+PİLAV VE BÖREK+AYRAN DIŞINDAKİ SEÇENEKLERDE EKMEK KULLANABİLİRMİYİZ?
HERKESE KOLAY GELSİN.

Adsız dedi ki...

selamlar,
ben sizi uzuuun zamandır takip ettiğim için bu listeyi hatırladım, o zaman da iyi hafta-kötü hafta olarak uygulamıştık ve hafiflemiştik :)
çok teşekkür ederim emeğiniz için
Fatma M.

Unknown dedi ki...

Ben bu haftayı erkenden bitirmek istiyorum.Zira ilgimi çeken hiçbirşeyciiiikler yok :(
Ağlamak istemiyorum çünkü yaza daha güzel bir şekilde istediklerimi giyerek devam etmek istiyorum

GZNTPSEDA dedi ki...

Fast week ara öğün;

Sadece sabah ama biskuvi, ceviz-badem seceneginiz yok, yogurt ve meyve yiyorsunuz.

Metabolizma çayını fast week ve 2. slow week haftasında birer kere yapmanızı önerebilirim.

Sevgilerimle,
Seda

Adsız dedi ki...

herkese merhaba,
ben bu 3 haftanın genelinde yoğurt veya ayranın ne kadar tüketilebileceğini pek anlamadım??? yani ızgaranın yanında en ideali ayran bana göre ama emin olamadım, bilgi verirseniz sevinirim.
opoyraz

Adsız dedi ki...

Salatalarda kereviz salatasi, kirmizi lahana salatasi gibi salatalar olabiliyor mu? Yoksa sadece yesil salata mi?
Tesekkurler
Sade

Adsız dedi ki...

selamlar ben zipircim cevabınızı acil bekliyorum
1.sorum:kahvaltıda ekmek+peynir+zeytin v.s.... bunlara ilave yumurta mı var yoksa sadece yumurta mı
2.sorum :öğlen yemeğinde ekmek var mı varsa hangisinin yanında var hepsinde mi var
SON OLARAKTA BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM F A S T W E E K HAFTASINDA NE YİYİP İÇECEĞİM HİÇ AMA HİÇ BİŞEY ANLAMADIM NE ÖĞLE NE SABAH NE AKŞAM TEK KELİME ÇÖZEMEDİM ACİL CEVAP YA DA DAHA AÇIK YENİ BİR YAZI YAYINLARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM MESELA BU HAFTADA ARA ÖĞÜN VAR MI AKŞAM YEMEĞİ NET DEĞİL SORULARIM UZAYIP GİDECEK ACİL CEVABINIZI RİCA EDİYORUM SEVGİLER

balböcükleri dedi ki...

diğer listeler gibi daha açıklayıcı ve net liste verebilmeniz mümkünmü?

Esma dedi ki...

Arkadaşların Dikkatine


Slow week de yenecekler

Sabah kahvaltısı

ekmek,peynir,zeytin,bal YADA (reçel az şekerli olandan))yiyoruz..Haftada iki gün yumurta ekliyoruz...

veya

1 gün kek ve sütlü kahve içebiliriz


veya

poğaça ve çay içebiliriz

istediğin kadar yeşillik yiyebilirsin yanında ama yağsız...

ara öğünde azar azar 3 renk meyve ve iki ceviz yiyebilirsin

sabah ara öğünü bu


Öğle yemeği

4 köfte ve 3 kaşık patates püre sütle hazırlanacaktır ,yağsız...(ekmeksiz)

veya

çorba ve az etli sebze yemeği

ekmeksiz

az küçük kase çorba ile birlikte,
et ve salata

öğleden sonra ara öğün yok

akşam

et ve haşlanmış sebze ve yağsız salata

bu kadar slow week

kolay gelsin herkese

sevgiler

Esma dedi ki...

Fast week

kahvaltı her zamanki gibi yapılacak değişiklik yok,yeşilliklerle çeşitlenip tam doygunluk sağlanacak...Yağsız yeşillikler

ara öğün yok bu hafta

öğlen ve akşam yemeklerinde karbonhidratın
hiç birisi yok....yemeklerimizde pirinç bulgur yook arkadaşlar,sade yapıyoruz sebzelerimizi,soğan ve kıyma ile....karnıbahar,pırasa,kapuska kış sebzeleri yani yağı ölçülü olacak...


akşamda yine et,haşlanmış yağsız sebze ve salata ile besleniyoruz....

veya etli sebze yemeğide yiyebiliriz akşam...

ve bu hafta metabolizma çayı içiyoruz,sadece biraz tansiyon düşürüyor bu çay ona dikkat edin

bu kadar

Anlaşılmıştır umarım ,bol su içmeyi ve hareket etmeyi unutmayın


Kolay gelsin
Sevgiler

Esma dedi ki...

Sevgili Sade

lahana salatası ye ama kereviz biraz dursun istersen ,sonra yiyelim onu ,yeşil olan her şeyi tüketebilirsiniz

Sevgiler

Esma dedi ki...

Sevgili Opoyraz

Yoğurt ve ayran yok bol sebze ve yeşillik var onun yerine

Sevgiler

Esma dedi ki...

Sevgili Serap

Yeşillik yağsız istediğin kadar yiyebilirsi,ekmek yok

Sevgiler
kolay gelsin

Esma dedi ki...

Sevgili Liebe

Börek yerine kepekli makarna yiyebilirsiniz,üzerine lor peyniri yada az yağlı peynir ve maydanoz koyabilirsiniz,yada ıspanak ve lor da koyabilirsiniz makarnanıza,yada kabakla yapabilirsiniz çok lezzetli olur ,dere otuda çok yakışır..

Afiyet olsun

Kolay gelsin
sevgiler

Esma dedi ki...

Sevgili Esra

En iyisi ızgara yada haşlama ,bazen buharda bile haşlıyorum ben etimi daha iyi
sen de istersen öyle yap canım arkadaşım.Mehtap ne diyorsa mutlaka bir sebebi var

Kolay gelsin
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Esma
orta dereceli bir öğlen yemeği(sebze,protein ağırlıklı ama pirinç,bulgur,patates veya ekmeği hariç tutmadan ve protein miktarını abartmadan)diye yazmış Mehtap Hanım
ben bundan parantez içindekilerinde öğlen yemeğine yenebileceğini anlıyorum.Yoksa ben mi yanılıyorum?
Sevgilerimle..
Rumuz:Umutsuz

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,Seda,Esma ve diger tum arkadaslara,paydaslara merhaba diyorum. Oncelikle sizlere bir kac sorum olacakti. Tum doktorlar zauifliktan ziyade vucudumuzun ihtiyaci oldugu kiloda bulunmasi gerektigini soyluyorlar. Onemli olanin vucuttaki yag,kas orani oldugunu anlatiyorlar. Vucudunuzdaki yag oranini azaltin, kas oranini arttirin diyorlar.
Bu yag orani cinsiyete,yasa,boya,kiloya gore degisiyordur. Ama bizim vucudumuzdaki yag orani ne kadar olmasi gerekiyor? Bunu hesaplamanin bir yolu var mi?Makinalarda yapilan olcum sonuclari dogru mu?
Yaptigimiz ,dusundugumuz her olumlu sey bize yansiyacaktir.
Hersey eninde sonunda istedigimiz gibi olacaktir. Yeter ki biz inancimizi kaybetmeyelim.Sevgilerimle Arzu (Bursa)

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba ,

"Mehtap hn. Çok teşekkür ederim" diye başlamak istiyorum . Size nekadar teşekkür etsem az gibi geliyor.

Benim icin program çok güzel gidiyor . Zaman zaman zorluk yasasamda genel anlamda günlük hayatımda hiçbir degisiklik yapmak zorunda kalmadım. Programa başladığımdan beri 8-9 kg verdim . Bakınca inanılmaz geliyor..

Benim sorunum iştahımla ilgili , ara öğünleri kaciramiyorum, sabah kahvaltıda yeşillikleri yemesem hemen acıkıyorum,bir Öğün azıcık az yesem bir sonraki öğünu zor getiriyorum. Programa başladığımdan beri kaçamak yaptıgım zamanlar hep bu zamanlar.
Bu durum benim moralimi çok bozuyor, vermem gereken çok kilo var yarı yolda yorulmaktan korkuyorum.
Bu istahin bir sonu yok mu? Acaba azıcık yiyip de
doyduğum zamanlar gelecek mı ?
Kuş kadar yiyip de doyan insanlara o kadar özeniyorum ki .
Ne dersiniz benim icin hala umut var mı ?

Sevgiler

Rumuz: umut

Adsız dedi ki...

Sevgili Esma,
Slow hafta kahvaltisini
Cay+ekmek+peynir+zeytin+domates+salatalik +maydanoz+nane

Veya bal yada recelli

Veya haftada 2sefer yumurta yada omlet



Ära ögünde 2yarim meyve+2ceviz

Olarak algiladim acaba yanildimmi?
Yoksa hepsi kuvvetli bir kahvalti olarak Mi yenecek?


Sevgiler Sule(Hamburg)

balböcükleri dedi ki...

teşekkürler esma.

Adsız dedi ki...

Sevgili bal böcügü,
Asli.G. diyetorfoz.blogspot.com blogunda Slow-fast-Slow haftalarini önceki listeler gibi yazip listeler linkinde Verdi,ordan bakabilirsin.sevgiler sule

nurtanesi dedi ki...

sevgili mehtap hanim;en basta sizinle 12 gunu cok guzel bir sekilde tamamlamistim ve bu surecte 1.8kg vermistim; yanliz 13.gun 2hafta boyunca misafirlerim gelince baya bi bozuldu duzenim; sonrasinda roma gezimizde tuz biber oldu; roma ya gidipte pasta pizza gelato cannolo pannacotta yememek olmaz bende hic cekinmedim diyebilirim...suan slow fast slow seklinde tekrar size uymaya calisacagim insallah;umarim basaririm...azminiz ve desteginiz icin cok tesekkur ederim

Adsız dedi ki...

Akşam yemeklerinden sonra karbonhidrat içermeyen ne atıştırabiliriz.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bugün etli nohut yaptim pilav yerine ekmekle yedim,olur sanirim.olmazsada artik gec.olan olus yenen yenmis,genede bir cevap istesem:))))

GZNTPSEDA dedi ki...

Hikayesini yazmak isteyen ama nereye göndereceğini bilemeyen arkadaşlar için;

mpgdiyeti@gmail.com

Sevgiler
Seda

Esma dedi ki...

Sevgili Şule

Bu hafta için çok ağır ve kuvvetli bir kahvaltı değil bana göre ,meyvede sınırlı olduğu için kahvaltıda birazcık şeker alıyoruz,çok normal bana iyi geldi..

Sevgili umutsuz

Evet fazla abartmadan yenebilir ama zaten,köftede ekmek varsa,yanında patates püre varsa ben ayrıca ekmek yemiyorum,salata ve sebze böyle durumlarda çok destek oluyor...

Bu gün öğle öğünümde yeşil mercimekli ve ıspanaklı börek yaptım ,öneririm..

Ne kadar porsiyonlarımızı küçük tutarsak
o kadar süreci rahat geçiririz diye düşünüyorum...


Kolay gelsin arkadaşlar

Esra dedi ki...

Cevap için teşekkür ederim Esma'cığım... Arkadaşlar et yemeği tarifi yazsalar fena olmayacak:) Dön dolaş aynı şeyleri yemek bazen bıktırıyor:))

Adsız dedi ki...

Ilk gelecek hikaye gamzenin ki olabilir,merakla bekliyorum örnek alacagimiz noktalar muhakkak olacaktir.Bugün ilk mekik hareketlerini yaptim(100 düz,100sag taraf 100sol taraf)yarin agrim
Olmaz insaallah...Birimden örnek aldim 😉 Sule

Pegese dedi ki...

Merhabalar,
Kafama birşey takıldı.
Kereviz salatasını onermemissiniz ya....
Turp icin de aynı seyler geçerli mi?
Salata yapmaya usendigimde, tabağımı roka maydanoz turp marul gibi bilimum nebatatla susleyip afiyetle yiyorum.
Bazen sadece turp yiyorum.
Havuc da pek onerilmedigine gore kökü yenen besinlerden uzak mı durmalıyız prensip olarak?
Sevgiler....
Pegese

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap, Seda ve Esma peki ya bu aralar hedefe ulaştıysak ne yapıcaz tartılmadım bilmiyorum ama bu sorunun cevabını da çok merak ediyorum. Diyete düzenli olarak devam ediyorum sıkıntı yok. Bu haftalar çok zor geçecek pazar kaçamağı da mı yok acaba. Nuri

Unknown dedi ki...

Ama neden öykü gelmedi.Fotoğraflarıyla beraber merakla bekliyoruz arkadaşımızı.

Adsız dedi ki...

ben zipircim sorular soruyorum yanlışlık yapmak istemiyorum lakin bana cevap yazmıyorsunuz LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN ACİLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL CEVAP YAZINIZ

FEYZA TEACHER dedi ki...

Merhaba İlk defa siteyi inceleme fırsatı buldum. Geç kaldığımı anladım. O kadar çok liste var ki nereden başlayacağımı bulamıyorum. Bu grubun diyeti tam olarak hangi tarihte başladı? O sayfalara ulaşıp kendi listelerimi uygulamaya başlayayım. Lütfen yardım edin. Çok teşekkürler.

Esma dedi ki...

Sevgili Esra

Evet aynı şeyleri aynı şekilde pişirmek insanı bunaltıyor

Ben balıkların pişmesini değiştirdim sizde deneyin isterseniz

çupra ,levrek yada somon hangisi olursa onlara sos hazırlayın

sos içine ben küçük bir soğan,sarımsak,biraz maydanoz,dereotu,roka,hatta az ıspanak,limon,kekik,kırmızı biber,tuz.karabiber,defne yaprağı,biberiye koyup blendr yapıyorum, balığın içine altına üstüne yediriyorum bu harcı fırında pişiriyorum.Yiyen herkes balık çok lezzetliymiş diyor...

Tavuklarada uygulanabilir bu şekil harçlar


Sevgili Pegese şimdilik evet,yemiyoruz

Afiyet olsun kolay gelsin

nilgün dedi ki...

güzel güzel uygularken listeleri bugün kendimi abur cuburun ortasında buldum ne bulduysam yedim kendimi tutamadım ne yapmalıyım çok üzgünüm mehtap hanım

Sura Mirze dedi ki...

Merhabalar arkadasimin tavsiyesiyle kac gundur sitenizde dolashiyorum. Cok begendim Ama me yapacagimi nerden bashliycagimi bilemedim. Lutfen yardimci Olun cok agir diyet bile yaparim yeterki kilolarimdan kurtulayim. Cok tesekkurler

Adsız dedi ki...

Günaydinlar herkese.Kahvatida eksik bir sey yemeyeyim,merakim ondandi.Tabii hepsi yenebiliniyorsa daha güzel.Banada iyi gelecegine eminim Esma 😊

Sevgili Esra günün ilerleyen saatlerinde 1-2tarif eklemeye calisirim.Sule

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyza Demir

Aradığınız listeler SANDIKTAKİLER başlığı altındaki 2013(16)
yazılarının içinde
İlk liste
START UP başlığının altında

Ayrıca gruptan bir arkadaşımızın
Diyetorfoz diye bir bloğu var ordaki diyet listeleri bölümünden de ulaşabilirsin. Kolaylıklar diliyorum.
Rumuz:Umutsuz














Asli Gunel dedi ki...

tüm arkadaşlarımıza merhaba! uzuuuun zamandır yaptığım en dolu kahvaltıyı bu sabah yaptım, hem ekmeğimi hem peynirimi hem zeytinimi hem de balımı yedim (ki ben "diyet" yapmazken dahi böyle kahvaltı yaptığımı bilmem!) ve güne başlamadan önce iki satır buraya düşeyim istedim. kahvaltı önemli öğün denir ya, gerçekten de öyle tabii bunu dememe gerek yok bile biliyorum. bu programın bana kattığı en önemli şey kahvaltı alışkanlığı oldu (orta okuldan bu yana kahvaltı yaptığımı bilmem istisnai günler haricinde, midem uyandıktan 2 saat sonrasına kadar hiçbir şeyi kabul etmez benim, ne büyük hata yıllarca okula ya da ofise kahvaltılık getirmemek bu durumda... neyse, zararın neresinden dönülse kardır).

başarı öyküsünü merakla bekliyorum, heyecan verici! :)

Adsız dedi ki...

Merhaba, sitenizi 10 dk önce keşfettim (tamamen tesadüf eseri olarak) 40 yaşındayım, 1.63boyum yıllar içinde arta arta bugün 75 kilom var... Normalde 55-56 lardayken ( 7 yıl önce) doğumu bahane ettim doğum sonrası 65 oldum ve son bir senede 10 kg üstüne ekledim!!! benim derdim abur cubur :(
Aynadaki görüntüme hala inanamıyorum, irademin zayıflığına ise lanetler okuyorum. Cesaret veren bir üslubunuz var, içimden bir ses " bu kez başarabilirsin diyor" eskisi gibi hafif olmak istiyorum.

SERAP dedi ki...

SEVGİLİ ESMA CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER.
BALIKTA UYGULADIĞIN SOSUDA EN KISA ZAMANDA DENİCEM.

Adsız dedi ki...

Acaba sütlü sekersiz kahve icmek hakkinda bir cevap geldimi? tüm listeye uyuyorum fakat sadece sekersiz sütlü kahve iciyorum( 3-4 fincan) kilo vermememin nedeni kahve olabilirmi? tamamen birakmalimiyim? eger cevap yazarsaniz cok mutlu olacagim, spor yapmama ragmen o kadar beslenme degisikligime ragmen hic kilo vermedim:(
selamlar

hunkar dedi ki...

Herkese merhaba, bloğu tanımaya çalışırken bir baktım ki burda harika bir topluluk var. Tam da ihtiyacım olan motivasyonu verdiniz bana :) Fakat bu liste sistemi nasıl oluyor ben tam anlayamadım. Mesela ben bu durumda slow week listesini mi uygulayacağım sizi 2 gün geriden takip ederek? İzleyeceğim bir yol varsa bana anlatırsanız çok çok memnun olacağım. ben de kendi hikayemi yazmayı çok istiyorum :) Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhabalar ben kişi başına 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bugün brüksel lahanası pişirdim kıymalı tabi ki.

Sebzeli yemek olarak en azından değişiklik yapayım sofram farklı bir lezzet görsün dedim.Öneririm.

Adsız dedi ki...

Sevgili Esma cevabın için teşekkür ederim.Bir sorum daha var,akşamları et yememek istediğim zamanlarda,yeşillikle yapılmış lör salatası yiyebilir miyim?
Sevgiler sevgi-liebe

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Arzum yilmaz,
Ben gegen gün salcali ve havuc ekleyerek yaptim.salcalisi hic hosuma gitmedi.kimseye tavsiye edemiyecegim.tabii zevkler ve renkler tartisilmaz ama Ben o hataya düstüm siz düsmeyin😩
Aksam firinda donmus Baligin yaninda patlicani dilimledim,yesil biberideekledim üzerlerini hafif yagladim,hepsini yaglikagidin stünde 20dk. Turbo 200derecede pisirdim.😋. Sule

Adsız dedi ki...

Kahve değil de süt olmamalı diye düşünüyorum
Hem de 3-4 fincan baya fazla
Akşamları ben 1 fincan sade türk kahvesi içiyorum
Nur

Adsız dedi ki...

Diyetorfoz bloğuna girerseniz şimdiye kadar yapılan diyet sırasını bulursunuz
http://diyetorfoz.blogspot.com/p/yemek-listesi.html
Nur

Adsız dedi ki...

merhaba,

mehtap hanım bende kilo vermek istiyorum 21 yaşında 170 boyunda 80 kiloyum ve kilo vermek istiyorum ne yapmalıyım nasıl öğünler hazırlamalıyım zoratanin adında bir ilaç kullanıyorum ve yan etkileri hayli çok kolestrol yükselmesi ve kilo aldırma gibi yan etkileri de varmış onun dışında kansızlık ve b12 eksikliklerim vardı en son kontrollerde neler yapmalıyım yardımcı olurmusunuz bana da ?
Nasıl üye olabilirim ??

Adsız dedi ki...

merhaba nasıl üye olabilirim

Adsız dedi ki...

Hunkar önce tartıl start up yazısına git oradaki listeyi 12 gün uygula daha sonra To be contunied yazısına git oradaki listeyi de 12 gün uygula bitince tartıl. Sonrasını zaten bu yazıları okudukça anlarsın ya da o zaman sorarsın yardımcı olurum yada oluruz. Bu yazılar Ocak ayı içerisinde yandaki menüden tıklarsan bulursun Nuri

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR ARKADASLAR
BU YAZIYA BIRAKILAN YORUMLARI OKUYUNCA COK SASIRDIM. DAHADA OTESI COK UZULDUM. BIR KAC KISI DISINDA HEMEN HEMEN HERKES SADECE SLOW WEEK YADA FAST WEEK HAKKINDA SORU SORMUS.HAYAT SADECE BU HAFTA BUNU YE OBUR HAFTA OBURUNU YE SONRA TARTIL DEGIL. HERGUN TELEVIZYONDA KENDI DIYET PROGRAMLARININ DAHA IYI OLDUGUNU BASTIRA BASTIRA IDDA EDENLERIN EGITIMLERINI BILIYOR MUSUNUZ?? BIR ARASTIRIN DERIM. HATTA SIZIN YERINIZDE OLSAM LISTESINI BILE CIKARIRIM. SONRADA BURAYA DONUP SADECE OGLEN NE YYCEZ ARA OGUN VARMI DEMEK YERINE NE KADAR SANSLI OLDUGUNUZU BIR KERE DAHA VURGULAYIN. SIZ INTERNETTE BIR DIYET PROGRAMINDA DEGILSINIZ SIZ INSAN VUCUDUNU VE CALISMA MEKANIZMASINI OGRENMEK ICIN YILLARINI VERMIS BIR TIP UZMANININ SITESINDESINIZ.HIPOKRAT YEMINI YAPMIS BIR TIP DOKTORUNUN BU SITEYI NIYE YAPTIGINI COK IYI ANLIYORUM.BIR KISIYE BILE DOGRU BESLENMENIN NE OLDUGUNU OGRETIRSE BILIYORKI O KISI KAC NESILE AKTARICAK BILGILERINI HELE O KISI ANNEYSE. BURDA OGRENDIKLERINI SADECE KENDISINE DEGIL ESINE VE BIZLERIN GELECEGI COCUKLARIMIZADA OGRETICEK.LUTFEN AMA LUTFEN SADECE SADECE YENICEK YADA YENMIYCEK YEMEKLERE BUTUN DIKKATINIZI VERMEK YERINE BURDA YAZILAN YAZILARIN ICERIGINI DE ANLAMAYA CALISIN. MEHTAP HANIM'I RAHATSIZ EDEN OZELLIKLE BU YAZIDAKI GERCEGIN SIZIDE SON DERECE RAHATSIZ EDIYOR OLMASI GEREKIR.EGER OYLEYSE HANI SESINIZ. 1000 KISIDEN FAZLASINIZ HANI SESINIZ?????????
SIZCEDE OYLE DEGIL MI????

MELTEM
NOT: UMARIM BU YORUM SILINMEZVE SIZE ULASIR.

Unknown dedi ki...

Sevgili Meltem, sana sonuna kadar katiliyorum ve seni destekliyorum. Ne guzel tesbitler yapmissin.

Adsız dedi ki...

Saniyorum hayatimda simdiki Kadar
Saglikli beslenmedim ve Kilo verirken yüzüm kücülmedi.kendimi son
Zamanlarda hep sebze alirken ve sebze yemegi tarifleri ararken üstelik yararlarini, Vitamin degerlerini okurken buluyorum. Evet Dogru cok sik yedigim hissi var ama bunlar abur cubur yarari olmayan seyler degil öyle olunca düzenli hareketle slow da olsa gidiyor GIDECEK efendim bu fazlaliklar.
Bende yazmadigi halde günde 3-4
sütlü kahve icenlerdenim sekersiz
AMA 2si bir arada poset kahve sekersizde dense icinde glucosesirup var ve 1posetin yani fincanin 56kalorisi var.4*56=224kalori 😢 .bu gizli Seker ve yaglar
farki.son iki gün günde 1posete indirdim ve 2kere türk kahvesi iciyorum.sekersiz.bu 224kcal yakmak icin ekstra 20dk. kosmam gerek evde spor aletimle 😞
diyecegim o ki Kilo veremiyorum
diyen arkadaslarda yedikleri ve ictiklerini mercek altina yatirsinlar benim gibi.bende diyorum gidenler az ama aliskanliklarimiz birakmak biraz daha sürecek. BU arada evde tek basina bu saglikli beslenme programini uygulayanlara ayrice sabir ve basari diliyorum(bende dahil).evde cipsler, cikolatalar,bisküviler,ari sokmasi pastalari vs, vs masadan eksik degil evdekiler icin..uzanmiyorum biliyorum uzanirsam pisman olicam.esim ve cocugumun Kilo problemi yok.Sule(Hamburg).
Diger Sulelerden niye ses cikmiyoooorrrr!!!!

emrem dedi ki...

merhaba herkese hayırlı sabahlar herşey çok güzel gidiyor ve inşallah hepde öyle devam eder ben sadece kaç kilo verdiğimi merak ediyorum herkesin güzel birgün geçirmsini dilerim hoşçakalın

SERAP dedi ki...

HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR,
MELTEM HANIM YAPTIĞINIZ SİTEMİ BEN PEK ANLAYAMADIM.
BİLDİĞİM KADARI İLE MEHTAP HANIMIN BİZLERDEN BİR ŞİKAYETİ VE BİR RAHATSIZLIĞI YOK.
BİZ BURADA VE LİSTELERDEKİ YENİLECEKLERİ EN DÜZGÜN ŞEKİLDE TAKİP ETMELİYİZ,ANLAMADIĞIMIZI SORMALIYIZ Kİ SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENELİM.
AYRICA ZATEN BESLENME BOZUKLUĞU NEDENİYLE BİZ 1000 KÜSÜR KİŞİ BURADAYIZ.
BİZLER ÖNCE SAĞLIKLI BESLENMEYİ BU SİTEYİ VE MEHTAP HANIMI TAKİP EDEREK ÖĞRENİCEZKİ,EVDEKİ ÇOCUKLARIMIZA,EŞİMİZE VE ÇEVREMİZE KATKIMIZ BİR FAYDAMIZ OLSUN.
MEHTAP HANIMI DA SORDUĞUMUZ SORULARIN RAHATSIZ ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM.
VE BİZ 1000 KÜSÜR KİŞİ YETERİNCE SESİMİZİ DUYURDUĞUMUZA İNANIYORUM.
HERKESE BOL HAREKETLİ GÜNLER.

Serçe dedi ki...

Meltem Hanım ben de sizin fikrinize katılanlardanım.. Sadece internet ortamında çok karma bir insan topluluğu var, herkesin yazılan bir şeyi aynı oranda aynı anda anlaması pek mümkün değil. Kimimiz soru sorarak ve cevaplar alarak ilerlemeyi tercih ediyor, bir arkadaşımız abur cubur çok yedim ne yapsam diye sormuş, oysa artık Mehtap Hanım'ın tüm yazdıklarından sonra ben akşam çocuklarla pizza da yesem, bir haftasonu etkinliğinde abartmadan da olsa yesem ertesi iki gün yediklerime daha çok dikkat edip daha fazla hareket imkanı sağlıyorum, bu arada sadece 2 kilo verdim 70.6'dan 68.4'e.. Ama sizinle daha önce de paylaşmıştım ben KIŞIN KİLO ALMADIM! İki çocuk ve diğer bahanelerle tam listeye uyamadım ama Mehtap Hanım'a minnettarım, neden mi? Eski yaşantıma göre çok düzenli besleniyorum! Ne yapmam ne yapmamam gerektiğini biliyorum, ara öğünleri nasıl ayarlayacağımı neyin sağlıkla afiyetle yeneceğini öğrendim. Listelerim elimde.. İstediğim an tekrar iki kilo iki kilo gidebilirim.. Kilo almadan da yaşantıma devam edebilirim. Mehtap Hanım ile kendime güvenim geldi! Aklım da başıma! ... Ankara'dan herkese sevgiler. 10 küsür kiloları verenlerin gayretlerini başarılarını yürekten tebrik ederim! Şahsım adına yolum iyi ki mevsimlerden roma'ya düşmüş.. Teşekkürler Mehtap Hanım!

ekim dedi ki...

Ağzına sağlık Meltem!

bernacan dedi ki...

Emziren anneler beklemede halen :)

Adsız dedi ki...

Kutluyorum seni sevgili Meltem. Ben de hergün yorumları okuyorum ve bazı sorulara gerçekten anlam veremiyorum.Dikkatlice okunduğunda gayet güzel anlaşılacaktır diye düşünüyorum.Sanırım bu yazınla büyük bir çoğunluğun sesi oldun .Teşekkürler.
Butterfly-Eskişehir

hunkar dedi ki...

Cevanınıza çok teşekkür ederim öncelikle, fakat start up yazısını bulamadım, ve to be contunied yazısını. Nerde bulacağım konusunda yardımlarınızı bekliyorum...

Unknown dedi ki...

Sevgili Hunkar,

Sag tarafta Sandiktakiler basligi altinda Mehtap Hanim'in yazilarinin kronolojik sirasini bulabirsin.Ocak ayini tiklarsan Start up' i goreceksin:)
Ben yine de linklerini yazayim buraya;
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2013/01/start-up.html
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2013/01/to-be-continued.html
Sana nacizane tavsiyem 14 Ocak tan itibaren tum yazilarini okuman ( hatta vakit bulursan tum yazilarini okuman

hunkar dedi ki...

Siteyi işten vakit buldukça incelemeye çalışıyorum iki gündür, umarım anlama zorluğu problemim olduğunu düşünmezsiniz :)
Fakat zayıflama gruplarına kayıt olmak gerekiyor mu? öyleyse nasıl oluyoruz? Bilgilerimizi Mehtap hn'mamı bildiriyoruz, mail adresini de bulamadım... Bir anlasam, bir başlasam :S

Adsız dedi ki...

Sevgili Hünkar,
Monitorün sag tarafinda SANDIKTAKILER basliginin altinda
Ocak tiklarsan görürsün, acilan sayfayi sonuna Kadar takip et .Ne demistikle basliyor.bu sayfalari okursan istedigine erisirsin.Sule

Adsız dedi ki...

Arkadaslar sorularinizi lüften
MERAK ETTIKLERINIZ basligina
Yemek Tarif ve önerilerinizi
BIR ELIN NESI VAR basligina
Yazarsaniz gözden kacmazlar,özellikle Mehtap Hanim belirtmis.ilgililere önemle duyurulur.

LUNATIC dedi ki...

Merhaba Arkadaslar,

Bu programa dahil olmak beni cok mutlu etmeye devam ediyor...Genel olarak listelerin mantigi yerlesmeye basladi. Artik her ogun bugun ne yiyecektim diye bakmama gerek olmuyor, o hafta yememem gerekenleri aklimda tutuyorum sadece...En azindan 2 ay oncesine kadar, hic su icmeyen ve karni aciktikca hamurisi ve tatli yiyen ben, yanlislikla haftada 3 defa yumurta yemissem cok uzulmuyorum..Vucudumdaki degisim inanilmaz, cildim nemlendi, incelip, hafifliyorum, yuruyus yaparken kosasim geliyor, pantalonun belinden etler artik firlamadigi icin, daha ozguvenli yuruyorum...Daha da onemlisi baktim kendimi artik kontrol edebiliyorum ve aliskanliklarimizi degistiriyoruz, sigara icmek te bana hic yakismiyor dedim ve 6 gun once biraktim. Simdi aklima dustukce, icine limon, salatalik ve tarcin cubugu koydugum su siseme sariliyorum. Hem su iciyorum, hem hevesim geciyor! "Afferim bana" diyorum...

Mehtap h. bize neler yaptiginizin farkindamisiniz!?. Umarim yarattiginiz bu guzel sinerjinin basarisi, emeklerinizin karsiligi olarak sizi de cok mutlu eder. Sevgiler hepinize!

Adsız dedi ki...

Cok haklisiniz meltem hanim!! son zamanlarda gercekten inanilmaz bir artis söz konusu ve bence sadece insanlarin aklini karistiriyorkar bu her gün ayri ayri tv programlarinda boy gösteren sözde beslenme uzmanlari..(tabiki hepsi degil ama yinede cogu maalesef)
Mehtap hanim gercektende müthis bir insan! En güzelide bize deger vermesi, zaman ayirmasi!
"Farkinda olarak" yasamayi, aslinda mutlulugun yiyeceklerde gizli olmadigini ögreniyoruz onun sayesinde!! Ve daha neler neler katiyor hayatimiza Mehtap ve aslinda kendimiz önce isteyerek basliyoruz yeni "normalinde öyle olmasi"gereken hayatimiza...
selamlar
asya;)

KARAUZ dedi ki...

merhaba Mehtap hanım,Seda hanım, Esma hanım ve diyet arkadaşlarım:)) fast week haftamızda yoğurt ve ayran olmamasının nedenini çok merak ediyorum. müsait olan birisi açıklayabilir mi?

Adsız dedi ki...

Lunatic sigaradan vazgeçtiğin için tebrikler nuri

LUNATIC dedi ki...

Tesekkurler Sevgili Nuri :) Bende gumburtuye gittik, o kadar sigara yi biraktim, hic alkis alamadim diye hayiflaniyordum ;) Saka bir yana, bugun 8. gun..Ve o kadar kolay biraktim ki...Icen arkadaslarim icin inanilmaz bir firsat. Zira bu kadar guzel saglikli beslenmeyi hayat tarzi olarak kabul ettikten sonra sigara icmek, cok tezat bir durum oluyor. Su an bunun yerine koyabilecegimiz cok sey var, su icmek, spor- yuruyus yapmak gibi. Motivasyonumuz zaten yuksek, bunu kullanin derim...Sevgiler

Asli Gunel dedi ki...

LUNATIC selam ve koskocaman bir tebrik gönderiyorum sana, özellikle de sigarayı bırakmış olman için bu arada. Harika bir şey yapmışsın! :)

Sevgiler.

Esra dedi ki...

Herkese merhaba, yeni haftanın hepimiz için güzel geçmesini diliyorum. Bu arada fast haftasında ara öğünle ilgili olarak, Mehtap hanım var ya da yok dememiş, Seda sabah yoğurt meyve demiş, Esma ise ara öğün yok demiş. Cevap verirseniz sevinirim. Herkese kolay gelsin:)))

Adsız dedi ki...

ACILEN ACIKLIK GETIRILMESI GEREKEN KONU:

FAST WEEK TE ARA ÖGÜNDEN HIC BAHSEDILMIYOR?
BUGÜN BIRAZ GEC KAHVALTI YAPTIM EKSIKLIGINI
HISSETMEDIM AMA GELECEK GÜNLER ICIN BIRSEY
SÖYLEYEMEM.
SIMDI YOGURT VE MEYVE VAR MI YOK MU?

ESRA ,SEDA VE TERAZI YORUMUNUZU BEKLIYORUZ.
HAYAT MAYAT MESELESI :))))

Adsız dedi ki...

Metabolizma cayi icin tarcin cubugu lazimdi ara Tara
Zor buldum. Bu karda kista. 12 taneye 5 Euro verdim.
Birde sikayet ettim. Yuh yani neymis efendim bio(natur) imis.
Cok kizginim.Sule

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Esra,

Bu programı daha önce uygulayan biri olarak sabah ara öğünü yapabilirsiniz.

Sevgili Lunatic,
Kendiniz için ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz.Tebrikler,

Sevgiler,
Seda

Adsız dedi ki...

selamlar ben zipircim ben sizlerin bağımlısı oldum herşeye harfiyen uyuyorum mutlu mesut yaşıyorum
FAKAATTTTTTTTTTTTTTTTTT sorularıma cevap alamıyorum acil cevap verin
LÜTFENNNNNNNNNNNNN
fast week hftasında ara öğün var mı kahvatıda neler yenilebilir ve kahvaltıda ekmek var mı sadece 3 soru yanlışlık yapmak istemiyorum kilo verişim dursun istemiyorum şimdiden tşkler fakat yine cevap vermeyeceksiniz bunu da biliyorum

Esra dedi ki...

Seda teşekkür ediyorum. Çok soru sorarak ayrıntıları öğrenip, sonraki günlerde de kilo kontrolümü kolayca yapmak istiyorum. Her ne kadar burada sorulan sorular dışardan bakınca saçma ve basit görünse de, herkes için ayrı bir şey ifade ediyordur eminim. Korkmadan, çekinmeden soru sormaya devam etmek gerek. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum:)))

Adsız dedi ki...

Zipircim anladığım kadarıyla ara öğün yok kahvaltıyı hergün değiştirerek (daha önceki listelere bakabilirsin) bol yeşillikle ve 1 yada kilona göre 2 dilim ekmekle yapabilirsin İnşallah yardımcı olabilmişimdir.:)
Suhendan

Gonca dedi ki...

sevgili zipircim seda cevap yazmış daha önce sabah ara öğünü yapabilirsiniz demiş..kahvaltı diğer günler gibi bir iki dilim ekmek hergün farklı çeşit..peynir zeytin haftada 2-3 defa yumurta yeşillik vs..

Adsız dedi ki...

Sevgili Seda ,
Ara ögün yenilebilir diyorsun o zaman gönùl rahatligi ile yiyelim.
Yogurt meyve mi?
Yoksa meyve ceviz mi?
Yada diger menülerden bir ara ögünümü secelim?
Bu sorulari direk bilmek istediklerinize mi yazsaydim?
Sevgiler Sule.....
(Kilolar agir gidiyor hani isleyen sistemi yavaslatmayalim)

Unknown dedi ki...

Merhaba arkadaslar,

Pek cogunuza yardimci olacagini dusunerek daha once yayimlanmis Mehtap Hanim'in su yazisini okumalarini tavsiye ediyorum.
http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/2010/07/yemek-te-yaparim-kariyer-de.html
Burada fast week-slow week degil de iyi hafta kotu hafta olarak bahsetmis Mehtap Hanim ve en cok merak edilen nokta ara ogun (kahvalti-ogle arasinda) var.
Ben bu arada fast week ' i tam uygulayamiyorum,henuz metabolizma cayina baslayamadim, aksam da bol limonlu hasta corbasi (sehriye)icmek durumunda kaldim,agir bir grip geciriyorum 3 gundur. Bugun ise gelebildim, yarindan itibaren uygulamaya calisacagim insallah.
Herkese sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gecmis olsun Sevcan,
Benimde esim gripti .nadir hasta olur ama ilaci hazir :
Tavuksuyuna bol acili sehriye corbasi :))
Ilacin tavuksuyuyla iliskisi var tabii sehriye bahane,tarhanada tavuksuyuyla iyi gider ama sevilmiyor.ben tavugu haslarken 1 sogani tüm,1 dis sarimsak tüm,1 havuc 2-3 kesilmis eklerim pistikten sonra
Ezmeden cikartirim. Bol karabiber ve aci kirmizi Biber LIMON suyuyla basli basina sifa kaynagi.kaldigin yerden
Devam edersin saglik olsun.Sule

Adsız dedi ki...

Sevgili Seda ,sende Kars corbasinin tarifi varsa yazarmisin .
Google yazdim ama bulamadim .sende Mehtap hanimdan istemissin oda yazarim sonra demis...ama nerde?
Merak ettim:))) Sule

Adsız dedi ki...

Arkadaslar.
Dün RUMUZ: UMUT un fasulyeli tarifini denedim ve cooookkkk
Begendim .zeytinyagli fasulyeye rakip olacak kadar lezzetli.
Mutlaka deneyin derim,soguk olarak ise bile götürülür.az yagli oldugu icin saglikli ve pratik.etlerin yanina cok yakisir.
Üstelik tok tutuyor :)) Sule
( tarif bir elin nesi varda)

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Sule.Bugune dek yataktan kalkamadigim icin corbayi esim yapti. Et suluydu ama lezzeti yerindeydi sagolsun. O da sarimsak ve sogan kullanmis:)
Esine de gecmis olsun, allah sifalar versin.
Buraya hala bahar gelemedi artik kis bitsin istiyorum.

Adsız dedi ki...

selamlar ben zipircim herkese teşekkür ederim cevaplar için FAKATTTTTTTTTTTTTTTTT BENİM SORUMA İKİ FARKLI CEVAP GELMİŞ ALT ALTA OLAN CEVAPLARIN BİRİNDE ARA ÖĞÜN VAR DİĞERİNDE YOK YAZIYOR KAFAM İYİCE KARIŞTI BEN HERŞEYE HARFİ HARFİNE UYUYORUM FAZLADAN BİR GRAM YEMİYORUM İNŞALLAH ŞU ARA ÖĞÜN VAR MI YOK MU KONUSU YARIN NETLEŞİR SABAH İLK İŞİM SAYFAMIZI ZİYARET ETMEK OLACAK SEVGİLER

Adsız dedi ki...

selamlar ben zipircim herkese teşekkür ederim cevaplar için FAKATTTTTTTTTTTTTTTTT BENİM SORUMA İKİ FARKLI CEVAP GELMİŞ ALT ALTA OLAN CEVAPLARIN BİRİNDE ARA ÖĞÜN VAR DİĞERİNDE YOK YAZIYOR KAFAM İYİCE KARIŞTI BEN HERŞEYE HARFİ HARFİNE UYUYORUM FAZLADAN BİR GRAM YEMİYORUM İNŞALLAH ŞU ARA ÖĞÜN VAR MI YOK MU KONUSU YARIN NETLEŞİR SABAH İLK İŞİM SAYFAMIZI ZİYARET ETMEK OLACAK SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Merhabalar, akadaşlar benim kilo vermem durdur sabahh 61 akşam 62 oluyorum genelde ve bende su problemi var sorun bundan mı acaba aklıma su içmek gelmiyor benim, nedeni bu olabilir mi ? Ve tabii birde aşırı anemi var. Ben 58 lerde dolaşırken neden şu 3-4 kiloyu atamadım üstümden anlamıyorum. Haftada 4 gün koşuyorum. İşyerinde bol bol yürüyüroum. Arada pilates vs yapıyorum yok takılı kaldım. psikolojik olarak mı takılı kaldım tartım mı bozuk noluyor anlamadım :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Ilkbahar,,
O kadar spora rahmen durmasi ilginc.sadece vücut bir miktar kilo verince korumaya geciyor ve kalori yakimini yariya indiriyor yani direnc gösteriyor.bir süre sonra direnc kiriliyor diye Biliyorum.moralini bozma aynen devam,Ayrica Sabah aksam tartilma istersen psikolojik olarak negativ
Etkiler.
Anemi konusunda kan tahlili yaptirdinmi?
Neyin yol actigi arastirildimi?
Beslenmeye kan yapici besinleri ekle.
MAHARET ELLERIMIZDE. Adli blogta gecen gün bu konuda bir post cikmisti.kendiside kan tahlilleri yaptirmis.
Ve kansizlik hakkinda yararli bir derleme yapmis.
Okumani tavsiye ederim.Sule( Hamburg)

Banu dedi ki...

Merhabalar,
Bir arkadasimin tavsiyesi uzerine sizi takip etmeye basladim. Hayran oldum. Ilk diyet denemem Mart ayinda vernis olduguniz 3 haftalik diyet idi. Ama beceremedim. Birakin bir kilo vermeyi hic bir sey degismedi. Tabiki harfi harfine uyamadim. Calisma hayati sabahlari cok erken kalkip yollara dusme , evde esin gec gelmesi gibi bir suru sebeplerden ben diyetlerinizi birebir uyguluyamiyorum.Ne olucak benim bu halim? Nasil sonuca ulasicam bilmiyorum.

canancan dedi ki...

Merhaba,

2.slow week haftasını da bitirdik.Bundan sonra yani bı hafta ne uygulayacağız.Teşekkürler Mehtap Hanım.

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

mehtap hanım merhaba..
buraya yazarkafeden ulaştım.
çok aydınlatıcı bilgiler var blogunuzda.teşekkürler verdiğiniz bu yararlı bilgiler için.geniş bir vakitte iyice okuyacağım.
metabolizma hızlandıran çay tarifinde 3 litre su yarılana kadar pişirilecek deniyor. bu işlemden sonra ayrıca su konmuyor değilmi? yazarkafedeki tarifte biraz farklı yazıyor.