Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

31 Ağustos 2009 Pazartesi

YENIDEN ROMA...


ünlüsünüz ama"


ertelemekle ve gelmeyen yarinlari beklemekle" mi?


yoksa bekletmekle mi?

:)

iki adımdır bizim mesafemiz.


aylar var ki hiç gelmediniz.


devamsızlık sizin için problem değil demiştik amma


bizim için problem olabileceğini


hiç düşünmediniz.


bu da zayıflatmanın başka bir yolu mu yoksa


:)

selamlar.

diyor Korhan..
Gulumsuyorum..

Sasirtir, dusuncelere daldirir, O gune dek sormadigi sorulari getirtir insanin aklina, bazen de gulumsetir iste boyle.. Blogunun dogum gunu gecmis.. Gormemisim..

Kacirdigim sadece o degil, Aydan Atlayan Kedi’ye en sevdigim kitabi yazacaktim.. Hayattan ve Masallardan Biraz’a kanserle ilgili yazdiklarindan oturu tesekkur edecektim, Delfina’nin herseyden anlamak gerektigini soyleyen yazisi uzerine, camasir makinemizi tamir etmeyi, Antonio’nun isi neredeyse evi yakma raddesine getirip, balkonumuzdan kovamadigi esek arilarini nasil olup ta, baska bir balkona kiraci gonderebildigimi filan anlatacaktim.. Zaman cok hizla gecti.. Yetisemedim.... Okur ama yazamaz bir haldeyim...

Turkiye’den donduk.... Ben, Federico ve zamansiz bir solunum yollari enfeksiyonu hep birlikte..(zamanlisi olur mu hastaligin bilmem ama henuz gelmemis bir grip salgini yuzunden, acilmamis okullari kapatmayi tartisiyor Italyanlar..) Ya beni ucaga almazlarsa diye bagisiklik sistemimin son gucune kadar savastigi hastalik, Roma’ya ayak bastigimiz anda kontrolu eline geciriyor ve hava alanindan dogruca yataga gecis yapiyorum.... Antonio ve Federico ayni gun, babanneye dogru yola cikiyorlar....

Italyayi bilenler bilir, agustos ayinda hastayim, cok kotuyum, ise gelmiyecegim denmez.. Kalkiyorum, makyaj yapiyorum ve ise gitmek icin arabaya biniyorum.. Ama hastayim, cok kotuyum, yatmak istiyorum..
Arabam calismiyor..
Taksi cagirmak istiyorum, cep telefonum calismiyor..
Eve donuyorum, taksi cagiriyorum, hemen bir bankamatik bulalim diyorum, “bankamatik kartim calismiyor... Kart ile odeyecegim diyorum, taksinin kredi karti aleti bozulmus, hic bozuntuya vermiyorum, ve bu kotu bir kamera sakasina benziyor ben bir kahve icsem iyi olur diyorum ..
Her zaman ugradigim sabahci barin onunde duruyoruz, taksiciye de bir kahve ismarliyorum, parasini birara oderim diyorum Giovanni’ye (Istanbul’dan aliskanlik yapmis olmali bende, sabahin korunde cay, kahve icip para vermemek, ama onumde bogazin sulari yok ne yazik ki...)

Ve o gun dunyaca unlu Alman araba firmasinin, akdenizli ellerde icine dustugu “agustos perisanligi” seruveni basliyor.
“Arabami alip goturuyorlar ama bana verdikleri adrese degil “…
diye basliyorum ve gerisini anlatmaya enerjim yetmeyeceginden herseyi sizin hayal gucunuze birakiyorum..

Sadece eger birgun cok unlu bir kadin olursam ve televizyonda zerafetimden filan bahsedilirken, birdenbire goruntuye oksure tiksira ayaklarini yere vura vura bagiran bir kadin gelirse, bilinki o butun sabirlarin sinirinin asildigi andir.. Bankam, bankamatik kartimi yanlislikla iptal etmis, hicbir odemeyi yapmamis, telefonum da o yuzden devre disi kalmistir.
Ama bu ay agustos ayidir ve sarki soyleme ayidir, yuvaya yem goturmek icin didinme degil....

Neyseki eylul geldi.. Artik kendimizi toparlayalim.. Uzulenler varmis aranizda, 10 kilo filan verdikten sonra kilo vermeniz yavaslamis, umdugunuz gibi degilmis.. Bakalim neler oluyor..


15 eylulu son tarih olarak belirleyelim..

Lutfen bana daha once yaptiginiz gibi yasinizi, cinsiyetinizi, baslangic kilonuzu, programa baslama tarihinizi ve verdiginiz toplam kiloyu yazin.. Bakalim ne durumdasiniz.. Usenmeyin lutfen ayrintili yazin, tabii yanlis yaptiginizi dusunuyorsaniz onlari da yazin..

15 eylulde metabolizmamizi hizlandiracak birseyler yapalim ve kaldigimiz yerden yeniden baslayalim diyorum..

Bana cok sorulan bir soruya da bu arada bir cevap vereyim, yeni bir sinif acma firsatim yok.. Bu gruptaki herkesi teker teker ideal kilolarina tasiyacagima soz verdim ve zamanim ancak buna yetecek.. Hatirlarsaniz bircogunuzun is yerindeki menulerini bile gozden gecirmistik birlikte.. Hep birlikte gerceklestirdigimiz seyin hala bir saka oldugunu dusunuyorsaniz, yaniliyorsunuz derim size..

Umudunuzu kaybetmeyin.. Vaz gecmeyin.. Bunu hayatta istediginiz hersey icin yapmalisiniz aslinda.. Mucadele etmelisiniz sonuna kadar.. O kadar kolay olmamali demoralize olmak, “olmuyor iste” demek… Bir cogunuzdan bireysel olarak haber aliyorum.. Oykulerini yazdiklarinda, siz de bana hak vereceksiniz.. Bazilarinizin yollari biraz uzun ama yenilgiyi bu kadar erken kabul etmeyin, yenilseniz de sirtiniz yere gelmez hic degilse..

Mucadelenin ise yaramiyacagi tek konu asktir.. Ne kadar ugrassaniz, o kadar kacar elinizden.. Ayriliklar bazen ama sadece bazen yeniden ve yine karsilasmak icindir ve hala aska inanan insanlar oldugu icin “umut” dunyayi terk etmez.. O zaman sadece susun ve bekleyin.. Unutamazsiniz ama yokluguna alisirsiniz..
Neyse..
Siz beslenme ile ilgili soylediklerimi dinleyin cunku ben bir profesyonelim..


Ask konusuna gelince..

Ask hakkinda hem hicbir sey bilmem..

Hem de konusurum boyle bazen..

En iyisi siz beni o konuda bosverin..



1 Eylul 2009’Roma


*bu yaziya Jean Pierre Augier'in olaganustu heykelleri eslik ediyor..

90 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Bir an önce sağlığına kavuşmanı içtenlikle dilerim.
Umarım Türkiye tatilin çok güzel geçmiştir.

Mücadelenin işe yaramadığı tek konu aşktır demişsin ya, öyle doğru ki. Aşkı kaybetmemek için mücadele ettikçe insanın acı çekmesini arttırmaktan başka bir işe yaramayan bir süreç bu.

Verdiğim kiloların bir kısmını bel fıtığı sorunu yüzünden hareketsiz kaldığım için geri aldım. Ama şanslıyım sadece başlangıcıymış. İyileşir iyileşmez bu sorunu çözeceğimi biliyorum.

O kadar aksilikler yaşamana rağmen bizlerle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.

Herşey gönlünce olsun.

Sevgiler
Emel (asia)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Emel, sana da gecmis olsun. Simdi nasilsin? Bana daha ayrintili yazarsan, hareketsizken bile yapabilecegimiz birseyler oldugunu goreceksin..
Biz burada baslangic durumundaki bel fitiklarini insanin kendi trombositlerini o bolgeye enjekte ederek tamir ediyoruz beyin cerrahlari ile birlikte ve cok guzel sonuclar aliniyor.. Senin icin umarim ameliyat asamasina gelinmemistir..

beenmaya dedi ki...

yine yeni yeniden hoş geldin diyorum ben sana. aynı şehrin sınırları içinde görüşemesek bile en azından burada görüşebiliyoruz ya bu bile yeter :)))

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,

Sınıfla beraber tam 6 kilo verdim. Ama ağustos ayı içinde tatil ve hemen ardından Gaziantep'e bir haftalık iş gezisi sonucunda malesef 1,5 kilosunu geri aldım. İştahımın epey açıldığını hissediyorum. :(

O 1,5 kilo o kadar gözümde büyüyor ki. Hemen vermek ve kaldığım yerden devam etmek için sabırsızlanıyorum.

Son aldığım 1,5 kiloyu da dahil edersek şu an itibariyle vermem gereken 4,5 kilom kalıyor.

Mucizevi gücünüzü, enerjinizi daha şimdiden hissedebiliyorum.

Sevgilerimle...

Gül

Adsız dedi ki...

Mehtap Hn. nihayet yuvanıza döndünüz, Hoşgeldiniz.Bize göre çok uzun , ama belki de size kısa gelen tatiliniz sonunda karşılaştığınız aksilikler pek hoş olmamiş.Geçmiş olsun. Yine de ''hayat bu'' diyebilmeliyiz.
Gerçekten bizlere çok uzun geldi bu ayrılık. Ben ''zayıflamaya ben de varım''sınıfının ilk öğrencilerindenim. Boyum 1,67 , başlangıç kilom 78 idi. ilk 2 ay içinde 10 kg. vermiştim. daha sonraları biraz yavaşladı. tartıda en son gördüğüm rakam 63,4 idi. Ancak bu kalıcı değil. Arada bir tartıldığımda rakam 63-64 arasında oynuyor. Tabii bunda sizin yokluğunuz çok etkili oldu. sizin güzel motive edici yazılarınızı uzun süre okuyamadık yaa. Tabi bunlar işin bahanesi.
Sizin varlığınız yeter artık. hiçbir şeye gerek yok biz herşeyi öğrendik artık sayenizde. Herşey için bir kez daha TEŞEKKÜRR.
SEVGİLERİMLE....
Gülsüm

Adsız dedi ki...

Mehtapcim hosgeldin
ozledik seni..
en kisa anda iyi ol ve gozlerin hep sevgiyle baksin dilerim
kucaklarim..

müge dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba;
Daha öncede yorum bırakmaya çalıştım ama başaramadım.Umarım bu sefer olur.Uzun zamandır sizi ve sizin takip ettğiniz diğer blogları takip ediyorum.
Tuhaf bir şekilde siz kontrolümdesiniz.Böyle düşünürken Türkiye ye yaptığınız sehahatte Prof.Sema Yavuzer'den bahsettiniz.Sema teyze kayınvalidemin yakın arkadaşıdır.(kayınvalidem de Prof.Aysel Gürler)bana hep böyle olur kafama takdığım insanlarla bir şekilde farklı bağlar çıkar.
bunlarıde yazmak istedim asıl konu ise Zayıflama sınıfının öğrencisiyim.Hedeflediğim kiloyu veremedim çünkü bahanem çok.Bunları aşmakta yardımcı olabirlirseniz sevinirim.
İş yerimde benim kullanacağım buzdolabı yok dolayısı ile evden getirmek çok zor oluyor.(denedim öğleye kadar bozuldu)Akşam eve 20:00 gibi gidiyorum ve neyaparsam yapayım çok aç oluyorum.yemek yemesemde çok meyve yiyorum.Yine kiloda değişen birşey olmuyor.bazen ara öğünleri abartıyorum 3-4 diyet bisküvi 1 saat sonra bir daha meyve yine sonuç hüsran bu e-maili atabilirsem size iş yeri yemek listemi atacağım.Yardımcı olamnızı rica ediyorum.
Menepoza girmeden 49-50 kg olmak istiyorum.
Boyum :150
kg: 54
yaş :38
İki çocuk annesiyim.
Yemek listemi bir sonraki yorum ile göndermeye çalışacağım.
Müge Gürler
Ankara

SUPERİSİ dedi ki...

Merhaba, Mehtap Hanım hoşgeldiniz.:)
Hayırlı Ramazanlar.....
Sınıfınıza kayıtlıyım.Programa 24.03.2009 tarihinde başladım.33 yaşında bir bayanım.Boy 1.58 başlangıç kilom 75,toplam 12 kg verdim.Yavaşlamamın sebebi tatil,gezemeler yürüyüşlerimin düzensizleşmesi vs.Ama hiç almadım hatta 2 kg verdim bu arada. Yemek düzenim sizin önerinize göre devam ediyor alıştım buna ramazandan sonra yürüyüşlere devam edicem ve sizin dediğiniz gibi 59 görücem inşallah az kaldı...

müge dedi ki...

Mehtap Hanım;
umarım ilk yorum size ulaştı.Çok yemek seven veyiyen biri değilim abur cubura kuruyemiş.hamur işine dayanamıyorum.çok kilom yok gibi görünüyor ama 49-50 kg olduğumda kendimi daha rahat hissedeceğim.Boyun fıtığı ameliyatı oldum her sporu yapamıyorum göbeğim maalesef var.yeni yeni basit hareketle deniyorum.
düzenli spor yapamıyorum çünkü akşam evde iki canavar benden ilgi bekliyor.Sabahları bazen 06:00 gibi kalkıp yürüyüş bandına çıkıyorum ama disiplinsizim süreklendiremiyorum.çok sıkıcı geliyor.
Ne çok şey anlattım.Aslında imkan olsa daha farklı şeylerde sorabilsem(reiki gibi.)Ama sizi bunaltmak istemiyorum eminim benim gibi sayfalarca yorum alıyorsunz.
sizi zevkle takip ediyorum ve sanki yakınmış gibi hissediyorum.Herşey için şimdiden teşeekkür ederim.
İşyeri yemek listem şöyle:
pzt:sebzeli piliç sote,dometesli pilav,cacık.meyve
salı: biber dolama,yoğurt,soslu makarna,salata,meyve
çarş: bezelye ,pirinç pilavı,cacık,meyve
perş:domates soslu fırın köfte,patetes püre,salata,meyve
cuma: semizotu(ıspanak,bamya),sosolu makarna,yoğurt,meyve
cumartesi: börek

pzt:kızartma,makarna,yoğurt,meyve
salı:etli taze fasulye,pirinç pilavı,cacık,meyve
çarş:kadın budu köfte makarna-yoğurt,salata,meyve
perş: karnıyarık,pirinç pilavı,cacık,meyve
cuma kabak yemeği,makarna ,salata meyve
cumartesi: makarna
müge gürler

Hayat dedi ki...

Özlemişim, hoş geldiniz sevgili Mehtap :)
Aksaklıklar karşısında renk vermemek, yaşamın farklı yüzlerinin de olabileceğini kabullenip, gerektiğinde rolantide kalabilmek de ayrı bir beceri olsa gerek, kimimizin erken, kimimizin geç kazandığı, belki kazanamadığı...
Kilo öyle bir anda çözümlenecek ve bir daha açılmayacak bir defter sayfası değil diye düşünenlerdenim.

Sabır, uzun soluk gerektiriyor, cesaret, sebat, kısa mesafe değil, maraton koşucusu gibi davranabilme yetisi de...
Geçen süre içerisinde koruma ve metabolizmayı arada şaşırtma gibi teknikleri de bilinçli ya da bilinçsizce yaşamış olmalılar sınıftaki arkadaşlar.Bu bir fırsat olarak bile düşünülebilir aynı zamanda.
"Ne kadar yavaş; o kadar kalıcı, sağlıklı ve iyi" demek benim için bu süreç.
Yine de kontrol dışı hâller her zaman olabilecektir.
Yaşamdaki fizikî ya da ruhsal ciddi travmalar gibi.
Önemli olan, paniğe kapılmadan, kontrolü olabildiğince elden bırakmadan kaldığımız yerden devam edebilmek sanırım böylesi durumlarda.
Sevgilerimi iletiyorum, geçmiş olsun dileklerimle... :))

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Beenmaya'cigim, kilolari duysak diyordum ben.. Mesela yani..

Gorusemedigimize ictenlikle uzuldugumu biliyorsun. Cokzor bir anda, "oglunu bize birak, hic uzulme annem ona bakar" diyebilen bir insani kucaklayabilmeyi cok isterdim.. Ama birgun bir kiyida ikimiz de ayaklarimizi suya uzatip, cay iceriz belki.. Istemem, ben oyle sokaklarda oturup cay icmem filan dersen, Armani cafe'de de otururuz Istinye Park'ta, ben uyumlu insanimdir..
:-))
Ya da Roma'da.. Kahveler Giovanni'den gratis ! (bedava demek..)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Gul,
Gazientep'e gidince yenilir ve kilo filan dusunulmez, kilo gaziantep'te yasaniyorsa dusunulmelidir. onun icin, sizin dert ettiginiz o 4,4 kiloyu biz 1 ayda hallederiz uzulmeyin..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Gulsum, aldiginiz sonuc cok guzel..Bir 5-6 kilo daha verilirse iyi olur sanirim.. Gercekten yuzumu guldurdu yazdiklariniz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Cheetos'cugum..
derslerim bos geciyor, yaramazlik yaparim ona gore..!
bu arada sen de Beenmaya gibi, kilomu soylemem mi diyorsun? demiyorsundur umarim.. haber bekliyorum..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Muge, yani cifte kavrulmus gibisiniz.. :-)) Sema Hoca'nin adinin gectigi yerde akan sular durur zaten, bir de Aysel Hoca..
Ben sizi zayiflatmam da ne yaparim..?
Is yeri yemek listenizi ve bir gunluk yasam ritminizi yazin lutfen.. Bahane bulmayin kendinize.. Ne zorluklar, ne saat disi ogunlerle mucadele ettik ve kazandik biz bir bilseniz..

Her iki hocama'da gordugunuz yerde sevgilerimi ve saygilarimi iletin olmaz mi?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Superisi..
Bu sonuclari okuyunca inanmiyacaginiz kadar mutlu oluyorum.. Kutlarim sizi..

Ramazan ayi cok sicak bir aya denk geldigi icin biraz zorlanacagiz ama olsun.. Iftardan sonra, birkac ogun yaparsaniz (yazmistim hatirlarsaniz) metabolizma yavaslamasinin onune gecmis olursunuz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Muge, bviraz dikkat ederseniz, iyi yapilmis bir liste oldugunu soyleyebilirim.

İşyeri yemek listeniz oldukca guzel..
pzt:sebzeli piliç sote,dometesli pilav (Yarim tabak yiyin),cacık.meyve (ara ogune saklayin)
salı: biber dolma,yoğurt,soslu makarna (cok az yiyin, dolmada da princ var, gerek yok makarnaya),salata,meyve(ara ogune saklayin)

çarş: bezelye ,pirinç pilavı (yarim tabak yiyin),cacık,meyve(ara ogune saklayin)

perş:domates soslu fırın köfte,patetes püre,salata,meyve(ara ogune saklayin)

cuma: semizotu(ıspanak,bamya),soslu makarna (yarim tabak yiyin),yoğurt,meyve(ara ogune saklayin)

cumartesi: börek (ne boregi?)

pzt:kızartma,makarna,yoğurt,meyve (zor bir gun, hem kizartma, hem makarna, kizartmayi birakin, makarna ve yogurt yiyin)

salı:etli taze fasulye,pirinç pilavı (yarim tabak yiyin),cacık,meyve(ara ogune saklayin)

çarş:kadın budu köfte makarna (yemeyin hic)-yoğurt,salata,meyve(ara ogune saklayin)

perş: karnıyarık,pirinç pilavı (yarim tabak yiyin),cacık,meyve(ara ogune saklayin)


cuma kabak yemeği,makarna ,salata meyve(ara ogune saklayin)

cumartesi: makarna (sadece mi?)

müge gürler

1/9/09 8:42 AM

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Hayat, bana cok haklisiniz demekten baska bir sey kalmiyor.. Cok tesekkurler..

SUPERİSİ dedi ki...

İnanın yazdığınız hiçbir şeyi unutmadım zaten yemekten çok suyu arıyorum onuda idare edicez.İftarda bir porsiyon çorba+2-3 kaşık sebze yem.cacık yada salata 2 saat sonra meyve ve çay yetiyor sahurda kahvaltı ve meyve hiç abartmıyorum iş ve ev arası hareket hiç bitmiyor zaten.
Sizi yarı yolda bırakmayacağım mutlu olmanız bana daha çok azim verdi. Sizi tanımama vesile olan ALEV'e de burdan teşekkürler.:)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Hoşgeldiniz Mehtap hanım,
özledik valla. Bu arada duygularınızı ifade ediş tarzınız, yazılarınız harika.
Sevgiler.
http://gungorekinci.blogcu.com/

Beyza dedi ki...

Mehtap Hanim,
gecmis olsun. Hosgeldiniz ve iyi ki geldiniz. Cünkü benim durumum hic parlak degil. Nisan sonunda basladigim programla 8 hafta gibi bir sürede 6 kg verdim. Cok mutluydum, cok hafiftim. Sonra Türkiye tatili, sinavlarim ve daha bir sürü bahaneyle programi biraktim. Sindirim sistemim yine bozuldu, kilolari geri almaya basladim :( Yine sonuna kadar götüremedim diye icim icimi yiyiyor, kendime cok kiziyorum. Istahim da cok acildi :( Bu kisi da fazla kilolar gecirmek istemiyorum. Sayenizde eski motivasyonuma kavusup programa en bastan baslamak istiyorum. Bilgilerim yas:31 boy:161 baslangic kg:67,3 bir zamanlar ulasilan kilo :61,3 Suan: 62,5-63

müge dedi ki...

Mehtap hanım merhaba
Diğer arkadaşlar ne güzel şeyler yazmışlar size ben hemen en büyük sorunumu !!!!!! yazmışım utandım.İlgi göstermiş olmanızdan ve ilk kez tanımadığım birine yazıp karşılığında cevap almaktan çok heycanlandım.
Çok çok teşekkür ederim.
Aslında hareketli yim dir ama iş yerinde sürekli oturmak zorunda kalıyorum.
Kahvaltılarımı sizin önerdiğiniz şekilde birebir uyarak yapıyorum.Bana göre sorun öğlen ve akşam başlıyor.Orada da yağ olarak kalıyor.Sizin bir yazınızdan öğrenmiştim 15 dakika ip atlamak yarım saat yürüme ile eşdeğer olabilir diye birkaç gün onuda yaptım.yani disiplisizlik en büyük sorunum.
Sizide kendimle yormak istemiyorum ama belki benim gibi olan başka arkadaşlar da vardır.
Gün içinde çok su içiyorum düzenli olarak(çünkü bardağı sayıyorum)çay ve kahve de içiyorum.Bu şiş göbekten ve 5kg dan kurtulmek istiyorum.
(kayınvalideme daha önce sizden bahsettiğimde kim acaba demişti? zaten sema teyzeyi görünce ilk sizi sormayı düşünüyorum ve selamınızı mutlaka ileteceğim)
Yine ne çok yazdım .
müge gürler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Tesekkurler Sevgili Gungor.. Cok naziksiniz..

Sevgili Beyza, kaybedilmis hicbirsey yok, gidilecek biraz daha yol var sadece.. Onun icin eger oruc tutmuyorsaniz, yarindan itibaren hemen ilk hafta programina donun, ama mutlaka ve mutlaka donun.. Verdiginiz kilolara yazik olmasin.. cesaretinizi kaybetmeyin.. Yaz aylari boyle kandirir insani ama olsun..

TuBiKKo dedi ki...

Hoşgeldiniz Mehtap Hanım;

Ben sizinle başladığımda 65 kilo civarıydım diye hatırlıyorum.Şu anda 61 kiloyum boyum 1.70 cm ve 27 yaşındayım.Benim hedef kilom 58. Bir süredir yapamıyorum artık;yorulduğumu hissediyorum sanki üzerimde sürekli bir baskı varmış gibi isyan edesim geliyor. Ama yine de aşırıya kaçmadım hiç.Öyle deli gibi yediğim zamanlar da yok tatlı krizlerim de.38 beden pantolonlar da oluyor artık ama ben 38 bol olsun istiyorum bir de birazkarnım var o da gitsin. Yani çok az bir zaman kaldı ve bu metabolizmayı hareketlendirmem ve kendimi motive etmem gerek.Herşeyden ama azar azar yemeye gayret ediyorum bir de mide prblemim sebebi ile kepekli herşeyden ve çiğ sebze meyveden uzak durmak zorundayım yine.Yağlılar kızartmalar,çikolata ve kahve zaten yasak şu sıralar :) Yine çok yazdım sanırım. Şu 3 kiloyu da verip tartıda 58 kiloyu gördüğümde çok mutlu olacağım :)))

yasemin dedi ki...

mehtap hanım hpşgeldiniz...
ben de geri verilen 6 kilonun 2 klosunu geri alıp 1 hafta önce programa yeniden başladım...
umarım bu defa daha istikrarlı gidebilirim.
sağlıklı keyifli günler

K®HAN dedi ki...

evet peki sonuç?

kutluyorsunuz yani elchattabibi.
teşekkür ediyorum.
ve ilk resim de,
doğum günü hediyemiz olmalı...
çok naziksiniz
ve zevk sahibi.

hem, kendi doğum günüm için
-ki onu da siz yokken 9 ağustosta kutladık-
hem bloğumuzun doğum günü için kabul ediyoruz hediyenizi ve tebriğinizi.
bizi vitrine taşımışsınız
teşekkür ederiz hepsi için
ve bildirmek isteriz size,
sevinçle karışık mahcubiyetimizi :)

K®HAN dedi ki...

hastalığınıza gelince,
Allah şifa versin
geçmiş olsun.
hastalık çoğu zaman insana manevi bir şifadır.
çünkü nefis zayıflar
ruh kontrolü elegeçirir.

oruç da böyle değil midir?

şöhret konusuna gelince,
bir arkadaşın
Michael Jakson'dan bahsettiği bir yazısına yazmıştım;
şöhret zehirli bir baldır
ve bilerek ve isteyerek insanı insanlara köle eder diye.

alkışlar bağımlılık yapar onlara
kesildiğinde yaşayamazlar
ve alkışlarla gömülürler.
oysa her birinin hayalindedir
sade ve mütevazi bir yaşam
içinde olduğumuzdan sanırım
sudaki balık misali
değerini pek bilmez insan.

"eger birgun cok unlu bir kadin olursam"
cümlenize amin diyemeyişim işte bundan.
vesselam.

Beril dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Hoşgeldin ve çok çok geçmiş olsun. Ben programınla 2 hafta önce tanıştım. Aslında kendimi bildim bileli ideal kilomdaydım ama 3 ay önce bana bilmediğim bişiler oldu ve acayip bir şekilde yemeye başladım. Kendimi durduramıyorum.
Yaş: 34
Boy: 1.50
3 ay önceki kilom: 50
2 hafta önceki kilom:56
Şimdiki kilom: 55.5
2 hafta önce blogunla tanıştım ve ilk hafta programıyla başladım. Metabolizma çayını da yaptım. Ama kötü bir öğrenciyim. 2 gün uyuyorum sonra gözüm dönüyor arada yasak birşey yiyorum sonra da o gün kaçtı diye daha yatana kadar daha neler neler yiyorum. Ertesi gün daha inançlı başlıyorum, 2 gün sonra başka birşey oluyor TEKRAR KOPUYORUM. Gözüm dönüyor, ara öğünde emek için aldığım bademleri 3'er 3r yiyemiyorum, yarım kilo bademi bir oturuşta yiyorum, tutamıyorum kendimi. Ya da kızıma haşladığım mısırlardan 2 tanesini götürüyorum, ya da kızıma yaptığım erişteden 2 tabak yiyorum :( N'oluyo bana?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Tubikko, onemli olan verilmesi gereken 3-5 kilo degil ki.. onemli olan neden yoruldugunuz.. yorgunluk duygusunu veren nedir?
Istediginizi yiyememek mi? Mesela neyi?
Yeterince yiyememek mi? Mesela ne kadar?
Bu sorularin cevaplarini vermezseniz, kilo verip alan insanlardan biri olursunuz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili yasemin, 6 kiloda iki hem cok hem de cok hizli.. Verdiginiz kilonun 3'te 1 'ini geri almissiniz.. Iyi de neden? Yazik degil mi hem emege hem de bedene? Kendinize ogretin bunu.. bikmayin, sabirli olun.. Lutfen..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Korhan, her farklilik her zaman ozel olmayabilir.. sen ozellerdensin..
en azindan bence...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Beril, herseyi bir kenara birakin, kendinizi gozlemleyin..
Ne zamanlar yiyorsunuz? evin hangi odasinda daha cok yiyorsunuz? Sizi yemek yemege iten ruh hali hangisi?
Kizgin misiniz, cok keyifli ve keyifcimisiniz, yorgun musunuz?
Bakin bakalim kendinize ve hayatiniza objektif olarak, dolmasi gereken bosluklar olmasin saginizda solunuzda?

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniz Mehtap hanım
ben biraz geç başladım grupla birlikte başlayamadım
1.63 boyum 37 yaşındayım 65 kiloydum başladığımda 56 kiloya indim temmuzda tatilden sonra 59'lara çıktım.Tatil dönüşü arınma diyeti yaptım tekrar yine aynı kiloma indim devam ettim kontrollü olmaya çalıştım.Ramazanda en büyük korkum eski kiloma tekrar dönmek.Yememeye çalışıyorum ama bazen kaçırdığım oluyor dengelemeye çalışıyorum.Bütün gün oturarak çalışıyorum sabah yarım saat işyerime yürüyorum öğle tatilinde çıkıp dolaşıyorum.Tabii tempolu olmuyor ramazan dolayısıyla yavaş yavaş yürüyorum.Çok tartılıyorum sabah tartılıyorum eve gelince tartılıyorum.Bu kadar emek sarf ettim bundan sonrası kalıcı olsun diye düşünüyorum.Bazen nedense insanın gözü dönüyor alışkanlıkların değişmesi uzun zaman alıyor galiba.Ama inanın zayıf olmak bir sürü sorunun gitmesine sebep oluyor.Beliniz var, istediğinizi giyme şansınız var,isteyen herkes başarabilir çünkü ben 20 li yaşlarımda 75-80 kiloya kadar çıkıyordum.Zamanla az yiyerek 65 de kaldım 3 sene önce diyetisyene gittim 58 kiloydum sonra sıkıldım bıraktım tekrar 65 kilodaydım.Şimdi daha kararlıyım emeğim var diyorum ne kadar başarılı olurum artık onuda zaman gösterecek.Kiloları vermek o kadar zorki iradeli olmak hayatımıza hareket katmak çok zor hepsi emek çaba.İnsanların ısrarlarına karşı koymak hayır ben yemiyorum demek onları ikna etmek zor.Kimse vazgeçmesin kalıcı olsun kilo almak çok kolay.Bu yaz ilk defa elbise giydim ilk defa kemer aldım bu bile çok güzel birşey.Sizi hiçbirimiz tanımıyoruz belki ama yazdıklarınızla motive ediyorsunuz.Hiçbirimizi göremiyceksiniz belki diyetisyen gibi değil tabii oraya giderken hep mahçup olucakmıyım tartıya çıktığımda diye bir korku var.Uzakta olmanıza rağmen destek oluyorsunuz umarım herkes hedeflediği kiloya inip o kiloda kalır.
Sevgiler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Gamze, hem cok guzel hem de cok dogru seyler yazmissiniz.. Aliskanliklari degistirmek cok zor evet ama imkansiz degil.. Yazdiklariniz gercekten cok hosuma gitti.. En cokta kemer takabilmenize sevindim..
Ramazan ve yaz aylari birlikte zor gercekten.. Ama bazen kacamaklar olsa da, akilli davranarak kilo almayi onleyebilirsiniz..
Bu arada lutfen tartilmayin.. 15 gunde 1 hatta ayda 1 cikin tartinin uzerine.. Gunluk degisimler sizi yaniltir, gereksiz yere sevindirir veya endiselendirir..
Israr edenlere gelince.. Iyi niyetle yapiyorlardir eminim ama hayatta hayir demegi bilmek gerekiyor bazen, en tatli seylere bile..

hilal dedi ki...

Sevgili Mehtap öncelikle hoşgeldiniz ve geçmiş olsun,umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz...Ben en başından beri sınıfınızın öğrencisiyim ve emin adımlarla yola devam ediyorum.
yaş:29
boy:150 cm
başlangıç kilom:56 kg
şu anki kilom:49 kg

Yaz boyunca kilomda ufak tefek iniş çıkışlar oldu ama sayenizde alınan fazlalıkları tekrar vermeyi başarabiliyorum artık.Benim hedefim 48 kg yolun bitmesine az kaldı ama önemli olan geri almamak sanırım..yeni bir beslenme şekli kazandırdınız bana,teşekkür ederim...Ramazan dolayısıyla düzen biraz değişti ama dengeyi korumayı başarabiliyorum artık,ama kilo verişim yavaşladı artık,sanırım bu da verilecek pek kilonun kalmamasından sanırım:) Kucak dolusu sevgiler yolluyorum size....

Funda E. dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Öncelikle eşimle birlikte geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isterim.
Blog'unuzu 24 Temmuz 2009 da keşfettim ve tamamını okuduktan sonra 27 Temmuz'da ilk haftadan itibaren programa başladım. Şu anda 6. haftadayım (hayvansal proteinleri içermeyen hafta).
Sizinle tanışana dek defalarca diyete başlayıp 1 kg bile veremeden bıraktım. Blog'unuzla tanıştıktan sonra o kadar motive oldum ki bırakmayı hiç düşünmüyorum.
Benim motivasyonum o kadar güçlüydü ki; eşim de motive oldu, o da diyete başladı, ancak onun ne kadar kilo verdiğini bilemiyoruz çünkü tartılmıyor. Bizlere vakit ayırdığınız için ve bütün samimiyetinizle bizlere yardıma devam ettiğniz için çok teşekkür ederiz.
Yaş :36
Boy:160 cm
Başlangıç kilo:79
5. hafta kilo :74


Sevgilerle Funda E.

Adsız dedi ki...

hosgeldiniz mehtap hn...gecmis olsun,bizde türkiye gidince kizimla 2 hafta gribi üzerimizden atamadik sicaklar dokundu galiba ...yazilarinizi biraz gec takip etmeye basladim ama kizim uyurken sabah,ve aksam okuyarak tüm yazdiklarinizi okudum..az öncede yeni bir sayfa acamiyacaginizi yazmissiniz....
bende gurbetteyim almanyada ailem türkiyede arkadasim yok sadece esim kizim ve ben ,4 yil oldu hareketsizlik dogum ve yeni yemekler ögrenebilme arzusuyla ben 15 kilo esimde 10 kilo aldik...artik ( rhein nehri bilirsiniz ) nehir boyunca saatlerce kilometrelerce yürüyorum ama 1 kilo bile veremedim 2 aydir. kisaca öneride bulunabilirmisiniz yardimci olursaniz cok mutlu olurum...birde grip ten bahsetmissiniz italyada bizde 22 eylülde mailland malpensaya ucucaz 2-3 günlügüne sizde milan galiba ,herhangi bir sorun varmi ...tesekkür ederim simdiden

züleyha almanya yeni blogumun adi" baharin annesi " www.baharloy.blogcu.com

Adsız dedi ki...

aa söylemez miyim hiç kilomu, hem de gururla:
evlendiğim sabah 57 idim ve en son 66-67 yi görüp 2. evlilik yıldönümümde gelinliğimin içine tekrar girmeye niyet etmiştim.. :)66,1 ile başladım ve yıldönümümde 57 yi görüp gelinliğimi giydim :)

şimdilerde ramazan nedeniyle 1 kilo almış olabilirim ama şimdi de tatile bu kiloyla gidip dönmeye niyet ediyorum..

mehtapcım haklısın dersler boş geçti bu ara, önce annemin ayağı kırıldı, geçen hafta baturhan ayağını feci burktu, şimdi alçıda. doğrusu ben de biraz dağıldım, çok yakında başlıyoruz..

ama tabii bu arada yine de boş durmadım, bugün yarın duyurusunu yapacağım bişey yaptım, bakalım beğenecek misiniz? :))

kucaklarım..

TuBiKKo dedi ki...

Mehtap Hanımcım sanırım bana yorgunluk duygusunu veren sürekli olarak kendimi bu konuda kasmam. Mesela canım bişey yemek istediğinde sürekli olarak içimde kendimle savaşıyorum,yersen eski haline dönersin yine kilolu olursun vs. diye. Aslında ben kendi kendimi farketmeden baskı altına alıyorum sanırım.Bir de o kadar bıkkın hissediyorum ki kendimi sabahları kalkıp yürüyemiyorum,uyanamıyorum.Evde twist&shape aldım tv izlerken bile üstüne çıkıp hareket edebilirim ama onu bile yapmaya mecal bulamıyorum kendimde.Sanırım bu geçici bir durum sanki birşeyleri bekliyormuşum da harekete geçecekmişim onlar olunca gibiyim bugünlerde.ASlında herşey kafada bitiyor biliyorum ben de bu ruh halimden çıkıp kendimi baskı altında tutmaktan vazgeçtiğimde daha da kolaylaşacak sanırım.

Adsız dedi ki...

Ne iyi ettiniz de geldiniz , öyle çok özlemiştik ki sizi :)

Geçen bir mail atmıştım size ayrıntıları yazmıştım. Bana cevaben yazdığınız maile henüz cevap veremedim ama öykümü yazıyorum bilginiz olsun :)

Burada kısaca gerekli bilgileri vermek istiyorum.

Yaş: 29
Boy: 1.60
Başlangıç tarihi: 13.04.2009
Başlangıç kilom: 83
Şu anki kilom: 62

Herkese sevgiler...

Nükhet Z.

hlya dedi ki...

Mehtap Hanım,
Yeni bir sınıf açma söz konusu mu acaba? Sizi bulduğumda kayıtlar bitmişti. Bende kilo vermek istiyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, hoşgeldiniz. Sizi okumak ne kadar güzel, ne kadar keyifli. Yaşadıklarınız pek hoş olmasa da, bu kadar güzel ifade edebilmek çok güzel bir özellik. Dilerim bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz, yaşamınızdaki herşey de düzelir.
Ben sınıf başladıktan 17 gün sonra başladım. Haftalık tüm listelere birebir uydum. Her öğlen arada yaklaşık 4-5 km yürüdüm. Sonra İzmir'de havalar çok ısınınca yürüyüşler kaldı. Çünkü eve gittikten sonra yürümek için zaman yaratmam pek mümkün değil (8 yaşında bir oğlum var). Boyum: 158 cm Başlangıç kilom: 75.5 kg Sonra 1 Ağustosta tatile çıktım. Çıkarkenki kilom 65.5 kg idi. Dönüşte ise 66.1 kg. Sanırım düzenli beslenmeyi öğrendim. Şu anda listelere uymadan ama neyi ne kadar yiyeceğimi bilerek, ara öğünleri unutmadan idare ediyorum. Hedefim 7-8 kg daha vermek. Tekrar listenize uymaya, yürüyüşlere Eylül ortası gibi başlarım diyordum. Siz de 15 Eylül diye yazınca çok mutlu oldum. İyi ki yeniden yazmaya başladınız, tekrar hoşgeldiniz. Size sevgilerimi ve tüm kalbimle iyi dileklerimi gönderiyorum. Tabi ki ayırdığınız her saniye için sonsuz teşekkürler. Dilek

mariposa dedi ki...

Merhaba, ben 1.68 boyunda ve 72 kiloyum. Yaşım 29, programınızı 4 hafta kadar yapabildim ve 76dan 72ye indim. Fakat ramazan münasebetiyle( bana nooluyosa oruç tutmuyorum halbuki) yemek saatleri ve sofradaki yemek çeşitleri değiştiğinden bire bir uyamıyorum. 72de takılı kaldım. Tekrar 1. haftadan başladım bugün itibarıyla. İnşallah 4.haftada gene 4 kilo verdim diyicem size...:)

Bayan Dağınık dedi ki...

27.04.2009 tarihinde başlamıştım diyete. 1.68 boyunda 68 kilo ağırlındaydım. Şimdi 62.5 kiloyum. Bu süreçte diyeti bırakıp başladım. RAmazan dolasıyla da biraz daha sıktım (daha az yemek yiyebiliyorum) Ama çıkışta inşallah baştan başlayarak devam edeceğim. hedef kilom 55 Teşekkürler Mehtap Hanım.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Hoşgeldiniz... sizi yeniden okumak çok güzel... Kilo konusuna gelirsek 20 nisan da diyete başlamıştım hazirana kadar 6-7 kilo verdim fakat 60 kilo sınırına gelince işler yavaşladı, hatta durdu. Bu durum moralimi bozdu sanırım sonrasında tatil rehaveti ile beraber 2 kilo geri alındı.(allahım çok utandım şimdi...) İşte sorun burda başlıyor ben pişmanlık duygusunu o kadar yoğun yaşıyorum ki yeniden diyete başlayamıyorum...Ama çabalarım devam ediyor tek ihtiyacım olan ilk başladığım zamanki motivasyonum...bu arada hedef kilom 58, 28 yaşındayım...
Sevgiler Sibel

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
yeniden ben... geri aldığım kilolarla sadece kendime değil sanki size de ihanet etmiş gibi hissettim.
Ama sonra düşündümde sizden sonra o kadar çok şey değişti ki beslenmeme dair, yediklerime, öğünlerime dikkat ediyorum.Mutlaka spor yapmaya çaılışıyorum, dengelemeye çelışıyorum...Uzun lafın kısası sizin çabalarınız boşa gitmedi, çok şey değiştirdi.
Tekrar teşekkürler Sibel

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım,
Evinize hoşgeldiniz ayrıca geçmiş olsun.
Ben cevap vermekte biraz geciktim sanırım, kusura bakmayın.
Başlangıç tarihi: 13 Nisan 2009
Başlangış kilom: 73 kg
Şuanki kilom: 62 kg
Hedeflediğim kilo: 55 kg
Yaklaşık bir aydır kaçamak sayısını biraz arttırdım. 1 ay önce 61 kilo idim, bu süreçte 1 kilo almışım. Ramazan boyunca tavsiyelerinize uyuyorum.
Selamlar, sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba Mehtap Hanım, geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız.

evet kilo durumuza gelirsek fena sayılmaz diyebilirim. Kilo vermemin yerinde sayması veya artış azalışı tamamen benim Ramazan psikolojime bağlı sanırım çünkü her Ramazan'ı fazla kiloyla bitiririm umarım bu sene öyle olmaz.
Benim başlangıç kilo:75 boyum 1.60 hedefim 60 kg idi. ama sanırım artık hedefim değil artık durmayı düşünüyorum. devam ettikçe güçsüzleşiyorum sanki. yeterince yiyememekten olabilir bilmiyorum. ama Ramazan ayında yeterince yediğime emin olabilirsiniz. evet şimdiki kilom 63 tam olarak 12 kilo verdim. beni uzun zamandır görmeyenler başkasıyla konuşuyorum gibi diyor tıpkı bekarlık zamanlarımdaki gibiyim şimdi. herkes ne kadar incesin diye iltifatlar yağdırıyor. herşey bol geliyor şaşırmış durumdayım biraz. mayıs başlarında başladım sıkı bir şekilde temmuz bitene kadar devam ettim. ağustosta bıraktım sandım baktım alışmışım aynen devam ediyorum. kilo vermem de devam etti şimdi ise kilom sürekli değişiyor 62,70 - 63 - 63,50 - 64,00 arasında geziyor:) herşeyi yavaş yavaş ve küçük porsiyonlarda yiyorum şimdilik. çok uzun oldu ama birde cildimden bahsetmek istiyorum dün akşam bir iftar davetinde yüzüme dokunup ne kullanıyorsun diye sordular bense hiçbirşey dedim sadece sağlıklı besleniyorum:). gerçekten yüzüme hiçbirşey kullanmam kışın kurursa arada bir nemlendirici sürerim. neyse çok çok uzattım farkındayım.
size sevgilerimi ve dualarımı yolluyorum. sayenizde çok daha sağlıklı ve mutluyum.

Ü.A.A.

Nur dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım Nasılsınız?


Ben Nur bu sağlıklı yaşama programına ablam(Şehnaz)la birlikte başlamıştım
Yaş:21
Boy:1.68
Başladığım kilo:94,5 Şimdiki kilom:73,5 74 arasında
Dİyete Başalam tarihim:7 mayıs

Yani şu ana kadar 21 kilo verdim.Bu kilolarımı verirken sabahları 5 km yürüdüm ve yazdığınız poraogramları harfiyen uyguladım.Artık yolda aradaşlarım görünce beni tanıyamıyolar geçen gün 42 beden şort aldım ama hedef 38 beden olmak koydum bi kere kafaya eskiden olsa hiç takmazdım böle şeleri ne de olsa kiloluydum ama şimdi zayıfladıkça zayıflamak istiyorum.Ramazan geldi diye oruç tutmaktayım o yüzden kilo vermem durdu sanırım.Ulaşmak istediğim hedef kilo 60 21 kilo vermişken 14 kiloyu mu veremiycem diyorum. Umarım yeni verdiğiniz programla bu kalan kiloları da veririm. Size ne kadar teşşekür etsem az umarım hayatınızda hep sizi gülümseten olaylarla karşılaşırsınız sevgiyle kalın......


NUR

gülçe dedi ki...

merhaba mehtap hanım ben sizin sınıfınıza kayıt olamamıstım ama hep takip ettim uyguladım 2 ay boyunca diyet yaptım 3 öğün yemek yedim ara öğün yedim hergün yarım saat pilates yaptım ayrıca 1 saatlik yürüyüşler yaptım benim yerimde baskası olsa en az 5 kilo verirdi herhalde ama ben sadece 3 kilo verebildim ve simdi diyete bir hafta uymasam tartıda hemen 2 kilo fazla gözüküyorum bu beni psikolojik olarak cok rahatsız ediyor sanki hayatım boyunca kızartma,tatlı,hamur işi yememem gerekiyor bu yüzden cok rahatsızım daha vermem gereken 3-4 kilo var bazı sebeplerden spor yapmayı bırakmıstım 1 aydır ama eylülle beraber yine baslıcam simdi düşünüyorum nerde hata yapıyorum bilmiyorum söylediklerinize cok dikkatli uydum 2 ay boyunca cok sevmeme rağmen sırflı şekerli içiyorum diye çay içmedim ama sonuc sadece 3 kilo oldu simdi onun 2si tartıda yine gözüküo boyum 168 kilom 58-60 arasında 21 yasındayım cok daha kolay kilo vermem gerekirken veremedim nasıl bir program yapmam gerek bilemiyorum şimdiden teşekkürler.gülçe

Adsız dedi ki...

merhaba
sınıfınıza bende katılmak istiyorum.
kendi çabalarımla 8 kilo verdim geriye 6 kilo kaldı.
ama biliyorsunuz ramazan ayındayız.ramazan bayramından sonra başlasanız nasıl olur?
yani sadece bir istek

Adsız dedi ki...

15 Eylül! Ama arkasından bayram var. Nasıl kazasız atlatacağız?
Merhaba Mehtap hanım ve diğer arkadaşlar. Ben programa ortasından katıldım ama sizinle devam etmek istiyorum.
2. dogum sonrası 78'lere kadar çıktım. Biri iki diyetisyen denemeleri ile 71e kadar indim. O deneyimlerim de sizin daha önce söylediğiniz gibi 15 gün sonra % 75 inin programı bırakanlar istatistiğiyle uyumluydu. Bir turlu 70kg direncini kıramazken 69.5kg en sonunda gördüm. Benim için en zoru ama en etkilisi 2-3 hafta hiç tartılmamaktı. Yemeklere hayır demek kadar zordu tartılmamak. Son tartıdan sonra 2-3 hafta sonra tekrar tartılacağım. Mehtap hanım ve güç veren tüm arkadaşları takip etmeye devam edeceğim. 37 yaşındayım Boyum 1.65, hedefim 62 kg.
Sevgiler,
Canan

ALEV dedi ki...

MEHTAP,
Sevgili arkadaşım SUPERİSİ Elif'i sizle buluşturduğum için bende çok mutluyum. Sizi o kadar iyi dinledi ve çok inanarak devam etti ki 12 kg. verdi.Başlarda kimse inanmadı ve destek olmadılar arkadaşıma.Elimden geldiğince destek olmaya çalıştım:) Ben de yanılmamışım ve şuan sonuç mükemmel.
Güzel günler dilerim.

Ebru dedi ki...

Merhaba Sevgili Mehtap,

HOŞGELDİN yüreğimize...Tekrar iletişime geçtiğimize çok sevindim. Aslında hep bizimleydin ama...Ben 1-2 güne kadar miktarları bildireceğim. Kaçamaklar tabiki oldu senin yokluğunda. Ama umarım çok zarar vermemiştir. Uzun süredir tartılmadım. Tartılır tartılmaz sana bildireceğim. Ben senin yokluğunda verdiğim kiloların bir kısmını geri, aldığımı düşünüyorum ama yaz izninden dönen arkadaşlarım aksini iddia ediyorlar ve incelmiş olduğumu söylüyorlar. Bakalım...bunlar belki de yeni akademik yıl başlangıcında motivasyon amaçlı söylenmiş sözler de olabilir kimbilir. Motivasyonu da demotivasyonu da tartı belirleyecek.
Sevgiyle

Ebru (Ancient)

suspect dedi ki...

Sevgili Mehtap, geçmiş olsun ve hoşgeldin :) İtiraf etmeliyim ki yazıların bende bir tür klasik koşullanma yaratıyor ve farkında olmadan yeme düzenim daha dengeleniyor :) Yazı kilo almayarak atalatabildim sanırım, verip vermediğimi ise cumartesi günkü doktor kontrolümden sonra bildireceğim. Herşey için teşekkürler. Sevgiler...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Hilal,
Bence de artik kilo koruma kismina gecmek gerekiyor. Yani her zamanki gibi yiyorsunuz, kilo vermiyorsunuz ve ayda 1 kilodan fazla almiyorsunuz. Eger aldiysaniz, daha dikkatli oluyor, aldiginiz 1 kiloyu veriyor ve eskisi gibi devam ediyorsunuz. cunku biz zayiflama diyeti yapmadik birlikte, dogru beslendik sadece..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Funda,
birlikte verilen kararlar cok daha kalici ve guclu oluyor. esinizin tartilmama kararina butun kalbimle katiliyorum. kemerlere acilan yeni delikler cirkin gozukmeye baslayip, yeni kemer almak gerektiginde yuzundeki gulumsemeye bakin.. Cok hos olacak bence..

Bu arada kilo verme grafiginiz cok guzel..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili zuleyha, mutlaka bir yerde bir kacak vardir. Yazdiklariniza gore bu kadar "kilo verememek" olagan degil..
Porsiyonlarinizi kucultun ve yemek pisirdiginiz yag miktarini size onerilen miktara indirin lutfen..
bu arada mutlaka arkadas edinin.. Aile cok ozeldir ama iyi arkadaslar da oyle.. Kurslara gidin, baska yabancilarla, ama mutlaka almanlarla da arkadas olun, olmaz mi?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Cheetos'cugum, oncelikle Cd icin kutlarim.. Baturhan'a cok ama cok gecmis olsun.. Tabii birlikte sana da..
4 gunluk bir tatilcik icin, sana onu yeme bunu yeme diyecegimi saniyorsan cok yaniliyorsun.. Ozgursun..
Sinirlarini kendin ciz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Tubikko,
bu asla olmasini istemedigim bir durum.. Tam tersi, yemek yemek veya yememek stress kaynagi olmamali.. Birgun biraz fazla kacar, o hafta dengeyi bulursunuz.. O zaman benim "kibrit kutusu peynir oneren parmak izcilerden" ne farkim kalir?
Hic yakismiyor bu bezginlik..
Kilo ile ilgisi yok.. Sizi yoran baska seyler olmali.. Durun ve yureginize bir bakin bakalim orada neler var?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Nukhet Z,
oykunuzu ben de buyuk bir merak ve keyifle bekliyorum..

21 kilo bu dile kolay..
Bir de yaziyla yazayim..
yirmibir kilo
yani XXI kg
yani ventiun kili..

Bilmem anlatabildik mi?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili hlya, hayir artik yeni bir sinif icin gercekten vaktim yok.. Yine de burada yazilanlari dikkatle okuyup, cogumuz gibi siz de basarabilirsiniz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Dilek, yazdiklariniz benim onerdiklerimin bir ozeti olmus.. Iste tam da bu.. Yasamin tadini ve keyfini kacirmadan, blincli beslenmek..
Iste sonuc ortada..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Mariposa, yap-boz kadar insana her konuda zarar veren baska bir davranis bicimi yok bence..
hazir degilseniz bekleyin, yormayin kendinizi.. guveninizi kaybetmeyin..
Zamanin geldigini hissettiginizde donersiniz tekrar..
uzulmeyin.. karali olun ve uygulayin.. Lutfen..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Cumba Yildiz, gayet guzel ve istikrarli gidiyorsunuz.. bu tip verien kilolar kalicidir unutmayin.. kutlarim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Sibel, yani hedefinize iki kilo kalinca motivasyon nasil bozulur?
Tam tersinin olmasi gerekmez mi?
Finise yaklasan yariscilar gibi, son bir hamle, son bir atak yapilmaz mi?

Hadi hemen toparlanin ve ilk haftaya donun, araya bayram girecek..
3 haftada verirsiniz.. Dayanin biraz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Kagittan Gemiler, sonuc cok guzel.. Gercekten.. Daha gidilecek yol var gibi (boyunuzu yazmamissiniz).. Siz 55 diyorsaniz, 59 yeterlidir sanirim..:-))

Yaramzlik yapmayin cok.. Kacamaklari ayni hafta icinde dengeleyin, kendinize bahaneler de, ozurler de bulmayin..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili U.A.A
biz artik sizin oykunuzu ayrintilariyla okusak diyorum blogumda.. cunku cok onemli ve dogru seyler soyluyorsunuz..
Yazmaya baslasaniz nasil olur acaba?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Nur, harikasiniz..
gercekten harikasiniz ama..
kilo vermenin yavaslamasi ve hatta durmasi normaldir.. Uzulmeyin.. Bir sure bu sekilde stand-by durumunda kalin.. Bayramdan sonra bana yazin ve hatirlatin, metabolizmanizi biraz zorlayalim birlikte..
Sehnaz'a da cok sevgiler..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Gulce, mutlaka bir neden vardir?
Tansiyon problemi mi? Prolaktin mi? Distress dedigimiz bir durum mu?
Hic genel bir saglik kontrolunden gectiniz mi?
uzulmeyin.. Hayattaki en buyuk sorununun verilecek 3-5 kilo olsun.. Ama zorlanmadan, bikmadan, afakanlar basmadan yasamaniz ve saglikli kiloda olmaniz icin ne yapmak gerek ona bakalim biz..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Adsiz, biz ramazandan sonra gruptakilerle toparlanacagiz, cunku bircogumuz artik hedefine ulasti. Tekrar sinif acmam simdilik imkansiz gibi duruyor..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Canan,
hatta 60 olarak hedeflesek kilonuzu.. Neden olmasin?
Tartilmamaya devam edin lutfen.. birakin elbiseler, yuzukler, arkadaslar size soylesin kilonuzu..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Alev,
sizi arkadasinizin onunde utandirmadigim icin cok mutluyum.. guvendigi sizdiniz cunku kesinlikle..
tesekkurler...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Ebru,
gazetedeki bir yazida, bir meslektasim tatilden "kendisinin bile 600 gram alarak dondugunu" soyluyordu..
Biraz uzuntuyle okudum o cumleyi..
neyiz biz? Kapasiteleri belli bos siseler miyiz?
Su kadar kilometrede su kadar benzin yakar diyecegimiz arabalar miyiz?
Tabii ki oynamalar olacak kilomuzda.. barsak duzenimizin degistigi, hormonlarimizin kafasinin karistigi zamanlarda tartilar canlari ne isterse onu gosterirler..
Siz tartilmayin.. Kaldiginiz yerden devam edin derim ben..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Suspect, iyi sanslar oyleyse..
iyi haberlerinizi bekliyoruz hep birlikte...

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Tekrar merhaba Mehta hanım,
Eksik bilgi vermişim kusura bakmayın.Diğer bilgilerin yanına hemen ekledim.
Başlangıç tarihi: 13 Nisan 2009
Boyum: 160 cm
Başlangış kilom: 73 kg
Şuanki kilom: 62 kg
Hedeflediğim kilo: 55 kg

Ben aslında hedefimi çok düşük seçmemiştim ama sizinle çıktık yola ne derseniz o olur :)) Asıl hedefim 38' in bol gelmesi. Şimdilik 40 bol geliyor.

Yaklaşık 1-1,5 aylık bir süreçten beri bu kilodayım. Benim de metabolizmam yavaşladı sanırım. Bayramdan sonra diğer arkadaşlarla birlikte şöyle bir silkelenmekte fayda var.
Selamlar

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Evine hoşgeldin.Geçmiş olsun.

68.3 Kilo ile 15 Nisanda başladım. 42yaşındayım. 8 kilo verdim. Ama durdu almıyorum da veremiyorumda...

Metabolizma çayına devam ediyorum.Arada yeşil çorbayı yapıyorum. Dikkat ediyorum yediklerime ama bazen kendimi tutamıyorum doymuyormuşum gibi hissediyorum :(( özellikle de regl döneminde...

Verilen belli kilolardan sonra bir süre için durması normal diye biliyorum.2-3 kilo daha versem benim için yeterli olacak diye düşünüyorum.

Her gören değişikliği farkediyor. Bu da sevindiriyor beni. İltifatlar alıyorum :)) Mutluyum.

Ben oğlum içinde yardım istiyorum Mehtap. O da tam tersi kilo alamıyor. 1.90 cm boyunda 65 Kilo. Beslenmesine dikkat ediyorum.Sevdiği şeyleri pişiriyorum. Sağlığı çok iyi. Bir problem yok.

Ne yapmalıyım?

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniz sevgili Mehtap Hanım,
Yaş:37
Boy:1.61
Başlangıç tarihim:8 Haziran 2009
Başlangıç kilom:68.2
Hedeflediğim kilo:60-62 kg.
12 Temmuz itibarıyla 5 haftada indiğim kilo:65.7(fakat düzenli spor ile 5-6 kilo vermiş kadar fit görünüyodum)
Şu anki kilom:67.1 :(

Hikayeme gelince:
Elde ettiğim sonuç ve bu gazla"hayır ,asla yolumda u dönüşü yapmıcam,orada da diyetimi başarıla uygulayacağım"diye Proğramın 6.haftasında tatile gitmek zorunda kalıp "bir daha yoyo haline dönüp ver-al ver-al sürecine girmem"diye emin olduğum halde, herşeyden(kendime ve emeklerimede çok şaşırarak) yedim yedim.

Hani yaşam tarzım değişmişti,hani Mehtap'ı utandırmayacak,hani artık kendime hakim olacak ve herşeyden abartmadan ama kontrollü yiyecektim heni yalancı bahara dönmeyecekti bu zaferim:(
özellikle 15 günde sadece 4 kez bir saat yüreyebildim ne yazık ki,Özellikle sporsuzluk benim fit görüntümün yavaşça dolmasına neden oldu.

Bu 15 günde kendime hakim olamamama çok kızarak"2 kilo kesin almışımdır"diye döndüğümde sadece 600 gram aldığımı görüp çok şaşırdım.

Bize sihir mi yaptınız nedir:)Sizin bize geçici bir diyet listesi değil kalıcı kilo verme proğramı uyguladığınıza emindimde geldiğimdeki sonuçlarla bir kez daha gözlerimle görüp emin oldum.Size çok minnettarım(z).
Onca yememe rağmen sadece 600 gram almışım ve ölçülerim göbek bölümünden 2 cm,basenden 1 cm artmış sadece:)Birde dikkkatli yeyip sporu bırakmasaydım sanırım 1,5 kilo eksikle dönebilecekmişim:/

Ve ve sevgili Mehtap,o gün bugün yeniden başlamaya karar verip bir türlü başlayamayan,bu güzel ve azimli sınıfınızın en bağışlanmaz hatta cevap vermeye değer görülmez bir öğrencinizim:(
Bir kere ipin ucu kaçtı dedim,yediğim halde hâla zayıf görünüyorum dedim,ramazan geldi dedim dedim, kendime yaptığım bu kötülüğe ve bu aptallığmda bahaneler bulmaya devam ettim.Sporu bırakınca o eski sıkı,fit görüntümde kayboldu.5 haftada verdiğim tartıda 3,görünümde 5 kilom yalan oldu Mehtap hanım:(

Ramazanda çok abartılı yemiyorum inanın ama yinede sıcak pide,tatlı,sahurda yeyip yatma hiç iyi olmadı.Hani demiştiniz ya"Size arkadaşlarınız söyleyecek kilonuzu"diye işte proğramınızla beni inanılmaz zayıflamış ve hatta güzelleşmiş bulan arkadaşlarım" şimdilerde tatilde almışda gelmişsin değil mi?"diye sormaya başladılar bile:(

Tam 2 ay öncesine geri dönmek istiyorum Mehtap Hanım.Koruyamadığım ve aldığım kilodan çok sizin bu olağanüstü gayretinizi boşa çıkardığıma da kızıyorum,kendimi bunun için affetmemeyi bile planlarken,kendime-"Mehtap ne yapsın senin gibi bir yoyocuyla be hey aptal"derken yine usanmadan,yılmadan onca işinize rağmen bir süreç başlattığınızı gördüm.

Ve ben şu anda Ramazan ve bayram demeden bu sefer sizi utandırmamayı ve hayatıma bir yön vermeyi,bu 15 Eylül'ü milad almayı hedefliyorum.Eğer sizde beni cevaplamaya ve uğraşmaya değer görürseniz tabii:/

Sevgiler
Ayşe

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Kagittan Gemiler, bence de 55 kilo uygun..:-))
Yorulmak yok.. devam ediyoruz degil mi?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Zerrin,
kilo verme durabilir. Onemli olan durmak degildir de geri almamaktir.. sonra tekrar baslariz vermeye.. hatta bu olmasi arzu edilen bir aradir bile bazen..
Oglunuz kac yasinda?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Ayse, simdi ben "hay Allah, cok uzulmussunuz, neyse uzmeyin kendinizi kaybedilen bir sey yok" diyecegim saniyorsaniz cok yaniliyorsunuz..:-))

Yazik degil mi emeginize, kendinize soylediklerinize..

Yazik tabii ki.. Benimle hic ilgisi yok.. karari veren, caba gosteren, hayal kirikligi yasayan sizsiniz..
onun icin hadi bakalim.. Toparlanalim ve bastan baslayalim, ama bu kez gercekten karar vererek ve uygulayarak.. Degil mi?

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Oğlum 20 yaşında :)))

Fitness da ölçüm yaptırmış vücudundaki yağ oranı 3 kg çıkmış. Orada da herkes şaşırmış. Çok az değil mi? Kadında ve erkekte normali nedir?

fatma u. dedi ki...

mehtap abla,hoşgeldiniz,geçmişolsun
umarım sorunlarınız suya anlattığızda akıp gitmiştir.
durum raporu verecek olursak:)
başlangıç tarihim 15nisan2009
başlangıç kilom 74.5
şuan ki kilom 62-63
boy 167
oruç tutuyorum.
şuanki kilomdan memnunum aslında ama bebek düşündüğüm için biraz daha versemiyi olur diyorum,sizce?
yaptıklarınız için sonsuz tşk..

suspect dedi ki...

Sevgili Mehtap, bugün çok dolu bir gündü , ancak yazabiliyorum.
Yaş:31
Boy:150 cm
Başlangıç Tarihi: 13 Nisan 2009
Başlangıç Kilosu: 109 Kg.
Bugün(146. Gün): 87,7 Kg.
Gururla söylüyorum 22,3 Kg. gitti üzerimden. Nerdeyse kızım kadar :) Ayrıca dün 83 kg iken üzerime dikilmiş gelinliğimi giydim, tam olarak oldu :) Mutluyum, sana nasıl teşekkür etsem bilemiyorum Mutlu bir haftasonu diliyorum , yarısı bitmiş olsa da :)
Sevgiler
suspi

NortheasteR dedi ki...

İyileşmenizi temenni ediyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap,
hoşgeldin aramıza ve ne güzel bir hareket getirdin, motive ettin...
araya bu kadar zaman girince bir yavaşlama, bir durgunluk oluyor ama hep aklımın bir köşesindeydin :))
yaş : 31
boy : 163
başlangıç kilo :69
görülen en iyi kilo :59
şu anda:61 :((
sınıfa en başından beri üyeyim, ama temmuz ayıyla birlikte tatil sezonu başladı ve bir süre rafa kalktı bazı şeyler, özellikle yürüyüşler havaların ısınmasıyla aksadı ve işte benim mevsimimle birlikte başlayacak tekrar ve inşalah hedefim olan 55 li rakamlara ulaşacağım..
ne dersin çok zor mu ??
sevgilerimle...
sinem karakaş

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Mehtap hanım merhaba hoşgeldiniz yeniden:) ve geçmiş olsun:) sizin yeniden burda olduğunuz bilmek gerçekten çok güzel.

Bende sınıfınızın öğrencilerinden biriyim nisan ayında programa başladığımda eksiği fazlası olmadan tam kilom 80'di. Yaşım 23, boyumda 1,67.

Haziran sonu temmuz başına kadar verdiğim kilo 8'di. Sadece beslenme programını uygulayarak. Bu süreçte malesef hiç spor yapmadım ilk yanlışımın bu olduğunu biliyorum.

Temmuzun 18'inde 72 kilo ile tatile çıktım, Ege'de 2 hafta bol yiyecekli kahvaltılar, zeytinyağları, reçeller, kızarmış ekmeklerle geçirdiğim tatil sonucu ağustos başında yine 72'ydim . Hergün yüzmek sayesinde tatili kilo almadan atlatabildim.

Ama haziran başından temmuz sonuna kadar kilom hep 72 ve 71 arasında gitti geldi. Yani metebabolzimam yavaşladı. Hatta ağustos başında aynı olduğu için durdu da diyebilirim.

Şimdi ramazandayız. Oruç tuttuğum için programı düzenli devam ettiremiyorum. Hatta düzensiz yemek sebebiyle vücudumun şiştiğini hissediyorum, kilo aldığımı düşünmeye başlamıştım ki dün yine tartıldım ve kilom 72-73 arası biryerlerde görünüyordu. Adet dönemim yaklaştığı için kesin bir kilo veremiyorum size ama bende durum bu.

Bu arada yanlışlar yapmadım mı elbette yaptım, özellikle tatilde ve iftarlarda :( ve tabiki spor yapmamakta. Şu an çalıştığım ve sahurdan sonra çok erken kalktığımdan ve eve geç döndüğüm için (malum istanbul trafiği) spor yapamıyorum ama ramazan bitimiyle sabahları yürüyüşe başlamaya kararlıyım. Bu defa sporla devam edeceğim:)

Çok uzun yazdım, başınızı ağrıttım ama bende de durum bu ve toparlanma sürecinde günü gününe sizi takip etmeye devam edeceğime söz veriyorum:)

Sevgilerimle,
Aslı.

MAVICICEGIM dedi ki...

Sevgili Mehtap
Önce sağlığına kavuşmanı diliyorum ama biliyorum ki soğuk algınlını şimdiye kadar çooktan nakavt etmişdir. O yüzden geçmiş olsun kısmına geçiş yapayım ben:))
Ben 32 yaşındayım. 1,68 boyundayım ve 85 kiloyum. Gün içerisinde yemek saatlerim çok düzensiz. Ziraat Mühendisi olduğum için sürekli arazi gezmek durumunda kalıyorum. Vücut yorulunca yemek bulduğu zaman saldırıyor.
Akşam ise en tehlikeli zamanlar çünkü bütün aile ancak bir araya geliyor. ve yemek akşam 20.00'de yeniyor. Biliyorum diyeceksin ki bu saatde yemek olmaz, ilk işim ramazandan sonra yemek saatlerini erkene almak olacak. Ama ondan sonra ne yapacağım ben. Onu bilmiyorum çünkü obez olmanın sınırında değil içindeyim artık ve şişman kız olamaktan sıkıldım. Bıktım. Hoşlanmıyorum.
O yüzden bende sınıfa kaydolabilirmiyim diye sormak istemiyorum. Direk kendimi sınıfın ortasına atıyorum ve 15 Eylülü bekliyorum.
En sinir olduğumda biraz kilo verince insanlar hemen diyorlarki şimdi verdin ama hemen geri alırsın. Niye bir Allahın kuluda çıkıp destek olmaz ki. Hep köstek hep köstek. Zaten benim yeterince bahanem var. Artık vardı diyeceğim. Çünkü bahane filan yook:)

Romadan bize gelen enerjin senide hep sarmalasın
Mehtapcığım.,Sevgimle......... Mavicicegim

Selhan dedi ki...

Sevgili Mehtap hanim,
42 yasinda, 1.61m boyunda, 74.5 kg bir bayan olarak sizinle ilk baslayan guruptanim (Nisan 2009) Haziran 23’e kadar 9 kg verdim. Esimde benden sonra baslayip 10 kg verdi.

Biz Amerikada yasiyoruz. 3 yildir geri gitmemistik. 23 Haziran-5 Eylul tarihleri arasinda, Kibris ve Turkiye’yi kapsayan uzun bir tatil yaptik. Bu arada annelerimizin, teyzelerimizin yedirdikleri yemekler haric kendi ozledigimiz seyleri de yedik. Baklava gibi cok tatli seyler haric digerlerini bol bol yedik. 3 aylik tatilimizden 2.5kilo ben 3 kilo da esim alarak donduk.
Moralimiz hic de bozuk degil. Cok da mutluyuz! Genelde 5’er kilo fazla ile donuyorduk ve ne yapacagimizi bilemiyorduk. Simdi ise hepimiz 2 okula basliyoruz. Kendi okullarimiz ve sizin okul… Benim hedefim 15 kg daha vermek. Esim bir 8 kg daha vermek istiyor.

Aradaki 3 ayda vucudumuza sizin ogrettiginiz tarzda yemek yemeyi unutturmadik (5-6 ogun). Gittigimiz heryerde nasil kilo verdigimizi soran herkese sizden bahsedip sitenizin adini verdik. Internet baglantisi olmayanlara isin ozunu aktarmaya calistik becerebildigimizce.

Gosterdiginiz ilgiye cok tesekkurler! Bir gun yolunuz buralara duserse mutlaka haberimiz olsun. Toronto’ya konferansa gelmissiniz daha once, biz oraya cok yakiniz!
Sevgiler,
Selhan Sahin

sueyda dedi ki...

selamlar yeniden ;
sanırım 15 eylülü bir saatle kaçırdım...
beni tekrar sınıfa kabul eder misin?

ayrıntıları daha sonra yazsam olur mu madem bayram sonrasında buluşacağız?

teşekkürler şimdiden bi de iyi tatiller sana da...