Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

8 Mart 2013 Cuma

DAHA YENI BASLADI HERSEY...

                                         
         Sizi bilmem, ben cok mutluyum... Bazen kendi kendime "deli miyim ben, ne zorum vardi bunca isimin ortasinda? " diye soruyor olsam da, sonuclar o kadar acik, o kadar guzel, o kadar tahmin ettigim gibi ki, sorumu da unutuyorum, cevabini da... Ustelik durup dururken bana yardim etme onerisinde olanlar, ornegin sorulari toparlayip, cok detayli iki ayri liste haline getiren Guliz , her zaman yanimda, benim icin mailleri takip eden, tarihleri hatirlatan, butun bunlari kendi isi basindan coktan asmiskken yapan Seda,  Sevgili Esma, Terazi, bana delilik konusunda yalniz olmadigimi gosteriyorlar...

           Birbirinden keyifli baslangic oykuleri okuyacaksiniz bu gunlerde... Hepsi birbirinden ozel ve guzel... Fransa da yasan  Beste Pekoz Bonnard, tarifleriyle bana konuk gelecek. Buradayiz, hatta biraz daha yakin, daha interaktif, daha cok iletisimde olacagiz.

            Ilk oyku bir meslektasimdan... Hep soyledim, burada doktorlarin varligi size de bana da guc veriyor. Dogru soyledigimin, sizlerin de dogru yaptiginizin bir gostergesi. Ustelik arkasinda milyarlar saklayan bir endustrinin iyi-kotu oyuncaklari olmak yerine, yasaminizda bazi duzenlemeler yaparak, cok onemli bir sonuca ulasiyorsunuz. 10 kilolar, oylesine ucup gidiyor...

            Simdi arkaniza yaslanin ve Aydin'li meklektasim Dr. Turkan Hanim'in oykusunun tadina varin. Buradan ona, teyzesine, amcasina ve arkadasina sevgilerimi yolluyorum, programimda olduklari icin cok mutlu oldugumu yineliyerek, onlarin da oykulerini en kisa zamanda burada yayinlamayi diliyorum...

 Soylediklerimi gercek ve degerli kilan sizlersiniz, onun icin cok onemlisiniz, unutmayin lutfen...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Daha yeni basladi hersey...



Aslında sadece benim öyküm değil bu. Benimle beraber, teyzemin, amcamın ve arkadaşımın öyküsü.
       
Ne kendimi ne de sizleri kandırmayacağım. Herkes gibi ben de çok yediğim, bedenimi çöplük gibi kullandığım için kilo aldım. Yoksa tombalak bir çocuk olmamıştım hiç, tam tersine peşinde kaşıkla tabakla koşulan çocuktum ben. Gençliğimde iyiydi aslında. Ne olduysa iş hayatıyla başladı galiba. Bizim toplumumuzda sosyal hayat yemekle sınırlı.  Şurda şunu güzel yapıyorlarmış, ya da hafta sonu şuraya yemeğe gidelim, pikniğe gidelim, bize yemeğe gelin.


       
Beraber çalıştığım arkadaşlarımdan biri bahsetti önce. Mevsimlerden roma diye bir blog var topluca  zayıflıyorlar diye. Önce ümitsizliğimle oralı olmadım. Denemediğim şey kalmamıştı zayıflamak için. Ama öyle bir şey olmalıydı ki zayıfladıktan sonra da aynı kalmalıydım, yaşam felsefesi olmalıydı mutfağım. Yoksa bugüne kadar çok diyet yapmıştım domates diyetleri, karpuz diyetleri.




















Zorla verdiğim 3 kilolar 5 kilo olarak dönmüştü bana hep.  Böyle düşünürken  bir okuyayım dedim. Blogdaki yazıları bir solukta okudum diyebilirim.(laf aramızda belim tutuldu okurken).  Herşeyi yiyin, ama dengeli diyordu, öğün atlamak en büyük hatadır diyordu, Mehtap Hanım. O gün yemek yaparken tencereye koyduğum yağı ölçtüm  Tanrım! Ne kadar çok yağ koyuyormuşuz meğer. Yağı azalttım, dediği gibi Mehtap Hanımın 1 kilo sebzeye 4 yemek kaşığı; eşim ve kızım beğendi. Demek ki böyle de lezzetli oluyormuş.
         
Çok dua ettim sanırım. Son diyen Mehtap, bir kez daha dedi.87,8 kiloydum. İşte fırsat gelmişti. Gün gün takip ettim siteyi. Biliyorum siz de benim gibisiniz, mevsimlerden roma’da her yeni yazı biraz daha umut demek, yeni bir başlangıç demek, bizi anlayan biri var demek. Hem de her anlamda anlayan biri var.  İlk üç gün biraz acıktım, dedim ki kendime 40 yıldır yediklerine say. Sonra geçti açlığım. Şimdi çevremdekiler bir şeyler yerken çekiniyorlar canım çekecek diye ama ben etkilenmiyorum bile. Pantolonlarım üstümden düşmeye başladı, uzun zamandır görüşemediğim arkadaşlarım beni gördüklerinde gözlerine inanamadılar.
       
 Bir akşam önceden hazırladım hep ertesi gün yiyeceklerimi. İş yerime taşıdım. Önceleri herkesin tuhafına giderken zamanla doğal geldi benim ara öğünlerim. Mehtap ne dediyse o. 6 zeytinse 6 zeytin. 2 lt su. Ölçüyorum suyumu da. Daha az içmemek için.

Eskiden yürüyemezdim şimdi bahaneler yaratıyorum kendime yürümek için.  En son tartıldığımda 74,3 ‘düm. Dedim ya daha yeni başladı her şey. Ben artık obez olmak istemiyorum, bedenimin çöplük olmasını istemiyorum ve kararlıyım.

66 yaşındaki amcam benimle beraber 8 kilo verdi, teyzem 6 kilo. Her gün konuştuğumuzda bilgisayarda yeni bir şey var mı, Mehtap yeni bir şeyler yazmış mı diyorlar. Biz ailece kararlıyız hayat tarzımızı değiştirmeye çünkü bu bir yaşam şekli. Dengeli beslen ve hareket et.
       
 87,8 kilodan 74,3 kiloya bu Mevsimlerden romanın, Mehtap’ın sihri.

Teşekkürler varlığınız ve yardımlarınız için Mehtap, siz olmasaydınız hala mutsuz bir obezdim sanırım.

türkan


 
8 Mart 2013'Roma

54 yorum:

Unknown dedi ki...

muhteşem bir iş çıkarmışsınız ,tebrikler yol arkadaşım. darısı benim başıma.

mehtap sen bir dahisin bunu biliyorsun değil mi?Ekibinede teşekkür ediyorum

Asli Gunel dedi ki...

Sevgili Türkan, tebrikler!! :)
Şahane bir iş çıkartmışsınız, "isteyince oluyor" sözünün kanlı canlı örneğisiniz ve herkesin bu iradeyi örnek alması gerektiğini düşünüyorum.

Paylaştığınız için ayrıca teşekkürler, sevgiler.

Gulsen dedi ki...

"1 kilo sebzeye 4 yemek kaşığı yağ" cümlesini okuyunca şok oldum açıkcası bu mu azaltılan yağ pes diyorum pes ! bir fındık kadar tereyağ biraz da zeytinyağı yeter oysa...

Adsız dedi ki...

Bu başarı öyküsünün eşliğinde herkesin kadınlar gününü kutluyorum.

Bugün kendimize bir yürüyüş vb. armağan edelim.
Sevgilerimle.

Nam-ı diğer: VOL2

Delfina ; dedi ki...

Çok büyük bir değişim, tebrik ediyorum Türkan Hn.ı. Hikayesini bizimle paylaştığı için,hepimize ilham olduğu için teşekkürler.

Ayrıca hepinizin ve hepimizin dünya kadınlar günü kutlu olsun.Mehtapcım liderliğin sayesinde,kanatların altına aldığın bizler bu özel günü daha anlamlı yaşıyoruz.Büyük bir grubuz,kadınlar birbirine güç veriyor,destek veriyor bu çatı altında.Bundan daha anlamlı bir şey düşünemiyorum.

Sevgiler,

canancan dedi ki...

Tebrikler, darısı benim başıma.

Esma dedi ki...

Tebrikler sevgili Türkan hanım,

çok önemli bir cümle hoşuma gitti

Bedenimin çöplük olmasını istemiyorum ve kararlıyım.

Amca ve teyzenin de öykülerini merak ettim.

Sizi çok tebrik ediyorum ve bizlere her anlamda çok şeyler kazandıran sevgili Mehtap ımıza da çok teşekkürler ne desem onun için yetersiz kalıyor...


Herkesin dünya kadınlar gününü kutluyorum

Bizden dedi ki...

tebrik ederim...harikasınız...Mehtap hanım ne kadar büyük bir iyilik yapıyorsunuz,ne mutlu size...

Unknown dedi ki...

Bravo...

Şaskınlıktan ağzım ve gözlerim açık kaldı...

Adsız dedi ki...

Türkan hanım öncelikle tebrik ediyorum sizi.Azmin zaferi dedikleri bu olsa gerek.Kilolar gidiyor, özgüven geliyor...Bir kez daha teşekkürler Mehtap Hanım ve emeği geçen tüm arkadaşlar, hepimizin Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun, SEVGİLER (Dilek/ANKARA)

SERAP dedi ki...

HERKES MERHABALAR,
TÜRKAN HANIM SİZİ TEBRİK EDİYORUM,DARISI BİZLERİN BAŞINA DİYORUM.
HERKESİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.

Adsız dedi ki...

Öncelikle tüm arkadaşların kadınlar gününü kutluyorum.Türkan hanımıda tebrik ediyorum.En az on yaş gençleşmiş(zaten çok genç).
Her zaman olduğu gibi,bu gün de bizi,yüreklendiren Mehtap ve yardımını esirgemeyen diğer arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgilerimle
Butterfly-Eskişehir

oyuncu dedi ki...

Başarınız ve paylaşımınız için teşekkürler.Tebrik ediyorum sizi.Darısı başımıza diyelim.

Hepimizin dünya kadınlar günü kutlu olsun.
Sevgiler

Dudu dedi ki...

Tebrikler Turkan Hanım! Şimdi sabah tam da ağzıma maydanoz, rokaları tıkıştırırken offf'larken nasıl da ilaç gibi geldi yazınız...

Esra dedi ki...

Günlerdir her sabah bu yazıyı bekliyordum. Sonunda geldi ve ben sabahın köründe okudum:) Yorumu ancak şimdi yazabiliyorum. Türkan hanımı ayakta alkışlıyorum, iradesiyle bugüne kadar gelebildiği ve daha her şey yeni başlıyor diyecek kadar sağlam durduğu için:)) Mehtap hanım ve ekibini ayakta alkışlıyorum, bize bu kadar emek verdikleri için:))) Durmak yok yola devam:)))

Unknown dedi ki...

Tebrikler Türkan Hanım

Muhteşem görünüyorsunuz. 12 kilo mu gitti yoksa 12 yaş mı..:)

Sahi kilolar gidince yaşlara da mı elveda diyoruz ne:)

Gönül dolusu teşekkürler Mehtap Hanım ve diğer arkadaşlar. Yazıda geçen interaktif oluşumu sabırsızlıkla bekliyorum..

Sevgiler

yasemın dedi ki...

tebrıkler turkan hanım
benden de oyku ha gekldı ha gelecek son beş kılo şu ana kadar 8 kılo veren bırı olarak saolun var olun MEHTAP hanım

cigdem dedi ki...

Harikasiniz Türkan Hanim ..Hepimiz Basaracagiz Arkadaslar yeterki inancimizdan vazgecmeyelim kimimiz daha hizli verecegiz kimimiz daha yavas ama verecegiz ve daha cok öyküler okuyacagiz..

Bakin Türkan Hanim ne güzel demis Bu Daha Baslangic evet daha yolun cok basindayiz..

Sevgili Mehtap Hayatimizda oldugun icin cok tesekkürler..

Dünya Kadinlar Günümüz kutlu olsun

Adsız dedi ki...

Hep beraber Mehtap Hanım'a teşekkür etmeliyiz diye düşünüyorum bizleri yalnız bırakmadığı ve yardımcı olduğu için.
Tebriklerinizi büyük bir sevinçle okudum. İyi ki hep beraber buradayız ve birbirimize güç vermeye devam ettiğimiz sürece taşıdığımız bu gereksiz yüklerden kurtulacağımıza inancım tam benim.
türkan

Esma dedi ki...

Sevgili Dudu

Lütfen maydanoz, roka,dereotu ve nane dörtlüsüne iyi bakın,of demeden.. Ben onlar için ,çok para ödeyip özel kap aldım bozulmasınlar diye çok değerli onlar...

Sevgiler
Kolay gelsin

Terazi dedi ki...

Burada bulunan herkesi kutluyorum; istedikleri, emek verdikleri ve vazgeçmedikleri için...

Arkadaşlarımı kutluyorum; can-ı gönülden verdikleri destekleri için...

Türkân Hanım'ı kutluyorum ve teşekkür ediyorum; öyküsü ile bizi bir kez daha kamçıladığı için...

Ve sevgili Mehtap Hoca'mız; size en güzel teşekkür bu paylaşılan öyküler muhakkak ve anlaşılan o ki 2013'de bu öykülerden pek çok okuyacağız :) Ne mutlu size, bu öykülerin yaşanmasına vesile oldunuz. Ne mutlu bize, sizi tanıdık.

Ve son olarak;
Tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarım.

Sevgilerimle,

ipek

Unknown dedi ki...

Cok tebrik ederim Turkan Hanim...
Evet verilen kilolarin yerine gelsin saglik, guzellik ve kendine guven :)

Hepinizin Kadinlar gununu kutluyorum arkadaslar...

Ben de su interaktif sozcugunu merak ettim dogrusu:-)

Selamlar, sevgiler

Adsız dedi ki...

Sabahin 5.de hikayeyi okudum ise gitmeden önce yorum biraktim ama cikmamis.
Türkan Hanim kendisine en güzel hediyeyi vermis.%100 listeye uymanin ve inancin basarisi,tebrikler Türkan Hanim.
Tüm kadinlarin kadinlar günü Kutlu olsun.Sule

drazra dedi ki...


Mehtapçığım her gün emziren anne diyeti yayınlanmış mı diye bakıyorum ama yok...:( bunu yapmaya çalışıyorum ama çok acıkıyorum ve maalesef olamıyor...Lütfen yayınla artık emziren anneler için bir yazı...
dr türkan hanım sizi kutluyorum inşallah darısı başıma...

Adsız dedi ki...

Durustce,cesurca yazilmis bir oyku. Gercek.Doktor. Sagligi icin neyiN dogru olduguna karar verdi sadece kendisi degil yakinlarinida yonlendirdi.
1000 KISI.BURDA GORUNEN. GORUNMEYEN EN AZ IKI KATI.BEN HALA BIR SES DUYAMIYORUM.NE GUZEL TESADUF. DUNYA KADINLAR GUNU. BU GRUBUN EN AZ YARISI KADIN. BEN HALA BIR SES DUYAMIYORUM. YOKSA FARKLI TV KANALLARINI SEYREDIP FARKLI GAZETELERI MI OKUYORUZ.
SES GELENE KADAR BURDAYIM.
1000 KISI GORUNEN.
BELKI 1000 DE GORUNMEYEN.
PEKI SESINIZ????????

canan beycan dedi ki...

Sizi tebrik ediyorum.Hikayeniz sanki ortak hikayemiz gibi.Bende o kiloları bir gün terazide görmek istiyorum.

Mehtap Hanıma da çok çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim Türkan Hanim
cocukken kasikla pesinden kosulan cocuklarin obez oldugu gibi biseyler okumustum
Oykunuz mutlu sonla bitsin
Herkese ha gayret dileklerimkle
nuri

Gonca dedi ki...

tebrikler türkan hanım.böyle öyküleri okudukça daha umutlanıyorum başarabilmek ne güzel darısı başımıza:))

zeynebb dedi ki...

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZÜ kutlarım umarım cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı günleride görmeye ömrüm yeter siz,biz istemedikçe hiç kimse haklarımızı vermez sevgiler...
Ve tebrikler Turkan Hnm...

Unknown dedi ki...

tebrik ederimmm muteşemsiniz ben aynı kiloda takılı kaldım çünkü uyamıyorum iş yüzünden öğünlerim ikiye düştü resmen bu iki öğünde de kurt gibiyim çok üzülüyorum ama sporuda bırakmadım koşuya başladım. Elimden geldi,ğince uymaya çalışıyorum:(

Unknown dedi ki...

Butun kilo verme hikayeleri bir hayli motive edici oluyor.Arkadaslar beni anliyacaktir,bu surecte bazen moraller dusebiliyor ne yazik ki.Ama Turkan haniminki gibi hikayeler okuyunca insan bir silkeleniyor ve kendine geliyor.Oralarda birilerinin basarmis olmasi bu isin imkansiz olmadiginin gostergesi.Devam arkadaslar...

beyhan dedi ki...

Merhaba
Dunya emekci kadinlar gununu ve onlarin yaninda olan erkekleri tebrik ediyorum
Turkan hn cok guzel olmussunuz
Beyhan

Adsız dedi ki...

Sevgili Turkan Hanim, size guzel bir maasallah yakisir. .Nazar boncugu da!
Bu kadar kisa zamanda epey yol katetmissiniz. Hepimizi imrendirdiniz, birazcik da kiskandirdiniz. Denilen kadari yenseydi neler olacakti hepimize gosterdiniz.Mehtap hanimin programinin mucizevi etkisini de. Siz de denizyildizi olup denize karistiniz.
Mehtap hanim, ne mutlu size. Insanin kahraman olmasi icin ille de ulkeleri kurtarmasi gerekmiyor. Denizyildizlarini kurtaranlar da kahramandir. Siz de bizim kahramanimizsiniz. Cikarsiz, karsiliksiz verdiginiz her emege ,sonsuz tesekkurler.Kadinlar gununuz kutlu olsun. Cevresine isik sacan , hayat veren tum kadin arkadaslarimin kadinlargunu kutlu olsun.
Sevgilerimle Arzu (Bursa)

Adsız dedi ki...

Türkan Hanım sizi tebrik ediyorum, darısı başımıza diyelim. Mehtap Hanım'a da emekleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Umarım az ya da çok herkes hedeflediği kiloya ulaşır. Sevgiler Joy :)

Adsız dedi ki...

Türkan hanım,
tebrikler! bana göre işin zor kısmı karar vermek, bunu yapmışsınız ve doğal olarak istediğiniz sonuçlara ulaşmışsınız, bu kararlılığınızın devamını diliyorum.
opoyraz

Ebru(İstanbul) dedi ki...

Hislerimiz ne kadar da ortak.Yazıyı okuyunca ;''Tebrikler,darısı başımıza inşallah.''diye yazmayı düşündüm.Görüyorum ki hepimiz aynı şeyi düşünmüşüz.Harika sonuç Türkan Hanım.Azimle,inançla,istekle ve kaçamaksız, ulaşılabilecek mükemmel sonuç.Harika bir örneksiniz.Her sabah açıp okumalı yazınızı...

Adsız dedi ki...

Kutluyorum Türkan hanım. Tüm arkadaşların Kadınlar gününü kutluyorum ve umutsuzluğun olmadığı günler diliyorum. N.Ç.

Adsız dedi ki...

Tebrikler supersiniz...daha cok hikaye okumak istiyoruz .Kimbilir daha ne hikayeler var .Bikmadan usanmadan hayatiniza bu aliskanliklari yerlestirecegiz arkadaslar.

Unknown dedi ki...

Turkan Hanimi ve yorum birakan birakmayan ve burada olan herkesi kutluyorum. Sonuna kadar gidecegiz. Sadece kendimiz icin degil ailemiz icin de. Sonucta biz degisirken evdeki aliskanliklari da degistiriyoruz. Saglikli yasamaya alisoyoruz. Acikinca pohaca ve simite saldirmiyoruz. Cantamizda atistirmaliklarimiz meyvelerimizle geziyoruz. Ve en onemlisiaynaya baktigimizda kendimizi seviyoruz.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Günseli,

Bir süredir yazamadim ama tabi ki burdayiz.

Türkan Hanim harikasiniz. Cidden tebrik ederim sizi, cevredeki insanlarin kilolar verildikten sonraki tepkileri en büyük motivasyon kaynagi sanirim. Bir de bir magazaya girip bedenleri daha kücük kiyafetlerin denenmeye baslamasi.

Bizde de program devam ediyor. Benim epilepsi rahatsizligim var, bir kac nöbet gecirdim maalesef bu kadar SIK araliklarla olmamisti hic. Ben noktasi noktasina listelere uymuyorum artik.. Bazi tedavilerim var.. Ama hergün 1 saatten fazla tempolu yürüyorum. Zaten kilolarimi gecen yillarda yine Mehtap Hanim sayesinde verdigim icin benimki aslinda bir nevi koruma. Su an 62 kiloyum. Babam ve esim icin hergün düzenli yemekleri yapiyorum ve kontrol ediyorum kacamak var mi yok mu diye.

Hersey iyi gidiyor, agaclar yavas yavas bahara uyanmaya basladi.. Yürüyüsler simdi daha keyifli. Havada bahar kokusu var, sevgili arkadaslarim bu firsati kacirmayin, yüyümek inanilmaz bir motivasyon kaynagi..

Hepinizi cok seviyorum. Kolayliklar diliyorum.

BAHAR dedi ki...

Tebrik ediyorum Türkan Hanım. Tabii ki sevgili Mehtap'cığımı da. Bu kadar yaoğunluk arasında nasıl başardığını hala anlayabilmiş değilim :))

Bahar

bilgece dedi ki...

Türkan h.
Sizi kutluyorum. gerçekten 12 yaş daha genç gösteriyorsunuz. fakat benim kaçaklarım olduğu için yeniden azimle başladım. Mehtapçım uzattım kulağımı ne olur bir kere çek.:))) Kendime geleyim. Yada bana güç ver. Biliyorum yoğunsun. Ya beni evine al(nasıl olsa taze emekli:)) yada şu ağzıma bir fermuar çekmeme yardımcı ol.
sevgiyle kal .İnşallah bir gün benimde anlatacak ve yayınlanacak yaşam şeklim olur

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim Türkan hanim..gercektende yaziniz cok iyi geldi cok tesekkürler paylastiginiz icin!! umarim benimde bir gün bir basari öyküm olur! her ne olursa olsun düse kalka yoluma devam ediyorum mehtap in gösterdigi isigi takip ederek..cok yorgun oldugum zamanlarda pes diyorum bazen ama sonra tekrar hic bir sey olmamis gibi devam ediyorum...bilmiyorum ne kadar dogru ama yinede umutluyum..
selamlar, asya

Adsız dedi ki...

Sevgili Bilgece, hep birlikte basaracagiz..sizde burdasiniz ya, istiyorsunuz ya bizler gibi iste basarmissiniz aslinda en zorunu bence!! güvenelim kendimize sadece ve mehtap bizim elimizden simsiki tutuyor zaten ama yolu yürümek bize düsüyor..güvendeyiz, yola devam:)
selamlar, asya

guliz dedi ki...

Turkan Hanim be ne guzellik ne dinclik bayildim benim de verilmesi gereken 19 kilom var daha guzel bir motivasyon olamazdi. Sizi mitlu eden kiloya hemen ulasmaniz ve omrunuzce bu saglikli kiloda yasamaniz dilegiyle...Sevgiler

Adsız dedi ki...

Turkan hanimi ve ayri ayri fakat birlikte yurudugumuz diger arkadaslari ve kendimi tebrik ediyorum. mehtap hanim size ise minnettarliktan daha ote birsey duyuyorum.. oyle guclu samimi bir yureginiz olmali ki bu kadar insani motive edebildiniz.. sizi tanisaydim bunu hayatimin en guzel sanslarindan biri sayardim.cok ama cokk tesekkur ederim.. tubaunsal samsun

Adsız dedi ki...

Türkan hanım tebrikler.Herkes umarım istediği kiloya ulaşıp o kiloda kalır.Sevgiler
Tomurcuk

Adsız dedi ki...

güzel hikayelerle motivasyonumuzu dinç tutuyoruz.her kış bu aylarda "kilo aldım,vermem lazım" derken.şimdi kilo vermiş olmanın keyfini yaşıyorum.hemde kendimi ve etrafımı sıkmadan,sıkılmadan..
selamlar,
julya17

Zehra Özdemir Memiş dedi ki...

Türkan hanım tebrikler, bende geçen sene Mehtap sayesinde zayıflayanlardanım. Bu sene hayat akışım bir kaç kilo almama sebep oldu ama sistemi çok iyi öğrendiğimiz için hemen toparladım. Önemli olan başlayabilmek için kafada bitirmek sonrasıda sağolsun Mehtap sayesinde geliyor. Çok doğru bir yoldasınız,ilerde zaman size belki kilo aldıracak ama hemen toparlayabilmeyi bildiğiniz için formunuzu koruyacaksınız. Buna inanın. sağlıklı günlere...

Adsız dedi ki...

Merhabalar öncelikle sizi tebrik ediyorum

Ben bu bloğu 2 gündür keşfettim tamamen tesadüf eseri facebookta bir kişi bahsetmiş , ben hemen incelemeye koyuldum . Oku oku bitmiyor maşallah ne çok takipçiniz var bende katılmak istiyorum ama geç kaldım galiba programı nasıl takip edeceğim bilmiyorum emziren anneyim şimdilik fazla ekmeği ve tatlıyı kesmeyi düşünüyorum.çünkü çok bisküvi tatlı yiyorum onu nasıl dengelemeliyim . Birden bıçak gibi kesemem herhalde :)

Boyum 1,59
Kilom 78
Yaşım 33
Doğumdan kalan 10 kg var öncesinde 65-69 arası gidip geliyordum. Ama 7 yıl önce evlendiğimde 56 kg idim
O kiloya inemesemde 65 kg olur benim için
Şimdiden yardımlarınız ve vereceğiniz cvp için çok trşekkür ederim Mehtap hanım.
Not: facebook sayfanız olsa güzel olurdu :))

Serçe dedi ki...

Türkan Hanım merhaba, çok güzel bir yüzünüz var öncelikle onu söyleyeyim.. Maasallah da diyeyim.. Tebrik ederim! Ah ben de bi kendi kardeşimi ve annemi ikna edebilsem.. sizin amcanızla beraber kilo verme öykünüzü çok kıskandım. Bizde sorun annem de (88 kilo) kardeşim de (90 kilo) kilolu olduklarını kabul edemiyorlar. Ne yapabilirim sizce? nasıl onları da katabilirim? önce insanın kendisinin kabul edip istemesi gerekmez mi? Bu arada ben de hiiiç farkına bile varmadan 67.7 oldum sadece Mehtap Hanım'ın verdiği sağlıklı beslenme düzenine uyarak.. (başlarken 70.4 kiloydum ama listenin özellikle ikinci beslenme düzeninden sonrasına tam uyamadım) tek mutluluğum ikide birde yazıyorum ama kışın kilo almayıp kilo verme başarımdır. herkese selamlar.. Ankara - Melike

guliz dedi ki...

Cevap yazmakta geciktim is yeri cok yogun, sutleri sag, buzluga koy, annem eve donsun, minik bebegimi babaya teslim edip calisayim derken Mehtap`in guzel tesekkurunu gordum. Ben tesekkur ederim asil, bana unuttugum seyleri hatirlattigi icin, yediden baslamak icin sebep verdigi icin, yeniden sagligima kavusturdugu icin ve henuz bilmedigim ama ben de degistigini hissettigim her sey icin cok tesekkur ederim. Ben hikayemi vermem gereken son 5 kilo kalinca uzuuuun uzuuuun yazacagim. 19 kilo vermem gerekiyordu en son Mehtap soyleyince tartildigimda 6.1'i gitmis bile. Daha yolum var ama basaracagim, emzirecegim, incelecegim ve bu sene yaz tatilinde sevdiklerime eski Guliz`i hediye edecegim. Hatirladiklari,tanidiklari, bildikleri Guliz'i geri getirecegim. Mehtap ve sevgili arkadaslarinin ve pek tabiki sizlerin ama en cok kendimin sayesinde. Sevgiler...
Guliz

rebecca dedi ki...

Tebrikler Türkan Hanım!
Bu gruptaki herkesle ayrı ayrı gurur duyuyorum,sanki benim ailemmiş benim arkadaşlarımmış gibisiniz.
Ben son 6 haftadır haftanın7günü çalışıyorum,hatta haftasonları şehir dışında çalışıyorum.Arada rahatsızlıklar yaşadım,yakınlarımı kaybettim, hayatımın rotası şaştı.En heyecanlandığım detoks haftalarına geldiğimde maalesef bırakmak durumunda kaldım.
Şimdi tekrar başlıyorum en baştan, Mehtap Hanım ve siz sevgili dostlarım yaşadıklarınızla, anlattıklarınızla ışık tutuyorsunuz.
İyi ki varsınız...

Adsız dedi ki...

Tebrik ediyorum. Türkan Hanım azminiz ve bizlere verdiğiniz motivasyon için,Bizlere yeme alışkanlığımızı terbiye etmeyi öğreten sevgili Mehtap hanıma ve bu güzel gruba sonsuz sevgiler....
Çakır