Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

23 Mart 2011 Çarşamba

ACIL SUSAM ACIL...



Dunya altust...




Bahar gelmis sessiz sedasiz...




Gectigim yollar papatya dolu...




Bloglar acildi mi bilmiyorum...
Sabirla bekliyorum...
Ben acil susam masallarinin, ac kapiyi bezirgan basi oyunlarinin cocuguyum... Icimden acik denizler geciyor, Yavuzcan'in kapali kapilarla ilgili yazdigi o muhtesem yeni yil mesajini hatirliyorum...
Dunya alt ust, bloglar kapali, bahar gelmis sessiz sedasiz... "geldim iste mevsim gibi kapina, gozlerimde bulut saclarimda cig" diyor sair... Mevsim gibi kapidayim, bekliyorum..

Ben sizi bekliyorum...

Adres degistirmek, buyuk cogunluk yokken devam etmek, hicbir sey olmamis gibi yapmak istemiyorum...


Burada olanlar, simdilik ilk haftaya donsunler lutfen..

Eger bizi okuyabiliyorlarsa meslektasim GURBUZ bir gun icinde ne yer ne icer, saat kaclarda yer, ne kadar yer, ne kadar sure spor yapar yazsin, biz de neden kilosunun takildigini bulmaya calisalim...


NERIMAN HEMSIRE'de bize yazsin, onun da ne kadar kilosu kalmis, nasil bir yol izlemeli biraz yardim etmeye calisalim...
Ve lutfen Istanbul'dan DENIZ, gercekten cok onemli bir konuya degindigi oykusunu de bize yazsin.... Lutfen kulak verelim eger paylasirsa...


Dunya alt ust ama bahar da gelmis... Hayata baglandigimiz iplik ne kadar ince ve ne kadar da saglam aslinda...


Iste o bagi guclendirmak icin birlikteyiz.... Devam ediyoruz... Hepinize nerede olursaniz olsun, hayatla dolu bir gun diliyorum...


23 /3/2011 ROMA

33 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanim
ben blogunuza ara ara erisebiliyorum, bu yuzden hala burdayim, devam ediyorum demek istedim.

22 Kasim'da 162 boy, 72.5 kg ile basladim. Su anda 62 kg'mim. 10 kilomla vedalastim sayenizde. Son 1 aydir kilo kaybim oldukca yavasladi ama herhalde vucudum yeni duruma adapte olmaya calisiyordur diye dusunup cok zorlamiyorum. Zaten kendimi fazla zorlarsam sikilip birakirim diye korkuyorum. Yavas da olsa bir 4 kg daha verdiktan sonra artik yillardir gormedigim 58 kg'da kalmak istiyorum:)) Soylemesi bile guzel:))) Size ne kadar tesekkur etsem azdir, iyi ki varsiniz!

Sevgilerimle
Sardunya

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım, bu sabah blogunuz açılıyor. daha doğrusu genellikle Türkiye'den sabah saatlerinde sorun yok öğleden sonra kapanıyor ama sizi okumanında kolay bir yolu var. bazı siteler var ıp numaranızı saklıyor veya yurtdışı olarak değiştiriyor, o siteler üzerinden blogunuza girebilirler. ben çoğunlukla öyle yapıyorum.
bu arada geçen günde yazdığım gibi ben motivasyonumu biryerde kaybettim. aslında gün içindeki yediğim miktarlar az gibi ama verdiğim 1,5 kiloyu geri aldım galiba. mesela dün sabah 3 adet minik kurupasta çay, öğlen tam dolu bir kase tavuklu kremalı çorba, çok küçük bir sütlaç, akşam büyük bardak süt, 1 elma, 1 kivi, 1 mandalina, 6 adet badem ve elim büyüklüğünde cevizli pestil. sanırım miktar az ama kalorileri yüksek değil mi?
sizede bol güneşli ve huzurlu bir gün diliyorum.. mercan

çakmadeli dedi ki...

ben burdayım:)eylül de 65 kg ile başladığım yolculuğa 59 kg olarak DEVAM EDİYORUM:)yaklaşık 1 aydır hız kesmiştim ama bu hafta 1. haftadan başladım yine, önümde bi 5 kg kaldı.az kaldı...:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

mehtap hanım merhaba,
yorumları gonderemiyorum. blogtan mı artık bilemedim.
size her niyetlendiğimde yazdım. niyetim diyete donusmeden bıraktım. bugun bu sabah hazırlıklı uyandım. kahvaltı olarak yumurta ve zeytinlerimi aldım. simdi yesil çayımı içiyorum.
163 boyunda bu sabah tartısı ile 61.3 kilodayım. bir cok insana gore normal ama bana gore 8 kg fazlalıkla. yas 35i gectim hızla solladım gecen kasımda.o zamanda kendime soz vermiştim artık eski Nilay olmalıyım diye olmadı. masa bası bir işim var. allahta wc uzakta bu bahaneyle fabrika ici bira yuzruyus oluyor. onun dısında bir aktivitem yok. ancak bu pazar saatlerin cekilmesiyle is cıkısı yuruyuslere baslayacagım.
sabah 7 de evden cıkıyorum 1 saatlık yolculuktan sonra isteyim. dolayısıyla kahvaltı iste oluyor. aksamda aynı sekilde 6 da cıkıp en erken 7 de evde olabiliyorum. aksam yemeği 8 i buluyor.
benim sorunum cok cabuk acıkmakta. o yuzden durmadan biseyler atıstırıyorum. elimin altında hep bişey var. bu bazen meyve bazen cikolata biskuvi bazende fındık ceviz olabiliyor. hele istahlı donemlerimde kuru pastalar, tatlılar beni krize sokmaya yetiyor. sekerim normal cıkıyor her olcumde acaba gizli seker vs olabilrmi diye dusunuyorum bazen. cok su içerim oldum olası. simdi bugun bu kararı verdim. bu sefer pes etmek yok. yaz geldi. bu bıngıl yag torbası halimle karşılamak istemiyorum.haziran sonuna bu amacıma ulaşmak istiyorum. cok mu hızlı onu siz soyleyin lutfen. yazımı yayınlamazsanız sevinirim. icimi size dokmek niyetindeyim. basarırsam o zaman olur. diğer basarı oykulerine gore belki bir hic ama inanın bu kilo benimle yaklasık 7 senedir birlikte. bir kızım var 4 yasında.kendime bir gunluk yaptım. her yediğimi her hareketimi yazacagım. gecen hafta verdiğiniz listeden basladım uygun mudur? nilayture@yahoo.com mail adresim. hani yanlısım varsayazmak isterseniz.sevgiler canakkaleden

Adsız dedi ki...

mehtap hanım ben şule. Ben de yazsan kaç kiloyum, ne kadar kilo verdim. Ne yer ne içerim. benide inceleseniz. Sizi 2 ay geriden takip ediyorum. sizler 8 kasımda başladınız. ben 3 ocakta. sevgiler

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

Sakın yazmayı bırakmayın lütfen.. ben sessiz takipçilerinizdenim
Aslında çok istiyorum bu programa dahil olmayı ama nedense bir türlü adapte olamadım. nerden ve nasıl başlayacağımı bilemiyorum :(
size cok inancım var, ama kendime o kadar güvenemiyorumm.. acaba bende başarabilirmiyim? beni de programınıza dahil edermisiniz?

eda dedi ki...

Mehtap hanım merhaba,sızı sureklı takıp edıyorum fakat bu blogların kapanması gercekten cok keyıfsız bır durum..Kuzenım bılgısayarımın ayarlarını degıstırdı bende bu sayede blogspotlara bakabılıyorum ılk ısım hemen sızı okumak oldu..sizi cok sevıyorum kılolarıyla 15 enedır bogusup, 10-12 dıyetısyene gıttım ama hala ıdeal kıloma ınemedım,kendımı sevemedım,kafamı hep kılo sorunuma taktıgım ıcın guzel gunlerımın kıymetını bılemedım...Asıl sorun yetısme donemımde sanıyorum yemegı az yıyıp abur cuburu cok tuketmek olarak hep devam ettı..Ben hayatım boyunca bır tabak kurufasulye bır tabak pılavı yanyana yemedım,ama hep te kılolu bır ınsan oldum..Su anda yıne spora gıdıyorum yedıklerıme dıkkat edıyorum ve kendımı motıve edıyorum..Insallah 10 kg olan fazla kılomu bu yaz verecegım..Sızı cok opuyorum ve sevgılerımı yolluyorum...

Adsız dedi ki...

tekrar merhaba.dün tartıldım 69 kg.1 ayda 4 kilo vermiş oldum böylece mehtap hanım.teşekkürler ediyorum size.şimdi yeşil çorba bölümündeyim ve anlamadığım birşey var,yeşil çorbayı akşam öğününde yiyip yanında başka hiçbişey yemiycekmiyiz.yoksa diğer çorbanın yerinemi yeşil çorba içicez.cevabınızı bekliyorum merakla.

Tijen dedi ki...

Mehtap'cığım,
Bloglar açıldı gibi görünmekle birlikte bazı saatlerde (dün akşam mesela) kapanıyor. Nasıl bir durumdur anlayamadım. Bugün ben normal girebiliyorum, en azından şimdilik.
Bahar tüm güzellikleriyle çalsın kapılarımızı...

Adsız dedi ki...

Merhaba!
Gürbüz haftada 4 gün saat 6.15de kalkıyor yemek yemeden 6.40 tan 7.30 a kadar yüzüyor. Saat 8 de 1 tost yada 1 en büyük boy yağsız süte latte içiyor. 1000mg metformin alıyor. Saat 10.30 da 1 elma yiyip 15 gr. cukulata yiyor. 12.00 da hastanede cıkan diet yemeğ, yiyor (genelde mercimek corba, 200 gr yağlı yogurt,3 yemek kaşıgı bulgur pilavı, tavuk baget haşlama) saat 15 te 1 orta türk kahvesi içiyor, 16 da bazen dayanamayıp 1 tost daha yiyor:( (bu öğün en çok acıktığım zaman oluyor)
Akşam yemeğini saat 18.30 da bol salata, etli sebze yemeği, 3 yemek kaşığı pilav/makarna, 200 gr yoğurt yiyor. Metformin 1000mg tekrar alıyor. Akşam bir bardak çay ve 1 greyfurt yiyor.
Gün içinde de 2 litre su içiyor.
Bu programa başladığımdan beri yaklşık 1 ayda 2kg aldım 75kg oldum ama bedenim aynı hatta göbeğim biraz daha küçüldü, acaba kas kitlem mi arttı? Bu tempoda kilo verebilmem için nelere dikkat etmem gerekir bende programın ilk haftasına döneyim mi ve sabah hiç bir şey yemeden yüzüyor olmam metabolizmamı yavaşlatır mı? Herşey için çok teşekkürler senden haber almyı özlemiştim, kucak dolusu sevgiler.
Gürbüz

xxx dedi ki...

mehtap hanim
bloglar acilmadi, degsik yollardan okumaya ve size ulasmaya calisiyorum. ilk hafta demişsiniz, 8 kasim haftasina mi dönüyoruz ?

Adsız dedi ki...

Merhabalar...Uzun zamandır sesim soluğum çıkmadı. Bir selam edeyim istedim :) Biliyorsun 11 kg. verip 2 ay için ara vermiştim.1 hafta önce yeniden başladım ilk hafta listesinden itibaren.1 haftada yarım kilo vermişim bile.Kalan 9 kilonun birazı daha hafifledi böylece :)Bu 2 ay içinde hiç spor yapmamış olmama rağmen kilom sabit kaldı.Şimdi yeniden spora da başladım. Sürekli aklımdasın. İçimden minnet duyguları yükseliyor her aklıma geldiğinde.Ve hep teşekkür ediyorum evrene, beni seninle tanıştırdığı için.Şimdilik benden bu kadar.Buralara da bahar gelmeye başladı.Güneş yüzünü gösterdi, hava ılıklaştı, tatil planları yapılmaya başlandı.Bahar sevinci var doğanın her zerresinde...Sevgiler...Öpücükler...Mutlu baharlar.

Adsız dedi ki...

bloglar sebebiyle sizi ve yazdıklarnızı özlemek ınanın cok kotu... ucuncu haftamadayım hersey cok ıyı gıdıyor motıvasyanum dustukce acıp okuyorum sanırım bugun ılk kez kan sekerımle ılgılı bır sıkıntı yasadım bıraz carpıntı ve baygınlık halı yordu benı yarın ve takıp eden uc gun yesıl corbamı yapıp bır oglen ıkı aksam ogununde tuketcegım eteklerım bollastı merakla pazartesı sabahını beklıyorum sımdıden gelecek gunler ıcın tesekkur edıyorum verdıgınız duygu bıle yetıyor ınanın ılk kez yıllardan sonra boyle kıtlenmıs hıssedıyorum ...dunya ıcınse soylenebılecekler oyl az kı ıcımız acısada olanlara ve bıle bıle yapsada bunu her turlu dıktator sadece seyretmek zorunda olmaklık oye bır kıskac kı ruhlarımız ıcın ama ınsanız ıste ...kırımızle pasımızla ve en melek yanlarımızla

istanbul'dan filiz

Unknown dedi ki...

Iyi aksamlar sevgili Mehtap hanim... Belki hatirlarsiniz, ben de sessiz takipcilerinizden biriyim... Daha önce de birkac kez yorum birakmistim... Bu kez de size birsey danismak istiyorum... Bilemiyorum geri dönmek icin vaktiniz olabilir mi? Ben 74,5 kilo (boy:1,63-yas:47-ev hanimi)ile sizlerle birlikte basladigim beslenme programini Ocak gibi 68,5 kilo ile biraktim.. Veya hafiflettim diyelim.. Yeme düzenim hemen hemen aynen devam etti, sadece aksam yemeklerinde daha bir özgür olarak bugüne kadar geldim, muntazam olarak günasiri birer saat yürüyüslerim devam ediyor... Fakat Ocak ayindan beri ne bir kilo verebiliyorum, ne de aliyorum... Istegim bir 5 kilo daha vermek ama sanirim, metabolizmam bana karsi direniyor... Beslenmemi cok ta kismak istemiyorum, bu durumda midem agrimaya basliyor... Yani yemeklerimi iyice azalttigim zaman agri cekiyorum... Nereden baslayip, nasil devam etmem gerektigini sasirdim... Yardimci olabilirseniz, minnettar olurum... Sevgilerimle, huzurlu bir gün diliyorum... Filiz Bircan (Münster)

Adsız dedi ki...

Merhaba, DNS ayarı vs. gibi gereksiz bilgiye sahip olmayanlar, bloglara giremiyor. zaten bilmeleri de gerekmiyor. ileri demokrasimize (!) hiç yakışmayan öyle abuk bir yasak ki bu zaten. sonuçta sizi rehber edinenler için ayrı bir kayıp eminim bloğunuza giremiyor olmak. ama olsun insanlar belki de bazı yoksunluklar yaşaya yaşaya haklarına sahip çıkmaları gerektiğini öğrenecekler kimbilir.
siz de bir parça dinlenmiş oldunuz blog yazarı olmaktan ileri giden bu sorumluluktan bu arada hem fena mı:)
sevgiler
ROMAAŞIGI

Biraz dedi ki...

Sevgili Mehtap, Galiba hala bloglar kapali, insanlar tunellerden, degisik baglanti numaralarindan gecip, ulasip okumaya calisiyorlar yazilanlari, paylasilanlari. Bu karanlik surec daha devam eder diyen var, belki de etmez diye umutlanan var.

Bahar pek gelmedi bence...bloglara gelmedigi kesin, her yer karanlikta. Uc bes kanunsuz yuzunden herkes mahrum kaldi bloglardan.

Bahar bu taraflara da gelmedi...mesela kar bile yagdi bugun...

Baharsizliga ragmen dun yine yazdim bloguma bir seyler her ne kadar karanlikta da kalmis da olsa.

Bu arada hayata baglandigimiz iplik saglam degil bence. Oldukca ince ve sansimiza kalmis ne zaman kopacagi ya da daha dayanacagi:)

figen dedi ki...

Selam Mevsimlerden Roma:) Mehtap:) Sizi birkaç ay önce bulduğumda ne kadar çoook sevindiysem yola girmemiş olmama bir o kadar üzülüyorum ama halen ümitvarım. Bir güzel günde kendimi severek başlayacağım kendimle ilgili bu güzel yolculuğa. Bir arkadaşımı da size uğraması için bilgilendirdim. Kimbilir Burcucanla çıkarız belki de. Niye mi yazıyorum? Artık tıklanınca çıkıyor blog onu müjdelemk için:) Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanim sitenize nasil uye olabilirim acaba.adim rabia 28 yasindayim 9 aylik bir bebegim var hamileligimde tam 25 kilo aldim kendi cabamla 5 ayda 20 kilo verdim ama 4 aydir dahada cok dikkat etmeme ragmen hic kilo veremedim simdi bir haftadir sizin detox diyetinizi uyguladim ama arada kacamaklar oldu oda cok az 500 gr verdim' ama sorum su tam olarak ne yapmaliyim nerden baslamaliyim neden kilo veremiyorum hergun de bir saat tempolu yuruyuz yapiyorum yardimci olsaniz cok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım.. sizi son bikaç aydır takip ediyorum. haziran ayında üniversiteden mezun oldum ve 2 sene boyunca yurtta kalırken 26 kilo verdim.diyetisyenimin listesini okulda çok rahat uyguluyordum ve gerçekten çok iradeliydim. ancak mezun oldum amerikaya dil eğitimi için geldim iradem ve istediğim hiç kalmadı ve hiç dikkat etmedim kilolarımın çoğunu geri aldım. bu hafta tekrar başladım dikkat etmeye ve spora.umarım tekrar verebilirim. ama ben rejim yaptıktan sonra korumak istiyorum ekmek ve hamur işleri en büyük hatam sanırım (:

Esma

GZNTPSEDA dedi ki...

Gerçekten bahar geldi bu hafta sonu, her yer kıpır kıpır cıvıl cıvıl.Çok yakında bloglardaki sorunların tamamiyle kalkacağına inanıyorum ve kocaman bir aile olarak kaldığımız yerden devam edeceğimizi biliyorum.

Bloglara ara ara ulaşılamadığını duyuyorum, arkadaşlar geçici bir çözüm olarak
http://blockedsiteaccess.com/ üzerinden bu süreçte takiplerini yapabilirler.

Sevgilerimle,
Seda

misk dedi ki...

Selam:)Bloglara ulaşmak için ağ bağlantılarında dns ayarlarını değiştirmek yeterli Mehtap Hanim:)Google taramasi yaparsa arkadaslarimiz, gerekli talimatlari veren videolar var, son derece basit bir işlem!
ama bu arada, sanirim blog yasaklari kalkti? .... Bahara çok ihtiyacimiz vardi bu yil! neyse ki çok bekletmeden geldi yine:) sevgiler

Adsız dedi ki...

Adsız "ACIL SUSAM ACIL..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

mehtap hanım merhaba,
yorumları gonderemiyorum. blogtan mı artık bilemedim.
size her niyetlendiğimde yazdım. niyetim diyete donusmeden bıraktım. bugun bu sabah hazırlıklı uyandım. kahvaltı olarak yumurta ve zeytinlerimi aldım. simdi yesil çayımı içiyorum.
163 boyunda bu sabah tartısı ile 61.3 kilodayım. bir cok insana gore normal ama bana gore 8 kg fazlalıkla. yas 35i gectim hızla solladım gecen kasımda.o zamanda kendime soz vermiştim artık eski Nilay olmalıyım diye olmadı. masa bası bir işim var. allahta wc uzakta bu bahaneyle fabrika ici bira yuzruyus oluyor. onun dısında bir aktivitem yok. ancak bu pazar saatlerin cekilmesiyle is cıkısı yuruyuslere baslayacagım.
sabah 7 de evden cıkıyorum 1 saatlık yolculuktan sonra isteyim. dolayısıyla kahvaltı iste oluyor. aksamda aynı sekilde 6 da cıkıp en erken 7 de evde olabiliyorum. aksam yemeği 8 i buluyor.
benim sorunum cok cabuk acıkmakta. o yuzden durmadan biseyler atıstırıyorum. elimin altında hep bişey var. bu bazen meyve bazen cikolata biskuvi bazende fındık ceviz olabiliyor. hele istahlı donemlerimde kuru pastalar, tatlılar beni krize sokmaya yetiyor. sekerim normal cıkıyor her olcumde acaba gizli seker vs olabilrmi diye dusunuyorum bazen. cok su içerim oldum olası. simdi bugun bu kararı verdim. bu sefer pes etmek yok. yaz geldi. bu bıngıl yag torbası halimle karşılamak istemiyorum.haziran sonuna bu amacıma ulaşmak istiyorum. cok mu hızlı onu siz soyleyin lutfen. yazımı yayınlamazsanız sevinirim. icimi size dokmek niyetindeyim. basarırsam o zaman olur. diğer basarı oykulerine gore belki bir hic ama inanın bu kilo benimle yaklasık 7 senedir birlikte. bir kızım var 4 yasında.kendime bir gunluk yaptım. her yediğimi her hareketimi yazacagım. gecen hafta verdiğiniz listeden basladım uygun mudur? ............... hani yanlısım varsa yazmak isterseniz.sevgiler canakkaleden Nilay

Neriman hemşire dedi ki...

Açıldığını zannettiğim bloglar meer hala gerçek özgürlüğüne kavuşmamışlar,
benim bilgisayarım iki aydır bozuk olduğu için ablamların bilgisayarlarından
takip etmeye çalışıyordum siteyi, taa ki o kara gün gelene kadar...
4 nisandaki listeye de İstanbulda okuyan kızımın sayesinde ulaştım.
Yurtdışı bağlantılı bilgisayarlardan ulaştığını söyledi.Zaman zaman iş yerinde
kontrol ediyordum ,ama hala açılmıyordu sayfa.21 martta yeğenimin bilgisayarından
denedim ve gözlerime inanamadım !!! sayfa açılmıştı.Yazıyı bir nefeste okuyup
heyecanla yorum yazdım.Ertesi günü tekrar hayal kırıklığı yaşadım,iş yerindeki
bilgisayarda site yine açılmıyordu .Yeğenimden öğrendim nedenini: onun da bilgisayar
ayarları değiştirilmiş ve ben onun sayesinde siteye ulaşabilmişim.
Sevgili Mehtap hanım,
Size karşı hissettiğim hayranlık ve minnettarlık duyguların yanı sıra bu günlerde suçluluk duygusu daha baskın.
Bir tarafta yoğun iş temposundan ve özel hayatından zaman ayırıp bizlere doğru yolu göstermeye çalışan,sorulan sorulara bıkmadan usanmadan cevaplayan SİZ ,öbür tarafta da yaklaşık 2 yıldır yazdıklarınızı hiç kaçırmadan takip eden,ama şimdiye kadar sadece iki defa yorum yazabilmiş ben...
Tek tesellim, sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyen herkese sizi ve sitenizi tanıtmış olmak.
Önümüzdeki günlerde kendi başarı öykümü mutlaka yazacağm
Bu yolculuğa çıkarken
8 kasımda -kilom 81,7 idi
21 martta ise 72,2
hedefim ise 64 kg
Sevgili Mehtap hanımcığım sizin de yardımlarınızla burdaki güzel sinerjiyle bu kez hedefime ulaşacağıma eminim.
Ondan sonra da koruma programına geçeceğim.
Dissiplinli bir öğrenciyimdir :) önerilerinize aynen uyuyorum fakat zaman zaman kabızlık sorunu yaşıyorum.
Bunun için ilaç kullanmıyorum,sabahları kuru kayısı ve ılık su ile başlıyorum güne,dediğiniz gibi suyumu da içiyorum.
Bu durum aslında yeni bir şey değil,yıllardır ben bunu yaşıyorum.Biraz ince fikirliyim ,bazen küçük şeyler kafama takılır,
belki temelinde kendi psikolojim yatıyordur diye düşünüyorum.
Bizim için yaptıklarınıza,sabrınıza, samimiyetinize minnettarım,yazılarınıza yorum yazan ve soru soran,
başarı öykülerini bizimle paylaşan ve bizi daha da çok motive eden arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.
En kısa zamanda blogların gerçek özgürlüğüne,sevenlerinizin de size kavuşması ümidiyle herkese sağlıklı günler dilerim

Sevgilerle Neriman hemşire

deniz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım, ben ilk sınıfıza kaydolanlardanım ve ne yazık ki bırakanlardan da. o zaman 5 kilo fazlam vardı şu an doğum sonrası 10 kilo fazlam var. Mevcut durumdan çok rahatsız olduğumdan aklıma yine siz geldiniz. Ve yarından itibaren sizin ilk haftanızla başlayacağım. Yaş 30, boy 167, kilo tam 70.

oyuncu dedi ki...

Herkese günaydın,

Tüm engellemelere rağmen yine yeniden bir araya gelmeye başladık değil mi?

Sizi takip etmeye devam ediyorum. Genellikle kendim bile bir diyette olduğumu unutmuş durumdayım.Fark ettim ki yaramazlık yapsam bile bu çok ölçülü oluyor. Sanıyorum doğru beslenmeyi içselleştirmeye başladım sayenizde.

Üzerime bol gelen kıyafetlerle dolaşmaya devam ediyorum. Kilo kaybım kıyafetlerimin bollaşma hızıyla parelel gitmiyor.Aylardır aynı kilodayım.

Yediklerimi tekrar gözden geçirip biraz da sporu arttırmaktan başka şey gelmiyor aklıma. Sizin bir öneriniz var mı?

Sevgi ve saygılarımla..
nc

Adsız dedi ki...

mehtap hanım merhaba
uzun süredir blogunuzu okuyordum fakat bir türlü ha gayret diyip başlayamamıştım. bugün başlamak kısmetmiş şimdi üç günlük alışma diyetini uygulamaya başladım şimdiye kadar herşey güzel umarım akşamda böyle olur. ben 22 yaşındayım 167 boy ve 78.5 kiloyum ve üç ay sonra evleniyorum yardımınıza ihtiyacım var :)
Kraker :)

Neriman hemşire dedi ki...

Yazmayı unutmuşum
yaşım 44 boyum 1,60

Bursa'dan sevgiler
Neriman

sts777 dedi ki...

Mehtap Hanım Merhaba,

Günlerdir erişimi başaramadığım sitenize nihayet biraz evvel ulaşmayı başarınca çok sevindim.
Kasım ayında 86.9 kgr. ile başlamış olduğum programınıza bu gün (28 Mart) itibariyle 79.4 kgr. ile devam ediyorum.Düzgün beslenmenin püf noktalarını öğrendiğimi zannettiğim düzende devam ettim son 2 haftadır. Bu gün yeniden ilk hafta programına döndüm. Spor aktivitem de şehir dışı programlarımın yoğun olması nedeniyle nerede ise sıfırlanmıştı son 2 haftadır. Ancak sporu da hayatımın bir parçası yapmayı öğrendim. Spor da devam bu akşamdan itibaren....

Sevgi ve saygılarımla,

sts777

Adsız dedi ki...

Son 3 posta yazdığımız yorumlara hala cevap vermediniz, merakla bekliyoruz.

Nesli dedi ki...

Selam bizde burdayız ... Başlangıç fotoğrafını çektirdiğimiz günün ertesinde Stamford ekibi olarak , çoluk çocuk inanılmaz hastalandık. Tam 2 haftada ancak kendimize gelebildik. Hastalık sebebiyle ara verdiğimizden sil baştan mı başlasak acaba ? Aklımızdasınız... Kendinize iyi bakın...Sevgiyle... Neslihan

Leylak Dalı dedi ki...

Sanırım bu diyetten en iyi sonucu alanlardan biriyim. Kasım başında 90 ile başladığım diyette şu anda tartıda 76 yı görmenin keyfini yaşıyorum. 2 gündür tartılmadım belki de 75 olmuştur. Verdiğim kilo ne olursa olsun kendimi hafiflemiş ve yenilenmiş hissediyorum, vücudum sıkılaştı adeta, verdiğim kilonun üstünde bir görüntüye sahip oldum. Diyete devam diyorum, üzerimden atmayı planladığım 6 kilo daha var, işin tuhafı çılgın bir çikolata tutkunu olmama rağmen onu bile canımın istememesi. Sadece arada kuruyemiş krizim tutuyor biraz bademle savuşturuyorum. Hasılı ben bu diyetten çok memnunum. Size itici güç olduğunuz ve vaktinizi ayırıp verdiğiniz tüm listeler için kocaman bir teşekkür yolluyorum tabii ki sevgilerimle birlikte...

Ebru (ancient) dedi ki...

Ben de buradayım...hala ve hep...

Ebru

Elifhüma dedi ki...

Merhaba Mehtap. Ben ocak ayında 65 kiloyu görüp de tamam zaten boyum da 170 ben fena sayılmam canım deyip motivasyonumu kaybettim. şimdi 66.5 kiloyum. ikinci gebeliğimi planlıyorum şu ara. yeniden birinci haftadan başlayayım mı? Teşekkürler