Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

19 Temmuz 2009 Pazar

KENDINIZE INANMAKTAN VAZ GECMEYIN...

Siz bu kadar kolay mi sandiniz? Yani simdi yediklerinizden biraz fazlasini yiyeceksiniz, arada bir tartilacaksiniz, evden sokagin kosesine iki tur yuruyup doneceksiniz ve kilonuzu koruyacaksiniz...
Oyle mi?

Oyle olsaydi, bizim parmak izi uzmanlari, uygarca tartismak yerine parmak izlerini iyice silip kacmazlardi da, kalip bize bir iki ipucu verirlerdi..

Oyle olsaydi, toplumun gozu onunde olan, unlu insanlari zayiflatanlar, onlarin hemen ertesi yila bir oncekinden de kilolu girmelerini engelleyecek formulleri en azindan yo-yo gibi kilo alip vermekten metabolizmalari perisan olmus bu “unlu musterilerine” soylerlerdi..

Oyle olsaydi, doktorculuk oynamak yerine, kendi islerini yapmalari gereken diyetisyenler ve beslenme uzmanlari, bu konularla ilgili sayfa sayfa kitaplar yazarlar, cok “elegan” ve dinamik internet sitelerine ele avuca gelecek bir kac cumlecik olsun koyarlardi...

Kolay degildir.. Calismak, okumak, insan fizyolojisini, sinir sisteminin isleme mekanizmasini, mide barsak sistemini, aclik ve tokluk karsinda insan organizmasinin temel davranma bicimlerini, besinlerin ayrintili olarak iceriklerini, tek tek ve birlikte pisirildiklerinde ugradiklari degisimleri, ve daha yuzlerce ayrintiyi bilmek gerekir, ki... Kim ugrasacak..?

Kibrit kutusu peynir olculerini, Nuh neb-i’den kalma besin piramidlerini, ve sizi saygideger kilacak 3-5 kelimeyi bilmek yeter.. Domateste “lycopen” vardir dersiniz ornegin.. Aman Tanrim, aman Tanrim, hemen domates yemege kosariz.. Kimdir bu lycopen, ne yapar, niye onemlidir, kimse soylemez..

Bizim manken kizimiz anti-oksidanlari parmak izi uzmanlarindan ogrenmistir, “cilekte anti-oksidan coktur, mutlaka tuketin” der.. Tamam sen soylersen, biz yeriz de, bunun “anti-si varsa, oksidanlar nelerdir, nasil olusurlar, olusmalarini engellemek icin ne yapalim ?” diyecek olsaniz, duymaz cunku o sirada elindeki salataligi kameraya sallamakla ve salataligin besin degerinin ne kadar yuksek oldugunu anlatmakla mesguldur..

Bizim salatalik, zevkle yenen bir sebzedir de, besin olarak oyle degerli olmaktan biraz uzaktir aslinda.. Kabuklu yerseniz 100 graminda 15, kabuksuz yerseniz 12 kalori alacaginiz, % 95’i su olan, biraz potasyum, biraz A vitamini iceren, icinde 1 gram kadar da seker olan bir besindir.. Hepsi bu...

Neyse.. kilomuzu nasil koruyacagiz diyorduk, laf karisti..

Bir onceki yazida soylediklerimi zaten artik biliyorsunuz.. Bunlar saglikli bir beslenmede zaten dogal olarak uyguladigimiz bazi kurallar..

Kilomuzu korumak icin, biz yetiskinler, haftanin hemen her gunu 30 dakikalik orta dereceli, orta hafiflikte ya da orta agirlikta (dogru kelimeyi siz bulun) bir fiziksel aktiviteyi tasarruf etmek zorundayiz... Yani aldigimizdan daha fazla kaloriyi bize harcatacak, orta dereceli bir aktivite yapmaliyiz..

Peki bu “orta” fiziksel altiviteden kastimiz ne?

Bize ortalama olarak gunde 150 kcal, haftada da 1000 kcal kaybettiren aktiviteler bunlar..Bu tuketmeniz gereken en az miktar.. Daha fazlasini yapabiliyorsaniz, ne mutlu size..Ayrica da niye yapamiyasiniz ki?

Ornek verelim mi?

30 dakika dans etmek.. (bunu ilk ornek olarak secmemin elbette bir nedeni var.. Herseyi yapmamak icin bir bahane bulursunuz da, buna bulamazsiniz.. Internetiniz varsa, muziginiz var demektir.. Baslayin o zaman..)




















20 dakika yuzmek

15 dakika ip atlamak

15 dakika kar kuremek

30 dakika yerdeki yapraklari toplamak















45 dakika bahce isleri ile ugrasmak

45 dakika voleybol oynamak 8hic te sandiginiz kadar kalori yaktirmiyor yani)

30 dakika su icinde gymnastik yapmak

30 dakika basketbol oynamak (mac yaparsaniz, sure 15 dakika)

2,5 km’yi 35-40 dakikada yurumek

45-60 dakika araba yikamak

10 dakika merdiven inip cikmak

30 dakikada bisikletle 10 km gitmek

*bunlar Italyan Obesite Derneginin orta dereceli fiziksel aktivite icin verdigi onerilerdir. Yogunluk artarsa, zamani kisaltmak mumkundur. Simdi siz, bir haftada 1000 kalori degil de, 2500 kalori harcamayi basarir ve bunu kumbaraniza koyarsaniz, zayiflayip ta, bunu koruyamiyan % 90’lik grubun icine donmemeyi basarirsiniz..

Yok ben hicbir sey yapamam, vaktim de yok istegim de diyorsaniz, iyi bari evi temizleyin o zaman..

45-60 dakika cam ve yer silmek te, size gunluk 150 kcal'lik harcamayi saglar..
unutmayin, siz yeterki basarmayi isteyin, size uygun bir cozum mutlaka bulunur..

Butun bu saydigim aktiviteler icin ozel giysiler almaniza, bir yerlere para yatirmaniza gerek yok.. Yapmayi isteyin yeter.. Eger hic hareket etmeyen bir bireyseniz, once 10’ar dakika ile baslayin, yavas yavas artirin aktivitenizi..

Daha once de soylemistim.. Arkadaslarinizla caya, kahveye, yemege, bir ickiye sozlesmeyin hep... Tabii ki onlari da yapacaksiniz ama, siz yuruyuse, yuzmeye, ip atlamaya davet edin onlari.. Yaz aylarinda ozellikle bu firsati kacirmayin..


Bu konu, sandigimizdan da onemli ve zor.. Devam edecegiz.. Sonra da kilo vermesi duranlara bir “ciao” diyecegiz...

Siz yeterki vaz gecmeyin.. Dans edecek partneriniz yok mu? Iste burdalar, istediginiz rengi siz secin.. Ustelik bunlar ayaginiza da basmaz..

























Basari oykuleriniz bana yollamaniza cok az zaman kaldi..
.
Siz o zamana kadar ve her zaman kendinize, kendi akliniza inanmaktan vaz gecmeyin...

p.s: yorum yazan herkese tesekkurler.. Bugun sizlere yanit verecegim... Bu arada Suspect, 30 yasina 20 kilo daha hafif girmis.... Mutlu, saglikli, cok keyifli, doya doya yasanacak uzun bir omur diliyorum ona, sevdikleriyle birlikte..


19 Temmuz 2009’ Roma

22 yorum:

suspect dedi ki...

Sevgili Mehtap, bugün benim doğum günüm. 31 yaşıma 20 kilo daha hafif girmemi sağladığın için sana çok teşekkür ediyoruz ben ve vücudum :) Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Mutlu yıllaaaaar!
Her yeni yaş bir öncesinden daha sağlıklı ve daha zinde olmanız dileğiyle.
*
Mehtap'cığım,
Söylediğin, paylaştığın her bilgi için sonsuz teşekkürler. Senin motivasyonun olmasaydı çoğumuz yaptıklarımızın yarısını dahi yapamazdık gibi geliyor. Dilediğin ne varsa şu dünyada, hepsi gerçek olsun!

Halime dedi ki...

Mehtap Hanım ;
sınıfın uslu kızlarındandım.Fakat ne oldu bilmiyorum.Verdiğim kilolarla şımardım mı acaba bir rahatlık geldi.Ne yapmalıyım bilmiyorum daha yolum uzun verdiğim kadar daha vermem gerek.Lütfen motivasyonunuza ihtiyacım var, ne oluyor bana bilmiyorum.Ayrıca her hafta tartılıp kendimi kontrol etmelerimi 40 gün kadar ertelesem şu 70 in altına inmeme zincirini kırabilir miyim

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanim,
O kadar acizimki suan sizden baskasinin bana yardim edebilecegini dusunemiyorum bile.. lutfen size nasil ulasabilecegimi soyleyin.. gercekten cok ithiyacim var buna..

Berna

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım
3 ay oldu ben biraz geç başlamıştım herşeyi aynen yapıyorum hala.Bu haftasonu yeğenimin doğumgünü sebebiyle pastada yedim yanında çilekli dondurmayla pazar günü kalabalık ailemle geç kahvaltıda yaptık.Kilo vermem durmuştu ben diyete uymadığım zamanın ertesi günü kaldığım yerden devam ediyorum.Yedim tamam çatlayana kadar yesemde olur artık demiyorum.Neredeyse bir aydır belkide daha fazla 58 kiloydum.Bu sabah tartıldım hayatım boyunca 56 kilo olduğumu hatırlamıyorum.Bu sabah kıyafetlerimin hiç biri olmadı önceden şişman olduğum için olmazdı bugün farklı.Ters tarafımdan kalktım galiba dedim bu sabah :))) 163 boyum 37 yaşındayım 65 kiloyla başlamıştım ne zaman durmam gerektiğini bilmiyorum.Kendimi sıkmıyorum rahatım herşeyden yemeye çalışıyorum aklımda rüyalarımda gördüğüm yemek yok.Eskiden rejim yaptığım zamanlar hatırlıyorum yolda bisküvi alırdım eve giderken yerdim çünkü aklım hep onlardaydı.Şimdi yağsız kekler yapıyorum hiç şeker kullanmadan (yada 1 kaşık şeker , 1 kaşık sıvıyağla) kardeşim dün o yaptığın kekten yaparmısın diyordu.Benden çok onlar sevdiler o kekleri.Meyvelerdeki şekerlede çok güzel kekler yapılabiliyor Tijen hanımın tariflerini örnek alıyorum kendime birazda kendi fikirlerimi üretiyorum.Bakıyorum şişman olan insanlara isteyen herkes zayıflayabilir diye düşünüyorum.Sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

haftanın ilk günü ZIMBA GİBİ YAPAN YAZI ''
diye ben buna derim :)
kesinlikle doğru !!
hareket
hareket
hareket
Gerçektende keramet burda.
Az yemeklerin yendiği şu ayların kıymetini ,hakikaten bilmek gerekiyor.
Hani derler ya :
'' NE EKERSEN ,ONU BİÇERSİN ''
Aynı bu hesap.
Yakında göreceğiz ekileni- biçeleni desene :)))
BENDE HASAT MEVSİMİNDE VARIM ELBETTE.
ÇOK VERİMLİ OLMASADA, TARLAYI İŞLİYORUZ YANİCİM :)

Sevgiler... güzellikler yolluyorum mis gibi istanbul sabahlarından..

Ebru dedi ki...

Merhabaaaa,

1 hafta aradan sonra yine mevsimlerderomaya girebildim. Ohhh be! nihayet...1 haftalık zorunlu tatilden sonra (küçük kuşumun bakıcısı izne çıkınca mecburen)tekrar sizi okumak çok güzel. İnanın müptelası olmuşum buranın haberim yok :) Su içmek gibi bir şey sizi okumak, sürekli ihtiyaç duymak rasyoneli yüksek güzel yazılarınıza. Yorulmadan çalışmak dileğiyle, sevgiler...

Ebru Ancient

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Sitenizi yeni keşfettim.Herkes mutlu şekilde kilo veriyor.Banada yardımcı olur musunuz?

HÜLYA

Adsız dedi ki...

Mehtap hn merhabalar,
Nereden aklımda kalmış bilmiyorum ama sanırım yarın doğumgününüz.Nice mutlu,sağlıklı ve huzurlu yıllar dileği ile.

Sevgilerimle.Cavidan

Ebru dedi ki...

Merhaba Mehtap,

Sizi tanıdığımda dünyanın 'herşeye rağmen' güzel bir yer olacağına dair bir kez daha ümitlendim. Sizi cismen tanımama rağmen yüreğinizin enginliğini ve güzelliğini hissettim. Belki abartılı bulacaksın ama yüreğinde yüreğimi gördüm, anneliğinde..., insanlığında..., mesleki ahlakında... çok büyük benzerlik var benim bakışımla senin duruşun ve sunuşun arasında. Bu engin yüreğe ne desem de karşılamaz içimdeki yoğun hisleri. Belki yarın çalışırken ihmal edersem ve unutursam diye şimdiden:


DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN, HEP BÖYLE DERİN VE ANLAMLI YAŞA GÜZEL İNSAN...Enerjin hiç bitmesin, paylaş doyasıya...



Sevgilerimle,

Ebru A.

GZNTPSEDA dedi ki...

Merhaba Mehtap hn,
Ajandama not almışım, sanırım yarın doğum gününüz. Şimdiden kutlamak istedim.
Yeni yaşınız sağlıkla, mutlulukla, huzurla, başarıyla, sevgi ve saygıyla, neşeyle … geçsin.
Ömür boyu her şey dilediğinizce olsun. Nice yıllara.
İletişim bilgilerinizi bilsem kalıcı bir doğum günü hediyesi verebilmeyi çok isterim.
Kim bilir belki bir gün yüzyüzede kutlarız. Ne dersiniz?
Sevgilerimle,

agro dedi ki...

Mehtap Hanım,
Çok mutlu, sağlıklı, sevgi ve aşk dolu bir ömür dilerim size.Bizi düşündüğünüz, mutlu ettiğiniz gibi çevreniz hep sizidüşünen ve sevenlerle dolsun nice güzel yaşlara

Adsız dedi ki...

SAĞLIKLI, HUZURLU, MUTLU YILLAR. DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Brajeshwari dedi ki...

Mehtap
Kendin kadar güzel yeni bir yaş geçir, Gönlünden geçen tüm dileklerin gerçek olsun dilerim..

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Doğum gününüz kutlu olsun. Dilerim her zaman mutlu, sağlıklı, huzurlu ve neşeli olursunuz, sevdiklerinizle birlikte tabi ki. Herşey gönlünüzce olsun. İzmir civarına gelirseniz sizi ağırlamaktan çok mutlu olurum. Sevgilerimle. Dilek

Hayat dedi ki...

Merhaba : )
Sizi listeme ekleyip izlemeye başlayalı hayli vakit geçti ancak ilk kez yazıyorum.
Öncelikle, sizi -başka çok başarılı olduğunuz alanlara ek olarak- çok başarılı bir 'sağlıklı beslenme-yaşam biçimi koçu' olarak gördüğümü söylemek isterim.
Bilgileriniz ve bunu dile getiriş biçiminiz, sunumunuz çok üst seviyelerde...
İçtenlikle kutlarım. : )
Duyarlı yaklaşım ve özveriniz de çok takdire değer...
Yollar ve yolcular vardır söz konusu olan 'yolculuk' olduğunda..
Yaşam yoculuğunda bizler farklı basamaklarda ya da güzergâhlarda ilerlemekteyiz.
Yaşam biçimimiz, değerlerimiz, dağarcığımıza biriktirebildiklerimiz farklı olsa da sevgi, saygı,iyi niyet ve hoşgörü çizgisinden hareketle; bulunduğumuz konumdan, merkezden görebildiklerimizi, tecrübelerimizi paylaşmak, herbirimizin gelişimi açısından yararlı olacaktır zannederim.
Deniz yıldızlarının hikâyesini bilirsiniz.
Bir tek yaşama dahi olumlu yönde dokunabilmek ne muhteşem bir güzellik...!
Teşekkür ederim. : )

suspect dedi ki...

Sevgili Mehtap, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :) Eşine az rastlanır bir insanasın ve geç de olsa seni tanıdğım için çok şanslıyım. Doğum günün kutlu olsun senin de, dünyaay gelme vesilen anne babanın ellerinden öperim. Daha nice doğum günlerine sevdiklerinle birlikte kavuşman dileğiyle...
sevgiler...

Hayat dedi ki...

Bir kez daha, merhaba : )
Sizinle konuşmak istediğim epeyce şey var.
Belli ki bu yolu biliyorsunuz.
Hangi dönemeçte ne gizlenir, neler yorar, neler şaşırtır?
Nerede yanlış yaptım demenize rağmen kimi zaman görünmez bir elin güdümünde davranıyor gibi olmanız niyedir?
Öyle insanlarla karşılaştım ki ikinci üçüncü ihtisaslarını yapan Tıp doktorlarıydılar.
"Hangi işe el attıysam çözmeden bırakmadım, bu konuda neden kendimi âciz hissediyorum" diye soruyorlardı.
Bu konuyla çok uğraştım.
Bir insan biliyorsa ve iradeliyse yapabilir.Yapamıyorsa bu ikisinden biri eksiktir diye düşünüyordum.
Şimdi, bunun bu kadar basit olmadığını düşünüyorum.
Yeme de bir bağımlılıktır çoğu zaman..
Çocukluktan başlayarak edindiğimiz beslenme alışkanlıklarımızı değiştirip yeni bir sayfa açmak belki de devam edebilmekten çok daha kolaydır.
Şöyle düşünebilir miyiz bilmiyorum; psikiyatrik rahatsızlığı olan insanlarda şartların değişmesiyle nasıl tedaviden yıllar sonra dahi nüksler olabiliyorsa; kişiyi eski alışkanlıklarına çeken,- deyim yerindeyse- bir gizli anafor 'sil baştan' alıyor ezberinizi.
Bu bir hastalık ve çok ciddiye alınmayan ancak temelinde ruhsal ve fiziksel pek çok değişkenin bulunduğu bir bozukluk...
Koruma süreci en az beş yıl olmalı gibi geliyor bana...
Bunu başarabilenlerin yüzdelik dilimdeki payı bir ya da iki desem yanlış söylemiş olur muyum?
Kişiyi yemeye ve hareketsizliğe iten faktörlere kalıcı çözüm bulun-a-madıkça geri dönüşler yazık ki olabilecektir.
Giriş yazım bu kadar olsun.
Dilinizi anlayabileceğini düşündüğünüz bir insanla paylaşımda bulunabilmek, gurbette memleketlinize rastlamak gibi sevindirici bir duygu... : )
Mümkün olduğunca özetlemeye çalışarak zihnimdekilerden bir kısmını size ifade etmeyi denedim.
Reaktif hipoglisemi, metformin, sibutramin ve orlistat konusunda söylemek istedikleriniz olabilir mi?
(Kişisel düşüncem -özellikle sibutramin ve orlistat için- ilâcın çözüm olmadığı yolunda... Yazık ki geri dönüş hemen hemen kaçınılmaz oluyor.
Çok âcil zayıflama gerektiren ameliyat vs gibi özel durumlarda belki kullanılabilir.)
Metformin son yıllarda Nisaiye uzmanlarının da PCO sendromunda reçeteledikleri bir formül.
Reaktif hipoglisemisi olan hastalarda işe yarayabilir de uzun vadede tepki ne oluyor, doz arttırımı gerekebiliyor mu.. gibi cevabını tam bilmediğim sorular var.
Üç yıldır izlemeye çalışıyorum sonuçları, biraz daha izlemem gerekecek sanırım.
Laktik asidoz açısından yüksek dozlara dikkat edilmesi gerekiyor.
Rutin dozlarda uzun vadeli sonuçları izleyemedim.
Bu yazdıklarımı pek çok insan anlayamayabilir ya da geçmişte benim yaklaşımım gibi değerlendirebilir diye düşünüyorum.
Kafa karıştırmak istemediğim için yazının yayınlanması konusunu sizin takdirinize bırakıyorum.
Bunu, tarafınıza atılmış bir e-posta (profilinizde göremedim) olarak değerlendirmeye alıp,fırsatınız oldukça düşüncelerinizi paylaşırsınız belki...
Düşünceleriniz benim için değerlidir, bilmenizi isterim. : )
Şimdiden teşekkür ederim.
İçtenlikle... : )

Hayat dedi ki...

Merhaba sevgili Mehtap,
Sizi tanıştırmak istediğim birisi var.İlk telefon görüşmemdi bu akşam onunla yaptığım.
Sizden söz ettim kısaca, çok memnuniyetle ve ilgiyle karşıladı.
İki yılı aşkın bir süre önce, sanal ortamda yazıştıklarımdan..
Kuvvetli kalemi, farklı tarzı ve Psikolog oluşuyla sergilediği duruş bir çoklarından farklıydı.
Onunla yazışmalarımı gözden geçiriyordum geçtiğimiz haftalarda.
Bu gece bir kısmını yayınlamayı düşünüyorum, kendisinden de izin aldım bunun için.
Bu hafta sonu da İstanbul' a geliyormuş, yüz yüze görüşmek niyetindeyiz.
Sanal kimliği: Antigone
Ne çok öykü var hayatın içinde...
Ne çok dersler var çıkarabilene...
Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Bu sefer Bismillahirahmanirrahim diyerek başlıyorum çünkü bu size 3. yazışım:)
Nasıl 3 oldu derseniz tam 2 defa yazdığım şeyleri bitirip size gönderememeyi başardım.....
Yeniden deniyorum. bunuda gönderemezsem gönderene kadar kadar yazacağım. inat ettim:
Mehtap hanım önce merhaba diyeyim. Aslında sizi Mehtap HANIM diye düşünemiyorum (ÇOk resmi, soğuk durdu sanki) çünkü yazılarınızı okuyunca burdan biri gibi, az önce yanımdan ayrılmış bir arkadaşıma yazıyor gibi hissediyorum. Ama ilk defa yazdığım için ayıp olmasın diye kullanıyorum. Umarım gerek yok dersinizde burda gereksiz olan (Yoksa oldukça gereklidir bu kelime ona sözüm yok )bu kelimeyi kaldırırım.

Gelelim soruna. Evet düşündüğünüz gibi kilolar.32 yaşında 1.67 boyunda ve taaam 86 hatta 86,5 kiloyum.Bütün yazdıklarınızı okudum. Hatta 2 defa okudum. Benim hem hipotroidi sorunum var. Gerçi doktorum ilaç aldığım için kilolar troidle ilgili değil diyor. Bende kendine kzıyorum bazen bu bahanenin arkasına mı saklanıyorum acaba diye:( Hergün kendime söz verip sonra tutamamaktan yoruldum artık. Mutsuz ve huzursuz olunca eşimlede sorun yaratıyorum. Eski güler yüzlü, neşeli kız olmak istiyorum. Yoruldum insanların üzülme ilerde verirsin kiloları demelerinden 8 ay önce ipek böceğim dünyaya geldi. Ama şuanda süt almıyor. Doğum yaptığımdan beri kilom sabit. Diyet yapıp 81 kiloya indim. 2-3 günde geri çıktım. Yoyo gibi oldum. Alver al ver. nereye kadar. Bende bir FUNDA olmak istiyorum. Kendime söz vermek istemiyorum artık. Çünkü her söz verip sonrada vazgeçişimde duyduğum suçluluk etrafıma yansıyor. Kendi kuyrugunu ısıran yılan gibi kısır döngüdeyim. Ama artık KIRMAK istiyorum bunu. Eski beni özledim: Etrafım da kendime hakim olmalıyım yoksa emeklerim boşa gider diyebileceğim biri yok. Çünkü kimse beni kırmak istemediği için hadi bu sefer böyle olsun diyor. sonra yemezsiz diyorlar. Bende dünden razıyım sanırım. Hemen ikna olduğuma göre :))))
Umarım bu kişi siz olursunuz. Lütfen sesimi duyun.
........
Olmadı. Tam bitirip gönderiyordum göreve çağırdılar. Allahtan mesajı kopyala yapacak kadar zaman kaldı. 4. kere göndermeye çalışıyorum. Umarım olacak:)
Aslında bu kararlılığım hoşumada gitti. Demekki bende hala UMUT var. Umarım sizde bir umut görürsünüz. Acil olumlu yada olumsuz bir haber bekliyorum. Çünkü öğrendim ki her ne olursa olsun ortada karasız beklemekten durmaktan iyidir. Kocaman öpüyorum. İyi çalışmalar diliyorum.
.............İpekli Berkaylı Pasta
Not: Mailinize ulaşmak istedim ama bulamadım. Umarım yanlış yere yazmıyorumdur. Aslında önemli olan yazdıklarımın size ulaşması.Mailim: yildizcr@yahoo.com

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
biliyorum çoğu kişi başarı öykülerine kavuştu, ben maalesef çok geç keşfettim, bir süre de izledim, düşündüm, karar verdim ve nihayet başladım. Aslında 2 hafta oldu ama ben ilk haftada bir takım yanlışlıklar yaptığımı farkettim ve yeniden başladım. Artık gerçek anlamda ilk haftamı geride bıraktım, çok mutluyum çünkü normalde yediklerimin en az yarısını yiyorum ve doyuyorum. 15 gün yasak olmasına rağmen kaçamak yaptım ve tartıldım, yaşım 29, boyum 1.68 ve kilom 76ydı, şimdi 73,5 kiloyum, biliyorum ki bu bir başlangıç. yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyorum her boş kaldığımda. Sizin motivasyonunuz sayesinde oluyor bunlar. " 1 mısır tanesinin bile kalorisi vardır, yemeyin" demiştiniz, her acıktığımda bu söz kulaklarımda çınlıyor :) İnşallah bu sefer evlendikten sonra ve hamilelikte aldığım kilolardan kurtulacağım. Yanlız benim bir sorum olacak, buradaki arkadaşlar çoğunlukla 5-6 kilo fazlalıktan bahsediyor. Benim gibi 15 kilo vermesi gereken biri nasıl davranmalı? 6 haftalık bir beslenme programı bu ve en fazla 6-7 kilo verebilirim diye düşünüyorum. peki 7.hafta ve sonrasında ne yapacağım beeennn??? Lütfen bir yol gösterin... tekrar mı 1.haftadan başlayacağım?
Çok uzun oldu biliyorum, zamanınızı aldığım için özür dilerim...
Herşey için, bu başlangıcı yapmamı sağladığınız için teşekkür ederim
Sevgilerimle
SECİİ

Fashistanbuller dedi ki...

Mehtap Hanım,

Tek bir sorum var:
Yeni sınıf ne zaman açılacak? :)