Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

27 Nisan 2009 Pazartesi

YINE YAKMIS YAR MEKTUBUN UCUNU...

Diyorsunuz ki;

ben bugun uzun zamandır giremediğim pantolonuma girdim de mutluluktan uçtum ve bir kez daha dua ettim sana...

iyi ki varsın... afedersin ama bi itirafım daha var ; iç çamaşırlarım da tam gelmiyordu onları da kullanmaya başladım artık benden mutlusu yok:) “
D.

“Sevgili mehtap ben senin sağlıklı beslenme yazılarını yazmaya başlamandan itibaren 4 kilo vererek 3 yıl önceki doğum öncesi kiloma dönebildim şimdi 38 bolca olacak bir de sağlıklı besleneceğim diye fanatik takipcinim ayrıca branş ftr olunca malum sık sık "kilo vermeniz gerekli" demek zorunda kalıyorum bazı hastalarıma senden ilhamlı tiyolar verirken bazılarına da seni takip etmelerini öneriyorum etrafımda erkek ve bayan birkaç kişinin takip ettiğini biliyorum erkekler çok güzel ama uyulması zor derken, bayanlar başladılar senin ekipteler şimdisevgi ve saygılar
nebahat (her yerde baris)”

“Sevgili Mehtap, bu yazıyı diğer arkadaşlarıma motivasyon için yazıyorum. Normalde aile boyu metabolizmamız çok hızlıdır, şanslıyız bu bakımdan. Ama elbette doğum yapmış olmanın, dolayısıyla "yemeye hakkımız var" ideolojisinin kurbanı olarak kilo fazlaları yerleşmişti bende. Herkesin kilo fazlası farklı. Bendeki 5 kilo fazlalık benim için kabustu çünkü yıllardır gardrobumda hiç beden değişikliği yaşamamıştım. Geçtiğimiz hafta başında önce lahana diyetine başladım, amacım hızlıca kilo vermekti.(geri döneceğini bile bile) Ertesi gün açlık krizlerim tavan yapıp etrafımdaki en ufak çöp bile ulaşılamazlığı sayesinde değer kazanıca aynen bıraktım diyeti. Kendi kendime karar verdim, unlu mamulleri, şekeri, dondurmayı çikolatayı çıkardım hayatımdan şimdilik. Sonra hamileliğimde gebelik diyabetiyken nasıl beslendiğim aklıma geldi, ara öğünlerim vardı ve hiç acıkmıyordum, yeniden ara öğünleri ekledim listeme. Bu arada ilk iki gün lahana diyeti yaparken nasıl kabızlık çektiğimi de eklemeliyim. Herkes kendi vücudunu çok iyi tanır, eğer tuvalete çıkmada sorun yaşıyorsam biliyorum ki kilo vermem imkansız. Listeme ara öğünleri de ekledikten hemen sonra arkadaşlarımın tavsiyesiyle sitene geldim ve hatmettim. Doğru bildiğim yanlışlarımı düzeltip öğünlerimi tekrar düzenledim. Bugün senin önerdiğin beslenme tarzıyla geçirdiğim 9. günüm. Şimdiden 2 kilo verdim.Bu kadar hızlı kilo vermemdeki sebep benim metabolizma hızımın biraz yüksek olması olabilir, yapı olarak zayıfım zaten. Ama Bu arada her gün 30 dakika hızlı tempo yürüyüş yapıyorum iki elim kanda da olsa. Gözüm hiç açlıktan dönmüyor, pasta börek türevleri için de şöyle düşünüyorum, "daha önce yemediğim tadını bilmediğim bir şey yok ki? Birazcık uzak kalsam ne olur?" Sonuç olarak diyorum ki sabredin arkadaşlar, önceleri vermeyecekmişsiniz gibi olsa da mutlaka vücut söz dinliyor, nasılsa bana yemek geliyor aç değilim diye düşünüyor. Kendinizi aç bırakırsanız vücut kendini korumaya alıp depoları yakmamak için deliriyor.Umarım herkes istediği sonuca ulaşır, herkese bol motivasyonlu günler diliyorum.
(Esra-Acemi Sef) “

“mehtap abla(izninizle)merhaba,yaklaşık on gündür verdiğiniz liste ile 4kg verdim,siz tartılmak yok demiştiniz ama dayanamadm herkes zayıflamışsın diyince,kilom74 boy 167 yaş 29idi başladığımda,burdayım demek vede teşekkur etmek istedim sadece...devamını merakla bekliyorum.fatma u.”

“Merhaba,Ben, işin alışamam dediğim az yağ kısmına alıştım. Beni en zorlayan sosyal etkinlikler. Örneğin dün sabah Amerika'dan ziyarete gelmiş kuzenimle bir açık hava kahvaltısına gittik. Normal peynir, ekmek,domates kahvaltımıza ek olarak domatesin üzerindeki zeytinyağı ve dayanamayıp yediğim bir ince dilim sucuk eklendi. Diğerlerinin yediği bal-kaymak, sahanda yumurta gibi şeyleri bunları yiyeceğim günler de gelecek diyerek geri çevirdim.Bir de hafta sonları kahvaltının gecikmesinden kaynaklanarak öğünler kayıyor. Onun dışında çok problem yaşamıyoruz Ada'yla. Metabolizma çayını çok sevdik, ama akşam evde içiyoruz yani günde 1-2 bardak oluyor.Ada, dondurma haberini akşama aldığında çok sevinecek. Dayanamamış cumartesi sabah tartılmış, yasak diye çekine çekine söyledi, 3.5 kg vermiş.Çok sevinçliydi. Benim de kot pantalonumun beli bollaşmaya başladı. Herşey için tekrar teşekkürler. Yasemin-Ada”


“sevgili Mehtap hanım,
Ben daha önce bir kere size yazmıştım (Akdeniz kıyısında küçük ve çok şirin bir beldede yaşayan olarak tanıtmıştım kendimi). Ne yazık ki henüz bir sitem yok, ama bir site sahibi olmayı çok arzu ediyorum. İnşallah o da olacak. Şimdi esas konuya geleyim,ben yaklaşık 2 aydır sizin sitenizi "bir dut masalı" adlı sitede gezerken buldum.İyiki bulmuşum o gün bugündür sabahları bilgisayar başına geçtiğimde baktığım ilk sizin sitenizoluyor.Bu güne kadar vaktim olup yazamadım ama bu güne kadar ZAYIFLAMAYA BEN DE VARIM" da bende vardım.Ben ki hiç bir yiyeceğe git demiyen birisi olarak bu işe gönül verdiysem; bu size olan sonsuz güven ve sevgiyle bağlantılıdır inanın.Eşim hala inanamıyor.15 gündür yaklaşık 4 kilo kadar verdim(bu arada bu gün sabah tartıldım, söz bundan sonra tartılın diyesiye kadar tartılmak yok)sizin sözünüzden çıkmamaya gayret gösteriyorum. Ama arada bir iki kaçamak olmadı dersem yalan olur.Size sonsuz teşekkürler. Duygularımı genelde iyi ifade edemem, onun için fazla uzatmadan tekrar tekrar teşekkürlerimle sevgilerimi gönderiyorum.kıymetli zamanınızı bizlere ayırdığınız için de ayrıca teşekkürler.
Gülsüm

...
...
“Ahh söylemeyi unutuyordum, eski pantalonlarımdan birine zor da olsa girebildim, yani doğumdan sonra aldığım pantalonlarımın beli de 1-2 parmak bollaştı bile... Gönülden teşekkürler...Kolay gelsin...Sevgiyle...Ebru (Ancient)”



Merhaba, 15. günü rahatlıkla tamamlamış olarak karşınızdayım :) Kahvaltı yeniliği süpermiş, simit severim çok :) Bezelyeye kısıtlama getirmişsiniz, burda sultani denilen taze bezelye de dahil mi buna, hani tane tane olmayan, taze fasulyeye benzeyen? bir de çorba yediğimiz öğün ekmek kısıtlamasına gidecekmiyiz? ben bu öğlen 1/2 kepçe mercimek çorbası, 172 dilim ekmek olarak düzenledim öğünümü sebze ve yoğurtun yanıan ek olarak. Cevabınız için şimdiden teşekkürler, bugünnasıl içim içime sığmıyor bilseniz, kış boyu giyemediğim kotumu giyip gezinebildiğim ve kuş kadar hafif hissettiğim için :)




Bunlar erken ve guzel haberler.. Gerisi gelecek.. Inanin.. Hepiniz icin.. Yeterki kararli olun..
Vazgecmeyin..


Bilmek istiyorum simdi;


ANNE BOCUK

BASKENTLI

DIANA TARAGONA

IFFET

NIFFEA


Ne kadar suredir programa kayitlisiniz?

Duzenli olarak izlediniz mi?

Karsilastiginiz zorluklar neler?

Programa uymadiginiz zamanlar oldu mu? sonrasinda nasil davrandiniz?

Kararli misiniz?



Bu arada 3. haftadakiler.. Persembe gunu icin herhangi bir sebze corbasi icin programinizi simdiden yapin.. Persembe gunu ufak bir degisiklik yapip, metabolizmamizi biraz sarsacagiz.. hazir olun..

P.S: Sinifi NuNu ve delfina'ya emanet ediyorum.. En iyi ihtimalle carsamba aksami buradayim.. Lutfen programiniza sadik kalin..



27 Nisan 2009'Roma

57 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ben 15 yaşında liseli bir gencim, boyum 1.70 civarında 80 kiloyum. Bize göre diyet programı yaparmısınız? Tavsiyeleriniz nedir? MERT YILMAZ.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Merhaba,
Günlerdir myeşil çorbaya dair ve yazdıklarıma dair merak ve heycanla cevabınızı bekledim ama gelmedi:(
Ben sadece o yorumumun yayınlanmamasını istemiştim ama cevap vermenizi beklemiştim..

funda dedi ki...

sadece bu yazıdaki yorumlardan yola çıkarak hesapladım ki, dünya üzerinden 17.5 kilo kadar ağırlığı atmış olmuşuz.. dünya da hafifliyor ne güzel.. ama daha henüz tartılmayanlar, gizliden çalışanlar da var, onları da toplarsak ve en sonunda yaklaşık 130 kişinin verdiği ağırlıkları eklersek büyük bir iş başarmış olucaz.. benden de bu sayıya 10 kiloluk bir destek tabi.. devamı da gelicek elbet :)
neyse ben sevinçten saçmalıyorum galiba..

Beyza dedi ki...

Simdi bu kadar tartilip kilo verenleri okuyunca ben de cok merak ettim. Bu sabah tartilsam mi diye icimden gecirmistim ama sonra vazgectim. Ben 15 günün sonunda tartilacagim. Sevincim büyük olsun diye :) Rejim yapiyorum ama hic yapiyormus gibi degilim. Acikma hic yok, yaptigim yürüyüsler de etkisini göstermeye basladi, merdivenleri filan cikarken artik nefes nefese kalmiyorum. Ucarak inip cikiyorum sanki :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap

Listeyi açamadığım için (link sürekli hata veriyor) kayıtlı olup olmadığımı göremiyorum. E-mailime teyit de alamadım. Ama programa uyuyorum. Vakit ayırdığın için teşekkürler.

Sevgiler
Emel

Zehra Gürgen dedi ki...

Şimdi kendime geldim, bir önceki yorumu okumamış ol.Önceki ki yazını okuyamamıştım.Okudum ve anladım.Peyniri kontrol altına alıyorum, ara öğünlerime dikkat ediyorum tamam.
Ben bu haftaki enginarımı haşlayarak yaptım ve iki tatlı kaşığı zeytinyağdan oluşan sarımsaklı sosladım ve yedim. Bu akşam menüde zeytinyağlı fasulye ve fırında et vardı. evlilik yıldönümümüz olduğu için iki kadeh kırmızı şarap içtim.Birde iki çatal tatlı aldım.Eşim ellerinden yememi istemiş yok dedim ama olmaz bugün ye dedi :)
yarın sabah kahvaltıman itibaren not tutacağım, vee herkesin metabolizması farklı değil mi? benimki gibi iyice tembelleşmişleri için iki haftada hemen sonuç almak zor olmalı.Tamam, öğrencin kendinde merak etme :)
seninle bu defa kesin başaracağım.Sevgiler ROMA!!!

Terazi dedi ki...

merhaba,

"... yarin(bugün) listede adiniz yoksa bana haber verin..." demiştiniz ya, haber vermek istedim..

teşekkürler

Özlem F dedi ki...

Mehtap Hanım, ben diyetimi onuncu gününde bozmuştum.Zaten bunu daha önce size yazmıştım. Bu gün tekrar başladım ve ilk haftaya döndüm. Acaba doğru mu yapıyorum yoksa devam mı etmeliydim? teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben 3. günümü tamamladım. çok fazla zorlandığımı söyleyemem. kaçamak olarak listeden farklı akşam yemeğinden iki saat sonra bir elma sayılır mı bilmiyorum. ama o saatlerde genellikle tv karşısında abur cubur yediğim için bir şeyler yeme isteği duyuyorum.
fakat gün boyunca yemem gerekenler normalde yediklerimden fazla.dolayısıyla açlık hissetmiyorum. sanırım ben daha önce şeker ve şeker türevleri ile besleniyormuşum:( bu alışkanlığımı değiştirmeme yardımcı olduğun için çok çok teşekkür ederim mehtap.
daha önce 58 kilodan 52 kiloya inmiştim ama bu sefer ilk doğumumdan önce ki kilo, 50 kilo hedefim. ve evet kararlıyım:))

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Mert, en kisa zamanda sizin icin bir diyet hazirlayacagim..15 mayis uygun mu?
bana 1 hafta oncesinden hatirlatir misiniz? Gencler icin diyet diyelim adina da..

papatya prenses, eski yazilara yorum yollanirsa gozumden kaciyor.

Funda'cigim, bu olusumda senin payin buyuk.. senin ictenlikle yazdiklarin (ve tabii Baharin da) boyle salladi ortaligi.. simdi gelip bana yemek yapmaya filan yardim edin bakalim.. Benim 140 hastam olsa hergun biz zayiflariz ama bakimsizliktan herhalde..:-))

Beyza, siz bakmayin tartilanlara.. bence dogru yapmadilar.. Yalanci bahar da olabilir bu kilolar.. Onun icin siz tartilmayin..Bekleyin..

Listede iki emel gozukuyor.. siz nasil kayit olmustunuz? Benim blogumdan bakin listeye..

zehra, hepimizin metabolizmasi farkli.. biraz sabir lutfen.. inanin bana..

terazi, delfina'ya kaYit biraktiniz mi?

Özlem F dedi ki...

Bir de Mehtap Hanım, kayıt için mail attım ama başarabildim mi bilmiyorum, Listeyi de göremiyorum.Hata veriyor. Yine teşekkürler. Yine Özlem F.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ozlem, basa donmekle iyi etmissiniz.. ama dayanin bu kez lutfen yoksa asla basaramazsiniz. Listede 3 tane Ozlem var.. siz nasil kaydoldunuz?

Zehra, yemek sonrasi elmayi simdilik kabul edelim ama orada kalin baska kacamak yapmayin lutfen.. Kararli olmaniz cok olumlu..

Adsız dedi ki...

mehtap elmadan da vazgeçiyorum bu durumda dedim ya kararlıyım ben:))
anne böcük / zehra

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

anne bocuk? Zehra? aaaa.. Bu cok hos oldu.. yarin tahtaya kalkacaksiniz, hala elma diyorsunuz simdi.. Sorularin cevaplarini bekliyorum..

Adsız dedi ki...

metbaolizma çayına başladıktan sonra 4. günde ödem oluştu bende.
öyleki yüzüm bile şişti ve tansiyonum düştü. normalde tansiyonum hep 9-6 dır ve ödem nedir bilmem.
o dönem tek farklılık bu çayı içmiş olmamdı.
oysaki zevkle içiyordum kilo vereceğim diye:) şimdi ise korkuyorum.
google'dan bu çaya baktığımda düşük tansiyonlular içmesin diye bir uyarıya rastladım.
bu konuda fikrinizi almak istedim mehtap hanım.

sonsuz desteğiniz için teşekkürler.
*Ayşe*

Özlem F. dedi ki...

Bloğum olmadığı için Delfina'nın verdiği adrese mail attım.Özlem Felah olarak .Zaman ayırdığınız için teşekkürler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ayse, sizi rahatsiz eden hicbirseyi yapmayin..ihlamur icin..
google'da bu cayin tarifi oldugunu bilmiyordum. Odem yapacak hicbirsey yoktur icinde ama dedigim gibi duyarli oldugunuz herhangi birsey olabilir.. Icmeyin..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ozlem F, evet varsiniz..

Delfina ; dedi ki...

bitmek tükenmek bilmeyen bir heyecan bu...heyecanımızı hep ayakta tutuyorsun mehtapcım,sonsuz teşekkürler sana...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

delfina'cigim, Sen NuNu ile birlikte lutfen sinifa sahip cik.. Ben persembe sabahina kadar yokum..
merak etmeyin..
bunu yaziya da ekleyeyim..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

SEVGİLİ MEHTAP ,
bugün akşam yemeğimi biraz geç yedim.OKul çıkışı kursum vardı bişeyler yiyemdim.ama bundan sonra dikkat edecegim akşam yemeğine.
inanır mısınız Mehtap hanım ,
artık kiloyada, kilolu insanada tahammülüm yok.yolda kilolu birini gördüm mü ya kolundan tutup neden zayıflamıyorsun sen hammal mısın demek geliyor.ama malesef çagımızın en büyük sorunu sanırım bu obezite.Her zaman insanın yanında sizin gibi iyi kalpli bir Mehtap hanım çıkmıyor değil mi:)
Yardımların için çok teşekkürler.

serinmavi dedi ki...

Sevgili Mehtap ,ben de zayıflamak sağlıklı beslenmek isteyenler listesindeyim,başvurdum ve sevgili Delfina kabul edildin dedi.

Bazı sebeblerden gecikmeli de olsa en baştaki tavsiyelerinle ilk haftadan başladım,hepimiz için güzel olacak inanıyorum ;)

Adsız dedi ki...

Listede varım, teşekkürler.
Sevgiler
Emel

meyse dedi ki...

merhaba, önce teşekkür etmekle başlamak istiyorum, diyete yarın başlayacağım daha doğrusu başlayacağız ama ben şimdiden teşekkür etmek istiyorum, ilk defa biri beni diyete ikna etti çünkü, hem de seve seve başlayacağım bir diyete, bunu eşimle birlikte yapacağız, ikimiz de hevesliyiz, ben 1.61 boyunda ve 67-68 civarı değişen bir kilodayım, eşim de 1.67 boyunda ve 93 kilo, ikimiz de 29 yaşındayız, en büyük rahatsızlığımız karın çevresinin kilo alması, bunun tehlikeli olduğunu bildiğim için ayrıca korkuyorum da, ikimiz de yemek yemeyi çok seviyoruz, bu en büyük dezavantajımız, yani şu su içsem yarıyor grubunda değiliz, yediğimiz için alıyoruz kiloyu:) yarın sabah başlayacağız inşallah, diğerleri gibi ben de siteyi hatmettim, verdiğin listelerden bir dosya oluşturdum, ilk iki haftanın dosyası 9 sayfa etti:) çok kararlıyız, biz de başaranlar grubuna dahil oluruz inşallah.şimdilik kendimizden bahsetmek ve biz de varız demek istedim, listeye de eklendim:) ilerde sorularımla seni rahatsız ederim gibi geliyor:) gelen mektuplardan filan bahsediyorsun, sana yazmak için yorumlar bölümünden başka kullanabileceğimiz bir adres var mı? çok uzattım ama söylemeden geçemeyeceğim, yazıların bende bağımlılık yarattı, galiba diyete karar vermemin sebebi önce yazılarından etkilenmem, sadece yazdıkları yüzünden hiç tanımadığı bir insanı da severmiş demekki insan... tekrar teşekkürler... MEYSE

Mujdemi Isterim dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Biraz gec de olsa, seni keyfettigime oldukca sevindim. Ben 33 yasinda, 1.58 boyunda ve 50 kg agirligindayim. Ama cok ufacik tefecik oldugum icin, onceleri 47 olan kilom, simdi 3 kg alinca, sanki 10 kg almis gibi gorunuyor ustumde. Aslinda nerede yanlis yaptigimi da cok bulamiyorum. Belki sayende bulacagim. Sabah 06.30 - aksam 18.00 arasi is mesaim. Tabii sabahlari cok erken basladigim icin gune, geceleri en gec 10da yatmis oluyoruz. Esim eve benden 1.5 saat sonra geliyor. Dolayisiyla yemek fasli 8e kaliyor. Benim icin, hareketsizlik en buyuk etken, bunun farkindayim.

Ogunlerde, zeytinyagli yemek agirlikli besleniyoruz ve tabii yaninda pilav,makarna ya da patates tarzi seyler oluyor. Tavuk ve balik sik tuketiyoruz. Bunun yaninda haftada bir pastalarimiz var. Cok fazla sorunum yok o anlamda, her ne kadar durtu kontrol bozuklugum olsa da, 1 dilimle yetinebiliyorum. Zira esim... 1.82, 98 kg, 34 yasinda. Ogle yemeklerinde genelde salata hakim. Asla onceleri yedigi kadar cok yemiyor. Ama kilosunda maalesef degisiklik olmadigi gibi, bir de artis oluyor. Cok da uzuluyor. Benim cok fazla sorunum olmasa da, bize, yaza sorunsuz bir tatil gecirmemizi saglayacak forma girmemiz ve bunu korumamiz icin ne onerebilirsin?

Cin'den Sevgiler,

baskentli dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Merhaba,

Herşey ama herşey için çok teşekkürler. Nasıl ödeyeceğiz bu gönül borcunu size... Bu kadar emek, gerçekten yüreğiniz çok engin, daha öncede söylediğim gibi enerji gönderebiliyorum ancak size buralardan, ama mesafelerin engel olmadığı herhangi bir yardıma (araştırma, data v.s ya da Türkiye'de bizim sizden daha kolay ulaşabileceğimiz herhangi bir şey ) ihtiyacınız olursa her zaman yardıma hazırım. Enerjiniz tükenmesin :) Sevgiyle...

Ebru (Ancient)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Roma'da hangi hastanede çalışıyorsunuz? Ben bu bilgiyi kaçırdım galiba...Yolumuz düştüğünde ziyaretinize geliriz..


Ebru

Adsız dedi ki...

Merhabalar ,size özel mail göndermek istiyorum ama mail adresinizi bulamadım. Bana mailinizi yolculukmaviye@gmail.com adresine atabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler, sevgiler.

ozlemhan dedi ki...

Merhaba mehtam hanım bir arkadaşım sayesinde sizin sitenizden haberim oldu ve hemn kaydoldum.Ben 7 ay önce doğum yapmış bir anneyim.Boy 167 kilo 75 di daha sonra hamile kaldım 95 kiloyla doğuma gittim 7 ay sonra şimdi 83 kiloyum. ve zayıflamayı çok istiyorum ama tatlı ve hamur işine dayanmıyorum.sizin sitenizi gördükten sonra daha bir umutlandım zayıflama konusunda. Emziriyorum diyet yapmıyorum günde 1,5 saat tempolu yürüyorum bir haftadır başladım.Sitenizi takip ediyorum lütfen banada yardımcı olun daha önce sıkı diyete başladım sütüm gitmişti ama ben yaşına kadar emzirmek istiyorum.

ozlemhan dedi ki...

Biraz önce yazı gönderdim 7 aylık bebeğim olan benim listede adım özlem aktik

Belgin dedi ki...

Mehtap´cim gözün arkada kalmasin, kontrolcü cok:)) Bana pastasindan teklif eden esime, kücük cadinin cevabi: "Annem diyet yapiyor, onu rahat birak, yoksa seni Mehtap teyzeme sikayet ederim!!":)))

Berrin Haberveren dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım dünkü yazınızda sormuşsunuz. test sonuçlarımda
SGOT (AST) 35
SGPT (ALT) 78 yazıyor.
Hepatit testlerimde de HBs Ag negatif, Anti HBs negatif, Anti HCV negatif çıktı. Doktorum ilaç kullanımından ya da kolestrol kaynaklı olabileceğini söyledi bu yükselmenin... Bir ay ilaç kullanmayın gelin yine ölçelim dedi.

Filiz dedi ki...

mehtap hanım yanıtınız için çok teşekkür ederim.benzer duyguları paylaşanların olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor.
düzenli kontrollerime gidiyorum.insülin direnci nedeniyle de 2*1\2 glucophage kullanmaya başladım.doktorum bu tartışmalı bir durum ama ben kullanmanızı uygun buluyorum dedi.diyetisyenim ise verdiği diyet listesinde özellikle karbonhidrat alımlarıma dikkat etmem gerektiğini belirtti.ben insülin direncinden doğru beslenme ile kurtulabilirmişim.diyabete dönüşmeyebilir miş.
benim diyetimde ilk hafta diyetinize göre farkları belirtmek istiyorum.
sabah sizde 1 bende 2 dilim ekmek
ara öğün aynı
öğlen mutlaka 1 kepçe çorba,2 porsiyon et,yine 2 dilim ekmek,aynı öğünde sebze yemeğide var.akşam farkı yine 2 dlim ekmek.
son ara öğünde fark iki porsiyon meyve.
ben sizin programınızı uygulamak istiyorum (ama sizinde metabolik hast.olanlar için uyarılarınız olmuştu)farklara baktığımda karbonhidrat grubu fazla ve ben bu konuda uyarıldığım için açıkçası korkuyorum.(hekimolduğunuz için bunları sorabiliyoruz ama umarım sınırımı çok zorlamış olmuyorumdur )diyabet hastası olmaktan fazla karbonhidrat alarak korunabileceksem alayım.
sorum şu :sizin diyetinize uyayım mı?
kucak dolusu sevgiler...
sonsuz teşekkürler filiz

sevil dedi ki...

cxmehtap canım merhabalar ya herkes tartılıyor bende tartılcam ama suan regl dönemindeyim bu nedenle sanırım kilolar fazla cıkar demi yanlışmı biliyorum tatlım bu yorumu yayınlama maa buna yazında bir şeklide deginirsen sevinirim tartılmadım ama su varki ay başında giremediğim panhtolonuma giriyorum :)))
tartılsammı artık acaba

Bayan Dağınık dedi ki...

merhaba diyet listesindeki et yerine ben yumurta yesem olurmu etle aram hiç iyi değil de ? saygılar hatice yıldız

ella dedi ki...

Ne kadar güzel insanların böyle kilo verebilmeleri ve öyküleri. Çok güzel birşey başarıyorsunuz bence. Tebrikler size.

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım ben siteniiz bugün keşfettim,çok mutlu oldum.enerjinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.ben 38 yaşında165 boyunda ve 69 kilo dayım.gıda mühendisiyim.çalışıyorumve günü abur cuburlarla geçiştirdiğim içinde kilo veremiyorum.yaklaşık bir aydır spor merkezine giidyorum haftada 3 gün,vücudum su tutuyor ödemi atamıyorum.teşekkür ederim.

denizz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanim,
ben 19 yasinda 1.68 boyunda ve 90 kiloyum biliyorum cok fazla
Aslinda 3 yil once endokrin bolumunde tedaviye basladim ve diyet sayesinde 10 kilo verdim-ama o zaman 80 kilodan 70 kiloya inmistim- kilo vermem daha sonra durdu ve 1-2 kilo almaya baslayinca kontrollerde insulun direnci, hipertansiyon ortaya cikti.daha sonra metformin ile tadavi baslandi ve metabolik sendrom dendi.bu yaklasik 2 yil kadar surdu ama aslinda bozuk bir psikoloji ile de ilaclari biraktim bir kac kez doktor degistirdim ama bu arada kilo almaya devam ettim.
6 ay kadar once egitim icin almanya ya geldim ve burda bir endokrin uzmaniyla tekrar gorustum son olarak tanilari PCOS, insulin direnci ve tiroid bezimde bir nodul, tekrar metformin tedavisine ve noul icin bir ilaca baslandi ama diyet onermedi bende bugun sizin diyetinize basladim ama ayrica onerebileceginiz birsey var mi tesekkurler...

Adsız dedi ki...

merhaba. ben bir soru sormak istiyorum. bu kadar sorunun arasında fark edecekmisiniz bilmiyorum, en iyisi şansımı denemek. takip ettiğim çeşitli bloglarda sizin blogunuzu anlatıyorlardı ve bende de kilo sorunu olduğu için merak ettim okudum tavsiyelerinizi. herkes size çok minnettar olmalı, yaptığınız gerçekten çok hoş. ama benim sorum bu ara öğünlerle ilgili butip ara öğünlerin şeker hastalığını tetiklediği söyleniyor. bir gazetede okudum "metabolic balans" diye bir yöntem var. bana çok ilginç geldi. sabah gazetesinde okumuştum, merak ederseniz nette bulabilirsiniz sanırım. bu yöntemde öğünler arasında 5 saat var kesinlikle aralarda bir şey yemek yok ve öğün vaktini 1 saate yayıp yeniyor. bölgesel zayıflama gibi birşey sanırım. acaba rica etsem bu konudaki düşüncenizi belirtirmisiniz? benim bir blogum yok sadece takipçiyim. merakla bekleyeceğim ve çok çok uzun oldu sanırım yazım bu kadar yazıyı nasıl okuyacaksanız vakit bulup bilmiyorum;) teşekkür ederim. Ü.A.A.

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım tekrar merhabalar,
Sizleri geç keşfetmem sebebi ile geriden takip ediyorum.İlk listenin 2. günündeyim ve şu an için bir sorun yok.Motivasyonunuz ve herşey için tekrar teşekkürler.
Porsiyon miktarları ve pazar kahvaltısı ile ilgili detay alabilir miyim?Bir de fazla olmazsa sorularım ara öğün olarak 2 kuru kayısı+2 ceviz... şeklinde çeşitleme yapılabilir mi? Sevgiler
Seda

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

sevgili mehtap hanım benim bir sorum olacak ben şimdi 2. haftamdayım diyette ama bana yorum yazan bir arkadaş yanlış anlamışsın çorbanın içine ilk hafta bulgur eklenmiyor demiş ben yanlış anlamışmıyım diye yazılarınızı tekrar okudum ama anlayamadım .şimdi ilk hafta çorbanın içine 1 kaşık bulgun konacakmıydı acaba?
ben yanlış anlamadıysam ilk hafta 1 kaşık yağ konacak 2. hafta 2 kaşığa çıkıyor değil mi
ay biraz aklım karıştı cevabınızı bekliyorum sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

delfinaya mail yolladım, gerçi kayıtlar kapandı yazıyor ama noooluuur beni de alın. Ben www.gugukusu.blogspot.com'um. 1.64 boyum, kilom, dur bi bakiim hemen: 60. Ufff kışın 54 tüm, nasıl aldım bu kiloları bi türlü anlamadım. Tekrar 54 olmak istiyorum.Yüzünüzü güldürecek bir öğrenci olduğumu üşünüyorum, beni de alııın nooluuuuur:)

rüzgarın kızı dedi ki...

sevgili mehtap bn sitedeki kayıt bölümünü tam olarak anlamamışım onun için kayıt olamadım ama hergün siteye uğryor yazılarınızı okuyorum ve ikinci hftamda ilerliyorm kayıt olamasamda böyle devam edebilrmiyim
bu arada önceki yorumumda sorum vrdı galiba gözden kaçtı
soda tüketimi ve sıvı yağlardan ymekte hagisini kullanmamız sağlklı olur
sevgiler

diana dedi ki...

selamlar
programa dün kayıt oldum
yarından itibaren başlamayı düşünüyorum
karşılatığım zorluklardan özellikle bahsetmek isterim
bütün bir gün şimdiye kadar başlamış olduğum bütün diyetlere harfiyen uyarım.. en büyük sorunum gece yemek saati sona erdiğinde tv (seyretmeyi sevmediğimden olacak) karşısına geçtiğim andan yatana kadar kuru yemiş tarzı atıştırmaktan hiç vazgeçemiyorum.. akşam yemeği bittiğinde sanki beynimde bir çan çalıyor ve devamlı atıştırıyorum..bunu atlatabilmek için çaba gösterecem inşallah..bunun için özel bir öneriniz varsa çok sevivirim:)
böyle toplu halde diyet yapmak sanırım motivasyonumu arttırabilir...
bu sefer kararlıyım zira eylül ayında kızımın düğünü var ve o zamana kadar fit olmak istiyorum..
sizlere şimdiden teşekkürler
diana

3prenses dedi ki...

bende katılmak istiyorum yeni sınıfa.

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,

28 ve 29 Nisan'da iki email attim ama ikisi de yayinlanmadi .Birincisinde hata yapmis olabilirim ama ikincisini yolladigimdan eminim .

Sevgilerimle,

Emos

nymphea dedi ki...

Mehtapcim,

Tekrar tesekkur ederek basliyorum, bu ilgine ve bu calismana..

Simdi geliyorum ilk haftama, biliyorsun ben sizden gec basladim.Bugun benim 7. gunum.Bu 7 gun icinde neler oldu? Oncelikle ben zaten cay-kahve cok fazla tuketen bir insan degilim. Sizin metabolizma cayinizi cok sevdim, hergun ondan 2 fincan iciyorum.Benim en buyuk zaafim seker-pasta idi. Bu hafta icinde sehir disindan misafirlerim gelip birkac cesit pasta pisirmeme ragmen garip bi sekilde hic tadina bakmadim, ya da haftasonlari ciktigimiz gezmelerde gordugum tatlilar-pastalar cok da istahimi kabartmadi. Gunde ortalama 10-12 tane kuru uzumle bastirabildim bu ihtiyacimi(fazla mi yoksa?).

Onun disinda sabahlari kahvaltimi ve ekmek cesitimi dediginiz gibi degistirerek devam ettim.Oglen de isyerine haslanmis sebzeler, ton balikli sandvic, haslanmis tavukla gecirdim. Bugun yanimda haslanmis limon ve cok az yag ile tatlandirilmis brokoli var.Ara ogunlerimi hic atlamadim.Mutlaka yogurt ya da meyvemi yedim.Hic tartilmadim ve 2 hafta sonra tartilmayi planliyorum. Cunku ben oyle cok cabuk kilo alamam, cok da cabuk verebilecegimi dusunmuyorum.Gucumun yettigi yere kadar da devam etmek istiyorum. Cunku kilo vermek disinda midem cok rahatladi ivir zivir olmadan:)

Bu arada gunde ortalama 2,5 litre su icmeye devam ediyorum. Bu zaten benim uzun suredir aliskanligimdi.

Simdi gelelim bir itirafa, su 7 gunde kacamak yaptigim bir gun oldu, cok kucuk bir dilim kek yedim ve de 2 dilim kizarmis beyaz ekmek:( Gerci sonrasinda kendimi cok kotu hissedip 45 dakika bisiklet cevirdim ama yapmasaydim keske diyorum.

Spora devam ediyorum, haftada 3 gun gitmem gerekiyor ama 2 haftadir haftada 2 gun gidebiliyorum.Bu hafta artiracagim.

Benden bu kadar:) Gucumun azaldigini hissettigim an hemen sayfaniza girip, yazilari okuyup kendimi gaza getiriyorum:)

En kisa zamanda daha iyi haberler vermek umuduyla:)

Yorum cikmadi gorunuyor, tekrar yolladim:)

Beğendiklerim... dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım,
Sınıfınıza katılma şansım varmı bilmiyorum ama deneyeceğim.Ben 55 yaşında emekli ögretmenim.yaklaşık 10 yıldır haşimato hipotroid hastasıyım.Ve bu hastalık çıktığında sigarayı bıraktım.hızla aldığım kiloları yo-yo oynar gibi veri aldım.Çünkü kan şekerim çok çabuk düşüyor nasıl davranacağımı bilemiyorum,sinirlerim bozuluyor.Ama artık sinirlerimi bozan tek şeyin kilolarım olduğunu anladım.Size gelen başarı mektuplarını okuyunca güçlendim bende kilo verebilirim gibi geldi.Şu anda 85 kg.1.65 boyunda özellikle karın bölgesinde yağlanma olan bir hanımım,hipotroidim kontrol altında ve tansiyon kolestrol şeker gibi problemlerim de yok.Eeee ben neden kilo veremiyorum.

Tijen dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Onca işin arasında herkesin sorusuna yanıt vermeniz gerçekten büyük incelik. Size bol enerji dilemek, yola gelmekte olduğumu (söylemiştim ya diyet listelerini sevmiyorum diye) söylemek istedim. Yani yola daha dikkatle, önerilerinize uymaya çalışarak devam. (Soru sormayacağım dedim ama etyemezler için et yerine neler önerdiğinizi bilmek isterim. Benim diyetimde baklagiller ve tam tahıllar var -tam pirinç, bulgur, italyan adıyla farro, yabani pirinç, quinoa, kepekli makarna. Bunları sebzelerle birleştirip yiyorum, az olmasına çalışarak ve günde bir öğünle sınırlayarak. Öğlen genelde salata ve yoğurt, akşam erkence bir saatte sebze ve tahıl veya sebze ve bakliyat)

meyse dedi ki...

tekrar merhaba, bugün ikinci günümüz, iyi gidiyor galiba:) sormak istediklerim var ama, yoğurt miktarını 2-3 kaşık demişsin(bu arada sizli bizli konuşmaktan nefret ettiğim için sen diye hitap ediyorum, rahatsız olursan lütfen söyle), bu bir günde yiyebileceğimiz miktar mı? sebze yemeğine ilk haftada katmamamız gereken şeyler var mı? ben havuç, patates, pirinç, bulgur, bezelye diye biliyorum sadece. bir de akşam yemeğinden sonra hiçbirşey yemiyor muyuz? ve en son saat kaçta yemeliyiz akşam yemeğini? ben bu öğle yemeği için ton balıklı sandviç yaptım, balık ve domates koydum iki dilim çavdar ekmeğinin içine, ama Dardanel'in ton balığıydı, yani senin dediğin gibi su içinde değil, yağ içinde, suda olanı var mı bilmiyorum, yanlış mı yaptım acaba, cevaplarsan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler... soru sormaya devam edebilirim dimi:)

deryah dedi ki...

Merhaba Mehatap Hanım,

Bilginizi ve deneyimlerinizi insanlarla böyle cömertce paylaştığınız için size çok teşekkür ederim. İyi insan tanımına çok şey eklediğiniz benim gözümde.

Vaktinizi çok almak istemiyorum ama kısaca kilo öykümü özetlemek zorundayım.

Haziranda 26 yaşıma giricem. Lise döneminden itibaren artan bir grafikle üniversite üçün başında 83 kiloya kadar çıktı ağırlığım. Resmen ağırlık! Boyum 1.63-64 civarı. 83ü görünce diyetisyene gittim. Diyetisyene başladığım hafta (hiperprolaktin yüzünden ergenliğimden beri endokrinologa gidiyorum)yeni endokrinologum kilo yüzünden tiroid değerlerime baktırdı. hipoprolaktin var dedi. çok ciddi boyutta olmasa da. 3/4 tablet levotiron kullanmaya başladım (2006 ocak). 2008 eylül'den beri 1/2 tablet levotiron kullanıyorum. tiroid problemim çok daha hafifleöiş durumda.

Hep sabah başlayan öğlen sona eren diyet deneyimlerim olmuştu ama hiç gerçek anlamıyla diyet yapmamıştım. İlk diyetimdi ve tüm söylenenlere uydum. Ocak 2005- haziran 2005 periyodunun sonunda 61.5u gördüm.
O yaz kamp için 6 haftalığına Fransa'ya gittim. Hamurişi, ekmek, fransız tatlıları, peynir abur cubur derken 6 haftada 6 kilo alıp döndüm. Kendimden iğrendim ama 70 bile 83den sonra kendim iyi hissettiriyordu.
Uzatmamalıyım biliyorum. 1 yıl 65-74 arası gittim geldim. Sonra kendim yine dikkat ederek. Bir listeye bağlı kalarak değil ama diyetin, sağlıklı beslenmenin ana hatlarını bildiğim için ve üzerine de bilimsel kaynakları takip ettiğim için sadece evdeki yiyeceklerden öğünleri mantıklı tutarak 2007 şubat'ında 74 iken 2007 agustosunda 60'a düştüm. Çok motiveydim. Çünkü çok aşıktım ve çok istediğim bir projede Fransa'ya tam istediğim konumda çalışmaya gidiyordum.
60 kilo asla oturmadı. 62yi gördüm. Sanki sabitlenmiş kilom 62ydi. Ama boyum nedeniyle hedefim 55 civarıydı ve devamını getirsem olurdu biliyorum.
Ama Fransa'da genç olmaya, başarmış olmaya güvenerek ve yeni ev arkadaşları ve yemek kültürünün çok farklı olması nedeniyle önceleri şarap, makarna kolaylığına, lezzetli baget ekmeklere ve bol yağlı peynirlere sarmamız nedeniyle ve orada edindiğim evde çikolata bulundurma ve yeme alışkanlığıyla 68 civarına çıktım. Mazeret olarak görebilirsiniz çok da haklısınız. Ama ilk aylar biri türk, biri macar, biri estonyalı biri alman 4 kız inanın çok çok farklı tellerden çalıyor yemek konusunda, üstüne bir de yoğun çalışma-öğrenme süreci ekleyin. nisan'da aklımız başımıza geldi ve benim de yönlendirmemle tamamen akdeniz tipi beslenmeye (favorim!) döndük. mis gibi zeytinyağlılar, uzun yürüyüşler girdi hayatımıza. eve tatlı almamaya başladık. ancak benim bir dezavantajım daha doğrusu fransa'da kilo almamın en önemli nedeni. uykuculuğum ve sabah kahvaltı yapmadan ofise gitmem. çevrede de bol yağlı unlu ürünler olan fırınlardan başka sağlıklı yemek seçeneği olmaması. sbh daha çeşit barındıran kahvaltıya alışan bünyemin hamur işi ile düşen çıkan kan şekeri ve onun belirlediği iştah-yeme paradoksuna girmesiydi. kahvaltıyı atlamak-ertelemek benim felaketim. bununa adım gibi biliyorum. bir de uzun süre aç kalmak.

2008 eylül'ü tr'ye döndüm. fit gidip şişman dönme mutsuzluğuyla. ama arada tatile gelince kışın o kdar şişmiştim ki herkese bu halim bile fit geldi.

çok uzattım çok özür dilerim:(((

ilk geldiğim aylar uyku düzenim berbattı ve çok çok sağlıksız beslendim. 67den 73e kdar çıktım.
aralık 2008 gibi dikkat etmeye başladım ki o dönem 73ü görmüştüm. bir ay öncesi 62ye kadar düştüm.

şu anda 66yım. sizi okumaya başladığımda. ne güzel benim yaptığım şeyler doğruymuş diye sevindim. bir uzmandan okumak beni daha da mutlu etti. ama sonra gece saçma sapan yiyeceklere saldırmalar başladı. sonuç kısa sürede 66ya çıkma.

eminim ki bu kilo alıp verme muhabbeti başınızı döndürdü hatta midenizi bulandırmış bile olabilir ancak inanın ne istediği biliyorum. fit, sağlıklı, sabit bir kiloda olmak istiyorum.
83ten sonra inanın 66da psikolojim çok iyi. o dönemli beden algım öyle sakattı ki. üni. eğitiminde bolca psikoloji dersi de almış bi insan olarak o dönemki ruh halime ve o gencecik yaşlarımda kendime ettiğim eziyetlere üzülüyorum. genç diyetisyenimin bazı anlayışsızlıkları ve beden algımda yarattığı bozuklulara şimdi onun etkisinden çıkmış halimle bakıp çok üzülüyorum.

kendi kendime kilo verirken şunu anladım verdiğin her gram her daralan giysi insanı mutlu etmeli. bunun tadını çıkarmalı.

size kendimi tanıttım diye düşünüyorum. sıktıysam çok üzgünüm.

1-benim problemim yasak olanın benim için bir süre sonra başka saçma sapan şeylere bile beni yöneltecek kadar saplantı haline gelebilmesi tehlikesi.

mesela şimdi yaz ve ben 1 top dondurma yiyemiyorsam bir iki hafta sonra normalde yüzüne bakmadığım çilek reçelini gecenin köründe ekmekle sıyırıyor olabilirim.

2-gece atak gibi gelen yeme krizlerinin çaresi nedir? en azından alışma sürecine kadar. bunun önüne nasıl geçeyim?

3-ilk etapta yani ilk 15 gün ilk programı uygulayıp sonra içinde az da olsa dondurma, sosyal içicilik bazında bira ya da şarap ve bazı değiştirmelerin olduğu bir programa geçebilir miyim?

4-arkadaşlarımla baharda ve yaz döneminde soğuk ve gri günlerin sonunu dışarda mümkün olduğunca beraber olarak çıkarıyoruz. her gidilen mekanda yılların diyet/dikkat mızmızı olmak istemiyorum. siz mazeret olarak görüyorsunuz belki ama ben arada iki tane kalamar tava, bir midye yedim, bir kadeh şarap içtim diye iradesiz olarak algılanmak istemem. yani kastettiğim onları yemeden durabilirim ama mantığını kavrayarak, neyin ne yerine geçtiğini bilerek ve normal öğündeki gıdalarla değiştirerek arada bunları yersem beni aforoz eder misiniz?? inanın iradesizliğe kılıf aramıyoruma ama güzelim baharda da kendini ölesiye sıkan insan olmak istemiyorum.


tüm bunların yanında yürüyüşü hareketi çok severim. aylardır asansör ,yürüyen merdiven kullanmıyorum. 6. katta oturuyoruz. evimizin yanında çok müsait yürüyüş parkurları var. fransa'da semirirken bile hep uzun uzun yürüdüm.

ben doğum günüm olan bir haziran'da 59u görme isteğine sahibim. son aldığım kilolar yerleşmedi ve yapabilirim biliyorum. uzun vadeli hedefim yani asıl hedefim ise 54 kilo olmak.

şu aşamada hedefim diyeti yürüyüşle desteklemek. semtimizdeki yüzme havuzu tekrar faaliyete geçtiğinde (en geç 1 aya geçer diye umuyorum) haftada iki kere yüzmek.

59un altına düşünce de pilatese başlamak ve al ver al ver mahvolan derimi, posturumu düzeltmek.

ben kendime inanıyorum lütfen siz de bana inanın ve nasıl bir yol çizmem konusundaki bu sorularıma yardımcı olun.

bir daha 1-2 kilo almak dışında o da seyahat vb durumlar dışında kilo al ver durumları hayatımda olmayacak. bunun kararını çoktan verdim bile.

bugün mutfak alışverişi yapacağım, bastırdığım yazılarınızı tekrar gözden geçirip, liste ve programlar hazırlayacağım ve bu gece 8den sonra ben yeni düzenime başlıyorum.

içtenlikle aldığım vakit için özür dilerim. ama herhangi birini atlasam sağlıksız ve eksik olacaktı.

sevgilerimle ve birgün sizle birebir görüşmek ,sohbet edebilmek dileğiyle

deryah

önemli not: çok kişisel bilgiler verdiğim için bunu yayınlamamanızı rica ediyorum.

pelince dedi ki...

Ben de activia tipi ürünleri yemenin ne kadar doğru olup olmadığını sorucam. Bende tuvalete sık gidememe sorunu var :)

Adsız dedi ki...

Ne kadar suredir programa kayitlisiniz?
Programa bir hafta önce kaydoldum. ama diyete hemen başlamadım. bugün diyette 5. günüm.

Duzenli olarak izlediniz mi?

ilk günler biraz zorlandım. kahveme süt ekledim bir kez. sen uyarıncaya kadar akşam yemeğinden sonra elma yedim.(artık yemiyorum) bir de metabolizma çayından pek hoşlanmadım. içmeyebilirsiniz dediğini görünce de yeşil çay içmeye başladım onun yerine.

Karsilastiginiz zorluklar neler?

çok ciddi bir zorluk yaşamadım. sadece çocuklara pişirdiğim börek ve kekten canım istedi biraz. ama yemedim:) çikolata ve tatlı içinde farkettim ki ilk krizden sonra atlatmak her seferinde daha kolay oluyor.

Programa uymadiginiz zamanlar oldu mu? sonrasinda nasil davrandiniz?

daha önce de yazdığım gibi bir iki şey oldu. kendi mi affettim:) moralimi bozmadım. kaldığım yerden devam ettim. ama sanırım çok büyük yaramazlıklar değildi benimkiler.

Kararli misiniz?

çooook. çok kararlıyım. kilomda değişiklik olduğunu da hissediyorum. tartı izni çıkınca koşa koşa tartılıcam:))

Adsız dedi ki...

mrb.Ben Delfinanın sayfasında kaydoldum ama kendimi göremiyorum.Pzt.si başladım.Şu an iyiyim.Açlık duygusu yok gibi.Yazıları ve yorumları okudum.Daha önce de diyet yaptım ama verdiğimi geri aldım bir o kadar da fazlasını.Onun için yeni başladım.İnandım ben sizi arkadan takip ediyorum.Yeşim G.

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım,
Sizi sabrinizdan ve iyiliginizden dolayi kutluyorum. Sizin yaptiginiz yardimlarin, iyiligin ve sabrin herkese ornek olmasini diliyorum. Sessiz bir takipcinizim. Ben diyetisyen yardimiyla 3 aydir dengeli beslenme ile 9 kilo verdim ve bu dengeli beslenmeye omur boyunca devam edecegim. Benim diyetimde dengeli bir sekilde hemen hemen herseye izin var artik. yakinda koruma diyetine basliyacagiz saniyorum yilbasina kadra da koruma diyetinde kalacagim. 7 yildir gozumu korkutan diyet artik hayatimin en guzel parcalarindan biri oldu. Sizi takip etmeye devam edecgim. Diyete baslayan arkadaslara basarilar diliyorum. Devam etsinler. Cok ta guzel bir tarihte baslattiniz arkadaslari diyete yazin sahillerde herkes mutlu mutlu gezicek:)
sevgiler,
idil

Adsız dedi ki...

bende katılmak ıstıyorum