Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

29 Nisan 2009 Çarşamba

ZAMAN, SADECE BIRAZCIK ZAMAN...


Selam ;

Ben Başkentli .

Aslında size uzun uzun yazmayı planlarken sorunuzla karşılastım.

Blogunuzu bir arkadaşım vasıtasyla ögrendim.

Okuduklarım ilgimi çekti ve uygulamaya başladım.

Ama tam degil.Sadece sunu söyleyebilirim kararlıyım.

Bu göbekten kurtulacagım.Once kendimi tanıtayım size ;

72 Dogumluyum 1 cocuk babasıyım.174 boy 92 kiloyum.Yaklasık 12 senedir büyük bir holdingin mali işlerinde calısıyorum.

Dolayısıyla sabah 8 de ekran basina oturuyorum.Oglen yemegi için 20-25 dk nın ardından aksam 6 ya kadar ekran basında bir fiil oturuyorum.7 de servisle eve ulasıyorum.7-8 arası yemek sonrası saat 10 a kadar oglumun dersleri ile ilgileniyorum.

Onu yatırdıktan sonra 1 saat kitap okuyup biraz tv seyredıp yatıyorum.

Gordugunuz gibi hayatımda spor yok.

Evimin etrafında yuruyus yapabılecegımde yer yok acıkcası ama sizin yazınızdan sonra balkona bir alet aldım.

Mutlaka en az 1 saat onda yuruyecegım.Sımdılık 20 dk. ayırabılıyorum.
(Tok karna sakin spor yapmayin diye, zaten bildiginiz bir seyi ben ekleyeyim.. mehtap)

Yemek alıskanlıklarıma gelınce ,Kahvaltı genellıkle yapmıyordum. Yazılarınızdan sonra peynir , 6 zeytin ( sırayla ) yanında salatalık ( yarım veya 1 ) yada domates ( yarım ) yanında bir bardak çay olarak degistirdim.

Ögle yemegini sirket olarak fab oldugumuz için gayet iyi veriyorlar.Tatlı veya Meyve secenegiYogurt veya cacık secenegi CorbaYard yemek ( genellıkle pılav turevı ) veya zeytinyaglı secenegi Ana yemek Sonrada salata bar ( 6 cesit ) Yazılarınızdan sonra Tatlı yerine meyve almaya basladım.

Onuda 3-4 gibi ara ogunde tuketiyorum.Yogurt veya cacık sırayla alıyorum corba yanındada ana yemek eger cok yaglı ıse onuda almadan salata bara gecıyorum. Salata barda en cok havuc severdim ama artık onuda almıyorum.Aksam yemegınde yogurt ve corba tuketıyorum.
Umarım kendımı sıze anlatabılmısımdır.

Saygılarımla

Ayrıca Delfinaya yardımlarından ötürü tesekkürlerimle
Baskentli
.......................................

Diyor..

Once bu mektubu yayinladim benim sordugum sorulara cevap verdigi icin.. Sonra sildim ve buradan vermeyi uygun gordum..
İstedim ki hepimiz okuyalim, genc bir insanin, yogun is temposu yasayan, cocuk sahibi bir erkegin, kendi aliskanliklarini degistirmek konusundaki kararliligini saygiyla alkislayalim..

Ben bunun adina bilinc diyorum.. Siz ne diyorsunuz?

Sizce bu insanin hayatinda dune kadar, yemekten sonra kuruyemis yeme aliskanligi yok muydu..?

Sizce bu fiziksel yapidaki bir insan, bir oturusta 1 tabak pilav, 4 tane dolma, 8 kofte yaninda pure yiyemez miydi..?

Pazar sabahlari sucuklu yumurta sahaninin dibini ekmegin basindan kopardigi kocaman bir lokmayla siyiramaz miydi?

5 cayinin yaninda, krokanli bademli bir pasta dilimini yemesi kac saniye surersi sizce?

Herkes kadar elbette?

Ama kararli olmak, bir isi basarmanin en onemli unsurlarindan biri..

Lutfen siz de kararli olun.. Kendinize gosterdiginiz sayginin bir olcusu bu..

Kendi verdiginiz karara kendiniz uymazsaniz, kendinize saygi gostermeyen sizsiniz unutmayin..

Eger 15 gunluk bir degisime bile uyum saglayamiyorsaniz, hayat boyu surecek bir beslenme aliskanligini nasil edineceksiniz?

Hicbir “yasak besin” olmayacak hayatinizda zayifladiktan sonra, kacamak olmayacak bir dilim cikolatali pastanin adi, ama neyi, ne zaman, ne kadar yiyeceginizi bileceksiniz..

Bu aksam bir toplantiya katilacagim.. Donuste Anne bocuk’un Diana’nin ve Niffea’nin (nymphea oldugunu dusunerek) mektuplarini okuyacagiz.. Umarim onlara da tebriklerimizi iletebiliriz..

Butun sorulara cevap yazacagim.. Lutfen bana bunu yayinlamayin diye mektup yollamayin.. Adinizi koymayin, yasadiginiz ulkeyi soylemeyin, sizin sosyal kimliginizle ilgilenmiyoruz.. Ama deneyimleriniz hepimiz icin yararli oluyor unutmayin..

3. HAFTA GRUBU BU PAZAR TARTILACAGIZ... Terazinin ibresinde mutlaka bir degisiklik gormemiz gerekir.. Gormezsek umutsuzluga kapilmayacagiz.. Nedenini anlamaya calisacagiz..

Onun icin Persembe-Cuma-Cumartesi gunu, gunde sadece 1 ogun yesil corba icecegiz, diger ogunleri aynen uygulayacagiz..

Ben bunu icmem diyenler, iki cesit yesil yaprakli sebzeyle, 1 kasik sivi yag kullanip kapuskamsi bir yemek de icat edebilirler.. ama koyu yesil yaprakli sebzeleri secmek daha uygundur, yani ispanak, pazi, turp otu gibi..

Bakin 3.haftayi yariladiniz bile.. Basaracaksiniz...
29 Nisan 2009'Roma

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Tebrikler Başkentli, tebrikler Mehtap Hanım,
Başkentlinin rutin günlük planını okuyunca kendimi gördüm. Daha da arttı kararlılığım. Pazarı ve tahtaya kalkma sıramı sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü benim de anlatacak çok şeyim var...
Kendimi hiç ama hiç bu kadar iyi hissetmemiştim.
Sevgiler bu yolun yolcusu herkese ve saygılar bu yolu bize açan Mehtap Hanım'a.

Nükhet Z.

gonca-pembe merdane dedi ki...

Mehtapcım ben de sınıftayım:) Ben biraz geç katıldım ama düzenli yürüyüş ve düzenli beslenmeye başladım ben de.. Bu hafta benim ilk haftam pasta, kurabiye ve cupcakeler arasında çok kolay olmuyor mecburen tatlarını test etmem gerekiyor yaparken ama en azından minimuma indirdim diyebilirim:) Herkese başarılar

GZNTPSEDA dedi ki...

Tekrar yazıyor olabilirim, kusura bakmayın. Verdiğiniz enerji ile grubun enerjisi birbirine karışıyor ve 3. günümde olan ben tatlı krizlerimden kurtulmuş şekilde (nasıl olduğunu bilmiyorum:))sorunsuz devam ediyorum. Bu sefer başaracağım(ız)a yürekten inanıyorum.
Yaptıklarınız için teşekkürler,
Seda

Unknown dedi ki...

Mehtapcım;
Bizi bu kadar güzel motive ettiğin için sonsuz teşekkürler.Azmetmek ba
şarmanın yarısıdır hayatım boyunca buna inandım ve gördüm.İnşallah hep beraber başaracağız sımsıcak sevgiler...

zarpandit dedi ki...

başkentli canı gönülden tebriği hakediyor aslında bolcada alkışı.. bu devirde bu kadar çeşide dayanmak sabır işi ama senle kolaylastı mehtap :)))

bu arada 2.haftayı bitiriyor olusuma inanamıyorum maşlum pzartesi basladıgı gibi biten diyetlere muptela iken..

ben ne cayı ne corbayı içebiliyorum yurtta ama su aklıma geldi :

sabah katran gibi lezzetsiz siyah cay yerine yeşil cay içiyorum pek tabi şekersiz.. aksamda yatmadan içmeye calısıyorum.. lternatif olarak bunu buldum şimdilik uygunmudur? en azından eve gidene kadar az yemeye yaglıdan uzak durmaya sekersize alısmaya basladım bunada sukur diyorum..ve bol su içme durumuna alısıyorum gun be gun :)

hafta sonu evdeysem yogurtlu kereviz salatası, bol semizotu kuzukulagı :) dısardaysam çeşitli zeytınyaglı tabagı muhakkak yiyorum :) yalnız bazı zeytinyalılar cok yaglı oluyor sadece sebzesini yiyip suyuna el surmuyorum hatta tabagıma aldırmıyorum :)

ben bir şey daha sormak istiyorum aslında;

ben bademi çok seven bir hatunum ister istemez aralarada kuruyemiş için hep ona dadanıyorum ceşitlendirmeliyiz biliyorum ama kuruyemiş olarak badem cok yaglı bir seçimmidir?

yemek sonrası tatlı krizlerim veya aniden bastıranlar için 1 adet kepekli biskuvi veya 1-2 adet günkurusu kayısı çözümü buldum ne derece dogru? ciddi manada uzun sure seker ihtiyacı hissetmiyorum..


birebir uysakta uyamasakta en azından minimuma indirmeyi bol su içmeyi nasıla duzgunce kilo verince bunları yiyeceğim demeyi bize sen öğrettin cok tesekkur ederim(z) :)

SUPERİSİ dedi ki...

Mehtap hanım benim merak ettiğim birşey var yeşil çorbanın yanında birşey yenecekmi yoksa bir öğünde sadece yeşil çorbamı olacak? Birde metabolizma çayından hergün içebilirmiyiz? ara vermelimi şimdiden teşekkürler....::)) haa bu arada çalışkan öğrencilerinizden biriyim

Halime dedi ki...

Mehtap Hanım,sadece burdayım deyip hatırınızı sormak için yazıyorum.
Aksilik benim tartım bozuldu:(.En yakın zamanda halledeceğim tartı işini.Sevgiyle kalın!

suspect dedi ki...

Heyecanlandım şimdi ben :) Başkentli arkadaşı tebrik ediyorum ve kararlılığının devamını diliyorum. Yine soru soracağım :) Yeşil çorbayı günlük olarak mı pişireceğiz? Yani 1 porsiyonu 1 yemek kaşığı yağ ve bulgur vs. içerecek? Yeşillik miktarı ne kadar olmalı bir de? Yani 1 kilo sebzeye 1 kaşık bulgur gibi mi? Bir öğünde bir tabak yememiz yeterli mi?Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. sevgiler :)

Beyza dedi ki...

3. haftanin sonunda tartilabilecek olmamiza cok sevindim. O zaman 2. haftanin sonunda tartilmaktan vazgectim. Bende simdiden gözle görülen bir fark var ve sonucu büyük bir heyecanla bekliyorum :) Mehtap hanim hakkinizi nasil ödeyecegiz biz sizin?
Sevgiler

Delfina ; dedi ki...

Başkentlinin diyete olan kararlılığından ötürü tebrik ediyorum.Grubumuzdaki erkek sayısı yanlış hatırlamıyorsam sadece 3.

Erkekler de beden sağlığı ve bilinçli beslenme konusunu kafaya takar kavramını bize gösterdiği için teşekkür ediyorum ona.

Ayrıca Mehtap,ilk 4 günü yaşarken 5.günü nasıl geçireceğim diyordum dediğin gibi 3 haftayı yarıladık ve ben gün saymayı 4.günde bıraktım.Sen ne dersen oluyor.

Sevgiler,

Eya dedi ki...

Merhaba...

Yarin 4. günüm. Her öğünde acıkıyorum ama kararlıyım. Hatta dün öğle yemeğinden sonra tatlı krizim tuttuğunda ara öğünde yediğim elma ve ceviz öyle tatlı geldiki...herhalde aylardır Elma tüketmüyordum.Ama tartılmıyorum.Henüz düzenli yürüyüşlerimi yapamıyprum ama haftasonu itibarı ile arttıracağım. Bakalım 2 hafta sonunda ne olacak...sevgilerimle

zehra

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Cok acil bir kac soruya yanit veriyorum ve ne yazik ki, butun sorular icin cevaplarimi yarina birakmak zorundayim.. ) ayin carsambasi bir araya geldi ama bu sizi ihmal ediyorum, siz herseyden sonra geliyorsunuz demek degil..

Yarin 3.hafta grubu yesil corbaya basliyacak, onun icin hemen cevapliyorum.
yesil corbayi isterseniz hergun taze, isterseniz birkac gun icin pisirin, birsey degismez. iki tabak yiyebilirsiniz. gun basina bulgur koyun, kasigi tepeleme degil, silme doldurun.

Bir ogun sadece corba yiyeceksiniz. Ogunu kendiniz secin..

metabolizma cayi, size herhangi bir rahatsizlik vermiyorsa ve hosuna gidiyorsa, rahatlikla tuketebilceginiz bir caydir ama mecbur degilsiniz icmeye.. Aralarda yesil cay icin.. ihlamur icin.. Ona da alistirmamis olursunuz metabolizmanizi..

yesil corbada sebzenin bir olcusu yok ama yagin ve bulgurun var. Sebzesi ne kadar cok olursa, o kadar az acikirsiniz.

Bana "yayinlamayin" diye yazmayin dedgim mektup, hayatiyla ilgili ayrintilar veren, sonra kusura bakmayin diye mesaj yollayan "size" ait degildi. Yaklasik 30'un uzerinde is yeri yemek listesi mektubu aliyorum onlari kastetmistim..

sonucta nereden istiyorsaniz o sekilde ulasin bana..

yarin gorusmek uzere..

TuBiKKo dedi ki...

ben bi hafta geriden başlamıştım maalesef :( dolayısıyla bu pazar değil de haftaya tartılacağım Yani 10 mayısta 3. haftam biterken.Ama olsun hiç önemli değil..Bu arada hiç yaramazlık yapmıyorum.Sadece salı günü doğumgünümdü ve izin verdiğiniz üzere pastamdan bir dilim yedim ama çok büyük de değildi normal boyutlardaydı.İnanır mısınız o kadar şekerli ve tatlı geldi ki yarısından sonra hatta midem bulandı.Buradan herşeye alışılabileceğini gördüm.Ben ki tatlı tutkunu olduğumu sanırdım ama değilmişim demek ki o kadar da..İnsanın sarılacağı daha önemli hedefleri olduğunda bu tip şeyler sadece keyif haline geliyormuş :)

Her neyse benim açımdan iyi gittiğini belirtmek istedim.Haftaya pazartesi (11 mayısta) güzel tartı sonuçları vermeyi umuyorum size ve vereceğimden de eminim.

Bayan Dağınık dedi ki...

merhaba mehtap hanım
diyetimin 4. günümdeyim. ama et yemekten çok sıkıldım vejeteryan değilim ama sevmiyorum yemeyi onun yerine yumurta yada başka birşey yesem olurmu acaba? Saygılarımla...

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım.
ben de kendımden haber vereyım dedım .programı cok ufak aksaklıklar dısında genel olarak uyguluyorum ve bende de gozle gorulur degısıklık var.eteklerım hatta yuzuklerım bıle bollastı...

hep sıkayet ettıgım gobegım bıle nerdeyse dumduz oldu.bır de metabolızma cayı bana ınanılmaz ıyı geldı .sıskınlık sorunum hıç kalmadı dıyebılırım .tabıı emınım bunda yedıgımız sebze ve salataların da etkısı buyuktur ama ben metabolızma cayının bana cok ıyı geldıgıne ınanıyorum.
annemı dıyete basladıgımızdan berı gormuyorum bugun donuyorlar sehır dısından ve ben vereceklerı tepkıyı cok merak edıyorum :)

benım kafama takılan bı nokta var.ben sadece 5 kılo vermeyı hedeflıyorum ve sanırım bıkac kılosu gıttı bıle .bu durumda daha cok kılo vermesı gereken arkadaslarla programımız nasıl ayrılacak onu merak ettım.bu soruyu sormak ıcın cok mu erken davrandım bılmıyorum :)

herkese kolaylıklar dılıyorum

Ay gibi ışıltılı,su gibi berrak : AYSU.... dedi ki...

sitenizi şimdi buldum bende size katılmak istiyorum boyum 1,65 kilom 65 bana yardımcı olursanız sevinirim

meyse dedi ki...

merhaba, kendimi gerçekten mutlu hissediyorum, bunu da paylaşmak istedim, bu diyet yemek yeme alışkanlığımızla birlikte hayatımızı da düzene sokmaya başladı, sabah kahvaltı yapmadan evden çıkmıyoruz artık, senin listene harfiyen uyuyoruz biz, onun içinden seçimler yaparak oluşturuyoruz öğünlerimizi, ara öğünlerimiz sabahleyin bir elma ve yoğurt, öğleden sonra bir elma ve bisküvi ya da kuruyemiş, diğer meyvelerden ne kadar yiyeceğiz? mesela bir keresinde 10 çilek diye yazdığını hatırlıyorum. daha önceki sorularımı tekrarlamıyorum şimdi, cevaplayacağım demiştinya, olmazsa bir daha sorarım:) bu arada dün akşam yemeğe davetliydik, biz yemeğimizi yiyip öyle geliriz oturmaya dedik ve öyle de yaptık, gittiğimizde hala sofradalardı, aman Allah'ım, öyle güzel bir sofraydı ki:) ama ısrarlara aldırmayıp yemedik, eşim dayanamaz sanıyordum ama beni çok şaşırttı doğrusu, bir bardak çayın yanında 5-6 fındık yedik o kadar, bu arada çayı şekerli içiyorduk ama bu alışkanlığımızı da bırakıyoruz, azaltarak başladık ama bugün şekersiz denedik, alışıyoruz buna da galiba:) bu akşam da misafirliğe gideceğiz, bir sınav daha var yani, ama böyle olması güzel bence, asıl böyle kendimizi frenliyoruz, yiyen insanların yanında yememek daha zor. hep çok uzun yazıyorum biliyorum ama ne yapayım, içim kıpır kıpır ve paylaşmak istiyorum, çünkü şu anda sadece buradaki insanlar beni anlıyor, etrafımdakiler bize hafif alaycı bir gülümsemeyle bakıyorlar ve biliyorum ki inanmıyorlar, ama son gülen iyi güler:) sana da buradaki bütün arkadaşlara da çok teşekkürler, daha çok görüşeceğiz inşallah...

meyse dedi ki...

ARKADAŞLAR, BU SORUM SİZE, işyerine götürdüğünüz yemeklerinizi nasıl ısıtıyorsunuz? gerçi sıvıyağla yapıldığı için soğuk da yense olur biliyorum ama yine de bir yöntemi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

SEVİL dedi ki...

GÜNAYDIN ARKADAŞLARIM CANLARIM SINIFIM VE HOCAM(MEHTAP)
ARKADAŞLAR EVET TARTILMAMAM GEREKTİ BİLİYORUM AMA DAYANAMADIM BU SABAH TARTILDIM REGL DÖNEMİNDE OLMAMA RAGMEN GENE DE TARTILDIM VE 21 NİSAN GÜNÜ BAŞLADIGIM DİETİME DAHA DOGRUSU DOGRU BESLENMEME BUGUN İTİBARİ İLE MEYVALARINI TOPLUYORUM VE 2 KG VERMİŞ OLARAK KARSINIZDA DURUYORUM ...
YASASIN BEN BİLE VERDİYSEM BU KİLOYU DEMEKKİ VERİLEBİLİR DEMİ HADİ DAYANIN SINIF VE ARKADAŞLAR BİZ BU İŞİ BAŞARACAGIZ.. TEŞEKKÜRLER MEHTAP BALIM SENİ SEVİYORUM....

Adsız dedi ki...

merhabalar bende zayıflamak çok istiorum ama bır turlu beceremıorum sabah aksam olmak uzere gunde 2 defa elma sırkelı su içiorumm ama bugun 8, gunum hıç oynama yok tartıda bana yardımcı olursanız sewınırımm cewabınızı beklıorumm benım yasım 22 boyum 1.62 kılom ise 68 ne yapmayalım lıutfen yardımcı olunn

meyse dedi ki...

çok oldum biliyorum ama yine sorum var, konserve mısır yiyebiliyor muyuz ilk hafta, ton balıklı salataya katmayı düşünüyorum da.çorbalardan da akşam yemeğinde şehriye, mercimek, domates,vs.. içebilir miyiz? ya da tavsiye edeceğiniz çorbalar neler olabilir, un, kaşar yok, onu biliyorum:)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Bu hafta sonu üniversiteden mezuniyetimizin 20. yılı için Istanbul'da toplanıyoruz. Normalde çok hevesle beklediğim bir olaydı (hala da öyle) ama diyetimle ilgili olarak çok moralim bozuk. Çok hevesle geldim bu güne, üç gün üst üste çorbamı içip ardından da tartılmak istiyorum. Bir yandan da iki gün boyunca arkadaşlarımı göreceğim, gezip tozacağım, tabiki sağlıklı ve doğru seçimler yapmaya çalışacağım ama özenerek gittiğimiz özel bir yerde de özel bir şey yemek isteyecek canım (iradesizlikten değil lezzetli yemeğe değer verdiğim için). Ne yapacağım? Acaba hafta sonu iki gün elimden geldiğince uymaya çalışsam, üç gün üst üste yeşil çorba kürüne de dönünce mi girsem? Bu akşam ve yarın akşam da yeşil çorbamı içeyim ön hazırlık olarak. Olur mu? Bu arada Ada burada kalıyor, o devam ediyor, problem yok, hatta bana acıyor bunları düşünmek zorundayım diye..
Sevgiler, Yasemin-Ada

Adsız dedi ki...

:( tühh ben kaçırmışım diyet programını henüz bugün farkınıza vardım sizin Tijen hnm sayesinde napıcaz şimdi:)

Nur dedi ki...

Mehtap hanım merhaba.. ben sınıfa kaydolmadım ama sınıfın dışındayım ama içindeyim. Kaydolup mecbur hissetmek istemedim daha doğrusu kendimi kandırıp aslında bu yola çıktım gibi. Bi bakıma katılmış gibi olmadan katılmak isdedim bu yola.Benim zorluk çektiğim ve de bazı benim bildiğim arkadaşların zorlandığı şey Verdiğiniz listelerin çok geriler de kalmış olması, bilgiler bazı yazıların arasında, yorumlarla birlikte gibi bu listeyi arayıp bulcam kopyalıcam diye uğraşsamda gene de eksikler var. Yani ricam bu listeyi yan tarafa sabit ve net bir şekilde oluştursanız daha iyi olmaz mı. 5-6 kilo fazlam var.Haşimotoyum. Onun için dikkat etmem lazım. Mesela bildiğiniz gibi lahana filan dokunur iyot olduğu için.Premenopozdayım 51 yaşındayım 61.5 kiloyum minyon tipliyim ama şişman durmuyorum Göbek var.ve son iki yılda aldım bu kiloyu.2 doğum yaptım 54 kio olmak istiyorum uzun yıllar 49-50 kilo olan ben son yıllarda aldım bu kiloyu 2 senedir sigara da içmiyorum Karın bölgesini eritmek için uğraşıcam sizin önerileriniz doğrultusunda Yani kısaca net veya dönüşümlü listeyi tek parça halinde ve haftaları belirterek verseniz??? Size bizleri motive ettiğiniz için çok teşekkürler:))

nymphea dedi ki...

Güzel bir haber vermek istedim, bugün işyerinden 3 arkadaşım (farklı zamanlarda ve farklı yerlerde-birbirlerinden etkilenmeden) sen zayıfladın mı dediler:) Bu arkadaşlar diyette oldugumu bilmiyordu. Yüzümden bile belli oluyormuş. Öyle mutlu oldum ki, 2 hafta daha kendimi tutup tartılmayacagım ama şimdiden uçuyorum:P

Adsız dedi ki...

Herkese Merhaba arkadaşlar,
bugün çorbamı makarnalı olarak yaptım. sebzeler için sabah hemen manavın yolunu tuttum. manavda tezgahta gördüğüm her türlü "yeşil" sebzeye atladım resmen. Bu alışveriş hevesimi gören manavın çırağı "taze domatesler geldi abla vereyim mi?" dedi bana. ben bi an gayri ihtiyari "yok onlar yeşil değil" deyiverdim. çırak tuhaf tuhaf baktı yüzüme: "iyi ya abla dedi bunun zaten kırmızısı makbul". o an bir gülme krizine girdim resmen :)))))
Çorbama ıspanak, brokoli, dereotu, maydanoz, kabak, biber, yeşil soğan, biraz da yeşil fasulye ve bir kaşık makarna ekledim. pişince de zeytinyağını ekledim. ama tarifte blendır yazmıyordu. ne yapsam diye düşündüm ki blendırdan geçirilmiş sebze çorbasından nefret ederim. ondan bu şekilde yedim. suyunu da ayrıca bardakla içtim. inanılmaz doyurucuydu. diğer öğünler de tamam. bugünü de layıkıyla tamamladığımı düşünüyorum. ama gün saymayı bırakalı çok oldu aslında.

@meyse:
işyerine yemeği termos saklama kaplarında götürüyorum. pazardan almıştım. oğlumun gece mamaları sıcak kalsın diye. onun dışında hiç de kullanmamıştım açıkçası. artık işer yarıyor olmasına sevindim. içi çelik sıkı kapağı olan bir tür saklama kabı. buram buram sıcaklığı korumuyor ama beş saat sonunda gerçekten yenebilecek ısıda kalmış benim yemekler. çoğu yemeğim zeytinyağlı. haşlanmış tavuk göğsü sandviçimi de soğuk tüketiyorum zaten.

mehtap hanım'ın cevabına binaen aslında çok sevmeme rağmen ara ara met. çayı yerine yeşil çay tüketmek istiyorum.

HErkese sevgiler...

Nükhet Z.

Nane Şekeri dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım.
Tavsiyelerinize sıkı sıkı takip edip daha önceden diyetisyenimin benim için özel düzenlediği günlük beslenme düzenime uyarlıyorum.Çok teşekkür ederim.Bir buçuk hafta oldu başlıyalı ilk iki gün adapte olmaya çabaladım yeni beslenmeme maalesef Cumartesi ilk sınavımdan kaldım. Üzülerek söylüyorum verdiğim yemekten bende afiyetle yedim kuruyemişi beyaz şarabı fazla tükettim. Pazar hemen kahvaltımı söylenildiği şekilde yapıp öğlen soya fasulyesini haşlayıp nane ve limon ile (1/2 cup) yedim. Maydanozu iyice yıkayıp 1 diş sarımsak 1 domates kabukları soyulmuş 1/2 limon -limon fazla sevmiyenin tadarak katması gerekebilir-2 tam ceviz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile robotta çektim. öyle çok değil sadece karışıp incecik doğranana kadar diyetisyenimin tavsiyesi idi ama lezzetli bir salata oluyor tavsiye ederim.
Hayatıma getirdiğim yenilik ise hareket 3 gündür 15 dakikalık cardio ile başladım önümüzdeki hafta 30 dk olarak arttırıcam kilomun çok fazla olması yıllardır ciddi bir spor yapmadığım için bu kadar az süreden başladım ve inanın o 15 dk süre bittiğinde bende bitmiştim.Ama bir haftada daha iyiye gittiğimi hissediyorum.
Başaracağım. Bu arada resim çektirdim. Eski resimlerin hepsini kaldırdım(cidden zayıfmışım şimdi fark ediyorum)
Herkese sevgiler

aysegul dedi ki...

Meltem ablacığım,
Harika bir siteniz var.Sizden izin
almadan,bloğunuzu arkadaş listeme ekledim,özür dilerim.Sevgilerimle,
Ayşegül

meyse dedi ki...

sevgili Nükhet Z., çok teşekkürler, hiç aklıma gelmemişti:) güzel fikirmiş, hemen uygulayacağım.
bu arada, bu geceki misafirlikte çayın yanında birkaç tane fıstık, sonrada bir portakal yedim,ama eşim bir elma ve bir muz yedi,içimde yanlış mı yaptık huzursuzluğu var, biraz tedirginim açıkcası, senin yazdıkların haricindeki herşeyi yemek için düşünüyorum, acaba yemek için zamanı değil mi diye, doğru mu yapıyorum? vee artık çayı şekersiz içiyoruz:)