Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

26 Nisan 2009 Pazar

VAZGECMEYIN...

Istatistikler, “diyet” sozcugunun insanlarda “distress” adi verilen negatif strese yol actigini soyluyorlar. Buna uzuluyorum aslinda.. Cunku “diyet” Yunan kokenli bir sozcuktur ve “iyi yasama kurallari” anlamina gelir.. "Distress" ise, sizi sadece mucadele etmekten ali koymaz, beyindeki merkezleri etkileyerek, vucudunuzdaki bazi mekanizmalarin degismesine, siskinlik, halsizlik ve zihinsel yorgunluk hissetmenize de neden olur..

Yine istatistikler, zayiflamak uzere farkli bir rejime baslayan kisilerin % 75’inin ilk 15 gunun sonunda programlarina uymamaya basladiklarini soyluyor.. % 75..

Siz su an 105 kisisiniz.. Icinizden bazilari daha ilk gunden verilen programa uymadi veya uyamadi diyelim..

Bir kisminiz, israrla soyledigim seyleri anlamadi, anlamamis gibi yapti, ya da anladim sandi ama dogru anlamadi diyelim..

Bir kisminiz hic baslamadi..

Bu arada baslayip zayiflayanlar da var icinizde.. Simdiden.. ilk iki haftada boyle bir sonuc beklenmezken ustelik.. Yazdilar kendileri.. Yorumlara bakin..

Bir tek kisi bile olsa bu programi izleyen, zayiflayacak ve ben onu izlemeye devam edecegim..

Kendinize zayiflayamadiginiz icin mazeretler bulmaktan vaz gecin.. Is saatleriniz, esinizin is saatleri, cok mesgul olmaniz, sinav stresiniz, bazi besinlere olan bagliliginiz filan hic onemli degil..

KARARLI MISINIZ?

CUNKU; “HER BASARILI INSANIN BIR PLANI VE HER BASARISIZ INSANIN BIR MAZERETI VARDIR”..

Bazilariniz mazeret bulmaya devam etsin, biz kararlilarla devam ediyoruz..

Bu aksam kayitlari kapatacagiz.. 105 kisi izlemek icin yeterince bir sayi sanirim.. Her iki gunde bir aranizdan kura ile 3 kisiyi secegim ve bana yazmak isterse, karsilastigi zorluklari, izledigi veya izleyemedigi noktalari sorup ogrenecegiz, gerekiyorsa cozum yollari bulacagiz birlikte..

3. haftaya giriyoruz artik..

Tartilmiyoruz.. Lutfen terazileri gozunuzun onunden kaldirin artik.. Dusunmeyin.. Yaz yaklasti.. Her yerde sok diyetler, midenizde sisip istahinizi azaltacak icecekler, yorumlar, oneriler gozunuze gozunuze sokulacak..

Vazgecmeyin.. Cunku amacimiz zayiflamak ve kilomuzu korumayi ogrenerek, pisirmeyi bildigimiz her seyi yemege devam ederek kilo almamayi ogrenmek olacak.. Yoksa, guzelim mutfak kulturumuzu kibrit kutusu olculerinde peynir dilimlerine kaptirmaya hic niyetimiz yok..

Lutfen diyetin disina cikmayin.. Yani bezelye, salgam, patates yemeyin diyorsam, “yedim, simdi ne olacak" demeyin bosuna.. Bir sey olmaz.. Programin disina cikmis, kontrolu kaybetmis, kendinize “bak iste yapamiyorum” mesajini vermis olursunuz..


Yapmayin.. Onunuze ne gelirse, ne bulursaniz degil, dusunerek yiyin.. Sukredin agziniza koydugunuz her lokmaya, bulabildiginize ve secebildiginize, bunun icin de akillica pisirin, akillica secin..

Gunde sadece 500 kalori azaltarak 1 haftada yaklasik 1 kilo verirsiniz.. Sizin 500 kalori dediginiz sey o kadar kolay azaltilir ki..

Gucunuzu belirleyen sey ne yaptiginiz degil, onu nasil yaptiginizdir ayni zamanda..
Gelin artik yasaminizda baslayip ta biraktiginiz hic birsey olmasin..

Vazgecin televizyon onunde gecen saatlerden..

Birakin izlemeyin, bilir bilmez beslenmeden konusan insanlari..

İyi yemek pisirmek, zayif olmak, televizyon programi sunmak, gazetede yeri olmak, hatta doktor olmak yetmez dogru beslenmeyi bilmeye..

Vazgecin 40 cesit borekli corekli, ac doyuran tarzi toplantilar yapmaktan..

Yasadiginiz sehri taniyin.. Kucucuk bile olsa, bir tane bile olsa muzesine gidin, kitap okuyun, yuruyus yapmak icin sozlesin arkadaslarinizla, spor salonuna yazilin.. Sinemaya gidin ama pop-corn almayin.. Birsey izlerken atistirma aliskanliginizi terk etmeye calisin..

Oturarak yasamayin, hareket edin..

Cok soru birikti.. Diyetimizdeki 3. hafta degisiklikliklerini ve sorularinizin cevaplarini yarin sabah kalktiginizda bulacaksiniz burada..

Saat daha erken.. Bugun mutlaka yuruyus yapin...

Ama lutfen vazgecmeyin...

26 nisan 2009’Roma

40 yorum:

M dedi ki...

merhaba, ben yeni başladım sayılmaz aslında,sizinle yeni başladım diyebilirim;53 kilo ile hamileliğe başlayıp 89 kilo ile doğuma gitmiş ve yaklaşık 1 yıldır 59-60 civarı kilosu olan biriyim.son zamanlarda (yaklaşık 1 yıldır:) diyet yapmak zor gelmeye başlamıştı ama sizinle beraber motivasyonum hat safhada:)çok teşekkürler:)
soru:diyetin 1.gününden mi başlamam gerekirdi?
sevgiyle

Zamandan Sızan dedi ki...

Nasıl bir kadınsın sen ya.Okurken inanmak, budur işte; kelimelerin gücü.

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba Mehtap' cım,
Nasıl özlemişim motive eden ve güç veren yazılarını. İyi ki varsın. Harikasın.
Geçen gün bende hiç değişiklik olmadı diye yazmıştım sana, sen de yediklerimi sormuştun.
İki konu dışında verdiğin tavsiyelere uyuyorum. Uyamadıklarım öğlen yemekleri, evden birşeyler getiremediğim için ya salata ya meyve ya da yoğurtla geçiştiriyorum. Bir de akşamları ızgara et ya da balık yerine haşlanmış tavuk yiyorum. 2 lt den fazlaca su içiyorum, ayrıca metabolizma çayımı da içiyorum. Yürüyüş yapıyorum ama hergün düzenli olmuyor. Yürüyemediğim günler evde dolapları, eşyaları yerleştiriyorum. Ev içinde birşeyler yapmaya çalışıyorum.
2 hafta oldu, ben de hala değişiklik yok. Yazını okuyuncaya kadar üzülüyordum ama şimdi rahatladım. Söylediğin gibi 2 hafta çok erken karar vermek için. Ama ben kararlıyım. Önerilerin dışına çıkmıyorum, canımın istediklerini pişiyorum ama kendim yemiyorum, eşime, kızıma, komşularıma veriyorum. Sayen de pişirirken de insanın doyacağını öğrendim.
Bendeki değişiklikleri sana müjdeleyeceğim zamanları iple çekiyorum.
Teşekkürler,selamlar.

Beyza dedi ki...

Mehtap Hanim,
size ne kadar tesekkür etsem az. 5. günüm bitiyor ve ben hic acikmadan, psikolojik bir baski hissetmeden kilo vermeye basladim bile. Benim en büyük eksigim spor yapmamakti ama artik hergün düzenli yürüyüse gidiyorum, asansör degil de merdivenleri kullaniyorum.Kulaklarimda hep sizin sözleriniz var. "Hareket etmek icin her firsati degerlendirin". Günde en az 1 lt. metabolizma cayi, en az 2 lt. su iciyorum. Ama en büyük sorunum evde oldugum günler hep gec kalkiyorum ve ögün atlamis oluyorum. Buna da en kisa zamanda bir cözüm bulmaliyim biliyorum. Mesela erken kalkmak gibi! Ama ne olursa olsun ben sonuna kadar burdayim. Bu sefer gercekten de saglikli beslenmeyi ögrenmeyi kafama koydum. Siz süpersiniz. Cooook tesekkürler.

Bir Kadın dedi ki...

Sevgili Mehtap ablam , bende su metobolizma catinin bende asiri bas ve mide bulantisi yaptigini saniyorum neden acaba ? Adet donemine girincede asiri derece tresli oldum artik saglikli bol yesillikli besleniyorum ve kararliyim ..Ama yinede hani 3 -5 kilo fazlasi olanlar varya onlara gicik oluyorum bilesiniz :P Biz napalim yani

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Yasemin1, Siz zaten kilo vermis birisiniz. Bizim oldugumuz yerden itibaren takip edin. ilk iki hafta hazirlik safhasidir, genellikle kilo verilmez.

Kiymet, ben yaptigina inanan bir kadinim.. cogumuz gibi.. tesekkur ederim sozlerine..

sevgili Kagittan gemiler, oglen yemegi bu haliyle cok dogru degil..Yogurt yagli bir gidadir. yediginiz miktar onemlidir. oglen yemeklerine beyaz peynirli bir tost eklesek, yogurdu light ayrana cevirsek daha iyi olur. neden hazirlamiyorsunuz kendinize bir seyler evden. Haftada bir kez, biraz et haslasaniz, onu dilimleyip ekmegin arasina koysaniz, bir domates, bir biber atsaniz cantaniza? biliyorum bazen cok zor ama, deneyin.. ara ogunlerinizi yiyor musunuz?

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Beyza, erken kalkmak gununuzun de degerini artirir. yetiskin bir kisinin, gunluk ihtiyaci 7-8 saatlik bir uykudur. sabah erken kalksaniz, gazete almak bahanesi ile evden ciksaniz, yolunuzu mumkun oldugunca uzatarak yuruseniz keske.. aldiginiz sonuca cok memnun oldum. durmak yok..

YaSeMiN, o zaman hemen birakin icmeyi.. sart degil.. Mecbur degilsiniz.. Bas agrisi ve mide bulantisinin baska bir nedeni olmasin sakin? Bana 1 gunde ne yiyorsunuz, kilonuz, yasiniz ve biyunuz kac hatirlatirmisiniz tekrar..

deniz sen dedi ki...

bende bu güzel grubun üyesi oldugum için çok mutluyum.bugün 2.günüm ne yazıkki sizlerle başlayamadım ama takipteyim.geçen yazınızın sonunda bana sorduklarınız yanıtlamıstım.heralde yarın cevaplayacaksınız.yarında yürüyüşlere başlıyacağım.hepimiz bazı şeylerin farkındayız ama bazen birinin hadi kalk yap demesi gerekir ya bunu bizim için yaptıgınız için teşekkurler mehtap hanım.

fatma dedi ki...

Mehtap Hanım,
Blogunuzu yaklaşık 2 aydır takip etmekteyim. Motivasyon yüklü yazılarınızı okudukça bende diyet için şevke gelmekteydim ama bir ertelemem söz konusuydu:(

Ben 33 haftalık bir hamileyim ve diyet işini doğum sonrasına ertelemekteydim. Hamileliğimde de oldukça dikkatliyim çünkü hiç istemesemde oldukça şişman bir hamilelik başlangıcım var. O yüzden şimdiye kadar 6 kilo aldım.

Doğum sonrası hemen diyete başlamak istiyorum. Sizin yazdıklarınızın emzirirkende uygulanabileceğini düşünüyorum. Sizden tavsiyeler bekliyorum ve ben nasıl sizin(diyet grubunun) aranıza katılabilirim?

sevgiler,
fatma

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Deniz, 3.hafta degisiklikleri ile birlikte sorulara cevap verecegim..
tesekkurler soylediklariniz icin

Fatma,oncelikle bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.. emzirme doneminde zaten kilo verirsiniz. dogumdan sonra doktorunuz size ve bebeginize uygun beslenme bicimini eminim soyleyecektir, cunku eger emzirirseniz (bunu butun kalbimle dilerim), sizin beslenme biciminiz bebeginizi de etkiler.. Sonra gerekirse ben buradayim.. hala fazla kilonuz kaldiysa seve seve yardimci olurum..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Haftasonları diyette zor geçiyor.Açıkça bende bu haftasonu çok başarısız kaldım,ama bu motive edici yazınız çok iyi geldi.Şimdi sebze çorbası pişireceğim ve önümüzdeki üçgünün bir öğününü oluşturacak.Trtılmadım ama etek ve pantalon belinden zayıfladığımı hissediyorum.Sevgiler.
MELTEM

TuBiKKo dedi ki...

mehtap hanım,
ilk haftayı başarıyla tamamladığıma inanıyorum.Sözünüzden çıkmadım;ağzıma bir tek çikolata,bir tane mısır bile atmadım.Dediğiniz herşeyi dediğiniz ölçüye göre yedim kaçırmadım.Hiç kimsenin beni yoldan çıkarmasına da izin vermedim ki özellikle tatlı konusunda genelde başaramazdım :)) Artık başarıyorum ve ikinci haftama girerken hiiç yoldan çıkmayacağıma eminim :) Göbek kısmımda şimdiden azalma başladı bile.Tartılmadım ama sadece mezura ile ölçtüm acaba yanılıyor muyum diye.Şİmdiden 2 cm lik bir değişiklik söz konusu bile aynı şekilde yürüyüşlerde etkisini göstermeye başlamış olmalı ki aşağı bölgelerde de ciddi incelme var :)))
Sorularımızı cevaplayacağınızı söylemişsiniz sabırsızlıkla bekliyorum :))) Çok teşekkürler;varlığınız bize azimle devam etme gücünü aşılıyor iyi ki varsınız :)))

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Meltem, basarisiz kaldim derken diyetin disina mi ciktiniz? yoksa dayandiniz mi?
Diyetin disina cikmak icin bahaneler yaratmayin.. Iyi bir mekanizma degildir, "artik nasil olsa bozdum, yiyeyim gitsin" duygusuna surukler insani..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

TuBiKKo, bu gercekten "basaracak" bir kisinin ruh hali.. Koruyalim.. Sorularin cevaplari bu gece..

özlem F dedi ki...

Mehtap Hanım, ben de çok inanarak başlamıştım ama 10.cu günde dieti bozdum. Dayanamadım ama aslında zayıflamayı çok istiyorum. 6 kilo fazlam var.Sanırım ben de yeme davranış bozukluğu var. Kahvaltımı düzgün yapıyorum ama diğer öğünler hep ayakta ne bulursam yiyorum. Özellikle karbonhidratı çok tüketiyorum. Yemeğe başlayınca kendimi tutamıyorum.Bir de o kadar hızlı yemek yiyorum ki... Gebelikten önce aslında tam da dediğiniz gibi besleniyordum.Ama sonrasında ne oldu bilemiyorum. Biraz evde çok kalmaktan biraz sıkıntıdan habire yiyorum ve artık kendime dur diyemiyorum. Gerçekten yardıma ihtiyacım var.Aslında ne yapılması gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum. Çok mu umutsuz vakayım.teşekkür ederim

vesile dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba, Ben Vesile size İzmirden yazıyorum .Yaşım 49 boyum 1.67 kilom 78. Diyete sizlerle beraber başladım. Ve bir yaramazlık yapıp tartıldım.Başlangıç kilom 80 di. Söz bir daha siz tamam demeden tartıya çıkmayacağım.Ben 2001de meme ca geçirdim. 4 sene öncede cerrahi menapoza girdim.Bu sene iyice kilo aldım.Hareketsizlik ve düzensiz beslenmekten dolayı. Tam düzenli yürüyüşe ve diyete başlarken sizleri yakaladım. Şimdi motivasyonum öyle yüksekki.Uzaklarda eski bir arkadaşımla haberleşiyor gibiyim. O bizler için özveride bulunuyor. Bizde kilolardan kurtulup çabasını boşa çıkarmamalıyız diye düşünüyorum. Benim akşam yemeğinden sonra atıştırma isteğim oluyor. Yatmadan önce 1 dilim light ekmek tüketebilirmiyim? Metabolizma çayının tiryakisi oldum. Su yerine tüketiyorum. Size herşey için sonsuz teşekkür ediyorum. Vesile

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

MEHABA MEHTAPCIĞIM,
Beraber çıktığımız yolda güle oynaya yürüyorum,bende yazılanlara sıklıkla gülümsüyorum,
baharın tadını çıkartıp,sahillerle martılarla sözleşip geziyorum.
3. hafta sadece 600 gr vermiş olsamda müthiş keyifliyim. ilaçlar- tiroid bu kadarına müsade ediyor. hiç acelem yok , söylemiştim.
Spor Clübümdeki doktorum la ölçüm yaptık, beslenme düzenimi hemen gördü ölçüm makinesinde, oda bir kurdela verdi :)
ee daha ne olsun. metabolizmam yavaşlamış, bir program hazırladı, yarın başlıyoruz, bakalım ne farkedecek. kas kitlemi beğendi. yağ fazla tabii. 6.5 ay hareketsiz hastalık dönemi malum.
AMA AŞACAĞIM.
Hiç sözünden çıkmadım diyebilirim.
Motivasyonun en değerli hazinemiz. ADETA GÜÇ JENERATÖRÜMSÜN :)))))

SIK sık boğaz sahillerine Seni anlatıyorum , aman her halinizle hazır durun, Mehtap gelecek ayak izlerimizle sizlere imzamızı atacağız diyorum :))))
heyecanlanıp duruyoruz !!!
İNŞŞŞŞŞŞALLAH :)

DESTEĞİNE BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

gezicini dedi ki...

sanıyorum ben de başlayıp devam edemeyenler grubundanım. kendimden utanıyorum ama gerçek bu. pazar günü bir dilimden birşey olmaz deyip yedim mesela. sabah iyi başlıyorum ama sonrası gelmiyor. evde bebek bakmaktan kendi kendime bahaneler uyduruyorum işte.
yarın sabaha yeni baştan kaldığım yerden devam edeceğim.yazdıklarınız için teşekkürler.
sevgiler
gorki

suspect dedi ki...

Misafirim var kaç gündür, bir türlü siteye gelip bakamadım, am yediklerimi yazmaya, yürümeye, ara öğünlerimi çantaya koyarak gezmeye devam ettim. İyiyim, çok iyiyim, biliyorum yolun başındayım verilecek çok kilom var ama size nasıl teşekkür etsem bilmiyorum :)

crocus dedi ki...

Merhaba Mehtap,
bu yazın bir harika!!İnsan nasıl devam etmez diyete?!
Benim bu iki haftam iyi geçti.Küçük kaçamaklarım oldu ama vazgeçmedim.Karnım şimdiden indi.Bugün kuzenimin doğum günündeydik.Beni gören herkes karnın azalmış dedi.Çok hoşuma gitti.Daha da motive oldum.
Eskiye oranla daha fazla sebze tükettiğim için tuvalete de daha rahat çıkabiliyorum.Bu bile kilomu azaltmıştır:))
Diyette tek değiştirdiğim her ara öğünü ikiye bölmek.Böylece insülin seviyemin düşmesine engel oluyorum.Diyabet hapımı da doktorumun dediği gibi sabah-akşam içiyorum.Bence metabolizma çayındaki tarçının da şekerime olumlu etkisi var.
Herşey için sana teşekkür ederim.Gardrobumu yenileyeceğim zamanı iple çekiyorum!!!!!!
Sevgilerimle
Çiğdem

Adsız dedi ki...

Dün akşam Elif Şafak'ın son kitabı "AŞK"ı okumaya başladım Mehtap Hanım. Bir yerinde sufilerin kırk kuralından dokuzuncusu olarak şöyle bir cümle geçiyor:

"Sabretmek öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. sabır nedir? Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir..."

Bu cümleyi okuyunca şu iki hafta geldi aklıma ister istemez. Sabrediyoruz yazılarınızda bize anlattığınız o günleri yaşayacağımızı umidederek. Kilo veremeyebilirsiniz bu hafta diyorsunuz ya aslında kilo vermemek değil bu, kilo verebileceğimiz bir yaşam ve beslenme tarzına alışmak için beklediğimiz, sabrettiğimiz bir süreç değil mi?

İyisiyle kötüsüyle bir hafta daha bitti. Hatalarım oldu ama telafisi yok değildi. Daha bir azimle önüme bakmamı sağlayan adımlardı onlar. Hele sizin yazılarınızı okudukça daha çok inanıyorum bu gerçeğe.
Sizin sınıfınızın bir öğrencisi olabilmek de büyük bir şans benim için...

Büyük bir merakla ve "sabırla" :)yeni yazınızı bekliyorum...
Sevgiler

Nükhet Z. (powasus@gmail.com)

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba,
Bu akşam kayıtları kapatacağınızı yazmışsınız ben Delfina'nın bloğunda verdiği "arztez.." mail adresine üyelik isteğimi yolladım biraz evvel ve şimdide size yazıyorum. Benim üyeliğimi de onaylarmısınız ltf..
Teşekkürler

Eren

Unknown dedi ki...

merhaba mehtap hanım öncelikle size sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum yüreklendirici sözleriniz ve bizleri bilgilendirdiğiniz için,bende yıllardır kilo ile mücadele eden biriyim kilo verebiliyorum fakat verdiğim kiloları kısa zamanda geri alıyorum geçen yıl akapunktur tedavisiyle 10 kilo vermişken yaklaşık bir yıl sonra 6 kilosunu geri aldım yine umutsuzluk yaşıyorken sevgili nunu sayesinde sayfanızı keşfettim ve evet dedim bu sefer olucak ilk kez düzenli yürüyüşe başladım ve kararlıyım bırakmıycam ,metobolizma çayını ve daha çok su tüketmeyi hayatımın bir parçası haline getirmek istiyorum yönlendirmeniz sayesinde yediklerimede daha dikkat etmeye başladım arada ufak kaçamaklarım olmadı değil ama yazılarınızı okudukça daha azimli olduğumu hissediyorum,ne yazıkki 3 kere delfinaya e-mail atmama rağmen bana geri dönüşü olmadı ve şu anda sınıfa kayıtlı değilim ve sanırım artık kayıtları durdurmuşsunuz ,yazılarınızı takip ederek amacıma ulaşıcağıma inanıyorum bu inancı bana kazandırdığınız içinde minnettarım sevgilerimle .

Adsız dedi ki...

"Diyetin disina cikmak icin bahaneler yaratmayin.. Iyi bir mekanizma degildir, "artik nasil olsa bozdum, yiyeyim gitsin" duygusuna surukler insani.."


Sevgili Mehtap hanım,hani böyle demişsiniz ya ,işte başıma gelen aynen bu,daha doğrusu başıma gelmesine müsaade ettim.Bugün ailem yanında idi,ee haftasonu idi,annemin kışkırtmaları ile ilk önce o üzülüyor diye sonrasında nasıl olsa bugün kaçtı ipin ucu diyerek....Utandım ve gerçek bir tepki yapması için buraya yazdım.

Şimdi 3.haftadasınız ve ben zaten 2gün önce başlamıştım,ilk haftadan mı başlamam gerekiyor,eşzamanlı takip etmek motivasyonu daha da güçlendiriyor aslında,ne yapmam gerekiyor:((

ESRA..

Adsız dedi ki...

merhaba,

vazgeçmeyeceğim!

zeynep e.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ozlem F, ne kadar umutsuz oldugunuza kendiniz karar vereceksiniz. Bizim uyguladigimiz beslenme tipinde, bir kac hafta icinde her cesit besinin yenecegi bir sisteme donulur. onun icin biraz kendinize guvenmeniz ve dayanmaniz yeterlidir aslinda. Tekrar deneyin isterseniz, ama kararli olun.. Evde oturmak yemek yeme sebebi degil.. Kendinize yapacak baska seyler bulun.. Size yemege iten cok onemli problemler oldugunu dusunuyorsaniz, profesyonel yardim istemekten cekinmeyin..

Vesile, yatmadan once yarim bardak az yagli sut ve 1 adet madlen cikolata yiyebilirsiniz. Ekmege gore daha sagliklidir. ama kesinlikle onsuz yapamam diyorsaniz, yiyin ufacik bir parca ekmek.. Ama gun icinde ogunlere ve miktarlara sadik kalin. yani ne az ne de daha cok yiyin olmaz mi?

NuNu'cugum, bu iki hafta kilo verme haftasi degildir zaten.. onun icin uzulme. Biz sadece kendimizi biraz duzene alistirdik hepsi bu..

Gezicini, eger yapamiyacaginizi hissediyorsaniz hic baslamayin derim ben size. cunku baslayip birakmak hic ummadiginiz kadar negatif etkiler yapar uzerinizde.. Bekleyin biraz.. ya da cok kararli olun.. soyleyin evdekilere size yardimci olsunlar, israr etmesinler..

suspect, o kilolar birer birer verilene kadar sizinle olacagim, yeter ki siz de bu kararlilikta olun..

Crocus, ara ogunleri bolmekle iyi etmissiniz.. Boylece dengesiz insulin saliniminin onune gecmis olursunuz.. sakin birakmayin, sakin vazfecmeyin lutfen..

Nukhet, sizlerle boyle bir seyi gerceklestirmekten cok ama cok mutluyum.. Eger icinizden % 20'si hedefledigi kiloya gelirse, bu gercekten onemli bir veri olacak bircok kisi icin.. bu arada hepinizi yavas yavas tanima firsati da buluyorum.. Ornegin siz daha once de bana siir yollamistiniz.. Edebiyat sever bir insansiniz.. yani tek derdimiz, "yemek" degil.. ne guzel..


Eren hosgeldiniz..Bana kendinizle ile ilgili biraz bilgi verin olmaz mi?

duslerimin incisi, akupunktur yaninda cok drastik kalori kisitlamasi ile yapilir ve kisi normal beslenme duzenine donunce, cogu kez kilosunu koruyamaz. Bu kez basaracaksiniz. Kayit icin endiselenmeyin.. bizimlesiniz..

Esra, ilk iki hafta onemlidir. diyete gecis ve metabolizmayi hazirlama donemidir. sizin gibi yeni baslayanlar var nasilsa.. kaldiginiz yerden devam edin..

Adsız dedi ki...

Tekrar kayıt olmak için e-mail gönderdim.
Yine kayıt olamazsam da programı takip ettiğimi bilin lütfen.

Sevgiler
Emel

hilal dedi ki...

sevgili Mehtap,ben köfte dışında et yemeyen biri olarak ısrarla vejeteryanlara özel bir şeyler bekliyorum.biliyorum çok yoğunsunuz ama bu şekilde ben diyette et yemediğim için birşeylerin eksik olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğruyorum.et yerine yeşil mercimek ,bakliyat yesem olur mu?

Terazi dedi ki...

tam da kendime yeni bir kaldıraç ararken sizi bulmam tesadüf(!)mü?

kendimden ve iradesizliğimden bıkkınlık gelmiş halde; uzun zamandır uğramadığım blogları gezerken, tubiko'nun sayfası yönlendirdi beni buraya.. henüz herşeyi okuyamadım ama yazılanların&yorumların çoğunun benim durumumu özetler nitelikte olduğunu görünce, "tamam" dedim.. "doğru yeri buldum galiba!"...

bu akşam kayıtların kapanması durumu söz konusu imiş ama benim sizi bulduğum saat 23:58 idi... ne olacak şimdi?

"vazgeçmemek" üzere çıkılan bu yolculukta bilgi ve deneyimleri paylaşmak adına ben de aranızda olmak isterim...

sevgilerimle

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Zeynep, evet vazgecmeyin lutfen.. kendiniz icin..

emel ve Terazi, yarin listede adiniz yoksa lutfen bana haber verin..

hilal, haklisiniz, et yiyen ezici cogunlugun karsisinda size sira gelmedi. tam bir liste, hatta yemek tarifleri vermek istiyordum oysa..
peynir, sut, yumurta tuketiyor musunuz?
Fasulye, mercimek, nohut, mantar, tofu gibi besinler et yememekten dogan aciklari kapatir.

GÜLÜMSE dedi ki...

merhabalar.blogunuzdan yeni haberdar oldum.paylaşımlarınız çok hoş.ellerinize,yüreginize saglık.43 yaşında bir pratisyen hekimim.15 yıllık bir sigara tiryakiliginin ardından 9 yıl oldu bırakalı.9 yılda 55 kg bir kadınken şimdi 72 kiloyum.ciddi bi insulin direnci oluştu,sürekli antidepresan kullanma durumum var.tiroitler normal.nihayet ARA ÖGÜNLERİ aksatmiyorum.defalarca deneme sonucu,elimde kalan HÜSRAN,bir ileri iki geriden öte geçemiyorum.yogun bir BAŞARISIZLIK hissi beni kötü ediyor.son olarak 3 seanstır hipnoz uygulaması denedim.çok şükür iştahım biraz düzene girdi.kayıt olmak istedim ancak beceremedim.yardımcı olursanız sevinirim.sevgiyle kalın..

Eya dedi ki...

Sizler 3. haftaya girerken ben takipteydim.Ama öyle muhtesem bir insansin ki sevgili Mehtap..nasil bir enerki saciyorsun ki...yarin sabah bende basliyorum.2 hafta evdeyim...iznimi kullaniyorum. Baslamak icin cok iyi bir firsat benim icin...gelismeleri yazacagim...sevgiler


zehra

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

F, bir meslektasimin buradaki varligi, benim inandiriciligimi artirir. Onun icin hos geldiniz..
umarim en kisa zamanda hem fazla kilolarinizdan, hem de antidepressanlardan kurtulur ve eski yasam duzenine kavusursunuz..Oyleyse bizimle beraber basliyorsunuz demektir. Lutfen eski yazilari, Funda'nin ve Bahar'in mektuplarindan baslayarak okuyun..

Zehra, daha fazla gecikmeyin isterseniz.. gruplar arasindaki sure cok acilmasin.. yarin hemen sebze, meyve alisverisinizi yapin, son kez tartilin, soyle fiyakali bir fotograf cektirin ve buyrun gelin..

hilal dedi ki...

peynir ,süt,yumurtayla sorunum yok bakliyatları da seviyorum listedeki etli kısımlar yerine bunları koyayım o zaman,teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hnm.
Öncelikle günaydın ve iyi haftalar.
Sayfanızı yaklaşık 2 haftadır fırsat buldukça severek izliyorum.Sizi çok takdir ettiğimi bilmenizi isterim.Güzel yüreğinizle yaşamımıza kattığınız güzellikler ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben 38 yaşında,1,57 m boyunda,67 kg 2 çocuk annesi biriyim.2. doğumdan 1.5 yıl sonra diyet yaparak 22 kg verdim ama tabiki geri aldım.Tekrar vermek istiyorum.Sayfanızda vermiş olduğunuz önerilere dikkat etmeye çalışıyorum ama malesef işten eve gidince ve hafta sonu uygulayamıyorum.Evde hayat benim için çok stresli.Sanırım yemekle stres atmaya çalışıyorum.Bu konuda da tavsiyeleriniz olursa sevinirim.İyi ki varsınız.

Bayan Dağınık dedi ki...

bende bugün sayenizde diyete başladım toplamda 11 kilo fazlam var ama diyete başlamazsam bu giderek artacak çünkü ben sürekli yemek yediğim için sürekli kilo alıyorum. Neyse artık o gerilerde kaldı. Artık ben diyetteyim inanıyorum başaracağım. Diyetin 1. günü günün ilk saatleri herşey güzel olacak mutluyum.. hatice yıldız

nuralp dedi ki...

mehtap hn. yorum yazdım ama kayıtta problem oldu gelip gelmediğini bilmiyorum. gelmediyse eğer tekrar cevabınıza teşekkür ederek, nası doğru bi tespit yapmışsınız anlatamam. hamileliğimi bulantılar ve kusmalar içinde geçirdiğim için sürekli içimi bastırsın die hamur işi mayalı besinler tüketmiştim. demek şişkinliğimin sebebi buymş. bunu öğrendiğime nasıl mutlu oldum anlatamam. artık buna göre besleneceğim. pes etmiyorum. istediğim kiloya gelene kadar devam edicem ve artık kilo almak istemiyorum. "ne bulursan ye" "ay canım şunu çekti yapayım yiyeyim" günlerini geride bırakmak üzere çıktık biz bu yola. yicez tabiki ama az ve kararında ve zamanı gelince :)...
not: haftasonu az yağlı, az şekerli ve sütlü küçük bir dilim irmik helvası kaçamağı yaptım. kabahatim büyükmü hocam?

sevil dedi ki...

vazgecmekmi yok yok ben vazgecmeyi düşünmüyorum zaten bu kilo ilede düşünmemem gerek mehtapcım son hızla haftaya başladım bile
sevgiler..
sınıfa ve nunuyada tabi sevgiler

GÜLÜMSE dedi ki...

günaydın mehtap hanım,hakkımda daha fazla bilgi vermek istiyorum ama bazı bölümleri de blogda görünsün istemiyorum..bunu nasıl saglayabıliriz?? (sadece sizin bilmenizi istedigim bilgiler için )
ben bu sanal ortamla yeni yeni haşır neşir oluyorum..bazen çözmek zaman alıyor bazı şeyler benim için..23 nisan yazınıza fatmakökdilgökçe olarak yorum göndermiştim..diyet bölümünde açık ismimi kullanmak istemedim..bunun için yeni bir gmail hesabı oluşturmuştum ancak orada anlayamadıgım bır sekilde 'f'oldu rumuzum oysa ben gülümse.fkg olsun istıyordum ..bunu nasıl düzeltebilirim..kilo konusunda çevremdeki insanların yorumları beni bazan geriyor bu nedenle çok deşifre olmak istememiştim,yoksa başka bi nedeni yok..8 temmuz 1966 dogumluyum.DEFNE adında 1998 dogumlu bır kızım var benimde..bir gün sizinle yüzyüze sohbet edebilmeyi de hayal ettim bugün..kolay gelsin,sevgiler..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Adsiz, stresinizin nedenini bilmiyorum ama basa cikamiyacaginiz kadar buyukse, profesyonel yardim alin derim ben size.
yemek sizi sonradan pisman ediyorsa, stresinizin daha da cok artmasina ve kisir donguye girmenize neden olur. Bu donguyu kirmaniz gerek. cok gencsiniz.. yasaminizi kontrolunuz altina alin ve pes etmeyin..

cumba Yildiz, hos geldiniz..

nuralp, simdi kacamak yapmayin.. cok basindasiniz.. nasil olsa her istediginizi kontrol ederek yemek sansina ulasacaksiniz.. dayanin biraz.. "yemesem ne olur?" diye sorun kendinize

sevil, tabii vazgecmeyin..

Gulumse, yayinlamayin dedeiklerinizi yayinlamam..yazabilirsiniz.. ben zayiflamaya karar verdigimide kimseye soylemedim kararimi.. funda'ya da ayni seyi onerdim.. Zayiflayince sen, onlar anlayacaklar ve sana soyleyecekler demistim..Siz de oyle yapin..