Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

19 Nisan 2009 Pazar

BURADA MISINIZ?


Sevgili Arkadaslar;


Sinif Baskanimiz NuNu.. Bu sinif, akilli, becerikli, duyarli, hayati seven, ilgi alanlari cok cesitli ve cok yakinda "fit" gorunecek, bakimli ve kendine iyi davranmayi hedeflemis kisilerden olusuyor..


Delfina, cok hos bir program yapmis.. Onun blogundan kaydolursaniz sevinirim.. Boylece belki sonucta bir istatistik yapma firsatimiz bile olabilir aldigimiz sonuclara bakarak..


Bana gosterdiginiz guvenden oturu tesekkur ederim..


Ben de size cok guveniyorum..
19 Nisan 2009'Roma

17 yorum:

TuBiKKo dedi ki...

mehtap hanım,

o kadar motive edici ki yazılarınız insanın başarma arzusunu kamçılıyor resmen :) size geçen hafta da yazmıştım,midemdeki rezil h.pylori mikrobunu sormuştum hatta. Çok şükür tedavinin bir haftası gitti ve ben de daha iyi hissediyorum kendimi.

Bugün gidip gerekli market alışverişini yaptım,şu anda da metabolizma çayım oCAKta mis gibi kokular yayarak kaynıyor.

YARIN başlıyorum;midemi çok yormadan.VErdiğiniz örnek listeler bana zarar vermeyen besinleri içerdiği için bir sakınca olmadığını düşünüyorum.

Hayatım boyunca hep ailenin en kilolu kızı olmaktan balık etli olmaktan öyle anılmaktan çok yoruldum artık.İlk kez güçlü bir adım attığımı hissediyorum ve bu sefer cidden başaracağıma inanıyorum.
Tartımı dolabın derinliklerine ittim.Dediğiniz gibi meraktan çatlasam bile tartılmayacağım.ÇEvremdekiler bir süredir verdiğim gayretle verdiğim 6 kilo ile bile ne kadar zayıfladın diye taktir ediyor beni.Hatta kuzenim geçenlerde tubikko seni uzun zamandır böyle görmedik dedi ve nasıl mutlu oldum.Ben biraz daha mutlu olmayı istediğim ölçülere inmeyi ve hep öyle yaşamayı istiyorum artık.Fazla kiloların ağırlığını taşımak istemiyorum bedenimde...

Bizlere verdiğiniz bu büyük destek ve yardım için size sonsuz teşekkürler..İYİ Kİ VARSINIZ...

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Hocam ben kaydımı yaptırdım bile. Çalışkan öğrenciyim :))

Bir Kadın dedi ki...

bende simdi yaptircam Mehtap ablam bunu yayinlamayin lutfen diyerek basliyorum ama 163 boya 115 kiloyum ama 120 ydim bunu sana dememistim simdiye kadar ama sanirim artik saglikli besleniyorum ve zayifliyorum siz cok sismanlar cok fazla kilo verebilir dediniz insallah size guveniyorum ..Nasil aldin dersen artik anlatmaliyim cok hareketli bir yasamim vardi evlenmeden ve de sigara kullaniyordum ..Evlendim sigarayi biraktim hamile kaldim isi biraktim ardindan alinmis 50 kilo ile tekrar hamile kalinca birde amerika da kimsenin kimseyi umursamadigi bir ulkede yasayinca boyle kaldim .. Denemedin mi dersen denemedim vermeyi olmadi inan ..Ama artik vermeliyim yas 33 boy 163 kilo suan 113 ..Sanirim hos bu kilo en son senin tartilmayin dedigin zamandan beri gecerli zaten tatilmayi sevmiyorum ki :) ama sagolun keske komsum olsaydiniz soyle kapinizi tiklayip gulen yuzunuzude gorebilseydim sizi gormeden de cok seven ve Dua eden kabul ederseniz kardesiniz Yasemin

Adsız dedi ki...

bende aylardır beceremediğim şeyi yaptım sizin motive edici cümleleriniz sayesinde tartımın pilini çıkarıp zor bi yere koydum hergü çıkmamaya kararklıyım ayatımı etkiliyordu.bende yaptırcam kaydımı teşekkür ederim...

zarpandit dedi ki...

senle basaracagıma inanıyorum güven veriyorsun :) yazılarını okudum kilo fazlam var dediğin dönemleri..bir an kendimi gordum ve yapmıs becerniş işte gordunmudiye kendiöi uyardım hep bizle ol..

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben de sınıfa üye olacağım hatta yarın ki yemeğimi pişirmeye başladım bile.Benim hipoglisemi sorunum var. Listeniz uygun gibi geldi ama benim durumumda olan birine önerebileceğiniz farklı bir şey olur mu? Sonsuz teşekkürler, umarım bu kez yapabilirim.
Sevgiler Sibel

Gül dedi ki...

Merhaba
İşyerimdeki haftalık öğle yemeği planımı yollamak istiyorum.Ne yememi önerirsiniz?

Pzt: Mercimek çorba,snitzel,domatesli pilav,mücver

Salı: düğün çorba,kıymalı ıspanak,börek,zeytinyağlı mantar

Çrş: tavuksuyu çorba,izmir köfte,spagetti,z.yağlı bezelye

Prş: işkembe,kıymalı y.mercimek,börek,z.yağlı sarma

Cuma: domates çorba,karışık ızgara,pilav,z.yağlı pırasa

Ayrıca salata,yoğurt,ayran alabiliyorum.
Gül

Unknown dedi ki...

ben de bundan 6-7 ay önce diyetisyen kontrolünde zayıflamaya başladım, 4 aylık bir programdı benimki ve 4 ayda 12,7 kg. verdim şu anda da koruyorum kilomu ama çok dikkat ediyorum. Sizin önerilerinizi uygulayan arkadaşların kilo vermemesi imkansız. Ben blogumda da bahsettim herkes verebileceğine inansın, acele etmesinler, veremedik diye pes etmesinler, kilolar gittikçe insan motive oluyor, istediğim kilolara ulaşınca eski kıyafetlerimin içine girmek nasıl bir mutluluktu anlatamam size. Herkese başarılar:))))

crocus dedi ki...

Kayıt işi tamam!!!Bu hafta kesin kilo verdim!!!Mutluyum!!!!!!!!
Çok ama çok teşekkürler!!!En güzeli de yanlız olmadığımı, bu sınıfın bir parçası olduğumu bilmek.
Sevgiler
Çiğdem

funda dedi ki...

ama ben kayıt olamıyorum, sayfa açılıyor ve hemen kapanıyor.. benim bilgisayarın aziziliği bu belli ki.. beni de kaydettirmeye götürürmüsün Mehtapcım, yada benden sana vekalet, benim adıma kayıt yaptırırmısın rica etsem ..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BURADAYIZ SEVGİLİ HOCAM..
DAİMA..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili TuBiKKo, siz de iyi ki varsiniz.. Bu beslenme modelinde midenize zarar verecek pek bir sey yok. eger ulseriniz varsa belki cig sebzeler rahatsizlik verebilir.

sevgili Kagittan kemiler, bu fikir beni muthis heyecanlandirdi.. gercekten bir grup olustu ve birlik insana guc verir.. harika bir sey oldu bence..

sevgili adsiz, hos geldiniz ve iyi sanslar.. tartiniz oldugunu bile unutacaksiniz, inanin bana..

sevgili zarpandit, evet bence de basaracaksiniz ve kendinizden artik zayifim diye bahsedeceksiniz..

sevgili Sibel, cok dikkatli olun lutfen. Mumkun oldugu kadar tam tahilli ekmek yiyin, sakin ogun atlamayin, yaninizda hep biskuvi ve sekerleme bulundurun, isterseniz ara ogunleri ikiye de cikartabilirsiniz. yani az ama daha yakin araliklarla yiyin..

Sevgili Gul,
Pzt: evden gidecek.salata

Salı: düğün çorba,kıymalı ıspanak,zeytinyağlı mantar (yagi azsa yiyin)

Çrş: tavuksuyu çorba,az izmir köfte salata

Prş: hepsi evden gidecek,salata

Cuma: domates çorba,karışık ızgara salata

sevgili Missred's, verdiginiz destek icin tesekkurler. bize kendi deneyimlerinizi, karsilastiginiz zorluklari ve cozum yollarini yazin.. mutlaka faydasi olur.

sevgili Crocus, yalniz birakmadiginiz icin yalniz degilsiniz.. guzel olan da bu zaten..

sevgili funda, seni sana sormadan kayit etmisiz bile.. sensiz sinif olur mu? sinifin en yaramaz ama en zehir gibi ogrencisisin sen..

sevgili NuNu baskan, bu ne hos bir sinif boyle..

Belgin dedi ki...

Hocam bende kayidimi yaptirdim, bende cooook caliskan bir ögrenciyim:)))

Unknown dedi ki...

Fazlalığım olan bu 10-12 kg. beni öyle bir bunalıma sürüklemişti ki sosyal hayatım neredeyse sıfıra inmişti, hiçbir yere gitmek istemiyordum, alışveriş yapmak ne demek unutmuştum. Bir yandan da kendime nolursa olsun eski halime döneceğim diye sözler veriyordum. İşte hem psikolojik hem de bedenen hazır olduğum noktada diyete başladım. Hep yazın giyeceklerimin, üstümden kalkacak yükün, güzel bir alışverişin, açık renk elbiselerin hayalini kurarak kendimi motive ettim. Diyet olayını bir oyun gibi gördüm,diyet kelimesini kullanmamaya çalıştım, her sabah 1.5 litrelik 2 şişe su almak ve çalışma masamın üstüne koymak oyunun ilk göreviydi. 2.görev yediğim her şeyi yazdım. Öğün aralarında yemeği alışkanlık edindim, kesinlikle öğün atlamadım. Her sabah kendimle diyetimle ilgili konuştum, bugün şunları yapacaksın, bunları yiyeceksin diye. Çikolataya bayılan paket paket çikolata tüketen bir insan olarak ilk 1 ay ağzıma en ufak sütlü tatlı ya da çikolata girmedi. Bunun nedeni de diyetime konan meyve ve ekmekti. Bu ikisi beni tatlılardan uzaklaştırdı.
Bir yere davetliysem eğer çok samimi olduğum biriyse diyette olduğumu söyledim ve ısrar etmemeleri konusunda uyardım. Dışarıda yemek yiyeceksem en hafif olabilecek şeyleri tercih ettim. İrademi zorlayan her durumda, tatlılar, dışarıda yenen yemekler, abur cuburlar vs. yemeyerek kendimi mükafatlandırdım ve inanın o kadar motive etmiştim ki kendimi kilo vermek zannetiğimden kolay oldu.
NOT: YAZDIKLARIMI MAIL ATACAKTIM,MAIL ADRESİNİZİ BULAMADIM, UMARIM BEN DE ZAYIFLAMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA YAZDIKLARIMLA DESTEK OLABİLİRİM.

hilal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

mehtap hanım sadık ögrencınız olucam baştan söz vererek kenımı tanıtayım:) ben şu anda emzıren bır anneyım 9 aylık bır oğlum var ben de sınıfınıza dahıl olmak ıstıyorum
kg:83
boyum 1.63
ben hangı dıyetten başlayayım

Unknown dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım; bugün itibariyle sizinle olmaya karar verdim. Yazıları okuyunca bende yapabilirim dedim ve başladım. İnşallah iyi bir öğrenci olurum