Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

19 Nisan 2009 Pazar

BIR FOTOGRAF CEKINEBILIR MIYIZ...?

Ikinci haftaya basliyoruz.. Bu hafta artik biraz daha dikkatli davranabilir, secimlerimizi daha rafine hale getirebiliriz saniyorum.. Korkmayin, bir gun once hazirlanmis kaju fistigi kremasi ile yapilacak “Ravyoli” yemenizi soylemiyecegim.. Sadece bir kac kucuk ayrintiya dikkat etmenizi isteyecegim sizden..

Ustelik bu hafta persembeye kadar yokum.. Uste uste nobetlerim, universitede dersim ve bir de isle ilgili bir aksam yemegim var..


Yani sordugunuz sorularin cevaplarini en erken persembe alacaksiniz.. Sizin disindaki arkadaslara verdigim cevaplari da okuyun lutfen.. belki sizin akliniza gelmeyen bir soruyu bir baskasi sormustur ve size de faydasi dokunur. Ustelik ayni sorulari tekrar tekrar konusmamiz oluruz boylece.. Ama sakin soru sormaktan, danismaktan korkmayin.. siz 40 kere sorun, ben 40 kere cevaplarim uzulmeyin.. Basladik, sonuc alacagiz ve bunu hep birlikte kutlayacagiz..

Bu arada okulumuza kaydolun lutfen.. (KAYITLAR DELFINA'DA). Arkadaslariniza haber verin.. Kuzeninizle, oda arkadasinizla, annenizle, babanizla birlikte katilin bu programa..

Birakin artik saklanmayi.. Ne kadar cok kisi olursak o kadar guc aliriz birbirimizden..

Ustelik, bu programa sandiginizdan cok daha fazla emek verdigimi bilin ve kisa bir sure sonra, Roma disindaki bir universiteye de ders vermeye gidecegim icin, yeniden kimbilir ne zaman boyle bir birliktelik olusturabiliriz..

Bu firsati kacirmayin..


















İste 2. haftadayiz.. kolay olmamistir ilk hafta eminim.. Ama basardiniz.. Cogunuz pastalar, kekler, borekler pisirdi, toplantilara katildi, yemeklere, 5 caylarina davet edildi ve kendini tuttu, yemedi.. Biliyorum.. Buzdolabinin etrafinda gezindi, acti kapadi, icini seyretti ama elini uzatmadi .. Biliyorum.. Cikolata kutusunu kokladi ve yerine koydu, biliyorum..

Harikasiniz.. Harikasiniz.. Harikasiniz..

Eteginizin, pantolonunuzun beli bol gelmeye basladiginda, yuzukleriniz parmaklariniza bollastiginda kendi azminizle gurur duyacaksiniz.. yeni bir sac stili, yeni elbiseler, yeni bir hava bulacaksiniz.. simdi sisman oldugunuz icin cirkin degilsiniz ama daha zayif olmak isteyen sizsiniz, onun icin de hedefinize ulastiginizda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz..

Tatli krizleri normaldir buna inanin.. Cocuklugumuzdan beri, uslu cocuk olursak dondurma alinir, aglarsak elimize seker tutusturulur, buyuruz, tatli konusmak icin tatli yeriz, ozel gunlerde cikolata gotururuz.. Tatli hayatimizin bir parcasidir.. Oyle de kalacak ama kriz olarak degil, keyif olarak.. Inanin bana.. Cok asiri kriz gelirse, yarim madlen cikolata yiyebilirsiniz.. Ama yarim yiyeceksiniz 1 degil..

Bu hafta;
Kuzu etini tamamen diyetten cikartiyoruz. Cunku 100 gram kuzu eti 37 gram yag icerir. 100 gram sut danasinda ise sadece 0.8 gr. Yag vardir. Tavuk budunda bu oran 3,1 gramdir. Yani yedigimiz eti de dikkatle seciyoruz.

Tavuk ve hindinin derisini mutlaka cikartiyoruz.

Gunluk yag hakkimizin iki yemek kasigi oldugunu unutmuyoruz. Yani oglen yemeginde salataya 1 kasik, yemege 1 kasik ete 1 kasik degil..toplam 1 kasik.. cok az biliyorum.. Onun icin mumkun oldugunca yagsiz tava kullanin, yag hakkinizi salatada kullanin..

Yogurdun kaymagini yemiyoruz. Mumkunse light yogurt, peynir ve sut tuketiyoruz. Keci ve peynirinin ve cokelegin kalorileri azdir ama emin yerlerden almak gerekir. Aman dikkatli olun..

Hazir meyve sularindan, diyet bile olsalar kolali iceceklerden uzak duruyoruz.

Ekmegin cinsini hergun degistirmeye calisiyoruz. Dilimleri ince kesiyoruz. (en fazla 60 gr. olacak sekilde)

Sebze olarak, havuc, pancar, bezelye, bruxel lahanasi, cok olgun domates yemiyoruz.

Kraker, grissini, pizza, sekerleme yemiyoruz.

Gunde enaz 2 litre su iciyoruz.

Mutlaka hareket etmeye calisiyoruz.


Terazimizi gozlerden uzak bir koseye kaldiriyoruz..

Hepsi bu..gozunuzde buyutmeyin..




Pilav, makarna, tatli, dondurma yiyecegimiz gunler geri gelecek.. ustelik sandigimizdan da yakin..
Onceki yazilari, sorulari ve cevaplari tekrar okuyun lutfen..


Bu arada mutlaka bir boy fotografi cektiriyoruz. Bakacagiz bakacagiz.. Ben zayiflama okuluna gitmeden once boyleydim diyecegiz birgun..

O vakte kadar kendinize cok iyi bakin..


19 Nisan 2009'Roma

40 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

SEVGİLİ MEHTAP HANIM BENDE FOTOGRAFIMI CEKTİRİDM HAZIR ŞİMDİ BU HAFTALIK NE YİYECBİLECEGİMİ İYAZILARINIZA BAKARAK AYARLAMAYA ÇALIŞIYORUM SEVGİLER

Delfina ; dedi ki...

Herşey çok güzel olacak Mehtap,tekrar teşekkürler..

Bize sağladığın bu güzellikler,senin hayatına da güzellikler katsın.İşlerin hep kolaylaşsın,ferahlasın.

Sevgiyle,

Not: Ben fotoğrafımı çektirdim geçen hafta diyete başlamadan, şimdi bakıyorum da nereye gitti o şişlik diyorum :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Kolaylıklar , iyi çalışmalar diliyorum sevgili mehtap'cığım.
bende o ilk fotoğraftan yollamayı çooookkk istiyorum...
hem siz yokken üzülmeyin ,
vallahi gözüm üzerlerinde hepsinin :))
elimde sarı ve kırmızı kartlarım da hazır üstelik :) !!!!!!

banu dedi ki...

en zoru su içmek oluyor ama gayretliyim bir bardak suyla günümü geçiriyordum,iki litreyi mutlaka tamamlamaya çalışıyorum şimdi.kahveden vazgeçemiyorum ara öğündeki yoğurdu yarım bardak az yağlı sütle yapacağım şekersiz kahveyle değiştirebilir miyim.sınıfımızda ben de varım,desteğinize verdiğiniz moral gücüne çok teşekkürler:))

Adsız dedi ki...

SEVGILI MEHTAP,
OKULDA BENDE VARIM.GERCI BLOGUM OLMADIGI ICIN BIR TURLU KAYIT YAPTIRAMIYORUM AMA...
BU ARADA BENIM KESIFLERIM BELKI BASKASININ DA ISINE YARAR DIYE YAZIYIM DEDIM.
.ET YEMEKLERINE ASLA VE ASLA YAG KOYMUYORUM ZATEN ETIN YAGI VAR.SOGAN KAVRULMASADA OLUR ZATEN YEMEGIN ICINDE PISIYOR.
.GECELERI BROKOLI,KARNABAHAR GIBI GAZ YAPICI SEBZELERI YeMIYORUM OGLENE BIRAKIYORUM.
.ARKADASLAR SEBZE YEMEKLERI TARIFLERINI PAYLASIRLARSA HEPIMIZE FAYDASI OLUR.
.CEVREMDEKI HERKESE HABER VERIYORUM.DAHA YOLUN BASINDAYIZ BIZE KATILIN DIYORUM.YAZILARI PRINT ETTIM KOMPUTURU OLmAYANLARA DA VERIYORUM.
BIRLIKTEN KUVVET DOGAR.BU GEMIYI KACIRMAYIN OBURU NE ZAMAN GELIR BELLI OLMAZ DIYORUM.
.HEPINIZE IYI HAFTALAR.

Eya dedi ki...

Sevgili Mehtap... o kadar samimi ve içten yazıyorsunuz ki isminizle hitap etmekten çekinmedim bu samimiyete dayanarak. Sizden mail adresinizi rica edebilirmiyim... paylaşmak istediklerim burası için uzun olabilir... Delfinaciğimdan sınıfa kaydımı yaptırdım...sevgilerimle

zehra

Adsız dedi ki...

pardon adimi yazmayi unutmusum bir onceki yorumu yazarken.
Aysegul

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Neseli Gunler, yardima ihtiyaciniz oldugunda burdayim..

sevgili delfina, muthis mutluluk duydum bu fikirden.. Inanilmaz guzel bir sey.. beraber hersey daha kolay..

sevgili NuNu, 1. sinif insanlar beraber calismak icin 1. sinif insanlari secerler.. elbetteki bu sinifin baskani da oyle olacak
:-))), ogrencileri de.. hic kalir mi gozum arkada..? Gulumseyip duruyorum..

Ara ogunde az yagli sutlu kahve tuketebilirsiniz.. arada meyve ve ceviz de yiyin ama..

Sevgili Aysegul, tespitlerinizde cok haklisiniz. cok dogru yaklasimlar bunlar. Bu arada blogu olmayanlar, delfina'nin blogunda verdigi mail adresinden kayit yaptirabiliyorlar.. su an sistemde ufak bir sorun var ama hallolacak..

sevgili zehra, bekliyorum

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Mehtap, blog arkadaşlarımın tavsiyesiyle geldim ve sanırım 3 saat falan sürdü tüm yazıları okumak. Çok candan birisiniz, bildiğini insanlık yararına bu şekilde kullanmak herkesin yapacağı bir şey değil. Takdir ve tebrik ediyorum sizi. Yorumları tek tek cevaplamanın ne kadar zaman ve özen istediğini bilirim, kaldı ki bir de kilo hesaplamaları yapıyor, insanların iş yerindeki menülerine kadar inceliyorsunuz. Size bravo diyorum, etrafınızdakiler çok şanslı.
Çin'den sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım geçen hafta başlamaya çalışmış ama akşam yemeklerine yenik düşmüştüm.Bunu sizlede paylaşmış ve sıkı bir fırça yemiştim.Hazır değilseniz başlamayın demiştiniz.Ve haklıydınız.Ama bu hafta kararlıyım ve bende başlıyorum.Bir ay sonra herkes kiloları vermişken keşke bendeyle başlayan cümleler kurmak istemiyorum.Emeğinize ve yüreğinize sağlık.Sevgiyle Nalan

Tijen dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Ellerine sağlık! Ve de yaşasın! Ben kilo vermeye Kasım sonunda başlamıştım. Şimdi ilk zamanlardaki kadar hızlı ve düzenli gitmiyorum ama olsun, on kilo verdim. Daha da vereceğim tabii. Motivasyon çalışmalarında yardımcı olmaya hazırım...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
sonsuz enerji ve motivasyon kaynağı günaydın. Hiç aksatmadan sorularımıza cevap veriyorsun, sağolasın. Çığ gibi büyüyoruz sayende bakalım sonumuz ne olacak :) Bende geçen hafta başı sizi yakalayabildim, sorularıma içtenlikle cevaplar aldım. Şimdi yine yeni sorularla burdayım, aslında gecen hafta yazsaydım bu konuyu ama bir hafta da geç değildir diye düşünüyorum. Ben 1.68 boyunda ve 54-55 kiloyum,(kışın 51'e kadar düştüm) e senin derdin nedir dediğini duyar gibiyim ama ben bu kiloyu korumak için resmen aç dolaşıyorum ve aslında sessiz sedasız ve normal insanlar gibi yiyerek normal hayata dönmek istedim açıkcası. Ve geçtiğimiz 1 hafta son yıllarımın en tok haftasıydı resmen. Sabahları erken kalkıp yürümeye başladım, akşamlarıda evde kendi kendime plates yapmaya çalışıyorum (CD'lerini aldım.)Bu mesajı yayınlamayı size bırakıyorum ama bana tavsiye edeceğiniz ayrıca şeyler olabilir mi? Birde bu soru mutlaka akıllara geliyordur ama, bir öğün rotamızdan çıkarsak bunu nasıl telafi etmemizi önerirsin. Çünkü öğün atlamama konusundaki tavrını okuyorum.

orda olduğunu bilmek güzel, varlığın için de Tanrıya teşekkür ediyorum.

sevgiler.

Canan

Adsız dedi ki...

selam, yine Canan,
geçen gün Ebru Şallı'nın bir röportajını okudum, günde 8 öğün yiyormuş (ve 0 beden) tabi sürekli spor ve plates yapıyor ama bu nasıl mümkün oluyor, Eğer mümkünse öğün saatleri ve porsiyonları hakkında bir fikriniz olabilir mi? Sporun da fazlasının zararlı olduğunu biliyorum. Ama günlük ne kadar spor yapılabilir, yine saatleri önemlimidir?
Hep sık sık ve az yemekten bahsedilir ya, ben az önceki iletimde de akyarmaya çalıştığım gibi nerdeyse yemek yemekten korkar hale geldim :)

tekrar teşekkürler
Canan

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Vejeteryan takipçiniz ben. Sebze yemeği tarifi isteyenler için bu sabah 2 demet semizotunu yıkayıp kuruttum ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 3 domates, 1 taze kırmızı biberle, herşeyi çiğden koyarak pişirdim. BEn soğan yemiyorum,arzu eden soğan ve sarımsak da ilave edebilir.Hiç su
koymuyorum,yanında yoğurt ile güzel oluyor.
Sevgiler
VegiMeltem

pelince dedi ki...

Ben de varım ben de :) Uzun zamandır tartılmadım .Ama 100 kilonun çok üstündeyim :(
Ama sizin gayretiniz ve enerjinile deneyeceğim :)

Sevgilerimi yolluyorum...

Unknown dedi ki...

ben ikinci haftaya denk geldim ama buna buradan devam edeceğim...
:) sonuç alacağıma eminim en azından başta en önemlisi inanç değil mi :)

Adsız dedi ki...

Ne kadar azimli ve inançlısınız hepiniz! Harikasınız gerçekten. Mehtap hanım, ben kilosunu korumak isteyen bir vejetaryenim. Memnunum halimden ama dönem dönem tatlı ve karbonhidrat krizlerine giriyorum ve hemen hissediyorum kendime ne yaptığımı. Bu nedenle diyet değil ama kilo koruma önerilerine ihtiyacım var. Çok teşekkürler yardımlarınız için.
Defne

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Ben resim çektirmeyi unutmuşum, akşam ilk işim olacak.
Bu arada benim göbüşüm sanki hiç azalmadı. Acaba yanlış yaptığım birşeyler mi var? Korkuyorum başaramayacağım diye.
2 lt su içiyorum, metabolizma çayımı da içiyorum. Kaçamak yapmıyorum. Acaba çok mu direnç gösteriyor vücudum.

suspect dedi ki...

Ben de çektirdim fotoğrafımı, kayıt için de delfina ya mail gönderdim :) Bir de sorum var: Sebze yemekelri için kişi başı 1 yemek kaşığı yağ koyacağız demiştiniz, bu hala geçerli mi? yoksa kaç kişilik pişirirsek pişirelim sdc bir yemek kaşığı mı yağ koyacağız? şimdiden teşekkürler, sevgiler...

zarpandit dedi ki...

ne demeli? nasıl tesekkur etmeli? milanodaki arkadasımdan sana koca bir tesekkur paketimi gondermeli içinden öpücükler cıksın ya da kocaman bir sarılma :)

yarın itibari ile adam akıllı baslıyorum..patates kızartması var yarın ama ben yemeyeceğim sözüm var sana.. su işi beni zorluyor ama olsun onunda caresini bulmaya calısıyorum..manavdan yarın kapacagım gıcır gıcır 1 elma cantama..

artık başlamanın zamanı geldi değil mi ?

Adsız dedi ki...

merhaba mehtap hanım,

blogunuz ve zayıflama konusunda yazdıklarınız çok güzel.bende son iki yıldır aldığım 10 kiloyu bir sürü vermeyen biriyim.(165 boyum,65 kilom)bunun altında bir pco hastası olmamında etkisi var.bu hastalıkla nasıl kilo verebilirim?gecen ay spora başladım.ama haftada 2 gün gidebiliyorum.yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.ama bir türlü kilo veremiyorum.bir takım hatalarım var su içememek gibi veya hergün yürümemk gibi.birde 5-6 gibi akşam yemegi yiyen biri olarak 8-9 gibi ackıyorum ve çayın yanındad bişeyler yiyorum.işte buda büyük bir hata.banada yardımcı olurmusunuz.şimdiden teşekkurler...deniz sen

Beyza dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanim,
blogunuzu bu aksam kesfettim. Biraz gec kalmisim ama yine de yetistim sanirim :) Bugünlerde ihtiyacim olan en önemli sey böyle bir motivasyondu. Bu kis aldigim kilolarla birlikte fazlaliklar 10 - 12 kiloya ulasti. Kilolar arttikca benim gözüm daha da korkuyor nasil gidecek bu kilolar diye. Ama artik dur demenin zamani geldi! Inaniyorum sizin de desteginizle ben de basarabilirim. Carsamba baslayacagim. Yarin özleyecegim seyleri yiyecegim baslamadan :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

BENDE BAŞLADIM PAZARTESİ KAYIDIMIDA YAPTIRDIM AKŞAM ZOR GEÇTİ KOLAYLAŞTIRACAK BİR ÖNERİN VAR MI ANLAŞMAYA UYUYORUM 40 DK YÜRÜYÜŞ VE ÇAYIMIDA YAPTIM İŞE GETİRDİM BİRŞEY DAHA VAR KİLOLAR GİTTTİKTEN SONRA DA YİNE AKŞAM BİR TANE HAMUR İŞİ YİYEBİLMEK İÇİN BU YEME DÜZENİ VE YÜRÜYÜŞ DEVAM EDİCEKMİ
SULTAN

SUPERİSİ dedi ki...

Mehtap Hanım bende sınıfınızın üyesiyim size günlük yediklerimi anlatıcam eklemem yada çıkarmam gerekenler varmı fikir verin. Sabah değişim kahvaltılarının aynısını yiyorum ara öğünlerde aynı değiştirerek ama öğlenleri işyerimde çıkan diyet yemeğimiz var, menü şöyle sebze yemeği (pırasa, kabak en fazla 3-4 kaşık tuzsuz) makarna veya pirinç pilavı yanında ızgara tavuk göğsü ve haşlanmış but salata (hep havuç salatası çıktığı için artık yemiyorum) light yoğurt ve meyve
yoğurt ve meyvemi ara öğün olarak kullanıyorum ve ekmek yemiyorum.
Akşamda sebze tavuk veya balık ve cacık veya salata, bir dilim ekmek olarak tamamlıyorum bazen çorbada oluyor. öğlen salatam olmuyor sizce eklemem gerekirmi.Yardımlarınız ve emekleriniz için şimdiden teşekkürler :) VERDİĞİNİZ MOTİVASYON BİLE YETER ......))))ELİF

TuBiKKo dedi ki...

dün başladım en nihayetinde...sabah ilk defa üşenmeden kalktım,kendime güzel bir kahvaltı hazırladım 1 parça peynir,5 zeytin,domates,salatalık,maydonoz,taze nane ve bir dilim light çavdar ekmeği ile.İlk arada küçük yoğurdum ile iki kuru kayısı,öğlen domaters çorbası ve ton balıklı salata ( adam çorbanın içine kaşar koymuş söylemeyi unutmuştum kaşarları yemeden çorbayı içmek icin nasil ugraştım bir bilseniz :)) ) İkinci arada ise yine küçük bir yoğurt ve 2 bisküvi yedim
Akşam da bir arkadaşımın kafesine gittim sınavı vARMIş kuzeninin fizik çalıştırmamı rica ettiler.Israr etti birşeyler ye diye yemedim sadece bir ayran içtim çünkü eve gittiğimde beni bekleyen 5 kaşık z.yağlı taze bakla,bir kaşık yoğurt ve bir dilim kızarmış kepek ekmeğim vardı.

İşin komik yanı ise rüyamda yanlışlıkla unutup bir dilim çikolatalı pasta yiyorum ve nasıl üzülüyordum mehtap hanıma verdiğim sözü tutamadım diye :))) uyandığımda güldüm halime ama bir yandan da o pastayı gerçekten yemediğime çok sevindim açıkçası :)))

İletiyi daha fazla uzatmadan birşey daha sormalıyım tam bir hafta sonra 28 nisan benim doğumgünüm.Hiçbir şekilde pasta yemeyi düşünmüyorum ama olur da arkadaşlarım bana sürpriz yaparlarsa hayır demek de ayıp olur sanki.Atlatmak için elimden geleni yapacağım ama atlatamama ihtimaline karşın ne yapayım?Midemle ilgili tedavi olduğumu biliyorlar;onu öne sürsem olur mu acaba ki zaten kremalar pastalar da yasak ülser diyetinde:)
Şimdiden teşekkür ederim..
İstanbul'dan kucak dolusu sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Blogunuzla annem sayesinde tanıstım. o da diyetisyen yardımıyla 10 kilo verip sonra geri alanlardan :) ama simdi azimli sayenizde tekrar o kilolardan kurtulacak. ben de biraz balık etli oldugumdan kilo vermeye calısıyorum. Ama ogrenciyim ve yurtta yemekleri ayarlamak cok zor oluyor:( size daha ayrıntılı yazmak istiyorum ama mail adresinizi bulamadım. yardımcı olursanız cok sevinirim :)
Beste

sevil dedi ki...

MEHTAPCIM MERHABA BEN GELDİM EVET İYİLEŞTİM SAYILIR YETER BU KADAR DEDİM VE DÜN İTİBARİ İLE SON PASTAMI YEDİM :)
BENİM SORUNUM KAHVALTI YAPAMIYORUM
İŞ YERİNE GELİP HEMEN BİR KAHVE İÇİYORUM YANINDADA MALESEF BİSKÜVİ YİYORUM ÖGLEN ZATEN BİR PATRON BİR BEN VARIM GENELDE APARATİF SEYLER YAPMAYA CALIŞIYOIRUM AMA HERGUN SORUN NE YİCECEGİZ BİZDE BEN BUGUN SU BU SAATTE BU DİYE ŞARTLANMAM GEREK BANA BU KONUDA YARDIM ETMENİ İSTİYORUM
SİTEME BAKARSAN ÇOK TOMBİK BİR BAYANIM KIZIMA HAMİLE İKEN TAM 38 KİLO ALDIM HALA 25 KİLOYA YAKINI VUCUDUMDA VE BEN BUNDAN KURTULMAK İSTİYORUM
YOGURT COK SEVEN BİRİYİM ET SEVMİYORUM TAVUK SEVERİM BANA UYGUN BİR LİSTE SÖYLEYEBİLİRMİSİN TATLIM
SENDEN BANA CVP GELENE DEK BEN DİKKAT EDECEGİM BİR KERE TATLI BİTTİ BENİM İÇİN ARŞİVDEKİLERİ ARTIK YAYINLARIM ZİYARETCİLERİME ARTIK ONLARDA BİR SÜRE BEN GİBİ TATLI ÖZLESİNLER DEMİ :)
MOTOBOLİZMA CAYINI YAPTIM AZ ÖNCEDE TATTIM HIMM BENCE NEFİS BİR TAT OLDU SUYA GELİNCE GÜNDE 2 LT TÜKETİYORUM BAZEN DAHADA FAZLA OLUYOR
YANLIZ YÜRÜME İMKANIM ÇOK YOK İŞ YERİNDE OTURARAK ÇALIŞIYORUM SADECE DÜN İTİBARİYLE VE BUNDAN SONRADA DEVAMI GELECEK MİNÜBÜSTEN 20 DK MESAFELEİK YERDEN ERKEN İNDİM VE YÜRÜDÜM EVE KADAR BİRAZ DAHA İYİLEŞEYİM AKŞAM YÜRÜYÜŞLERİNEDE BAŞLICAM ...
MEHTAP ÇOK KONUŞTUM BİLİYORUM BALIM SON ŞEY SÖYLÜCEM KAHVALTIDA NE YEMEM GEREK BANA ÖNERİN NEDİR

Adsız dedi ki...

Merhaba,
ben nükhet z. hani şu 160 boya 82 kg çok fazla diye yanıtladığınız nükhet :) biliyorum çok fazla ve ben bu fazlalıklardan kurtulmaya hiç bu kadar hevesli olmamıştım. tatlı krizlerim şimdilik yok, işyeri menümdeki tavsiyelerinizin hepsine uyuyorum. sporu düzenli hale getiremedim henüz. onu da yavaş yavaş yoluna koyacağım. kayıt için delfina'ya mail attım ama cevap alamadım. bir de nedense kimse sormamış ama sodayı merak ediyorum. soda içebilir miyiz? içebilirsek bir sınırı var mı?
sevgiler

nükhet z.

Sevil Şahin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Selamlar,
önceki mesajlarımın birinde orda olduğunu bilmek güzel diye yazmıştım, şimdi bunun kıymetini daha iyi anlıyorum. Sabahtan beri kaz kez baktım siteye, acaba bir ara bulup bişeyler yazmışmıdır diye, ne tuhaf kendimi terkedilmiş gibi hissediyorum :) Perşembe gerçekten burda olacaksınız dimi :)
Bu çayı ne kadar süre ile içeceğimiz hakkında bir sınır var mı? yoksa hedeflediğimiz kiloya ulaşana kadar içilmelimi? Ben yeni yeni yemek yemeğe başladım diye yazmıştım ya, bana ayrıca uyarılarınız olacak mı? Çünkü sanırım bendeki değişimler ilk haftalarda biraz farklı olacak, ama uymaya çalışıyorum yazdığınız herşeye, çok gelmesine ragmen hepsini yiyorum. Akşamki sütü bazen içiyorum, bazen içmiyorum. Onun yerine bazen 2-3 kaşık yoğurt yenebilir mi? Birde bu ilk 2 haftalık program protein ağırlıklı bir beslenme mi yoksa aynı tarzda devam mı edeceğiz?

çok teşekkürler
Canan

Delfina ; dedi ki...

® nükhet z., isminizi kontrol eder misiniz lütfen,maille yanıt dönmüştüm size öğleyin.
mailim ulaşmadıysa tekrar mail atabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

Merhaba mehtap ablacığım, ben 15 yaşında lise 1 e giden gencim. 80 kiloyum ve boyum 1.70 civarında, bize göre bir program yaparmısınız acaba çok teşekkürler şimdiden. Yazılarınızı takip edeceğim.

SUPERİSİ dedi ki...

Gerçektende Canan'ın dediği gibi kaç kez baktım yazdıklarınızı kaçırmamak için bende eskileri tekrar okudum iyi ki varsınız...:)))

zarpandit dedi ki...

devamlı bir açlık hissi var sanırım biraz zorlanacagım bu hafta :(

Zehra Gürgen dedi ki...

Sevgili öğretmenim, yaşam rehberim,
İkinci haftaya anlattığım ufak tefek kazalarla girdim.Ödem sorunum yüzünden zaten bol bol su içiyorum.
1 kaşık yağ hakkımı genelde yemeklerde kullanıyorum.Salatalarıma yağ atmıyorum. Koşturmacam vardı ara öğünlerim biraz karıştı yada atlandı..ama yinede bir meyve olsun yemeye çalıştım. metabolizma çayımı ikinci defa yaptım.Hemen bitti.Çok seviyorum onu içmeyi.Acaba sürekli içsem ne olur?
Birgün yürüyüş, birgün platesim var.ama hocam bende bence tık yok!
kıyafetlerde en ufak değişiklik yok. Henüz erken biliyorum,ama bazen hiç veremeyecekmişim gibi geliyor :(
resim çektireceğim.Beni zayıf gösteren kıyafetimle çektirmemeliyim değil mi? :)))
birde..ben peynir hastasıyım.Çok seviyorum.Et yerine akşam yemeğinde peynir yesem?mesela salatama atsam? olur mu?
Ve birde..benim sindirim sistemim yavaş işliyor.Kabız olabiliyorum sık sık.Bu kadar lifli yememe rağmen yine yavaşladı..Ne önerirsiniz bana.
Sınıftan çıkmamı önermeyin , kovsanızda çıkmam. Söz verdim kendime bu defa doğru olanı yapacağım :)

Adsız dedi ki...

merhaba
yoğunluğun dışında umarım iyisindir ve herşey yolundadır..

bende dün itibariyle verdiğin bilgiler üzerinden rejime başladım.. haber vermek istedim.. daha önceki mailimde demiştim zaten yaklaşık 15-20 gündür dikkat ediyordum> hem yeme-içme düzenimde hem de hareket etme anlamında özel bir çaba> gösteriyordum> ki tartılmadığım halde kıyafetlerimden ve etrafımdaki insanların tepkisinden> bunun bile işe yaradığını gördüm>

ama dün itibariyle tam olarak senin listeni uygulamaya başladım> ben diğer gruptan 1 hafta geç başladığım için buradan haber vermeyi uygun> gördüm> şimdilik hepsi bu :))>> sevgiler selamlar...

rüzgarın kızı dedi ki...

sevgili mehtap
ben başlayalı beş gün oldu ve hala tatlı yemedim hatta yasak olan hiçbirşey yemedim
ilk defa evimde bir pasta bensiz tüketildi ve bundan dolayı motivasyonların için çok ama çok teşekkür ederim şu an regl dönmeindeyim ama nedense yine canım tatlı istemiyor önceden olsa regl dönemi diye canım istemese bile sanki tatlı tüketmek zorundaymışım gibi bir günde bir kiloya yakın çikolata tüketirdim aslında benim abartılacak bir kilom yok belki beş kilo yağ fazlam var ama ben sağlıklı beslenmek istiyorum aşırı tatlı tüketip o gün hiç yemek yemediğim oluyor bundan kurtulmak istiyorum
bizlere gösterdiğin için teşekkür inan az kalacak ama şu an başka birşey elimden gelmiyor hayatında herşey gönlünce olsun tüm iyi niyetlerimi gönderiyorum sana
bu arada blogunu yüz kişi tıkladığı günlerdede burada olacağım umarım sakıncası yoktur seni bırakmaya pek niyetim yok:))

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

sevgili Mehtap söz verdiğim dikkat ediyorum yediklerime.bu gün okulda lahmacun vardı ama yemedim.ben götürdüğüm yiyeceklerimi yedim.akşam arkadaşlara çaya gittik birşey yemedim kusura bakmayın ama yiyemem ben sağlıklı beslenmeye ve fazlalıklarımı vermeye çalışıyorum:)
kendimi öğrencilerim gibi hissettim yaptıkları her şeyi bir kere bana anlatırlar. benden onay almak onları motive ediyor sanırım .onları şimdi daha iyi anlıyorum.
sevgiler

Beyza dedi ki...

Oleyy ben de sınıfa kaydımı yaptırdım :) Bugün çikolata ve dondurmayla vedalaştım. Akşam metabolizma çayımı yaptım. 2 bardak içtim bile. Bence tadı gayet güzel. Bu akşam yürüyüşe de çıktım. Motivasyonum tavan yapmış durumda. İyi ki varsınız Mehtap Hanım. Yazılarınız gerçekten de çok motive ediyor insanı. Ben de sonuna kadar buradayım bundan sonra anca beraber kanca beraber :)

Bir de sorum olacak. Sabahları kahveyi sütlü içebiliyor muyuz? Ben cappucino ya da latte macchiato içmeyi seviyorum. Sütün fazlası zarar mıdır?

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap,
Öncelikle ilgin ve desteğin için çok teşekkürler. Rejimde 4. günüm ilk gün dışında zorlandığımı söyleyemem tek sorunum sabahları erken güne başladığım için (saat 6'da uyanıyorum) kahvaltımı çok erken yapmam ve öğlen yemeğime kadar çok ara vermek zorıunda kalmam. Ara öğünümü elbette alıyorum ama hipoglisemi sorunum olduğu için tek ara öğün zorluyor.Ne önerirsiniz? Benim kendi çözümüm kahvaltıda tok tutması için 1,5 dilim ekmek yemek ve ara öğünüde zamana yayarak yemek oluyor. Yani 10 bademi ara ara yiyorum gibi.Çok uzun yazdım biliyorum, tekrar sonsuz sevgiler ve teşekkürler:-) Sibel