Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

12 Temmuz 2008 Cumartesi

HAYROLA BEYLER! NEREYE BOYLE?


Bu yil indirimli satislardan hicbirsey almama kararima inanilmaz derecede sadakat gosterirken, evimizin yakinindaki alisveris merkezinde, bir magazanin vitrininde inanilmaz guzel bir canta, beni kara delik gibi vitrine cekiyor. Burnumu cama yapistirip, bu guzelim cantayi, butun kislik giysilerimle, eldivenlerimle, esarplarimla hayalimde kombin ediyorum ama bir gariplik duygusu geciyor cantaya ilgi gostermek disinda kalmis bir kac nöronumdan. Mevsim yaz, indirim yaz indirimi, canta kislik, vitrindeki manken kazak, twid pantolon ve bot giymis bir erkek!

Mevsim yaz, indirim yaz indirimi, hava neredeyse 40°C, kisliklar cikmis bile ve erkekler gecen kis hafiften gozukmeye baslayan egilimi, gundelik hale getirmisler ve artik canta tasiyorlar.

Parfumerilerde sadece erkeklere ait bolumlerin orani hergecen gun artiyor. Kuaforlerde, eger onlardan sira gelirse, manikur randevusu alabiliyorsunuz. Solarium siralari, model karistiran erkeklerle dolu.. Ve artik canta tasiyorlar.. Ustelik Burhan Bey modeli portfoy degil, cok rafine, cok hos, kiskanilasi cantalar..


Kadinlar; var olma savaslarinda, ask kirginliklarinda, cocuk da yaparim, kariyer de inatlasmalari icinde, ev, cocugun okulu, super market Bermuda ucgenlerinde, ev ekonomisi hesaplarinda, kapimi acma, hesabimi odeme, ben kendime de sana da yeterim lerde..Islerinde hep daha basarili, daha yukseklere hedefli.

Erkekler; omuzlarindan butun bu yukler alindikca daha keyifli, daha bakimli, daha az yorgun, daha cok kadinlar..

Olsun erkek cantasi.. Alirim da, kullanirim da.. Indirimde degil zaten, gelecek kis sezonunun cantasi.. :-) )

P.S: Ben 2009 yilinin kisliklari cikmis diye hayret ederken, baharlik ve yazliklari bile cikmis.. Dunya mi cok hizli donuyor, ben mi yavaslamisim biraz bilmiyorum..
Fotograflar:Sirasiyla,
VERSACE
BURBERRY
CAVALLI
DOLCE&GABBANA

5 yorum:

berrin dedi ki...

küresel ısınma herşeyi bozdu...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Erkekler bozulmuyorlar ki, tamir oluyorlar bence.. kendilerini nihayet rahat biraktilar...

Adsız dedi ki...

mehtapcım bunun sebebi biraz da senin de yazdığın gibi biz kadınlar bence de ; hırsa varan süper olma çabalarımız bizleri erkekleştirdikçe, onlar rahata erdiler.. :)))

babaannem der ki, erkek erkekliğini bilecek, kadın kadınlığını.. her alanda, her anlamda.. budur..

Brajeshwari dedi ki...

cok guzel bir yazi olmus Mehtapcim..
sadece çanta kullansalar neyse...Dedidigin gibi manikür-pedikür sırası bekliyoruz onlar yuzunden..

bende bir anlamda mutluyum senin gibi ..kendilerine baktiklari icin "gözüm gönlüm" açılıyor..Ama etrafta adam gibi adam bulmak zorlasiyor..Sanirim ""nazimizi da " kaptirmak üzereyiz... Kıvırtmamızı da....:P

Nilambara dedi ki...

Annemle babamın nikah fotoğrafını çok severim. Nikah salonunun merdivenlerinde, annemin üzerinde çok şık bir döpiyes incecik belli, zarif bir şapka tülü gözlerinin üzerine düşmüş, sol eli eldivenli ve diğer eldiven de avcunun içinde, zarif bir ayakkabı ve çanta... Babam kruvaze takım elbisesi içinde tüm yakışıklılığı ile.. tarih 1950...
o yılların stilini seviyorum, Çiğdem'in babaannesinin dediği gibi kadınlar kadın gibi, erkekler erkek gibi...
Galiba ben de bu konuda biraz tutucuyum, kadınların erkeksi, erkeklerin kadınsı tarzları hoşuma gitmiyor... bakımlı olmak ise her iki cinsin de olmazsa olmazı..

Çantalar konusunda aynı fikirdeyim Mehtap'cığım, erkekler için üretilmiş te olsa, kullanmak isteyeceğim kadar şık buldum ben de... zaten büyük çanta severim :)