Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

2 Aralık 2008 Salı

YUREGIMDEKI KUSLAR...


Son zamanlardaki keyifsizligime uzulup tek satir, iki cumlelik bir mektup yazan bir arkadasima yazmistim cevap olarak "yuregimden binlerce serce havalandi " diye.. Gercekten de oyle hissettim, yazdiklari iyi geldi..

Sonra Piyale Madra'nin bu karikaturunu buluverdim.. Son zamanlarda hepimizde bir keyifsizlik, bir tatsizlik, bir grilik var..

Bugun bakin etrafiniza, ne cok sebebimiz var aslinda yuregimizden serceleri ucuracak..

Gunaydin hepinize..

11 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

Günaydın Mehtap.

Brajeshwari dedi ki...

Kış mevsimi ya, içimizde bile serçe bulamıyoruz belki uçuracak..Olsun, sincaplar var, di mi:)

hindiba dedi ki...

Bugün sabah oğluma "günaydın" derken farkettim bunun aslında ne güzel bir sözcük olduğunu. Hemen çeviriverdim cümlemi "Aydın olsun, parlak olsun günün oğlum" diye.

Sizinki de parlak ve aydınlık bir gün olsun :)

funda dedi ki...

serçe yoksa sincap alalım, güzeldi bu, ben de bir sincap rica etsem :)

babişe yemekler dedi ki...

yüreğinizden havalanan serçeler çoktan ulaştı buralara.

sevgiyle kalın..

beenmaya dedi ki...

sayfanıza her geldiğimde resminizi ve o size çok yakışan gülümsemenizi görmek bile benim yüzümde bir tebessüm oluşturuyor mesela. ve eminim bu konuda yani sayenizde gülümseyen biri olarak tek değilimdir. farkında olmadan kaç kişinin yüreğinden serçeler uçurduğunuzu biliyor musunuz siz :))

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

O duyguyu çok severim, hani göğüs kafesinden sanki onlarca serçe havalanmış gibi coşarsın... Hele de sebepsizse, sadece yaşıyor olduğun içinse daha da güzeldir...

Adsız dedi ki...

Evet bence dogru. Hatta yeni teorim Noel'in sirf bu kis grisini, depresif icerlek yasamin monotonlugunu kirmak icin uydurulmus bir aktivite oldugu. Kirmizilar, yesiller ve isiklarla suslenen sokaklar, evler, insanlari birbirine hediye alma bahanesi ile oradan oraya gezdiren, kosturan, yasli teyzelere kekler kurabiyeler pisirten ve nihayetinde insanlari bulusturan bir aktivite. Hele soguk ve karanlik havalari olan memleketlerde yasayanlar icin iyice onemli. Bizim bayramlarimiz da ayni amaca hizmet ediyor ama mevsim farki olmadan. Ben de sincapciyim, sercenin yerini tutmasa da, hic yoktan iyidir :))

Beste

Primarima dedi ki...

Sizi bu gün canımın en sıkkın olduğu anda keşfettim ve gülümsedim.Bana bir mesaj gibi geldiniz. havalandırdım serçeleri:)

Nilambara dedi ki...

:)) ne güzel...
"yüreğinden havalanan serçelerin" hep olsun...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ne guzel bir sabah oldu.. Sizden birer birer cevaplar geldikce, kuslara sincaplar eklendi.. Gunumu aydinlattiniz, beni gulumsettiniz..
Kuslar uyudu da, sincaplar koltuklarin ayaklarini kemiriyor.. geleceklerini bilsem, cevizlerin hepsini ben yemezdim Nilambara'nin onerisine uyup..