Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

7 Aralık 2008 Pazar

BAYRAM..



Bugun bayram.. Uzaklara ne kadar gelebilirse, o kadar geliyor iste..


Yine de kalbim orada.. Ulkemde.. Baba ocagimda.. Hic huzunlere kaptirmayacagim ne kendimi ne de sizi.. "Daha nice bayramlara saglikla, sevgiyle, sevdiklerimizle ulasalim" diyecegim..



Ne kadar uzakta oldugumuz degil onemli olan.. Seneye bayrami orada geciririz belki kimbilir..



Federico'yu bayram yerine gotururum, eger hala kuruluyorsa..



Elma sekeri alirim, eger hala satiliyorsa..



Ben kizmam, bir kere bile olsa renkli macun sekerini yalamasina, yemyesil olmus dilini disari cikartmasina..



Hic kizmam bayram harcligi vermeyen buyuklere bozulmasina.. Cikolatalari secip secip ceplerine doldurmasina..


O sansli bir cocuk.. iki kulturun, iki buyuk dinin karmasi bir ailede buyuyor ve her iki kulturu de diledigince yasamasina izin veriliyor..


Bu arada size biraz hoscakalin demek istiyorum.. Oyle blogumu terkedilmis gibi ortalarda birakmak istemem ama ben biraz gidiyorum..

Blogumu ve sizleri cok onemsiyorum.. Hele son iki yazima yillardir izlerini kaybettigimi sandigim arkadaslarimdan bile mailler yoluyla yorumlar gelince, kendimi bayagi bir "Ayse Arman" hissetmeye baslamistim.. :-)).. Megerse icimde varmis kadinca (!) yazilar yazmak... Hepimize iyi geldi..

Aslinda niyetim detoxdan, diyetlerden, beslenme ve estetik tibbi onerilerinden bahsetmekti.. Ama bu yazilar, canim nasil isterse oyle yazabileceklerimden degil.. Profesyonel hayatimi cok yakindan ilgilendiriyorlar.. O nedenle uzerlerinde cok dusunmek, cok iyi arastirarak yazmak ve yanlis yapmamak gerekiyordu.. Ertelendikce ertelendiler..

Ayakkabi yazilari vardi hazirda bekleyen.. Kis-bahar modasi.. Hic bilmeyenlere yemekler.. Cok sey siradaydi anlatmak paylasmak istedigim..

Biraz daha beklemeleri gerekecek ama.. Simdi oncelikleri baska seyler aliyor bir sure icin..

Kisa bir sure sonra cok onemli bir sinava girecegim.. O kadar cok sinava girdim ki hayatimda, korkmayi unuttum sinavlardan.. Ama iyi gecsin istiyorum.. Biraz calismam, notlarimi, kagitlarimi toparlamam, tezimi duzenlemem filan lazim.. Bir de zayiflamaya devam edip, artik iyice elbisesiz kaldigim icin, kendime sinavda giyecek bir etek ceket almam gerekiyor ki, bu isin en keyifli kismi..

Mart ayi basinda oldukca onemli bir adli tip-immunohematoloji seminerinde hem duzenleyici hem de konusmaci olarak yer alacagim.. Hematoloji benim asil isim ve hazirliklara baslamam, yuzlerce ayrintiyi gozden gecirmem lazim..

Kisa bir sure sonra natale tatili basliyor ve Federico ben ve babasi calisiyorken evde dadisiyla kalacak.. Onun icin, verebilecegim butun zamanimi ogluma vermek istiyorum.. O ne isterse onu yapmak, onu bir cocuk ne kadar simartilabilirse o kadar simartmak istiyorum.. (siz bunu sakin Antonio'ya soylemeyin.. o beni cok tavizsiz bir anne saniyor ve Federico'yu kendi hesabina benden gizli gizli simartiyor.. ve ne hikmetse bizim cocugumuz simarmiyor..) Babannesi gelince Federico'yu ona devredip, ozgurlugumu ilan edecegim...:-))

Cheetos'un onerilerine uymaya devam ediyorum.. Yapacaklarimi , onceliklerimi belirliyorum.. Buralarda olacagim.. Sizleri tabii ki okuyacagim.. Lutfen sakin kaybolmayin biryerlere.. Ozellikle benim sadik 6 okurum ve (kendimle 7 -3 non identified).. Siz sakin beni terk etmeyin..

Hepinize tekrar iyi bayramlar.. Benimle burada oldugunuz, yazdiklarimi okudugunuz, huzunlerime, sevinclerime, bulutlarima, kuslarima, is hayatima, dostlarimin yasadiklarina ortak oldugunuz icin tesekkurler.. Iyi ki varsiniz..

Ben donene kadar kendinize iyi bakin lutfen..

p.s: Size Vivaldi'nin kisini birakiyorum, 4 mevsimden..





25 yorum:

Biraz dedi ki...

Sizlere de hem iyi bayramlar hem de calisamalarinizda basarilar diliyorum. Keyifli bir bayraminiz olsun.

ferulago dedi ki...

Öncelikle sınavınızda ve sonra da diğer tüm işlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. (Ayrıca sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef benim için de ders çalışmak hiç bitmiyor. Ve artık benim de oturup eni konu çalışmam lazım.) İyi bayramlar diliyorum.

funda dedi ki...

mehtapcım artık bayram yeri kurulmuyor ne yazıkki ama elma şekeri hala var.hatta sen de yapabilirsin federicoya ve kendine bu bayram. bak burda tarifi var. http://www.morbiber.com/UserRecipeSearchDetail.aspx?Id=852
sınavında şimdiden başarılar diliyim mi.
bayramınız da kutlu olsun.
amalütfen sen de uzun süre kaybolma olurmu.. çok özletme..

Delfina ; dedi ki...

sevgili mehtap,yazını büük bir duygusallıkla okudum...verdiğin ara ile zamanının ve hayallerinin tam istediğin gibi geçmesini diliyorum...kucak dolusu sevgiler iyi bayramlar...

Adsız dedi ki...

Mehtapcım, senin yazılarını okudukça bazen o kadar tanıdık duygular hissediyorum ki.. Sanki sen ben, ben de senmişim gibi.. Hani o kadar bir, o kadar aynı.. Hele fiziksel anlamda hiç tanışmadığımız, konuşmadığımız detayını da eklersek, bu yazdığım sanırım daha da anlamlı hale geliyor..

Hazırlık devren bayram telaşı gibi geçsin dilerim.. Heyecanlı, sevinçli ve keyifli.. Hani sonunda ikramların için aldığın övgüler, epeydir görmediğin insanları gördüğün zamanki sevinçle karışık şaşkınlık olsun..

Ben bu sınavdan hakettiğin başarıyla çıkacağına inanıyorum, ve biliyorum artık sen de inanıyorsun.. Bunu bilmek benim için öyle güzel ki.. :))

Haydi bakalım, devam.. Kolaylık dileklerimle sevgimle kucaklıyorum.. :)

Brajeshwari dedi ki...

Mehtapcim
bende sana hak verip, zaman yönetimine saygı duyanlardanım. İnsanların öncelikleri olmalı, zaman zaman bazıları daha önde olmalı:) Sınava çalışmanı, Frederico ile zaman geçirmek isteğini saygıyla okudum.Ama biliyorum ki, sen yinede bizi habersiz bırakmaz her hafta, neler yaptigina dair minik -minicik paragraflar yazarsın gibi geliyor.. Ayşe Arman style :)

Günlerinin uzun, zihninin berrak, bedeninin tüm bu koşturman arasında hep sağlam ve dinç olmasını diliyorum. Paylaşımlarımızda aradaki mesafelerin önemsiz olduğunu biliyoruz. Geldiğinde, kaldığımız yerden devam ederiz, biliyoruz..

iyi bayramlar..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)))
SÖZ VERİYORUM :)
FEDERİCOnun elma şekerini ellerimle ben yapacağım,
en şahane ve hijyen olabildiğince doğal macun şekerinin yerinede ben götüreceğim :)
harçlığı hazır edip, çikolatalarınıda ellerimle yapıp ikram edeceğim..
lunaparka gidip onun yaşına inip çocukluğumuza geri döneceğiz.
VE BİZ BURADA SENİ ÖZLEMLE BEKLİYOR OLUP,
BAŞARILARINLA GURUR DUYACAĞIZ..
YÜREĞİNDE BAYRAM SEVİNÇLERİ DAİMA YEŞERSİN SEVGİLİ MEHTAP.
HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN..
İYİ BAYRAMLAR... SEVGİLER.

Zamandan Sızan dedi ki...

harika kendine zaman ayırmayı bilenlerden, gerektiğinde uzaklaşabilenlerdensin bu duruma bayılıyorum..Mehtap lütfen kendine alacağın etek ceket siyah olmasın..
hımm birde tercihimi seni okumaktan yana kendim belirlediğimden yazdıkların için ben de teşekkür ederim..
nasılsa buradasın yazarım daha estikce aklıma :)

Demli Hayat dedi ki...

İyi bayramlar diliyorum.

Adsız dedi ki...

sizi keyifle takip ediyordum şimdi bu verdiğiniz ara beni üzdü...
herşey; güzel yüreğiniz gibi güzel olsun...
iyi bayramlar..

Primarima dedi ki...

Geç buldum cabuk kaybettim sizi ve üzüldüm.İyi bayramlar cabuk dönersiniz insallah :)

Nilambara dedi ki...

belki de seneye hep birlikte kutlarız bayramı, ne güzel olur :)

Sınavında ve tüm sınavlarında başarılar Mehtap'cığım, kendini çok özletme lütfen,

İyi bayramlar,
Sevgilerimle...

berrin dedi ki...

mutlu bayramlar diliyorum

matias dedi ki...

iyi bayramlar mehtap..

Adsız dedi ki...

Sinavda Basarilar ve Iyi Bayramlar :)))

Beste (one of the non-identified)

İLKAY dedi ki...

Mehtap abla;
sayfanızı size o ilk ve son kartı yazdığım masadan hay allah bak bu bayram da kart göndermeyi unuttum demek için, sizden yine güzel bir bayram hikayesi dinleyebilmek için ve sizi oralarda bayramdan uzak ama bayramsız bırakmamak adına iyi bayramlar demek için açtım. Kendinize istediğiniz herhangi bir konuda dur diyebilmenize sevindim, önceliğinizi Federicoyu şımartmakdan yana kullanmanıza da sevindim, hatta zayıflayıp alacağınızdan emin olduğum etek cekete bile sevindim... Ama ne yalan söyleyeyim sizi bu sayfada bir süreliğine dahi olsa bulamayacak olmaya biraz üzüldüm.
Size iyi bayramlar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun. Ama en kısa zamanda sizi tekrar okuyabilmek üzere diyorum:)

Adsız dedi ki...

Mehtapcim,senin de bayramin kutlu olsun.Ben de cocuklarim bizim bayramlarimizi da bilsinler diye onlara minik hediyeler hazirliyorum,minik sekerleme-cikolata paketleriyle bas uclarina birakiyorum.Bayram sabahi uyandiklarinda yanlarinda buluyorlar,en temiz ,yeni elbiselerimizi giyip beraber bizim yemeklerden yedigimiz bir masa hazirliyorum.
Ara verecegini duyunca huzunlendim,ayrilik lafi beni hep huzunlendirir,cabuk don yazmaya olur mu?
RENGIN

beenmaya dedi ki...

her gününüzün bayram tadında sağlıklı, keyifli, mutlu ve huzurlu geçmesi dileğiyle iyi bayramlar sevgiler selamlar...

K®HAN dedi ki...

bak sen birini çok sevme e mi?..
korkulur senden :)
tamam sev ama bu kadar çok gösterme.

yaşanabilir bir akvaryumun sürekliliği,
geçici okyanustan yeğdir kanımca,
hem küçük bir balık içün ve hem de herkes içün :)

bayram mesela, evde kutlanır.
mümkünse aileye ait en eski akvaryumda...
otele taşırsan ölür :)

herşey dozunda... kararında bir bayram diliyorum size...
kutlarım :)

K®HAN dedi ki...

dilini vedaya alıştırma....

dönene kadar düşünmeyecek misin?
mümkün mü?

öyleyse yazmak mı zor olan...

sınavlar yüzünden mi?
merdiven çıkarken, sakız çiğneyemez misin :)

iyi bayramlar size de....

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim.Bayram yazınız çok hoşuma gitti ve biraz da utandım. Biz burada vatanımızda kendi değerlerimizin kıymetini bir şekilde bilmezken, sizin tüm bu değerlerden özlemle bahsetmeniz içimi burktu biraz. Teşekkürler, bu arada galiba bir sınavınız varmış başarılar diliyorum.

Su İzi dedi ki...

Bayramlar tabi ki eskisi gibi değil buralarda da. Ama hala her evde bayram sabahı heyecanı ve yürek titreşimleri oluyor.Bayram heyecanı ve eskiye olan özlem ve saygı bizim gönlümüzde olunca nerede olduğunuzun da çok önemi yok. Bir dahaki bayram umarım buralarda olursunuz, olamazsanız da biz buralardan size yetişmeye çalışırız. Bayram henüz geçmişti ben bu yazıyı okuduğumda; ama keşke yarın sabah bayram olsa dedim.
Sevgilerimle...:)

AYTAC dedi ki...

Merhaba Sevgili Mehtap,

yazınızın başında,"Hic hüzünlere kaptirmayacagim ne kendimi ne de sizi " demişsiniz ama ben kapıldım bile..
" hasreti " okadar nazik ifade etmişsiniz ki..

çok keyifli yazıyorsunuz,dilerim uzun bir ara olmaz :)

AYTAC dedi ki...

Merhaba Sevgili Mehtap,

yazınızın başında,"Hic hüzünlere kaptirmayacagim ne kendimi ne de sizi " demişsiniz ama ben kapıldım bile..
" hasreti " okadar nazik ifade etmişsiniz ki..

çok keyifli yazıyorsunuz,dilerim uzun bir ara olmaz :)

Tijen dedi ki...

İyi sınavlar sevgili Mehtap! Çok çok iyi geçsin.