Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

13 Eylül 2008 Cumartesi

Geceler, naylon posetler, Burcu'ya metabolizma cayi ve iyi haftalar..


green apple colorize by ~missyke on deviantART

Ben bir gece kusuyum aslinda..Hep gece calisirim.. Uykuyu, uykuda gecen uzun zamanlari sevmem. Aldigim bir kurs sayesinde 3 dakikalik bir egzersizle 3 saat uykuya yakin dinlenebilirim ama bunu cok az uygularim. Uyuyacaksam yatagimda uyuyayim, yorgunsam yorgunlugumu hissedeyim, az da olsa gercek uykuyu yasayayim isterim de ondan..

Burcu'da gece kuslarindan galiba.. Yazilarini hep gec saatlerde yollar. Anliyorum oyle kedi adimlariyla dolanir miril miril nette.. Nilambara'da oyle gececilerden galiba..

Bugun butun gun bilgisayarda calistim. Slaytlarimi hazirliyorum yakindaki bir kongre icin. Cheetos, kendinden sikayetci oldugun seyleri bir kagida yaz demisti.. Korkularim disinda, herseyi son dakikaya birakmak ta vardi yazdiklarim icinde.. Iste, 15 gun onceden hazirlaniyorum ki, slaytlarim son dakikaya kalmasin.. Ne giyecegim ise kesin son dakikaya kalacak.. Dolabimdakilerden ne giysem ustumden dusuyor... Herneyse..

www.Tirmikizi.blogspot.com plastik torbalarla ilgili cok guzel bir yazi yazmis. Ona aynen katiliyorum ama file aramis ve bulamamistim, hem de bayagi bir aramistim. Megerse buralarda baska cozumler de varmis. Hem de gozumun onunde..
Bu posetleri supermarket arabasina takiyorsun, sonra da canta gibi alip gidiyorsun. Cok kotu bir scan yapmisim ama gene de anlasiliyor sanirim.


Burcu'ya metabolizma cayina gelince;
1 elma, kabuguyla dorde bolunecek
1 limon, dorde bolunecek
1/2 ayva (varsa) kabuklariyla ikiye bolunecek
1 cubuk tarcin
1 tatli kasigi tane karabiber
1-2 karanfil
3 litre su yariya inene kadar yavas yavas pisirilecek. Ben ayvalari ve elmalari ezerim de catalla ama karabiberleri ezmeyin, icemezsiniz. Sicak ya da soguk olarak yemeklerden yaklasik yarim saat once bir fincan icilecek. Kisin oksuruge de iyi gelir (icine biraz ihlamur ilavesi ile).


Simdilik bu kadar.. Hepinize iyi haftalar..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

süpersin mehtapcım, herşeyi son dakikaya bırakma genelde zamanı yönetememekten kaynaklanıyor. ancak görüyorum ki slaytları oldukça makul bir süre öncesinden hazırlamay başlamışsın..ellerine, gözlerine sağlık..
ne giyeceğine gelince, sade ama bi o kadar da şık bir kıyafetle sunum yapacak zarif bir bilim kadını olacağına eminim.. inci kolye yakışır.. :)))
kolay gelsin..

Brajeshwari dedi ki...

harikasin
gündüz girdim
çayi not ettim
ayva bakinmam gerekiyor simdi..biraz bekliyim mevsimi gelsin

tesekkur ediyorum

sende boyle sık sık yaz bize...hayat ve diet motivasyonumuz artiyor...

funda dedi ki...

Plastik poşetler konusunda söylenicek çok şey var aslında. Bunu sıksık hatırlamak, hatırlatmak gerek diye düşünüyorum. Üstelik bu plastik torbaların sadece % 1 i geri dönüştürülebiliyormuş. Benim çuvaldan yapılmış bir çantam var onu götürüyorum market alışverişlerinde. Kaç yaşam kurtarabilirsek kar..
Çaya gelince harika görünüyor. bence içimi de hoştur, tarçın, elma , karanfil üçlüsü neşelendirir beni ama karabiber hakkında bişey söyliyemiycem :) denemek lazım..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Cheetos, aslinda kongreye gidiyor olmam da, bazi korkulari asmaya calismamin bir gostergesi degil mi? Bu arada guzel kiyafetlerim var da, su anda hepsi ustume bol geliyor. Inci takarim takmasina da...:-))
Sevgili Burcu, simdilik ayvasiz da deneyebilirsin.. Hosuna gidecek..
Sevgili Funda, karabiber ve tarcin yag yakicidir. biberleri ezmedigin surece, kolayca icilebilecek bir lezzeti olduna emin olabilirsin..

Nilambara dedi ki...

Mehtap'cığım haklısın, ben de bir gece kuşuyum, okul yıllarından beri zihnimin en verimli olduğu saatler :)

Buarada eminim giysilerin nekadar üstünden düşse de sen bir yolunu bulur en şık hale getirirsin onları, bu anlamda da yaratıcı olduğuna hiç şüphem yok...

mmm elma, tarçın, karanfil... kokusu geldi bile burnuma buram buram, hemen denemeliyim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Ben Trabzon'dan Öznur Yazılarınızı bir aydır takip ediyorum. benim de amacım zayıflamak inşallah başarırım. Ben size file gödermek isterim. nasıl ulaştılacağımı bildirirseniz sevinirim. iyi günler.

asliberry dedi ki...

"Aldigim bir kurs sayesinde 3 dakikalik bir egzersizle 3 saat uykuya yakin dinlenebilirim"

yazmışsınız? Bu ne kursuydu? İtalya'da mı aldınız?

asliberry dedi ki...

Mehtap Hanım bu arada küt diye konuya girdim. Sizi Silgi Hanım sayesinde tanıdım, sonradan öğrendim ki siz aslında blog camiasında çok tanınan, sevilen, insanlara büyük faydalar sağlamış bir hekimmişsiniz. Sizin gibi bir fenomenle bu kadar geç tanıştığım için üzgünüm. Son haftalarda her vakit bulduğumda blogunuzda kazı çalışmaları yapıyorum. Bu bayram tatilimde de vaktimi sizinle geçireceğim. İyi bayramlar diliyorum. Sevgiler. Şimdi mutfağa metabolizma çayı yapmaya gidiyorum.