Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

10 Ekim 2008 Cuma

I WAS THERE.. I WAS ON THE CLOUD NINE..


Kanada'daydim.. Cin'deki kongreye gitmeme gibi bir akillilik yapip (!), yonumu batiya dogru cevirmistim.. Iyi ki cevirmisim.. Hala ayaklarim yerden kesik.. Bulutlarin ustundeyim..
7000 kisi kayitli olarak izledi bu kongreyi.. Mukemmel bir organizasyondu.. 6 katli kongre binasinda, orayan oraya kosturup duruyordu herkes ama gurultu ve karmasa yoktu.. 40 kusur salondan ayni anda alkis sesleri yukseliyordu..Hicbirsey ama hicbirsey aksamadi.. Dunyanin en unlu ve unlu olacak hematologlari ve immunhematologlari oradaydi.. Iyi ve eglenceli arkadaslari da..
Kanada ile ilgili soyleyecek cok sey var.. Mc Gill Universitesini gorunce once ben buraya ogrenci olarak gelmeliyim dedim.. Sonra kendi kendime "bikmadin degil mi ders calismaktan.. Ders vermeye gelmeliyim" desene diye kizdim.. Evet, ben orada ders vermeliyim.. Bu guzel sehirde yasamaliyim.. Biraz usuyebilirim ama Italya'da isindiklarim beni idare eder herhalde.. Geceleri ve gunduzleri yogun gunler gecirdim.. Uyku duzenim saat farkindan degil, uyumamaktan oturu bozuldu. Aslinda bozulmadi.. Sadece pek uyumadim o kadar.. Arkadaslarim sagolsun..
Kongrenin acilis gunu, birdenbire merdivenlerden sungulu, mavi ceketliler kosarak ve bagirarak indiler. Ellerine silahlar, tenlerine giydikleri ceketler hic uymamisti. Cok acemi duruyorlardi. Ben birdenbire Swing'in kim oldugunu, "hay bin kunduz'u", Ontario'yu, kirmizi urbalilari filan anlayiverdim yillar sonra.. Gosterinin sonunda mikrofondan bir anons yapildi.. "Korkmayiniz ama ates edecekler" diye.. Korkmadik ve ates ettiler sahiden.. Ben iste o anda, yillarca yerden yere vurulan "Bursa kilic kalkan ekibini", giysilerinin mukemmelligini, halk oyununun renkliligini filan dusundum.. Icim sizladi..

Anlatacak cok sey var.. Ama kendiniz gidip gorseniz daha iyi.. Eskiyle yeninin sasirtici yanyanaligi, yasam standartlarinin inanilmaz yuksekligi, neredeyse sokaklarda sizinle yuruyen sincaplari, sehrin altini tamamen kaplayan ve ustundekinden pek bir farki olmayan 32 km'lik yeralti sehri, sanki hic kizmazlar, bagirmazlar, hic kotu seylere bulasmazlar izlenimini veren, fransizca ile ingilizceyi surekli birbirine gecerek konusan insanlari ile uzerimde cok olumlu bir iz birakti Montreal.. Bugune kadar katildigim uluslarasi kongreler icinde hic kuskusuz en iyisiydi.. Bulutlarin ustunden inince daha ayrintili yazacagim.
P.S: Sevgili Cheetos, buradan sana cok ozel bir tesekkur yolluyorum..

13 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Hem iş - hem gezi
mükemmel bir sonuç..
bizede sevgiyle paylaşmak düşer..


*swinge çok güldümm.
biliyormusunuz hepside elimden düşmezdi..
ne çok okurdumm :)))))))))
malum yaşlar aynı :) !!!!!!

Adsız dedi ki...

Mehtapcım, yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum inan; o kadar mutlu oldum ki.. Kendine, "bunu yaşama fırsatı verme cesaretini gösterdiğin" için, ben sana teşekkür ederim. Seni seviyorum güzel yürekli kadın..
kucaklıyorum sevgimle..

Brajeshwari dedi ki...

Mehtapcım,
iyi bir nefes almışsın gibi görünüyor.Bende yazını okurken ferahladım..

Mc Hill Universitesinde " ders vermeni" diliyorum bende:)çok insan söylesin ki, evrene atılan o tohum daha çok beslensin..

Seyahatinin ve içindeki manzaraların devam yazısını bekliyorum.

Sevgiler..

funda dedi ki...

ben de bu yazıyı okurken bütün kalbimle orda ders veriyor olmanı hayal ettim, herkesin kalpleri ne kadar karşılıklı :)

babişe yemekler dedi ki...

mutlu olmuşsunuz. ne güzel! devamı daha çok gelsin.

sağlıkla.

Nilambara dedi ki...

7000 kişi ve hiç aksamayan bir organizasyon... belki işim nedeniyle en çok dikkatimi çeken şeylerden biri de bu oldu... müthiş profesyonellik var mutlaka arkasında :)

Sevgili Mehtap, bu kadar yürekten dilediğine göre olacaktır, ben de çok inanıyorum Mc Hill Ünv. de ders vereceğine :)

Ben de Vancouver'da hemen hemen aynı hisleri yaşamıştım seninle, sanki Ankara dışında yaşayabileceğim tek şehir gibi gelmişdi bana :))

Hoşgeldin...

Bir Kadın dedi ki...

Ben size ve bolugunuza tesadufen rastladim ve keske ben de siz ders verirken kanada da olsam ve sizinle yeniden okula donsem diye temenni ettim dogrusu ..Cok hossunuz ve guzelsiniz demeden gecemedim lutfen samimiyetime veriniz ..Keske bende yeniden is hayatina donebilme imkanini yakalasam ..Kisa bir sure once Turkiye donduk ..Ama ah America diyorum kita olarak baska zaten ..Ama siz cok sanslisiniz ki Romadasiniz...Ogrencilik yillarimda uzunca bir sure de o guzel sehirde yasamistir ...Cok ozledim ..Gecelerinide hatta kavurucu gunuduzlerini bile .Rutubet kokusunu bile ...Sizi tanimayi cok isterim ...

Bir Kadın dedi ki...

Ve ben nerdeyse tum blogunuzu okudum bitirmek uzereyim tanistigima cok memnun oldumm

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Hepinize cok tesekkurler.. siz de hosgeldiniz Aybala..
sevgili Bir dut masali.. Benim tercihim hala Tombraks, ama Swing de cok okurdum. Simdi olsa yine okurum..
Nilmabra'cigim.. 7000 kisi ne kayit sirasinda, ne de oturmlar sirasinda ya da cafe break'lerde hic mi karmasa yasamaz? Hepimizin boynunda, kim oldugumuzdan baska, uye, ilk katilimci, universite kokenli filan diye bilgiler asiliydi. Girdigin oturumlarda elektronik bir kartla kayit oluyordun. O oturumlarin filmlerini ve slaytlarini yollamislar e-mailime.. Gidemekdiklerimi makul bir ucretle satin alabiliyorum.. Inanilmazdi gercekten de..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Mehtap Pasin Gualano "SARI KIZIN TAZELERİ :))" kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

ben bu kadar guzel yemekler yapan bir kisinin nasil formda kaldigini cok merak ediyorum. sunum da bir harika ayrica..



:(((
teşekkür ederim mehtapcığım
lakin boyum 1.75. kilomda 74.
tiroid malum 8 yıldır tatsız bir arkadaş bana.
yağ oranım biraz yüksek.
inatla- spor- platee devam 4 yıldır.
haftanın 3 günü yürüyüş açık havada.
birde yaptıklarımdan sadece bir dilim ödüllüyüm :)))

geriside galiba yaradanın sevgili kuluyumm. :)))

çok teşekkürlerrr..
sevgiler.. iyi akşamlar..

crispy dedi ki...

Sevgli Mehap usume olayi beni cezbetti.
Ulkenin durumundan dolayi ''b'' planimizda
Kanada'da yasamak var.Belki sen ders verirken
bizde orada oluruz.

Beto

berrin dedi ki...

biliyorum ki istediğin herşeyi yapabilecek yetenektesin mehtap
mc gill de ders vermek seni mutlu edecekse gitmenin yollarını aramalısın derim ben-hayat kısa
bir arkadaşımın eşi kanadalı ankara ya yerleştiler
soğuk havaya alışamadı:)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Betul'cugum, yuksek standartli bir hayat, zenginlik degil soz ettigim. Ama "iyi bir hayat"..
Berrin'cigim, son zamanlarda yapamiyacagimi dusundugum hersey icin kendime hatirlatiyorum. Hayat cok kisa..