Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

10 Aralık 2010 Cuma

MUTFAGA YAKISAN ERKEKLER...


“Sevgili meslektasim,

Cogunlukla evde mutfak islerini idare gorevi hanimlarinmis gibi algilanip erkeklere de daha cok yardimci olmuyorlar sitemleri gelince bir not da ben dusiyim dedim.

Karikoca ayni meslektan olup ikimizde nerdeyse gece gunduz calisip ayni zamanda iki kucuk kizimizi buyutmeye calisiyoruz.

Mutfak isleri sorumlusu benim cunku esimden 1 saat once gelme sansim var.Sizin blogunuzu nasil kesfettik bilmiyorum ama ben butun yemek duzenini degistirdim.


Esime kalsa onun deyimiyle pratik seylerle idare ediyorduk.Simdi kosedeki balikci en yakin dostum.Hani nerdeyse haftada 3 gun balik yeniyor.


Kiyafetler hergun biraz daha bollasiyor.Hepimiz daha enejik hissetmeye basladik.O kadar yorgun ve stress dolu gunun sonunda kanepede sekerleme yapmak yerine ne cok is bitiriyoruz evde bizi bekleyen.

Yaptiginiz hic de kolay olmadigini onca isin icinde bir tek satir yazmak icin bile buraya zaman ayirabildiginiz icin kutluyorum.Diliyorum ki bunca cesur kadinin yaninda sizi ve beslenme programinizi takip eden benim gibi erkeklerinde problemlerini yada basarilarini dile getirmeleri digerlerini de cesaretlendirecektir.
Dr.Atilla K.”


Diyor Dr. Atilla K.


Dikkatle okuyun soylediklerini... Ne cok onemli sey soyluyor satir aralarinda...

Yasami esit paylasmaktan,


hicbir isin ozellikle bir kisiye ait olmadigindan (buna sigorta degistirmek te dahil tabii),


balik yemenin oneminden,


yorucu isler yapmanin, illaki kotu beslenme sonucunu getirmeyeceginden,


evde cocuklar varsa, beslenme konusunun daha da ozenle ele alinmasi gerektiginden soz ediyor...


Soylediklerinin tumune katiliyorum...


Erkeklerin mutfaga cok yakistiklarini, beslenme ve kilo konusunun sadece kadinlara ait olmadigini, ozellikle erkeklerin kalp ve damar hastaliklari acisindan risk altinda olduklarini ve bu konuyu cok ciddiye almalari gerektigini ekliyorum dip not olarak...

Siz bu haftaki degisikligi bekliyorsunuz...


Tartilmiyoruz...


Tartiyi kaldiriyoruz simdilik, yatagin altina itiyoruz, pillerini cikartiyoruz, komsuya hediye ediyoruz ama tartilmiyoruz...


Carsiya cikiyoruz ve ihlamur, degisik renklerde elma, kabuk tarcin, limon, tane karabiber, karanfil aliyoruz.

Bulabildigimiz butun yesil yaprakli sebzelerden aliyoruz... Yani ispanak, pazi, turp otu, hindiba, semizotu, maydanoz, dere otu, nane ekleyelim broccoli, yesil sogan... Yemyesil bir alisveris cantasi ile donuyoruz eve...



Cuma (bugun) programimizda ne varsa onu uyguluyoruz. Pazar sabahi kahvaltida iki cok ozledigimiz seyi yiyoruz. Yani sucuk mu, simit mi, pastirma mi, ay coregi mi, su boregi mi (onu ben de cok ozledim) asil kahvaltimiza ek olarak. Secimde serbestiz ama miktarda degiliz, yani abartmiyoruz.



Sonra yine ara ogun, oglen-aksam duzenimize donuyoruz.



Yuruyusumuzu yaptiktan sonra (havaya bagimli olmayin, bosverin yagmuru, kari sogugu, cikin yuruyun acik havada)



1 tutam Ihlamur + 4’e bolunmus limon + 4’e bolunmus kabuklu elma + 1 tatli kasigi tane karabiber + 3-4 karanfil + 1 kabuk tarcini 3 litre suya koyup fokurdatmadan pisiriyoruz. Su yaklasik 1 litre kalinca elmalari ve limonlari birakip, suzuyoruz.



Ya yemeklerden 40 dakika once 1 fincan iciyoruz (istahimizi kontrol ediyor) ya da yemekten 1 saat sonra 1 fincan iciyoruz, metabolizmamizi hizlandiriyor.)



Pazar –Pazartesi-Sali ve Carsamba gunun sadece bir ogununde (aksam olmasi daha pratik ve daha uygun) yesil corba iciyoruz.



Diger ogunde ise yani oglen yemeginden pilav, makarna, nohut, fasulye vs cikiyor yerine



• Corba ,
• izgara veya haslanmis herhangi bir porsiyon et veya balik veya 4 kofte (BMI 30 ve uzerindekiler 5 veya 6 normal boyda izgara kofte)
• salata veya 1 kasik z.yagi ile pismis bir sebze yemeginden 4-6 kasik
• 1 dilim ekmek (BMI 30 ve uzerindekiler 2 dilim)
geliyor..


Su icmeyi, yuruyus yapmayi ihmal etmiyoruz.

Yesil corbayi bulabildigimiz butun yesil sebzeleri dograyip, 1 kasik z.yagi ve istenen baharatlarla pisirip, ogun basina 1,5 kasik olacak sekilde princ veya bulgur veya arpa sehriye ilave ediyoruz. BMI’i 30 ve uzeri olanlar 2,5 kasik princ, veya bulgur veya arpa sehriye koyuyorlar. Baska birsey yemiyorlar.

Yesil corba benim gibi cok sebze sevenler icin lezzetlidir, ama broccoliye hem un, hem krema, hem yumurta, hem tereyagi ekleyip (inanmayanlar internete baksinlar), sonra da sebze corbasi ictim diyenler icin cok tatsiz tutsuz olabilir.


Bu corbayi, kalorisini artirmadan daha lezzetli hale getirmek icin onerisi olanlar ya da ben hafif ama lezzetli tarifler veriyorum diyenler varsa, KOMSUDA PISER sayfasina biraksinlar lutfen...

Persembe gunu gorusmek uzere...

10 Aralik 2010'Roma


p.s: ayni gunde 3 yazi koydum... Sorulariniza salidan once cevap veremiyecegimi onceden soyleyeyim, biraz kahve molasi vermek gerek... Olsa su boregi-cay molasi da verilebilir aslinda ama neyse...


p.s 2Siz bana sormuyorsunuz ama soyleyeyim, ben de sizinle ayni programi uyguluyorum, yapilabilirligini gormek ve gostermek icin...
p.s Bloguma hafiften kizmaya basladim. Once izledigim bloglari sildi, simdi yayinladigim yazi basliklarini gostermiyor, Roma'yi seller sular goturuyor, 8°C'ye kilitlendi kaldi, kayit seceneklerinden begendiklerini veriyor, begenmedikleri sakli gizli bir yerlerde... Sizce ne oluyor?

38 yorum:

Adsız dedi ki...

Degerli meslektasim,
Sadece vermis oldugunuz hizmeti takdir etmek degil ayni zamanda bu saglikli beslenme disiplinini edinmeye calisan erkek ve kadin herkesin sesizce sizi takip etmek yerine duygu ve dusuncelerini dile getirmeleri icin cesaretlendirmek istedim.Bence her yapilan hizmetin bir karsiligi olmali. Kesinlikle olmali.Burdan tek yapabilecegimiz biz de variz deyip tesekkur edebilmek. Ben tam yeni bir yil baslamak uzereyken sizi yilin en iyi toplum hizmeti veren insani, blogunuzuda okuyucularina saglikli nesiller yetistirme egitimi veren en iyi bloguna aday gosteriyorum.Sizi bir kez daha bu calismaniz icin cani gonulden kutluyorum.
Dr.Atilla K.

Okuyuculara not.Sevgili Mevsimlerden Romanin okuyuculari ben blog konusunda fazla bilgili degilim.Lutfen bu secim konusunda bilgili olan varsa bizlere onculuk etsin.
Tesekkur ederim

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Mehtapcığım,
Belki, blogun da yenilenmek istiyordur!? :))
Hani, fareli köyün kavalcısı gibisin peşine takılmış yüzlerce insanı yeniliyorsun ya... İşte, blogun da böyle bir yenilenme istiyordur belki, şekil değiştirmek filan.
Biliyorum sadık bir insansın, bloguna da sadıksın. Onun şeklini değiştirmek zor gelebilir sana. Yine de yeni şablonlardan birini denemeni öneririm. Yenilerden biçimi seninkine benzeyenleri de var; böylece şeklen yenilenmiş, ama, ruhen değişmemiş olursun. Hayır hayır sen değil, blogunu kastetmiştim. :))
Kar bekleyen yağmurlu İstanbul'dan sevgiler.
:)

gulcin dedi ki...

Gunaydin Mehtap Hanim,
Uc yazinizida heyecanla okudum..Digerleri gibi yine motive edici. Tesekkurler. Bu sabah kalkar kalkmaz tartildim..Sonuc yuz guldurucu.Fakat yazmiyorum.Daha cok yolum var, Ama inaniyorum ki basaracagim, basaracagiz.Hepimize kolay gelsin. Amsterdam hala cok soguk. Yerler buz, yuruyus yaparkan birkac kez dustum. Erimesini bekliyorum.. Sevgiler

Leylak Dalı dedi ki...

Mehtap Hanım, ben özel bir teşekkür için buradayım. Bugüne kadar yaptığım en düzgün diyeti yapmaktayım, sanki acıkma hissim kayboldu. Ayrıca kilo almama asıl sebep olan abur-cuburlara karşı en ufak bir istek yok içimde. Beynimi nasıl hazırlamışsam o Pazar sabahı için verdiğiniz ekstra sevdiğimiz yiyecek olayı bile etkilemedi beni, aynen devam edebilirim:) Belki henüz görüntümde hissedilir bir değişiklik yok ama ben şimdiden kendimi çok rahat hissetmeye başladım. Öğretmenlik yıllarımda ders saatlerimdeki uygunsuzluğun ve çevre koşullarının getirdiği düzensiz beslenme alışkanlığını emekliliğimde kırmak varmış kaderde. Durmak yok, yola devam diyorum ve tekrar çok teşekkür ediyorum...

Adsız dedi ki...

:)))) tartılmayın uyarısına hep geç kalıyorum. Yine öyle oldu. Bu sürecin uzun olduğunu biliyorum ufak ama kalıcı adımlarla ilerliyorum sayenizde ve bugünkü sonuçtan geçmişim için mutlu geleceğim için memnuniyetsizim. Size binlerce teşekkürler. İyiki varsınız iyiki bizimlesiniz.Çok öpüyorum :))
Duygun

Düş Bahçesi Butik Tasarım dedi ki...

Taratılma umuduyla sabah erkenden actım sayfanızı.Üstelik siz demeden ben tartmı dolabın en ücra köşesine saklamıştım bile.Tartılmayın diyorsunuz yine...
Neyse siz ne derseniz o olur.umutla bekliyorum tartılmayı.

Zamandan Sızan dedi ki...

Marsmıdır merkürmüdür nedir biri geri gidiyormuş aksilikler ondanmş Mehtapcım..Benim havamı bozansa havanın karanlık yüzü.

Eya dedi ki...

Mehtapcigim...utandim ve yazmaya karar verdim.Ben ilk 3 gün+ 10-24 Kasim programini aralarda kacamaklarla tmamladim. Kacamaklarim icin sucluluk duyuyorum o yüzden yazmak istemedim. Dedim ya utandim...kendimi aciz duruma yine kendim düsürdüm galiba...ama herseye ragmen tartil dedigin icin tartildim ve ilk sonuclarimi yaziyorum...sadece okuduklarimdan cikardigim sonucla, kacamaklarim cok oldugundan ve yeniden programa düzenli girebilmek acisindan 3 günlük baslangic sebze programina basliyorum bugün...sadece sormak istedigim sonrasinda yine 10-24 KAsim programina mi devam edeyim yoksa 25 Kasim 3.programa mi, bu konuda yönlendirebilirsen sevinirim...simdi gelelim sonuclara :

Eya
Ilk kilo :99
Ilk tarti : 96,9

sevgiler

çakmadeli dedi ki...

köfteeee:)yaşasın çok özlemiştim:)

misk dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,
Özlediğimiz şeye bir öğünlük yer açmamız çok hoş oldu, teşekkürler:) bu arada, aslında pek de çok şey özlemediğimi fark ettim! Oğlumun da beslenmesindeki bazı şeyleri daha iyi düzenlemeye başladım. Daha seçici ve disiplinli gıda tüketiminin olumlu sonuçlarını gördükçe moralim de düzelip devam için güç buluyorum, teşekkürler!

Delfina ; dedi ki...

Canım doktorum merhaba,

Yeşil çorba malzemelerini kavurup da yesek olur mu,geçen sene içememiştim ben çorba haliyle.Egeliyiz ya, kavurmaları pek severiz ya,ne dersiniz olur mu böyle birşey?

Sevgiler,mutlu haftasonları...

Adsız dedi ki...

sevgili mehtap hanım;
ara öğünlerde değişiklik var mı?? geçen 15 günlük programla aynı mı olacak???teşekkürler kolay gelsin

zero dedi ki...

Sevgili Mehtap, beslenme konusundaki yazılarını ben de daima takip ediyorum. Sağlığım, iki sene kadar evvel ellerimden kaymaması için sıkı sıkı sarıldığım ve bunun için de hayatımda sağlıklı beslenme konusunda epey değişiklikler yaptığım bir vakaaydı benim için. Önemli bir şey yaptığını herkes söylüyor zaten, benim de teyidime gerek yok.

Ama mutfağa yakışan erkekler konusunda bir şey söylemek isterim. Bundan iki ay kadar evvel Mutfak Sanatları Akademisi bizi mesleki bir gezi kapsamında et ithalatı yapan bir firmaya götürmüştü. Sahibi biz kadın şef adaylarına "bu okulda öğrendiklerinizin şöyle de bir faydası var, evlendiğinizde eşlerine daha güzel yemekler yapabilirsiniz, ne de olsa erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer" demişti, bunun üzerine pek çok kadın arkadaş şu yorumu eklediler "bu artık kadınlar için de geçerli, kadınlar da mutfağa giren erkeklerden çok etkileniyorlar ve kadınların da artık kalbine giden yol midelerinden geçiyor".

Buna kesinlikle katılıyorum. bana kalırsa da erkekler mutfağa çok yakışıyor ve gerçekten daha bir karizmatik oluyorlar. zaten bunun farkından olan erkeklerin mutfaktaki yaratıcılıkları da bir başka oluyor.

sevgiler

Sevim dedi ki...

Mehtap hanim ben diyete harfiyyen uyamadigimi itiraf etmek istiyorum.nasil degisiklikler yaptigima gelince kahvaltiya aynen dediginiz gibi her gun farkli menu ile kacamaksiz uydum.tereyag,recel secenegini bir gun krem peynir,bir tatli kasigi bal ile yedim. Sabahki ara ogunumu hic bozmadim.evdeysem listeye tam uydum.fakat bu sure icinde uc gun ogleden sonra 14 30 civarinda kabul gunlerinde yarim dilim borek ve cok agir olmayan bol yesillikli veya yogurtlu salata cesitlerinden(icinde mayonez hardal vs.olmayan)ve arkasindan sutlu yada meyveli tatli seceneginden yarim porsiyon bunu ara ogun yerine dusunerek yedim.simdi bunun uzerine aksamda etini yedinmi?diye sordugunuzu duyar gibiyim.hayir aksam sadece sebze ve salata yedim.tam uyamadigim gunler bu sekilde degisiklikler yaptim.bu gun tartilacagiz zannederek tartiya ciktim.sonucu yazmiyorum ama fena sayilmaz.arkadaslara iyi bir ornek olmadigim icin yayinlamayabilirsiniz.kocaeliden kucak dolusu sevgiler.sevim

oyuncu dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanıım,

Güzel yazılarınızı yine bir solukta okudum.Bunun bir perhiz olmadığına o kadar inanmışım ki 'pazar sabahı istediğiniz iki şeyi yiyebilirsiniz'denince nasıl yani zaten herşeyi yemiyormuyuz diye düşündüm.

Sırf sizi kırmamak için ! pazar sabahı özel ne yesem diye düşündüm bütün gün boyunca.Şaka bir yana gerçekten de özlem duyduğum özel bir şey şimdilik olmadı.

Perşembe gününü iple çekiyorum.
Herşey için teşekkürler.İyi ki varsınız.

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap;
Biliyorsun daha önce de yazmıştım ve o nazik geçmiş olsun mesajını yollamıştın bana. Annemin ameliyatı için 3 hafta şehir dışındaydım. Hasta bakmak çok zor bir işmiş hele ki insanın annesi olunca. Çok stresli bir 3 hafta geçirdim. Hastanede ve sonrasında listelere harfiyen uymaya çalıştım. Fakat bazı zamanlar koşuşturmanın çokluğundan biraz liste dışına kaydım. Örneğin bir akşam üzeri doktor işleri nedeniyle dışarıdayken ara öğün olarak yarım simit yedim. Bazı akşamlar yemekten sonra mandalina ve grissini yedim. ama hala kilo verdiğimi hissediyorum. bu 2 haftanın sonucu nasıl olur bilemiyorum ama düzgün beslenmek çok keyif veriyor bana. Zinde ve sağlıklı hissettiriyor. 3 haftadır birkaç kez yürümek dışında spor yapamadım. Ama nihayet dün evime döndüm ve bugün yine yüzmeye başladım. Bu günden itibaren hergün 1,5-2 saat yüzmeye devam.Sana sürekli bu şekilde bilgi geçmeyi seviyorum. en azından senin için bu kadarını yapmam gerektiğini düşünüyorum.Verdiğin emeklerin bir geri dönüşü olmalı bence.Sevgiyle kal...

Unknown dedi ki...

Selamlar:) Blogunuzu bugün keşfettim artık kesinlikle takibimdesiniz. sağlıklı yaşam ve beslenme koçluğunuza ihtiyacım var özellikle yürüyüş konusunda daha da motivasyona ihtiyacım var çünkü her gün bi bahane buluyorum yürümemek için. Teşekkürler :)

Eputi dedi ki...

Selamlar

Ben de eya'nin sorduğu soruyu soruyorum. :) aslinda kacamaklarim cok büyük değil sadece saatler konusunda sıkıntılarım oldu.. Ufacık bir aksama sonucu moral bozukluguyla yaptıgım yanlışlar oldu malesef.

Bu yeni programa gecmek yerine bir önceki haftanın programını mı tekrar etmeliyim? Hangisini önerirsiniz?

Tekrar tsekkur ediyorum bu harika emeginiz için. Herkese sizi anlatıyorum. Yazdığınız ufacık bir kaç cumle bile oyle etkiliyor ki bizi..

Sablon konusunda yenilikten bahseden arkadaslara da katılıyorum. Söyle yumuşak renklerde yeni bir tasarım görmek güzel olablir. Degisim güzeldir oyle değil mı? :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap
yine müthişsin .Atilla beyi kutluyorum .Acaba evhanımlarının eşleride tabağını mutfağa kadar götüremezmi?Emeğin için sana ne kadar teşekkür etsek yetmez biliyorum.
sormak istediğim bir şey var.türkiyede saygın bir sağlık proğramında hipo trodi olan hastaların nasıl beslenmesi gerektiği hakkındabilgiler dinlemiştim .gerçekliği ne derece doğru bilemedim.
UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER
ISPANAK
LAHANA TÜREVLERİ
KARNIBAHAR
BROKOLİ
PAZI
PATATES
SOYANIN KULLANILDIĞI HER ÜRÜN
ÇİLEK
benim ençok tercih ettiğim besinler .Soya sevmiyorum orda sorun yok.Birde biz hipotroidi hastaları tuz kullanımında ne yapmalyız? Bunca işinin gücünün arasında zaman bulup konuya ilişkin bir yazı yazabilirsen çok sevinirim.sağlıklı ve mutlu kal .
Nayloş

gulsev dedi ki...

Her aksam sahilde yürüş yapmalıyım diye uykuya yatan biri olarak utanıyorum bu yazılanları okurken. Yarın fazla kar olmazsa çıkayım bari :))

sairnt dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Meryem Gurbet dedi ki...

Selamlar;

Neredeyse 1 yildir sitenizi takip ediyorum. Gruba uye olmak istemistim bu yil ama nasip olmadi uyelik bitmisti.Neyse 26 yasinda 1 cocuk annesiyim.Oglum 2 yasinda. 163 cm boyundayim ve 85 kiloyum. Gecen yil diyet listenize uyan biri olarak 2-3 ayda 10 kilo vermistim. Tekrardan aldim :((. 1 haftadir tekrar basladim 10-24 Kasim da verdiginiz listeden. Insaallah basarili olurum. GUnluk almam gereken kalori 2100 civariymis hesapladim. Ben ise gunluk 1600 kaloride kalmaya calisiyorum. 2 litre kadarda su iciyorum. Sizin metabolizma cayinizi gecen yilki diyetim de severek icmiyordum. Heniz yapmadim. SImdi de gunde 3 fincan yesil cay iciyorum. Her gunde 30-40 dakika spora gidiyorum. Yurume bandinda ve bisiklette bu zamani harciyorum. Ben sadece dogru yoldamiyim onu ogrenmek istiyorum. Insaallah bilincli bir program uyguluyorumdur. Sizinde goruslerinizi almak istiyorum. cok yogun bir insansiniz anliyorum. Sadece dogru yoldasin veya sunu degistir gibi elestirilerinizi soylerseniz cok sevinirim. Yardimlariniz icin cok tesekkurler. Kalin saglicakla :)).

Meryem Gurbet

çiğdem dedi ki...

merhaba mehtap hanım ben de sizi yeni keşfedenlerdenim burada çok güzel şeyler paylaşıldığını görünce çok mutlu oldum ve bende burada olmalıyım dedim daha önceden kendim hakkında biraz bilgi vermiştim ama herhalde görmediniz ben 47 yaşında 164cm boyunda ve78 kilodayım birçok kereler diyet yaptım başarılıda oldum ama tekrardan kilo aldım sizinle kilolarıma veda etmek istiyorum ama nasıl ve nereden başlayacağımı bilemiyorum sizden ricam benim gibi burayı yeni keşfedenlere yardımcı olmanız bilgi verirseniz çok sevinirim her dediğinizi yapacağım söz:)birde her gün 30 dakika bi-fit 30 dakika egzersiz yapıyorum izmirden sevgi ve selamlar sağlıkla kalın

Oya Kayacan dedi ki...

Ah Mehtap, "Bu kadar yürekten çağırma beni komşu olmaya, bir gün ansızın gelebilirim Roma'ya," diyeceğim ama olur iş değil. Gençlik ateşlerimdi Roma'da tutuşturduğum. Halâ içimde kıvılcımları uçuşan ama artık yakmayan hatta ısıtmayan. Şimdi İstanbul güzel. İstediğim kadar sakin, yaşayabildiğim kadar karmaşık, görebildiğim kadar deniz...
Yan tarafa yerleştirdiğin yeniliklerle eski yerleşikler arasında savaş çıkmış anlaşılan. Yeniler eskileri püskürtmüş! Ne de güzel duruyordum halbuki orada ;) Komşu değil de akraba gibiydik sanki :))
Sana kolay gelsin, işin başından aştı yine. Yalanım yok, etkileniyorum ben de vallahi. Hele Atilla K'nın yazısı... Bloglar arasında böyle bir 'toplum hizmeti' meselesi mi var? Oylanıyor mu, ne seçimi? Cehaletimi mazur görün lütfen...

mistan dedi ki...

Merhaba,

Yeşil çorbam kaynıyor.. Bulabildiğim taze yeşilleri aldım (fasulye, brokoli, semiz otu, pırasa, maydanoz, dere otu), doğrayıp tenceremde başladım kaynatmaya.. Birazdan blendırdan geçirip limon ekliycem bakalım nasıl olacak!! Bendeki müthiş aşçılık yeteneğini de düşününce galiba tadına bakmadan direk yutarak içmeme gerekecek, yani imdat arkadaşlar deneyen varsa yazsın hemen lütfen!!

Mehtap Hanım, daha aktif ileti,şim kurabileceğimiz bir Forum oluştursak aslında.. Başlıklar olur içerisinde falan mesela tarifler..

Bu arada bir haftadır yürüyemiyordum bugün çıkıp şeytanın bacağını kırdım..

Herkese kolay gelsin :)

müge:)) dedi ki...

Dr.ATİLLA K.beyi eşine olan yardımlarından dolayı kutluyorum ve herkeze örnek olmasını diliyorum...hadi bakalım yeni bir hafta başlasın ama tartılmayalım daha lütfen biraz daha bekleyelim daha ben veremedim fazlalıklarımı:))

Seyma dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Blogunuzla tesadüfen karşılaştım. İyileşecek hastanın ayağına gelirmiş doktor. sözünü doğrular şekilde blogunuzun bana çok büyük destek olacağına inanıyorum. 29 yaşında, bekar, 1.63 boyunda 105 kiloyun. Geçen hafta gittiğim dahiliye doktoruna artık zayıflamak istediğimi söyledim. Benden bazı tahliller istedi ve diyetisyene yönlendirdi. 13 Aralık sabahı erkenden tahlil sonuçlarımı diyetisyene göstererek hayatımı değiştirmek üzere bir adım atacağım. Daha sonra size çok daha detaylı bir mail göndereceğim ancak bir kaç konuda desteğinizi rica ediyorum.

Haftasonunda fırsat buldukça sitenizi inceledim. Anladığım kadarıyla Nisan 2009 gibi başladığınız sağlıklı beslenme programına devam etme şansımız maalesef yok. Böyle bir destek programının beni motive edeceğine canı yürekten inanıyor ve nasıl bir yöntem uygulamam gerektiğine yönelik tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Diğer bir konu ise, dahiliye uzmanı BKİ min yüksekliği nedeniyle ilaç tedavisi gerekebileceğini belirtti. İsim yazmamın bir sakıncası var mı bilemiyorum ama Xenical isimli ilaca başlanabileceğini söyledi. Benim durumumdaki bir hasta için ilaç tedavisi şart mıdır? Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Bilgilendirme imkanınız olursa çok sevinirim.

Son olarak çok uzun bir zamana yayılacağının bilincinde olduğum bu sağlığıma kavuşma sürecinde yorulacağım, zorlanacağım, pes etmeye kalkacağım anlarda yanımda sizin gibi birinin varlığı bana güç verecektir. İnşallah bu sefer bu sorundan tamamen kurtulacağım. Destekleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

duygu dedi ki...

mehtap hanım sitenizi yeni kşfettim ve çok heyecanlandım doğrusu..yazılarınız çok etkileyici..evlendikten sonra yeme alışkanlıkları değişince 7-8 kilo aldım...vermek istiyorum ama nerden başlamalıyım..bir cevap bekliyorum lütfen çünkü bu fazlalıklarla kendimi çok kötü hissediyorum:(((

Adsız dedi ki...

merhabalar mehtap hanım,
sizi ve blogunuzu bugüb keşfettim portakal ağacı sayesinde.!.
nekadar çok şey kaçırmışım ama olsun 2 haftadır diyet değilde az yeme şeklinde giden serüvenime sizinle devam etmek istiyorum..yazdıklarınız çok içten ve motive edici..sevgiyle.....YASEMİN

Delfina ; dedi ki...

Bu kez yeşil çorbayı blenderdan geçirmeden,Tijen'in tarifindeki gibi yaptım.Teşekkürler Tijen,teşekkürler Mehtap...

Terazi dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Blogunun yeni yüzünü -daha doğrusu arka planını- çok beğendim. Bu renklerin, bu sonbahar renklerinin sana çok yakıştığını düşünüyorum. Özel bir nedeni yok böyle düşünmemin ama şu satırlarını çok beğenmiştim, belki bu yüzdendir:

"...Saclarima sonbahar renklerinin golgelerini ekletmistim persembe gunu komur karasi tatli cay rengine daha fazla tahammul edemeyip... Yollarda savrulan yapraklarin sari, turuncu, tutun renkleriyle cok uyum icindeyim... Hava o kadar serin ki, evde kalsam, bir battaniyenin altina siginip, elimde sicacik demli, limonlu bir fincan cay, yarim yarim birakilmis kitaplarima gomulsem istiyorum..."

Ben de bugün elimde yeşil çay fincanım, koltuğuma gömülüp, uzak kaldığım 6 ayda olup bitenleri yakalamaya çalıştım gün boyunca. 2009'daki programda olduğu gibi, yine az farkla kaçırmışım yeni başlangıcı ama olsun, "geç olsun da güç olmasın"...

Yarın itibariyle ben de katılıyorum bir kez daha bu yolculuğa... Elimde katılım biletim yok ama kaçak yolcu olmak da istemiyorum...

Bu sebeple; hem "buradayım ve takipteyim" demek, hem de bu yolculuktaki herkese kolaylıklar dilemek istedim.

Sevgilerimle

Esma Kütükcü dedi ki...

Mehtap hanım
Bloğumuzun yeni hali ve renkleri çok güzel olmuş ancak
Önceden her yazının altında üç resim ve yazı başlıkları vardı, onları
çok seviyordum ve her açtığımda onlardan mutlaka okuyordum seçip okumak kolay oluyordu görünce.
Yine sağ tarafta böyle bir pencere açılamaz mı sürekli hareket eden resim ve yazı başlıkları için???????
Esma

Terazi dedi ki...

AAAA TERAZİLER 2 OLMUŞ :)) yeni sayfa renkleri bana günün rengi kıyafet seçimlerini hatırlattı
biz yenilenirken sayfamızda yenilenmiş:))
bu arada sayfanızda bugünlerde başlığı altında yazdıklarınızı da çok önemsiyorum bu blog işlerinden hiç anlamam ama eğer zor değilse okuduğunuz kitaplar ve izlediğiniz şairler yada beğendiğiniz şiirler , faydalı dip notları daha sık bizimle paylaşırmısınız.
sevgilerimle TERAZİ
(blog ismi nasıl değişir hiç bir fikrim yok ama terazileri ayırmak gerekiyor galiba :)) )

Esma kütükcü dedi ki...

Yaşasın !!!!Hayata bakan pencerelerim geri gelmiş çok teşekkür ediyorum size Mehtap hanım sizi çok seviyorum.Siz sağ olun..
Sevgiler....Esma

inci dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Blogunuzu yaklaşık 2 yıldan bu yana takip ediyorum. Son iki aydır yaşadıklarımızdan sonra eşim de ben de sağlıklı yaşamanın önemini bir kez daha anladık. Bu dönemde blogunuzda başlattığınız "seferberlik"ten haberdar oldum. Ben 15 gündür, eşim ise 5 gündür önerilerinize uygun bir şekilde besleniyoruz. Aslında size hedeflediğimiz kilolara ulaştıktan sonra teşekkür mesajı yazmayı düşünüyordum. Yoğunluğunuzun farkındayım ve sizi rahatsız etmektense sessiz takipçiniz olmayı tercih ederim ancak size danışmam gereken temel bir konu olduğunu düşünüyorum. Biz akademisyen bir çiftiz ve şu anda tez döneminde olduğumuz için sabah 4-5 sularında uyuyoruz.(Bunun yanlış birşey olduğunu biliyoruz ama 3-4 ay daha böyle devam edecek ne yazık ki) Dolayısıyla sizin önerdiğiniz yemek saatlerine uymamız mümkün olmuyor. Genelde akşam yemeğini yemiyor, onun yerine sebze çorbası veya bir meyve salatası ya da çay ve diyet kek/kurabiye(tijen inaltong'un tariflerinden hazırlanmış) tüketiyoruz. Sizin bu konudaki düşünce ve önerilerinizi öğrenmem mümkün müdür?

Sağlıklı yaşam konusundaki tavsiyeleriniz ve desteğiniz için kendi adıma size teşekkür ederim.

inci

Not: Mesajımın ve kimlik bilgilerimin sizde saklı kalmasını rica ederim.

Unknown dedi ki...

Iyi haftalar Mehtap hanim, ben sizi sessiz sessiz takip edip, dediklerinizi aynen yapmaya calisiyor ve bir yandan da (8 Kasim`dan beri) düsünüyor ve sükrediyorum, bu hayat karmasasinda hala sizin gibi, karsiliksiz ve cikarsiz, nadide insanlar oldugu icin... Hersey cok daha güzel olacak... Sevgilerimle ve kalbinizdeki tüm dileklerinizin gerceklesmesi dilegiyle...

Tijen dedi ki...

Delfina'cığım,
Afiyet olsun!
Aslında "komşuda pişer" bölümüne yazacaktım ama sana yanıt gibi olacağı için buraya yazayım dedim. Dün akşam ben de değişik bir şey denedim. Yeşil çorbamı sebzeleri doğrudan kaynar suya atarak ve çok kısa süre pişiriyorum zaten. Pirincimi (tam pirinç) ayrıca yağsız olarak haşlamıştım. Kaseme pirinci, üzerine çorbayı koydum. Çorbada hiç yağ yok. İki çorba kaşığı nar ekşisi ekleyip karıştırdım, üzerine de yağ hakkımı kullanmak yerine biraz kavrulmuş susam serptim. Farklı bir hale dönüştü, tavsiye ederim!
*
İnci hanım,
Tezinizde kolaylıklar diliyorum. Tariflerimi evinize konuk ettiğiniz için de teşekkür ederim. Desenize başka tarifler de verme zamanı gelmiş!

Delfina ; dedi ki...

Tijencim,bu susamlarla aklımı çelen sensin zaten.Salata üzerine susamı ilk sende görmüş ve hep atmıştım ben de...Tariflerin her biri çok leziz,nar ekşili olarak da yarın akşam yiyeyim o zaman :) Sevgiler,