Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

22 Kasım 2010 Pazartesi

MERAK ETTIKLERINIZ...


Nasilsiniz? 3 hafta bitmek uzere... Kendinizi nasil hissediyorsunuz? Isteginiz, kararliliginiz devam ediyor mu? Ediyorsa eger, biz burdayiz, degilse siz bilirsiniz...

Aklimdayken hatirlatayim... Italyan diyeti Unesco'nun kultur mirasi listesine girdi... Ben soylemistim demeye bayiliyorum, birakin tadini cikartayim...

Bayramda gezmeye gittim, komsu baklava getirdi, tatil koyunde acik bufe vardi dayanamadim yedim diyenler olacak, diyemiyenler de olacak... Ne yapalim simdi diye soracaklar...
Sormayin, sakin sormayin... Basa donun ve tekrar baslayin ama sormayin... Bayram ya da degil, her zaman firsatlar, vesileler, nedenler olacak yemek yemek icin... Ya karar verin artik birseyleri duzene sokmaya, ya da yormayin kendinizi derim ben...

Meysun Doralp, sizin icin merak edilenler listesi hazirladi... Ben de cevaplarini yazdim... Bunu arada tekrarlayacagiz yine...

Benim araya giren yolculuklarim, yok su yok bu derken uzun suren bir suskunluk oldu... Hizla telafi edecegiz, cunku yapacak ve konusacak cok seyimiz var...

Durun bakalim, daha yeni basliyoruz....

MERAK ETTIKLERINIZ....


1-Ne zaman yemek yemeliyiz?
Sabah kahvaltısı 09:30 ( en geç )
l. Ara öğün 11:30
Öğlen yemeği 14:00 ( en geç )
ll. Ara öğün 16:30
Aksam yemeği 19:30-20:00 ( en geç )

2- Yemek saatlerine uyamıyorum, ne yapmalıyım?
Verilen saatlere uymakta güçlük çekiyorsaniz, size en uygun zamanlari kendiniz tespit edin. Onemli olan 3 ana 2 ara ogun ritmine bagli kalmak, ogunler arasinda yaklasik iki saat birakmak.

3- Ögün aralarında çok acıkiyorum, ne yapmalıyım?
Ara öğünlerinizin miktarlarını arttirmadan ikiye bölün ve kisa aralıklarla yemeyi deneyin.

5- Ögün atlıyorum, daha mi cabuk kilo veririm?
Ögün atlamak metabolizma hizinizi yavaslatir. Lutfen Ögün atlamayin. ve gerektiginden daha az yemeyin.

6- Ne zaman su içmeliyiz?
Yemeklerden önce su içmek midede doluluk hissini uyandirir.
Su miktarıni gün içerisine yayın. Yaklasik 1,5-2 lt su icmeyi aliskanlik haline getirmeye calisin.

7- Su içemiyorum? Yerine, çay, kahve, meyve suyu içebilirmiyim?
Su, su olarak iciliyorsa degerlidir. İçtiğiniz çay , kahve su yerine geçmez. Kahveyi gunde en fazla ikiyle sinirlamak sagliginiz acisindan daha dogru bir yaklasimdir. Meyve suları taze olarak hazirlanmis bile olsalar. çok fazla şeker içerdikleri için kalori alımınızı gereksiz yere arttırmiş, ustelik meyvenin posasini da ziyan etmis olursunuz.

8- Kahve ve çay çok içiyorum? Diyetimi engeller mi?
Şekersiz olmak koşulu ile, kabul edilebilir miktarlarda içebilirsiniz. Tatlandırıcı kullanmak cok iyi bir çözüm olmasa da , şekerden daha iyidir. Her şeyin fazlasinın zarar olduğunu unutmayin. Cayi, yemeklerin hemen uzerine icmek demirin emilimini engeller ve kansizliga neden olabilir. Siyah ve yesil cay guclu anti-oksidan ozellikleri nedeni ile makul miktarlarda tuketilmeleri faydali iceceklerdendir.

9- Günde kaç kez metabolizma çayi içebilirim?
Yemeklerden yarim-1 saat once icilen 1 fincan istahi azaltir, yemeklerden 1 saat sonra icilen 1 fincan metabolizmayi hizlandirir. Gunde 3 fincan yeterlidir. Tansiyon düşüklüğü yapabilir.

10- Yağsiz yoğurt, süt bulamiyorum? Bulunduğum yerde peynir, zeytin, ekmek çeşidi yeterli degil, ne yapmaliyim?

Bulabildiğiniz yoğurdu ve sütü tüketin. Ama miktarları azaltın.
Peynir'in yağ miktarlarına dikkat edin. Bulabildiginiz besinleri mümkün olduğunca ceşitlendirerek tüketin

11- İsyerinde yemek yiyorum ama yemekler diyete uygun degil?
Mümkünse evden yemek hazırlayıp götürün. Evden götürmeniz mümkün değilse cikan yemeklerin miktarlarını azaltın. Salatanıza yağı gerektiği kadar ilave edin. Tatlılardan uzak durun.

12- Donmuş hazir gidaları, fast food yiyecekleri, ve cipsleri tuketiyorum. Ne yapmaliyim?
Genellikle bu tarz yiyecekler içlerinde tuz ve doymuş yağ içerdikleri için metabolizmayi alt üst ederler. Alıskanlıklarınızı değiştirmeden sonuca ulaşamazsınız.

13- Hangi yağı tercih etmeliyim?
Her zaman zeytinyağı. Kalorisi diğer yağlardan daha az olduğu için değil-cunku aynidir-, daha sağlıklı olduğu için. Her besinden alinacak bir madde vardir, tercihiniz zeytin yagindan yana olsun ama arada sirada –gercekten arada sirada- tereyagi da herhangi bir yemegin icinde kullanilabilir.

14- Yemek miktarlarıni nasıl ayarlamalıyım?
Her bireyin besin ihtiyacı yaşına, cinsiyetine, kilosuna ve hareketine göre değişir. Kesin miktar vermek yanıltıcı olur. Yemek miktarınızı eskiye oranla 1/3 oranında azaltınız.

15- Diyet ne kadar devam etmeli?
Yaptığızın diyet olduğunu düşünmeyin. Bunu yaşam stili olarak kabul edin. Kararli olun vazgeçmeyin.

İlk yıl vücudun dengelerini bulması açısından çok önemli. Verilen kiloların alınmaması için 1 yıllık koruma süreci gerekiyor.

16 - Istediğimiz kiloya kavusunca, herseyi istedigiğimiz kadar yiyebilecekmiyiz?
Niyetimiz yaşam boyu geçerli oalcak doğru beslenme alışkanliğıni edinmek ve doğal olarak zayiflamak. Siz yapilanlari diyet olarak algilar, kilo vermek icin amaç olarak kullanir, yaşam şeklinizi değistirmezseniz en geç 1 yil içinde verdiginiz kiloları geriye alirsiniz.

Herseyi yiyebileceğiniz gunler gelecek. Ama ölçülü olmak kaydiyla. Neyi ne kadar ne zaman yiyebileceginizi bilerek.

17- Her hafta aynı kiloyu verebilecekmiyim?

Her hafta ayni kiloyu vermeyi beklemeyin. Duraksamalar, yavaşlamalar olabilir. Moralinizi bozmayın. Hepimizin değisikliklere verdigimiz tepkiler farklı. Sonuc mutlaka gelecek ama bazilamiz icin hizli bazilarimiz icin daha yavas

18- Ne zaman spor yapmaliyim?

Yaptiginiz spora gore degisirse de, gunun farkli saatlerinde spor yapabilirsiniz. Onemli olan cok yorgunken ya da dolu mideyle organizmanizi zorlamamak, sporu da bir stress haline getirmemek, yasiniza ve fiziksel yapiniza gore en uygun hareket firsatini bulmak olmali.

19- Hangi sporlari yapmaliyiz?

Hangi sporlari yapacaginiza zamaniniza ve butcenize gore karar verebilirsiniz.
En kolay ve masrafsiz olani yurumek. Haftada en az 2 kere tempolu olarak yurumeyi hedefleyin.

20- Sorunum bolgesel ne yapmaliyim?
Bolgesel kilo kaybetmek biraz zordur ama imkansiz degildir. Fiziksel
aktivitelerinizi arttirin. Bolgesel kilo kaybettiren ozel diyetler vardir ama birebir, doktor kontrolunde yapilmalari gerekir.

21- Kilo veremiyorum? Acaba neden ?
Ogun atlamayin. Ogun atlamak, daha az yemek yemek kilo vermenizi hizlandirmaz. Ogunlere sadik kalin. Neler yediginizi , ne zaman ve nasil yediginizi kontrol edin. Mumkun oldugunca kremasiz, unsuz, katki maddesiz , az yagli besinleri tercih edin. Fiziksel altivitenizi arttirin.

22- Vejeteryanim ne yemeliyim?
Balik da yemiyorsaniz yumurta, yogurt, yagsiz peynir, baklagiller eklenebilir.

23. Bir ayda ne kadar kilo verebilirim.

Ideal kosullarda verilmesi beklenen kilo haftada 1-2 kilo arasindadir. Yasam seklinizi fiziksel aktivite ile birlestirirseniz , aldiginiz sonuc kalici ve sevindirici olur.

24- Dogum kontrol ilaci kullaniyorum, nelere dikkat etmeliyim?
Hangi ilaci kullanacaginiza doktorunuzla birlikte karar verin. Son yillarda cikan ilaclarin yan etkileri minimal duzeye inmis durumda. Beslenmenizi degistirmenize gerek yok.

24- Kucuk cocugum var hala emziriyorum? Diyet yapabilirmiyim?
Emzirmek kilo vermenizi saglar. Besin secimlerinizi yaparken, aldiginiz her besinin cocugunuza da gectigini ve sutun tadini ve kokusunu degistirebilecegini, allerji yapabilecegini unutmayiniz. Siz saglikli beslenirseniz, bebeginize de saglikli besinler verirsiniz..

25- Cok yoruluyorum? Acaba diyet yaptigim icin mi?
Dengeli besleniyorsaniz, beslenmeye bagli bir yorgunluk olmaz. Her diyet modeli,her besini tam olarak icermez dogal olarak. Yasiniza, gunluk aktivitenize, tercih ettiginiz besinlere gore mineral ve vitamin destegi yapilabilir. Yorgunlugunuzun nedeni, baska organik nedenlere de bagli olabilir. Bir doktora danismanizda yarar var.

26- Kabizlik sorunum var, ne yapmam gerekiyor?

Kabizlik sorunu su icerek ve lifli besinler yiyerek cozulur. Eger birdenbire ortaya cikan bir problemse, mutlaka bir doktora danisin.

27- Regl donemlerinde asiri tatli istiyorum, ne yapmaliyim?

Bu hormonlarin size oynadigi bir oyundur ve base tmesi oldukca zordur. Kan sekerinizi hizla yukseltip, sonra da insulin salinima yol acip sizi yeniden tatli arama krizine sokacak besinlerden kacinin. Kuru erik, kuru kayisi ve bir kac badem veya ceviz iyi bir cozum olabilir. Iki kucuk parca bitter cikolata da yenebilir.

28- Surekli yemek davetlerine katilmam gerekiyor ne yapmaliyim?
Yemeginizi secme sansiniz varsa, her zamanki duzeninize uygun olarak yiyin. Eger davet seklindeyse, o zaman onden birseyler yiyip gidin ve tabaginiza konan herseyi bitirmek icin ugrasmayin, sunulan yemekler cok yagliysa hic yemeyin, bu cesit davetlerden sonraki iki gun iki ana ogunde karbonhidrat tuketmemeye ozen gosterin.

22 Kaim 2010'Roma

23 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Bu soru ve cevaplar benim iicn cok yararli oldu.
Ben geriden takip ediyorum sizleri, ama cok mutluyum basaracagima inaniyorum.
Sevgiler Ve KOCMAN TESEKKURLER MEHTAP HANIM

gulcin dedi ki...

Mehtap hanim merhaba. Bilgileriniz icin tesekkurler.Ne zaman tartilacagiz??

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Mehtap'cım çok güzel gidiyor teşekkür ederim.tartılmadım henüz ama hafiflemiş hissediyorum kendimi.

Aslihan dedi ki...

Merhaba Mehtap,
tatil sonrası durum raporu vereyim dedim. İyiyim, tatil de iyi geçti, aslında özel bir dikkat göstermem gerekmedi. İlk 3 gün notlarını uygularken muhtemelen insülin direncimi bir miktar düzene sokmuş olmalıyım ki ani acıkmalar vb olmadı. Tatlıya öyle düşkünlüğüm yoktur, dolayısı ile Adana ve Antakya gibi yerlerde fazla canım istemedi, haliyle öyle ciddi kaçamaklarım da olmadı. Daha evvel yazmıştım ya, insanın gerçekten kendisini rahatsız eden şeyleri değiştirmeye niyeti, gücü, isteği oluyor. Sanırım içinde bulunduğum durum bu. Bu yaptığıma diyet de demiyorum, etrafımadakiler de bunun sağlığım için girdiğim bir değişim yolu olduğunun farkında. Kimseden hiçbir ısrar gelmiyor açıkçası. Bu sevindirici ve kolaylaştırıcı birşey. Desteğin, yol göstericiliğin için teşekkürler. Sana yardımcı olmak için yapabileceğim başka birşey varsa, yaz lütfen.
Sevgi ve saygılarımla,

GZNTPSEDA dedi ki...

Yeni bir haftaya güzel başlangıçlara merhaba,

Meysun'un da ellerine ve emeğine sağlık.

Sadece buradayım demek, kaçak olmadığını söylemek, bir merhaba demek istedim.

Sevgiler,
Seda

Adsız dedi ki...

bu yazı güzel oldu kendimi baştan yenilemem gerekenler var...teşekkürler

Adsız dedi ki...

Metabolizma çayıyla ilgili olan cevap yararlı oldu benim içinde,aslında yeni grup listesi içinde eskiden olduğu gibi içilebilirmi die bütün soru cevapları okumuş ama bulamamıştım sizi yormamak adınada sormaktan kaçındım
Bayramdan 2 gün önce bi kaza geçirdim bi kaç sıyrık ve sağ ayağımın incinmesiyle atlattım çok şükür,programa bire bir uydum dersem yalan söylemiş olurum ki size yalan söyleyemem aslında tam anlamıyla bugün başladım sayılır
Zar zorda olsa bugün evden çıkabildim şu an işteyim normalde 5 dakikada aldığım yolu 20 dakikada alabildim kaplumbağadan farkım yok :) şu anda meyve çayı içiyorum şekersiz,siyah çaydan şekeride çıkardım ama ben şekersiz çaymı olur diyenlerdendim çayda hayatımdan çıkmak üzere :)
Rahat yürüyebilmeye başladığım an işe gelme yolunu uzatmayı düşünüyorum akşamlarıda leslie walk at home 5 mile yapmaya başlayacağım faydası olur mutlaka
Durmak yok yola devam iyiki varsınız
Dilek

Esma Kütükcü dedi ki...

Merhabalar Mehtap Hanım
Herşey bana göre çok güzel gidiyor.Saatlerime ve ölçülere dikkat edersem hiç acıkmıyorum.Normalde tatlıyı çok severdim bazen aklıma geliyor ama o kadar.Aşırı bir istek yok.Şuan yediklerime göre EKMEĞİ,MEYVEYİ ,KAHVALTILIKLARIMI,miktar olarak çok yiyormuşum.Her şeyimi ayarlayıp bu sorunumdan sizin yardımlarınızla kurtulmak istiyorum.Tartılmadım ama hafif bir incelme hissediyorum.Sonuna kadar buradayım,VAZGEÇMEK YOOOK.
Sağlık ve sevgi ile kalın hep
Esma

Eya dedi ki...

Bende geriden gelenlerdenim....ilk 3 günüm iyi gecti ama biraz zorlandim. Tatli istegim oldu ve ara ögünlere vardigimda actim. Ama hic kacamak yapmadim.Bende bayramda diyetteyim demedim, simdi yedim tokum dedim.Simdi 10-24 Kasim programindayim. O 3 günden sonra oldukca fazla ve doyurucu geldi yiyebildiklerimiz. Sadece tatli istegimi ara ara kendini gösteriyor onu da ara ögünlerle bastiriyorum. Bu arada bende kendimi adet dönemime girmis olmama ragmen hafif hissediyorum...

Arkadaslar; önümüzdeki yaz bol bol pastel renkler modaymis. Düsünsenize ucusan elbiseler... minik hirkalar ve altimizda zarif ayakkabilar...Hadi devam...

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım Diyet modundayımya artık benim için ne bayram ne ikram ne ısrar kar etmiyor yememeliyim diyede şartlandırmıyorum kendimi hayat olması gereken akışını buldu benim için sigarayıda böyle bırakmıştım ben:) girdiğim yolu sanki hep o yoldaymış gibi yürüyorum beynimi kandırıyorum bir nevi:)) ve şu anki halimi size borçluyum varacağımız sonuç belli o da başarı:)) tekrar tekrar teşekkür ediyorum size
Duygun...

fatmakökdilgökçe dedi ki...

günaydın Mehtap,günaydınlar hepimize...bayramda yoldan çıkmalarım oldu...((( ama buradayım ve telafi etmeye çalışıyorum..yaşam stilini değiştirmek isteyen bir çok arkadaşıma blogunu tavsiye ediyorum..
bir sorum olacak...ben metabolizma çayını çok seviyorum,kendimi engellemesem hepsini bir günde bitirecegim..bir sakıncası var mı bunun ???(çayı içtiğim zamanlarda daha az ,neredeyse yok denecek kadar hipoglisemi atağım oluyor..zaten sizden öğrendiğim ,en iyi yapabildiğim ARA ÖĞUNLER...)
sevgiyle ve saglıcakla kalın...

Unknown dedi ki...

kurban bayramı bitti..
naptım ne ettim solemeyin demisiniz ondan dolayı bu kısmı atlıyorum..
24'une kadar tartılmayın dediğiniz için tartılmıyorum..ben de azıcık da olsa zayıfladığımı düşünüyorum ama tartıya çıkıp da bu sonucu göremessem moralim çok bozuluyor..gene bozulacak..acaba ben hiç tartıya çıkmasam daha hayırlı bi davranışta bulunmuş mu olurum?
hı bu arada kendimle ilgili ufak bir bilgi daha vereyim..bu programa başlamadan önce gıda intoleransı testi yaptırmıştım ve yaklaşık 100 besin içinde yumurtaya karşı orta dereceli intoleransım çıkmıştı..ben de o günden beri omlet yemeyi bıraktım(çok severdim oysa ki..) bu ufak ayrıntıyı da sizinle paylaşayım istedim..

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım, merhaba arkadaşlar,

ben de kayıt olanlardan ; ama bugün başlayanlardanım..bayram misafir ve çocuk yoğunluğu ile geçtiği için kendimi aldatmaya girmedim ve takvimimi bugüne ayarladım..inanın o kadar sıkıldım ki ağır popomu arkada taşımaktan ve aynı kıyafetleri giymekten..sabır-sabır..hepinize sevgiler..Mehtap hanım sorumu soru bölümüne yazıyorum..
y.ö.k.

Adsız dedi ki...

herkese merhaba,
herkes işyerinde 9 günlük tatilden dönüşte beni görünce çok şaşırdı ,ne yaptın böyle sen ?kurban bayramında zayıflanırmı gibi tepkiler bile aldım .Mutluyum çok belki sadece spordan sıkılaşmış olabilirim bilmiyorum ama yinede teşekkürler Mehtap

Adsız dedi ki...

merhabalar mehtap hanım...
ben bugün diyete başlıyorum.
bayramda sağlıklı beslenme programımı bozacağımı bildiğimden başlamayı düşünmedim..
aslında buraya bunu yazmayı düşünmemiştim,
kendimden utanıyordum çünkü.

zararın neresinden dönsem kardır,diye düşünüyorum.
yediklerine dikkat et programa uy,sonra boşver kısır döngüsünden kurtulmak istiyorum.kızımında bana inancı kalmadı..bak onu yeme zararlı dedğimde ,aman anne bunu senmi söylüyorsun ben artık sana inanmıyorum diyor,ve analı kızlı kilo almaya devam ediyoruz.
101 rumuzlu arkadaşımızın yazdıklarına gıpta ettim,hayran kaldım...başarmak benim elimde diyorum kendime,bu sefer başarmalıyım,kızıma iyi örnek olmalıyım....
ayrıca sizin çabalarınız,
emekleriniz için bunu başarmam gerektiğini kendi kendime tekrar ediyorum...iyiki varsınız iyiki sizi okuyorum..
izmirden, analı kızlı ...

ÇEMBERLİTAŞ -NURAN dedi ki...

SEVGİLİ MEHTAP
BENDE SENİ VE KİLOLU ARKADAŞLARIMI SİVASTAN TAKİP EDEYİM.BEN SINIFA KAYIT OLMAYA GEÇ KALMIŞIM.YAŞIM:52 /BOYUM:164 cm/KİLOM:74 kg / BMI:27,5/
MESLEĞİM:memur/ŞEHİR:Sivas/İsim:Nuran/ KOd adım:Çemberlitaş olsun. İştahımı nasıl durduracağım?eski programa göre daha önce 6 kilo vermiştim.sonra 8 kilo tekrar aldım ve 74 kg oldum.ve ben hala açım.sana başarılar diliyor ve öpüyorum canım.Gülçin ile görüştüğünde selamlarımı söyle.NURAN

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanim,
Bende bir ara rapor vereyim dedim: Acikcasi bu beslenme düzenine diyet demiyorum ben, aynen sizinde vurguladiginiz gibi bir yeme kültürü olarak bakiyorum artik.
Tatliyla cok aram olmadigi icin bu konuda fazla zorlanmiyorum. Gecen hafta spor salonuna gitmeye basladim: Haftada 1 er saatten 4 saat. Yürüme bandinda 1 saat yürüyorum, spor hocam kaslariminda calismasi ve sikilasmasi icin 20-30dk agirlik calismami önerdi bu haftadan itibaren. Özellikle problem noktasi biricik (!) basenlerim icin iyimis...:-)
Simdiye kadar 4 kez kacamaklarim oldu, sonuncusu 4 dilim ama oldukca ince pizzaydi. Henüz tartilmadim ama bir hafifleme bende hissediyorum, umarim hislerimde yanilmam :-)

Ch den sevgiler, Günes

Banu A. dedi ki...

Harika gidiyor hersey!! Bazi bazi gelen cikolata krizleri disinda ;) Ama atlatiyorum bir sekilde. Kendimi su icmeye vuruyorum o anlarda, su biraz sisirince istek (belki de psikolojik) biraz kamcilaniyor!!

Miktar dengesini anca oturtuyorum saniyorum. Yazilarinizi tekrar tekrar okudum/okuyorum. Kacirdiklarimi yakalamaya calisiyor, her gecen gun daha dikkatli oldugumu hissediyorum. O yuzden bu sekilde hazirladiginiz ozetleyici yazilar cok cok onemli. Ve inanin bir daha bir daha okuyorum. Haa bir de doktora gidip bir takim tahlilleri rica ettim. Henuz sonuclari almadim, yarin ugrayacagim tekrar. Ama hep dediginiz gibi, saglikli bir yasam bicimini oturtmaya calisiyor, ozverinize her seferinde tekrar tekrar tesekkur ediyorum.

Tartiya cikmadim dediginiz gibi ve cikmiyorum das. Cok ciddi bir degisim yok gibi gorunuyor ama metabolizmam oldum olasi yavas olmustur. O yuzden paniklemiyor, devam ediyorum!!

Su Noel marketleri, kurabiyeleri, sicak saraplari falan da atlatirsam sirtim yere gelmez :) Ne cok severim oysa ki!!!

Sevgiler
Banu A.

Delfina ; dedi ki...

Mehtapcım,

Kendime 10 üzerinden 10 puan vermenin sevincini yaşıyorum.Bu diyetin bayram öncesine denk gelmesi öyle iyi oldu ki.
Senin motivasyonun sayesinde,kendimi çok iyi hazırladım ve bayramda etrafımdaki herkesi gıcık ettim.Annemin yaptığı nefis
tatlıların da,oğlumun cumartesi günkü doğum günü partisindeki lezzetlerin de tadına bakmadım.El öpmeye gittiğimiz
yerlerdeki ikramları nazikçe reddettim.Son 2-3 gündür üzerimdeki etkisini görüyorum,tartılacağımız günü iple çekiyor
ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum...

Verdiğim her kilo için "Mehtap Pasin Ormanları" 'na fidan dikmeye devam edeceğim, haa alırsam kilo - bu kez almayacağım
inanıyorum - o zaman alınan her kilox5 fidan dikeceğim :)

Bize hissettirdiğin tüm güzel şeylere minnettarız...
İyi ki varsın...

oyuncu dedi ki...

Sevgili Mehtap

Yeni beslenme düzeninde, bu uzun tatil bir testti benim için.Ne kadar kararlı olduğumu,sözümün arkasında durabildiğimi paylaşmak istedim.

Eskiden(özellikle diyet yaparken)hep aklımda yiyecekler dolaşır dururdu.Oysa şimdi kimselere diyette olduğumu söylemediğim gibi kendimi de diyet yapıyormuş gibi hissetmiyorum.'Biraz önce çok yedim,ilaç içiyorum içki içemem' pembe yalanları gerçekten iş görüyor.Bu yalanları herkese tavsiye edebilirim.

Herşey için teşekkür ediyorum.
Herkese kolay gelsin.
nc

mistan dedi ki...

Meraba,
Kasımın 9'unda başlayan diyete başlayamadım. Ama ara öğün ekledim hayatıma, öğünlerde porsiyonları azalttım ve daha kaliteli besinleri tercih ettim. Mesela balığı tavada değil ızgarada yedim. Ve bu arada evimin hemen altındaki yürüyüş parkuruyla barış imzaladım. İki günde bir, bir saat kadar yürüyüş yapmaya başladım. Henüz kilo vermedim. Ama mutluyum. Fazla kilom 5 kg. Belki bu nedenle haftada değilse de ayda 1-2 kilo verebi,leceğim. Hiç mi hiç sorun değil. Buzdolabımı düzenler düzenlemez listeye de uyacağım. Teşekkürler Mehtap Hanım..

çakmadeli dedi ki...

merhaba:)
bayramda bazı yoldan çıkışlar oldu benim için de amaa,bugün yaklaşık 2 aydır görmediğim 2 kişiyle görüştüm ve tepkileri öyle mutlu etti ki beni:))ne yaptın sen çook zayıflamışsın,daha bi gençleşmiş,değişmişsin dedi 2 ayrı kişi birbirlerinden habersiz 2 farklı zamanda.evet neredeyse aynı sözlerle:)

Elifhüma dedi ki...

Merhaba Mehtap.Birebir takip ettiğim programım azıcık kaçamaklar olsa da tüm hızıyla devam ediyor. Ben de diğer arkadaşlarım gibi hafiflediğimi hissediyorum ama zayıfladım mı merak ediyorum. Evet, ne zaman tartılacağız? Bir de çok hareketli bir yaşantım var ama malesef hiç spor yapamıyorum :-((