Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

17 Mayıs 2009 Pazar

NELER OLUYOR SIZE...?

Odev okuyan ogretmenler gibiyim..


Birkac gundur, 6. hafta grubu ile ilgili cizelgeler hazirliyorum.. Bu cizelgeleri kilo verenler, beklendigi kadar vermeyenler, hic kilo vermeyenler diye 3 gruba ayirdim. Bu gruplari da kendi iclerinde yasa, cinse ve 80 kilo sinirina gore tekrar gruplara boldum..
Sonuclara bakip duruyorum...

Cok mutluyum..

Sonuclardan gercekten cok mutluyum..


Harika bir sinifsiniz..


Bilinclisiniz, kararlisiniz ve dikkatlisiniz..


Hic kilo vermeyenler dosyam bombos...



Beklendigi kadar kilo vermeyenler grubunda iki kisi var ama onlari da anlayacagiz ve hizlanacagiz..



Kalan grup ise muthis.. Gercekten cok guzel sonuclar bunlar.. Lutfen kararli olmaya devam edin.. Ozellikle 10 kilonun uzerinde fazlasi olanlar.. Kolay bir surec olmayacak biliyorum ama dayanacaksiniz.. Yavas, saglikli ve gercekci olarak hedefinize ulasacak ve o hedefte duracaksiniz..


Sadece biraz sabir..

Bazilariniz kilo vermem yavasladi diyor..

Demek ki tartiliyorsunuz..

Bundan ozellikle vaz gecmenizi istiyorum..

Surekli tartilarak sadece yanlis sonuclara ulasirsiniz.. Lutfen birakin sizi ben izleyeyim.. Ya da kendi basiniza davranacaksaniz, o zaman beni birakin ben eskisi gibi asktan, Roma’dan, gunluk hayattan, modadan filan bahsedeyim..

Tartilmayin.. Kilo vermeniz yavaslamadi.. Hedefledigimiz hiza ulasiyor sadece..

Yoksa siz “7 gunde 7 kilo vermek isteyenler” sinifina mi kayitlisiniz..? O zaman ben yanlis yerdeyim demektir.. Hedefimiz ayda 4-5 kilo civaridir, bunu bilin, size gereken zamani hesaplayin ve sabrinizi ona gore idareli kullanin..

Bu hafta cok ozel bir hafta.. Vucudumuzda bir cesit temizlik yapacagiz.. Sabahlari gozlerimiz sis olarak uyanmayacagiz, kendimizi daha enerjik, daha hafif ve zinde hissedecegiz..

Hazir misiniz?

5 gun yani persembe, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi gunleri diyetimizden hayvansal proteinleri cikartiyoruz.. Buna yogurt, sut ve peynir de dahil.. Beyaz unu ve beyaz undan yapilmis herseyi de unutuyoruz bu 5 gun.. Kahvenin yanina bile yaklasmiyoruz.. Metabolizma cayina da ara veriyoruz..


Bu haftanin icecegi ihlamur olsun, yesil cay olsun, ya da siz karar verin..

Bu o kadar sihirli ve yararli bir haftadir ki, zayifladiktan sonra da zaman zaman akliniza gelecek ve tekrarlayacaksiniz inanin bana..

Kahvalti

1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs ekmek (75 kilonun uzerinde olanlar 1,5 dilim yiyebilirler)
6 zeytin
1 tatli kasigi bal
Domates, salatalik, roka, kirmizi, yesil biber.

Veya meyve suyu + 4 kasik musli + 1 meyve (tercihen yesil elma veya 10 adet cilek)


Birinci Ara ogun

1 meyve + 5-6 badem veya 3 ceviz

Ikinci Ara ogun
1 meyve + 2 kepekli biskuvi


Oglen yemegi


1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs. ekmek veya 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna
8 yemek kasigi etsiz sebze yemegi (ispanak, lahana, kereviz, pirasa, broccoli, yesil fasulye vs)
5 gunde 2 kez etsiz kuru fasulye veya nohut yenebilir ama 6 yemek kasigi yenecek, 7 degil. 8 hic degil..
1 kucuk boy havuc + 1 kucuk boy patates + 1 adet kirmizi biber haslamasi
Veya
1 havuc + kirmizi pancar + roka salatasi (uzerine 1 tatli kasigi susam veya 1 tatli kasigi dolmalik fistik kavurun)
Veya
Yesil salata

Ara ogun
1 meyve + 3 ceviz
Veya
Kucuk bir kulah meyveli dondurma (meyveli demek sutlu, cikolatali, karamelli vs olmayan demektir, anlamazliga gelmeyin) bu secenek 5 gunde en fazla 2 kez kullanilacak
Veya
Oglen yemeginde yenmediyse 1 kucuk boy haslanmis patates


Aksam Yemegi

1 kase corba (domates, mercimek, sogan corbasi vs)
6 kasik sebze yemegi
1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs.ekmek
Veya ekmek yerine 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna.

Fiziksel aktivite ile desteklenmeyen butun diyetlerde kilo kaybi beklenenden yavas olur, unutmayin..

Hareket edin.. Merdiven inip cikin, dans edin, yuruyus yapin, kaldirima inip cikin yururken..
Ne yapip edin, hareket edin.. Metabolizmaniz hizlansin..

Su icmeyi unutmayin..

Ara ogunleri atlamayin..

Bu cok degerli bir haftadir.. Lutfen kendinize bahaneler yaratip, kacamak yapmayin..

Sali gunu yine programimiz degisecek..

Kolay gelsin hepinize...



20 Mayis 2009'Roma

84 yorum:

suspect dedi ki...

Heyecanla yarını bekliyorum . iki sorum var benim, annemle kardeşim de düzgünce kilo verebildiklerine göre uyabilirler bu haftaya değil mi? Bir de ben psikiyatrist randevularımda zaten tartıldığım için tartı günlerimi ona göre ayarlasam olur mu, hani devamlı tartılmamış olmak adına?
sevgiler ve kocaman teşekkürler sana :)

TuBiKKo dedi ki...

mehtap hanım merhabalar umarım herşey yolundadır.6. hafta grubu ile ilgili çizelgeler hazırladığınızı söylemişsiniz.Peki biz hemen ardından gelen 5.hafta grubu için de benzer bir çalışma yapacak mısınız? :) yani bizim de boy kilo yaş durumlarımızı bildirmemizi isteyecek misiniz? ben bunun motive edici bir durum olduğunu düşündüğüm için merak ettim de :)

meyse dedi ki...

merhaba, salı günü 4. haftamıza başladık, sonuç mu? benden 4 kilo, eşimden 5 kilo eksikle:) ama çeşitli aksilikler yüzünden yeşil çorbayı içemedik, malzemelerini de almıştım oysa, bu hafta içsek olur mu? cevaplarsan çok sevinirim, birşey daha sormak istiyorum, bundan hiç bahsedilmedi galiba, yemeklere salça koyabiliyor muyuz? başladığımdan beri hiç kullanmadım da ben, domates kullanıyorum ama yerini tutmuyor, tekrar teşekkürler şimdiden...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım. nasıl imreniyorum siz bunları yazdıkça, sizi daha önceden tanıyamadığım için çok pişman oluyorum. bugün 3.haftama başlıyorum, bırakmadığımı sınıfınıza kayıt olamasamda kalbimden kayıtlı olduğumu bildirmek istedim. birde ben başlarken kilomu bilmiyordum ama 3.hafta sonunda yani pazartesi veya salı tartılıp öğreneceğim ve size yazacağım ama giysilerimden anladığım kadarıyla iyi gidiyorum:)
unutmadan sorayım =>3.hafta siyah zeytin yok sanırım sadece yeşil zeytin yiyebiliyoruz değilmi?
=>evde yapılmış kek için normal un kullansak olurmu yoksa kepekli un tam tahıllı gibi çeşitlerdenmi kullanmamız gerekiyor?
teşekkür ederim. işlerinizde kolaylıklar diliyorum. sevgiler..

Ü.A.A.

Delfina ; dedi ki...

ayy çok heyecanlandım bu liste karşısında,hemen word e atıp panoma asıyorum...

ahh iyi ki varsın mehtapcım...

42 bedeb pantolon hayaldi benim için.1 ayda bunu giymek süper birşey yaa...iyi ki varsın,iyi ki varsınnn...

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
lütfen beni bağışla, tatili birleştirip 3 gün 3 gece yöresel düğünle evlenen bir arkadaşımın düğününe katılmak için başka bir şehre gittim, ilk defa böyle bir organizasyona katıldım, tabi eğlence olarak hoş, ama diyetteki biri için felaketti diyebilirim. Daha önce verdiğim 3 kilonun 2'si geri döndü. Dün eve geç gelmeme ragmen büyük bir suçluluk duygusuyla birşeyleri geri getirme hevesi ile hemen yeşil çorba yaptım, sabah onu içtim, öğlen için 2 kaşık yoğurt, 1 salatalık ve 2 biber getirdim. Akşamda yeşil çorbayı içeceğim. Ara öğünleri de kaldırdım kendimce. Beni sınıftan atabilirsin, başka bişey önerebilirsin, dön baştan başla diyebilirsin ki inan zevkle hazırım, ama lütfen bir ses ver. Bunu haketmedim belki programın çoookkkk dışına çıkarak ama lütfen cevap yazarsan sevinirim.
bu yazıyı yayınlayıp yayınlamam tabiki sana kalmış ama kimseye kötü örnek olmakta istemiyorum.

Canan

nuket dedi ki...

merhabalar,

ben maalesef gurubunuzda yokum ama, (kayıtlar kapandıktan sonra haberim oldu ve kabul edilmedim) yine de takip ediyorum ve 17 mayıs itibarı ile, ben de sizi ve yemek listelerinizi takip etmeye başladım.
gerçekten mükemmel bir iş yapıyorsunuz ve çok ama çok teşekkür ederim.
benim durumum da oldukça kötü. boy:165 cm. kilo 90,5, yaş:43
bir şey soracaktım, umarım gurup dışından kişilere de cevap veriyorsunuzdur.
çorbanızı kaçıncı haftadan itibaren içebiliyoruz ve hangi öğünlerde

tekrar teşekkürler

sevgiler, saygılar

fatma u. dedi ki...

msj alındı hocam:))

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Mehtap Hnm. Merhaba

Benim ara öğünlerle sorunum var sanırım. Kahvaltıdan sonra bir ara öğün, öğle yemeğinden sonra bir ara öğün şeklinde yiyiyordum ama burda birinci, ikinci araöğün var ve öğle yemeğinden sonrada bir ara öğün var. Bu yeni programımızmı yoksa benim mi yanlışım vardı bilemedim. Bana kahvaltı sonrası tek ara öğün yeterli geliyordu.

Adsız dedi ki...

selam mehtap hanim ben gecen hafta sizin blogunuza tesadufen rasladim cokda iyi oldu.biraz kendimden bahsedeyim Hollanda da yasiyorum 37 ysinda iki cocugum var uc yil once 75 kiloydum diyete basladim hergun duzenli yuruyusumu yaptim simdi 68 kilo oldum ne yapsam tabiki kendimce kilo veremiyordum sizin vermis oldugunuz ilk iki haftalik diyetimi yapiyorum cok da memenunum ben cikolatayi cok seviyodum ama sizin o guzel yazilarininzi tekrar tekrar okudukca hic yemedim diyet boyunca hicde tartilmadim ayna banaktikca farki anliyorum esimde soyluyo zaten fark oldugunu size cok tsk ederim daha ben ikinci haftadayim bundan sonrada devam edecegim ins turkiyeye izine gitmeden yenilemis olurum kendimi sizin sayenizde cooooooooooook sagolun basarilariniz devamini dilerim. rumuz olarakda gurbet37 olsun

agro dedi ki...

Mehtap Hanım,
Bu hafta tam bana göre olmuş. Kolaylıkla yapabilirim sanırım. Yalnızca hayatımdan eti de çıkaracağım.Diğerlerini zaten çıkarmıştım. Demir anemisinde bir sorun olmaz umarım. Yaklaşık 10 gündür demir hapı kullanıyorum.

Şehnaz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Bu gün 3. haftamı dolduruyorum. Yarın 4. haftaya başlayacağım ve yine siz tartılın diyene kadar tartılmayacağım.

Size kilo sonuçlarımı iletmek isterim 79.8 ile başlamıştım bu sabah 74.6 gösteriyordu tartım. Yani 5.2 kilo gitmişti. Sonuç beni şaşırtmadı çünkü dediklerinizi harfiyen yerine getirdim. Bu zaman zarfında nelere hayır diyebileceğimi de görmüş oldum. Kıyafetlerim zaten söylüyordu zayıfladığımı :)))

Tek kişilik özgürlüğümü normal domates, salatalık, biber, yeşil zeytin kahvaltımın yanında 1 dilim kızarmış ekmeğin üzerine karadut reçeli ve tatlı lor ikilisinden yana kullandım. Ama pişmanlık duymadım. Çünkü bu konuda size sonsuz güveniyorum. Yiyebilirsiniz diyorsanız mutlaka bir bildiğiniz vardır…

Bu arada yeşil çorbayı 3 gün bir öğlen iki akşam olmak üzere tükettim : ))

Verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkürler 5 kilodan kurtulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı…

Not : Keşke sınıf üyelerinden olabilseydim ve keşke arkadaşlarımızın size yaptıkları güzel sürprize katılabilseydim.

İzmir’den kucak dolusu sevgiler…

Şehnaz

Songül dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba,
Özelinizde size mail gönderebileceğim bir adresiniz var mıdır?
teşekkürler

Belgin dedi ki...

Cook tesekkürler güzel yürekli kadin, sen bizi, biz de seni mutlu ediyoruz anlasilan:))
Kucak dolusu sevgiler:)

funda dedi ki...

çok canım çekti bu listeyi ben de yapabilirim dimi :)

Tijen dedi ki...

Yaşasın! Ben varım buna. Hemen siteden de duyuru yapıyorum ki herkesler gelsin, diyette olmayanlar da kendilerini daha zinde hissetmek için beş günlüğüne uyguasınlar bu listeyi. (Söz bu sefer tam istediğin gibi bir öğrenci olacağım. Hatta işe bugünden başlamış olacağım çünkü zaten bu öğlen 4 kaşık kuru fasulye ve bir koca kase salatayla doydum.)

TuBiKKo dedi ki...

hımmm bir de benim bir sorum olacak size :) hani 6. haftada son 5 gün vücudumuzu temizliyoruz ya.Kahve de yok metabolizma çayı da yok demişsiniz ya siz.Peki sabah öğününde bile normal şekersiz açık çay da mı yasak? yani tabi ki yasak diyorsanız yasağa da uyacağız ama ben kesin net bilgi edinmek istedim :)
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar hocam ve arkadaşlar

Türkan hocamın cenazesine katıldım dün..."bir ölür bin doğarız" dedikleri ne kadar doğru,onun adına öyle gurur duydum ki...
Tıpkı şimdi bu yazınızı okuduğumda sizinle , arkadaşlarımla,kendimle duyduğum gibi.Konu aynı değil elbet ama bize verdiğiniz azim ne kadar büyük görün işte...

Ben bir hafta geriden gelenlerdenim,üçüncü hafta sonucunu yazamamıştım , gerçi tartılmadım da o zaman.Bu sabah eczanede tartındım ve 4,5 kilo eksilmişim,hazır merhaba derken kendimden de bilgi vereyim ...
İyi gidiyorum böyle,ayrıca yazılarınızı ve tabii satır aralarını okurken duyduğum keyif inanılmaz.

Selamlarımla
Elif Nur

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Şimdiye kadar katılamadım, hiç değilse bu programı uygulayabiliym, lütfen uygulayabiliyim...

Adsız dedi ki...

mehtap abla,

ben uzun zamandır blogunuzu okuyorum, henüz rejime baslayamasam da notlarımı hazırladım, pzt baslıyorum. sormak istedigim; ilk grup persembe mi basladı? o yuzden mi 6.hafta programı perşembeden başlıyor?
6. hafta programı 5 günlük mü? benim daha oralara gelmeme cok var ama notlarım saglam olsun :)şimdiden teşekkürler...

Naile dedi ki...

mehtap hanım merhaba, ben sınıfınızda değilim ama 2. haftayı uyguluyorum. Bu detoks 6. hafta grubu için mi biz de yapabilir miyiz?

Sevil Şahin dedi ki...

bugun itibari ile bende 4 k,lo vermiş bulunmaktayım mehtap hanım iyimi bilmiyoruım ben 21 nisanda başlamışstım yoksa azmı yaa birde migdeme hala kramplar giriyor neden acaba

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım,
siz onca işinizin arasında, bazen gecenin bilmem saat kaçında oturup bizi düşünüyor bizim için çabalıyorsanız o hiç kilo vermeyenler listesinde birilerinin olması mümkün mü :) olmamalı zaten. hiç bir maddi çıkarınız yokken avuç dolusu paralar döktüğümüz diyetisyenlerin yapmadığını yapamadığını yapıyorsunuz siz: "bizimle gerçekten yürekten ilgileniyor bize moral veriyorsunuz" tekrar teşekkürler..

ben ilk başlayana gruptayım . yani yazılarınızla eş zamanlı uyguluyorum bu programı. ama listeyle ilgili anlayamadığım bir kaç nokta var. "40 kere sorun 40 kere cevaplarım" demiştiniz ya ona güvenerek soruyorum :)

-öncelikle kahvaltı ve öğle arasında iki ara öğün mü var yoksa ikincisi öğle ve akşam arasında mı? ama orda da bir ara öğün gözüküyor. muhtemelen bunlar sabah ve öğle arası. aralarında kaç saat olmalı?

-öğle menümüzün son kısmındaki "veya"lar salata seçimimiz için değil mi??? yoksa öğle yemeği seçenekleri mi? (çok aptalca bir soru biliyorum ama doğru uygulamak için soruyorum affedin :( )

-bir de öğle yemeğinde belirttiğiniz 5 günde 2 kez kurufasulyeyi sebze yemeği yerine mi yiyeceğiz yoksa sebze yemeği yanında ekstradan mı ekliyoruz?

tamam bitti saçma sorularım :)

Nükhet Z.

Eya dedi ki...

Sevgili Mehtap...ben 4. haftadayim...bende uygulayabilirmisim? Yoksa?

zehra

Özlem Mertler dedi ki...

Mehtap Hanım,

Bu listeyi çok sevdim:) Teşekkür ederim. Pirinç yerine kepekli bulgur olabilir mi diye soracaktım...

Teşekkürler.

Lale Göl dedi ki...

Sevgili Mehtap,49yaşındayım.160cm.boy,64,5kg ile başladım.3.hf.sonunda 62kg.idim.Ancak 6.hf.61kg.oldum.Liste dışı yiyecek yemedim ama miktarlar fazla oldu galiba,bir de sabah yürüyüşleri dışında aktivitem az.Bakliyat ve pilavı bile yemedim.Ama kendimi zinde,aktif ve ışıl ışıl hissediyorum.Azimle devam edeceğim.Sana tekrardan kolay gelsin.Sevgiler...Lale Göl

iffet dedi ki...

sevgili mehtap hanım öncelikle bu kadar işinizin arasında bizlerede vakit ayırdığınız,motive ettiğiniz yüreklendirdiğiniz ve de kilolarımızla vedalaşmamızı sağladığız için size çok teşekkür ediyorum.bloğunuzu keşfedip takipçiniz olmam aslında sizin sağlıklı beslenmeyle ilgili diyet yazılarınızdan on onbeş gün eveline dayanıyor . öğrenciniz olup sınıfınıza kaydoldum,fakat sizi geriden takip edebiliyorum.ikinci haftadayım şimdiden kapanmayan pantolon belleri rahat kapanmaya başladı.59 kiloyla başladım,hatta arkadaşımın hassas tartısında 70 gösteriyordu.55 yaşındayım yemek pişirmeyi börek pasta tatlı yapmayı yemeyi ve yedirmeyi çok seviyorum.iki ay önce yaptırdığım kan tahlilinde kolestrolüm yüksek çıktı[ilk defa] fakat ilaç vermediler şimdilik. yürüyüş önerdiler aynı tahlilde kansızlıkta çıktı onun için de ferro ve beneksol verildi.iki aydır kullanıyorum bir ay sonra tekrar tahlil yaptıracağım. 15 yaşlarında birbuçuk sene italyada ağabeyimin yanında romaya zannedersem 1 yada 1buçuk saat uzaklıktaki latinada kalmıştım.sık sık ta romaya arkadaşlarına ziyarete giderdik onun için romanın latinanın napolinin bendeki yeri ve sevgisi çok büyük bu yaşıma kadar birdaha oraları görmek kısmet olmadı.benim içinde oralarda gezinin havasını koklayın samimi içten yaşlı insanlarıyla sohbet edin.sevgiler.önerilerinizi bekliyorum

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili suspect, eger haftalari uyuyorsa, elbetteki izlemeleri gerekir.

Sevgili TuBiKKo, sabah ola hayr ola.. Gelin bakalim 6. haftaya

Sevgili Meyse, koyun salca istiyorsaniz.. yesil corbanizi bu hafta icebilirsiniz tabii..

Sevgili U.A.A, sonuclarinizi merakla bekliyorum.. Yesil zeytin tercih etseniz daha iyi olur.. beyaz un da kullanabilirsiniz, sonuc ta yiyeceginiz bir dilimcik kek..

Sevgili Delfina, 38 dar olacak sekilde diye hedefimizi koyalim biz.. soylemedi deme..

Sevgili Canan, diyetin butunuyle oynamayin.. Ara ogunleri filan kaldirmayin, cok hata edersiniz. Size soylenen her seyin bir nedeni var.. Sadece yarim biraktiginiz haftanin basina donun ve kaldiginiz yerden devam edin.. Guzel gecirdiginiz saatler icin de sakin sucluluk duymayin.. Kacan bir sey yok ki..

Halime dedi ki...

mehtap bana yerdim et lütfen :(.Bu haftayı çok sevdim yeşillik haftası dedim adına hatta :D.ama ben haftaiçi okuldayım yemekhanede yemek yiyiyorum perşembe cuma günleri menü bu
21.05.2009
Öğünlük Kalori : 1087
Perşembe
Kaşarlı Domates Çorbası
Fırın Tavuk (Garnili)
İç Pilavı
Mevsim Salatası

22.05.2009

Öğünlük Kalori : 1259
Mercimek Çorbası
Kuru Köfte (Yeşil Garnili)
Karışık Kızartma (Yoğurtlu)
Cevizli Baklava

Hangilerini yemeliyim ? kafam karıştı yine.Evden götürsem ne hazırlamalıyım

Adsız dedi ki...

henüz öncekilere cevap alamamışken bir soru daha:

dondurma sevmem. hani "istemediğiniz hiç bir şeyi yapmanızı istemem" demiştiniz ya. o zaman küçük bir top dondurma büyüklüğünde bir sütlü tatlı yiyebilir miyim onun yerine?? hani belki özsüt'ün light kazandibisi olabilir mi ki? :)

Nükhet z.

suspect dedi ki...

Sevgili Mehtap, haftaları uyumlu evet. Listeyi dikkatli inceleyince farkettim, sabah ile öğlen arasında iki adet mi ara yapacağız? şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

verdiğiniz bilgilerden dolayı tesekkürler.

Ancient dedi ki...

Merhaba,

Umarım çizelgeye girmek için geç kalmamışımdır :)Boy 165cm, Başlangıç kg:80.3 şu anda kg: 76.4 Fiziksel aktivite:30 dk günde(1 hafta önce başladım. Aaaa bu arada yaşım 32, çocuk sayısı 2, bilmem bu bilginin bir faydası var mı :)

Not: 2-3 kaşık nutella dan sonra beni pek ciddiye almıyorsun gibi gelmeye başladı, umarım yanılıyorumdur.

Sevgiyle,

Ebru

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanim

Programiniza Amerika'dan katiliyorum. Sizleri 28 Nisan da sevgili arkadasim Mujde nin 'mujdemiistiyorum' blogu sayesinde tanidim ve hemen uye olup 29 Nisan da diyete basladim. Bugun 3.haftam doldu. Baslama kilom 58 bugun 54,8. 12 Mayis oglumun dogum gunu bahanesi ile kacamagim var.
Boy 1.60 hedef 52. Devam ediyorum. Tesekkur ediyorum size ve Mujde ye.
Berrin Dost

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Dun aksam yemegi arasi verip, yorgunluktan uyuyp kalmisim..

ara ogun sorusuna hizla cevap vereyim..
evet sabah iki ara ogununuz var. ama eger ogle ve aksam yemekleri arasindaki zaman daha uzunsa, ara ogunun birini ogleden sonraya tasiyin.. Bu sizin gunluk programiniza bagli bir sey, yeterki atlamayin ogunleri..

Bana yetiyor demisti biriniz, o zaman, ara ogunu ikiye bolup, iki seferde yemesini tercih ederim..

Sonra gorusuruz..

Adsız dedi ki...

hepsiyle başedilir, hatta güzel bile olur böyle bir program, ama ya kahve
onsuz bir sabah düşünemiyorum
şekersiz ve sade nescafe içiyorum zaten,
onu da mı çıkartayım???
sinem

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım tekrar merhaba,
Dün Ada'nın 5 günlük proteinsiz diyeti yapıp yapamayacağını sormuştum, ben başladım tabiki (12 yaşında olduğu için bir sakıncası olur mu acaba?).Bir de haftasonu sorduğunuz sonuçlarımızı bildirmiştim (başından beri Ada ile ikimiz de yaptığımız için istatistiklerinize girmek istemiştik). Mesajımız ulaştı mı acaba? Mesaj saatlerinizi okuyunca yoğunluğunuzu anlayabiliyorum, ilginize teşekkürler. Yasemin-Ada

Adsız dedi ki...

Merhabalar, benim bugün 3. haftam bitti. Sabah büyük bir keyifle tartıldım, 4 kg vermişim. Mutluyum. Çok teşekkürler herşey için. Durmak yok, diyete devam. İzmir'den sevgiler. Dilek

hilal dedi ki...

sevgili Mehtap bu haftaki program tam bana göreymiş,ne güzel hiç et yok:)5 gün boyunca İzmir'de olacağım ama elimden geldiği kadar listeye uyacağım ,çok teşekkürler....

pdenizer dedi ki...

Mehtap hanım sitenizi kesfettigimde diyet grubuna katilmak icin gec kalmistim. Ama dusundum ki soyledilerinizi uygulamak icin illa da gruba uye olmaya gerek yok. Zaten birkac haftadir yediklerime ve ictiklerime daha cok dikkat ediyor ve saat 6'dan sonra yemek yemiyorum. Neyse size sormak istedigim 1. hafta diyet listesi yerine ise detoks programiyla baslamam ne kadar dogru olur? Bir de cig meyve yedigimde (ozellikle portakal gibi asitli meyveler ve elma) ve meyve suyu ictigimde midem cok rahatsiz oluyor. Sanirim nedeni zaman zaman tekrarlayan reflum (daha once 2 kere ilac tedavisi oldum). Meyve yerine kuru kayisi yememin bir zarari olur mu? Son olarak ben musliyi cok severim ama detoks programinda sut olmadan nasil tuketebilirim? Bizlerle bilgilerinizi paylastiginiz ve ozellikle de bizi cesaretlendirdiginiz icin tesekkur ederim.
saygilarimla
Pinar Denizer

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
dyt.kelebekdiyeti dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili nnuketp, hem blogun yaninda hem eski yazilarda istediginiz tum detaylari bulabilirsiniz.. bu arada yesil corba saglikli bir corbadir, ozel bir zamani olmasi gerekmiyor ama biz hep birlikte bir disiplin oturtmaya calisiyoruz ve o nedenle bir program izliyoruz. Lutfen butun yazilari dikkatlica okuyup kendinize bir program hazirlayin.

Sevgili Fatma u, mesaj alinsin ve uygulansin ayni zamanda.. :-))

Sevgili asli cadisi, bugun yazdim ara ogun konusunu. Umarim aciktir hersey..


sevgili Gurbet 37, eger bu programa uyarsaniz, estetik acidan degil, sagliginiz acisindan cok yararini gorursunuz.

Sevgili Agro, Fe eksikliginizin neye bagli olduguna gore degisir. kronik hastaliga mi bagli, kronik kayba mi bagli..? yoksa beslenmede mi bir sorun var.. Siz, sizi izleyen doktorunuzla baglantinizi hic kaybetmeyin derim ben..

Sevgili Sehnaz, tesekkur ederim.. aldiginiz sonuca cok sevindim.. sinif gercekten cok guzel bir jest yapti.. bundan sonra, sizin icin ne yapabiliriz diyenlere, ormanimiza agac ekleyin diyecegim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Songul, siz buraya yazin, ben istemezseniz yayinlamam..

Sevgili Belgin, ben size tesekkur ederim..

Sevgili Funda'cigim..Elbetteki yaparsin.. Kendini cok daha zinde hissedeceksin..

Sevgili Tijen, bu kismi cok sevecegini biliyordum.. Bircogumuzun isimlendirdigi anlamda detox degil bu (bu konuda da yazsam iyi olur aslinda) ama bir arinma diyeti.. yenilenme ve senin soyledigin gibi canlanma diyeti..

Sevgili Tubikko, bizim beslenme bicimimizde "yasak" sozcugu yasak.. cay icebilirsiniz, bir sakincasi yok, kahve icmenizi ben bu hafta icin uygun bulmuyorum..

Sevgili Elif Nur, beni hepiniz teker teker mutlu ediyorsunuz.. hep birlikte daha da cok mutlu ediyorsunuz.. yaklasik (yazili olmayanlarla birlikte 180 civarindayiz) ve sonuc almayan, vaz gecen olmadi.. Bir de kronik sessizler ses verse..

Sevgili Burcin, tabii ki uygulayin ama sonra en basa donun ve herseyi 1. haftadan itibaren uygulayin..

sevgili adsiz, bu program 5 gunluk ama isterseniz 1 hafta yapabilirsiniz.. Ben belirli bir program cercevesinde hareket ediyorum o nedenle 5 gun olarak ayarladim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Naile, haftalik programlara uyarsaniz, izlemeniz daha kolay olur gibime geliyor..

sevgili Sevil, 1 ayda 4 kilo bence cok uygun.. Mide kramplarinin uyguladiginiz beslenme ile bir ilgisi oldugunu sanmiyorum. Mutlaka bir uzmana danisin derim ben..

sevgili Nukhet, sorular hic sacma degil.. ara ogun iki tane, veyalar salata icin, kuru fasulye sebze yemegi yerine..

Sevgili Eya, haftanizi bekleyin lutfen, sonradan akliniz karismasin..

Sevgili Ozlem'in dogasi, princ yerine lepekli bulgur hem de cok iyi olur.

Sevgili lale, verdiginiz kilo hic az degil.. Besinleri diyetten cikartmak yerine (bence yanlis bir davranis), yediginiz miktarlari kontrol altinda tutun..

Sevgili nukhet, sutsuz bir tatli secseniz? dondurmaya sadece meyveli olanlar icin izin var.. Siz elma tatlisi yeseniz mesela?

sevgili Iffet, ne guzel yazmissiniz. Yemek ve yedirmek cok keyifli ama miktarlari olculu olmak kaydiyla.. Hem sizin hem de misafirleriniz icin..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Suspect, evet iki ara ogun..

Sevgili Ancient, nutella kavanozunun icinden fotograf bile yollasaniz sizi ciddiye alirim.. biz robot degiliz sadece aliskanliklarimizi kontrol altina almaya calisiyoruz..

Sevgili Berrin, hedefinize neredeyse gelmissiniz bile.. sanirim en kisa zamanda, kilomuzu korumak icin neler yapmamiz gerektigini yazmam lazim..


sevgili Sinem, hayat boyu degil 5 gun icin.. Dayanin lutfen..

sevgili Yasemin, Diyetimizde protein var ama hayvansal kaynakli degil.. sizin iciniz rahat etsin diye, Ada'ya yemekte iki kasik yogurt, kahvaltida da yumurta ekleyelim, ve hafta sonu dondurmasini birakalim.. Bana sevdigi yemeklerin listesini yollayin ve ben bu direncli tatli genc hanima, guzel bir program hazirlayayim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Dilek, isin sirri dengede derken, cok hakli oldugumu biliyordum.. cok guzel bir sonuc bu aldiginiz..

Sevgili Hilal, vejeteryan diyetler dikkatle uygulanirsa, yetiskinlerde cok saglikli sonuclar verir. Biz simdilik metabolizmamizi biraz hareketlendiriyor, temizliyor ve alistiriyoruz..

sevgili Pinar, ben bu son 5 gun icin detox kelimesini ozellikle kullanmiyorum. bu terimin cok spekule edildigini ve yanlis kullanildigini dusunuyorum. bu 5 gunluk programi hayatinizin her evresinde uygulayabilirsiniz. saglikli ve dengeli bir programdir. Sizin ne yapmak istediginize bagli..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Pinar, reflux icin doktorunuzun size verdigi tedaviyi uygulyin ve refluyu artiran her davranistan kacinin. Kuru kayisi yiyebilirsiniz tabii.
Musliyi mutlaka islatarak yemegi seviyorsaniz ve meyve suyu da icemediginize gore isiniz biraz zor. Kuru kuru yemek hic istemiyorsaniz, musli yemeyin, diger secenekleri kullanin..


sevgili Ozke, blogumun bir diyetisyen tarafindan kesfedilip incelenmeye alinmasi bana cok gurur verdi.. Bu kadar kisinin ayni "diyeti" yapmasinin size ters gelmesi sanirim "diyet" kelimesinin benim ve sizin icin ayni anlamlari icermemesinden kaynaklaniyor. "Diyet" saglikli beslenme ve yasama kurallari anlamina gelir ve ne kadar cok kisi birlikte ya da ayri ayri yaparsa o kadar iyidir. Bu konuda artik butun bilimsel cevrelerde kabul edilmis beslenme bicimleri vardir ve Akdeniz-Italyan diyeti bunlar icinde en cok kabul gorendir.

Sanirim siz "diyet" kelimesini, Turkiye'de cok yapildigi gibi, zayiflamak icin verilen listelerle karistirdiniz..

Bireylerin biokimyasal ve metabolik farkliliklarina gelince, biokimya mekanizmalari tum organizmalarda ayni kosullarda ayni cevaplarla seyreder. Kisisel farkliliklar fizyolojik sinirlar icinde olduklari surece, onemli farkliliklar degillerdir. Yani mide pH'i her birey icin yaklasik ayni degerdedir, ya da aclik ve tokluk merkezlerinin uyarilmasi ayni biokimyasal ve fizyolojik mekanizmalari izler.. Metabolik farkliliklar ise, stress te dahil olmak uzere, organizmanin verdigi yanitlarin degisikligi seklinde yansir. yaklasik 180 kisilik bir grupta 5 haftada iki kilo verdikleri icin uzgun olan iki kisi icin pek cok degisik aciklama bulabiliriz tabii.. sizin kesin yarginiz da bunlardan biri olabilir..

Degerli katkilariniz ve hatirlatmalariniz icin cok tesekkur ederim..

pdenizer dedi ki...

Mehtap hanim tekrar merhaba...
Sorularimi cevapladiginiz icin tesekkur ederim. Reflu zaman zaman o kadar canimi yakiyor ki ister istemez yediklerime dikkat ediyorum. Kuru musli hic denemedim, belki de yiyebilirim ama daha garanti olsun diye az once firindan kendi yaptigim 7 tahilli ekmegimi (icinde beyaz un yok) cikardim. Neyse ki ilk gun korktugum kadar zor gecmedi. 5 gunu tamamladiktan sonra 1. haftadan diyete baslamayi dusunuyorum. Bu arada yine bir soru soracagim. Tartilmayi hic onermiyorsunuz ama bu programa baslarken kac kilo olduguma baksam fena olmaz miydi?
Tekrar tekrar tesekkurler...
Pinar D.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili pdenizer, elbette tartilin.. ama sonra en az 3 hafta tartiyi nereye koydugunuzu unutun.. Reflux cok zordur, ozellikle yuksek yastik sevmeyenlere geceleri de zorlastirir. Ben musliyi kitir kitir yemeyi cok severim ama kahvaltida degil, oylesine.. hele orman meyveli olanlari..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

bana sicacik bir merhaba yollayan sevgili adsiz, yuksek tansiyon ve insulin direnci kilo verirseniz gerilerler. Cunku bu sorunlar, organizmayi bir kisir donguye sokarlar ve birbirlerini kotu yonde etkilerler. Poli kistik over acisindan arastirma yapildi mi? Hashimoto ise, bir bagisiklik sistem hastaligidir ve kalicidir ama hormon degerleriniz kontrol altindaysa, cok onemli bir engel tesgil etmez..

Lutfen bir endokrinoloji uzmanina basvurun once, sonra ben size en uygun diyeti yollayacagim soz veriyorum.. 31 yasindasiniz, bu kiloda ve bu sorunlarla karsilasmak icin cok gencsiniz.

Ben size yardim etmeyi aslinda cok isterim. Ama sizi izleyen bir doktor olmali yakininizda. Butun bu problemler uzaktan uzaga cozulecek problemler degil.

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Ozke,

Vermeye calistiginiz mesaji herkes anlamistir sanirim..
Eminim adinizi soyadinizi yazarak danismanlik hizmeti vermeye karar verdiginizde, size bas vuracaklardir.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Mehtap hanım merhaba,
Ben 36 yaşında, 1.65 boyunda ve şu an 60.5 kiloyum. Sitenizi uzun zamandır takip ediyor olmama rağmen, 3 aydır zaten diyetisyene gittiğim için programınızı uygulamaya hiç geçmedim. Diyetisyene gitmeye karar verdiğimde kilom 65.5 idi ve ilk aşamada amacım doğum öncesi kilom olan 57 kiloya gelebilmekti. İlk haftalarda çok rahat bir şekilde kilo verdim hem de spor olmaksızın ancak günlük hareket potansiyelimi pedometre ile ölçtüğümde minimum 9.000 adım attığımı tespit ettik. Buna ek olarak 18 aylık kızımı hala emziriyorum. İlk haftalarda yaşanan olumlu gelişmelere rağmen yaklaşık 1.5-2 aydır kilom 60.5 seviyesinde takıldı kaldı, aşağı yönde hareket ettiremiyoruz. Bu direnci kırmak için 2 hafta önce diyetisyenim 2 hafta boyunca akşam öğünlerimde gün aşırı bir kase yoğurt yanında 1 yumurta veya 1 meyve tüketmemi önerdi ancak bu programa rağmen kilomda bir değişiklik olmadı.

Hafta içi yemek programımda sapma pek olmuyor, öğünleri atlamıyorum ancak hafta sonu biraz zorlanıyorum, buna rağmen, bol yeşil çay içiyorum, kahve tüketmiyorum, çayıma artık şeker atmıyorum, çok sevmeme rağmen hamur işi ve tatlıya yaklaşmıyorum, bol su tüketiyorum.

Geçen hafta boyunca hergün günde 9 km tempolu yürüyüş yapmış olmama rağmen, kilomda hala bir değişiklik olmadı. Birşeyleri yanlış yaptığımı düşünüyorum ama ne olduğunu tespit edemiyorum. Şu anda diyetisyenim ile uyguladığımız program aşağıdaki şekilde, bana neyi hatalı yaptığım konusunda yol gösterebilirseniz, ya da yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.

Sevgilerimle


Sabah 2 dilim ekmek,
ince 1 dilim peynir,
yumurta
bol yeşillik, salata domates
(çalıştığım için hafta içi 2 dilim ekmek, ince 1 dilim peynir yapabiliyorum)

Ara 3 kuru kayısı

Öğlen salata
Sebze yemeği
Yoğurt (işyerinde çorba, yoğurt, salata veya zeytinyağlı, yoğurt, salata alıyorum)

Ara 1 meyve – 15 adet badem+ fındık- 1 bardak süt veya
5 yemek kaşığı nesfit+1 bardak süt+1 meyve veya
1 tadımca+1 meyve veya
Paket lifli bisküvi - meyve

Akşam 6 yemek kaşığı sebze yemeği
Yoğurt
Salata
1 dilim ekmek veya

Balık veya /tavuk
Yoğurt
Salata
1 dilim ekmek

Sevgilerimle... Songül

TuBiKKo dedi ki...

benim aklıma yine bir soru geldi :) hani siz kahvenizi tatlandırıcı ile için diyorsunuz ya; tatlandırıcı yerine marketlerde fruktoz şekeri ya da doğal meyve şekeri olarak satılan şekerler var.Onlardan kullanabilir miyiz? Hem tadı daha güzel hem de yapay değil en azından diye düşünüyorum.Kullanabilir miyiz ondan?

Şehnaz dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Ormanımıza ağaç ekleyin diyeceğim demişsiniz.

Ormanlarımız hakkında bilmeyen arkadaşlarımızla Ege Orman Vakfının bir kampanyasını paylaşmak isterim.

Geçen sene TANSAŞ Mağazalarında Ege Orman Vakfı ile ortak yapılan ve Ege Orman Vakfı ürünü olan satın alınan her 1 kavanoz zeytin için İzmir'de bir çam fidanı yeşerdi ve kavanozların üzerindeki kartlara adres bilgilerini doldurup Vakfa gönderen doğasever tüketiciler fidanlarının dikim törenine davet edildiler. Bu kampanya sayesinde Torbalı Arslanlar Mevkiinde toplam 21.160 fidana hayat verdik. Hem evimizin ihtiyacını karşıladık hem de böyle güzel bir kampanyaya katılmış olduk.

Bu yıl Ege Orman Vakfının yeni ürünü Haziran 2009 itibariyle tüm Tansaş Mağazalarında satışa sunulacak. Yine alacağımız her bir kavanoz zeytinle Selçuk Şirince’de geçen yıl yanan orman alanına 1 fidan dikilecek. Bu sezonda 30 bin kavanoz zeytin, 30 bin fidana dönüşerek yangınla kararan bir ormanı daha yeşertecek.

Katılmak isteyen arkadaşlarımızın bilmesini istedim…

Teşekkürler

Sevgiler,

Şehnaz

Ancient dedi ki...

Merhaba,

Öğretmenimin beni her şartta bağrına basmış olmasına çok sevindim ama bu sevgiyi kavanozun içinde suistimal etmemeye söz vererek...:)Benim havyvansal proteinlerden arınmış diyetim şimdilik fena sayılmaz. Ancak bir sorum var benim 11,5 aylık bir bebeğim var ve ben onu günde 1-2 kez (genellikle geceleri) emziriyorum. Bu haftaki diyetimin ona verdiğim süte herhangi bir etkisi olabilir mi?
(Zamanınız olduğunda cevaplamak üzere diğer bir soru )
Bir anne ve hekim olduğunuz için size sormak istediğim bir soru da şu: Ben bebeğimi ne zamana kadar emzirmeliyim? Tabi bu kişiden kişiye değişir ancak ne zamana kadar olursa olsun besleyici değeri olmasa da bağışıklığı destekleyici etkisi sürüyor mu ve ne zamana kadar? Anne sütünün besin değerleri ne zamana kadar aynı kalitede kalıyor yani biz (emziren anneler) bir süre sonra farkında olmadan emzik (soother) görevi mi görüyoruz?

Çok yorucu bir dizi soru oldu ama kusuruma bakmayın bu konuda açıklayıcı, güvenilir hiçbir malzemeye ulaşamadım. Konudan uzaklaştım ama dedim ya zamanınız olursa...Okumak için bile ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim şimdiden...

filiz dedi ki...

sevgili mehtap,size ne zaman yazmak istesem yazdıklarımı beğenmeyip siliyorum, soğuk sıradan soru soran mesajlardan oluşuyor yolladıklarım.oysa ki her yazdığınıza bir yanıtta ben yazmak istiyorum sözüm var benimde ama bir türlü söyleyemiyorum.vazgeçmeyeceğim birgün beğendiğim birşeyler yazarım diye.
sizin enerjinize ,kararlılığınıza,bizden vazgeçmemenize ve hakkı ödenemeyecek kocaman emeğinize hayranım.ve çok çok teşekkür ediyorum.
bir arkadaşımız daha katılmış aramıza haşhimato ve insülin direnci olan.bu sevinilcek bir şey değil tabii ki180 kişide 3 kişiyiz sanıyorum.rastlanma sıklığınıda gösteriyor bize. sizinle herhangi bir rahatsızlığı olmadan tanışan arkadaşlarımız çok şanslılar diye düşünüyorum.
ben 5. haftada olanlardanım. 6. hafta ile ilgili sorularım olacaktı izin verirseniz.
1-perşembe günü yerine pazartesi başlasak olur mu yoksa bizde perşembe mi başlayalım.2-ben 2 öğün arası 2 ara öğün yerine akşam yemeği sonrası için hakkımı kullansam olur mu? 3-ben spora öğlen yemeği öncesi 1. ara öğün sonrası gidebiliyorum.1,5 saat spor yapıyorum.spor sonrası kaç dakika sonra yemek yemek doğru olur ?tüm ilgi ve taa buralara kadar hissedilen sıcaklığınız için teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum. iyi ki varsınız.filiz

daimamutfak dedi ki...

ne güzel bir bloga gelmişim..
tamda aradığım bilgiler mevcut..diyet yapmam lazım. kilolar aldı gidiyor..ne yapmalıyım..sevgiler..

filiz dedi ki...

pardon bir sorum daha olacaktı unutmuşum. sabah kahvaltısında kullanacağımız bal; normal mi yoksa diyet mi olacak? teşekkürler
filiz

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Eger diabet sorununuz yoksa, normal bal yiyin derim ben.

crocus dedi ki...

Merhaba,
Ben sınıfta az kilo veren iki kişiden biriyim:(( Ama bu benim hatam, sizin değil.Açıkçası son hafta regl olduğum için listeye pek uyamadım.Artık geri döndüm;))Dünden beri proteinsiz listeye uyguluyorum.Sabah akşam 500mg lık Diaformin içiyorum.Bu kez başaracağım:)))))
Sevgilerimle
Çiğdem

Tijen dedi ki...

Özge hanım,
Yazdıklarımı okur musunuz bilmem ama bir kaç şey de ben söylemek istedim. Mehtap'ın da dediği gibi, bu programı uygulayan gruptaki herkes zorlanmadan (ve tabii çok şaşırarak), seçtikleri ve sevdikleri şeyleri yiyerek kilo verdi geçtiğimiz haftalar boyunca. Eminim bundan sonra da böyle olacak çünkü Mehtap sadece bir tıp doktoru değil, pek çok konuda eğitim alan, çalışan, kafa yoran ve öğrenmekten hiç bıkmayan bir araştırmacı. Herhangi bir rahatsızlığı olanlara veya farklı ihtiyaçları olanlara kişiye özel önerilerde bulunuyor elbet ancak onun üzerine basa basa söylediği şey -en azından benim anladığım kadarıyla- denge, düzen ve kararlılık! Bence hepimizin ondan öğrenecekleri var. Ben kendi adıma büyük bir heyecan ve keyifle öğreniyorum ve bu grubun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bakıyorumda herkes pür dikkat, gayet uyumlu, hala ve hala kararlı programa devam ediyor.
her emeğin yerini bulmasından çok keyif alırım bende.
düzenli blog takibinde olamıyorum bu haftalar. şimdi tek tek okudum arkadaşları.
Bir diyetisyen dikkatimi çekti ÖZGE HN.
Aslında gözden kaçırdığı çok şey var.
Benim bu mesleklerle ilgili hiç bir akademik eğitimim yok.
Ama akademisyenlerden öğrendiğim tek şey varsa oda.
DOĞRU BESLENME KILAVUZU !,
Yani : besinleri hangi zamanda , ne şekilde tüketeceğimiz.
Bir eğitim almadan da bunu kısa sürede kavramış bulunmaktayım sayende mEHTAPcığım.
ama hala anlaşılır değilmişsin gibi gösterilmene bir mana veremedim.
Zaten oldukça kişiye özel bir program yürütüyorsun. soruyorsun- cevap alıyorsun- tekrar düzenliyorsun karşı tarafı.
Bu çalışkan sınıftan 6 hafta içinde yararlanmayan duymadım.
AMA YARALAYAN ! şimdi gördüm :(

Gölge yaza yakışır; faydası çoktur. !!!!
Ama IŞIĞIMI kış günü kesene de tahammül yoktur Özge Hn. !!!!!
Karanlığa bir mumda siz yakın. !

Tekrar teşekkürler ediyorum-z.
Seninle Mutlu mesut bir sınıf olmaktan aldığım haz, çok büyük.

SEVGİLERİMLE.....

Adsız dedi ki...

merhabalar mehtap hanım. ben de sınıfa kayıtlı olmayan ama diyeti uygulayanlardanım. keske daha önce tanımış olsaydım sitenizi desem de keşkelerin faydası yok..Ama yinede şükrediyorum sizi tanıdığıma.. Diyetime başlayalı 9 gün oldu. Bu arada kendimden biraz bahsedeyim 1.62 boyunda 87 kiloda bir cocuk annesiyim. doğum sonrası kurtulamadığım kilolar işime ara verince daha da katlandı. hareketsizlikten dolayı iyice hantallaştım. Öncelikli hedefim hamile kaldığım kiloma (69)dönebilmek.bir yazınızda 10 kilodan fazla vermek isteyenler doktor kontrolünde yapsınlar demişsiniz. daha önce diyetisyen tecrübem oldu ama malesef olmadı.Şimdi diyetisyene gitmeden başarmak istiyorum.Sizce başarabilir miyim? sizin motive edici desteklerinizle basaracağıma inanıyorum inşallah. Verdiğiniz diyeti harfiyen uygulamaya çalısıyorum. iş yaşamıma da yeniden başladım çok şükür.Şimdi artık gözüm hep sitenizde olacak. Bizler için yaptığınız tüm fedakarlıklar için çok çok teşekkürler..
Özlem Nur

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Mehtap hanim merak ettim birden herhangi bir haftadan bende baslayabilirmiyim. Belki birilerinin yardimiyla motive olurum diye dusundum:) beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sorularin cevaplarini yarin sabah bulacaksiniz. Buradayim ama "nobetlerdeyim, basim duman"..

GZNTPSEDA dedi ki...

Sevgili Özke hanım,
Burada 180 kişi içinde 2 kişinin 2kg vermesini yüzdeye vurursak %1,
%99 oranında beklenen başarı sağlanmış durumda.Sizin kişiye özel tezinizi biraz çürütüyoruz ama sonuç ortada ve herkes memnun.Kusurumuza bakmayın ne olur.
Biz de sağlık(ve bazen de hayat) koçumuzla birebir görüşmek istiyoruz ama sizin bahsettiğiniz anlamda değil; tanışmak, paylaşmak , gezmek ve yuvalama yemek için:)
Mehtap hanımın bahsettiği gibi isminizi açık olarak verir iseniz ilgilenen arkadaşlara kişiye özel yardımcı olacağınıza eminim.
Meslek hayatınızda başarılar dilerim.
Sevgiler,
Seda

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap,
kilo vermeye başlamamla beraber kafamı kurcalayan bir konu var. Hedef kilo nasıl belirlenmeli? Örneğin ben 1.64 boyundayım ama bir çok kişiye göre gerçek kiloma göre daha zayıf göstermek gibi bir şansım var.
2.sorum ise bölgesel kilolar. Kilo kaybı sırasında öncelikli olarak bel çevrem zayıflıyor ama basen ve üst bacak bölgem daha az küçülüyor.Bu durumu çözmenin tek yolu spor yapmak mıdır?

Tüm yoğunluğuna rağmen bize vakit ayırdığın için sonsuz teşekkürler.Umarım yardım ettiğin insanların enerjisi senin hayatını da kolaylaştırıyor, güzelleştiriyordur.
Sevgiler Sibel

vesile dedi ki...

Sevgili Mehtap, ben 6. hafta grubundayım. Ama geçen hafta size kilomu ve boyumu göndermedim. Kaçamaklar vardı bende bu durumdan çok utanmıştım. 5 günlük programım harika geçiyor. Sizlerle bu programa başladığımdan beri kendimi çok iyi ve mutlu hissediyorum.Beni görenler kilo kaybımı hemen farkediyorlar bende sebebinin uzaklardaki yol gösterenim henüz tanışamadığım arkadaşım (izninizle)olduğunu söyleyince çok ilginç buluyorlar. Ben bu kış bir üniversitenin Obezite Okuluna katılmıştım. 10 haftalık bir programa başlarken sonunda ciddi anlamda kilo verebileceğimden emindim.Ama ne yazıkki şu an bizim grubumuzda yaşadığımız heyecan ve motivasyon hiç olamadı.Obezite okulundan ilave kilolarla ayrıldık.İnanç, istek, güven olunca uzaklığın önemi olmadığını yaşayarak gördüm.Bu grubun dağılmasını hiç istemiyorum size hergün defalarca teşekkür ediyorum.Belki çalışkan sınıf başkanlarımız bizi birgün biraraya getirebilirler.Mehtap sayesinde ideal kilosuna ulaşmış 150 kişilik bir sınıf çok heyecan verici.İyiki varsınız.İzmirden kucak dolusu minnet ve sevgi...

Adsız dedi ki...

MERHABALAR BEN AFİLLİ uzun süredir görmediğim bi yakınmla karşılaştım gerçekten çok şaşırdı nasıl zayıfladın diye sordu çok mutlu oldum.sonunda kendim için bişeyler başarmış oldum mehtap hnm size minnettarım 5.haftamda bu başarı beni çok mutlu etti ben 3.haftada 2 kilo vermiştim ve üzülmüştüm biraz mehtap hnmı dinledim devamı gelecek dedi ve de zayıflamaya devam ediyorum çok mutluyum gerçekten nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum onun için cümlelerimin kusuruna bakmayın. benim yine bi sorum var mehtap hnm bıktırdım sizi galiba :) şimdiye kadar sorduğum her soruya cevap veren çok ince bi insansınızbu bize ne kadar değer verdiğinizi gösteriyor.ben yağlı bi cilt yapısına sahip olduğum için badem yerine ne yiyebilirim çünkü sivilceler olmaya başladı.tabiki tek nedeni bu deildir ama alternatifim varsa onu yemek istiyorum.cevizde aynı şekilde sivilce yapıyor bende nöbetin kolay geçsin allah yardımcın olsun sevgiler

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili Arkadaslar,
Diyetisyen Ozke Hanim, yorumlarini kendisi kaldirmis.

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Merhaba,
Açıkcası ben bir listeye bağlı kalarak diyet
yapamıyorum.Motivasyonum yüksekse gayet rahat bir şekilde yediklerimi azaltabiliyorum.Ben de sizin sınıfın öğrencisiyim. Listenizi takip etmiyorum ama yazılarınızı düzenli olarak takip ediyor ve sayenizde motive oluyorum. Ayın birinde başladım ve sayenizde 3 kilo verdim.
Kocamaaaan teşekkürler ve sevgiler...Sizi izlemeye devam edicem.
www.gungorekinci.blogcu.com

Unknown dedi ki...

Tamda ben niye boyle surunuyorum derken iste cevap geldi!!! Her soyledigimin bir sebebi var diye bosuna soylemiyorsunuz :-) Ben daha bugun basladim 5 gunluk programa fakat birsey sormak istiyorum, cok uzun saatler ayakta calismak zorunda oldugum icin sabahlari multi vitamin-active aliyordum, o bile bendeki bitkinligi yok etmiyor, yeme duzenimizdenmi kaynakliyor bu yoksa (cahilce ve arastirilmamis bir soru olacak bu) su bahsettikleri vitamin zehirlenmesi mi? Bugun almayi kestim acikcasi, hic de bir fark gormedim vitaminli halimle vitaminsiz halim arasinda. Sizin verdiginiz cayida yapmadim bu hafta bakalim gorecegiz 5 gun bitince ne durumda olacagim. Ha bu rada vazgecmek yok, kim ne yazmis bilmiyorum ama, sizin bilgilerinizden yararlanan bunca insan en guzel cevaptir heralde o yazilanlara. Sizi cok seviyoruz ve bizlere yardimci oldugunuz icin cok mutluyuz. Iyiki karsilastik sizinle ve burada bulusan herkesle Mehtap, hersey icin sonsuz tesekkurler.

suspect dedi ki...

Erkenden kalkıp kahvaltımı yaptım, işlerime başlamadan önce sana günaydın demek ve teşekkür etmek istedim :) Nöbetin iyi geçmiştir umarım. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap,
6.haftaya girerken işte tartı sonuçlarım...
Yas:28
Baslangic kilosu:66.6
Boy:1.64
Verilen kilo:3.haftada 4.8 idi.5.haftada ise 1.1
Fiziksel aktivite:İlk 4 haftada özel bir egzersiz yapmadım.Ama son 5 gündür koşu bandında hızlı tempo 40 dakika yürüyorum. Bunun dışındada hareketli bir iş yaşamamım var diyebilirim.
Kaçamak yaptığım söylenemez sadece hipoglisemi sorunum olduğu için ekmek miktarını 1 değil 2 yapıyorum ama onlarında toplam miktarı 40-50 gr. Bir de akşam yemeğinden sonra yürüdüğüm de açlık hissine karşı 1 çay bardağı süt ve yanında 1 ya da 2 kepekli bisküvi yiyorum.(son 5 gündür)
Çok uzattım, özür diliyorum ama önemli olabilecek bir bilgi daha vermek istiyorum,polikistik over hastasıyım, reglim geçikti klasik olarak bu durum kiloları etkiliyor olabilir belki...
Vaktinizi aldım , çok çok teşekkürler...
Sibel

Nur dedi ki...

Mehtap Hanım ve sınıfımızın kararlı öğrencilerine merhabalar:)
Bugün 3. haftamı bitirdim, keşke erken başlama fırsatım olsaydı da 6. haftanın gurur veren listesinde ben de olsaydım:)
Bugün 1 kişilik özgür kahvaltımın günüymüş, bunu da kahvaltıyı hazırlarken arada bir eski yazılara bakayım, 1 sabah serbesttik ama hangisiydi derken farkettim, yine kendim için hazırladığım kısım kaldı, ek olarak ballı 3 ceviz yedim, ev halkı için yaptığım mantarlı soğanlı omletten de çok az bir parça yedim,biraz da peynirimi artırdım. Tartılma günü şerefine sabah kalkığımda gördüğüm kilo 51.7 idi ve ben bu diyete 55 kilo olarak başlamıştım. Kahvaltıdan sonra bir daha tartıldım ve tam 52 idim. Acaba bu kahvaltıda 300 gr almak fazla mı? Gerçi 2 kupa da çay içtim. Şimdi işin özü 3 kilo vermişim, çok mutluyum sabah yüzüm ışıldıyordu vallahi ve sevinçten de yarım saat kadar oynayıp dans ettim. Mutluluğum göbek,basen ve bel ölçülerimi aldığımda daha da arttı. Sonuç harika, göbekten 5 cm, belden 2 cm ve basenden 4 cm. kayıp! İnanılmaz, çünkü maalesef hergün düzenli olarak spor yapamadım, geçen hafta ise neredeyse çok az hareket ettim sadece haftada bir gün muhakkak 1.5 saat süren yürüyüşüm vardı Ankara'nın inişli çıkışlı sokaklarında. Aynısını bugün de yapacağım:) Bir de genel kanı ve söylenenler, düzenli spor ve bel-basen hareketleri olmadan belli bir incelme olmayacağıdır, çok da şart değilmiş yani:). Bir de düzenli olarak ciddi anlamda spor yapabilsem ne olacaktı düşünemiyorum... İşleri yola koydum sayılır, final haftası yaklaşıyor ama önümüzdeki hafta 3 gün aletli jimnastiğe başlayacağım çünkü bu sonuç beni çok heyecanlandırdı.

Mehtap Hanım ne diyeceğimi bilemiyorum, size ne kadar teşekkür etsem azdır, verdiğiniz bilgilerin yanında, müthiş bir grup oluşmasını sağladınız, herkes birbirinden destek aldı, çoğumuz kararlılıkla devam ediyor. İşte beni motive eden en büyük etken de bu toplu harekete katılmak ve sonuçları zevkle okuyor olmak. Açıkçası tüm bu diyet programı sonrasında sabitlemeyi planladığım kilo hedefim 50 idi, halimden memmundum. Aslında bu uzun bir süreç ve şimdi 47'yi (üniversitedeki kilom) hedefledim. Gerçekten zayıflamak çok güzelmiş:) Eşim böyle iyisin fazla zorlama diyor ama ben zorlanmıyorum ki sadece dengeli ve sağlıklı besleniyorum:) 3 haftanın daha geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorumlarıyla gülümseten, süper ve kalorileri hesaplanmış tarifler veren, kararlılıklarıyla beni etkileyen herkese de teşekkür ediyorum buradan.

Sevgiler.

Ilknur dedi ki...

3.haftanin sonunda tartilmadigim icin 4.haftamin sonunda tartildim. Sonuc: 3.5 kg vermisim. Bu yuzden besinci haftaya mutlu ve heyecanli giriyorum.Paylasmak istedim. Mehtap Hanima ve butun sinif arkadaslarima selamlar, sevgiler...

Delfina ; dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,

Şimdiye kadar sizi meşgul etmemek için yazmamıştım, ama tuttuğunuz istatistiklerin tam olması için yazıyorum.

Sınıf listesinde adım var. 36 yaşındayım. Boyum 1.67. Başlangıç kilom 76. 4 hafta sonraki kilom 71 idi. Şu anda bilmiyoum.

Aslında beni daha çok rahatsız eden şey toplam kilomdan daha fazla koca bir göbek idi. Şimdi birazcık küçülme var gibi.

Ben çok sadık bir öğrenci olduğumu söyleyemem. Ara sıra kaçamaklarım oldu. Açlık duygusuna alışmam çok zor oldu. Dediklerinizi harfiyen yapamadım malesef.

Örneğin yeşil çorbayı ana öğün olarak içmeyi sadece bir defa başarabildim. Daha sonra açlıktan elim ayağım titreyince, üzerine ilave birşeyler yedim. Durumlar böyle.

Size teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarıma da sabırlar diliyorum.

ENİSE

TuBiKKo dedi ki...

Şimdi ben bu 3 haftada 3-4 kilo verenleri görünce acaba bende mi bir gariplik var diye düşünmeye başladım açıkçası sevgili öğretmenim.GErçi siz söylemiştiniz 2 kilo vermek normaldir diye.Neyse ilk 3 haftayı iki kilo ile kapatmıştım ve ben de 6. haftama başlıyorum bugün.Yaş 27 Boy:170 cm Başlangıç kilom 65.1 kg 6. haftadaki kilom ise 62.4 tür. Yani 3. haftadan sonra sadece yarım kilo verebildim ama sebebini biliyorum,birazcık kaçamak yaptım.(Bahane yaratmamalıyız biliyorum ama mesailere kalınca yeme düzenim şaştı biraz) Yani demek istediğim 4. haftada biraz bozuldu gibi oldu ama geçen hafta toparladım kendimi. Şimdi kaldığım yerden devam ediyorum ve bir daha da yoldan çıkmayı istemiyorum.Hedefime 5 kilo kaldı yalnızca onu da vereceğim yılmadan.

pdenizer dedi ki...

Mehtap hanim merhaba,
Bugun detoks programimin son gunu ve kendimi cok iyi hissediyorum. Bu programa ozellikle hamur isleri konusunda kendimi biraz tutumak ve diyete kendimi hazirlamak icin baslamistim. Sanirim program basarili oldu. Tek kacamagim cumartesi ictigim bira oldu
:(
Ama genel anlamda kendimi cok enerjik, kilo vermeye hazir hissediyorum. Bir de anladim ki benim icin esas zor olan hamur islerini birakmak degil peyniri birakmakmis.
:)
Sali gunu yani yarindan itibaren 1-2. hafta diyet listesini uygulamaya baslamayi planiyorum. Detoks programina baslarken kilo vermeyi hedeflemiyordum ama tartilmistim. Acaba diyete baslarken de tartilmam dogru olur mu? Tam ne zaman ne kadar verdigimi olcmek icin.
Her sey icin tesekurler...
Sevgiler
Pinar

yolcu dedi ki...

Merhabalar Mehtap hanım. Ben de sizin zayıflama sınıfınızın gizli öğrencilerindenim. bir kaç sorum olacak. Haftalık listeler bitti mi? Çok üzülürüm... Ben daha ikinci haftadayım, yeni fark ettim sitenizi. Bir de ben emziriyorum, listelerin aynısını yapayım mı?

ozz dedi ki...

Mehtap Hanim tekrar merhaba,

daha once size listemi yollamistim, sizin programa gecmek konusundaki karari bana birakmistiniz. 4. haftadan itibaren sizin programinizi uyguluyorum. bugun (4. haftanin da son gunu) spor salonu tartisi vasitasiyla yag olcumumun normalin altinda oldugunu ogrendim(9.5??). su anda 54 kiloyum (boyum 1.59, yasim 30). 2 hafta daha devam etmek istiyorum sizin listenize (tam tatlilar dondurmalar gelmisti:))). Yag seviyesini koruyarak kilo dusurmenin bir yolu var midir :) yoksa riske mi atiyorum kendimi (hedefim 50 kiloydu ama bu sartlar altinda 52'ye raziyim).
sizce durmali miyim ve eger diyeti durdurursam kilo almaz miyim, nasil koruyabilirim?

vakit bulup yazabilirseniz cok cok cok sevinirim,

sevgiler, tesekkurler