Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

10 Nisan 2009 Cuma

SIZ HALA BASLAMADINIZ MI?

Bugun Italya'da gri ve huzunlu bir gun.. depremde olenler icin devlet toreni yapildi ve cenazeler topluca kaldirildi..

Hani hayatta cok zor ozur dileyen bir insan oldugumu yazmis ve hastanede sesimi yukselttigim icin gidip ozur diledigim ortopedi uzmaninin artik arkadasim oldugunu soylemistim.. iki hafta once, 23 yasindaki goz bebegi oglunu uyku sirasinda gelen bir epilepsi krizinde kaybetti arkadasim.. Bugun hastaneye geldi ve Federico'ya paskalya yumurtasi getirdi.. Nasil bir aci vardi gozlerinde anlatmam mumkun degil ..

Hayatta boyle olaylarin varligi, siradan densizlikleri keyfe keder kiliyor.. Bosver diyorsunuz sizi uzecekmis gibi yapan cok seye.. Bos veriyorsunuz..

Evin babasiyla, oglu Paskalya tatili icin ailenin Italyan kanadini gormeye gittiler.. Annenin, pes pese nobetleri var, iznini Roma'nin besik gibi sallandigi bu gunlerde, oglunu dadiya birakmamak icin kullandi ve simdi calismak zorunda.... Kahramanlar gibi ugurladi onlari.. Gulerek, sakalar yaparak.. daha onlar kapidan cikarken sizliyordu burnunun diregi..
Bu anne, simdi size metabolizma cayini ve yesil corbayi yazacak..
ve 3 umut veren mektup ekleyecek bu yaziya sizlerden gelen.. eger hersey yolunda giderse, bir kac gun icinde diyetin kalan kismini da bitirecek..
Metabolizma Cayi:


1 buyuk elma, kabuklariyla birlikte, sadece 4'e bolunecek
1 limon 4'e bolunecek
1 tatli kasigi kara biber (tane olarak, sakin toz halde koymayin, icemezsiniz)
1 cubuk tarcin
4-5 adet karanfil

3 litre suyun icinde, su 1.5 litre kalana kadar kaynatilacak.. limonlari ve elmalari (karabiberleri degil) ezebilirseniz iyi olur. oksurugu de iyi gelir bu arada.. tadini iyilestirmek isterseniz, ihlamur ekleyin biraz..


Yesil Corba.

butun koyu yesil sebzeler (sogan, lahana, hindiba, brokkoli, ispanak, pazi, maydanoz, dereotu, yesil biber vs ) az suda haslanacak. 1 yemek kasigi bulgur, princ veya makarna eklenecek. ben yerken zeytin yagini cig olarak ekliyorum. isterseniz pisirirken de koyabilirsiniz.. 3 gun, gunde 1 ogun sadece bu corba yenecek. diger ogunler ayni kalacak..

Bu arada, sabahlari, bir tutam maydanoz, dere otu, taze nane, rokayi blendirdan gecirip icerseniz (cok az suda) iyi bir detox yapmis olursunuz, benden soylemesi ..(kandaki toksinlerden bahsediyorum..)


simdi su 3 mektuba bakin diyorlar ki;


"Cok tesekkurler bu yaziyi paylastiginiz icin ...Ben de boyle bir hakiyem olsun isitiyorum .. vE INANIYORUM ....Mehtap ablam , bende yazilariniz ve motivasyonunuz sayesinde su an 4 kilo verdim ..Artik diyetisyenim sizsiniz bilesiniz ..Sonsuz slm ve sevgilerimle..Tum islerinizin kolaylasmasi ve boylece blogunuza daha cok vakit ayirabilmeniz dilegiyle... (YaSeMiN) "

"Senin bu güzel yazıların sayesinde,dün akşam spora başladım.Her sabah tost veya ekmek arası peynir vs ile yaptığım kahvaltıya bu sabah itibariyle stop demekten çok mutluyum.Bir dilim peynir,bir domates ve zeytin yedim.Ve gayet güzel doydum.Tamamen beyinde bitiyor herşey.Sayende başaracağım mehtapcım,gelecek yazını da heyecanla bekliyorum... Sevgiler, (Delfina)"



"Yaklaşık 1,5 ay önceydi. Okumaya başladım sizi. Tam bu beslenme üzerine yazmaya başladığınız zamana denk geliyor. Bebeğim 7 aylık olmuştu ve ben hala 60 kiloydum. Zayıflamak için hiç bir girişimde bulunmamıştım o zamana kadar. Bazen kendi çapımda ev içi sporları yapıyordum. Hayatımda daha önce hiç yediklerimden kısmamıştım. Sonra okudukça dediklerinizi yapmaya başladım. Kahvaltıda böyle yiyin dediniz ben de öyle yemeye başladım. Ara öğünlere dikkat ettim. Çok katı kurallar koymadım. Koyamadım. Sizin yazdıklarınızla kendi çapımda bişeyler yaptım işte. Ve şu an itibariyle 55 kiloyum. Bunları iletmek bir de teşekkür etmek istedim. (Canan)"

ve siz daha ne duruyorsunuz onu soyleyin..

10 Nisan 2009'Roma

32 yorum:

funda dedi ki...

Ben durmuyorum hala yola devam :)Hatta şunu da söylemeliyim mutlaka bugün bile gittiğim yerdeki herkes , sen nasıl yaptın bu işi , aa eteğini göstersene bir çocuk bile girebilir içine diyerek alkışladılar beni..
Bunları duymak yemek yemekten çok daha keyifli geliyor bana artık.. Hatta bu şımarıklığı ömür boyu taşımak istiyorum üzerimde.. Mehtapcım konuştuğumuz mektupların birinde " Dünyadaki bir kişi bile bu işi başarmışsa sen de yapabilirsin " demişti. Aslında bu sözü değiştirmeliyim " benim kadar iradesiz biri bile başarabiliyorsa bu işi herkes yapabilir " bence..

Adsız dedi ki...

bu metabolizma çayı ne kadar sürede tüketilmeli, yani bir buçuk litreyi bir iki günde bitirecek miyiz yoksa taze mı yapmamız gerekiyor her gün?

yanlış hatırlamıyorsam öğünlerden önce ve öğün aralarında içilecekti. öğünlerden önce iştah kontrolü için öğün aralarında ise metabolizma için yaralı diye yazmıştınız.

nükhet z.

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Funda'cigim eger sen de iradesizsen, ben bu isten hic birsey anlamamisim demektir..

sevgili Nukhet, zaten 1,5 litre iki gunde rahat biter.. Ogun aralarinda icmek , metabolizma hizlandirmak icin daha uygun.. cok hos bir tadi var bence.. yeter ki biberleri ezmeyin.. iki farkli cesit elmadan, yarim yarim da koyabilir, kalan yarimlari da ara ogunlerinizde cevizle, yogurla, iki biskui ile veya bademle yiyebilirsiniz

Zehra Gürgen dedi ki...

Artık ara öğünlerim var, öğlen yemeği yiyorum, tam olarak herşey yoluna girmedi benim cephede bu yüzden sinirliyim. Zaten bol su içerim çünkü ödem oluyor vücudum içmediğimde.Ama bugün yaptığım makaronların tadına bakmadım.Tatlı istediğinde meyve yedim hemde kızımada verdim.birlikte ara öğünlerimizi yedik.
şuanda hiç kilo vermiş değilim tabii,ama inanıyorum sizinle,yardımınızla vereceğim.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hilal dedi ki...

ben başladım bu gün:)yeşil çorbamı yaptım,rengi çok hoşuma gitti,tadı da güzel:)metabolizma çayımı da yapıcam.bu kez kararlıyım.zaten 2 kilo vermiştim.3-4 kilo daha versem yeter bana:)yazıların devamını sabırsızlıkla bekliyorum....

ella dedi ki...

Depreme çok üzüldüm ve çok geçmiş olsun diyorum. İzlerinin zor geçeceğini de çok iyi biliyorum. 1999 depremini izmitte yaşayan bir insan olarak, bir an tekrar gözümde canlandı herşey. İnşallah herşey bir an önce eski haline döner ama kayıplar her zaman acı verici malesef.
Kilo sorunu olan insanlara yardım etmenize ve onlarla ilgili yazılar yazıp, yol göstermenize bayılıyorum. Gerçekten büyük bir iş yapıyorsunuz, sevgiler...

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

selama hayırlı geceler mutlu yarınlara...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili zehra, biraz sabir lutfen.. ikl iki hafta kilo verilmez, cunku organizma kendini cimrilestirir..dayanin biraz.. cesaret..
sevgili NuNu'cugum, sagligin ve keyfin yerinde olsun da, iki kilo fazlan olsun.. soz beyaz t.shirt'u sana ben yollayacagim Roma'dan..

sevgili Hilal, harikasin.. Muthissin.. Ivir givir diyetlerin kullanicilari, insanlari sagliksiz davranislara yonlendirenler, zayiflama ilaclarinin ureticileri cok kizacaklar ama bakin nasil da gecerli bu davranis bicimi..
soz pazartesi elinizde olacak, geri kalan kisim.. soz ama hem de hakiki soz..

sevgili Owl ve Berguzaranne, bende size tesekkur ederim ederim.. bu arada baykus koleksiyonu yaptigimi soylemistim degil mi.. onun icin Owl, gelip gidip o guzel baykuslara bakiyorum, bunlari cama boyasam, kendim yaptigim icin koleksiyondan sayilir mi diye dusunuyorum.. sizin ilginiz nereden geliyor, cok merak ettim..

suspect dedi ki...

başladım demeye korkmakla beraber başladım galiba çeki düzen vermeye beslenmeme :) bir sorum var ama bu yeşil çorbayı yaparken o saydığınız sebzelerin hepsini mi koyacağız içine yoksa sdc bir tane mi? şimdiden teşekkürler. herşey için ...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sevgili suspect, korkmayin ve basladim iste bugun deyin..
yani bos kalorileri hemen cikartin hayatinizdan.. paketin dibinde kalmis kirik biskuiler, kuslarin, karincalarin hakki olsun, siz yemeyin..
her fazla lokmanin kalorisi vardir, siz almayin..
yesil corbaya ne kadar cok yesil sebze koyarsaniz, o kadar lezzetli olur.. simdiye kadar bu corbayi sevmeyen bir Funda oldu ama cok yaramaz bir cocuk, idare ediyoruz.. sadece lahana yiyor..

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Bugün yeni beslenme düzenime başladım. Yarın düzenli-tempolu yürüyüşe de başlıyorum.

Zor şartlara rağmen bizlere ayırdığın zaman ve ilgi için çok çok teşekkürler.

Sevgiler
Emel

ella dedi ki...

Mehtap P.G., benim baykuşlara ilgim tamamen tesadüf aslında. Her akşam iş dönüşü yada herhangi bir yerden geldiğimiz zaman arabamızı hep aynı yere park ederdik. Ve hep aynı teyzenin, apartmanın penceresinden aşağıya doğru bize meraklı bakışlarıyla karşılaşırdık. Sonra kendi aramızda teyze için hiç uyumuyor, baykuş gibi söylentileri falan oldu. Bu yakıştırmayı yaptık ve yanlıştı tabi ki. Sonra merak ettim ve baykuşların nasıl hayvanlar olduğunu incelemeye başladım. Ve çok sevdim. Öyle çok sevdim ki Baykuş Bakışı diye bir blog açtım kendime. (aslında baykuş ben mişim bunu anladım :) Şimdi de ahşap el oyması baykuşları biriktiriyorum. Çok sevimli bir koleksiyon oldu. Bende sizin baykuş merakınızın nereden geldiğini merak ettim. Sevgiler...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Owl, bu konuda birgun yazmayi istiyorum zaten..
cocuklugumda bir gun balkondan bakarken elektrik tellerine konmus bizim apartmana dogru bakan bir baykus gordum.. cok sekerdi.. annem hemen beni iceri soktu.. baykus deme diyerek.. hala haci murat kusu der.. okumus etmis, hurafelere itibar etmeyen bir insan oldugu halde.. oyle icime giren korkuyu, kendi kendime asmaya calisirken, cok sevdim bu hayvanlari.. ugursuzluk getirmediklerine, onlarin bu inanc yuzunden haksiz yere yalniz birakildiklarina inandim..
harika batikler yaptim baykularla.. simdi badem ezmesinden tutun da, murano camina kadar her cesit materyalden, dunyanin her yerinden toplanmis baykuslarim var.. arkadaslarim da bilirler ve alirlar benim icin..
baykus seven insanlari da severim..

paNDuf dedi ki...

Mehtapçım;
Bir de şu kadınların kronik kabızlıklarından bahseden dertlerine derman olacak öneriler versen ne güzel olur :)

paNDuf

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

tamam.. bahsederim.. su icerek baslayalim ise.. ayrica aclik krizlerinde onerdigim kuru erik de cok ise yarar..
barsak tembelligi zor istir. karin siser, agrir ve ustelik cildin rengi de solar..
En kisa zamanda konusalim bunu..

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım,
Yemek sitelerinde gezerken sitenizle tesadufen karşılaştım .Simdi iki aydır ciddi takipçisi oldum,hergun mutlaka ne var ne yok diye bakıyorum.Ben 54 yasında 1.57 boyunda 65 kiloyum.Bundan iki sene once 75 kiloydum.Beslenme seklimi biraz degistirerek ,biraz dikkat ederek,her ay bir kilo vererek bir yılda 12-13 kilo verdim ,62 kilo oldum,simdi bir yıldır 65 kilodayım.Temmuza kadar su bes kiloyu verebilsem!Bir yıldır menopozdayım,bu donemde kilolar yapışırmış.Ben yazılarınızı okuyorum ama oyle sıkı diyet yapamam.Her sabah her akşam yarımşar saat yürüyorum.Her sabah yarım saat egzersiz yapıyorum,bol su içiyorum,gunde iki kupa limonlu yesil çay içiyorum.Ben de kızartma ,hamurişi ,abur cubur ,şeker tatlı yasak.Ogle ve akşam yemeklerimle birlikte az yağlı bol salata yerim.Aksam yemeklerinde hafif yemeye ozen gosteriyorum.Uç ana üç ara öğün yiyorum.Ara ogunlerimde bazen ceviz,bazen badem kayısı kuru erik ,meyve,canım ne isterse onu yiyorum ama azıcık azıcık...Tansiyonum için her güm Hyzar ve Plendil içiyorum,nodülüm için her gün çeyrek Tefor içiyorum iki yıldır,ayrıca astım ilaçlarım var,şimdilik bir şikayetim yok.Ben diyet kurallarına uyamam,her gün Osman Müftüoğlunu okuyorum.Haluk Saçaklı,Ender Saraç ı da izlerim ama dediklerini seçerek uyguluyorum.Saglıklı beslenmek istiyorum Plates ve yogaya da ilgi duyuyorum ,cdlerim var,bazen uyguluyorum.Acaba doğru yolda mıyım?
Sevgiler,saygılar
Hale

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Hale, cok harikasiniz..
daha ne olsun?
tam soylemek istedigim seyi basarmissiniz.. bilincli ve akillica yiyorsunuz..
keske bu yorumu, son yazima yollasaydiniz.. herkese faydasi dokunurdu..
tesekkurler..

Adsız dedi ki...

Yazılarınız çok ilgi çekici ve motive edici. Ben yaklayık 1 yıl önce 80 kğ dan step aerobik ile 67z kiloya indim 10 ay gibi bir sürede. Sporu bıraktıktan sonra tabi kilolar geri. Şimdi tartılmadım ama 72 - 75 arasındayım bu arada boyum 1,70 yaş 40 bayan. Tekrar zayfılamaya başlamak istiyorum işe metabolizma çayı ile başlayayım dedim. Ama bir sorum var yardımcı olursanız memnun olurum. Metabolizma çayı içindeki limon kabuklarıyla berabermi konacak sizlere kolaygelsin. Mehlika

уαѕємin... dedi ki...

kızımı aldım geldim kreşten ve mtobolizma hızlandırıcı çay için gereken malzemeleri de :))

şu an ocakta kaynamayı bekliyorlar hadi bakalım hayırlısı :)))

Adsız dedi ki...

Bir günde kaç bardak metabolizma çayı içilecek ve sıcak ılık soğuk fark eder mi


sevgiler
AYLİN

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

gunde 3 fincan kadar yeterlidir. Sicakligi sizin tercihinize kalmis bir sey.. Sevdiginiz gibi icebilirsiniz..

Ayse Pamuk dedi ki...

Sevgili mehtap hanım bende zayıflamak istiyorum.Dört ay önce doğum yaptım.75 kilo olarak doğuma girdim hiç diet yapmadan şu an 63 kiloyum ama ideal kilom 58.Diet listelerine ulaşmaya çalışıyorum ama bir türlü sayfa açılmıyor.Listelere nereden ulaşabilirim.Şimdiden teşekkürler.

kütahya dedi ki...

site çok güzel bende uğraşıp kilo veremeyenlerdenim sizlere katılmak istiyorum ne olur benide yanınıza alın lütfeeeen

Unknown dedi ki...

merhaba öykünün sitesinden buraya geldim 40 kilo falan veren var yazıyordu napıyorsunuz ben de öğren mek istiyom haşimatoyum ne yesem yapışıp kalıyor bu metobolizma çayını da içtim aylarca ağır bir diyetim yoktu yanında hiç işime yaramadı şu ara kulaktan karbon alıyorum metabolizma hızlandırıcı 2 hafta oldu hiç fayda görmedim daha

tavsiyelerinizi beklerim yıllardır hep diyetteyim 8 kg verip 10 kilo alıyorum

serrose dedi ki...

Merhaba bir onceki yorumum ulasti mi bilemedim.

Bu kacinci gelisim bilmiyorum.Mail adresiniz varsa ben de anlatmak istiyorum size birseyler.Simdiden ilginize tesekkur ederim.Sevgilerimle

Sergul

gamze dedi ki...

merhaba sizi bulduğum için çok mutluyum benim gibi kilo sorunu olan arkadaşlarla birarada olmak biraz beni rahatlattı ben geçen yıldan buyana 8 kilo aldım ve yememi durduramıyorum kıyafetlerim olmuyor mutsuzum ama sinirim bozuk olunca daha çok yiyorum su hiç içmiyorum ilaç gibi geliyor 43 yaşında 78 kiloyum 65 kiloya düşmek istiyorum bana yardımcı olun lütfen gönderen gamze

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Gamze, vakit gecirmeden 2010 programina baslayin

Adsız dedi ki...

iyi günler mehtap hanım, tesadüfen sayfanızı gördüm ve okudum, metabolizmayı hızlandıran çayınızı şeker hastası olmam sebebiyle denemek istedim, çünkü kilo vermekte zorlanıyorum, insülin ve şeker ilaçları kullanıyorum, tokluk şekerim ne yaparsam yapayım 270 ve 350 arasında oluyordu, açlığım 140 ın altına çok zor iniyordu, sebzeye ağırlık veriyorum, yürüyüş yapıyorum, tam tahıllı ekmekler kullanıyorum yinede düşmüyordu, taki sizin bu tarifini verdiğiniz çayı içene kadar, 2 günlük yapıp buzdolabında saklıyorum günde 3 kere soğuk içiyorum, kan şekerim açlık 108 e kadar düştü, tokluğumda en fazla 180 oluyor genellikle daha düşük ölçüyorum, ve çok seviniyorum bu duruma, benim size sormak istediğim soru ben bu çayı sürekli içebilirmiyim, bir zararı olurmu, içindeki tarçının kan şekerini dengelediğini biliyorum ama fazlasının zararı olurmu onu bilemiyorum, sayenizde 2 senedir ilk kez dondurma yiyip kan şekerim yükselmedi, çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Ben de baykuş koleksiyonu yapıyorum. Mutlaka Ankara Samanpazari Ahiler Pasajindaki - Baykuş ve diğerleri- dükkanına gitmelisiniz. Ahmet Bey, dünya bankasından emekli ve o dükkanda 3000 nin üzerinde baykuşu var. Ondan etkilendim, haklarında okumaya başladım. Şimdi ben de bir koleksiyonerim : ))

Yeni talebeniz, Precious (14 Ocak 2013 Ogrencilerinden )

Aysel dedi ki...

Mehtap Hanım Merhaba,
Metabolizma çayı ile ilgili benim de bir sorum var: Bu çayı yaptım içiyorum, annem de benimle birlikte içiyor ama o by pass ameliyatı geçirdi 7-8 yıl önce ve tansiyon sorunu var. Bu çay onun için zararlı olur mu? Değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim. Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

merhaba ben bu diyetin balangıç kısmını 12 gün boyunca uyguladım bir kaç kacamagım dısında mumkun oldugunca uydum. ama diyete nasıl devam edecegim 3. haftaya nasıl ulasacagım orayı bulamadım::( blog bıraz karısık bana yardım edersenız sevinirim