Mutfak penceresinden disariya bakiyoruz... Bak yapraklar dokulmeye basladilar bile diyorum, belki degisik renklerde toplayip bana getirirsin birkac tane... Burnunu cekiyor.. Hava cok sicak.. Cok nemli.. Cok yapis yapis... Ama ruzgar var.. Gunes gokyuzunde ama, gokyuzu grimsi...
Anne bu mevsimin adi ne diyor.. Bu mevsimin adi Roma diyorum..

26 Mart 2013 Salı

NEREDE NEREDE NEREDE... BEN NERDE YANLIS YAPTIM?






Ben umdugum degisikleri yapamadim, zorlaniyorum, birseyler yolunda gitmiyor diyenler...

Daha once yazdiysaniz bile, lutfen bir kez daha yazin ve beraberce bir cozum arayalim... Iki gun

suresince siz yazin, sonra da ben... Bekliyorum...

113 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba.Bir haftalık takipçinizim ben.1kg verdim bu süre içinde.Bir küçük tabak pilav yediğim için çok pişmanım,çikolata, tatlıya el sürmedim.2009 arşivinizden takip ediyorum sizi, keyifle..çok teşekkürler emekleriniz için.Sevgiler.Cemile..

Ebru(İstanbul) dedi ki...

Nereye,hangi kısma yazayım derken bu samimi notunuz geldi.İşte ilk yorum benden.Slow week haftası fena başlamamıştı.Ne olduysa o fast week haftasında oldu.Espri bir tarafa,yoğun,teslim tarihi kısıtlı bir iş dönemime denk geldi fast week.Vejeteryan beslendiğim için ,sebze pişirmem gerekiyor.Yoğun çalışma dönemimde,önceliği işlere verince,biraz ne kolaya gelirse yedim galiba.Nedense önceliğe kendimi koyamamam,sıramı başkalarına verme durumum,bir çok kez olduğu gibi yine bana çelme taktı.Sonrası bilindik kandırmaca;yaparım yaparım,devam ederim.Evet kilo verdim ama,istikrarlı arkadaşlarım kadar çok değil.Otokontrolünü başkalarına teslim etme,''Bu hafta çok kaçırmışsınız''sözleriyle utanma,ne diyeceğini bilememe durumlarından sonra ,bu bile büyük başarı benim için.Sadece bir ekran değil bizim paylaştıklarımız.Değil ki burdayım ve bu satırları yazıyorum.Biraz mahçup,nereden yakalarım diye yazıları okuyorum.''Ebru,yeni bir zayıflama sınıfı açılsın diye çok istedin.Her gün bir kere açıp mutlaka baktın.Devam etmelisin.Bu kalıplaşmış kadere yenik düşme!''diyorum kendime.İstediğim; zayflama isteğinin arkasındaki daha büyük gerçeklik.Artık kendime verdiğim tüm sözleri tutmak istiyorum.Hissettiklerimi anlatmaya çalışmak,onlarla yüzleşmek,saklandıkça artan suçluluk duyguma iyi geldi.Kaldığım yerden devam etmek için burdayım.Teşekkürler Mehtap hanım.Sevgilerimle,selam olsun herkese...

Adsız dedi ki...

merhabalar,önceki yazınıza da yorum bırakmıştım.benim sorunum hiç istemesem de programdan uzaklaşmam.maalesef akşam yemelerim başladı:((eskiye dönme korkusu basladı.sanırım bu panik ve nerden devam etmeliym belirsizliği programı daha fazla bozmama neden oluyor.ama asla ve asla bırakmayacağım.sizden ricam lütfen bana yol gösterin.biliyorum ki programın belli bir sistemi var ve yanlış yapmak istemiyorum.baştan mı başlayayım,arada bir listeden mi yoksa devam mı edeyim?vermiş olduğum 10 kg vardı.maalesef 1kg geri aldım.ama inanın buraya yazmam ve sizin aynı gün bize dönmeniz bile beni kendime getirdi.bu bir işaret dedim.mutlaka olacak .bu akşam atıştırmaları kalkacak.sistem olarak geri kalan herşeyi oturttum.4-5 kg daha vermek istiyorum.ne yapayım?çok teşekkürler ve mutlu,huzurlu tatiller:))LKKNK

güneşli pazartesiler dedi ki...

Açık ara, su içmek en zorlandığım, hatırlamakta hep zorlandığım, yanımda su şişesi de taşısam, masamda sürahi-bardak da tutsam bir türlü başaramadığım mevzu. En zorladığım günlerde dahi 1 lt.den fazla içemedim. Metabolizma çayı bir defa yaptım, tadını sevemedim, içmedim. Yeşil çorba iyiydi ama..
Spor deseniz, rutinde alışkanlığım olmayan (ilerde de olamayacak) bir şey için kendimi sıkıntıya sokmak istemedim, gün içindeki düşük tempomu biraz merdiven çıkarak, sağa sola yürüyerek arttırmaya çalıştım sadece. Bir aya kalmaz denize girilir buralarda, o günü bekliyorum.
Yeme düzenimizle ilgili neredeyse hiç sıkıntım olmadı, eskiden çok sevmeme rağmen hiç tatlı krizim tutmadı, sanırım geçmişte yediklerime saydım. Yoğurtsuzluk daha zordu hatta.
Bir de ben genel olarak kendimi germedim. Abartmamak kaydıyla içki de içtim, pasta börek de yedim, duruma uygun davranmak o an beni daha mutlu etti. Rutin hayatıma devam ederken yediklerime dikkat edersem neler olabileceğine dair fikrim oldu. Neticeden -kendi adıma- memnunum. Su konusunun üzerine eğilmem lazım. Bu ara limonlu su deniyorum, daha bir hoşuma gitti sanki. Siz ne dersiniz Mehtap Hanım?

Unknown dedi ki...

merhaba, benim sanırım takıldığım bir kilo var ve ben orda zorlanmaya başlıyorum. Ve o sınırda birden kilo almaya başlıyorum ki bu sınır benim için 74 kg. Şimdide 78 den 74. E düştüm ama 74 te bir direnç oluştu ve motivasyonumda bozulduğundan sanırım Fast weeke tam uyamadım ve su anda 75.5 kiloyum. Arada metafordan Almayıda unuttuğumdan olsa gerek hipoglisemilerim oluyor ve bu hipoglisemi atakları beni yoruyor. Bu Arada diyetin basında ara öğünlere yaklaştığımızda midem kazınıyordu ama artık o açlık hissi pek kalmadı ara öğün gereksinimim azaldı ama bu iyi birşey mi emin değilim acaba metabolizmamı çok mu yavaşlattım çünkü eskiden yediğimden çok çok az yememe rağmen kilo veremiyorum. Hersey için cok teşekkürler. Kilo veremeyenler diyete uymuyordur bak verenler nasıl veriyor deyipte bizi es geçmediğiniz içinde ayrıca teşekkürler.
Gurbuz
Not.gurbuz 2 yani eşim 11 kilo vererek önümde cok guZel bir ornek oluşturuyor.

Adsız dedi ki...

mehtap hanım tatilinizde bile bize yardımcı olduğunuz, zaman ayırdığınız için çok teşekkürler..biz hep sizinleyiz sizin de bizimle olmanız büyük güven veriyor.

temmuzdan ekime kadar diyetisyen eşliğinde 6 kilo verdim.(hala o kilodayım)sınıfınıza başladığımdan bu yana sadece yarım kilo gitti fakat inceldim.açıkcası diyetisyenin listesinden daha alternatifli olduğu için sizin listeleriniz daha cazip geliyor.spor olarak pilates yapıyorum, kan tahlilim de iyi çıktı fakat tartı oynamıyor.biliyorum verilecek kilom az(3 veya 5 kg), kafama takmamam lazım ama yine de aklımı kurcalayan birşeyler var.benim tek sıkıntım akşam yemeğinden sonra acıkmam, sonrasında da bazen sunta bisküvi bazen birkaç ceviz veya bademle geçiştirmem.birkaç tane öğünlük kaçamağım oldu sadece. bunu da bugünden itibaren katı bir şekilde engellemeye çalışıcam.benim aklıma bu hafta fast week yapıp yeni listeye haftaya geçmek geldi.fikrinizi almak istiyorum start up yazınızdan itibaren tekrar başlasam mı yoksa fast week yapıp devam mı etsem?

birde ben ekmeğimi yağsız,kuru maya,tam buğday unu kullanarak kendim yapıyorum tartıp (35 gr.)yiyorum.bunun bir sakıncası var mı?

rumuz ayçabarış kilo 58 boy 152

Adsız dedi ki...

Bu yaziyi gondermemis olsaydiniz, son yaziniza yaptigim yanlislari yazma niyetindeydim. Moral olarak iyi fakat saglikli beslenme konusunda berbat bi hafta gecirdim..ayrintiya girmeyeyim kendimizce sebeplerimiz vardi elbet.cok fazla misafir agirladim...iki cocuk..bir hafta boyunca nobetci ve yorgun bir es.vs..vs..cok fazla yemek pisirmek zorunda kaldim ve nevarsa ondan yedim. Hic pasta cikolata tatli yemedim.ama. borek tursu sarma yedim olmayacak vakitlerde.ne kadar abartmadim desemde icim rahat degil.nasil olsa is isten gecti deyip birakmak istemiyorum. burdayim devam ediyorum kaldigim yerden. Fakat gecen haftayi telafi edebilirmiyim bilmiyorum.. sozumu tutmamis gibi hissediyorum mahcubum..telafi icin ne derseniz yapacagim..alakaniza sonsuz tesekkurler..tubaunsal samsun

Anadiyo dedi ki...

merhabalar,
Benim problemim öğlen öğünlerim. Sürekli bana yapışık gezen 15 aylık bi kizim olduğundan, onla ilgilencem diye öğle yemeklerinde sadece çorba içiyordum.Dolayısıyla akşama gözüm dönüyor, şundan bi lokma, şu kurabiyeden bi dilim,bi ısırık çikolatalar geldi.Sabahları da kızımla ilgilenmekten listeyi moda mod uygulayamadım.yoksa normal sıradan bi diyet öğünü gibi esmer ekmekli,bi dilim peynirli kahvaltımı yapıyordum.
Spor konusunda gerçekten çok azimliyim ama... kızım uyuyunca bir saat sporumu yapıyorum.Bu hafta yapmayım dinleneyim desem bile duramıyorum yapıyorum.Haftasonu da eşimle kahvaltı yapıyoruz ve de ben biraz abartıyorum.Akşama hafif geçirmeye çalışsam da.Hafta içi verdiğim kilo löp löp geri dönüyor.Mesela bigünlük ne yemişim geçen haftalardan birinde.
Sabah:
süt yulaf muz karışımı

ara yok

Öğlen yayla çorbası
Yarım muz.Kızın artığı.:( Baya baya artıkçı anne oldum he.Kınama.. başa geliyor demek.

ara
iki çorba kaşığı bulgur pilavı hımm bu da kızın artığı.Fazla kaloriler hep kızın suçu.
Yarım portakal bunu artık demicem birlikte mutlu mutlu yedik.Yarısını o yarısını ben

akşam
nohutlu bulgur pilavı
meyve suyu şeker ilavesiz.,üstüne su katılmış.
iki güllü lokum üç petibör tatlı krizi sonucu göz dönmesi
Son iki ayda bu tarz beslenerek 4 kilo verdim.Ama 8 olabilirdi.Boyum 170 kilom 71.
Bi ileri iki geri gitmekten sıkıldım artık.Aynen ters dönmüş böcek gibi debeleniyordum ki artık bu hafta iyice karar verdim.ARtık sürekli mutsuz, diyet modunda dolaşmak istemiyorum.Bu işi bir kere yapıcam tam yapıcam ve kurtulucam.Sonra dengelerim zaten bi şekilde.Bu yüzden listelere en başından başlamaya karar verdim.İkinci günümdeyim bakalım.İnşallah bu sefer başarıp yüzümün akıyla size başarı hikayemi göndermek istiyorum..hem de çok istiyorum..27 yaşındayım ve bu yaşta bedenime haksızlık etmek istemiyorum.Dışarıda hiç tanımadığım, patavatsız bi kadının "ayy ikinciye mi hamilesin?" gibi sorularına baruz kalmak istemiyorum.Bu rüyama bile girdi düşünün.
Otomatik pilota bağladım MEhtap Hanım.Size çok güveniyorum.Listelere bakıcam harfiyyen uygulayacağım inşallah.Dün güne besmeleyle başladım resmen. :)))
Şimdiye kadar hedefime kavuşamamın tek sorumlusu benim.İnşallah bu süreçte kendi kendime yardım ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba bu yzaıyı biraz üzülereke yazıyorum. Maalesef sizin verdiğiniz listelere birebir uyamıyorum. Kızım 1 yaşında ve hala emziriyorum akşam saatlerindne sabaha kadar emziriyorum diyebilirim. Zaman zaman çok tatlı isteğim oluyor ve engel olamaıyorum fakat diyeti de (diyet denirse) bırakmıyorum. Başladığımda 70.4kg idim şimdilerde 66.3 kg.yim ama en az 6kg daha vermem gerek. Üzülerek söylüyorum ki blogdan koptum. Önceden hergün girip yazı bekliyordum ama emziren anneler yazısını göremedikçe de koptum işte :( Kusura bakmayın olur mu, saygılar. Meftun-İstanbul

sağlıkçı dedi ki...

merhabalar mehtap hnm.
öncelikle samimiyetiniz ve desteğiniz için gerçekten teşekkür ederim..
hikayeleri okudukça yazmak için çok hevesleniyorum ama ben bukadar iyi yazamam diyede çekiniyorumaçıkcası
Umarım bir gün bende burada hikayemipaylaşabilirim.
Ben aralık 2012'de 2.programı uygulamaya başlamıştım ve
şimdiki grubumuza başlayana kadar yaklaşık 6 haftada 5 kilo vermiştim. Ancak bu Yeni grubumuzla daha uzun soluklu olmasına rağmen sadece 5.5 kg verebiildim (verilmiş toplam 10,5kg;kalan 9,5 kg).
Sadece hafta sonları bir gün ve bir öğünde programın dışına çıktım ama abartmadan..
Ve ertesi 2 gün mutlaka bir öğünde yeşilçorba içtim,
2. ara öğünleri atladım,
akşamlarıda ekmeksiz ızgara et ve salata yedim telaffi etmek için.
İlkbaşladığım 2.MPG programında bebeğimi emziriyor olmamın bir katkısı vardı belki hızlı kilo verişimde..
Çünkü şimdi ki programın başında emzirmeyi bıraktım.
Bir de havalar kötü olduğundan bebekle dışarı çıkmayı pek göze alamadım malesef ve yürüyemedim.Ancak 2. programı uygularken de pek yürümüyordum eğer farkı bu yaptıysa...?
Ancak okuduğum öykülerin enerjisi ve havaların güzelleşmesiyle hergün düzenli yürüyüşiçin düzenlememi yaptım ve bugün vira bismillah dedim (40 dk)
Haa aklımagelmişken; ben şu metabolizma çayını pek içemedim malesef.Çünkü içtikten sonra midemde çok yanma yappıyordu.
Özür dilerim mehtap hnm..Galiba biraz uzattım..Ama ben şu an eğitimde olduğumu düşünüp;beslenmemde yeni alışkanlıklarımı oturturken hatalarımı anlamalıyım diye kafamı kurcalayan noktaları yazmak istedim. İşin mantığını iyice içselleştirmek istiyorum.
Ama bu değerli zamanları da hazır siz bize böyle fırsatlar vermişken atlamak istemiyorum.Sizden telaffi konusunda kısaca öğüt alabilirmiyiz acaba..

Adsız dedi ki...

Haftada 3 gün spora giden bir arkadaşıma verdim listelerinizi o da başladı 20. Günde yaklaşık sadece 500gr verebilmiş 5 6 kilo vermek istiyo ve devam ediyor buraya yazsın bakalım nerede hata yapmış olabilir
Nuray

Adsız dedi ki...

Rumuz: irade
Merhabalar Mehtap hanım. Ben de son bir kaç gündür motivasyonu kaybedenlerdenim. Ne güzel öğünlerde doyuyor, susayarak zorlanmadan litrlerce su içiyor, gece yemediğim için de çok rahat uyuyordum. Son slow week te bir kaç kez öğün atladım. Sonraki öğünde ne kadar doysam da bir tatminsizlik oluştu. Yeniden iştahım açıldı sanki. Çayın yanında bir iki tatlı(fıstık-badem ezmesi, hurma mesela. Bu gecede süt içmiştim dayanamadım bir iki derken üç minik kurabiye. Oh yedim afiyet olsun diyemiyorum özellikle gece. Doğrusu kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Yorumlara bakınca benzer sorunu pek çok arkadaşımın yaşadığını gördüm. Umarım yardımınzla bu durumu aşabiliriz. İyi tatiller, sevgiler. Ayşe

Adsız dedi ki...

Mehtap bi de ideal kilo nedir nerede durucaz
Nuri

ilke dedi ki...

merhaba mehtap hanim gercekten yoruldum biktim artik bu kilolardan peki ben neden bu kadar guvensizim neden hergun bu sitedeyim hergun yazilanlari okuyup hala biyerlerden neden baslayamiyorum

Adsız dedi ki...

İyi geceler Mehtap Hanım,öncelikle hoş geldiniz.Saat yeni günün ilk dakikalarını gösteriyor ve ben her gün olduğu gibi diyetle ilgili bir şeyler okuyorum.Bu her gün tekrarlanıyor ve kendimce kararlar alıyorum.....Diyete konsantre oluyorum ve 84kg .geldiğimde kilom duruyor ve bir süre sonra motivasyonum düşüyor.Diğer arkadaşların başarılarını okudukça hem mutlu oluyorum hem de kıskanıyorum.23 senedir kilo vermeye çalışıp her defasında hezeyana uğrayıp artarak geri alma psikolojisini bir bilseniz...
Her defasında bu sefer olacak diyorum ve her defasında ümidimi ve yaşam sevgimi kaybediyorum.Çocuklarım boşu boşuna diyet yapma nasıl olsa alacaksın diyorlar,ama ben hala vazgeçmedim.Bundan bir önceki diyetimde tam 2 ay olduğum kiloda kaldım ve sonra tekrar almaya başladım.
Bugün kan verdim ve glukoz 105, T4 0,7 ve tsh 2,5 in üzerinde.Bu sonuçlar mı bir blokaj oluşturuyor bilmiyorum.Son hafta iyice diyete olan bağım koptu ve kaçamaklar yaptım.Son haftaya kadar güzel geldim ama diğer arkadaşlara göre az kilo verdim.Kalbimde problemler baş göstermeye başladı,artık estetik kaygılardan değil,sağlık problemlerinden ötürü kilo vermek istiyorum.Cushing hastasıydım ve 2 defa hipofiz adenomundan ameliyat oldum.Son 1 senedir kortizolüm normal çıkıyor.Desteğinize ihtiyacım var,yaptıklarınız için sonsuz teşekkürler....
sevgilerle sevgi-liebe

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Ben bu sarkiyi 16gun once mirildanmaya basladim. Sorunun nerede oldugunu biliyordum ama yuksek sesle itiraf edemiyordum. Sonra kendi kendime mirildanmayi, vizildanmayi kes bastan basliyorsun dedim. Gece yarisi bos bir deftere listeleri yazdim. gun gun yediklerimi not almam icin bilgiler yazdim. Cunku hatalarim cok. Aksam yemeginden sonra hafif de olsa koltuk sefalarim oldu. Ogunlerde yediklerimi yazmadim. Ve porsiyonlari daha da kucultebilirdim. Ama simdi ikinci on iki gunluk programin besinci gunundeyim. Yine okula ogle yemeklerimi goturuyorum. Yine ikramlari geri ceviriyorum. Yine 3gun salonda 2gun evde pilates yapiyorum.
Gece atistirmalarini biraktim. Bakalim neler olacak? Kisacasi elimden geleni yapmaya calisiyorum. Bu arada sizi de cok seviyorum. Galiba siz bizim icin bizden daha fazla cabaliyorsunuz. Birilerine faydali olmak icin caba gosteren herkesi de cok seviyorum.
Sevgilerle Arzu(Bursa)

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım,

Hem sizden hem de kendimden özür dilemem gerek.

Gece uykudan uyanıp buzdolabında ne bulursam yemenin önüne geçemiyorum. Dolapta hiçbirşey bulundurmasam da üşenmeden buzluktan birşeyler indirip onları çözdürmeye uğraşıyorum.
Uykumu düzene sokmak ve gece kalkmamaya çalışmak en büyük hedefim. Akşam saatlerinde yürüyüş yaparak biraz yorulmayı, böylece daha rahat uyumayı planlıyorum. Programa yarın en baştan başlayacağım. İyice obez oldum, Boy:163cm, kilo:88
Hala sabırla bana tavsiye edeceğiniz birşeyler varsa dinlemek ve uygulamak isterim.

Roma'ya sevgiler

Meral

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,

Ben evden çalışıyorum. Çeviri yapıyorum ve çoğunlukla gece çalışıyorum, gece saat 2'ye 3'e kadar. Öyle olunca akşam yemeğinden sonra ayakta olduğum süre uzuyor ve acıkıyorum. Böyle akşamlarda midemi rahatsız etmeden, programı aksatmadan ne yiyebilirim?

Su içmek benim de zorlandığım konulardan. Havalar ısındıkça daha fazla içebileceğim ama şimdilik iki litreyi bulamıyorum genelde. Bir öneriniz var mıdır?

Bir de daha başlarda turşu yiyebilir miyiz diye sormuştum, baklagillerle zamanı gelecek demiştiniz. Şimdi bu haftaki bezelye veya fasulyenin yanına ekleyebilir miyiz?

Kahveye gelince, sade içemiyorum, yarıdan az fazlası süt kalanı kahve oluyor. Bu orandaki sütlü kahveyi günde kaç kez içmek uygun olur/fazla olmaz? (Süt ve yoğurt yağsız tüketiyoruz, kahve demleme kahve, nescafe türü değil)

Uzun zamandır ham şekerden kaçınmaya çalışıyoruz eşimle, nadiren yaptığımız keklere pekmez, kuru meyveler koyuyoruz. Keçi boynuzu tozunun da tatlandırıcı olarak kullanıldığını duydum. Nesquik gibi süte de ekleniyormuş. Bu konuda da yorum yaparsanız sevinirim.

Herkese selamlar, kolay gelsin hepimize :)
BilgeBAY

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben EVLICOCUKLU,

120 kilodan 111 kiloya dusutum ama son uc haftadir kilom degismiyor ve evet dayanamayip tartiliyorum.
Haftada sadece cuma ve cumartesi sabahlari 1.5 saatlik kosu disinda hic hareketim yok. Programa baslamadan evvel DUKAN yaptim ama sadece 4 kilo verdim esim karacigerin hastalanir oyle dedi vazgectim sizinle calismaya baslayinca 8 kilom gitti ama simdi yerinde sayiyor.
Sabahlari iki yumurta yiyorum findik kadar zeytinyagi ile.Ekmeksiz.
Ara gounlerimi hep atliyorum zira saatle yemek yemege imkan vermeyen ve kapidan zirt diye hadi toplantiya gidelim diyen bir direktorum var.
Esimle ayni isyerindeyiz bazan gidip masasindan kendi icin getirdigi ara ogunleri (kuru yemis,meyve)tirtikliyorum ama o kadar kendisi icin sayili aldi ise elma yanina 12 badem koyduysa bana vermiyor. Sorumluluk al kendin hazirla diyor. Kiyamayip fazla getirir ise yiyorum onun disinda aklima gelmez.
Oglenleri izgara tavuk et yanina az salata ama gercekten az oyle yiyip siscek kadar degil. Cayimi kahvemi zaten yillardir sekersiz icerim. 1 sene onceki kan testlerimde kalsiyum eksigi cikti ama tabletler carpinti yapti. Biraktim. Annem ve dedemde seker var ama benim testimde seker yatkinligi cikmadi ama gun icinde maltrozla tatlandirilmis draje yerim, ve tatlandiricili sakiz cignerim. Canderel ile yapilmis cukulataya dayanamam dayanamadim da. Liste takip etmek hep zor oldu benim icin en cok da saatli yemek ve ara ogun olayi. Aksamlari esim ne yerse ondan yerim eti biraz daha cok yerim. Salata corba izgara et balik yeriz. Esim cok dikkatli ve azimli benim kadar spor yapamadigi halde bile 8 kilo verdi sizinle. Ocak ayinin basindan beri protein ekmegi ya da toplamda 3-4 dilim etimek disinda ekmek ya da karbonitrat yemedim. Sevmiyorum da, cok fazla ama yumurtasiz kahvalti edemiyorum. Listelerdeki ara ogunleri yememek disinda sucum kahvaltilarda yumurtasiz duramamak.
Disiplinli biri olamadim bu konuda annem ustaasci bebekligimden beri kiloluyum esimin ailesinde tombis yok benimkinde de zayif adam bulunmaz.
Biz de sismanlik garip degil zira herkes sisman. Kimsenin bu yonde motivasyonu da yok.
Esim zayifti zaten evlendikten sonra 5 sene icinde yavas yavas aldi hamileliginda sadece 8 kilo aldi ama bebek 3.7 dogdu simdi dogumdan sonra dikkat etmeye basladi hamileleigindeki gibi besleniyordu sonra sizinle calismaya basladi ben de onunla motive oldum ama dedigim gibi bu listeli hayat benim icin cok zor. Esim bir kere ogrensen listeye gerek kalmayacak diyor ama iste 33 yasinda bir adam olarak isi gucu mazaret etmeye bayiliyorum. :(
Bu sure icinde daha cok kilo vermem gerekiyordu ama veremedigim icin uzgunum ama sorunun ne oldugunu gercekten anlamiyorum. Cok yemiyorum ama galiba yanlis yiyorum.
Bu arada sabah kahvalti 06:30 da oglen yemek 12:30-13:00 arasi ve aksam yemegini de 19:30 da yeriz.Hafta sonlari bu 2 saat kadar kayar.Ama aksam yemegi 8:30 dana sonra olmadi asla.

Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Sevgiler,
EVLICOCUKLU

guliz dedi ki...

Buyrun bu da benim hayatim ve yardim talebim,

6:30 Evden cikis
8:30 Kahvalti Listeden
9:30 Sut Sagma
11:00 Ara Ogun Listeden
12:30 Sut Sagma
13:00 Ogle Yemegi Listeden
14:30 Sut Sagma
15:15 Isten Cikis Yola Revan olus
16:30 Ara Ogun Listeden
17:30 Emzirme
19:30 Aksam Yemegi Listeden
20:30 Emzirme
21:30 Ara Ogun Listeden
22:30 Emzirme (Bu emzirme her aksam olmuyor ama genelde evde olursam beni memeye bagliyor ve kucagimdan kalkmamak icin memeye yapisiyor. O zaman gun icinde emdigi sayi ve sure de artiyor.)
23:00 Yatis
2:30 Emzirme (Bebegimin gaz sancisi, benim yedigim lahanlardan mercimekler olusmus karin agrisi yok ise genelde bu saatte kalkiyor agrisi var ise daha sik kalkiyor ilgi istiyor.)
6:00 Emzirme Muhakkak kalkiyor beni ise resmen o uyandiriyor. :)

Emzikli ve yogun calisan bir anneyim ama saglikli ve mutlu bir anne olmak icin programiniza katildim.
Benim icin saglikli olan bebegim icin de sagliklidir dedim ve listelere basladim. 2 hafta once radikal bir sut azalisi disinda (sutumu sagdigim icin biliyorum) simdi yendien sutum arttigi icin bir sorun yasamadim.
Ama elbette bize ozel gondereceginiz listenin de merakla bekleyicisiyim.
Goruldugu gibi spor yok hayatimda. Cumartesi sabahlari 45 dakika yoga yapiyorum terlemeden bitiyor seans. Aksam cikayim diyorum bebegimi o kadar ozluyorum ki sekiz bucukta emip uyuyacak, nasilsa az gorecegim diye onunla oynamayi seciyorum.
Sabah erken kalkiyorum ve 1 saat 20 dakikalik bir yol gidiyorum is yerim icin yani 06:30 - 08:30 arasi arabada yolda geciyor. Genelde uyuklayarak. Donuste ayni yolu 15:00-17:00 arasi cekiyorum kitap okuyarak ama ara ogunumu arabada yiyorum.
Bebegime kendim baktigim hamilelik iznimde saat 5 gibi marinaya inip geziyordum hem kendim hem onu gezdirip rahatliyordum oysa simdi eve gel yemek hazirla telasi oluyor.
Yemekten sonra ise bebegin banyo emzik ve uyku seansi geliyor. Bu seanslarda baba uykuyu devralsa bile huysuzluk ederse anne cagiriliyor ve bir telas eve kosulup bebek uyutuluyor.
Yasadigim ulke Dubai saglikli gidaya ulasmak mucize organik marketler ates bahasi ve yetmiyor gibi restoranlarda saglikli secimler gercekten az. Salata yemek bile kalori bombasi.
Soslari kendim dokecegim desem bile etinde tavugunda sossuz sade seyler yemek icin ciddi ugras veriyorum. Merak etmeyin bozmuyorum ama lubnan restoranlarindaki cok da leziz olmayan mezeler disinda disarida sebze yeegi yemek imkansiz.
Aslinda ara sira cok kazindi diye ictigim sut ve bir parmak fazla yedigim kuruyemis disinda liste disi hic bir sey yapmiyorum. Ama daha cok kilo vermeyi arzu ederdim.

Yapmam gereken nedir yardim edebilir misiniz?

Sevgiler, saygilar simdiden coooooook tesekkurler,
Guliz

Unknown dedi ki...

Merhabalar efendim

Bu sabah yine net başına geldiğimde bu yazınızı görünce ne kadar mutlu oldum..:)

Ben de motivasyonunu biraz kaybetmiş durumdayım ve zamanın geçmesi beni endişelendiriyor. SAnki bir aracı kaçırmanın tedirginliği dahada kötüsü korkusu var üzerimde.

Ne oldu.. sorusuna cvabım diğer arkadaşlarla hemen hemen aynı. Listeye uymamak kaçamaklar yapmak, yürümeyi ihmal etmek... He var tabi geçerli(!) bahanelerim...

Ama bırakmak istemiyorum... TAm olarak bırakmıyorum da zaten..:P
Mesela sabah kahvaltılarını her zaman güzel yapıyorum.. Ama gün içinde ara öğün atlıyorum.. ya da yemememm gerekne bir şeyi kendimi kötü hissetsem de yiyorum.. Bir de bu suçlu hissetmekten olsa gerek tartılıyorum... TArtılın dememenize rağmen tartılıyorum ve kiloma bakıyorum.

Sevgili Mehtap Hanım..
Bu sabah sesinizi duymak bana çok iyi geldi... Belki de bunları sesli söylemeye ihtiyacımız vardı...

Unknown dedi ki...

Merhabalar efendim

Bu sabah yine net başına geldiğimde bu yazınızı görünce ne kadar mutlu oldum..:)

Ben de motivasyonunu biraz kaybetmiş durumdayım ve zamanın geçmesi beni endişelendiriyor. SAnki bir aracı kaçırmanın tedirginliği dahada kötüsü korkusu var üzerimde.

Ne oldu.. sorusuna cvabım diğer arkadaşlarla hemen hemen aynı. Listeye uymamak kaçamaklar yapmak, yürümeyi ihmal etmek... He var tabi geçerli(!) bahanelerim...

Ama bırakmak istemiyorum... TAm olarak bırakmıyorum da zaten..:P
Mesela sabah kahvaltılarını her zaman güzel yapıyorum.. Ama gün içinde ara öğün atlıyorum.. ya da yemememm gerekne bir şeyi kendimi kötü hissetsem de yiyorum.. Bir de bu suçlu hissetmekten olsa gerek tartılıyorum... TArtılın dememenize rağmen tartılıyorum ve kiloma bakıyorum.

Sevgili Mehtap Hanım..
Bu sabah sesinizi duymak bana çok iyi geldi... Belki de bunları sesli söylemeye ihtiyacımız vardı...

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bende bazen kaçırıyorum canım değişik birşeyler yemek istiyor.Sonra kaldığım yerden devam ediyorum bu çok sık olmadı.Sağlıklı beslenmenin en zor tarafı büyük bir çounluğun sağlıksız beslenmesi.Evde işyerinde arkadaşlarla buluşulduğunda.Eğer zayıflamak istiyorsak uzunca bir süre sizin yazdığınız herşeye uyulmak zorunda.Ben böyle düşünüyorum kararlı olmak.Şunun ucundan alıyım şunun tadına bakıyım diye insanın kendini kandırmaması lazım.En önemlisi ben diyetteyim şunu yedim bunu yedim çok açım diye anlatmamak.Sessiz olmak böyle anlatmaya başlanırsa zaten onun sonundan hayır gelmiyor.En önemlisi tek başına kararlı olmak başkalarıyla değil insanın zayıflamayı sadece kendi için istemesi lazım.Listelere uyup 7 kilo verdim sadece yürüyüş yapabiliyorum genelde hergün hafta sonları 2 gün 1.5 saat hızlı yürüyorum.Zorunluluk gibi değil benim hayatımda yürüyüş seviyorum kulaklıkları takıp yürüyorum.Giydiğim herşey büyüdü (4kilo bir beden diye duymuştum) herkesin bahar geldi zayıflamam lazım dediği dönemde burdaki büyük çoğunluğun böyle düşüncelere ihtiyacı kalmayacak.Sevgiler Tomurcuk

elifhuma dedi ki...

Merhaba.ben ilk iki ay kendimi acilarin cocugu gibi hissedecek kadar yuruyus yaptim.kizim da bebek arabasinda eslik etti bana. Listelere uydum. Birebir hic uymadim ama dortte uc diyebilirim. Hergun birsaat yuruyorum. Yuruyemedigim gunlerde yarim saat egzersiz yapiyorum. Toplamda alti kilo verdim. Cok inceldim. Boyum 170 kilom 69. 65 olmak ve kirk beden giymek istiyorum. Su an kirk iki giyiyirum. Ama son uc haftadir motivasyonum cok dustu. Yoruldum. Listeleri biraktim. Az yedim. Ara igunleri kaldirdim. Aksam alti bucukta yiyorum aksam yenegimi. Ve uc haftadir ayni kilodayim. Sizce ne yapmaliyim? Yesil corbayi da metabolizma cayini da sevdim ve yaptim. Tesekkurler

Birim dedi ki...

Günaydın,
Malesef çok büyük bir azimle başlayıp, sonra devam ettiremedim programı. 2 kere hastalandım. Bir kere belim tutuldu. Bu dönemlerde hem yemek düzenim değişti hem de spora gidemedim.

Ben yürüyüş yapamıyorum. evden çıkışım 07.00 dönüşüm 19.00. sonrasında da bebeğimle ilgileniyorum, yemek ye, 1 saat otur derken yatıyorum. Çünkü kızım gece emmek için kaldırıyor beni.
Bir hafta düzgün takip ediyorum. Sonra hafta sonu misafir geliyor. Çok yaramazlardan olmasa bile ufak tefek kaçamaklar oluyor. Tüm hafta çöpe gidiyor.

Programa oldukça geriden başlamıştım. ilk 12 gün sonunda 500 gr vermiştim. Ama şimdi başa dönmüşüm. Tüm şevkim kırıldı.
Tüm program listelerini yazdım. VE bu sabah ikinci 12 gün yerine Yeniden Başladım. Bilemiyorum Mehtap, devam mı etmek gerek yoksa yeniden başlamak mı?

Bir de benim saatlerle ilgili bir sorunum var. Sabah ya en geç 7.00 gibi evden çıkmadan yemem gerek; ya da işe gelince 8.30 gibi. Ama iş yerine gelince yersem genelde bu simit poğaça vs oluyor ki bunu yapmak istemiyorum. Mesela bu sabah 1,5 dilim ekmek 1 dilim peynir, 5 zeytin ve yeşil çay içtim. Bal yemedim. Ama sabah 7'de yediğimde de işe gelince 8.30-09.00 arası çay yanında acıkmış oluyorum. Ya bir galeta ya da 3-4 pötibör biskuvi yiyiyorum. Mesela böyle yapıp ara öğünü ikiye bölsem, 10.30 gibi de 1 meyve yesem olur mu?

Bir de 1 dilim peynir nekadar, kibrit kutusu mu? Ben her öğün sadece peynir ile yaşayabilirim. Benim dilimlerim 2 kibrit kutusu kadar oluyor. (Hatta bazı geceler galeta ile 1/5 kalıp peynir yediğim bile oluyordu)

Akşam yemeği saatleri ise çok geçe kalıyor. Ben eve en erken 19.00'da geliyorum. Eşim ise eve 20.00 gibi gelebilirse erken gelmiş sayıyoruz. O gelene kadar kızımı emziriyorum falan. Bazen 20.45 gibi kalkıyoruz sofradan, bazen daha geç.akşam yemegini geçe bırakmamak gerek evet ama :) Bu konuda ne önerirsiniz?

Dün kendime 2 adet kelepçe kapaklı kap aldım ve bu gün yanımda öğlen yemeğimi getirdim. 1 kap salata, 4 köfte, 1 dilim ekmek. Hemen yeri gelmişken sormak isterim. Ben salataya artık yağ yerine bol miktarda nar eksişi ve limon koyuyorum. Lezzeti harika oluyor. Ama kalorisi nekadar? Doğru mu yapıyorum bilemedim.

Biraz sonra 10.00 gibi spora gideceğim. işyerimde imkanım var. Ama herzaman olmuyor. Boş vakit yaratamıyorum. Toplantı ders vs. yürüyüş bandı ve bisiklet çalışıyorum 45-50 dk. ama havuz da var. Ben ritmik yüzemiyorum. sakin sakin yavaş yavaş. Yürüyüşü mü yüzmeyi mi önerirsiniz, hangisi daha çabuk sonuç verir?

Yeniden başladım yüzümü kızartarak tekrar yazdım size. Aslında hatalarımı biliyorum ama gene de yapıyorum işte. Artık bu defa da uygulayamazsam herhalde bir daha yazmaya yüzüm olmaz. Umarım bir sonraki yazışımda tarihler ve azalan kilolardan bahsederim Mehtap.

Hazır sen yaz demişken aklıma gelen herseyi yazdım. Umarım önerilerin olur.
Teşekkür ve sevgilerimle


Zoey dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,

Aslında uzun uzun yazıp sizi okuyarak yormak istemiyorum ama anlatma fırsatı verdiğiniz için içimi dökmek için tam zamanı olsa gerek.

Ben bu beslenme şekline başlayamadım, yapamadım, nedenim çok çok açık, tatlıyı bırakamıyorum. Masa başında çalışıyorum, Eylül 2012'den beri de akşamları 3 gün yüksek lisans dersim oluyor, eve gitmem 22:30-22:45'i buluyor, bu yorucu tempoda bile kilo veremiyorum çünkü ay yoruldum tatlı yiyeyim ay ben dışarıdayım tansiyonum düşer, ay kafam çalışmayacak yemezsem diye bahaneler bulmaya bayılıyorum. Aslında motive olmam için çok güzel bir nedenim var, 22 Eylül'de evleniyorum :) Hatta mayısın ortasında ilk gelinlik provam bile var :)

Boyum 1.73 ve sanırım 74kg oldum. 2 yıl önce de çok zayıf değildim 67-68 kiloydum ama tabii ki daha fit görünüyordum sonra birden ipin ucu kaçtı. Yemek yedikten sonra muhakkak tatlı yer oldum, şirkette sürekli doğum günü kutlaması, havada uçuşan baklava tepsileri, börekli kahvaltılar, öğle yemeğinde 5 çeşit derken son durum bu.

Tarçın alıp çayın içine kattım şeker ihtiyacımı kessin diye ama aynı gün içinde 2.fincanı içince sanırım tansiyonumu düşürdü.

Nişanlımın pilav ve makarna ile hiç arası yok, yemeğin yanında sadece salata ve yoğurt tercih eder ve konuştuğumuz üzere kendi evimizde benimseyeceğimiz beslenme tarzı da böyle olacak inşallah o yüzden de şanslıyım yani evde hamur işi ya da pilav makarna isteyen bir eşim de olmayacak. Tek sorun benim bu düzene kendimi alıştırabilmem.

Tam teşekkür edeceğim ve yazımı sonlandıracağım derken evdeki eliptik bisiklet aklıma geldi. Gerçekten yazı boyunca spordan ya da kullanılmayan bisikletimden hiç bahsetmemişim :) artık çamaşır askısı görevini görüyor olduğundan sanırım :)

Gerçekten iyi niyetinizi suistimal ediyor gibi hissediyor ve programa uyamadığım, takip edemediğim için özür diliyorum.

Yaptığınız tüm güzellikler için sonsuz teşekkürler,
İstanbul'dan sevgilerle,
Zoey

Adsız dedi ki...

Merhaba mehtap hanım;
Ben 156cm boyunda elma tipi bir kadınım.(Bel ve çevresinden kilo alıyorum, kalçada yağlanma fazla yok)Progranınıza 59 kg olarak başladım.İlk önce 2,5 kg verdim.Son tartıdan 54,3kg gördüm.Aralardan misafirlik ikramları dışında programa sadık kaldım.İdeal kg ne olmalı.Analizli tartıda 55,3kg ve vucutta 6,4kg yağ fazlası gösteriyor, bunlar sağlıklı analizler mi?Yoksa evdeki tartımızla mutlu olmalımıyız?Herşey için çok teşekkürler.Listelerden hiç sıkılmadan ve sonuç alarak mutluyum.Sevgilerimle.

canancan dedi ki...

Merhaba,
ben ençok akşam yemeğinden sonra ve hafta sonları zorlanıyorum. Akşam yemeğinden sonra illa birşeyler yemek istiyorum.Mümkün olduğunca yememeye çalışıyorum.Hafta sonları maalesef ev halkının yemeklerini uymak zorunda kalıyorum.Akşam krizlerini hafif geçiştirebilmek için ne yapılabilir?Ben bu krizleri 2-3 dilim meyveyle geçiştirmeye çalışıyorum.Şu ana kadar 6 kg verdim belki daha fazla verebilirdim.Yalnız tartıdaki 6 kilodan daha fazla vermiş gibi inceldim.Bu 15 günü de sevdim:)1-2 gün kaçamağım olsa da devam ediyorum.

mehtap dedi ki...

Merhaba
Gruba katıldıktan kısa bir süre bağırsaklarımdaki kanama şikayetiyle doktora başvurdum ve kalın bağırsağımda enfeksiyon olduğunu öğrendi. Teşhis ve tedavi sürecinde birçok yiyecekten özellikle sebzeden ve sulu yemekten tiksindiğim için düzenli beslenemedim. Tek yiyebildiğim şey tosttu. Ayrıca sürekli ekmek, yoğurt ve peynir gibi mayalı şeyler yemek istiyordum. Sanırım kullandığım ilaçların etkisiyle yararlı bakterilere ihtiyacım artmıştı. Sebzelerden ve sulu yemeklerden de tiksinince bu bahaneyle sürekli ekmek arası yedim. Yanlış beslendiğimin farkındaydım ama zorlasam da yemek yiyemiyordum. Zaten yemek şöyle dursun evde pişirildiğinde bile kokusuna dayanamıyordum. Bir ay önce bir şey fark ettim, ekmeği her ne kadar canım istese de çok yediğimde bağırsaklarımı daha çok yoruyordu ve kanatıyordu bulgur da buna dahil. Hala bulgur ve pirinç yiyemiyorum. Fakat artık sebze yemeği yiyebiliyorum. Yanında da ekmek veya pilav yerine fırında közlenmiş patates yiyorum. Bazen kahvaltıda da ekmek yerine patatesi tüketiyorum. Sevdiğim bir besin olduğu için patatesle bir sıkıntım olmuyor. Bir aydır bu şekilde dikkat ediyorum. Kilo verdim mi bilmiyorum görenler zayıflamışsın diyorlar. Yayınlanan listelere tam anlamıyla uyamasam da ana ve ara öğünlerime dikkat ediyoru. Ancak kan değerlerim düştüğü için ara öğünde evdeysem yoğurt ve bir tatlı kaşığı pekmez yiyorum. Dışardaysam taze meyveyi tercih ediyorum. Ben kilo vermeyişin nedenini biliyorum ancak size danışmak istediğim konu besin intolerans testi hakkında ne düşündüğünüz. Sizce yaptırmalı mıyım? Çünkü bulgur ve pirinç yiyemiyorum. Bu besinlerden kendimce sürekli mi uzak durmalıyım? Bir de yediğim besinlerin bağırsağımdaki kanamalarla ilgisi olabilir mi? Doktorum herhangi bir diyet vermedi. Biliyorum uzaktan cevap vermesi zor olabilir fakat fikrinizi öğrenmek istiyorum.
Selamlarımla

mehtap dedi ki...

Merhaba
Gruba katıldıktan kısa bir süre bağırsaklarımdaki kanama şikayetiyle doktora başvurdum ve kalın bağırsağımda enfeksiyon olduğunu öğrendi. Teşhis ve tedavi sürecinde birçok yiyecekten özellikle sebzeden ve sulu yemekten tiksindiğim için düzenli beslenemedim. Tek yiyebildiğim şey tosttu. Ayrıca sürekli ekmek, yoğurt ve peynir gibi mayalı şeyler yemek istiyordum. Sanırım kullandığım ilaçların etkisiyle yararlı bakterilere ihtiyacım artmıştı. Sebzelerden ve sulu yemeklerden de tiksinince bu bahaneyle sürekli ekmek arası yedim. Yanlış beslendiğimin farkındaydım ama zorlasam da yemek yiyemiyordum. Zaten yemek şöyle dursun evde pişirildiğinde bile kokusuna dayanamıyordum. Bir ay önce bir şey fark ettim, ekmeği her ne kadar canım istese de çok yediğimde bağırsaklarımı daha çok yoruyordu ve kanatıyordu bulgur da buna dahil. Hala bulgur ve pirinç yiyemiyorum. Fakat artık sebze yemeği yiyebiliyorum. Yanında da ekmek veya pilav yerine fırında közlenmiş patates yiyorum. Bazen kahvaltıda da ekmek yerine patatesi tüketiyorum. Sevdiğim bir besin olduğu için patatesle bir sıkıntım olmuyor. Bir aydır bu şekilde dikkat ediyorum. Kilo verdim mi bilmiyorum görenler zayıflamışsın diyorlar. Yayınlanan listelere tam anlamıyla uyamasam da ana ve ara öğünlerime dikkat ediyoru. Ancak kan değerlerim düştüğü için ara öğünde evdeysem yoğurt ve bir tatlı kaşığı pekmez yiyorum. Dışardaysam taze meyveyi tercih ediyorum. Ben kilo vermeyişin nedenini biliyorum ancak size danışmak istediğim konu besin intolerans testi hakkında ne düşündüğünüz. Sizce yaptırmalı mıyım? Çünkü bulgur ve pirinç yiyemiyorum. Bu besinlerden kendimce sürekli mi uzak durmalıyım? Bir de yediğim besinlerin bağırsağımdaki kanamalarla ilgisi olabilir mi? Doktorum herhangi bir diyet vermedi. Biliyorum uzaktan cevap vermesi zor olabilir fakat fikrinizi öğrenmek istiyorum.
Selamlarımla

SERAP dedi ki...

MERHABALAR MEHTAP HANIM VE ARKADAŞLAR,
DİYETE BAŞLADIĞIMDAN BERİ EV İÇİNDE VE EV GEZMELERİNDE (günlerde )LİSTE DIŞINA ÇIKMIYORUM.
AĞZIMA ÇOK GÜZEL KİLİT VURMUŞ DURUMDAYIM YANİ, HAYIR DEMESİNİ ÖĞRENDİM.AMA BU LİSTEDEKİ SERBEST ÖĞÜNLERİ VE CEREZİ YİYİNCE KENDİMDEN KORKUYORUM AÇIKCASI,O YEME CANAVARINI UYANDIRIRMIYIM DİYE.BU ARADA KİLOM 120 İDİ ŞİMDİ 107
BİRDE MEHTAP HANIM YOĞURDU HANGİ BESİNLERİN YANINDA NE ŞEKİL TÜKETMEK GEREKTİĞİNİ ANLATABİLİRMİSİNİZ?
TATİLDE BİLE BİZİ DÜŞÜNÜP BIRAKMADIĞINIZA ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Unknown dedi ki...

Mehtap
Bu söyleceğimden pek hoşlanmayacağını düşündüğüm ve amacımızımın sağlıklı kilo vermek olduğunu bildiğim halde yinede sormak istiyorum. Şu anki halime göre biraz daha hızlı kilo vermek istiyorum. Birazcık
20 Kasım 14 Ocak 6 Kg verdim..
sadece yılbaşı ve sonrasında
listenin dışına çıktım.. Sonrasında hemen yine toparladım... Listenin dışına çıkmak dediğimde akşam yemeğinde çorba içtim, yada yemekte yoğurt yedim, kuruyemiş yedim gibi şeyler.. Öyle tatlılar, colalar, pastalar börekler falan değil...
14 Ocak-27 mart arasıda 6 Kğ
Fast week haftasına kadar herşey güzeldi. O hafta çikolatayla kanki oldum.. Slow weekde düzeldim..

Çok fazla hareket ediyorum. Muhakkak çok hızlı 35-40 haftada en az 3 kez öğlen buna ilaveten akşamları 30-40 dakika yürüyorum servis ve ev mesafem 15 dakika ..
Gün içinde koşturarak çalışıyorum..

Metabolizmamın farklı olduğunu bilsemde Sayende 12 kilo verdiğime, senden haberdar olduğuma şükretsemde yinede
birazcık daha fazla kilo vermek istiyorum..




Zuhal SEZER dedi ki...

Sevgili Mehtap hanım,

Ben sağlıklı beslenme programlarına tatlı krizlerim hariç hep uymaya gayret ediyorum.Tatlı benim zayıf noktam sanırım yinede dengelemeye çalıştım hep sütlü tatlı gibi Ara öğünlerim bazen çok düzenli bazende hiç yemek istemiyorum. Güne ılık su içerek başlıyorum. Kahvaltıdan önce haftanın 4-5 günü 30dk yürüyorum. ılık suya gün içinde devam ediyorum. Yemeklerimi evden işe getiriyorum. Ama ben aynı resimdeki gibi çalışıyorum ve öyle gözüküyorum.hep zayıflamaya uğraşıyorum Yukarıda yazdığım şekilde 3 ayda 10 kilo sizinle daha önceki beslenme programınızda vermiştim kan ilaçlarına başlayınca nasıl aldım anlamadım bile. bu seferde aynı düzende veremedim kilo Ama ben artık bu kiloda olmak istemiyorum. Kendime sinir oluyorum.Göbeğim ve üst bedenimin kalınlığından kurtulamıyorum. tatlı ve arar öğün konusunda hatalıyım biliyorum ama inanın abartmıyorum hele tatlı krizi sadece regl dönemlerinde kaçıyor sadece hareket az geliyor sanırım.bende başarı hikayemi yazmak istiyorum. Hiç Birşey için bu kadar kararlı olmamıştım. Başaracağım . Yazma fırsatını verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Zuhal Sezer 71,5

HADİYE dedi ki...

Ben.......... ne yazayım bilemedim. Kilo vermeyi çok istiyorum evet.Ama azim ve hırs yok bende sanırım. Masamdaki bir tabak yemek beni alt ediyor. Sanırım çok iradesizim. Sizinde dediğiniz gibi her pazartesi yeniden başlıyorum. Ama sonuç yok . Çünkü ben diyetime sadık kalmıyorum.:(
Bel fıtığı ve diz kapaklarında problem olan bir insanım. Yaşım 52 1,52 boyundayım ve 78 kiloyum. Nasıl oluyorda bu kadar ,bu kadar, kelime bulamadım sorumsuz evet sorumsuzum. Estetik görüntüden vazgeçtim sağlığımı bile düşünmüyorum. Bu gerçekler ortadayken size ne yazayım Mehtap hanım.

Kilo verebilen arkadaşlarıma selam olsun.
Sizinde emeğinize sağlık.

Sevgiler*
KEKİK

Pervane dedi ki...

Merhabalar, ben bir süredir blogunuzu Ankara'dan sessiz takip ediyorum. Siteyi bir arkadaşımdan duymuştum. Yaptığınız şey gerçekten çok başarılı ve çok değerli.Başarı öykülerini okudukça burada motive olmak çok daha kolay.
Kilo vermek isteyince tekrar sitenizi açtım ama maalesef son başlattığınız programı kaçırdım. Ben de aynı programı geriden takip ediyorum. Boyum 1.60 ve başlangıç kilom 69. Hedefim 55. Şu an 2.programın 1.kısmındayım. Aslında bunu da bitirdim ama geçen hafta 3-4 gün kaçamağım olduğu için hafta sonuna kadar devam etsem diye düşündüm. Tabi yaptığım şey doğru bir şey mi bilmiyorum. Arada kaçamaklarım oluyor ama elimden geldiğince programa uymaya çalışıyorum. İş yerine yemeğimi taşıyorum. Benden sonra oda arkadaşım da başladı bu programa. Hepimiz için çok iyi bir şeye vesile olduğunuz için size ne kadar teşekkür etsek az. Benim kafama takılan birkaç soru var. Kahvaltı en geç 9.30 demiştiniz. Haftaiçi zaten 7.30 da yapıyorum ama hafta sonu eşimle kahvaltı yapmak maalesef 10.30-11 hatta 11.30'u bulabiliyor. Bu durumda 3 ana öğün 3 ara öğünü nasıl yapmak lazım. Öğle yemeğini çıkartıp 3 ara öğün mü yapmalı, kahvaltı miktarını biraz artırıp ara öğün sayısı aynı mı kalmalı hiçbir fikrim yok açıkçası. 2. sorum ise şu. örneğin bir önceki akşam kaçamak yaptık pizza yada tatlı yedik. Pizza yediğimizde ertesi gün karbonhidrat almayarak dengelenebileceğiini söylediğinizi hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam tabi ki. Yediğimiz tatlı, börek,, pide vs. her şey için mi geçerli? Böyle bir durumda neye dikkat etmeliyiz? Yemeklerimizin yanında salata ve haşlanmış sebzeyi beraber tüketebilir miyiz yoksa sadece birini mi tercih edebiliriz? Her programda öğle yemeği için sunduğunuz alternatifleri akşam yemeğinde akşamı öğle yemeğinde kullanabilir miyiz? Yani gerektiğinde bunların yerini değiştirebilir miyiz? Aynı şey ara öğün için de geçerli. Yoksa sadece belirtilen öğünde mi yemeliyiz? Bir de benden sonra diyete başlayan oda arkadaşımın sorusu var size. Kendisi menopoz dönemine girdi. Bu dönemde günde ne kadar süt-yoğurt tüketmeye özen göstermeli ve bunun üst sınırı ne olmalı? Sorular biraz çok oldu ama yanıtlayabilirseniz inanın çok ama çok seviniriz. Yardımınız bizim için çok değerli.Şimdiden teşekkür ederiz.

Adsız dedi ki...

öncelikle hoşgeldiniz.
kahvaltı: 2-3 çeşitle normal döngüyü takip ediyorum.
ara öğün yok (genelde)
öğle yemeği: işyerinde çıkan ne varsa.tatlı haftada bir kere (en sevdiğim),pilav makarna hafta da 2-3 kere.pilav almadığım zaman 1 dilim ekmek alıyorum.yoğurt,ayran.
ara öğün yok (genelde).
2-2,5 lt su
5 gün 20-25 dk yürüyüş
akşam:çorba,salata,etli yemek,yoğurt
ev halkına ikramlarda (her akşam olmasa da yaptıklarım)kendini tutamayıp bir ısırık kek,2 çatal peynir helvası,2 kare çikolata gibi..kontrol dışı yemeler.1 kioyu protein yemediğim hafta vermiştim.
iyi tatiller. julya17

Adsız dedi ki...

154cm boyunda
62kilo
Enson tarti 56,600dü (fast week)
Simdi57,000kg.
Elma Tipi vücudum var.Haftada 5gün
2,5-3saat ayaküstü hareketli sabahlari calisiyorum.dukan diyetini gegen sene yapip 9kilo vermistim üc ayda .o zamanda herkesler 10-15 ve daha üstü Kilo vermisti(64 Kilo ile baslamistim).bu
Listelerindisina cikmayip düzenli uydum ve günlük sporu yaptim.Evde cross Trainer,göbek calisririci aletle (son 3hafta),walk alt Home ile yürüme,bu sene kis agir geciyor
Hamburgda disarda imkanim yoktu.
En büyük sorun Su.her yöntemi denesemdecok Nadir 2litre suyu ictigim.bitki Caylari
1litreye yakin,sekersiz tabii.Ve kahve ilk baslarda Günde 4cup ikisi bir arada icerkenkendimi tutarak 1bazen2 encok 3e indirdim.önceden De bahsetmistim ögünlerin tümünü tüketmedigimde oldu corba, bazen salata fazla geliyordu.hedef 54tü 2 Kilo kaldi ama simdi diyorumki 52deolur.benim Kilo veris hizim 🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌.cok sikayet etmiyorum ama daha iyi olabilirdi sebep kendimden kaynaklaniyordur.yasim 43 Buda belki bir Faktor.Hayatimda bu 3. Ciddi zayiflama hikayesi.ilki 1990idi o zamanda evde aerobik yaparak,ekmegi hamur isleini keserek ve Booooolll Su icerek 10kilo vermistim.o Kadar Su iciyordumki Seker hastasi olmamdan süphelenmisti bazilari.😊Sule(Hamburg)

Adsız dedi ki...

merhabalar mehtap hanim ve kader arkadaslarim:)ben erzurumdan basak.bende yari yoldan ayrilanlardanim.benim sorunumda su ,bir sure programi uygulayip 6 kilo verdikten sonra beslenme uzerine arastirmalar yapmaya basladim ve bu surec liste falan uygulamak istemedigim hayatimin altust oldugu bir donemdi.iki ogun beslenme uzerine yazilar okudum ve ara ogunlerin hayatimizda olmamasi gerektigini okudum.canan karatayin 5 saat gecmeden bisey yemeyin,leptin hormonu diye bisey var mealindeki yazilarini okudum.bunlar kafami karistirdi onlari uygulamaya calsitim bu sefer aclik krizleri sonrasi daha fazla yedim.ve su anda ne yapmaliyim bilmiyorum.peygamber efendimiz(sav)iki ogun beslenirmis ,bu modern cagda bu sunnete uymak imkansizmi???BU KONULARDAKI FIKIRLERINIZI COK MERAK EDIYORUM.EGER ACIKLAMA YAPARSANIZ COK SEVINIRIMM...

canancan dedi ki...

Merhaba,
metabolizma çayını program boyunca içmeli miyiz? Ben sadece fast week ve sonrdasındaki slow weekte içtim.Teşekkürler.

sere dedi ki...

Mehtap Hanım merhaba.. İşte itiraflar.. Benim sorunum da şu: Gündüz mükemmel geçiyor ama iş yoğunluğundan sonra eve gelinceeeeee çocuklara makarna kek vs. yapılıncaaaa.. o dediğiniz şey oluyor sırlı aynayı keşfeden beyin bir lokma yiyeceğe "hayır" demek istemiyor.. evdeki rahat ortam iştah açıyor sanki! Biliyorsun ama yapmıyorsun! Bunları yazmaya da utanıyorsun! Çok iradesiz bulmuyorum kendimi yoksa ikide bir söylediğim iki kiloyu veremezdim :) Umarım her şey daha güzel olur.

zeynebb dedi ki...

Merhaba Mehtap bende geçen hafta dışında tüm listelere uydum pazar hariç 30-40 dk.yürüyorum.Toplamda 6 kg.verdim son 3 kg. kaldı ama yavaş verdiğimi düşünüyorum ne dersiniz?Benmi sabırsızım, regl dönemleri kilo veremiyorum bunun dışında pek sıkıntı duymadım ben listelerde kimi zaman akşamları biraz acıktım onu da sütle idare ettim.Size tüm samimi duygularımla bugüne kadar yaptıklarınız için teşekkür ederim hekesede sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar ,
Öncelikle bize bu fırsatı verdiginiz için çok teşekkür ederim. Sadece listeleri verip uygulayın zayıflarsınız diyebilirdini,ama bunun yerine neler yaptığımızı sormuşsunuz, yanlış giden ne var ise beraber çözelim demişsiniz inanılmaz mutlu oldum. Size karsı olan saygım bin kez daha arttı, sonsuz teşekkürler.
Benim sormak istediğim son haftalarda biraz kacamaklarim oldu , bunun en büyük sebebi ise bir türlü motive olamamamdi. Bir çatal ondan ,bir çatal bundan ...aslında oturup da güzel bir dilim börek veya pasta yemedim ,hep kacamaklar.. . Şimdi tekrar motive olmuş durumdayım bu haftaki programa devam etmelimiyim yoksa akşamları icmek için yeşil çorba yaptım 3 gün yeşil çorba icmem faydalı olur mü ?
İlginiz için şimdiden teşekkürler .
Sevgiler


Rumuz: umut

Adsız dedi ki...

Merhabalar ,
Öncelikle bize bu fırsatı verdiginiz için çok teşekkür ederim. Sadece listeleri verip uygulayın zayıflarsınız diyebilirdini,ama bunun yerine neler yaptığımızı sormuşsunuz, yanlış giden ne var ise beraber çözelim demişsiniz inanılmaz mutlu oldum. Size karsı olan saygım bin kez daha arttı, sonsuz teşekkürler.
Benim sormak istediğim son haftalarda biraz kacamaklarim oldu , bunun en büyük sebebi ise bir türlü motive olamamamdi. Bir çatal ondan ,bir çatal bundan ...aslında oturup da güzel bir dilim börek veya pasta yemedim ,hep kacamaklar.. . Şimdi tekrar motive olmuş durumdayım bu haftaki programa devam etmelimiyim yoksa akşamları icmek için yeşil çorba yaptım 3 gün yeşil çorba icmem faydalı olur mü ?
İlginiz için şimdiden teşekkürler .
Sevgiler


Rumuz: umut

FeyzaFatih dedi ki...

Merhabalar;
Dün gece 2:30 da destan gibi bi yazı yazmıştım size ama ne olduysa internet kesildi yazı gitmiş, oturup ağlamalık oldum acaba dedim bugün baktım gönderememişim:(
Öncelikle Sevcan hanımı tebrik ediyorum başarılarından dolayı, inşallah bizlerde yazarız başarı öykülerimizi hemde büyük bir zevkle :)
Ben sitenize yeni mübtela oldum 15 gün oldu ,o günden beri hem okuyorum hem uyguluyamaya çalışıyorum bazen kuralları çiğniyorum ama telafi etmeye de çalışıyorum
8 aylık ve 4 yaşında olmak üzere inşallah iki çocuğum var . Kızımın kalanlarını yemeyi bıraktım, süte bisküvi banmayı bıraktım,çikolatalı ürünler yemeyi bıraktım /%60 kalao oranı olsn bitter çikolata aldım çayın yanında onu yemeye çalışıyorum ama sadece bi parçasını bölüyorum kıtlama gibi içiyorum, çünkü çaylarımı şekersiz içiyorum
Yada yulaflı 2 adet bisküvi alıyorum onu yiyorum
Yemeklere gelince baya uygulsmaya gayret ediyorum ama spor yürüyüş yok evde fazla hareket etmeye çalışıyorum eğer tartı da doğru ise 2,5 kilo gitmiş :))
İnşallah vermem gereken 10 kilo daha var kafamda şimdilik
Ben kilomuda yazayım
Kilo:başlangıç(8mart)78
Şimdi :75,5 bu sabah
Boy:162
Yaş:33
Mehtap hanım ben emziriyorum ve geceleri çok zorlanıyorum çok kalkıyor gece ve ben yatmadan süt içmeye çalışıyorum ama karnım acayip kazınıyo, sanırsın ibb çalışıyo :))
Bana emzirme dönemindeki bu kazıntılara bi çare önerebilir misiniz birde ben size sürekli sonuçları yazsam beni takip edebilir misiniz lütfeen,,,
Suyu çok içiyorum bu arada
Şimdiden yardımlarınız için çoook teşekkür ediyorum kocaman öpüyorum istanbuldan sevgiler....

FeyzaFatih dedi ki...

Merhabalar;
Dün gece 2:30 da destan gibi bi yazı yazmıştım size ama ne olduysa internet kesildi yazı gitmiş, oturup ağlamalık oldum acaba dedim bugün baktım gönderememişim:(
Öncelikle Sevcan hanımı tebrik ediyorum başarılarından dolayı, inşallah bizlerde yazarız başarı öykülerimizi hemde büyük bir zevkle :)
Ben sitenize yeni mübtela oldum 15 gün oldu ,o günden beri hem okuyorum hem uyguluyamaya çalışıyorum bazen kuralları çiğniyorum ama telafi etmeye de çalışıyorum
8 aylık ve 4 yaşında olmak üzere inşallah iki çocuğum var . Kızımın kalanlarını yemeyi bıraktım, süte bisküvi banmayı bıraktım,çikolatalı ürünler yemeyi bıraktım /%60 kalao oranı olsn bitter çikolata aldım çayın yanında onu yemeye çalışıyorum ama sadece bi parçasını bölüyorum kıtlama gibi içiyorum, çünkü çaylarımı şekersiz içiyorum
Yada yulaflı 2 adet bisküvi alıyorum onu yiyorum
Yemeklere gelince baya uygulsmaya gayret ediyorum ama spor yürüyüş yok evde fazla hareket etmeye çalışıyorum eğer tartı da doğru ise 2,5 kilo gitmiş :))
İnşallah vermem gereken 10 kilo daha var kafamda şimdilik
Ben kilomuda yazayım
Kilo:başlangıç(8mart)78
Şimdi :75,5 bu sabah
Boy:162
Yaş:33
Mehtap hanım ben emziriyorum ve geceleri çok zorlanıyorum çok kalkıyor gece ve ben yatmadan süt içmeye çalışıyorum ama karnım acayip kazınıyo, sanırsın ibb çalışıyo :))
Bana emzirme dönemindeki bu kazıntılara bi çare önerebilir misiniz birde ben size sürekli sonuçları yazsam beni takip edebilir misiniz lütfeen,,,
Suyu çok içiyorum bu arada
Şimdiden yardımlarınız için çoook teşekkür ediyorum kocaman öpüyorum istanbuldan sevgiler....

Anadiyo dedi ki...

Sevgili Başak..Bu konuda uzman değilim tabiki de ama peygamber efendimizin sav iki öğün beslenmesinin nedeni "bence" kendi mantığıma göre; metabolizmayı yavaşlatıp ekstra enerji ihtiyacı oluşturmamak.çünkü malum o dönemde kıtlık var,fakirlik var müslümanlar arasında.bana böyle geliyor doktor değilim sadece bi fikir benim ki :) Mehtap Hanım ne der Acaba :)

Esma dedi ki...

Mehtap cım

Gece 12,1 ,bazen 2 yatıyorum ve 11 ,11 30 gibi sütlü neskafe ve illaki bitter çikolata yemek istiyorum,yemezsen içmezsem olmuyor ,istiyorum,ne yapabilirim


Sevgiler

Oyalı Çember dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,

Ben sizin daha önceki programlarınızla toplamda 16 kilo vermiştim. Bu programla geçen yaz geri aldığım 5 kilonun sadece 2 kg'ını verebildim. O da ilk haftalarda. Daha sonra, yazsam bahane gibi olacak olan bir takım nedenlerle koptum. Haftada en az üç gün 1-2 saat arası yürüyorum. Bu programla verdiğim 2 kiloyu geri almadım ama artık veremiyorum da. Acıkarak değil de canımı sıkan şeyler oldukça özellikle karbonhidratlı şeyler yemek istiyorum. Kendimi bildim bileli bu kısır döngüyü kırmaya çalışıyorum. Canımızı sıkacak şeyler hep olacak, bu psikolojiden çıkmanın yollarını bulmam gerek.

Sadece size geri bildirim olsun diye yazdım. Mazeret olsun diye değil. Baştan başlamam gerektiğini biliyorum.

Herşeye rağmen sayenizde üç yıl öncesine göre 13 kg daha hafifim. Gönülden teşekkürler. Ayrıca veri toplama vb konularda emeği geçen tüm arkadaşlara da teşekkür ederim.

Azimle devam eden ve başarılı olan arkadaşları da kutluyorum.
Sevgiler...

bilgece dedi ki...

Mehtapçım, size nasıl itiraf edeceğimi bilemiyorum. İl önce sizinle diyete başladığımda 4 kilo verdim. Fakat bu sürede 17 Ocak tarihinde emekli oldum. İL HAFTALAR bunalım takıldım. Yıllarca yapamadığım eş dost ziyaretleri ve konuk sofraları derken spor yapmama rağmen hoop 4 kilo geri geldi. Şimdi az yemem lazım derken tatlı kırızıne giriyorum. Hatalarımı biliyorum. Bana destek olurmusunuz? Özellimden mail atabilirmisiniz.
2. Yas : 52
3. Cinsiyet :Kadın
4. Kilo, : 76
5. Boy, : 1.60
6. VKI (vucut kitle indexi) yani BMI 30
7. Sehir : İzmir
8. Ogrenim : Üniversite
Teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhabalar,
ben en çok pastalı börekli arkadaş toplantılarında zorlanıyorum.
bir de adet öncesi tatlı krizlerinde.
bir sorum olacak; ideal kilomuz kaç olmalı? netteki hesaplamalara bakarsak 56 kg olmalıymışım :p galiba en son ortaokul-1 deyken o kilodaydım. benim hedefim 64 kg boyum 164 cm.
teşekkürler herşey için
Fatma M.

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

merhabalar...
bu kadar güzel duyguların içinde benim ki eminim çok yalın kalacak fakat yine de bir yerden başlamalıyım diye düşünüyorum ilk yorumumu yazarken... bir haftadır sadece okuduklarımdan aklımda kalanları uygulamaya çalışıyorum listeye falan hiç göz atmadım çünkü listelere karşı isyan bayrağı açan bir ruhum var ne yazık ki.. fakat yine de "ilk adımı burdan atmalısın" diye bana uzanacak bir ele ihtiyacım var.. nerden ve nasıl başlamalıyım ? yardımlarınızı ve güzel cevabınızı dört gözle bekliyorum. selamlar...

belmagül dedi ki...

bende müsade ederseniz aranıza katılmak istiyorum .lütfen banada yardımcı olun..

LUNATIC dedi ki...

Merhabalar Mehtap H.,

Programin basindan itibaren 7.5 kg. verdim. Ortalamalara bakarsak bu sure zarfinda verilen normal bir kg. olarak gorunuyor. Ama bu 7.5 kg. nun 4 kg.`su ilk 1. ayda, 3.5 kg`su ise, kalan 1.5 ayda gitti. Programlara gayet tutarli devam ediyorum. Yani ilk ay ne yapiyorsam, 2. ay da aynen devam ediyorum. Bu son 3.5 kg. nun 1 kg. su fast week te gitti zaten.Ama artik gram gram veriyorum. Ben istedigim kg da kalmak icin artik cok cok az yemeliyim heralde diye dusunmeye basladim...

Benim Merak ettigim sorular soyle;

-Vucudun son 10 yilda gormemis oldugu kg. nun altina dusmesi, kg. vermeyi yavaslatirmi?

-Spor yaparken kas yapisi 1 ayda agirlasip kg. olarak gorulebilirmi?

-Ben ara ogunleri atlarsam ve ogunleri az yersem, daha kolay kg. verdigimi dusunuyordum. Acaba zaman icinde metabozlimami daha yavas calismasina mi yol acti?

-Bizler icin bugune kadar bile yaptiklariniza minnettariz. Cok cok tesekkurler, ama ilk kayitlarimizi verirken BKI lerimizi de istemistiniz, herbirimiz icin yorum yapmanizi beklemiyorum ama sizin icin saglikli bir insanin Boy, Kg, BKI oranlari icin verebileceginiz prototip olculer varmi, merak ediyorum?

-Simdiye kadar programlara uygun beslenmis, suyunu icen ve sporunu yapan ve hala yavas kg. verdigini dusunen biri sebebini arastirmak icin ne tur test ve tahlillerden gecmeli?

-Ayrica Hot yoga gibi extreme spor aktivitelerine ve bir toleransi olmamasina ragmen hayat tarzi olarak glutensiz beslenenler icin neler dusunuyorsunuz?

Korkmayin "Babam boyle pasta yapmayi nerden ogrendi" diye sormayacagim:) Belki baska birileri de sorar da, bende sormam diye merakli genlerimle cok cebellestim ama...Olmadi. Hayatinizi, bilginizi bizlerle paylastiginiz icin ne desek az. Sevgiler..




DOĞUDAN dedi ki...

merhaba MEHTAP HANIM ben 85 kilo olrk bşldm şubatta 4 kilo gitti sonra hastalandım zatüre başlangıcı kansızlık ilaçlar evdekiler derken hala 81 kilo yoğun çalıştığım için su içmek aklıma bile gelmiyor.havalardan dolayı yürüyüşte yok.pek eski hevesi de kalmıyo insann ama giden 4 kilo beni mutlu ediyor oda yetmiyor........................

rebecca dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Son 4 haftadır yerim yurdum yok,iş nedeniyle sürekli dolaşıyorum ve dolayısıyla yöresel yemekler tatlılar derken takip edemediğim yoldan çıkmış bir hale büründüm.Bugün tekrar düzene girmeye başlayacağım.Listenin en başından mı başlamalıyım? Bıraktığım yerden mi başlayayım?
bir an önce detoksları yapmak ve hızlı kilo kaybetmek istiyorum.Nisan sonu arkadaşımın düğünü var,o zamana kadar hızla forma girmek,güzel giysiler giyebilmek istiyorum.
İlginize, emeğinize teşekkür ederim.
Keşke sizin için teşekkür etmekten başka yapabileceğimiz bişey olsa...
Sevgiler.

rebecca dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Ben iş nedeniyle son 4 haftadır düzensiz, seyahat ederek yaşıyorum.Yemeği çok seven bir grupla beraber dolaştığım için gittiğimiz her yerde güzel sofralar yöresel yemekler tatlılar içinde olduk sürekli. İpin ucu kaçtı. Şimdi bugünden itibaren tekrar başlıyorum.Sizce en başından mı başlamalıyım? Bıraktığım yerden mi devam etmeliyim? Nisanda arkadaşımın düğünü var.Bu kadar sürede ip gibi kalmayacağımın farkındayım ama bu süreci de çok verimli geçirmek istiyorum.Ben artık yeğenlerimin tombul teyzeleri olarak fotoğraflarda yer almak istemiyorum.Yoğun spor mu yapmalıyım daha verimli geçirmek için?İş yerinde çıkan yemeklerden hiç mi yememeliyim?(sadece çorba, et ve salata tüketmeye çalışıyorum çıkan yemeklerden)
Tavsiyelerinizi ve haklı sitemlerinizi bekliyorum.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Fatmazen

Mehtap Hanım,
Cok cok uzun yıllardır 59-60 kg.arasındayım boy:1:60cm.
hedefim 56 kilo idi.

programınızı uyguluyorum.
59 KİLODA YİNE TAKILDIM.direnç göstermeye başladım.
Menapoz döneminde oldugum için farklı bir yöntem mi önerirsiniz yoksa sağlıklı beslenmeye devam mı edeyim.
Teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Merhaba 2-3 aydır sizi takip ediyorum geçen ay listeye uyamayarak 5 kg verdim listeye uyamayarak dedim çünkü çalıştığım kurumda yemek çıkmıyor bu nedenle eve gidiyorum ve genelde ayak üstü birşeyler atıştırıyorum sizdeki listeye az çok uyarak öğün atlıyorum bunun iyi olmadığınıda biliyorum ama yetiştiremiyorum. 5 kg dan sonra durdum.ama şu bir gerçek öğünlerimi yada ekstralarımı oldukça azalttım daha düzenli beslenmeye başladım.Bu bile büyük bir gelişme teşekkürler.Yeni yazınız doğrultusunda metabolizmayı hızlandırmayı umuyorum ve tekrar listeye uymaya çalışacağım umarım devamı gelir ve eski günlere kavuşurum.

Serçe dedi ki...

Mehtap Hanım bizi de düşünerek "neden olmadı" demek inceliğinize çok teşekkürler. Dün yazmıştım aslında ama yanlış bir tuşa basınca hepsi gitti.. Benim sıkıntım şu: gündüz iş yerinde her şey harika! Kahvaltım, ekmeklerin yer değişimi, bazen tost, bazen müsli.. ama çok zaman yeşillikle dolu peynirli zeytinli kahvaltı, ara öğün.. öğlenleri çok zaman kendime salata getiriyorum, yemekte çıkan yoğurdu ayırıp akşam içine kuru üzüm koyup araöğün olarak tüketiyorum.. ama ne oluyorsa eve gitmemle oluyor iki kızım var biri 8 diğeri 2,5 yaşında.. Akşam onlara kek vs. yaparsam bazen yemesemde çok zaman bir iki derken yiyorum. İş yerinden eve gelmek huzurunu yiyeceklerle pekiştirme gibi bir psikolojim var. Halbuki ye sebzeni iç yeşil çayını illa tıkınmak zorunda değilsin! Bu gün böyle hissediyorum ama akşam eve gidince o sırlı aynaları yapabilen zekam tamamen 'ne yesem' 'ağzıma layık güzel şeyler yesem'le doluyor! Hey hat! sanki bana güzel gelen her şey sağlıksız. 1. programla 3 kilo verdim 14 ocaktan sonra 70 den 67'lere.. Sonra kaldım 2. programda dolma falan vardı yapamadım bahane ama ve gelen giden çok oldu yatılı hastane işi için gelip kalmak zorunda olan iki misafir.. Onlara özel birşey yapmadım ama onlarla da mutfakta özgür olamadım.. Bu arada kilo almadım yediklerime dikkat ediyorum en azından 3 kilo yanıma kar kaldı. Ama akşamı atlatabilsem çoktan 60 kg. olmuştum eminim! Asıl sorun akşam! Beynim.. Ah beynim! Yenilme.. Her gün bunu söylemem lazım kendime.. Sevgiler Ankara'dan Melike.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım,

Ben Bursadan Sevda
Bende sessiz bir takipcinizim
Ama yanlış anlamayın aslında normal kilodayım 58kg sizi takip ederek doğru beslenme yollarını öğreniyorum tabii bu arada 55 kiloyada düşersem çok mutlu olurum.
size sormak istediğim ben oğlen yemekten önce 10-15 dakika ip atlıyorum faydası olurmu. ip atlamak kilo vermek için doğru bir eğzersizmidir.? tşk.

oyuncu dedi ki...

Selamlar,

Sizin söylediklerinize tam uymadığım için zaten vicdan azabı çekerken,bir de bu yazı herşeyin üstüne tuz biber ekti.

Yaptığım hataların, liste dışı yemelerin,sanki içimde bir karbonhidrat canavarı varmış gibi davranmamın iradesizlik dışında ne gibi bir sebebi olabilir ki?

Kendime çok kızgınım çok.

Üşengeç kararlı :) dedi ki...

Mehtap hanım merhaba, ben sınıfınızda değilim, misafir öğrenci olarak geriden takip ediyorum :) Öğle yemeklerini iş yerinde yiyorum, hergün et çıkmıyor kaldı ki kırmızı eti sadece kıyma olarak yiyebiliyorum.
Şu anda start up menüsünü uyguluyorum. Mesela bu gün yemekte, mercimek çorbası, kıymalı patetes,pilav ve cacık vardı. Ben mercimek çorbası, 1 dilim çavdar ekmeği ve cacık yedim. Varolan yemeklerden sakıncalı bulduklarımı çıkararak bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Haftalık yemek listesine bakıp uygun olmayan günlerde evden yemek getirmeyi düşünüyorum. Yediğim herşeyi deftere yazıyorum ki kendi kendimi akndırmaya çalışmayayım :) Sizce doğru yolda mıyım? Yeni sınıf açılacak mı tekrar? İyi tatiller, sizi seviyorum :)

Adsız dedi ki...

Lunatic sanırım metabolizma yavaşlamasına karşın zaten Mehtap dolu dolu bir liste verdi elimize bence sen sadece onu dinle programa aynen devam et
Nuri

Nasti dedi ki...

Mehtap hanım merhaba,

Sitenizdeki programlara katılımıcı olarak katılmasam da tüm yazılarınızı takip ediyorum, sıkı bir takipçinizim. İdeal kiloma 2 kg yakınım, geçen yıl ideal kilomu yakaladım ama koruyamadım, genel olarak sizin menülerinize yakın besleniyorum, sağlıklı beslenmek benim için çok önemli ciddi biçimde hergün ne yedim takip ediyorum, kaçamak ve abartmalar olmuyor değil, onları da bir gün sonra az yiyerek veya porsiyonları küçülterek ayarlamaya çalışıyorum. Ancak bu 2 kg öyle bir yapıştı ki gitmek bilmiyor, artık ideal kiloma da yakın olduğumdan mıdır nedir,aylardır vermek istiyorum ama gitmek bilmedi.Bu durumda önerebileceğiniz daha drastik bir menü uygulamak mıdır ? Mesela öğlen akşam karboyu kesmek, veya akşam salata yoğurt yemek, vb. gibi bir yöntem önerebilir misiniz ? Metabolizma hızımın düşmesini ve sağlıksız birşey yapmak istemiyorum, çünkü ardından giden geliyor...Bu konuda görüşleriniz benim için oldukça önemli. Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
14 Ocakta programınıza 69,9 kg ile başladım ve 1,5 ay gibi kısa bir sürede 7,5 kg verdim. Ama 25 şubatta hamile olduğumu öğrendim ve programa devam edemedim ne yazıkki :( Aslında biraz pişmanım bıraktığım için, biraz porsiyonlarımı büyüterek devam etseydim keşke diye geçirmiyor değilim aklımdan ama bugün 65 kg yum. Yine de 5 kg vermiş oldum. Şimdilik herşey için çok teşekkür ederim; bebişim dünyaya geldikten sonra programınıza en baştan başlayacağım. Bu arada da sizi takip etmeye devam edeceğim.
Kendinize iyi bakın, iyi tatiller dilerim...
ESKOBİ...

Esra dedi ki...

Arkadaşlar merhaba:)) Öncelikle, Mehtap hanıma bize " Neden?" diye sorma inceliğini gösterdiği için teşekkür ediyorum. Burada gördüğüm, herkesin hatasının farkında olduğu:) Yapılan kaçamaklar, yapılmayan spor, öğün atlamalar vs... Ben de daha fazla kilo verebilirdim bu sürede, ama sadece 7.6 kilo verdim. Sebebi ise hareketsizlik. Bu güne kadar sadece bir kere 2 tane fıstık ezmesi yiyerek ( boyutları çok küçük) kaçamak yaptım. Onun haricinde, ne misafir geldiğinde, ne misafirliğe gittiğimde, hatta arkadaşlarımla dışarda yediğimde, liste dışına çıkmadım. Hatta geçenlerde arkadaşlarımla gittiğim geç kahvaltıda bile:)) Kahvaltımı yapıp gittiğim ve öğle yemeği için erken olduğundan, herkes sıcacık, mis gibi börekleri yerken ben, yeşillik yiyerek geçiştirdim. Hatta arkadaşlarım, hayatımda yediğim en pahalı yeşilliğin bu olduğunu söyleyip güldüler. Fakat kararlılığımı bildiklerinden hiçbirinden neden yemiyorsun teklifi gelmedi:)) Benim en büyük şansım eşimin de benimle birlikte bu yolda olması.Kendisi 10 kilo verdi. Kızım da bu konuda en büyük destekçimiz. Daha yazacak çok şey var ama " kaçamaklarım oluyor" diyen arkadaşlar için, " başaramadım " duygusu insana çok kötü hissettirir. Hayatınızın idaresini kendi ellerinize alın. Bir dönüşüm yaşayın, herkes sizi tebrik etsin ve beğeniyle baksın. Bir kişi bile yapabiliyorsa, herkes yapabilir. Üstelik motivasyonumuzu yükselten bir hocamız varken( Ben O'na Mehtap hoca diyorum). Hepimize kolay gelsin:))

Mecnun'un Leyla'sı dedi ki...

Mehtap hanım,

Şu ana kadar eşimle birlikte yaptığımız sağlıklı yaşam için verdiğiniz beslenme örneklerine %80-90 uymaya çalıştık. Şu ana kadar kilo vermemiz belli bir oranda iyi devam etti. Ancak acaba yanlış mı yapıyoruz diye içime bir korku düştü. Bundan önceki listelerden kendimizce bir mantık çıkardık. Ufak tefek oynamalara izin verdik o mantığa göre.

Örneğin:
1. Sizin akşam yemekleri ile ilgili hiç çorba ve salata yazmamanıza rağmen biz yağına terbiyesine dikkat etmek şartıyla çorba ve salatadan hiç vazgeçemedik.
2. Sizin meyveli yazdığınız ara öğünlerde biz hakkımızı son iki haftada biz bisküvi ve şekersiz, sütsüz kahve şeklinde kullandık.
3. İlk haftalarda erkeklerin menüsünde ekmeği, köfteyi, bisküviyi biraz fazla olabileceği toleransını biz bu iki ay boyunca hep kullandık, siz daha sonra tekrar söylememenize rağmen.

Acaba yanlış mı yaptık? Sizin verdiğiniz listelerin asıl mantığını bilmeyince yanlış yerden mi mantık çıkarımı yaptık acaba?

En son verdiğiniz listede, ara öğünde kahveli bir seçenek yok, eşime "Bu iki hafta kahve yok" dediğimde hemen sordu, "Kahve içmek yok demiş mi doktor hanım?" diye sordu. Ben de şimdi size yeni listemizle alakalı birkaç şey sormak istiyorum:

1. Kahvaltı listesinde bizim damağımıza peynirli son seçenek ile, müsli ve corn flakes'li ilk seçenek uygun oluyor. Yumurta hiç gözükmüyor (iki günlük serbest kahvaltıda yapabiliriz sanırım.) Biz her gün değiştirmek suretiyle bu iki seçeneği (müsli ve corn flakes diye ayırırsak üç seçenek oluyor) öyle mi uygulamalıyız? Yoksa her gün aynı seçeneği yapsak da mahsuru yok mu?

2. Ara öğünde keçi boynuzu istesem de bulamam şartlarım gereği, bu sebeple tek meyve seçeneğini kahveli-bisküvili veya kahveli kekli, veya kahveli puaçalı seçenekle dönüşümlü kullansam listeyi oluşturma mantığınıza ters mi davranmış olurum?

3. Öğle yemeğinde ne yediğimiz bizi pek etkilemiyor, o sebeple bütün seçenekleri dönüşümlü uygulayabilirim... Ancak:

4. Akşam yemeklerinde sizin oluşturduğunuz listeye (miktarına ve yağına, terbiyesine, içindeki taneciklere dikkat etmek suretiyle) çorba eklesem, bir de yeşilliğin zararı yoktur herhalde mantığıyla azıcık yağlı bol salata eklesem kızar mısınız? bütün programı bozmuş mu olurum?

Belki de saçma sapan sorularımla vaktinizi alıyorum, özür dilerim... Ama verdiğimiz kiloları geri almamak için bu mantığı çözmeye çok ihtiyacımız var. Mehtap Hanım ya siz, veya Seda Hanım, Terazi, Esma hanım, kim cevap verirse çok mutlu olurum. Bu sağlıklı yaşam mantığını çözmüş herkesin cevabı kabulümüzdür. Şimdiden çooook teşekkür ederiz...

Adsız dedi ki...

Sevgili mehtap , öncelikle size iyi tatiller . Ben de bir kaç gündür Roma'da yım ve gezdiğim tüm ortamlarda tanıdık bir yüz ararken bu gün fırsatını bulup siteye baktığım da sizin ege de olduğunuzu öğrendim. Sizin adınıza mutlu oldum. Umarım sevdiklerinizle güzel zaman geçirirsiniz.
Ben sizinle 2009 da dört ay gibi bir sürede 14kg vermiş olmama rağmen bu kez iki ayda ancak 6 kg. verdim. Ben nerede hata yaptım diyemiyorum. Gerçekten çok zorlandığım fastweek haftasında bile listelere uymaya çalıştım. Yaşla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama, ıdört yıl öncekinden biraz daha yavaş veriyorum galiba. ayağımdaki bir rahatsızlıktan dolayı pek spor yapamasamda düzenli olarak haftada en az dört beş gün yürüyüş yapıyorum. zaten halen çalışan bir bayanım. iş yerinde (iş icabı)gün içinde on, onbeş defa iki kat merdivenden inip çıkıyorum. Ama bu yavaş kilo verme durumdan çok da rahatsız değilim. Şu anda 65 kg. Daha bir 4-5 kg. vermem gerekiyor. inşallah onu da başaracağım sayenizde. Ancak bu birkaç gündür, roma da malumunuz olduğu üzere, pizzalar, makarnalar, galettolar üst üste mideye indirildi. İnşallah hafta sonunda Türkiye'ye dönüyorum ve hafta başında kaldığım yerden devam ediyorum.
Sizi izlemeye devam ediyorum :))
Roma'dan sevgilerimle
Butterfly-Eskişehir

Sardunya dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım
Ben blog'unuzu cok uzun süreden beri takip ediyorum. Saglikli beslenme programinizi ucuncu kez uyguluyorum. Her seferinde 7-8 kg arasi verdikten sonra (hedefledigim agirliga yaklasik 5 kg kala) bir sekilde motivasyonumu kaybediyorum ve yaklasik 6 ay sonra eskisinden daha da fazla kilo almis buluyorum kendimi. Bu yuzden hicbir zaman bir basari hikayesi yazamadim size. Cunku benim basari hikayelerimin ikisi de (tamamen benim programdan kopmamdan kaynaklanan) daha buyuk bir basarisizlikla sonuclandi. Aslinda bu konuda size ne soracagimi bilmiyorum, cunku programiniza katilanlar arasida cok daha fazla kilo verip koruyanlar oldugunu biliyorum. Ama tam da ucuncu kez 7 kilo vermisken, yine ayni seyi yasamaktan korkuyorum. Belki bana soyleyecek bir cift lafiniz vardir diye yazmak istedim.

Ikinci sorum da, listelere bir muhendis bakis acisiyla bakiyor olmamdan kaynaklaniyor sanirim. Her liste yayinlanisinda bu listenin arkasindaki mantigi merak ediyorum. Elbette size guvenim sonsuz, ama ornegin neden bazi haftalar aksam yemeklerinden sonra hicbir sey yemezken, diger haftalarda 1 su bardagi kuru yemis yiyebildigimizi merak ediyorum. Ya da ara ogunlerde neden ceviz ya da bademden birini tercih ettigimizi, ya da bazi haftalar ara ogunu tamamen listeden cikardigimizi. Mesela onumuzdeki 15 gun icin verdiginiz liste, benim bugune kadar programdan anladiklarima hic uymuyor. O zaman herhalde ben bu beslenme programini hic anlamamisim diyorum. Siz soylediginize gore elbet mantikli bir sebebi vardir diye uyguluyorum tabi, ama kuruyemisleri, pilavlari yerken bir yandan vicdan azabi icimi kemiriyor.
Bir de soyle bir sorunum var: Listeler yayinlandiktan sonra o listeye uygun bir yemek yapiyorum ama hergun yemek yapamadigim icin ayni yemegi birkac gun yemem gerekiyor. Oysa, beslenme programimizin puf noktalarindan birinin yediklerimizi surekli degistirmek oldugunu dusunuyorum. Cok mu buyuk bir yanlis yapiyorum?

Sorularim biraz genis kapsamli oldu. Umarim sizi fazlaca yormam. Ama hazir siz sorularimizi ve sorunlarimizi sormusken, ben de aklima takilanlari siralayayim istedim.

Cevaplariniz ve simdiye kadar verdiginiz butun destek ve motivasyon icin sonsuz kere tesekkur ederim. Sayenizde Roma'yi daha cok sever oldum. Sevgilerimle...
Sardunya

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım

Üçüncü kez listeye en baştan başlayan biriyim. İkinci gebeliğimde ilkinden daha fazla kilo aldım. Şu anda emziriyorum, prensesim sadece anne sütü alıyor. Kilolarım yüzünden sağlık sorunları yaşıyorum bu yüzden biraz erken de olsa kilo vermeye çalışıyorum. Çeşitli sağlık sorunları yüzünden hep üçüncü dördüncü günde listeleri bıraktım. Bu hafta en baştan tekrar başladım. Emzirdiğim için enerji ihtiyacım çok fazla oluyor. En büyük sorunum bu. Özellikle geceleri kendimi buzdolabının kapısında buluyorum. Buda moralimi bozuyor. Ufak kaçamaklar derken kendime kızıp ipin ucunu kaçırdığımda oldu Ama bu hafta daha dengeli gidebildim. Bu enerji ihtiyacım için sağlıklı atıştırmalıklara veya öğünlere eklenecek ek besinlere ihtiyacım var. Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz? gün içinde 2-3 litre su içiyorum.
Umarım bende kendi hikayemi yazabilirim. Aynalarla tekrar barışıp, mutlu ama en önemlisi sağlıklı bir anne olabilirim. Başardığımda öykümü mutlaka paylaşacağım.
Her türlü paylaşımınız, içtenliğiniz ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederim.
Sizi kocaman kucaklıyorum, sevgiyle kalın
Esra

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım

bilgilerimi yazmayı unutmuşum.
İstanbul
İki çocuk annesi
1.70 boy
84 kilo
Biyolog (Şu an çalışmıyorum)
Kendimi sağlıklı hissettiğim kilo;60-65 arası
Esra

Adsız dedi ki...


Sevgili Mehtap,

"Ne Haber" baslikli bölümde oldukca uzun dile getirmistim durumumu.Yani ara ögünleri ana ögünlerime ekleyerek yedigimi.Ilk kez listelerinizi uygulamaya basladigimda ara ögünlü olarak da beslendigim oldu.Lakin ara ögün tükettigim günler de ara ögün saatinde hem daha acikmamis oluyordum,hem de yedikten sonra gelecek olan ana ögüne kadar daha cabuk acikiyordum.. ve üc ögün ile sinirladim beslenmemi..Ve o andan itibaren kendimi daha iyi hissetmeye basladim.Gelin görün ki,icime size ihanet ediyormusum duygusu geldi cöreklendi :) Hem de o günlerde sizler benim varligimdan bihaber iken :)
Yeniden olusturdugunuz sinifa kaydimi yaptirdiktan sonra da 3 ögün yemeye devam ettim. Listelerinizdeki önerilere sadik kaldim hep..

Bu konu ile ilgili düsüncelerinizi paylasirsaniz, beni yine zaman zaman ortaya cikan vicdan azabindan kurtarmis olacaksiniz :)

Kuzey Ege'de yüreginiz kadar güzel günler gecirmeniz dilegiyle..

Tesekkürler

Ay

fiyona dedi ki...

merhaba Mehtap Hanım,ben de böyle bir geri bildirim beklemiyordum.programa eşimle başlamıştık,çok iyi gidiyor derken 7 şubat listesinde koptum.liste yayınlandığında alışveriş payım olmadı.nöbet usulü çalıştığımız için düzen 2-3gün aksadı.hastalandım ve yemek yapamadım 1 hfta sürdü.yine de verdiğimizi geri almamıştık ancak son 2haftada 5kg alarak yine 97oldum.aşırı yeme hastalığım,hipotiroidim,B12 ve demir eksikliğim.PCOSum,bunun getirdiği kozmetik sonuçlarım,düzensiz yorucu uzun nöbetlerim boşa kürek çekercesine hep aynı.hevesle başla biraz başarınca asıl sıkıntıları,yürüyemediğim,giyinemediğim günleri unutup yine sapıtmak şimdi de nasıl başlayacağımı bilemiyorum.evde yemek pişmiyor kesinlikle.tost simit peynir yoğurt...dişi kuş yuvayı yapamıyor.bu arada canan karatay,müslümanın diyeti kitabı ve ozan tunçer bilgilerim sürekli kafamda dönüyor.günde 2 saat aralıklı 6saat uyur oldum.bunun4saati koltukta.çatışma yaşıyorum.43beden kitle endeksim ve gebelik riskim var.yaz da geliyor ne giyeceğim belli değil.yine de yaşamak güzel.sanırım çekinmeyi bırakıp bir endokrin uzmanına görünmeliyim.ideal kilom 43 ve ben ilkokul 4te 43tüm.bu bana inandırıcı gelmiyor.güya bahane sevmem'of off!...

Malli dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Ben karbonhidrat ağırlık bu beslenme şeklinden daha çok acıkıyorum. Bunun nasıl atlatacağımı bilemiyorum.

Pervane dedi ki...

Merhaba ben yukarıda yazmıştım ama bir sorumu unutmuşum. Yağsız yapılan herhangi bir sebze yemeği, örneğin taze fasulye, ile haşlanmış sebze aynı şey olur mu? Etin yanına haşlanmış sebze yerine öyle tüketilebilir mi) Pek sanmam ama yine de umut işte :)Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hanım,

Ben sessiz takipcilerinzdenim. Turizm sektöründe Genel müdür olarak çalışıyorum bunun anlamı düzensiz çalışma saatleri ve sürekli toplantılarda geçen bir ömür. Fazla kilom var ama yavaş yavaş veriyorum. Sorunum akşam yemeklerinde oluyor. Doymak bilmiyorum sürekli bir şeyler yemek istiyorum. Bunun önüne nasıl geçilebilir? Belki anlattınız ben kaçırdım. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Tüm emekleriniz, vaktiniz ve desteğiniz için teşekkürler. Yeşim Yetişener

Adsız dedi ki...

merhaba Mehtap hanim,
tatiliniz gonlunuzce guzel kecir inshALLAH.
benim sorum-normal kilodayim,ama karnimda,yanlarda simit goruntusu gitmedi,hamileliklerden onceki dumduz karin hich mi geri gelmiycek?
sporda yapiyorum,onlardan daha bashka nasil kurtula bilbirim?
programa uymayi son 20 gundur biraktim,eski alishkanliklar geri donuyor
Sevgilerle Jalya

Pervane dedi ki...

Merhaba, ben yukarıda yazmıştım ama bir sorumu unutmuşum. Yağsız kavurmadan pişrilen bir sebze yemeği haşlanmış sebze yerini tutar mı? Etin yanına o şekilde de tüketebilir miyiz? Teşekkürler.

Mel dedi ki...

Merhabalar,
Benim sorunum aksamlari. Gun icinde idare ediyorum bir sekilde ama aksamlar cok zor oluyor. Ozellikle aksamlari karbonhidrat istegiyle bogusmaktan cok yoruluyorum. Makarna, pilav, ekmek, bazen tatli (malesef 1 parca cikolata yetmiyor her zaman) istiyor canim deli gibi. Savasi her zaman kazanamadigimi itiraf edeyim, malesef!!!
Ozellikle regl oncesi haftadaysam kendime hakim olamiyorum. Bazilarinin onerdigi gibi tarcinli elma falan denedim ama ise yaramiyor. Bu tarz kacamaklar yapmak kendime olan inancimi ve motivasyonumu cok sarsiyor. Kac kez sizin programinizi 3 hafta yapip 4. haftada (PMS'e denk gelen haftada)yoldan cikip biraktim. Yola devam eden arkadaslara saygim buyuk. Harikalar hepsi de.
Onerilerinizi buyuk merakla bekliyorum. Bu kisir donguden nasil cikabilirim?

Anadiyo dedi ki...

Mehtap Hanım..Benim bugün aklıma bir şey takıldı da..Bir parça bitter yerine bir tane sade lokum yiyebilir miyiz ki? Ya da üç tane bisküvi,bir tane kurabiye,bi dilim kek yerine bi iki lokum yesek?İNternette bir tane sade lokumun kalorisine 15 diyor inanamıyoruz biz annemle :)

beyhan dedi ki...

Merhaba;
Yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldığım için biraz geç kaldım.
Yıllar boyu sürekli zayıflamaya çalışmaktan olsa gerek benim metobolizmam belli kg ye gelince duruyor.
Çok güzel 10-12 olmasada kendime göre 6 kg verdim.
Ama içimde başka bir canlı yaşıyor sanki; Yeşil çorba insanın vücudunda 10 gün durur mu ve 10 gün boyunca diğer yediklerim . Kilitledi kendini :))

Müdür fıkrasını bilirsiniz.
Sonunda idrarımı bile yapmama izin vermeyen bir durumla karşılaştım kabızlık ve peşinden basur yaşadım

İçimdeki canavara tamam ben bırakıyorum bu işi dedim ve üstüne üstlük 1 kg geri aldım . Oh keyfimize diyecek yok.

İçimdeki canavar ve ben mutlu mesut yaşıyoruz. Onu nasıl kandırırım bile miyorum aslında bu hafta tam ona göreydi ama bekleyemedi.
Teşekkür ediyorum.
beyhan

Adsız dedi ki...

Sevgili Bursadan Sevda,
15dk. Ip oplamak 200 kalori yakiyormus.hic yoktan iyidir.bence bir ara ögünde almis oldugun kalori yakmis olursun.internetten arastirabilirsin hangi spor ,hareket ne kadar yakiyor.kendine uygun olani secersin.selamlar.Sule

Unknown dedi ki...

daha yazmışydım bilmiyorum .ama bu kiloyu vermem lazım estetik değil sağlık.amaveremiyorum.51 yaşındayım ordamısınız bana yardım edermisşniz lütfen.

Unknown dedi ki...

beni şeker ve şekerli şeylerden uzaklaştırana inanın minnet duyucam.mideüşütmesi geçirdim şekerli şeylerden acaip tiksindim o geçti yine başa döndüm.

Bu liste çok dolu:( dedi ki...

Sevgili Mehtap
Tüm proğramlara uymama çalışmama rağmen,her gün 1 saat yürüdüğüm ve haftanın 2günü jimnastiğe gittiğim halde 2 ayda 3,5 kilo verebildim.
Şimdi yarın için şu en son 15günlük listeyi yazdım kağıdıma ama yazarken bile vicdan azabı duydum ve yaşasın dolma yiyeceğiz nidalarıyla sevinenlerden olmadım.
Zaten zar zor kilo verdim ve güneş mis gibi yüzünü gösterdi,kiloları saklayacak kıyafetleri çıkartmak zorunda kalacağız.Daha hızlı metabolizma canavarı bir proğramla nisanı daha hızlı kilo verme dönemi olarak kullanamaz mıydık acaba?
Evet verdiğin her listenin bir mantığı,nedeni var ama ben bunca şeyi yiyeceğim diye hiç sevinmiyorum doğrusu.Fast weekten,metabolizmaya çaça yaptıran listeden sonra pilavlar,makarnalar,kuruyemişler,tahıllar,ekmekler,börek,mentı,dolmalar uçuyor bu listede:(
Daha sıkı bir liste bekliyordum.

Tek sorum:Öğle ve akşam menüsü yer değiştirebilir mi?
Yada öğlen yemeğinde akşamın yiyeceklerinide yemek zorunda kalırsak(mesela pilav,bezelye,balık,salata) akşamı hiç bir şey yemeden pas geçebilir miyiz?

incir

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hn,
Cok sey biliyoruz ya da bildigimizi saniyoruz. Her gun bircok kanalda A doktoru onu yiyin bunu yiyin zayiflayin, B doktoru onu yemeyin sunu yemeyin zayiflayin , Su unlu sunu yapti zayifladi, bunu icti...vb haber bombardimani altindayiz. Ama cogumuzun sorunu bilgiden ziyade uygulama kismi. Baslamak bitirmenin yarisidir derler ama ben buna inanmiyorum. Baslamak bitirmek degildir. Biz basladigimizin sonunu getirirsek zaten basarili oluruz. O motivasyonu kaybettigimiz anda tekrar kazanmak icin ugrasmaliyiz. Sizin de dediginiz gibi en kotusu olmadi deyip birakmak. Hic vazgecmemek dilegiyle
Arzu (Bursa)

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap Hanım,
Ben Fatsa,programınıza 68 kg ile basladım.bugün itibariyle 63.5 kg oldum.hersey cok güzel ilerlerken,birden kendimi cok halsiz,uyuşuk ve bezgin durumda buldum.esimin ısrarıyla bir dahiliye uzmanına gittik,yapılan testler sonuc ile derecede anemi teşhisi konulüsdu.fikir vermesi acısından bazı degerleri yazıyorum.
Hgb 7.3 gr/dl
Demir 14 mg/dl
Ferritin 1.19ng/ml
Bu sonuclardan sonra aile büyükleri ellerinde pekmez,kuru üzüm,ciģerlerle dolanıyorlar.diyetini sonra yaparsın önce bir iyileş diyorlar.artık sadece karbonhidratlı besinlere hayır diyorum,gerisini zorla da olsa yyyediriyorlar.benim hikayem de bu...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehtap!
Öncelikle cok tesekkür ederim, hem böyle bir firsat verdigin icin bize hemde emeklerin icin! Ne kadar tesekkür etsem az diye düsünüyorum..
Sayin Mehtap, benim sorunum ben listeye sadik kalamiyorum:( bebegimi "bu arada 2 yasinda aslinda";) emzirdigim icin, ac kalamiyorum..kendimi birden bire elimde atistirmalik bir yiyecekle buluyorum..aslinda basindan beri gruptayim fakat tam saglikli besleniyorum derken bir yorgunluk, halsizlik oluyor ve her zaman yaptigim seyi yapiyorum..elimde bir kahve ve bisküvi, kek tarzi yiyeceklerle hem mutlu hissediyorum hemde yorgunlugum gidiyor..
acaba ne yapmaliyim?
aslinda hafta hafta cok güzel uyguladigim oldu ve 1-2 kilo da vermistim ama sonra tekrar maalesef pes ediyorum ve geri aldim cogu kez..spora basladim ve haftada üc kez spor yapiyorum 1 aydir.
Acaba en bastan mi baslamaliyim?
Birde ögleden sonra daha da zorlaniyorum ve bugün oldugu gibi abarttigim icin ara ögünü aksam yemegi yemeyi düsünmüyorum..acaba bu dogru bir yaklasimmi?
sütlü kahve ictigim zaman kendimi cok sismis gibi hissediyorum..nedeni alerji olabilirmi?
kusura bakmayin lütfen ama gercekten cok caresizim..motivasyonum var, yazilarinizi sürekli takip ediyorum, beynim ben hersekilde haziriz fakat ben neden basaramiyorum..
Kusura bakmayin ne olur, cok fazla zamaninizi almak ta istemiyorum..
boyum: 1,70
kilom: 70
egeye selamlar, asya:)

Nasti dedi ki...

Merhaba Mehtap hanım,

Slow ve fast weekte öğlen akşam yoğurt yenebilir mi? Bu kısım ciddi kafama takıldı...

n131 dedi ki...

Mehtap hanım, burada kaç erkeğiz bilmiyorum ama komşularım Eyüp ile Elif'in değişimini canlı canlı görünce bende eşimle ocakta başlayan listeye dahil oldum. Sanırım ben eşimi daha çok motive ettim, iş dolayısıyla gezdiğim yerlerde ikramlara elimi sürmedim, 15 tatilde aile yanında bile pilava uzaktan baktım ki 4 yıllık evliliğimizde çorba+yemek+pilav-makarna üçlüsünü eşimden hep ben talep ederdim. 1.81 boyla 83,5 kiloyla başladığım yarışta 75 kiloyu tartıda görüp giremediğim t-shirt'lere rahatlıkla girdim, alyansımı parmağımda rahatlıkla oynattım, daha ne olsun. Hedef 72 iken BİM'den alınan turşuyu diyette sebze garnitürü niyetine kullanmaya çalışınca 76'nın kıyısından döndüm. Bu arada eşim istediği kadar kilo veremedi, bunu kendine sorun etmeye başladı ve spora başladı. 4 kilo verdi ama sanırım önümüzdeki hafta diyetisyene başlayacak. Benim bir şey yerken aklıma gelen "Mehtap kızar:)" motivasyonunu o yüz yüze diyetisyenden alabiliyor çünkü.Bu hafta kayın validemin bizde olmasının etkisiyle karbonhidrata yöneldik ama ben haftaya geri döneceğim. Baştan mı, listeye devam mı sizce?
Not: Komşumun anlattıklarına başta yok artık, kim uğraşır o kadar insanla derken sorulara verdiğiniz yanıtlarla beni yanılttığınız ve bu kadar yüce gönüllü olduğunuz size ve arkadaşlarınıza teşekkürler.
Komşum Elif'e not: Bunlardan benim Elif'e bahsetme:)
Nuri

incir reçeli dedi ki...

mehtap hanım merhabalar
ben incir reçeli,14 ocaktan bu yana sizinleyim başlangıç kilom 98800dü şuan 87800 yani 11 kilo vermiş durumdayım ama ne yaparsam yapayım 86ya düşemiyorum akşam 19,30 gibi 1 saatlik çok tempolu olmasada yürüyüşümü düzenli hergün hiç aksatmadan yapıyorum akşam yemeklerinde porsiyonları fazlamı kaçırıyorum acaba diyorum kendi kendime onuda azalttım fakat hiç bi şey değişmiyor neden olabilir neler yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim ...
şimdiden teşekkürler...

Anadiyo dedi ki...

Selamlar zaman geçtikçe geliyor da aklıma sorular kusura bakmayın..
metabolizma çayı oda sıcaklığında 2gün falan dayanır mı ki? kaç gün dayanır?

zeynebb dedi ki...

Merhaba karbonhidrat yemek çok güzel fakat tartılmamama rağmen sanki kilo aldım %95 listeye uydum benden kaynaklanan bir sorunmu var akşamları genelde karbonhidrat almadım lütfen ekipten biri cevap verebilirmi kilo almak istemiyorum ...

silbaştan dedi ki...

ülseratif kolit gibi bir bagırsak hastalıgım var bana bu konuda önerebileceginiz besinler var mı kilo vermek istiyorum bir yerlerde bir yanlıslık yapıyorum ama ne oldugunu bilmiyorum. kabızlık ve ardından ishal yasıyorum sebze yemege basladıgımda sebze yememle alakası var mı onu da bilemem aslında lütfen bana yol gösterin.

rebecca dedi ki...

Merhaba,
aklıma takılan diğer soruları da sormak istedim.
Benim öğün saatlerim şöyle:
08:00 kahvaltı
11:30 ara öğün
12:30 öğlen yemeği
16:30 ara öğün
19:30 akşam yemeği.
Bu saatleri işe gelişime ve sizin listelerde belirttiğiniz saatlere göre düzenledim.ara öğünlerde acıksam dahi saatinin gelmesini bekliyorum.Ancak dengesiz mi dağıtmışım diye merak da ediyorum.
Ara öğünlerdeki kuru yemişleri tüketemiyorum,sadece meyvesini yiyip bırakıyorum.Ne kar ne zarar diye düşünüyorum yerken ama zayıflamamı engelleyen minareller eksik kalacaksa buna uymak konusunda kendimi zorlarım.

Fazla yediğim bir öğünden sonra bir sonraki öğünü atlamalımıyım?yoksa o gün yoğun spor yapmam mı hatamı telafi eder?

Daha aklımda bir sürü soru var,
daha önce de dediğiniz gibi çok da takıntı yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor.

Desteğiniz için teşekkürler.

Yagmur dedi ki...

Merhaba Mehtap hanim,Ben sizlerle baslayamadim geriden geliyorum, bugun 37. Gundeyim , ve toplamda 6 kilo verdim ;) , emziriyorum ve bazen cok acikiyorum ozaman salatalik veya domates yiyebilirmiyim , bide biliyorum cok saglikli besleniyorum ama emzirdigim icin daha fazlami yemem lazim ? gercekten cok tesekkur Ederim Mehtap hanim bu kadar isinizin arasinda bide bize vakit ayiriyorsunuz ,
Yagmur

Adsız dedi ki...

Meyvenin yanında yenilen kuruyemiş meyve şekerinin kanda çabuk yükselmesini önlüyormuş.
O nedenle gerekli imiş
Naçizane hatırlatıyım dedim
Nur

Adsız dedi ki...

Sevgili Rebecca,
Bildigim kadariyla ögün atlamayi Mehtap Hanim tavsiye etmiyor.sende biraz fazla spor yaparak fazla alinan kaloriyi yakabilirsin(benim gibi).Dün extradan spor yapmak zorunda kaldim yoksa icim Rahat etmiyecekti ve sonunda cok yoruldim.En iyisi ölcüyü asmamak😊

Suleden sevgilerle

Adsız dedi ki...

Sevgili Asya,
Almanyada doktorlar 6aydan daha fazla emzirmeyi tavsiye etmiyorlar,zaten 6aydan sonra Anne sütüyetersiz olup beslemiyormusta.Bence sen Kendine eziyet ediyorsun Biran önce cocugunu sütten kesmeye calis.Gerekli tibbi bilgileri Kadin yada cocuk doktorundan alabilirsin.hem artik o bebeklikten cikmis cocuk olmus yahu😊Normal ev yemekleri yemesi lazim bu yasta.1yas Hadi neysede 2???sevgilerle Sule

Adsız dedi ki...

Asyacigim,
Sütlü kahve icince sislik hissediyorum diyorsun ya;sütteki laktoza karsi Intoleranz olabilirsin.test yaptirman iyi olur.simdilerde laktozsuz süt ürünleride var,caresine bakarsin.Sule

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap Hn,
Degerli arkadaslar,
Su yorumlari okudukca, arkadaslarimi dinledikce, kendimi dusundukce kilo pronleminin psikolojik olduguna gercekten inanmaya basladim.
Her kilolu insanin yemek yemek icin bir bahanesi var. Mutluluktan, sikintidan, uzuntuden,....vb. Hep bahane hep bahane. Galiba bizi yemege iten, bosluga dusuren seyi bulmaliyiz. Onu doldurmaliyiz. Her diyet kisisel bir yolculuktur. Bu yolculukta siz bizim icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Gerisi bize kalmis. Dusunerek, kendimizi dinleyerek , bize uygun plani olusturmaliyiz. Unutmayalim ki bu dunyanin en zor isi degil. Insanlar kansere care ararken biz kendi icimizdeki careyi mi bulamayacagiz. Biz guclu olmali, icimizdeki boslugu yemekle dolduramayacagimizin farkina varmaliyiz.
Bir de siz ne derseniz, harfiyen uymaliyiz, tarti yoksa yok olmali, 10findiksa 10olmali eksik ya da fazla degil ya da fistik degil. En buyuk degisiklik masadaki yerimzi degistirmek olmali.
Sonunda da insallah kiyafetlerimizi degistirmek olur.
Yanlis mi bilmiyorum ama ben dusuncelerimi degistirmeye calisiyorum.
Sevgilerimle Arzu( Bursa)

Adsız dedi ki...

iki haftadır karbonhidrat alıyoruz ya kilom aynı ama kocaman bir göbeğim oldu :p
Fatma M.

Adsız dedi ki...

cok tesekkür ederim Sulecim, verdigin cevap benim icin öyle degerliki anlatamam!! emzirme konusunda haklisin, bende dogrusu ilk 6 aya cok önem veriyordum daha sonra ek gidaya cok güzel gecmistik fakat ogluma baski yapmadim kendi biraksin anne sütünü derken bu kadar uzadi..doktorumla konustum o da sütümün tamamen bitmesi icin ilac verdi simdi ilk firsatta onu kullanip artik veda edecegiz:) sürekli aclik hissi ve tatli yiyecekler arayisinda olmaktan bende hic mutlu degilim...
süte karsi sanirim alerjim olabilir, 1 haftalik hayvansal ürünlerini biraktigimizda sanki vücudum bayram etmisti...
daha dikkat etmek istiyorum artik.
cok tesekkür ederim!
Selamlar
asya

FeyzaFatih dedi ki...

Merhabalar;
Mehtap hanım daha öncede yazdım ama benim gibi geriden takip edenler için yeni bir sınıf açılacak mı yoksa bu şekilde i takip edeceğiz.
Birde benimle takip etmek isteyen annem gibi biri daha var aşırı kilosu var ve zayıflamak istiyor
Boy 156
Kilo. 130
Yaş 47
Gerçekten sıkıntıda ayakları çok ağrıyo ve yürüyüş yapamıyo çok fazla daha önce çok zayıflama deneyimleri oldu ama 5 kilo verdi durdu hep sizden yardım istiyorum
Şimdiden ilginize çok teşekkür ediyorum...

Adsız dedi ki...

Şişkoroman ben metabolizma çayını buzdolabına koyuyorum içeceği zaman cezvede biraz ılıtıyorum
Dışarda 2 gün anca durur
Nuri

Adsız dedi ki...

Ben metabolizma cayini soguk soguk icmeyi daha seviyorum,ilik yada sicak Mi icmek lazim arkadaslar?
Türkiyede havalar isinmis oda sicakliginda Cabuk bozulabilir.Sule

Adsız dedi ki...

Sayın Haluk Mehmet Ak ve sevgili arkadaşlar,

Tatlı ve şekerle ilgili genel bir sorun var anladığım kadarıyla. Ben de bunun dışında değildim. Ancak bunun için bizim dışımızda, bir başkasının bizim üzerimizde kullanabileceği SİHİRLİ BİR DEĞNEK YOK maalesef. Sadece biraz sabır göstererek bunun da üstesinden gelinebiliyor. Vücut her şeye olduğu gibi şekersizliğe de alışıyor ki zaten doğal bir ihtiyaç değil.

Ben eşimle birlikte 2 seneyi aşkın süredir çayı kahveyi şekersiz içiyorduk zaten ama akşamları yanına bisküvi(lerrr) de eşlik ediyordu. Bu programa başladığımdan beri mümkün olduğunca uymaya çalıştım. Arada kaçamaklar tabi ki oldu ama vicdan azabı duymak yerine telafi etmeye çalıştım. Bir sefer bir dilim baklava yediysem ertesi günkü kahvaltıda reçel yemedim mesela.

Sebat ederseniz vücut buna da alışıyor. İnanın tatlı krizi denen şey sadece alışkanlık, aslında vücut istemiyor onu, kalıplaşmış yönlendirmelerle (reklamlar, diğer dış etkiler) zihin istiyor. Bir şeyi zihinde hemen öğreniyoruz ancak bedenin öğrenmesi için yaklaşık üç hafta gerekiyor (diye biliyorum). Bu yüzden biraz sabırlı olun ve sonrasında alışkanlıkla değil, bedenin ihtiyacını dinleyerek hareket etmeye çalışın.

Örneğin ben tatlı ve çikolatayı, bisküviyi çok seven bir insanım. Ancak epeydir % 70 kakao oranlı bitter çikolataya geçtik ve artık sütlü çikolata yiyemiyorum, fazla tatlı geliyor. ALIŞKANLIKTAN yersem de MİDEMİ RAHATSIZ EDİYOR. (Büyük harf için kusura bakmayın, altını çizerek belirtemiyorum yorumda.) Hatta 2. ayın içinde bir yerde yeni çıkan bir gofretten yedim, bitter olmasına rağmen cidden rahatsız etti, çıkarma noktasına geldim o derece. Bisküvi deseniz dört tanesinden sonrası da aynı etkiyi yapıyor. Aynı durum gerekenden fazla yenilen kuruyemiş için de geçerli.

Düşünün ki şeker çok yeni bir ürün, 1800'lerin sonu galiba ürün olarak ortaya çıkışı. O zamandan beri de başta diş çürükleri olmak üzere hastalıklardan başımızı kaldıramamışız :) Dolayısıyla hayatımızdan çıkarmak, en azından mümkün olduğunca azaltmak elimizde.

Sonuçta bu bir yaşam biçimi, sağlıklı ve düzenli beslenme yöntemi, diyet programı asla değil. Sağlıklı alışkanlıklar edinmeye çalışıyoruz birlikte. Nasıl çocuklarımıza fazla şekerli gıdalar, fast food vs konusunda - hem miktarda hem de zamanda - sınır getiriyorsak, aynını kendimize de yapabiliriz. Hepi topu birkaç hafta sabır, sonrası kolay. Malum emeksiz yemek olmuyor. :)

Umarım çok uzatmamışımdır. Kolaylıklar diliyorum herkese.
Selamlar,
BilgeBAY

Adsız dedi ki...

Şekerle ilgili söylediklerine katılıyorum bir paket bisküviyi şekerli çayla bitirirken geçen kendimi kaybettiğim bir anda şekersiz çayla 5 tane bisküvüyi yedim ve bıraktım
Sadece gerçekten istemek gerekiyor sorun birazda burada kilo vermeyi istemek kabul etmek ve caymamak...
Nuri

Adsız dedi ki...

Valla ben cok istesemde siyah demli( severim) sekersiz icemedigim tadini almadigim icin uzun süre icmedim,canim cok cektiginde tatlanditici atiyorum.kahve ve bitki caylarinda sorun yok .
Beyaz sekeri ise Start Up tan beri kullanmadim.izinli günlerdeki keklerin haricinde ,onuda o tercihi cok kullanmadim.Ama 70% siyah cikolatayi cok severim ve acikcasi ariyorum.gecen sene 3ay yaptigim dukan diyetinden itibaren normal cikolatalari yiyemiyorum asiri tatli geliyor.
Steviyaya alismaya calisiyorum saglikli bitkisel tatlandirici ama damak tadim alisamadi daha.
Selamlar Sule

Adsız dedi ki...

Valla ben cok istesemde siyah demli( severim) sekersiz icemedigim tadini almadigim icin uzun süre icmedim,canim cok cektiginde tatlanditici atiyorum.kahve ve bitki caylarinda sorun yok .
Beyaz sekeri ise Start Up tan beri kullanmadim.izinli günlerdeki keklerin haricinde ,onuda o tercihi cok kullanmadim.Ama 70% siyah cikolatayi cok severim ve acikcasi ariyorum.gecen sene 3ay yaptigim dukan diyetinden itibaren normal cikolatalari yiyemiyorum asiri tatli geliyor.
Steviyaya alismaya calisiyorum saglikli bitkisel tatlandirici ama damak tadim alisamadi daha.
Selamlar Sule

ELİF dedi ki...

Nuriii:)) tamam aramızda kalacak söz:)

ne kadar güzel anlatmışsın canı yürekten tebrik ediyorum seni ve eşim eyüpü...keşke listedeki diğer erkek arkadaşlarda yazsalar yaşadıkları sorunları...yaşadıkları değişimleri... şu bir gerçek ki buradaki motivasyon bence başka hiç biryerde yok eğer düzenli takip edilirse! başka bir dünya var burda başka bir sinerji yüklü....

not: bu ara bende fazla takip edememiş olsamda en baştaki listeden başladım baya zamandır olduğıumuz yerde sayıyoruz çünki ...vermemiz eşimde de bende de durdu ama çok dikkat etmeyişimizinde payı var sanırım bunda...ama ben birşeyden eminim artık yaklaşık 1.5 yıldır buradayım ve başka bir farkındalık halindeyiz bizim yeme alışkanlıklarımız kesinlkle değişti bir kere sağlıklı beslenmeyi öğrendik ve ailece bu böyle devam edecek inşallah ...

tekrar teşekkürler sevgili mehtap emeklerin için çaban için sevgiler ...

Anadiyo dedi ki...

metabolizma çayı için önerinize çok teşekkür ederim nuri bey :)
bir de mehtap hanım çok sordum yazdım ama bu son sorum :)
ben doğumda aldığım 25 kiloyu verdim.Şimdi geri kalan kilolarım çok zor gidiyor sanırım.ilk listeden başladım ama pek bi fark olmadı 1 kilo verdim anca herhalde.acaba ben slow fast slow programından mı başlasaydım ki?

Unknown dedi ki...

MERHABALAR BLOGUNUZA TAVSİYE ÜZERİNE BAKTIM HİKAYELERİ YORUMLARI GÖRÜNCE ÇOK HEYECANLANDIM FAKAT NASIL YAPCAM NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİM NERDEN BAŞLIYACAĞIM BİLEMİYORUM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM