tag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post5064109842001859836..comments2024-02-26T16:24:23.851+00:00Comments on mevsimlerden Roma...: SPAGHETTI CON LE VONGOLE (MIDYELI SPAGETTI)Mehtap Pasin Gualanohttp://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-29429263579064449502009-03-19T23:02:00.000+00:002009-03-19T23:02:00.000+00:00Sevgili Brajeshwari, Onu da yapariz ama lezzeti as...Sevgili Brajeshwari, Onu da yapariz ama lezzeti asla ayni olmaz. ben onun icin cok kalorili lazanyayi, ara sira, kucuk bir porsiyon yiyorum.. ustelik bizim evde sevilir ve yenir.. ama bana yetmeyecek kadar piser hep.. :-))Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-78568013988664416762009-03-19T21:29:00.000+00:002009-03-19T21:29:00.000+00:00Az kalorili Lazanyaaaa..!!!Az kalorili Lazanyaaaa..!!!Brajeshwarihttps://www.blogger.com/profile/00141576983982145164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-33794003842974665952009-03-18T17:10:00.000+00:002009-03-18T17:10:00.000+00:00Sevgili Brajeshwari, formda oldugunu, kilon konusu...Sevgili Brajeshwari, formda oldugunu, kilon konusunda cok bilincli ve akilli davrandigini biliyorum. Midye seviyorsan, dene derim ben.. Ama 70 grami gecmeden..ustune tatli hakkin da olsun.. :-))<BR/><BR/>Cheetos'cugum, bu kara kalemin siparisi uzerine secilmis bir tarifti.. sen sebzelerden sebze begen.. Makarnasi benden..:-))Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-84327091288488476482009-03-18T07:29:00.000+00:002009-03-18T07:29:00.000+00:00yaa Mehtapcım, biraz da deniz ürünsüz tarif versen...yaa Mehtapcım, biraz da deniz ürünsüz tarif versen :) tamam utanç verici ama sevmiyorum ben midye filan :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-4471428735461979392009-03-17T21:42:00.000+00:002009-03-17T21:42:00.000+00:00Çok lezzetli görünüyor.Ben 120 gr yedim fotografa ...Çok lezzetli görünüyor.Ben 120 gr yedim fotografa bakarak.. Dietteyim..:)Brajeshwarihttps://www.blogger.com/profile/00141576983982145164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-50875342025292483952009-03-17T15:23:00.000+00:002009-03-17T15:23:00.000+00:00sevgili Kara kalem, ben dere otunu bulamadigim gib...sevgili Kara kalem, ben dere otunu bulamadigim gibi, babamin butun ugraslarina ragmen yetistirmek te mumkun olmadi burada.. olsa, denerdik..<BR/>bence en iyisi Miros'un porsiyonunu ayirdiktan sonra, kalanina maydanoz eklemek..<BR/>Aslinda tarif zor degil de, zamanlamayi tutturmak ve kumlari iyice suzmek onemli.. karidesle boyle bir sorun yok.. karidesin pisme suresi 5 dakika.. daha da cabuk ve kolay yani..<BR/><BR/>Sevgili NuNu, senin icin, somonlu makarnayi yazacagim.. fotograflar cok kotu cikmis ama bizim evde, hemen her cuma gecesi piser. O nedenle, cook yakinda..<BR/><BR/>Sevgili Funda, fotograflari bir profesyonel cektiginden olsa gerek. ben cekince, zaten ustunde ya 10 yil oncesinin, ya 20 yil sonrasinin tarihi olur.. zaman tunelinde hareket eden bir canon'um var.. sahibi gibi..<BR/><BR/>Sevgili Belgin, denemeye deger. simdiden afiyet olsun..<BR/><BR/>sevgili :)'den, ozlemistim.. Hos geldiniz.. Basarili ve yaratici olduguma gelince.. Oraya ben de <BR/>:-))) koyuyorum ve tesekkur ediyorum..<BR/><BR/>Sevgili Oya, Hosgeldin.. Benim sayfalara sigdiramadigim tarif, bu kadar guzel toparlanabilir ancak.. Ben roma'yi cok seviyorum ve mutluyum burada.. ama Konya'nin Bozkir kasabasinda yasarken de yasantimda, gicimik, batirik yemekleri vardi, midyelei makarna yerine, ve mutsuz degildim inan..<BR/><BR/>sevgili Beenmaya, diyet yapmiyor muyduk? :-))) oyleyse makarna 50 gram, yaklasik 300 gram salata ile birlikte.. afiyet olsun..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-30826175955430472712009-03-17T15:12:00.000+00:002009-03-17T15:12:00.000+00:00Tesekkur ederim Tijen'cigim.. Ben midyenin en cok ...Tesekkur ederim Tijen'cigim.. Ben midyenin en cok dolmasini ve Ankara'da Sakarya'da ayak ustu yenilen kizartmasini severim.. Bir de kavaklarda yenir degil mi.. Ekmegin arasinda sicak sicak.. yaninda buz gibi birayla..<BR/>Bu da italyan tarifi iste.. toplandigi denizin temizligine gelince, en iyisi hic dusunmemek galiba..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-2354449557106005272009-03-17T12:07:00.000+00:002009-03-17T12:07:00.000+00:00afiyet olsun hepimize o halde :))hani bende üstüme...afiyet olsun hepimize o halde :))<BR/>hani bende üstüme alındım ama :))beenmayahttps://www.blogger.com/profile/14421369566571828149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-16957694529040079572009-03-17T09:50:00.000+00:002009-03-17T09:50:00.000+00:00Bu tarif midye, istridye, kum midyesi, tarak; heps...Bu tarif midye, istridye, kum midyesi, tarak; hepsiyle yapılabilir. Tarifin en kolayı sızmada çevrilen sarmısaklara deniz ürününü katmak, suyunu saldırmak (kullanılacaksa bu aşamada domatesi eklemek), arnavut biberi/karabiber ile çevirmek, altını kapamaya yakın maydanozunu katmak. Kara Kalem Ahmet, maydanoz yerine roka kullanmayı denesen güzel olur, ben çokça yapar ve bayılırım.<BR/>Mehtap'çığım, ne kadar şanslısın Roma'da oturuyor olmakla. İkinci vatanım derdim ama sürdürmek kısmet olmadı.Oya Kayacanhttps://www.blogger.com/profile/03734125000892561566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-15454535850061877952009-03-17T09:47:00.000+00:002009-03-17T09:47:00.000+00:00Tek kelimeyle nefis!Mutfakta bu kadar başarılı ve ...Tek kelimeyle nefis!<BR/>Mutfakta bu kadar başarılı ve yaratıcı olduğunuzu bilmiyordum. Kara Kalem'e de ayrıca teşekkürler...<BR/>Benim gibi deniz ürünlerine ayılıp bayılan biri için harika bir tarif. <BR/>Sanıyorum size sonsuza kadar teşekkür etmeyi sürdüreceğim:)<BR/>Sevgiler...:)denhttps://www.blogger.com/profile/07894102374828885993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-6085906852847703202009-03-17T09:11:00.000+00:002009-03-17T09:11:00.000+00:00Sevgili Mehtap, tarifin icin tesekkürler, cok güze...Sevgili Mehtap, tarifin icin tesekkürler, cok güzel görünüyorlar, en yakin zamanda denerim:)<BR/>SevgilerimleBelginhttps://www.blogger.com/profile/00023534605985316150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-40082935516494623652009-03-17T08:13:00.000+00:002009-03-17T08:13:00.000+00:00yemek dergilerindeki gibi olmuş fotoğrafı nefis gö...yemek dergilerindeki gibi olmuş fotoğrafı nefis görünüyor benim gibi önce salata sonra makarnaya hiç hayır demeyenler için :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14854376109120091181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-75372662403861499502009-03-17T07:06:00.000+00:002009-03-17T07:06:00.000+00:00VALLAHİ ALLAHHHH DERİM:)))))Ve YERİM !!!!!VALLAHİ ALLAHHHH DERİM<BR/>:)))))<BR/>Ve YERİM !!!!!Bir Dut Masalı - nUnUhttps://www.blogger.com/profile/16306887121176811610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-82542394970518736092009-03-17T05:01:00.000+00:002009-03-17T05:01:00.000+00:00Mehtap çok teşekkür ederim. Tarifi uygularken gali...Mehtap çok teşekkür ederim. Tarifi uygularken galiba biraz hassasiyet gerektiriyor. Yoksa istediğimiz tadı alamıyacakmışız gibime geliyor. Bu yüzden senin ayrıntılı tarifin çok önemliydi ve yedim yuttum bile. :) Yalnız orada 70 gramla ne miroş doyar nede ben, biz porsiyonlara biraz boyut değiştireceğiz :) Domateslerin kabuklarını soymak için ben ilk önce yanlardan bir bıçak yardımı ile çizikler atıp, sıcak suya bırakıyorum. Sıcak suda kabuklar daha kolay ayrılıyor. Arkadaşlarımsa bu işleme kızıyor. Domateslerdeki lezzet yok olurmuş. Bu doğrumu Mehtap. Birde zeytin fikri daha çok hoşuma gitti. Bak aynı zamanda bu tarifi karideslide yapabilirim. Buda harika bir fikir. Peki Miroş maydonozu pek değil hiç sevmiyor. Böreklerin, yemeklerin, salataların içinden bile maydonozu ayıklamadan yemez. Onun yerine dere otu kullansam tat bozulurmu dersin. Ağırmı gelir dere otunun hakim kokusu yemeğe dersin. Bunuda düşünüyorum şimdi. Arkadaş bir yemek tarifi verdin ufkum genişledi. Ben bunu kopyalar alt üst edip Babişko usulü spagettiye dönüştürürüm en sonunda:)))<BR/><BR/>Herşey bir yana tarif için çok teşekkür ederim gerçekten. Damak tadıma çok uygun. Hafta sonu arkadaşlarımı süpriz olarak midyeli spagettı ile karşılamak güzel olacak. <BR/><BR/>Sana güzel bir gün diliyorum. <BR/><BR/>Ahmetparkahttps://www.blogger.com/profile/12863658623369352566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-49131763525155398062009-03-17T03:22:00.000+00:002009-03-17T03:22:00.000+00:00Muhteşem görünüyorlar Mehtap! Cumartesi günü ilk ç...Muhteşem görünüyorlar Mehtap! Cumartesi günü ilk çiğ midyemi yedim biliyor musun? Seninkiler gibi. Türkçe'de "kum midyesi" mi deniyordu bunlara onu düşünüyorum şimdi???Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.com