tag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post4656203400938665215..comments2024-02-26T16:24:23.851+00:00Comments on mevsimlerden Roma...: SIZ KALBINIZE IYI BAKIN...Mehtap Pasin Gualanohttp://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-2072669585424461442009-02-16T20:15:00.000+00:002009-02-16T20:15:00.000+00:00Sevgili Kara kalem, tarifiniz tam benim disime gor...Sevgili Kara kalem, tarifiniz tam benim disime gore.. kesinlikle deneyecegim.. ustelik benim cok dikkat ettigim renk prensibine de uyuyor.. <BR/>Bu arada, yorumunuz cok hos, cok keyifle okunan bir deneme yazisi olmus..<BR/>Bu hos sohbet icin de tesekkurler..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-38723700977394282322009-02-16T20:13:00.000+00:002009-02-16T20:13:00.000+00:00sevgili Kiymey, ben de baligin disarda yenenine ba...sevgili Kiymey, ben de baligin disarda yenenine bayilirim.. hele deniz goruyorsam, hele denizin sesini isitiyorsam, hele hava soguksa daha da severim.. Ustelik evim de, elim de kokmaz.. ama disarda yemek yemegi sevmeyen bir oglum var..<BR/>ustelik Roma denizi, golu olan bir sehir..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-92211673715072440062009-02-16T20:11:00.000+00:002009-02-16T20:11:00.000+00:00Sevgili Funda, ben cok salata seven bir insanim..f...Sevgili Funda, ben cok salata seven bir insanim..fotograf hic guzel cikmamis ne yazik ki..<BR/><BR/>bugun hastaneden Sicilyali bir doktor arkadasim, portakalli bir salatadan bahsetti bana.. deneyip size de yazacagim..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-67452384180751804582009-02-16T20:09:00.000+00:002009-02-16T20:09:00.000+00:00Sevgili Sizinti, umarim o beklediginiz ask ve asss...Sevgili Sizinti, umarim o beklediginiz ask ve asssk en kisa zamanda kapinizi calar.. ama siz yine de guclu tutun kalbinizi bir sekilde..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-59093808157862259142009-02-16T20:08:00.000+00:002009-02-16T20:08:00.000+00:00sevgili Funda ve sevgili beenmaya, siz gelin isted...sevgili Funda ve sevgili beenmaya, siz gelin istediginiz benim acemi usul balik olsun.. bekliyorum..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-40353656541627299192009-02-16T18:40:00.000+00:002009-02-16T18:40:00.000+00:00Sevgili Mehtap Ben karadeniz miskini olduğumdan so...Sevgili Mehtap <BR/><BR/>Ben karadeniz miskini olduğumdan somonla ilgili senin gibi fazla detaya girmeden damak zevkime uygun, fakat sağlıkla ilgili öcü böcü şımaran bir adam olarak kendi tarifimi yazmak istedim. Borcamın içini şöyle bir güzel tereyağlarsın. Somon parçalarını koyarsın. Üzerine doğranmış kutu kutu domates, üç parçaya bölünmüş yeşil biber, soyulmuş sarmısak taneleri ve üzerine limon dilimleri koyarım. Daha sonra acılı ketçabı ters çevirir şöyle bir tur kutsal görüntünün üzerinde gezdiririm. on onbeş tane kara biber tohumu, tuz ve isotla baharatladıktan sonra üzerini folyayla kapatır 200 derecelik önceden ısınmış fırına veririm. Annem ankarada yaşamış olmasaydı emin ol her balık yemeğinde onu mutlaka yanımda bulurdum. Bu karadeniz ortamında bende sevdiğim arkadaşlarımı etrafıma toplar, rakıyıda masanın ortasına bırakır, salatayıda gelen misafirlerin el emeklerine sunar, sohbet dolu somonlu bir akşam üstünü zaman içinde eritirdim. Kısaca yemek bahane, esas olan hoş sohbet. <BR/><BR/>Bu arada senin linkini daha sık takip edebilme adına kendi sayfama taşıdım. Umarım senin açından bir sakıncası yoktur. Benim sayfamda da patenti bana ait olan spagetti babişko adıyla bir makarna tarifim var. Biraz sağlıksız ama mazur görürsün artık. Ne demişler beş parmağın beşi bir değilki, ak akçe karagün içindir, sakla samanı gelir zamanı, falan filan :)) <BR/><BR/>Aslında bunları yazarken birazda kendimi unutuyorum. insanın kendini unutmak istemesiyle ilgili yaşam içinde elinde doneler varsa, bazen kendini buna mecbur tutuyor. <BR/><BR/>Yaşanan herşeyi gün içinde bırakamıyorsun malesef. Yarına veya geçmişin, hep öyle derler ya tozlu sayfalarına depoluyorsun. Ne tuhaf değilmi, depoladığın yaşanmışların olması. Tıpkı dondurucunda sakladığımız yazdan kalma sebzelerimiz gibi. <BR/><BR/>Esenkal<BR/><BR/>Ahmetparkahttps://www.blogger.com/profile/12863658623369352566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-75593380482538164182009-02-16T16:55:00.000+00:002009-02-16T16:55:00.000+00:00evin adamı bana balık yapmayla ilgili bir mail att...evin adamı bana balık yapmayla ilgili bir mail attı..birkaç gün sonrada sordu maili aldın mı diye..evet dedim aldım..ama ilgilenmiyorum bu maille..biraz bozuldu..ama mutfak senin istersen yapabilirsin..bu seferde o ilgilenmedi..bir çeşit fırında levrek yapmayı biliyorum...bir kaçta ıvır zıvır..ben balığın dışarıda yenip eve gelineni tercih ediyorum..tembellik de denebilir..becememe beceriksizliğide..ama bu çok iştah açıcı olmuş Mehtap..kuralı bozmalımı ne?Zamandan Sızanhttps://www.blogger.com/profile/01764171768661997253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-8647088491416541952009-02-16T12:13:00.000+00:002009-02-16T12:13:00.000+00:00sen yaptığın için çok daha lezzetli olmalı bunlark...sen yaptığın için <BR/>çok daha lezzetli olmalı bunlar<BR/>kendim yapmak yerine<BR/>uçak parası biriktirmeyi<BR/>ciddi ciddi düşünmeye başladım<BR/>haberin olsun <BR/>ve de eline sağlık :))beenmayahttps://www.blogger.com/profile/14421369566571828149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-84806407934746121512009-02-16T10:21:00.000+00:002009-02-16T10:21:00.000+00:00bu kadar güzel yemek anlatımı ama ben hala salatan...bu kadar güzel yemek anlatımı ama ben hala salatana hayranım :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14854376109120091181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-51947651459794455372009-02-16T09:08:00.000+00:002009-02-16T09:08:00.000+00:00Kalbime tek başıma bakamıyorum ben,aşkım lazım aşş...Kalbime tek başıma bakamıyorum ben,aşkım lazım aşşkk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-72762050492070460042009-02-16T07:55:00.000+00:002009-02-16T07:55:00.000+00:00Balık sevmeyen beni bile sevdiriceksin bu gidşle.....Balık sevmeyen beni bile sevdiriceksin bu gidşle.. ama ben senin pişirdiğini yemek isterim nolcak şimdi :)fundahttps://www.blogger.com/profile/17801354196633610608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-37746380916681252182009-02-15T23:49:00.000+00:002009-02-15T23:49:00.000+00:00Sevgili Fatih, Cok ama gercekten cok tesekkur eder...Sevgili Fatih, <BR/><BR/>Cok ama gercekten cok tesekkur ederim.. Google'dan aradim ve bulamadim.. Keske sana sorsaydim once..<BR/><BR/>Hatta bana butun baliklarin turkce isimlerini soylesen birgun.. <BR/><BR/>Ve hatta bana, senin sirkede balik tarifini yazsan..<BR/><BR/>Ve hatta hatta, dogrudan bloguma yazsan... ne guzel olurdu..<BR/><BR/>(buna selam verdin, borclu ciktin da denebilir)Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-8323716726971083372009-02-15T23:48:00.000+00:002009-02-15T23:48:00.000+00:00Bu yorum yazar tarafından silindi.Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-13037901425609538232009-02-15T22:12:00.000+00:002009-02-15T22:12:00.000+00:00Sevgili Mehtap,"Cernia"nın Türkçesi = OrfozAfıyet ...Sevgili Mehtap,<BR/>"Cernia"nın Türkçesi = Orfoz<BR/>Afıyet olsun.<BR/>FatihAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-89674105122991578352009-02-15T21:34:00.000+00:002009-02-15T21:34:00.000+00:00tesekkurler Burcu'cugum..Aaaaa.. Birden kendimi co...tesekkurler Burcu'cugum..Aaaaa.. Birden kendimi cok onemli hissettim.. Hemen biraz kitap karistirmali, biraz deneme yemekler yapmaliyim..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-56672761437488379852009-02-15T21:23:00.000+00:002009-02-15T21:23:00.000+00:00seni de ne yemek yapayim bloglarına ekledim Mehtap...seni de ne yemek yapayim bloglarına ekledim Mehtapcım.<BR/>cok güzel görünüyor.Ellerine sağlık..Brajeshwarihttps://www.blogger.com/profile/00141576983982145164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-70163020939377828442009-02-15T21:09:00.000+00:002009-02-15T21:09:00.000+00:00Sevgili NuNu, onemli olan senin sagligin.. Keyfinc...Sevgili NuNu, onemli olan senin sagligin.. Keyfince yiyebilecegin gunler en kisa zamanda geri donecekler.. <BR/>sen o zamana kadar kendine cok ama cok dikkat et..Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4963376857411913247.post-53363269431999340652009-02-15T20:43:00.000+00:002009-02-15T20:43:00.000+00:00derrrya kuzusu bunlar deryaaaaaaa.. YENMEZMİ HİÇÇ....derrrya kuzusu bunlar deryaaaaaaa..<BR/> YENMEZMİ HİÇÇ.<BR/>Evet yenmez !! :çünkü VERTİGO'dan dolayı 2 aydır yasaklıyım :((<BR/> hasret kaldım herrr şeye...<BR/>BİR YIĞIN YASAK VAR. DAHA 38 GÜN VAR BİTMESİNE ÜSTELİK..<BR/> Söz ... yasağım kalkınca kaldığımız yerden devam edeceğim..<BR/> ellerine sağlık.. renk ambiansı müthiş olmuş.<BR/>ÇOK SEVGİLERLE AFİYETLER OLSUN..<BR/> NuNuBir Dut Masalı - nUnUhttps://www.blogger.com/profile/16306887121176811610noreply@blogger.com